פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שלישיית בנות
    חנה בן משה
    26/07/2011

שלום,

בתי בת הארבע וחצי עוברת לגן עירייה בשנה הבאה, לאחר 3 שנים בגן פרטי. ארבעה ילדים מהגן הפרטי, שני בנים ושתי בנות, נרשמו לאותו הגן. מכיוון שגן העירייה מחולק למספר גנים קטנים, ביקשו מהעיריה לבחור לכל ילד שני ילדים נוספים איתם הוא יתחיל את השנה החדשה.

ביתי בקשה שארשום אותה עם שתי הבנות. אני מאוד חוששת כי בתחילת השנה שתי הבנות נידו אותה ממשחקים משוטפים. בתי מאד נפגעה, במיוחד לאור העובדה שאחת הבנות הייתה חברתה הטובה עד גיל שלש, והיא זאת שיזמה את הנידוי. כיום, לאחר התערבות ההורים, שתי הבנות חברות של ביתי, אך בגן הן עדיין משחקות רב היום ביחד.
    לביתי יש חברות נוספות.

האם לכבד את רצונה של ביתי ולרשום את שתי חברותיה. או לצרף את ביתי לגן העירייה עם בת אחת ובן אחד בכדי למנוע מצב של שלישיית בנות. האם לוותר על הילדה שנידתה אותה בעבר? אני לא רוצה שביתי תפגע בשנית.

חנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלישיית בנות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלישיית בנות - תגובה

סמדר ריינר
    27/07/2011

שלום חנה,
    אני מבינה שאת רוצה להגן על בתך. אב חשוב שתביני שיאן לך שליטוה על הכל, ובכלל לא בטוח שילידם שתבחרי לא יפגעו בבתך, כי זה מה שילדים עושים, הם רבים, ואחר כך זה עובר להם.
    אני לא חושבת שזה קריטי אם בתך תלךלגן עם שתי הבנות האלה, אם משהו לא ילך, אני מבינה שיש לה כישורים חברתיים טובים והיא מוצאת חברים נוספים, כך יקרה גם כאן. בכל אופן אם כבר שאלתם אותה והיא ענתה אין טעם להפר הבטחה ולהערער את האמון שלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה "שונה" מאוד
    חניתי
    26/07/2011

הי ביתי הסנדביץ בת 3 וחודשים שונה מאוד בגן\או ליד אנשים זרים לא מוציאה מילה מהפה, ובבית חופרת וחופרת עד שמגיע מצב שצריך להגיד לה להיות בשקט ו לשתוק קצת.... האים זה קורה לה בגלל שאנחנו דורשים קצת שקט או במילים אחרות 2 דקות שקט ???הדבר מתבטא במיוחד בשאלות שהיא שואלת ויודעת מראש את התשובה

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה "שונה" מאוד

הוספת תגובה

• ילדה "שונה" מאוד - תגובה

סמדר ריינר
    27/07/2011

שלום חנית,
    זה מצב שיכול להעיד על חרדה, וכדאי לבדוק מדוע היא לא רגועה, ואם יש צורך אז לפנות לאיש מקצוע בצורה מסודרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שלוש לא רוצה לעשות קקי בסיר
    א
    26/07/2011

שלום רב,
    ביתי בת השלוש (כמעט) , עושה פיפי בסיר או בישבנון בשירותים, אבל כאשר יש לה קקי היא מיד מודיעה ומבקשת ישר טיטול, אנו מנסים כל מיני דרכים עדינות להסביר לעשות קקי בסיר או בישבנון, אם זה בעזרת סיפורים שקשורים לנושט, או ישיבה ותמיכה לידה אך היא מסרבת בכל תוקף, היא ניסתה מספר פעמים לעשות ולא הצליחה. עליי לציין כל לפני כשלושה חודשים היא כן עשתה כפעמיים קקי בסיר.
    כמו כן הילדה נמצאת בגן פרטי שמסתיים עוד שבועיים ולגן היא לא הייתה מוכנה ללכת בלי טיטול!!
    הילדה עוברת לגן עירייה שנה הבאה,וחובה להביא אותם ללא טיטולים, וכפי שציינתי כשהיא מגיעה הבייתה אין טיטול גם שאני יוצאים לפעיליות בחוץ, מלבד קקי שאיינה רוצה לעשות.
    אודה לייעוץ כיצד עליי לנהוג.

הוספת תגובה

• בת שלוש לא רוצה לעשות קקי בסיר - תגובה

סמדר ריינר
    27/07/2011

שלום לך,
    אנא פנו לעמודת "שאלות נפוצות" לתשובה העוסקת בנושא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסיכולוג ילדים או קליני ?
    קרן
    25/07/2011

שלום יש לי בן בן שנתיים עם הפרעות אכילה ושינה. הופניתי ע"י רופא המשפחה לפסיכולוג הוא חושב שזאת תוצאה של בעיה מסוימת.
    האם לפנות לפסיכולוג ילדים או פסיכולוג קליני, מה ההבדל?
    כיצד אני בוחרת מתוך רשימה ארוכה. הענין הזה הוא כבר זמן רב ואני מעוניינת לקבל טיפול נכון לבני.

לקביעת תור
    סגירה
    פסיכולוג ילדים או קליני ?

הוספת תגובה

• פסיכולוג ילדים או קליני ? - תגובה

סמדר ריינר
    25/07/2011

שלום קרן,
    אין דבר כזה פסיכולוג ילדים, יש פסיכולוג קליני שסיים קלינית של הילד. יש גם מטפלים באומנות וגם פסיכותרפיסטים שסיימו הכשרה עמוקה ארוכה בבריאות ההנפש ובמסדות מוכרים.
    בילדים בני שנתיים לא מטפלים בדרך כלל בטיפול פסיכולוגי אלא גם בהדרכת הורים, ואת זה בנוסף לרשימה שציינתי עושים גם פסיכולוגים חינוכיים וגם התפחותיים.
    אני ממליצה לך לפנות למכון להתפתחות הילד שעובד עם קופת החולים או אם את גרה באיזור המרכז, אז ליחידת אם-תינוק באיכילוב או למרפאת גיל הינקות של קופת חולים כללית ברחוב אורלנסקי בפתח תקווה, למיטב ידיעתי מקבלים שם גם פונים מקופות אחרות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצה דחוף - ילדה שטלתנית וחוצפנית
    שרית
    25/07/2011

ביתי הבכורה בת ה - 6 עולה לכיתה א' שטלתנית וחוצפנית מאד, היא רוצה להחליט לכולם מה לעשות גם בבית וגם בחוץ עם חברים , אתמול היינו בחוג והיא רוצה ליקבוע למדריך מה לעשות ואם לא עושים את מה שהיא רוצה היא צורחת ובוכה בלי סוף.
    מה עושים?!

הוספת תגובה

• עצה דחוף - ילדה שטלתנית וחוצפנית - תגובה

סמדר ריינר
    25/07/2011

שלום שרית,
    קצת קשה להתייחס לשאלתך, אוכל לעזור לך יותר אם תתיני עוד פרטים על הילדה ועל המשפחה וגם דוגמאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגן עובר מקום
    אמא
    24/07/2011

שלום רב,
    בני בן שנה ועשרה חודשים, בגן מגיל שנה וחודש. הגן שלו נסגר ויפתח במקום חדש, דירה בתוך בניין מגורים והגינה ממש קטנה. מפאת חוסר מקום יהיו באותה דירה 3 קבוצות גם התינוקיה, גם טרום הצעירים וגם הצעירים אליהם משוייך בני.
    באמצע השנה בני עתיד לעבוד לטרום בוגרים וכך גם יחליף את כל הצוות, בנוסף להחלפת המיקום מתחילת שנת הלימודים הקרובה.למעשה הוא יעבור שניי שינויים מהותיים. הגננת תמיד נראתה לי קצת מפוזרת לטעמי אבל בעצתכם החלטתי שזה לא מספק בשביל להעביר אותו גן.,
    שאלתי היא האם כעת כשהנסיבות משתנות לרעה וגם נצטרך לעשות שניי שינויים גדולים שנה אחת , האם כדאי לשם אותו בגן אחר מצויין ומומלץ בו הוא יהיה כל השנה הקרובה באותה קבוצה?
    היציבות של בני מאוד חשובה לי והייתי רוצה לעשות את הצעד הטוב ביותר עבורו,כשאיפת כל ההורים.....
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    הגן עובר מקום

הוספת תגובה

• הגן עובר מקום - תגובה

סמדר ריינר
    25/07/2011

שלום לך,
    נראה אכן שבתנאים האלה אפשר להעביר אותו גן, קחי בחשבון שבגן החדש יצטרך להתרגל לילדים חדשים, וכדאי להיות ערים לכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דולגתי.....אשמח לקבל תשובה

אמא
    25/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה התכתבנו באותה שעה בדיוק

אמא
    25/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

אמא
    25/07/2011

אני רוצה לקחת אותו לגן החדש מספר פעמים לפני שנתחיל את השנה. האם כדאי גם לקחת את הסייעות שעובדות שם כבייביסיטר בתשלום אחר הצהריים וכך הוא יכיר אותן עוד לפני שיגיע, או שכדאי ישבין שהם שייכות למקום הזה ואת מערכת היחסים שהיא כללית יותר, ורק אחר כך אולי להביאן הביתה כדי לחזק את הקשר? כמו כן, יש עוד דרכים כדי להקל עליו את המעבר?
    תודה ויום נפלא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - תגובה

סמדר ריינר
    25/07/2011

שלום לך,
    אפשר לקחת את הסעייות לבביבי סיטר, וזה מספיק, אין צורך לעושת המון דברים, כי זה גם יוצר לחץ וחרדה סביב העניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מותר לבקש שתענו מהר ?
    מיכל
    24/07/2011

שלום
    בתי בת שנה ו 8 הייתה במשך שנה"ל האחרונה במסגרת
    בה ארעה תאונה קלה
    בגינה החלטתי לשהות איתה בבית בשנה"ל הבאה
    האם הדבר תקין עבורה מבחינה התפתחותית
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מותר לבקש שתענו מהר ?

הוספת תגובה

• מותר לבקש שתענו מהר ? - תגובה

סמדר ריינר
    25/07/2011

שלום יעל,
    חסרים פרטים מה קרה ומה השפיע על ההחלטה שלך. באופן עקרוני, אחרי גיל שנתיים רצוי שהיא תהיה במסגרת עם עוד ילדים.
    כמו כן אם ההחלטה שלך הושפעה מחרדה ומצורך לשמור על הילדה, יש כאן מסר לא כל כך טוב עבור שתיכן, שהעולם מפחיד, שקשה להתגבר על דברים, וכו', כל העניין כולו יכול להיות לא בריא.
    תאונות קורות, החיים ממשיכים, אם את חשה מצוקה וחרדה עקב כך, אולי כדאי שתפני לקבל עזרה עבור עצמך, אבל לא רצוי לעשות דברים שיעצרו את החיים וההתפתחות אצל בתך עקב כך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לפרט למייל הפרטי שלך תודה

מיכל
    25/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 5 עושה פיפי בתחתונים
    מיטל
    24/07/2011

אני כבר ממש מיואשת אני כבר לא יודעת מה לעשות הבת שלי בת 5 עוד 3 חודשים והיא עדיין עושה פיפי בתחתונים (היא עושה בשירותים אבל מתי שהיא משחקת או עסוקה היא עושה בתחתונים) היום היא חזרה מהקיטנה עם 3 החלפות מה עושים יש טיפול לזה, יש היזשהו בדיקה (חוץ מבדיקת שטן כי עשינו לה) גדולה יותר מעמיקה יותר מה? מה עושים? תודה
    מראש מיטל

לקביעת תור
    סגירה
    בת 5 עושה פיפי בתחתונים

הוספת תגובה

• בת 5 עושה פיפי בתחתונים - תגובה

סמדר ריינר
    25/07/2011

שלום מיטל,
    לגבי בדיקות כדאי לשאול רופא ולא פורום פסיכולוגי.
    אם היא נגמלה בלילה והבעיה היא רק ביום, כנראה שהבעיה היא לא רפואית אלא פסיכולוגית, וכדאי לפנות לייעוץ פסיכולוגי יותר מעמיק כדי לבדוק מה הבעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשלוח את הילד לגן למרות מעבר?
    נורית
    24/07/2011

אנחנו הורים לילד בן שנה ושלוש. טרם רשמנו אותו לגן משום שעברנו דירה ועיר ובכוונתנו לעבור שוב בעוד 3 חודשים. עדיין אין אנו יודעים לאן (תלוי בעבודתו של בעלי) על פניו עושה רושם כי הילד כן צריך גן, חשבנו אולי בכל זאת אפילו לחודשיים.
    דעתי היא שגם מעבר דירה (בשנית) וגם מעבר גן בפחות מחצי שנה הם קצת יותר מידיי.... האם אני צודקת?

הוספת תגובה

• לשלוח את הילד לגן למרות מעבר? - תגובה

סמדר ריינר
    24/07/2011

שלום נורית,
    את צודקת לגמרי, אין טעם לרשום אותו לגן לתקופה כל כך קצרה, רק ההסתגלות לגן יכולה לקחת חודשיים. תמתינו עוד קצת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

נורית
    24/07/2011

מליון תודות!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמחתי לעזור, בהצלחה.

סמדר ריינר
    25/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 3
    א.ב
    24/07/2011

שלום,
    יש לנו ילדה בת 3 (כמעט) עם יחסים מאוד בעיתיים עם אביה.
    היא לא נותנת לו להתקרב אליה יותר מידי, לא פיזית ולא נפשית.
    לא אוהבת לתת לו נשיקה, רוב הזמן גם מסרבת.
    כשאני בסביבה היא תעדיף באופן נחרץ להיות איתי ולא איתו.
    קשה לו עם זה, הוא עבר המון שלבי התמודדות עם המצב: כעס, קבלה, התרחקות, שוב כעס שוב קבלה.
    הוא לא מוכן ללכת לפגישה עם מטפלת ואני עובדת עצות. אני מרגישה לפעמים שאני איתה במערכה מולו... שאני צריכה להגן עליה כשהיא "לא בסדר" איתו.
    יש לציין שהוא חוזר בדרך כלל בשעות דיי מאוחרות (19:00 - 19:40)
    יש לו יום אחד בשבוע שהוא חוזר לקחת אותה מהגן.

מה אפשר לעשות?... כואב לי עליו ואני כבר עייפה מ"להגן עליה" ולנחם אותו.

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 3

הוספת תגובה

• ילדה בת 3 - תגובה

סמדר ריינר
    24/07/2011

שלום לך,
    זו שאלה מדוע את לוקחת תפקיד בעניין הזה, למה את מגנה עליה מפניו? האם הוא אויב? יכול להיות שיש משהו חיובי בכך שהתעייפת, כי אולי זה יקל עלייך לשחרר ולתת להם להסתדר לבד. בעלך הוא לא עוד ילד, הוא לא בהכרח זקוק לתיווך שלך, ויכול להיות שזה גם מעורר בו התנגדות, ואולי הוא חש שבאופן מסויים את מאשימה אותו במצב,או מקטינה אותו גם אם זה לא כך, או לא כך באופן מודע.
    כמו כן אם הילדה מביעה רצון באופן נחרץ להיות לידך כשהוא בסביבה זה לא אומר בהכרח שצריך להענות לזה, זה נותן לה הרבה כוח, אולי קצת יותר מדי.אם למשל החלטתם שהוא מאכיל אותה או משכיב אותה, לא היא קובעת שאת תבצעי את זה בהכרח. מעניין גם לבדוק האם כשהוא לוקח אותה מהגן כשאת לא נוכחת הוא מקבל את אותו היחס. אם שם הם מסתדרים היטב, יכול מאוד להיות שדווקא הנוכחות שלך גורמת לה בואפן כלשהו לדחות אותו (ברור לי שאין לך כוונה כזו), ואז דווקא יציאה שלך מהפלונטר ומהנסיונות לכוון אותו דווקא יכולה לסייע.
    אם זה ממש לא הכיוון, ובכל זאת את משוכנעת שיש בעיה יותר עמוקה שאין לה הסבר עדיין, את יכולה לפנות לטיפול גם בלי בעלך, כדי להתחיל שינוי במשפחה שישפיע עליו גם אם הוא לא משתתף פעיל, ככה זה עובד הרבה פעמים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה נוספת

א.ב
    25/07/2011

כשהוא לוקח אותה מהגן מאוד כיף להם יחד, גם כשאני בסביבה אבל למשלה היא תעדיף במשחק לשבת עליי ולא עליו.
    למשל סיטואציה אתמול: החלטנו שהוא מקלח ואני מרדימה.. והיא התחילה לבכות אמא אמא... קשה לי גם לראות אותה בוכה אז אמרנו שנקלח אותה יחד.
    אז אם אני מבינה אותך נכון להתעקש שהוא יקלח אותה? זה לא יכול ליצור אצלה אנטי אליו? (בגלל אבא אני בוכה...)
    אני כל הזמן בוחנת את עצמי במעשים שלי ונראה לי שאני כבר באמת מבולבלת בדרך הנכונה לעשות את זה.
    אז אם אני יוצרת אנטי לא מודע מה ניתן לעשות?

ממש תודה ויום טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אגב...

א.ב
    25/07/2011

אני למגנה עליה כי הוא אומר שהיא לא אוהבת אותו, אז אני אומרת לו שזה לא נכון ומתרצת לו למה היא מתנהגת ככה, לזאת הכוונה.
    או כשהיא צועקת וכועסת עליו שהוא עושה משהו כשהיא מבקשת ממנו שלא יעשה- הוא רוצה עכשיו לשחק עם הצעצוע שלה בטוענה משמנסה ללמד אותה שהוא גם יכול לשחק עם הצעצוע והיא בוכה... "זה שלי". אני לא מתערבת אבל אחכ אומרת לו שזה צעצועים שלה שתחליט למי לתת כמו שהוא מחליט למי לתת את ה iphon שלו. אז הוא כועס עליה ומתרחק.. אז אני באה ומנסה להסביר לו שזה לא מכוון אליו...הוא פשוט עשה מעשה שעיצבן אותה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אגב... - תגובה

סמדר ריינר
    25/07/2011

שלום לך,
    את לא תיצרי אצלה שום אנטי לא מודע. פשוט תנסי להפסיק להתערב ביניהם. היא לא עושה את הדברים כי יש לה בעיה עם אבא אלא כי היא חושבת שהיא יכולה לנהל אתכם וזה בא לידי ביטוי באופן הזה. יש דברים שלא היא קובעת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך

א.ב
    25/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה, שמחתי לעזור.

סמדר ריינר
    25/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה רגשית-חברתית
    גננת
    24/07/2011

יש לי בגן ילדה בת 4 מאד מאד ביישנית, מתקשה מאד ביצירת קשר חברתי גם עם ילדים שהיא מכירה משנים קודמות. כשאני מייצרת קשר למשחק. לפעמים יצירת הקשר מתפתחת למשחק ולעיתים היא מתפרקת מאד מהר. הילדה אינה פונה לילדים כלל, הקשר שלה עם הילדים נעשה דרכי או דרך המטפלות. ניסיתי להעצים אותה ולהביא אותה למרכז, לשתף אותה במפגשים יותר או שתהיה העוזרת שלי וכו'. היא בדר"כ לא משתפת פעולה, אפילו לא במשחקים/ריקודים וכו'. נקודת החוזק שלה הוא הציור אותו אני משבחת ומראה ונותנת דוגמה לשאר וכו'. מה עוד אני יכולה לעשות כדי לקדם אותה? קשה לי לראותה כך אבל בגלל שאין שיתוף פעולה מצידה זה הופף את הכל לקשה יותר.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה רגשית-חברתית

הוספת תגובה

• בעיה רגשית-חברתית - תגובה

סמדר ריינר
    24/07/2011

שלום לך,
    בהחלט ראויה לציון האיכפתיות שלך והמוטיבציה לעזור. לפעמים דברים שנראים חסרי סיכוי, משתנים רק עקב ההתמדה ועקב כך שלא מוותרים.
    עם זאת, ייתכן שמדובר כאן במשהו אחר, שלא תוכלי וגם לא כדאי להתמודד איתו בלי מעורבות של איש מקצוע שיעבוד עם ההורים ו/או הילדה. ייתכן שמה שאת יכולה לעשות כרגע מעבר למאמצים שלך הוא לפנות להורים ולהפנות אותם לטיפול מתאים.
    ייתכן שמה שאת מתארת הוא התחלה של אילמות סלקטיבית. זו תופעה שאם לא מטפלים בה בהקדם, היא עלולה להתקבע ולהחמיר ולעבור עם הילדה גם לבית הספר ולהקשות עליה מאוד. לכן בנוסף למאמצייך הכנים והמסורים כדאי לדבר על כך עם ההורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיתה מקבילה
    יוני
    24/07/2011

שלום,

היינו בשליחות שנה וכעת חוזרים לשכונה בה גרנו.
    הבן שלנו עולה לכיתה ה. הוא היה בקשר עם חבריו שלמד איתם ב-א, ב ו-ג.
    כעת מפאת חוסר מקום מנהלת בי"ס רוצה לשבצו בכיתה מקבילה שהוא מכיר בערך את חבריו. אנחנו ממש לחוצים מזה והילד מוטרד שלא יהיה עם חבריו.

איך אפשר להכין אותו למעבר הזה? האם להמשיך להתעקש שילמד עם חבריו? הרי בגיל הזה החוויות מאוד כיתתיות ובפרט לאור העובדה שהשנה החולפת עברה עליו בקושי חברתי והוא מצפה לחבריו.

מה לעשות?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כיתה מקבילה

הוספת תגובה

• כיתה מקבילה - תגובה

סמדר ריינר
    24/07/2011

שלום יוני,
    אם יש לכם אפשרות, בהחלט הייתי ממליצה לנסות להתעקש על השארתו בכיתה שלו. במקביל כדאי לדבר איתו על כך שיכול היות שמאמץ לא יצליח,וזה אכן מבאס ומקומם, מותר לו להתעצבן על כך ולהרגיש ולבטא את האכזבה והחשש, ובמקבילכדאי לנסות להתמודד. כדאי לו להכיר ילדים מהכיתה השניה, אחה"צ, אולי כאלה שגרים יחסית קרוב אליכם או כאלה שהוא מכיר אותם יחסית טוב יותר משנים קודמות ולנסות לחזק איתם את הקשר לקראת תחילת השנה. בנוסף מותר ורצוי לשמור על קשר גם עם חבריו הישנים, אחה"צ ובהפסקות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

יוני
    24/07/2011

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה, ובהצלחה.

סמדר ריינר
    24/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה מקסימה יוזמת ריבים
    טיפאני
    24/07/2011

בת 2.5 סופר רגישה וחמה אבל רבה עם כל חברה ע"י התגרויות, רכושנות ומכות. מיד כשמחזירים לה פורצת בבכי קורע לב ונעלבת נורא. כל דבר שהחברה תגיד היא תגיד ההפך וככה זה מתפתח לריב ובכי. זה אופי? זה גיל? זו בעיה שזקוקה לטיפול?

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה מקסימה יוזמת ריבים

הוספת תגובה

• ילדה מקסימה יוזמת ריבים - תגובה

סמדר ריינר
    24/07/2011

שום0 טיפאני,
    זו התהנגות אופיינית לגיל, כדאי לעזור לה ולהראות לה עוד דרכים לשחק, לשחק איתה, לתת לה דוגמא אישית איך מוותרים ומתגמשים, ללוות את האירועים שקורים לה בהסבר מילולי (זה קשה לוותר, את רוצה גם, לשתיכן קשה לוותר, אולי נעשה תורות?) וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עד מתי?

טיפאני
    26/07/2011

נמשך הגיל הזה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עד מתי? - תגובה

סמדר ריינר
    27/07/2011

שלום טיפאני,
    זה לא עניין של עד מתי, זה יכול לקחת חצי שנה, שנה ואולי קצת יותר. זה מאוד תלוי גם בתגובות שלכם וכמה תעזרו לה להתמודד אחרת.
    גם אחרי "הגיל הזה" עליכם לזכור שהיא עוד ילדה, וילדים רבים, הם רכושנים גם בגילאים יותר מאוחרים, ואין לצפות מהם הרבה פעמים התנהגות בוגרת וותרנית רוב הזמן. לכן הם ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כניסה ראשונה לגן
    גל
    24/07/2011

שלום רב
    בתי בת שנתיים ו 8 נכנסת לגן בפעם ראשונה, היא שמאוד קשה לה שינויים ולא הייתה עד עכשיו עם אנשים זרים פרט לאנשים מצומצים במשפחה אמא שי אחותי וגם זה שקשה מאוד להשאיר אותה. אני נמצאת איתה אצל קלניאית תקשורת וברפוי בעיסוק כנראה שיש לה בעית תקשורת לא הוגדה כ פי די די עדיין בספטמבר היא תלך לגן של חינוך מיוחד השאלה היא בזמן הנותר איך אני מעבירה לה את המסר שהיא הולכת לגן ואיך ומה אני צריכה לעשות כדי להקל עליה את הכניסה לגן להפחית לה את השוק נראה לי לא הגיוני להכניס אותה יום אחד לגן ככה מה אני יכולה לעשות כדי לעזור לה ולהכין אותה לגן. שוב אני יציין שהיא מאוד רגישה לרעשים חזיקים כמו צפירה קדיחה וכו מאוד מאוד מפחדת, רגילה לדברים קבועים וקשה לה לשנות אותם וכו.

אשמח לקבל קצת הכוונה כיצד לעזור לה לקבל את השינוי הגדול של גן.

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    כניסה ראשונה לגן

הוספת תגובה

• כניסה ראשונה לגן - תגובה

סמדר ריינר
    24/07/2011

שלום גל,
    אפשר להסביר לה בצורה מוחשית, לתאר לה את הגן,את סדר היום (קמים בבוקר מתלבשים והולכים עם אמא לגן ושם נשארים ומשחקים וכו'...) וכמובן לבדוק אפשרות לבקר בגן עוד בקיץ, להיפגש עם הגננת כשאין עוד ילדים. וכו'. גם בתחילת השנה בדרך כלל לא באים ומשאירים את הילדה וזהו, אלא יש תהליך כניסה הדרגתי, שבו את תהיי איתה בהתחלה, לא מייד מתחילים מיום מלא וכו'. כמו כן בגן חינוך מיוחד יש צוות טיפולי כולל פסיכולוגית שיוכלו לסייע לך ולה בקשיי הקליטה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה דילגו על השאלה מלפני שבועיים???
    א.א
    23/07/2011

שלום. בננו השני בן 8.5 שנים. ילד מדהים עם יכולות נהדרות בהמון תחומים, חכם מאד ויש לו קסם מיוחד מהרגע שנולד. אבל...הוא רגיש מאד, (לטוב ולרע) ונפגע מאד מהר. חוץ מזה, הוא מתקשה הרבה פעמים להיפתח ולהסביר מה עובר עליו, (ולא בגלל בעיית שפה, השפה שלו מעל לממוצע) וכשזה קורה, הוא נסגר ומתחיל בהתנהגויות לא נעימות, לפעמים תוך הבעה (לא מילולית) של כעס ולפעמים ב"ליצנות" מרגיזה (ולפעמים "משתבלל" ולא מוכן לתקשר עם אף אחד). בדר"כ מלווה גם בחוצפות ובדיבורים לא יפים. אני מרגישה שאני כל היום הולכת "על ביצים", נזהרת לא להכנס למאבקי כח כי זה לא עוזר אבל מצד שני א"א כל היום לרחם ולדבר איתו ולוותר...כי גם זה עוזר רק לטווח קצר.
    אני קצת אובדת עצות ואשמח לעצה טובה...תודה.
    (להשלמת התמונה: אחיו הבכור בן 9.5, אח נוסף בן 6 ואח נוסף בן 9 חודשים)

הוספת תגובה

• למה דילגו על השאלה מלפני שבועיים??? - תגובה

סמדר ריינר
    24/07/2011

שלום לך,
    יש גם דרך באמצע בין לכעוס ולהיכנס למאבקי כוח לבין לרחם ולוותר.ייתכן שאת עוברת מקיצוניות אחת לשניה וזה גם לא עיקבי וגם לא יעיל. קשה להסביר לך באופן מוחשי ללא דוגמאות כי הבאת רק תאור כללי. בכל אופן נשמע לי לפי חומרת המצוקה שאת מתארת שכדאי שתפנו להדרכת הורים מסודרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה