מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איך מגיבים כשמכים את הילד שליליהי09/08/2011
שלום,
אני אמא צעירה לילד בן שנה וחודש.
במהלך היום נמצאת איתו מטפלת (אחד על אחד) כאשר למשך שעתיים יש מפגש עם מטפלות אחרות ותינוקות.
היום כשהייתי איתו בגינה הגיעה ילדה בת שנה ושמונה חודשים ונתנה לו פעמיים מכה בפנים. בפעם הראשונה הוא נעלב. ובפעם השנייה הוא נעלב וגם בכה מאוד.
ליבי יצא אליו, חבקתי ונשקתי אותו ואמרתי לו שזה באמת לא נעים ושהוא צודק.
אני לא ממש ידעתי איך להגיב - כלפי הילד שלי וכלפי התינוקת המכה או אביה שהיה בסביבה.
אשמח לייעוץ.
תודה, ליהי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך מגיבים כשמכים את הילד שלי - תגובה
סמדר ריינר10/08/2011שלום ליהי,
הגבת נכון. מעבר לזה אין מה לעשות כרגע. תינוקות בגיל הזה אכן מרביצים, סביר להניח שיש פעמים או יהיו שגם התינוק שלך ירביץ, הם עדיין לא מבינים, וזה קורה עוד יקרה. מה שאת יכולה לעשות זה לנחם את הבן שלך וכמובן להרחיק אותו נקודתית מאותו ילד או ילדה באותו רגע. כשהוא יגדל ויהיה בחברת ילדים גדולים יותר, תוכלי לעשות יותר ויהיה לכך גם טעם, כרגע לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לגניבה של הילדאירנה09/08/2011
שלום,
אשמח אם תעזרו לי בקשר לאחיין של החבר שלי.
לפני כחודשיים אחיין של החבר שלי גנב ישראכרט מסבתא ובזבז שם 2000 שח.
התייעצתי עם מדריכת התנהגות והוחלט שילד יבוא לבית של סבתא ויעזור לה בניקיונות ובכך הוא יחזיר את הכסף לסבתא כשהוא מוחק מהסכום אחר כל פעם. נגיד 40 שח עברו ניקיון..ההורים לא שמרו על עקביות וזה נעצר.
לפני שבוע אחיין שוב גנב מסבתא 250 שח.
החלטתי לדבר עם הילד ולראות מה הן הנסיבות לגניבה. מתוך שיחה הילד פרץ בבכי ואמר שלפעמים הוא מתאפק ולפעמים הוא לא יכול ולא יודע להסביר איך זה קורה לו.
מה עושים?
תעזרו בבקשה..הילד בדכאון..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשר לגניבה של הילד - תגובה
ליאת גרוס10/08/2011שלום אירנה
לא הזכרת את גיל הילד וזה יכול להיות חשוב. בכל מקרה גניבה כזו מעידה בדר"כ על חסך רגשי מסוייםשלא מקבל מענה. דרך הגניבה הילד מבטא צורך . הרבה פעמים מדובר על צורך רגשי וצורך בעזרה ולא על צורך חומרי. הבכי שלו מחזק את ההנחה כי מצבו הרגשי רעוע והוא ומשפחתו זקוקים לטיפול והדרכה. רק עונשים והסברים לא יועלו. צריך לנסות להבין יחד איתו מה קורה לו.
למרות שחוסר השליטה שמתאר נשמע כמו קלפטומניה- נראה לי שזה לא הכיוון. זו קריאה לעזרה וזה עלול למשיך עד שיעזרו לו .
דברי עם הוריו בנוגע לטיפול רגשי. אם הוא מיתחת גיל 12 הייתי ממצליצה על עבודה משמעותית עם ההורים בטרם יתחיל הוא טיפול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מעסיק את עצמו לרגעשולי09/08/2011
יש לי ילד בן חמש כמעט שלא יודע להעסיק את עצמו לרגע. המשאבים שהוא דורש מהסביבה הם אינסופיים. כעת נסענו איתו בקיץ לטיול בחו"ל, לשבועיים וחצי, ביחד עם אח קטן ממנו, וראינו: אי אפשר לרגע להרפות ממנו. חלק גדול מתשומת הלב שלו היא בצורה חיובית, נעימה, הוא שואל שאלות, מבקש הסברים, מספר סיפורים, אבל חלק היא גם לא נעימה, הוא צועק אם מתייחסים לאחיו או משחקים איתו או אפילו אם מחבקים את אחיו. התשומות שהוא דורש לא נגמרות לעולם. אני רואה את זה, אני רואה שגם הדמויות האחרות שנשארות איתו לפעמים נשחקות מזה, למשל בייביסיטריות. מצד אחד הוא ילד חכם ומעניין ויכול להיות חברה נעימה, מצד שני הוא פשוט יותר מדי: הוא לוחץ אנשים, הוא לא מרפה, הוא מבקש, הוא מסביר, הוא גם כל הזמן מנסה להשתלט על הסיטואציה, אפילו במקומות בחוץ כמו גינות שעשועים או ארגזי חול או פארקים יפים - הוא לא משחק בעצמו, הוא דורש התייחסות בלתי פוסקת מאיתנו ולפעמים גם מאחיו הקטן, שדווקא יודע יופי לשחק ולא צריך בזה שום עזרה או תמיכה. הזמן היחיד שיש שקט ממנו, זה כשיש איזה חבר או חברה בגילו או גדולים ממנו בבית, ואז הוא משחק איתם, אך אני רואה שגם להם הוא מנדנד, אם לרגע הם מנסים לשחק בשקט באיזה משהו, לצייר בשקט, כאלה, הוא לא מאפשר את זה. אי אפשר לארגן לו מפגשים כאלה כל יום, בין היתר כי אנו גרים במקום יחסית מבודד, והם גם לרוב לא ארוכים. מה אני יכולה לעשות כדי להפוך אותו לקצת יותר מתוחזק עצמית? בכל זאת, מדובר בילד כבר די גדול, לא בקייטנה, ואנו גם לא מחזיקים טלויזיה בבית ואין לו מחשב, כלומר - אין לי עזרים חיצוניים שיש למשפחות אחרות בחופש הגדול. הוא לא הסכים גם ללכת לקייטנה, ולא הכרחתי, אבל איך שדברים נראים כרגע - הוא לא מחזיק את עצמו ולא מעסיק את עצמו ולו לחמש דקות, ולאביו ולי, וגם לשמרטפיות שבאות לעזור כי אין קייטנה, אין שום אפשרות להחזיק אותו כל היום. יוצא שהוא מתעצבן ומתוסכל כי אף פעם הוא לא מקבל את התשומת לב שהוא רוצה. מפלס העצבים כלפיו עולה ועולה, ואני מוצאת את עצמי מטיחה בו דברים לא נעימים כמו שהוא נודניק ושאף אחד לא אוהב נודניקים, שהוא חייב ללמוד למצוא עניין בעצמו, וכל מני כאלה. אני יודעת שהטפות זו לא הדרך לשנות את המצב במקרה של ילדים, אך אני מודה שימים ארוכים של נדנוד בלתי פוסק כבר חודש וחצי - פשוט מורטים לי את העצבים. ואני גם באמת חושבת ככה, שילדים ובני אדם חייבים להיות מסוגלים לעניין את עצמם ולא להיות תלויים תמיד בהתייחסות של הסביבה אליהם, שזו תלות לא טובה לחיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מעסיק את עצמו לרגע - תגובה
ליאת גרוס10/08/2011שלום
ילדים רבים בגיל זה מתקשים להעסיק את עצמם . כל ילד בכל גיל ישתגע חופש גדול שלם ללא שגרת יום, ללא טלויזיה/מחשב, ללא חברים. ילד בגיל זה יהיה מסוגל להעסיק את עצמו אולי שעה-שעתיים ביום במקרה הטוב. זו בעייה אובייקטיבית יותר מאשר סובייקטיבית. מזל שהחופש הגדול ייגמר עוד מספר שבועות.
במקום לנסות "לתקן" את הילד הייתי מנסה לארגן מסגרת ותוכנית יותר ברורה. נסו לרשום אותו לקייטנה בכל זאת. אולי קייטנת חברים שכל יום אמא אחרת אחראית. בריכה/ טיולים/סיפורים/אטרקציות והרבה זמן עם ילדים בני גילו. צרת רבים אבל אין ברירה.
תחזיקו מעמד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לצוות הפסיכולוגים..אורטל09/08/2011
אז ככה שמי אורטל ואני בת 18 לפעמים כשאני לבד ויושבת עם עצמי וחושבת על כול מיני דברים עולים לי בראש כול מיני מחשבות של מוות אני מפחדת למות אני מסתכלת על עצמי בעוד 50 60 70 שנה ואני נורא מפחדת מהמוות אותו דבר לגבי אמא שלי אני מפחדת שיקרה לה משהו שיגיע היום וכולנו בסוף נמות. למה אני מרגישה ככה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
סמדר ריינר09/08/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_חרדות_טראומות_פחדים' id=link]חרדות, טראומות, פחדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפסיכולוג רוסי באזור הדרום למבוגרים
אליס06/10/2011שלום
איפה אוכל למצוא פסיכולוג רוסי באזור הדרום למבוגרים.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפסיכולוג רוסי באזור הדרום למבוגרים - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט09/10/2011כדאי לבדוק ראשית דרך קופת החולים בה אתם חברים. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפש פסיכולוג ילדים דובר רוסיתולאד09/08/2011
לא מצליח למצוא פסיכולוג ילדים דובר רוסית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם תרשום את איזור המגורים נוכל לסיע
ד''ר שירי שדה שרביט10/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפסיכולוג ילדים דובר רוסית
ולאד10/08/2011באר-שבע, דרום. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפסיכולוג ילדים דובר רוסית - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט15/08/2011אפשר לנסות דרך השירות הפסיכולוגי חינוכי (פסיכולוג ביהס או הגן), לרוב יש להם רשימה של מטפלים מתאימים לדרישות, באיזור המגורים, או אפילו אצלם. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 12 וחציעדנה09/08/2011
בני בן 12 וחצי מתלונן שאני מסתובבת בבית לפעמים עם תחתונים.לי זה נראה קצת מוגזם וממש לא נוח לי שהוא מעיר לי על זה.זה לא משהו שקורה כל יום כל היום אלא אחרי מקלחת חצי שעה פה חצי שעה שם.האם אני אמורה לכבד את הבקשה שלו ומה עלי לומר לו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 12 וחצי - תגובה
סמדר ריינר09/08/2011שלום עדנה,
ילד בן 12 נמצא בתחילת ההתבגרות המינית שלו, ולראות עירום חלקי של אימו עלול להיות דבר מאוד לא במקום מבחינתו.אם הוא מבקש בקשה כזו ממך, הייתי לוקחת אותה ברצינות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד שובבעדנה09/08/2011
הבן שלי בן שנה וחצי .התחיל ללכת לגן לפני כמה חודשים.הוא ילד מאד שובב ומבין ענין.הבעיה שהוא לא מקשיב לנו בכלל.אני לא מצפה מתינוק בן שנה וחצי שיצית לי אבל מתעלם לגמרי מהמילה לא למרות שהוא מבין הכל.כל פעם שאומרים לו לא על משהו הוא צוחק ועושה דוקא את הפעולה האסורה.הוא גם מרביץ לאחיו הגדולים וצוחק מזה.בגן הגננת כל פעם חצי מתלוננת חצי מתלוצצת כמה הוא שובב-מטפס בכל מקום מכניס דברים לפה מתעסק בחשמלים ולדבריה צריך לשמור עליו ב7 עיניים.אצין שהוא לא מציק לילדים אחרים וסהכ מתפקד בגן מצוין.איך אני מתמודדת עם ההתעלמות שלו מהלא שלי...?או זה פשוט ענין של בגרות והפנמה ויקח קצת זמן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד שובב - תגובה
סמדר ריינר09/08/2011שלום עדנה,
יכול להיות שהלא שלכם לא מספיק תקיף. ילד בגיל הזה אמור לקלוט את הטון, ואפילו לבכות ולהעלב במקרים מסויימים אם הטון לא נעים לו. נסו לבדוק איך אתם אומרים לא והאם הלא באמת נשמע ברור ותקיף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 3 לא תמיד כל כך נחמדה...מיטל09/08/2011
שלום רב!
ביתי בת 3. כבר מגיל קטן הגידול שלה היה לא תמיד פיקניק עבורנו. היא לא אהבה לישון ובכתה המון, נראה שסובלת מסף גירוי מאוד נמוך למגעים שונים וכואבת מאוד מהר ובקלות ממכות קטנות. כמו גם סף תסכול גם נמוך.
אמנם יש לי לא מעט שאלות אך מעסיקה אותי הסוגיה של התנהלותה מול אנשים מסביבה- מהקרובים ביותר- אנחנו, דרך סבא וסבתא ועולם כולו-גננות, חברים שלנו ואנשים אחרים.
נראה שלוקח לה זמן עד "שמפשירה" ומצליחה לתקשר. כלומר אם נגיד רואה את סבתא אחרי אפילו מספר שעות/ימים שלא ראתה אותה היא יכולה להיות ממש לא נחמדה אליה (להסתכל אליה במבטים כעוסים ולהשמיע קולות של חוסר רצון). בכלל כשמחייכים או מביטים בה- ישירות התגובה היא של פנים זעופות כך שנדרשת איזו התנצלות קטנה מצידנו...לעומת זו היא כן במקרים מסויימים מסכימה להתנהג בכבוד ולעיתים יש קשר לאינטרס שלו מול אותו אדם.
אני שואלת את עצמי רבות את השאלה האם אני חייבת להכריח אותה להיות נעימה לאנשים?? מעבר ללהסביר לה מה עוד אפשרי??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 3 לא תמיד כל כך נחמדה... - תגובה
סמדר ריינר09/08/2011שלום מיטל,
אין טעם להסביר לילדה אלא דווקא להבין אותה.היא מתנהגת את ההתנהגויות האלה לא כי היא לא נחמדה אלא כי היא מתביישת. ובמקום להסביר לה איםך להתנהג כדאי שתסבירו לאנשים המבוגרים שסביבה שזו ל אהתהנגות חסרת כבוד שנועדה לפגוע בהם, אלא התהנגות שנובעת מביישנות, ולאט לאט היא תפשיר ותתנהג יפה. מין הראוי שהמבוגרים יבינו את הילדה ולא להיפך.
עם הזמן סביר להניח שההתנהגות הזו תחלוף, כשהילדה תתחזק, אם כמובן תחזקו את הביטחון העצמי שלה ולא תורידו אותו על ידי פרשנות לא נכונה של ההתנהגות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילדה מסרבת לעלות לכיתה א'ענבר08/08/2011
שלום,בתי בת 6 וחצי ומתעתדת לעלות בחודש הבא לכיתה א'.
בתי היתה שנתיים בגן חובה הו לבקשתנו והן ע"פ חוות דעתה של הגננת. היא ילדותית למדי ומעט איטית בקליטה (אם כי קולטת מצויין לבסוף) בשל הפרעות קשב וריכוז. גם רגשית היא "מעט מאחור" ולא לפי גילה.
חששנו מאוד מהעליה לכיתה א', מהתמודדות עם חומר הלימוד וכן עם הישיבה הרצופה בכיתה. עם זאת לא ציפינו שהיא "תסרב" לעלות לכיתה א'.
לעניין - הילדה כל הזמן אומרת לנו שהיא לא רוצה לביה"ס. היא אמנם הלכה איתנו (די בשמחה) לקנות ילקוט, ספרים, חולצות עם סמל ביה"ס ושאר הציוד אך דואגת לומר לנו השכם וערב כי היא מעוניינת לחזור לגן ושבי"ס זה משעמם ("רק לומדים שם") ולא בשבילה. אנחנו חוששים מאוד ואובדי עצות - מה עושים ? איך מתמודדים כבר עכשיו 3 שבועות לפני ההתחלה? אשמח מאוד לשמוע חוות דעת וטיפים של מה לומר ומה לא וכו'.
תודה רבה, ענבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילדה מסרבת לעלות לכיתה א' - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט09/08/2011ענבר שלום,
מעבר לכיתה א׳ מעורר בכל הילדים גם תגובות של חרדה ופחד מהעתיד לבוא. נראה שעם הבת שלכם התהליך ״צבוע״ כבר בגוון מפחיד עוד יותר עקב ההישארות בגן וחוות הדעת שכבר היא קיבלה. כמובן שחשוב מאוד מה שתיארת שעשיתם , כשהעברתם לה את המסר שבי״ס הוא דבר מהנה שאינו רק סביב לימודים. המסר החיובי שלכם הינו משמעותי ביותר. אולם נראה לי לאור הרקע שתיארת, שכדי להבטיח שהכניסה לעולם ביה״ס תהיה חלקה יותר כדאי להיעזר באיש מקצוע, פסיכולוג/יועץ חינוכי שיכול להכווין אתכם בהתנהלות מול הילדה וכן בעזרה להתארגנותה בתוך מערך בית הספר.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטחון עצמי...אימאל'ה08/08/2011
שלום,
בני הגדול בן שש בקרוב... ילד מוכשר, יצירתי, חכם, בוגר לגילו... ביחד עם זאת פעמים רבות רציני בחברת אנשים חדשים, ופחות נוטה לומר שלום ולהתראות אלא אם מבקשים ממנו... שהיה קטן די היה עקשן עם הזמן זה נרגע...
בקשר לחברים- בגן נאמר לי על-ידי הגננת שהעניין החברתי מאוד חשוב לו- אני מפחדת שהוא מנסה לרצות... איך אפשר ללמד אותו להיות עם ביטחון משל עצמו ולא "להישען" על אחרים, כמובן, שהפחד נובע כמו פעמים רבות מדברים שאני סוחבת עם עצמי כי אני פעמים רבות "מוכתבת" על ידי העולם, מסיבות שקשורות לצערי הרב בילדות, ומאוד מפחדת שמא אני מעבירה את הדפוס הזה לילדיי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטחון עצמי... - תגובה
ליאת גרוס10/08/2011שלום לך
את מתארת ילד נורמלי המתנהל באופן תקין. אפשר להבין מדברייך את החשש שלך וגם להתרשם מהמודעות הגבוהה שלך לעצמך ולילד. את סוחבת משהו בתוכך שאכן עלול להשפיע על האימהות שלך. עצב החשש שאת מתארת עלול להפוך לסוג של אמונה המגשימה את עצמה. אני מציעה לפנות לפסיכולוג לצורך בירור מעמיק של החוויות שעברת ושל ההשלכות של חוויות אלו על אימהותך. זה יכול להיות תהליך קצר של מספר פגישות. שווה וחשוב. בעזרת פגישות אלו תוכלי להפריד בין החוויות שלך לאלו של בנך ולתת מענה נקי לצרכיו שלו אם בכלל קיימת בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העלבות מוגזמתיעל08/08/2011
הי, יש לי שני דברים שהייתי רוצה עצה לגבי הדרך שעלי להגיב כלפי בתי בת השנתיים:
1. בתקופה האחרונה היא נעלבת ומתחילה לבכות כל פעם שאני אומרת לה לא על משהו או מסבירה שאסור, גם אם זה בשלווה וגם אם ביותר תקיפות.
אני רוצה שבתור בן אדם היא תדע להשלים עם סרוב של אחרים.
איך עלי להגיב כשהיא בוכה? להתעלם או להסביר לה שהיא לא צריכה להעלב, ושזה מסוכן וכו'? חשש שלי שאם אני כל פעם יתחיל להסביר לה שהיא לא צריכה לבכות זה ימשוך את התשומת לב לבכי והיא רק תמשיך..
2. היא עוברת עכשיו תקופה שהיא מסוגלת לחזור על משפט אחד פעמים רבות, אפילו חצי שעה אם אנחנו בנסיעה (אמא, אמא, אמא אמא...) (עכשיו לילה?, עכשיו לילה?, עכשיו לילה?...) וזה פשוט מוציא אותי משלוותי! בהתחלה אני עונה, אח"כ מתעלמת ואז שהיא מגבירה את הטון של השאלה בעצבנות אני גם מגיבה בטון גבוה ואני מרגישה שזה לא טוב.
מה לעשות? להתעלם? אמרו לי לנסות להסיט את התשומת לב שלה למשהו אחר אבל זה הופך אותי לסוג של צוות בידור וגם הפתרון הזה לא מחזיר לי את שלוותי..
תודה רבה !
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העלבות מוגזמת - תגובה
סמדר ריינר08/08/2011שלום יעל,
את עדיין לא יכולה ללמד ילדה בת שנתיים לווסת את ההעלבות שלה. את כן יכולה לא לעשות עניין גדול, גם מהשאלות החזרתיות וגם מההעלבות שלה. כשאת אומרת לא זה לא גם אם היא בוכה. על שלוותך, את אחראית ולא היא. אם תצליחי באופן עיקבי להישאר רגועה, היא תבין שהיא לא מקבלת תשומת לב באופן הזה וזה יפחת מעצמו.
עם זאת, כאשר הילדה שלך שואלת שאלות באופן אובססיבי, אומנם זה לא נכון לשתף עם זה פעולה אך מצד שני זה מראה על סוג של חרדה או מצוקה שיש לה. ייתכן שאת מצפה מילדה בת שנתיים להחזיק את עצמה, להעסיק את עצמה, ובכלל להבין דברים שהם מעבר ליכולות של הגיל שלה. יכול להיות שזה גם בגלל שאין לך סבלנות, וזה מובן, לא לכולנו יש. יחד עם זה אי אפשר לגלגל את זה על הילדה. בגיל שנתיים ההורים בהחלט מהווים עדיין חלק גדול מהזמן סוג של צוות הווי ובידור כי ילדים בגיל הזה לא יכולים להעסיק את עצמם זמן רב לבד. לכן אם זה קשה לך, אולי כדאי לחשוב איך את יכולה להשיג עזרה בעניין הזה, או לגייס עוד בני משפחה שיהיו איתה לפעמים, או להפחית מתח בתחומים אחרים בחיים כדי לפנות יותר סבלנות, וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חינוך ילדיםמירב דדון08/08/2011
שלום , יש לי שני בנים אחד בן שנתיים ואחד בן 10 חודשים.
בני הקטן עומד על שלו ולא מוותר אם זה במשחקים אם זה לקחת לו משהו מהיד הוא מתעצבן בצורה מוגזמת זורק את הראש ברצפה וצורח.
השאלה היא האם זו התנהגות נורמלית לילד בגיל 10 חודשים? והאם ניתן לחנך בגיל כזה?
ועוד שאלה ברגע שאחיו הגדול נמצא לידו הוא מציק לו וכמובן שחוטף לו כל צעצוע או דבר אחר שיש בידו וכמה שהוא מנסה לוותר עדיין הוא גם קטן(בן שנתיים) אני די מבולבלת ולא יודעת איך להתמודד עם הנושא. אשמח לקבל הכוונה מכם.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חינוך ילדים - תגובה
סמדר ריינר08/08/2011שלום מירב,
זו בהחלט התנהגות נורמלית לגיל הזה, כמבון שאם הוא חוטף מאחיו צריך למצוא דרך להפריד אותם באותו רגע ולהחזיר לאחיו ולתת לו משהו חילופי או להרגיע אותו בדרך אחרת, אך אין לצפות שהוא פנים כרגע או ילמד מזה להבא בהכרח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביישנות ילדיםיעל08/08/2011
היי
חבל שנושא הביישנות לא מוכר ולא מתייחסים אליו כאל "בעיה" גם הקלה ביותר שיש שניתן שלטפל בה.
בני 3 ושמונה שסובל ממראהו (נמוך ורזה מתחת לאחוזון 3) וזה השפיע על ביטחונו העצמי
מאוד מאוד וזאת הסיבה שרציתי לטפל.
אני במשך תקופה מנסה לעזור לו ורק היום לאחר שלושה ימים ארוכים באינטרנט הבנתי שכל התסמינים מעידים על כך שהוא ילד ביישן.
כן זה תורשתי אבל אני מאוד רוצה לטפל "בבעיה" כי זה פוגע בו מאוד,ומשפיע עליו.
חבל מאוד שהגננת לא דיווחה במשך כל השנה או שזה לא מוגדר כבעיה שצריכים להעיר את תשומת לב ההורים,למרות שדיברתי וסיפרתי שלפתע שבני במסגרת המשפחה שנפגשים לעיתים קרובות מאוד נסגר בתחילת המפגש וגם בגן בבוקר כל כניסה היא כאילו הפעם הראשונה שלו בגן (ללא בכי) לוקח לו חצי שעה להסתגל,חוסר שיתוף פעולות במסיבות של הגן.
אני לא מבינה אני ראיתי את כל הסימנים בבית רק לא ידעתי לקשר את הנושא לביישנות,גננת מוסמכת 40 שנה לא רואה שיש בעיה אני פשוט לא מאמינה.
השאלה מי מטפל בנושא למי אני יכולה לפנות כדי לעזור לבני.
ילדים כאלה נבלעים בחברה גם ע"י הגננות\מורות בעיקר מול הילדים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביישנות ילדים - תגובה
סמדר ריינר08/08/2011שלום יעל,
נושא הביישנות בהחלט מוכר כבעיה. אני מבינה שאת הכעס שלך על הגננת, אך נשמע לי שאת מוציאה על הכעס הזה המון אנרגיה. כולנו טועים לעיתים גם הגננת, זה אנושי, עכשיו צריך לחושב מה הלאה. כדאי לפנות למכון להתפתחות הילד או למטפל שעובד באופן פרטי עם הגיל הרך. אם את רוצה ניתן גם לעבוד איתו בבית בהדרגתיות להרגיל אותו כל פעם לחבר אחד ואחר כך לשניים ביחד וכך להגדיל את הסיבולת שלו לקבוצה לאט לאט, וכמובן לתת לו המון חיזוקים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביישנות ילדים
יעל09/08/2011היי סמדר
האנרגיות שלי מופנות רק לבני כרגע ובטח לא לגננת(רק אתמול במהלך ההודעה נזכרתי שהגננת יכלה לראות את הבעיה בזמן שעליתי על הבעיה) האשמות לא פותרות בעיות.
כל פסיכולוגית ילדים יכולה לעזור לנו?
איך העזרה באה לידיי ביטוי?
תודה על תגובתך
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביישנות ילדים - תגובה
סמדר ריינר09/08/2011שלום יעל,
כמו שציינתי בתשובתי הקודמת, לא כל פסיכולוג אלא כזה שעובד עם הגיל הרך.
העזרה יכולה להיות או בהדרכת הורים או בטיפול דיאדי משותף לכם ולילד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביישנות
יעל10/08/2011פסיכולוג ילדים כן?
קצת התבלבלתי מי מטפל בבני בהתפתחות הילד?
פסיכולוגים כאן בפורטל כתבו שלפי דעתם פסיכולוג לא יכול לעזור בגיל הזה!
מי כן לאיזה גורם אני צריכה לפנות אם לא פסיכולוג.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביישנות - תגובה
סמדר ריינר10/08/2011שלום יעל,
אני לא יודעת מי אמר לך שפסיכולוגים לא מטפלים בגיל הזה.נכון שלא נהוג לטפל בילד לבד בגיל הזה. אולי לזה התכוונו ואת לא הבנת נכון. אבל כן מטפלים בגיל הזה באמצעות הדרכת הורים או באמצעות טיפול דיאדי שמשלב הורה ילד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסתבר שהוא לא ביישן....
יעל15/08/2011היי
לקחת את בני לפסיכולוגית ילדים על מנת לטפל בבעיה.
היא אמרה שהוא לא סובל מחוסר בטחון ושהוא לא ביישן היא אמרה שלדעתה שהוא עבר טראומה מאוד קשה,כל פעם שניסיתי לדבר איתו על מה שקרה בגן הוא העביר נושא על שאר הדברים דיבר בכיף ובבטחון.
בני בתחילת השנה מאוד אהב ללכת לגן, לאחר חצי שנה בערך סירב ללכת לגן היה חוזר מהגן עצוב ובמקביל דיבר בבית על היותו קטן,הגיע למצב שבכניסה לגן אוחז בחוזקה ברגלי ובוכה בכי קורע לב הגננת צפתה במתרחש ולטענתה אין שום בעיה הכל בסדר,ביקשתי שפסיכולגית הגן תגיע ...והיא לא הגיע כי הילד היה בטרום טרום וזה לא חובה,באחת הפעמים בבוקר כשנכנסתי עם בני לגן ניגש אליי ילד ואמרה שהוריוו אסרו עליו לשחק עם בני רק כי הוא קטן מידי...אביו אישר שכך אישתו ביקשה מבנה מחנכת בישראל.... ואז הבנתי את המצוקה של בני.
בכל אופן לדעת הפסיכולוגית זאת ההבחנה והיא ביקשה ממני לגשת לפגישה אחת מול פסיכאטרית שתאשר את ההבחנה שלה.
לא הצלחתי להבין למה אני צריכה לגשת לאישור ההבחנה אצל פסיכאטרית?
תוכלו להסביר לי ? אני לא מבינה !!!!
תודה על כל התגובות שאתם מקדישות עבורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסתבר שהוא לא ביישן.... - תגובה
סמדר ריינר16/08/2011שלום יעל,
טוב שפנית לאיש מקצוע. כמו שאת רואה אין להשוות פגישה עם איש מקצוע לייעוץ באינטרנט, כיוון שכך ההתרשמות היא הרבה יותר מלאה והתוצאה היא אחרת לגמרי.
אני חושבת שמרגע שפנית אליה, זה לא נכון לחזור לפורום ולבקש הסברים להחלטות שלה. חשוב שתפני אליה ותבקשי הסבר. לי אין מושג מדוע התרשמה כפי שהתרשמה ומדוע היא חושבת שיש צורך בפסיכיאטר, ואם אני אתחיל לשער השערות אני עלולה רק לבלבל אותך. אני מבינה שעצם ההפניה לפסיכיאטר מלחיצה, ולכן חושב שתחזרי אל הפסיכולוגית ותשתפי אותה בכך זה מלחיץ אותך מאוד ואת זקוקה לכך שהיא תעזור לך להבין טוב יותר ולהרגע. חשוב שזה ייעשה דרכה כי הגורם המקצועי שמנהל את הטיפול כרגע ולא טוב לפנות לכמה אנשים במקביל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהחלט מלחיץ
יעל16/08/2011אמרתי שאני לא אוהבת את הרעיון היא אמרה שזה (פגישה אחת) רק בשביל לאשר את ההבחנה שלה שכך זה נהוג שהיא עובדת עם רופא(פסיכאטר) במקביל שרצוי שיאשר את הבחנתה.
כמובן שהיא יודעת את הסיפור מהגן,בעשר דקות הראשונות שהגענו היא התרשמה שהוא סובל מטראומה והיא רוצה שילך לפסיכאטר.
רק התחילה הפגישה שאלה אותו 10 שאלות והוא ענה רק על אחת מהן בראש זה הדאיג אותה מאוד שהוא לא מגיב לה.
הוא עוד לא הספיק להכיר אותה צריך לתת לילד להיפתח קצת לא?
אפילו עם הדודות שלו הוא לא מדבר בהתחלה.
בגלל זה הייתי קצת בשוק
בעשר דקות הראשונות ניתן לאבחן?
טוענת שהיא עונה \מגיב רק על מה שהוא רוצה.
אחכ דיברנו על הנושא בגן הוא סיפר על ההצקות שחווה העברנו נושא למה שעבר עלינו היום ושוב חזרנו לנושא של הגן והוא העביר נושא .
טוענת שהוא לא מדבר על הנושא "המכאיב" לו לדבריה רק על מה שהוא רוצה.
אמרה שהוא לא ביישן שיש לו בטחון בדק את החדר שלה,ביטלה לנו את הפגישה להדרכת הורים כי אמרה שאין צורך.
אני יהיה יותר משמחה אם תגיבי לי.
תודה תודה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאילמות סלקטיבית
יעל16/08/2011מה עדיף ויעיל פסיכולוגית או תרפיה באומנות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאילמות סלקטיבית - תגובה
אילמות סלקטיבית נחשבת בעצם סוג של חרדה חברתית, ולכן, לדעתי עדיף לפנות לפסיכולוג או פסיכותרפסיט שעובד עם חרדות באופן ממוקד. טיפול באומנות הוא עד כמה שידוע לי לא טיפול כזה. זה לא אומר שטיפול באומנות לא יכול לעזור גם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהחלט מלחיץ - תגובה
אני לא יכולה על סמך תאור באינטרנט לשפוט את עבודתה של פסיכולוגית אחרת. אם את מרגישה לא בטוחה ולא רגועה, את בהחלט יכולה לפנות למטפל אחר. הדבר הכי חשוב בטיפול הוא האמון באיש המקצוע. זה גם אמון שיוכל להתפתח עם הזמן. אבל אם את מרגישה שבשום פנים ואופן לא נראה לך, יכול להיות שכדאי שתקבעי פגישה עם איש מקצוע אחר ותראי אם תרגישי אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה רגישה מאוד בת 4אביבי08/08/2011
יש לי ילדה רגישה מאוד, מקסימה וחכמה, בת ארבע, בת אמצעית לשני אחים. היא מסרבת ללבוש שמלות, מתביישת מאוד כשפונים אליה, בוכה מהר (גם כאשר נותנים לה מחמאות..) וכן מאוד קשורה לאבא שלה. לעיתים אף מסרבת להיות איתי ורוצה רק את אבא.יש פעמים שהיא מגיבה אליי ממש בצורה לא נעימה ואומרת דברים מעליבים כלפיי. אני משתדלת לא להעלב אבל לא מבינה את הצורך שלה להגיד את הדברים הללו (כמו: "את מטומטמת" ועוד..)
אני דואגת האם זה יכול לפגוע בקשר שלנו, אם ובת, בעתיד וכן איך לעזור לה "להתמודד עם העולם" ברגישות כל כך גבוהה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה רגישה מאוד בת 4 - תגובה
סמדר ריינר08/08/2011שלום לך,
אני לא מכירה אתכם ולא יודעת מהיכן זה נובע. האם רגישות גבוהה זה משהו שמאפיין גם אותך או עוד מישהו בבית? האם יש לך השערה מדוע בתך מתרחקת ממך? האם זה היה כך תמיד? האם זה משהו חדש?
כדאי לבדוק יותר לעומק ממה זה נובע כדי לדעת איך לעזור לה. נסי לחשוב על היחסים במשפחה, היחיסם בינך לבין בעלך, הקשר שלך עם הילדה מינקותה וכו'. ייתכן שהילדה מגיבה למשהו כללי יותר שקשה לי לדעת מהו ללא פרטים נוספים והכרות יותר מעמיקה.
על פניו זה נשמע שבתך לא תופשת אותך כדמות שכדאי להזדהות איתה, ואני לא יודעת למה, אם זה קשור למעמדך בבית שהוא לא משופר, לחוסר ביטחון שלך, או שאני טועה לגמרי וזה בכלל לא הכיוון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל ההתבגרות?t08/08/2011
ביתי בת ה12, לא חסר לה כלום, אני לא מחסירה לה כלום!!
אני מגלה שהיא לוקחת לי כסף מהארנק בסכומים של 200-400 ש"ח..זה היה לפני חצי שנה, ואחרי שיחה זה לא קרה שוב (בשיחה היא מכחישה). כל הבירורים עם בני הבית, כל הכיונותים מגיעים אליה.
היום אני שוב מגלה ש400 ש"ח שהיו לי בצד בארון לשעת חירם נעלמו.
אני ממש לא יודעת איך להיתמודד עם זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל ההתבגרות? - תגובה
סמדר ריינר08/08/2011שלום לך, אין קשר בין העובדה שאת מחסירה או לא מחסירה חומרית מהבת שלך דברים לבין גניבה. גניבה על ידי ילדים ובני נוער לא נעשית מתוך מחסור חומרי, אלא מתוך מצוקה ריגשית. כנראה שבכל זאת, למרות כוונותייך הטובות הבת שלך כן חווה מצוקה כלשהי, שלא קשורה למה שקונים לה או נותנים לה אלא אולי לאיך מקשיבים לה, איך מבינים אותה, איך מתעניינים בה, באיזה אופן מראים לה אהבה וכו'. את זה כדאי לברר איתה, בלי כעס, אלא מתוך ענייניות כנה, האם יש משהו שמציק לה, בלי קשר לגניבה כרגע, כי זה יגרום להתגוננות ולחוסר שיתוף פעולה שלה, אלא באופן כללי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
t09/08/2011תודה רבה, אני ידבר איתה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה
סמדר ריינר09/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)