מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אמירה מבהילה או מחשבה סתמית?!אמא במיטבה04/08/2011
שלום לך,
ראשית תודה על העבודה המסורה והמדהימה שאתן עושות כאן, תבורכו.
לפני כשנה וחצי נולד אח לבננו הבכור.
בננו הבכור (בן חמש) מקנא בו מאוד מאוד והיום הוא אמר בא לי מוות. נבהלתי מאוד ושאלתי לפשר הדבר והוא אמר אני רוצה למות כי **** מציק לי ואני לא אוהב אותו.
בכנות רבה חשתי כי הבטן מתהפכת לי . עינייו התמלאו בדמעות וכך גם שלי לא ידעתי מה לומר לו ובעיקר פחדתי מאוד.
חיבקתי אותו ואמרתי לו ש***** אוהב אותו מאוד ושאני פה לשמוע לכ דבר שמציק לו ושאני החברה הכי טובה שלו ושיבוא אלי עם כל דבר.
מה לעשות?!!!!!!!!!!!! בבקשה אני מפחדת מאוד
האם אני צריכה לדאוג?
תודה ושוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמירה מבהילה או מחשבה סתמית?! - תגובה
סמדר ריינר05/08/2011שלום לך,
התגובה שאת מתארת הייתה מעט היסטרית. גם אם אנחנו דואגים, חשוב שהילד לא יחוש שאנחנו מתפרקים עוד רגע. חשוב לנסות להגיב בקור רוח ולא להיות כל כך דרמטיים.
זו כנראה לא אמירה סתמית, ייתכן שהיא בהחלט מעידה על מצוקה, אבל זה לא אומר שהעולם חרב עוד רגע ושהילד עומד למות.
הייתי מדברת איתו ברוגע על כך שאת מבינה שקשה לו מאז שאחיו נולד, כי כנראה שהוא מקבל פחות התייחסות, ואולי הוא מרגיש שלאחיו מוותרים כל הזמן, שלא שומרים על הדברים שלו, שאחיו מקבל יותר וכו'. ונכון שאחיו קטן יותר ולכן אפשר לצפות ממנו לפחות ונותנים לו כל מיני דברים יותר כי הוא לא יכול לבד, אבל אתם מבינים ובהחלט תשתדלו להקל עליו, להעניק לו זמן איכות ללא אחיו, לשמור על חפצים שחשובים לו כך שאחיו לא יהרוס לו אותם וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בדבר קנאת אח
אמא במיטבה06/08/2011סמדר שלום,
תודה על התייחסותיך!
כאשר בננו הבכור מכה את אחיו בן השנה וחצי לעיתים "בלי שנראה" ולעיתים לידנו. כיצד להגיב לזה? אנו כועסים עליו כשזה קורה, והוא חוזר שוב על התנהגות זו.
בבקשה יעוצך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בדבר קנאת אח - תגובה
סמדר ריינר06/08/2011שלום לך,
לכעוס זה בודאי לא הפיתרון. את בטח התכוונת לסוג של הצבת גבול. יש הבדל בין להציב גבול בצורה נחרצת, תקיפה ועניינית לבין לכעוס. לכעוס פירושו לאבד את השליטה שלנו, להרים לעיתים את הקול, להגיד לילד שהוא לא בסדר או מאכזב או מכעיס ואתנו, כל זה לא רלוונטי. הדבר היחיד שרלוונטי זה להגיד לו שלא מקובל עליכם שהוא מכה וזה אסור. נקודה. מעבר לזה, ובלי קשר להצבת הגבול כשהוא מכה, כדאי וחשוב לתת לו לגיטמציה לתחושות הקשות שלו כלפי אחיו, כי להרגיש דברים, גם אם הם שליליים זה מותר.
הילד גם אמר שהוא רוצה למות בהקשר של אחיו, ולכן הייתי שמה לב טוב טוב האם והיכן אתם לא שמים לב שאתם מזניחים את זכויותיו מול אחיו ואיך אפשר לעזור לו קצת יותר, כמו שציינתי בתשובה הקודמת, לשמור על החפצים שלו, לתת לו זמן איכות ללא אחיו וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף! התנהגות של התפרצויות ילדה 6ליאת04/08/2011
שלום,
בתי בת ה6 לאחרונה התחילה להתנהג בצורה של התנהגות רגזנית מרדנית
ברגע שהיא לא משיגה משהו היא צורחת כמו שנכנסת לסטרס וקשה להרגיע אותה
אלא אם כן היא מקבלת את רצונה....
לגבי חוגים : היא לא מקשיבה שמקשבים ממנה להפסיק ברגע שהיא מציקה היא צוחקת וחושבת שצוחקים איתה
היא לא מוכנה להרדם לבד במיטתה ללא אמא שלה.... למרות שניסינו והבטחנו את כל המתנות שבעולם כלום לא עוזר הילדה לא תלך לישון לבד...
ואצל חברות היא כן מוכנה לישון ..... כי היא בוגרת וגדולה.....
מבחינת לימודים היא חכמה אך דברים שאינם מעניינים אותה היא מתחילה עם ההצגות שלה והצעקות והרבה סירובים...
אני יודעת וקראתי שאחד הדברים שאני ובעלי לא יכולים להיות רעים אליה בעונשים
או חס וחלילה במכות ...... אנחנו מרימים את הקול עליה והיא צוחקת או שממשיכה בשלה..... בסוף מוותרים לה.... בדרך כללל.....
אשמח לקבל הכוונה כל שהיא .....
תודה מראש ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף! התנהגות של התפרצויות ילדה 6 - תגובה
סמדר ריינר05/08/2011שלום ליאת,
הבעיה היא כנראה בזה שאתם מוותרים לה. לא להעניש או לא לתת מכות אין פירושו בהכרח לוותר.
אם החלטתם שהיא לא מקבלת משהו, או שהיא לא ישנה עם אמא, צריך לעמוד על כך ולא לוותר. שתצרח כמה שהיא רוצה. היא תפסיק בסופו של דבר, גם אם זה ייקח זמן, אחרי שהיא תראה שזה לא עוזר לה. חשוב מאוד שתהיו עקביים בכך ולא תישברו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה בת 6 מסרבת לישון לבדה במיטה!
ליאת06/08/2011תודה רבה סמדר עזרת לי מאד שאלה נוספת באותו נושא:
הילדה מסרבת להרדם לבדה במיטה שלה למרות שאחותה הגדולה ממנה גם בחדר ישנה איתה היא רוצה שאני אשכב לידה עד שהיא נרדמת אני כל יום מדברת איתה
שהיא בוגרת והיא צריכה לישון לבד לא עוזר כלום היא בשלה שמסרבים לה היא צורחת ובוכה....
האם לדעתך אכן יעזור עם ניתן לילדה לבכות לצרוח במשך כמה ימים ולעמוד על שלנו ...
פשוט כואב הלב לראות איך היא נכנסת לסטרס שהיא צורחת ובוכה... אחר כך קשה להרגיע אותה.....
מה דעתך?
המון תודה ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה בת 6 מסרבת לישון לבדה במיטה! - תגובה
סמדר ריינר06/08/2011שלום ליאת,
לא רק שאפשר, אתם חייבים לעמוד על שלכם גם היא תצרח שעות במשך כמה ימים.. ואתם לא צריכים להרגיע אותה אחרי זה, היא תרגע לבד כשהיא תראה שאתם לא מתרשמים.
חשוב מאוד שתפסיקו את כל ההסברים והשיחות, הנזיפות וכל שאר האינטראקציות שלכם איתה סביב העניין. פשוט להגיד לה בקצרה שעכשיו היא נשארת לישון, ולצאת מהחדר. שתצרח כמה שהיא רוצה. כל תשומת לב שתתנו לה סביב העניין הזה רק מגבירה את הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד לאחר תאונהעודד04/08/2011
ילדי בן ה- 8 עבר תאונת דרכים ונפצע - קל אמנם אבל מאז יש לילד פחדים ללכת ברחוב והוא נרתע ממכוניות בצורה חריגה "הילד חזר אחורה"מה עלינו לעשות בנידון ?איך אפשר להחזיר עטרה ליושנה?
תודה אבא תרוד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד לאחר תאונה - תגובה
סמדר ריינר05/08/2011שלום עודד,
אנא עיינו בעמודת "שאות נפוצות" בתשובה העוסקת בפחדים אצל ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן שנתיים שמרביץליבי04/08/2011
יש לי ילד בן שנתיים שהוא מאוד שובב ,שזה טוב
אבל הוא כל הזמן מרביץ ועושה דווקא
גם בגן הגננות מתלוננות וגם בבית הוא מרביץ , נושך ,דוחף את אחותו בת ה-4
אני מחנכת אותו ואומרת שאסור באופן עיקביוגם בגן הן עושות את אותו דבר
אך ללא הצלחה , אם משהו לא מצא חן בעיניו הוא ישר פונה לאלימות
ואני באמת לא יודעת מה לעשת , הוא ילד מקסים ומתוק ומאוד נבון
כולם אומרים לי ככה זה בנים ,אבל איני מוכנה שבכל פעם הדרך שלא להיחלץ ממשהו זה להרביץ . תעזרי לי בבקשה ,מודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן שנתיים שמרביץ - תגובה
סמדר ריינר05/08/2011שלום ליבי,
יכול להיותךך שלהגיד לילד מה לא זה לא מספיק. אוי צריךם להדריך אותו מה הוא כן יכול לעושת כשקשה לו והוא פונה למכות. זה מתחיל מלהגיד בעבורו במילים את מה שהו אמרגיש ולא יודע עדיין לבטא בצורה מדוייקת. למשל, אם הוא מתוסכל כי בדיוק מישהו לקח משחק שהוא רצה בו, אפשר להגיד לו למשל" זה קשה ומעצבן, בידוק רצית את המשחק" ואחר כך להציע לו אלטרנטיבה למכות: "אנחנו לא מרביצים, אפשר בינתיים לקחת משחק אחר, ואחר כך לחזור לשחק במשחק שרצית" וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים??ליז04/08/2011
שלום,אני אמא לילדה בת 8.5 ילד בן 3 ובהריון, חודש שמיני עם תאומים.
הייתי מעונינת לקבל חוות דעת לגבי התנהגות בני בן ה 3,
בסופ"ש האחרון יצאני לנופש חמשוש,יום ראשון בבוקר חזרנו לגן,בסביבות השעה 9 בבוקר אני מקבלת שיחת טלפון מהגן ושואלים אותי מה יש לילד? מדוע הוא לא מפסיק לבכות ורוצה רק את אמא,הסברתי לגננת שכנראה זה מאין דיכדוך 3 ימים הוא לא היה בגן בילה ונהנה איתנו בבית מלון וקצת קשה לו לחזור לשיגרה.הבעיה היא שמאותו יום בכל בוקר (כבר שבוע בערך) הוא בוכה בבקרים ולא רוצה ללכת לגן.
אמרו לי יכול להיות שהוא רואה שאחותו נשארת בבית(למרות שדלת חדרה סגור והוא לא יכול לראות או לשמוע שהיא אכן נמצאת בבית,הם ישנים בחדרים נפרדים).
יכול להיות שהוא מתחיל כבר לקנא בזה שאני בהריון ואוטוטו יהיו לו עוד שני אחים קטנים.בבקשההה מאוד רוצה לקרוא את דעתכן ..לא יכולה לדמיין מה מחכה לי ב 1 בספטמבר שיכנס לכיתה חדשה בגן ואני אהיה אחרי לידה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עושים?? - תגובה
סמדר ריינר05/08/2011שלום ליז,
קשה להתרשם דרך האינטרנט. על פניו התגובה שאת מתארת נשמעת לי קצת קיצונית . יכול היות שזה לא רק זה. כך שאם זה נמשך ו/או מחמיר, אולי כדאי לבודק יותר לעומק, ובעזרת איש מקצוע מה קורה ילד ומה מציק לו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמפתיהרבקה04/08/2011
שלום, בני בן שנתיים וחצי, יש לו רגישות תחושתית, ויזואלית ושמיעתית בעיקר והוא אובחן עם SPD. סך הכל הוא ילד מאוד תקשורתי ושמח שמחפש קרבה כל הזמן ואוהב לשחק עם חברים בגן. ישנה תופעה שמטרידה אותי, נראה כי אין לו יכולת אמפתיה, כשרואה ילד או דמות בוכה בטלויזיה הוא בדרך כלל מחייך ולא מביע אהדה לבכי או לעצב. גם כשאני או בעלי משחקים איתו ואומרים לו שיתן לנו משהו כי אנחנו עצובים (בצחוק) הוא כאילו נהנה מזה שמישהו לא מבסוט. בגן הוא לפעמים בוכה כשילד אחר בוכה, אבל לאחרונה זה בקושי קורה. ממה זה יכול להיות והאם יש משהו מדאיג בכך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמפתיה - תגובה
סמדר ריינר05/08/2011שלום דניאל,
ללא הכרות עם הילד קשה לדעת ממה זה נובע. זה יכול להיות בגלל שהוא לא לגמרי מבין תמיד את הסיטואציה, או לא מבין מדוע הדמות עצובה ואז קשה לו להזדהות. לא הייתי מסיקה מסקנות כרגע, וממתינה לראות איך הדברים יתפתחו ואיך יתפתחו גם הכישורים החברתיים שלו עם ילידם אחרים, ואחר כך בודקת שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחקי ילדיםצבי03/08/2011
שלום רב
ברצוני לשאול על מצב שמטריד אותי במקצת
אני אב לילדה בת 4,היא אוהבת מאוד לשחק ועיקר להציג
כשאני משחק איתה היא מלהקת אותי ונותנת לי תפקידים שונים (בעיקר מלך)
והיא כמובן שמתחפשת ומתאפרת ואנו מביימים הצגה
הבעיה היא שלא מעט פעמים היא אוהבת לשחק את התפקיד של האיש הרע או מכשפה
זה מתבטא בזה שהיא "מכה" "והורגת" "ושודדת",וכשאני אומר לה שאני לא אוהב לשחק איש רע,לא מתאים ועומדת על זה שהיא אוהבת לשחק רק אנשים רעים
יש לציין שהיא מאוד מושפעת מהוידאו של שילגיה ובמיוחד מהקטע של המכשפה עם תפוח הרעל שאותו היא אוהבת לשחק לרוב
יש ממה לדאוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחקי ילדים - תגובה
סמדר ריינר04/08/2011שלום צבי,
זה מצויין שהבת שלך משחקת במכשפה. לכולנו יש כעסים, תוקפנות ותחושות שליליות ומשחק הוא דרך מצויינת ולא מזיקה לעבד את זה. זה רק משחק, וחשוב לתת לבתך לבטא את עצמה על כל מגוון התחושות שלה בחיים, גם השליליות.
להגיד שאתה לא אוהב לשחק איש רע זה כמו להגיד שאתה לא רוצא להכיר בכך שלפעמים קורים דברים לא נעימים. זה שאתה לא רוצה להכיר בכך זה לא אומר שזה לא קיים.
האגדה של שלגיה היא אגדה חשובה, שנוגעת בצורה מאוד מדוייקת בהתפתחות הריגשית של ילדים, היא נוגעת בתחרות הסמויה שיש בין אימהות לבנות על ליבו של האבא, ובכך היא מדברת על השלב האדיפלי.
אלה דברים אמיתיים שקורים בנפשו של הילד, הכחשה שלהם לא תמנע את עצם קיומם. זה לא אומר בהכרח שחייבים לדבר על כך בצורה גלויה, אבל אם הילדה מעבדת את זה דרך משחק זה דבר מצויין. לא כדאי "לקלקל"את זה ולהכנסי את מציאות לאיזור של אגדה ומשחק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 6.5 במצוקה!!!ליאת03/08/2011
בני הבכור אוטוטו עולה לכיתה א'. ילד חכם, מקסים, מוכשר וטוב לב. הכל התחיל בתחילת שנה שעברה בגן חובה, כל השנה היה לו מאוד קשה הפרידה ממני ומבעלי בבקרים, בכי, הצמדות אלינו ולסייעת המוכרת. עם הזמן הוא השתפר, למרות הקושי הוא היה אוכל, שותה, משחק, משתתף ולומד. הוא כרגע נמצא בקייטנה במחזור שני עד 16:00, הוא נפרד מאיתנו בבכי קורע לב, הוא לא אוכל כל היום, לא משחק ולא משתתף בשום פעילות, כל היות מסתכל על השעון ולחוץ שאבוא לקחת אותו, עכשיו הגננת סיפרה לי שהוא שאל אותה כמה מכוניות יעברו עד שאמא תבוא. הוא דואג שאם הוא ישחק ויהנה ולא יחשוב עלי אז הוא יפספס אותי, שלא אבוא לקחת אותו. הוא נורא סובל בקייטנה. שאלתי היא האם לוותר לו ולבוא לאסוף אותו מוקדם כל יום? בהס"כ הוא ילד מדהים וחברותי...
אנחנו חייבים ייעוץ בדחיפות, בבקשה אשמחלתגובה מהירה.
תודה,ליאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 6.5 במצוקה!!! - תגובה
סמדר ריינר03/08/2011שלום ליאת,
ממש לא לוותר, זה רק יגביר את החרדה. אבל כן לפנות לטיפול. אם המצוקה כל כך גדולה לא כדאי להזניח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. ושאלה נוספת...
ליאת03/08/2011יש לך המלצה לפסיכולוגית בראשון לציון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. ושאלה נוספת... - תגובה
סמדר ריינר03/08/2011שלום ליאת,
לצערי אני לא מכירה באופן אישי, אבל יש בראשל"צ מרפאה ציבורית טובה, אולי כדאי לנסות לפנות לשם. את יכולה לברר דרך האתר של משרד הבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 3 מסרב לישוןמלכישוע03/08/2011
בני, עוד מעט בן 3, לאחרונה אינו מצליח להירדם, הן בתנועות אגן מתחככות במיטה כשהעכוז עולה ויורד לסירוגין, והן בבליל של דיבורים בלתי פוסקים. הילד לא נרדם לפני חצות חצות וחצי... ע"פ שהוא במיטתו כבר בשמונה וחצי גג. בגן הוא יישן שעתיים מ- 13:00 - 15:00. אנחנו משקיטים את הבית, שמים לו תאורה קטנה ומרגיעה ועדיין כלום לא עוזר
נשמח לעצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 3 מסרב לישון - תגובה
נעמה סבג שמש07/08/2011היי,
השאלה הי איך אתם מתנהלים במהלך זמן זה.
במקביל, ניתן להוריד את שנת הצהריים ל 45 דק'. הו כבר ילד גדול ולא בהכרח זקוק לה.
בהצלחה!
נעמה סבג שמש, מנהלת רשת עידן ההורות
יועצת ומנחת הורים וצוותי חינוך
מומחית בהקניית אינטליגנציה רגשית והרגלי שינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות אובססיביות בגיל 4רותם02/08/2011
יש לי ילדה מקסימה וחכמה בת 4, אני בהיריון ובנוסף היא עוברת עוד מעט לגן חדש, אני מקדימה עם דברים אלה מאחר ונראה לי שזה טריגר לשאלות אובססיביות שלאחרונה הילדה שואלת.
היא בזמן האחרון שואלת על דברים שהיא עומדת לאכול אותם אם יש בהם משהו. למשל היום היינו אצל חברה שלה והיא נתנה לה שוקולד והיא שאלה אותה אם יש משהו בשוקולד, אותו דבר גם לגבי ארטיק שהיא קיבלה ממנה.
זו לא פעם ראשונה שאני נתקלת אצל בתי בשאלות כאלה, זה מגיע בתקופות.
לפני שנה גם היו לה כאלה קטעים, למשל כשהייתה הולכת לישון הייתה בודקת אם השמיכה לא יוצאת מהקו של המיטה.
לצערי אני מכירה את הפרעת ה-OCD מקרוב מאחר ואני סובלת ממנה בעוצמה נמוכה, אבל אני פוחדת נורא שהבת שלי מפתחת אותה גם כן.האם זה יכול להיות OCD?
האם זה קשור לצורך שלה להשליט סדר בעולם מפני שהיא עומדת בפני תקופה של שינויים משמעותיים?
אודה לתשובה
רותם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות אובססיביות בגיל 4 - תגובה
סמדר ריינר03/08/2011שלום רותם,
כן, בהחלט זה קשור לחרדה ויכול להיות מאוד שזה קשור לצורך שלה להשליט סדר בעולם. כדאי לחשוב באיזה דרכים ניתן להקל על החרדה שלה, ואם לא מצליחים לבד - אז לפנות להדרכת הורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה קטנה
רותם03/08/2011האם זה נראה לך כסימן להתפתחות של הפרעת ה-OCD?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה קטנה - תגובה
סמדר ריינר03/08/2011שלום רותם,
אני חושבת שמוקדם להגיד וגם לא חשוב כרגע, כיוון שזו מחשבה מלחיצה שלא עוזרת. ואם כן? האם זה יעזור לך לחשוב על כך? לדעתי לא. לדעתי את מזהה נכון שמדובר בחרדה, וכדאי לטפל בזה כרגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפה של ילד לאקט מיניאם02/08/2011
אני גרושה ואם ל- 2 ילדיםת נמצאת במערכת יחסים, בני בן התשע נחשף לפני כשבועיים לפעילות מינית ביני ובין בן זוגי, רציתי לדעת איך אוכל לדבר איתו על הנושא מבלי שיילחץ?. אני צריכה לציין שהגרוש שלי גילה את זהדרך פתק שהילד כתב בו שהוא ראה אותנו ונכנס להיסטריה. הילד עצמו לא סיפר לי... אשמח לשמוע תשובות ועצות מה לעשות???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיפה של ילד לאקט מיני - תגובה
סמדר ריינר03/08/2011שלום לך,
את יכולה לדבר עם הילד על כך שקראתם את הפתק שהשאיר ושאתם מבינים שהוא נסער, ואת רוצה לשמוע יותר מה עבר עליו, ופשוט להקשיב לו, איך זה היה בשבילו, מה הוא מרגיש, ממה הוא חושש, איזה מחשבות עלו אצלו ולהגיד לו שאתם מצטערים שכך זה קרה, והוא צודק שהוא לא היה צריך להחשף לזה, מה שהוא ראה היה דבר טבעי ונורמלי, אבל בהחלט לא לגילו. וזהו.
להבא, דאגו שדבר כזה לא יוכל לקרות, כשהילדים בבית חשוב לקיים יחסים בחדר השינה ולסגור את הדלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מכלבים לבת 6 - עקב תקיפת כלבחגית02/08/2011
שלום
בתי ננשכה ע"י כלב , נזקקה לתפרים . אמנם המקרה היה לפני כ 3 חודשים , אך מאז יש לה פחד מכלבים , מה שלא היה
חשבנו על פסיכולוגית ילדים שתעזור לה לסיר את הפחד , אך נראה כי הזמן עובד לטובתה והיא פחות מפחדת עכשיו
השאלה שלי האם להתחיל מפגשים עפ פסיכולוג או אולי טיפול בחיות עדיף ?
או שבכלל עדיף לתת לזמן לעשות את שלו
אני מתלבטת
אשמח להמלצתך
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מכלבים לבת 6 - עקב תקיפת כלב - תגובה
סמדר ריינר03/08/2011שלום חגית,
אם היא פחות מפחדת ונראה לכם שהבעיה לא מציקה כרגע, ולא מגבילה אותה ואותכם בשום דרך, אז לא חייבים לפנות לטיפול.
אני מכירה טיפול פסיכולוגי, אני פחות מכירה טיפול באמצעות בע"ח ולכן לא יכולה להמליץ עליו, לחיוב או לשלילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 4 שניםמייה02/08/2011
שלום
אני אמא לשני בנים..בן 4 ובן שנה ו 8ח'..
1. בד"כ אני והקטן הולכים לישון בצהריים כשעה וחצה שעתיים.. הגדו מסרב לישון אז נשאר לשחק לבד.. והוא נותן לנו לישון אפילו אומר שהוא ישחק בשקט כדי לא להפריע לנו... האם זה מזיק לו מבחינה נפשית שישאר את הזמן הזה לבד?
2. הוא מקנה מאחיו והרבה פעמים מבקש שנעשה לו דברים כמו אחיו (להרים אותו או להאכיל אותו...) או שמדבר כמו קטנים... איך עלינו לנהוג במצב כזה??
3. התחיל לקנה באחיו שהיה הקטן ב 7 ח'.. והוא נגמל בלילה כשהקטן הייה בן חודש.. בזמן הזה 6 ח' הייה קם יבש בבוקר.. וכשהתחיה הקנאה עד היום הוא קם רטוב בכל בוקר.. פעם בחודש הוא לא מרטיב בליה ואז קם מאוד שמיח בזה (למרות שהוא לפעמים אומר שהוא קטן בגלל כך בוריח לו ולפעמים מבקש שאעיר אותו בליה כדי שלא יעשה בתחתונים..) האם צריך טיפול??
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 4 שנים - תגובה
נעמה סבג שמש02/08/2011מייה,
מה שצריך הוא לתת לו את המקום לקנא, לאפשר הבעת רגש כזה, להקדיש לו תשומת לב וזמן נפרד.
קנאה היא דבר לגיטימי. כדאי לומר לו לשתף אתכם כאשר הוא מקנא.
את מוזמנת לקרוא מאמר שכתבתי על כך באתר שלי.
בהצלחה!
מומחית בהקניית אינטליגנציה רגשית והרגלי שינה
יועצת ומנחת הורים בשיטת הצילום הייחודית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ו..
מייה02/08/2011שלום
תודה על התשובה ..
אבל מה עם שתי השאלות האחרות??
ד"א הפורום נפלא.. ומאוד חשוב לכל אמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתענו לי בבקשה.....
מייה05/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתענו לי בבקשה..... - תגובה
נעמה סבג שמש07/08/2011היי מיה,
ילד בן 4 יכול להשאר לבד וזה לא מזיק לו. מה שיכול להזיק הוא לשדר "ביחד" עם הילד הקטן ולעשות הפרדה ביניכם לבינו.
מעבר לכך- אפשרו לו להתנהג כמו קטן. הוא למד שקטן זה חמוד יותר.
תאפשרו.
בהצלחה!
יועצת ומנחת הורים וצוותי חינוך
מומחית בהקניית אינטליגנציה רגשית והרגלי שינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה....
מייה07/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרגיש גדול??????אמא מודאגת01/08/2011
יש לי ילד בן 9 ילד טוב עדין ויפה. הוא עולה לכיתה ג' בכיתה קטנה בשל עיכוב התפתחותי הן בשפה והן במוטוריקה. בכיתה א' הוא הוטרד מינית ע"י אחד הילדים מכיתתו ומאז הוא מטופל אצל פסיכולוגית {אשר מתמחה בתחום המיני } לאחר חודשיים מאותו מקרה תפסתי את בני כאשר הוא מבצע את המעשים שנעשו לו באחיין שלי דיברתי איתו כמה וכמה פעמים אבל לפעמים הוא מוצא פרצה שאני לא שמה לב ומנסה לחזור שוב על הדברים. ובנוסף מאז המקרה הוא התחיל להתעסק עם סיגריות בהתחלה היה רק מדליק אותם ומכבה מיד אבל בשתי הפעמים האחרונות מצאתי אותו עם סיגריה בפה כעסתי עליו ולקחתי אותו לשיחה אבל שום דבר לא עוזר הוא ממשיך בשלו גם עם הסיגריות וגם בתחום המיני אנא עזרו לי איך אפשר להפסיק את המעשים הנוראיים האלו? אני אובדת עצות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרגיש גדול?????? - תגובה
סמדר ריינר02/08/2011שלום לך,
אם הילד נמצא בטיפול חשוב לדווח על כך לפסיכולוגית שלו ולבקש את עצתה. היא מכירה אותו יותר טוב מאיתנו, ויש לה כלים שאין לנו בפורום כדי לעזור לכם בצורה הרבה יותר מדוייקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביתי עולה לכתה האורנית01/08/2011
שלום לכם,
בעבר כבר פניתי, ביתי בת 10.5 לא מקובלת ,בנות כתתה נפגשות אחה"צ מדי יום בקבוצות של 10-20 ילדים ( המקובלים), אנו גרים בשכונה, לביתי יש רק חברה אחת ( מהכתה המקבילה ) שגרה סמוך אלינו,
כיצד עלי לנהוג שביתי שוכבת וצופה בטלוויזייה כשבחוץ נהנים בני כיתתה יחדיו והיא לבד??( אנו בחופשת הקיץ!!!)
שוחחתי איתה על כך וביקשתי ממנה שתאמר לי מה היא רוצה? , הצעתי לה להתקשר לילדה אחת מהקבוצה ולבקש ממנה שתסייע לה להיות מוזמנת למפגשים,
היא דמעה וסרבה בטענה : שהילדה הזאת תפיץ זאת בין כל הילדים והם יגנו אותה על כך, שאלתי אותה ( וכמובן שהיא חשה ומבינה שאני הרוסה מהנושא) אולי אפנה לאמא אחת מהאימהות שתסייע לי בכך ע"י בקשה מביתה לסייע ( למרות שאני מאוד סקפטית ומודעת לכך שהאמהות מגבות את ביתן ,לדבריה: הן לא חברות שלה ולא אוהבות אותה והיא אינה חשה בנוח בנוכחותן וחשה בחוסר ביטחון איתן ובערבי כתה שהיו בזמן הלימודים אף אחד לא פנה אליה אלא היא פונה אל בנות מסויימות
,נ.ב היא ילדה נורמטיבית לחלוטין ( נאה מאוד בעלת גוף יפה , נבונה ותלמידה טובה)
אנא עצתכם החשובה מה עליי לעשות כדי לסייע לביתי אינני יכולה לעמוד בסבלי ובבידותה.
תודה
אורנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביתי עולה לכתה ה - תגובה
סמדר ריינר02/08/2011שלום אורנית,
חשוב מאוד שבתך לא תחוש שאת הרוסה מהעניין. זה לא עוזר לה. היא חשה את חולשתך מצטרפת לחולשתה במקום לחזק אותה וזה לא עוזר לה.
יכול להיות שכדאי לה ליזום יותר, וגם להתעניין בחוגים לקראת שנה הבאה שבהם אפשר להכיר ילידם נוספים, לא מהכיתה שלה ולהתחבר גם איתם.מעבר לזה נראה שבתך יכולה להעזר בטיפול, פרטני או קבוצתי כדי לברר מה קורה לה בחברה, איך ניתן לחזק את היטחון שלה ולעזור לה לקחת מקום בצורה יותר טבעית וחלקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביתי
אורנית03/08/2011סמדר שלום,
ראשית תודה על התיחסותך החשובה לי.
לגבי ילדים אחרים, מנסיון זה לא כ"כ אפקטיבי כי המגמה היא להתחבר עם בניי כיתתך או שיכבתך.
האם כדאי לי להעבירה בית ספר ? לצערי יש שיתוף וחברויות בין 2 הכיתות ולכן שם יש לה שם אוייבות( שמסיתותת בקלות) , ואני חוששת מאוד מהעתיד ממסיבות שלא תוזמן וכדו' ( האמיני לי סמדר הילדה מקסימה זה פשוט הסתה של מישהי ,לפני שנה אמא אחת שביתה התחברה עם ביתי אמרה לי שהבנות איימו על ביתה שאם תתחבר עם ביתי לא יהיו חברותיה ולכן הפסיקה), אינני יכולה לעמוד בזה . אנא עצתך.
בברכה
אורנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביתי - תגובה
סמדר ריינר03/08/2011שלום אורנית,
מעבר בית ספר לא בהכרח יעזור כל עוד לא ביררתם ביניכן לבים עצמכן, מה חלקה של בתך במצב שנוצר. יש סיבה מדוע בחרו בה להיות זאת שלא מקובלת ולא במישהי אחרת. יש כנראה משהו שבתך עושה לא נכון. לשכנע אותה ואת עצמך שהיא קורבן בלבד, וזה נורא עצוב וטראגי, לא בהכרח עוזר לה.
יכול להיות שבתך אכן מקסימה ונהדרת אך אולי היא חסרת ביטחון, אולי חסרות לה מיומנויות חברתיות, או שיש קושי אחר, ועד שלא יתייחסו אליו, האשמת הסביבה בלבד בבעיה לא תעזור.
אם את משוכנעת שבכל זאת הבעיה היא רק בכיתה, את בהחלט יכולה לנסות להעביר אותה בית ספר ולחכות ולראות אם הבעיה תיפתר בכך, הרי שצדקת. אם לא, כנראה שזה לבד זה לא מספיק וכדאי לפנות לטיפול בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביתי
אורנית13/08/2011סמדר שלום,
בתשובתך הראשונה ציינת בפני שעליי לחזק את ביטחונה. כיצד?? האם בלאמר לה שהיא חכמה נפלאה וכו' ומה עוד לאמר לה ??( סליחה על השאלה) אני פשוט חסרת אונים
תודה
אורנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביתי - תגובה
סמדר ריינר14/08/2011שלום אורנית,
כדי לחזק את בטחונה חשוב שתבחיני קודם כל בתכונות החזקות שלה. נפלאה ונהדרת זה מאוד כללי, זה לא רע להגיד לה את זה, אבל יכול להיות שזה לא מספיק, כי הי איכולה לצאת בתחושה שזה מה שאמא שלה חושבת וזה לא אובייקטיבי, כי כל האימהות חושבות שהילד שלהם נפלא. חשוב להתייחס ספציפית לדברים שהיא חזקה בהם במיוחד, ולתת לה חיזוקים מפורטים, מה היה טוב ונכון במה שהיא עשתה - למשל שהיא מציירת יפה, יש לה כישרון לשילוב צבעים, היא ממש מוכשרת בזה, אולי כדאי לשלוח אותה לחוג מתאים וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)