פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד שאוהב לחבק ולנשק אותי
    גולן
    17/05/2010

בני בן ה5 וחצי מזה זמן רב הוא בא אליי מחבק אותי מנשק אותי מטפס עליי ומחפש המון תשומת לב זה ילד יחיד לעומת זאת לאביו הוא לא בא מה לעשות זה נורמאלי?מה זה אומר ומה לעשות?לי זה יותר מידי כי התדירות היא רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד שאוהב לחבק ולנשק אותי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד שאוהב לחבק ולנשק

סמדר ריינר
    18/05/2010

שלום חגית,
    את לא כל מפרטת וקשה לכן להתייחס. מה זו תדירות רבה? איך את מגיבה כשהוא עושה זאת? כמה זמן זה כך? האם זה היה כך תמיד או התגבר בזמן האחרון? מה עוד הילד עושה? איך הוא מבלה את זמנו מלבד לחבק ולנשק אותך? איך הוא בגן? האם יש לו חברים?אם תשלימי את התמונה אנסה לעזור לך יותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחבק ומנשק

גולן
    18/05/2010

כשהוא בא אז אני מגיבה בצורה חיובית וכן נותנת לו אהבה בחזרה אבל מרגע זה נמאס לי ואני לא רוצה .זה נעשה בתדירות גבוהה כל חצי שעה מקסימום כל שעה.יש לו חבר טוב בגן ובמהלך היום או שהוא משחק במחשב או שאנחנו יוצאים לגן המשחקים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד שמחבק ומנשק

סמדר ריינר
    18/05/2010

שלום חגית,
    ייתכן שהילד קצת בודד. אולי כדאי לנסות לחבר אותו עם ילדים מהגן גם אחה"צ. לתאם עם אימהות מהגן ביקורים משותפים הדדיים ופעילויות משותפות פעם פעמיים בשבוע.
    כמו כן כדאי אולי שאת ואביו, לסירוגין תשחקו איתו גם בבית מלבד לצאת איתו לגן משחקים ששם אני מניחה שהוא משתמש במתקנים בעצמו, ולא ברור מה חלקכם בפעילות. גם כשיוצאים החוצה אפשר שחלק מהזמן תשחקו איתו ולא רק הוא יעסיק את עצמו לבד, למשל קחו איתכם כדור ושחקו איתו קצת מסירות או משחק אחר. ילד זקוק לתשומת לב אישית במהלך היום - הקראת סיפור, עבודות יצירה, משחקי קופסה שמתאימים לגילו, גם לצורך גירוי והעשרה וגם כדי שירגיש שהוא בקשר עם מישהו. בכל מקרה אין להניח לילד כל כך קטן לשחק שעות במחשב בעצמו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה תודה הפנמתי

גולן
    19/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי הסתגלותי ...תענו לי בבקשה
    רינא
    17/05/2010

בתי בת השנתיים ושלושה חדשים יודעת לדבר טוב מאוד ולתקשר ולספר ספורים באופן טוב ועוד הרבה דברים אבל כל זה בבית עמי או עם אבא או עם אחותה ועוד כמה אנשים בודדים אבל במשפחתון או עם בני משפחה אחרים היא לא מגיבה בכלל אפילו במשפחתון 6 שעות היא לא מדברת בכלל ,רוצה להגיד שאנחנו יוצאים המון ומבלים המון והיא מאוד כיפית איתנו אבל אם משהו אחר מצטרף אלינו אז היא חוזרת ושותקת אפילו לשעות ,כלומר היא לא חברתית בכלל וזה מאוד מביך אותי וכולם שואלים אותי למה היא כך, אז מה לעשות ומה הפתרון לבעיה הזאת

הוספת תגובה

• הסתגרות חברתית

ד''ר שירי שדה שרביט
    17/05/2010

רינא שלום,
    את מתארת פערים משמעותיים בין התפקוד של בתך בבית, לבין התפקוד החברתי שלה עם אנשים מחוץ למשפחה. בתך מגלה הימנעות חברתית וזהירות מוגזמות ביותר, ואלו התנהגויות שכדאי לעזור לה לרכך. כדאי להראות לה את הערך באינטראקציה עם אנשים מחוץ למשפחה, ואת העובדה שאנשים שאינה מכירה היטב, יכולים להיות גם הם מהנים ונעימים.
    למשל, מומלץ להזמין חברה מהמשפחתון לביתכם, על מנת שבתך תחוש נוח איתה יותר במהלך היום. כמו כן, לבקש מהגננת שתסייע לה להתחבר יותר עם ילדים מסוימים. כשאתם נפגשים עם אנשים לא מוכרים, או כאלה שאינה פוגשת תכופות, שמרו על יצירת קשר הדרגתית, תוך עידוד עדין של הילדה ליהנות עם הזולת.
    ילדים ומבוגרים נבדלים זה מזה ברמות הביישנות, אולם הפער שאת מתארת הוא דרמטי מדי, והילדה מפספסת את הערך והטוב שבעולם החברתי.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זלזול בהורים
    אוראל
    17/05/2010

היי

יש לי 3 ילדים, אני מתייעצת לגבי 2 הגדולים 12, ו- 7 ב-3 חודשים האחרונים סיגלו לעצמם סגנון דיבור מאוד מזלזל כלפי, הם צועקים עלי, בבית בחברה כל פעם שמשהו לא מוצא חן בעניהם או כאשר לא קיבלו את שביקשו. טון הדיבור גם אם הוא שקט הוא אירוני ומזלזל.

ניסיתי להמשיך ולדבר איתם בטון רגיל - במטרה שיראו איך אני פונה אליהם ואולי זה ייפסק אך לשווא.

כאשר אני שואלת למה הטון דיבור הזה אז הבן שלי עונה לי כי את מעצבנת אותי.

שאלתי חברות איך הן מתמודדות עם מצבים כאלה אז אצלהם זה לא קורה......

אני מתביישת ללכת איתם למקומות ציבוריים.
    דוגמא: נסעתי איתם לעיר ישבנו לאכול פלאפל הצעתי שאקנה להם חצי מנה לכל אחד, שנהם קפצו בעצבנות מה פתאום מנה שלמה אנחנו רוצים בצעקות ובתנועת גוף מאוד מאיימת

מה עלי לעשות???
    איך להחזיר את כבודי בעניהם???
    כי אני אובדת עצות לחלוטין.
    ויותר מזה אם גם השלישי שלי ילמד מהם אולי עלי להתפטר ממשרת האם...

לקביעת תור
    סגירה
    זלזול בהורים

הוספת תגובה

• זלזול בהורים

סמדר ריינר
    17/05/2010

שלום אוראל,
    אולי יותר מהכל מה שמלמד על מקור הבעיה הוא משפט הסיום שלך"אולי עלי להתפטר" כאילו את יוצאת מתוך הנחה שאת עובדת אצל הילדים שלך...:-) ייתכן שאת לא משדרת די ביטחון עצמי כדי לקבל את המקום הראוי לך ומחכה לאישור מילדייך שאת אם טובה? האם את אם טובה רק כשהןם מרוצים, ומקבלים מנה שלמה פלאפל? אני יודעת שקצת עיוותתי את מה שאמרת וזה לא היה התוכן המדוייק אבל ייתכן שהתקבע בכל זאת דפוס כזה?
    בכל אופן את מציינת שזה התחיל ב- 3 החודשים האחרונים, איך את מסבירה זאת? האם היה שינוי כלשהו אצלך או במשפחה שגרם לתופעה הזו להתפתח למרות שהיא לא הייתה קודם? האם איבדת את הביטחון מסיבה כלשהי, או נחלשת?
    בכל אופן ייתכן שאת זקוקה לתמיכה כדי לשדר יותר סמכות. ברור שאם הם מתנהגים כך, הם לא יכולים לקבל את מבוקשם וחשוב מאוד להיות עיקבית בכך ולא לוותר וגם לא לחשוש מהם. לא נורא אם הם לא מרוצים, חשוב להבהיר להם שבדרך הזו לא יקבלו מה שהם רוצים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אוראל
    17/05/2010

הי סמדר

למי עלי לפנות כדי לקבל הכוונה / תמיכה כפי שציינת,

אופירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    17/05/2010

שלום אופירה,
    את יכולה להתייעץ עם פסיכולוגית בית הספר לגבי פתרונות של הדרכת הורים באיזור מגורייך, את יכולה גם לברר עם מכרים לגבי פסיכולוג או פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים, כדי לקבל ממנו הדרכת הורים. את יכולה לברר גם דרך קופת החולים שלך לגבי רשימת מטפלים שעובדים עם הקופה המחיר מסובסד. במכבי ובכללית הרשימה מתפרסמת באתר האינטרנט שלהן ואת יכולה לפנות ישירות. כמו כן את יוכלה לברר בתחנה איזורית של בריאות הנפש מטעם משרד הבריאות באיזור מגרוייך, שם הטיפול הוא בחינם, אם כי עלולה להיות רשימת המתנה, וכן הטיפול מוגבל בזמן. (רשימה של המרפאות נמצאת באתר של משרד הבריאות).בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התבכינות בגיל שנתיים
    קרן
    17/05/2010

אשמח לעצה איך להתמודד עם התבכינות בלתי פוסקת אצל ילד בן שנתיים- שהוא משחק ומשהו לא מסתדר לו הוא ישר בוכה (נדיר שהוא ישחק יותר מ-5 דק' ולא ישמע בכי), צריך ללכת לגן, להתקלח, לצאת מהמקלחת-בכי ושלא לדבר על כך שהוא מבקש משהו ולא מקבל אז הבכי בכלל היסטרי.
    ניסתי לתת חיזוקים, להיות קשובה, להתעלם, לכעוס ולא ממש משהו עזר.
    אשמח לעצה.
    חשוב לי לציין שאני מאד משתדלת להסביר לו , להיות קשובה לתת לו תשומת לב ואני לא מצליחה להבין מה כבר אני יכולה לעשות.
    מה גם שהוא כול הזמן צריך שמישהו יהיה איתו קשה לו מאד לשבת ולשחק עם עצמו, אפילו שהוא צופה בטלויזיה הוא רוצה שישבו איתו ויתנו לו יד (הרגל שהוא מתקשה להיפרד ממנו)

לקביעת תור
    סגירה
    התבכינות בגיל שנתיים

הוספת תגובה

• מה הילד מבטא בבכי

ד''ר שירי שדה שרביט
    17/05/2010

קרן שלום,
    קשה להתייחס לשאלתך מבלי לדעת פרטים נוספים. בלתי אפשרי לדעת דרך האינטרנט, באיזו מידה בנך גילה שבכי מפעיל את הסביבה באופן יעיל, או שהסיבות שלו לתסכול הן מוצדקות יותר. זו באמת הזדמנות ראשית לבדיקה שלכם ההורים את עצמכם, באיזו מידה הילד מרגיש שהוא זקוק לכם ואתם לא נמצאים מספיק לידו, ואז הוא בוכה כדי להחזיר אתכם לקרבתו (למשל כשהוא משחק או באמבטיה).
    בנוסף לבדיקה הזו, חשוב לעבוד עם הילד על הצגת בקשותיו באופן תואם יותר - כשהוא בוכה, לבקש ממנו לחזור על בקשותיו בקול ובצורה שנראים לכם מתאימים. למשל להדגים לו מה לומר, דוגמת: "תגיד - אמא אני רוצה שתישארי לידי באמבטיה". ואז יש לכבד את הבקשה, במידה והיא תואמת.
    כמובן, שבנכם גם נכנס לגיל שנתיים, שהוא גיל המרד, ובו ילדים מנסים להשליט את רצונותיהם על ההורים, וכאן חשוב לעמוד באופן תקיף ומאוחד על רצונותיכם.
    נראה לי שהתייחסות לשלושת המישורים הללו היא חשובה בלימוד בנכם כיצד לתקשר את רצונותיו לסביבה, באופן שיביא להגשמת בקשותיו ומשאלותיו.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלתי

קרן
    18/05/2010

הי שירי,
    ראשית תודה על המענה המהיר.
    לי נראה שברוב המקרים בני בוכה מאחר ולמד שזה אכן גורם לתגובה מצידנו.
    השאלה שלי במידה ואכן והברנו את עצמנו והבכי נמשך כדי לנסות "לשבור " אותנו ולקבל משהו שהוא לא ראוי איך להגיב לבכי -יש צורך להמשיך ולהסביר יותר מפעם אחת, להתעלם?
    האמתי שהוא בבית הוא כמעט ולא נמצא לבד- גם במקלחת, בשעת האוכל, שהוא משחק הוא מבקש שניהייה איתו וכפי שצינתי אפילו שהוא צופה בטלווזיה- נראה שהוא מקבל יחס אישי באופן יחסי יותר מילדים אחרים בני גילו -אם אני משווה לילדים של חברות.
    בייחוד לאור העובדה שלפני 4 חוד' נולד לו אח קטן אז אני מאד משתדלת לתת לו כמה תשומת לב
    והייתי רוצה ללמד אותו בהדרגה ללמוד להיות מעט יותר עצמאי- השמך מאד להכוונהף לכמה טיפים ממך.
    שוב תודה וחג שמח,
    קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נ.ב

קרן
    18/05/2010

חשוב לי לציין שתופעת הבכי היתה קיימת מאז ומתמיד ולא החלה בעקבות לידת האח. אומנם בחודשיים לאחר הלידה המצב אף החמיר אבל המצב שתיארתי היה עוד קודם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד''ר שירי שדה שרביט
    20/05/2010

קרן שלום,
    ראשית, טוב שציינת את הולדת האח. התגובה הטבעית של ילדים היא בכי ו"נדנוד" רב בחצי השנה לאחר הולדת האח (בערך), כך שאפשר להיות סלחניים ומבינים ביחס להתנהגותו, ולאזן בין הבנה ואמפתיה, לבין הצבת גבולות.
    לגבי התגובה לאחר שהסברת - סביר להניח שבגיל של בנך, ההסבר המילולי שלך לא ישנה רבות. רק כשהוא יגדל יותר, הוא יהיה מסוגל להתאפק, להבין את נקודת המבט שלך ולשנות את התנהגותו. כעת הוא "בדרך לשם" ומפתח את היכולות הללו. התגובה היעילה לאחר ההסבר שונה מילד לילד. כדאי לבדוק כמה אפשרויות ולראות מה יעיל הכי בהפחתת הבכי ובשינוי ההתנהגות לזו הרצויה על-ידך. יש ילדים שזקוקים לזמן מסוים בחדר (דקה-שתיים) כדי להירגע, כשההורה מסביר קודם שהילד הולך לחדר להירגע, וכשהוא רגוע ויכול לשחק בלי לבכות, הוא יכול לחזור לשהות עם המשפחה. יש ילדים אחרים שנרגעים רק כשהם ליד ההורים וההורה לא מגיב לבכי עד שהילד נרגע ומבקש יפה. ואולי תמצאו עם בנך משהו אחר שיעיל איתו. אולם לא כדאי לתת לו להגיע לבכי מאוד מוגזם מבלי להתייחס לכך.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרדת תאומים או לא לקראת כיתה א'
    גלי
    17/05/2010

שלום רב. בנותיי תאומות בנות 5.8 עולות לכיתה א' בשנת הלימודים הקרובה.
    עד כה לומדות באותן מסגרות גן. לאחר התייעצות עם הצוות שמכיר אותן (גם בתום שנת הלימודים הקודמת לפני שעלו לגן חובה) - אף אחד לא ממליץ לנו להפריד בניהן בכיתה א'.
    הן שונות לגמרי בחיצוניותן, יש להן תחביבים דומים אך גם שונים, חברים/ות גם משותפים וגם שונים, כל אחת מביעה את דעתה ולא ממש משנה דעתה לפי מה שהאחרת חושבת / אומרת וכד'.
    כמובן שיש בניהן גם תחרות וקנאה - אך אני חייבת להדגיש כי נראה שזה לא באופן שונה מאחים אחרים.
    כיום יש לנו המון התלבטויות לקראת כיתה א'. אם נפריד - עד כמה זה הכרחי? אילו השלכות יהיו לזה עליהן? אם נשאיר ביחד - עד כמה התחרות יכולה לתפוס דומיננטיות (מה שהיום לא קורה), מה עשויות להיות ההשלכות של צעד זה עליהן?
    נראה לנו שאם נפריד מראש וזו לא תהיה החלטה נכונה - יהיה קשה להחזיר אותן להיות באותה כיתה מבחינת תפיסת ביה"ס. לעומת זאת אם נחליט שתתחלנה באותה כיתה שזה יותר הכיוון שלנו- אז ביה"ס יותר יתמוך בנו אם נרצה להפריד. אבל גם כאן יש דילמה. אם נרצה להפריד - איזו ילדה מוציאים מהכיתה בה הן לומדות לכיתה אחרת? ועוד....
    ראוי לציין כי הן עולות בלי חברים שמכירות (האחרים הולכים לבי"ס אחר). כמו כן, למרות שהן לא אלו שקובעות, היה חשוב לנו לבדוק איתן מה הן אומרות על כיתה א', איך מרגישות שלא עולות עם חברים שמכירות וגם הכנסנו את השאלה איך ירגישו אם לא יהיו עם האחות בכיתה? שתיהן פקחו עיניים ואמרו שירצו להיות עם אחותן באותה כיתה.
    סליחה שזה ארוך. מה דעתכם?

הוספת תגובה

• אשמח לקבל התייחסות לשאלתי

גלי
    18/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להבין שאין מי שיכול לתת דעה כאן?

גלי
    19/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרדת תאומות

ד''ר שירי שדה שרביט
    20/05/2010

גלי שלום,
    אני מצטערת ששאלתך נותרה ללא מענה.
    ייתכן שהסיבה לכך היא שאין תשובה גורפת לכאן או לכאן, כך שהבחירה היא בסופו של דבר שלכם ההורים. יחד עם זאת, לא ברור לי למה אתם מלכתחילה מעדיפים לחבר את הבנות בכיתה אחת. אני מבינה משאלתך שאתם מכירים את הדיעות בעד ונגד השמה באותה הכיתה, ומשום מה הדבר מאוד חשוב לכם.
    לי נראה שקיימים שלושה קשיים מרכזיים בלימוד באותה הכיתה: ראשית, אני חושבת שלכל ילד בכל משפחה, חשוב שתהיה אפשרות לפתח לעצמו עולם נפרד מהמשפחה וליצור קשרים בסביבה נפרדת. דבר כזה לא יתאפשר בכיתה אחת. שנית, בבית הילדות צריכות "להיאבק" על משאבים מוגבלים - הצעצועים, זמן ההורים המוגבל באופן טבעי, וכדומה. מדוע ליצור להן מצב מקביל בכיתה? ושלישית, כפי שציינת - במידה ותראו שהחיבור בכיתה אחת לא מתאים, לפחות לאחת מהן, זו ממש החלטה קשה במי "לפגוע" בהעברתה לכיתה מקבילה. מדוע להיכנס לסיטואציה כזו מראש?
    אלו המחשבות שלי, אולם כפי שכתבתי - אני חושבת שזו החלטה שלכם ההורים בסופו של דבר, לאחר שלקחתם את כל ההיבטים בחשבון. ומובן, ששאלה בפורום היא חלק מההתלבטות, שטוב שאתם מצויים בה כעת.
    בהצלחה והסתגלות קלה לביה"ס,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים
    שירי
    17/05/2010

שלום,
    בתי בת שנתיים וחודש, התחלנו את תהליך הגמילה לפני חודש בערך ביוזמתה כשביקשה לעשות פיפי בשירותים כמו אבא ואמא. בהתחלה הורדנו את החיתול רק בבית לפני הגן ואחרי ולפני שבוע הורדנו את החיתול גם בגן וגם בחוץ כיום היא עם חיתול רק בשינה או כשהיא ממש מתעקשת לשים חיתול.
    בתי היא ילדה ששותה המון מים כך שכמעט כל פעם שהיא יושבת בשירותים יש לה פיפי אני מתזכרת אותה בערך כל 45 דקות אבל עדיין יש לה פיספוסים במיוחד בגן ששם פחות שואלים אותה אם היא צריכה פיפי.
    לגבי הקקי זה יותר מסובך היא עשתה קקי בשירותים מספר פעמים (פעם אחת גם בתחתונים), בגן היא מבקשת חיתול ואז עושה קקי אבל יש לי הרגשה שהיא עושה פחות קקי.
    היום בבוקר היא עשתה פיפי בשירותים ואח"כ גם על הריצפה ואז ביקשה חיתול כך שלגן היא הלכה עם חיתול.
    אני לא מתווכחת איתה ואם היא רוצה חיתול אני שמה לה- האם אני פועלת נכון? והאם אני צריכה לתזכר אותה לגבי הפיפי?
    לגבי הקקי מה לעשות איך אפשר לגרום לה לעשות בשירותים ולא להתאפק? אני יושבת איתה בשירותים ומקריאה לה סיפור כדי שתשב אבל היא לא עושה.

תודה רבה, שירי

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מחיתולים

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים

ד''ר שירי שדה שרביט
    17/05/2010

שירי שלום,
    נשמע שאתן בדרך הנכונה. הגמילה מתקדמת כפי המצופה. אפשר להדגיש יותר את המסר שהיא "נפרדה" מהחיתול, ולחזק אותה על היותה ילדה גדולה (את החיתול בשינה מומלץ להשאיר עוד לתקופה). כדאי בתקופה הראשונית להמשיך להזכיר לילדה ללכת לשירותים מדי כחצי שעה, ולעודד אותה לעשות כן.
    לגבי גמילה מקקי, לא תמיד זו "הולכת חלק" כמו בגמילה מפיפי. אני ממליצה לקרוא בעמוד שאלות נפוצות, הסבר מפורט יותר לגבי החלק הזה בחינוך לניקיון.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנודה חברתית
    מריאן
    17/05/2010

לילה טוב. יש לי ילד בן11 יפה,תלמיד טוב, הומני עם תחומי התענינות רבים.אך 5 שנים שנמצא בבית הספר הוא מנודה חברתית. בעקבות המצב הוא סיווג לעצמו התנהגות שלא החפת לו-אדישות. ובנוסף הוא התחיל לגמגם ( שזה בא בגלים ) ולמצמץ חזק עם העיניים.אני יודעת בודאות שיש בכיתתו,ילד דינמי וכוחני שלא נותן לילדים אחרים להתקרב אל בני. לאחר שיחות רבות עם המחנכת ועם אמא ,של אותו ילד המצב של חרם עדיין קיים-נידוי כיתתי ואפילו שיכבתי. זה נודע לי אתמול מחבר שלו שבתקופה הזאת הוא גם באותו מצב. מכיתה א ניסיתי לשלב את בני בחוגים של כל כיתת הבנים. לא הצליח...לאחר שנה ניסיתי עוד חוג נוסף עם קבוצה מצומצמת של בנים. גם ללא הצלחה...קבוצת הבנים מאוד כוחנית,ספורטיבית עם ביטחון עצמי גבוה.ניסיתי לקרב אותו לילדים פחות ספורטיבים אך גם הם מעדיפים להתרחקׁ(לא להתייחס) אל בני. תמיד הרגשתי שהבעיה היא בילד "שמעיים" על שאר הבנים ומשחד אותם בפינוקים קטנים עלמנת להראות את כוחותיו. אני לא ישנה לילות ועובדת עצות-מה לעשות? בנתיים רוצה לברר על קאוצינג לילד מנודה חברתית בתל-אביב או בסביבה הקרובה. בתודה מראש. תשובתכן מאוד חשובה לי

לקביעת תור
    סגירה
    מנודה חברתית

הוספת תגובה

• מנודה חברתית

סמדר ריינר
    17/05/2010

שלום מריאן,
    5 שנים זה המון זמן של סבל. איך סבלתם את זה עד עכשיו? פנו בדחיפות לטיפול, אם הבעיה היא באמת בבית הספר אז אולי צריך לשקול לעבור בית ספר, (בנוסף לטיפול). זה סבל גדול מדי והילד משלם מחיר כבד מדי. לא להתמהמה יותר, בבקשה. אני לא מכירה קואצ'ר לילדים ואני גם לא בטוחה שבמצב שהדברים הגיעו אליו זה מספיק. פנו לטיפול מסודר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתי בת שנה ושבוע
    אור*
    17/05/2010

כמה שאלות :

באיזה גיל מבינים את משמעות "הלא". והאם זה בסדר גם לומר לה לא!

באיזה גיל מפסיקים לזרוק חפצים? כאשר אני נותנת לה את הצורות שמכניסים אותם לדלי ואני מראה לה גם את העיקרון (כבר המון פעמים) היא מעדיפה לזרוק בכדי לשמוע את הרעש וגם לפעמים מכניסה לפה לגרד את החניכיים.

לעיתים היא צורחת וזאת כאשר היא מתוסכלת ממשהו... או לחילופין כאשר רוצה משהו, אני מרבה לדבר איתה בזמן זה בכדי "להעלים" את הכעס ואת הצרחות...

למה יש את התופעה הזו ואיך ניתן כמה שיותר "לדכא" אותה? ומה לעשות בעת שהיא צועקת.

מתי יש כבר יותר עניין בצעצועים? עד כה היא מרבה לזרוק ולעשות רעש ו/או להכניס לפה ולגרד.

אציין שהיא ילדה פעילה, מוטוריקה מצויינת, מאוד רגועה מתקשרת יפה, אומרת מילים כבר ויודעת בדרכה לבקש את מה שהיא רוצה.

אודה למענה ותודה רבה!

לילה טוב.

לקביעת תור
    סגירה
    בתי בת שנה ושבוע

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

סמדר ריינר
    17/05/2010

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=268 id=link]הורים לתינוקות, הורים לפעוטות[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משחק בצואה
    שלי
    17/05/2010

שלום רב! לאחרונה "תפסתי" את בני בן ה 5 וחצי משחק בצואה של עצמו.
    הסברתי לו שזה לא יפה ולא משחקים בצואה והוא אמר שהוא מבין ושלא יעשה זאת יותר אך אני יודעת שזו לא היתה הפעם הראשונה שהוא התעסק בצואה.
    רציתי לשאול ממה זה יכול לנבוע והאם יש צורך לטפל בכך או שזה יכול להיות שזה דבר שמעניין אותו
    לחקור מה יש בצואה וכדומה...
    בתודה מראש
    שלי

לקביעת תור
    סגירה
    משחק בצואה

הוספת תגובה

• משחק בצואה

סמדר ריינר
    17/05/2010

שלום שלי,
    זה נשמע מאוד מוזר ולא תואם לגיל. לא סיפרת פרטים נוספים על הילד, ולכן לא ברור לי עדיין מה להמליץ לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אני אתקשר להסביר לך!

שלי
    17/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד שמרביץ לעצמו
    טל
    16/05/2010

אני אמא לילד בן שנתיים וארבעה חודשים לפני זמן מה כתגובה לכך שרציתילסרק את שערות ראשו והוא התנגד לכך בתגובה לזאת הרביץ לעצמו בראש ניסיתי שלא לייחס לכך חשיבות ולראות בזה כתגובה חולפת או אולי משהו שראה בגן והוא מחקה אותו אך לאחר זמן מה אינני יכולה להצביע על מה בדיוק עורר בו את חמתו שוב הגיב כך ובזעם צעקות ובכי נילוים לכך ודי סיגל זאת לעצמו כמעין דפוס שחזר על עצמו מידי פעם לאחרונה הופיעו תגובות חדשות והם צעקות הנילוות לבכי עד אשר הוא מאדים ובנוסף לכך נשיכת פרק כף ידו אנא מכם יעוץ ועזרה דחופים
    תודה רבה והמשך יום טוב.

לקביעת תור
    סגירה
    ילד שמרביץ לעצמו

הוספת תגובה

• ילד שמרביץ לעצמו

סמדר ריינר
    17/05/2010

שלום טל,
    ייתכן שחלק מהגורם לתגובות האלה של בנך הוא העדר מילים מספקות שדרכן הוא יכול לבטא את מה שהוא מרגיש. אחד הדברי שיכול לעזור הו אשאת תנסי לעזור לו בלווי מילולי, עד שהוא ילמד ויפנים את הפונקציה הזו בעצמו. למשל: "זה מציק נורא עכשיו כשמסרקים לך את השערות. לא בא לך שיגעו בך שם עכשיו ויפריעו לך לשחק." וכו'. ייתכן שבהמשך, ככל שהוא ראה שלדפוס הזה יש אפקט מאוד חזק על תשומת הלב שהוא מקבל, הדפוס גם התחזק. לכן חשוב לא להתרגש מזה נורא ולהתייחס בענייניות, אך מצד שני לנסות לעזור לו למצוא דרכים יותר יעילות לבטא את התסכול שלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה - בבקשה תשובה
    ש
    16/05/2010

רציתי לברר, האם פסיכולוג חייב לקבל אישור משני ההורים לפני שמתחיל טיפול בילד להורים גרושים????

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה - בבקשה תשובה

הוספת תגובה

• תשובה דחופה

סמדר ריינר
    16/05/2010

שלום ש,
    התשובה היא כן. אלא אם כן יש אישור מבית משפט או פקידת סעד שמורה אחרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנתיים וארבעה חודשים
    לילי
    16/05/2010

אני ואביו גרושים מהיותו בן 4 חודשים.
    אני ובני גרים ביחד עם אמי (הסבתא שלו).

ילך למעון בספטמבר בהיותו בן 2.8.

והשאלה שלי היא, הבן שלי לפעמים מבקש שאני אלביש לו חולצה שלי שהוא ארוכה עליו כמובן ובעצם כמו שמלה עבורו, והוא אוהב להסתובב איתה בבית, לפעמים גם מוסיף נעלי עקב שלי.

מספר פעמים בקש שאשים לו אודם וסירבתי, גילה גם ענין מסויים בשרשראות ומחרוזות שלי.

דבר נוסף הוא שהוא מאוד מפותח מבחינה ורבלית ובעצם מדבר שוטף, מבחין בן זמני עבר הווה עתיד, יחיד רבים וכו'. לכן כל כך בולט לי שהוא מדבר על עצמו בלשון נקבה, במקום אני הולך אומר אני הולכת. רופא הילדים אמר שזה אמור להסתדר עד גיל 3 בערך.

האם מה שתיארתי מבחינת התנהגות הוא ידוע כאופייני לגיל שלו, או שהדבר יכול להעיד על נטיה מינית מסויימת ?

לקביעת תור
    סגירה
    בן שנתיים וארבעה חודשים

הוספת תגובה

• בן שנתיים וארבעה חודשים

סמדר ריינר
    16/05/2010

שלום לילי,
    התשובה היא לא זה ולא זה. זה לא בהכרח משהו שאופייני לגיל, אבל בהחלט מוקדם להחליט האם זה מעיד על נטייה מינית.
    כדאי לנסות לחבר את הילד לדמויות גבריות להזדהות, אם יש במשפחה המורחבת או חברים/שכנים שסומכים עליהם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגלים לא טובים
    מרינושקה
    16/05/2010

שלום,

ילדה שלי כמעט בת שנתיים ומאז שנולדה מושכת לעצמה באוזניים על מנת להרדם/להרגע.
    כיום היא מושכת את עצמה חזק עם ציפורניים עד שעושה פצע. מה לעשות על מנת להכחיד את ההתנהגות. למרות שאני לא רואה בהרגעה עצמית דבר לא טוב.

אנא עצה.

לקביעת תור
    סגירה
    הרגלים לא טובים

הוספת תגובה

• למה לא עונים לי !

מרינושקה
    16/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיונות הירגעות

ד''ר שירי שדה שרביט
    17/05/2010

שלום,
    נראה שעל-מנת להרגיע את הגוף ולהפחית את העוררות, בתך זקוקה למגע. אפשר להציע לה אובייקטים נוספים שיעסיקו אותה במקום משיכה לעצמה- בובת פרווה, חיתול בד וכדומה. כמו כן, להקפיד על גזיזת ציפורניים כדי שלא תפגע בעצמה.
    בגיל של בתך, אפשר להוסיף גם את השפה כאובייקט מרגיע - ממש לומר לה משהו בסגנון הדברים הבאים: "את עייפה, הגוף שלך היה עסוק כל היום, רצת, קפצת ושיחקת בגן (לתאר מה עשתה) ועכשיו הגוף נח, את שוכבת על המיטה ונוח לך..." וכן הלאה, כפי שמתאים לה ולך. כך היא תוכל בהדרגה להפנים את דברייך לדיבור פנימי מרגיע, שיחליף את האקט התוקפני יותר.
    בנוסף, כדאי לשבת לידה, ולעזור לה לווסת את המגע בעצמה (במקום להפסיק אותה לגמרי). למשל, להפוך את משיכת האוזן לליטוף האוזן.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

מרינושקה
    19/05/2010

תודה רבה,

האם מתן בובה קבועה על מנת להרגע יכולה להפוךלאובייקט מעבר.

אשמח אם תוכלי להשיב לי מה החשיבות של אובייקט/חפץ מעבר בעבור הילד.
    כיום אין לה בובה קבועה א6חת אלא קבוצת בובות קבועות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד''ר שירי שדה שרביט
    20/05/2010

מרינושקה שלום,
    כדאי שיהיה מגוון של בובות נעימות, ובתך תבחר אם היא מעדיפה בובה מסוימת או רוצה להחליף בין כמה. הילד בלבד הוא שבוחר בסופו של דבר מה יהיה אובייקט המעבר שלו, במידה והוא זקוק לו (לא לכל הילדים יש חפץ כזה). חשוב שתציעי לה אובייקטים מרגיעים, והיא תבחר מה שעושה לה טוב ומוריד מתח.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה הפורום הזה פשוט נהדר והעצות של

מרינוש
    21/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מטיטול
    אריאנה
    15/05/2010

שלום רב!
    בגיל 1.8 התחלתי לגמול את את הילד הגדול מטיטול,היה קשה מאוד לשכנע אותו לשבת על הסיר (אך בגלל התקופה הקשה, אז בדיוק ילדתי את הקטנה)לא הצלחתי לסיים את התהליך.
    כעבור כחודשיים נסינו עוד פעם. קנינו לו מתקן לעסלה בכדי לעניין אותו, בהתחלה זה היה מעניין אך הוא יכל לשבת ולא לעשות כלום,ולאחר מכן סירב בכלל.
    קצת יותר מאוחר נסיתי להפעיל יותר אקשנות בכל פעם שהחלפתי טיטול הרגלתי אותו לשבת על הסיר,הוא היה לוקח לעצמו איזה צעצוע ויושב כשעה לפעמים בלי לעשות כלום ולפעמים היה עושה פיפי ב"מנות".כשה היתי מסבירה לו,שלא צריך לשבת את כל הזמן הזה,אלא כל פעם שהוא רוצה שישב או יבקש עזרה ממני הוא פשות לא היה מוכן לקום,וגל להלבש.
    לפני כמה ימים נסיתי ללבוש תחתונים רגילים ולא של גמילה, כמובן עם כל ההסברים,וה"טקס"
    שיהיה מודע לאחריות וכו'-הוא התאפק כמה שעות ולאחר מכן בכל זאת השתין בתחתונים,למרות שכמה פעמים הזכרתי,ושאלתי אותו...
    בגדול ילד שלי נבון,מתפטח ביחס לגילו מצויין,היתכן שהוא פשוט עדיין לא מוכן לגמילה מטיטול או יש עוד איזה משהו שלא נסיתי או טועה איפשהו??

אשמח לתשובה בהקדם האפשרי,
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מטיטול

הוספת תגובה

• גמילה מטיטול

סמדר ריינר
    16/05/2010

שלום אריאנה,
    יכול להיות שאת יותר מדי לוחצת. תעזבי את הנושא לכמה זמן, הוא עדיין קטן, יש לכם זמן. בעוד חודש חודשיים תשאלי אותו אם הוא רוצה. אם לא חכי עוד קצת. אם כן - שתפי אותו בתהליך, תנינ לו להרגיש שיש לו שליטה בתהליך, תסבירי לו מה הולך לקרות, תשאלי אותו לגבי האפשרויות מה הוא מעדיף, תעשי כל שלב בשיתוף איתו ולא בהנחתה. את יכולה גם להציע פרסים וחיזוקים חיוביים על ביצוע מוצלח. והכי חשוב, בלי לחץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוכי
    עדנה
    15/05/2010

ילדתי את בני ה3 לפני 3 חודשים.יש לנו תוכי בבית וכשהתינוק נולד הסברתי לבני בן ה11 שנצטרך להוציא את התוכי לכמה זמן.הוא לא ממש אהב את הרעיון אבל הסכים בכל זאת והבטחתי לו שבגיל 3 חודשים נחזיר אותו.יש לציין שהתוכי הועבר לדודים שיש להם חצר,מקום שהבן שלי מרגיש שם בבית והוא רואה את התוכי לעיתים קרובות.עכשיו כשהגיע הזמן שהתוכי צריך לחזור הביתה ,בני מאד לוחץ בענין ובצדק-הוא אומר שהוא מתגעגע אליו וכו-ואני ככה מנסה למשוך את הזמן ופשוט ממש לא בא לי שהתוכי יחזור.מצד שני אני מרחמת עליו ולא רוצה לעשות לו עוולכי גם ככה קצת קשה לו עם הולדת הבן.רציתי לדעת את דעתכם האם לא מוממלץ דוקא עכשיו להשאיר את התוכי שם או שאולי זו דוקא הזדמנות ואם כן מה עלי להגיד לו?

לקביעת תור
    סגירה
    תוכי

הוספת תגובה

• תוכי

סמדר ריינר
    15/05/2010

שלום הילה,
    אני לא מבינה בענייני תוכים, אבל בהפרת הבטחות כן. לא מומלץ להפר הבטחות לכל אדם וגם לא לילד שלנו, מכמה סיבות: א. מתן דוגמא אישית- באופן הזה את עלולה לאבד בסיס מוסרי לציפייה שלך שהילד שלך לא יפר הבטחות מולך בעתיד. קחי בחשבון שהוא עוד מעט נכנס לגיל ההתבגרות, ומאד תירצי לדעת שאת יכולה לישון בשקט ולסמוך על ההבטחות שלו בעניינים שונים, וכאן את שומטת את הבסיס לעניין הזה בעצמך.
    ב. איבוד האמון של בנך בך. בעתיד, גם אם מאוד תירצי הוא עלול לא להאמין להבטחות שלך, והדבר יקשה עלייך להשיג את שיתוף הפעולה שלו בנושאים שונים.

מעבר לנושא של הפרת הבטחה, בנך, כמו שאת מבינה בעצמך, עובר תקופה לא קלה בהסתגלות לאח חדש ולשינוי הקשר איתך, לא הייתי לוקחת את אחד הדברים שהוא קשור אליהם ובונה עליהם ומשחקת איתו.

לפעמים אנחנו כהורים נאלצים להפר הבטחות, כאשר באמת נבצר מאיתנו למלאן. במקרה כזה, צריך לערוך שיחה או לפעמים מספר שיחות של הסבר, למצוא דרך לפצות, לתת מקום לכאב, לאכזבה ולכעס שנוצרו עקב אי מילוי ההבטחה.

כאן, לא נשמע לי שזה מקרה כזה, ולא נראה לי שזה שווה את הנזק שזה יוצר. לי נראה ששווה להחזיר את התוכי וזהו, מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לתוכי

עדנה
    16/05/2010

תודה על התשובה .זו היתה הרגשתי...כנראה שהייתי צריכ לשמוע את זה...
    הערכתי לתשובות המהירות-תענוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה