פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חברים בגיל 5
    אמא
    22/05/2010

בני בן 5 עולה לגן חובה.
    מתחבר בקלות עם ילדים ויש לו חברים טובים וקבועים בגן.

אני מתקשה לייצר לו שגרה של מפגשים עם חברים בשעות אחר הצהריים.
    גם כי אני מגיעה מאוחר מהעבודה
    ובעיקר כי אני לא מתחברת עם האמהות של הילדים שהוא משחק איתם בגן

אני בפירוש לא רואה אצלו בעיה חברתית, ופה ושם הוא מוזמן ואנחנו מזמינים.
    מצד שני יש אירועים שהילדים יוצאים יחד עם ההורים לכל מיני פעיליויות אחרי הצהריים והוא מתבאס שלא משתתף בזה.

עד כמה הדבר הזה עלול לפגוע בו?
    האם אני צריכה בכוח להתחבר לקליקות של האמהות שהקשר איתן מעיק עלי או שהוא יסתדר גם בלי זה?

אני רואה שיש ילדים שהאמהות מפגישות אותם כמעט בכוח ובלי סוף - הילדים עמצם נראים לי לא מתאימים ביניהם בכלל ולא נראה לי שללא הדחיפה של ההורים היו משחקים יחד.

נדמה לי שגיל 5 זה עדיין גיל שההורים צריכים גם להתחבר ביניהם כי פעילויות רבות נעשות בתיווך שלנו. באיזה גיל ההורים פחות משמעותיים בקשרים החברתיים של הילדים?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חברים בגיל 5

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חברים בגיל 5

ליאת גרוס
    22/05/2010

שלום לך
    חברים בגיל 5 זה חשוב. גם בגן וגם אחה"צ. לא צריך ללחוץ על ילד להיפגש עם חברים ולא צריך לקבוע לו עם מי לשחק. יחד עם זאת כן צריך להסיע, לארח וכן קצת להתחנף לאימהות. לדעתי בגיל זה כבר לא חייבים להישאר עם הילד. אפשר לבוא לאסוף אחרי שעה-שעה וחצי. את יכולה אולי לתאם עם אחת האימהות שתאסוף גם את שלך מהגן ושאת תגיעי לאסוף מאוחר יותר. ביום שבו את חוזרת מוקדם תעשו ההפך ואת תארחי. את לא חייבת להתחבר לקליקות אם לא בא לך, אבל נסי ליצור קשר קרוב יותר עם אימהות של שניים מחבריו הקרובים. תזמיני לקפה עפ הילד שלה אחה"צ.
    גיל 7 הם כבר די עצמאיים והולכים לבד (אם זה קרוב). תחזיקי מעמד בינתיים...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת4, בכי הסטרי על כל "לא"
    א
    22/05/2010

שלום,
    יש לי שתי בנות הגדולה בת 7 (כיתה א) והקטנה בת 4 (טרום טרום חובה).
    הקטנה גודלה ע"י אשתי עד גיל שנתיים, עד שאשתי יצאה לעבוד, ומאז היא פעוטון ולאחר גן.
    מאחר והקטנה היא ילדה עם חיוך כובש, ההתייחסות לכל מה שביקשה נענתה במקום עד גיל שנתיים.
    בשנה האחרונה אנו סובלים מבכי ארוך (יכול להגיע לשעה) ומתיש על כל "לא" שאנו אומרים לבקשותיה.
    אחותה הגדולה מאוד סובלת מהבכי ובעימותים בינהן לרוב היא מוותרת העיקר לא לשמוע אותה בוכה. כמובן שהסברנו לגדולה שאסור לוותר אבל בשביל שקט היא מוותרת.
    בהתחלה גם אנחנו ויתרנו לאחר כמה דקות בכי, בחצי שנה האחרונה אנחנו במלחמה רק על הדברים הבאמת חשובים שאנו מעונינים שייתבצעו.
    כל דרך שניסינו, לזכות במדבקה על התנהגות טובה, וקנית מתנה, עונשים, לא הצלחנו לשנות ההרגל המתיש.
    נקודה חשובה נוספת מאז שאשתי יצאה לעבוד אני מטפל בבנות בבוקר מפזר בגנים, אשתי אוספת ובערב אנו מתפקדים ביחד כצוות. הילדות לא מעונינות שאני אטפל בהם בכלל דבר המקשה על אשתי..

מקווה שיש פיתרון כלשהוא למלחמה המתישה הזו...
    אנא עזרתך,
    בברכה,
    א.

הוספת תגובה

• גבולות

סמדר ריינר
    22/05/2010

שלום לך,
    לא הבנתי מה זאת אומרת שהילדות לא מעוניינות שאתה תטפל בהם וזה מעיק על אישתך? מי שואל אותן? נראה לי שהתשובה לכל השאלות שלך נעוצה בכך שאתם כנראה נלחמים המון אבל לא מספיק אסרטיביים. אחרת בכלל לא היה עולה העניין של מי הבנות מעדיפות או לא, זו החלטה שלכם, הן לא קובעות. מאופן ניסוח השאלה אני מבינה שאם רוצות שאישתך תטפל אז זה מה שקורה ואז זה מעיק עליה. אם זה כך אז רע מאוד.
    כנ"ל לגבי הבכי המתיש של הילדה, אם תהיו עיקביים וברורים הבכי לא יעזור לה והוא ייפסק. אם הבכי לא נפסק כנראה שהיא משיגה באמצעותו דברים, לא רק מביתכם הגדולה, אלא גם ממכם. פשוט תתעלמו כל פעם שזה קורה. תתנו התייחסות רק כשהיא מבקשת יפה, וגם אז מותר להגיד לא ולעמוד בו. אין כאן פיתרון קסם אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד דבר
    ענבר
    22/05/2010

תודה שוב סמדר על תשובתך. אני נוטה להסכים איתך במאה אחוז. דעי לך שבסה"כ בבית אנחנו דוגלים בשיטת "מי שלוקח ראשון" למעט מתנות שהיא קיבלה למשל ליום הולדתה שהן שלה. מזה זמן רב אנחנו מקפידים על העניין ועל זה שהדברים יהיו כמה שיותר פייר, יש מצב שלפני חצי שנה ברגע שהבן החל ללכת ולהתנייד יותר ולטפס על ספות אולי אז פיספסנו כמה דברים ומאז היא בחרדה?? למרות שעכשיו הכל בסדר? חשוב גם לציין שיש שעות שהם משחקים יחד והכל יפה וטוב. זכור לי למשל פעם אחת שהיא בנתה מגדל גבוה ובעלי חזר עם הבן מהגינה, לפני כ - 5 חודשים, והוא נכנס וישר הלך למגדל והרס אותו והיא נכנסה ממש לבכי וצעקות. כעסתי מאוד על בעלי ואמרתי לו שזה לא בסדר. ואז הוא ניגש ואמר לה שהוא יעזור לה לבנות מגדל חדש ושהקטנצ'יק לא יתקרב יותר. הוא מקשיב ולומד אבל אני מאמינה שבימים שאני איננה ועובדת למשל והוא איתם אז יש פיספוסים שלא מרוע כמובן.
    אנחנו נשים לב יותר ונאמץ את הצעתך.
    דבר נוסף שלא ענית לי עליו הוא מה הגישה בנוגע לחדר של הילדה? מה הגישה בעניין חדרים באופן כללי? אם היא דורשת שלא יכנסו לה לחדר בגיל הזה (רק בנוגע לאחיה היא דורשת את זה) האם זו בקשה לגיטימית גם אם הוא רק נכנס ולא נוגע בשום דבר? (ברור שבגילו אין כזה דבר לא לגעת אבל נניח בעוד חצי שנה או במקרה אם נכנס והתיישב עם צעצוע שלו ולא נוגע בכלום).

אשמח לתשובתך בנושא.
    לילך.

לקביעת תור
    סגירה
    ועוד דבר

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    22/05/2010

שלום לילך,
    אל תיקחו עליכם אשמה רבה מדי למה שהתפספס, בודאי שמתפספס לפעמים, אתם משפחה עם ילדים קטנים, לא בית מרקחת. מה שחשוב הוא לא אם התפספס או לא, אלא שאם קרה והטריטוריה של הילדה קופחה, לתת לזה את ההכרה, להגיד את צודקת, הוא לקח לך וזה שלך, בואי נראה איך אפשר לשמור בפעם הבאה יותר טוב. (וגם ליישם כמובן). אני חושבת שמותר לה לבקש שאחיה לא ייכנס לחדר, אם כי זה קצת מרחיק לכת לפעמים, כי בטח לפעמים היא דווקא רוצה שייכנס, ויש ביניהם רגעים יפים ונחמדים, שבהם הם חולקים בכל זאת. הייתי מציעה לה לבחור מה מהדברים שלה בחדר חשוב לה שהוא לא ייגע, והייתי ממקמת אותם אולי גבוה יותר, או קונה לה תיבה גדולה לצעצועים שאפשר לסגור בלי שהוא יפתח וכו'. אני חושבת שאם תיתנו לה ההכרה שיש מקום שהוא שלה בעולם ואסור לגעת בו בלי שליטתה, תירגע הדרישה הגורפת לאסור עליו להיכנס לחדר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה לא ביחד?

שולה
    25/05/2010

יש לי שני ילדים טיפה יותר גדולים משלך - מגיל 4 חודשים הם שניהם ישנים ביחד באותו החדר, הם משחקים כמעט כל ערב אחד עם השני - כל אחד במיטתו.

עד שהגדול/ה לא דורש לעבור לחדר משלו לא רואה סיבה למה צריך להפריד ביניהם לא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה ביישנית וסגורה בת חמש וחצי
    רוני
    22/05/2010

שלום רב
    יש לי ילדה בת חמש וחצי הגננת שלה המליצה לא להעביר אותה לכיתה א' כי לדעתה אינה מוכנה ריגשית, ביתי זה 3 שנים עם אותה גננת (גן צעירים וחובה) , האם כדאי להשאיר אותה שנה רביעית עם אותה גננת או מומלץ להעביר אותה לגן חדש, יש לציין שקשה לה להכיר חברים כי היא ביישנית וסגורה אך רוכשת חברים עם הזמן וחביבה על חבריה.
    תודה.

הוספת תגובה

• האם להעלות לכיתה א'?

ליאת גרוס
    22/05/2010

שלום רוני
    בכל גן יש פסיכולוגית חינוכית של המועצה/עירייה המשרתת את הגן ותפקידה לסייע בדיוק בהחלטות כאלה. בקשי ממנה לערוך הערכה/אבחון שייסעו בהחלטה. התייעצי איתה אחרי אחרי שתראה את הילדה. שאלי את עצמך האם גם לדעתך אינה בשלה רגשית? אם כן, נסי לבגר אותה ע"י התייחסות אליה כבוגרת יותר תוך מתן זכויות, חובות ודרישות בהתאם לגילה. את יכולה לקבל מספר פגישות הדרכת הורים כיצד לקדם את בשלותנ הרגשית. בקשי זאת מפסיכולוגית הגן או פני באופן פרטי. אם הילדה ביישנית סגורה וחסרת ביטחון צריך לבחון את הסיבה ולנסות לחזק אותה.
    אם הילדה ילידת ספטמבר עד דצמבר, אולי כדאי באמת להשאירה. אם היא גדולה מכך, ואין לה קשיים בתחום הקוגנטיבי, הייתי חושבת שוב.
    בכל מקרהף אני מסכימה שלא נכון שתסתמכי על דברי הגננת בלבד. לגננות שונות "אני מאמין" שונה בנושא השארת שנה נוספת וההחלטה שלך צריכה להיות מושפעת מהמלצתה אך לא רק.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שנה נוספת בגן
    לילך
    22/05/2010

שלום רב,

הבת שלי בת 5.5 מאובחנת כשנה ב-ADHD טופלה בריפוי בעיסוק, קלינאית תקשורת וטיפולרגשי .

לאחר המלצת הגננת והשירות הפסיכולוגי החלטנו להשאיר אותה שנה נוספת בגן חובה .

היא נמצאת בחטיבה צעירה שכיתות הגן וכיתות א' מתראים במשך היום וזה אומר שהיא תראה את כל החברים שלה שעלו לכיתה א' באופן יומי .

רציתי לדעת מה הדרך הנכונה ביותר לספר לה , כך שזה לא יפגע בבטחון העצמי שלה.

תודה,

לילך

לקביעת תור
    סגירה
    שנה נוספת בגן

הוספת תגובה

• עדיין לא קיבלתי תגובה להודעה שלי

לילך
    23/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכי היסטרי במתן אינהלציה
    לילך
    22/05/2010

שלום. בני בן שנה ורבע ומגיל 4-5 חודשים עושה אינהלציה על בסיס של בערך אחת לחודשיים.
    למעט בפעם הראשונה בה הוא נבהל קצת, הוא קיבל את זה תמיד ממש בשמחה ומקסימום איבד קצת את סבלנותו לקראת הסוף.
    אתמול, התחלנו סבב נוסף. בפעם הראשונה הוא קיבל את זה יפה, אולם מהפעם השניה, כאשר ניסיתי לעשות לו את זה מתוך שינה (שזה שיגרתי לחלוטין אצלנו) הוא הגיב ממש בבכי היסטרי. כיוון שזה היה מתוך שינה, ריחמתי עליו והפסקתי, אולם היום הוא גם כן נכנס להיסטריה ישר מההתחלה והיה צריך להחזיקו בכוח ע"מ שלא יזוז.
    מחר אני שוב צריכה לעשות לו את האינהלציה ואני מאוד מוטרדת האם להמשיך עם זה בכלל. בני הוא הילד הכי רגוע שיש בעולם והתגובה הזו מאוד מדאיגה אותי בהיבט הפסיכולוגי של השפעות לטווח הפחות מיידי. בטווח המיידי אני יכולה להתמודד עם זה, אבל המחשבה שאני גורמת לו אולי לאיזושהי טראומה מסויימת לעתיד היא בלתי נסבלת מבחינתי.
    אשמח לקבל חוות דעת מקצועית והמלצה כיצד עליי להמשיך.
    תודה מראש, לילך

לקביעת תור
    סגירה
    בכי היסטרי במתן אינהלציה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

סמדר ריינר
    22/05/2010

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=268 id=link]הורים לתינוקות, הורים לפעוטות[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה
    ענבר
    21/05/2010

הי ותודה, ראשית, על תשובתך. שנית, ביררתי טוב טוב עם בעלי מה קרה בגינה, אני לא הייתי ברגע שזה קרה, בעלי אמר שאין שום מצב שהבת הבינה שהעגלה נשארת בגינה, שהילדים שיחקו עם הצעצועים של כולם ושהוא היה זה שהזכיר לה לקחת את העגלה לפני שהולכים ואז היא החלה לצעוק. ברור שתמיד יש מצב שהיא הבינה משהו אחר ואם אני חושבת על זה רגע אז בעלי מאוד בשאנטי ויכול להיות שיש משהו שהוא לא קלט בזמן. יש דבר נוסף שיש ביני ובין בעלי חילוקי דעות: האם מתנה שהבת מקבלת היא בהגדרה "רק שלה" ומותר לה לקחת אותה מהיד של הבן הקטן בכל רגע נתון? ודבר שני: בעלי חושב שמותר לכל אחד מהילדים להיכנס מתי שבא לו לחדר של ילד אחר וזאת מכיוון שהילדה רק בת שלוש ועדיין אין לה מילה בנושא. בעלי ברגע זה מדגיש ואומר לאחר ששומע מה אני כותבת כי הוא עושה זאת רק מכיוון שמבחינתה של הבת אסור לבן לעולם להיכנס לחדר שלה וברגע שהוא נכנס היא בהיסטריה שיגע לה בדברים.
    אשמח להכוונה בנושא.

לילך.

לקביעת תור
    סגירה
    הבהרה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    21/05/2010

שלום לילך,
    אני שוב מודה שעדיין לא ברור לי לגמרי. נדמה לי, שמה שקורה שנוצר מעגל סגור - ככל שהילדה לא רוצה שיגעו לה, יש בבית מדיניות שלא ייתכן שהיא תמנע ממישהו לגעת לה, ואז מייצרים מצב שמותר להיכנס אליה לחדר ולשחק לה במתנות, ואז היא עוד יותר היסטרית ואז עוד יותר מתנגדים לה וכו'.
    כרגע נשמע שהילדה בחרדה, ונמצאת בדריכות מתמדת כדי לשמור על הדברים שלה. יכול להיות שצריך למצוא את קו האמצע, כלומר איך היא יכולה לשמור על הדברים שחשובים לה - לסגור את הדלת בחדר, לבחור משחקים ומתנות וכו' שהם רק שלה, ולבחור דברים שהיא מוכנה ורוצה להתחלק עם אחיה הקטן, ואולי אפילו להציע לו מיוזמתה. אם היא לא מעוניינת בזה, אז לא להכריח כרגע, אולי להציע את זה שוב בשלב יותר מאוחר.
    כרגע, המצב שהיא מרגישה שאין לה שליטה על הדברים שלה מביא אותה לחרדה קיומית, זה לא מחוסר נדיבות, אלא היא זקוקה לזה באמת, ולא הייתי מאתגרת את זה אלא מחזירה לה את השליטה. לאחר שתוחזר לה השליטה והיא תרגע, אפשר יהיה לבדוק שוב, איך אפשר לחלוק ברשותה (!) את מה שיש לה. כמובן שגם היא צריכה לכבד את מה ששייך לאחיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות- מקווה לקבל עזרה
    ענבר
    21/05/2010

שלום רב, מקווה שתוכלו לעזור לי להבין כמה דברים שדעתי נתונה בהם בתקופה האחרונה: יש לי ילדה בת שלוש ו - 3 חודשים, מקסימה, חכמה מאוד, תקשורתית, אהובה בגן, בעלת דמיון מפותח, קוראת כבר מילים, בעלת זיכרון מצוין, אחראית מאוד (מזכירה לי לקחת תיק, ארנק וכו'..למרות שאני בעצמי תמיד זוכרת) ילדונת מיוחדת מאוד. לפני שנה וחצי נולד לה אח. קבלתו היתה קשה מאוד. היא סירבה בכל תוקף להיות במחיצתו והקנאה היתה גדולה. זה היה צפוי ולא הופתעתי מהמשבר ההגיוני. לאט לאט החלה הקירבה וכיום ניתן לומר שהם משחקים יחד והיא אפילו שואלת איפה הוא כשהוא לא בבית (אם הוא אצל סבתא למשל) ונותנת לו צעצועים אם הוא בוכה וכו'. היא נהנית לשחק איתו כך עושה הרושם. אבל - לעיתים יש אצלה צעקות היסטריות של: "הוא לוקח לי!!! הוא לוקח לי!!!" ולא תמיד הוא בסביבה אלא רק עולה במדרגות לכיוון החדרים, היא יכולה להגיב בצורה חריפה מאוד ודרמטית, היא אינה בוכה אך בהחלט יכולה לצעוק צעקות מבוהלות הקשורות למשהו שמתנהל שלא כפי שהיא תיכננה. בגן אוהבים אותה מאוד ואין שום דבר ממה שאני כותבת כאן, רק בגינה או בבית כשאחיה נמצא לידה היא יכולה להגיב בצורה חריפה על דבר שהוא אינו נורא כלל (בעיניי לפחות..). אתמול בגינה היא באה עם העגלה שלה, בזמן ששיחקה והתגלשה ילד אחר בא ולקח את העגלה, אחיה היה בכלל בנדנדה. ברגע שהיא קלטה את הילד האחר עם העגלה נכנסה להיסטריה של צעקות: "העגלה שלי!! הוא לקח לי!!" ממש התביישתי...כל ההורים בגינה הביטו מי זאת הילדה ההיסטרית הזאת. לכי תסבירי להם שגם אני נדהמתי מהתגובה ושפשוט לא הבנתי מאיפה זה בא לי. חשוב לציין שהיא ילדה מאוד מאוד מסודרת וחשוב לה מאוד שהדברים יתנהלו בסדר שלה, בעיקר כשמדובר בצעצועים. למשל היא לא תעלה לישון אם היא לא שמה את הבובה במקום שלה ואם היא הכינה ארוחת ערב לבובות ואני רוצה לעזור לה לסדר בחזרה את הצלחות היא לא תיתן לי ותחזיר את הצלחות ליד הבובות ואז שוב תאסוף אותן בעצמה למקום. אני מכירה את ההפרעה OCD אצל מבוגרים ואני תוהה לעצמי האם מה שקורה אצלה (כמובן בנקודות מסויימות ובסה"כ השוטף זה לא ככה) הוא שגרתי ומוכר אצל ילדים בגיל הזה או שמא מתפתחת כאן הפרעה אובססיבית קומפולסיבית.
    כיצד להתנהג ברגע בו יש צעקות היסטריות כאלה בעניין "לקחו לי"? אני מנסה ברוגע להסביר שהילד הנחמד תיכף מחזיר את העגלה, הוא לא לוקח את העגלה אלא רק רצה לשחק איתה קצת והנה הוא מחזיר לה ושהעגלה שלה. האם הגישה הזו תניב פירות לאורך זמן? האם עליי לנהוג אחרת??

אשמח להכוונה.
    תודה תודה.
    לילך.

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות- מקווה לקבל עזרה

הוספת תגובה

• לא ברור

סמדר ריינר
    21/05/2010

שלום לילך,
    אני מודה שלא הבנתי את העניין עם העגלה. לי זה נשמע ברור שאם ילדה באה עם צעצוע שלה, וילד זר בא ולוקח לה אותו בלי לבקש רשות, היא תתקומם ותצעק. מאיפה היא יכולה לדעת שהוא רק משחק והוא יחזיר, וגם בשביל לשחק הוא אמור לבקש ממנה רשות, זה באמת שלה.
    יכול להיות שההיסטריה שלה נובעת מכך שלא ברור לה שיש מי ששומר עליה ועל הדברים שלה, ואפשר ומקובל לקחת לה דברים בלי רשות? סתם השערה שלי, אולי ממש מוטעית, אולי לא הבנתי משהו בסיסי בתאור שלך, אשמח אם תסבירי לי שוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוק מהמציאות אצל ילדים
    ירון
    21/05/2010

שלום,

יש לנו בת ב 9 ולאחרונה ניתקלנו בתופעה חוזרת בתדירות כפעם ביום שבה לפתע היא מתנתקת מהמציאות לכדקה כלומר: היא נעמדת במקום הפנים קופאות העינים בוהות עושה רושם שהיא אינה שומעת את הסביבה וכעבור דקה היא ממשיכה כרגיל.
    אין לנו תופעות כאלה במשפחה ו/או המצב בבית תקין והכל מתנהל כבית רגיל. לא מצאנו שום קשר למצבים שבהם זה קורה. וזה תוקף אותה בפתאומיות .
    האם תופעה זו מוכרת ? איך היא נקראת?

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוק מהמציאות אצל ילדים

הוספת תגובה

• ניתוק אצל ילדים

סמדר ריינר
    21/05/2010

שלום ירון,
    בלי בדיקה מוסמכת קשה להצביע על מקור הבעיה. כדאי להיבדק אצל נוירולוג, קודם כל, ואחר כך לבדוק מה הלאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירון היכנס...מכירה מקרה דומה...

ענבר
    21/05/2010

ירון שלום רב. אינני באה לקבוע מה יש לילדתך וברור כי עליה לעבור בירור נוירולוגי. מה שכן אני יכולה לומר זה שסיפור מאוד דומה קרה לחברה במקום העבודה ולאחר ברור נוירולוגי נמצא כי הילדה סובלת מהתקפים אפילפטיים קצרצרים (לא כל התקף אפילפטי חייב לכלול נפילה על הרצפה וכו') ישנם התקפים בהם האדם נשאר סטטי ומתנתק מהמציאות לפרק זמן העומד על עשרות שניות וחוזר לעצמו כאילו כלום. קרא על התקפים אפילפטיים באינטרנט ישנם חמישה סוגים מוכרים (PETIT MAL) למיטב זכרוני זה הסוג עליו אני מדברת. ההתקפים הקלאסיים שכולנו מכירים הם מסוג ה - GRAND MAL.

מקווה שהארתי נקודה נוספת. בהצלחה.
    לילך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני בן הארבע מסרב ללכת לגן.
    חיים
    21/05/2010

בני ששמו יהונתן מסרב ללכת לגן וזה קרה רק בחודשיים שלושה אחרונים הוא בגן הזה כבר שלוש שנים עד עכשיו נסע בהסעה ברצון ותמיד רצה ללכת לגן בזמן האחרון מסרב נכנס להיסטריה צרחות בכי עד שמעיר את הילדה הקטנה שלי מיכל שהיא בת שנה ושמונה חודשים והיא מתחילה לבכות מי שמסתכל מהצד חושב שהילד עבר איזה טראומה בגן דיברתי עם הגננת אומרת שהוא ילד חביב שכולם משחקים איתו וגם שהוא הולך לגן וחוזר ואני שואל אותו איך היה אומר כיף ניסיתי לשאול אותו עם נהג ההסעה מציק לו עם הגננת או אחד הילדים מציקים לו הוא בהה בי ואז אמר לא ואין לו תשובה למה הוא לא רוצה ללכת לגן זה התחיל אולי בגלל שפיטרו אותי מעבודה לפני חודש וחצי והוא רואה אותי כל הזמן בבית לפני זה הייתי עובד רוב הזמן ובקושי היה רואה אותי הבעיה שאני מתחיל לעבוד שוב ולא היה מי שישמור עליו עם הוא לא ילך לגן הוא מטופל אצל קלינאית תיקשורת בגלל שיש אותיות שהוא לא מבטא אותן נכון הוא השתפר הרבה אבל חשבתי שזה אולי זה גם בגלל זה הוא רוצה ללכת לגן חדש לא רוצה יותר את הגן הזה ככה הוא אומר לי אשמח על כל עזרה תודה מראש חיים.

הוספת תגובה

• בן 4 מסרב ללכת לגן

סמדר ריינר
    21/05/2010

שלום חיים,
    לא ציינת מה אתם עושים כשהוא בוכה בהיסטריה, משאירים אותו בבית? הוא הולך לגן בכל זאת? אם כן, איך הוא מסתדר שם? איך הוא בסו ףהיום כשבאים לקחת אותו?
    אם הכל בסדר, ובדקת ואין כל סיבה נראית לעין, מה שנשמע לי שעשית, מקובלת עלי מאוד הסברה שלך שזה קשור לשהייתך בבית. האם במהלך החודש וחצי הזה הוא נשאר איתך בבית? אם כן, זו הייתה טעות. ייתכן שגם לך היה הדבר נעים וניחם אותך שלא ישעמם לך, אך זה לא טוב עבורו.
    אם זה הסיפור, אין ברירה, חייבים להחזיר אותו למסגרת, ולא להתרשם כל כך מהבכי. הוא יבכה פעם פעמיים שלוש, יעיר את אחותו ויעצבן את השכנים, אבל כשהוא יראה שזה לא עוזר לו, זה ייפסק, הוא ייהנה בגן וישכח שכל זה קרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך תופסים שליטה?
    ונסה
    21/05/2010

שלום,אני אמא לילד בן שנתיים.ילד טוב עם לב זהב,שאוהב לעזור,חייכן תמידי,ואוהב חברה.
    הבעיה היא שהוא מרבה לפעול עצמאית ועל דעת עצמו בהרבה מקרים,אם זה לגעת בחפצים שאסור,לקשקש איפה שבא לו..הדבר שאפילו יותר מדאיג אותי זה שהוא מרבה לרוץ לבד כשהולכים איתו והוא לא נותן יד,ואז הוא גם יכול לרוץ ולפתוח שער של גן ולפרוץ לכביש,וזה כבר קרה פעמיים,ואני חסרת אונים מול הסיטואציות האלה ..אשמח מאד לקבל עזרה.אני מדברת איתו בגובה כל פעם מחדש והוא לא מקשיב,וזה חוזר על עצמו..

בעיה שניה שיש לי ולבעלי ,היא שהילד לא יכול להרדם במיטה שלו,ורוצה תמיד לישון לצידי(עם בקבוק חלב),ואם אנו מנסים להשכיבו במיטתו,לבד,הוא צורח עד שלוקחים אותו למיטה שלנו.איך אוכל לשנות את מצב זה?

תודה מראש לתשובות

לקביעת תור
    סגירה
    איך תופסים שליטה?

הוספת תגובה

• שליטה

סמדר ריינר
    21/05/2010

שלום ונסה,
    חשובה מאוד האסרטיביות שלכם והעיקביות. כאשר ילד רץ לבד וזה מסכן את בטיחותו, לא מדברים איתו על כך בגובה העיניים אלא אומרים בטון ברור וחד - אסור.
    כמו כן, עליכם להיות אסרטיביים ועיקביים בעניין השינה בלילה. תתכוננו לכך שייתכן ויהיו מספר לילות ללא שינה, תודיעו מראש בעבודה שאתם עומדים לאחר, ואל תיכנעו לבכי שלו. כשהוא בוכה, אתם יכולים לגשת אליו, לומר לו שצריך לשיון עכשיו ותחזרו למיטתכם. זהו. בלי בקבוק באמצע הלילה ובלי מעבר מיטה. כך כמה לילות. כשהוא יבין שהבכי לא משיג את מטרתו הוא ייפסק, אבל אתם חייבים להיות עיקביים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעית שינה לילדה בת 1.9
    עדן
    20/05/2010

שלום
    ביתי בת שנה ו9 חודשים. מגיל 9 ח' ועד גיל 1.3 בערך היא הייתה ישנה לילה שלם. מאז בגלל דלקות אזניים חוזרות ובקיעת שינייים היא מתעוררת בלילה כדי לבקש דייסה. יש לציין שהיא נרדמת בלי בעיה אחרי טקס שינה ומתעוררת רק כדי לקחת דייסה, שותה ומיד נרדמת לאחר מכן. כשניסיתי להמיר את הדייסה במים או מוצץ זה לא עזר והיא בכתה עד שקיבלה דייסה. איך אנחנו חוזרים למצב בו היא ישנה כל הלילה? האם לתת או לא לתת דייסה (יש לציין שהיא לא ילדה אכלנית ודי רזה)
    אשמח לעזרה
    תודה עדן

לקביעת תור
    סגירה
    בעית שינה לילדה בת 1.9

הוספת תגובה

• בעית שינה בגיל שנה ו 9 חודשים.

נעמה סבג שמש
    21/05/2010

שלום עדן,

האם היא מקבלת דייסה גם לפני השינה?
    האם הבקשה היא אחת ללילה?
    אני מניחה שבגילה היא לא זקוקה להאכלה זו. אם תתרגל "להשלים" תזונה זו ביום,זה יספק אותה.

חשוב לדבר איתה על הדברים טרם השינה, להבהיר לה תוך כדי משחק או הצגה שתציגו בעזרת בובות, שאין יתר אוכל בלילה. תאפשרו לה לקבל את הדיסה לפני השינה.
    בלילה תשקפו לה את הרגשתה, את האכזבה שהי חשה, תחבקו ותתמכו, אך תסרבו לתת לתת את הבקבוק. היו עקביים.
    בהצלחה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

עדן
    21/05/2010

תודה על העזרה
    כן היא מקבלת דייסה לפני השינה והיא מבקשת בקבוק רק פעם אחת. הפעם השנייה היא בבוקר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיי שינה

נעמה סבג שמש
    23/05/2010

היי עדן,

אני חושבת שבגיל זה בהחלט אפשר למנוע את הבקבוק, אם באינסטינקט כאמא זה מרגיש לך נכון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד-בת שנה וחצי- עזרה בבקשה !!!
    ר
    20/05/2010

שלום !

בתי בת שנה וחצי ובשבועות באחרונים היא החלה לפחד מאריה בעקבות קטע שראתה בתכנית מצויירת בטלויזיה.
    ביום - היא רגישה יותר, נוטה יותר לבכות וכל הזמן מחפשת אותי או בני משפחה אחרים (לרוב זה אותי וזה מלווה בקריאה חוזרת וחוזרת של "אמא" אפילו אם היא צמודה אליי היא מסתכלת עליי וממשיכה).
    כשמגיע הערב - היא מפוחדת יותר, הופכת להיות שקטה יותר, שאני אומרת לה שעושים אמבטיה היא ישר אומרת "לא" (לפני כן היא מאוד אהבה אמבטיה ולא רצתה לצאת מהמים) אחרי האמבטיה היא לא רוצה בקבוק (למרות שהיא שותה אותו בסופו של דבר), כלומר היא חוששת מכל הפעילויות שמובילות לשינה כי היא אינה רוצה ללכת לישון לבד (היא הייתה הולכת לישון לבד במיטה ללא בעיות).

אני לא יודעת מה לעשות, אני ממש חרדה לשלומה כי היא מפוחדת ואני לא רוצה לעשות לה נזק ולהגדיל את החרדה מצד אחד ומצד שני אני גם לא רוצה שתפתח הרגל שאנחנו צריכים לשבת לידה בשביל שתירדם (דבר שאנו כרגע עושים גם באמצע הלילה).

בנוסף, אני בהריון בחודש 9 ואני לא יודעת איך להתמודד עם המצב ימשיך לאחר שאלד.

אני מאוד אשמח לייעוץ והכוונה בהקדם.

תודה !!!!

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

סמדר ריינר
    21/05/2010

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=268 id=link]הורים לתינוקות, הורים לפעוטות[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגברת בטחון עצמי לילד בן 3
    עדי
    20/05/2010

שלום רב,
    בננו בן ה 3 נהיה מאוד ביישן בחברה. הוא אינו מוכן לשחק בגן השעשועים רק כי יש כבר ילדים שם. אם יקחו לו משהו הוא לא יעמוד על שלו ויקח בחזרה. אנו מנסים להקרין כלפי חוץ התנהגות בעלת בטחון כדי שילמד איך לבקש או להתנהג בחברה אך לא נראה שזה משפיע...

איך נוכל להגביר את בטחונו העצמי?

לקביעת תור
    סגירה
    הגברת בטחון עצמי לילד בן 3

הוספת תגובה

• הגברת ביטחון עצמי

סמדר ריינר
    21/05/2010

שלום עדי,
    נסו להזמין איו חברים הבייתה לטריטוריה שלו, קודם בהדרגה - אחד על אחד, ואחר כך לראות האם ניתן להוסיף. בהמשך תנו לו ללכת לחברים שהוא כבר מכיר.
    הו אכבר ילד שמבין ואפשר לדבר איתו על הסיטואציות אחר התרחשותן ולהציע לו דרכי פעולה חלופיות - איך עוד ניתן היה להגיב, אפשר להגיד: "אני לא מוכן , תחזיר לי" זה גיל שלגיטימי לפנות למבוגר בסביבה ולבקש שיתערב, וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה ממבוגרים לילד בן 4
    גלית
    20/05/2010

בני בן 4 מגיב בבכי ,צעקות ובריחה מהמקום כאשר מבוגר פונה אליו בטענה כלשהי. לדוגמה בחזרה מהגן הוא נכנס לרכב של אמא שלקחה ילדה מהגן שלו, כשפנתה אליו בחביבות ואמרה שהתבלבל, ברח מהמקום בבכי ,צעקות ואף ברח לו פיפי. בגן נאמר לי שהוא משתתף רק כשפונים אליו ועונה בקול חלש. אני מרגישה שהמצב החמיר לאחרונה. הוא תאום לאחות ולפני חצי שנה נולד לו אח חדש. אנחנו לא יודעים איך להגיב להתנהגות זו, מה ניתן לעשות כדי לעזור לו ולנו?

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה ממבוגרים לילד בן 4

הוספת תגובה

• חרדה ממבוגרים

סמדר ריינר
    20/05/2010

שלום גלית,
    אנא פני לעמודת "שאלות נפוצות" לתשובה שנוגעת לפחדים אצל ילדים ובידקי האם יש שם דברים שנראה לך שאת יכולה ליישם בבית עם בנך. במידה ולא או שזה לא עוזר, ואתם חשים שמצב מחמיר ומפריע מאוד, כדאי לשקול פנייה לטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה