מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גמילה מטיטוליםאליהו01/08/2011
הבן שלי בן שנתיים וחצי גמול לחלוטין מטיטולים גם בלילה.
הדבר היחיד שנשאר איתו הוא הנושא של הקקי. כאשר יש לו קקי הוא מבקש טיטול ואני מבקשת שיעשה באסלה אבל אז הוא מסרב ואני זורמת איתו כי נראה לי שאין לי ברירה.
מה עושים? איך נפטרים מהטיטולים טוטלית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מטיטולים - תגובה
סמדר ריינר02/08/2011שלום הודיה,
אנא עייני בעמודת "שאלות נפוצות" בתשובה העוסקת בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם כדאי לעבור מהגן ?אורטל קסלר01/08/2011
שלום,
הילדה שלי בת שנתיים נכנסה לגן כאשר הייתה בת שנה וחודשיים, במשך השנה היה מאוד קשה לתקשר עם הגננת היא כל הזמן הרגישה שמבקרים אותה והתגוננה דבר שיצר מצב של אי ידיעה מה קורה בגן ( מה הילדה אוכלת לדוג)
הסייעות היוו בעיה מבחינת חינוך ואווירה והיתה תחושה כי היא אינה מתפתחת.
למרות כל זאת, הילדה מקבלת המון חום ואהבה , טוב לה בגן לפחות ממה שנראה היא לא מדברת עדיין ... אבל בבוקר היא שמחה ללכת לגן ושמחה כשהיא רואה את הגננת קופצת עליה ומנשקת אותה.
אני הודעתי לגננת שאנחנו עוזבים ופתאום פעם 1 מזה שנה שנפתחו לה האוזניים והיא באמת הקשיבה. בגלל הסיבות שמניתי הרבה מההורים עוזבים ולכן היא פיטרה את הסייעות ולקחה עוד גננת שתצטרף אליה וסייעת. מבחינת היחס שלה היא אמרה שהיא לא היתה מודעת לכך ושהיא תשתנה..מבחינת השקעה- היא אומרת שלגיל שנתיים יותר חשוב הפן החברי והבטחון עצמי אך הם כל בוקר יושבים איתם גם על מעבר.
היא אמרה לסיכום שאין לה בעיה לתת לי דוח מה קורה כל יום שישי כי לי אין זמן בבקרים
לכן אני לא יודעת אם לסמוך עליה ולהשאירה שם כי טוב לה ויש לה "חברים" או להעביר אותה לגן שמצאתי שעוד אחת עוברת אליו ששם השטח יותר קטן שזה חסרון הגן במרתף של בית פרטי וקטן יחסית אל הגננת שם עם 4 סייעות ומורגשת ההשקעה שהיא נותנת בכל ילד וילד יש המלצות ממש טובות עליה .
אני לא יודעת מה חשוב לבת שלי בתקופה הזאת ,לא הייתי רוצה לעשות לה זעזוע רק בגלל שהגן לא עומד בציפיות של מה שאני רציתי שהוא יהיה ...
השקעה כמו אצל הגן השני אני לא מרגישה שיהיה אבל זה לא שאין.
מה לעשות??
אני כ" כ מצטערת על האורך
אשמח לתשובה כי אני חייבת כבר להרשם,
תודה מראש,אורטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם כדאי לעבור מהגן ? - תגובה
נעמה סבג שמש02/08/2011אורטל שלום,
הקטנה שלך רק בת שנתיים היא תוכל לקבל שינוי.
כאמא, אני מעדיפה לשים במקום ב איני מתפשרת, ומקום Aשיוכל להוות לנו מסגרת לטווח ארוך ול רק לשנה.
לא הייתי שמה ילד במרתף. הוא צריך חצר ובחוץ, אך גם לא הייתי משאירה במקום הנוכחי. איומי עזיבה שגורמים לכביכול שינוי אינם לרוחי.
אני הייתי ממשיכה לחפש וגם הולכת לצפות בעצמי בצוות בכדי להתרשם מהן תוך כדי עשייה.
בהצלחה!
נעמה סבג שמש, מנהלת רשת עידן ההורות
מומחית בהקניית אינטליגנציה רגשית והרגלי שינה
יועצת ומנחת הורים בשיטת הצילום הייחודית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך לספר ?אבי01/08/2011
שלום,
אני גרוש 3 שנים ואבא לילדים בני 10 ו7
החלטתי להתחתן בשנית השאלה שלי איך אני מספר לילדים שאבא שלהם מתחתן שוב
יש לציין שהילד הקטן עדיין קשה לו עם הגירושים ועושה צרכים בתחתונים
ועולה לכיתא א' שזה כמובן גם מוסיף לילד בהתמודדות
האם כדאי לשתף אותם בכל התהליך ?
האם יש לעשות שיחות לעיתים תקופות בעניין זה ?
באיזה משפטים עליי להתמקד ולהגיד להם תמיד?
יש לציין שהם ביחסים טובים מאוד עם בת זוגתי ואוהבים אותה מאוד
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך לספר ? - תגובה
סמדר ריינר02/08/2011שלום אבי,
אם הם מכירים את בת הזוג ומסתדרים איתה, לא צריכה להיות בעיה מיוחדת, פשוט אומרים להם את האמת, בצורה הכי פשוטה וישירה, שהחלטתם להתחתן.
עשיית הצרכים של בנך השני בתחתונים דורשת טיפול, ובכלל לא בטוח שהיא קשורה רק לעניין הגירושים. כך שכדאי לעשות סדר, ואין צורך להעמיס על עצמך אשמה על כך שאתה ממשיך בחייך, וזה חלילה גרום לתסביכים אצל הילדים שלך. זה לא תמיד עובד ככה אחד על אחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אבי03/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה - תגובה
סמדר ריינר03/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משהו עובר על בני בן השנה וחמישה ח'קרן דכ01/08/2011
שלום רב,
בני ילד טוב ומקסים חברותי ורגוע ומאוד מאוד אהוב על הסביבה.
לפני כשלושה שבועות עברנו לדירה חדשה ובמעבר זה הוא עבר לחדר לבד, עד אז בדירתנו הקודמת הוא ישן במיטתו אך איתנו בחדר.
מעולם לא היתה לי איתו בעיית שינה או התנהגות... הוא ילד שזורם ומתאקלם היטב בכל מקום.
בשבוע הראשון למעבר הופתעתי עד כמה הוא התרגל מהר לחדרו החדש ולא היתה כל בעייה, פתאום בשבועיים האחרונים הילד מפוחד ומבוהל... נבהל פשוט מכל דבר אפשרי...
קרו מספר מקרים הדרמטי ביניהם היה כאשר החזיק פן לייבוש השיער ובמקרה הפעיל אותו, הוא צעק בבהלה וכולו רעד עד שהרגעתי אותו וישבנו יחד ושיחקנו עם הפן , הדלקנו וכיבינו...
היינו בקניון והוא בדרך כלל מאוד אוהב את המתקנים החשמליים שמפעילים עם שני שקלים ולפתע הוא ישב בהססנות וברגע שהפעלתי הוא נבהל ולא מוכן היה להתקרב למתקן...
בגני שעשועים פתאום הוא לא רוצה להתנדנד בנדנדה שהוא מאוד מאוד אהב קודם לכן...
בלילות האחרונים לוקח לו זמן להרדם וזה מלווה בבכי ורצון שארדים אותו על הידיים מה שמעולם לא היה קודם.. באמצע הלילות הוא מתעורר בבכי עד שמקבל בקבוק לאכול.
הוא גדל עם כלב קטנטן ומאוד ידידותי בבית אך מאוד מאוד מפחד מכלבים אחרים ובכלל מבעלי חיים...
גם בגן שאלה אותי הגננת אם קרה משהו כי הילד לא רגוע לאחרונה ומתעורר משינה בבכי ונבהל מכל רעש ומכל דבר במהלך היום...
גם כשהו רואה טלויזיה פתאום הוא נבהל מכל מיני דברים ורץ אליי....
זה התחיל עוד לפני המעבר לדירה חדשה אך בשבועיים האחרונים זה ממש ממש התגבר...
גם בגן הוא בוכה כשאנחנו הולכים בבוקר...
אני לא יודעת איך להגיב להתנהגות הזו והאם זה דבר נורמלי וזו תקופה שתעבור או שיש משהו שעליי לעשות אחרת....
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף הוא גם נצמד לאחת השמיכות שלו
קרן דכ01/08/2011בשבועיים האלה ולא מוכן לזוז בלעדיה מה שלא היה קודם לכן....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטערת על כל התוספות -
קרן דכ01/08/2011אך פתאום הוא גם מאוד מאוד מתבייש ליד אנשים זרים פשוט מוריד את הראש ולא מסית את המבט... (אם זה כשיש אנשים נוספים במעלית או במקומות אחרים כאשר פונה אליו מישהו זר)
הוא ילד שמקבל המון המון המון אהבה ותשומת לב
ואני ממש חסרת אונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפות של צרחות אצל ילד בן שנתיים+8שירן01/08/2011
שלום, אני אם לתאומים בני שנתיים ושמונה חודשים.
עם אחד מהשניים מאוד קשה לנו להתמודד.
90% מהיום הוא ילד נדיב, מקסים, חייכן, ובשאר הזמן - צרחות בלתי נשלטות ממש.
כשזה קורה בלילה זה ממש "out of the blue" אי אפשר לצפות את זה, ואין לדעת מתי יגמר. מתעורר, אומר "אמא אמא" ובדרך כלל תוך דקה זה כבר בכי וצרחות היסטריות. ביום זה קורה כשמשהו לא מתבצע בדיוק לפי התכניות שלו. (סיבות מטופשות לחלוטין - הוא מחזיק את הבובות שלו בידיים וצריך פיפי, אז אני מציעה לו להניח את הבובות על המיטה ולגשת לעשות פיפי - מתעצבן ותוך שתי דקות - היסטריה.)
מצב כזה יכול להימשך שתי דקות - וגם שעה שלמה.
בשבועות טובים יכול להיות שמספר ימים לא יקרה כלום, או שיהיו 8 התפרצויות כאלה ביום ו-2 בלילה.
ההתנהגות שלנו במצב הזה היא עקבית מאוד - לעצור את הצרחות. אם אתה רוצה לצרוח ולהשתולל - במיטה שלך - כשתרצה להירגע אתה מוזמן לחיבוק. הוא מגיע אלינו בריצה ובהשתוללות, אנחנו שואלים אם הוא רוצה להירגע, אם הוא ממשיך - אנחנו לוקחים אותו למיטה שלו. שוב ושוב ושוב, עד שהוא אומר שהוא רוצה להירגע. כשסיטואציה כזו נמשכת שעה, מיותר לציין שאנחנו חסרי כוח והוא מרגיש שזה גומר אותנו. כשהוא נרגע הוא מאוד קשוב ויודע להגיד שבבית שלנו לא בוכים - אלא שמחים, שאם רוצים משהו - מדברים ולא צורחים כי אף אחד לא מבין אותך כשאתה צורח... ואז יכולים להיות כמה ימים שקטים בהם הוא מתנהג פשוט למופת. ואז שוב......
הילד דבוק אלי מאז שהם נולדו. בגן, או אצל הוריי, כשאני לא בסביבה - הוא ילד עצמאי ומדהים. כשאני נמצאת נראה שהוא לא רוצה להפסיד רגע ממני. כשמגיעים לסביבה זרה, הוא דבוק אלי במשך 20 דקות, עד שהוא מתרגל ומתאפס על עצמו.
בקיצור - נורא קשה לנו. פנינו ליעוץ פסיכולוגי, אולם המטפלת חיפשה מה היה לנו ההורים בילדוּת שלנו, לא הרגשנו שככה נמצא פתרון לבעיה.
אחיו התאום הוא ילד מתוק ומקסים, גם לו יש את הקטעים שלו, אבל זה נראה כמו כל ילד רגיל. באופיו הוא הרבה יותר פתוח. נראה שהוא נפגע בעצמו מהמצב - לראות מהצד את כל ההתמודדות עם אחיו...
שניהם מדברים מאוד יפה לגילם, מפותחים מוטורית בהתאם לגילם, אנרגטיים, יצירתיים, מאוד אהובים בגן ובמשפחה המורחבת שגרה איתנו באותו ישוב.
התאומוּת היא לא הסיבה, אנחנו רואים את האופי הזה ממש מאז שנולדו!
אנחנו אובדי עצות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה...
שירן02/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתגובה כלשהי..
שירן03/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשור מאוד לשמיכה....אמא ל 201/08/2011
שלום רב
בני כמעט בן 4 ויש לו שמיכת קטנה שמלווה אותו מאז שהוא נולד כאשר הולך לישון.
כשהיה תינוק היו כמה שמיכות כאלו (אחת לתיק כשיוצאים מהבית, אחת לגן, וכמה בבית).
במהלך השנה וחצי האחרונה נראה שהוא נקשר יותר לאחת מהשמיכות וישן רק איתה בבית לגן יש שמיכה אחרת.
בחודשים האחרונים הוא ממש התחיל להקשר לשמיכה עוד יותר, הוא מדבר עליה באהבה ובהתלהבות, הוא מחבק אותה, ואפילו התחיל להתייחס אליה כאל סוג של חבר )ויש לה גם שן :-) הוא מציע לה לטעום דברים למשל, הוא מדבר אליה והקשר בניהם ממש התחזק במיוחד לאחרונה.
(אני רוצה לציין שעברנו ארץ וגרים כרגע בחול אבל לפני כשנתיים)
האם הדבר טבעי? האם כדאי לגמול אותו מהשמיכה?
מדוע הקשר בניהם הולך ומתפתח? האם זה מצביע על משהו?
אשמח לשמוע את דעתם בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשור מאוד לשמיכה.... - תגובה
סמדר ריינר01/08/2011שלום לך,
הילד שלך משתמש בשמחכה כרגע כבחפץ מעבר, אולי גם כדי להתמודד עם המעברים שעברו עליו לאחרונה. חושב לאפשר לו את זה ולא להתערב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
אמא ל 202/08/2011אבל השינויים היו לפני כשנתיים, זה עדיין קשור?
אין לי בעיה לאפשר לו להמשיך להתנהג ככה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי לציין...
אמא ל 202/08/2011שילדתי את בני השני לפני 9 חודשים ובמבט לאחור ההתקרבות לשמיכה החלה קצת אחרי הלידה, אולי זה הגורם לשינוי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי לציין... - תגובה
סמדר ריינר02/08/2011שלום לך,
זה לא כל כך משנה מה גורם לשינוי, מה שמשנה הוא שזו הדרך שלו להתמודד והיא תואמת גיל עדיין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות ילדים מותרת בגןאמא31/07/2011
ערב טוב, האם ידוע לכן מהי כמות הילדים המותרת בגנים פרטיים לגלאיי שנה, שנתיים, שלוש וארבע ומה יחס המטפלים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תגיבו, מקפיצה את השאלה
שושי03/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תגיבו, מקפיצה את השאלה - תגובה
נעמה סבג שמש07/08/2011אנו עונים בפורום על תכנים מקצועיים.
לא אוכל לעזור בנוגע למספרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחקים אלימים - בן 5ליאת31/07/2011
בני בן ה-5 ילד רגיל ומפותח לגילו
אך מפריע לי משהו שאינו נראה לי תקין...
כאשר הוא משחק במשחקים, הוא תמיד משחק בתוקפנות, בכעס, בגיבורי על ושהוא תמיד המנצח ובמצבים מסויימים שאני משחקת איתו הוא ממש אלים כלפיי לדוגמא אנחנו משחקים בחיילים אז החייל שלו תוקף את החייל שלי והמגע שנוצר ביננו הוא חזק כאילו הוא מרביץ באמת...
חשוב לי לציין שהוא אינו יושב שעות מול הטלויזיה והתוכנית האהובה עליו היא דרדסים... כך שהוא לא רואה תוכניות אלימות
איך אני יכולה לעזור לו לשחק ביותר כייף ופחות אגרסיביות?
במה אני יכולה לתמוך / לעודד אותו?
אודה לעזרתכם
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחקים אלימים - בן 5 - תגובה
סמדר ריינר01/08/2011שלום ליאת,
אין שום דבר לא נורמלי במשחקים שיש בהם תוקפנות כל עוד זה רק במשחק ואף אחד לא נפגע מזה. להיפך, זה דבר בריא שעוזר לו לעדן את התוקפנות שלו ולווסת אותה.
התוקפנות עצמה היא לא תכונה שלילית, היא תכונה נייטרלית שכולנו נולדים איתה והיא עומדת בבסיס יצר ההישרדות שלנו, התחרות, ההישגיות, הסקרנות צועוד הרבה דברים חיוביים. העניין הוא לעשות בה שימוש נכון.
אם במהלך המשחק הוא מכאיב לך פיסית - שם צריך לשים את הגבול. מעבר לזה לא להתערב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אח חדש לילדה בת שנה וחצישני31/07/2011
שלום
יש לי בת בגיל שנה וחצי שנולד לה לפני שבועיים אח קטן
אנחנו מאוד משתדלים להעניק לה המון תשומת לב ולהתייחס כמה שפחות לתינוק
זה קצת בעייתי כי אני מניקה אותו אז יוצא שחלק מהזמן הוא עלי יונק
היא כרגע אצל מטפלת עד 4 ובספטמבר נכנסת לגן
היא מתנהגת כמעט כרגיל , חוץ מזה שמתקשה יותר להירדם בלילה
ובנוסף הרבה פעמים מנסה להרביץ לתינוק-כלומר נוגעת בו בצורה מאוד גסה
אנחנו מסבירים לה לא לגעת לו בראש אבל היא לא מקשיבה ומנסה לגעת לו בראש בצורה
שכואבת לו.
אני ובעלי לא יודעים כיצד להתנהג, ולפעמים מרוב ייאוש בעלי צועק עליה.
כיצד יש לנהוג במצב החדש?
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה שמישהו יתייחס
שני02/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקרנות מיניתעמית31/07/2011
שלום, רציתי לשאול מתי מתחילה סקרנות מינית אצל ילדים
בני בן שלוש וחצי, התחיל לשאול אותי שאלות, למה אין לו ציצי גדול כמו לאמא,
וגם התחיל לגעת בעצמו ולהראות לי ולומר - תראי איך הבולבול שלי גדול וכולי
כיצד כדאי לנהוג ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקרנות מינית - תגובה
סמדר ריינר31/07/2011שלום עמית,
הסקרנות של בנך היא בדיוק בזמן. כדאי לקנות ספר שמתאים לילדים בחנות ספרים שמסביר איך באים ילדים לעולם ועל ההבדלים בין המינים ו/או גוף האדם ולהסביר לו בצורה מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי הרדמותהדר31/07/2011
בני בן 3 וקשה לו מאוד להרדם. בד"כ מקריאים לו ספר . לפני כמה חודשים עבר למיטת נוער ואוהב את המיטה אך אנו מרדימים אותו. האם יכול להיות שזה דווקא מעיר אותו(קריאת הספר וכו')? ובאופן כללי מתקשה להרדם גם כשעייף מאוד, ממש נעצמות לו העיניים אך הוא כביכול מנבה להישאר ער ולפקוח אותן ...
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי הרדמות - תגובה
נעמה סבג שמש02/08/2011הדר שלום,
לא ברור לי מתי התחילו בעיות השינה : הם בשל המעבר למיטה אחרת?
בכל מקרה, נשמע שהילד הולך לישון עייף מידי, וזה רק מקשה על תהליך ההרדמות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמיכל31/07/2011
בני בן 4, לעיתים הוא מספר לי שחבר מהגן נתן לו מכה ביד או נשך אותו וכו' כמובן שאני מדברת על כך עם הגננת ומעדכנת אותה , אך שאלתי היא האם עלי ללמד אותו להחזיר מכה לילד האחר שנותן לו מכה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
סמדר ריינר31/07/2011שלום מיכל,
ממש לא. מה שאת אמורה ללמד אותו בגיל הזה זה לפנות במקרה כזה לגננת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני בן 9 ילד אמצעי לאחרונה נולד לואביבית31/07/2011
אח קטן התינוק בן 4 חודשים.
בני בן ה-9 מתנהג באלימות כלפי ילדים וילדות אם זה בבית הספר, בקיטנה שכנים.
מעצבנים אותו אומרים לו איזה מילה הוא מרים ידיים, אנו מסבירים לו לא לאלימות, אבל זה לא עוזר. האלימות התחילה עוד כשהיה בן 7.
עליי לציין שהילד מטופל בריטלין עם בעיות קשב וריכוז.
מה עליי לומר לו כאשר מרביץ?
הילד לא מסתובב אחרי שעות ביה"ס בלעדינו מכיוון שמכה. רק איתנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בני בן 9 ילד אמצעי לאחרונה נולד לו - תגובה
סמדר ריינר31/07/2011שלום מירב,
זה לא עניין לדעתי מה לומר לו, כבר אמרתם. השאה היא למה הוא מרביץ? האם נעשה על ידיכם ניסיון להבין את זה? יכול להיות שהוא צריך כלים אחרים להתמודדות ואלה חסרים לו. יכול להיות שהוא לא מבין נכון סיטואציות ונעלב או מתרגז במקומות הלא נכונים.
דבר ראשון הייתי מנסה ללמד אותו להשהות את הגובה ולספור עד 10, והייתי מנסה להבין מה הוא הבין, מה קרה לו ולמה הוא הרביץ ,בלי כעס, אלא כדי להבין באמת, ולנסות לחשוב ביחד על דרכים חלופיות לתגובה. אם אתם לא מצליחים לבד, כדי לפנות למטפל שעובד בגישה קוגניטיבית התנהגותית.
\* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 3.5 לא משתתף בפעילויותאני31/07/2011
בני בן 3.5 ילד מאוד חיוני וחמוד, אך מסרב להשתתף בחלק מהפעילויות בגן. הוא יוצא לטיולים ומשחק מאוד יפה בחצר, יש לו חברים מהגן שבאים אליו ואנחנו אליהם. בחלק מהפעילויות, כגון שיעורי תנועה או חגיגות מסויימות הוא מסרב להשתתף, ויושב בצד יפה ומקשיב.
גם כשאנחנו נפגשים עם חברים וילדים אחרים לוקח לו קצת זמן להיפתח, בסופו של דבר הוא משחק עם הילדים אחרים, אך אם יש פעילות יזומה הוא מסרב להשתתף, אפילו איתנו.
יש לציין שהוא הכי קטן מבין שכבת גילו בגן, אך מבחינה התפתחותית ולשונית הוא בסדר גמור. אנחנו משתדלים לעניין אותו בפעילות שמתרחשת, אך לא לוחצים עליו להשתתף.
האם יש משהו שאנחנו צריכים/יכולים לעשות על מנת לסייע לו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה???
אני01/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחו אותי
אני03/08/2011אפשר התייחסות בבקשה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרכז שפיראגלית31/07/2011
שלום,
בני הבכור בן שנתיים וחצי כמעט,החלטתנו לגמול אותו מחיתולים.
ישנה בעיה קטנה שצריך לטפל בה לפני,הוא באופן קבוע הולך לישון עם בקבוק מלא בתה עם חלב.
הבעיה היא שהבקבוק מקנה לו ביטחון כשיש לו חלומות רעים,בעיקר ע"י מישוש הפיטמת הבקבוק ,מישוש הפיטמה גם עוזרת לו להירדם.
עניין שתיית הנוזל במהלך הלילה(בעיה כשרוצים לגמול) פחות קריטי.אך הוא אינו מסכים ללכת לישון עם בקבוק ריק.
ואז הוא שותה את הנוזל במהלך הלילה.
אתמול החלטנו להעלים את הבקבוק ולומר לו שהוא הלך לאיבוד..יהיה לילה קשה(חיפשנו ביחד בכל הבית ) ולבסוף הוא ביקש בקבוק חדש.והבטחנו לו שנקנה לו ביום למחרת..כך הוא נרדם.
האם אנו עושים את הדבר הנכון?
האם אנו לא פוגעים בשלב התפתחותי אצלו שקשור במישוש הפיטמה?
אשמח לעזרתכם,
תודה
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרכז שפירא - תגובה
סמדר ריינר31/07/2011שלום גלית.
מדוע הבטחתם לו בקבוק חדש? האם אתם מקווים שהוא ישכח מזה? אם כן זו טעות שעלולה לגרום לו לאבד את האמון בכם. אם אתם מתכוונים אכן לקנות לו בקבוק חדש - אתם חלשים ונשברים. בכל מקרה זה לא יוצא טוב.
אני מציעה להימנע משקרים, ולעמוד בכעס של הילד. אין ברירה. זה דבר אחד. דבר שני, בגמילה, כדאי ללכת בהדרגתיות. למשל, אם חשוב לו שיהיה נוזל, אולי לשים לו קצת פחות כל פעם (ולהגיד לו! לא לשקר) כדי שהוא יתרגל לאט לאט. גם לשנות קצת את ההרכב, הייתי מוציאה את התה מהמשוואה, אולי שמה חלב מדולל במים, ומדללת יותר ויותר וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)