פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שאלה דחופה
    סגלית
    17/08/2009

שלום,
    אני אמא לשני ילדים , ילד בן 11 וילדה בת 7 . בשבוע האחרון גיליתי כי לעיתים שאיני מרשה להם לעשות דבר מה שהם רוצים הם משקרים ואומ רים שלא עשו. היום היה מקרה דומה (שטותי על טלויזיה) אבל היה ברור לי שהם שיקרו ואמרתי להם זאת והם הודו. הסברתי להם את המשמעות של השקר והבעייתות בנושא. אני מאוד חוששת מכך. מה נ יתן לעשות ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שקרים

ד''ר שירי שדה שרביט
    17/08/2009

סגלית שלום,
    שקרים הם התנהגות אנושית שגם אם אינה נעימה לנו, היא חלק מהחיים. יחד עם זאת, חשוב מאוד שתדגישי בפני ילדייך את ציפייתם מהם לכנות ואמינות. אני חושבת שבמקביל למסרים החינוכיים (וסנקציות במקרה הצורך) חשוב גם להקשיב לשקרים ולנסות לברר עם עצמנו מדוע הילד שיקר דווקא עכשיו ובנושא הזה - אולי בזמן החופש ההגבלה על צפייה בטלוויזיה היא רבה מדי, לדוגמא, או שילדייך מתקשים להעסיק את עצמם בדרכים אחרות. לדברים הללו יש משמעות שרצוי מאוד להעמיק בה.
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה -בבקשה תענו הפעם
    מזי
    17/08/2009

שלום,

אנו משפחה שגרים בחו"ל בני בן השמונה חווה נטישה של אביו למשך חצי שנה הוא נסע לפנינו ואחרי חצי שנה אנו הצטרפנו אליו. בני היה אז בן שנתיים.
    בני ממש חרד לישון לבדו בלילה כל לילה הוא עובר אלינו למיטה באופן קבוע ובאותה השעה יש לציין שגם כשהוא ישן הוא לא רגוע לא רפוי השינה שלו היא לא שינה עד שהוא מגיע אלינו למיטה . עד לפני כמה חודשים הוא גם לא היה מסכים לישון לבד בחדרו והיינו צריכים להיות איתו עד שיירדם. לבסוף החלטנו לעשות לזה סוף והא ישן לבד במשך כמה חודשים. כיום המצב הוא כזה שבני שוב אינו מסכים לישון לבד בטענה שהוא מפחד מכל מיני סרטים שאחיו הגדולים רואים . כל ערב זה סיוט אחד גדול של בכי ופחדים ללא פופורציות. כמובן שדיברנו על הפחדים ניסינו להבין ממה הוא פוחד לשנות את חדרו בטענה שישנם דברים בחדר שמפחידים אותו אך שום דבר לא עזר. בתקופה האחרונה בעלי נעדר הרבה מהבית עקב נסיעות עבודה יכול להיות שיש קשר להחמרה של המצב? אני נואשת וצריכה עזרה דחוף מה עלי לעשות? תודה

הוספת תגובה

• עניתי לך בשאלתך הקודמת

ד''ר שירי שדה שרביט
    17/08/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ לגבי התנהגת פעוטה
    ליאור
    17/08/2009

שלום רב, יש לנו תינוקת בת שנה וחצי. אנו נתקלים בכל מיני סיטואציות, שרובן קשורות להצבת גבולות, שאיננו יודעים כיצד להתמודד איתן. אנו מעוניינים להיפגש עם איש מקצוע למספר פגישות. האם חשוב שאותו איש מקצוע יהיה פסיכולוג ילדים? קיבלתי המלצות על יועץ משפחתי אבל שאינו פסיכולוג ואני מתלבטת

לקביעת תור
    סגירה
    ייעוץ לגבי התנהגת פעוטה

הוספת תגובה

• יעוץ לגבי התנהגות פעוטה

ליאת גרוס
    18/08/2009

שלום ליאור
    אם קיבלת המלצות לגבי היועץ המשפחתי, והוא אכן מוסמך ליעוץ משפחתי, אל תפסלי אותו רק כי אינו פסיכולוג, בעיקר בנושא כמו הצבת גבולות.
    חשוב לוודא כי אכן מתמצא בגיל שנה וחצי כי הצבת גבולות בגיל זה שונה מאד מאשר בגילאים מאוחרים יותר.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

נטע
    18/08/2009

ליאת, אולי את צודקת בקשר לפגישה, כי זה באמת מה שאני רציתי כבר לעשות.
    יש דבר כזה שהילדה נמצאת בחרדה כשאני לידה? למשל, כעט היא בקייטנה, כשאני היתי איתה
    שם ביום הראשון למס שעות היא לא זזה ממני ופחדה כל פעם שאני קמתי, זזתי או נעמדתי.
    להבדיל כשאני לא נמצאת איתה כעט בקייטנה, אלא רק מביאה. היא מתנהגת לגמרי שונה,
    משחקת,משטפת פעולה וכד. האם זה נורמלי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות אחרת ליד אמא

ליאת גרוס
    22/08/2009

שלום נטע
    את מתארת התנהגות נורמלית לחלוטין שמתרחשת אצל ילדים ואימהות רבות. הסיבה לכך קשורה לילד ולהורה (הרבה פעמים להורה)
    . את יכולה ללמוד מכך שאפשר לסמוך על בתך שתתמודד ושלא צריך להתרגש כל פעם שמתקשה להיפרד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 7 עם קושי רגשי
    אמא
    17/08/2009

ילדי בן 7 המטופל בטיפול רגשי אצל פסיכולוגית מזה כשנה וחצי.ישנו קושי אורגני בויסות-זקוק לזמן התארגנות הכולל אי שקט פנימי.כל הזמן זז קדימה אחורה בישיבה ,התרגשותו מוגזמת והתעצבנות מוגזמת גם כן.לפני שבועיים התחלנו טיפול בספורט עם קבוצה קטנה של 4 ילדים.מה שמדאיג אותי זה שהמדריכה אמרה לי שהיא אמרה לילדים בתחילת השיעור שמשחקים בתופסת ובני נלחץ קפא במקום ואמר לא לא.המדריכה חושבת שכדאי שיתחיל טיפול תרופתי לחרדות.לאחר מכן השתחרר ושיחק יפה .מה דעתך???האם נחוץ???הילד בכיתה קטנה בבית ספר רגיל ומטופל שם בטיפול באומנות...מה עוד צריך?????האם חרדות אלו נעלמות עם הטיפולים??.אודה לעזרתך תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 7 עם קושי רגשי

הוספת תגובה

• חרדות ?

ליאת גרוס
    17/08/2009

את מתארת קשיי ויסות וחשש לשחקבתופסת. זה עדיין לא חרדות. בטח לא כאלו המצריכות טיפול תרופתי. בעיקר שבהמשך השתחרר ושיחק יפה.
    לא ברור לי על אילו חרדות את שואלת. האם לילד חרדות בחיי השגרה?
    התייעצי עם הפסיכולוגית המטפלת בו ומכירה אותו. רצוי שהיא תשוחח עם האחראית על נושא הטיפול בספורט ושיהיה תיאום בינהן.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים
    אתי
    17/08/2009

בני בן שנתיים וחודש אני מנסה להתחיל בגמילה מחיתולים דבר שלא עולה יפה כל כך
    הוא מודיע כאשר יש לו יציאה אך מסרב לעשות בסיר או בשירותים דבר המלווה בבכי
    כאשר אני מורידה לו את החיתול הוא הולך לצד ועושה את צרכיו על הרצפה .
    מה עליי לעשות כדי שיכול להיגמל בצורה נכונה

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מחיתולים

הוספת תגובה

• תענו לי בבקשה

אתי
    18/08/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים

ד''ר שירי שדה שרביט
    20/08/2009

אתי שלום,
    אני מפנה אותך לעמוד השאלות הנפוצות, בו ישנה תשובה שתוכל לסייע לך.
    אוסיף על כך, שילדים רבים אינם מביעים מעצמם רצון ועניין בגמילה, אלא הם זקוקים לעזרת ההורים ולנחישות ההורים בגמילה (מחיתולים/הנקה/מוצץ/בקבוק וכדומה). ברגע שאת תשדרי לילד שתהליך הגמילה החל, יהיה לך יותר קל ללוות אותו בכך ולסייע לו בקשייו.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יחס לאחות
    אורה
    17/08/2009

מה לעשות כשאח כל הזמן מעליב את אחותו הקטנה אומר שהיא טיפשה מכוערת וכו' והאחות האמצעית כל הזמן מצטרפת, איך צריך להתייחס להעניש או לא דיבורים לא עוזרים

לקביעת תור
    סגירה
    יחס לאחות

הוספת תגובה

• יחס לאחות

ליאת גרוס
    18/08/2009

שלום אורה
    ניתן וכדאי לעשות שני דברים במקביל. הראשון: להגיב באופן מאד אסרטיבי ואפילו להרחיקו מהאיזור כאשר מתחיל להעליב את אחותו. לא ציינת בני כמה הילדים אז קצת קשה להתייחס.
    השני (והחשוב שבלעדיו אין סיכוי שהראשון יעזור) י: שאלי את עצמך מדוע מעליב אותה. אולי מקנא ? אולי היא מעצבנת אותו בדרכה ? אולי מנסה בעצם לעצבן אותך ? אולי זה תורם לבטחונו העצמי כי מרגיש טוב ממנה ? יש סיבה ! נסי להבינו ולענות על צרכיו ! משהו קורה במארג המשפחתי בין האחים. מה קורה?
    אם את מרגישה כי אינך יודעת, ניתן להתייעץ עם פסיכולג משפחתי או חינוכי.

בהצלחה

ליאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין תשובה
    מיכל
    17/08/2009

שלום, שאלתי שאלה ב 14/8 וטרם קיבלתי תשובה.
    איך מסבירים לילד בגיל 3 שאבא שלו לא גר איתנו יותר, ואנחנו מתגרשים.

לקביעת תור
    סגירה
    אין תשובה

הוספת תגובה

• מיכל שלום, ראי תשובתי לשאלתך בהמשך

ד''ר שירי שדה שרביט
    17/08/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התיעצות הנוגע לקבוצת גיל בגן
    אירה
    17/08/2009

בני( בן 3 וחודש) נמצא בגן פרטי (המוכר על ידי משרד החינוך), בשנה שעברה היה בקובצת גיל של ילדים שבממוצע יותר גדולים ממנו כמעט בשנה. כלומר, רוב הילדים שם כבר חגגו יום הולדת 4. זאת היתה החלטה על סמך היעוץ של סגל הגן כי ראו שהתפתחותית הוא מתאים יותר לשם מאשר להיות בקבוצה בה יהיה הכי גדול.
    מנסה קצת לאפיין את הילד: חכם מאוד, בעל תפיסה מאוד מהירה וזכרון יוצא דופן (מכיר דברים ומזכיר לי אותם מהיותו בן שנה וחצי, יודע כבר את כל א'-ב' (מבלי שאני ניסיתי ללמד אותו, אלא רק על סמך מה שהתחילו ללמוד בגן), אוהב מאוד לשיר, וורבלי מאוד (מתקן אחרים ושם לב כשלא מדברים נכון, התחיל לדבר מוקדם, כל הזמן מדבר גם כשמשחק לבד עם עצמו), עוצר המילים שלו עשיר מאוד. לצד זה, הוא ילד עדין יחסית (לא מרביץ, לא מגלה שום סימני אלימות), מקשיב לכך שמלמדים אותו (גם בבית וגם בגן) להביע את כעסיו במילים ("אני כועס עליך", "זה לא נעים לי", אני לא מרשה לך" וכד'), גם אם מקבל כתשובה לכך מכה מילד אחר. לאחרונה (בכמה חודשים אחיאירם) התחיל יותר לעמוד על שלו. יאיר הוא ילד רגיש - דברים חדשים אליהם נחשף יכולים לגרום לו לנדודי שינה .

למרות שהוא ילד פתוח, הוא אוהב לשחק לבד, ועושה רושם שרוב הזמן הוא לא "זקוק" למחיצתם של ילדים אחרים בשביל שיהיה לו מצב רוח טוב (רוב הזמן,אגב, הוא נמצא במצב רוח טוב, ילד חייכן), יכול להעסיק את עצמו לבד בגן בכל מיני משחקים. נענה למשחקים אם מזמינים אותו. עד כמה שהבנתי מהגננת יש 2 ילדות בגן שלו שמשחקות איתו כל הזמן (החשש שלי שהן רואות בו יותר בובה מאשר חבר שווה), יאיר קטן יחסית (רזה וקצת יותר נמוך מבני גילו).

מבחינה התפחותית (גם על סמך מה שאני רואה וגם לפי דברי הגננת שליוותה אותו בשנה שעברה) יאיר נמצא בקבוצת גל הנכונה ואף בחלק מהנושאים "עובר אותם" בגלל תפיסתו וזכרונו. בגן הוא אוהב לשתף פעולה במפגשים/חוגים. מבחינתם הוא ילד מקסים (קשה להתווכח :-)) ונוח.

הוספת תגובה

• ... המשך

אירה
    17/08/2009

ההתלבטות הגדולה שלי היא בנוגע לגן השנה - כמעט כל קבוצת הגיל שלו תהיה ב"טרום חובה" (ילדים שבספטמבר יהיו בני 3.8- 4.8) גננת אחרת, התפחותית (לטענת המנהלת הפדגוגית) הוא מתאים לקבוצ גיל זו (למרות שיהיה רק בן 3.2 בספטמבר), אך רגשית (למרות שילד בוגר ועצמאי) הוא עדיין לא יוצר אינטרקציות חברתיות המקובלות לגילו. הם טוענים כי ההפתחותית הקוגנטיבית באה אצלו על חשבון הצורך באינטרקציות עם ילדים. חשוב להדגיש כי לא נדובר בילד מופנם, אלא פתוח ושמח, אניחושבת שהוא פשוט "לא יודע" איך ליצור קשר עם ילדים על מנת להזמין אותם לשחק איתו. כך, למשל, כשאנחנו נמצאים בגני משחקים- ואני רואה שהוא נמשך לילדים אחרים (בנות בעיקר) הוא מתחיל לעשות להם (להן:-)) פרצופים מצחיקים ולהתנהג קצת כמו ליצן - זאת הדרך שלו . מה שנקראה, הוא "ילד טוב", אין לו שום תחושה של "רכושנות", מתחלק תמיד בכל מה שיש לו עם כל הילדים בגן משחקים אך אם רוצה לבקש משהו ששייך לילד אחר - פונה אלי. (אני כמובןף מפנה אותו ללכת ולבקש ולא מבקשת בשמו)

האפשרות השניה - היא להשאיר אותו עם גננת שהיה איתה בשנה שעברה (שם ייהו ילדים בני 2.8 - 3.7, קבוצת גיל שפורמלית הוא בדיוק מתאים להיות בה).. מצד אחד, בקבוצה זו יהיה לו משעמם (כי כל פעילויות העשרה והלימוד שהוא כל כך נהנה מהם לא יעניינו אותו ובגלל שהוא ושבב הוא עלול גם להפריע לקבוצה/גננת) אך מצד שני, יכול להיות שילדים בקובצת גיל בה נמצא מתייחסים אליו כאל "קטן" ולכן לא נוצרות למעשה אינטרקציות חברתיות (הם לא מזמינים אותו לשחק איתם, חוץ מאותן שתי בנות, והוא לא "מזמין את עצמו" כי הוא, בגלל אופיו, לא זקוק לזה ויכול להרגיש מצוין גם כשמשחק לבד..)

מצטערת מאוד על הארוך, אמשח לקבל את חוות דעתכם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה, כי אני חושבת שהודעתי פוספסה

אירה
    18/08/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב מקפיצה

אירה
    19/08/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות

ליאת גרוס
    21/08/2009

שלום אירה
    ראיתי את הודעתך כבר לפני מספר ימים . לא עניתי משום שאנני בטוחה בתשובה. אני רואה כי את מקפיצה שוב ושוב ושאף אחת אחרת אינה עונה והיה חשוב לי שתדעי שאני מתלבטת איתך, וכמוך אין לי תשובה.
    מה סוג הקושי החברתי. האם אוהב להיות לבד? האם יוצר קשר עין עם אחרים? האם מסוגל להתחבר גם לרגשות של אחרים ? האם מבין חוקים חברתיים? האם נהנה לשחק עם ילדים בוגרים ממנו ?
    נסי לענות לי ונמשיך משם...
    במקביל את יכולה כמובן להקפיץ את השאלה ולבקש גם תגובות נוספות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחירת גן

ד''ר שירי שדה שרביט
    20/08/2009

אירה שלום,
    אם הבנתי נכון, בנך התברך ביכולות קוגניטיביות-אינטלקטואליות גבוהות, הוא סקרן וקולט דברים גם מבלי שילמדו אותו, והוא נמצא ברמת התפתחות מעל המצופה לגילו. אולם ברמה רגשית-בינאישית ההתפתחות שלו תואמת לגילו , או לעתים מעט נמוך מהמצופה. לאור זאת, ובמיוחד בהתחשב בהמלצת הצוות המכיר אותו, איני רואה סיבה למה להעביר אותו לקבוצה בה הילדים מבוגרים מגילו. בסיטואציה כזו יהיה לו קשה עוד יותר לתקשר עם הילדים האחרים והקושי החברתי יימשך.
    בהצלחה בבחירתך,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 4 מתחצף.....
    אמא
    16/08/2009

בני בן 4 ילד חכן ומפותח לגילו.
    החל ללמוד קללות כמו בן זונה (סליחה על הביטוי) מפגרת מטומם וכדומה.
    בהתחלה הוא היה מקלל ילדים בגן, היום הוא מקלל גם אותנו כשהוא כועס.
    אנחנו מענישים אותו ושולחים אותו לחדרו בכעס. שם הוא חושב על מעשיו וכמובן מדברים איתו על כך אח"כ, ואומרים לו שבביתנו לא מקללים ולא משתמשים במילים לא יפות.
    כל ההתנהלות שלנו לא ממש עוזרת, הוא ממשיך לנסות ולא תמיד שולט בעצמו ומקלל, מה לעשות?
    פעם אחת אמר לי מטומטמת ולא דיברתי איתו כמעט כל היום בטענה שפגע בי ושאני לא מדברת עם מי שמדבר אלי לא יפה, האם תגובתי נכונה?

לקביעת תור
    סגירה
    בן 4 מתחצף.....

הוספת תגובה

• שכחתם אותי.......

אמא
    17/08/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 4 מתחצף

ליאת גרוס
    18/08/2009

שלום לך
    את צודקת לחלוטין שאת לא מקבלת קללות והתחצפויות מילד בן 4. חשוב שתגובתכם תהיה אסרטיבית ותלווה בעונש קצר ומיידי למשל שאם קילל לא יקבל את מה שביקש או כניסה לחדרו ל5 דקות
    . לא נכון לא לדבר עימו יום שלם. ילד בגיל זה מתקשה להכיל תגובה זו.כמו כן, אל תסתמכי על יכולת האמפתיה שלו כלפייך וכלפי העובדה שנעלבת ואל תנסי לעשות לו ייסורי מצפון
    . המסר שהעברת באופן חד משמעי היה נכון: בביתינו לא מקללים ! תתמידי במסר זה באופן נחרץ ואסרטיבי וסביר שיתנהגותו תשתנה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, תודה , תודה

אמא
    18/08/2009

עזרתם לי מאוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מטפלת
    שירלי
    16/08/2009

התפנה מקום במשפחתון שלי, תינוקות מגיל 3 חודשים ועד 3 שנים יוכלו להתקבל בשמחה ובהנאה רבה למשפחתון קטן של עד 4 ילדים עם תשומת לב רבה ואהבה מקסימאלית, טיולים בגינה ומשחקי התפתחות, מוזיקה ואושר גדול. באזור בת ים גבול חולון ומערב ראשל"צ

טיפלתי בשתי ילדות במשך כ - שלוש שנים, בגילאי ארבע ושנה. מהצהריים ועד הערב. עברתי איתן גמילה מחיתולים, העברה בין דייסה לאוכל מוצק, יום יום סיפורים ומשחקים, וכמובן המון תשומת לב ויחס חם ואוהב. לאחר מכן פתחתי משפחתון בו 4 ילדים בגילאים דומים אשר היו וגדלו יחד שנה וחצי. עברתי קורסים של החייאת ילדים, וחוג של הורים וילדים אשר התמחה בחינוך נכון והקשבה לצורכי הילד. בנוסף למדתי עיסוי תינוקות והרגעה במגע.
    המלצות יינתנו לכל דורש.

אני אישה חמה שאוהבת ילדים צוחקים ומאושרים, יודעת ואוהבת לטפל ולשחק איתם, בעבר ההייתי בקורס של הורים וילדים, מתעניינת מאוד בנושא, טיפלתי רבות בילדים ובגילאים שונים, בעלת סבלנות וחשיבה יצירתית.

8:00 - 16:00 1500 ש"ח ניתן להתגמש בשעות לפי נוחות ההורים.

לקביעת תור
    סגירה
    מטפלת

הוספת תגובה

• ממתי שמים כאן פרסומות בחינם?

אמאלה2
    16/08/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התערבות הסבתא במריבות הנכדים
    רונית
    16/08/2009

שלום,

במשפחתי יש מספר נכדים בעלי אותו גיל, וכשהם נפגשים מתעוררים ויכוחים בין נכדים על המשחקים,
    אשר גוררים את התערבותה של הסבתא אשר לוקחת את המשחק מילדי , שהנו הקטן מבין כולם (בן שנה וחודשים) ואינו מתאונן רבות והעברתו לנכד האחר כל זאת על מנת לגרום לשקט בבית . חשוב לציין כי המשחקים הנלקחים על ידי בני מונחים ברחבת המשחקים ואינם נלקחים מילד אחר.
    מה עלי לעשות כאמא אשר כל הערה תגרור ויכוח משפחתי ?

תודה מראש
    רונית.

הוספת תגובה

• עניתי בשאלה הקודמת

ליאת גרוס
    17/08/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התערבות הסבתא במריבות בין נכדים
    רונית
    16/08/2009

שלום,

במשפחתי יש מספר נכדים בעלי אותו גיל, וכשהם נפגשים מתעוררים ויכוחים בין נכדים על המשחקים,
    אשר גוררים את התערבותה של הסבתא הלוקחת את המשחק מילדי , שהנו הקטן מבין כולם (בן שנה וחודשים) ואינו מתאונן רבות ומעבירה אותו לנכד האחר כל זאתבמטרה לגרום לשקט בבית . חשוב לציין כי המשחקים הנלקחים על ידי בני מונחים ברחבת המשחקים ואינם נלקחים מילד אחר.
    מה עלי לעשות כאמא אשר כל הערה תגרור ויכוח משפחתי ?

תודה מראש
    רונית.

הוספת תגובה

• התערבות הסבתא

ליאת גרוס
    17/08/2009

שלום רונית
    לדעתי כדאי לשוחח עם הסבתא בעיתוי בו הילדים אינם כלל בסביבה ולבקש ממנה להימנע מהתנהגותה זו במשך. בקשי ממנה לאמר לאחרים כי כרגע המשחק אצל בנך ושכשיסיים לשחק בו יוכל מישהו אחר לקחת.
    אם זה תמיד אותו ילד שחוטף אפשר גם לדבר בעדינות עם הוריו. תציגי להם את הבעיה כבעיה שלך עם הסבתא ולא כאשמה כלפיהם או כלפי בנם.
    את צודקת שאת נלחמת עבורו. בעיקר אם הדבר חוזר על עצמו.
    האם מדובר על אימך או חמתך. אם זו חמתך חשוב שבעלך יהיה נוכח בשיחה או אפילו יקיים אותה לבדו.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה אצל ילדה בת 3.5
    נטע
    15/08/2009

ערב טוב,
    בתי בת 3.5 ככל הנראה סובלת מחרדה שאני יעזוב אותה או משהו דומה לזה.
    לדוגמא: כשאנחנו מגיעים לגינה היא דבוקה אלי אפילו שחברות שלה קוראות לה,
    היא פשוט לא רוצה ללכת איתם אלא מעדיפה להיות איתי ושאני ילך איתה לכל מתקן/נדנדה/ לשחק בחול או סתם לשבת לידי. (זוהי ילדה שניה שלי, יש לי עוד ילד בן שנה)
    כאשר אני מדבר בבית ושואלת למה לא רצתה לשחק היא עונה שהילדים לא רצו לשחק איתה.
    בנוסף לכך היא מתעוררת מס פעמים בלילה ורוצה לישון בחדר איתי,במיטה שלי.
    שמתי לב שיש לה את הבעיה הזאת בדרכ בגינה או שנכנסים למקום חדש. הילדה הולכת למעון ,ושם אין שום בעיה.
    אולי יש לבתי בעיה חברתית? או שזה חרדת נטישה? היכן אני יכולה לעשות איבחון לזה?
    כיוון שהמקרה בדרכ מביא אותה לבכי רב, אשר נמשך כשעה, כעס, ועצבים

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה אצל ילדה בת 3.5

הוספת תגובה

• למה לא ענו לי?

נטע
    17/08/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצוקה גדולה
    כרמל
    15/08/2009

שלום, התגרשתי לפני כמה שנים והתחתנתי שובואף נולד לנו ילד מקסים. הבת שלי מנישואי הקודמים בת 11 וחצי. אביה התחתן גם הוא שוב,יש לו ילדה בת 3 ותינוקת בדרך.אשתו לא ממש נחמדה לביתי.היא לא חמה, לא מדברת איתה כמעט, עושה לה פרצופים או מתעלמת ממנה, אגב זה בשיתוף עם אמא שלה(חמותו של גרושי שגרה איתם).אם אני מעירה לגרושי על כל מיני בעיות שביתי משתפת אותי אז הוא לא מטפל בכך והםסוגרים איתה חשבונות כשהיא אלהם.אשתו של גרושי אומרת בכל הזדמנות שזה לא בית שלה ושהיא לא יכולה לבקש או להחליט דברים שם.הילדה הקטנה שהיא בת 3 אומרת לה גם שתלך מכאן לאמא שלה ושזה לא בית שלה ואשתו פשוט עומדת וצוחקת ומתמוגגת יחד עם אמא שלה מ"הפנינים" שמוציאה הקטנה מהפה. היום בערב ניסתה ביתי לדבר בטלפון עם אביה ולהסביר לו שלא נעים לה שם אצלו ועוד דברים שכואבים לה אך הוא רק צרח עליה, לא נתן לה להוציא מילה וסיכם שאין לו מה להקשיב ושתעשה מה שהיא רוצה. ביתי לא רוצה ללכת אליו.
    אני כואבת את כאבה והמומה איך אנשים מסוגלים להתנהג כך,עליו אני לא מתפלאה, חי איתו היו קשים אבל היא אמא לילדה ועוד אחת בדרך, איך היא יכולה להתאכזר לילדה. גם לבעלי יש ילד מנישואיו הקודמים וכשהוא אצלנו הוא מרגיש בבית ושיש לו עוד אמא שדואגת לו. הוא מרגיש בבית.
    אין הפליות, אין עניינים ויש לו כל מה שהוא זקוק לו כאילו זה הבית הקבוע שלו.
    הילדה בוכה וכואבת. שבוע שעבר כשהייתה אצלו היא ראתה איתו את התוכנית על הילדים שנרצחו ע"י הוריהם (הודיה פימשטיין, נועה, ועוד כאלו לצערנו שהיו).מיד לאחר התוכנית היא התקשרה בוכה ורצתה לחזור. כשחזרה היא אמרה שהיא ביקשה כוס מים אצל אבא שלה אך פחדה לשתות כי חשבה שהם עלולים לשים לה רעל במים ומיד ביקשה ממנו שיחזיר אותה. היא עצובה ואני פוחדת מתראומות וצלקות שישארו לה. עם אבא שלה אין מה לדבר זה לא טיפוס שיקשיב.הוא רק צורח ומנתק אם אני מנסה לדבר אל ליבו. מה עושים? האם לקחת את הילדה לשיחות אצל פסיכולוגית ילדים? האם לפנות לרווחה? האם בגלל שהיא לא רוצה ללכת אליו יותר יש לו זכות להפסיק את דמי המזונות שהוא משלם עבורה? מה החוק אומר? אנא עזרתכן, אני ממש לו יודעת מה הכי נכון לעשות.
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    מצוקה גדולה

הוספת תגובה

• אין לו שום זכות להפסיק את המזונות

אמאלה2
    16/08/2009

ואל תחששי מזה. בודאות לילדה זה לא טוב להיות שם אם המצב ממשיך כך. עצתי לך לפנות לרווחה ולהתייעץ עם העו"ס שם (או להתייעץ עם פסיכולוג ילדים, אבל לרווחה יש "שיניים" מבחינת החוק)- שיזמנו גם את בעלך ובמקרה הכי גרוע יוסדרו מחדש הסדרי הראיה באמצעות בית המשפט לפי מה שהכי טוב לילדה, ומכיוון שהיא מספיק גדולה היא גם יכולה להביע את עצמה.
    יש מרכזים מיוחדים שבהם ילדים רואים את הוריהם הגרושים בנוכחות עו"ס במקום ניטרלי כך שהילד רואה את האב/האם מצד אחד ומצד שני אינו חשוף ליחס שאת מציגה.
    אל תסכימי שבתך תמשיך לספוג את העלבונות האלה מצד אחד אך מצד שני חשוב לשמור ולאפשר קשר קבוע עם אביה הביולוגי בגבולות שמכבדים את בתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכן מצוקה

ליאת גרוס
    18/08/2009

שלום כרמל
    אני ממליצה לך לפנות לנעמ"ת על מנת לברר מה אומר החוק ומי יכול לסייע לך (אני לא בטוחה שהרווחה היא הכתובת ). ברור שהוא חייב להמשיך לשלם מזונות בכל מקרה אך ההתלבטות היא האם ללחוץ עליה ללכת לשם בניגוד לרצונה. אנני יודעת מספיק ולא שמעתי אותה ואותו ולכן קשה לי להתייחס.
    לגבי פסיכולוגית ילדים. זה תלוי האם הילדה חווה מצוקה ורוצה עזרה בשיחות. מה המטרה של טיפול כזה מבחינתך ? הטיפול לא ישנה את האב או את המציאות. אם המטרה היא לסייע לבך להתמודד עם המצב פסיכולוגית יכולה בהחלט לעזור . קחי בחשבון שכל פסיכולוגית תהיה חייבת לקבל אישר מהאב לפני תחילת הטיפול, על פי חוק.

בהצלחה . מקווה שדברים קצת ירגעו בקרוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני רוצה לצאת לבלות...
    לילך
    15/08/2009

יש לי 2 ילדים שיהיו בריאים אחד בן 3 שנים ואחד בן 7 חודשים את הגדול הנקתי עד גיל שנה וחצי והקטנצ'יק יונק עדיין. כבר שלוש שנים שלא יצאתי לבלות כמו שצריך , אני גרה בשפלה ופעם אחת נסענו לת"א ואיך שהגענו ההורים שלי החזירו אותנו כיוון שהילדים בוכים ולא מוכנים להירגע . ברצוני לציין שלפני שהלכנו הנקתי את הקטן והרדמנו את שניהם .אני כ"כ אובדת עצות ,למי יש פתרון לעניין הזה ?

לקביעת תור
    סגירה
    אני רוצה לצאת לבלות...

הוספת תגובה

• מגיע לך לבלות

ליאת גרוס
    17/08/2009

שלום לילך
    באמת מצב לא קל. זיכרי שזה זמני. אכן כשמניקים התינוק תלוי בך לגמרי ואת בקושי יכולה להתנתק.
    יש לי כמה רעיונות:
    1. נסי להתחיל בקבוק במקביל להנקה. עדיף שמישהו אחר ירגיל אותו לבקבוק. כמו כן, בגיל 7 חודשים אפשר גם קצת מזון שאינו חלב. הרגילי אותו למזון כזה וכך יהיה פחות תלוי בך ויוכל להיות גם עם אחרים.
    2. נסי למצוא ביבי סיטר טובה. רצוי מבוגרת ומנוסה. לא הורייך. כשסבא וסבתא שומרים, לפעמים זה יותר מורכב.אולי המטפלת מהפעוטון.
    3. איפה האב בתמונה. נסי לתת לאב זמן עם הילדים בלעדייך. בהתחלה בין ההנקות. בהדרגה יותר ויותר. בהמשך צאי עם חברות ושהאב יישאר איתו.
    4. אל תצאי על הפעם הראשונה להרבה זמן. התחילי עם פרידות קצרות של 15 דקות עד חצי שעה. הרגילי אותם שאת הולכת וחוזרת. לאט לאט תאריכי.
    5. קחי בחשבון שזה טבעי שיבכו קצת.

מקווה שחלק מהעצות יועילו. אפילו חלקית.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה :)

לילך
    24/08/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה