מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד גמול שחזר לעשות קקי בתחתוניםיעלי01/06/2010
שלום
בני בן 3 , נגמל בגיל שנתיים ושבעה חודשים מפיפי כולל לילה ובגיל שנתיים ושמונה חודשים נגמל מקקי,הגמילה הייתה יחסית קלה ומהירה .
לפני חודש וחצי לאחר שהיה גמול מקקי כחודשיים,ללא בריחות בתחתונים,סבל מעצירות קשה בעקבותיה טופל בחוקנים ובטיפול תרופתי יומיומי בנורמלקס.במשך כל החודש וחצי האחרון חזרו העצירויות והוא מטופל כרגע אצל גסטרו ילדים בנורמלקס והתחיל לעשות קקי בין 4 ל6- פעמים ביום, הוא עושה קקי עכשיו רק בתחתונים-הדבר נמשך כאמור כבר כמעט חודשיים, אנחנו מאוד מתוסכלים ומותשים,אנחנו משתדלים לא לומר כלום כשהוא עושה בתחתונים,מתעלמים ומנקים אותו למרות שהוא מתנגד, הוא לא אומר בכלל שהוא עשה קקי בתחתונים ולא שהוא צריך, פשוט עושה וממשיך בעיסוקיו ,אנחנו מנקים אותו ,מחליפים בגדים וממשיכים הלאה ללא יותר מידי מילים(לפחות משתדלים),אך לצערנו אין שום שיפור .
בספטמבר הוא צריך ללכת לגן של העירייה ואם הוא לא יהיה גמול מקקי לא יוכל ללכת לגן, האמת היא שאנחנו לחוצים ואובדי עצות וזקוקים ליעוץ דחוף.
בתודה מראש יעלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד גמול שחזר לעשות קקי
סמדר ריינר01/06/2010שלום יעלי,
לא ברור מדברייך האם העצירויות הן מסיבה רפואית, ומה הרופא אומר של עשיית הקקי בתחתונים. בדרך כלל ילד שנגמל וחזר לעשות קקי, הוא ילד שגם מתאפק (כלומר זו לא בדיוק עצירות אלא התאפקות), וזו תופעה שנקראת אנקופרזיס והיא דורשת טיפול פסיכולוגי. כאן לא ברור לי עדיין אם הגורם הוא פיזיולוגי או פסיכולוגי, ומה הרופא הציע לכם לעשות בנוגע לזה. אם תעדכנו אותי אוכל לסייע בצורה יותר מדוייקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד שחזר לעשות במכנסיים
יעלי01/06/2010קודם כל תודה על תשובתך המהירה,ולגבי שאלתך, כרגע אנחנו נימצאים בטיפול של גסטרו ילדים ,הילד מקבל נורמלקס ,עשה בדיקות דם סמוי ויצא שלילי, נתנה לנו גם בדיקות תפקוד אינזימי כבד ועוד כמה בדיקות דם (עדיין אין תשובות)והמליצה על ניקוי מסיבי יותר כיוון שהרגישה בבדיקה גוש שעדיין לא יצא,הגסטרו רוצה לבדוק אם אין איזושהי דלקת פנימית.כך שאנחנו נימצאים עדיין בבירור, אך הרופאה אמרה שאפשר לשלב במקביל גם טיפול התנהגותי לא אגרסיבי.
בכל מקרה הייתי רוצה לדעת כיצד עלינו לנהוג בינתיים,אנחנו משתדלים להתעלם מכך שהוא עושה בתחתונים ורק מנקים אותו למרות התנגדותו שננקה ולמרות שהוא לא אומר שעשה קקי בתחתונים וממשיך לשחק כרגיל, האם לנסות ולשדלו לשבת בשרותים או להתעלם לחלוטין מהעיניין?
בנוסף ,לא ברור עדיין אם קשור או לא ,אך בהיותו בן חצי שנה סבל מפיסטולה ,עבר 3 פעמים פתיחה ומזה כשנה וחצי המקום שקט.
אודה לך מאוד אם תוכלי להדריך אותי כיצד לנהוג אנחנו ממש לא יודעים כבר מה לעשות,ממש משבש לכל בני הבית את החיים ,כל הזמן סביב הקקי שבורח.
ושוב תודה רבה יעלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד שחזר לעשות במכנסיים
סמדר ריינר02/06/2010שלום יעלי,
זה לא טיפול שאתם יכולים בבית לבד. כדאי לפנות לטיפול שמשלב ביופידבק. חלק ממטרות הטיפול הן ללמד את הילד להרגיש שוב מתי הוא צריך קקי, וחלק כולל מתן הדרכה לכם איך לנהוג מעתה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמודדות עם תסכוליםרחל01/06/2010
שלום רב,
בני בן החמש מתקשה מאוד להתמודד עם תסכולים במיוחד בגן.
הוא יכול לפרוץ בבכי אם לא משחקים את המשחק שהוא רוצה, אם הוא מפסיד או אפילו אם הכריך נפל לו על הריצפה.
לעיתים התסכול יוצא בדרך של התפרצות אלימה שבעקבותה הוא מרחיק את עצמו מחברת ילדים בגן מאחר והוא עצמו מרגיש נבוך מהתנהגותו.
כיצד אפשר לעזור לו?
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמודדות עם תסכולים
סמדר ריינר01/06/2010שלום רחל,
כדאי לנסות ללמד אותו דרכים חלופיות להגיב. למשל מה אני יכול לעשות אם נופל לי הכריך?
אם מתקלקל לי הציור? אני יכול להרים, אני יכול לתקן, אני יכול לבקש חדש, וכו'. צריך לחזור על כך הרבה פעמים בסיטואציות משתנות עד שהוא יפנים עוד אופציות לתגובה מלבד בכי, ואולי ירגיש פחות חסר אונים כשיהיו לו כלים נוספים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך
רחל02/06/2010המון תודה אני איישם את מה שהצעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה:-)
סמדר ריינר02/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות התינוקתעומר01/06/2010
שלום רב,
בתי בת 10 חודשים,כל הזמן כשהייתה רואה אנשים חדשים בפעם הראשונה,בניגוד להרבה תינוקות,הייתה מחייכת ומתלהבת ומשתלבת.
בחודש האחרון התנהגותה השתנתה לרעה והרבה מקרים היא בוכה כשרואה מישהו לא מוכר,או מחייכת בהיסוס ואז כשאותו אדם לוקח אותה בידיים מתחילה בבכי עז עם דמעות ורוצה שאקח אותה בעיניים עצובות.
דבר נוסף,כל רעש קטן,מבהיל אותה ,החל מציפצוף של בובה,כלה במקדחה,או כל דבר שמעט רועש
מדוע השינו ומה ניתן לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה מזרים
נעמה סבג שמש02/06/2010עומר שלום,
ביתך מתנהגת בצורה טבעית ונורמלית. התק' הזו מאופיינת כחרדה מזרים.
תני לה להסתגל בכל פעם מחדש לסביבה החדשה, ורק לאחר שתתקשר עם אדם חדש ויהיה לה נוח במחיצתו, אפשרי לו לקחת אותה. אם היא לא תראה סימנים חיוביים, תוותרי.
חשוב לעשות את הדברים בצורה הדרגתית, אם בכלל , בהתחשב בצרכי הילדה.
את מוזמנת לקרוא על כך באתר שלי.
לגבי נושא הרעש- תופעה זו מאפיינת את בני גילה. אם היא נלחצת מאד, בשלב זה אינה חייבת להתמודד. אם ניתן, הרחיקי אותה מהמקום.
בהצלחה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא אוהבת את סבתא שלי ואת אחותי.מרינושקה01/06/2010
בתי בת שנתיים בעוד שבועיים. אני בהריון מתקדם.
הילדה לא אוהבת את הסבתא רבה ואת אחותי ולא נותנת להם להתקרב, לנשק, לסדר צעצועים שלה וכו. אומרת על הכל לא סבתא ולא , אל תגעי ומן מביאה להן מכה בצחוק.
אני עונה לה שלא מתנהגים ככה ושתבקש סליחה אך נראה שזה לא עובד.
האם ילדים לא אוהבים אנשים קשישים וזאת הסיבה לגבי סבתי ולגבי אחותי מדובר למעשה בקינאה. ?
איך מתנהגים נכון ? היא מודעת לכך שהיא פוגעת בהן כי היא אומרת טטה בוכה ואותו דבר גם לגבי אחותי.
מה הדבר הנכון לעשות.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא אוהבת את סבתא והאחות
סמדר ריינר01/06/2010שלום לך,
אני לא בטוחה שהילדה שלך לא אוהבת אותן, וילדים דווקא אוהבים קשישים אם הם חביבים אליהם. יכול להיות שזו הדרך שלה לשמור על הטריטוריה שלה, או להראות נאמנות אלייך. שימי לב האם היא תמיד לא רוצה או רק בחלק מהפעמים?
בכל אופן צריך לדעת גם איך להתקרב לילד, ולכבד את גבולות הגוף שלו. אולי יש משהו בהתנהגות של סבתך ואחותך שהוא חודרני מדי?
לכל ילד יש מצבי רוח משתנים, לפעמים בא לו שיתקרבו אליו ולפעמים לא, זה לא בהכרח אישי ולא אומר שהיא לא אוהבת אותן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מרינושקה01/06/2010אכן מדובר בחלק מן הפעמים שהיא מתנהגת כך ומיד היא מראה שרק אמא תעשה או תשמור על משהוא. אני מסכימה שמדובר על משהוא בטריטוריה ואולי בקינאה. כי היא אומרת ישר מאמא ולא שלך של מאמא
האם יש צורך להמשיך להגיד לה שלא מתנהגים ככה ולגעור בה שתבקש סליחה ותתן חיבוק או לכבד את ההתנהגות הלא יפה שלה כלפיהן בפעמים האלו. אני לא רוצה שהיא תלמד שככה מותר להתנהג
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר02/06/2010שלום לך,
לא, אין צורך לומר לה שכך לא מתנהגים. היא קטנה מדי, וזה גם לא עוזר (אחרת לא היית צריכה להמשיך ולהגיד), יש צורך להגיד לסבתא ולאחות שכדאי לכבד את הרצון של הקטנה, כי היא עוד לא מבינה וזה קשה לה שמנדנדים לה, ואין צורך לקחת את זה אישית, זה לא מחוסר אהבה, וכשהיא תגדל היא בטוח תראה להן המון אהבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות פרועה ילדה בת 4עינת01/06/2010
שלום בתי בת 4 ילדה בריאה שמחה וטובה בדרכ. אנחנו משפחה יציבה זוגיות טובה ושלווה ולכן אני לא מבינה למה הילדה מתחילה להתנהג באלימות. לפעמים משהו מעצבן אותה ואז היא מתחילה להכות אותי או לנשוך ולהתפרע ושום דבר שאני אגיד לא עוזר באותם רגעים ואין לנו כלים איך להתמודד. הדבר היחיד שעוצר אותה אם אני תופסת אותה חזק אלי בצורת חיבוק אבל מחזיקה לה את הידיים שהיא לא יכולה לזוז ואז זה מלחיץ אותה והיא מפסיקה את ההתנהגות הפרועה. אני לא מרגישה בנוח עם מה שאני עושה אני לא יודעת אם זה נכון להלחיץ אותה ככה אולי זה יפגע בה. אבל מצד שני אין לי שום כלים אחרים . אותו מצב גם כשהיא מחליטה שהיא לא רוצה לישון ואז היא מתחילה לשיר או להשמיע קולות בצעקות שמעירות את אחותה ושום דבר לא עוזר להרגיע את ההשתוללות. אודה לתשובתך מה אפשר לעשות איך לחנך במצב כזה.
תודה
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות פרועה
סמדר ריינר01/06/2010שלום עינת,
הכלי שאת משתמשת בו הוא טוב אבל לא מספיק. כלומר הוא טוב לאותו רגע, על מנת להפסיק את האלימות. מעבר לזה צריך לתת לה כלים נוספים להתמודדות עם התסכול שלה. אחרי שהי אנרגעת אפשר לדבר איתה ע האירוע שקרה, להביע הבנה למה שהיא הרגישה, אב לא לדרך שביטאה זאת. למשל להגיד לה:"זה היה מעצבן שלא יכולתי להתפנות אלייך כי דיברתי בטלפון" ואז להציע דרכי התמודדות חליפיות "אם תמתיני קצת אני אוכל להקשיב לך בכיף ולשמוע טוב טוב את הדברים החשובים שיש לך להגיד לי". או" אם אני לא פנויה את יכולה לבקש גם מאבא" וכך לתת לה מספר אלטרנטיבות, ולחזור על כך בכל מיני סיטואציות. אפשר גם לתת חיזוקים חיוביים כל פעם שמצליחה להתמודד בעזרת הכלים שאתם נותנים לה ("כל הכבוד, המתנת ממש יפה ובסבלנות") וכמו כן אין בשום פנים ואופן לתת לה להרוויח מההתנהגות האלימה שלה, כלומר אם היא משתוללת ומרביצה כי היא רוצה משהו, בשום פנים ואופן לא לתת לה אותו, וכאן חייבים להיות מאוד עיקביים, אלא רק אם היא נרגעת ומבקשת יפה.
לגבי השינה, אני לא מספיק יודעת מה קורה שם, ואיך מתנהלת ההשכבה לישון אצלכם בבית. יכול להיות שהיא מקנאה בתשומת לב שאחותה מקבלת.
ולכן כדאי באופן כללי, לתת לה זמני איכות לבד, ללא אחותה, ולהשקיע תשומת לב וזמן כייפי איתה, במשחק, ביצירה וקצת פינוק מדי פעם. ייתכן שאם היא תקבל את תשומת הלב באופן כזה היא לא תצטרך לחפש אותה על ידי השתוללויות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיפוש פסיכלוג רגשי לילדים בדרוםאורטל01/06/2010
יש לי ילד בן 5 וחצי שעולה לכיתה א יש לו בעיה הוא כול הזמן מפספס את צרכיו במכנסיים זה קורה רק בבית ולא בגן.
הוא לא מוכן לעלות לכיתה א וכול הזמן מתעצבן מכול מילה קטנה שאומרים לו.
ניסתי כול הזמן לדבר איתו אבל כלום לא עוזר הוא מקלל וכועס כול הזמן,הלכתי להתיעץ עם פסיכלוג חינוכי אבל אמרו לי שזה רגשי.
אם תוכלו לעזור לי למצוא פסיכלוג טוב באזור הדרום. וייעוץ איך עלי להתמודד איתו מכיוון שאוטטו הוא צריך לעלות לכיתה א מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיטה
אמא01/06/2010ניסיתם את שיטת המדבקות או לחילופין טבלה של חייכנים?.
בכל פעם שהוא עושה צרכיו בתחתונים מקבל מדבקת איש עצוב בטבלה ובכל פעם שהוא עושה צרכיו בשרותים יקבל מדבקה של חייכן.
אני עצמי ניסיתי לילדתי בת ה- 3 וזה עבד יופי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמיכל01/06/2010
בוקר טוב!
בתי בת חמש וחצי בגן חובה.
הגננת מרשה לילדים להביא צעצועים ואוכל מהבית. למרות שאני אישית נגד בתי ביקשה שגם היא רוצה לקחת איתה בתיק צעצוע קטן או שקית עם קורנפלקס. ילדה אחת בגן ביקשה קורנפלרס וביתי כיבדה אותה, אבל הילדה אמרה שהיא רוצה את כל השקית ובתמורה היא תביא לבתי מחר סוכרייה. והילדה שלי נתנה לה את הכל. כמובן שלמחרת לא הייתה שום סוכרייה ובתי היתה די עצובה כי לטענתה הבטחות יש לקיים. לפני כשבוע בתי חזרה מהגן ואמרה שהיא רוצה לתת במתנה לחברה (אותה ילדה) את הוובקינס שלה. אמרתי שלדעתי זה רעיון לא כל כך טוב כי היא קיבלה את הוובקינס ליום הולדת מסבתא ושכדאי לה ללמוד להעריך מתנות כאלה. אתמול הסבתא אספה אותה מהגן ובתי בקשה ממנה לא לספר לאמא כי אמא תכעס שהיא נתנה במתנה לחברה את החתול הלבן שלה (בובת פרווה שעלתה לי 70 ש"ח) וחברה נתנה לה סרט ורוד. כשהן הגיעו הביתה שאלתי אותה מאיפה הסרט ואז היא אמרה שהיא החליפה את החתול בסרט. אמרתי לה שלמרות שדיברנו על זה לפני כמה ימים הייא עשתה את מה שאמא אמרה לא לעשות ולכן יותר היא לא תקח שום דבר איתה לגן. היא היתה די עצובה במשך היום, אבל אני לא בטוחה האם זה בגלל שהיא הבינה שאני כעסתי כי היא עשתה משהו שאני לא הרשתי או בגלל שהיא חושבת שלא היתה צריכה לתת את החתול. אני גם לא בטוחה האם אני הגבתי נכון. מצד אחד זה משהו ששייך לה ומה רע בלתת מתנה לחברה מצד שני היא אמרה שהיא לא רצתה לתת אלא שהחברה כל הזמן ביקשה ולא עזבה אותה לכן היא נתנה. היום בבוקר היא לקחה איתה את הסרט הורוד ואמרה שהיא רוצה להחזיר אותו לחברה ולבקש ממנה את החתול בחזרה. שוב האם זה בגלל ש"אמא לא מרוצה" או בגלל שהיא מתחרטת? אני ממש לא יודעת איך לנהוג במצב כזה? אני לא מעוניינת שהיא תנסה לרצות אותי אלא שהיא תהיה שלמה עם ההחלטות שלה. אודה על ייעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת מתנות
סמדר ריינר01/06/2010שלום מיכל,
צריך לברר יותר לעומק מה בדיוק קורה בגן. האם יש "טרנד כזה של החלפות בין הילדים של הדברים שהם מבייאם מהבית? אם כן, קשה לדרוש מהילדה לא להשתתף בו כיוון שזה בעצם לגרום לה לא להיות שייכת. במקרה כזה צריך או לצייד אותה בדברים זולים שלא חשוב שהיא תחליף, או לדבר עם הגננת ולבדוק אם התופעה היא ברמה של כל הגן אולי כדאי לעשות התערבות חינוכית ולהפסיק עם זה.
אם מדובר בילדה ספציפית שלוחצת על הבת שלך, זה בסדר גמור לא לאפשר לילדה להביא כל דבר לגן, אלא לתת לה רק דברים זולים.
יכול שהיא נהנית מכך שהילדה השניה מתפעלת מהדברים ה"שווים" שהיא מביאה, אבל היא בסופו של דבר נשארת נפסדת ומותר לך לאסור עליה להביא את הדברים האלה גם אם היא תהיה עצובה בהתחלה, זה יעבור לה, ולטווח הארוך היא תרגיש הקלה מהעניין כי נדמה לי שהלחץ של אותה ילדה מכביד גם עליה והיא לא יודעת לעצור אותה, וייתכן שאת צריכה לעזור לה בכך על ידי זה שתציבי גבול, תוך כמה ימים זה יפסיק להיות עניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ובהמשך
מיכל02/06/2010אתמול כשבאתי לקחת אותה מהגן היא החזיקה ביד את החתול שלה ואמרה שהחברה החזירה לה אותו. שאלתי אותה: "אז הבאת לה את החתול לשחק או במתנה". בתי ענתה: " אני הבאתי לה במתנה, אבל היא היום החזירה לי אותו ואני החזרתי לה את הסרט הורוד". מה שמטריד אותי זה שבתי נראת מאוד מבולבלת מכל הסיפור הזה. מצד אחד היו לה כוונות טובות - לתת מתנה לחברה, אך בבית אני לא קיבלתי את זה בעין יפה ואני לא בטוחה שצדקתי בתגובתי, אמרתי לה שהיא לא תקח כלום לגן כי היא לא יודעת להעריך את מה שקונים לה. ופתאום החברה מחזירה לה את המתנה. למה נדמה לי שבתי אולי מנסה "לקנות " חברים. ואם כן, איך מסבירים לה שזו לא הדרך הנכונה להתחבר? אני שמה לב שבתי מנסה לחקות אחרים ולהיות כמו אחרים וזה די מפריע לי. האם זה משהו חולף בגיל הזה? איך להעביר לה את המסר שהיא צריכה להיות כמו שהיא? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר02/06/2010שלום מיכל,
אכן התגובה של "את לא יודעת להעריך מתנות" היא לא כל טובה, כי לא בטוח שזה נכון, הי אלא נותנת את המתנות כי הן לא חשובות לה והיא מזלזלת, אולי אפילו להיפך כי היא רוצה להשוויץ בהן, ואמירה כזו גם שמה את הדגש על העילבות של המבוגרים ולכן גם גורמת לריצוי שלהם, ולא זו הנקודה.
ייתכן שאכן היא קונה חברות, אבל לא בטוח, יכול להיות שכיף להן לעשות החלפות, לכן הייתי בודקת לפני שהייתי נכנסת בזה.
אם אכן זה העניין, הייתי אומרת לה שהיא ילדה מקסימה, ונעים להיות בחברתה, והחברה תרצה אותה גם בלי המתנות, ואם לא היא אז חברות אחרות.
בכל מקרה לא הייתי מאפשרת לקחת דברי ערך או דברים יקרים לגן, ואת לא חייבת לנמק במיוחד, פשוט להגיד שזה יקר מדי ושתיקח משהו אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חברות תמורת כסףיובל31/05/2010
התברר היום לי ולמשפחתי שאחותי הקטנה, בת תשע, מכריחה ילדים מהכיתה שלה לשלם לה תמורת החברות שלה. כלומר מי שלא ישלם לה לא יהיה חבר שלה. כשהם מביאים אחים זה עוד כסף. כך הסתבר לנו היום כשאבא של ילדה מהכיתה סיפר את זה לאמא שלי, בטענה שהבת שלו גונבת לו מהארנק. אחותי לפני כן אמרה שהחברה חייבת לה שלושת אלפים שקל!
מה זה אומר? איך אפשר לטפל בדבר כזה?
ואם היא באמת עושה את זה, לאיזה אישה בוגרת היא תהפוך להיות!?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חברות תמורת כסף
סמדר ריינר31/05/2010שום יובל,
זה עוד מוקדם להגיד איזו אישה בוגרת אחותך תגדל להיות, היא רק בת 9. נראה לי ברור שההורים שלך צריכים לדבר איתה על כך, ולבדוק מאיפה זה נובע, וכמובן להעביר מסר חד משמעי שזו לא התנהגות טובה ומתאימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויים בהסדרי שינהאיה31/05/2010
בני בן שנה וחודש, ישן בחדרי, במיטתו, במרחק של כחצי מ' ממני.
לאחרונה ביצעתי שינויים בידרה ע"מ להעביר את מיטתי לחדר אחר, לא רחוק בהרבה מהחדר הנוכחי אך המטפלות שלו בגן יעצו לי שלא לעשות זאת עכשיו (חרדת נטישה ?) ואם כן מאוד בהדרגה. שאלתי: מתי יחלוף שלב חרדת הנטישה והאם באמת לא כדאי לעשות את השינוי עכשיו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויים בהסדרי שינה
נעמה סבג שמש02/06/2010איה שלום,
מה שאת בעצם רוצה זה לשים אותו בבחדר אחר משלך?
אם הילד לא חווה שינויים נוספים קיצוניים בתק' הזו אפשר לעשות את התהליך.
האם הוא נשאר באותו מקום? אם כן, זה יהיה קל יותר.
בברכה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוא נשאר באותו מיקום
איה02/06/2010ואני זו שעוברת חדר. לא צפויים כרגע שינויים נוספים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם טעיתי?אמא31/05/2010
בני בן שלוש וחצי ולפני שבוע נולדה לי בת. כמובן שלא קל לבני ובמצבים בהם לא קל לו, הוא מאונן הרבה (נשכב על הרצפה ומתחכך). כך סתם ביום יום, הוא לא עושה זאת כלל. היום אחהצ היה לי קשה מאוד להפעיל אותו, כשהיה אתי עשה רק דברים שאסור ואז הלך לחדרו והתחכך הרבה זמן. עד כה מעולם לא הערתי לו על כך. היום, כשהיה בחדרו ממש האצתי בו לקום ולעשות משהו אחר. ואז בנינו פאזלים ביחד והוא כל הזמן נשכב והתחכך תוך כדי בניה. בתחילה ביקשתי ממנו כל הזמן לקום בטענה שככה לא בונים ואף אמרתי שכך אני לא בונה איתו (כי יצא שבניתי לבד). בסופו של דבר אמרתי לו "כשאתה שוכב ככה אתה שוכב על הבולבול נכון? זה משהו שעושים לבד בחדר כי זה פרטי ולא מתאים לעשות את זה בסלון" הוא חזר על זה עוד כמה פעמים והערתי לו בעדינות. בסוף עשה זאת מתחת לשולחן וכשהערתי לו, אמר שמתחת לשולחן זה פרטי. אני יודעת שנושא האוננות הוא רגיש וחוששת שאולי לא ניגשתי נכון לעניין. בכנות אומר כי לא קל לי לראות אותו מתחכך - זה ממש מעצבן אותי. אשמח לקבל תגובה, אמא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוננות
סמדר ריינר31/05/2010שלום לך,
קודם כל מזל טוב:-)
לא טעית, נשמע לי שדיברת לגמרי לעניין. אפשר אולי להוסיף שזה לא דבר רע שהוא עושה, וזה בסדר גמור, אבל בפרטיות זה אומר בחדר כשלא רואים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך שאלה
אמא31/05/2010תודה לך על תגובתך המרגיעה.
בהמשך למה שקרה, במקלחת אמר לי בני כי הוא רוצה להראות לי משהו והוא כיוון את הטוש לאיבר המין שלו. לא ברור לי איך להתייחס לדברים כאלה שהם לא אוננות בדיוק, אני לא רוצה לאסור עליו הכל או לתת לו תחושה שזה לא בסדר שהוא מתנסה אך גם לא נראה לי מתאים שיעשה כך לידי או ליד אחרים.
ושאלה נוספת בכיוון אחר לגמרי: בגלל חופשת הלידה, אני עם בני מאחת בכל יום (ולא מארבע) ואני מתקשה להעסיק אותו כל כך הרבה זמן ומודאגת עוד יותר מחופשת הקיץ בה אצטרך להעסיק אותו חודש. האם יש לך רעיונות, קווים מנחים לגבי הבניית היום על מנת להקל את העניין? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
במקלחת,כשהוא מכוון את הטוש לאיבר המין שלו זו כמו הפניית שאלה גבי הנושא של מיניות. הסקרנות היא טבעית. במקלחת, כשזה קורה, הייתי אומרת - אתה רוצה להראות לי את הפין שלך, אני רואה. אני רואה שמסקרנים אותך העניינים האלה. בהמשך הייתי מבקשת אולי מאבא שלו, לשבת איתו עם ספר הסבר על גוף האדם או אחד מספרי הילדים שמסבירים על הגעת ילדים לעולם, ונותנת לו הסבר עם אפשרות לשאול כל מה שמעניין אותו, כולל הסבר על מה נהוג לעשות ליד אנשים ומה לא, ועל כך שלאף אחד אסור לגעת בגוף שלו בלי רצונו וכנ"ל לו לגבי אחרים.
לגבי הבניית היום כדאי לשלב ביקורים אצל חברים או ביקורים של חברים אצלו, ביקור בגינה, וקצת עבודה שקטה בבית. חשוב שתהיה תכנית לכל יום, במיוחד אם צריך לתאם עם חברים.
בצהריים, בשעות החום הייתי מנסה לתת לו לצייר, קצת לראות טלויזיה, ובארבע לצאת לגינה לכשעה שעתיים.
בחופש, כדאי לתאם עם הורים נוספים מעין תורנויות שבהם כל אחד לוקח כמה ילדים לבילוי או מזמין הבייתה - בבית אפשר חשוב על פעילויות כמו הכנת כדורי שוקולד, משחקי מים באמבטיה, וכו'. מעין קייטנת הורים.
להעסיק אותו לבד חודש שלם זה יהיה קשה, לכן אם עניין התורנויות לא עובד, כדי לבקר חברים ומשפחה, ולגייס בני משפחה שיקחו אותו להצגה או לבריכה פעם בכמה זמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירושיםאסנת31/05/2010
איך מספרים לילדה בת חמש וחצי על הגירושים? מה אומרים כדי לעשות את זה קל כמה שניתן?
אין בינינו מריבות והילדה לא חשופה לאווירה לא נעימה בבית כך שהולכת ליפול עליה פצצה לא קטנה.
אני יודעת שצריך להבהיר שזה לא באשמתה וחס וחלילה לא לערב בענייני הגירושין... אז מה אומרים?
היא מאוד קשורה לשנינו ואביה הוא מרכיב עיקרי בחייה.
מאוד מוטרדת ומבקשת עצות...
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירושים
סמדר ריינר31/05/2010שלום אסנת,
חשוב במידת האפשר שהשיחה תעשה באופן משותף על ידי שני ההורים ושיועבר מסר אחיד וברור. כדאי להגיד לה פשוט את האמת, שאבא ואמא לא מסתדרים ולכן הם לא יגורו ביחד יותר, אתם נפרדים זה מזו אך לא ממנה, וזה באמת לא באשמתה. ניתן לפרט בשלב הזה את הסידורים החדשים שיהיו, עד כמה שהם נקבעו - מתי אבא יפגוש אותה ואיך.
מעבר לזה אין הרבה מה להגיד אלא יותר להיות קשובים למה שהיא מעלה בצורה ישירה ועקיפה, לתת מקום לתחושות של עצב וכעס, חששות וכו', בלי לנסות גרום לה בכוח להרגיש טוב כשמה שקורה מבחינתה הוא רע, כרגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה להגיד לילד על- איפה אבאמיה31/05/2010
שלום
אני אם לילד מהמם בן שנה וחצי, האבא לא בתמונה ולא מכיר בו. בעבר ניסיתי ליצור עימו קשר והיום אני
מאד לא מעוניינת בשום קשר איתו (הוציא הרבה רפש בבתי משפט ברמה של דיבה ולשון הרע, מגיש נגדי תלונות שווא במשטרה, במס הכנסה , וכ"ו. ) הוא אינו מעוניין בכלום אלה רק להציק.
מאד מטריד אותי איך להגיב כשהבן שלי יתחיל להתעניין באביו שהוא לא מכיר. בנתיים עוד לא אמרתי לו שאין לו אבא, הוא עוד לא מבין. איך הכי נכון לנהוג? לא מוציאים חן בעיני כל ההתלחשדויות ומכיוון שהוא הרבה אצל הורי הוא קורא לאבא שלי בא-בא ולא מתקנים אותו, וזה לט נראה לי נכון
איך להגיב? יש הרבה התלחשויות עם הורי עקב הבעיות עם אביו, וגם התלחשויות לא נראה לי רעיון טוב...
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה להגיד לילד
סמדר ריינר31/05/2010שלום לך אדר,
אקדים ואמר שהמצב שתא מתארת הוא מרוכב מאוד וללא נראה לי שייעוץ בפורום יכול להקיף את כל המורכבויות שבו וכדאי תיגשי לייעוץ מסודר בעניין.
באופן כללי, זה לא נכון שאין לו אבא. יש לו אבא. יכול להיות שאבא לא מכיר בו, זה משהו אחר, אבל ילד לא יכול להגיע לעולם בלי שיש אבא (עדיין).
אני באופן אישי בעד הגישה שאומרת את האמת ככל הניתן, בהתאם לגיל ולשלב, תוך ניסיון, כמה שניתן לא להכפיש את שמו של אביו בפניו (גם אם את צודקת ומגיע לו).
הייתי אומרת לו מי זה אבא, מה השם שלו, אולי אף מראה תמונה, ואומרת לו שאבא לא יכול לבוא. (מה שבעצם הוא סוג של אמת, כי נפשית, כנראה אביו לא יכול לבוא).
בגיל יותר מאוחר, הייתי מספרת שאבא ואמא רבו, ולכן אבא לא בא, ואת בטוחה שאם אבא היה מכיר אותו, בטוח שהיה אוהב אותו מאוד.
מעבר לזה, אני באמת חושבת שזה עניין לייעוץ יותר מקיף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעייתי
מיה31/05/2010היי סמדר
קודם כל אני לא מכפישה את אביו ולא נגררת לכל הרפש, אלה מחכה שהוא יתעייף ויפסיק מעצמו.
מתישהו זה יקרה.
דבר שני אני לא חושבת שזה נכון למקרה שלנו, כי נראה לי שככה אני יעורר אצלו את הסקרנות להכיר אותו ולחכות לו, ואבא שלו לא מעוניין לבוא אף פעם. והוא ירגיש דחוי או לא טוב מספיק.
ואני לא רוצה שהוא יעבור את מה שאני עברתי תקופה ארוכה.
אבל מעריכה מאד אצ גישתך, למיקרה אחר אולי זה יכל להתאים, אבל לא למקרה הזה
אשמח לשמוע עוד רעיונות אם מישהו יכול לעזור פה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מיה31/05/2010קודם כל זה לא שהוא לא יכול לבוא- הוא לא רוצה. לא יכול זה ממש לא המצב. יכול מאד אך ממש לא מעוניין.
הוא יכול מאד לבוא, לצערי בוחר לא להכיר בו.
ופשוט אם לי היו מראים תמונה של מישהו שהוא אבא שלי ואומרים לי שהוא לא רוצה לבוא , לא הייתי מפסיקה לנסות לחפש אותו, ובכלל מרגישה פגומה ולא שווה שהוא גר כמה דקות הליכה ובוקר לא לבוא. גם ההסבר כי ההורים רבו, זה נראה לי גם סותר את זה שאנחנו אמורים לחנך כי כל מריבה סופה בהתפייסות....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר31/05/2010שלום אדר,
לא טענתי שאת מכפישה, רק ציינתי שצריך להשתדל להיזהר מזה.
תראי, אם אבא שלו לא רוצה או לא יכול, זו שאלה של הסתכלות. הרי אם אנחנו יוצאים מתוך הנחה שעצם חוסר הרצון הזה הוא לא דבר כל כך נורמלי, יכול להיות שיש בבסיס של זה סוג של קושי נפשי מאוד גדול, אולי אפילו סוג של הפרעה, אני לא יודעת, כי אני לא מכירה אותו, וזה כבר לא כל כך עניין של בחירה, אף אחד לא בוחר את ההפרעות הנפשיות שלו.
אני מבינה שהעיצות שניתנו לא מתאימות לך וכמובן שאת תבחרי בסופו של דבר מה שמתאים לך.
לצערי אני לא חושבת שיש דרך למנוע מבנך להבין שאבא שלו לא רוצה אותו.
שקרים כאלה סופם להתגלות, מה גם שהאיש הזה כן מציק לך, והוא יכול באותה מידה גם להתגלות לבנך נגד רצונך ובלי לשאול אותך, כחלק מההצקות שלו, למרות שהוא לא מכיר בו בכלל.
שלא לדבר על הסביבה שיודעת את אמת ומתלחשת, משהו בסוף ייפלט למישהו, או לילדים של מישהו שקטו משהו ולא יודעים שזה סוד. אין לך שליטה על הדברים האלה.
לכן, למרות הכאב העצום, אני הייתי בוחרת באמת, תוך קבלת ייעוץ איך להקל על הילד כמה שיותר בהתמודדות איתה.
חלק מהאמת בחיים, דרך אגב, היא שלא כל המריבות מסתיימות בהתפייסות. זה שאבא ואמא לא הציחו להתפייס, זה לא אומר שהוא לא יכול. לכל ההורים יש חולשות וכשלונות, זה לא אומר בהכרח שהם מסתירים אותם מהילדים כדי לא לתת דוגמה רעה. אלא פשוט מודים בטעות ומנסים לתקן בפעם הבאה. אף הורה לא מושלם.
אם את רוצה להגיד לו שאין לו אבא, את תמיד יכולה לומר שהוא מתרומת זרע, כמו הרבה ילדים אחרים, או להמציא משהו אחר, אני חושבת שסופה של האמת להתגלות, ואז הכעס שיופנה כלפייך אחרי ששנים גידלת אותו לבד יהיה עצום, וכן חוסר האמון. חבל, זה לא מגיע לך.
אני מציעה לך בכל זאת, לפנות לייעוץ מסודר.
שיהיה לך המון בהצלחה...
סמדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא רוצה זה ממש לא "לא יכול"...
מיה01/06/2010היי סמדר
לאבא שלו אין כל הפרעה נפשית ואין פה עניין של לא יכול. לא יכול זה גם שקר שאני לא רוצה להגיד לילד
תודה בכל מקרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מיה01/06/2010בכל מקרה המון תודה על העזרה, כנראה שזה מורכב מידי כמו שאמרת וכנראה שאפנה לייעוץ אישי
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה, ובהצלחה.
סמדר ריינר01/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנתיים ו-3 עם קשיים רביםמיכל31/05/2010
שלום רב
ביתי, בת שנתיים ו-3 חודשים ילדה חכמה מאוד, יש לה שפה עשירה מאוד יחסית לגילה, בגן אומרים שהיא ילדה טובה מאוד, ממושמעת גם בבית היא כך. אבל חוץ מזה יש לנו כל כך הרבה בעיות איתה.
אני יודעת שמי שאשם בבעיות האלו הם אנחנו ההורים, ובעיקר אני.אני באמת מנסה לעשות דברים כמו שצריך אבל כנראה שאני תמיד נכשלת ופוגעת בה. ברור לי שלכל ילד יש את הקושי שלו,אבל אצלנו הקשיים כה רבים
3 הבעיות העיקריות:
1. לילדה מאוד קשה להסתגל לשינויים, מהקטן(נגיעה בחומר חדש ועד למסגרת חדשה כמו גן)כשהיא מסתגלת היא "המלכה" , הדומיננטית אבל זה לוקח המון זמן. למשל בתחילת השנה בגן במשך כ-3 חודשים בכתה כל בוקר במשך חצי שעה עד שנרגעה. היום היא לא רוצה ללכת והיא מאוד דומיננטית (שרה ,משתתפת ), בים בהתחלה החול מפריע לה ולא רוצה ללכת עליו, א"כ היא מתרגלת ולא רוצה לעזוב אותו.
2. קשה לה מאוד להעסיק את עצמה, היא כל הזמן צריכה אותי או את בעלי איתה(בעיקר אותי ,היא מאוד מאוד דבוקה אליי),אני מרגישה שאנו מעין שפוטים שלה(היא רוצה שנרקוד, שנכין איתה עוגה, שנשב איתה בחדר, שנשחק איתה בפאזל....) בד"כ אנחנו עושים מה שהיא אומרת כדי שלא תתחיל לבכות. ולעתים רחוקות אני אומרת "אמא רוצה לנוח עכשיו" , "לסדר", "מדברת בטלפון"... היא לא ממש מסכימה ובוכה.
3. למרות שבבית היא ילדה שמחה ומאושרת- צוחקת בלי הפסקה, שרה ורוקדת כשהיא נמצאת במקום אחר, גם אם הוא מוכר יחסית היא נאטמת.אם זה מקום מאוד ממוכר כמו בית של סבא וסבתא בד"כ היא משתחררת לאט לאט (לא תמיד)ו אם זה מקום לא מוכר עם אנשים לא מוכרים אז היא בוכה ואומרת "הביתה הביתה" לדוגמא בארועים. אנחנו משתדלים לא להמנע מללכת לארועים כאלו, אני נכנסת איתה היא נדבקת אליי על הידיים אחרי בערך 5 דקות היא מתחילה להתבכיין ואז אני הולכת הצידה, מתרחקת מההמולה ,כשזה מתחזק והיא ממש בוכה וצועקת הביתה אני כבר יוצאת מהמקום. בגלל שקשה לה מאוד להסתגל אני משתדלת לא להשאיר אותה עם בייביסיטר(גם אם זה סבא וסבתא שמכירה היטב) וזה מאוד מגביל אותנו בחיי היום יום.
יש עוד הרבה בעיות כמו למשל הגמילה מהטיטול הייתה כל כך מתוסבכת(התאפקה בגן 11 שעות ולא עשתה פיפי אז שהצענו לה שוב טיטול(בהמלצה של מכרה שמבינה בתחום) וזה למרות שהיא בקשה והתחילה לשבת בסיר בעצמה.
נושא השינה היה מאוד בעיייתי עד שלקחנו יועצת שינה ושלמנו לה מלא כסף (עזר חלקית מאוד) עד היום היא ישנה מעט יחסית לבני גילה. לא משנה השעה שהולכת לישון היא קמה ב-4 וחצי גג 5 בבוקר סופית. נושא האוכל(היא לא אוכלת ירקות ופירות בכלל, בקושי בבשר היא נוגעת).
וכל מה שאני מנסה לעשות כדי לשנות את הקשיים האלה לא הולך.
סתם דוגמא קטנה כמעט כל ערב אני אוכלת עגבניה כדי שתראה, כשהייתה קטנה יותר הייתי שמה לה בצלחת כדי שתתנסה ולא מוותרת. היום היא לא מסכימה שאשים לה בצלחת דברים שלא אוהבת
נראה שכל דבר בעייתי אצלנו ובאמת שאין לי מושג מה לעשות..
אשמח לעצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנתיים ו-3
סמדר ריינר31/05/2010שלום מיכל,
קודם כל הייתי רוצה לנקות את המילה "אשמה" מהדיאלוג כאן. את אומרת שאת אשמה ואת פוגעת בה ואלה מילים קשות כלפי עצמך ונראות לי לא מתאימות. יכול להיות שחלק מהדברים קשורים בהתנהגות שלך כלפיה, אבל הייתי מחליפה אולי את המילה "אשמה" במילה "אחריות".
את מתארת מגוון של קשיים ואני חושבת שכדאי לטפל בהם באופן מסודר ואצל איש מקצוע ולא רק דרך הפורום באינטרנט.
באופן כללי אני מתרשמת שאת לוקחת דברים מאוד קשה והדבר ניכר גם בתאור הדרמטי שאת מתארת, גם בשימוש שלך במילים האלה כלפי עצמך.
אם תנסי קצת להירגע, ולקחת פחות קשה, אז הילדה לא אוכלת עגבניה, אז היא בוכה אם את לא עושה מה שהיא אומרת, אז מה? כפי הנראה קורה משהו באותם רגעים, שאתם מתקשים להכיל, ואז הבכי שלה מתגבר, כי נהיה עניין ונהיית דרמה.
אם היא משחקת איתך, ואת התעייפת, אז זה בהחלט נכון הגיד אמא התעייפה, ואז היא בוכה. אז?
נראה לי שמה שקורה לך שאת מייד מרגישה אשמה, כאילו את אמא לא טובה, את חייבת לפייס אותה, אבל בפנים את כבר נורא כועסת, מתוסכלת ומותשת. למה להגיע לשם בכלל, אז היא תבכה פעם פעמיים שלוש, עד שהיא תבין שזה לא עוזר ותמשיך במשחק.
זו פחות או יותר רוח הדברים שיש לי להגיד לך, אבל באמת חושבת שאתם צריכים ייעוץ יותר מעמיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד של פצעיםאמא לבת 631/05/2010
זה עתה חגגה ביתי יום הולדת 6.
בחודש האחרון הבחנו במספר (5-10) פצעים על ידיה ... שמנו לב שפצעים אלו לא נעלמים.
תשאלי בוודאי למה אני פונה אלייך ולא לפורום רפואת עור.... הסיבה נובעת מזה שראינו שהפצעים לא מגלידים היות והיא מגרדת אותם ומקלפת אותם כל פעם שמגיעים למצב של הגלדה כלשהי...
ניסינו להעיר לה ולנסות להבין האם הפצעים מגרדים (האם מדובר בבעיה רפואית). היא טענה שלא ושהיא מגרדת ללא סיבה....
הערנו לה שזוהי פעולה מיותרת ומעבר לכך היא תגרום להותרת צלקות לא יפות...
היא מגרדת עד אשר יורד דם ואז צריך פלסטר או לשטוף תחת מיים...
היא מתביישת בכך ולעיתים אפילו בוכה ומסתירה את ידייה אך למחרת חוזר חלילה.
האם התחושה שלנו שמדובר במשהו פסיכולוגי נכונה? או שעלינו לפנות לרופא המשפחה /רופא עור?איך עלינו להתנהג? נראה שמיצינו את ההערות העדינות וגם הגסות יותר (זה מכוער, לא מכובד, את בוגרת....).
תודה מראש על עזרתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד של פצעים
גם אם זה פסיכולוגי, כדאי קודם כל לבדוק את הנושא הפיסי. לכן - לכו בהחלט רופא עור.
אינני יכולה לדעת מדוע הידה נוהגת כך מלבד העובדה שכפי הנראה זה מעיד על מצוקה כלשהי. במידה והבדיקה הרפואית תחזיר אתכם לנושא הפסיכולוגי, אני ממליצה לפנות ייעוץ מסודר, שבו יכירו אתכם ואת הילדה בצורה יותר מעמיקה ויוכלו לנסות להבין על מה ההתנהגות מצביעה ואיך אפשר לפתור זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם ביתי בת ה- 6 נוהגת לגרד עד שיורד
אורלי07/06/2010שלום רב,
גם אצלנו קיימת התופעה, ביתי כמעט בת 6, ילדה מקסימה ונבונה
בחצי שנה- שנה האחרונה היא מגרדת פצעים או עקיצות באופן שחוזר על עצמו עד שיורד דם.
פינינו לרופא עור ומבדיקה ראשונית עולה כי אין בעיה בעור.
אנחנו מורחים אותה, חובשים אותה ושוטפים את הפצעים כל הזמן.
מדברים על הנושא מנסים לדרבן אותה בכל מיני דרכים להפסיק עם הגירודים אך היא לא מצליחה להפסיק.
פנינו לקבלת ייעוץ פסיכולוגי והנושא מתעכב.
מה יכולות להיות הסיבות לתופעה שכזו? ברור לי שקשה לאבחן או לחוות דיעה אני רק רוצה להבין אילו סיבות גורמות לגירוד כזה.
אגב, הילדה מתלוננת שמגרד לה, זה מתחיל בגירוד וממשיך הרבה מעבר לזה ...
אשמח לתגובה,
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה שמגרדת
סמדר ריינר07/06/2010שלום אורלי,
אין רשימה של סיבות שאני מכירה שקשורות לסימפטום מסויים. יתכן שהילדה סובלת ממצוקה ריגישת מסויימת וזו הדרך שלה לבטא זאת כמו שיש ילדים שעושים צרכים במכנסיים או לא ישנים בלילה וכו'. כדי לדעת למה היא במצוקה צריך להכיר אתכם טוב יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד שלא רוצה ללכת לגןגילה31/05/2010
שלום רב
בני בן 3.9 הלך בשמחה לגן עד לאחרונה.כעת ובשבוע + האחרון בוכה ולא רוצה להכנס לגן.
לאחר מכן הוא נרגע (לפי דברי הגננת).הגן גן עירייה (33 ילדים).
ניסינו למצוא את הסיבה - אך ללא הצלחה.
אינני יודעת כיצד להתנהג איתו.
כמה עובדות עליו:יש לו אחות תאומה שהולכת איתו לאותו גן. שניהם היו פגים.
לילד קושי שפתי ומעט מוטורי (אינו קופץ) ומטופל בהתפתחות הילד - מומלץ על ידם לגן טיפולי.
מבקשת הדרכה כיצד לנהוג איתו
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד שלא רוצה ללכת לגן
סמדר ריינר31/05/2010שלום גילה,
אם לאחר מכן הוא נרגע, אז יכול להיות שאין צורך בהתערבות מיוחדת. פשוט להמשיך עד סוף השנה ולשאת את זה שהוא בוכה קצת.
במקביל כדאי בכל זאת לחשוב על סיבה אפשרית. האם את בהריון? האם יש משהו בבית, סביב מעבר, פרידה או אירוע אחר שמעסיק אתכם וייתכן שהוא חש שפחות פנויים אליו?
ייתכן גם שיש לו חששות סביב העובדה שהוא מודע לכך שלא ימשיך בגן בשנה הבאה, שמשהו אצלו "לא בסדר", שהוא צריך גן מיוחד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)