פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מה לומר לילד על דכאון של בן משפחה
    מרלן
    08/08/2011

שלום
    יש לי שלושה ילדים בגילאי 15, 12, 10. בעלה של אחותי שמאוד קרוב לילדים שלי, סובל מזה שנה מדיכאון קליני קשה ולא מתפקד וממעט לראות את ילדיי וזה קשה להם. הילדים יודעים שהוא מאוד עצוב מאז שאחיו נפטר. רציתי לדעת מה אני יכולה לומר להם על מצב כזה מבלי שזה ישפיע עליהם לרעה. דווקא הקטנים רוצים יותר לדעת ולא מבינים.
    אודה מאוד אם תוכלו לעזור לי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה לומר לילד על דכאון של בן משפחה - תגובה

סמדר ריינר
    08/08/2011

שלום מרלן,
    הילדים הם מספיק גדולים ואפשר לומר הם את האמת. בודאי שזה ישפיע עליהם במידה מסויימת, אב זה כבר משפיע, ואנחנו לא יודעים מה המחשבות שלהם ואם הם יותר גרועות מהאמת הפשוטה. מה שאמרת זה נכון, ואת יכולה להוסיף שיש מצבים של עצב שבהם באופן זמני אין כל כך כוח לראות אנשים, ושיש לזה טיפול ואתם מקווים שזה יעזור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סמדר, תודה רבה על העזרה.

דורון
    09/08/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשר עם ילד שגר רחוק
    דורון
    08/08/2011

יש לי ילד שגר בארצות הברית והוא בן 5 וחצי.
    עד גיל 3 הוא גר בארץ ואז הוא הוצא ללא הסכמתי לארצות הברית. כל הזמן שמרנו על קשר בסקייפ, לפני 4 חודשים פגשתי אותו שם, הייתה פגישה חמה.

אני מדבר איתו בסקייפ פעם בשבוע. ומנסה גם להתקשר אליו טלפונית עוד פעם.

לאחרונה הוא מנסה לקצר מאוד את השיחות. להפוך אותם לדקה ואפילו פחות.

מה לעשות כדי לעשות את זה טוב יותר ? האם להתעקש להישאר על הקו או לרדת ממנו ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קשר עם ילד שגר רחוק

הוספת תגובה

• קשר עם ילד שגר רחוק - תגובה

סמדר ריינר
    08/08/2011

שלום דורון,
    אלה נסיבות מורכבות מדי מכדי לתת להן מענה באינטנטרט, ללא הכרות עם המקרה יותר לעומק. מצד אחד אכן חשוב שאתה תראה התעקשות ולא תוותר עליו, מצד שני אין לי מושג ואין לי יכולת לדעת בפני איזה לחצים הילד עומד בצד השני, האם הו אנדרש להוכיח נאמנות לאמא על ידי כך שהוא אמור לא לרצות את הקשר איתך והאם העובדה שאתה תתעקש על הקשר מעמידה אותו כרגע בקונפליקט גדול יותר.
    נראה לי שכדאי שתהיה מלווה על ידי איש מקצוע שיעזור לך להתמודד עם המצב הקשה שאתה נמצא בו, ויחד תוכלו לחשוב מה הכי כדאי בכל רגע נתון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם אפשר, בנוגע לילד שגר רחוק

דורון
    08/08/2011

לא נראה שהאמא היא זו שמעוניינת בקיצור השיחות. אני יודע שזה מורכב ואין בכוונתי להפסיק את השיחות. השאלה האם לנסות למשוך אותם בניגוד לרצונו או להגיד להתראות אחרי דקה, שזו הנטיה הטבעית שלי.

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם אפשר, בנוגע לילד שגר רחוק - תגובה

סמדר ריינר
    08/08/2011

שלום דורון,
    השאלה היא מתוך איזה מקום יש לך נטייה טבעית להגיד שלום אחרי דקה. אם זה מתוך כעס ועלבון, אז זה לא נכון, אם זה מתוך הבנה של מצוקת הילד ואתה לא רוצה להכביד עליו, זה משהו אחר, שכדאי להתייעץ עליו יותר לעומק עם איש מקצוע אחרי שיקבל דיווח מלא ושוטף על כל המקרה והבעייתיות הכוללת שלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד שגר רחוק

דורון
    08/08/2011

בהנחה שלא מופעלים עליו לחצים על מנת לא לדבר איתי. האם זה טבעי / שכיח שהתנהגות כזו תתרחש או שזה חריג ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד שגר רחוק - תגובה

סמדר ריינר
    09/08/2011

שלום דורון,
    אני לא יודעת. אין כאן שכיח או חריג יש כל מקרה לגופו. יכולות להיות סיבות נוספות מעבר ללחץ מדוע שהוא ילא ירצה לדבר איתך, אולי הוא לא רוצה כל פעם להתגעגע מחדש וכו'. זה לא משנה. אנחנו לא יכולים לדעת את הסיבה מניחושים באופן כזה בלי להכיר את המקרה בכללותו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סמדר, תודה רבה על העזרה

דורון
    09/08/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה, ובהצלחה.

סמדר ריינר
    09/08/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפעת דמות לא קבועה בחיי תינוק
    ענבל
    07/08/2011

מקווה שזה הפורום הנכון- אם לא, אנא הפנו אותי למקום הנכון.
    אני בת 29, כרגע בהיריון טרי, סטודנטית ולומדת לתואר שבשנה הבאה (2 מתוך 3) יהיה לי פרקטיקום (יומיים- 10 שעות כל יום)+ 3 ימי לימודים שנגמרים ב- 12-16.
    אני צפויה ללדת בסוף מרץ. אני זכאית כסטודנטית לחודש חופשת לידה, מה שמשאיר לי חודשיים של לימודים בסמסטר ב' שאני צריכה למצוא פיתרון לילד או לפצל את השנה ולהאריך את התואר בעוד שנה- פתרון לא אידיאלי כי סביר להניח שאתקשה למצוא עבודה לשנה הקרובה עם בטן שבקרוב תצא וגם זה אומר שאני דוחה בשנה את הזמן בו אוכל כבר לעבוד מסודר ולהתחיל בקריירה.

לפי מה שהבנתי אין משפחתונים שאפשר לשים ילד מגיל חודש. מאחר ואני לא עובדת, איני זכאית לחופת לידה מבחינת ביטוח לאומי ולכן הבנתי שגם בעלי לא יהיה זכאי.
    הוריי הציעו שכל אחד מהם ייקח חופש של שבועיים מהעבודה והם יטפלו בתינוק לפי תורות. בעלי יוכל לקחת שבוע לכל היותר. כך, עד תקופת המבחנים שבה אוכל להתפנות הרבה יותר עבור התינוק ואז 4 חודשי חופשת קיץ שאוכל להיות איתו לגמרי ובתחילת שנה ג', כבר בגיל 7 חודשים, לשים במסגרת.

השאלה שלי היא, כיצד דמות מתחלפת (שהיא 2 סבים/ 2 סבתות) למשך חצי יום+ חצי יום שבו אני ובעלי נטפל בתינוק, יכולים להשפיע על התפתחותו הרגשית והמנטאלית בחודשים הראשונים לחייו? המחקרים שאני מכירה בתחום מדברים רק על חסך במגע ובדמות קבועה שלא נותנת תשומת לב מספקת (למשל מטפלת אחת על 4 תינוקות ואין זמן להקדיש לכל אחד מהם).
    בהנחה שכמובן הסבים והסבתות יהיו מסורים ויתנו לו תשומת לב, גירויים ומגע רב למשל אותו חצי יום- יום עבודה ובשאר הזמן אני ובעלי נהיה הורים מסורים, כשכל זה לחודשיים בלבד (החודש השני והשלישי לחייו), כמה זה עשוי להשפיע לרעה על התפתחות התינוק?

תודה רבה...

הוספת תגובה

• השפעת דמות לא קבועה בחיי תינוק - תגובה

סמדר ריינר
    07/08/2011

שלום ליאת,
    את מכירה את המחקרים, אז מה שבעצם השאלה? את יודעת שזה לא רצוי, ועדיין יש לך התלבטות, שאני יכולה להבין אותה. אם את שואלת מצד טובת הילד - זה לא רצוי. זה לא מדע מדוייק ואני לא חושבת שיש דרך לכמת לך את ההשפעה מעבר למחקרים שאת כבר מכירה. נשארת ההחלטה שהיא שלך בלבד.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התחלת אלימות בין תינוקות תאומים
    יהושע
    07/08/2011

התאומים שלי כמעט בני 10 חודש. בס"ה שניהם מאוד חייכנים ושובבים בהתאם לגילם. הבעיה שאני חש התחלת אלימות של הבן שלי כלפי אחותו. הוא שורט אותה..צובט אותה בעיקר באיזור העיניים..מושך לה בשיער. אני מוצא את עצמי המון מנסה באסרטביות להגיד לו לא!! אבל זה לא עוזר. בכלל מאז התחיל לזחול בחופשיות רוב המילים שיוצאות ממני זה לא!! לא...אל תהפוך את הצלחת מים/אוכל של הכלבה. אל תכאיב לאחותך..לא למשוך לה בשיער. לא לצבוט אותה. אני חש שאני שוגה בהתנהלות שלי. אשמח לעצה. אני לא רוצה לגדל אותם על דרך השלילה. ולא רוצה למצוא את עצמי צועק. מצד שני אני אוסר אלימות שלו כלפה וגם שלה כלפיו אם כי היא עדינה הרבה יותר ממנו.. והמגע שלה עדין ומלטף יותר (אם כי לעיתים רחוקות גם היא צובטת או מושכת בשיער שלו או שלי)

הוספת תגובה

• התחלת אלימות בין תינוקות תאומים - תגובה

סמדר ריינר
    07/08/2011

שלום יהושע,
    בגיל 10 חודשים זו עדיין לא אלימות, זו הדרך של הילד שלך להיות נוכח בעולם, לבטא את עצמו, להיות סקרן, לכעוס , להיות מתוסכל וכו'. אתה עושה נכון, כי באמת אי אפשר לאפשר דברים מסוכנים או פוגעניים, יחד עם זה עדיין קשה לו להפנים זאת, כי הוא קטן, וזה לוקח זמן ודורש סבלנות. יש לך קצת דרישות גבוהות מילד בן 10 חודשים שספק אם הוא מבין בכלל את משמעות המילה לא עדיין, וגם אם הוא מבין, אחרי כמה דקות הוא שוכח. צריך להמשיך, לא להתייאש, ולא לשים עליו סטיגמה בינתיים שהוא מתחיל אלימות, זה עדיין גיל קטן מדי בשביל זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדת אנטיפסטי
    ליאת
    07/08/2011

שלום, ילדתי הבכורה בת 8 מאוד אגואיסטית, פסימיסטית, ושלילית בהתנהגותה. יש לה עוד 3 אחים קטנים ממנה. מאוד קשה לי איתה, אני מנסה בכל דרך אפשרית להבהיר לה שכדאי שתתנהג אחרת כי לא נעים להיות לידה, על כל דבר היא מתלוננת, שום דבר לא טוב לה, כל הזמן מעירה הערות. מה אפשר לעשות ???

לקביעת תור
    סגירה
    ילדת אנטיפסטי

הוספת תגובה

• ילדת אנטיפסטי - תגובה

סמדר ריינר
    07/08/2011

שלום ליאת,
    קודם אולי כדאי לראות אפ אפשר באופן כלשהו לשנות את הראייה שלך את אותה ילדה. כפי שאת מתארת אותה כרגע, זה נראה שיש לך דיעה מאוד שלילית עליה. במצב כזה, קשה מאוד להתנהל מולה. אולי תנסי לחשוב שמושגים שלפיהם זה לא שהיא מנסה לעושת לך קשה או שלא איכפת לה, אלא שלה בעצמה קשה עדיין, היא עוד ילדה, והיא לא יודעת איך לעשות דברים אחרת או איך לבטא מצוקה כשקשה לה. אם הילדה תרגיש יותר מובנת, אולי היא תהיה גם יותר קלה בהתנהגות.
    יתרה מכך, אם המצב אכן כל כך קשה, כדאי מאוד ללכת להדרכת הורים קצת יותר מעמיקה כדי לדעת איך להקל בבית ואיך להתמודד איתה.
    מניסיוני, אין ילדים רעים, יש ילדים שרע להם. זה לא אומר עלייך שאת אמא לא טובה או שעשית משהו לא בסדר בהכרח, אבל אולי את לא תמיד מבינה את ההתנהגות של בתך ונוטה לפרש אותה כאנטי, כשזה הרבה פעמים לא רק זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים בלילות
    אביב
    07/08/2011

לפני כשנתיים בני בן ה-12 נבהל באחד הלילות , בטענה שראה מישהו בבית , מאותו הלילה הזה יש לו בעיות בשינה , הוא חייב שנהיה לידו בזמן שנרדם, ובאמצע הלילה , הוא תמיד מתעורר ועובר למיטה שלי , לקחנו אותו לשיחות אצל פסיכולוגית שלא עזרו במיוחד , הפחדים לא מפסיקים , איך אפשר לעזור לו ? האם אפשר לקבל המלצה על טיפול מסויים, או על פסיכולוג שיכול לעזור ..... תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים בלילות

הוספת תגובה

• פחדים בלילות - תגובה

סמדר ריינר
    07/08/2011

שלום אביב,
    כדאי לפנות לפסיכולוג או פסיכותרפיסט שעובד בשיטה קוגניטיבית התהגותית, רצוי בשילוב ביופידבק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשה לי
    אורטל
    06/08/2011

כבר כימעט שבועיים שאני לא מצליחה להירדם בלילות עם זה שאני הולכת למיטה ב12 אחרי שאני מרגישה עייפה אבל לא נרדמת לוקח לי כמה שעות להירדם ולהיות באמת עייפה בסביבות 2 3 אני כבר נירדמת מה עושים במצב כזה? לקחתי רלקסין היום בתקווה שזה יעזור ושום דבר.........אגב אני בת 18 בריאה ובדרך כלל קמה בשעות 12 12 וחצי בצהריים אולי בגלל זה קשה לי להירדם בלילות?מה אתם מציעים לעשות בישביל להירדם טוב בלילה? תודההההה

לקביעת תור
    סגירה
    קשה לי

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

סמדר ריינר
    07/08/2011

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_הפרעות_שינה_ועייפות' id=link]הפרעות שינה ועייפות[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים של ילד בן חמש
    אירית
    06/08/2011

בני בן החמש שיתף אותי שיש לו מחשבות רעות שמפחידות אותו כמו שאני אמות,
    מה אני אמורה לומר לו? שיתפתי אותו שגם לי כשהייתי ילדה היו מחשבות כאלה- וזה טבעי
    אמרתי לו כשמגיעות המחשבות הרעות שיגיד להן שילכו ממנו ויתחיל לחשות על דברים טובים שקרו לו (חוויות מהבריכה, מהלונה פארק, רכיבה על סוס פוני וכדו')
    איך אוכל להרגיע אותו?

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים של ילד בן חמש

הוספת תגובה

• פחדים של ילד בן חמש - תגובה

סמדר ריינר
    06/08/2011

שלום אירית,
    אני חושבת שענית לו יפה מאוד. את יכולה גם לעיין בעמודת "שאלות נפוצות" בתשובה שמתייחסת לפחדי ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפרצויות זעם
    שיר
    06/08/2011

שלום יש לי בן כמעט בן ארבע ותינוקת בת 11 חודשים.
    כשהבת נולדה הוא קיבל אותה מאוד יפה מרגע היציאה לחופש הגדול ולמרות שעד עתה הוא עדיין במסגרת קיטנה ומתנהג שם יפה, בבית הוא יום אחד מתנהג יפה מלאך מקשיב ויום אחד לא מקשיב, בוכה על כל דבר שלא נותנים לו, מתעקש לעשות העכל בדרך שלו.
    מדבר לא יפה מתחצף. מאוד קשה לנו. אני מנסה לדבר אליו שהוא מתפרץ להחזיק אותו, אבל ברור לי שלעיתם גם אני מאבדת שליטה ומרימה את הכל. אני רואה שהילד נבהל אבל אני לא מוצאת דרך לבהשתלט.
    התחושה שאני נותנת הכל, כל יום דואגת לפעילות גם אחרי יום עבודה קשה ובסוף היום הוא מנסה אותנו ומעייף אותנו.
    הוא בכוונה מדבר בקול רם ומסה להעיר את אחותו הקטנה.
    הם ישנים יחד בחדר ואנחנו לא יכולים להתעקש איתו על שינה במידה כמו שהוא היה עושה מאוד יפה לפני כמה חודשים.
    אני פעם מנסה לא להתייחס להתנהגויות לא יפות כמו מילים לא יפות או לקום שהוא מרביץ ולהגיד שלא נעים לי שוהא מרביץ ולפעמים אני גם מרימה את הכל.
    אני מאוד אוהבת את הילד וקשה לי .
    אם מי אני יכולה להתייעץ. פסיכולוג ילדים דרך קופות חולים?
    תודה על ההקשבה

לקביעת תור
    סגירה
    התפרצויות זעם

הוספת תגובה

• התפרצויות זעם - תגובה

סמדר ריינר
    06/08/2011

שלום שיר,
    את בהחלט יכולה להתייעץ עם פסיכולוג ילידם שעובד עם קופת החולים שלך. נשמע שהדרכת הורים בהחלט יכולה להועיל כאן.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לעשות?
    רחלה
    06/08/2011

יש ילדה בת 3.8 שלא גמולה מחיתולים. ניסינו הכל, באמת הכל, ולא עזר. ודי הרבה זמן הנחנו לזה. עכשיו אנחנו לקראת שנה חדשה. האם אפשר פשוט להגיד לה שאנחנו מורידים את החיתול וזהו, כלומר, לתת לה להתאפק עד שכבר תהיה חייבת לעשות? תודה תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות?

הוספת תגובה

• מה לעשות? - תגובה

סמדר ריינר
    06/08/2011

שלום שרון,
    אני לא ממליצה. יש ילדים יותר גדולים שעוד לא גמולים. זה יבוא, אבל תדאגו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חייבת לשאול

שירן
    06/08/2011

איך יש שאלות שנענות תוך שעתיים, ואחרות גם אחרי כמעט שבוע לא נענות, וכשאני מנסה להקפיץ את ההודעה - ההקפצות נמחקות ועדיין אין תשובה. גם אם אין לכן תשובה אתן יכולות לכתוב - "אין תגובה" ואני אנסה לפנות לפורום אחר ולא להיכנס כל יום ולחפש תשובה אצלכן.
    תודה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חייבת לשאול - תגובה

סמדר ריינר
    06/08/2011

שלום שירה,
    אנחנו לא יכולות לענות אין תגובה, כי כל אחת אחראית על עצמה ולא על המנהלות האחרות בפורום. יכול להיות שאם אני לא עונה מישהי אחרת תענה. הזכות לחפש תשובה בפורום אחר שמורה לך בכל מקרה, את לא חייבת לחכות לאישור מאיתנו.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות
    ברכה
    06/08/2011

ביתי בת ה4 החלה לשאול על מה זה למות? לא ידעתי מה לענות כי חששתי שזה יגרור שאלות נוספות .מה עונים לילדה בגיל זה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלות

הוספת תגובה

• שאלות - תגובה

נעמה סבג שמש
    07/08/2011

ברכה,

חוסר מענה מחשש שזה יגרום לשאלות נוספות, יכול רק להגדיל חשש ואי וודאות.
    תתני לילדה מענה, מהעיניים שלך.
    את יכולה להסביר לה שלמות זה להיות בשמיים ולשמור על כולם ולא להיות פה יותר.
    כל עוד לא קרה אסון סביבכם, ניתן להבהיר שרק זקנים מתים.

אוקיי?

בהצלחה!

נעמה סבג שמש, מנהלת רשת עידן ההורות
    יועצת ומנחת הורים וצוותי חינוך
    מומחית בהקניית אינטליגנציה רגשית והרגלי שינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טסט מאוד לחוצה...
    אורטל
    05/08/2011

אוקיי אז ככה..לפני כמה ימים היה לי טסט פנימי , טסט שבא בנאדם ורואה איך את נוהגת אבל לא נותן ציון או מעביר או לא מעביר הייתי לחוצה טילים ממש עוד שנייה רעדתי היו לי דפיקות לב חזקות ופתאום כול דבר שאני עושה באוטו אני מפחדת שהוא לא נכון.וזה רק טסט פנימי יום שני ישלי טסט חיצוני זאת אומרת בא טסטר בוחן אותי ובסוף אומר עם עברתי את הטסט ועם קיבלתי רישיון מהמחשבה על זה מהיום (שישי) אני נכנסת ללחץ ולא יודעת מה לעשות....איזה הצעות אתם מציעים לי כדי להירגע?
    לקחתי היום כדור קלמנרבין לפני שיעור הנהיגה והייתי רגועה (כמו תמיד בשיעורי נהיגה רגילים) שמעתי על רסקיו וריגעון של הדס.לאיודעת עם זה באמת יעזור אני לא רוצה לקחת סתם דברים מה אתם ממליצים לעשות?
    תודה ושבת שלום

לקביעת תור
    סגירה
    טסט מאוד לחוצה...

הוספת תגובה

• טסט מאוד לחוצה... - תגובה

סמדר ריינר
    06/08/2011

שלום מיכל,
    לגבי תרופות אנחנו לא הפורום המתאים לייעץ, כי אנחנו לא רופאים. תפני לפורום רפואי. אבל אני כן יכולה לייעץ לך עיצות שלא קשורות לתרופות. את יכולה לנסות להתאמן בנשימות. מה שחשוב הוא לנשוף נשיפות ארוכות פי שניים מהשאיפות, במשך 10 דקות, פעמיים ביום או לפני הטסט, לנסות לחשוב מחשבות רגועות וחיוביות, ולהקיף את עצמך באנשים שמעודדים ומחזקים אותך.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסרבת ללבוש תחתונים
    שלומית
    05/08/2011

שלום רב,

בתי בת ה 4 אוהבת ללבוש חצאיות ושמלות אבל לא מסכימה ללבוש תחתונים.אנשים מעירים לי שזה לא בסדר ושאני צריכה להכריח אותה.

מה דעתכן?

גילה

לקביעת תור
    סגירה
    מסרבת ללבוש תחתונים

הוספת תגובה

• מסרבת ללבוש תחתונים - תגובה

סמדר ריינר
    06/08/2011

שלום גילה,
    זה אכן בעייתי שהילדה תסתובב עם חצאיות ושמלות לא תחתונים. אבל לפני שמכריחים צריך לבדוק מה הבעיה. ייתכן שהיא סובלת מרגישות חושית כלשהי, ולכן מהגע של התחתונים הו אבלתי נסבל בשבילה. כדאי לפנות לרופא ולבדוק האם יש בעיה. אם אין בעיה, וסתם נוח לה, זה אכן בעייתי, וכדאי להבהיר לה שזה לא עניין של בחירה.כמו שלא הולכים עירומים כי זה נוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

שלומית
    06/08/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה! - תגובה

סמדר ריינר
    06/08/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אגרסיביות וקריזה
    גל
    05/08/2011

שלום
    אחיינית שלי בת 4 מתנהגת בפראות ומאוד עצבנית ,מקללת ומאוד תוקפנית לאבא אמא וכל מי שסובב אותה,די משתמשת באלימות מילולית ופיזית ומתעצבנת עד זוב דם מאפה!התברר שחברה לגן הפשיט אותה כמה פעמים ומאז התנהגותה נהייתה יותר אגרסיבית ומורגש שהיא מרגישה שכולם שונאים אותה,אפילו לאמא שלה מתנהגת באכזריות.יש לציין שהיא ילדה מאוד חכמה והיא אחת מתוך שלישיה (היא ועוד אחות ואח -שנולדו בהפרש דקות)אך לדעתי הסיבה היא האקט שבו הופשטה .ניסינו כל מיני דרכים בדיבור בהטבות ולפעמים ההפך בצעקות מרב שהשתוללה ללא תועלת!אבדנו עצות ,יש לציין שהיא דוברת ערבית ולכן אבקש להפנות ולעזור לי בעניין כה חשוב זה.(המשפחה די אוהבת וללא בעיות כלכליות-חברתיות) אשמח לקבל את עצתכם בהקדם האפשרי
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    אגרסיביות וקריזה

הוספת תגובה

• אגרסיביות וקריזה - תגובה

סמדר ריינר
    05/08/2011

שלום גל,
    נשמע שהאחיינית שלך סובלת ממצוקה גדולה. עיצה באינטרנט לגמרי לא מספיקה במקרים כאלה. כדאי מאוד לפנות לטייפול פסיכולוגי והדרכת הורים בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד עצבני
    ששון
    05/08/2011

שלום אז העניין הוא כזה לחברה שלי יש ילד בן שש כרגע היא והילד גרים עם הסבתא והסבתא רבה של הילד האבא של הילד לא מעורב בחייו ולא ראה אותו כימעט שנה (עליי לציין שחברתי ניפרדה מבעלה מכייון שהיו ריבים בבית ) אבל גם עכשיו ישנה אלימות מילולית מיצד הסבתא והסבתא רבה כלפייה כל יום ישנם ריבים אין כבוד בינן בנוסף ישנן בעיות כלכליות שתורמות למצב הילד אלים כלפי הסבתא רבה שלו וגם כלפי אימו הוא מרבה ליבכות ליצרוח (מכיוון שמחפש צומת לב לפי דעתי) כמו כן הסבתא שלו הרגילה אותו שכל יום קונים לו צעצוע חדש והוא מפונק ברמות מטורפות הן חיות לפי פקודותיו והוא מאיים על אימו במפורש כשהיא הולכת לטייל איתו שאם לא תעשה כרצונו הוא יעשה לה בלאגן ובסוף היא נישברת ועושה כרצונו וגם אם היא אומרת לו משהוא היא מבקשת אלף פעם או כשהיא מאיימת שהיא תחזיר אותו לבית האיומים הם איומיי סרק אשר אף פעם לא מיתממשים והילד מבין ומנצל זאת למרות שניסיתי לשכנע אותה לקחת אותו לפסיכולוג כרגע זה לא בא בחשבון מכיוון שהסבתא והסבתא רבה שהכניסו לאימו למוח שזה יהרוס לו את החיים מכיוון שזה נירשם (אבל בגלל שיכנועים שלי היא לאט לאט מתחילה להישתכנע שלא כך הדבר) עליי לציין שכאשר הילד נימצא איתי לבד הוא מקשיב לי ומיתנהג הרבה יותר טוב מאשר כשהיא נימצאת איתנו מכיוון שמרגיש סמכותיות למרות שגם לי נתן כבר מכה שלוש פעמים כשאימו הייתה לידנו שכחתי לציין שהסבתא של האמא גרושה וסבא ניפטר מזמן ואביה ניפטר כשהייתה בת תשע זאת אומרת שהילד לא מכיר שום דמות גברית חוץ מאביו שלא ראה שנה ושלא גר איתם ארבע שנים החדשות הטובות הן שסוף סוף הצלחתי לשכנע אותה שאם היא רוצה ליקטוע את שורש הבעיה אז היא חייבת לעבור מהדירה עם הילד אז אנחנו אמורים לעבור לגור ביחד בחודש הבא כאשר הילד יעלה לכיתה אלף אז שאלתי היא כזאת איך אני אמור להיתנהג לילד האם לא לשנות שום דבר בחודשים הראשונים בשביל שהוא יוכל להיסתגל או שהפוך להראות לו על ההתחלה שההיתנהגות שלו לא מקובלת בביתי? מה לעשות כשהוא מרביץ לאמא זאת אומרת מה לעשות כדי לא לצאת הרע כי גם אם אימו צריך לעבוד בשביל שתשנה את קו מחשבתה ואת היתנהגותה כלפי הילד אודה לתשובה מפורטת מכיוון שפסיכולוג עכשיו לא בא בחשבון תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    ילד עצבני

הוספת תגובה

• היפראקטיבי

ששון
    05/08/2011

כמו כן שכחתי לציין שהילד היפראקטיבי עם בעיות קשב וריכוז

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה