פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה מתמרדת(?)
    גלי
    31/05/2010

שלום רב, אנו הורים ל 4 ילדים בני 11,9,5,3.
    הילדה בת ה 9 - ילדה מאוד חכמה, מצליחה מאוד בלימודים, מוציאה ציונים מעולים וכו'.
    הבעיה היא שאופן התפקוד שלה בבית מאוד קשה לי. מהרגע שאני מגיעה הביתה מהעבודה
    ועד שעות הערב המאוחרות- אני מבקשת ממנה להכין שיעורים כי היא עושה הכל חוץ משיעורים.
    היא משחקת עם אחיה, משחקת לבדה (היא משחקת המון המון לבד במשחקי תפקידים, היא יכולה לשחק כך שעות). היא מתגרה די הרבה באחיה וכו'.
    את שיעורי הבית שלה היא שמה בעדיפות אחרונה. ובכלל, כל מה שאומרים לה לעשות התשובה
    היא "רגע" ועד שלא "לוקחים" אותה היא לא עושה מה שאומרים לה.
    באופן כללי היא די מקבלת תשומת לב, אנו ממש משתדלים להראות לה אהבה , אך למרות זאת בד"כ היא גורמת לעצבים עליה בכך שהיא לא ממושמעת.
    היא יודעת שאם היא לא מכינה שיעורים בזמן , היא נשארת בחדר וזה בא לה על חשבון דברים אחרים כמו טלויזיה,משחק וכו'. ולא אכפת לה.
    מה עושים? איך גורמים לה להקשיב לנו ולעשות שיעורים בזמן ? היא לוקחת מאיתנו המון המון
    אנרגיה ..
    עזרה, תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה מתמרדת(?)

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה מתמרדת

סמדר ריינר
    31/05/2010

שלום אושרת,
    את מציינת שהיא די מקבלת תשומת לב ואהבה, את יכולה לתאר באיזה אופנים ובאיזו תדירות? אחר כך יהיה לי יותר קל להתייחס לשאלתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

גלי
    31/05/2010

התדירות היא כמעט יום-יומית.
    מכשהי מגיעה הביתה, היא עסוקה בעיסוקים שלה, בין היתר היא משחקת עם אחיה ולבד
    ויש בד"כ רעש בבית בזכותה.. ז"א, אם הילדים הקטנים משחקים ביניהם, אז היא תיכנס ביניהם
    ותגרום לשבירת השלווה ביניהם.
    עם האחות הגדולה יש הרבה מריבות וויכוחים.
    כאשר אני שולחת אותה לחדרה כדי שתכין שיעורים, היא מתעסקת עם עצמה בכל מיני
    דברים. בסופו של דבר היא כן מכינה שיעורים, אך בין לבין היא יוצאת מהחדר ומתעסקת בדברים
    אחרים, ואז אני שואלת אותה אם סיימה ואחרי שעונה שלא אני כועסת עליה. ככה היא
    חוזרת לחדרה מספר פעמים עד שהשיעורים מוכנים לבסוף.
    לבקש ממנה כל מיני דברים כמו מטלות - לסדר את החדר וכו', בילתי אפשרי ,היא פשוט לא מבצעת.
    גם כשהיא יושבת לאכול- היא לא תסיים את הארוחה לפני שתקום מהכסא מספר פעמים ותתעסק
    בדברים אחרים.
    בגלל הדברים האלה, בד"כ יש אווירה של כעס ועצבים כלפיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    31/05/2010

שלום אושרת,
    שמת לב מה קרה כאן?
    אני שאלתי לגבי האהבה ותשומת הלב שאת נותנת לה, ואת ענית בפירוט רב על כמה היא קשה...
    אז אני אשאל שוב:-)
    את ציינת שהילדה מקבלת הרבה תשומת לב ואהבה, האם את יכולה לפרט באיזה אופנים ובאיזו תדירות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לתגובה

גלי
    31/05/2010

כנראה שלא הבנתי את השאלה..
    אמרתי קודם שאנו די משתדלים לתת לה תשומת לב . למרות שהרבה פעמים קורה
    שאנו יותר כועסים מאשר מפגינים אהבה.
    אני משתדלת לדבר איתה בטון חם ואוהב. מידי פעם אני משתדלת לחבק ולנשק.
    אני יכולה לומר עכשיו , עם תגובתי זו שזה לא קורה הרבה.
    מידי פעם אנו משחקים משחק משותף ביחד עם הילדים. זמן לבד לי ולה אין לנו.
    אני יודעת שאני צריכה להקדיש לה יותר, אבל כמו שאמרתי אין לי הרבה זמן שלווה איתה.
    זה עניין שברור לי ומציק לי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    31/05/2010

שלום אושרת,
    אני שמחה לקרוא את התגובה שלך. אני חושבת שיכול להיות שמה שכדאי הוא שתיקחי שליטה על הזמן שלכם ביחד, ותיזמי את את הקירבה. אחרת היא לוקחת ממך תשומת לב וזה נעשה בדרך שלה, שהיא כנראה הדרך היחידה שזמינה לה כרגע.
    יכול להיות שאם היא תרגיש שהיא מקבלת תשומת לב חיובית ונעימה ביוזמתכם היא לא תצטרך לקבל אותה בדרך הזו.
    בשביל ילד, העדר תשומת לב זה יותר גרוע מתשומת לב שלילית.
    מאחר ובחשבון כלכלי פשוט את נאלצת להקדיש לה זמן שאין לך בכל מקרה,בגל שהיא "עושה בעיות" עדיף שתקדישי אותו ביוזמתך ולחיוב.
    נסו לרדת קצת בתקופה הקרובה מעניין השיעורים, והקדישו לה זמן לחוד של משחק משותף וכיף. אחרי שתשתפר קצת האוירה נסו ליצור שיגרה שבה היא יודעת מתי הזמן שלה והיא לא צריכה לעשות דברים כדי לקבל אותו בדרך שלילית. בהמשך ניתן לחזור לעניין השיעורים, למרות שאני מאמינה שאם היא תהיה רגועה יותר היא לכך בעצמה, כי אמרת שהיא תלמידה טובה ונראה לי שזה חשוב לה, היא לא מזלזלת בלימודים, וזו הייתה רק דרך להשיג יחס מכם.
    אם בכל זאת אתם לא מצליחים, כדאי לפנות לייעוץ מסודר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לתגובה

גלי
    31/05/2010

כנראה שלא הבנתי את השאלה..
    אמרתי קודם שאנו די משתדלים לתת לה תשומת לב . למרות שהרבה פעמים קורה
    שאנו יותר כועסים מאשר מפגינים אהבה.
    אני משתדלת לדבר איתה בטון חם ואוהב. מידי פעם אני משתדלת לחבק ולנשק.
    אני יכולה לומר עכשיו , עם תגובתי זו שזה לא קורה הרבה.
    מידי פעם אנו משחקים משחק משותף ביחד עם הילדים. זמן לבד לי ולה אין לנו.
    אני יודעת שאני צריכה להקדיש לה יותר, אבל כמו שאמרתי אין לי הרבה זמן שלווה איתה.
    זה עניין שברור לי ומציק לי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצבי רוח
    אורית
    31/05/2010

אני פותחת את מכתבי בתאור אירוע שחוזר על עצמו בוראציות שונות מדי יום בביתנו.
    בתנו בת השבע, מתקשה מאוד להתעורר בבוקר (ישנה בשעה 20:00), בכל בוקר אנחנו צריכים להיות יצרתיים (שיר, נשיקות וכד) כדי שחלילה הגברת הקטנה לא תתעורר במצב רוח בלתי אפשרי (פרצופים, עצלנות ואף דמעות). היצרתיות לעתים עוזרת, אך לצערנו לרוב לא! התסכול מאוד גדול.
    נציין שהתנהגות של מצבי רוח מהסוג הזה באה לידי ביטוי לפני כניסה לאמבטיה.
    מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    מצבי רוח

הוספת תגובה

• מצבי רוח

סמדר ריינר
    31/05/2010

שלום אורית,
    נשמע שה"גברת הקטנה" מצאה קהל שמאוד מתרשם ממצבי הרוח שלה, ובאמצעותם היא שולטת במצבים מסויימים, ואין לה שום סיבה להפסיק להתנהג כך, זה עובד כל כך טוב... נשאלת השאלה, למה זה כל כך חשוב לכם שיהיה מצב רוח טוב? אם היא תבכה ותתעצבן, איזה אסון יקרה? למה אתם חייבים הלתגייס כל כך כדי להימנע ממצב רוח "בלתי אפשרי" מה בלתי אפשרי בו?
    אם היא מתקשה להתעורר בבוקר, אחרי שהיא ישנה מספר מספק של שעות לכל הדיעות, אפשר להעיר אותה קצת יותר מוקדם, כדי שיהיה זמן להתמרחויות שלה, בלי לחץ, ובלי להתרשם יותר מדי. אפשר בהחלט להעיר אותה בנשיקה ובאוירה טובה, ולעזור לה לאט אלט לקום, ואם תוך כדי היא בוכה ומתיצבנת לא חייבים לקחת את זה קשה, להתרשם מזה נורא, אלא למשיך בהתארגנות של הבוקר, היא תראה שאין לה קהל ותצטרף אליכם בזמנה.
    לגבי האמבטיה, פשוט צריך להתרחץ, אפשר לעשות את זה במצב רוח טוב, אבל לא חייבים. גם כאן כדאי לא להילחץ, לאפשר לה הסגלות בקצב שלה, אבל גם לא להתרשם אם היא לא מרוצה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחריות בלימודים
    ש
    30/05/2010

שלום רב,
    בני בן 10, בכיתה ד'.
    לבני אין לו שום אחריות כלפי הלימודים.
    מטלות ומבחנים הם באחריותי בלבד. אם אני לא מנדנדת באינטנסיביות, אין כל סיכוי שמיוזמתו הוא יבצע את המשימה.
    הוא תלמיד טוב, וציוניו טובים למדי, אולם הוא זקוק לעזרה וסיוע כמעט בכל המטלות.
    ניהלנו איתו שיחות רבות בנושא נטילת אחריות, ניסינו לתת לו "עצמאות", אולם הוא פשוט לא ביצע את משימותיו.
    ברצוני להתייעץ כיצד לנהוג באופן כללי.
    במיוחד רציתי לקבל הדרכה כיצד להגיב למקרה (שחוזר על עצמו) שבו הוא לא עדכן לגבי מבחן צפוי, ולכן גם לא התכונן לקראתו וקיבל ציון מאוד נמוך (הכתבה באנגלית, שבה אין סיכוי לענות נכון רק משמיעה...).

בתודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    אחריות בלימודים

הוספת תגובה

• ביצוע מטלות הלימודים

ד''ר שירי שדה שרביט
    30/05/2010

ש שלום,
    ייתכן כי התפיסה שלך את התנהגות בנך כ"חוסר אחריות" אינה מוצדקת בהכרח, ואולי התנהלותו סביב הלימודים נובעת מסיבות אחרות, כמו קשיי קשב וריכוז לא מאובחנים (שאין להם קשר עם אינטליגנציה) או חרדת ביצוע וחרדת מבחנים גבוהות.
    כדי להבין את מקור הבעיה טוב יותר, ואז נדע גם כיצד לעזור לו, חשוב להתחיל בשיחות - לשוחח עמו, ולשוחח בנפרד עם המחנכת. לנסות להבין מנקודת מבטו מה קורה לו סביב המבחנים והשיעורים: האם הוא שוכח אותם, האם הוא חושש שלא יצליח ולכן נמנע מהתמודדות, וכן הלאה. חשוב מאוד שהשיחה, ושיחות בנושא בכלל, יהיו לא מתוך עמדה של כעס ואכזבה ממנו, אלא לנסות להבין באמת מה עובר עליו. חשוב ביותר שגם אבא יהיה מעורב בשיחה, ובבירור הזה בכלל.
    כשתביני יותר טוב מה הסיבה (ואת לא חייבת לעשות זאת לבד, אלא בסיוע המחנכת, אולי פסיכולוגית בי"ס; אנשי מקצוע שמנוסים ויכולים לסייע לך בזיהוי הגורמים למצב הנוכחי) - תוכלי לסייע לו.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה מתבגרת
    גלי
    30/05/2010

שלום רב, אנו הורים ל 4 ילדים, הגדולה בת כמעט 11 וממש אפשר להרגיש את
    מאפייני ההתבגרות שלה.
    לאחרונה גיליתי אצלה על הסיפריה (בגלוי ולא מוחבא) "יומן סודי". בו היא כותבת
    שוב ושוב שאבא ואמא שונאים אותה ואוהבים רק את הקטנים , ושהיא ממש ממש אוהבת
    אותנו. אפשר לומר שכ 3 דפים ב"יומן" מדברים על זה שאנו ההורים שלה שונאים אותה.
    באופן כללי היא ילדה מאוד רגישה, לפעמיים היא חסה על האחים הקטנים שלה ובוכה , מיותר לציין
    שעל לא כלום.
    אנו ממש ממש משתדלים לתת לה את תשומת הלב ולהתייחס, וכן לומר לה מידי פעם שאוהבים
    אותה ולתת לה להרגיש בזה. אך כנראה שזה לא עוזר.
    איך מתמודדים עם דבר כזה? נורא כאב לי לקרוא את הדברים הקשים שהיא כתבה.
    עזרה, תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה מתבגרת

הוספת תגובה

• ילדה מתבגרת

סמדר ריינר
    30/05/2010

שללום רונית,
    את יכולה לנסות ליזום איתה שיחה, ולומר לה ששמת לב שהיא עצובה ורגישה בזמן האחרון, ורצית לשמוע אם הכל בסדר אצלה, ואם יש דברים דברים שהיא מרגישה וחוששת להגיד. תני לה הזדמנות לדבר על הדברים בצורה גלויה, כדי שתוכלי להתייחס אליהם, לשאול שאלות ולהבין מאיפה הם באים, ואז תהיי חכמה יותר לדעת מה צריך, אם בכלל צריך, לעשות .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מטיטולים
    דורית
    30/05/2010

שלום,
    הבת שלי בת שנתיים ועשרה חודשים, היא עושה פיפי וקקי באסלה, ואם היא עם תחתונים, היא מבקשת ללכת לשירותים.
    הבעיה היא שאחרי מס' שעות שהיא עם תחתונים היא מבקשת את הטיטול בחזרה או במקרה אחר שהיא לא מוכנה ללבוש תחתונים אלא רק טיטול. היא מבקשת בהחלטיות.
    אנחנו בתוך התהליך כבר חודשיים שבו היא מסתובבת בבית עם תחתונים/ בלי תחתונים איך שבא, קוראות ספר בנושא יחד, אבל היא בשלה.
    היא לא מוכנה להיפרד מהטיטול.
    אני יודעת שהיא מוכנה פיזית אבל הפחד שלי שאם אני אלביש לה רק תחתונים ולא אחזיר לה את הטיטול זה יזיק לתהליך.
    האם בכלל אפשר להוריד/להחזיר טיטול לסירוגין? יש גרסה שטוענת שלא מחזירים טיטול ברגע שהורדנו וזה ממש לא מתאים למקרה שלי.
    אני מקווה שהובנתי.

תודה - דורית

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מטיטולים

הוספת תגובה

• גמילה מטיטולים

סמדר ריינר
    30/05/2010

שלום דורית,
    נראה לי בהחלט שכדאי לך להקשיב לאינטואיציה שלך בעניין הזה. אין חוק אחד שמתאים לכולם. אחד העניינים המרכזיים בנושא הגמילה הוא נושא השליטה. הילדה צריכה להרגיש שיש לה שליטה בתהליך, ואם היא רוצה חלק מהיום לחזור לטיטול, הייתי הולכת עם זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר דירה
    שלומית רייכמן
    30/05/2010

שלום,

אנחנו חוזרים להורים ויש לנו תינוקת בת שנה וחודשייים.
    עד עכשיו היא ישנה איתנו בחדר.
    ורצינו במעבר לשים אותה כבר בחדר שלה נפרד.
    מה נכון לעשות?
    כיצד לעשות זאת?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר דירה

הוספת תגובה

• העברה לחדר נפרד

ד''ר שירי שדה שרביט
    30/05/2010

שלומית שלום,
    אין נכון או לא נכון בשינה עם ילדה בת שנה וחודשיים באותו החדר, והדבר תלוי בהעדפות שלכם. כמו כל מעבר ושינוי, חשוב שהדבר ייעשה בהדרגה - כלומר, שתשבו לידה בעת שהיא נרדמת, תספרו סיפור, תתנו לה בקבוק ומוצץ וכל מה שעשוי להרגיע אותה. כמובן, להיות סבלניים לתגובות מיוחדות, אבל במידה והחלטתם על מיקום מסויים לשינה, רצוי לדבוק בו ולא לשנותו בתגובה לחרדה או מתח שיתעוררו.
    ייתכן מאוד שהיא תקבל את שינוי הסדרי השינה כחלק טבעי משינוי המגורים.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי בכי
    שרית
    30/05/2010

שלום רב!
    יש לי ילד בן 4 ו4 חודשים ותינוקת בת שנה. בני הבכור עקשן מאוד כל דבר שמבקשים ממנו לצחצח שיניים לאכול ארוחת ערב להתלבש אני ובעלי נתקלים בסירוב.
    בנוסף כל דבר שהוא לא מקבל או לא מרשים לו הוא בוכה לפעמים הבכי נראה לי מעייפות השאלה כיצד להגיב? אני מבקשת ללכת לחדר להירגע כי לא נעים לשמוע אותו בוכה בכי צווחני.
    הוא לפעמים מסרב ואז אני לוקחת אותו הבעיה שהוא ממשיך לבכות בהסטריה בחדר ואי אפשר לדבר איתו הוא מתעצבן ושוב בוכה בקולי קולות.בגן גם הגננת טוענת שהוא יכול לבכות סתם גם אם מישהו לא עשה לו כלום.
    אני ממש מתוסכלת מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    התקפי בכי

הוספת תגובה

• התקפי בכי

סמדר ריינר
    30/05/2010

שלום שרית,
    התקפי הבכי ש הילד כנראה משרתים אותו היטב, כלומר הוא מקבל את מה שרצה, אחרת לא היה נוקט בהם.
    קודם כל צריך הפסיק להתייחס ובוודאי להפסיק לוותר או או לספק את רצונו כשהוא בוכה.
    נכון, זה קשה, צריך להצטייד באטמי אוזניים לשבוע, אבל אם תהיו עיקביים, הוא יבין שזה לא עוזר ויהיה חבל לו על האנרגיה.
    אחר כך, צריך למצוא דברים אחרים לתת לו תשומת לב דרכם, כדי שלא ימצא את דרכו שוב לאסטרטגיה הישנה.
    למצוא זמנים לבלות איתו לבד, בלי אחותו, לצייר איתו, לשחק איתו, לתת לו חיזוקים על התנהגויות בוגרות ולא בכייניות, ללמד אותו התנהגויות כאלה, וכו'.
    אם אתם לא מצליחים לבד כדאי לפנות להדרכת הורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה וחצי - קשיים הבתעוררות
    שירי
    30/05/2010

הקטנטן שלי הוא ילד טוב, מתוק, חייכן, קצת ביישן...
    ההתעוררות שלו משינה, בצהריים ובבוקר כרוכה תמיד בבכי קורע לב, וסוג של התחרפנות.
    בערב הוא נרדם מאוד יפה, אלא אם הולך לישון עייף מידי, אבל מצאנו את הדרך לשים לב... בצהריים בוכה קצת ונרדם, אבל כשהוא מתעורר מה שאנחנו לא עושים - הוא פשוט יוצא מדעתו (גם אם ישן מעט מידי וגם אם ישן יותר מידי) וזה יכול להיות בכי בלתי פוסק של שעה וחצי, כולל בעיטות, עצבים, השטתחות על הרצפה וכו'...

אני מדגישה שבכל רגע אחר ביום הוא אחלה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

סמדר ריינר
    30/05/2010

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=268 id=link]הורים לתינוקות, הורים לפעוטות[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד מתבגר
    תודה
    30/05/2010

שלום רב,

אני אב ל2 בנים אחד בן 11 ואחד בן 14.
    אני גרוש 10 שנים ובקשר טוב עם גרושתי,אני רואה את ילדיי כל יום ומאוד מעורב בחייהם,פעם בשבועיים הם מגיעים לישון אצלי שישבת.

יש לי חברה כבר שנה ואנו גרים ביחד.בני הגדול לא מוכן לבוא לישון אצלי מכיוון שהיא שם.
    אני עומד באמצע ולא יודע מה לעשות.
    אשמח לעצה.

תודה ויום טוב

לקביעת תור
    סגירה
    ילד מתבגר

הוספת תגובה

• ילד מתבגר

סמדר ריינר
    30/05/2010

שלום לך,
    לא ציינת האם דיברת איתו על כך והבנת ממנו בצורה יותר ספציפית מה מפריע לו. לא ציינת גם איך היו היחסים בינו לבין החברה שלך עד עכשיו, איזו הכרות נעשתה ביניהם, איזו הכנה קיבלו היידם לכך שעוברת לגור איתך בת זוג וכו'.
    צריך קצת יותר פרטים כדי להבין במה החברה מאיימת עליו, האם זה קשור אישית להכרות איתה שלא עלתה יפה? האם יש חילוקי דיעות ביניהם?
    אם תפרט יותר, יהיה יותר קל להתייחס ולסייע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני המתבגר

תודה
    30/05/2010

שלום לך ותודה על התייחסותך,

חברתי בחורה מדהימה,עושה הכל בכדי שיהיה להם נעים וטוב.

הם יודעים שיש לי חברה הרבה זמן,אנחנו מאוד פתוחים ומדברים על הכל.
    הם הכירו אותה בארוחת ערב אצל אימי עם אחיותיי וילדיהם וזה לא הלך ממש טוב-הם לא כך תיקשרו.

אחר כך היה עוד מפגש אצל חברים שלי עם כל הילדים.

המפגש האחרון היה בביתי כשהכנתי אותם שהיא תיהיה איתנו שישבת(עשינו ברביקיו עם מישפחתי)
    היה בסדר גמור.

אחרי כמה שבועות היתה להם יום הולדת והם נסעו עם גרושתי לאילת לסופשבוע וביקשו שאצטרף,הסכמתי וטסתי איתם מיום חמישי בבוקר עד שישי בצהריים.

שבועיים אחר כך הבן הגדול לא הסכים לישון אצלי בטענה שהיא צעירה מידי בשבילי(היא בת 25 אני 45),אני יודע שזה בא מגרושתי למרות שאני ביחסים טובים איתה מכיוון שאני רוצה להסב אושר לבניי.

אני ממש לא יודע מה לעשות וזה גם מטריד את חברתי מאוד,היא מאוד רוצה שהם יבואו.

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד מתבגר

סמדר ריינר
    30/05/2010

שלום לך,
    תראה, ייתכן מאוד שזה בא מגרושתך. ואכן הגיל של חברתך הוא לא מעניינו. עדיין בלי שום קשר, אני לא חושבת שנעשתה כאן הכנה מספיקה. הילדים בקושי מכירים אותה וכבר היא נהפכת להיות חלק מהמשפחה ובעלת הבית שהיה פעם בית רק שלך ושלהם.
    היה מקום לעשות הרבה יותר מפגשים משותפים לפני המעבר למגורים משותפים, שלה עם הילדים ללא קהל של משפחה מורחבת, וגם אולי בילוי משותף עם כל אחד מהילדים לחוד.
    צריך לקחת בחשבון גם, שהגיל של חברתך קרוב יותר לגילו מאשר לגילך וגם לכך ייתכן ויש השפעה לא מודעת עליו בלי קשר לגרושתך.
    נראה לי שאין לך ברירה כאן, אתה לא יכול להכריח אותו לישון אצלך. אתה יכול רק לנסות לתת לזמן לעשות את שלו, בלי לחץ.
    גם לחברה שלך אין מה להילחץ, או נורא לרצות שהם יבואו. היא בזוגיות איתך ולא איתם, ירצו יבואו, לא אז לא.
    תנסה לקחת הכל הרבה יותר לאט ולא להיעלב. זה לא יעזור, וגם לא רלוונטי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר אולי לקבל תשובה בפעם השלישית?!
    רן
    30/05/2010

הי,
    יש לי בת שהיא בת 15,אני ישראלי אשתי אמריקאית,לילדה יש אבחון של הפרעת קשב:דיסלקציה+add מצד שני מחוננת.בשנה האחרונה אבדה 4(מתוך5) סבים\ות בארץ ובארה"ב .בת יחידה.
    מחפש מטפל\ת רצוי עם רקע לארה"ב.תודה

הוספת תגובה

• שלום רן

סמדר ריינר
    30/05/2010

שלום רן,
    לצערי לא על כל דבר יכולה להיות לנו תשובה, איננו מכירות את כל המטפלים ולא יכולות בהכרח לענות על כל הצרכים. אני מניחה שאם עד עכשיו לא קיבלת תשובה, כנראה שאף אחת ממנהלות הפורום לא מכירה מישהו שעונה על הדרישה.
    תנסה לברר לגבי הפניה מתאימה אולי אצל פסיכולוגית בית הספר.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד נוסף הגיע למישפחה..
    דורוש
    30/05/2010

שלום
    ילדתי בשעה טובה ומוצלחת עוד ילדה מהממת לפני כחודשים בדיוק
    יש לי כבר ילדה גדולה יותר שהיא כיום בת 2 ו7 חודשים
    יש לצין שהיא נורא אוהבת את אחותה החדשה אך מאז היא נהיתה מילדה טובה ורגועה שהולכת לישון לבד במיטטה ואצמעים
    לילדה שרוצה שיהיו איתה עד שהיא תרדם ועם ביכלל( בורחת לסלון מהמיטה)
    לבכיינית ודודניקית
    מה אני יכולה לעשות אני מישתדלת להיות איתה רגועה ולתת לה הרבה אהבה
    היא בפעוטון....

לקביעת תור
    סגירה
    ילד נוסף הגיע למישפחה..

הוספת תגובה

• הסתגלות ללידת אחות

ד''ר שירי שדה שרביט
    30/05/2010

לאמא שלום,
    ראשית מזל טוב על הלידה ועל הרחבת המשפחה.
    התהליך שבתך עוברת הוא טבעי, וחשוב שתעברו אותו, על אף הקושי.
    אנא ראי את תשובתי לשאלה דומה מספר שאלות לפנייך.
    בהצלחה והסתגלות קלה לכולכם,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מטיטולים-עזרה בבקשה!!!
    מיכל
    30/05/2010

שלום רב

ביתי, בת שנתיים ו-3 וחצי חודשים.
    לפני כחודש ראתה את בן דוד שלה עושה פיפי בסיר ובקשה גם- קנינו לה סיר, את הסיפור על נפתלי וציונה והתחלנו. במשך 3 ימים עשתה פיפי ואפילו קקי בסיר, קבלה פיפי פרס הייתה מרוצה עד השמיים. ביום הרביעי חזרה מהגן ואמרה שהיא רוצה רק טיטול. לא נלחמתי איתה ושמתי לה טיטול. מדי פעם הצעתי לה תחתונים או לעשות בסיר והיא התנגדה אז עזבתי את זה מהר מאוד.

יש לציין שבבית בימים האלה הייתה עם תחתונים אבל בגן עם טיטול (שיתוף הפעולה מצד הגן בקטע הזה שואף ל-0. מבחינתם רק אחרי שהילדה גמולה כמו שצריך מביאים אותה לגן עם תחתונים).
    לדעתי מפה הבינה הילדה שאפשר להיות עם טיטול (כי בגן אני עם) וזה יותר קל(לא צריך להפסיק לשחק...).

עבר חודש בערך מאז שעזבנו את הנושא לגמרי ולפני 4 ימים בקשה לשבת בסיר ובשירותים(לא עשתה אבל כן ישבה). אחרי 3,4 פעמים כאלה אמרתי לעצמי שאני חייבת לתפוס את המומנטום ושמתי לה תחתונים...היא קבלה את זה יפה, לא בקשה טיטול וישבה בסיר (עדיין לא עשתה).
    יום אחרי עשינו טקס פרידה לטיטול, היא חייכה וזרקה אותו לפח. זה היום ה-3 למבצע הגמילה!

התוצאות- היא לא מבקשת טיטול בכלל, הולכת עם התחתונים ברצון. ביום הראשון ישבה ולא יצא כלום , ביום השני ל"מבצע" עשתה פיפי פעם אחת ושאר הפעמים ברצפה, היום (היום ה-3) עשתה טיפונת בסיר, היא קמה מרוצה "יצא לי פיפי עעשיו אני אקבל פיפי פרס". נתתי לה פיפי פרס ואחרי דקה כל הפיפי יצא על הרצפה.

כשיוצא על הרצפה רואים שלא נעים לה אז אני אומרת "לא נורא פעם הבאה בטח ייצא בתוך הסיר", מנקה אותה ועוברת הלאה.

הבעיה הכי קשה שנראה שהיא לא ממש רוצה לשבת בסיר... לבד היא בכלל לא הולכת (לעומת ה"מבצע הראשון שבמשך 3 ימים ישבה בכיף ויצא לה גם). היום אני מזכירה לה כל רבע שעה בערך והיא אומרת לא אין לי פיפי . וכבר קרה כמה פעמים שאחרי דקה מרגע ששאלתי יוצא לה על הרצפה
    אני גם חוששת שהיא מתאפקת(לא בטוחה). הפתעה הייתה שקמה בבוקר פעם ראשונה יבשה (היה לה תחתול(החיתול תחתון הזה)

אני יודעת שיהיה חמור מאוד אם נחזור אחורה לטיטולים. אבל באמת נראה שהיא לא משפתפת פעולה הפעם. אני גם יודעת שכנראה יש לה את היכולת הפיזית (כי הרי כבר הצליחה בעבר גם קקי לעשות). אולי הפעם היא לא מוכנה מבחינה רגשית ואני רק חשבתי שכן כי היא בקשה כמה פעמים לשבת על הסיר.

מה לעשות, אני ממש מבולבלת ואודה ממש לעזרה

תודה דנה

הוספת תגובה

• גמילה מטיטולים

סמדר ריינר
    30/05/2010

שלום דנה,
    מדובר בילדה קטנה, יש זמן. את נשמעת קצת לחוצה וייתכן שזה משפיע על הילדה. את משתמשת במושגים קצת דרמטיים (לחזור לטיטול יהיה ממש חמור!) וכו'. הילדה כנראה רוצה, אבל כל פעם שהיא מראה קצת רצון, את מייד רוצה יותר ממנה וזה מוציא את כל העניין משליטתה. תנסי להרפות (גם אם נראה לך שאת מרפה היא מרגישה את הלחץ שלך, תסמכי עליה, תנסי להרפות באמת!) עיזבי את זה, כשהיא תרצה היא תעשה. אל תתפסי "מומנטום" על הרצון שלה כהגדרתך, ואל תחכי בדריכות מתי היא תעשה כבר. היא יודעת מה עושים, וכשהיא תראה בגן שיש ילדים שעושים, היא תרצה גם. בסוף כולם נגמלים, אלא אם כן ההורים רוצים יותר מהם:-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 3 וחצי חודשים
    דנה
    29/05/2010

התינוקת שלי (אחת מתאומות) היתה תינוקת נוחה ורגועה עד לגיל 3 חודשים. בשבועיים האחרונים היא בוכה המון, ואני מצליחה להרגיע אותה רק כשאני שמה אותה במנשא. רק בלילה היא ישנה טוב במיטה שלה.
    יוצא שרוב שעות היום היא ישנה על הידיים במנשא ולא עושה שום פעילות התפתחותית אחרת...

מה לעשות...?

לקביעת תור
    סגירה
    בת 3 וחצי חודשים

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

סמדר ריינר
    29/05/2010

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=268 id=link]הורים לתינוקות, הורים לפעוטות[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזמן הנכון להקמת עסק
    יוכי
    29/05/2010

שלום רב
    שמי יוכי ואני אמא לילדה בת 3 ועשרה חודשים ותאומים בני 7 חודשים.
    במהלך השנים האחרונות עשיתי הסבת מקצוע לקוסמטיקאית בכדי להיות עם הילדה שלי (ממש לאחר לידתה למדתי). לאחר ניסיון להקים עסק בבית החלטתי כי ההכנסה לא מספקת ויצאתי לעבודה. לאחרונה ילדתי את התאומים.
    כרגע ישנה אפשרות טובה להקמת עסק מחדש בצורה מסודרת עם סיכויים טובים להצלחה (בליווי צמוד של חברת ייעוץ להקמה ושיווק עסקי).
    אחד מהדברים שעוצרים מבעדי "לרוץ" ולהקים את העסק זה החשיבה על הילדים. אני תוהה מתי ובאיזה גיל הכי נכון להתחיל בהקמת עסק? האם הם קטנים מדי לכך? ואם כן אז מתי זה הכי נכון? האם אין גיל נכון לכך ותמיד יהיה קושי.
    אני מודעת לשעות הרבות שאצטרך להשקיע בעסק ועל כן מראש אני אקח עובדת נוספת שתפנה לי שעות להיות עם הילדים. אבל אי אפשר לדעת מה יהיה באמת...

אשמח לעזרה, תודה
    יוכי

לקביעת תור
    סגירה
    הזמן הנכון להקמת עסק

הוספת תגובה

• הזמן הנכון להקמת עסק

סמדר ריינר
    29/05/2010

שלום יוכי,
    את מבינה נכון שאין כזה דבר "זמן נכון" וההחלטה תלויה בהרבה גורמים. אכן גיל 7 חודשים הוא גיל קטן אם את מתכוונת להיעדר הרבה מהבית.
    עם זאת קבלת ההחלטה תלויה גם באיזו עזרה תקבלי לא רק בעסק אלא גם בבית.
    לא ציינת מהן שעות העבודה של בעלך, וכמו כן יש חשיבות לשאלה האם יש לך אפשרות לקבל עזרה מהמשפחה המורחבת או לקנות עזרה בכסף.לא ציינת גם באיזו מסגרת נמצאים הילדים הקטנים עכשיו?
    בעיקרון אני הייתי ממתינה לפחות עוד שנתיים וגם אז בודקת האם הילדים הסתגלו היטב למסגרות בהן הם נמצאים, האם יש לי מספיק עזרה לשעות אחה"צ וגיבוי למקרה מחלה של אחד מהם ואם כן הייתי מנסה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לשאלתך

יוכי
    30/05/2010

כרגע הקטנים נמצאים בנעמת עד השעה 16:00 והגדולה עד 13:30 ואחרי הגן אצל השכנה(הבת שלה חברה טובה)עד 16:30 כשאני מגיעה.
    בעלי חוזר מאוחר כל יום ומגיעה בסביבות 19:00 ולפעמים יותר מאוחר.
    הקמת העסק מבחינתי היא אופציה לראות את הילדים בשעות אחרות - אני מתכוונת לגייס עובדת.
    במידה ואני אהיה עם הילדים את אותן כמות השעות כמו עכשיו האם זה משנה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    30/05/2010

שלום יוכי,
    לא הבנתי למה כוונתך שאת מתכוונת לראות את הילדים בשעות אחרות. באיזה שעות, ומה ההבדל בעצם מאיך שהמצב כרגע?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינויי שעות.

יוכי
    30/05/2010

זה נראה כאילו אני מתאמצת למצוא דרך ללכת על זה אבל אני יודעת שאם זה לא נכון להם לא אעשה את הצעד הזה.בעבר כבר עשיתי הסבת מקצוע למען הילדים ואני לא מתכוונת להתחיל קריירה חדשה ולהפסיק באמצע שוב - זה מאוד מתסכל.ואם אני אהיה מתוסכלת אז הבית יהיה מתוסכל.
    אני רוצה למצוא את הטוב שבשינוי על כן חשבתי שאעבוד מפוצל במהלך היום כך שאוציא את הילדים מוקדם מהרגיל אהיה איתם בצהריים ואחזור לעבוד לקראת אחר הצהריים ערב. בשעות שלא אהיה תהיה העובדת.
    מלבד שבכוונתי שנרוויח יותר ונוכל להתקדם בחיינו לאיכות חיים גבוהה יותר (כרגע אנחנו גרים ב 3 חדרים 60 מ"ר - 5 נפשות+כלבה)
    אשמח לדעת את דעתך,למרות שאני יודעת שבתשובתך הראשונית קיבלתי מענה כי אין דבר נכון
    אחד.
    תודה על ההתייחסות זה מאוד חשוב לי
    יוכי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינויי שעות

סמדר ריינר
    31/05/2010

שלום יוכי,
    מתשובותייך הבנתי שגם היום את עובדת יום מלא, כך שאני לא מבינה את ההבדל הגדול ואת ריגשי האשם המייסרים אותך כל כך. מה שחשוב הוא שתמצאי סדר יום שיהיה קבוע ויציב, ושלילדים תהיה דמות קבועה לאורך היום שתוכל לתת מענה לצרכיהם ההתפתחותיים, החברתיים והלימודיים. כלומר אם את מוציאה אותם אחרי הגן/בית ספר ונמצאת איתם במקום צהרונית, תוכלי להיות פנויה אליהם באמת, להקשיב להם, לסייע להם, וכמובן לעשות גם את כל הדברים הטכניים - הסעות, חוגים וכו'. ומי שבא אחרייך ב-16:00 חשוב שתהיה דמות קבועה, שמכירה את כל מה שצריך לעשות (שיעורים, חברים, חוגים, מאיפה להסיע, מה קרה אתמול מה הם אוהבים לאכול וכו'). אם תצליחו בתוך המצב הזה לשמור על הקביעות והיציבות ועל הפניות וההקשבה לילדים- זה לא משנה איך זה נעשה.
    האמת - לי זה נשמע מסובך וקשה, מנסיוני אני יודעת שגם לאימהות שעובדות חצי יום קשה להסתדר עם שלושה ילדים לבד אחר הצהריים. אבל אני לא מכירה אותך ואת היכולות שלך, ואם זה נראה לך אפשרי, אז בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובות והסבלנות

יוכי
    31/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה:-) ובהצלחה...

סמדר ריינר
    31/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא רוצה ללכת לגן
    קרן
    29/05/2010

שלום רב ,
    יש לי ילדה בת 3.3 שנים שעד לפני שבוע רצה בשמחה לגן ואפילו ביקשה שלא אלווה אותה עד השער..אלא אפרד לפני..(זו כבר השנה השניה שלה באותו הגן)
    בשבוע האחרון, מאז שחזרנו מחופש חג השבועות, הילדה כל הזמן אומרת שהיא לא רוצה ללכת לגן, שהיא רוצה רק להיות עם אמא, שהיא דואגת לאמא ומתגעגעת , שהיא לא אוהבת את הילדים והגננת..היא בוכה כשאני נפרדת ממנה וגם לא אוכלת את ארוחת הבוקר..
    אציין כי אני בהריון בשבוע 18 - עדיין לא יצאה לי ממש הבטן - ואני מדברת איתה על התינוק..
    והיא מגיבה בצורה מאד רגועה ונעימה..
    היא ילדה מאד רגישה בוגרת וחכמה לגילה, היא מדברת באופן מלא ושוטף.
    אני יודעת שדברים שאני חווה ומרגישה משפיעים גם עליה והיא מרגישה אותי..
    הגננת בגן אומרת שלא קרה שום דבר חריג בגן - וגם בבית לא..
    אז אני לא מצליחה להבין מאיפה החרדה הפתאומית הזו שבאה?
    אני בתוכי מרגישה שזה משהו שיחלוף אבל בנתיים אני מאד מתוסכלת - כל בוקר להיפרד בבכי,
    ואם זה יתפתח למשהו יותר עמוק..
    מה לעשות?? אנא עזרתכם

לקביעת תור
    סגירה
    לא רוצה ללכת לגן

הוספת תגובה

• לא רוצה ללכת לגן

סמדר ריינר
    29/05/2010

שלום קרן,
    אני דווקא חושבת שאת מבינה טוב מאוד ממה באה החרדה הפתאומית. את בעצמך מספרת לנו על ההריון, ואת כנראה מבינה שזה קשור.
    הילדה אומנם מגיבה בצורה נעימה ורגועה כשאת מדברת איתה על כך, אבל לצד התגובה יוצאים החששות שלה, לא בצורה ישירה.
    כשאת מדברת איתה על התינוק, כדאי מאוד לתת מקום לכך שזה דבר נפלא אבל לא רק. ייתכן שכשאתן מדברות על כך היא קולטת ממך מסר שזה דבר נהדר והיא תעשה לך המון נחת אם היא נורא תשמח. זה לא כל כך נותן לגיטמציה לחשוב שיש גם דברים קשים בזה עבורה, אז היא חושבת על זה לבד, ונשארת עם זה לבד, וזה יוצא בדרך אחרת.
    יש לה כנראה חשש מאוד גדול לאבד אותך ואת מקומה אצלך לאחר הלידה, ואולי זה כבר קצת מתחיל לקרות, אולי את עייפה או לא מרגישה טוב לפעמים ואז את פחות פנויה אליה, והיא מרגישה שאין לה את אותה אמא שהייתה לה עד עכשיו, והיא נעלבת וחרדה, אבל חשה שאסור לדבר על כך, כי תינוק זה דבר כל כך נפלא ומשמח, שאיך היא יכולה לחרב לך את השמחה?
    מה שאני מנסה להגיד הוא שכדאי לתת מקום ולגיטמציה לחששות שלה ולדבר על כך שמותר גם להרגיש דברים לא נעימים לגבי התינוק, ותחשבו יחד איך ניתן להקל עליה, אולי היא תוכל לפעמים גם לחזור להיות תינוקת של אמא, לשתות מבקבוק, להתפנק קצת ואז לחזור להיות גדולה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התגובה המהירה

קרן
    29/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה