פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בן 4 שינויים בהתנהגות
    עידית
    26/05/2010

שלום
    בני בן ה-4 הוא ילד מקסים, נבון, טוב לב. ילד שנותן המון אהבה, והקשר שלנו, איתו הוא חם ואוהב. לפני 8 חודשים נולד לו אח ויכול להיות שזה קשור לשינויים בתנהגותו, למרות שהיו סימנים עו ד לפני.
    למשל, לפעמים, כאשר הוא לא מקבל את מה שהוא רוצה הוא מתחצף ואומר שהוא לו אוהב אותי ויחפש אמא אחרת. היום הוא גם אמר לי שהוא יהרוג אותי, ואין לי מושג איך מתמודדים עם זה. הוא אומר את זה בחוסר ביטחון מסוים ואני יודעת שזה נובע ממקום של למשוך תשומת לב, לפחות כך נראה לי. למרות שאני משתדלת להעניק לו זמן איכות מדי יום רק איתו, ואנחנו אומרים לו תמיד כמה אנחנו אוהבים אותו וכמה הוא חשוב לנו, זה נראה לא מספיק, יש לו כעס כלפינו.
    בנוסף, יש לו אובססיות מסוימות ודפוס התנהגות מעט כפייתי, הוא צריך שהכל יהיה מאורגן ומסודר בסדר שלו אחרת הוא מתעצבן. הוא מתעצבן כשנוגעים לו בדברים שהוא אוהב (חוץ מאיתנו ומחברים שהוא אוהב). הוא תמיד צריך לדעת מה יהיה ולמה לצפות, צריך להיות בשליטה.
    לאחרונה הוא מתעורר בלילה בבכי לא מוסבר, וקשה להרגיע אותו, הוא לא תמיד זוכר בבוקר את מה שאירע בלילה. שאלתי היא מה אפשר לעשות לגבי התנהגות לא נאותה? איך לא לחזק את ההתנהגות השלילית?אנחנו מתחילים ריפוי בעיסוק (קבענו תור לאבחון), האם זה יכול לעזור בשאר הבעיות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 4 שינויים בהתנהגות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן 4

סמדר ריינר
    27/05/2010

שלום עידית,
    את מתארת ילד חרד. דיברת הרבה על חום ואהבה בביתכם, אך לא ציינת דבר לגבי גבולות. ייתכן והילד זקוק גם לגבולות וגם קביעות וסדר בחייו. בהעדר פרטים נוספים, הייתי מנסה במקומכם לשים לב לתחומים האלה, אם נראה לכם ששם כדאי לעשות שינוי.
    אין לריפוי בעיסוק קשר למצבו הריגשי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד כמה שאלות

עידית
    27/05/2010

קודם כל, תודה על התשובה המהירה.
    אנו מקפידים על גבולות ברורים בבית, יש סדר יום ברור. אנחנו גם עקביים, ואם החלטנו משהו אנחנו מקפידים על כך. השאלה שלי למה הוא כל כך חרד? יכול להיות שזה בעקבות השינוי שחל במשפחה? חשבתי שאולי יש קשר לכך שעברנו שנה שעברה דירה והעברנו אותו לגן אחר באמצע השנה, והשנה הוא התחיל גן עירייה, אולי הסמיכות של כל האירועים האלו קשורה לחששות שלו?
    ואיך מגיבים (אם בכלל) לכל הדברים הלא נעימים שהוא אומר (כמו "אני אהרוג אותך")?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    27/05/2010

שלום עידית,
    בהחלט ייתכן שהמעברים הרבים שעבר קשורים לחרדה שלו. כשהוא אומר "אני אהרוג אותך", זה חלק מאיתותי המצוקה שלו. ולכן צריך להתייחס למצוקה שיש מאחורי הדברים. הייתי מדברת איתו, אחרי שהוא אומר דברים כאלה, ממקום מתעניין, ושואלת אותו מה קורה, למה הוא אומר דברים כאלה, יכול להיות שנורא קשה לו עכשיו, ואת רוצה לדעת מה הוא מרגיש.
    הייתי מקשיבה לו, ואולי גם הייתי מתייחסת למעברים הרבים שהוא עבר ומתחילה להחזיק זאתולעשות שם סדר : "אולי גם היה קשה לך שעברנו דירה ונפרדת מהחדר שלך, ומהחברים שלך, ומהגן, והגננת, והגינה ששיחקנו בה, ואחר כך עברת גן עוד פעם, לגן עירייה, וזה מבלבל. " משהו בסגנון הזה, ולשמוע האם הוא מתייחס לזה, ייתכן גם שהוא לא יתייחס ישירות, אלא יגיד משהו עקיף דרך משחק שישחק או תכנית טלוויזיה שידבר עליה, שקשורים באופן כלשהו לחיוויות של שינוי, אובדן, פרידה, בלבול, חוסר וודאות וחרדה.
    אפשר גם להקריא לו לפני השינה סיפורים על ילד שעבר דירה וכו', ולתת לו להזדהות עם הדמויות ודרך זה לעשות עיבוד של מה שקשה לו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה אצל ילד בן שלוש אחרי ניתוח
    גל
    26/05/2010

שלום, שמי גל ויש לי ילד בן שלוש וחצי שעבר לפני כשבוע ניתוח שקדים ופוליפים, מאז הניתוח הוא מאוד לא רגוע ומתפרץ בבכי על כל דבר ואי אפשר להרגיע אותו, הוא נכנס לטראנס של בכי שנשמע כאילו ש"מענים" אותו ואני לא מצליחה להרגיע אותו, כל דבר שאני מנסה לומר לו כמו: תירגע חמוד, הכל בסדר, תנסה לנשום עמוק וכו', גורמים לו לצעוק יותר חזק והוא לא מסוגל להרגיע את עצמו, גם בלילה זה אותו סיפור, הוא מתעורר מכאבי גרון וצורח ולא מצליח להירגע אלא רק אחרי חצי שעה בערך ואני יושבת איתו ומנסה להרגיע אותו ומה שאני עושה או לא עושה גורם לו יותר לצרוח, עד שהוא מתעייף ונירדם, הוא גם התחיל להתלונן על כאבי ראש וכאבי בטן. אני כבר לא יודעת מה לעשות? נראה שזה הולך ומחמיר, בבקשה תנו לי כלים איך להתמודד איתו ואיך להרגיע אותו.
    לראות אותו סובל בצורה כזאת זה הדבר הכי נוראי וכואב לי.
    תודה רבה, גל.

הוספת תגובה

• חרדה אצל ילד אחרי ניתוח

סמדר ריינר
    27/05/2010

שלום גל,
    לא ציינת איזו הכנה והסברים ניתנו לו לגבי הניתוח. ייתכן שהוא חווה את כל העניין כאובדן שליטה טוטאלי על גבולות הגוף שלו, הגוף שלו נחדר על ידי אנשים, מכשירים וכאבים ואין לו דרך לצפות את זה, למנוע את זה ולהתכונן לזה. זה ממלא חרדה. לכן אולי כדאי לחזור לשלב ההסבר, לקחת ציור של גוף האדם מספר שמיועד לילדים בנושא, ולנסות להסביר לו בשפה שמובנת לו, מה קרה לו, למה זה כואב, זה זמני, זה אמור להיפסק וכו'. לפעמים ידע הוא סוג של שליטה במצב וזה יכול להקטין את תחושת חוסר האונים והחרדה. אפשר גם לחזור איתו עלל כל הסיפור, איך הלכתם לבית החולים, ושם נתנו לו פיג'מה והרדימו אותו, ואחר כך הוא התעורר, וחיכה לכם, אולי לא ידע איפה אתם, אולי הייתם לידו והוא נרגע, והיו לו כאבים והרופאים נתנו לו תרופה וכו' ולעשות לו סדר בסיפור שייתכן והיה מציף וטראומתי ולא מספיק מובן בשבילו, והוא לא יודע מתי "יקפצו" עליו ויעשו לו את שוב...
    בנוסף, כדאי ללמד אותו נשימות, ניתן לעשות זאת באמצעות מכשיר של בועות סבון שניתן לקנות בכל קיוסק, ולבקש ממנו ליצור בועות כמה שיותר גדולות, באופן הזה הוא מתאמן על נשיפה ארוכה של אויר ויש לזה אפקט מרגיע על הגוף, כדאי לנסות זאת פעמיים ביום למשך כמה דקות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קנאת אחות בכורה באחותה הקטנה
    אורית
    26/05/2010

יש לי שתי בנות בת 3 ו-9 חודשים ותינוקת בת 10 חודשים

הגדולה מאוד בוגרת ומבינה לגילה ותמיד היתה קנאה סמויה כזאת,
    לפעמים רוצה כמו להכאיב לה כשנוגעת לה בפנים, בראש לא בעדינות כמו להציק לה, ואני מסבירה
    שזה לא נעים לה כך, ומנסה להסביר לה איך לשחק איתה בצורה שתהיה יותר נעימה לקטנה.

כי תמיד מאז שנולדה הקטנה שירה, תמיד דיברנו על זה שתהיה לה אחות וזה "כיף" והן תהיינה אחיות טובות,ומאיה הגדולה תשמור עליה והן ישחקו יחד.

ואתמול היתה תפנית קצת יותר חדה ממאיה -
    ולפעמים לאמא שלי היא היתה אומרת שהיא לא רוצה אותה (אני לא זוכרת בדיוק את המילים שהיא השתמשה)
    ואתמול בנסיעה ברכב מאיה ממש השתמשה במילים ברורות ששירה מגעילה ומסריחה והיא לא אוהבת אותה והיא לא רוצה אותה/
    ובגדול היא לא אוהבת את הרעיון שיש לה אחות....

השאלה שלי -
    מה אומרים למאיה, מה עושים באותו רגע?

כי גם שאני מחתלת או מאכילה את שירה אז מאיה מיד מופיעה לידנו ורוצה להיות שותפה ואני מאפשרת כמה שניתן.

כי שירה גם דורשת יותר תשומת לב (תינוקת יותר בכיינית שאי אפשר כמעט להשאיר לבד בלול או במשטח משחקים) , וכי אני צריכה לעבוד איתה על תרגילי פיזיותרפיה, כי היא לא זוחלת וקשה כשמאיה ליד דורשת תשומת לב.

ואתמול בנסיעה, גם פתאום מאיה רצתה את המשחק של שירה, וסחבה אותו ממנה ואמרה שלה אין משחק, והיא רוצה גם, למרות שהיה לה ספר (והיא מאוד אוהבת ספרים).

וגם בשבועיים האחרונים מאיה ביקשה גם בקבוק מים (של תינוק) לשתות כמו שירה אז איפשרתי לה, והיא שותה ממנו לפעמים.

אני מבינה שבגדול זה שלב שמאיה צריכה לעבור אבל אני לא רוצה שיתקבע אצל מאיה הרגשת קנאה ושהיא כאילו "נדחקה הצידה".

מה הייתי צריכה לענות למאיה אתמול ברכב באותו רגע?
    (סליחה על האורך ניסיתי לתאר את הדברים כדי להבין את התמונה )
    תודה
    אורית

הוספת תגובה

• קנאה

סמדר ריינר
    26/05/2010

שלום אורית,
    מה שהיית צריכה לענות, הוא שאת מבינה שהיא מקנאה ואת מבינה אותה, ואת יודעת שמצד אחד היא אוהבת את אחותה אך מצד שני היא לפעמים מאוד כועסת עליה כי היא לוקחת תשומת לב שפעם הייתה שלה בלבד. אי אפשר למנוע את הקנאה לגמרי, לא נורא שהיא קיימת. נכון עשית שאיפשרת לה לשתות מבקבוק שוב. תנסי לתת לה זמנים של איכות איתה בלבד, בלי אחותה מדי פעם,
    ואל לתתרגשי מזה נורא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרדת תאומות בגן
    שחר
    26/05/2010

שלום רב, בנותינו תאומות בנות שנה וארבעה חדשים, ובכונתינו לשלוח אותם שנה הבאה לגן כמובן,
    אלא שמאחר והצעירה חזקה יותר הן באופי והן בכח, והיא לעיתים חוטפת לאחותה דברים, וכן קובעת לה דברים [לדוגמא: שעכשיו לא שותים ואז היא לוקחת את שני הבקבוקים ולא מאפשרת לשתות] חשבנו האם כדאי כבר להפריד אותם בשנה הקרובה? כעיקרון אנו חושבים שראוי להפריד אלא שחשבנו שיותר לקראת בית הספר לאחר הכנה מתאימה והבנת הענין מצידן, אלא שבעקבות ההתנהגויות האמורות רצינו להתיעץ האם נכון כבר כעת להפרידן?

לקביעת תור
    סגירה
    הפרדת תאומות בגן

הוספת תגובה

• אין תגובה

שחר
    03/06/2010

צוות מדהים, לאף אחת אין תשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

סמדר ריינר
    03/06/2010

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=268 id=link]הורים לתינוקות, הורים לפעוטות[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 9
    טל
    26/05/2010

יש לי שני בעיות
    בני בן ה 9 מאוד אוהב לשחק כדורגל הוא שיחק בקבוצות במכבי ת"א ועוד שני קבוצות שלא משהו
    אך בכל קבוצה סוף שנה הסבירו שהוא לא יכול להמשיך לשחק.
    גם השנה שוב אמרו לנו שהוא לא יוכל להמשיך לשחק הבעיה היא שהוא לא רץ כל כך מהר.אבל יש לו שליטה בכדור.
    המצב מאוד מתסכל אותו והוא לא רוצה חוג אחר רק כדורגל. בחוג כדורגל שלא בליגה הוא לא רוצה כי אין משחקים בשבת.
    דבר חשוב שצריך לציין שאבא שלו היה שחקן כדורגל מצליח וגם דוד שלו.

דבר נוסף יש לו קשים בלימודים - המחנכת טוענת שהמבחנים לא משקפים את היידע שלו בכיתה היא טוענת שהידע בכיתה ברמה גבוה לעומת הכישלון במבחן. לקחתי אותו למורה פרטית להוראה מתקנת והיא גם טוענת שהוא יודע את החומר.
    אני לא יודעת מה לעשות הדבר מתסכל את שנינו.עשינו בעבר מבחן מתי"א והוא היה בסגרת שיצא מהכיתה 3 פעמים בשבוע אבל הפסיקו את זה בתחילת שנה אמרו שאין צורך.(הוא עשה אבחון בגלל בעיות שמיעה).

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 9

הוספת תגובה

• ילד בן 9

סמדר ריינר
    26/05/2010

שלום טל,
    לא כל כך ברור מה את שואלת? איך לעזור לילד להשלים עם עניין הכדורגל? איך לעזור לו להצליח יותר בכדורגל או בלימודים? או איזה עמדה מבין השתיים לבחור? תארת מצב אבל לא שאלת שאלה.
    אני אתייחס אם כן לנתונים שכן נתת. ייתכן שלבן שלך יש חשש מהצלחה, וייתכן שזה קשור באופן כלשהו לקשר שלו עם אביו, שעליו לא סיפרת דבר.
    יכול להיות שהילד עושה דברים באופן לא מודע שמכשילים אותו, או בגלל שהוא חרד, וזה מפריע לתפקוד שלו, או מסיבה אחרת.
    כדאי לבדוק אם יש לו חרדת מבחנים, כומר האם הו אחרד במבחנים, האם יש לו בלק אאוט, או שהוא מרגיש לחץ, כדאי לשאול אותו על כך, ובמידת הצורך ניתן לפנות לטיפול קוגיניטיבי התנהגותי בחרדת בחינות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה בגן
    אאא
    26/05/2010

שלום,
    גמלתי את הילדה שלי בת 2.5 מחיתול (ביום) בבית. בשבוע שעבר נשארתי איתה בבית 5 ימים ובזמן הזה גמלתי אותה. היא כבר מבקשת בעצמהׂ (גם פיפי וגם קקי) ובימים האלה לא היה אפילו פיספוס אחד. (יש לציין שהתחלנו מדי פעם להשאיר אותה בלי כבר מזמן). השבוע שלחתי אותה לגן והיא ממש לא משתפת פעולה בגן, היא מתאפקת עד שבסוף עושה במכנסיים, כאשר מושיבים אותה בסיר (שהבאנו מהבית כי היא לא מסקימה לשבת באסלה של הגן),היא לא עושה כלום בסיר (פעם אחת עשתה טיפה ואח"כ את השאר במכנסיים).
    מה אני יכולה לעשות בנושא? העניין הוא שבבית היא לגמרי משתפת פעולה ומאוד מצליחה, מה שאומר שהיא כן מוכנה. מה עושים בגן? ניסיתי לפתות אותה במתנות והפתעות, דיברתי איתה ושום דבר לא עוזר (היום זהו היום הרביעי שלה בגן בלי חיתול)
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה בגן

הוספת תגובה

• לא קיבלתי תשובה

אאא
    27/05/2010

לא קיבלתי תשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי עצת גננת
    רויטל
    26/05/2010

שלום, בתי בת שנתיים ו5, גמולה מחיתולים בערך חודשים וחצי. עם פיפי הכל חלק למעט פיספוסים אקראיים אך היא מסרבת לעשות קקי בשירותים ועושה רק בתחתונים (למעט פעמיים - אחת בגן ואחת בבית). אני לגמרי בעניין של לזרום ולהמתין בסבלנות, בכל פעם שהיא עושה אני מחליפה ואומרת שקקי עושים כמו פיפי בשירותים, ועושה רושם שהיא מבינה את זה לחלוטין.
    אבל לאחרונה הגננת אמרה לי שנראה לה שהילדה חושבת שזו הדרך לעשיית קקי, ושאנחנו צריכים לעשות כמוה ולהגיד לילדה שאנחנו עצובים כשהיא מפספסת ומאוכזבים מאי העשייה בשירותים מפני שאנחנו יודעים שהיא בוגרת ומסוגלת לעשות בשירותים. האם זה נשמע כמו משהו שמומלץ להגיד לילד ? או פשוט לרדת ממנה ולבקש גם מהגננת שתניח לה וזה יעבור לבד ?

תודה מראש
    רויטל

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי עצת גננת

הוספת תגובה

• שאלה לגבי עצת גננת

סמדר ריינר
    26/05/2010

שלום רויטל,
    אני מסכימה איתך לגמרי. אם את רוצה את יכולה גם לעיין ב"עמודת שאלות נפוצות" יש שם תשובה שנוגעת לעניין הזה בדיוק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלב הלא
    דניאלה
    26/05/2010

בני בן שנה וחמישה חודשים,
    היה תמיד ילד נוח
    בזמן האחרון התחיל "לנדנד" ולהיות סרבן("הדובי לא לא")
    בוכה ועושה סצנות נמרח על הרצפה,וכמעט הכל לא רוצה,
    בגן גם אמרו לי שהוא מנדנד(אבל רק שהוא רוצה משהו)
    האם זה השלב ההתפתחותי של גיל שנה וחצי,או שמשהו עובר עליו ומציק לו?

לקביעת תור
    סגירה
    שלב הלא

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

סמדר ריינר
    26/05/2010

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=268 id=link]הורים לתינוקות, הורים לפעוטות[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מתמודדים??
    מורן
    25/05/2010

שלום רב,

אני עובדת במקום שבו יש לי משרד נחמד עם חברתי (שתינו צעירות-בתחילת שנות העשרים) מזה שנתיים וחצי. כעת היא חושבת על עזיבה ונראה שכך היא מתכוונת לעשות בקרוב (למרות שהיא בחורה די הססנית ולוקח לה די זמן לבצע החלטות אם וכאשר היא מחליטה), העניין מעציב ומדכא אותי עד מאוד עד כדי חוסר תיאבון, מוציא לי לחלוטין את מצב הרוח ומבאס אותי לחשוב שאני אמשיך לעבוד שם בלעדיהץ מה יכול לעזור לי בהתמודדות עם העניין? (אני בעצמי בחורה מאוד רגישה שלוקחת דברים בצורה קשה-מה שמעולם לא היטיב עימי)

אודה לתגובה

מורן

לקביעת תור
    סגירה
    איך מתמודדים??

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

סמדר ריינר
    26/05/2010

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=60 id=link]פסיכולוגיה[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעוץ לגבי טיפול פסכולוגי
    מגדלנה
    25/05/2010

שלום,

לפני כחודש חווינו פריצה לביתינו.
    היינו בקומזיץ כל המשפחה, וכשנכנסתי הביתה (ראשונה) עם ביתי בת ה-6 והתינוקת, חטפתי שוק ןכמןבן שגם אני נבהלתי.
    החלון היה שבור כל האור בבית דלק, ומייד הבנתי, פרצתי בצעקות ורצתי עם הילדות החוצה(אנחנו גרים בבית פרטי) - התקשרתי לבעלי שהגיע תוך מספר דקות.
    מאז אותו היום ביתי בת ה-6 (שבנפשה ילדה בוגרת, עדינה, פיקחית ושברירית), לא השתחררה מהפד.
    היא לא ישנה בחדרה ובטח לא במיטתה אלא רק איתנו, לא נכנסת לחדרה לבד גם לא בשביל להביא נעליים, והאמת שמעבר לדיבורים איתה אנחנו לא יודעים איך להתמודד עם המצב.
    הסברנו לה שזה עבר, וכשהיא בבית עם אמא ואבא אין לה ממה לפחד - אבל לצערי זה עוד לא מצליח לעבוד.
    האם יש צורך לקחת אותה לטיפול פסכולוגי?אודה לתשןבתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    יעוץ לגבי טיפול פסכולוגי

הוספת תגובה

• פחד בעקבות פריצה

ליאת גרוס
    25/05/2010

שלום מגדלנה.
    אם הפחד נמשך כבר חודש ולא פוחת, טיפול פסיכולוגי קוגנטיבי התנהגותי מלווה בהדרכת הורים בהחלט יכול לעזור ולסייע.
    זו תגובה נורמלית לחוייה לא נורמלית. יש כלים טובים לסייע לה ולכם. לדעתי כדאי לפנות. לא לחכות שיחמיר...

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 5 יתר רגישות
    רוני
    25/05/2010

שלום, בננו בן ה-5 ילד מושקע, חכם מאוד ומפותח הרבה מעבר לגילו, ילד עליז ומאושר. בגיל שנתיים וחצי אובחן כבעל יתר רגישות. תמיד כשהיה קהל רב והרבה רעש ומהומה, נבהל ורצה ללכת. בשנה האחרונה יש שיפור מסוים בכך.
    מה שמטריד אותנו שבכל פעם שיש פעילות עם ההורים בגן, כמו טקסים, מסיבות וכו' - הוא שמח ומתרגש לפני, אך מיד כשמתחילה הפעילות - מתחפר באמא, מסרב להשתתף, מתרץ שהוא עייף ורוצה הביתה.
    בימי הולדת בבית/מועדון של חברים מהגן, הוא כמעט תמיד נבהל מההפעלה, סולד מהרעש ורוצה הביתה, אם מיד ואם לאחר זמן קצר.
    יצויין שהוא ילד רגיש, כשהוא היה בסטרס (למשל חבר בגן ש"נטש" אותו), חזר להרטיב, חזר לרייר ולחרוק שיניים.
    שאלתי האם יש מה לעשות, האם כדאי בכלל להתערב או לתת לו לגדול וזהו? אנו חוששים בין היתר שכך הוא לא ירצה בעתיד ללכת לשום מסיבה, לא ישתתף בפעילויות חברתיות ויישאר מנודה חברתית.

לקביעת תור
    סגירה
    בן 5 יתר רגישות

הוספת תגובה

• אין מה לדאוג

ליאת גרוס
    25/05/2010

שלום רוני
    בכל גן יש לפחות 2-3 ילדים כפי שתארת. לרובם זה עובר. אם יש באמת בעיה של קושי עם רעשים יש לכבד את זה. חשוב לא ללחוץ עליו. חשוב לא לדאוג כי ירגיש בדאגה וזה יעצים את הלחץ. עודדו אותו על הצלחות קטנות. שחקו איתו בהופעות עם הטייפ בבית. לכו איתו למסיבות והתרחקו מעט בהדרגה (בידיעתו והסכמתו). אל תאלצו אותו לסבול מרעש. הציעו לו לנסות. אם מסרב כבדו את בקשתו.
    אתם עוד תריבו איתו בגיל 16 מתי לחזור מהמסיבה בתל אביב .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה
    איה
    25/05/2010

היי, אני עושה ביביסייטר לילדה בת שנתיים קבוע כמה פעמים בשבוע אחרה"צ.
    אנחנו מאוד נהנות ביחד אני יוצאת איתה לגינה אנחנו משחקות, בשבועיים האחרונים כשאני באה אליה הביתה היא אוטומטית נצמדת לאמא שלה ולפעמים ממש בוכה, אני יודעת שיכול להיות שזה טבעי שהיא רוצה להיות עם אמא, השאלה שלי אם יש איזה שהוא פיתרון ?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה

הוספת תגובה

• ביביסיטר

ליאת גרוס
    25/05/2010

שלום איה.
    מכיוון שזה רק בשבועיים האחרונים זה יכול להיות מכמה כיוונים:
    1. משהו שקרה איתך. כנראה שזה לא זה כי היית כותבת על זה.
    2. משהו שקרה עם אמא. פחד שאמא תעלם. רגישות מסויימת בבית. משהו שהילדה מפסידה בינתיים למשל אם בזמן הזה האם נשארת עם תינוק והילדה מקנאה.
    3. משהו שקרה בחיי הילדה שהפך אותה רגישה וחלשה יותר. קרה משהו בגן אולי...
    4. סתם תקופה שכזו

כך או כך זה כנראה לא בגללך.
    נסי פשוט להיות את. לא להיעלב ? לא ללחוץ. להציע לה כל מיני דברים. לנסות להסיט את תשומת ליבה מהאם. לא למשוך את הפרידה מהאם. לחייך ולא להיבהל. ושוב לא לקחת אישית. את לא בתחרות עם האם. תני לה להתמודד עם זה. את יכולה רק לנסות ולעזור.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום שירי- נשיכות ומכות בגן
    שגית
    25/05/2010

שלום שירי, הכנסתי את בני כבן שנה ושמונה חודשים לפני כחודשיים לגן . בגן 10 ילדים כבני גילו עם 2 מטפלות ובאינטרקציה במקומות כמו חצר עם גדולים ממנו.
    בני נכנס בהדרגה לגן ועבר תקופת התאקלמות. עדיין קשה להיפרד אך תוך פחות מדקה נרגע. בני ילד מאד נבון , מבין הכל ומדבר יפה מאד לגילו. ילד מאושר מאד עם שמחת חיים. נשאר איתי כ8 חודשים בבית ועד הכניסה לגן שהה עם סבתותיו.
    הגננת טוענת כי בני נושך ומרביץ גם גדולים ממנו עם המון ביטחון.. מה לעשות?

הוספת תגובה

• נשיכות ומכות בגן

ד''ר שירי שדה שרביט
    29/05/2010

שגית שלום,
    נשיכות ומכות הן אמצעי תקשורת וביטוי עצמי נפוץ בגיל של בנך, בוודאי בקרב בנים. אין הדבר קשור בהכרח לאושר שהוא חווה ולהסתגלותו לגן. בנך עדיין צעיר מכדי להבין את השפעת המכות על ילדים אחרים, ואין לו מספיק מנגנונים לעצור את עצמו כשהוא כועס. אני אקביל את מה שקורה לו, למה שקורה למבוגרים בכביש - עשויים מאוד לכעוס כשמישהו עוקף אותך, נדחף או נוסע בחוסר זהירות שמסכן אותך, אבל מרבית האנשים עוצרים את עצמם מלבטא את הכעס שלהם מעבר לצפצוף או קללה..
    בנך עדיין לא רכש את הדיבור הפנימי המרגיע/מאזן, והוא זקוק לעזרת המבוגרים בכך. חשוב להציב לו גבולות כאשר הוא נוהג באלימות, לנסות להבין מה רצה לבטא ולהדגים לו כיצד מבטאים זאת במלים. חשוב שההסבר יהיה מלווה בהצבת גבולות; כך עובדים על ההתפתחות החברתית המותאמת משני הכיוונים - גם להפסיק את מה שלא רצוי לסביבה, וגם להפנים את ההתנהלות החברתית התקינה.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית שינה בן שנתיים ועשרה חודשים
    דיקלה
    25/05/2010

שלום רב,
    בני בן שנתיים ועשרה חודשים, כרגע בן יחיד אני בהריון.
    עד לפני כ- שבועיים, היה ישן לבד, היינו שמים אותו במיטה, סיפור, נשיקה ולילה טוב עד הבוקר.
    בשבועיים האחרונים מאוד חושש כאשר מגיע הלילה, כל הזמן אומר: "לא הולכים לישון" וכו'
    מתקשה להרדם לבד, מבקש שנשב לידו עד שנרדם. מתעורר בבכי קולני משנתו מספר פעמים בלילה ומספר על חלומות שחלם. כאשר מתעורר בוכה, אנו נגשים אליו והוא מבקש שנשב לידו. אני אומרת לו הכל בסדר, זה רק חלום , ש... לישון.
    אני יושבת לידו על כיסא עד שנרדם. זה חוזר על עצמו כבר כ- שבועיים ברצף ומספר רב של פעמים בלילה. ביומיים האחרונים נראה שמתעורר ללא קשר לחלום שחלם, מתעורר ומגיע אלי למיטה, אני מחזירה אותו למיטתו והוא מבקש שאשב לידו.
    מה עליי לעשות? האם זה בסדר לשבת לידו? כיצד לסייע לו להתגבר על הפחד שנוצר מהלילה?

תודה לתשובתך.

הוספת תגובה

• אשמח להתייחסותכן המקצועית, תודה

דיקלה
    26/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגרסיה ילדה בת 4
    שולה
    25/05/2010

בוקר טוב,
    ביתי כמעט בת 4, אחות בכורה לתינוק בן שנה.
    היא מראה המון קנאה ורצון לשוב ולהיות תינוקת - אנחנו לא עושים מזה סיפור הבעיה היא שזה נמשך כבר כמה חודשים ואני לא רואה שזה עובר, נהפוך הוא ההתנהגות שלה נהפכה להרבה יותר קשה - היא מציקה נורא לאחיה, התקפי זעם, עונה בחוצפה אני מרגישה שאין לי שליטה עליה והיא בכלל לא מקשיבה לנו. היא מפנה המון כעס ובעיקר אליי.
    השאלה שלי היא האם לתת לזה לעבור (למרות שאנחנו כבר מותשים מההתנהגות שלה) או האם ללכת ולבדוק בצורה יותר מעמיקה אצל בעל מקצוע?
    איזה עוד כלים אנחנו יכולים להשתמש על מנת להתמודד איתה ולדעת שאנחנו עושים את הדבר הנכון ולא מחזקים את ההתנהגות הזאת?
    תודה על תשובתכן

לקביעת תור
    סגירה
    רגרסיה ילדה בת 4

הוספת תגובה

• קנאה באח

ליאת גרוס
    25/05/2010

שלום שולה
    קנאה באח היא נורמלית.
    לפני שאתם רצים לטיפול נסו את הרעיונות הבאים:
    1. זמן איכות קבוע של לפחות שעתיים בשבוע עם כל אחד מההורים ללא נוכחות האח.
    2. מתו פריבילגיות של גדולים. מיצאו דברים של גדולים שהיא יכולה לעשות. תנו לה תחושה שגדולה. הרשו לה דברים של גדולים. תנו לה לחוש את הרווח שבלהיות גדולה ולא רק את המחיר.
    3. הדגישו עבורה עד כמה היא משמעותית לאח הקטן. הראו לה כיצד מסתכל עליה. תנו לה אחריות עליו (רק אם רוצה ומשתפת פעולה.
    4. הציבו גבולות ברורים באופן עקבי תוך איחוד כוחות של שני ההורים.

אם לא יחול שינוי תוך מספר שבועות מומלץ לפנות לייעוץ.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה