פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בן כמעט 4 רגיש ופגיע
    ע
    13/05/2010

שלום,
    בני עוד חודשיים בן 4 נמצא בגן עם ילדים בגילו ועוד קבצה של 6 (מתוך 20 ילדים) שהם בני 5.
    בני ילד רגיש מאד, נעלב בקלות ומאד אהוב על חבריו. יודע ליצור קשרים ואוהב חברה.
    אתמול לדוגמא הינו אצל חברים והיו שם 3 ילדים נוספים ששלושתם מבני ה-5 בגן שלו.
    עם הבת הסתדר מצוין ואחד הבנים שהוא ילד תוקפני ומציק באופן כללי לכולם, אמר לו כל מיני מילים
    "שיהרוג אותו" או עשה כאילו הוא מרביץ לו אבל לא נגע בו בעצם...
    ובני החל לבכות בהיסטריה. שאלתי היא, איך אפשר לחזק אותו מבחינה רגשית?
    למעט הקושי הזה הוא ילד חיובי ומצחיק וחברותי וחכם. זה קושי שאני לא יודעת איך לעזור לו להתגבר עליו. זו היתה כמובן רק דוגמא אבל יש מקרים רבים בעיקר במסגרת הגן שהוא נעלב מאד מהר ולא תמיד קורא סיטואציות חברתיות נכון.
    יש מקום לטיפול בתרפיה (כמו שהמליצו לי מהגן ואני חשבתי שזה לא הכרחי) ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן כמעט 4 רגיש ופגיע

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן כמעט 4

סמדר ריינר
    13/05/2010

שלום ע,
    אני עוד לא בטוחה שחייבים תרפיה כרגע לפי התאור שנתת. אני עוד לא שומעת מה ניסיתם לעשות כדי לעזור לו לפני כן. אם הוא לא קורא נכון סיטואציות חברתיות, אפשר ללמד אותו את זה, גם על ידי נתינת דוגמה איך אתם עושים את זה, וגם על ידי כך שיושבים איתו אחרי שמשהו קורה וחושבים יחד איתו מה קרה, איך עוד אפשר להבין את זה (אולי הילד לא הבין שאתה רוצה את המשחק ולכן לא נתן לך, אולי עוד לא גמר לשחק, אפשר להמתין ואז הוא ייתן לך, וכו'), וגם לחשוב איתו ביחד איך אפשר להגיב אחרת.
    מדובר בילד קטן מאוד, מאוד טבעי בעיני שהוא ייבהל ויבכה אם ילד גדול ממנו אומר לו שיהרוג אותו. עדיין אפשר ללמד אותו להתמודד עם זה, להגיד לו - אבא פה אפשר לפנות אליו, לא צריך לפחד, זה לא בסדר שהילד אמר לך את זהואפשר לעשות נגד זה כל מיני דברים - להפסיק את המשחק, להגיד ו שלא תשחק איתו אם הו אלא יפסיק, לפנות למבוגר במקום (כן בגי הזה עדיין סביר ונכון לפנות למבוגר כשדבר כזה קורה) וכו'.
    אם אחרי תקופה ארוכה שאתם עובדים איתו על העניין אתם לא מרגישים שום התקדמות, אז אפשר להתחיל לחשוב על הסברים יותר עמוקים של העניין הזה ולפנות לייעוץ, כרגע, מתוך הפרטים שהבאת אני לא בטוחה שזה המצב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת שנה וחצי שהתחילה להרביץ...
    כרמית
    13/05/2010

שלום,
    בתי הבכורה (בת ראשונה) בת שנה וחצי. נמצאת במסגרת של גן מגיל חמישה וחצי חודשים.
    בגן אוהבים אותה מאוד הצוות והילדים , פיזית היא קטנטונת , קומפקטית אבל יחד עם זאת היא עם המון פלפליות ושובבות.
    בשבוע האחרון שמתי לב שהיא התחילה להרביץ, היא מכה עם היד שלה (לא משהו חזק אבל עדיין מבחינים שזה לא ליטוף...ובמבט שלה מבינים שהיא יודעת שהיא עשתה משהו לא בסדר ). יצא לה כמה פעמים לעשות זאת איתי וגם עם אבא שלה. בהתחלה ניסיתי שלא להגיב לזה ולהמשיך כרגיל אבל אני רואה שהיא ממשיכה עם זה.
    זה יכול לקרות תוך כדי משחק ויכול להיות פתאום ללא קשר לכלום או כשהיא מתעצבנת.
    העניין הוא שאתמול הגננת אמרה לבעלי שהיא שמה לב שהילדה מרביצה לילדים אחרים - מרימה יד ומושכת בשיער.
    הילדה מבחינה מוטורית מאוד עצמאית ומפותחת , אולם מבחינה ורבלית היא עוד לא מדברת , לפחות לא ברור וחשבתי שזה אולי זה מתסכל אותה (למרות שאני בד"כ מבינה אותה באופן מלא).

איך ניתן להתמודד עם התופעה הזו של להרביץ בבית ובגן?
    אשמח לקבל כלים לגבי העניין
    תודה רבה

הוספת תגובה

• שכחתם אותי

כרמית
    14/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרביצה כאמצעי תקשורת

ד''ר שירי שדה שרביט
    14/05/2010

כרמית שלום,
    אני חושבת שכתבת נכון, ויש קשר בין העובדה שבתך עדיין אינה שולטת בשפה, בצורה כזו שתאפשר לה לתקשר עם סביבתה, לבין ההתנהגויות שלה. הרמות יד, דחיפות, משיכה בשיער וכדומה, נובעות לרוב בגיל של בתך משני גורמים - האחד, זהו אמצעי תקשורת. לא תמיד הילדים מבינים שמשיכה בשיער היא דבר שכואב לאחר, ומנסים כך לתקשר איתו. היכולת שלהם לשים את עצמם ב"נעלי" האחר היא מאוד מוגבלת. הגורם השני, הוא שהאלימות לעתים מבטאת תסכול וכעס, שעדיין אין לה דרך לבטא.
    כדאי להתמודד עם התופעה, באמצעות הפסקה מיידית של ההתנהגות האלימה, ולומר לה משהו על כך, לדוגמא: "לא מושכים בשיער, זה מאוד כואב; אנחנו לא דוחפים".. וכדומה. בנוסף, אם את מצליחה לזהות מה עומד מאחורי ההתנהגות, אמרי לה במלים כיצד לפנות לאחר באופן יותר מותאם. ככל שתתמידו בכך, תעזרו לה לפתח את הכישורים החברתיים שלה ואת דרך הבעתה.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך גמילה מטיטול
    גמילה
    13/05/2010

שלום רב,
    בתי בת שנה ו3 חודשים. גמולה כחודשיים (מאז פסח)
    לאחרונה התחילו להיות לה פספוסים כמעט כל יום גם פיפי וגם קקי לפעמים
    העניין עם הקקי , שהיא עושה בדרכ במעון אחרי השנת צהריים (שהיא עדיין עם הטיטול)
    ולפעמים בסיר אחרי שמורידים לה את הטיטול
    גם בבית בערב לפעמים היא אומרת שיש פיפי ושהיא יושבת בסיר יוצא גם קקי.
    אחרי שהיא רואה שהקקי יצא היא ממש נרתעת מהעניין וששואלים אותה אם היא רוצה עוד היא עונה לא לא אין קקי כאילו זה מפחיד אותה
    אציין שאני בהריון בחודש חמישי וכבר רואים בטן, היא מראה הבנה והאהבה לגבי העניין אז לא נראה שזה קשורץ
    מה ניתן לעשות במצב כזה?

לקביעת תור
    סגירה
    המשך גמילה מטיטול

הוספת תגובה

• תיקון- בת שנתיים ו3 חודשים

גמילה
    13/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היפראקטיבי?
    גלי
    13/05/2010

שלום רב,

בני המתוק יהיה ביולי בן 3.
    רציתילדעת אם עודף מרץ בגילו כבר עלול להיות משוייך להפרעות קשב, ריכוז והיפראקטיביות או שבגיל זה ,זה עדיין מקושר לשובבות ותואם את הגיל
    הוא ילד מאוד מפותח עם יכולות מוטוריות וורבליות מרשימות, ילד חם ואוהב.
    כמו כן, מאוד פעלתן ואוהב לזוז הרבה. כשאני מקריאה לו סיפור, אני מרגישה שגם אם הוא לכאורה מקשיב , הוא כל הזמן זז באי נוחות ולא מסוגל לשבת לגמריי בשקט. ראוי לציין שהוא מאוד אוהב פאזלים ויכול לשבת 10-15 דקות עם עצמו ולהרכיב פאזל. גם עם קוביות לגו יכול לשבת מספר דקות, אך לא זמן ממושך יותר. כמו כן מאוד קל להסית את תשומת ליבו. הוא לא יודע לדחות סיפוקים ומה שמבקש חייב להיות כאן ועכשיו.
    לא הייתי שואלת את השאלה הזו אילולא נרמז לי בעדינות ע"י הגננת שהוא קצת היפראקטיבי (עדיין לא נערכה שיחה מעמיקה עימה בנדון).

אודה לתשובתכן,

בברכה,

גלי

לקביעת תור
    סגירה
    היפראקטיבי?

הוספת תגובה

• אודה לקבלת תשובה

גלי
    27/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה.... ומקווה הפעם לקבל תשובה.

גלי
    30/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היפראקטיבי

סמדר ריינר
    30/05/2010

שלום גלי,
    זה גיל מעט צעיר כדי לקבוע. זה לא אומר שזה לא יכול להיות אבל גם לא אומר שזה כך.
    לגבי דחיית סיפוקים בגיל הזה, ילד לא אמור לדעת לדחות סיפוקים אם לא מלמדים אותו, זה לא בא לבד, וצריך לתת לו כלים. אני לא יודעת אם ניתנו לו כלים ולכן קשה לקבוע אם זה קשור רק לטמפרמנט שלו.
    אני מציעה להמתין כשנה לפחות, ובזמן הזה לנסות לתת לו כלים להתמודדות, למשל בנושא דחיית סיפוקים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 6 מפחד להכנס לגן אחרי פסח
    אבי
    13/05/2010

שלום,
    יש לנו ילד בן 6 (שני בין 3 בנים בני 8 6 2).

אחרי פסח חל שינוי מדהים בהתנהגותו הוא מפחד להכנס לגן בבוקר למרות שאחרי שעוזרת

הגננת מכניסה אותו הוא מתנהג רגיל.

דיברנו איתו וניסינו להבין מה הגורם המפריע אך ללא הועיל יש לילד כל פעם סיבות חדשות שלא

מתיישבות עם המציאות (הוא טוען שילד הכה אותו אך הילד הזה לא היה בקרבתו לטענת הגננת).

זה מגיע למצב שבבוקר יש לנו סצנות של בכי קורע לב של ילד שרועד להכנס אבל אחרי שהוא נגנס

מתנהג רגיל לחלוטין.

מה עושים?

המון תודה על תשובתך.

הוספת תגובה

• ילד בן 6

סמדר ריינר
    13/05/2010

שלום אבי,
    לא ברור המקור לפחד הזה. עם זאת, אם אחרי שהעוזרת גננת מכניסה אותו הכל בסדר, ייתכן מאוד שזה עניין שמיועד לכם, ואם לא תתרגשו ממנו, לא תהיה לו סיבה להמשיך.
    תנסו להגיב בקור רוח, ולא להיכנס לדרמה שלו, ולתת לעוזרת גננת להכניס אותו כמו שהיא עושה, בלי לשאול אותו כל הזמן למה, או לנסות לשכנע אותו. תנו לו נשיקה וחיבוק וצאו לדרככם בלב שקט. נראה לי שאחרי כמה ימים כאלה, כשהוא יראה שאין קהל לסצינה, התופעה תרגע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קנאה בחבר
    ד'
    12/05/2010

שלום

בני בן 7 . עד לאחרונה היה לו חבר בכתתו מאד קרוב בלב ובנפש. (שבמקרה הוא גם בן של חברים טובים שלנו) . למרות שחשבנו שכדאי שכל אחד מהם גם יתראה עם חברים נוספים לרוב הם היו נפגשים יחדיו גם אחה"צ וגם במהלך ההפסקות בבי"ס . עם הזמן נוספו חברים נוספים אך לא באותה רמת קירבה. לאחרונה נוצרה קירבה חדשה בין החבר לחבר נוסף. במשולש החדש שנוצר הוא הפך להיות ה - outsider. בימים האחרונים שמנו לב שהילד מאד כועס על המצב החדש. ולא זו בלבד החברים גם כל הזמן מצדדים אחד בשני ורבים איתו ונוצר מצב שבני מרגיש דחוי. ביומיים האחרונים אף גיליתי לפחות על 2 מקרים בהם הרביץ ביוזמתו (וראיתי זאת בשעת הזעם). חשוב לי להדגיש שהילד שלי מאד מאד עדין ומעולם לא הרים יד על אף אחד. גם המורה הופתעה שנאמר לה שהוא מרביץ וחשבה שמדובר בטעות. הילד מתקשה להכיל את הקנאה בזוגיות שנרקמה בין חבריו. כמובן שדיברנו איתו שמה שלא יהיה לא מרביצים. בנוסף לכך המלצנו לו שכדי שיפסיק לקחת דברים לליבו שינסה לשחק ולהתקרב גם לילדים אחרים. ושאם ירגיש שכיף לו עם חבריו הקודמים שיחזור לשחק איתם. אבל לא בכל מחיר - מה שלא עושה לו טוב - שלא יתחנו.
    הילד מודה שהוא מקנא וגם הבנו שהוא כ"כ רוצה לחזור לחברות במתכונת הקודמת,שהוא משתדל בצורה מוגזמת להיות איתם ומבקש מהם סליחה בצורה מוגזמת (והם מבחינתם לא מקבלים את הסליחה). לשאלותיי: כיצד ילד בן 7 יכול להתמודד עם קנאה שכזו ומה מומלץ.

אודה לתשובתכם ולהמלצתכם
    דורית

לקביעת תור
    סגירה
    קנאה בחבר

הוספת תגובה

• קנאה בחבר

סמדר ריינר
    13/05/2010

שלום דורית,
    נשמע שעשיתם הרבה דברים והם בכיוון הנכון. אולי הדבר היחיד שאפשר להוסיף, הו אדיבור על איתו על הפגיעה והעלבון שהוא חש, שאולי הוא לא מספיק טוב ולכן עזבו אותו. אולי זה יעזור להסביר לו שלפעמים חברויות משנות כיוון כי יש נושאים משותפים עם אנשים אחרים, וזה לא אומר עליו שום דבר, ויש המון ילדים לא פחות מעניינים שישמחו לשחק איתו, וייתכן מאוד כשהוא יפסיק לשחק עם אותם ילדים הם ישובו ויחפשו את קירבתו.
    אתם יכולים לתת דוגמאות מעצמכם -שכשהייתם בצבא היו לכם את החבר'ה של הצבא ובאוניברסיטה החלפתם חלק מהחברים, לא כי לא אהבתם את החברים הקודמים אלא כי כבר היו לכם פחות נושאים משותפים, וגם כשהפכתם מרווקים לנשואים וכו', ואם תפגשו אם מישהו מהחברים הישנים שלכם ברחוב יכול להיות שתתחבקו ותתנשקו איתו אבל לא בטוח שזה יתאים לחזור להיות חברים. אני חושבת שהסבר כזה יכול להאיר את העניין באור פחות אישי ומעליב. אולי בין שני החברים שלו יש חיבור שמשותף רק להם ולא קשור אליו, והוא יכול מצוא מחדש חיבורים אחרים, עם ילדים אחרים כי הוא ילד עם יכולות חברתיות נהדרות.
    בכל אופן, אם הדיבור הזה יהיה קצת מסובך בשבילו, מה שחשוב זה השיחה שנותנת מקום לעלבון, וחיזוקים ליכולות שלו. עדיין אולי זה יכאב, אבל אנחנו לא תמיד יכולים למנוע כאב מהילדים שלנו, לצערי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מודה ל עך על תשובתך

ד'
    18/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול דיאדי
    גלית
    12/05/2010

בתי בת ה-6 מתנהגת לידי (האמא) מאוד בפינוק מיללת, ומאוד לא בוגרת . לעומת זאת ליד האבא מתנהגת רגיל וכבוגרת לגילה. זה גורם לי עייפות נוראית ועצבים . יועצת ביה"ס יעצה לי טיפול "דיאדי " עם הילדה .
    שאלתי היא האם הטיפול יעזור? האם רק אני והיא צריכות ללכת או שמה גם האבא? האם פסיכולוגית רגילה גם יכולה לעשות את העבודה? האם את יכולה לייעץ לי על מישהו מוסמך? אודה להתיחסותך!!

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול דיאדי

הוספת תגובה

• טיפול דיאדי

סמדר ריינר
    13/05/2010

שלום גלית,
    אם הטיפול יעזור או לא זה דבר שתלוי בהרבה גורמים, כמובן אי אפשר להבטיח אף פעם, זה תלוי בקשר שייווצר עם המטפל/ת, בשיתוף הפעולה שלכם, ובמומחיות שלה כמובן. וגם אין שם שחור לבן, השאלה מה זה נקרא יעזור, יכול להיות שיפור מסויים, יכולה להיות היעלמות כמעט מלאה של הבעיה, וכו'.
    ההמלצה של היועצת נשמעת הגיונית, כיוון שהיא התרשמה שהקושי הוא בקשר בינך לילדה וטיפול דיאדי מטפל בקשר בין ההורה לילד.
    ההחלטה מי משתתף בטיפול היא משהו שצריך להיקבע לאחר ההכרות עם הגורם המטפל, יכול להיות שתהיה החלטה שרק אתן תטופלו, ויכול להיות שהמטפל/ת ת/יחליט שלמרות שעיקר הקושי הוא ביניכן, כדאי מסיבות שונות שיהיו גם מפגשים עם האבא. זו לא מתמטיקה, טיפול ריגשי זה דבר מאוד גמיש ודינמי, וצריך להכיר אתכם כדי לדעת מה להציע בכל שלב, אין כאן חוקים מאוד נוקשים.
    לא כתבת באיזה איזור אתם גרים, בעיקרון באיזור חיפה למשל הנושא מאוד מוכר ויש שם הרבה מטפלים בגישה הזו, אבל יש גם מטפלים באיזוירם אחרים. הטיפול יכול להינתן על ידי פסיכולוג שעובד עם ילדים, פסיכותרפיסט, או גם מטפל באומנות, שעובדים עם הגישה.
    את יכולה להתייעץ עם פסיכולוגית בית הספר האם הי אמכירה מטפים בגישה הזו, או לבדוק במכון להתפתחות הילד מטעם קופת חולים באיזור מגוריכם, שם יש מטפלים באומנות שאולי נוהגים לעבוד בשיטה הדיאדית.
    אני באופן אישי חושבת שאמנם טיפול דיאדי במקרה הזה הוא המלצה הגיונית,אך גם הדרכת הורים עבורך בלי לערב את הילדה יכולה לעזור, כך שאם את לא מוצאת מטפל דיאדי, את יכולה לפנות לכל פסיכולוג או פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים ונותן הדרכת הורים באיזור מגורייך ולהתחיל הדרכת הורים עבורך או עבורך ועבור בעלך ביחד, לפי ההתרשמות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה להגיד על א בא
    שני
    12/05/2010

יש לי תינוק בן שנה ותשעה חודשים. אני אם חד הורית. בן זוגי הוא אינו ישראלי וחי באירופה. לאחרונה היו לנו מריבות והוא כבר לא לבקר אותנו כבר חצי שנה ואינו מתעניין בילד.
    ועם זאת אינני רוצה לנכר את הילד מאביו. אני מעוניינת שידע מי הוא ומהו מוצאו.
    איך לעשות זאת? מה להגיד לילדי ? האם זהו הגיל שצריך להתחיל? כי הוא הוגה את המילה "אבא" כי שמע את אחיינים שלי אומרים זאת וזה ממש מכאיב לי.

לקביעת תור
    סגירה
    מה להגיד על א בא

הוספת תגובה

• מה להגיד על אבא

סמדר ריינר
    13/05/2010

שלום שני
    ,אני כבר עניתי לך על השאלה הזו כאן בפורום. אם פספסת את התשובה מסיבה כלשהי אשמח לחזור עליה. אם התשובה לא עזרה לך, או לא מצאה חן בעינייך מסיבה כלשהי, אשמח לקבל פידבק ישיר וברור ממך כדי שאוכל לעזור לך יותר.
    כשאת שואלת שוב את השאלה תוך התעלמות מהתשובה שניתנה, זה גם מעמיס על הפורום וגם נותן הרגשה לא כל כך נעימה של חוסר הכרה והתעלמות מהמאמץ שנעשה כדי להשיב לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוספה חשובה להתקפי הזעם
    מאיה
    12/05/2010

שחכתי לציין שהוא הבכור עם עוד שני אחים קטנים גיל 4 וגיל שנה וחצי.... והוא לא בצהרון והוא מקבל 3 שעות בצהרים לבד כששאר האחים בגן, ועוד שעה בערב כשכולם ישנים בשבע הוא הולך לישון בשמונה .

לקביעת תור
    סגירה
    הוספה חשובה להתקפי הזעם

הוספת תגובה

• התקפי זעם

סמדר ריינר
    12/05/2010

שלום מאיה,
    את לא מספרת פרטים רבים. הדבר היחיד שאני יכולה להתייחס אליו הוא שאני לא מבינה למה את בטוחה שחיבוקים ונשיקות הם הפיתרון. יכול מאוד שהילד שלך מתפרץ בגלל שהוא חש חולשה מסויימת מצד ההורים בבית (שוב, אני לא יודעת, אני רק משערת כי לא סיפרת פרטים). כשילד מתפרץ ומשתולל, הוא צריך שיחזיקו אותו חזק ויגיבו בצורה שמכילה אותו אמנם אבל גם מציבה גבול ברור. לא בטוח שנשיקות וחיבוקים משדרים את המסר הזה.
    כשהוא מתפרץ, חשוב שתאחזי בו, תסתכלי בעיניו במידת האפשר ותאמרי לו שכשהוא מתנהג כך את לא יכולה לשמוע אותו ולעזור לו, הוא מוכרח להירגע ואז תקשיבי לו. ואחר כך תתעלמי מההתנהגות עד שהיא נרגעת. בשום פנים ואופן לא לספק לו את הדבר שבגללו הוא התפרץ. את חייבת להיות עיקבית ולעמוד בזה. אחרת זה לא ייפסק. הוא צריך אמא חזקה ולא אמא מתחננת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי זעם בגיל 6
    מאיה
    12/05/2010

שלום רב, אני פונה מתוך מצוקה ואחרי נסיונות התמודדות רבים. מצטערת שזה ארוך.
    איך להתנהג שהילד נכנסת להתקף זעם? את זה אני יודעת אני בטוחה שאני פועלת נכון התקף אחרון ערך כמעט 45 דקות מתוכם 35 דקות הייתי רגוע ומנסה לחבק לנשק, להבין אותו וכלום לא עוזר.
    יש לי ילד עוד חודשיים בן 6 ולעיתים הוא מתרגז על קטנות ממש קטנות בעיני ואולי גדולות בעיניו אך התגובה שלו היא התפרצות זעם מטורפת
    זה כולל צעקות, טריקת דלת, רקיעות ברגליים, דחיפות, זריקת חפצים.
    הוא נכנסת לטראנס שלא ניתן לעצור אותו. אני לא יודעת כיצד להתמודד במצב כזה ומנסה לשלוח אותו לחדר , אך הוא מסרב ללכת ונוצר מאבק כוחות שבו אני נאלצת לגרור אותו לחדר, ושם אני יושבת איתו אחרי שהוא דקה שתיים לבד, אני יושבת איתו על הריצפה ומתחילה את פעילות הרגיעה, חיבוקים נשיקות להבין אותו וכמעט לא לדבר - אך הוא ממשיך לבכות לצרוך ולהישאר בטראנס של עצמו.
    אני יודעת
    שבמהלך התפרצות אלימה אין טעם בדיבורים מאחר והגוף מוצף בהורמונים ועסוק בלחימה.
    הוא ישן 10 שעות בלילה (ניראה לי מספיק) אך כשישן 11-12 שעות הוא יום למחרת רגוע יותר.
    מדוע זה קורה, אני מנסה לבדוק את עצמי, ואין לי תשובה .

לקביעת תור
    סגירה
    התקפי זעם בגיל 6

הוספת תגובה

• עניתי לשאלה זו

סמדר ריינר
    12/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנתיים
    גלית
    12/05/2010

בני בן שנתיים - עם נוזלים באוזנים ולא מדבר מלבד אה , אה אה - מאוד דואגת - ביולי הקרוב נעבור ניתוח כפתורים , הרופא א.א.ג. אמר שלא בגלל זה הוא לא מדבר ולגשת להתפתחות הילד, נגשתי אך ללא הואיל, מה עושים אם המודאגת תודה על התשובה

לקביעת תור
    סגירה
    בן שנתיים

הוספת תגובה

• בן שנתיים

סמדר ריינר
    12/05/2010

שלום גלית,
    עושים מה שהרופא אמר והולכים להתפתחות הילד. אני מבינה שאת מודאגת, ואולי חוששת שימצאו משהו מדאיג, אבל אין ברירה, צריך לבדוק. ככל תקדימי לעשות זאת, יהיה יותר קל בהמשך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד
    גל
    12/05/2010

שלום רב
    יש לי ילדה בת שנה וחצי מבחינה מוטרית הכל עושה לאט עדין לא הולכת , מבחנה קוגנטיבית אומרת רק אבא והשאר מקשקשת. היא בסהכ ילדה מאוד שובבה ומבינה הרבה דברים.
    השאלה שלי היא כזו אני הולכת איתה לגן הציבורי ויש שם הרבה ילדים בגילי היא נוטה להידבק אלי אוחזת את החולצה שלי וכמעט שלא משחררת אותי. כשאני אומרת לה בואי נלך להתגלש במגלשה היא לעיתים באה אבל ברגע שמגיע ילד אחר היא כאילו במנוסה רוצה לברוח ממנו ולהגיע אלי.
    גם שאני נותנת לה אוכל ואחנו יושבות אם מגיע ילד אחר בגילה היא פתאום לא נינוחה ונדבקת אלי.
    עוד דבר מוזר זה שאמא שלי הייתה עם הילדה המון המון זמן מאז שהיא נולדה עזרה לי לטפל בא והילדה ממש אהבה אותה ולא רצתה לבוא אלי אפילו אבל בכמה חודשים אחרונים היא לא ממש שמחה שהיא רואה את אמא שלי ומעדיפה אותי ומבקשת על הידים כאילו מישהו זר בערך נכנס. והיא ממש אהבה אותה.
    אני רוצה לציין שהילדה לא במסגרת אלא איתי בבית ואני לוקחת אותה תמיד לגן ציבורי שם יש ילדים בגילה אבל היא די מתרקחת מהילדים ובלחץ מהם. וגם שאמא שלי באה היא לא ממש מתלהבת כמו בעבר להיות איתה, למרות שאם אני צריכה לצאת אני משאירה אותה איתה ואין בעיה רק שהיא רואה אותי.
    אני רוצה להכניס אותה בספטמבר לגן בו יהיו 26 ילדים ואני קצת חוששת , מה עלי לעשות כדי שהיא תתקרב לילידים אחרים ולא כביכול תפחד מהם ותידבק אלי.

תודה שירי

לקביעת תור
    סגירה
    פחד

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

סמדר ריינר
    12/05/2010

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=268 id=link]הורים לתינוקות, הורים לפעוטות[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות לא הולמת בגן
    נעה
    12/05/2010

שלום
    בני כבן .\4.5 מאוד אהוב ופופלרי בין ילדי הגן.
    אולם בזמן האחרון הגננת אמרה לי כי הוא משתולל יתר על המידה, מפריע במהלך הריכוז, ולא מקשיב בקולה.
    כאשר היא מענישה אותו (עמידה בצד, או אי יציאה לחצר) הוא צוחק לה ומתחצף.
    אין לי מושג מדוע התנהגותו השתנתה ככה.
    שמתי לב כי גם בבית הוא קצת מתמרד, לא מקשיב בקולנו ההורים, כל דבר צריך לבקש ממנו 10 פעמים עד שמתרצה..
    ניסינו לשוחח איתו לגבי ההתנהגות בגן הוא טוען כי הוא לא יודע למה הגננת מענישה אותו ושהוא לא זוכר איזה דבר רע הוא עשה, בבית הוא מתנצל אחרי כל פעם שמסרב בקולנו ומבטיח ששוב זה לא יקרה.
    1. כיצד לגרום לו להתנהג בדרך רגועה יותר בגן, כפי שהיה עד כה?
    2. כיצד לגרום לו להקשיב בקולנו ההורים מבלי שנתחנן?
    עליי לציין כי מדובר בילד רגיש, בעל מידות טובות שבזמן האחרון קצת "איבד את הצפון".

אודה לעצות מחכימות

לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות לא הולמת בגן

הוספת תגובה

• התנהגות

סמדר ריינר
    12/05/2010

שלום נעה,
    לפני שמחליטים איך לטפל בהתנהגות צריך לברר מה קרה שיש שינוי. כאשר יש שינוי קיצוני יחסית בתוך פרק זמן קצר, סימן שמשהו קרה. זו בעצם זעקה לעזרה. לטפל בשינוי ההתנהגותי בלי לבדוק את הסיבה לו זה בעצם כמו לסתום את הפה לילד שזועק בעמצא הזעקה שלו בלי לבדוק את הסיבה לזעקה. גם לא פתרנו את הבעיה וגם השתקנו את הכאב של הילד.
    לכן קודם כל תנסו לחשוב האם קרה לאחרונה משהו במשפחה - לידת אח, הריון, פרידה, מעבר וכו'. אם אתם לא מצליחים להבין לבד מה קורה לילד שלכם, פנו לקבלת ייעוץ מסודר.
    בכל מקרה, אין טעם להתחנן בפניו שישמע בקולכם. זה מחליש אתכם ומגביר את ההתנהגות. כשיש דברים שצריך לעשות או לחילופין שאסור לעשות - צריך לדבר בטון תקיף וברור ולא בהתחננות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות לא הולמת

נעה
    13/05/2010

שלום סמדר,
    אכן ההרכב המשפחתי השתנה בעקבות לידת אחות.
    אך הבן מאוד אוהב את התינוקת ודואג לה. (מזכיר לי שהיא צריכה לאכול, להחליף לה, מנדנד אותה בעגלה) עושה רושם שאמנם נוצר שינוי בבית אך לא זה שורש הבעיה להתנהגותו.
    השבוע בני קיבל עונש בגן בכל יום מימי השבוע, הגננת גם לא יודעת מה נוצר השינוי בו ומה עוד שהוא בכל זאת מאוד מקובל ואהוד בחברה.
    כל בוקר לפני שהוא הולך לגן אני מזכירה לו להתנהג יפה, שאמא תשמח לשמוע שהיה ילד טוב, הוא מבטיח לי אולם בצהריים מתברר כי שוב קיבל עונש.
    מה יכולה להיות הסיבה?
    משיחות עמו האם משהו או מישהו מציק לו הוא אומר שלא, שהכל בסדר, ואכן כמעט כל יום הוא הולך לחברים וחברים באים אלינו.
    יכול להיות שהגננת סתם נטפלת?? ומצפה לילד מושלם שאסור לו להשתובב קצת??
    הגננת אמרה שזה לא השתובבות אלא חוצפה ומרדנות, אני לא מבחינה בזה בבית.
    HELP

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות לא הולמת

סמדר ריינר
    14/05/2010

שלום נעה,
    אני כמובן לא יכולה לדעת אם הגננת מגזימה או נטפלת כי לא הייתי שם. עדיין אני חושבת שייתכן שאתם לא שמים לב למשהו. זה שהילד מראה בבית כמה הוא אוהב את אחותו, זה לא אומר שאין לו רגשות נוספים. צריך לתת גם להם מקום ולגיטמציה. יכול להיות שהוא מרגיש שהרבה פחות פנויים אליו, בעקבות האחות, ולמרות שהוא אוהב אותה מאוד הוא כועס על כך, אין פה שום סתירה. יכול להיות שכרגע הדרך היחידה לקבל התייחסות בכמות אליה היה רגיל פני הולדת אחותו היא על ידי ההתנהגויות האלה. לכן כדאי לדבר איתו על כך, ולהגיד לו שאתם יודעים שיש הרבה שינויים מאז שנולדה אחותו. אתם גם יודעים שהוא אוהב אותה מאוד, אבל כמו כל ילד, בודאי גם קשה לו עם זה שהוא מקבל קצת פחות תשומת לב.זה שהוא מרגיש כך זה נורמלי מאוד, מותר גם לכעוס. עכשיו אתם רוצים קצת לתקן את המצב שנוצר, ותנסו לקבוע ימים ושעות בהם הוא מקבל התייחסות נפרדת, בלעדיה עם אחד ההורים. כמובן שחשוב לעמוד בזה בעקביות.
    אני חושבת שייתכן שהמצב נוצר לא רק בגלל הולדת האחות אלא גם אולי בגלל שיש בבית מסר שלא לגיטימי שיהיו לו רגשות שליליים כלפי העניין. אם אפשר יהיה להכיל את הרגשות השליליים גם, הו אלא יצטרך לבטא אותם בגן, וכמובן צריך לייחד לו תשומת לב נוספת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות לא הולמת

נעה
    13/05/2010

שלום סמדר,
    אכן ההרכב המשפחתי השתנה בעקבות לידת אחות.
    אך הבן מאוד אוהב את התינוקת ודואג לה. (מזכיר לי שהיא צריכה לאכול, להחליף לה, מנדנד אותה בעגלה) עושה רושם שאמנם נוצר שינוי בבית אך לא זה שורש הבעיה להתנהגותו.
    השבוע בני קיבל עונש בגן בכל יום מימי השבוע, הגננת גם לא יודעת מה נוצר השינוי בו ומה עוד שהוא בכל זאת מאוד מקובל ואהוד בחברה.
    כל בוקר לפני שהוא הולך לגן אני מזכירה לו להתנהג יפה, שאמא תשמח לשמוע שהיה ילד טוב, הוא מבטיח לי אולם בצהריים מתברר כי שוב קיבל עונש.
    מה יכולה להיות הסיבה?
    משיחות עמו האם משהו או מישהו מציק לו הוא אומר שלא, שהכל בסדר, ואכן כמעט כל יום הוא הולך לחברים וחברים באים אלינו.
    יכול להיות שהגננת סתם נטפלת?? ומצפה לילד מושלם שאסור לו להשתובב קצת??
    הגננת אמרה שזה לא השתובבות אלא חוצפה ומרדנות, אני לא מבחינה בזה בבית.
    HELP

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסדרי ראיה
    שרון
    12/05/2010

תודה רבה על תגובתך.
    אני כותבת כבת זוגו של אב טרי גרוש (שנתיים) אשר לאחרונה חלה נסיגה בהסדרי הראיה שלו.

בשבועיים האחרונים המצב אף החריף וגרושתו של בן זוגי אומרת שהילדה עברה טראומה וצריכה להשאר קרובה לאמה ואינה מתנהגת כתמול שלשום. משום כך כרגע במס' שבועות האחרון, בוטלו הסדרי הראיה ובן זוגי נוסע לביתה לראות את בנותיו אצלה בבית. לטענתו עדיף לא להרחיק אותה מאמה כל עוד "סובלת מטראומה זו או אחרת". יש לציין שהם חשבו לקחת אותה לאבחון אך בחרו לוותר לבסוף.
    בל"ג בעומר התקשרה אליו לומר שלא יבוא כי הילדה לא מוכנה לראות אותו בשום פנים ואופן והוא הלך בכל זאת והילדה מאוד שמחה והתקשתה להפרד.
    למעשה בן זוגי מאפשר לגרושתו לשלוט במתי רואה את הבנות ואיפה ומוותר לחלוטין על זכותו להסדרי ראיה בסופי שבוע ובחגים. השבוע אף אמרה הילדה לאמו של בן זוגי שבאה לבקרה כי "אסור לא להיות אצל אבא יותר מיום כי אחרת אבא מציק לה". לא ברור לבן זוגי האם הילדה מרגישה כך או שהוכנסו לה מילים והיא מבטא את רצון האם. הוא ניסה להבין מה בהתנהלותו גרם לילדה לומר זאת ואני ניסיתי להרגיעו ולומר לו שילדים אומרים דברים וגם שלילדתו מצבי רוח משתנים תכופות ואין צורך לייחס תשומת לב כה גדולה לכל משפט שאומרת.
    הוא טוען שסומך על גרושתו ומכיר אותה ואם היא טונת שהמצב חריג אז כך יש לנהוג.
    הוא וגרושתו בקשרים קורקטיים וכשהצעתי בשבת שיסע אליה הביתה לבלות איתן קצת סרב להתקשר אליה .
    אודה לעצתך, תודה, שרון

לקביעת תור
    סגירה
    הסדרי ראיה

הוספת תגובה

• הסדרי ראייה

סמדר ריינר
    12/05/2010

שלום שרון,
    אם אני זוכרת נכון עצתי לך בפעם הקודמת היא לקחת צעד אחורה מהסיפור הזה. את נמצאת עם בן זוג שנותן לנשים בחייו לנהל אותו, ואת נופלת באותה מלכודת. את שוב פונה במקומו למרות שזה עניין שאמור להציק לו יותר ממה שאמור להציק לך.
    עצתי לך, תני לו שיפנה לקבל עזרה ונסי לא להתערב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה
    נעה
    12/05/2010

שלום!
    להלן שאלתי בשנית מאחר ולא קיבלתי מענה...

בני בן 4.5, רציתי להתייעץ :
    כאשר בני ניגש לשירותים (ליציאה גדולה), הוא מתפשט כולו, מוריד את כל הבגדים! כששאלנו אותו מדוע, הוא אמר שהוא חייב להוריד את כל הבגדים כי אחרת הוא מפחד שהבגדים יתלכלכו.
    הסברנו לו שלא יתלכלך וגם אם יתלכלך נחליף, זה לא עזר. הוא מתעקש להוריד את הבגדים.
    ניסינו לאסור עליו זה גרם רק לבכיות היסטריות ולבסוף התאפק והעדיף שלא לעשות.
    הבטחנו פרסים, גם זה לא עזר.
    כיצד אני פותרת בעיה זו??

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחופה

הוספת תגובה

• לנעה

נעמה סבג שמש
    14/05/2010

שלום לך,

זה לא בעיה, זו תגובה לגיטימית בגיל זה.

אל תכפי עליו. שקפי לו את המצב, תטפטפי לו בכל פעם מעט על העניין, אבל בלי לחץ. זה ייפתר עם הזמן. דווקא הלחץ רק ישעתק את המצב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה