פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פחד לא ברור של ילדה בת שנתיים
    ענת
    28/07/2011

הבת שלי בת שנתיים ילדה שמחה, חייכנית ופעילה מאוד. מתפתחת יפה בכל התחומים.

יש לה פחדים שאני לא מבינה את פישרם.
    1. פחד משרפרף ההחתלה בגן. היא לא מוכנה להחליף חיתול עליו ואפילו לא לעמוד לידו. הוא בגובה ברך של מבוגר עם מזרון עליו. כשהיא נכנסת לחדר ההחתלה בגן היא הולכת לכיוון השני מהשרפרף ונצמדת עם הגב לקיר.

2. רציתי להעביר אותה ממיטת התינוק וקניתי לה מיטת נוער שהגיעה השבוע הביתה. היא לא מוכנה לעלות עליה, גם לא איתי. היא בוכה אם אני יושבת עליה איתה.

ממה יכולים לנבוע הפחדים האלו ומה עלי לעשות כדי להרגיל אותה למיטה החדשה?

תודה מראש
    ענת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוספת חשובה ששכחתי

ענת
    28/07/2011

כשאני יושבת על המיטה החדשה, היא קוראת לי מהר לרדת. כאילו זה מסוכן.
    אם אני שמה על המיטה בובות ומראה לה אותן, היא מורידה אותן משם מהר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אודה לתשובה.

ענת
    30/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נראה ששכחו אותי.

ענת
    01/08/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לקבל תשובה.

ענת
    03/08/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קייטנות
    לי
    28/07/2011

קייטנת יולי מסתיימת היום בגן של הילדה שלי בת 5 שאלתי אותה אם היא מעוננינת שאני ארשום אותה לעוד קייטנה (לא באותו מקום אם ילדים אחרים) או שהיא רוצה להשאר איתי בבית (אני לא עובדת ואחותה הקטנה בת שנתיים בגן )

היא אמרה שהיא רוצה קייטנה האם זה לא מוגזם לרשום אותה לעוד קייטנה?????????

יש לציין שבקייטנה הנוכחית היא מאוד נהנתה ותמיד שבאתי לאסוף אותה מהקייטנה היא לא רצתה ללכת (הייתי באה כמעט אחרונה ) היא תמיד אומרת לי שבביתץ משעמם לה למרות שאני משחקת איתה בבית בקייטנה לא כל כך נפגשנו עם חברים מהגן

לקביעת תור
    סגירה
    קייטנות

הוספת תגובה

• קייטנות - תגובה

סמדר ריינר
    28/07/2011

שלום לי,
    למה את חושבת שזה מוגזם? מאיזו בחינה? לי זה לא נראה מוגזם בכלל. מה שמוגזם זה אורכו של החופש הגדול:-) אל תדאגי, יהיה לך מספיק זמן לבלות איתה בבית גם אחרי שתיגמר הקייטנה. מה גם שזה בעייתי אחרי ששאלת אותה והיא הבינה שזו בחירה להגיד לה שבעצם אין בחירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי שאלה משהו חשוב
    בעיה
    27/07/2011

לפני כמה זמן לקחתי כדורים לחרדה או דכאון לא זוכר בדיוק והפסקתי
    אני לא יודע אם זה קשור אבל יש לי בעיה שדי מעצבנת אותי

תמיד לפני משהו שאני לא יודע אם אני נלחץ או משהו כזה
    למשל שאני הולך להכיר בחורה או משהו להיפגש או דברים חדשים שקורים או שאני עושה

אני מרגיש כאבים בבטן לפעמים אני מרגיש צורך ללכת לשרותים

ואני לא יודע למה זה קורה מה זה יכול להיות?

לקביעת תור
    סגירה
    יש לי שאלה משהו חשוב

הוספת תגובה

• זה מין חוסר ביטחון

בעיה
    27/07/2011

זה מין חוסר ביטחון כזה ממה יהיה ומין לחץ כזה אני לא יודע להסביר

ממש חוסר ביטחון
    מה אפשר לעשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

סמדר ריינר
    27/07/2011

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_פסיכולוגיה' id=link]פסיכולוגיה[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה,חוסר בטחון בן 15
    אופק
    27/07/2011

שלום,
    אני שם לב להרבה חרדות וחוסר בטחון שלי,
    למשל היום בערב אנחנו נוסעים לחתונה של בת דודה שלי,
    כיוון שסבתא שלי נפטרה לפני חודשיים אבא שלי לא יכול לבוא,
    אז סידרו לנו לנסוע עם איזה ערבי מהעיר.
    ולא יודע מה לעשות אני בחרדות פחדים נגיד אולי הוא מחבל רוצה להרוג אותנו או לחטוף,
    וכנ"ל לשאר הדברים. ואני לא יודע מה לעשות עם כך. זה מאוד מפריע לי.
    אשמח לעזרה, תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה,חוסר בטחון בן 15

הוספת תגובה

• חרדה,חוסר בטחון בן 15 - תגובה

סמדר ריינר
    27/07/2011

שלום אופק,
    חשוב שתפנה להוריך ותבקש מהם לשלוח אותך לטיפול פסיכולוגי. בטיפול פסיכולוגי יכולים ללמד אותך איך לשלוט במחשבות שלך כך שתהיה פחות מוטרד ממחשבות מפחידות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות רגשיות
    שירי
    27/07/2011

יש לי בילדה ת 9 (בכורה לשתי אחיות ), עד לפני כחצי שנה היתה עם ביטחון עצמי , מוקפת בחברות , מזמינה והולכת לחברות אחר הצהריים , התחלתי להרגיש שפתאום היא נמנעת מללכת ולהזמין חברות , ולרוב הולכת רק אם מתקשרים ומזמינים אותה , אינה יוזמת מפגשים. היא נהגה להופיע בבי"ס , בסיום חוגים ובהזדמנויות שונות , אלא שפתאום הפסיקה וגם כשהתכוננה והיתה אמורה להופיע (גם אם זה רק בפני החברות שלה ) "תופסת רגליים קרות " ומוותרת . אני מרגישה שהביטחון העצמי שלה הולך ויורד , היא מעדיפה להישאר בבית , וכשכבר היא מחליטה לצאת לפעילויות חברתיות , בכולן , היא נוהגת להתקשר אלי ולאמר שמשעמם לה, כואב לה, אין לה עם מי לשחק תוך כדי בכי ובקשה שאני אגיע לקחת אותה . היה אירוע שבו היא חילקה הזמנות ליום ההולדת שלה ובמהלכו היא התקשרה אלי ואמרה לי " נראה לי שאף אחד לא יכול לבוא ליום הולדת שלי" מיותר לציין שכולם הגיעו ושמחו לחגוג איתה .לציין שהחברות שלה אוהבות אותה , אולם ההסתגרות שלה מרחיקה אותן ממנה . כמו כן ביום ההורים בסוף השנה המורה שלה אמרה " שהיא ילדה מדהימה , טובה , אפילו יותר מדי טוה " ללא מרפקים" . אני אובדת עצות ולא יודעת איך לעזור לה ולמנוע התדרדרות במצבה הרגשי .חשבתי לקחת אותה לטיפול פסיכולוגי או אחר שיכול להתאים לה . אודה להמלצה.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות רגשיות

הוספת תגובה

• בעיות רגשיות - תגובה

סמדר ריינר
    27/07/2011

שלום שירי,
    לא תארת שום פרטים על המשפחה, או על אירועים שקרו לאחרונה שואלי קשורים לשינוי בהתנהגותה ולכן קשה במאת לעזור לכם דרך הפורום. אני מסכימה איתך שכדאי לפנות לטיפול פסיכולוגי, ואני ממליצה לעשות זאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות רגשיות

שרי
    27/07/2011

יש לנו 3 בנות , 6, 7.5, 9 . שנינו עובדים בעבודה קבועה , משפחה מלוכדת , עם ארוחות משפחתיות , מטיילים הרבה ומשתדלים לדבר על הכל גם עם הבנות . לא קרה שום שינוי במשפחה , לציין שהסבא חלה לפני כשלושה חודשים בסרטן , הסברנו לה מהי המחלה ומהו הטיפול בה . היא בתחילה בכתה , אולם לסבא אין תופעות פיזיות בעקבות הטיפול ולכן לכאורה אינה רואה שינויים בו .כמו כן השינוי בהתנהגותה החל לפני כחצי שנה , כך שלי לא נראה קשר בין המקרים . אנחנו מנסים לחשוב מה מקור השינוי בהתנהגותה , אבל לא מצליחים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות רגשיות - תגובה

סמדר ריינר
    28/07/2011

שלום שרי,
    אם כך אז אכן כדאי שתפנו לטיפול כדי לנסות להבין יותר לעומק מה קורה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני בן ה4
    ציפי
    27/07/2011

היי,
    בני בן 4 והוא כל לילה מגיע למיטה שלנו.
    כל הדיבורים והמבצעים ומתנות ועונשים לא מועילות לי.
    אשמח לקבל עצה מה לעשות.
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    בני בן ה4

הוספת תגובה

• בני בן ה4 - תגובה

סמדר ריינר
    27/07/2011

שלום ציפי,
    בדיוק להפסיק עם עונשים דיבורים ומבצעים. רק להחזיר אותו בעיקיבות למיטה שלו, בלי דבר הרבה, בלי להכנס לשיחות, הסברים ומשאים ומתנים. יהיו כמה לילות ללא שינה לכן כדאי להתחי זאת בחופשה או בסוף שבוע. כל פעם שהוא מגיע - מחזירים אותו חזרה. עד שהוא יתעייף. חשוב מאוד שהוא יתעייף לפניכם. אסור לכם להישבר בעניין הזה, העיקביות היא קריטית. חשוב גם לא לפתח שיחה באמצע הלילה, אלא להסביר פעםן אחת מה אתם הולכים לעשות ופשוט לבצע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים אצל ילד בן 4
    נטלי
    27/07/2011

הבן שלי בן 4.5 מפחד מהרבה דברים כמו חושך , כלבים . אבל הכי משונה הוא הפחד שלו לראות טלוויזיה לבד . הוא מוכן לראות תוכניות לילדים אם יושבים אתו , ברגע שאני קמה הוא גם קם מייד ומבקש לכבות את הטלוויזיה . ניסינו לעניין אותו בדיסקים אפילו קנינו לו די.וי.ד. נייד כדי שייראה לבד סרטים או תוכניות שהוא אוהב . זה לא עבד בינתיים. איך צריך לנהוג האם להבטיח לו פרסים אם הוא מתגבר על הפחד ?
    יש לציין שהוא ילד שלישי במשפחה , ילד מקסים , אהוב , חכם מאוד , מתבטא מאוד יפה ומעבר לגילו , ילד חברותי .
    השנה השתתף בחוג קראטה כדי לחזק לו את הביטחון העצמי . כל השנה הוא נכנס לחוג בשמחה ומאוד נהנה . לפני כחודש וחצי חל שינוי ולא היה מוכן להיכנס . כל שבוע ניסינו לשכנע אותו , לפעמיים נכנס ולפעמים לא .
    האם לוותר לו על החוג ? האם צריך לשכנע אותו להשתתף ?
    אני רוצה להוסיף שבהרבה מצבים כשהוא לא מוכן לעשות משהוא מסויים ההוא מגיב במשפט " אני רעב , אני צמא , אני עייף " כדי להתחמק.
    אשמח לקבל עצות .
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים אצל ילד בן 4

הוספת תגובה

• פחדים אצל ילד בן 4 - תגובה

סמדר ריינר
    27/07/2011

שלום טלי,
    אנא פני לעמודת שאלות נפצות לתשובה העוסקת בפחדי ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלישיית בנות
    חנה בן משה
    27/07/2011

תודה רבה על תשובתך...היא עוזרת לי להחליט

לקביעת תור
    סגירה
    שלישיית בנות

הוספת תגובה

• שמחתי לעזור, בהצלחה.

סמדר ריינר
    27/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות בן 7
    יהלי
    27/07/2011

שלום,
    בני בן 7, ילד חכם מאוד ומקסים, תלמיד מעולה, חברותי עם חברים רבים (בנים). יש לו אחות בת 5. בשנה- שנתיים האחרונות מגלה סקרנות מינית, שכוללת הצצות לי ולבנות אחרות (כשיש הזדמנות), מנסה לנשק בפה אותי, את אביו, וגם עושה "טקסי חתונה" עם אחותו ומנסה לנשק גם אותה. בנוסף הוא גם מציץ לבנים בני גילו. יש לציין שאנחנו משוחחים איתו על עניין הפרטיות האיברים הפרטיים וכו'. לאחרונה שמתי לב לתופעה שמדאיגה אותי - כאשר נפגש עם חברים הם לעיתים משחקים מעיין משחק חיבוקים /התגוששות, קופצים זה על זה, מחבקים חזק מאחור וכד'. נראה כי מדובר במשחק כי הם צוחקים ונהנים אבל להרגשתי יש שם משהו מיני, הם כאילו ממששים זה את זה. יש לציין כי ממה שראיתי בני בד"כ יוזם את המשחקים הללו.
    האם מדובר בתופעה נורמלית? האם להפסיק ולהתערב או להתעלם? והאם יש בכך להעיד על זהותו המינית?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות בן 7

הוספת תגובה

• התנהגות בן 7 - תגובה

סמדר ריינר
    27/07/2011

שלום יהילי,
    התופעה ,התדירות והעוצמה שאת מתארת הם בהחלט לא נורמלים ואני ממליצה לפנות לטיפול בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנורקסיה- דחוף
    אאא
    26/07/2011

כרגע מבקרת אצלינו קרובת משפחה מחו"ל
    היא מראה תסמינים ברורים של אנורקסיה,
    בשלושת הימים שהיא נמצאת כאן היא אכלה רק דברים מעטים.
    היום למשל, היא אכלה יוגורט פירות ואפילו לא סיימה אותו,
    בטענה שהיא לא מסוגלת לאכול עוד.
    ניסינו לא ללחוץ עליה לאכול, וניסינו כן, שום דבר לא עוזר.
    היא מתחמקת ומשנה נושא, נעלבת וטוענת שהיא לא רעבה.
    היא אישה מלאה יחסית, ואין לנו מושג עם זה נובע בגלל
    לחץ (או דכאון) בשל בואה לארץ או בגלל "דיאטות" למיניהן.
    כל שיחה בנושא איתה לא באה בחשבון.
    כרגע היא רק מבקרת פה, ובעוד חודשים מספר היא תחזור לחו"ל
    היא טוענת שגם בבית היא אוכלת את אותן הכמויות,
    ומוסיפה להגיד ש"בבית לא אומרים לה שום דבר על זה" (מכיוון שהיא גרה לבד)
    חשוב לציין שהיא עברה הרבה קשיים לאחרונה.

אנחנו לא יודעים כיצד לפעול, ושום שיחה עם פסיכולוג לא באה בחשבון.
    היא מתנגדת בתוקף ובטוחה שההתנהגות שלה בסדר.
    אני מבינה שאין אפשרות אחרת לעזור לה מבלי לאלץ אותה לעבור טיפול כפוי, מה שאין ביכולתינו לעשות מכיוון שמקום מגוריה הוא לא בארץ.

אני לא מכירה בוודאות את הרקע שלה, ויודעת שהיא בסביבות גיל ה-40.
    ובכל זאת, ברצוני לעזור לה לפני שתשוב לביתה, כי דואגת אני שמצבה עלול להידרדר.
    האם יש דרך כלשהי שבה אני יכולה לעזור? אם זה טיפול או שיחה?

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    אנורקסיה- דחוף

הוספת תגובה

• אנורקסיה- דחוף - תגובה

סמדר ריינר
    27/07/2011

שלום לך,
    קודם כל פנית לפורום שמיועד לטיפול בילדים וכאן מדובר באישה מבוגרת. נראה לי שכרגע אין דרך שאת יכולה לעזור ישירות בעניין האוכל, אלא רק לבלות איתה כמיטב יכולתך, ועם יווצרו יחסי אמון ואלי היא תשתף במה שקשה לה מרצונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 4 וחצי,אשמח לתשובה מהירה.
    אליזה
    26/07/2011

שלום ,יש לי 4 ילדים,שתי בנות,שני בנים,בני(ממוקם שלישי),בן 4 וחצי,ילד מקסים,ועדין.
    היום נשאר אצל אחותי לכמה שעות,מסתבר שהוא הציע לבתה בת ה-5,לשחק משחק, ששניהם יורידו את התחתונים והיא תשב עליו!מסתבר שבתה הגדולה יותר שמעה אותם ורצה לדווח לה.אחותי כעסה על שניהם נורא.בבית ניסיתי לשוחח עם בני ושאלתי אותו לפשר המשחק,כי אני באמת לא מבינה מהיכן זה מגיע,אין לנו טלויזיה בבית,הוא לומד בגן דתי,ועניין הצניעות מובן לו.הוא טוען שזה בא לו מהראש הוא לא שיחק קודם את המשחק הזה,אני צריכה לדאוג?זה נורמלי?מה כדאי לעשות?אני מפחדת ששנה הבאה הוא יציע לאחת הבנות לשחק בגן!!!

הוספת תגובה

• ילד בן 4 וחצי,אשמח לתשובה מהירה. - תגובה

סמדר ריינר
    27/07/2011

שלום אליזה,
    כרגע עדיין אין בהכרח צורך לדאוג. אלא רק להסביר בקור רוח שזה אסור. עם זאת, כדאי להששתדל לא להעברי מסר שעצם הסקרנות המינית היא אסורה. אפשר לרכוש שחנות ספרים ספר שמיועד לילדים בגיל הזה ומסביר על בנים ובנות ועל הגעת ילדים לעולם, ולתת הסבר מסודר. אם הדברים חוזרים למרות שהסברתם והבהרתם את העניין, אז יהיה צורך לפנות לטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 6 שמאוהב באמא
    ענת
    26/07/2011

שלום,
    בני בן ה-6 תמיד היה מאד קשור אלי, אהב את קרבתי הפיזית אליו מאז שנולד.
    בתקופה אחרונה (ובעיקר בחודש האחרון) הוא מרגיש צורך בכל הזדמנות לגעת לי בחזה. מאז שהתחיל עם הנושא הפסקתי להתפשט לידו, אך הוא בכל הזדמנות נוגע בחזה מעל החולצה, מנסה ללטף.
    בעלי ואני מסבירים לו שזה לא נעים לי, וכפי שהוא לא היה רוצה שיגעו בגופו בלי רשותו כך גם אני לא רוצה. כל הסבר לא עוזר ולפעמים אני מגיעה למצב של צעקות כי זה הופך למטרד.
    הנושא מאד מעסיק אותו והוא מדבר ושר לעצמו שהוא אוהב את הציצי של אמא. לאחרונה הוא הבין שזה משהו אסור ואני שומעת אותו אומר לעצמו "אסור לי לגעת בציצי של אמא" ונוגע לא נוגע....
    אשמח לשמוע עצות כיצד להסביר לו ולמעשה לגרום לו להפסיק עם האובססיה הזאת, כי זה ממש אובססיה (בימים שאני בבית מהרגע שחוזרת מהעבודה ועד שהוא הולך לישון, במידה ואין אצלו חבר זה מעסיק אותו).
    תודה
    ענת

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 6 שמאוהב באמא

הוספת תגובה

• ילד בן 6 שמאוהב באמא - תגובה

סמדר ריינר
    27/07/2011

שלום ענת,
    את צודקת שאת מודאגת. זה לא עניין של מאוהבות באמא. יש כאן עניין יותר מורכב שדורש פנייה מסודרת לאיש מקצוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך אני אמורה להגיב?
    מיכל
    26/07/2011

הילדה הבכורה שלי בת כמעט 6 עולה לכיתה א'.
    בשנה האחרונה היא הפכה מילדה נוחה לילדה עם התנהגויות אמממ... איך להגיד... קצת מעצבנות...
    כמעט שום דבר לא מעניין אותה חוץ מחברות, היא מתחצפת אלינו יותר מבעבר ונרגנת, נראה כאילו מתחילה להתגבש התנהגות טינאייג'רית טיפוסית...
    חיקוי של חברות מהגן...

השאלה שלי היא דווקא לגבי היחס שלי כלפיה - האם עלי להתעלם מחוסר ההתעניינות שלה בדברים (מה שמשגע אותי)?
    איך אני אמורה להגיב לשינוי (הלא קיצוני אך עדיין מעיק) בהתנהגות שלה כלפינו?

לקביעת תור
    סגירה
    איך אני אמורה להגיב?

הוספת תגובה

• ילדה שההתנהגות שלה השתנתה

ד''ר שירי שדה שרביט
    27/07/2011

מיכל שלום,
    כדאי להבין קודם מה עובר על הבת שלך ומדוע התנהגותה השתנתה. ההתנהגות שאת מתארת אינה תואמת את הגיל, ומבטאת קושי ומצוקה. רק לאחר שתביני מה עובר עליה ומה הסיבה לכעסים הללו, ניתן יהיה לחשוב כיצד להגיב באופן תואם יותר. אפשר להתחיל בלשוחח עמה על העניין בצורה פתוחה ולא מבקרת. למשל לעשות איזו פעילות עם ההורים לבד, ובמסגרתה לדבר איתה. יכול להיות שמעבר לדברים שמטרידים אותה, היא גם גילתה שהתחצפות ואי התעניינות במה שמעניין אתכם, כן מפעילים אתכם. ואז כדאי לנסות להגיב באופן יותר שקול ולא להראות לה את ההשפעה שלה עליכם
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות רגשיות ואלימות מצד בת 6
    שרון
    26/07/2011

בתי בת ה-6 הינה האמצעית מבין שלושה נוטה להתקפות זעם לעיתים קרובות מאז שאחיה בן השנתיים הגיע לעולם.
    לאחרונה, המצב הסלים והיא יוצאת באמצע החוגים שלה מבלי להתייחס למדריכים משום שדיברו אליה לא יפה, לדבריה, טוענת כי אנחנו נגדה, מפלים אותה וכיוצ"ב והדבר רחוק מלהיות כך במציאות. לצערי זוהי תחושתה.
    היא רגישה מאוד ועקשנית והדבר ידוע לי, אך מאידך היא צריכה לדעת את גבולותיה, מה אסור ומה מותר ולדעת להביע עצמה ללא צעקות.
    אני ובעלי מעונינים לגשת לטיפול עימה כמה שיותר מהר.
    שאלתנו, מה הסיבות להתנהגותה שנמשכת כבר זמן רב, האם טיפול יעיב על מצבה ויאדיר את מצבי הרוח או להפך.
    תודה על תשובתכם ואשמח על הפניה למטפל/ת מצוין/ת באזור חיפה והקריות

הוספת תגובה

• בעיות רגשיות ואלימות מצד בת 6 - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    27/07/2011

שרון שלום,
    קשה לדעת מה מטריד ומעציב את הבת שלך, אבל כנראה שזה לא קשור רק באחיה, שכן עברו כבר שנתיים מאז שנולד. כדאי מאוד לפנות להתייעצות, במיוחד אם הילדה הולכת לכיתה א'. אפשר להתייעץ עם פסיכולוגית הגן/בי"ס איזו מסגרת יש באיזורכם. כמו כן, ידוע לי שיש תחנה לטיפול בילד ובמשפחה בחיפה, של משרד הבריאות, וגם זה מקום אפשרי להתחיל. בהצלחה!
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה שאלתית....
    יפיתוש
    26/07/2011

היי, יש לי ילדה בת שנתיים ושלושה חודשים. הולכת לגן עד ארבע וחצי כל יום.
    חברה שלי (שהבת שלה נמצאת גם באותה קבוצה עם הילדה שלי) , אחרי כל יום לוקחת אותה לשחק בגן שעשועים עם ילדים אחרים.
    אני פחות אוהבת את זה כי אני מעדיפה שאת ארבע השעות שיש לנו עד שהיא הולכת לישון נהיה בבית, ביחד ,נאכל ארוחת ערב, נדבר קצת, אני אחבק אותה וכו......
    חברה שלי אומרת שאני עושה טעות ושאני מונעת ממנה את האפשרות ללמוד יצירת קשרים חברתיים.
    אני חושבת שאת זה היא יכולה לעשות בגן.הרי יש לה שם חברים.
    מה אתן אומרות?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה שאלתית....

הוספת תגובה

• בילויים

ד''ר שירי שדה שרביט
    27/07/2011

יפית שלום,
    שתי הגישות של שתיכן בסדר ותקפות. לכל אמא ולכל ילדה יש העדפות משלה. כמו שיש מבוגרים שחוזרים מהעבודה ויוצאים כמעט כל ערב להיפגש עם חברים או לבלות, ויש כאלה שמעדיפים להיות בבית אחרי יום ארוך. כל עוד את יודעת שכשבתך תבקש לפגוש חברים אחהצ (זה מתחיל בסביבות גיל שלוש וחצי),תיעני לבקשתה ותהיי גמישה עם זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה