פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד כיתה ו'
    יעלה
    25/05/2010

קוראים לי יעלה אני בת 18 וחצי ויש לי אח בן 11 וחצי. אחרי שאמא שלי כבר דיי נכנע מלנסות לחנך אותו אני תפסתי את התפקיד. אני גם מאמינה שיש לי יותר חיבור איתו והוא יותר ממושמע לי. הבעיה איתו שאני לא חושבת שהוא מבין מה שאני מנסה להסביר לו. הוא מתנהג לא יפה (לא אלימות או משהו..), יוצא לחברים בלי רשות, או לא מכין שיעורי בית, מתנהג שלא בהתאם בשיעור ואני מנסה להסביר לו כבר הרבה מאד זמן שהתנהגות כזו תוביל לתוצאות לא נעימות. כשהוא התנהג יפה והתחלתי לראות שיפור בשיעורים ובהתנהגות הבאתי לו חיית מחמד כחיזוק חיובי.. הוא עמד לקבל סוני פלסטיישן אך מנעתי את זה ממנו כי הוא שוב הפר את אחד מחוקי ההתנהגות שהצבתי לו, והוא יודע שבגלל זה הוא לא קיבל את הסוני.. אני כבר לא יודעת מה לעשות כדי להסביר לו שהוא צריך ללמוד והוא צריך להתנהג כראוי כדי שהוא לא יצטרך לעשות קורס קיץ אבל לא נראה לי שמשהו כבר יעזור. אני גם דיי בטוחה שבקצב הזה הוא יעשה קורס קיץ.. הוא כולה כיתה ו', מה הוא יעשה בחטיבה?!
    אני דיברתי עם אמא ואנחנו שולחות אותו לאבחון בקיץ כי לדעתי יש מצב שיש לו בעיות קשב וריכוז והוא זקוק להקלות קריאה באנגלית. אני מנסה לעזור לו כמה שיותר במבחנים ובשיעורי בית אבל יש לי את הבגרויות שלי..
    היום איזה ילד א' זרק דבק על ילד ב'. ילד ב' התעצבן וילד א' אמר שאח שלי זרק עליו את הדבק אז הוא זרק על אח שלי את הדבק ואח שלי כמובן זרק עליו חזרה. המורה האשימה אותו.. אני כבל לא בטוחה למי להאמין כי היה כבר מקרה דומה בעבר...
    אני פשוט כבר לא יכולה לגשת לבגרות מבלי להתעסק איתו ועם הבעיות שלו קודם.. אני ממש צריכה עזרה..
    תודה בכל זאת..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד כיתה ו'

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כל אחד והתפקיד שלו

ליאת גרוס
    25/05/2010

שלום יעלה חמודה
    זה לא בסדר שאמא שלך נכנעה והעבירה לך את התפקיד. זה לא תפקיד שלך.
    זה לא יכול להיות תפקיד שלך כי את לא אמא שלו. אין לך ידע, נסיון, ראית עולם מתאימה וסמכות על מנת לבצע את התפקיד. וחוץ מזה יש לך את העניינים שלך הנדרשים בגיל הזה.הבגרויות שלך זה הדבר הכי חשוב כרגע. פעלי בהתאם.
    הטלת התפקיד עלייך אינה הוגנת כלפייך, אינה הוגנת כלפי אחיך, ואינה הוגנת גם כלפי אימך. איפה בכלל האב בתמונה?

אני יודעת שיש משהו קורץ באחריות הזו ומבינה שהוא יותר ממושמע לך אבל זה לא נכון לאף אחד.
    מה כן?
    קודם כל נסי לשוחח איתו מהמקום של האחות הבוגרת. לשוחח איתו על רגשותיו, להציע, להקשיב, להסביר. לא לחנך. יש לך הרבה כוח מהמקום של האחות. נצלי אותו.
    דבר נוסף - הודיעי לאמך שאת מתפטרת מתפקיד האמא המחנכת. אם תעשי את זה היא תבין שאין לה ברירה. אם היא לא מצליחה שתפנה לפסיכולוגית בית ספר או פסיכולוגית פרטית לצורך ייעוץ. תלחצי עליה לפעול. אל תקחי את מקומה.
    שההורים יפנו עם הילד לאבחון פסיכודידקטי ויבקשו ייעוץ מהפסיכולוגית המאבחנת.
    קחי צעד אחורה. את עלולה לפגוע ביחסים עם אחיך לחיים שלמים. תסמכי על ההורים.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת -4
    טניה
    25/05/2010

שלום, אני מדברת הרבה עם חברות על בעלי ולפעמים זה בנחכות של בתי בת ה-4.
    אתמול חברה שלי שחקה עם הילדה ב"סבתא בישלה דייסה", הילדה חילקה דייסה לאצמה, לאחיה,לאמא ואמרה שלאבא לא נישאר. מה זה אומר?

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת -4

הוספת תגובה

• מתחים בין בני הזוג מול הילדים

ד''ר שירי שדה שרביט
    25/05/2010

טניה שלום,
    ראשית המשחק של בתך עשוי להיות מאוד תמים, כי תמיד ב"סבתא בישלה דייסה", תמיד מישהו נותר בחוץ. יחד עם זאת, אני חושבת שהחשש שלך מוצדק. את בוודאי שמת לב שבתך קשובה מאוד להתנהגויותייך ודברייך, מחקה אותך, מזכירה דברים שאמרת בעבר, וקולטת את הסביבה הרבה יותר מכפי שאת מצפה. במידה ואת אומרת דברים שליליים על בעלך, הם יחלחלו לבתך וישפיעו על האופן בו היא תופסת את אבא. כדאי להשאיר את השיחות הללו - שהן חשובות לכשעצמן - לזמנים בהם הילדים אינם בקרבת מקום. ובאופן כללי - לשמור על חזית אחידה בין הורים בפני הילדים.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יחס לחברים
    שלי
    25/05/2010

שלום, בני בן ה-5 הינו ילד מדהים, נבון חברותי מאוד ואהוד על חבריו וצוות הגן. הוא ילד עדין מאוד, מדבר בשפה יפה וגבוהה, מנומס ומבחינה קוגניטיבית עולה על גילו (לפי דברי הגננת ואבחון של ריפוי ועיסוק שעבר). היום נפגשנו עם חברים בגן השעשועים, אחד מחבריו בעט בגבו כדי שבני יפה לו את המגלשה. כל זאת לנגד עניי. הערתי לילד הזה ושאלתי מדוע דחף אותו ובעט בו ושאני ממש לא מרשה להכות. הילד, כיאה לילדים, התגונן ואמר שבני דחף אותו קודם ובגלל שאימו של הילד דרשה שהוא יבקש סליחה הוא (הילד השני) החל לבכות ואמר שקודם בני (שלא עשה לי כלום ואני אובייקטיבית לחלוטין) יבקש סליחה. השניים הלכו לשחק כל אחד במקום אחר עד שהגיע לגן חבר נוסף של השניים. החבר פגש קודם לכן את הילד השני והחל לשחק איתו בני ראה זאת ורצה להצטרף ואמר לילד שאיתו רב " אנחנו שולם?" כאילו התנצל בפניו. הרגשתי שבני מתרפס, מבקש סליחה ללא צורך רק כדי לרצות את הילד האחר ומתוך תקווה שישחקו איתו. החבר הזה, שדחף אותו, הוא ילד שתלטן נורא תמיד אומר לבני "אם לא תיתן לי לא אהיה חבר שלך" ובני, לצערי מושפע. שוב, מטוב ליבו. כאב לי לראות את זה. אני שמחה שבני כזה טוב אבל לא בעניין בכלל שינצלו אותו! מס' דקות אח"כ אותו ילד החליט שבני יכול רק לצפות במשחק ולא להשתתף בו, ובני במקום להגיד לו משהו על זה בא אליי נפגע ובוכה, כאילו קיבל את דבריי הילד ללא התמודדות מולו . מה זאת אומרת תסתכל עלינו ולא תשתתף במשחק ?! כל כך אכזרי. אודה לעצה. הייתי רוצה שבני יעמוד על שלו שיהיה פחות עדין ונפגע, ושלעולם לא ייתן שינצלו אותו.
    תודה מקרב לב

לקביעת תור
    סגירה
    יחס לחברים

הוספת תגובה

• יחס לחברים

סמדר ריינר
    25/05/2010

שלום שלי,
    הילד שלך הוא רק בן 5, הו אלא מבין בענייני כבוד וניצול, הוא רק רוצה לשחק. אני לא חושבת שיהיה יעיל כרגע להיכנס ללחץ בגלל שנראה שהוא לא עומד על זכויותיו וללמד אותו לא להיות פרייאר. אלא יותר נכון בעיני הגיד לו שיש עוד ילדים, ולעזור לו להכיר אותם, להזמין דרך אימהות ילידם נוספים לבילוי משותף ולעזור לו ליצור אלטרנטיבות. כשהוא נמצא בסיטואציה שבה נראה כאילו הילד השתלטן מחזיק אצלו את כל האופציות לשמחק ואפשר לשחק רק איתו, אין מה לצפות ממנו שיגיב אחרת, כי להיות שייך ולשחק זה יותר חשוב כרגע בעיניו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפרצויות זעם מחוץ לבית
    חופית
    24/05/2010

שלום, ביתי בת שנה ו 7 חודשים. מאוד חכמה לגילה ומפותחת שיכלית, מבינה עניין לרוב (ניתן כמעט ממש לקיים איתה שיחות). היום יצאתי איתה ועם אמא שלי ועם אחיה הקטן (בן חודשיים) לשתי חנויות בעיר. היא רצתה לרדת מהידיים של אמא שלי וצווחה ורצתה להחזיק לבד ביד דיסקים שהיו בחנות וצרחה כשביקשתי אותם ממנה. גם כשהייתה על הידיים שלי צווחה "לא רוצה" "תביאי לי" וכדומה וניסתה לרדת לנו מהידיים. אני כמובן משתפת אותה בקנייה ובבחירת הדיסקים. אבל היא כמובן בענייניה - וזה בסדר, אין לי בעיה עם איזו צווחה אחת או שתיים אבל לא כל דקה צווחה. אמרתי לה ברוגע שאם היא ממשיכה לצרוח אנחנו הולכים הביתה ולא יוצאים לטייל. לא נראה לי שהיא ממש הבינה את המשמעות של העניין. בחנות השנייה כבר אמרתי לה שאם היא לא תפסיק לצרוח היא תקבל פסק זמן בבית. בקיצור, השתמשתי בכמה טכניקות שבילבלו אפילו אותי - אז בטח שגם אותה. אציין רק שאני לא מוציאה אותה המון לחנויות וכאלה (היא מטיילת איתי ועם אמא שלי הרבה במושב - אוהבת לטייל במרחבים). ואני יודעת שהחנויות האלו שיעממו אותה אבל לא התעכבנו בהן הרבה. שאלותיי הן - איך מתמודדים עם מצב כזה מחוץ לבית? מה עושים? איך מגיבים? ואיך הכי כדאי למנוע ולומר בשיחות שלפני הטיול (האם כדאי לומר שנחזור הביתה, שלא תקבל ממתק, שתקבל פסק זמן..???). אנ ילא יודעת איך להתמודד...
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    התפרצויות זעם מחוץ לבית

הוספת תגובה

• התפרצויות זעם מחוץ לבית

סמדר ריינר
    25/05/2010

שלום חופית,
    נראה שהעובדה שהילדה שלך מאוד מפותחת שיכלית מבלבלת אותך, וגורמת לך לצפות ממנה לבגרות שלא מתאימה לגילה. אין שום תועלת בגיל הזה בהתניות כמו שתארת. פשוט אין טעם לקחת אותה למקום שבו מפתים אותה בדברים שהיא לא מבינה מהם ולא יכולה לגעת בהם. אם היא מתחילה לצרוח, יש לצאת איתה החוצה ולמצוא משהו אחר שכן יעניין אותה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    יערית
    24/05/2010

אני אמא ל 3 ילדים. כל קיץ ביתי בת ה - 10 מסרבת ללכם עם המשפחה לים/בריכה מכיוון שהיא פוחדת נורא לשחות ולהיכנס למים. כל פעם שהיינו הולכים לים/בריכה היא הייתה ממציאה תירוץ אחר כדי לא לבוא וללכת אל חברות או לסבתא ולא להיות איתנו ולבלות בים או בבריכה. ניסיתי לרשום אותה לחוג שחיה אבל היא סירבה ללכת בתוקף. אני רוצה מאוד שהילדה שלי לא תפחד ממים ברמה של לא להגיע בכלל לים או בריכה. מה אתם כהורים הייתם עושים כדי לגרום לילדים שלכם לא לפחד להגיע למקומות האלה שהם בסך הכל מקומות בילוי?
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• פחד ממים

ד''ר שירי שדה שרביט
    25/05/2010

יערה שלום,
    הפנית את שאלתך להורים, אולם כיוון שכתבת בכל אופן בפורום של אנשי מקצוע, אענה לך תוך התייחסות לנקודת המבט הזו.
    את מתארת הימנעות חריפה מאוד ממים. לא ברור אם הילדה חוששת בהכרח ישירות ממים, או שיש קשיים אחרים (היתה בעבר חוויה לא טובה במים, חוששת להתפשט ולהחליף לבגד ים, וכדומה). זו מגבלה מאוד גדולה, אולם ניתן לחיות איתה. בתך מפספסת הנאה שהיתה יכולה להיות לה, אך זו לא חובה התפתחותית לשהות בבריכה. לכן כדאי לדבר עם הילדה ולנסות להבין קצת יותר מה מטריד אותה ומדוע היא חוששת מהגעה לים. אפשר לתכנן איתה תוכנית של חשיפה הדרגתית לים - לשחק בתחילה באמבטיה בבית, אחכ בבריכה קטנה במרפסת/גינה, אחכ בבריכה של הפעוטות בבריכה ציבורית, וכן הלאה. וחשוב לשמור על תחושת השליטה שלה במים - יכולה ללבוש מצופים, לצאת מהמים כשרוצה, וכדומה. במידה והדבר מאוד מגביל את הפעילויות המשפחתיות, אפשר לקבוע עמה שתגיע לבריכה, אולם תוכל לשבת בחוץ מבלי שתוכרח להיכנס למים.
    מעניין בהקשר הזה וכדאי לחשוב, האם יש לילדה עוד פוביות או הימנעויות. במידה והדבר רחב יותר ממים בלבד, אפשר לשקול להתמודד עם החרדות בטיפול קוגניטיבי-התנהגותי ממוקד אצל פסיכולוג/פסיכותרפיסט.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מניסיון אישי שלי עם הבן שלי

יערית
    04/06/2010

היום הוא בן 8, ועד גיל 6 הוא בהחלט לא הסכים להיכנס למים, גם עם אמבטיות הייתה לו בעיה, אצלך אני מבינה שהבעיה היא רק בברכות ובים. יש היום חוגים מעולים שמשפרים קודם כל את הביטחון של הילד לפני הכל, כי בסך הכל הם מרגישים חסרי ביטחון במים וזה משהו שאפשר ויכולים לשנותו.
    לפני שנתיים גם אני לקחתי החלטה מאוד חשובה בשביל הבן שלי ולקחתי אותו לחוג פרטי ללימוד שחיה.
    מאז הבן שלי פורח, בלימודים הוא השתפר ומבחינה חברתית הוא השתפר, וזה בסך הכל נתן לו פוש מאוד חזק בביטחון העצמי, ועל זה אני באמת ממליצה לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד רגיש
    אמא של ארנ"ב
    24/05/2010

שלום,
    אני אמא ל-4 ילדים בגילאים: עשר, שבע, ארבע ושנה.
    בני הבכור הוא ילד טוב, תלמיד טוב וחברותי, אך בנוסף לכך הוא גם רגיש מאוד.
    הוא מגיע לעיתים קרובות למצבים של בכי (דיבור שהופך לבכי או סתם דמעות).
    למשל כשהוא לא מצליח לעשות משהו, או כשהוא מתחיל לספר לנו מקרה לא נעים שקרה לו עם חבר, או כשמאשימים אותו במשהו ועוד ועוד.
    בעלי לוקח מאוד קשה את המצבים האלה ודואג שגדל לנו ילד רכרוכי.
    מבקשת עצה איך להתנהג עם בני.
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    ילד רגיש

הוספת תגובה

• ילד רגיש

סמדר ריינר
    24/05/2010

שלום לך,
    לא פירטת מה ניסית לעשות עד עכשיו. בכל אופן כדאי פשוט ללמד אותו דרכי תגובה חלופיות. להעביר מסר לפיו כמעט כל דבר אפשר לתקן, אם לא עכשיו אז בפעם הבאה, ולנסות להפיק לקחים - אם קרה כך וכך, איך אפשר לתקן ולעשות אחרת. לא הכל אבוד, ולא הכל כל כך נורא. אפשר ללמד אותו דרך דוגמה אישית שגם אתם לפעמים טועים, וזה יכול גם להיות מצחיק, אפשר להתייחס לכך בהומור, וגם לתקן אחר כך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קנאה בין אחים
    מור-יוסף שגית
    24/05/2010

בני בן 4 בכל הזדמנות שיש מכה את אח שלו הקטן בן שנה ושבעה חודשים
    אנחנו כבר לא יודעים באיזה שיטה לעבוד איתו.

לקביעת תור
    סגירה
    קנאה בין אחים

הוספת תגובה

• קנאה בין אחים

סמדר ריינר
    24/05/2010

שלום שגית,
    לא פירטת מה כן ניסיתם, כך שאני לא יכולה לדעת מה יחדש לכם.
    בעיקרון יש לתת מקום לקושי הריגשי שלו, שוחח איתו על כך שבטח מצד אחד הו אאוהב את אחיו, אך מצד שני קשה לו כי הוא מרגיש שחלק מתושמת הלב הולכת אליו, וזה טבעי, כל האחים הגדולים מרגישים כך בהתחלה. בנוסף אפשר להבטיח לו, ולקיים כמובן, זמנים קבועים בלעדיים עם כל אחד מההורים שבהם תעשו כיף ביחד רק שניכם, בלי האח הקטן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כניסה לפעטון
    הדס
    24/05/2010

בעוד כחודש וחצי בני יהיה בן 10חודשים ויתחיל ללכת לפעוטון בהתחלה יהיה בתינוקיה של5תינוקות עד גיל שנה ובשלב מאוחר יותר לפי הצורך יעבור לקבוצה בוגרת יותר.בדרל כלל הוא ילד נינוח ואין לו בעיה עם זרים רציתי לדעת מהי הדרך הנעימה והבטוחה ביותר בשבילו להכנס לגן ואיך עלי לנהוג בימים הראשונים מבחינת הגעה והשארות עימו ואיך להקל עליו את המעבר.בנוסף בימים האחרונים החל "להמרח" עלינו כשיש אנשים זרים בסביבה אפילו מוכרים ואהובים עליו האם זה עניין של גיל או שהביקור הקצר בגן השפיע עליו?לא עזבתי אותו לבד והייתי איתו כחצי שעה.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    כניסה לפעטון

הוספת תגובה

• כניסה לפעוטון

ד''ר שירי שדה שרביט
    25/05/2010

הדס שלום,
    בנך נמצא כעת בשלב התפתחותי של חרדה מזרים, וחרדה מפרידות ממך. זהו שלב התפתחותי תקין, שכל הילדים עוברים. כדי לסייע לו להסתגל לפעוטון, כמובן שיש לעשות את ההיכרות עם המקום בהדרגה, ואז לעזוב אותו לזמן קצר, שיתארך בהדרגה. צפוי שתראי בתחילה בכי והיצמדות רבה אליכם ההורים בשעות שהוא עמכם, אולם תוך מספר שבועות מרבית הילדים מסתגלים למסגרת החדשה.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוטיבציה וביטחון עצמי
    מיכל
    24/05/2010

שלום רב!
    אודה על קבלת טיפים מעשיים להעלת מוטיבציה וביטחון עצמי של ילד בגיל חמש וחצי. ילד מפותח וורבלי, חברמן. בגן יש לו הרבה חברים. למרות זאת לעיתים קרובות הוא מספר שחבר שלו הציק לו, אבל לבד"כ לא מפרט איך בדיוק. באופן כללי הילד נוטה שלא להאמין בכוחותיו ובכישוריו. הרבה פעמים חוזר על משפטים כמו: "אני לא אצליח, אני אשכח, אם הוא יענה לי... מה אשיב..." הוא מראש מוכן לכישלון. אפילו על דברים שעוד לא קרו הוא חושב שאם הם יקרו בעתיד אז בטח שיהיו שליליים. בנוסף, שום דבר לא מעניין אותו ולא בא לו לעשות משהו. בד"כ התירוץ המרכזי הוא : "אוף, זה מעייף". אדגיש שאנחנו תמיד משבחים אותו על הצלחותיו וזה משמח אותו לכמה רגעים. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מוטיבציה וביטחון עצמי

הוספת תגובה

• מוטיבציה וביטחון עצמי

סמדר ריינר
    24/05/2010

שלום מיכל,
    תראי, לצערי, אין דבר כזה טיפים כלליים שמתאימים לכל הילדים. אני צריכה להבין יותר ממה נובע חוסר הביטחון שלו. מאחר ולא פירטת, אני יכולה רק לשער. ייתכן שחוסר הביטחון שלו נובע מכך שהרבה דברים נעשים בשבילו והוא לא כל כך מתנסה בעצמאות ולכן לא בטוח שיצליח לעשות לבד דברים. ייתכן שחוסר הביטחון נובע מכך שלצד החיזוקים החיוביים שאתם נותנים לו כשהוא כן מצליח יש ביקרות גלויה או סמויה כשהוא לא. ייתכן שחוסר הביטחון נובע מכך שהוא רואה דוגמה בבית של אחד ההורים שהוא חסר ביטחון, ייתכן שיש בבית אוירה שדורשת שלמות, אחרת שום דבר לא נחשב וכו'. לכן לכל גורם מתאים "טיפ"אחר.
    באופן כללי אני יכולה לייעץ לך שאפשר להעביר לו את המסר שגם אם טועים או נכשלים אפשר לתקן, ושגם ההורים טועים לפעמים, ולפעמים זה אפילו מצחיק, ואפשר להתייחס לכך בהומור, ולתקן או בפעם הבאה להפיק לקחים ולהצליח יותר, כמעט תמיד יש פעם הבאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת הבהרה

מיכל
    24/05/2010

מהי ביקורת סמויה? אם אני מסבירה לו שכדי להצליח במשהו צריך להאמין בעצמך,לרצות להגיע לתוצאה ולהתמיד. שדברים לא קורים מעצמם. אי אפשר להתעורר בבוקר ולדעת לעשות משהו שלא ידעתה אתמול. וגם אם נכשלים זה בסדר גמור וזה אפילו נותן מוטיבציה להתשדל עוד יותר בפעם הבאה וכשמצליחים אנחנו געים בעצמנו. האם זאת בעצם ביקורת סמויה על זה שהוא לא עושה את הדברים האלה? איך להימינע מביקורת סמויה ואיך נכון לתת חיזוקים ומה עושים כשהוא לא מצליח. כי הוא בד"כ מיד נסוג. תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה

סמדר ריינר
    24/05/2010

שלום מיכל,
    מה שאת מתארת זו לא כל כך ביקורת סמויה בעיני, אבל כן אני מתרשמת שיש קצת לחץ. הוא בסך הכל ילד בן חמש וחצי, והסברים על כך שדברים לא קורים מעצמם, אי אפשר להתעורר בבוקר ולדעת דברים שלא ידעת אתמול, צריך להאמין, להתאמץ ולהצליח נראים לי קצת כבדים לגילו. בגילו יותר מתאים לעשות דברים דרך משחק ובקלילות. הוא כבר מקבל את הרושם שהכל נורא רציני, קריטי וגורלי, ואז רמת החרדה שלו עולה. אלה הם יותר הסברים שמתאימים לנער בן 15 שלא רוצה ללמוד לבגרות, נניח.
    נראה לי שכדאי שקצת תרפו ממנו, תשקיעו יותר במשחק איתו, דרך משחק ילדים לומדים על התמדה, תחרות, ותוצאות בצורה לא פחות אפקטיבית, בתנאי שגם שם מצליחים להתייחס לזה כמשחק ולא מלחיצים או משדרים ציפייה שהצלחה היא דבר חשוב אלא עצם המשחק. משחק בכדור, משחק קופסה, לא משנה מה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת תלותית מאוד
    חסוי
    24/05/2010

היי,
    אני אמא לילדה בת 6 חודשים. עד כה בתי הייתה מאוד רגוע וסבלנית מעולם לא בכתה (גם לא לאוכל). לפניחודש לקחתי הביתה תינוקת לטפל בה. היא גדולה מבתי ב3 שבועות. והילדה לא ילדה רגועה בכלל צורחת כדי לקבל יחס וצורחת לכל דבר ועניין. אני שוקלת להתפטר (על אף הצורך העז בהכנסה הנוספת) אבל כרגע בתי ממש לא עוזבת אותי,פיזית! היא לא משחקת לבד (אם בכלל) מה שבעבר מש לא היה כך. אני לא יודעת מה לעשות? אני מנסה למתן את היחס אליה כדי שלא תקבל יותר מידי תשומת לב ולא מעט מידי, אך אין שינוי - היא גם לא נרמת בלעדיי כבר.
    נא עזרתכם. בבקשה ילדה כזו זה נכס והיה לא ממש נעים פעם עכשיו כאילו העולם לא קיים ולא מעניין אם אני לא באיזור.
    אולי אני צריכה לציןן שאני 98% מהזמן לבד איתה כל יום כל היום (אין לי עזרה מההורים או אחים) ובעלי לומד ועובד אז רוב הזמן הוא לא בבית.אני רוצה לחפש לה בייביסיטר כדי שהיא לא תהיה אך ורק איתי.......

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת תלותית מאוד

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

סמדר ריינר
    24/05/2010

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=268 id=link]הורים לתינוקות, הורים לפעוטות[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות
    טל
    24/05/2010

שלום רב,
    מצטערת מראש על האורך, רציתי לנסות לתת תמונה כללית של המצב...

יש לי ילד בן 3.7 שנים, ועכשיו אני בשבוע ה- 26 להריוני השני.
    מאז שהילד גילה את העובדה שעומדת להיוולד לו אחות, חיינו הפכו ממש בלתי נסבלים.
    הבית גועש, הילד איבד גבולות, לא מקשיב, מרביץ וכועס ואנחנו חסרי אונים.
    היינו כבר בכל ההרצאות והשתתפתי בסדנא של הדרכת הורים, אבל אנחנו לא מצליחים לשפר את המצב ונראה שזה רק הולך ו נהיה גרוע יותר.
    שיתפתי את הגננת בגן ואת הגננת בצהרון. עד לפני כשבועיים הן עמדו על כך שהכל בסדר בגן שאין התפרצויות זעם שהוא מקשיב ומקבל מרות ושהוא חברותי ומשתף פעולה.
    לאחרונה, לאחר שהגננת המחליפה "פלטה" שהילד חצוף ולא רגוע, התחלתי לנבור קצת יותר במה שקורה בגן (למורת רוחה של הגננת- אבל אין לי ברירה אני חייבת לרדת שורש העניין) וביקשתי שיגיע מישהו חיצוני וייתן חוות דעתו על מה שקורה עם הילד בגן. עתיד לקרות ביום רביעי הקרוב- תגיע פסיכולוגית של הגן ותיתן לי חוות דעת על מה שקורה ובייחוד על העובדה שיש ילד אחד בגן שממש מציק לו ומטריד אותו.
    מעבר לזה, שמתי לב לעובדה שהילד מצייר כל הזמן בצבעים כהים- ז"א מחבילה של טושים בכל מיני צבעים הוא בוחר את השחור, החום, הכחול הכהה.

ובנוסף-
    כשהוא היה קטן הוא היה משחק בשערות ראשו ועם הגמילה מהמוצץ לפני כחצי שנה, זה פסק. עכשיו זה חזר שוב וביתר שאת.

אני מבקשת לדעת- האם כדאי לפנות לפסיכותרפיסט/ית, לפסיכולוג/ית או לקואצ'ר/ית- אני זקוקה לפתרונות מעשיים- מה לעשות בסיטואציה מסוימת.
    ושאלה נוספת- האם לחשוף אותו לעניין ולקחת אותו לאבחון או שרק אנחנו ההורים נפנה לקבל הדרכה?

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

• התעייצות

סמדר ריינר
    24/05/2010

שלום טל,
    בהחלט מומלץ לפנות לפסיכולוג או פסיכותרפיסט.בהדרכת הורים של פסיכולוג או פסיכותרפיסט אפשר בהחלט לתת כלים מעשיים, עם זאת, כדאי ורצוי שיהיה זה איש מקצוע מוסמך עם רקע מספיק נרחב כדאי שאפשר יהיה להעמיק במידת הצורך, מעבר לעניין הכלים המיידיים. זה יותר אחראי. לגבי הדרכת הורים או טיפול לילד - כדאי לדון בזה עם הגורם המטפל שתגיעו אליו, קשה לקבוע מה עדיף בלי הכרות יותר מעמיקה עם המשפחה שלכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ההורים הם הנתון היציב לילד!

אוהליה
    24/05/2010

זו שאלה חשובה והתשובה ברורה שאתם צריכים לקבל נתונים נכונים ומעשיים לגבי ילדים וגידולם.
    בנוסף לכך לדעת לא לקבל נתונים לא נכונים ומסוכנים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירת קקי בגלל גמילה מחיתולים.
    מורן
    24/05/2010

שלום בני בן שנתיים וחודש לפני 3 שבועות התחלנו גמילה מחיתולים הוא הראה נכונות ויחסית נגמל מהר הוא יותר שולט בצרכים שלו אפילו בצהריים הגננת אומרת שהוא קם יבש אך בשבוע וחצי האחרון הוא התחיל לפחד לעשות קקי הוא לא רוצה לעשות בשירותים וגם לא בסיר הוא עושה כל פעם קצת בתחתונים ולא אומר אני מנסה לא להתייחס לזה אני אומרת לו לא נורא ושבפעם הבאה יבקש ואני אקח אותו לסיר אני פוחדת שתיהיה לו בעיה ביציאות זה גם עושה אותו עצבני אני לא יודעת מה לעשות ואיך להחזיר לו את הביטחון שלא יפחד האם עלי להפסיק לו את הגמילה???

הוספת תגובה

• עצירת קקי

סמדר ריינר
    24/05/2010

שלום מורן,
    אנא עייני בעמודת "שאלות נפוצות" בתשובה שמתייחסת לשאלתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - גמילה מחיתולים

חלאילה מבסם
    26/05/2010

שלום לך ..
    אני חלאילה מבסם , סטודנטית לתואר שני בחוג לייעוץ חינוכי לגיל הרך באוני' תל-אביב .
    את אומרת שהתחלת בתהליך הגמילה מחיתולים לפני 3 שבועות והילד שלך הצליח להיגמל מהר יחסית . עם זאת, בשבוע וחצי האחרון הוא התחיל לסרב לעשות בשירותים או בסיר וכל פעם הוא עושה קצת בתחתונים .
    קודם כל אני מאוד מבינה את הדאגה והחרדות שלך לגבי המצב של הבן שלך..
    לפעמים הגמילה לא עוברת על הילדים בקלות ובמהירות , וזה דבר מאוד טבעי .. כי הילד היה רגיל למשהו מסוים ועכשיו יש איזשהו שינוי שעובר עליו, הוא צריך לשלוט בצרכים שלו , דבר שלא היה צריך לעשות קודם ..
    חשוב מאוד לעודד את הילד ולחזק אותו כשהוא כן עושה בסיר / בשירותים , ולהיות איתו כל הזמן אפילו כשהוא מפספס ולא אומר שהוא צריך שירותים.. מאוד חשוב להראות לו שאתם מבינים אותו ויודעים שזה דבר לא קל וכו' ..
    אני לא יודעת אם קרה משהו ( יכול להיות שהיה איזשהו אירוע שקרה בבית או בגן ) שגרם לכך שהילד יתחיל לעשות בתחתונים או שנהייתה לו עצירה אחרי שהוא נגמל מחיתולים לתקופה מסוימת ! אך בכל זאת , אני חושבת שכדאי לך לנסות להמשיך את התהליך שבו התחלת , ואם זה יימשך לתקופה ארוכה בלי התקדמות אז תוכלי להפסיק ולתת לילד להירגע וכשתרגישי שהוא מוכן תתחילי מחדש .
    מאחלת לך המון הצלחה
    אשמח לשמוע ממך עוד ..
    מבסם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנתיים וחצי
    מורן
    24/05/2010

בני בן שנתיים וחצי ילד נבון ופיקח
    אני משתדלת לא להתעקש איתו על דברים שלא קריטיים בשבילי ונותנת לו הרבה עצמאות
    אבל לדוגמא אתמול הוא החליט שהוא נוסע עם הבימבה במדרכה שקרובה מאוד לכביש ואני לא מסכימה!!!
    יש לו מקומות אחרים שאנו לוקחים אותו וגם בבית שיש הרבה מקומות לשחק עם הבימבה
    וזוהי רק דוגמא זה קורה גם עם דברים אחרים שחשוב לי לשים לו גבולות ושידע להימנע מסכנות
    אבל.....
    הוא לא מקשיב!!! מתעלם כאילו לא דיברתי ואני יודעת שהוא מבין מה אני מבקשת
    אני לא אוהבת עונשים ואני לא צועקת אני מרימה אותו מסבירה לו ולוקחת אותו מהמקום אבל.....
    אז אני חוטפת ססטירות מכות משיכות בשיער ובכי היסטרייייייי
    אני לא רוצה לצעוק ולהעניש כי אני לא חושבת שזה יעזור
    אבל מה כן לעשות מה???? הוא פשוט בדרך שלו לא מוכן להקשיב לא לי ולא לאבא שלו
    אני מפחדת שזה קורה בגלל שנתתי לו יותר מדי עצמאות בדברים אחרים
    מה לעשות?? להפסיק לקנות מתנות הפתעות וכד' ולהגיד לו שלא קונים כי הוא לא מקשיב??.
    להעניש?? לכעוס??? זה לא קורה כל הזמן אבל אם הוא מחליט שהוא מתעקש אז הוא הופך את העולם מתרגז זורק מעיף מרביץ רק שיתנו לו לעשות מה שהוא החליט
    אני משתדלת לא להיכנע אם זה עקרוני לנו גם שהוא צורח בהיסטריה אם אמרנו "לא" אז אנחנו ממשיכים.
    בנוסף לעיתים שזה קורה אני מנסה להסיח את תשומת ליבו לדברים אחרים משחקים שירים וכד'..
    לעיתים זה עוזר אך לעיתים הוא מעיף ומרביץ ומשתטח ולא מעניין אותו שום דבר אחר
    האם לתת לו להירגע לבד??? לתת לו להעיף דברים??? וואי זה ממש קשה להחליט

לקביעת תור
    סגירה
    בן שנתיים וחצי

הוספת תגובה

• בן שנתיים וחצי

סמדר ריינר
    24/05/2010

שלום מורן,
    אם הוא ממש משתולל אפשר לאסוף אותו גופנית, כלומר להחזיק אותו חזק ב"חיבוק דב" עד שהוא נרגע. בכל אופן לא להתרשם מההיסטריה ולא לוותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 2.5 שמרביצה לפעמים
    שרון
    24/05/2010

שלום
    ביתי בת 2.5 ילדה מדהימה (כמובן) מאוד חברותית, משתפת ומשחקת.
    הולכת לגן מגיל 9 חודשים. בחודשים האחרונים מספרת לי הגננת שהיא מרביצה לילדים כשמשהו לא נראה לה (לדוגמא: כשהיא רוצה לשבת בכיסא מסויים, או רוצה משחק כל שהוא וכיוצב') בבית זה גם קורה לפעמים (לדוגמא: כשאני אומרת לה משהו שלא מוצא חן בעייניה או כשהיא נעלבת ממני) אני תמיד אומרת לה בטון תקיף שאסור להרביץ ושזה לא נעים לי והיא מייד אומרת סליחה ומחפשת את קירבתי. אני גם אמרתי לה כמה פעמים שאסור להרביץ בגן לילדים שזה לא נעים להם. אבל כאמור זה לא מפסיק. לפי הגננת זה קורה לפחות פעם ביום. למה זה קורה? האם משהו מפריע לה? יכול להיות שהיא כועסת על הגננות או שלא טוב לה שם? היא גם ילדה מאוד עקרונית. כלומר, היא תעשה רק מה שטוב לה. לדוגמא: כשאני מבקשת לאסוף את הצעצועים היא במקרה הטוב מתעלמת ובמקרה אחר היא תגיד לי שהיא לא רוצה או שאמא תאסוף. או כשאני מבקשת לבוא לאמבטיה וכו'

לכן שתי שאלות אחת איך לגרום לה להפסיק להרביץ (ולמה היא מרביצה) ושתיים איך ללמד אותה לאסוף את הצעצועים שלה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 2.5 שמרביצה לפעמים

הוספת תגובה

• ילדה בת 2.5

סמדר ריינר
    24/05/2010

שלום שרית,
    הילדה מרביצה כי עדיין קשה לה להכיל תסכול. זה מתאים לגיל, ולא כל כך נדיר. זה לא מספיק להגיד לה שאסור להרביץ, כדאי ללמד אותה דרכים לופיות להמודדות כשקשה לה.
    קודם כל צריך לתת ליווי מילולי לתחושה (זה מעצבן אותך שהו איושב בכיסא, את רצית את הכיסא הזה והוא השיג אותך) ואחר כך להגיד משהו כמו - אפשר לבקש, או אפשר להמתין בפעם הבאה את תתפסי קודם, וגם להציע דרך לראות בצורה חיובית אופציות אחרות - הנה גם הכיסא הזה מתאים, הו אליד החברה שלך יעלי, עכשיו תוכלו לשבת יחד ויהיה לכן כיף, וכו'.
    לגבי איסוף הצעצוצעים - היא ילדה קטנה, זו קצת דרישה מוגזמת לצפות ממנה תמיד לאסוף אחריה הכל, אפשר לאסוף איתה ביחד, לעשות מזה משחק וכו' (מי קולע לסל של הצעצועים וכו') לנסות להתגמש איתה, להסתפק בכך שתתחיל לסדר ואת תסיימי כו'. אפשר גם להציע חיזוק חיובי, אם תעזרי לסדר, נספיק ללכת לגינה וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 2.5 שמרביצה לפעמים-המשך

שרון
    07/06/2010

שלום רב,
    חלפו שבועיים מאז שפניתי לאחרונה. הגננת אומרת שהילדה ממשיכה "לכסח" ילדים. אתמול הייתי איתה בגינה עם כמה ילדים מהגן שלה והיא אכן הרביצה כמה פעמים לאותה ילדה. כל פעם ניגשתי אליה ואמרתי לה שאסור להרביץ שאני מבינה שזה קשה לה שהקדימו אותה במגלשה אבל היא המשיכה עוד פעם. היא קלטה שזה מכעיס אותי ושזה לא בסדר. וכשקראתי לה היא לא באה אלי ואמרה לא. בפעם השלישית אמרתי לה שאם היא עושה זאת שוב אנחנו הולכים מהגינה והיא אמרה שהיא לא רוצה. בבית היא גם נותנת מכה לפעמים כאשר אני מבקשת ממנה לעשות משהו או כשאני אומרת לה על משהו שאסור. איך להנחות את הגננות בגן "להעיר" לה כי יש לי תחושה שהן לא עושות זאת נכון (כועסות מידי, או מעליבות אותה בפני ילדים אחרים) וזה מגביר את התופעה. דואגת....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 2.5

סמדר ריינר
    07/06/2010

שלום שרית,
    קודם כל יש צורך בסבלנות, מדובר בילדה קטנה, שזו הדרך שלה לבטא את אי שביעות רצונה. חושב גם לתת לה כלים מה כן לעשות, בדוגמא שהבאת תיארת רק שאת אומרת לה מה לא לעשות, ואת אומנם מבינה שקשה לה אבל לא נותנת אלטרנטיבה. ייתכן שהיא זקוקה שתגיד לה למשל "צריך להמתין בסבלנות, עוד מעט יגיע תורך וגם לך יהיה כיף" וכו'.
    בנוסף, אכן חשוב לא לכעוס, כי הכעס לא עוזר, אך את ה"לא"יש להגיד בתקיפות ובנחרצות. יש הבדל בין תקיפות לכעס.
    כמו כן חשוב להיות עיקבית. כלומר אם כלום לא עוזר, ואת ואמרת לה שאם היא לא תפסיק אתם תלכו מהגינה, זה בכלל לא משנה אם היא אמרה שהיא לא רוצה הבייתה, מי שואל אותה? אם היא אכן עושה זאת שוב, ואת אמרת שזה מה שיקרה, אז זה מה שעושים, אם היא רוצה או לא רוצה, ואם יש צורך אז לוקחים אותה פיזית משם, גם אם היא בוכה. עדיין זה לו קשור לכעס, זו תקיפות (אסרטיביות).
    לגבי הגננות, לא ברור לי מדוע את חושבת שהן לא עושות נכון? אולי פשוט תשאלי, ואת יכולה להציע להן גם לתת לילדה אופציה מה כן לעשות מלבד עניין הלהגיד מה לא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על ההתייחסות המפורטת

שרון
    08/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה, ובהצלחה:-)

סמדר ריינר
    08/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני בן שנתיים ותשעה חודשים.הוא מדי
    רני
    24/05/2010

פעם נושך אותי אבל לא ילדים אחרים.חשבתי אולי בכך הוא אולי רוצה להביע משהו ורציתי לשאול אתכן על כך.תודה ויום נפלא

הוספת תגובה

• ילד שנושך

סמדר ריינר
    24/05/2010

שלום רני,
    בודאי שהו ארוצה להביע משהו, אבל לפי הפרטים שנתת אני לא יכולה לדעת מה. את צריכה לשים לב מתי זה קורה ובאיזה הקשר. בכל אופן יש מקום להתייחס למה הוא רוצה להביע אבל גם לדרך, וללמד אותו דרכים נוספות להביע את התחושות שחש על ידי כך שתיתני להן מילים לצד הנחיה תקיפה וברורה לא לנשוך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה