פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התמודדות עם שעות הבוקר והמקלחת
    אושרת
    20/05/2010

בוקר טוב,

אני בהריון שני וביתי הבכורה בת 5 ו- 4 חודשים.
    בחודשים האחרונים אני חשים כי "קצת" יותר קשה ההתנהלות איתה בעיקר בשעות הבוקר הלחוצות וכאשר מגיע שלב המקלחת בערב, זה מלווה תמיד שיש תטכנית שהיא חייבת לראות, שהיא עוד לא הספיקה לשחק מספיק וכו'
    בבקרים - היא עדיין עייפה, קשה לה להתלבש לבד וכו'.
    אני חייבת לציין שיש שיפור קל וזאת מכוון שנקטנו בשיטת עונשים קלה שבאם לא נכנסה בצורה נעימה למקלחת אז היא לא תוכל לצפות בטלויזה יום אחרי כשתחזור מהגן, אני חייבת לציין כי אני נותנת לה אופציות" למילוט מחומרת העונש לדוגמא שבאם יום אחרי היא תתקלח מייד עם הגענתו מהגן אז אני אאשר לה לצפות בטלויזיה. אני חיית לציין כי לא נעימה לי הדרך הזו אבל אני חשה שאין לי כלים להתמודד איתה וזה הופך לכעסים שאני לא חיה איתם טוב .
    האם יש דרך אחרת להתמודדות ??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סמכות הורית ולידה שבדרך..

נעמה סבג שמש
    20/05/2010

אושרת שלום,

נשמע כי ביתך היא זו המנהלת את העניינים בבית והיא המחליטה.

גם כשכבר את נוקטת פעולה, את מאפשרת לה להתחמק.
    את צריכה להיות יותר עקבית והחלטית ולהפגין מולה סמכותיות.

ילד צריך לדעת שלכל מעשה יש תוצאה. היא צריכה לדעת מה המחיר של התנהגות לא נאותה. נכון, כדאי לפעול איתה בשיטת האינטליגנציה הרגשית, אך אין זה פוסל על למידת לקיחת אחריות. היא כבר ילדה גדולה. מה גם שכדאי להכין אותה ללידה הקרובה.

את מאמרי בנושאים אילו ניתן לקרוא באתר שלי או באת זה.

בברכה,

נעמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרדמות תינוקת בת 3.5 חודשים
    דנה
    20/05/2010

בתי בת 3.5 חודשים ונרדמת רק על הידיים תוך כדי נענוע.
    אני מעוניינת ללמדה להרדם לבד ואף ניסיתי טפיחות ולחישות ולעיתים היא נרדמת כך על הבטן אך בגדול זה כרוך בבכי ומעטות הפעמים שיש הצלחה. בלילות היא מתעוררת למוצץ מספר פעמים וגם אז קשה לה להרדם ואני מוסיפה מגע בפנים ובידיים וכשזה לא עוזר מרימה. בעוד חודש אני צריכה לחזור לעבודה והסבתא שתטפל בה אינה מסוגלת להרדימה כך(אני מבינה אותה זה לא קל). מה עלי לעשות? כיצד אוכל ללמדה להרדם לבד?
    תודה
    דנה

הוספת תגובה

• הרדמות עצמאית

נעמה סבג שמש
    20/05/2010

דנה שלום,

הרדמות עצמאית הינה תהליך שנעשה בצורה הדרגתית. כמה זמן את מנסה ללמדה? זהו תהליך שנמשך לפחות חודש. חשוב מאד שתהיי עקבית עם ההתנהלות שלך כדי שתוכל לצפות את תגובותייך וללמוד.
    דעי שהיא גם מאד קטנה ולכן הלמידה איטית קצת יותר כי היא זקוקוה לחום גופך.

את מוזמנת לקרוא את מאמריי באתר זה או באתר שלי ולקבל יותר אינפ' איך כדי לעשות זאת נכון.

בברכה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

דנה
    20/05/2010

מה הכוונה בצורה הדרגתית? כל כמה זמן להוריד התנייה מסויימת כמו נענוע? אני מנסה כבר חודש אך לא עקבית מאחר והיא בוכה אז אני מרימה.למעשה כל פעם שהיא בוכה אני מפסיקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינת תינוקות

נעמה סבג שמש
    21/05/2010

כשאת מפסיקה בכל פעם שאת בוכה, זה אומר שאת לא עקבית. הבכי שלה מנהל אותך.
    מה הכוונה הדרגתיות- קשה להגדיר שלבים על גבי המייל, בלי לעבור שלב שלם, בהתאם לסגנון הורות שלך ולצורך של הילדה. לא ניתן להגדיר זאת מראש אלא בהתאם לצרכים שבשטח, מצטערת. לכן ההנחיה היא כללית יותר ולא ספציפית.

בהצלחה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי לספר לילדים על הריון ועל ניתוח
    א.א.
    20/05/2010

שלום. אני אמא לשלושה בנים חמודים, חכמים, סקרנים ואנרגטיים, בני 8וחצי, 7 וחצי וכמעט 5. אני בשבוע 18 של הריון אחרי שלוש שנות טיפולים (שהילדים לא ידעו עליהם) ובעוד כחודש אני גם אמורה לעבור ניתוח להוצאת בלוטת התריס בגלל גידול ממאיר עליה. שאלתי היא, מתי כדאי לספר לילדים על ההריון ועל הניתוח? וגם, מה להגיד לגבי הניתוח, הם ילדים מאד דעתניים ועלי להיות מוכנה לכל שאלה שלהם. אני ממש לא רוצה להגיד שזה גידול, סרטן וכו'.
    אשמח לעזרתכם בהקדם, תודה רבה.

הוספת תגובה

• מתי לספר לילדים

סמדר ריינר
    20/05/2010

שלום לך,
    אכן את עומדת בצומת לא פשוטה שמערבבת שמחה בחשש. קשה מאוד לעכל הכל ביחד, קודם כל עבורך וכמובן שגם עבור הילדים. לא כל כך ברורה ההתלבטות לגבי ההריון, מדוע שלא תעשי מה שעשית בהרינות הקודמים? אלא אם כן את חוששת כמבון שעקב הגידול יימנע ממך להמשיך את ההריון?
    העניין הוא שההריון בודאי יהיה ניכר תוך זמן קצר, ואת נכנסת למצב של שמירת סודות רבים במשפחה - את גם לא מוכנה לקרוא למחלה בשם, גם לא לגלות על ההריון, זה הולך לחייב אותך ואת בעלך להשקיע אנרגיה רבה בשמירת הסוד, לחשוב כל הזמן מה מותר להגיד ומה לא, מה גם שאצל הילדים מתפתחת תחושה שמשהו קורה, והם חוששים אך לא יכולים למצוא מענה לחשש כיוון שהוא לא זוכה לאישור. זה מצב שלא כל כך מומלץ להיכנס אליו.
    עם זאת, מאחר שהמצב הוא מאוד מורכב, נראה לי שאתם צריכים ליווי קצת יותר מסודר סביב העיכול שלו בעצמכם ואז גם יהיה יותר קל להחליט מה, איך ומתי מספרים לילדים.
    מה שאני ממליצה זה לפנות במסגרת הרפואית בה אתם מטופלים ולבקש פגישה עם עובד סוציאלי או פסיכולוג רפואי שילווה אתכם בהתלבטויות. מדובר באנשי מקצוע שאמור להיות להם הניסיון לסייע בדיוק ברגעים האלה, וכן יש להם קשר עם הגורמים הרפואיים בזמן אמת, כי יש כאן רלוונטיות גם לנתונים הרפואיים וההשלכות שלהם ולא רק שיקולים פסיכולוגיים גרידא.
    רפואה שלמה,
    סמדר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שני ילדים
    אלה
    19/05/2010

שלום אב, יש לי שני ילדים קטנים: בת בת 3 ובן בן שנה ו-5 חודשים
    אני יצאתי לעבודה לפני כ-3 חודשים אחרי שישבתי בבית יותר ומנה לאחר הלידה, את בני שמתי במשפחתון עם 8-9 ילדים. לאחרונה בני החל לנשוך ולהרביץ את הילדים במשפחתון, וגם את אחותו. איני יודעת כיצד להתמודד עם הבעיה הזו, מה עליי לעשות?

בנוסף ביתי החלה לגמגם לפני כשבועיים, היא בגן ויצו מהספטמבר האחרון, האם ללכת לקלינאית תקשורת? דיי לחוצה מהעניין

אנא למי שיש עצות אשמח לשמוע, אני בעבודה טרייה ולא יכולה לפספס ימי עבודה

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שני ילדים

הוספת תגובה

• שני ילדים

סמדר ריינר
    19/05/2010

שלום אלה,
    ילידם בגיל של בנך אכן נושכים זה את זה בגן, מסיבות שונות, העיקרית שבהם היא שבדרך כלל אין להם מספיק יכולת מילולית לבטא את עצמם, ואין להם כלים להתמודד עם תסכול. חלק מתפקידם של ההורים ושל הגננת הוא ללמדם לעשות זאת, על ידי ליווי מילולי של הסיטואציה, ולימוד דרכי תגובה אלטרנטיביים. למשל:"זה מעצבן שעכשיו דני משחק בצעצעוע ולא אתה, אתה רוצה גם, עכשיו נחכה שדני יסיים, ובינתיים נשחק במכונית, אחר כך בצעצוע של דני." וכמובן להסביר בצורה ברורה ותקיפה שלא נושכים.
    לגבי הילדה, כאן המצב מסובך יותר, ילדה שדיברה כרגיל והחלה לגמגם, זה יכול להיות בגלל חלילה מצב טראומתי מסויים, לכן פה הייתי בודקת יותר ביסודיות מה קורה איתה לפני שהייתי ניגשת לטפל בסימפטום. תבררו טוב האם היא חוששת ממשהו, האם יש לה פחדים, האם יש התנהגויות נוספות, ובכל מקרה ניתן לגשת למכון להתפתחות הילד כדי להתחיל תהליך של אבחון שבודק מה הבעיה ואיזה סוג טיפול מתאים לה, ריגשי או של קלינאית תקשורת או שניהם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיצד מספרים לילדים על עזיבתו של אבא
    דנה
    19/05/2010

שלום רב. מחר, יום חמישי בערב, אנו מתככנים לספר לילדנו (גילאים 6 ו10) על עזובתו של אביהם את בית המשפחה בפעם השניה בחודש האחרון.
    לפני כ - ארבעה חודשים עזב אביהם את הבית וסיפרנו לילדים כי אבא ואמא לא מסתדרים (למרות שהילדים חוו אהבה והרמוניה משפחתית). בתקופה זו הבנתי כי בעלי עזב לטובת אישה אחרת בה התאהב.
    לפני כחודש החליט לחזור אליי והשמחה חזרה לחיינו אך השבוע שוב הודיע כי הוא עוזב לטובת אותה אישה.
    ההתלבטות היא האם להזכיר את האישה היות והילדים יפגשו איתה כבר בשבוע הבא מאחר והוא עובר לגור אצלה.
    אבקש את עצתך בענין זה על מנת להעביר את המסר הנכון לילדי ומצמצם את הפגיעה בהם.
    תודה על תשובתך המהירה.

הוספת תגובה

• כיצד מספרים לילדים על עזיבתו של אבא

סמדר ריינר
    19/05/2010

שלום דנה,
    אכן מצב מסובך ומבולבל עבור כולם. אבא עוזב, חוזר ושוב עוזב. אם הילדים עומדים לפגוש את חברתו של האב, אכן יש מקום להכין אותם לכך. זה יכול להיעשות מחר או בימים הקרובים.
    יכול להיות שיש מקום לשקול אלטרנטיבה, שבה הילדים ייחשפו למצאות החדשה באופן יותר הדרגתי ואביהם יפגוש אותם בזמן סדרי הראייה במקום נייטרלי או ילון איתם בבית הוריו למשל, אם זה אפשרי.
    נראה לי שמשהו בקבלת ההחלטות כרגע נעשה באופן אימפולסיבי מעט, ואני לא בטוחה שאתם מעכלים מה קורה בדיוק, ובודאי שעבור הילדים זה קשה, לכן אולי כדאי לקחת את הזמן ולעשות את הדברים באופן הדרגתי יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב
    מירב
    19/05/2010

אני אמא לתאומים בני שנה ושבעה חודשים ( מתוקן חודשיים פחות) שמתפתחים יפה
    הבעיה שלי היא שבני בתקופה האחרונה מפחד מדברים שונים , הכל התחיל כשהוא נתקל בבובה שהססתרה בשמיכה בדמות עכביש שחורה ומאז כל חפץ שחור לא ברור או שעיר , עם "רגליים" מטריד אותו והוא שרוי בשערת רגשות עד שאני מעלימה אותו.. אנחנו לעיתים מנסים להסביר לו תוך משחק שזה נחמד בכלל ואנחנו מנשקים את החפץ תוך כדי עזרה מהתאומה שלו ולפעמים הוא מתרצה ושוכח...אך לרוב הוא ממש עקשן ולא ברור לי מה אני אורה לעשות...יש לציין שהוא ילד רגיש ששם לב לפרטים שנראים לי קטנים מידי..אני אפרט הוא מאוד אוהב את הדמויות של מיקי מאוס ופו הדוב יודע לבטא אותן ומזהה אותן בכל מקום בעיתונים בפירסומות על חולצות של ילדים בגינה וכו... הוא מגיב בשמחה מהולה בהיסטריה קלה וצורח פוו...וקיי..... עד שאנחנו מאשרים לו שראינו גםהאם זה תקין ההבחנה הזו?? בסה"כ הוא ילד מקסים ומתקשר..מיישיר מבט אוהב סיפורים מנשק מחבק מבין אותנו משחק יפה ..השאלה היא איך ניתן לעזור לו להתגבר על הפחד???

לקביעת תור
    סגירה
    שלום רב

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

סמדר ריינר
    19/05/2010

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=268 id=link]הורים לתינוקות, הורים לפעוטות[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן זקונים
    י
    19/05/2010

אני אמא לאבעה ילדים מקסימים.גילאים 12 10 6 ו אוטוטו 3.
    שלושת הגדולים הודות להשקעה מרובה גדלים ומצליחים תלמידים טובים רגועים שלווים ומלאי ביטחון עצמי.אני משקיעה נבהם המון ונותנת את כל כולי רק בשבילם.הקטן שלנו מפונק,בלגניסט, לא רגוע ,הכל בצעקות , ומדבר מילים לא נעימות בכלל.יש לו קליטה מצוינת ולצערי מילים לא נעימות הוא קולט מהר ומכל מיני.הוא חכם נבון ונגמל מהכל מוצץ וטיטול כבר בגיל שנתיים,הוא מדבר ומספר וממש מקסים.בגן הגננת אומרת שהוא רגוע ומדבר יפה ולא מרביץ ולא משתמש במילים לא נעמיות.יש לי הרגשה שרק בבית הוא מרשה לעצמו ויודע שזה מכעיס אותנו.זה גורם לאוירה לא נעימה בבית הוא מציק לגדלים ממנו ו"מברך" .איך עוצרים אותו? אני רוצה שיירגע ויקשיב ולא מה שמותר יהפוך לאסור ולא מה שאסור יהפוך למותר,ויענה לבקשתנו. כמו שאחיו הגדולים היו.גם לחברים בגן שעשועים הוא מרביץ וללא סיבה בכלל......כשהוא איתי.

לקביעת תור
    סגירה
    בן זקונים

הוספת תגובה

• בן זקונים

סמדר ריינר
    19/05/2010

שלום לך,
    נראה שהקטן הזה פוגע בדימוי מאוד בדימוי שלך כאמא - הנה הצלחת לגדל שלושה ילדים כל כך מוצלחים ומחונכים, איך הוא מעיז לקלקל את לך את השורה?
    יכול להיות שהוא קלט שזה כל כך מכעיס ופוגע, וכך הוא מבטיח לעצמו תשומת לב כל הזמן, אי אפשר לפספס את זה, זה נותן לו מקום ייחודי, הוא מקורי, כזה עוד לא היה לך.
    קשה מאוד למצוא מקום ייחודי בין 4 ילדים שכל אחד מהם תפס כבר נישה וכולם כל כך טובים ומוצלחים וגאווה לאמא שלהם.
    קודם כל כדאי לך לעשות עבודה פנימית עם עצמך ולבדוק למה את לוקחת כל כך ברצינות ילד פחות מבן 3 שמקלל. לא כל פעם צריך לעשות מזה סיפור ודרמה. הוא יודע שזה אסור, זה לא שתזניחי את חובתך החינוכית, המוסרית והלאומית אם לא תגידי לו כל פעם שזה לא יפה. הוא יודע.
    עכשיו תנסי לחשוב מה עוד מיוחד בילד הזה יחסית לילדים האחרים, וסביב מה כדאי לתת לו תשומת לב באופן שישמור על הייחודיות שלו חוץ מהקללות. אולי זה משהו בכיוון של התעוזה שלו באמת, אבל לאו דווקא בהכרח קללות - אולי יכולות גופניות יוצאות דופן, אולי אומץ לנסות דברים חדשים, אהבה מיוחדת לחיות וכו'. תנסי לתת שם חיזוקים, ולהתרגש כמה שפחות מהקללות. כשהוא מרביץ, כמובן צריך להפסיק את זה מיד, בטון ברור ותקיף, וגם פיזית אם יש צורך, אבל לא לפצוח בנאומים חוצבי להבות ולקיים על כך דיון, לשאול אותו ואת ריבון עולם למה כולם כל כך יודעים להתנהג חוץ ממנו ולמה הוא לא לוקח מהם דוגמה (סתם אני מגזימה קצת לצורך ההמחשה...) אלא לעבור נושא באלגנטיות ולאפשר לו לקחת מקום באופן יותר חיובי.
    לסיכום - להקטין את הלהבה והדרמה סביב ההתנהגויות שלא נעימות לך ולחזק התנהגויות אחרות שייחודיות לו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה וחצי ומעבר דירה..
    rebeka
    19/05/2010

שלום!
    בני בן שנה וחצי בדיוק ילד מאוד ערני ,חכם,פיקח,ובעיקר שמח ילד מאוד נוח ובדר"כ קל לי מאוןד לעשות איתו שינויים כמו גמילה ממוצף בגיל מאוד צעיר גמילה מבקבוק וכדומה. בקרוב מאוד אנחנו עוברים דירה ובשבוע האחרון התחלתי להסביר לילד בדרכים כאלו ואחרות שאנחנו עוברים ויהייה לו חדר חדש וכו' עד כאן היה בסדר אבל עושה רושם שמאז שהוא התחיל לראות ארגזים וקצת לחצים ויותר עיסוק בנושא המעבר הוא נהייה עצבני והוא עושה דברים שמעולם לא עשה כמו להזרק על הרצפה כשהוא מתעצבן וכאלה..ואפילו הפך לקצת אלים כלפינו ההורים וכלפיי חבריו.אני משערת שיש קשר בין המעבר להתנהגותו אבל אינני בטוחה והייתי רוצה לקבל חוות דעת מכם וגם עצה איך לפעול כדיי שיהייה יותר קל בשבילו.אני אעשה כל מה שצריך בבקשה תעזרו לי.
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    בן שנה וחצי ומעבר דירה..

הוספת תגובה

• בן שנה וחצי ןמעבר דירה

סמדר ריינר
    19/05/2010

שלום לך,
    הילד כנראה מגיב בין היתר לכך שאתם טרודים במעבר ופחות פנויים אליו, מטבע הדברים. זה קצת קשה. כשהוא זורק את עצמו על הריצפה, כדאי לאסוף אותו, לחבק אותו ולהרגיע (מה שאתם בטוח עושים). יותר נראה לי שאתם צריכים להוריד מעצמכם את הציפייה לתת פיתרון לכל דבר. נראה שתאם מצפים מעצמכם לגדל ילד קל ולמנוע ממנו את קשיי החיים. עד עכשיו זה כנראה הצליח לכם, אבל לא באמת יש פטנט כזה. צריך פשוט לעבור איתו את זה. אין אף הכנה שמונעת קושי לחלוטין באמת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעית הסתגלות חברתית
    שושי
    18/05/2010

שלום
    הבת שלי 3.5 יש לה בעית הסתגלות עם הילדים בכיתה שלה היא משחקת מאוד יפה אבל אין לה חברים קבועים ולפעמים היא מעדיפה לשחק לבד
    תמיד אחרי הגן מנסה לשאול אותה עם מי שיחקת ? מי החברים שלך.?
    היא אומרת שאין לי חברים והם לא אוהבים אותי
    אז פניתי לגננת והיא ממש לא הצליחה לעזור ואמרה שזה נכון שאין לה הרבה חברים
    הילדה אוהבת ללכת לגן ואוהבת את הגננת
    אבל את האמת אני מרגישה שהיא לא חברתית מה עושים?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בעית הסתגלות חברתית

הוספת תגובה

• בעיית הסתגלות חברתית

סמדר ריינר
    18/05/2010

שלום שושי
    ביתך עוד קצת קטנה מכדי להחליט שיש לה בעיית הסתגלות חברתית, אבל בהחלט ניתן לעזור לה להשתלב. אפשר לבקש מהגננת שתנסה לחבר אותה לילדים ואפשר ליזום פעילויות אחרי הצהריים עם אימהות של ילדים מהגן ולהזמין הבייתה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 7 עם אובססיות
    נעמה
    18/05/2010

שלום
    אני אם לילד בן 7 שהחל לפני כשנה עם הרגלים אובססיביים , למשל שואל את אותה שאלה מס רב של פעמים , למרות שהוא יודע בודאות את התשובה , סוגר את הידית של הדלת ובודק שוב ושוב .
    כששואלים אותו לפשר העניין הוא אומר שהוא מרגיש שהוא חייב .
    קראתי קצת על הנושא , ואני מבינה שמדובר בהתנהגות כפייתית שנובעת מחרדה .
    שאלתי היא האם זה עובר מאליו או מצריך טיפול מקצועי? .

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 7 עם אובססיות

הוספת תגובה

• ילד בן 7 עם אובססיות

סמדר ריינר
    18/05/2010

שלום נעמה,
    ייתכן שזה יעבור מאליו, כמו כל דבר כמעט, דרך אגב, אבל במקרה של אובססיות לא הייתי בונה על זה, במיוחד גם משום שזה עלול גם להחמיר ולהתפשט לתחומים נוספים.
    כדאי לפנות לטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות שינה 4 חודשים
    טלי
    18/05/2010

שלום רב,
    בני בן 4 חודשים וקצת.
    הוא ילד מקסים ואנרגטי מאוד, בן בכור יש לציין אך עם בעיית הירדמות.

מאז נולד יש לו טקס שינה אנחנו קוראים לו "ספא לפני הלילה" הכולל: עיסוי, אמבטיה ואוכל.
    לרוב, היה נרדם בקלות וישן מ19:00 עד 4 (שזה יפה:-) קם להאכלה ויושן שוב עד 5/6.
    במהלך היום ממש היה קשה להירדם.
    החודש הקושי עבר גם ללילה.
    הוא נרדם רק בידיים ורצוי עם קפיצות.
    ניסיתי את שיטת "הרם הורד" של הלוחשת גמלתי אותו מהקפיצות אבל עדיין יש בכי קורע לב.
    בעלי אומר לי שהשיטה מזכירה לו עינויים של השב"כ וזה בכלל לא מרדים ...

אני ממש מיואשת ולא יודעת איך לגרום לקטן להירדם לא על הידיים או על הבקבוק?!

אציין כי בדר"כ יש לו סדר יום מסודר עם שעות שינה ואוכל קבועים.

יש למישהו רעיון? חברה הציעה לי לשבת לידו גם אם יבכה ולא להישברעד שירדם.. נראה לי קשה.
    מה דעתכם?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות שינה 4 חודשים

הוספת תגובה

• הקניית הרגלי שינה

נעמה סבג שמש
    20/05/2010

שלום טלי,

בגיל כזה אכן יותר קשה ליצור הרגלים, אך כיוון שידע להרדים עצמו הוא אכן מסוגל לכך.

כנראה שמשהו גרם לשינוי. האם היה חולה? צמחה לו שן? או אולי יש אחת בדרך? הוא נכנס למסגרת? הפסיק לינוק?

יכול להיות שעבר חוויה ששיבשה את שנתו, ואתם עברתם להרדמה על הידיים.

עשי את הדברים בשלבים. הניחי אותו במיטה על הידיים שלך, חבקי אותו שם, תראי מה מרגיע אותו. האם טפיחות על הגב? האם ליטוף? האם השמעת צלילים?

בכל מקרה, שינוי לא קורה ביומיים. עקביות היא דבר חשוב.

בכל מקרה, אני מאמינה שלתינוק בגיל כזה מותר להיות תינוק ולא צריך ללחוץ מידי...

לילה קל,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עונש לילד ותוצאותיו
    ברוכה
    18/05/2010

אחייני בן ה- 4 וחצי מקבל באופן קבוע עונשים כדרך חינוך על התנהגותו הבלתי הולמת.
    (מכות לאחיו הקטן, השתוללות וכו') התוצאות לא מאחרות לבוא והוא "לא אוהב את אבא" "לא רוצה שאבא יהיה איתנו" וכדומה.
    לצערי, הוריו לא מוכנים לשנות את שיטת החינוך הנוקשה.
    החשש שלי כאדם מהצד שהוא יגדל להיות קשה יותר, "מופרע", וימשיך להסתובב עם "אבא לא אוהב אותי בוודאות" עוד שנים ארוכות.
    לי אין אפשרות בכלל להתערב, משום כך זה קשה יותר וכואב.
    מה ניתן לעשות במקרה כזה?

לקביעת תור
    סגירה
    עונש לילד ותוצאותיו

הוספת תגובה

• עונש לילד ותוצאותיו

סמדר ריינר
    18/05/2010

שלום לך,
    באופן כללי אני באמת לא בעד עונשים, אני חושבת שברוב המקרים הם לא יעילים (עובדה שאת מציינת שהם נותנים אותם באופן קבוע, סימן שזה לא עוזר...) וגם משפילים את הילד.
    זה באמת חוסר אונים, ומאחר ואת לא ההורה כאן, אין הרבה מה לעשות. הדבר היחיד שאולי ניתן לעשות, הוא להרפות מהביקורת כלפי ההורים, או מנימה של "הטפה" בנודע לנזק שנגרם לילד, כי ברור שהם לא רואים את זאת ולא מאמינים בכך, אלא לנסות לדבר אל האינטרס שלהם, ולהצביע על עניין התועלת - זה פשוט לא עוזר, ואולי כדאי ללכת לקבל ייעוץ כדי למצוא דרך אפקטיבית יותר למנוע מהילד השתוללויות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה קיצונית אצל בת 3
    אמא
    18/05/2010

בתי עוד חודשיים בת 3 עד לא מזמן ילדה סופר עצמאית (הורים היו ממש מקנאים בי שהיא לא תלותית), נרדמת בכוחות עצמה, פעילה לבד.
    בחודש וחצי האחרון החלו לה פחדים שהתחילו בלילות ואט אט החלו גם במשך היום.
    יש לציין כי מאותה תקופה החלה לישון בבית בשעות הצהריים שכן, יום הלימודים הארוך בגן קוצר ואני לוקחת אותה בשעה 13:00.
    תחילה היה נראה שהיא מאוד נהנית מקרבתי, אך עד מהרבה החלה לפחד מהבית שלנו בטענה שיש דובים בבית (כל זה החל ששמעה רעשים של גרירות מבית השכנים בשעות הצהריים).
    הסברתי שדובים חיים ביער ולא בבית של אנשים, עירבתי את הגננת שדיברה על כך יום יומיים ולמשך מספר ימים הדבר עזר, אולם עד מהרה הפחד חזר.
    הילדה הפכה תלותית בצורה קיצונית, היום היא נרדמת רק שאנחנו לידה ולוקח לה 45 דקות להירדם גם שהיא מאוד מאוד עייפה. היא מתעוררת לפחות פעמיים בלילות בבקשה לחיבוק, או מים או כל תירוץ אחר
    היא לא זזה בלעדיי במשך היום (ממש נדבקת לא מוכנה לעזוב אותי), אם אני מבקשת שתקח מוצץ מהחדר שלה היא לא מוכנה ללכת לבד , אני מלווה אותה לכל מקום, גם לשרותים (היתה עושה בעצמה בלי עזרה שלי בעבר), במקביל החל לברוח לה המון שתן בתחתונים (בשל הפחד ללכת לשרותים).
    היא לא מוכנה לזוז ממני וזה קורה רק בבית שלנו (במקומות פתוחים היא עצמאית ולא תלותית).
    אינני יודעת מה לעשות אני נואשת ומתחילה לאבד סבלנות.
    היא ממש נדבקת אליי פיזית, לא מוכנה לשחק ולעשות שום דבר לבד, נושא ההרדמה הפך למייאש ומעיק.
    עוד דבר, אני בהריון אך אינני חושבת שיש קשר משום שהיא מאוד ערוכה לכך, גם משום שאחותי ילדה לא מזמן וגם משום שהרבה חברות שלי בהריון והיא מדברת עם אחיהם על כך מנשקת לי את הבטן ומקבלת המון תשומת לב ממני.
    יש לציים כי תחילה הפחד היה נראה כמו עניין של גיל, אך הפך לקיצוניות חמורה.
    גם בכתיבת שורות אלו היא עליי ממש בכתה שלא אברח לה.

מה עושים?
    אמא מודאגת

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה קיצונית אצל בת 3

הוספת תגובה

• חרדה קיצונית

סמדר ריינר
    18/05/2010

שלום לך,
    נשמע לי שהמצב חמור כרגע וקיצוני. יכול להיות שסופר העצמאות שלה לא הייתה אמיתית אלא מסיבות של ריצוי, או סיבות אחרות, וכרגע זה לא מחזיק מעמד. אני כן חושבת שיש קשר להריון, למרות שלדעתך היא ערוכה, כי אין דבר כזה להיות ערוך לגמרי לדברים כאלה, אבל זה לא ההסבר היחיד לכל מה שקורה. אני ממליצה לכם לפנות לטיפול שכולל גם הדרכת הורים או טיפול דיאדי, כדי לראות איך אפשר לעזור לה ולכם להכיל את עצמה ואת הפחדים שלה טוב יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לתשובתך, על אילו הדרכות

אמא
    18/05/2010

תודה לתשובתך המהירה.
    על אילו הדרכות מדובר, בנושא פחדים או הריון? והיכן אוכל לעשות אותם (אני גרה באזור השרון).

אמא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    18/05/2010

שלום לך,
    את לא צריכה לדעתי לחפש לפי נושא של הריון וחרדה, אלא לפי פסיכולוג או פסיכותרפיסט שעובד עם הגיל הרך. את יכולה לברר דרך קופת החולים שלך לגבי טיפול ריגשי במכון להתפתחות הילד מטעמם, או להיוועץ עם הגננת או מכרים לגבי אנשי מקצוע מתאימים מהאיזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בישן
    שמואל
    17/05/2010

שלום
    בני בן ה-8. יש לו פחד קהל. הוא בישן בחברה. הוא ילד מאד חברותי אך בקבוצה גדולה הוא מתבייש.
    שאלתי היא האם "לדחוף אותו" לתוך הענין, כמו למשל לקרוא בטקס בית הספר כמה מילים או להיות שותף בימי הולדת ולא להיות בצד, ועוד ..
    או שפשוט להניח לו.
    כיום אנו זורמים איתו ומה שהוא מעדיף לעשות אנו איתו.
    רצינו לדעת האם זוהי הדרך.

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בישן

הוספת תגובה

• ילד ביישן

סמדר ריינר
    18/05/2010

שלום שמואל,
    כמו בכל דבר כמעט, מה שעדיף הוא דרך האמצע. במקום ל"דחוף" אותו, ניתן לנסות להרגיל אותו הדרגתית קודם לבילוי חברתי עם ילד אחד, אחר כך עם שניים שהוא מכיר, אחר כך להציע לו להזמין שלושה אליכם הבייתה, אחר כך לצאת איתם לטריטוריה לא מוכרת, וכו'. אתם יכולים גם לעיין בעמודת "שאלות נפוצות" בשאלה המתייחסת לפחדי ילדים או לפנות לטיפול מסודר בנושא אם אתם לא מצליחים לבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים של ילד
    אפרת
    17/05/2010

שלום לכם, רציתי להתייעץ לגבי הבן שלי בן 6 וחצי.הוא בכיתה א .ביום השואה הוא הופיע עם מקהלת ביה"ס במספר שירים.כדי להכניס את הילדים לאווירה, סיפרה להם המורה למוסיקה סיפורים על השואה ואף הראתה להם סרטים. לפי הסיפורים ששמעתי מבני,הם ממש לא מתאימים לגילו.עלי לציין שהילד מאוד רגיש גם ככה. מאז הוא התחיל לפתח פחדים:פחד ללכת בבית בלי ליווי צמוד,גם באור יום.אם במקרה אני עוזבת אותו לבד בחדר הוא לפעמים נכנס ממש להיסטריה.בימים האחרונים הוא גם מתעורר מספר פעמים באמצע הלילה ולא יכול לחזור לישון. הפתרון היחידי שעוזר -אני מדליקה לו את כל האורות בסלון וגם טלויזיה בקול חלש וככה הוא נרדם.בהתחלה כששאלתי אותו ממה הוא מפחד הוא אמר שזה מיום השואה והסיפורים אבל עכשיו אני כבר חושבת שהוא מפחד באופן כללי.יש לציין שבבוקר הוא קם שמח וטוב לב גם בבית הספר הכל בסדר.מה אפשר לעשות?
    אפרת

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים של ילד

הוספת תגובה

• פחדים

סמדר ריינר
    18/05/2010

שלום אפרת,
    אנא עייני בעמודת "שאלות נפוצות", בתשובה המתייחסת לפחדי ילדים, ובידקי האם יש שם משהו שאתם יכולים ליישם עם בנך. במידה ואתם לא מצליחים, נראה שכדאי לפנות לטיפול מסודר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה