מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בת 7 - הורים נפרדיםדפנה03/08/2009
שלום
שאלתי היא לגבי בתי בת ה 7.
אנו ההורים החלטנו על פרידה (אך הקשר ביננו טוב).
הקשר ביני לבין בתי הוא מצוין והיא קשורה אלי מאוד (תמיד היתה).
מסיבות שונות, אני ובתי נעבור לבית חדש ואילו האבא יישאר בבית עד שנמכור אותו ואז יעבור לדירה משלו.
שאלתי לגבי מקום המפגש של בתי ואביה- האם לדעתך יהיה נכון שייפגשו בבית הקודם (ממנו אנו עוברים) או שנמנע מכך בכל מחיר כדי לא ליצור בלבול. הקושי העיקרי שאני צופה עבורה בשינוי הוא לא הפרידה אלא יותר המעבר לבית אחר (לא פחות טוב אמנם).
מה דעתך?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר מגורים ופרידה
זהורית אסולין שמחון04/08/2009אין לי תשובה ברורה לכן אתן את העקרונות שלפי דעתי חשוב לשמור עליהם ואתם כבר תחשבו מה מתאים:
1. כמו שציינת חשוב שמקום המפגש לא יצור בלבול, אשליה או תקווה שהנה אתם עדיים ביחד ועומדים לחזור לחיות יחד שוב.
2. חשוב במקום המפגש יהיה מקום שנוח לאב והוא מרגיש חופשי איתה ולא דרוך.
3. חשוב בתקופה זו להקשיב לילדה לקשייה ויחד איתה ודרך אמירותיה להבין מה מקל עליה ומה מקשה עליה ובמה אתם יכולים לסייע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צואה בלילהויקי03/08/2009
הלל בת 4 עוד מעט, בלילה ברח לה וכשקמנו להחליף לה ראינו שברח לה לא רק שתן אלא גם צואה. בפעמיים אחרות ברח לה צואה והיא הרגישה וקמה להמשיך בשירותים. האם זה נורמלי או מעיד משהו?אשמח לתשובה מהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בריחת צואה
זהורית אסולין שמחון04/08/2009זה קורה מידי פעם לילדים שישנים עמוק. או לחלויפין כאשר יש קלקול קיבה והילד לא מספיק להגיע לשירותים. בכל מקרה כדאי קודם לשלול סיבות רפואיות לפני שבוחנים משהו רגשי או קשיי גמילה.
כדאי להתייעץ עם רופא משפחה ובמקרה הצורך לפנות לרופא מומחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 4 עם עגלה ומוצץ-לא עונים לישרית03/08/2009
בני בן 4 ולא מעט פעמים הוא מתעקש לקבל מוצץ גם במהלך היום. (בגן לא מרשים לו) בנוסף, הוא מתעקש לשבת בעגלה, טוען שהוא עייף, בדיקות הדם שלו תקינות. האם זה תקין? מה כדאי לעשות כדי להפסיק את זה או שמא לא צריך להפסיק את זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גדילה
זהורית אסולין שמחון04/08/2009כיצד את מבינה את הבקשות הללו של בנך, האם לדעתך הוא מפחד לגדול ואת חשה את בקשותיו כרצון להשאר קטן? האם יש לו אח או אחות קטנה שהוא מנסה לחקות? כל אלו חשובים כדי להבין את התנהגותו. לגבי גמילה ממוצץ היא משתנה בין ילדים. ישנם ילדים שמוותרים על המוצץ וישנם כאלו שההורים צריכים לסייע להם בתהליך הגמ ילה כיוון שהם קשורים רגישת ופיזית למוצץ והפרידה ממנו כרוכה בקושי. ולכן אם את חושבת שזה זמן מתאים לגמול אותו עלייך להיות שלמה עם זה ולבנות תהליך של גמילה (למשל בבוקר לא לוקחים מוצץ גם בימי חופשה, א"ח המוצץ רק לפני שינה,) כך בהדרגה לשחרר אותו מהתלות במוצץ. לגבי העגלה מעבר לבדיקת דם כדאי לבדוק דברים אחרים אולי פלטפוס ברגל, אולי חולשת שרירים וכדומה לשם כך כדאי לפנות לרופא ילדים להמשך בירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 3 - שמתנהגת כתינוקתליאת03/08/2009
בתי בת ה-3 החלה בשבוע האחרון להתנהג כתינוקת.החלה לזחול, לדבר בשיבושים, לבכות כתינוק.
לא עברנו שום שינוי במשפחה לאחרונה ,לא עברנו דירה, לא נולד לה אח או אחות, היא בכורה ויחידה כרגע.
היא ילדה נבונה מאד שהולכת לגן. לדעתי, הגיעו לגן לאחרונה תינוקות כבני שנתיים כדי להתרגל לגן לקראת השנה הבאה. מצב הרוח הכללי שלה לאחרונה קצת "עצבני" ונרגן, אנו מנסים לרצות אותה ולהיות סלחנים כלפיה, כי מבינים שמשהו עובר עליה. הגננת אומרת שהיא נפלאה ומדהימה בגן.
עניין המשחק כתינוקת מוציא אותי משלוותי וגורם לי בסופו של דבר לשים אותה בחדר כדי "להירגע" ולחזור להיות בוגרת ואפילו להתעלם ממנה עד שלא תדבר כבוגרת.בעלי אפילו פחות סבלני ממני ומאד מתעצבן מזה.
מלחיץ אותי שעובר עליה משהו והיא מנסה להגיד לי משהו, וגם פתאום אני חוששת לגבי ההחלטה להשאיר אותה עוד שנה בגן שיהיו בו הרבה קטנטנים והיא תהיה גדולה יחד עם עוד 6 בני גילה.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות כתינוקת
זהורית אסולין שמחון04/08/2009בהחלט יכול להיות שזה חיקוי ויכול להיות גם שזה געגוע לתקופה מוקדמת בחייה. כדי למתן זאת אפשר לעשות מספר דברים
האחת להפוך זאת למשחק. לשאול אותה אם היתה רוצה לשחק בתינוקת ואז בזמנים האלו ההתנהגות שלה נהיית לגיטימית. שנית אפשר לשוחח איתה על תקופת ינקותה לעבור על אלבום התמונות ולשתף אותה בזכרונות שלם מילדותה ומהתפתחותה. שלישית אפשר לחזק התנהגויות בגורות שלה ולהראות לה מה מרוויחה מגדילתה ולא היתה יכולה לקבל אם היתה נשארת תינוקת(למשל ממתקים, צפיה בתוכניות מסויימות ביקור בבריכה וכולי). ורביעית היא עבודה בינכם לברר מדוע אתם מאבדים את שלוותכם לנוכח התנהגות זו, מדוע מתעורר אצלך ואצל בן זוגך אי שקט לנוכח התנהגות זו של בתכם- אולי תגלו שהדבר יכול להרגע מעצם הרגיעה שלכם כלפי העניין
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נושא תזונה של ילדים- זה פה?אמא03/08/2009
שלום,
יש לי פעוט בן שנה ושמונה.
בגן,מעון הוא אוכל יפה כך אומרים כך אני רואה הוא עולה במשקל
לרוב מה שאני רואה הוא אוהב אוכל.
וזה נפלא.
אך אצלי משום מה הוא לא אוכל ולרגע נכנס לי פחד שאולי יחסרו לו
ויטמינים,ברזל ועוד.
פחד של אמא.
מה לעשות-אני וודאי אמשיך לנסות- טחינ ה,אבוקדו,ירקות,ביצים ,טונה (הוא אוהב מאד)
לרוב אין לי כח וחשק להכין מדיי בשבילי או לאחרים.
מנסה מאד . אך הוא אוהב את הסימלאק ואו טועם מעט מהאוכל
ולא ממשיך רץ למגירה של הממתקים שלו שהיא כמובן מבוקרת מאד
חטיף ביגליה או דובונים עוגיה או עוגה (אין שוקולד,אין וופלות,אין סוכריות,אין במבה,
ועוד) יש שלוקים ללא צבע מאכל יש פרי ענבים או שזיף.
וכך עובר לא יום ועוד יום.
מה באמת לתת? ולהכין? באיזה זמנים? איך להרגיל לסנדוויץ? איך מרגילים
למעדן ? איך ללמד אותו לאכול קורפלקס עם חלב ? איפה הברזל החשוב?
ולמה אני דואגת או חושבת?
האם לברזל יש משמעות גדולה אל מול עייפות נודעת ואו לא עלינו ועל כל עמו
ישראל מחלת לוקמיה האם יש קשר? (הבת של השכנה חלתה בצורה ה"קלה"
של המחלה והיא בת 6).
האם אני צריכה לפחד ואיך למרות הפחדים הכל יהיה בסדר הוא באמת יאכל
מה שהוא רוצה .או מה שהוא צריך.
המשקל של הילד תקין לגילו עלה באחוזון הוא מקסים ורגיל בונבון אמיתי.
האם הוא יגדל וסוף סוף יישב איתנו בשולחן שבת ויאכל יחד איתנו את האוכל שלי
שאולי הוא לא אוהב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
זהורית אסולין שמחון04/08/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=269 id=link]תזונת תינוקות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד שמלקק את האצבעותאמא מודאגת03/08/2009
מה עלי לעשות עם ילד בן חמש וחצי שכל הזמן מכניס את האצבעות לפה ומלקק אותם? זה כמעט 3 שבועות שהוא עושה את זה וכשאנחנו מבקשים ממנו להפסיק הוא אומר שהוא לא מצליח. כפות הידיים הפכו למחוספסות ולא נעימות למגע. לפני מס' חודשים הוא ליקק את את שורש כף היד באופן אובססיבי והפסיק ועכשיו עבר לאצבעות. מה הסיבה? מה עלי לעשות? אציין שהוא הבכור מבין 3 (יש לנו תינוק בבית), ילד חכם מאד.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם אנחנו מתוסכלים מזה
הורים מודאגים08/09/2009האם ענו לך? גם לנו יש את אותה בעיה, עם ילד בגיל 7, חכם מאוד, ואנחנו מתוסכלים שהוא ממשיך עם זה למרות כל ההסברים שלנו. מרחנו לנו קרם ידיים (כי הן באמת מחוספסות) והשתמשנו גם במרה על קצות האצבעות, וזה לא עוזר. את חושבת שזה קשור לתזונה? במשפחה אומרים לנו שאולי חסרים לו ויטמינים כי הוא לא אוכל פירות וירקות. גם אצלכם זה כך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התבטאות באמצאות בכי -חדש אצלנו...נעמי03/08/2009
שלום!
ביתי בת ה3.5 מגלה בשבועות האחרונים נטייה להתפרצויות בכי משולבות במרדנות עיקשת.
עלי לציין שמעולם לא התנהגה כך (לפחות לא איתי) ותמיד יכולתי לדבר לליבה ודרך הגיון פשוט למדי. היא ילדה מאוד אקטיבית בעלת שמחת חיים שהפכה לילדה עם נטיה לחוסר שביעות רצון עיקש ובלתי מתפשר בכל דבר.....(לא חלו שום שינוים משמעותיים בחיינו!)
מה לעשות? הפחד הגדול שלי שההתנהגות הולכת ומשתרשת, וזו הפכה להיות דרך לגטימית להבעת חוסר שביעות רצון, מכל דבר שלא הולך בדיוק כמו שהיא רוצה. והיא ממש מתעקשת על כל דבר קטן החל מנעילת נעליים עד להתעקשות לעוד סיפור בלילה אחרי שקראנו כבר די הרבה.
מפחיד אותי לחשוב שהיא משתנה בצורה כל כך דרסטית, תמיד התגאתי ביכולת שלה לשאת שינויים בקלות יחסית, ולזרום איתנו כמו שאנחנו זורמים איתה (תוך גבולות ברורים מאוד) ופתאום היא מגיבה על כל דבר (הקטן ביותר לדג' רוצה לצפות בתוכנית בטלוייזיה בזמנים לא זמנים, או לאכול משהו ספציפי או סתם לבכות כי נזכרה פתאום במשהו אתמול שהרגיז אותה).
אנא עזרו לי עם הבכי והנדנוד הזה כדי שלא יהפוך לחלק מחיינו.
מה הדרך הנכונה לחזור למסלול ????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפרצויות בכי ומרדנות
ד''ר שירי שדה שרביט03/08/2009נעמי שלום,
את מגלה עכשיו בבתך צדדים והתנהגויות, אשר לרוב מופיעים כשנה וחצי קודם. כנראה שלבתך יש מזג מאוד נוח, אולם מבחינה התפתחותית, כמו כל ילד, היא גם בודקת את הגבולות ומתקשה להתמודד כשאינה מקבלת את מבוקשה. ככל שילדים גדלים, הם "נחרדים" לגלות את הכוח המועט שלהם, ביחס למבוגרים ולהוריהם בפרט, ומנסים לשנות את המשוואה לטובתם. ברם, ברור שבראייה לטווח רחוק, חשוב שההורים יקבלו את ההחלטות ההולמות את הסיטואציה, ושהילדים יפנימו את סמכות ההורים כדבר חיובי.
חשוב לתת לה תחושה שהיא יכולה גם להשפיע על הסביבה ולבחון את בקשותיה לעניין ולא להגיב בלאו גורף, אולם להבהיר שאתם ההורים הקובעים את התנהלות חיי המשפחה. הדרך הטובה ביותר היא להציב גבולות כשנדרש, ולהתייחס לכך באופן ענייני, גם אם ההתייחסות שלה היא מאוד דרמטית.
בהצלחה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא מודאגתקרן03/08/2009
שלום רב , ביתי בת החמש ביקשה מילד בגן שיגע באבר מינה פעם אחת ובפעם הנוספת השתתפה במשחק כזה הסברתי לה לגבי משחקים אסורים וגם הבהרתי לה שאעניש אותה אבקש לדעת איך להתנהג במקרה כזה אני ממש פוחדת כי נראה שהיא ממש מסכימה לכל המגעים הללו
נא עזרתכם בהקדם !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקרנות מינית
ד''ר שירי שדה שרביט03/08/2009קרן שלום,
הסקרנות המינית של בתך היא טבעית לגילה. האחריות מוטלת עלייך בהבהרת הנושאים של פרטיות הגוף ואברי המין בפרט. תוכלי להיעזר בספרי ילדים על גוף האדם ולהסביר לה דברים שונים ששואלת, ובמקביל להעביר מסר ברור של הימנעות ממגע גוף בגוף.
בהצלחה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה ממוצץפלג03/08/2009
שלום רב
ילדתנו בת 3.5 החליטה על דעת עצמה כי היא זורקת את המוצץ במסיבת הסיום שנערכה ביום שישי בגן. שמחנו על כך ערכנו טקס,צילמנו ואף הבטחנו לה מתנה כאות על התנהגותה הבוגרת.
באותו היום ישנה אצל סבא וסבתא והכל היה בסדר, חזרה אלינו בשבת ,קנינו לה מתנה ואז:
כל ערב היא לא נרדמת,בוכה בלי הפסקה,אנו יושבים חידה במשך שעות כדי להרדימה,אומרת שהיא מתגעגעת למוצץ ומצטערת שזרקה אותו,היא מתעוררת כל הזמן מתוך שינה ובוכה.
האם להחזיר לה את המוצץ ולגמול אותה מהיסורים?
האם לקחת לה את המתנה שקיבלה בתמורה?
האם להישאר איתנים ותוך כמה ימין היא תוותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה ממוצץ
ד''ר שירי שדה שרביט03/08/2009פלג שלום,
התשובה לשאלותייך היא מאוד אינדיבידואלית, ואין מסר פסיכולוגי מובהק ואחיד לגבי המועד המתאים לגמילה.
באופן אישי אוכל לומר לך (וייתכן מאוד שפסיכולוגית אחרת תחשוב אחרת), שבתך כן הפגינה מוטיבציה מסוימת להיפרד מהמוצץ ולהפגין "התנהגות בוגרת" כדברייך. אולם תמיד קיימת גם אמביוולנטיות והתלבטות כשאנחנו נפרדים מדברים. חשוב לתת לכך לגיטימציה ולומר לילדה שבאמת קשה להיפרד מהמוצץ כשהיא רגילה אליו כל-כך, אבל לעודד אותה ביכולתה להמשיך עם הגמילה. רצוי לתת לה אובייקט אחר שירגיע אותה, כמו דובי, כוס מים, חיתול בד למולל בידיה וכדומה, במקום המוצץ. כמו כן, מומלץ להמשיך עם הפרסים בלילות בהם מצליחה לישון, גם כשהשינה אינה רציפה. לטעמי, לאחר מספר ימים, היא תוכל לחזור לישון כהרגלה גם ללא המוצץ.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רכיבה טיפוליתאמא02/08/2009
לבני בן ה-7 קשיים רגשיים הכוללים חוסר בטחון עצמי ויסות רגשות ויכולות חברתיות.אודה להתייחסותכן לגביי רכיבה טיפולית על סוסים.האם יכול לעזור לו ולקדם אותו.בנוסף מטופל בטיפול פסיכולוגי רגשי.תודה מראש ברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר טיפולים לילד
ד''ר שירי שדה שרביט03/08/2009ברכה שלום,
רכיבה טיפולית היא תחום טיפולי אשר יכול להעניק מענה לקשיים רגשיים מסוימים. היות והילד כבר נמצא בטיפול פסיכולוגי, רצוי שתחשבו במה הרכיבה עשויה לתרום לו מעבר לטיפול. אולי הפנייה למטפל נוסף היא מתוך תסכול שלכם או של הילד מאי התקדמות / התקדמות איטית מדי לטעמכם בטיפול הנוכחי. לעתים שני טיפולים מסוגים שונים משלימים זה את זה ומסייעים לילד, ולעתים יש ילדים אשר מתבלבלים מעודף מטפלים, ולא נשאר להם הרבה זמן פנוי לעצמם מרוב שאחרי הצהריים שלהם רוויים בטיפולים.
כדאי להתייעץ עם הפסיכולוג המטפל הנוכחי לגבי הטיפול בקונסטלציה הקיימת, להביע את דעתכם ולשמוע את התרשמותו. במידה ואתם מחליטים לפנות לטיפול נוסף, הכרחי בעיניי לתת לכל אחד מהמטפלים ויתור סודיות כדי שהמטפלים יעבדו בשיתוף פעולה לטובת הילד ולטובתכם.
בהצלחה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנתיים שוקל 20 קילו??הדר02/08/2009
שלום רב
שמי הדר ואני אמא לבני המתוק בן השנתיים. מאז שהיה תינוק הוא נחשב לגבוה יחסית אך גם המשקל נטה תמיד לגובה....למרות שתמיד קיבלתי תגובה חיובית לגבי זה מהטיפת חלב. כיום הוא בן שנתיים ושוקל 20 ק"ג יש לציין שהוא בהחלט (גם בעיני אחרים) נראה בן 3
אנא אשמח לדעת אם אני צריכה לפנות לדיאטנית מעבר לספורט והורדת המאכלים הלא מועילים.
תודה מראש על התשובה
הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנתיים שוקל 20 קילו
ד''ר שירי שדה שרביט03/08/2009הדר שלום,
לגבי המשקל, כדאי להתייעץ עם אחות טיפת חלב ועם רופא הילדים, אשר יוכלו להעריך זאת לאור ההתפתחות מאז הלידה, וכן מבנה הגוף שלך ושל אביו והתורשה המשפחתית.
בהתייחס למזון, אתם ההורים הם אלו שיודעים באיזו מידה תזונת הילד מורכבת ממאכלים מזינים ובריאים, וכמה מאכלים פחות מועילים הוא אוכל. כמובן שגם אתם יודעים באיזו מידה הוא פעיל גופנית. אם את מאמינה שהתזונה והפעילות אינן מאוזנות, כדאי לפנות לדיאטנית ילדים, אולם רצוי לעשות זאת לאחר הבירור הרפואי.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה על הפרדת תאומים בגניםגלי02/08/2009
ליאת שלום,
יש לנו תאומים זהים, בני ארבע. רופא התפתחות המליץ לנו להפריד ביניהם בגן בשנת הלימודים הקרובה. אצלינו במושב יש רק גן אחד, ועל כן ניסינו לרשום את הבנים לשני גנים מקבילים בקיבוץ שליד המושב שלנו. הניסיון לא הצליח מאחר ובגנים אלה אין מקום. הפתרון שהציעו לנו במועצה הוא שאחד הבנים יעבור לגן במושב אחר, עם ילדים שהוא לא מכיר כלל. אנחנו מאוד מתלבטים, האם להעביר את אחד הבנים לגן חדש, ולהשאיר את השני עם כל חבריו המוכרים לו מאז ומתמיד במושב שלנו.
במידה וישארו בגן יחד, הגננת תנסה להפריד ככל שיתאפשר לה במסגרת הגן, ולבנות עם פסיכולוגית המועצה, תכנית שתעודד את עצמאותם וכושרם החברתי.
מה דעתך? האם כדאי להפריד, או שאפשר לנסות עוד שנה יחד?
תודה רבה.
גלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרדה של תאומים
ליאת גרוס04/08/2009שלום גלי
אכן בדר"כ מומלץ להפריד למרות שיש גם אנשי מקצוע שטוענים שכדאי להפריד רק מכיתה א'.
אני אישית (כאמא לתאומות בין השאר) מאמינה שנכון להפריד כבר בגן אבל לא בכל מחיר.
במידה ואחד מהם יעבור לגן במושב אחר, יהיה יותר מורכב להפגיש אותו עם חברים אחר הצהריים, (ובעיקר כי הורים של חברים מהגן לא ירצו להסיע אליכם). זה עלול להיות מחיר כבד כי בגיל זה הנושא החברתי אחר הצהריים הוא משמעותי.
אם מדובר על עוד שנה, נראה לי נכון לרשום את שניהם לגן במושב, אבל מכיוון שזה לא יקרה באופן טבעי בגנים, חשוב למצוא דרך לעבוד איתם בבית על הנפרדות בינהם. במקרה הצורך, עזרה מקצועית (הדרכת הורים ע"י מישהו שמבין בתאומים) יכולה לתת כלים לעשות זאת.
בגן חובה הייתי ממליצה להפריד, ובטח ובטח בבית הספר.
תהני מהם. לדעתי תאומים זו מתנה מופלאה ממש.
ליאת גרוס
מודיעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדעתי להשאיר יחד
מיכל21/02/2011אני אמא לתאומות בנות 5.בתחילת השנה במצב דומה, החלטנו להשאירן יחד. נראה לנו בעייתי שילד אחד יהיה מנותק חברתית. בכל מקרה כדאי להפריד ככל שניתן במסגרת הגן ואחה"צ.
אולם,כמובן שדחיפות ההפרדה היא ספציפית ושונה לכל זוג תאומים ולכן שיקול הדעת הוא שלכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגרסיה עקב תינוקת חדשהמריה02/08/2009
שלום בר!
בני בן שלוש וחודשיים גמול מזמן.ךפני חודש נולדה לי בת - הוא קיבל אותה מאוד יפה (אפילו יותר מידי). לאחרונה הוא חזר להרטיב בלילה וים בשנת צהריים בגן. כמו כן נהיה מתוח וחסר סבלנות.
מה לעשות להתייחס לכך שהוא מרטיב או לא להגיד שום דבר??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגרסיה בגמילה לאחר הולדת אחות
ד''ר שירי שדה שרביט03/08/2009מריה שלום,
ההתנהגות של בנך היא נורמטיבית וצפויה. מרבית הילדים מקבלים את האח החדש במאור פנים, לעתים במידה שנראה להורים מופרזת, ולאחר כחודש מתחילה תקופה של רגרסיה בהתנהגות, תלותיות מוגברת ומצבי רוח משתנים, אשר נמשכת לתקופה של מספר חודשים.
תוכלי להבין, שתגובותיו של בנך הן תואמות את המצב והציפיה מילדים במצבו. כיוון וכבר היה גמול, חשוב להמשיך עם הגמילה ולהעביר מסר שהוא גדול ויכול. אל תתייחסו לפספוסים במתח רב או בכעס, וסביר שהם יחלפו והילד יחזור להרגל הקודם, לאחר זמן מסוים. כמו כן הכרחי לוודא שבנך מקבל מספיק יחס אישי וזמן בלעדי איתך, עם אביו, ועם דמויות קרובות נוספות במידה וישנן.
שתהיה הסתגלות משפחתית מוצלחת,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות של ילד בן 11 חודשיםמלכה נעמה02/08/2009
היי!
בני בן 11 חודשים ולאחרונה מתנהג בצורה שמאוד מלחיצה אותי ואיני יודעת כיצד להתמודד איתה .
בכל פעם שאינו מקבל חפץ שמעוניין בו ( כי הוא מסוכן בשבילו ) או שרוצה שירימו אותו ואיני ניגשת אליו הוא פשוט דופק בחוזקה את מצחו ברצפה או במעקה הלול/מיטה במידה ונמצא בה , או לעיתים אף מכה באמצעות ידו על מצחו .
תחילה לא האמנתי כי יש קשר בין הרצונות שלו למעשיו אך כעת אני בטוחה לחלוטין כי אכן כך .
איני יודעת כיצד לנהוג מכיוון שמצד אחד אם לא אתייחס אליו עלול לקרות לו משהו כי הוא מכה בחוזקה עד כדי כך שיש לו המון סימנים כחולים, ומצד שני אם ארוץ אליו בכל פעם הוא יבין שזה פשוט עובד עליי וימשיך במעשיו .
מה לעשות?? והאם יתכן כי תינוק בגיל כזה יתנהג בצורה כזו??
אודה לכם אם תייעצו לי בנדון מכיוון שכל יום שעובר מתווספים לבני עוד סימנים כחולים ואני דואגת כי בסוף ההתנהגות שלו תסתיים באסון .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק שמכה את עצמו
ד''ר שירי שדה שרביט03/08/2009מלכה שלום,
לאור העובדה שבנך סובל מסימנים כחולים עקב חבטות הראש, חשוב שתפנו במהרה להתייעצות אצל רופא הילדים ובמכון להתפתחות הילד. ייתכן שמדובר בבעיה של ויסות חושי או תחום אחר, שלא ניתן לאבחן דרך האינטרנט. במידה וייפסלו בעיות פיסיולוגיות , אפשר יהיה לייעץ לך בנושא הצבת גבולות לילד.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעייה התנהגותית של בן 4גלי02/08/2009
שלום לכן,
בני בן 4. לדעתי, ולדעת הסובבים אותי (חלקם מקצועיים יותר) יש לו בעיה בהתנהגות. הוא מדבר בלי הפסקה, לא מקשיב, כועס על מי שמנסה להשחיל מילה, מתרוצץ מצד לצד כשהוא מדבר.בדרך זו, הוא לא מצליח לשחק עם חברים. חשבתי שהוא היפראקטיבי, אך אמרו לי שיש שאולי הכישורים החברתיים שלו נמוכים. עלי לציין כי הוא ילד נבון - כבר קורא, בעל אוצר מילים רחב. יודעי דבר אמרו לי שיש אצלו פער ענק בין הeq לiq. הייתי מעוניינת לדעת באיזו בעיה מדובר לדעתכן, והאם יש מרכזים שמטפלים בבעיה כזו. אמרו לי שאם לא אטפל בכך בהקדם, לכשיתחיל את כיתה א' יסבול מבעיות חברתיות - כי לא יצליח ליצור קשר עם חברים.
אודה לכן על סיוע.
גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 4
ד''ר שירי שדה שרביט03/08/2009גלי שלום,
את מתארת תכונות והתנהגויות, שחלקן הרבה מעל המצופה מכפי גילו של בנך (כמו קריאה בגיל 4) וחלקן עשויות להיות תואמות לגילו ומינו, או שאינן - אולם קשה לדעת זאת מהפרטים שמסרת. הבחנתי בכך שאת משתמשת במונחים מקצועיים רבים ושאנשים שונים כנראה אומרים כל מיני דברים על הילד ומעצימים את הדאגה שלך.
לטעמי כדאי להתייעץ עם הגננת, האם היא רואה בהתנהלותו של הילד משהו חריג. במידה וגם היא מוטרדת, תוכלי לפנות למכון להתפתחות הילד לשם התייעצות.
בהצלחה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)