מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דילמה קשה לילד בן 6הדר23/05/2010
בני בן ה6 אמור לעלות לכיתה א ילד מאוד רגיש מפונק אינו דוחה סיפוקים אך נבון מאוד יש לציין שהוא מאוד צנום 14.5 ק"ג הדילמה מאוד קשה לי מצד אחד אני רוצה להעלות אותו וב3 החודשים האלו אעבוד איתו אינטנסיבית טיפול רגשי ובחוג להכנה לכיתה א שכיום הוא כבר נמצא בו פעם בשבוע אבל מצד שני אני חושבת שיהיו לו המון קשיים מבחינת בטחון עצמי בבית הספר ומבחינת התארגנות כי הוא ילד מאוד רגיש ועדין יש לציין שהומלץ לי ע"י פסילוגית של הגן לאחר אבחון עם הילד לא להעלותו וכך גם הגננת המליצה אך אני עדיין מתלבטת וחושבת שאולי עם עבודה איתו ב3 חודשים האלו וגם אחרי ישתנה משהו יש לציין ילד מאוד חברותי מקובל אך איני רוצה לעשות טעות שאולי אם ישאר בגן יראה את חבריו בכיתה א וזה יפגע בבטחון העצמי שלו כמובן שזה לא השיקול היחיד אשמח לתשובה במהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילמה קשה
סמדר ריינר24/05/2010שלום הדר,
מאחר וקיבלת חוות דעת מוסמכת מאנשי מקצוע שמכירים את הילד, יהיה לא מקצועי ולא נבון לייעץ לך באופן שטחי באינטרנט בנפרד.
באופן כללי אני יכולה לומר לך שבניגוד אולי לתיפקודים אחרים שניתן לעבוד עליהם, לגבי העניין הריגשי זה שלא שעבודה אינטנסיבית תוך שלושה חודשים תשפיע בהכרח על בשלותו הריגשית. כאן זה תהליך שלא ניתן לעבוד עליו משימתית ולהגביר את הקצב ואז גם יגברו התוצאות אלא צריך לתת לו את הזמן שלו.
לכן אני ממליצה לך שלמוע להמלצות שקיבלת ולנסות להשלים איתן, למרות הקושי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צבנות של פעוטגני23/05/2010
יש לי תאומים בני שנה ושמונה חודשים. איתי בבית מיום שנולדו. נפגשים עם ילדים, יוצאים כל יום לגני שעשועים שמחים ובעלי ביטחון עצמי גבוה. לאחרונה אחד מהם התחיל להכות את אחיו כשהם רבים על צעצוע ולפעמים לנשוך. זו הדרך שסיגל לעצמו כדי להשיג את מבוקשו. קרה גם שהיכה אותי כשהתרגז על דבר מה. איך מתמודדים עם תופעה כזו שלא תהפוך להרגל קבוע? חוץ מזה בתקופה הזו פיתח חרדת נטישה לא ישן כמו שצריך, צורח בלילות גם ההרדמה הפכה לסיוט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כעס ומרדנות טבעיים
ד''ר שירי שדה שרביט25/05/2010גני שלום,
את מתארת תגובות אופייניות לגיל - כל עוד הכישורים השפתיים אינם מאפשרים לילדים לבטא את כעסיהם ורגשותיהם, הם נוטים יותר לבטא משאלות שונות ותחושות באמצעות מחוות גופניות. וביניהן - גם תוקפנות. כשבנך מכה אותך או את אחיו, עלייך לעצור זאת באופן מיידי ולומר לא שלא לעשות זאת. לאחר מכן תנסחי במלים את מה שרצה, למשל: "אם אתה רוצה את המשחק, תבקש והוא ייתן לך אחרי שהוא יגמור לשחק". בתחילה בנך לא ינהג כפי שאת מדגימה לו, אולם בהמשך הוא יפנים דרך זו.
כמובן שאם את מרגישה שהוא משתמש באלימות ובצרחות כדי להפעיל אתכם, כדאי לבדוק מה הוא צריך מכם, ולראות מה ניתן לאפשר לו לקבל מבלי לנהוג בדרכים הללו. ובנוסף - עליכם להיות גם ריאליים, שכן תוקפנות, כעס ותחרות הם אלמנטים טבעיים בחיים, לא כל שכן אצל תאומים.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחקי ילדיםלירון23/05/2010
שלום רב! ילדתי בת ה 7 ובני בן ה 3 מרבים לשחק משחקי "אבא ואמא" הם מאד קשורים אחד אל השניה ומשחקים בצורה יפה וללא כל חריג מה שכן במשחק בני מרבה לקרוא לביתי "אמא" ולא בשמה הפרטי והיא עונה לו ולא מתקנת אותו ואילו היא פונה אליו בשמו (יצויין שזה נעשה רק בגבולות המשחק ולא מעבר לזה) האם הדבר חריג או מסמן על משהו בתחום המשפחתי והאים להעיר לו על כך? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחקי ילדים
סמדר ריינר23/05/2010שלום לירון,?
זה לא חריג, זה הצורך שלו במשחק. בכל מקרה במשחקי דמיון של ילדים אין להתערב ולהעיר להם, כל העניין הוא הוא שהמשחק הוא בדמיון ולא במציאות, ומותר לו לשחק איך שבא לו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היעדר אבאיה23/05/2010
שלום, אני חד הורית
בני בן השנה גדל בסביבה נשית בעיקרה (סבתא, דודות, מטפלות בגן ...) הוא רואה אותי מתלבשת, מתאפרת, וכיו"ב. מה יכולה/עלולה להיות ההשפעה של זה עליו בהמשך ? היכן אוכל למצוא על כך חומר כתוב ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח להתייחסות...
איה25/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדת נטישה בן שנהאמא לבן שנה23/05/2010
שלום, התינוק שלי בן שנה בעוד שבוע. בסוף השבוע האחרון נסענו אני ובעלי בפעם הראשונה לחופשב בלעדיו (חמישי עד שבת בערב). מה שמטריד אותנו זה שהבכל הזדמנות הוא נפרד מאיתנו בלי בעיות, לא בוכה ולא מתייחס. לפני שיצאנו לחופשה הנוכחית הוא ישן, כך שלא הספקנו להיפרד ולהסביר לו. הוא נשאר עם סבתא (דמות מוכרת ואהובה), לא בכה ובכלל לא הרגיש שנעדרנו. כשחזרנו קרה דבר מוזר: הוא הלך לבעלי בשמחה, אבל כשראה אותי בכה כאילו אני זרה לו ואפילו התעקש בקולות מחאה לרדת מהידיים שלי. האם התנהגותו נשמעת תקינה? האם יש תינוקות שכלל לא חווים חרדת פרידה מההורים או שזוהי בעיית תקשורת? האם התנהגותו כלפיי כשחזרתי היא ביטוי כעס? האם בגיל שנה תינוק בכלל מסוגל לכעוס על אמא ו"להעניש אותה" בכך שלא מתמסר אליה? בכלל, הוא לתינוק שלא אוהב להתרפק ולהתמסר למגע שלי ומעדיף להתרוצץ בבית. אני תוהה האם התפתחותו הרגשית תקינה, האם ההתקשרות אליי בטוחה והאם זו יכולה להיות בעיית תקשורת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
סמדר ריינר23/05/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=268 id=link]הורים לתינוקות, הורים לפעוטות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה חסרת ביטחון וביישנית - בת 4חלי23/05/2010
שלום
יש לי שתי ילדות - הגדולה בת 4 והקטנה בת 2.5
הבת הגדולה שלי סובלת מחוסר ביטחון עצמי משמעותי והקטנה בדיוק ההיפך
הלכנו לייעוץ ושם נאמר לי ולבעלי שע"מ לחזק לה את הביטחון אנחנו צריכים לעבוד איתה על הגבולות שלה ושתהיה יותר עצמאית.
לאחר חשיבה לא נראה לנו שזה מה שיפתור את הבעיה - הבת הקטנה גודלת באותם תנאים והיא בדיוק ההיפך. בנוסף אני מכירה ילדים מפונקים שהביטחון העצמי שלהם גבוה.
אין לי בעיה לקבל עצות לגבי ההורות שלנו רק שלא נראה לי שזה הפיתרון לבעיה.
מה דעתך ?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה חסרת ביטחון וביישנית
סמדר ריינר23/05/2010שלום חלי,
ייתכן מאוד שמי שייעץ לכם צדק, אם כי כמובן זה לא בטוח ובלי הכרות יותר מעמיקה איתכם אני לא יכולה לדעת. חוסר ביטחון בהחלט יכול לנבוע מחוסר גבולות ומפינוק, כי אז ההורים נחווים כמאוד חלשים, ואם ההורים שלי חלשים, גם אני תופס את עצמי כחלש. העובדה שהבת השניה מגיבה הפוך או שיש ילדים מפונקים שיש להם ביטחון - לא קשורה לזה, לכל ילד יש את התגובות שלו, וגם באותו בית יש לעיתים סיטואציות שונות עבור ילדים שונים.
אני ממליצה לכם לחזור לאותו ייעוץ ולנהל שם דיאלוג עם מי שייעץ לכם, או לפנות כמובן לייעוץ אחר, אבל להגיע למספר פגישות על מנת שתתאפשר הכרות מעמיקה שתניב תשובה מוסמכת ובדוקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר לתינוק על המוותבת של אבא23/05/2010
שלום רב, לצערי איבדתי את אבי (רק בן 60) לפני כחודש. בני בן השנה וחצי היה מאוד מאוד קשור אליו, בייחוד מאחר והיה איתו בכל יום מיום היוולדו וגם בתקופת מחלתו של אבי. חשוב להדגיש שהילד שלי מבין כמעט הכול ומדבר כמעט חופשי לגמרי (מתקדם לגילו) והוא אומר ש"סבא ישן". האם לתמוך בכך? אני רוצה להסביר לו את האמת, ומצד שני לא יודעת איך לעשות זאת. האם אפשר להגיד לו שהוא בלבנו? ישן משמעו יחזור ובשמיים - אני לא חושבת שנכון לומר לו. אודה מאוד על עזרתך הדחופה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה מתעלמים מהשאלה שלי??!
מיטל23/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
סמדר ריינר24/05/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=268 id=link]הורים לתינוקות, הורים לפעוטות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 6 מדבר על מוותסיגל23/05/2010
שלום, יש לי ילד בן 6.
קרה כבר כמה פעמיים שהוא אומר משפט כזה:" אני רוצה ללכת לישון ולא להתעורר.... בא לי למות".
פשוט במשפחה שלי היו מקרים של התעבדות.................ואני לא יודעת איך להגיב על זה.
בבקשה תעזרו לי !!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 6 מדבר על המוות
סמדר ריינר23/05/2010שלום סיגל,
האם ניסית לשאול אותו למה הוא רוצה למות? אני מבינה שאת מודאגת, וייתכן שאת מודאגת בצדק, אך הדאגה לבד לא עוזרת, צריך לשוחח איתו. נסי לשוחח איתו אם עדיין לא עשית זאת, ועדכני אותי לגבי התוצאה כדי שאדע איך להמשיך לעזור לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלון בנושא מתבגרים להורים גרושיםקטרין23/05/2010
צהריים טובים
שמי קטרין סטודנטית לסוציולוגיה שנה ראשונה הייני עושה עבודת סימסטר ומעוניינת בעזרת הפורום להפיץ שאלון לאוכלוסיה הנבדקת שאותה אני חוקרת "מתבגרים להורים גרושים" אוכלוסיה זו כוללת ילדים מגיל העשרה אשמח ואודה מקרב לב על עזרתכם תודה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבודה
נור07/11/2012שלום לך אני עושה עבודה סמנריונת בנושא גירושין והשפעתו על גיל הרך
יש לי בעיה בהקשר לשאלון מה אני צריכה לכתוב בו למי אגיש אותו המחקר שלי הוא נירטיב
אשמח אם תעזרי לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדים אצל בת 8זיווה23/05/2010
בתי בת 8 שנים ושלושה חודשים .היא ילדה מאוד בוגרת, חברותית ,מצחיקה ומתנהלת כמו כל ילדה בגילה .העיניין אצלה הוא שקיים בה פחד מחושך . היא פוחדת לשחק בחדרה לבד בשעות הערב ,
או להיות לבד נניח בסלון כשאני מארגנת את אחיה במקלחת וכו. יש לציין שלעיתים היא כן נמצאת לבד בחדר בערב כלומר לפעמים היא מתגברת על הפחד .כמו כן עד לפני חודש וחצי היא ישנה בחדרה , לבד עם מנורת לילה קטנה והכל היה בסדר . השינוי לרעה היה לפני כחודש וחצי ביום הזכרון לשואה . מאותו היום שדברו איתם על הנושא בבית הספר (בבית היא לא צפתה בתוכניות|) הילדה לא מוכנה לישון לבד בלילה היא בוכה וצורחת שהיא מפחדת "בגלל השואה" ישבנו והסברנו לה שאין ממה לפחד אך דבר לא עזר. בשבועייםה ראשונים הסכמנו שתישן איתנו או שתירדם בסלון ואז העברנו אותה למיטתה .לאחר שבועיים הסכמנו שתרדם עם אור דלוק לגמרי אך דבר לא עוזר היא בוכה וצורחת וברוב המקרים גם כשנרדמת , היא מתעוררת לפנות בוקר ורוצה "למיטה שלנו" העיניין הוא שבמשך היום היא בסדר גמור ולעיתים יש לי הרגשה שזה עיניין של תשומת לב שהיא מנסה למשוך מאתנו . שאלתי היא איך אני באמת מבחינה שיש כאן בעיה רצינית של פחד או שזהו עיניין של משיכת תשומת לה מאתנו ההורים ? האם נדרש כאן טיפול פסיכולוגי ? אני רוצה לציים שיש לה אח , בני , בן 5 ושנייהם מקבלים את מרב תשומת הלב והאהבה ממני ובעלי (אביהם) .
מצפה לתשובה ועזרה ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים
סמדר ריינר23/05/2010שלום זיווה,
אנא פני עמודת שאלות נפוצות לתשובה שעוסקת בפחדי ילדים. אם זה לא עוזר, ניתן לשקול פניה לטיפול. גם אם הפחד לא אמיתי אלא קריאה לתשומת לב, זה גם אומר משהו שכדאי לבדוק אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני קרוב לשלוש ומדיי פעםרני23/05/2010
במשחק שלנו הוא נושך אותי.יש לציין שלילדים הוא לא עושה זאת.מה זה אומר ואיך עלי להגיב לאחר ששוחחתי איתו על זה שזה לא נעים לי אבל הוא חוזר על כך כבר מספר פעמים.המון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשיכות בגיל שלוש
נעמה סבג שמש23/05/2010רני שלום,
התנהגות כזו יש לעצור בתקיפות. לומר לו שזה לא נעים זה לא מספק. עלייך לומר לו בטון תקיף: אנחנו לא נושכים, ולהפסיק את המשחק מיד!
הוא ילד מספיק גדול ואין שום סיבה שלא ייכנס לחדרו להרגע.
בהצלחה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשבתי אולי הוא רוצה
רני23/05/2010בזה להביע משהו...מה דעתך.המון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמח מאוד לקבל תשובה על
רני23/05/2010שאלתי השניה.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין לא קבלתי תשובה לשאלתי השניה.ת
רני23/05/2010תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת חמש וחצימיכל23/05/2010
בוקר טוב!
מתנצלת על האורך מראש אבל נראה לי חשוב לתת קצת רקע. בתי בת חמש וחצי. ילדה נבונה ומפותחת. בגיל 3 היא נכנסה לגן ועד אז אני הייתי איתה או אימי. היה גן פרטי מעולה היום היא שם בצהרון. השנה היא עברה לגן חובה. נראה שהתאקלמה ללא כל בעיה והולכת לשם כל בוקר עם רצון. מגיל שלוש היא הייתה בחוג ריקוד. היא מאוד אהבה לרקוד ואם נאלצנו להפסיד שיעור מסיבה כלשהי זה היה מעציב אותה. גם המורה בחוג מאוד שיבחה אותה על כישרונה. אציין רק שהילדה סובלת מעצירות מגיל צעיר מאוד ועקב כך לסירוגין מכאבי בטן. עשינו בירור מקיף וללא כל ממצא אורגני. בתחילת שנת הלימודים שמתי לב שחצי שיעור היא רוקדת ואחר כך עומדת בצד. היא הסבירה שזה בגלל היא עייפה ואין לה כוח. לפני כחצי שנה היא התחילה לסבול מכאבי בטן חזקים. היא אמרה שעקב הכאבים היא לא יכולה לרקוד וכך עזבה את החוג. ניסיתי כל מיני "שכנועים" כדי שתחזור, בהתחלה היא אמרה שזה בגלל הכאבים בבטן אבל בסוף היא אמרה שהחליטה שהיא לא אוהבת לרקוד. מה שכן, הכאבים היו לא רק בחוג אלא הם הופיעו בכל מקום ובכל שעה - בגן, בבית, בשעות אחר"הצ, במסיבות ובהצגות. הילדה נראתה ממש סובלת. כבר עשינו את כל הבדיקות האפשרויות. הרופה אומרת שכנראה מדובר בבעיה פונקציונלית. בחצי השנה הזאת הילדה נהייתה מאוד רגישה. יש לה רגישות גבוהה מאוד לכאב. על נגיעה או סריטה קטנה היא נכנסת לאיסטרי. יש לה התפרצויות בכי והיא נוטה להיות הרבה עצובה. היא רואה בהכל רק את הצד השלילי. היא אומרת הרבה אני לא אצליח, לא אזכור, לא אדע. גם דברים שעוד לא קרו ואולי גם לא יקרו בכלל היא חושבת עלהם כאילו זה יקרה וזה ויהיה לא טוב. לדוגמא, בצהרון הביאו להם גור כלב. היא מאוד התלהבה ושיחקה איתו המון ובאה הביתה שמחה. כשסיפרה לי עליו פתאום נהיתה מאוד עצובה ואמרה שהוא עוד מעט יגדל והתחילה לבכות. אמרתי לה שהיא יכולה להינות ממנו עכשיו כשהוא קטן וגם אחר כך כשיגדל ואין צורך להיות עצובה מראש כבר עכשיו. וכך עם כל דבר, כאילו לא יכולה להינות ממה שיש ומחפשת סיבה להיות עצובה. בנוסף, יש לה חוסר מוטיבציה מוחלט. וזאת ילדה שהייתה סקרנית מאוד ועושה המון דברים כמו עבודות יצירה, משחקי שולחן, קריאה. למשל אתמול היא שיחקה עם הכלבה שלנו ופתאום התחילה לבכות ואמרה שהכלבה רוצה לנשוך אותה. הבכי הלך וגבר והיא לא הצליחה להרגע. לקחתי אותה ושכבנו ביחד במיטה. כשניסיתי לדובב אותה והיא התחילה לספר לי שהיא חולמת בלילה על מכשפות ומפלצות. לא היה לי מושג. היא לא בוכה משינה ולא מתעוררת. אחר כך אמרה שבגן יש ילד שמציק. הוא מציק לכולם וגם לה. על זה אני ידעתי כי גם הגננת אמרה שכבר כמה פעמים דיברו איתו ועם ההורים שלו. בסוף היא אמרה " אני אלך מהבית הזה!". וזאת לא הפעם הראשונה שהיא אומרת את זה. בפעם הראשונה כשזה קרה אמרתי לה שאנחנו לא עוזבים את הבית שלנו. כולנו משפחה ואוהבים אחד את השני, אוהבים אותה. איך מתמודדים עם זה? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת חמש וחצי.
סמדר ריינר23/05/2010שלום מיכל,
תודה על הפירוט, זה בהחלט עוזר. נשמע לי שייתכן והילדה עברה מעבר חד מדי מלהיות בתנאים מוגנים כילדה קטנה עד גיל 3 ומגיל 3 שלוש - יש ממנה המון ציפיות שייתכן והיא עושה מאמץ על להענות להם - להיות ילדה מפותחת, לרקוד, לעשות עבודות יצירה. ואני לא מתכוונת למאמץ כי היא לא מוכשרת וצריכה להתאמץ, אלא למאמץ ריגשי שלא רואים אותו מבחוץ והוא בא לידי ביטוי בעצירויות ובכך שכעת נגמר לה הכוח ויש נסיגה.
מומלץ לפנות להדדרכת הורים כדי לראות איך אפשר להוריד ממה את הלחץ, וגם ממכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ובהמשך
מיכל23/05/2010תודה על התשובה המהירה. רציתי לציין שהילדה סובלת מעצירות מגיל כמה חודשים. מכיוון שאנחנו לא דחפנו אותה להישגים כל מה שהיא עשתה היא עשתה מתוך סקרנות טבעית ורצון. לכן כשלפני כחצי שנה "החליפו" לנו את הילדה והיא התחילה להשתנות זה מאוד בולט ומדאיג. מילדה שקטה אך שמחה היא הפכה לילדה עצובה, בוכה, חסרת מוטיבציה ועושה "הרבה רעש" עם כל ההתפרצויות. אודה לקבל את התייחסותך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אם השינוי קרה לפני חצי שנה, אולי צריך לחשוב מה קרה לפני חצי שנה בבית, במשפחה בגן או במקום אחר שאוי השפיע עליה.
בכל אופן, ייתכן ואני טועה אך אני לא הייתי מוותרת על חשיבה ובדיקה בנושא הלחצים. הורים לפעמים מכוונות טובות משדרים ציפיות, בלי לשים לב, גם אם זה לא נראה לחץ בפועל. בנושא הריקוד דרך אגב, לפי התאור שלך - בפירוש לחצתם עליה כשניסיתם "כל מיני שכנועים" כהגדרתך, ולא ברור למה. זה בסך הכל חוג, זו אמורה להיות פעילות פנאי, אם היא לא רוצה למה לשכנע בכלל?
גם לגבי נושא העצירות - ייתכן שזו נטייה שלה, כמו לכל אחד יש נטיות גופניות שנמצאות שם תמיד כנקודת תורפה ובזמן לחץ מתגברות.
בכל אופן יש שני כיוונים שנראה לי שכדאי לבדוק עומק בייעוץ מסודר, כרגע נשמע שיש שינוי גדול וחמור מדי בהתנהגותה כדי להשאיר זאת לרמת ייעוץ בפורום באינטרנט. הילדה נמצאת במצוקה כרגע וצריך לטפל בזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי קיום הסדרי ראיהמיכל22/05/2010
התגרשתי לפני כשנתיים אני אימא לשני ילדים בני 8 ו- 6.
לצערי האב אינו מקיים כלל את הסדרי הראיה.
הילדים פגועים ממנו מאוד.
לאחרונה הבן הגדול התחיל להזות כל מיני שיחות טלפון דמיוניות כאילו הוא משוחח עם אביו (מתי אתה בא לקחת אותנו? איפה אתה? וכיו"ב) הדבר מאוד מטריד אותי.
גם בבית הספר כשהבן נשאל על הקשר עם אביו הוא נוטה לשקר ולומר שהאב כל הזמן לוקח אותם, לכשהוא נשאל על ידי מדוע הוא עושה זאת הוא הסביר לי שהוא לא רוצה שידעו שאבא שלו מנדה אותו ולא רוצה אותו.
כמו כן הבן הצעיר בטוח שאבא שלו לא אוהב אותו ביום המשפחה הבן כתב ברכה הוא בה הוא כתב לו אבא אני מתגעגע אלייך אבא תאהב אותי. (אבל גם זה לא הזיז לאב).
גם שיחות הטלפון שהאב מנהל עם הילדים הינם קצרות ביותר וריקות מכל תוכן.
לי מאוד קשה עם המצב אני לא יודעת איך לשוחח עם הילדים על העניין מצד אחד יש בי את הילד הרע שרוצה באותו רגע להגיד לילדים אין מה לעשות זה אבא שלכם הוא חרא לא אכפת לו ממכם וכיו"ב ומצד שני יש את הילד הטוב שבי שמסביר להם שלמרות שאבא לא בא הוא אוהב אתכם
אבל אני פוחדת שיגיע היום שהילדים יגדלו ויגלו את האמת ואז הכל יחזור אליי בבומרנג אחד גדול.
למותר לציין שהאב כל הזמן חושב שאני מסיתה את הילדים נגדו וזה עוד יותר מרגיז אותי.
אני שוקלת לקחת את הילדים לשיחות אצל פסיכולוג אולי בן אדם נטרלי ייכוון אותם ואותי כיצד לנהוג בעניין.
אשמח לקבל את חוות דעתכם בעניין ולייעץ לי לאיזה פסיכולוג אני אמורה לקחת אותם.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי קיום סדרי ראייה
למה את חושבת שאם תגידי להם שאבא אוהב אותם זאת לא האמת? מאיפה את יודעת? ייתכן מאוד שהוא אכן אוהב אותם, כמובן שלא מצא דרך הולמת להראות זאת, והתנהגותו מאוד פוגעת. הורים שפוגעים בילדיהם מכל מיני סיבות הם לא בהכרח הורים שלא אוהבים. כולנו אנשים מאוד מורכבים, ויש לנו חלקים שאוהבים וחולקים שכועסים, חוששים, שונאים וכו' בו זמנית. בדיוק כמו שאצלך את מתארת יש "ילד טוב" ו"ילד רע" גם אצל אביו יש אני מניחה חלק שאוהב את הילדים שלו ומתגעגע אליהם, וחלק שמרגיש פגוע, כועס, חושש, חושד וכו' שלא מאפשר לו לקיים קשר תקין.
לגבי פניה לטיפול, אכן מאוד מומלץ.
את יכולה לפנות או לפסיכולוג קליני שעובד עם ילדים או פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים. את יכולה לקבל המלצה דרך מכרים באיזור המגורים שלך, או פסיכולוג בית הספר. קחי בחשבון, שעל פי החוק, נדרשת הסכמה של האב כדי לטפל בילד. אם את לא מצליחה לקבל הסכמה זו מהגרוש שלך, את יכולה להתחיל בהדרכת הורים וטיפול עבורך, וייתכן שזה יהיה גם יותר יעיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופהדינה22/05/2010
התינוקת שלי בת 10 חודשים לא אהבת כשמחליפים לה חיתול/ בגדים ממש בוכה בכי היסטרי למראות שאני מנסה להסביר לה ולדבר איתה ולעשות הכל במהירות אפשרית אך לא בלחץ. לפני כחודש היא התחילה להעמד ומאז היא גם לא יושבת באמבטיה היא תופסת לי בחולצה ולא מסכימה בשום פנים ואופן לרדת למים גם אם מכניסים צעצוע. עד אז אהבה מאוד להתקלח ודווקא לא רצתה לצאת מהמים. כל דבר שאומרים לה לא או לא נותנים לה את מה שהיא רוצה מקבלים בכי היסטרי. להשכיב אותה לפעמים היא נרדמת מיד ולפעמים, בעיקר בערב דורש הרבה מאמץ של ידים וטפיחות ומוזיקה וכמה סיבובים של בכי והרדמה. על אוכל בכלל אין מה לדבר, היא שומרת על הדיאטה מגיל צעיר מאוד של חודשיים בערך. מה עושים???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
סמדר ריינר22/05/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=268 id=link]הורים לתינוקות, הורים לפעוטות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר בשלות רגשיתליטל22/05/2010
שלום רב,
בני בן 3 ו-7 חודשים. מטופל במכון להתפתחות הילד בשל קשיים מוטוריים קלים ומתקדם יפה. מה שמטריד אותי זו הבעיה הרגשית. בהתייעצות עם מספר אנשי מקצוע, כולל נוירולוג נאמר לי שיש לו חוסר בשלות רגשית ואני מאוד מסכימה. ההתנהגות שלו אינה תואמת את גילו. השאלה היא אם פסיכולוג/ית התפתחותי/ת יכול/ה לעזור לנו בזה?
לתשובתך אודה,
ליטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר בשלות רגשית
ליאת גרוס22/05/2010שלום ליטל
חוסר בשלות רגשית יכול להיות קשור לצורך מולד בזמן רב יותר על מנת להתפתח רגשית, אך סביר שגם לכם להורים יש חלק בכך. חשוב להתייחס לילד על פי גילו. לדרוש ממנו דברים שמסוגל לעשות בעצמו, להתייחס אליו תוך ציפייה לדחיית סיפוקים מותאמת לגילו ולמידת עצמאות תואמת לגילו. על מנת שיהפך לכזה צריך להתנהג אליו ככה. פינוק יתר יוצר תלות וחוסר בשלות. צריך למצוא את האיזון הנכון וככל שהילד גדל לשנות ולהתאים. זה לא פשוט ולאתמיד אפשר לעשות את זה לבד. כן, פסיכולוג התפתחותי יכול לעזור ונראה לי שגם פסיכולוג חינוכי. חשוב שהדגש יהיה עבודה אתכם ולא עבודה ישירה עם הילד.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)