מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה בת 8 עם עודף משקלאתי16/08/2011
שלום, בתי בת ה - 8 סבלה מאז ינקותה מעודף משקל קל. לא הייתי מגדירה אותה שמנה אבל בהחלט שמנמונת. הילדה פשוט אוהבת לאכול ואני מנסה להסביר לה על ההשלכות הבריאותיות של השמנה. אני לא משתמשת בפועל ש.מ.נ ע"מ לא ליצור תסביכים מיותרים אבל נראה שכל העניין הבריאותי לא מזיז לה בכלל.
היא ילדה מאוד יפה ואסטתית אבל בכל הנוגע לעודף משקלה מרגיש לי שהיא בכלל לא מבחינה בזה. מפאת יופיה המיוחד ואופייה הנעים למזלי ילדים עדיין לא מציקים לה אבל אני כלכך פוחדת שזה יגיע ואני רואה איך היא חוצה את הקו הדקיק בין ילדה מלאה לילדה שמנה לאחרונה ואני כל כך רוצה להימנע מכך.
לא יודעת מה להגיד ואיזה מסר להעביר בלי לפגוע ברגשותיה או בביטחון העצמי שלה. לא רוצה להתחיל עם דיאטנית כי לא רוצה להכניס תסביכים בגיל כזה או שאולי אני טועה וזה הפיתרון? לא יודעת... מבולבלת... רוצה כל כך לעזור לה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 8 עם עודף משקל - תגובה
סמדר ריינר16/08/2011שלום אתי,
לא נשמע לי שכרגע בתך זקוקה לעזרה. זה נשמע יותר חרדה שלך. בכלל לא בטוח שהיא תחצה את הקו ותהיה שמנה. יחד עם זה את יכולה אם את רוצה לווסת את העניין התזונתי בבית באופן כללי ולא בצורה שממוקדת בה. להכניס הבייתה רק אוכל בריא ולא משמין, לא לייצר פיתויים, להקפיד על ארוחות מסודרות וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחות חדשהקובי16/08/2011
שלום. ילדתי לפני כשבוע את ביתי השנייה. הילדה הגדולה בת שנתיים ו9 חודשים.
בחודש האחרון היו מידי פעם התקפי זעם ותסכול כאשר לא הייתי יכולה לעזור לה בגלל הבטן, או להרים אותה וכו.. מאז שנענו לבית חולים ללדת כל יום יש התקפי זעם אפילו כמה פעמים ביום: זורקת דברים,מייללת, מנסה לנשוך,לא מקשיבה למה שאומרים לה, עושה נגד מה שאומרים לה .
אנחנו יודעים שקשה לה ואנחנו באמת רוצים שזה יעבור בשלום. מה אנחנו צריכים לעשות???
תודה מראש!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה הודעה
קובי21/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחות חדשה - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט22/08/2011אלי שלום,
ראשית מזל טוב על הלידה. אין ספק כי התגובות של בתך מאוד קשות להורים, במיוחד אחרי לידה כשגם אתם עייפים ומוטרדים. הדברים שהכי יעזרו לבתך הם לחוות אתכם כזמינים גם עבורה על אף הולדת האחות. מבחינתה, חל שינוי עצום שמעורר חששות רבים. כולם מושקעים בתינוקת והיא מוטרדת ממקומה במשפחה כעת. ככל שהיא תרגיש שאתם פנויים גם אליה כך היא תחזור לתחושת הביטחון. רצוי להקדיש לה מדי יום זמן אישי עם כל אחד מההורים (אפשר זמן קצר) ולהתאזר בסבלנות. לרוב יש הקלה אחרי מספר שבועות, אחכ שוב החמרה ואז אחרי מספר חודשים הילדה תתרגל לשינוי המשפחתי ותתחיל ליהנות מאחותה.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר לחטיבת בינייםאור16/08/2011
שלום רב,
בני בן ה-12 עולה השנה לכיתה ז' , הוא מטופל בזריקות של הורמון גדילה עקב גובהו הנמוך (יחסית לגילו) כרגע גובהו 1.36 ס"מ , הוא מודע לכך כי הטפול הגיע לא עקב חוסר בהורמון אלא כגיבוי לפי החלטת הרופא. בשבועות האחרונים אני חשה באי שקט אצלו ובהתבודדות , לאחר שמספר פעמים ניסיתי לדבר איתו הוא היה אומר שמשהו מטריד אותו אך לא הרחיב בנושא ואני מצידי לא רציתי לעורר את הנושא למרות שחשתי בכך. לפני כיומיים הוא החל לבכות באמצע הלילה ורק לאחר ש"לחצתי" עליו הוא סיפר שהוא מפחד שילדים שיפגוש (ילדים חדשים) ילעגו לו על גובהו.
אני לא יודעת כיצד להגיב, מה לומר כדי לעודד , להסביר ולתת לו בטחון ועידוד.
האם אני צריכה לקחת אותו לשיחות עם פסיכולוג? אנא עזרו לי אני ממש פוחדת שילדי יחל את שנת הלימודים ברגשות אלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נא התייחסות אני זקוקה לעזרה.
אור17/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעבר לחטיבת ביניים - תגובה
ליאת גרוס19/08/2011שלום אור
הדבר הכי טוב שאת יכולה לעשות זה לאהוב אותו כמו שהוא. זה מאד מאד משמעותי. הדבר השני שאת יכולה לעשות זה להיות כתובת רגועה (עד כמה שניתן) איתה יוכל לדבר על חששותיו ותחושותיו. גם זה מאד משמעותי.
את לא יכולה להגביה אותו ואת לא יכולה למנוע ממנו את החששות ההגיוניות ואת הקושי שיחווה בהמשך חייו סביב נושא זה. הגיוני שהוא יחוש עצוב. יש לו סיבה טובה. תרשי לו. תאפשרי לו. תהיי שם בשבילו. תני לגיטימציה גם לעצב.. תביני אותו ותהיי איתו בבאסה לפני שתנסי להרגיע .
במקביל תדגישי בפניו את כוחותיו ונקודות החוזק ואת ההצלחות הרבות שצבר עד כה בחיים.
שיחות עם פסיכולוג יכולות לעזור אבל רק אם הוא מעוניין. התגובות שלכם חשובות ומשמעותיות לא פחות. אם זה קשה ניתן לפנות להדרכת הורים קצרה.
קשה כהורה להבין שאנחנו לא יכולים לתקן לילדים את העולם ולמנוע מהם כאב.
הלוואי והיינו יכולים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדים לישון אצל אחריםדליה15/08/2011
בני בן 9.5 כאשר בני דודים ביקרו אותנו רצה מאוד לישון אצליהם ,מאחר ומדובר
בימי חופש הסכמתי ,בלילה הראשון היה לו מאוד קשה לישון התקשר אלינו בכה
(יש לציין שבעבר ישן אצל דודים אלו -וגם אז בלילה הראשון היה קשה אולם אח"כ בשני הלילות האחרים היה רגיל)בלילה השני הוא נתקף ממש בחרדה נכנס כל שניה לשירותים
היה לו כאבי ראש ובטן היתה לו בחילה והוא פשוט בכה כמו תינוק בן שנה <<<<<
ביקשתי שיתנו לו נורופן עד שנגיע לקחת אותו
הוא טען שהוא פוחד ומרגיש רע והוא לא מסוגל לישון בבתים אחרים שיש לו בחילה ובא לו להקיא ממש התקף חרדה מעולם זה לא הגיע לרמות שכאלו.......
רצוי לציין שכל היום הכל בסדר וכל הפחד מתחיל שעולה החושך בשעות הערב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם אצלנו - חרדה מלינה מחוץ לבית
אמאטיטי15/08/2011גם אצלנו יש תופעה תמוהה - ילד בן 13 (!!!) וילדה בת 8.5
לא מסוגלים לישון מחוץ לבית.
הבן יכול רק אצל סבא וסבתא, הבת בעבר הצליחה לישון אצל חברות ועכשיו ברגרסיה. שניהם מנסים ובסביבות 11-12 ואפילו 1 בלילה מתקשרים שנבוא לקחת אותם. בפעמים שניסינו לשכנע אותם להישאר זה נגמר בבכי ותלונות על כאבי בטן.
כמו כן הבת מדי יום בערב סובלת מחרדה שמא היא לא תצליח להירדם לפנינו ואז תהיה היחידה בבית שערה. זה נגמר רק בשכנועים והבטחות שאנחנו עירניים לחלוטין ואין סיכוי שנרדם לפניה.
מה עושים? זו ממש מגבלה שמשפיעה על חיי החברה שלהם בגיל הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחקים מיותרים לפני השינהאמא15/08/2011
שלום רב, בני בן שנתיים בגן מגיל שנה וחודש. הוא רגיל לישון צהריים עם בקבוק מים ובערב עם בקבוק חלב ואחריו בקבוק מים. לא הינו נכנסים הרבה לחדר רק לקחת את את הבקבוק או אם הוא קורא לנו נכנסים אומרים ששש לישון לפעמים גם חיבוק. כיום בני גמול מחיתולים אך בשינה הוא עם חיתולים גם בצהריים וגם בלילה. הכל הלך בסדר עד שלאחרונה הוא התחיל לשחק משחקים לפני השינה,אם הוא היה מסתובב במיטה חצי שעה מקסימום ונרדם עכשיו הוא מסתובב שעה ויותר ובזמן הזה הוא מוריד את החיתול עושה פיפי במיטה, משחק עם הבקבוק ככה שמוציא את הפיטמה וכל הפנים נשפך, הוא קורא לי שהוא עושה את הדברים האלו שאבוא להחליף לו או לראות שהבקבוק נשפך. זה קורה גם בערב וגם בצהריים (עכשיו שהוא בחופש וככה היה גם בסופי שבוע ובלילות האחרונים). בטוח שצריך לשנות פה את ההרגלים השאלה מה ואיך? וגם האם יש הסבר לכך? חשבתי להוריד את החיתול גם בצהריים אבל כל פעם שיצטרך פיפי יבקש לצאת מהחדר וזו עוד סיבה למסיבה. מה דעתך? כמו כן לאחרונה הוא מבקש בקבוק חלב גם בצהריים אפילו שאכל יפה צהריים, אני נותנת לו אבל חוששת שיקתבע על הרגל כזה ונראה לי שבגילו צריך להרגיל להפחית את בקבוקיי החלב ולא להוסיף. מה דעתך? תודה רבה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תענו, מקפיצה את ההודעה
אמא16/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריב בין אחיםרויטל15/08/2011
שלום רב,
יש לנו שני בנים בני 9 ו- 6 אשר מרבים לריב, כאשר הבכור הוא היוזם בד"כ.
שני הבנים שונים מאד באופיים זה מזה ולבכור קשה לקבל את אחיו. הוא דוחה את אחיו הקטן שמעריץ אותו, מתאכזר אליו והדבר בלתי נסבל מבחינתנו. הבן הצעיר למד להכיר את נקודות התורפה של הגדול ויודע כיצד להרגיזו, אך גם עצם נוכחותו ליד הבכור גורמת לבכור להתפרץ כלפיו.
חשוב לציין כי מערכת היחסים המעורערת אינה מתקיימת רק בבית, אלא גם מחוץ לבית כשאנו, ההורים, לא בחברתם. אנו משתדלים לא להתערב, לעתים מפרידים כוחות ומנהלים
שיחות עם כל ילד בנפרד, אך שום דבר לא עובד, להיפך. אנו מרגישים כי חלה החמרה והריבים עברו לפסים אלימים.
כיצד אפשר לשפר את המצב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריב בין אחים - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט15/08/2011רויטל שלום,
אכן מצב מתסכל שגורם עצב להורים. נשמע שאתם פועלים נכונה - גם משוחחים עמם וגם מפרידים כוחות, ומסוגלים לראות את התמונה המלאה יותר ומה חלקו של כל ילד בעימותים הבלתי פוסקים. לאור זאת, ייתכן כי מספר פגישות משפחתיות אצל איש מקצוע (פסיכולוג/פסיכותרפיסט המטפל בילדים) עשויות לסייע לכם להתארגן טוב יותר ולשפר את המצב בבית ואת הקשר בין האחים. יש משהו שגורם לגדול להפנות הרבה כעס ותוקפנות כלפי אחיו, נראה לי שהדבר שווה בירור, מדוע הוא מתאכזר אליו כדבריכם כל כך.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריב אחים
רויטל16/08/2011ד''ר שירי שדה שרביט,
תודה רבה! נטפל בכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה מלווה בהקאות לילדה בת 7אורן15/08/2011
שלום רב,
בתי הבכורה בת 7, ילדה שמחה ומאושרת מאוד, עצמאית ואהודה מאוד על כל חברותיה.
בחודש האחרון בתי מפתחת חרדה בנושא "מוות". המחשבה על מוות, גן עדן וכדומה גורמים לה להתקף חרדה. התסמינים הינם דופק מוגבר, בחילות והקאה. ההתקף מתרחש כל 3 ימים בממוצע.
אנו עוקבים מקרוב אך לא רואים שום שינוי בחיי היום יום, היא ממשיכה להיות ילדה שמחה, תוססת, מאושרת, עצמאית. למרות זאת,מדי פעם וללא הסבר, היא חווה התקף חרדה.
אנו מדברים עמה ומסבירים לה שמדובר בתהליך התפתחות טבעי, שכל הילדים חווים, אך קשה לה מאוד לשוחח על הנושא. הדבר גורם לה מיידית לבחילות ורצון להקיא.
שאלותיי:
האם מדובר בשלב התפתחותי בלבד, או בחרדה המצריכה טיפול מקצועי?
האם כדאי להמתין פרק זמן מסויים עד להחלטה האם לפנות לייעוץ?
למי מומלץ לפנות בנושא?
תודה מראש!
בברכה,
אורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה מלווה בהקאות לילדה בת 7 - תגובה
סמדר ריינר15/08/2011שלום אורן,
התקפי חרדה הם אף פעם לא חלק משלב התפתחותי גם אם החרדה שגרמה להם היא כן. ולכן כדאי לפנות לפסיכולוג או פסיכותרפסיט שעובד עם ילדים, כדי לטפל בכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה סמדר!
אורן15/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להסביר לילדה בת 4אמא ל PDD14/08/2011
בזמן האחרון בתי (נורמטיבית) מתחילה להתעצבן על אח התאום שלה (עם PDD תפקוד גבוהה). בגדול הם חברים טובים ומשחקים מאוד יפה ביחד, אבל היא מתחילה להתעצבן ולכעוס אליו בגלל התנהגויות קשורות לPDD (לדוגמה - שלפעמים הוא לא עונה לה, או שואל אותה אותה שאלה כמה פעמים למרות שהיא ענתה לו, או שלפעמים האינטראקציה שלו עם ילדים אחרים היא קצת מוזרה. זה מאוד חשוב שהיא תבין שהוא לא עושה את הדברים האלה "דווקא" - הגיע הזמן להסביר לה שלאח שלה יש PDD, אבל איך מסבירים לילדה בת 4? אני גם קצת מודאגת איך בני יגיב כשאחותו תדבר איתו על זה - האם הוא יבין - איך זה ישפיע אליו. יש לכם הצעות מה לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך להסביר לילדה בת 4 - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט15/08/2011לאמא שלום,
ראשית חשוב לזכור כי חלק מהכעסים של בתך על אחיה הם טבעיים ומאפיינים כעסים "רגילים" בין אחים. כלומר גם בלי קשר ל-PDD בתך תתעצבן על אחיה. לכן לא בטוח שהכל קשור לקשיים שלו. בנוסף, ההסברים לבתך לא יהיו חד פעמיים אלא ישתנו במהלך החיים ככל שהיא תהיה מסוגלת להבין יותר. גם בנך יבין בהדרגה יותר שהסביבה חושבת שיש לו משהו "אחר" מעט ובכל גיל ההכרה בכך תהיה אחרת.
בשלב הזה, בהתאם לגילם, אפשר לומר לבתך משהו מאוד כללי ומרגיע, "ככה הוא, הוא ילד שלפעמים לא עונה, או שהוא לפעמים שואל את אותה השאלה שוב ושוב..." וכדומה, בהתאם לדבר שעליו היא מתעצבנת או שואלת. חשוב להסביר שכך הוא ושאין מה לכעוס ושהוא לא עושה זאת בכוונה. לעת עתה, זהו הסבר שאמור להיות מספק מבחינתה כל עוד אתם מעבירים את ההסבר בביטחון וברוגע.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקלחתנטע14/08/2011
שלום ביתי בת שנה ועשרה חודשים, לפני כמה ימים היא עשתה קקי במקלחת ונבהלה מאוד, מאז היא לא מוכנה בשום פנים ואופן להתקלח, המקלחת מלווה בצרחות ובכי, כיצד עלי לנהוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקלחת - תגובה
נעמה סבג שמש15/08/2011נועה שלום,
נסי לקלח אותה במקלחת ולא באמבט.
נסי גם להוציא ת האמבט לחצר ו למרפסת ולעשות לה כיף, כדי ליצור חוויה מתקנת.
בהצלחה!
נעמה סבג שמש, מנהלת רשת עידן ההורות
יועצת ומנחת הורים בשיטת הצילום הבלעדית!
מומחית בהקניית אינטליגנציה רגשית והרגלי שינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה זקוקה לעזרה..קקי בתחתוניםנועה14/08/2011
שלום, זקוקה לעזרה נואשות....בני בן השנתיים וחצי גמול ביום לחלוטין מטיטול. בלילה עדיין לא. יש לנו בעיה מטריגה - הוא מסרב בכל תוקף לעשות קקי בשירותים וניסינו את כל השיכנועים שאפשר...נראה שהוא חושש מזה נורא ולכן עושה במכנסיים...מה לעשות????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הייתי בדיוק בסרט הזה!
עדי15/08/2011הצעתי הינה כזו:
1. הילדה שלי לא הייתה מוכנה לעשות בשירותים ופשוט הייתה מתאפקת (יותר אפילו גרוע מלעשות)
גרמתי לה באמצעות מיץ שזיפים , ממש מעט (חלטתי שזיפים עם מים חמים) ומזגתי חצי כוס מהמים האלה וחצי כוס מיץ רגיל וזה גרם לה לא לחשוש מהשירותים
התדירות גדלה ולאט לאט הפסקתי עם זה ...
2. ציינתי בפניה את עניין הבוגרים , היא עולה לגן הזה בשנה הקרובה ...
3. הפתעות ומתנות ... היא מאוד אוהבת שוקלד ומיד אחרי הקקי היא מקבלת
4. אנו מסתכלות על הקקי ונפרדות ממנו ... יש להם חשש ממשהו שיוצא להם מהגוף ועל כן להסתכל ולהיפרד עושה את הכל
5. תנסה סיר (למרות שאני לא ממש בעד...)
6. ספר בשירותים של נפתלי והסיר -אני מקריאה לה סיפור....
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חינוך מיניאמא לשתיים14/08/2011
שלום רב,
בתי בת ה-7 אמרה לי כי אינה רוצה להתחתן. לשאלתי מדוע ענתה כי היא פוחדת כי ה"הבן מכניס את הפין לפות". היא סיפרה כי קיבלה את המידע מחברה.
אני מבינה שכעת עליי להסביר לה כיצד מגיעים ילדים לעולם (הסברתי לה בעבר אך לא לפרטיי פרטים).
השאלות שלי: מאיזה גיל כדאי להתחיל עם חינוך מיני? יש לה אחות בת 5, האם לשבת עם שתיהן ביחד ולהסביר. הן מדברות הרבה ביניהן, ואני מניחה שאחותה הגדולה תחשוף אותה למידע.
כיצד לגשת לעיניין?
האם יש ספר מומלץ?
עד לאיזו רמה להגיע? (ווסת וכו').
מה ואיך עושים זאת???
תודה, אמא מבולבלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חינוך מיני - תגובה
סמדר ריינר15/08/2011שלום לך,
בהחלט אפשר להסביר לשתיהן, אולי לא ביחד אלא לחוד כי לכל אחת רמת הבנה שונה. את יכולה לפנות לכל חנות ספרים ולבקש ספרים שמסבירים לילדים. לילדים קטנים יש ספרים שמסבירים בצורה שמתאימה לגיל, ולילדה הגדולה יותר אשר לקנות ספר כללי על גוף האדם שמתאים לילדים בגילה ולהסביר דרכו. מה שחשוב בהסבר הוא הדגשה של המרכיב הריגשי בקשר בין גבר לאשה, כי לפי ההסבר שניתן לה אולי זה נשמע לה כמו משהו כואב או לא נעים חסר ההסבר על כך שזה משהו שנעשה בתוך הקשר של אהבה וכבוד הדדי והוא נעים לשני הצדדים אחרת לא עושים אותו. בהקשר הזה חשוב להסביר לשתיהן שבשום מקרה ובשום גיל אסור לאף אחד לגעת בגופן ללא רצונן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלימות.אושרת14/08/2011
שלום רב,
בני בן שנתיים ו-4 חודשים, ולעתים, כאשר מישהו מפריע לו,
מציק לו או שהוא אינו רוצה בקירבתו, הוא מכה אותו, לעתים בבעיטות,
לעתים עם היד, לעתים דוחף.
רציתי לדעת האם זה שלב שכמעט כל ילד עובר אותו?
ורציתי לדעת אם בעזרת טיפול נכון זה מסתיים בצורה מוצלחת?
כמו כן, מהו אותו טיפול נכון?
אני אמא עם הרבה סבלנות, בכל פעם שהוא מכה, אני מראה לו שאני כועסת עליו, מסבירה לו שאסור להרביץ, שזה לא נעים לקבל מכות, שהילד השני עצוב בגללו, שהוא צריך לבקש סליחה. אני לא רוצה שהסליחה תהיה מבחינתו סימון V, והוא ימשיך הלאה במעשיו.
אני מושיבה אותו בצד ומבקשת ממנו לחזור לשחק רק אחרי שהוא מרגיש שהוא נרגע. כמו כן, אני מתרגלת איתו נשימות, כאשר הוא כועס הוא צריך לנשום עמוק ולהירגע.
מודה מראש,
אושרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלימות. - תגובה
סמדר ריינר15/08/2011שלום אושרת,
חשוב שתתני לו דרכי תגובה חלופיות למכות. אם מישהו מציק לו או מפריע לו, זה באמת דורש תגובה, וחושב שתלמדי אותו איך הוא כן יכול להגיב ולא רק מה לא לעשות. למשל האם לפנות למבוגר בסביבה, למשל להגיד במילים מה לא נעים לו וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפרצות זעם !!!!!!!!!!!עדי14/08/2011
שלום , ביתי תהייה בת שלוש באוקטובר הקרוב. לצערי היא נתקפת התפרציות זעם כל פעם שיש לה נזלת באף והיא לא מצליחה להוציא גם לא בקינוחו של האף . הדבר גןרם לה לאי שקט אך בעיקר להתפרצות בלתי נסבלת של צעקות זריקת חפצים בכי היסטרי נשיכות והיא לא מפסיקה להרביץ לי ! בהתחלה אני מנסה לדבר אליה ברוגע ולומר לה שאני אעזור לה ...אבל היא בשלה והצעקות והכעס רק מתגברים .
מה עליי לעשות ? אני מגיעה למצבי תסכול שבהם אני מענישה אותה , וכועסת עליה ואח"כ נורא "אוכלת "את עצמי על כך ...
בבקשה אשמח לעצתך...
נ.ב ראוי לציין מס דברים , האחד שהיא ילדה מדהימה ושקטה בדר"כ... אחרי ההתפרצות היא מבקשת סליחה ומבינה כי עליה בסה"כ לבקש לנגב את הנזלת בפעם הבאה (אך לצערי הדבר לא מיושם למעשה)
הדבר השני שאני בהריון ,אך היא אינה יודעת עדיין ... משום מה לא שואלת אותי ואני לא יודעת אם כעת ,בחודש חמישי וחצי לא מוקדם מידי בשביל לספר...
(אשמח אם תעני לי גם על זה- כלומר מתי הכי טובה לספר לילדים על הריון ....)
שוב תודות
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר לקבל תגובה לשאלתי בבקשה?
עדי15/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפרצות זעם של הילדה
ד''ר שירי שדה שרביט15/08/2011עדי שלום,
אני בספק כמה הכעסים והמתח של הבת שלך קשורים בקינוח האף באופן ספציפי וכמה היא דווקא יותר מגיבה לדברים אחרים - ראשית כל, אמצע חודש חמישי זהו זמן שכבר הכרחי לספר לילדה עלההריון. בוודאי היא רואה את השינויים שבך ואולי אנשים גם מדברים איתך על ההריון בנוכחותה. אולם השינוי העיקרי הינו שאת אינך כבעבר, את מן הסתם פחות זמינה ועם פחות כוחות עבורה, וזה מאוד משמעותי. כמו כן,היכולת של אמהות בהריון להציב גבולות לילדים, היא פחותה יותר מבעבר ואז הדבר יכול לבוא לידי ביטוי בהתפרצויות זעם על דברים של מה בכך. לכן יש לשוחח עם הילדה על ההריון בהקדם, וכמו כן לקחת בחשבון שאת עם פחות כוחות ולהיעזר יותר באבא ובסביבה הרחבה יותר.
שנית, המצב שאת מתארת הוא מעט קיצוני, נשיכות ומכות כלפייך הם התנהגות שלא צריכה להיות מקובלת באף מצב (וכמובן לא אלימות מצדך!). חשוב שתקפידי על כך שבתך תבקש ממך עזרה או תביע את עצמה בדרך הולמת, וברגע שאינה עושה זאת, עלייך להגיב באופן תקיף ועקבי.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליקוק- דחוף!!!אתי14/08/2011
לפני כחודש הילדה שלי החלה ללקק את היד שלה ואז לגעת היכן שנעקצה ע"י יתוש. הבעיה שהעקיצה עברה והיא ממשיכה ואז נוגעת באף(הקטע עם האף היה לה כשהצטננה בחורף אבל עבר ממזמן) . יש לה גם קטעים שהיא מגרדת את הפות (על התחתונים) אבל לא הרבה.
לרוב כל הגירודים קורים ממש ללא הפסק כשלא נמצאים בבית. בבית זה קורה לפרקים. זה התחיל ממש החופש וזה די מלחיץ אותי שהיא תעלה לכתה א' וזה יקרה ליד ילדים אחרים ויצחקו עליה או שהמורה תחשוב משהו...
ניסיתי לדבר איתה להסביר לה שזה לא יפה לא מכובד שתעשה את זה בחדר
ניסיתי להשים לה מרה זה עובד אבל לא להרבה זמן עד שהיא שוטפת ידים אחרי שירותים...
לצערי גם ליד אנשים זה מביך ואני מוצאת את עצמי מנסה להתעלם ואחרי זמן לא קצר אני מעירה לה בלי סבלנות
מה עושים???
היום אני מנסה להתעלם וללכת ממנה כל פעם שזה קורה למקום אחר בבית...
אשמח לתשובה מהירה .עוד שבועיים וחצי כתה א' ואני לא רוצה שתהיה לה חוויה לא נעימה בגלל זה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליקוק- דחוף!!! - תגובה
סמדר ריינר14/08/2011שלום אתי,
יכול להיות שהילדה שלך מפתחת התנהגות אובססיבית, זה קשור לחרדה ומצריך טיפול. אם התופעה אכן מטרידה אותך כדאי לפנות לאיש מקצוע בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביתי בת 10 דבוקה אלי האמאסיגל14/08/2011
אני מקווה שהגעתי לפורום הנכון, אז ככה :
קצת על.. : אני אמא קרציה שלא מניחה לילדים שלה וכל הזמן דואגת ומתקשרת לשאול האם הכל בסדר כשהם לא לצידי כלומר כשהיא הולכת לשחק עם חברות אני מדברת עימה פעם בחצי שעה/שלושת רבעי השעה לדעת האם הכל בסדר...
ביתי בת ה10 כעיקרון מתנהגת כעצמאית לכל דבר כלומר יוצאת לחברות משחקת בגינה עם חברים לבדה אבל...
כשצריכה לישון אצל חברה/סבתא/דודה לא משנה אצל מי כשצריך ללכת לישון היא מצלצלת אלי אין ספור פעמים וגם עם הלכתי ממנה לפני כשעה לטענטה : מתגעגעת אלי וקשה לה ומחפשת תירוצים למה היא לא יכולה לישון מחוץ להית.
בעיקרון לא מפריע לי ואני ברוב המקרים מחזירה אותצה הבייתה אבל יש מיקרים שכבר מאוחר והמרחק עצום אז מאני מבקשת ממנה להתגבר על כך ושתדבר עימי למחרת על הבוקר.
ואגב לא ציינתי שהיא מתלהבת לישון אצל האחרים אבל כמו ההתלהבות ככה גם ההתחרטות
איך צריך להתנהג?
אשמח להדרכה/הכוונה
תודה מראש. סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביתי בת 10 דבוקה אלי האמא - תגובה
סמדר ריינר14/08/2011שלום סיגל,
את בעצמך הגדרת את עצמך כ"אמא קרציה" ואולי זה מה שצריך לשנות. בעצם את מעבירה לילדה כרגע מסר כפול, תהיי עצמאית אבל אל תשכחי שאמא נורא דואגת. זה מבלבל את הילדה. היא לא יכולה להיות עצמאית מתי שנוח לך ותלותית מתי שנוח לך. את זו שצריכה לעשות את השינוי ולתת לה עצמאות לפי הצרכים שלה ולא לפי הצרכים שלך. אם את לא מצליחה לבד אולי כדאי לפנות להדרכת הורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל המון תודה על ההתייחסות המהי
סיגל14/08/2011המהירה אז העניין ש...
אני שיחררתי אותה לטייל עם חברות ומנסה למתן את הטלפונים שלי אליה ומידי פעם אני מתקשרת
אני מודעת לכך שיש לי בעיה בלשחרר אותם אבל אני מנסה גם להתגבר על כך
שאלתי היא כזאת איך היא נפטרת מהקטע של להתחרט לקראת השינה כי חברות שלה קצת נרתעות מכך ואני בטוחה שבפעם הבאה הן לא יזמינו אותה לשינה שוב
וחבל להרוס את זה מבחינה חברתית
ושוב תודה.
סיגל
האם לדבר איתה , מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל המון תודה על ההתייחסות המהי - תגובה
סמדר ריינר14/08/2011שלום סיגל,
כשאת תשחררי באמת ולגמרי, היא תיפטר מההתחרטות. זה לא יקרה קודם. יכול להיות שאת נורא משתדלת לשחרר אבל זה עדיין לא מספיק. אולי כדאי שתפני לייעוץ מסודר בעניין. כל דיבור שתדברי איתה הוא עדיין חלק מהמסר הכפול שאומר - אמא דואגת אבל את תתעלמי מזה ותתנהגי כרגיל. זה לא יעבוד באמת. אם כי, את יכולה לנסות, ולהגיד לה שחשוב שתפסיק להתחרט כי אחרת חברות לא יזמינו אותה. אני דרך אגב לא משוכנעת שהיא באמת רוצה שיזמינו אותה, יכול להיות שמה שבאמת חשוב לה זה להיות קרוב לאמא בבית. ואת זה רק את יכולה לשנות, לא היא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה איך אני משנה את זה
סיגל14/08/2011האם אני חייבת ללכת לייעוץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה איך אני משנה את זה - תגובה
סמדר ריינר15/08/2011שלום סיגל,
כן. אחרת זה מאוד קשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)