פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קורא לתינוק בשם אחר
    מלי
    29/05/2010

יש לי תינוק בן 7 חודשים בשם שגיא ,מרגע שנולד אחיו הגדול ממנו ב8 שנים קורא לו בשם אחר ומתעקש שזה יהיה שמו , הוא מתקן באובבססיביות כל אדם שקורא לתינוק בשמו המקורי ולא מוכן לקרא לו בשם זה,הדבר יוצר מריבות עם אחיו הגדולים ,אנחנו ההורים ניסינו בכל הדרכים מהסברים שזה השם הנבחר ועד להתעלמות כאשר הוא קורא לתינוק בשם שהוא רוצה אך ללא הועיל התופעה ממשיכה מה אפשר לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קורא לתינוק בשם אחר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קורא לתינוק בשם אחר

סמדר ריינר
    29/05/2010

שלום מלי,
    לא כתבת שום דבר על המשפחה, כמה ילדים, האם הילד בן השמונה היה עד אתה הילד הכי קטן, או שלהיפך הוא הכי גדול, האם ניסיתם לדבר איתו ולשאול אותו מה הוא מרגיש כלפי אחיו ומדוע הוא עושה זאת (הוא לא בהכרח ידע לענות תשובה אבל ניתן לנסות).
    גם לא כתבת דבר על הילד בן שמונה, איך ההתנהגות שלו בתחומים אחרים, האם יש קשיי התנהגות וכו'.
    אנא צייני את הפרטים הנוספים ואנסה לסייע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קורא לתינוק בשם אחר

מלי
    29/05/2010

במשפחה שלנו 4 בנים הבכור בן 14 השני בן 13 ,הבן שקורא לתינוק בשם אחר הוא בן 8 ואכן הוא היה הקטן ביותר,הוא כל הזמן רצה אח קטן וכל ההריון הוא היה מאושר וקרא לו ספרים אבל כבר אז הוא החליט שהשם סער יהיה שמו של התינוק ולמרות שכל המשפחה בחרה יחד את השם שגיא ,אין לילד בעיות התנהגותיות ,הוא אומר שהוא אוהב את התינוק והוא עוזר לי לטפל בו למרות שנראה שהוא מקנא בו קצת ,אני מקדישה לו זמן ומנסה לשכנע אותו שהשם הנבחר הוא שגיא אך הוא לא משתכנע אחיו הגדולים רבים איתו כל הזמן על הסוגיה הזו איך אפשר לפתור את הבעיה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קורא לתינוק בשם אחר

סמדר ריינר
    29/05/2010

שלום מלי,
    ייתכן שבאופן שבנך "מנכס" לעצמו את התינוק הוא מנסה להתמודד עם הקנאה בו, כי אם הוא שלו, והוא מחליט עליו ועל השם שלו, אין לו כביכול מה לקנא, או שזה עוזר לו לקנא פחות.
    ייתכן גם שאחרי שנים שהוא הקטן ואמרו לו מה לעשות סוף סוף יש לו אח קטן ממנו והוא קצת הולך עם זה רחוק מדי.
    בכל אופן אני לא מבינה למה אתם כל כך מתרגשים? ייתכן שאתם מקדישים לכך יותר מדי תשומת לב, וזה מקבל הרבה יותר הד ממה שזה אמור. שיקרא לו איך שהוא רוצה, ושיתקן את מי שבא לו. כולם יודעים איך קוראים לו וזה מספיק.
    הייתי מציעה להתעלם מזה. מצד שני, להקדיש לבן תשומת לב אישית, לתת מקום למגוון התחושות שלו סביב הולדת האח, החיוביות והשליליות, ולעבור הלאה מהנושא הזה, ייתכן שאתם נתקעים שם איתו יותר מדי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה לעבודה באוויר
    אולינה
    28/05/2010

שלום
    אני אימא לאודי בן החצי שנה .עד עכשיו הייתי איתו בבית בחופשת לידה. ב1/6 הוא אמור ללכת לגן ואני חוזרת לעבודה כ....דיילת אוויר (היעדרויות פעם בחודש לכיומיים-שלושה אבל כך או ערב או בוקר לא נמצאת). אז ככה ,אני חושבת שכבר שמעתי על מגוון הקשיים מהבניית השגרה הלקויה, החלפה תדירה של מטפלים עיקריים, נטישה וכו'.הכל מאוד מלחיץ אותי כמובן.
    אציין שגם בעלי עובד משמרות ולכן איסופים ולקיחות מ/אל הגן יעשו הסבתות,סבא, בעלי ואני.

בהתחשב בעובדה שאין לשנות את מקום העבודה, וכמו כן בכך שהוא תינוק "מעניש" ,למשל,כשהשארנו אותו אצל אימי ללילה הוא פשוט לא "דיבר"/חייך/יצר קשר עין איתי כל היום למחרת וכך מצאתי את עצמי מתחנפת לבן 6 חודשים, מה עליי לצפות? איזו התנהגות? כיצד לרכך את ה"מכה"? האם הוא לא ידבר איתי?כיצד להתנהג כשאני איתו? אני לא רוצה להגזים בהתנהגות בשום כיוון בסקאלה (מפנקת יתר על המידה או סגפנית)
    כמובן שכל תינוק לגופו אך עדיין בטוח יש איזה בסיס משותף ,ךפיו כל הזאטוטים הללו פועלים.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חזרה לעבודה באוויר

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

סמדר ריינר
    28/05/2010

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=268 id=link]הורים לתינוקות, הורים לפעוטות[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפרצויות זעם וקינאה
    אמא אוהבת
    28/05/2010

בוקר טוב,
    יש לי ילד בן 3 ולפני כחצי שנה ילדתי בת נוספת לאחרונה ילדי בן ה-3 שינה את ההתנהגות שלו להיתנהגות בלתי נסבלת וזה בא לידי ביטוי שהוא לא רמצליח להירדם בצהריים בגן ולא משנה כמה הם מנסות הוא פשוןט לא מצליח לישון,מתפרץ בצרחות היסטריות כלפיי ולא מפסיק אפילו כשאני שואלת מה קרה לו,מתחיל לבעוט בי בחוזקה עם רגליו כשאני ניגשת אליו,לוחץ על הבטן של אחותו הקטנה בחוזקה אפילו כשאני אומרת לו שזה לא נעים לה.
    אני חייבת לציין שהוא לא היה ככה בכלל הוא תמיד חיבק ונישק את אחותו הקטנה ואיננו מחסירים ממנו חום ואהבה.
    כמעט כל יום אני נימצאת איתו בגן שעשועים,לוקחת אותו פעם בשבוע לג'ימבורי.
    אני חסרת אונים הדבר גורם לי להרגיש שאני אמא לא טובה וגם מוציא אותי מהכלים כשהוא ניכנס להתקף של צרחות ובכי.
    אני מיואשת לגמרי מה לעשות??????

לקביעת תור
    סגירה
    התפרצויות זעם וקינאה

הוספת תגובה

• זעם וקנאה בעקבות הולדת אחות

ד''ר שירי שדה שרביט
    29/05/2010

לאמא שלום,
    ההתנהגות של בנך היא אופיינית להסתגלות להולדת אח, ואינה קשורה לאיזו אמא את. להיפך - העובדה שאת שואלת בפורום איך לסייע לו, היא חשובה ומעידה על כך שאת אמא אוהבת ודואגת. לרוב, לוקח לילדים זמן עד ש"נופל להם האסימון" שהתינוקת החדשה נשארת בבית, וממשיכה לגזול מהם את תשומת הלב של ההורים, מקום בבית, אולי משחקת בצעצועים שהיו בעבר שלהם, וכדומה.
    תוכלו לעזור לבנכם בליווי צמוד שלו והקדשת זמן אישי (אפילו להזמין בייביסיטר/סבתא/עזרה אחרת לשמור על התינוקת אחהצ, גם לשעה קלה כשאת או אבא איתו לבד). לגבי ההתפרצויות, יש להבחין בין כעסים שמופנים אליכם - שלגביהם אתם יכולים להחליט איך לנהוג ויש מקום לגמישות, לבין התנהגויות תוקפניות כלפי התינוקת שאותן יש לעצור באופן מיידי.
    מרבית הילדים מסתגלים בסופו של תהליך לאחיהם הקטנים, ומרוויחים רבות מיחסי אחים טובים, התאזרו בסבלנות.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבשות ושירותים
    דליה
    28/05/2010

ביתי בת 2.5 נכנסת לשירותים שלנו כשאני שם. (השירותים מאוד גדולים ומאפשרים גם לשחק עם החפצים השונים שקיימים שם) אני גם רוצה שהיא תרגיש חופשי שם כי היא עדיין לא גמולה ואולי זה יעודד אותה או ירגיע את המתח בנושא, אם קיים אצלה.
    בנוסף, היא רואה אותי מתלבשת בבוקר או אחרי המקלחת ושאלתי היא האם קיימת בעיה בגיל הזה שכדאי שאפסיק להתלבש בפניה או להכניס אותה לשירותים או שאפשר להמשיך לפעול ככה.

לקביעת תור
    סגירה
    התלבשות ושירותים

הוספת תגובה

• חשיפה לגוף האם אצל בת שנתיים וחצי

ד''ר שירי שדה שרביט
    29/05/2010

דליה שלום,
    איני רואה בעיה בדברים שציינת.
    באופן כללי, אחד מכללי האצבע הוא - כשאת מרגישה כבר לא נעים או שהחשיפה מוגזמת, זה הזמן להפסיק (בלי קשר לגיל הילד).
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מטיטולים
    א
    28/05/2010

רציתי לדעת בקשר לילד בשנתים וחצי אשר התחיל גמילה לפני חודשים
    בקשר לפיפי הוא מבקש יפה לעשות אבל אם קקי ישנה בעיה כאשר הוא
    מחזיק את הצואה ולא מוציא ומכך כחודש וחצי הוא יוצר מצב של עצירות ותוצאה מכך זה נהפך לעצירות כרונית אשר כואבת ביציאות .ומזה נגרם לילד חרדה מלהוציא את הקקי .
    מה לעשות במצב? זה אני מאוד מודאגת ממצב זה .

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מטיטולים

הוספת תגובה

• גמילה מטיטולים

סמדר ריינר
    28/05/2010

שלום לך,
    אנא פני לעמודת "שאלות נפוצות" לתשובה שמתייחסת בדיוק לשאלה שהעלית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קינאה?
    שרי
    27/05/2010

שלום..
    לדודה שלי יש ילד בן 3..
    לפני חודשיים היא ילדה ילד שני...
    בזמן ההריון ואחרי הלידה הבן הבכור שלה נוטה לומר לה "אני אוהב אותך" כל הזמן..
    גם אחרי הלידה...אפילו שהתינוק אינו בידה..בזמן שהיא צופה..הוא פתאום בא ואומר לה שהוא אוהב אותה..
    בתגובה היא אומרת לו שהיא גם אוהבת אותו ומתה עליו...
    שאלתה היא מדוע הוא כל הזמן אומר לה את זה..?גם בזמן ההריון(כך שלא נראה שזו קינאה)..
    מה ניתן לעשות?

תודה רבה מראש,
    יום טוב.

לקביעת תור
    סגירה
    קינאה?

הוספת תגובה

• קינאה

סמדר ריינר
    28/05/2010

שלום שרי,
    מאוד ייתכן שאכן זה קשור להולדת האח, זו לא בדיוק קנאה אלא חשש שהוא איבד את מקומו אצל האם. גם בזמן ההריון, ילדים בגילו חשים מה עומד היות , וגם בזמן ההריון האימהות לעיתים כבר פחות פנויות ריגשית, עייפות יותר ועסוקות בלידה הקרבה וילדים בהחלט חשים בכך.
    חשוב לדבר איתו על התחושות שלו, לתת להן מקום ולגיטימציה, ולנסות להקדיש לו זמנים שבהם הוא לבד עם אחד מהוריו בלי התינוק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קנאת אחים
    מאיה
    27/05/2010

שלום רב
    יש לי 2 ילדים בן בן 4.4 ובת בת 2.2. קשה לי מאוד להשתלט עליהם והגידול של הילדים לא פשוט.
    הבן מאוד מקנא באחותו בכל דבר ומציק לה סתם בלי סיבה - מרביץ, דוחף.
    גם היום הבת שגדלה מתחילה ומציקה כל הזמן לבן חוטפת, מרביצה, נושכת.

ניסיתי בעדינות, ניסיתי בכעס ועונשים ושום דבר לא עוזר.

שאלתי היא היום כדאי לנסות ולהתעלם מהתופעה וזה יחלוף - כי נראה לי שההיסטריה שלי לא מוסיפה לכך ושבגן מתעלמים ונותנים להסתדר

האם זה הגיל המתאים גם לעיתים להעלים עין או שצריך תמיד להעיר.

בשהייה מחוץ לבית יותר קל אבל במסגרת הבית תמיד יש מריבות על הכל.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קנאת אחים

הוספת תגובה

• קנאת אחים

סמדר ריינר
    28/05/2010

שלום מאיה,
    את צודקת. היטריה אף פעם לא מוסיפה. מעבר לזה כן כדאי להקדיש מחשבה נוספת לאיך כדאי להחזיק את הילדים טוב יותר בשעות שאתם ביחד. החל מהכנת תכנית מובנית לאחר הצהריים שתעסיק אותם, גם אפשר לתאם עם האב שיבוא עיתים מוקדם יותר או לגייס בן משפחה אחר ואז לתת זמנים נפרדים איתך או עם האב לכל אחד מהם וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה
    אמא מודאגת
    27/05/2010

יש לנו תינוק - 10 חודשים, ילד פעיל, שובב, נמרץ מאוד.
    הבעיה - שהוא לא יודע להעסיק את עצמו..
    למשל, הוא ישן טוב, מ- 21 עד 6 בבוקר, ואז בבוקר אני מניחה אותו בלול לשחק, הוא משחק כמה דקות - ואז מתחיל לבכות ורוצה לצאת משם, הוא כבר זוחל ומטפס - ונורא אוהב להיות על הריצפה..
    שאלתנו- מתי עובר הגבול בין פינוק - לשיעמום, האם צריך לתת לו לבכות, להתייחס, להעסיק איתו או לתת לו להתמודד???
    בבקשה תשובה דחופה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

סמדר ריינר
    28/05/2010

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=268 id=link]הורים לתינוקות, הורים לפעוטות[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפעה
    איה
    27/05/2010

שלום, אני חד הורית
    בני בן השנה גדל בסביבה נשית בעיקרה (סבתא, דודות, מטפלות בגן ...) הוא רואה אותי מתלבשת, מתאפרת, וכיו"ב. מה יכולה/עלולה להיות ההשפעה של זה עליו בהמשך ? היכן אוכל למצוא על כך חומר כתוב ?

לקביעת תור
    סגירה
    השפעה

הוספת תגובה

• השפעה

סמדר ריינר
    27/05/2010

שלום לך,
    לא ידוע לי על חומר כתוב בעניין שמיועד לקהל הרחב. באופן עקרוני, לא רצוי שבנך יראה אותך מתלבשת או יותר נכון עירומה, וכן לא רצוי שיישן איתך. זה עלול לחשוף אותו למיניות שהוא לא יכול להתמודד איתה כרגע.
    לא ציינת איזה סוג של חד הורית את , ואם לילד יש אבא שהוא מכיר.
    אני מניחה שאת שואלת את השאלה מתוך חשש שאין לו דמות גברית להזדהות איתה.
    זו לא חייבת להיות בעיה, אם את ודמויות נשיות אחרות מסוגלות להיות מחוברות "לצד הגברי" שבהן, צד שיש בכל אחד, בדרך כלל.
    באופן לא מודע, כל אם מעבירה לבנה ולביתה את הדימוי שלה על גבריות והתנהגות גברית מתוך ההפנמות שלה והאופן בו היא גדלה ולמדה על העולם, על גברים ועל אבא שלה והאחים שלה.
    מה שחשוב הוא לא אם הוא ייחשף לנשיות שלך, זה לא מה שיגרום לו קשיים. מה שחשוב שתדעי להציב גבולות, ולהגיב לאירועים וסיטואציות בחיים בצורה אסרטיבית ובטוחה, וכן שתדעי לעודד תפקודים "גבריים" שלו, בספורט, בהישגיות וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך השפעה

איה
    28/05/2010

תודה על האינפורמציה המקיפה
    אין בתמונה אבא. האב ניתק קשר בתחילת ההריון ואין לי דרך לאתרו (לא יודעת מא אומר לו כשיגדל...)
    הוא ישן במיטה/לול במרחק חצי מ' ממיטתי (דירה קטנה) ו"נוכח" (אם כי ישן) כשאני מקיימת יחסי מין (עם פרטנר קבוע למטרה זו.. שאינו שותף בחיינו מעבר לכך)

למען האמת גם אין לי הרבה אפשרויות להתלבש (להתפשט) שלא בנוכחותו.... אני מקווה שאיני מסיבה לו נזק בכך, ואשתדל להימנע ככל האפשר כמובן

האם קיימים מאמרים מקצועיים/אקדמאים כלשהם שאוכל השיג ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    28/05/2010

שלום איה,
    אני מבינה שתנאי החיים שלך הם מוגבלים, ובכל אופן, עדיף קיים יחסים בסלון, (אם יש) ולשלם בנוחות מסויימת מאשר לסמוך על כך שהוא ישן ולא יתעורר ויראה לבהלתו הרבה איש זר עושה משהו ,שנראה אלים לילדים קטנים, לאמא שלו. כנ"ל לגבי התלבשות והתפשטות.
    אני לא יכולה להציע לך מאמר שמדבר על כך ספציפית, את יכולה לעיין בכל ספר פסיכולוגיה שמדבר על השלב האדיפלי בהתפתחות. אך לא תמצאי שם בהכרח הנחיות ישירות מה לעשות ולא לעשות ליד הילד שלך, אלא תאור כללי של המשמעות הפסיכולוגית של הקשרים בילדות עם האם והאב.
    את יכולה לנסות לבקש בחנות ספרים ספרים על אימהות חד הורית, אני מניחה שיש כאלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יודעת מה לעשותתתתת?
    סיגל אלימלך
    27/05/2010

בני בן 4 , הוא מבקש כל הזמן ללבוש שמלה!
    ביתי הגדולה בת 10, ונראה לי שבגללה הוא רוצה..
    אך בכל זאת זה מוזר לי.
    אני מעוניינת לדעת מה עושים במצב כזה..
    האם להתנגד לילד או לזרום איתו.
    בבקשה עיזרו לי.

לקביעת תור
    סגירה
    לא יודעת מה לעשותתתתת?

הוספת תגובה

• לא יודעת מה לעשות

סמדר ריינר
    27/05/2010

שלום סיגל,
    לא ציינת מתי ובאיזה הקשר הוא רוצה ללבוש שמלה. האם רק בבית, לצורך משחק או גם רוצה ללכת כך לגן.
    נראה לי ברור שאת לא יכולה לאפשר לו לצאת כך לענייני היום יום שלו, לגן, לחברים או לגינה.
    בבית מותר לו להתנסות, לשחק, להתחפש וכו'. זה עדיין לא אומר שום דבר.
    לא הייתי קונה לו שמלות, אלא מאפשרת לו להכין לעצמו בכאילו תחפושת שמלה מבגדים ישנים או מנייר קרפ למשל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מיציאה לילד בן שלש וחצי
    אסתי
    27/05/2010

שלום רב
    לפני כשבועיים החל נכדי לשבת על סיר.אולם, כעבור מספר ימים פיתח עצירות קשה שגרמה לאבני צואה עם מעט דם. עקב הכאבים והעצירות החל לקבל טיפול במרככי צואה.כעת,ממשיך בטיפול אבל מתנגד לשבת על סיר או בשירותים.משתן הוא גמול מזה 10 חודשים ואת היציאה הוא עושה בתחתונים.לפני העשיה הוא מודיע להוריו.בגן הוא מסביר שהוא גדול ועושה בסיר.
    בברכה

הוספת תגובה

• גמילה מיציאה

סמדר ריינר
    27/05/2010

שלום אסתי,
    אנא עייני ב"עמודת שאלות נפוצות" בתשובה המתייחסת לשאלה שהעלית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 6 בגן חובה
    ורד
    27/05/2010

בני בן ה- 6 לומד בגן חובה. היום נודע לי מהגננת, כי לפני מספר ימים הוא ושני ילדים נוספים פתחו את תיקה של הסייעת הוציאו מישם פנקס צי'קים וכרטיס וזרקו.
    כיצד עלי להגיב.
    חשוב לציין כי מקרה זה כבר קרה בעבר עם 2 הילדים וילחדי משתתף בזה בפעם הראשונה.

בבקשה ייעוץ
    ורד

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 6 בגן חובה

הוספת תגובה

• ילד בן 6 בגן חובה

סמדר ריינר
    27/05/2010

שלום ורד,
    קודם כל כדאי לדבר איתו, לשאול אותו מה קרה, איך הוא מצא את עצמו משתתף בדבר הזה ומדוע, תנסי להתרשם האם הוא מבין שזה לא בסדר . מעבר לזה, לא ציינת איך הוא מתנהג בדרך כלל, האם הוא חבר של אותם שני ילדים או שרק בפעם הזו הצטרף אליהם וכו'.
    רק אחרי שתקבלי רושם יותר מדוייק מה קרה, תוכלי לדעת איך להגיב. אם מדובר בילד חסר גבולות שמצטרף למעשי קודנס כאלה או אחרים זה סיפור אחד, אבלאם זו פעם ראשונה שהוא נגרר למעשה כזה, והוא כבר ננזף בגן, הייתי מסכמת את הנושא במשפט אחד של הסבר למה זה לא בסדר ומניחה לזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעית לימודים
    טל
    27/05/2010

בני בן ה 9 קיימת לא בעיה בלימודים,
    המבחנים אינם משקפים את היכולת שלו, בשיחה עם המורה אמרה שיש לו בעיה בהבנת חלק מההוראות במבחן וגורם זה לא מאפשר לו לענות נכון על שאלות.
    יש לנו אישור לעשות לו מבחנים בע"פ אך המנהלת והיועצת לא מאשרות הן טוענות שבגיל כזה לא עושים בע"פ.
    יש לו מורה פרטית להוראה מתקנת שאומרת שהוא יודע את החומר מעולה.
    היום שוחחתי עם המחנכת והיא אמרה שאני לא יהיה בלחץ שהציונים בתעודה לא יהיו ע"פ המבחנים אלה ע"פ היכולת שהיא רואה בכיתה.
    אבל אני לא יודעת מה לעשות המחנכת לא בטוח שתמשיך איתם בשנה הבאה.
    אני לא יודעת למי לפנות לעזרה.

לקביעת תור
    סגירה
    בעית לימודים

הוספת תגובה

• היי:)

גילגולית
    27/05/2010

לאחותי היתה את אותה בעיה לפני כ-10 שנים. הוריי פנו בזמנו למשרד החינוך שחייב את בית הספר לבחון אותה בע"פ.

מקווה שעזרתי ולו במעט...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי:)

גילגולית
    27/05/2010

לאחותי היתה את אותה בעיה לפני כ-10 שנים. הוריי פנו בזמנו למשרד החינוך שחייב את בית הספר לבחון אותה בע"פ.

מקווה שעזרתי ולו במעט...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה :( נואשת ומודאגת
    גילגולית
    27/05/2010

בתי בת השלוש וארבעה חודשים, הינה ילדה חברותית, חייכנית ומצחיקה.
    לפני כחודשיים התחברה עם ילדה אחרת הגדולה ממנה בכחצי שנה בגן. החברות בין השתיים פרחה ואט אט ההתנהגות של בתי השתנתה לרעה. היא לא משתפת ילדים אחרים ורוצה לשחק רק עימה. היא מורדת, מתעקשת ובוכה על כל דבר. כשהיא נמצאת עם חברתה הן לא מתייחסות לילדים אחרים והיא אף מתעלמת מאחותה הבכורה אותה היא אוהבת ולרוב נוהגת לשחק עימה. בעת שהיא ללא אותה חברה היא משחקת בשקט וללא ריב ומדון עם אחרים.
    היום הגננת שוחחה עמי ומסרה לי שהעקשנות שלה החריפה והיא לא מוכנה לשחק עם אף ילד פרט לאותה ילדה. ילדים אחרים מזמינים אותה למשחק בגן והיא מתעלמת ומשחקת לבדה.
    אתמול הזמנו חברה מהגן. בתחילה הן שיחקו יפה, אך אט אט היא ביקשה את החברה השניה (זו שגרמה לשינוי ההתנהגותי אצלה) והפסיקה להתייחס לחברה שהוזמנה עד כדי שהחברה ביקשה את אמה....
    מה עושים? איך מסבירים לילדה בת שלוש שמה שהיא עושה יגרום לה לנזק חברתי.....?
    דומעת מאז שעות הבוקר, אודה לכל עצה,
    גילגול:)

הוספת תגובה

• התמכרות לחברה

סמדר ריינר
    27/05/2010

שלום לך,
    אכן לא כל כך ניתן להסביר לילדה בת 3 שהיא עושה לעצמה נזק חברתי. כלומר אפשר להסביר, אבל לא נראה לי שההסבר ישנה את עמדה, כי היא כנראה נובעת מצורך נפשי עמוק, וזה לא עניין להסבר שכלתני.
    נראה לי שיש כאן מקום לבירור יותר מעמיק, על איזה צורך החברה הזו עונה לה, ואיזה תהליך נפשי היא משחזרת בהתמכרות ובהתבודדות הזו. את זה ניתן לעשות בתוך תהליך טיפולי קצת יותר מעמיק שייתנתו בו יותר פרטים על הדינמיקות במשפחה ואפשר יהיה להסיק בצורה יותר טובה מדוע הילדה מתנהגת כך, ואז ניתן יהיה לחשוב איך עונים על צרכיה בצורה אחרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאוד פשוט:)

גילגולית
    27/05/2010

עם שאר החברים והסביבה היא לא משתוללת ועם החברה הספציפית הזו היא יכולה לפרוץ גבולות ולהשתולל. היא ילדה שאוהבת להשתובב ובמקרה הזה החברה הזו שובבה גדולה יותר שההורים לא דוגלים בגבולות...ואצלנו יש גבולות ואצלנו כן משתפים חברים אחים ולא לועגים לילדים אחרים...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    27/05/2010

שלום גילגולית,
    את עושה חיבור יפה ומעניין, אני מניחה שהוא גם נכון, עם זאת החיים הם לא תמיד כל כך פשוטים:-)
    עדיין נשאלת השאלה מדוע ביתך צריכה רק אותה כדי להתפרע?
    הרי יש עוד ילדים בגן שגם הוריהם "דוגלים בגבולות" כהגדרתך, והם לא מתמכרים לחברה פרועה אחת.
    ייתכן שיש כאן עוד משהו.
    ייתכן שיש משהו בדינמיקה המשפחתית שלכם שלא כל כך נותן לגיטמציה להיות פרועים? להרגיש ולבטא דברים לא נעימים בדרך לא מנומסת ולא נעימה? (לפעמים לא תמיד).
    ייתכן שנוצר מצב אצל ביתך כאילו היא מרגישה כאילו יש בתוכה שתי ילדות - אחת מנומסת ומרצה, שעושה מה שאומרים לה, אבל היא מרגישה לה לפעמים מלאכותית, לא אמיתית, ולא היא באמת, ויש ילדה, שמרגישה יותר פרועה, בעלת תעוזה, שיכולה לצאת רק כשיש גיבוי של חברה נוספת אחרת היא נורא לבד עם זה.
    תראו, תוקפנות היא דבר בריא וחיובי, היא נמצאת בבסיס של סקרנות, כנות, תחרות, הישגיות וכו'. כמעט בכל דבר שאנחנו עושים יש תוקפנות, וככל שמנסים להשמיד אותה היא רק פורצת יותר.
    הטריק עם תוקפנות הוא להכיר בה, לכבד אותה, ואחר כך לתעל חלק ממנה למקומות פוריים ויצירתיים.
    יכול להיות שיש משהו נוקשה מדי באופן בו אתם דוגלים בגבולות בבית, או לפחות נוקשה מדי עבור הצרכים של הילדה הזו.
    אני ממליצה לכם לפנות לייעוץ כדי לראות איך ניתן להתאים את הגבולות בבית לצרכים של הילדה, כדי ליצור מצב שהיא תוכל להתפרע במידה, בכיף, איתכם, ולא תצטרך את החברה הזו בשביל זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בריכה
    עדנה
    27/05/2010

בני בן ה11 אמור להשתתף במסיבת יום הולדת עם ילדי הכיתה שתערך בבריכה.הוא תכנן ללכת.היום הוא אמר לי שהוא החליט שהוא לא ילך ליומולדת ושהוא יספר לי בערב בפרטיות למה.בערב הוא סיפר שהוא לא רוצה שיראו אותו בבגד ים כי הוא שמן.הוא לא ילד שמן .אולי מלא קצת.הוא לא ילד שלועגים לו שהוא שמן או משהו כזה אבל כנראה זה מה שהוא מרגיש.אמרתי לו שחבל שהוא יפסיד ואולי בכמה דקות הראשונות הוא יתביש ואחר כך זה יעבור לו .הצעתי לו גם לשים חולצה או גופיה אבל הוא לא מוכן לשמוע ולא ללכת.ברור שהוא יעשה כרצונו אבל אני לא ממש יודעת איך להתיחס לענין.מאד כואב לי שהוא ישאר בבית בגלל סיבה כזו.האם כדאי ללחוץ עליו?לשכנע?או פשוט להרפות?תודה .

לקביעת תור
    סגירה
    בריכה

הוספת תגובה

• בריכה

סמדר ריינר
    27/05/2010

שלום הילה,
    נראה לי שכרגע לא נכון ללחוץ עליו לגבי המסיבה הזו באופן ספציפי, אבל כן לבדוק בהמשך מה ניתן לעשות לגבי דימוי הגוף שלו. כלומר לשאול אותו מה הוא היה רוצה לעשות, אם זה מפריע לו ואז לחשוב איך מתגברים על העניין. הילד עומד בפיתחו של גיל ההתבגרות, ייתכן שיש גם ניצני שיעור והתפתחות שהוא לא רוצה שיראו וכו'. אם זה כך, זה רק עניין של זמן עד ששאר חבריו יתפתחו כמוהו ואז לא יהיה לו מה להסתיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בריכה

טל
    27/05/2010

הייתי ממליצה לך לקנות חולצת בגד ים בחנות בפורט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה