מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיות רגשיות - בני בן ה 5יוסי31/07/2011
שלום רב,
בני בן קצת יותר מ 5 ילד מתוק עם פוטנציאל אבל משהו בהתנהגות שלו לא נותן לנו מנוח, מחד עם ילדים בני גילו חברותי, מסתדר טוב (אם כי עם חבר אחד מסויים הוא מאוד תלותי ונגרר אחריו לעשות שטויות) יחד עם זאת באשר הוא לא מצליח לעשות משהו, או עושה משהו לא טוב ואנו מעירים לו או מרימים עליו את הקול הוא נאטם, נכנס לחדר שלו בד"כ הופך את החדר בהתקפת זעם.
כמו כן מסרב לישון לבד , לא מוכן ללכת לשירותים לבד (בגן כן הולך לבד) , כל הזמן רוצה לאחוז ביד של מיהו בד"כ של אחותו בת ה 8 או של אמא שלו .
אם הוא כועס אז הוא מתחיל לצעוק, לזרוק דברים, "רוצה לעזוב את הבית" "להחליף הורים" וכד' .
בלילה הוא לעיתים מתעורר בצעקות , לרוב הוא מתעורר מוקדם בבוקר מאוד ולא ממש מעסיק את עצמו אלא מעיר את כל הבית כדי שהוא לא יהיה לבד.
מה אנחנו לא עושים בסדר? איך אפשר לעזור לו ? האם יש תחום שמומלץ להיוועץ עם מומחה בתחום (פסיכולוג, מרפה כל שהוא וכד'?).
אני מרגיש שהוא הולך לנו לאיבוד - אודה עבור עזרה , עצה כיוון אחר .
תודה
יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות רגשיות - בני בן ה 5 - תגובה
סמדר ריינר31/07/2011שלום יוסי,
הילד שלכם סובל מחרדות. אתם יכולים לפנות ל"עמודת שאלות נפוצות" לתשובה שעוסקת בפחדים אצל ילדים (במקרה שלכם זו חרדת נטישה) או לפנות לפסיכולוג או פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים.
לגבי הדברים שהוא אומר לכם שהוא כועס, לזה לא הייתי מתייחסת כבעיה, אלה דברים שילדים אומרים בגילאים האלה, זו לא בעיית התנהגות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לטוס עם התינוק או בלעדיודנה31/07/2011
יש לי שלושה ילדים. הצעיר מביניהם בן שנה, והוא עדיין איתי בבית. אני חייבת לטוס לארה"ב למשך שבוע או 10 ימים מקסימום. אנחנו, ההורים, מנסים להבין מה הכי טוב בשבילו ולפי זה להחליט אם להשאיר את התינוק בארץ עם שני אחיו ואביו או לקחת אותו איתי.
אשמח לשמוע את חוות דעתכם.
כמו כן האם עדיף נסיעה כזו כעת כדי "לגמור עם זה", או שכדאי לחכות עד שיהיה בן שנה וחצי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטוס עם התינוק או בלעדיו - תגובה
סמדר ריינר31/07/2011שלום דנה,
באופן כללי, גם עכשיו וגם בגיל שנה וחצי לילד אין תחושת זמן ואין דרך להסביר לו שתחזרי ולכן נסיעות כאלה אינן רצויות. גם אין דבר כזה "לגמור עם זה". בעיני, אם את הדמות המטפלת העיקרית, כדאי ורצוי שתיקחי אותו איתך בשלב הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות התנהגות קשותליהי30/07/2011
שאלתי נוגעת לבעיות התנהגות קשות של נכדי בן ה-6 לילד שני אחים בגיל 4 ו- שנה.
מילדותו דרש וקיבל המון תשומת לב, חום ואהבה.מראה צורך בולט במגע גופני [תמיד מתרפק על הוריו, הסבים]. הגננות לא מתלוננות על התנהגותו, אולם בבית הוא מתנגד לקבל מרות, צועק ומתפרע ומתקשה לקבל גבולות ולדחות סיפוקים. עד היום הוריו הצליחו להחזיקו לצורך הרגעה [שיטת ההכלה] אולם כיום הוא חזק יותר ומצליח להשתחרר מאמו כשהיא מנסה להרגיע השתוללות, אתמול בשעת תיסכול הוא השתולל כשהאם ניסתה להרגיעו קרע את חולצתה, בעט ופצע אותה ברגליה ואף ניגש למגירת הסכו"ם ונפנף בסכין ומספריים כדי להרחיקה.
במשך השנים ההורים פנו לייעוץ בכיוונים שונים כולל תרפיה באומנות וכו' אולם כל העצות שקיבלו לא הועילו.גם בדיקה אצל נוירולוגית מומחית העלתה שלא מדובר ב- ADHD ולא הומלץ טיפול תרופתי. יש לציין שגם לבן דודה של הילד יש בעיות התנהגות וגם אביו בילדותו היה לדברי הוריו "ילד קשה".
בשם הורי הילד אני מבקשת לשמוע את דעתך.
תודה, הסבתא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות התנהגות קשות - תגובה
סמדר ריינר31/07/2011שלום לילי,
אין שום סיכוי בדרך כלל שייעוץ באינטרנט יביא את הישועה והגאולה שטיפולים פנים אל פנים בשטח לא הביאו, משום שזו מדיה עוד יותר שיטחית ואין בה הכרות מעמיקה עם הילד והבעיה.
יכול להיות שיש מקום לפנות לא לטיפול בילד אלא להדרכת הורים מעמיקה, שהיא מעבר לעיצות, אלא עבודה מעמיקה שנכנסת לדינמניקה בבית ולטיפול משפחתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתגובה לתשובתך
ליהי31/07/2011ראשית תודה על תשובתך, ההורים הגיעו לייעוץ עם ובלי הילד ונהגו לפי ההמלצות אך המצב לא השתנה על כן הם חסרי אונים ולדבריהם "לא יודעים למי עוד אפשר לפנות"הילד צולם בזמן אינטראקציה עם ההורים והתפרצות ולדברי היועצת האחרונה הם צריכים להתעלם מהאיומים שלו ולא להתרגש מתגובותיו, על המלצה זו אני מבקשת את תגובתך.
שבוע טוב וחודש טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתגובה לתשובתך - תגובה
סמדר ריינר31/07/2011שלום לילי,
ייתכן שמדובר במלצה נכונה. יכול להיות שהם הרגישו שההמלצה לא עוזרת, כיוון שהם לא ניסו מספיק. יכול שהם ציפו שבפעם הראשונה שהם לא יגיבו זה ייגמר. זה תהליך שלוקח זמן, וצריך סבלנות ועקביות בשבילו, ובדרך לעבור כמה וכמה התפרצויות קשות ומרעישות ולהתאפק. להורים לפעמים קשה ליישם את זה בהתחלה, אבל אם מתמידים יש לכך פירות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות פעוטדפני30/07/2011
בני בן 3, לא בן יחיד, יש לי בן נוסף, גם הוא פעוט.
אני חד הורית, חמה, מחבקת , אוהבת ומנשקת. אולי גם כשהם לא צריכים את זה... אולי לפעמים יותר מידי. עם זאת הגבולות ברורים , סדר היום והרוטינות ידועות וקבועות, וגם הגבולות ההתנהגותיים ידועים.
היום קרה משהו שהרעיד אותי.
הפעוט, שחש ברע מהבוקר, נרגע סופסוף, ונח עלי, שכוב בטן על בטן.
הוא ליטף אותי בבטן, זה לא משהו שקורה בדר"כ, התעלמתי מזה והיה לי נחמד לראות שהוא נרגע לאט לאט.
אבל הליטוף הזה נעשה לי לא נעים. הוא התחיל ליגוע לי בחזה. אמרתי לו שלא נעים לי והפסקתי את זה, הזזתי לו את היד. זה נפסק והתחיל כעבור דקה מחדש, הפעם לכיוון המפשעה!!! נבהלתי. אמרתי לו שזה לא נעים לי והנחתי אותו לשכב על הספה שלידי.
בזה זה נגמר.
האם נורמאלי שפעוטות מנסים מגע מסוג זה עם ההורים? האם זה קשור לכך שאני אמא מאד נוגעת, מחבקת ומנשקת? איך עלי לפעול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי.... שכחו אותי... מקפיצצה
דפני31/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתנהגות פעוט - תגובה
סמדר ריינר01/08/2011שלום לך,
הגבת נכון וזה מה שחשוב. לא ברור לי מדוע הילד נהג כך, לא ציינת שום פרטים על המשפחה ועל הילד ולכן קשה לי להתייחס ולומר לך מאין זה נובע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוסיפה
דפני01/08/2011איזה פרטים רלוונטים מעבר למה שציינתי...?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוסיפה - תגובה
סמדר ריינר02/08/2011שלום לך,
פרטים כלליים, כמו מה הרכב המשפחה. מה סדר היום, האם היו אירועים מיוחדים לאחרונה, היחסים והאווירה הכללית במשפחה ואם יש עוד דברים מיוחדים שקורים בבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזיבת תינוקנורית30/07/2011
יש לי תינוק בן 10 חודשים וילדים בני 11 ו 8.השארנו את הקטן אצל הורי אותם הוא רגיל לראות כמעט כל יום וטסנו עם הגדולים לפריזל 5 ימים.זאת אחרי התלבטות קשה מאוד ושכנוע של הגדולים.בזמן זה הילד חייך ןשמח ישן ואכל טוב כשהגענו חייך וקפץ אלי בשמחה ,ישן טוב בלילה ואוכל טוב .למרות זאת ביום הרביעי פיתח חום 39 אימי בקרה איתו אצל הרופאה שאמרה שהחום עקב צמיחת שיניים.האם הילד ניזוק האם ניתן כעת לעשות משהו?אם הילד בסדר שמח משחק אוכל יפה וישן האם זה מעיד כי הכול בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזיבת תינוק - תגובה
סמדר ריינר30/07/2011שלום נורית,
ייתכן והחום קשור לעזיבה שלכם, אבל זה לא נורא, זו דרך שלו להתגבר, טפלו בו כרגיל וזה יעבור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזיבת תינוק
נורית30/07/2011תודה על התגובה המהירה.בינתיים יצאה גם פריחה יחד עם זאת הוא אוכל נפלא שמח זוחל בכל הבית מקשקש בלי סוף קורא לי מאמא וצוחק .נראה בסדר האם יש משהו לעשות בנוסף לאהבה האינסופית שמעניקים לו ?כמו תמיד ללא קשר לנסיעהץ.הוא ילד שכל היום מחובק ומנושק ומאוד נהנה מזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזיבת תינוק - תגובה
סמדר ריינר31/07/2011שלום נורית,
לא, לא לעשות שום דבר מעבר, דווקא ריגשי האשמה שלכם ועודף המוטיבציה עלולים לקלקל. תניחו לעניין בבקשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר לגן חדש?עינת29/07/2011
ביתי בת 3 וחצי ואני מאוד מעוניינת להעביר אותה בספטמבר לגן חדש.בעיקר בגלל ההנהנלה בגן ובלאגן שיש שם עם הצוות שלא בטוח שמורגש אצל הילדים.הבעיה היא שלילדה יש קשיי הסתגלות רציניים ואם תשאר בגן לא נצטרך לעבור את זה שוב- היא מכירה את הילדים, הסביבה, הגננת, הכל...
סה"כ כששואלים אותה על הגן היא עונה שכיף לה ולכבי הצוות שהוא צועק הרבה אבל לא בטוחה שמשהו חריר.
היום שאלתי אותה אם מעדיפה להשאר בגן הזה או לעבור לגן חדש והיא ממש אמרה שרוצה לעבור לגן אחר כי כבר מזמן היא בגן הזה...
הסברתי לה שבגן החדש יש גננת חדשה ,ילדים חדשים.... ולא נוכל לחזור לגן הזה ולהפתעתי עדיין התעקשה שרוצה לעבור.
זאת ילדה שכל שיוי הכי קטן מכניס לחרדהגדולה ,גם אם מדברים על זה לפני תגיד שלא רוצה ותבין מה הולך להיות בסיטואציה.
אני מנסה להבין האם יש מצב שהיא לא ממש הבינה את כוונתי ,אם כי קשה לי להאמין ואולי כן הבינה אך לא מבינה את המשמעות למרות שהסברתי ואולי באמת כן מעדיפה לעבור....
אשמח להארה, עצה....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר לגן חדש? - תגובה
סמדר ריינר30/07/2011שלום עינת,
אין טעם להתייעץ עם ילדה בת 3.5 לגבי שאלה כזו. אין לה שום כלים לקבל החלטה בעניין הזה וזו שאלה אחראית מדי בשבילה.
אם טוב לה בגן, לא הייתי מעבירה אותה אלא אם יש ממש בעיית בטיחות. שאר הדברים שולייים בעיני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבעיה שאין לי מושג אם טוב לה בגן
עינת30/07/2011כשאני באה לקחת אותה היא תמיד עונה שהיה כיף וכשאני שואלת את הגננת איך היה אז בד"כ יש סיפור של התנהגות לא נאותה - רבה עם חברה, חברה הציקה לה א היא לחברה, צעקה... היא לא בוכה כשאני משאירה אותה בגן ולא מתנגדת ללכת בבוקר.
היא כן טוענת שכולם צועקות וכששאלתי מי הכי נחמדה מכל הגננות אמרה שאף אחת כי כולן צועקות כל הזמן. היא גם טוענת שמנהל הגן תופס אותם בסנטר כשצצועק עליהם ילדה אחרת טוענת שלא הוא אלא הגננת...
מלבד הפרטים האלה אין לי מושג איך באמת ומה קורה שם באמת. ההרגשה של האמהות שמנהל הגן מסתיר דברים גם אם לא משהו קריטי כמו אלימות חלילה ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבעיה שאין לי מושג אם טוב לה בגן - תגובה
סמדר ריינר31/07/2011שלום עינת,
אם מנהל הגן תופס בסנטר, ואם כל הזמן צועקים זה אכן סימן לא טוב, מה אומרים הורים אחרים? יכול להיות שאם יש עוד הורים שחושבים כמוך, תוכלי להעביר אותה לגן אחר עם עוד ילדים כך שלא הכל יהיה חדש לה שם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצעקות בגן
עינת31/07/2011גם ילדים אחרים אומרים שהצוות צועק, כשהילדות משחקות במפגש-הן הגננות ותמיד צועקות על הילדים חזק ומושיבות אותם בצד בגלל זה.
אבל עד כה חשבנו שזה די הגיוני שיש צעקות בגן, איזה גננת לא צועקת?
בשנת הלימודים הבאים חברתה הטובה ביותר בגן עוברת קבוצה לגדולים כך שלא יהיו באותו מבנה בכלל ואם אעביר אותה זה לגן ששכן שלנו שהיא בקשר טוב איתו נמצא שם.
ולמרות זאת לא נראה לי שזה יספיק למנוע את קשיי ההסתגלות של בתי...
כךי כך או כך סביבה חדשה, גננת חדשה, ילדים חדשים..(מלבד אחד שתכיר)
אני תוהה עד כמה שווה לעשות זאת בגלל צעקות והנהנלה דפוקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצעקות בגן - תגובה
סמדר ריינר31/07/2011שלום עינת,
קשיי הסתגלות תמיד יהיו, זה לא אומר שלא מתגברים. בכל זאת דיווח על מנהל גן שתופס ילד בסנטר זה לא דבר שקורה בכל גן. וגם לא בכל גן החוויה של הצעקות היא כל כך משמעותית שזה הדבר שהילדים מדווחים עליו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוגס בקירסי29/07/2011
שלום
בני בן 4 ראיתי שכבר מספר פעמים נוגס בקיר (במקומות פינתיים), על מה הדבר מעיד?
תודה סי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוגס בקיר - תגובה
סמדר ריינר30/07/2011שלום סי,
כדאי לפנות לרופא ולבדוק, לפעמים זה פשוט מעיד על מחסור בסידן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמירת תודהלוי בורר29/07/2011
למה לילדים כל כך קשה לומר תודה?
למה צריך לעבוד כל כך קשה עד שהילד יסכים להגיד תודה למי שהביא לו מתנה גדולה, סייע ל בדבר זה או אחר, וכיוצא. פעמים רבות הילדים מונים לוותר על מתנות יקרות ערך (בכלל זה דברים שחלמו עליהם שנים) ובלבד שלא יצטרכו בסוף לומר תודה. אני רואה שהילדים מוכנים לפעמים להכשל במבחנים, לוותר על ממתקים אהובים, ועוד ועוד, ובלבד שלא יודו לנותן, והמצב הגיע לידי כך, שהילדים (שכבר גדולים דיים, ומודעים לחוסר הנימוס שבאי אמירת תודה) לכתחילה בורחים מכל קרוב או ידיד שרוצה לתת להם דבר מה, שמא חלילה יתם ואז הם ירגישו - למרות שאנחנו כבר לא מעירים להם בכלל, התייאשנו - שנהגו שלא בסדר באי אמירת תודה. (אציין עוד, שודאי הילדים ראו בבית את הוריהם מודים על כל מתנה, כדבר שבשגרה, ובכלל זה גם מתנות שמהר מאד נזרקו מהבית, אבל לנותן, שהשקיע ורצה בטובתנו, אנו מודים בפה מלא, ונדמה לי שמעולם הילדים לא מעו איזה אמירת זלזול בהקשר זה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמירת תודה - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט30/07/2011שלום לך,
מהשאלה שהעלית כאן, עלתה בי התהיה עד כמה הנושא של אמירת תודה הפך למוקד של מאבק כוחות ביניכם לבין הילדים? ייתכן שהילדים מרגישים שהדרישה להודות למי שנותן להם את המתנה נעשית באופן מאוד לא נעים ומבלי לאפשר להם להתנסות בעצמם בעולם החברתי. אני מניחה שניסיתם להעביר לילדים את המסר החשוב בהדדיות ובאמירת תודה. אולם אם הם חייבים לומר על כל דבר תודה, יכול להיות שהם מרגישים שיש דברים שלא ניתנים להם בכיף, וכל דבר ניתן בתנאי שהם יודו על כך. זה בהחלט לא מאפשר לילדים להגיב באופן ספונטני ולהפנים את חשיבות ההדדיות בקשרים בין אנשים. לפיכך רצוי להפסיק ללחוץ על הילדים להודות בכל הזדמנות, כמו שגם אנחנו לא ממטירים תודות על כל מעשה שעושים עבורנו. אם ילד אומבוגר מרגיש שיש על מה להודות לזולת, הוא יע/שה זאת. כרגע הנושא בכל מקרה הפך למאבק בו הילד מפסיד וגם אתם, ולכן כדאי להרפות מכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממש לא
לוי בורר31/07/2011קל מאד לומר שאנחנו הורים מלחיצים, ולתלות בנו את הקולר, אבל לפי ההרגשה שלי (אני לא אובייקטיבי כמובן) אין זה קרוב לאמת כלל. אנחנו לא מכריחים את הילדים לומר תודה, ואפילו לא מתווכחים אתם, לכל היותר אומרים להם שראוי להודות לנותן, או שלדעתנו זה מאד לא יפה לא להודות לו. יותר מזה, גם כשאנחנו בכלל לא בסביבה, וגם שלכאורה אין סיבה שאנחנו נדע אם הילדים אמרו תודה או לא (ומעולם לא שאלנו אותם אם הודו כשהמתנה לא היתה בנוכחותנו), הם בורחים מלומר תודה, או מלקבל מתנה ובלבד שלא יגיעו לצורך להודות. ברור לי שהסיבה אינה בלחץ שלנו, וזה משהו פנימי להם הטעון הסבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות לא ברורה של בת 3.5אינה29/07/2011
שלום לכם,
נתקלנו בתופעה שאינה מוכרת לנו והאמת, אין לנו ראיונות כיצד ניתן להתמודד עם המצב ולכן, אשמח לכל עצה אשר תהיה..
יש לנו 2 ילדים - בת 3.5 ובן 1.8, ילדים מתוקים ונבונים ומאוד אוהבים את אחד השני. גם לי ולבעלי יש הורים גרושים, כל אחד במערכת יחסים ולכן יש לנו 4 סבתאות במשפחה.
יש סבתא אחת (פולינה - שם כינוי- אמא של בעלי) שעוזרת לנו מאוד על הילדים ומגיע אלינו כמעט כל יום. כל השאר הסבתאות מגיעות פעם בחצי שנה. לאחרונה, הבת הודיע לנו שהיא לא אוהבת את הסבתא פולינה ולכן לא רוצה לשחק איתה ושהיא לא תבוא יותרו. לעומת זאת, היא טענה שהיא מאוד מאוד אוהבת את כל השאר הסבתאות ורוצה שהם יבואו במקום. כשניסינו לשאול אותה מדוע, היא נסגרה ורק אמרה "יש לה בית משלה". למרות כל הסברים שלנו על מדוע סבתא מבקרת אותנו ושאחנחנו משפחה אחת, הילדה עושה פעולות שמחזקים את העמדות שלה - אומרת לפולינה שהיא לא רוצה לשחק איתה ואפילו (שהייתי מחוץ לחדר) אמרה לה שהיא לא אוהבת אותה.
אין לנו מושג מדוע כל זה קרה אך פולינה לקחה את זה קשה מאוד והיא מאוד נסערת. היא טוענת שהילדה שלנו הפכה למפונקת ולא ממושמעת. גם אני וגם בעלי איננו מסכימים עם כך כי אנחנו לא מסוג ההורים המפנקי יתר ותמיד יש לנו כללים וקווים אדומים שאין לעבור אחרת יש עונש והשלכות.
אף פעם לא השארנו את פולינה לבד עם הילדה (היא תמיד מגיע לעזור בערב בלהשגיח על הילדים כאשר אני או בעלי תמיד נמצאים). הדבר היחיד שאני יכולה לחשוב אליו זה שפולינה אף פעם לא יוזמת שום משחקים או פעילות עם הילדים - היא תמיד יושבת על הספה ומתבוננת אליהם. במידה והם הולכים לחדר אחר, היא פשוט עוקבת אחריהם ומשגיחה על מעשיהם בחדר אחר. נדיר מאוד שהיא אמרה להם "לא" והיא נענת לכל בקשה שלהם.
ניסינו להגיד לפולינה להיות יותר פעילה אך היא טוענת שאין קשר בין הדברים ושהם צריכים לאהוב ולכבד אותה בכל מקרה.. איך יוכל לגרום לילדה שלי לאהוב מישהו בכח?!? עצוב לי כי פולינה היא באמת עזרה גדולה (לפעמיים הצלה) עבורנו אך אינני יודעת מה לשעות.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות לא ברורה של בת 3.5 - תגובה
סמדר ריינר29/07/2011שלום אינה,
אתם באמת לא יכולים להכריח את הבת שלכם לאהוב את הסבתא, היא לא חייבת לשחק איתה אם היא לא רוצה אבל היא חייבת לכבד אותה. אתם יכולים להסביר לה שלהגיד למישהו שלא אוהבים אותו זה מעליב ולא מנומס ושאתם לא מרשים לה להגיד את זה לסבתא פולינה יותר. כמו כן הבת שלכם לא קובעת מי יבוא אליכם ומי לא. מעבר לזה לא הייתי עושה מזה עניין יותר, כי כל ניסיון שלכם לדבר על כך רק מבצר את בתכם בעמדתה עוד יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה על דיבוריעל29/07/2011
שלום רב,
ביתי בת 7.5. ילדה בריאה, נבונה, חברותית. סיימה כיתה א'.
אובחנה בעבר הרחוק כסובלת מבעייה בויסות תחושתיות, ובאבחון שנעשה בזמנו ע"מ לקבוע האם לדלג על גן חובה, נאמר לנו כי ישנו פער גדול בין התפתחותה השכלית המואצת, לרגשית - האיטית מידי.
לדברי פסיכולוגית הגן הילדה אף סובלת מליקוי תקשורתי לא מילולי (אני מקווה כי הניסוח נכון) - משהו על סקאלת האספרגר, אך מאד מאד קל.
בחודש האחרון החלה לעשות דבר משונה: היא אומרת משפט כלשהו כרגיל, ומיד לאחר מכן חוזרת על דבריה בלחש. היא עושה זאת מס' פעמים רב במשך היום. לא מצאנו קשר בין המקרים השונים בהם חוזרת על דבריה כך. שאלנו אותה למה היא עושה זאת, והיא עונה - "בטעות", או "לא יודעת". לדבריה, היא מעוניינת להפסיק עם זה, אך לא יודעת איך.
שאלתי היא - האם עלינו לפנות לייעוץ, או שמא יש דרך בה נוכל אנו לעזור לה, או שאולי בעצם עדיף להניח לה ולתת לתופעה משונה זו לחלוף כפי שחלפו הרבה דברים משונים שהייתה עושה מידי פעם?
סליחה על אריכות דבריי,
תודה רבה,
יעל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה על דיבור - תגובה
סמדר ריינר29/07/2011שלום יעל,
זו יכולה להיות התנהגות אובססיבית שמעידה על חרדה, וכדאי לפנות לאיש מקצוע כדי לבדוק זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנתיים וארבעה חודשיםאפרת28/07/2011
בני כנראה עובד את מרד גיל שנתיים. בגן הוא הילד הכי טוב שיש ובבית עושה לנו בית ספר. הוא באמת ילד טוב ומקסים אבל יש לו "קריזות" שממש מוציאות אותנו משלוותנו. הוא יכול לבכות שעות על משהו שלא מקבל או שלא מוצא חן בעיניו וכיו"ב ולא מפסיק. זה משגע!!! כל מה שאומרים לו לא הוא מתעצבן, זורק ובוכה! אנחנו לא מותתרים לו אבל אני לא רואה שהמצב נרגע ופוחת.. הוא יכול לבכות עשר פעמים ביום על כל דבר קטן... בימים האחרונים הוא גם עושה בעיות עם השינה מה שהצלחנו כבר שלא יקרה... מה לעשות???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנתיים וארבעה חודשים - תגובה
סמדר ריינר29/07/2011שלום לך,
זה ל אמספיק לא לוותר, אלא חשוב להיות עקביים בחוסר הויתור. כלומר אם לא ויתרם מספר פעמים ופעם אחת ויתרתם, כדי שיהיה שקט כי לא היה לכם כוח, לא עשיתם כלום. כמו כן חשוב לשמור על קור רוח ולהתעלם. אם אתם לא מוותרים, אבל עונים לו, כועסים, צועקים, מתחננים, מסבירים, משתגעים, מדברים על כך ביניכם, נואמים נאומים, וכו' -גם לא עשיתם כלום.
חשוב לענות פעם אחת בקצרה, לאחרי זה להתעלם ולהיאשר רגועים ולעשות זאת באופן עיקבי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אפרת29/07/2011כאשר הוא מרביץ וממש מגזים אנחנו שמים אותו במיטה שלו כדי שיחשוב על מה שעשה וכו'. הוא יכול לעמוד שעות ולבכות. האם זה נכון לשים אותו במיטה? הבעיה היא שמהחדר הוא יוצא.. אני מודעת לזה שזה קצת בעייתי וחבל שהמיטה תשמש כ"עונש" אבל מה הפתרון? להשאיר אותו לידינו ולהתעלם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
כן, בדיוק זה, הפיתרון הוא להשאיר אותו לידכם ולהתעלם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אפרת29/07/2011ומה לעשות אם הוא ממשיך להרביץ ולצרוח? איך מפסיקים את זה??.
לא להכניס אותו למיטתו יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
לא מפסיקים את זה. זה ייפסק לבד, אפילו אם זה ייקח המון זמן בהתחלה. כאן צריך סבלנות ועיקביות. גם אם זה ייקח שעתיים. פעם ראשונה, פעם שנייה, או כמה שצריך עד שהוא יבין שהוא לא מקבל תשמות לב סביב העניין הזה ולא משתלם לו להמשיך אותו. אף הצגה לא יכולה להימשך אם לאורך זמן אין לה קהל. אם אתם לא מחזיקים מעמד ומגיבים לצעקות או מנסים להפסיק אותן - סימן שנשברתם לפניו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובססיה לאמאאנונימית28/07/2011
שלום,
הבת שלי היא בת 10.5 חודשים. נכון לתקופה זו נמצאת בבית עם מטפלת.
בזמן אחרון פיתחה התנהגות חדשה. היא מתנהגת מאוד יפה עם המטפלת ועם אבא שלה. איך שהיא רואה אותי היא הופכת להיות נודניקית, רוצה אותי כל הזמן לידה, זוחלת אליי ומחזיקה אותי ברגל, לא נותנת לי להתרחק.
להרדים אותה אני לא יכולה בכלל, כי היא צורחת ורוצה שארים אותה ולכן אבא שלה מרדים אותה (בהצלחה ובקלות).
אני מבינה שאולי אני חסרה לה, כי אני עובדת משרה מלאה וחוזרת הביתה רק בערב.... אבל גם אבא שלה עובד אפילו יותר ממני והיא רואה אותו פחות מאשר אותי והיא לא מתנהגת אליו ככה.
אני משתדלת לתת לה תשומת לב, חום ואהבה, מחבקת ומנשקת הרבה, מדברת איתה ושרה לה. אני חייבת להודות שאין לי הרבה זמן איתה ביממה. אולי חצי שעה בבוקר ושעתיים בערב.
האם ההתנהגות הזאת היא סימן למשהו שאני לא מבינה ? האם אני עושה משהו לא בסדר?
אנחנו לא מצליחים להבין את התופעה זאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובססיה לאמא - תגובה
אכן את חסרה לה. יכול להיות שאת חסרה לה יותר מאביה, כיוון שבכל אופן הטיפול האימהי בגילאים האלה הוא בדרך כלל יותר הדוק, יכול להיות שאת הנקת אותה, היית איתה בבית בחופשת לידה, היא מכירה אחרת את הריח שלך, את הקול שלך, וקשורה אלייך וזקוקה לך באופן אחר מלאביה. בכל אופן, לילדה כל כך קטנה כששני ההורים נמצאים איתה כל כך מעט ביממה זה קשה ולא מומלץ. אם יש לכם אפשרות לתאם באופן כלשהו את שעות העבודה שלכם, כך שבעלך נניח יהיה איתה עד יותר מאוחר בבוקר ואת תתחילי יותר מוקדם לעבוד ותחזרי יותר מוקדם אחה"צ או אם למישהו מכם יש אפשרות להוריד באחוזי המשרה בשנה הקרובה, זה עדיף.
ודרך אגב,
בגיל הזה זה לא נקרא אובססיה לאמא, זה צורך טבעי ומובן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 6 אף מוקנטת על בסיס יומישירה28/07/2011
שלום רב!
ביתי יפיפיה אך אפה קצת סולד. עד היום אף ילד לא העיר לה על כך. בקייטנה יש ילדה שיורדת לחייה בקטע של המראה החיצוני באופן שיטתי. על האף על הבטן (ביתי רזה וחטובה) היא לועגת לה שהיא שמנה יש לה אף של חזיר וכד' ומשתמשת בדימויי גוף שליליים מאוד. אומרת לה שלא כדאי לה לאכול ממתקים כי היא שמנה וכד' (וזה כלל לא נכון!)
ביתי חוזרת מידי יום ומנסה לאשר איתי שהיא אכן יפה, רזה, יש לה אף יפה ועוד.
אני אומרת לה שהיא הכי יפה בעולם כך אני רואה אותה וכך היא צריכה להרגיש כשהיא מביטה במראה. אני אומרת לה שהיא צריכה לענות שזו היא והיא מרגישה הכי יפה בעולם כמו שהיא.
לא נעים לציין שהילדה המקניטה מאוד שמנה ושעירה (עובדה שאני לא מציינת בפני ביתי).
אבל רואה באופן אוביטקיבי.
האם יש משהו נוסף שאוכל לומר לביתי כדי להוריד את המטרידה הזאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 6 אף מוקנטת על בסיס יומי - תגובה
סמדר ריינר29/07/2011שלום שירה,
אני חושבת שאת בהחןלט יכולה להסביר לביתך שאותה ילדה מדברת מתוך קנאה, וזה לא אומר עליה שום דבר, דברים כאלה קורים בין ילדים וכדאי פשוט להתעלם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקפצתישירה28/07/2011
שלום!
ביתי בת 5.5 ילדה עצמאית חברותית שמחה ומקסימה, אומרת לי בעצבכל יום שאני באה לאסוף אותה מהקייטנה שהיא התגעגעה אלי מאוד היום, ואף בכתה מגעגועים אלי בלי שיראו.
אני מנסה להראות בטוחה ואומרת לה שגם אני מאוד התגעגעתי ואני גאה בה שהיא גם התגעגעה התגברה על הגעגועים וגם הצליחה להנות מאוד ולעשות גם כיף.
התשובה כנראה לא ממש מספקת כי היא ממשיכה לומר שהיא התגעגעה וממש לא נותנת לי לזוז מקרבתה ומראה לי בכל דקה נתונה שהיא אוהבת אותי אהבה עזה ומתגעגעת מאוד לאמא שהיא ככ אוהבת.
האם יש משהו שאוכל לומר לה על מנת לחזקה ברגעי הגעגוע הפחות נעימים כשאנחנו רחוקות?
אשמח לדעת מה דעתך בנושא
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקפצתי - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט30/07/2011שירה שלום,
פעמים רבות לילדים קשה יותר בקייטנה ביחס למהלך הרגיל בגן. כדאי לבדוק גם עם הילדה וגם עם הצוות מה קורה שם ואיך היא מרגישה במשך היום. ייתכן שמה שהילדה אומרת מעיד על ההתרחשות בקייטנה. השאלה מדוע בתך מוצאת את עצמה בוכה ולא יכולה לשתף זאת עם אף אדם, לא מהצוות ולא מחבריה. אם בתך במהלך השנה לא התנהגה כך, אז עדיף לנסות לפתור את הבעיה האמיתית שקורית, ולא לעזור לה להתמודד עם משהו אמיתי וקשה שאולי ניתן לשפרו.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חברים טוביםמורן28/07/2011
שלום רב,
בני הבכור בן שש וחצי, עולה שנה הבאה לכיתה א', ילד מאוד בוגר וחברותי. במושב בו אנו גרים הגיע לפני שנה ילד חדש והוא ובני מיד נעשו החברים הכי טובים.
השנה הם גם מאוד מחוברים וחברים טובים, אך לעיתים הילד מעליב את בני, לדוגמא השבוע הוא היה אצלו והיה להם מאוד כיף ,יום למחרת בני מזמין אותו אלינו והוא מסרב.
הבן שלי מיד כמובן נעלב, אך גם לא מבין איך יום אחד הוא החבר הכי טוב שלו ויום אחר הוא יכול להעליב אותו. השאלה שלי היא איך אני מסבירה לילד שלי שזה לא קשור אליו?, כי ברור שהבעיה קשורה לחבר שלו-כנראה משהו ריגשי,כדי שלא יעלב ממנו ויכעס. בני ילד אהוב שיודע ליצור קשרים חברתיים, אך גם רגיש ואני מפחדת שירגיש דחוי בגללו.בנוסף הילד הזה יהיה איתו שנה הבאה בכיתה א'. אז חשוב לי מאוד לדעת איך אני מגיבה במקרים כאלו?לומר לו להזמין חבר אחר וכד'?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חברים טובים - תגובה
סמדר ריינר29/07/2011שלום מורן,
סליחה, אב לא הבנתי מה מעליב. מה זאת אורמת שהוא סירב, מותר לו לסרב, בגל שהם חברים טובים הוא חייב תמיד להסכים לבוא אליו? יכול להיות שלא הבנתי עד הסוף את הסיטואציה, אבל אלא אם אם אותו ילד סירב לא לו בצורה מעליבה, למשל אם הוא אמר שלא בא לו להיות איתו, שלא כיף לו איתו וכו', לא ברור לי מעליב כאן. חשוב שתסבירי לילד שלך שלפעמים חברים לא עושים מה שהוא רוצה בדיוק, ואין כאן שום סיבה להעלב.מותר לחבר לסרב להזמנה, אולי הו אלא יוכל כי יש לו תכניות אחרות (מותר לו!) ואולי הוא יבוא פעם אחרת, או שאולי אותו חבר מעדיף שיבואו אליו הבייתה וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)