פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קושי רגשי עם ילדה בת 4
    שרון
    15/05/2010

שלום רב,
    בתי בת 4 ,ילדה חכמה וחברותית אך רגישה ונוטה לבכות מכל דבר הכי קטנטן שקורה סביבה. דרך התקשורת שלה לעיתים מייללת,שמשהו לא נראה לי כמו הנעל לוחצת היא "שוברת את הכלים" ומתחילה לבכות,לדבר מתוך יללה ומתעצבנת. אנו מסבירים לה בכל פעם מחדש שלא נדבר איתה בדרך זו ועליה להפסיק לבכות מכל דבר שקורה כי היא ילדה גדולה כבר.
    יש לה אח גדול,בוגר,שלא נתקלנו איתו במצבים כאלה אף פעם.
    בעלי כבר מאבד מולה סבלנות מהבכי והיללות כל היום בבית, ומדי פעם הוא מפליק לה ונותן לה מכה בטוסיק דבר שלי מאוד קשה איתו.
    אנו כבר אובדי עצות ולא יודעים כבר תקופה ארוכה מאוד איך להתמודד וללמד אותה התנהגות אחרת למרות כל ניסיונותינו.
    לאחרונה גם הגננת אומרת שכבר 3 פעמים הרביצה לילדים בגן.
    שלוקחים לה משחק, או לא משתפים אותה היא מאוד נעלבת ופשוט בוכה \דוחפת\נושכת.
    באופן כללי,מדובר בילדה עם שמחת חיים,חברותית.
    אשמח לשמוע דרכי התמודדות מול מצבים כאלה כי אני ובעלי כבר ממש בקרשים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קושי רגשי עם ילדה בת 4

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קושי ריגשי

סמדר ריינר
    15/05/2010

שלום שרון,
    הראה שזו הפכה להיות דרך עיקרית של הילדה להשגת תשומת לב. לכן כדאי לא לתת לה תשומת לב על ההתנהגויות האלה. כשזה קורה , להשתדל לא להתייחס, לא לעשות דרמה, אפילו שזה מעצבן. אם הי אלא תקבל התייחסות לאורך זמן, ל איהיה לה אינטרס להמשיך. במקביל, כדאי מאוד לתת לה הרבה תשומת לב על דברים אחרים, על דברים שהיא מצליחה לעשות, אפילו קטנים ביותר. בנוסף כדאי שתנסו למצוא זמנים במהלך השבוע להקדיש לה לבד, לשחק איתה, לשמוע מה קורה לה בגן, ולטייל איתה וכו'.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובדת עצות...
    מיכל
    15/05/2010

שלום רב,

בתי בת ה-15 מתקשרת אלי בלי סוף.
    מבקשת לדעת היכן אני, מה אני עושה, והאם הכל בסדר.
    כשאני יוצאת בבוקר לעבודה, היא מבקשת שאודיע לה שהגעתי...
    וכשאני יוצאת מהעבודה חזרה הבייתה, היא מבקשת שאודיע לה ... כך היא יודעת פחות או יותר מתי אגיע הבייתה, ואם אני מאחרת בדקה וחצי היא מתקשרת לשאול אותי היכן אני ואם הכל בסדר.

כשאני יוצאת לבילויים עם בעלי (אבא שלה) או עם חברות, היא מתקשרת אלי בכל מיני תרוצים ושואלת שאלות סתמיות ואפילו טפשיות לפעמים, רק על מנת לשמוע אותי.

בחודשיים האחרונים זה הפך לבלתי נסבל. תדירות השיחות ו/או הודעות הSMS ממנה מגיעות לכל רבע שעה בממוצע. יכול להיות כל 10 דקות עד חצי שעה...

בנוסף, היא לוקחת על עצמה אחריות הרבה מעבר למה שנערה בגילה אמורה לקחת.
    היא טרודה בעיניינים של מבוגרים ולא בעיניינים של בני גילה.

היא שוכחת לפעמים שאני האמא והיא הילדה....בפירוש מנהלת לי את החיים.

נסיתי לשוחח איתה בנועם, ניסיתי בכעס, ניסיתי להגיע איתה להסכמים על תדירות השיחות וההודעות, ניסיתי להתעלם מהשיחות שלה, אבל היא לא מפסיקה לצלצל עד שאענה........וכל זה לא עוזר.

אני לא יודעת מה עלי לעשות? האם להתעלם מהשיחות שלה?
    האם לענות בסבלנות לכל טלפון...ולקוות שזה יחלוף מעצמו...??

האם תופעה כזו מוכרת ואופיינית לגיל ההתבגרות , או שעלינו לפנות לייעוץ פסיכולוגי מסודר ואולי אף להתחיל איתה טיפול?

אודה לכן על התשובות..
    מיכל
    אמא על סף ייאוש...

לקביעת תור
    סגירה
    אובדת עצות...

הוספת תגובה

• אובדת עיצות

סמדר ריינר
    15/05/2010

שלום מיכל,
    זו לא התנהגות אופיינית לגיל ההתבגרות, אלא התנהגות שמעידה על חרדה רבה שבה נתונה ביתך מסיבה כלשהי. נראה שהתופעה אינטנסיבית ומפריעה מאוד לך, ואני מניחה שאם ביתך עסוקה כל הזמן בקשר איתך באופן הזה - ייתכן שהיא גם פחות פנויה לדברים אחרים - חברים? חברות? לימודים? לכן נראה לי שכדאי אכן לפנות לטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תגובתך...

מיכל
    16/05/2010

נפנה לייעוץ באזור מגורינו.

שוב תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא רוצה לשמוע סיפור
    חופית
    15/05/2010

שלום, ביתי בת שנה וחצי. תמיד אהבה לשמוע סיפורים שאני מקריאה לה (אני מקריאה לה בצורה מעניינת) ולאחרונה לא נותנת לי להקריא לה, מתעצבנת, ורוצה לבד להחזיק את הספר ומנסה לסגור את הספר תוך כדי שאני מנסה להקריא לה. אני יודעת שעכשיו היא בתקופה לא קלה (יש לה אח חדש בן חודש וחצי). מה ניתן לעשות - אני לא מעוניינת לדלג על שלב הסיפור של לפני השינה. האם לנסות להמשיך למרות ששום הקראת סיפור לא יוצא מהתהליך?האם לתת לה סתם להעביר דפים ולשתף איתה פעולה? בקיצור, מה עושים? חסר לי הזמן הזה איתה!
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לא רוצה לשמוע סיפור

הוספת תגובה

• לא רוצה לשמוע סיפור

סמדר ריינר
    15/05/2010

שלום חופית,
    אולי זה לא שהיא לא רוצה לשמוע אלא אולי היא רוצה להיות עצמאית, ולקרוא לבד, למרות שהיא לא יכולה. תנסי לראות איך את יכולה לזרום איתה בצורה יצירתית. אולי תתני לה להחזיק כך שהיא תוכל להיות שותפה, אולי תתני לה להמציא חלק מהסיפור בעצמה, נסי לא להיות נוקשה, זה לא תהליך לימודי. לימוד והשכלה הם לא מטרת התהליך של קריאת סיפור לפני השינה, אלא הכנה לפרידת הלילה בצורה של קשר נעים עם ההורה והזדמנות לעיבוד פחדים והרגעה לפני הלילה. כך שמה שחשוב זה הקשר שנוצר ביניכם בזמן האשכבה לישון ולא התוכן של הסיפור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא רוצה לשמוע סיפור

חופית
    16/05/2010

כן, זה די ברור לי שיש לה רצון להיות עצמאית. היא אומרת "אני" ו"תביאי לי קצת". ניסיתי יצירתיות אבל היא לא נותנת לי בכלל ל"הפריע" לה. היא רוצה להחזיק לבד, לשבת לבד (לא עליי או משהו כזה), לקרוא לבד ולדפדף לבד. רק שאני אשב לידה. כיף לי וסבבה עם זה רק שהייתי רוצה לפחות שתיתן לי לנסות לדבר איתה על הספר כדי שיהיה עניין ושתוכל משם לפתח דמיון משל עצמה. אם ישלך רעיון אשמח לשמוע.
    אציין רק שכמעט אפשר לשוחח איתה שיחה של ממש - יחסית לגיל שנה וחצי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא רוצה לשמוע סיפור

סמדר ריינר
    16/05/2010

שלום חופית,
    תראי, כרגע זה לא הולך, זה לא מה שמעניין אותה. תנסי להתייחס למה שכן מעניין אותה - תני לה חיזוק על כך שהיא עושה לבד, מחזיקה לבד, מדפדפת לבד, תהייי עסוקה בלהתפעל מזה, ותוותרי קצת על המטרות החינוכיות שלך, לכמה זמן, זה לא ילך אחרת. היא צריכה להרגיש שזה שלה כדי שתוכל להנות מזה. חכי שתבוא ממנה בקשה לדעת מה כתוב, גם אם ייקח הרבה זמן עד שזה יקרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על העצה!

חופית
    18/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה...

סמדר ריינר
    19/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 8
    טל
    15/05/2010

שלום,
    שאלתי היא כזו אתמול סיפר לי אחד הידידים שלי שבתו בת השמונה וחצי מבקשת להתקלח איתו, שאלתי האם זה נורמלי. יש לציין שההורים גרושים, מבחינתו זה נראה טבעי אני לא חושבת, אבל אשמח אם תביעי אית דעתך

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 8

הוספת תגובה

• ילדה בת 8

סמדר ריינר
    15/05/2010

שלום טל,
    אכן סיטואציה בעייתית. אני לא יודעת ממה נובעת הבקשה של הילדה, אבל להענות לה יהיה בפירוש לא נכון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 3 וחצי אוהב לשחק משחקי מחשב
    אלכס
    15/05/2010

שלום.
    יש לי ויכוח עם אישתי. ילד שלי אוהב לשחק משחקי מחשב (משחקים לגיל שלו). הוא די מצליח ונהנה מזה. רוצה לחשק בלי סוף, מעדיף רק לשחק כל היום, אך גם לא מתנגד כאשר מפסיקים אותו ומציעים אלטרנטיבה אחרת כמו מחשקי שולחן, טיולים בפארק וכו...

אני חושב שיש צורך להגביל את המשחקים של הילד לשעה ביום או רק אצל סבתא. אשתי חושבת שצריך להפסיק לגמרי עם המשחקים.
    1. מה לעשות?
    2. האם להגביל בשעות אם כן כמה?

הוספת תגובה

• ילד בן שלוש וחצי

סמדר ריינר
    15/05/2010

שלום אלכס,
    לא פירטת את הנימוקים שלך שול אישתך בוויכוח. מדוע אישתך רוצה להפסיק את משחקים לגמרי?
    באופן כללי, נראה ששעה ביום זה בסדר גמור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד שמסרב ללכת לגן
    לילך
    14/05/2010

אשמח אם תשיבו לי לגבי שאלתי ילד שמסרב ללכת לגן

לקביעת תור
    סגירה
    ילד שמסרב ללכת לגן

הוספת תגובה

• לא מצאתי. הקפיצי את השאלה

נעמה סבג שמש
    14/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה ממוצץ -דחוף
    אמא
    14/05/2010

בתי עוד מעט בת 3שנים, היא בגן מגיל 11 חודשים... אני מנסה לגמול אותה מהמוצץ לפני כניסתה לטרום חובה בתחילת ספטמבר השנה.
    יש לציין שהיא במשך היום וכל עוד שהיא שמחה ומשחקת היא לא מכניסה אותו לפה... היא מבקשת אותו ומתעקשת על כך ברגע שהיא רוצה ואני נותנת לה אותו כי היא יודעת מתי היא רוצה אותו. וגם לפני שינה לא יושנת בלעדיו (מן הסתם)!
    איך אתחיל את תהליך הגמילה? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה ממוצץ -דחוף

הוספת תגובה

• פרידה ממוצץ

נעמה סבג שמש
    14/05/2010

שלום לך אמא,

האם הילדה נמצאת במקום של פרידה מהמוצץ? האם היא מתמודדת טוב עם התקפי זעם? האם היא בוגרת לגילה?
    אם היא בשלה לכך התחילי מכך שיש בית למוצץ בשעות היום, ולוקחים אותו משם כשיש צורך. המוצץ לא צריך להיות אצלה תמיד. בגן כדאי להקפיד על אותו הדבר.

קראי לה ספרים רלוונטים והציעי לה להפרד ממנו ע"י בלון הליום לאוויר. עשי מזה טקס. אפשר גם להזמין חברים שיתנו לה מתנות בגלל הפרידה מהמוצץ.

אפשר גם להמתין עם הנושא בנוגע לשינה.

אבל הכי חשוב...בדקי אם הילדה מוכנה לכך.

בהצלחה1

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיצד להפרד נכון בגן ?
    מנדולינה
    14/05/2010

שלום רב,
    בתי בת 1 שנה וחמישה חודשים והשבוע התחלתי בתהליך קליטה בגן . הילדה נבונה בעלת אוצר מילים גדול יחסית לגילה , מתהלכת ,ומסוגלת לדרוש דברים בסיסיים כמו בקבוק ומאכלים שונים כשהיא רעבה , ואף כבר קוראת לאנשי הצוות בשמם .. בקבוצה 7 ילדים סה"כ על 3 אנשי צוות , 2 מהן מאד מאד חמות , שלישית נעימה אבל לא ממש מחוברת ..
    אנו מקפידים על קליטה הדרגתית , נשארים קרוב לשעה בבוקר , משחקים עימה או יושבים קצת בצד פעם אני פעם בן הזוג ) נפרדים , מנשקים ולא נעלמים ומעבירים במלל מסר ברור שאנו הולכים ומי יבוא כל יום לאסוף . נכון לעכשיו מקסימום השעות שהקטנטונת בגן הוא כמעט 4 שעות ; טרם השארתי אותה ליום מלא כולל שינה אז עושים שמיניות באוויר ונעזרים בסביבתה הקרובה סבים סבתות עד שתסתגל היטב ותוכל להמשיך לישון

הפרידה בבוקר מעט קשה ויש בכי ( נורמלי כמובן ) ; למיטב הבנתי , עלי להיות ברורה כאשר אני יוצאת ולא לזגזג ( ללכת לחזור ) . כשהיא בוכה , מייד הגננת אוספת ומרגיעה ,מחבקת ומלטפת אבל אני יוצאת לעבודה וילדתי בוכה , לא בפניקה ( לעומת אחרים בגן ) אבל בכל זאת בוכה וברור לי שהיא במצוקה .
    מהגן מדווחים לי שתוך כמה דקות היא חדלה מלבכות וחוזרת לשחק ולפעילויות קטנות שעושים בגן .
    וכעת יש לי ספקות באשר לאיך נהגתי עד עכשיו : מה נכון איפה לעשות ? האם בכל זאת ללכת כאשר היא בוכה או ללהשאר , להרגיע ולהפרד שוב ? הרי זה יכול לחזור על עצמו שוב ושוב ואני לא אצא מהגן ?
    אודה לתשובה , ברצוני לעשות את הטוב ביותר עבור בתי

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כיצד להפרד נכון בגן ?

הוספת תגובה

• כיצד להיפרד נכון בגן

סמדר ריינר
    14/05/2010

שלום לך,
    עשית נכון עד עכשיו, וכדאי שתמשיכי בדרך הזו. זה שהילדה בוכה זה לא שמה שיעזור זה שאת תחזרי אליה. כנראה הפרידה קשה לשתיכן, היא צריכה להרגיש שהפרידה בסדר עבורך וזה מה שייתן לה את היכולת להיפרד בעצמה. חזרה שלך אליה, גורמת לה להבין שאם תבכה היא יכולה למנוע את הפרידה לעולמים, זה רק יגביר את הבכי וזה גם לא נכון ולא תואם התפתחות ומציאות. אם היא לא הייתה נרגעת אחר כך כל היום, זה היה סיפור אחר, אבל כדי להתפנות לענייניה ולהתפתחות שלה את חייבת לשחרר אותה ולהאמין שבסך הכל טוב לה, לא כדאי ללכת אחורה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 8
    אמא
    14/05/2010

שלום!יש לי ילד בן 8 הלומד בכיתה קטנה וחלק מהשיעורים נמצא בכתה גדולה
    אנחנו נמצאים בטיפול רגשי מזה שנתיים ובמעקב נוירולוג ילדים עקב חוסר בשלות רגשית.יש לציין כי הוא ילד חכם,ציונים טובים ומבחינה חברתית גם כן תקין
    שאלתי היא האם יותר קשה "לחנך" ילד הסובל מחוסר בשלות רגשית מאשר ילד קטן?יש לי עוד 2 ילדים קטנים,ואיתו הרבה יותר קשה לי מאשר איתם-מבחינת משמעת,דחיית סיפוקים,בקשות שוטפות כמו להיכנס לאמבטיה לחזור מהגינה-תמיד איתו אני צריכה להתווכח ותמיד הוא מתנגד ומתמרד.אודה לתשובתכן.תודה רבה ושבת שלום

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 8

הוספת תגובה

• ילד בן 8

סמדר ריינר
    14/05/2010

שלום לך,
    אין כאן תשובה כללית שנכונה לכ להמקרים. יכול להיות שבמקרה של הקשיים של בנך אכן קשה יותר "לחנך" אותו בגלל חוסר הבשלות הריגשית, וייתכן שהקושי לחנך נובע גם מדינמיקה משפחתית שיש סביבו שלא קשורה באופן ישיר לקושי שלו. מאחר ואתם נמצאים בטיפול ריגשי שנתיים, כדאי לדבר עם מי משטפל בכם ולהבין יותר את הקושי לחנך ואיך ניתן להקל עליו. אם הדרכת הורים לא נכללת בטיפול שאתם מקבלים, ייתכן שעליכם לבקש זאת או לפנות בנפרד כדי לקבל זאת. לא נראה לי שטיפול בילד בלבד בלי ליווי עבורכם זה מספיק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מטיטול
    לילי
    14/05/2010

שלום רב,
    בתי בת שנתיים ו3 חודשים. גמולה כחודשיים (מאז פסח)
    לאחרונה התחילו להיות לה פספוסים כמעט כל יום גם פיפי וגם קקי לפעמים
    העניין עם הקקי , שהיא עושה בדרכ במעון אחרי השנת צהריים (שהיא עדיין עם הטיטול)
    ולפעמים בסיר אחרי שמורידים לה את הטיטול
    גם בבית בערב לפעמים היא אומרת שיש פיפי ושהיא יושבת בסיר יוצא גם קקי.
    אחרי שהיא רואה שהקקי יצא היא ממש נרתעת מהעניין וששואלים אותה אם היא רוצה עוד היא עונה לא לא אין קקי כאילו זה מפחיד אותה
    אציין שאני בהריון בחודש חמישי וכבר רואים בטן, היא מראה הבנה והאהבה לגבי העניין אז לא נראה שזה קשורץ
    מה ניתן לעשות במצב כזה?

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מטיטול

הוספת תגובה

• גמילה מטיטול

סמדר ריינר
    14/05/2010

שלום לילי,
    למה לא נראה לך שזה קשור? כי היא מראה אהבה כלפי העניין? לא יכול להיות שיהיו רגשות נוספים? היא מראה אהבה כלפי העניין אבל מרגישה בו זמנית ש"מגרשים" אותה מלהיות תינוקת, ואז היא חוזרת להיות תינוקת בדרכה.
    אפשר לנסות לדבר איתה על כך שהיא עדיין יכולה להיות תינוקת של אמא, ואחר כך לחזור להיות ילדה גדולה. להקריא לה שירים וסיפורים סביב הולדת אח קטן ולתת לגיטמציה לכל קשת הרגשות שהדבר מעלה, לא רק החיוביים או אלה שנוחים לנו, ואחר כך לחזור לגמילה ולמסגרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד שמסרב ללכת לגן
    לילך
    13/05/2010

שלום רב

בני בן ה-3 עד לפני כשלושה שבועות שהה איתי בבית ולא הלך לגן.

לפני כשלושה שבועות הוא התחיל ללכת לגן בתחילה הוא היה מרוצה מאוד

לא בכה ולא היה משנה לו אם אני הולכת הביתה הוא היה קם ברצון לגן

הוא היה שבוע בגן ולאחר מכן הוא חלה וכתוצאה מכך הוא נשאר בבית

במשך שבוע

לאחר שהוא הבריא שלחתי אותו לגן ומאז הוא לא מפסיק לבכות והוא מסרב ללכת לגן גם בבית שהוא שומע שהוא צריך ללכת לגן הוא מתחיל לבכות

שוחחנו איתו בכדי לוואדות שלא מציקים לו או פוגעים בו אך הוא טוען שלא

שוחחנו איתו והסברנו לו שכיף בגן ושכולם הולכים וכו'

אך זה לא עוזר אנו אובדי עצות האם זה חלק מההסתגלות ? אנו מאוד דואגים לו

אשמח אם תענו לי במהרה תודה על תשומת הלב.

לקביעת תור
    סגירה
    ילד שמסרב ללכת לגן

הוספת תגובה

• הסתגלות לגן

ד''ר שירי שדה שרביט
    14/05/2010

לילך שלום,
    בסה"כ עברו שלושה שבועות מאז שבנך נכנס לגן, כאשר בחלקם הוא היה חולה ולא הגיע לשם. לכן, יש להבין את הקושי שלו כרגע כמבטא את הקושי בהתרחקות מהבית והסתגלות למקום חדש. חשוב לתת לו תקופה מספיק ממושכת על מנת להתאקלם, לקבל את הקושי אולם להעביר מסר גם לגבי הערך בהליכה לגן. בגן לא תמיד כיף, וזה מובן, אולם הוא יכול להרוויח הרבה לאחר שיסתגל, וזה המסר שכדאי להדגיש לו.
    חשוב גם שתבדקו עם עצמכם אלו מסרים אתם מעבירים לגבי הגן, אולי אתם חוששים מאוד שיציקו לו ויטרידו אותו שם, והדבר עובר אליו איכשהוא, גם אם לא תרצו.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלה קשה של סבא
    טל
    13/05/2010

שלום,
    אבי חולה במחלה קשה וימיו ספורים (חודשים )- כשהוא היה מאושפז בבית חולים ילדי (10 8 6 ו שנים) ידעו שסבא לא מרגיש טוב ומטפלים בו בבית חולים, עתה הוא בבית ועומד להתחיל טיפולים שישפיעו עליו פיזית (עד עתה מבחינה חיצונית לא בולטת מחלתו - פרט לתשישיות).
    שאלתי היא איך ובעיקר באיזה שלב עלי להכין אותם.
    האם לא לומר דבר ולענות לשאלות כשתעלנה או להתחיל לעדכן אותם?
    הם רגילים להפגש עם סבא וסבתא בביתם כמעט כל שבת - לארוחת בוקר שהפכה למסורתית, והקשר ביניהם טוב (לא בטוחה אם המפגשים בשבת ימשכו באותה תדירות)
    כמו כן ברוב המקרים אני מצליחה "לשמור" את הבכי ללילה כשהילדים ישנים - אבל יוצא להם לראות אותי עם עיניים אדומות - הרי אומרים שילדים חכמים ויכולים להרגיש שמשהו קורה - לא רוצה שיחשבו שמסתירים מפניהם משהו...
    זהו המות הראשון במשפחה הקרובה, אני מבולבלת ואובדת עצות - אודה לעזרתכם

לקביעת תור
    סגירה
    מחלה קשה של סבא

הוספת תגובה

• מחלה קשה של הסבא

סמדר ריינר
    13/05/2010

שלום טל,
    את אכן צודקת, ילדים מרגישים. ולכן כדאי בהדרגתיות למסור להם יותר פרטים. כל אחד בהתאם לגילו. אפשר לספר להם שהוא חולה מאוד, ושיתחיל בקרוב טיפולים ולכן הוא ייראה שונה. ניתן לפרט להם איך הוא ייראה (נשירת שיער למשל) במיוחד מאחר ובלאו הכי הם ייתקלו בזה. לבן הגדול אפשר למסור פרטים יותר מדוייקים לגבי שם המחלה ומהות הטיפולים. אם הם שואלים שאלות נוספות מעבר לפירוט - יש לומר להם את האמת, וללוות אותם ריגשית , כלומר זה לא רק מסירת העובדות שמשנה פה אלא היכולת לדבר על העצב והחששות שהמידע גורם.
    כרגע אני מבינה שהוא לא ממש על ערש דווי, ולכן אין לדעתי טעם וסיבה להכין אותם למוות, אלא אם הם שואלים. על כך יש לדבר בשלבים יותר מאוחרים, מהתאור הקצר שהבאת אני לא בטוחה שזה רלוונטי כרגע.
    כשזה יהיה רלוונטי, צריך לשקול בהתאם למצב לאפשר להם להיפרד ממנו (אם הוא בהכרה, ואם הוא והם מעוניינים בזה).
    נראה לי טל, שאתם ממש לא שם עדיין, אדם שיש לו עוד מספר חודשים וגם מושקעים בו טיפולים, הוא גם אדם שאולי עוד יש תקווה לגביו, יכול להיות שגם אתם המבוגרים קצת מבוהלים ואולי עוד לא עיכלתם את המידע עד הסוף, ולא בטוח שכרגע זה כל כך דרמטי עד שצריכים להיכנס למושגים של "מוות ראשון במשפחה". ייתכן ואתם הולכים להיכנס לשגרת טיפולים וליווי במחלה שתימשך עוד זמן מה, לכן נסו לקחת כל שלב בעיתו ולא לרוץ קדימה מדי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

טל
    14/05/2010

את מאוד צודקת סמדר, אנחנו המבוגרים מבוהלים מאוד - בעקר משום שהובהר לנו שזה עניין של זמן (אין מרפא למחלה)
    הצלחת לעשות לי קצת סדר ולהכנס לפרופורציות, אני אעדכן אותם שלב שלב במינימום המידע הנדרש ואהיה רגישה לתגובתם ושאלותיהם.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה, ושיהיה לכם קל כמה שניתן...

סמדר ריינר
    14/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות קשה האם לעלות לכיתה א'
    ימית
    13/05/2010

ביתי ילידת דצמבר 2004 מאד חכמה בעלת כושר ביטוי ברמה גבוהה ויכולת ווברלית מעבר לילדים בני גילה לאחרונה אחרי פסח הילדה עברה משברון קטן היתה שביתה בגן והגננות של הצהרון החליפו את הגננת והסייעת הקבועה (יש לציין שהיא בחטיבה צעירה) בכל פעם שלקחנו אותה היא פחדה להיפרד ממני ובכתה בצרחות שהיא אפשר היה לעזוב אותה במצב כזה זה המשיך כמעט כמה שבועות ומאז יש לה פחד שאני יוצאת מהבית לחברה או יורדת לשכנה היא נלחצת בקלות. הנחתי שזה כנראה מאותה הסיבה ועזבתי את זה. במקביל ערכו בגן בדיקת בשלות לכיתה א' וכמו כן כי היא ילידת חורף ערכו לה את הבדיקה והיועצת קראה לי ולבעלי לשיחה לטענתה הילדה מאד חכמה מבינה עניין מאד מובילה חברתית מנהיגה בעלת שפה גבוהה שום דבר לא חודש לי.
    אך היא חושבת שחסר לה קצת ה"המשחק" היא עוד לא בשלה רגשית כששאלנו במה זה מתבטא הם טענו שהיא לא מסוגלת לסיים דפי עבודה והיא מאד נהנת מהמשחק ולא נהנת לעבוד בקבוצה עם הגננת לפי ניסיונם הישארות נוספת תעשה לה רק טוב והיא תתבשל עוד קצת ותגיע מאד מוכנה לכיתה א' גם כי גילה הוא הצעיר ביותר בחטיבה וגם נראת מאד קטנה לגילה יש לציין שחברותיה הם בנות שנשארו שנה נוספת בגן. משיחה איתה היא מאד מעוניית להישאר בגן היא טוענת שקשה בא' ופחות משחקים וכל הזמן עובדים לומדים ולומדים (היא רואה זאת כי כיתה א' לידה ממש)
    הנקודה העיקרית שבעלי מאד מאד מתנגד להשאיר אותה כי היא מאד חכמה ורק "טיפשים" נשארים שנה נוספת זה גורם לנו למתח ועצבנות אנו מתווכחים ולפעמים שקול נשמע מעבר לחדר והילדה מרגישה ושומעת אני יודעת שאנחנו טועים אבל אני כבר לא יכולה להתמודד עם בעלי הוא לא טיפוס שמתערב אבל הפעם הוא יוצא מגידרו ולא מפסיק להגיד את דעתו יהיה מה שיהיה היא עולה לא' גם אם "נתגרש". אני מאד מתוסכלת קרוב לשבוע שאני לא אוכלת לא ישנה טוב זה משפיע עליי מאד היא ביתי הבכורה וחשוב לי לא לטעות בדרך עד היום עשיתי הכל נכון ויצאה לי ילדה נהדרת ושובה וחכמה מאד עם כל מי שהתייעצתי חברות מורות, פסיכולוגיים, אנשי מקצוע וכמובן עם הסגל בגן וגם עם הורים שהשאירו את ילדם שנה נוספת כולם אמרו לי להשאיר אותה ותחושת הבטן שלי אומרת אותו דבר. פשוט משהו בלב ככה צובט ואני מתוסכלת מההתלבטות.
    אנא עיזרי לי דחוף כי אני כבר מיואשת... תודה ימית

הוספת תגובה

• התלבטות לגבי כיתה א' או בזוגיות?

סמדר ריינר
    13/05/2010

שלום ימית,
    לפי מה שאת מציגה אין לך התלבטות לגבי השארת הילדה בגן, אלא יש קושי בהגעה להסכמה ביניכם כבני זוג. עצם המצב שמגיעים לאולטימטום כזה, של "נתגרש" ואי אפשר לנהל דיאלוג, מראה שייתכן והבעיה לא קשורה בכלל לילדה.
    אני לא מכירה אותכם, וגם את רוב הפרטים כתבת על הילדה ולא על הזוגיות שלכם. האם תמיד הויכוחים מגיעים למצב כזה? איך התקשורת ביניכם בדרך כלל, והיחסים בכלל?
    יכול להיות שזה נושא להתייעצות בנושא זוגיות ולא להתייעצות על ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתגובתך

ימית
    14/05/2010

בד"כ אנו פותרים דילמות אחרות בצורה שונה בעלי פחות מעורב ממה שקורה עם הבנות הוא לא מחליט בד"כ כששואלים אותו הוא תמיד אומר "מה שאמא אמרה" אין לו תמיד דעות איך לטפל בבנות איך לחנך מה יאכלו הוא מסתמך תמיד על שיקול דעתי והאינטואיציות האימהיות שלי והוא תמיד אומר שהן ככה בזכותי וכך גם כל סביבתי משפחה וחברים יודעים שאם הטיפול היה בידיו הן היו שונות לחלוטין בעלי לא יושב איתן במשחקים ובהכנת חוברות לא מקדם אותם הוא משחק איתם משחקים ילדותיים הולך לפארק איתן מפנק בקישקושים אפילו לא מתנות בעלות מחשבה.
    ככה הוא בגלל זה אני מופתעת מהתגובה שלו הרי הוא לא מכיר את היכולות של הבת שלי ועד כמה היא רגישה ואיזה קושי יש לה בלהיפרד בבוקר כי הוא לא לוקח אותה לגן (הוא יוצא מוקדם) גם לא מחזיר מהגן אין לו מושג בשבילו היא מושלמת והכי חכמה כי מאד מתמרנת ומאלטרת אז זה מעיד על סוג של חכמה אך הדרך שלה היא המון מניפולציות וככה זה נראה למי שלא מכיר אותה שהיא אובר חכמה אך אני יודעת שאם תעלה לא' תהיה לה נפילת מתח כזו שתתפוצץ לנו בפנים
    אני ובעלי מדברים על הכל מבלים ביחד צוחקים אך כמו כולם גם מתווכחים לפעמים אנו ביחד כבר 14 שנה מהיום שהכרנו . ואני הדומיננטית יותר
    תודה שאלותייך היו במקום כנראה שלא דיברתי מספיק על הזוגיות שלנו... ימית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    14/05/2010

ימית היקרה,
    יכול להיות שהגעתם למצב שמה שעבד עד עכשיו לא עובד יותר. יכול להיות שהמקרה הזה חריג ויכול להיות שהוא "מקרה מבחן" שדרכו בעלך מסמן לך (ולא בהכרח בצורה שמודעת לכל המשמעות של זה) שמה שהיה עד עכשיו לא מתאים לו יותר. מה שהיה עד עכשיו היה כנראה נוח לשני הצדדים, הוא היה פטור מהחלטות קשות, כל מיני סוגים של דילמות ואחריות, להיות ה"רע" שאומר לא וכו', ואת אומנם החזקת הרבה דברים לבד אבל דברים נעשו בדרך שלך והוא לא הפריע. פה יש הפרה של האיזון הזה שהחזיק הרבה שנים מעמד, ואולי זו הזדמנות לצמיחה עבור שניכם לראות איך אפשר למצוא דרך לפתור בעיות בשניים, להכיר במורכבות הריגשית של כל החלטה, ובכל מיני היבטים שלה, שכשאנחנו מקבלים החלטות לבד אנחנו מצליחים יותר טוב להדחיק, וכשאנחנו בשניים השני מחזיק לפעמים רגש שלא נעים לנו ומכריח אותנו להתייחס אליו. בעלך, למשל במקרה הזה מחזיק מאוד חזק את העלבון על כך שהילדה שלכם, מקסימה ככל שתהיה, כרגע לפחות היא לא כמו כולם ולא יכולה לעלות לכיתה א'. זה עלבון שאת לא מתייחסת אליו כרגע, אולי כי את רואה את התמונה היותר רחבה ואולי כי את מבינה שזה לא פרקטי להתעכב על כך, ובתור מקבלת ההחלטות הראשית בבית את רגילה להסתכל על מה שפרקטי ופחות על דברים אחרים, אני לא יודעת.
    בכל אופן את הצגת את השאלה כהתלבטות אבל אין כרגע מצב של התלבטות - את מקובעת בדעתך והוא מקובע בדעתו, זו לא ההגדרה של התלבטות. אין כאן ממש התלבטות אלא החלטה מנומקת היטב שצד אחד לא מסוגל ריגשית לקבל אותה.
    לדעתי, אפילו שהזוגיות שלכם הייתה מצויינת עד עתה שווה ללכת ולבדוק את תהליכי קבלת ההחלטות אצלכם בייעוץ מסודר, כי זה הקושי, אין כאן התלבטות אמיתית לגבי הילדה כרגע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להמשך

ימית
    14/05/2010

תודה סמדר
    ייתכן מאד ואת צודקת אעם יזה יועץ אני יכולה להתייעץ באזור הדרום שאת מכירה שיוכל לעזור לי בסוגייה הקשה הזו. (ב"ש והסביבה)
    בנתיים בעלי קצת מתנדנד הוא מתחיל לקבל כמה הטפות מכל כיוון אני מאד מקווה ורוצה שיתן לי לפעול לפי האינטואיציות האימהיות שלי ותחושת הבטן החזקה שיש לי תאמיני לי שזה כמו תינוק בבטן, כולי תקווה שנגיע לעמק השווה ונקבל החלטה שתיהיה מתאימה לשתינו, יתכן מאד שזה מה שהוא מרגיש סוג של עלבון אבל זה ממש לא יהיה כך אני לא יתן לזה להשפיע עליו עד כדי כך.
    בכל אופןתודה רבה ואם יש לך טלפון של יועץ שיעזור לי אשמח לקבל.
    תודה ושבת שלום ימית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    14/05/2010

שלום ימית,
    באופן אישי אני לא מכירה באיזור באר שבע, אבל את יכולה לחפש בגוגל את האתר של האגודה לטיפול זוגי ומשפחתי, יש להם את רשימת המוסמכים שלהם כולל כתובות וטלפונים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתגובתך

ימית
    14/05/2010

בד"כ אנו פותרים דילמות אחרות בצורה שונה בעלי פחות מעורב ממה שקורה עם הבנות הוא לא מחליט בד"כ כששואלים אותו הוא תמיד אומר "מה שאמא אמרה" אין לו תמיד דעות איך לטפל בבנות איך לחנך מה יאכלו הוא מסתמך תמיד על שיקול דעתי והאינטואיציות האימהיות שלי והוא תמיד אומר שהן ככה בזכותי וכך גם כל סביבתי משפחה וחברים יודעים שאם הטיפול היה בידיו הן היו שונות לחלוטין בעלי לא יושב איתן במשחקים ובהכנת חוברות לא מקדם אותם הוא משחק איתם משחקים ילדותיים הולך לפארק איתן מפנק בקישקושים אפילו לא מתנות בעלות מחשבה.
    ככה הוא בגלל זה אני מופתעת מהתגובה שלו הרי הוא לא מכיר את היכולות של הבת שלי ועד כמה היא רגישה ואיזה קושי יש לה בלהיפרד בבוקר כי הוא לא לוקח אותה לגן (הוא יוצא מוקדם) גם לא מחזיר מהגן אין לו מושג בשבילו היא מושלמת והכי חכמה כי מאד מתמרנת ומאלטרת אז זה מעיד על סוג של חכמה אך הדרך שלה היא המון מניפולציות וככה זה נראה למי שלא מכיר אותה שהיא אובר חכמה אך אני יודעת שאם תעלה לא' תהיה לה נפילת מתח כזו שתתפוצץ לנו בפנים
    אני ובעלי מדברים על הכל מבלים ביחד צוחקים אך כמו כולם גם מתווכחים לפעמים אנו ביחד כבר 14 שנה מהיום שהכרנו . ואני הדומיננטית יותר
    תודה שאלותייך היו במקום כנראה שלא דיברתי מספיק על הזוגיות שלנו... ימית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גן טיפולי
    אמא
    13/05/2010

שחום. ילד שלי בן 4 שנים נמצא בגן טיפולי. זו שנה ראשונה. השנ עשינו הרבה חופשים. אפשר להגיד מהתחלה ועד עכשיו היינו אולי 5 חודשיים. העם פסיכולוג מגן יכול לתת אישור ללשכת הרווה על ילד שנמצא בגן טיפולי? במשפחה שלנו אין עלימות או עוד מה שהוא לא בסדר. אני דבקה מפחדת כשילד נופל או חולה או מקבל מקה עם זה ממשקוף וכי..... הפסיכולוג מודיע שיכול להוציא אישור ללשכת הרווה על ילד שלנו. אני עוד לו שמתי עף מילה טובה על לשכת הרווה. ולא הייתי רוצה לתסק איתם. שיאלה: זה לא גן חובה. פסיכולוד רק מנסה לפחיד או באמת יכול לעשות זה? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    גן טיפולי

הוספת תגובה

• עצה

יהל
    13/05/2010

וודאי שאפשר,הילד נמצא בגן טיפולי כיוון שהוא זקוק לכך מחובתכם לשלוח אותו לגן על מנת שיתקדם ויוכל לסגור את הפערים. חלון ההדמנויות של הילדים הללו ייסגר בשנים הקרובות ועל כן כל חודש שאין עבודה מחובתכם לשלוח אותו לגן. כאמור ציינת שאת חרדה לכל מכה שהוא עלול לקבל ולכן את צריכה להיות חרדה לגורלו כאשר הוא לא מקבל את הטיפולים המתאימים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גן טיפולי

סמדר ריינר
    13/05/2010

שלום לך,
    נשמע שאת מאוד חרדה וחוששת. ייתכן שאת אמא מאוד דאגנית וכוונותייך טובות. עם זאת פסיכולוג הגן מתרשם שלמרות הכוונות הטובות , וייתכן שממש בלי להתכוון, החרדות שלך פוגעות בהתפתחות של הילד. ילד זקוק לרציפות וקביעות. אם מוציאים אותו מהגן כל כמה ימים, הוא לא מצליח ללמוד, לא מצליח ליצור קשרים חברתיים, ההתפתחות שלו נפגעת והביטחון שלו יורד.
    הפסיכולוג הוא לא איש רע, אבל הוא מודאג. גם ברווחה לא עובדים בדרך כלל אנשים רעים, אלא אנשים שמטרתם לעזור לך.
    תנסי אם את יכולה לחשוש פחות ולתת אמון ולהעזר. גם לך יהיה יותר קל. אני מניחה שכרגע זה די קשה לחיות עם כל הדאגות והחרדות שאת חיה איתם, ויכול להקל עלייך לתת למישהו לעזור לך ולילד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך...

אמא
    13/05/2010

אני לא רוצה לתעסק עם רווחה. אני יכולה לבקש מפסיכולוג לו להוציא אישור על ילד? זה לא גן חובה. אין לי דוגמה אחד טובה על רווחה. אני לא רוצה להיכנס לתוך בוץ. הוא פסיכולוג, למה שלא הקשיב בקול הורים? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    13/05/2010

שלום לך,
    הוא לא יקשיב בקול ההורים אם הוא חושב שזו לא טובת הילד. אם הוא חושב שההורים גורמים נזק כלשהו לילד, גם אם לא בכוונה, הוא לא יקשיב להם. זאת משום שילד הוא קטן, וחסר ישע, ולכן טובתו קודמת במקרים מסויימים להקשבה להורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אמא
    28/05/2010

שלום שוב. אם אני יכולה שנה הבא להוציא ילד מגן טיפולי לגן שאני רוצה? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    29/05/2010

שלום לך,
    זו שאלה של נוהלים של העירייה ולא שאלה בפסיכולוגיה. תבדקי במדור גני ילדים במחלקת החינוך של העירייה שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 6 בלתי נשלט...
    עינת
    13/05/2010

שלום רב...
    אני פונה אליכם מתוך אייוש טוטלי
    אני גרושה מאז שילד היה בן שנה! הילד נמצא אצל אביב בסופי שבוע !
    הילד לא מוכן להקשיב לאף אחד לא לי ולא לחבר שלי ולא הורים שלי1 כשאומרים לו לעשות משהו צריך לחזור על זה לפחות עשר פעם הילד עושה מה שהוא רוצה פשוט בלתי נשלט! בגגנות בגן טוענות שהוא מנתנהג בסדר גמור הבעיה היא בעיקר כשהילד בבית! תעזרו לי בעיה בבקשה..!!!!!! למי לפנות ומה לעשות כי לי כבר אין פתרונות לפעמים זה מגיעה למריבות מאוד גדולות עד כדי אלימות! אני אשמח לקבל ממכם חוות דעת....
    בתודה מראש! עינת

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 6 בלתי נשלט...

הוספת תגובה

• ילד בן 6 בלתי נשלט

סמדר ריינר
    13/05/2010

שלום עינת,
    את כותבת פרטים מאוד מעטים, וגם מתארת מצב מאוד חמור. מתוך הפרטים שכתבת, קשה לי לאבחן מקור משוער לבעיה. אני לא יודעת למשל מה עוד אתם עושים ביחד, דוגמאות לדברים ולזמנים ביום שבהם את מרגישה שהוא "בלתי נשלט" האם גם אצל אביו הוא מתנהג כך, וכו'..
    ייתכן שאם המצב כל כך חמור, כדאי שתפני להדרכת הורים מסודרת.
    את יכולה לקבל דרך הפסיכולוג/ית של הגן המלצות לפסיכולוג ילידם או פסיכותרפיסט שמטפל בילדים באיזור מגורייך.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 6 בלתי נשלט...המשך

עינת
    13/05/2010

היי אני קודם כל מודה מאוד שענית!
    התופעה קורת כל יום ביומו
    אני מנסה לעסיק את הילד בדברים אחרים כמו לשבת לשחק במחשב לעשות כל מיני חוברות פעילות והוא ממש מתעקש לא לעשות את זה הדבר היחיד שהוא רוצה זה משעה 1.30 שהוא חוזר מהגן ועד 8 בערב להיות בחוץ הוא לא רוצה לאכול לא רוצה כלום רק להיות בחוץ. ומכאן באה הבעיה העיקרית שאני אומרת לו לעלות והוא בכלל לא מתייחס אלי! הילד עונה בחוצפה מרגיש שהוא יכול לשים את כולם בכיס הקטן!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 6

סמדר ריינר
    13/05/2010

שלום עינת,
    מהתאור שלך נשמע שהמצב חמור ומדאיג, עליכם לפנות בדחיפות לטיפול. אל תחכו עם זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 6

עינת
    13/05/2010

סמדר אני מודה לך מאוד על התשובה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה, ובהצלחה.

סמדר ריינר
    13/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה