מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עקשנותגליה18/06/2010
הילדה שלי בת ארבע וחצי ילדה מקסימה חברותית הכל בסדר איתה אבל בבחירת בגדים כל החלפה יוצרת מתח בבית כל מה שאני מכינה לה להתלבש לא טוב לה ניסיתי דרך של בחירה בין שני פריטים זה גם לא עוזר לפעמים הבגדים לא מתאימים למזג האויר והיא לא מקשיבה לי אנא עיזרו לי
גליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקשנות
סמדר ריינר18/06/2010שלום גליה,
לא כל כך ברור לי מה בדיוק קורה. האם כשאת נותנת לה בחור לבד -זה לוקח שעות ושם דבר לא טוב לה, או כשאת בוחרת לה- לא מסכימה.
אם זו האפשרות השניה, זו שאלה מי העקשנית ביניכן. למה את מתעקשת איתה בעצם? שתלבש משהו שלא מתאים למזג האוויר, עכשיו קיץ בלאו הכי, תני לגננת שקית עם בגדי החלפה, כשיהיה לה חם שיחליפו לה. חבל על האנרגיה על הבוקר.
היא רוצה להיות עצמאית ולבטא את טעמה בבגדים - תני לה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעקשנות
גליה20/06/2010אני הבנתי שצריך לתת לה לבחור ולתת לה להתבטא וכניראה שעשיתי זאת יותר מדי אבל היא בוחרת עכשיו חולצה ארוכה גורבת גרבים בנוסף כל בגד שאני מביאה לה אבל כל בגד שתלבש בבית אחרי מקלחת לא מתאים לה אני מביאה לה בגדים נוחים וזה לא מתאים לה יש לי תחושה שהיא עושה לי דווקא הרי לא יתכן שכל בגד לא טוב לה אני לא מתעקשת איתה אני די רכה איתה אבל מה עושים שבגד שהיא בוחרת לא מתאים לה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעקשנות
סמדר ריינר20/06/2010שלום גליה,
מה זאת אומרת היא בוחרת בגדים שלא מתאימים לה? קטנים עליה? אז למה הם בארון שלה? לא מתאימים לעונה? אז מה? למה את מוצאת צורך להתערב בזה? בוודאי שהיא עושה לך דווקא. השאלה למה זה כל כך מפריע לך. נניח שהיא לובשת בגדים שלא מתאימים לה, וזה רק כדי לעשות לך דווקא. הרי ברור שמתי שזה יפסיק להטריד אותך כל כך, גם תיגמר לה ההנאה לעשות לך דווקא.
אני באמת מציעה לך להניח לה לבחור מה שהיא רוצה גם אם לדעתך זה לא מתאים לה. חבל להוציא על זה כל כך הרבה אנרגיות. חשוב, כששמים גבולות בבית לבחור על מה להתעכב ועל מה לא. נושא הבגדים הוא לא נושא כזה, בטח לא בקיץ, זה לא שהיא הולכת להתקרר או משהו כזה, מקסימום יהיה לה לא נוח או שהיא תראה משונה, אז מה?
אם תחליטי להניח לזה לתקופה, זה יעבור לבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי בהתנהגותענת18/06/2010
שלום רב,
יש לי 2 בנים- האחד בן שנתיים וחצי והשני שנה וחצי
בחודשיים האחרונים החלו אצל הגדול שינויים בהתנהגות שמתבטאים בפרצי אלימות. בכל פעם שאני מסרבת לבקשה שלו הוא צועק, יורק נשכב על הריצפה. דיווחו לי מהגן שהוא מכה ילדים
אני לא יודעת האם זה מצריך פגישה עם איש טיפול וכן אבקש עיצה באשר לאופן בו עלי להגיב כשהוא יורק עלי/צועק כשאיני מסכימה לתת לו מה שהוא רוצה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי בהתנהגות
סמדר ריינר18/06/2010שלום ענת,
לא בטוח שזה מצריך טיפול. יש מקום לבדוק האם הוא מגיה לשינוי כלשהו שקרה בזמן האחרון במשפחה.
בכל אופן כשהוא מרביץ או נוהג בלאימות יש להפסיק זאת מייד, גם פיזית אם יש צורך, ולהרגיע אותו בצד. אחר כך, אחרי שהוא רגוע אפשר לברר איתו מה קרה, לתת הכרה והבנה לקושי, אבל לא לדרך ההתמודדות, וללמד אותו דרך התמודדות אחרת. למשל - "זה היה מעצבן שתפסו לך את המשחק שרצית. בוא נראה מה עוד אפשר לעשות חוץ מלהרביץ, אולי לשחק בינתיים במשחק אחר, אולי לבקש ויתנו לך, אולי להמתין ועוד מעט תקבל" וכו'.
כשאת מסרבת בקשה שלו והא נשכב על הריצפה וצורח - יש להתעלם, וכמובן לא להענות לבקשה, ולשמור על עיקביות בכך! פעם אחת הוא ישיג את מבוקשו בדרך הזו וכבר משתלם לו להמשיך לנסות. רק אם ילמד שזה לא מביא לתוצאות - זה ייפסק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי הסתגלותשושי טמם18/06/2010
היי שמי שושי ויש לי משפחתון בבית יש אצלי ילדה בת 11חודשים שבמשך חודש שלם היו לה קשיי הסתגלות אלי ואל ביתי אשר נמצאת איתי בבית ( שתיהן באותו גיל ) עכשיו היא בסדר איתי אבל כל פעם שבעלי נמצא בבית היא בוכה בלי הפסקה והיא כל היום רוצה ידיים, היא לא אוכלת, ולא שותה לא נותנת לי להתקרב לביתי(- לדוגמא כאשר אני מחליפה לביתי חיתול היא לא מפסיקה לבכות ולרצות שאני ארים אותה.)
בעלי עובד במשמרות ואין אפשרות שהוא לא יהיה בבית בזמן שהילדה נמצאת כאן.
בכלל שמתי לב לזה שכל פעם שיש דמות גברית בסביבה בין אם היא רואה את אותה דמות ובין אם היא רק שומעת את הקול הגברי בסביבה ,היא ישר נלחצת ובוכה בלי הפסקה.
רציתי לדעת מה אפשר לעשות כדי לעזור לה להסתגל לנוכחות של בעלי ? האם זה נורמאלי שיש לילדה עדיין קשיי הסתגלות גם אלי מדיי פעם ? ובכלל כמה זמן בדרך כלל לוקח כל תהליך ההסתגלות למסגרת חדשה ?
תודה מראש על הייעוץ
אשמח אם תחזרי אלי בהקדם שושי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
סמדר ריינר18/06/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=268 id=link]הורים לתינוקות, הורים לפעוטות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורי מכשפות בכתה א'דפנה מעוז18/06/2010
שלום. אני ספרנית בבית ספר יסודי.במסגרת עידוד הקריאה בביה"ס אנחנו נוהגים לתת לכל הילדים מתנה לסיום שנה"ל- ספר. השנה בחרנו לתת לכל ילדי כתה א' את הספר "סוד המכשפות" של עפרה גלברט-אבני.זהו ספר לא חדש שזכה בפרסים ספרותיים רבים. נתקלנו בהתנגדות נחרצת של אחת האמהות שטענה שאין בשום פנים ואופן לתת לילדים ספרים בנושא מכשפות כי זה יפחיד אותם. מובן שלא נכנסנו אתה לויכוח כי הרגשנו שהנושא מאד טעון והבטחנו לה שבתה תקבל ספר אחר, מה שלא השביע את רצונה והיא דרשה ואף פנתה למפקחת במשרד החינוך שנחליף את כל הספרים לילדים. המפקחת לא קיבלה את דרישתה. הייתי רוצה מאוד לקבל מכם כלים ברורים בעזרתן אוכל להסביר לאמא למה זה לא "נורא".ואולי אפילו מועיל ליכולת של הילדים להתגבר על פחדים. אם תוכלו להפנות אותי גם לספרות מקצועית בנושא - אודה.( חוץ מקסמן של אגדות שאותו קראתי).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיפורי מכשפות
סמדר ריינר18/06/2010שלום דפנה,
ההסבר שאת יכולה לתת לאותה אם הוא שהפחדים קיימים אצל ילדים בלאו הכי, ולא הסיפורים יוצרים אותם, אלא העלאתם על ידי סיפור על מכשפות רק יכולה לעזור לדבר עליהם ולהתמודד איתם.
עם זאת דפנה יקירתי, לצערי אני לא מתרשמת מהתאור שלך שהסבר יעזור פה.
את בטח מבינה בעצמך שמדובר באישה חרדה מאוד, שמדברת מתוך החרדה שלה, ומאמינה באמת ובתמים שאם לא מדברים על פחדים אז הם לא קיימים, כלומר לא בהכרח מדובר פה בעניין רציונלי שהסבר רציונלי יכול לפתור. זו ההנחה שלי, בהסתייגות כמובן, כי אני לא מכירה מכירה את האשה.
לגבי ספרות, את יכולה לחפש ספרות ששייכת לגישה "היונגיאנית", בעיקר חומר שמדבר על ה"צל", שהוא הצד ה"אפל" שיש אצל כולנו, ואנחנו רוצים להדחיק אותו ודווקא העלאתו למודע היא שעוזרת לנו להתמודד איתו. אני מצטערת שאני לא מצליחה להיות יותר ספציפית, כי אני לא יונגיאנית בהכשרתי, אבל אני בטוחה שאם תקלידי בתוכנה שאת עובדת איתה את המילים "יונג" ו"צל" תגיעי לדברים מעניינים ורלוונטים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עולה לכיתה אמיכל18/06/2010
בוקר טוב!
בתי עולה לכיתה א השנה. בנתיים היא נכנסה לחוג מוכנות לכיתה א כי חשבתי שיהיה מועיל ללמד אותה ללמוד, כלומר לתת הרגלי למידה בסיסיים לקראת המעבר מהגן לביה"ס. היא מאוד אוהבת את החוג וכבר כמעט למדה לקרוא, אבל לא רוצה בשום אופן לעשות "שיעורי בית". אני בנתיים לא לוחצת עליה, אבל ניסיתי להסביר לה שבבי"ס כולם עושים שיעורי בית ואם היא חוץ מללכת לחוג פעם בשבוע תשקיע חצי שעה בבית זה רק יעזור לה אחר כך. שוב, אמרתי את זה כמה פעמים ללא כל לחץ מצידי. הילדה התחילה להגיד שהיא לא רוצה לעלות לבי"ס, לא רוצה לעשות שיעורי בית זה קשה והיא תשאר בגן. אמרתי לה שמאוד כיף בבי"ס מכירים חברים חדשים, כל יום לומדים ומגלים דברים חדשים וכו'. אז עכשיו היא באמת לא חייבת אבל מה יהיה אחר כך אם כבר עכשיו היא כל כך אנטי. האם ניתן ואיך לעלות את המוטיבציה וקצת להרגיע אותה. אני שמה לב שהיא ממש מתרגשת ו"מפחדת".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ
סמדר ריינר18/06/2010שלום מיכל,
את מציינת שאמרת לה שכדאי להכין שיעורים מספר פעמים אבל ללא כל ללחץ מצידך. אז מיכל: להגיד מספר פעמים זה כבר לחץ. כנראה נוצר מצב שאת כאילו רק מסבירה ומציעה אבל את לא מכונה לקבל לא כתשובה. זה לחץ.
כפי הנראה את משדרת לחץ בעניין בלי להרגיש.
המעבר לכיתה א', הוא נושא מרגש ומלחיץ את כל המשפחה. הכניסה לבית הספר נתפסת אצל הורים רבים ככניסה לחיים האמיתיים, ההישגיים, הדורשניים, מזכירה להם פעמים רבות את הקשיים והתסכולים שהם חוו במוסד המופלא הזה, וכן השלב הזה מסמל את כל הציפיות מעצמי שהוגשמו או לא הוגשמו ואיך משפיע על ציפיותיי מהילד שלי, מה הוא יוכל להיות כשיהיה גדול וכו'.
חשוב להיות מודעים לזה ולנסות להחזיר דברים לפרופרוציה. כיתה א' זו רק כיתה א', מה שיהיה יהיה, הרבה ילדים לא מתרגלים להכין שיעורים בכיתה א', לא תמיד מייד מצופה להכין שיעורים בכיתה א', חשוב לעשות מעבר הדרגתי, אם הבת שלך לא תכין מייד שיעורים - לא יקרה שום אסון, אם לא תלחצי עליה, היא תבין בעצמה שכדאי לה, כי כולם עושים וזה הופך אותה לחריגה.
תנסי להוריד לחץ מעצמך, והכל יבוא על מקומו בשלום:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ובהמשך
מיכל18/06/2010אני רק הייתי רוצה להקנות הרגלי למידה בסיסיים כדי אולי למנוע קשיים עתידיים שלא בטוח אם יהיו אבל בכל זאת. ואם היא תלמד לאהוב את זה אז יהיה לה אולי יותר קל מאשר אם היא תחשוב שהיא חייבת כי היא פשוט חייבת וזהו. מה שגורם אוטומטית להתנגדות. כי כל פעילות עד הגיל הזה היא למעשה מתוך בחירה ופתאום מתחיל שלב החובות. איך להעביר לה מסר שבבי"ס כיף וללמוד זה כיף ומסקרן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר18/06/2010שלום מיכל,
אי אפשר להעביר מסר של כיף דרך לחץ. נשאלת השאלה למה את כל כך בטוחה שזה משהו שצריך להעביר במסר? הרי אם יהיה לה כיף היא תרגיש את זה לבד. את לא יכולה להורות לה שיהיה לה כיף, זו סתירה פנימית. לילדים יש רצון טבעי וסקרנות ללמוד, ואם לא הורסים להם את זה זה נשאר. אם אומרים להם באופן מלאכותי - "זה כיף" זה כבר לא בא מהם. תנסי להניח לה לחקור את החוויה לבדה, על הטוב והרע שבה, ונסי לשחרר שליטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכי מסבא וסבתאד17/06/2010
שלום.
בתי בת שנתיים.
כל יום בעלי מביא אותה לגן ואני מוציאה אותה מהגן, מלבד יומיים בשבוע שבהם אני לומדת ואז הסבים מוציאים אותה (פעם אחת אבי ופעם אחת אמו של בעלי)
כל פעם שאחד מהם בא לקחת אותה היא פורצת בבכי קורע לב, ממש צורחת.
זה נמשך כמה דקות ואז היא נרגעת, ושניהם מספרים שכשיוצאים מהגן יש לה מצב רוח טוב, היא משחקת איתם והכל בסדר.
בהתחלה חשבתי שזה זמני והיא תתרגל, אולם עברו כבר 8 חודשים ואין שיפור.
שניהם מאוד אוהבים אותה ומטפלים בה במסירות. לא ברור מדוע היא בוכה כל כך שהיא רואה שהם באו לקחת אותה.
כל פעם אני אומרת לה מראש מי יגיע היום לקחת אותה, שלא תהיה מופתעת. ניסינו גם תקופה מסוימת שהם יביאו איתם לגן בובה, ספר, או חפץ כלשהו מוכר מהבית, אבל זה לא עוזר.
זה גורם למבוכה רבה אצל הגננות וחוסר נעימות אצל הסבים. גם הורים בגן אומרים לי ש"הילדה צורחת כשסבא או סבתא באים לקחת אותה"
מה אפשר לעשות?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכי מסבא וסבתא
סמדר ריינר17/06/2010שלום דנה,
מדובר בסך הכל בילדה בת שנתיים. ילדים בגיל הזה וילדים בכלל זקוקים לקביעות. הקביעות היא חלק ממה שבונה אותם מבפנים ועוזר להם להתהלך בעולם בצורה בטוחה.
הסידור הזה שכמעט כל יום מישהו אחר מוציא אותה מהגן הוא לא טוב עבורה.
אני לא יודעת מה להגיד לכם לעשות כי אני מבינה שיש לכם את האילוצים שלכם, אבל אולי כדאי שתנסו להתארגן אחרת לשנה הבאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שובב בגןבולי בילבולי17/06/2010
שלום אני אמא לילד בן 4.5 שלומד בגן עיריה.
במחצית השנה הפנתה הגננת את תשומת ליבי שהילד מתקשה לשבת לעבוד ליד השולחן עובר ממשחק למשחק מתקשה לקבל מרות ומתקשה לשבת בריכוז.
בהמלצתה פנינו לאיבחון אצל פסיכולוגית ילדים של הקופה והיא התרשמה שהוא בוסל מבעיות קשב וריכוז והמליצה על מרפא בעיסוק.
כרגע אנחנו ממתינים לתחילת טיפול.
הבעיה שעומדת על הפרק כרגע שהילד שובב יותר מן הרגיל בגן.
ביקשתי מהגננת שתתן לי ממש מיקרים והתנהגויות שלא מקובלים עליה ואני ידבר איתו .
אז בשבועים שהבטחתי ארטיק בכל סוף יום שהגננת אומרת שהיה בסדר הוא יקבל זה עבד טוב.
עכשו כשהוא לא מתנהג בסדר הוא יודע שהעונש הוא שלא הולכים לגינה או לבריכה באותו היום.
ואז לא רק הוא סובל כי יש עוד ילדים במשפחה שנשארים בבית(אני לבד איתם) אז אין אפשרות שהם ילכו.
אני עושה בסדר? כמה זמן להמשיך ככה? איך יהיה בקיטנה? אני חוששת שגם שם הוא לא יהיה קשוב.
איך להמשיך ?
סליחה על האורך ותודה רבה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שובב בגן
סמדר ריינר17/06/2010שלום לך,
לא הייתי נוקטת בדרך של עונשים כי הם גורמים להשפלה ועלבון ולא עוזרים, כמו שאת רואה. לכן כדאי להמשיך בחיזוקים חיוביים כשכן יש התנהגויות חיוביות.
ייתכן שההחמרה שחלה בזמן האחרון קשורה לסיום הגן, ולקושי של הילד להכיל את הפרידה, לכן יש ימים קשים יותר. נסו לדבר גם על הקושי הריגשי, ובכל מקרה אין צורך לעבור לעונשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא אוהבת את אמאספיר17/06/2010
אני מבינה לפי ההודעות שקראתי פה שיכול להיות שאני לא בדיוק מתקשרת לפורום הזה אבל הייתי חייבת לשפוך את הדבריים שלי לאנשהו וזה היה נראה לי מקום טוב .
אז אני ילדה בת 14 גרה בעיר מאוד טובה ילדה להורים גרושים מזה כשנתיים. .
בשנתיים האלה הספיקו לקרות המון דברים לאבא יש חברה שהיא בהריון [ הם נכנסו להריון רק כחודשיים לאחר שהיו ביחד ] תחילה הם חשבו לעבור לגור ביחד אבל בשל בעיות כלכליות לפחות בשנה הקרובה הם הולכים לגור בנפרד .
ועוד לפני אמא שלי אובחנה במאנייה דיפרסייה אך לא טפלה בעצמה , השיא של המחלה היה כאשר התפרצה עליי אישית בביתנו כעשר דקות לאחר ההתפרצות [ התפרצות מילולית בלבד ללא מכות או הרמות יד ] ארזתי את כל דבריי , אני ואחותי הבינונית בת ה17 [ יש לי עוד אחות יותר גדולה בת 20 ] ועברנו לגור אצל אבא . אמא הלכה לטפל בעצמה בטיפול יום בנתניה לאחר מכן נסעה לחו"ל ומאז שחזרה הפסיקה ללכת למכון מאז אחותי בת ה17 חזרה הביתה ואני נשארתי אצל אבא . כל הזמן ידעתי שיגיע יום שאני אצטרך להחליט מה אני עושה אם אני נשארת לגור עם אבא ועם אישה חדשה ותינוקת או עם אמא לא בריאה בנפשה שלא מטפלת בעצמה .
עכשו האפשרויות הצטמצמו אבא החליט לעבור לגור אצל סבתא שלי בשל העניין הכלכלי ואני נשארתי ללא כל ברירה הפחד מלעבור לגור עם אמא גדל מיום ליום ומעבר לזה רק הישיבה לידה מלחיצה אותי ומפחידה אותי .
האם זה שמכל העניין הזה ועוד אני לא אוהבת את אמא שלי זה כזה נורא ?
האם משהו אצלי לא בסדר ?
מה עליי לעשות ?
בנוסף בתקופה האחרונה גם חברותיי התרחקו ממני בגלל שכל כך השתניתי בתקופה הזאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ספיר
סמדר ריינר17/06/2010שלום לך ספיר חמודה,
את מתארת באמת הרבה אירועים מאוד לא פשוטים, ואת חשה תחושת כבדות ורבות בו זמנית - חרדה ממה הולך להיות איתך עוד מעט, אשמה על הקושי שלך עם אמא, אולי גם כעס על אבא שלא דואג לך מספיק, בדידות בתוך המשפחה ועם החברות, ובטח יש עוד דברים.
את צודקת שאת רוצה מקום "לשפוך" את הדברים.
אני חושבת שאת צריכה לקבל עזרה יותר מסודרת, כי מאוד קשה לגדול ככה.
האם ניסית לפנות ליועצת בית הספר או לפסיכולוגית?
נראה לי שכדאי לך לערב עוד מבוגרים במצבך כדי שיוכלו גם להקשיב לך אבל גם לעזור לך ולהורייך בצורה יותר מעשית לגבי איך אפשר לתת לך לגדול בתנאים יותר טובים.
את נשמעת לי ילדה נבונה וחזקה, ואני מקווה שתוכלי לגייס עזרה ולגדול ולפרוח, כי אין סיבה שתתמודדי עם כל זה לבד.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 7 שלא מקבל מרותרוזה17/06/2010
שלום, אני אמא לילד בן 7 חכם ופקחי מאוד, בעל פוטנציאל נהדר בכל הקשור ללמידה, אך חסר ברצון לכך.
עיקר הבעיות אצלו הן בבית הספר, אבל התחילו כבר מהגן, בעיות הנוגעות למשמעת. הבן מסרב בתוקף לקבל מרות בין אם מדובר במורה או במנהל, מסרב לפעול עפי בקשת המורה כמו יתר התלמידים, בזמן השיעור יוצר שיחות עם תלמידים אחרים בקולי קולות, מאחר לשיעורים, קם מהכיסא בכל הזדמנות שנראית לו, כאילו חוקי בית הספר לא חלים עליו.
כאשר המורה "מאיימת" עליו שתספר להוריו על הנעשה, הוא אומר: אז מה? אז הם יענישו אותי, אז יום אחד לא אשחק במחשב! (יש לציין כי הוא מחובר מאוד למשחקי מחשב).
הוא מלשין על ילדים אחרים שלא פועלים כראוי לדעתו בכל הזדמנות, ומתבכיין כאשר המורה לא מענישה תלמידים אחרים שלא היו בסדר לדעתו.
רוב הזמן הוא חולמני בכיתה, אך עם זאת מקבל ציונים טובים, בעיקר בחשבון.
בבית המצב דומה אך פחות גרוע, יש לציין כי אני מוכרחה לחזור על כל בקשה שלי מספר פעמים עד שהוא נאות ליישם, ולעיתים אני ממש צריכה להרים את הקול על מנת שיקשיב...
מאסתי בעונשים וכעסים ללא הועיל.... מה לעשות????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 7 שלא מקבל מרות
סמדר ריינר17/06/2010שלום רוזה,
נשמע לי שהבעיה חמורה יחסית לגיל 7, וייתכן ולא יהיה מנוס מלפנות לייעוץ מסודר.
בכל אופן, עד אז כדאי לנסות לעבור לשיטה של חיזוקים חיוביים. כלומר לתת התייחסות מכוונת רק לדברים טובים שהוא עושה, אפילו אם הם קטנים או נראים לכם לא משמעותיים, ומהדברים הלא טובים להתעלם (ממה שניתן כמובן). כרגע יש מצב שהילד רגיל לקבל התייחסות, גם אם שלילית דרך התנהגות שלילית. כל התייחסות, גם אם היא שלילית נקראת בפסיכולוגיה "חיזוק חיובי" כי כל התייחסות היא תשומת לב שמגבירה את ההתנהגות כדי לקבל עוד תשומת לב. לכן ככל שתמעיטו במתן תשומת לב להתנהגויות השליליות שלו ותגבירו מתן תשומת לב להתנהגויות החיוביות שלו, החיוביות יתבגרו והשליליות יתמעטו.
דבר שני, הייתי מתמקדת בעיקר. הלימודים כרגע הם לא העיקר. ההתנהגות היא העיקר. שם הייתי משקיעה את רוב הארגיה ואת הלימודים עוזבת כרגע, הם יחכו לשלב ב' של התכנית, כשההתנהגות תירגע.
מעבר לזה הייתי מחפש פסיכולוג או פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים ונותן הדרכת הורים ובודקת יותר לעומק איך הגעתם למצב הזה ומה זה אומר, ייתכן שיש עבודה יותר יסודית שצריך לעשות כאן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחנהעדנה17/06/2010
בני בן 11 וחצי לא מוכן לצאת למחנה הצופים שמא יראו אותו במקלחת בבגד ים.לפני כחודש הוא נמנע מפעילות כיתתית בבריכה מאותה סיבה.כששוחחתי איתו הוא מבין שיש בעיה ולטענתו עד שנה הבאה זה יפתר.קשה לדבר איתו בנושא והוא מתעצבן עלי ונסגר.איך מתמודדים עם מצב זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחנה
סמדר ריינר17/06/2010שלם דנה,
ייתכן שבנך החל להתפתח, וזה נושא שמביך אותו. עדיף אם ניתן שאביו ישוחח איתו על הנושא ולא את. ייתכן שהוא מקווה שבשבנה הבאה יהיו עוד ילדים במצבו, כי הוא קצת הקדים ואז הוא פחות יתבייש. לא הייתי לוחצת עליו כי טכנית הוא צודק. אז הוא יפסיד חוויה או שתיים בחיים, אם זה משהו זמני, וזו ההעדפה שלו, וזה מביך אותו, לא הייתי לוחצת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחנה
עדנה17/06/2010בני לא החל להתפתח.הוא פשוט חושב שהוא שמן ולכן הוא חושש.האם זה משנה את התמונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחנה
סמדר ריינר18/06/2010שלום דנה,
תראי, חסרים המון פרטים בפנייה שלך. מהפנייה הקודמת הבנתי שבכלל הוא לא מוכן לדבר ולגלות מה הסיבה לבושה שלו, אז פשוט שיערתי. אז מסתבר שהוא כן משתף. יפה. עכשיו עדיין חסרים פרטים, האם הוא באמת שמן? האם יש עניין במשפחתכם סביב השמנה, אכילה ודיאטה? מדוע הוא חושב שזה ישתנה בשנה הבאה? וכו'. קשה להתייחס עם פרטים כלל כך חלקיים. גם יועיל לקבל יותר מידע על מצבו החברתי באופן כללי ועל ביהטחון העצמי שלו בדרך כלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחנה
עדנה18/06/2010אצין יותר פרטים כדי לקבל תמונה יותר ברורה:לפני שבועיים היתה פעילות כיתתית של בריכה ובני החליט לא ללכת כי הוא חושב שהוא שמן ולא רצה שיראו אותו בבגד ים.בימים אלה ישנה הרשמה למחנה הצופים והוא החליט שהוא לא הולך מכיון שיש לו בעיה עם המקלחת והוא לא מוכן להתקלח עם כל החברים,אפילו שזה עם בגדי ים.אצין שמעבר לענין החשיפה אני מניחה שגם המקלחות מגעילות אותו ובמחנות הקודמים שהיו מקסימום 3 ימים הוא פשוט לא התקלח.הפעם זה לא יהיה אפשרי כי המחנה יערך 5 ימים.הבן שלי לא ילד שמן אם כי מלא.הוא לא מהילדים שיקראו לו שמן בכיתה.הוא ילד יפה ומטופח ,מוערך ואהוד בכיתה.הוא ילד שקט.הוא לא הקליבר של הכיתה אבל בהחלט יש לו את החברים שלו והוא פעיל בצופים.יש איזה שהוא ענין סביב דיאטה.אני בעלת עודף משקל ועושה דיאטות מידי פעם.לאחרונה הוא העלה במשקל ובמשפחה מעירים לו על זה:דודים וסבתות שקצת חסרות טקט בענין.הוא לא פרט לי איך הוא חושב שזה יפתר שנה הבאה.המשפחה שלנו מאד תומכת ומשתפת אך הוא משתף במידה וקצת קשה לשוחח איתו.באיזה שהוא שלב בשיחה הוא לא מוכן לדבר יותר ורוצה שיעזבו אותו.יש לו את הגבולות שלו ואני מכבדת זאת.אני לא רוצה יותר מידי לנגס לו.מקווה שהבהרתי יותר את הדברים.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחנה
סמדר ריינר18/06/2010שלום דנה,
תראי, אם הוא חושב שהוא שמן, והוא באמת קצת מלא, יש שתי דרכים לנסות להתמודד - או לעזור לו לעשות דיאטה או לעזור לו להיות שלם עם מה שהוא.
כדאי לדבר איתו על כך ולהגיד לו - שאתם לא חושבים שהוא שמן, ואם זה חשוב לו, אתם גם יכולים להעיר לבני משפחה שמעירים לו כי זה לא במקום. נראה לכם שחבל שהוא יפסיד דברים בגלל דימוי הגוף שלו. הוא לא עשה שום דבר רע ולא מגיע לו עונש. עכשיו פתוחות בפניו שתי דרכים -או לצפצף ולהרגיש נוח עם עצמו, או לנסות לרזות כדי להרגיש טוב עם עצמו. אתם תתנו לו לבחור ותעזרו לו בכל אחת מהדרכים שהוא יבחר. אם הוא בוחר להישאר כמו שהוא, אז מעכשיו במשפחה אסור לאף אחד להעיר לו, ואם הוא רוצה לרזות, גם בזה אתם תעזרו לו על ידי תפריט מאוזן ובחירת פעילות גופנית שמתיאמה לו והוא רוצה בה. אפשר לצאת איתו להליכות, או לעסוק יחד איתו בפעילות אחרת או לרשום אותו לפעילות אחרת שמוצאת חן בעיניו.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכנסיים ארוכיםאנונימית16/06/2010
שלום ,
רציתי להתייעץ בקשר לביתי , ביתי בת 8 וחצי , ויש לה די הרבה שערות על הרגליים , היא מסרבת בכל תוקף ללכת לבית הספר עם מכנסיים קצרים , בגלל שהיא פוחדת שיצחקו עליה , חשוב לי לציין שביתי ילדה מאוד מקובלת בחברה , איל לה בעיות חברתיות , אפשר לומר שהיא מככבת בחברה .
כאמא שלה מאוד כואב לי שהיא בימים חמים כאלו הולכת עם מכנסיים ארוכים .
לא העמקתי איתה עם השיחה על הנושא ארוכות כיוון שאינני רוצה לעשות מזה "סיפור" , ולפתח אנטי מצידה .
אך מה עלי לעשות ? האם כדאי כבר בגיל כזה להסיר שיער מהרגליים למען הביטחון העצמי שלה ?
תודה,
האמא הדואגת .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכנסיים ארוכים
סמדר ריינר17/06/2010שלום לך,
למה לא? אם היא רוצה אז בהחלט אפשר. או לאפשר לה ללכת עם מכנסיים ארוכים ולא לעשות מזה סיפור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי חברה אצל ילדיםטליה16/06/2010
ביתי כמעט בת 3, הולכת לגן מגיל 4 חודשים.
מטריד אותי נושא החברותיות. אני שמה לב שהיא לא חברותית ולא ממש משחקת עם ילדים. כשאני באה לאסוף אותה בסוף יום אני לרוב רואה אותה יושבת בצד וכשאנו הולכים לגינה עם חברים או אם מזמינים אלינו חבר/ה שלה מהגן היא לרוב נצמדת אליי ולא משחקת, רק לעיתים רחוקות ולזמן קצר.
רציתי לשאול האם זה צריך להטריד אותי והאם זה מראה על קשיי חברה?
מה ניתן לעשות כדי לעודד את הילד לשחק עם חברים.
דבר נוסף - היא לא יודעת לעמוד על שלה ואם לוקחים לה משחק היא תבכה ולא תיקח בחזרה...
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי חברה
סמדר ריינר17/06/2010שלום טליה,
קודם כל כדאי בדוק עם הגננת מה היא בגן כל היום. האם זה כך או קורה רק בנוכחותך או כשאת אמורה להגיע בסוף היום.
אם זה קורה רק בנוכחותך, ייתכן שזה קשור לקשר ביניכן, מסיבה כלשהי הילדה לא יכולה לעזוב אותך, ואז צריך לבדוק למה.
אם זה לא זה, כדאי לנסות אט לאט להזמין כל פעם ילדה אחת קבועה, הבייתה בסביבה בטוחה ומוגנת ולתת לה התרגל למשחק משותף. גם כדאי שאתם תשחקו איתה בבית ותלמדו אותה איך משחקים עם עוד מישהו, אולי היא לא רגילה.
בהמשך כדאי לצפות בהתנהגות שלה ולדבר איתה אחר כך, לתת לה כלים איך אפשר להתנהג אחרת, למשל כשחוטפים לה משחק.
בהמשך אפשר להזמין ילדה אחרת, אחר כך לתת לה ללכת לילדות הבייתה או לשחק בחוץ או להזמין שתי ילדות ביחד וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרידהטלי16/06/2010
שלום
אנו זוג הורים לילדים בני 8 ו-4. אנו לפני פרידה ושוקלים מה להגיד לילדים. הנושא מאוד קשה לשנינו וההתלבטות רבה. מדובר כרגע על עזיבת הבעל את הבית והשיקול אם לערב את הילדים מעכשיו או מאוחר יותר?כמובן שהאב מתכוון להיות מעורב ולהגיע ולפגוש את הילדים.
חשבנו בהתחלה לא לערב אותם עדיין מפאת הקושי ולומר כי האב יוצא למילואים, האם נכון לעשות כך או יש הצעה אחרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרידה
סמדר ריינר17/06/2010שלום טלי,
לא רצוי להגיד משהו שהוא לא אמת כי סביר להניח שהילדים מרגישים ומבינים הרבה יותר ממה שנדמה לכם, ואם אתם משקרים הם מסיקים מכך שאו שההבנה שלהם לא טובה ואז הם יתקשו לסמוך עליה בעתיד, או שלא כדאי לסמוך עליכם כי אתם לא אומרים אמת, וכן שהם בכל זאת מרגישים משהו ויש להם חששות ורגשות שונים סביב העניין אך הם לא יכולים לדבר איתכם על כך כי זה כאילו לא קרה ואז הם נשארים עם זה לבד. המחשבה לא לספר לילדים לעיתים עולה להורים לא רק בגלל הקושי של הילדים אלא גם בגלל הקושי שלהם, אבל עבור הילדים זה לא טוב.
הדבר הנכון לעשות הוא שתשבו איתם בפגישה משותפת, ותגידו להם שאבא ואמא לא מסתדרים, ולכן אבא עובר לגור במקום אחר. צריך לומר להם שזה קשור אליהם והם לא אשמים, ואבא ואמא לא נפרדים מהם אלא רק אחד מהשניה. צריך להגיד להם כמובן מה יהיה הסידור מעכשיו. אבל מה להגיד זה לא העניין הקשה, העניין הקשה הוא לעמוד בתגובות שלהם שיהיו לא פשוטות, גם אם לא יעלו בהכרח מייד, השאלות שישאלו וכו', שיעוררו בכם ריגשות אשם וכן את הקושי שלכם שקשור למהלך שהוא בטוח לא קל גם עבורכם. כאן צריך ללתת הכרה שזה אכן קשה, עצוב, מכעיס ומעורר חששות, ולתת תשובות כנות ככל הניתן בהתאם לגילם.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן שנה וחודשייםקרן16/06/2010
שלום,
בני בן שנה וחודשיים, לאחרונה כשאני מוציאה אותו מהגן הוא בורח ממני למטפלת ואף בוכה עד שאני לוקחת אותו ומרגיעה אותו. יש מקרים שהוא לא מוכן ליצור איתי קשר עין בכלל, עד שאנחנו מגיעים לאוטו ואני ממש מכריחה אותו.
לציין כי אני מוציאה אותו מהגן פעמיים עד שלוש בשבוע, אחרי הצהריים,ביומיים האחרים בעלי או חמותי, להם הוא לא עושה את זה, להפך, הוא בא אליהם בשמחה ובחיוכים.
את בעלי - אבא שלו הוא מאוד אוהב, הוא ממש שמח לראות אותו בכל שלב ביום.
לציין כי הוא ילד מאוד חמוד, אוהב ילדים ובעלי חיים, מאוד בררני ועקשן בכל מה שהוא עושה גם בתחום התקשורתי.
מה קורה כאן? האם זה מקרה נורמלי? האם אני עושה משהו לא בסדר איתו?
תודה,
קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
סמדר ריינר17/06/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=268 id=link]הורים לתינוקות, הורים לפעוטות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטויות בעקבות לידת אח חדשאמא16/06/2010
שלום, יש לנו בן בן ארבע ולפני כחודש נולד לנו בן נוסף. אנחנו מאוד מתאמצים להקדיש זמן לגדול אך הקטן סובל מגזים ובוכה הרבה וזה בא על חשבון הבן הגדול. לבן הגדול לא קל.
שאלותי הן:
מאז הלידה וגם קצת קודם, הגדול כועס עלינו לא מעט, הוא צועק עלינו כאשר אנחנו באים להעיר אותו בבוקר. הוא מכה אותנו, בועט כשאנחנו באים לקחת אותו מהגן. ברור שלא קל לו ושזה הביטוי לכך. ההתלבטות היא כזו. מצד אחד איני רוצה לאפשר התנהגות כזו, לא של צעקות ולא של אלימות. מצד שני, אני לא מצליחה לשוחח איתו באופן פרודוקטיבי על רגשותיו. כששואלים אותו למה הוא כועס, הוא אומר שהוא עייף. וכך אני מרגישה שאם לא מאפשרים לו לצעוק, אין שום ערוץ בו יוכל להוציא את כעסו. אני אומרת לו שאם הוא רוצה לצעוק, שיצעק בחדר ויקרא לי כשהוא מוכן להתנהג יפה אך אז אני לא איתו בכעסו. אני גם מאוד מתוסכלת מכך שאי אפשר לדבר איתו על כך כי ערוץ הדיבור מאוד חשוב לי. יש לציין שלאחרים הוא כן אומר לפעמים שהתינוק מעצבן אותו אך לא לנו.
שאלה שניה. דווקא בתקופה זו ביקש הבן הגדול להיגמל מחיתול בלילה (הוא כבר שנה וחצי גמול ביום אך לא בלילה). כבר שבוע שאנו מעירים אותו פעמיים בלילה שיעשה פיפי כי אחרת הוא קם רטוב. אני לא רואה איך הוא נגמל ככה אך איני רוצה לדכא את רצונו להיגמל. כאשר הוא מרטיב הוא לרוב בכלל לא מתעורר מזה. אשמח לשמוע עצה. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התלבטויותבעקבות לידת אח חדש
סמדר ריינר16/06/2010שלום לך,
לדעתי ההתנהגות של בנך היא לא רק בגלל האח אלא גם בגלל רגשות האשמה שלכם בגלל הולדת האח שמחלישים אתכם מולו.
כאשר הוא מרביץ לכם עליכם להפסיק זאת מייד ובחדות. מעבר לזה לא צריך לערוך לו ראיונות עומק על למה הוא עצוב וכו'. צריך להגיד לו שאתם מבינים שקשה לו מאז שאחיו נולד, ואתם תשתדלו לתת לו זמן לבד איתכם באופן קבוע, ואם יש משהו שמציק לו הוא יכול לבוא ולהגיד בדיבור רגיל, למשל כשאחיו מעצבן אותו, כשהוא מתוסכל, כשהו אבד וכו'. לא תסבלו צעקות ומכות. נקודה. ואל תחששי שלא יהיה לו ערוץ להוציא את כעסו, את הצעת לו ערוץ והוא ישתמש בו כשהערוץ האלים יקבל גבולות תקיפים.
לגבי הרטבת הלילה, אתם יכולים להתעניין אצל רופא המשפחה לגבי טיפול הפעמונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)