פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הסבר על המוות
    ורין
    12/08/2009

האם יש מאמר או הסבר איך מסבירים לילדים בני 10 שקשורים מאוד לאחד מבני המשפחה שהלך לעולמו בגלל זקנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הסבר על המוות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הסבר על מוות

זהורית אסולין שמחון
    13/08/2009

בהחלט אפילו לדעתי בפורטל זה קיימים מאמרים מהסוג. גם בספר של עדנה כצנלסון "דיאלוג עם ילדים" היא מתייחסת לנושא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מקקי בתהליך גמילה
    לאה
    12/08/2009

שלום
    בני בן שנתיים החל בתהליך גמילה מטיטול לפני כחודש וחצי. עם פיפי הולך מצוין. לגבי הקקי מסרב בכל תוקף לעשות. עוצר את הקקי שלו ולא מוכן לעשות בסיר, בטיטול ובתחתון. הוא עומד ובוכה ואומר לא, ממש נראה שנמצא בפאניקה מזה. בסוף אחרי נסיונות עצירה יוצא לו בריצפה ואז הוא רואה את הקקי ונבהל. כמובן שאני מסבירה שזה פסולת ושזה בסדר ובסוף יצליח לעשות בסיר וזורקת הקקי באסלה ונפרדת ממנו לשלום. לפני מספר ימים הסכים בשיתוף פעולה מלא לעשות בסיר וגם הצליח ומאוד שיבחנו אותו על כך. חשבתי שנמשיך כך, אבל לא. אתמול הוא התעורר בלילה ואז אמר פיפי (גם לקקי הוא קורא פיפי) וכשראיתי שאינו מוכן לשבת בסיר, הבנתי שמדובר בקקי. בערך כחצי שעה בכה ועצר את הקקי שלא יצא והיה כמו בהתקף היסטרי (מאוד נלחצתי) ובסוף עשה על הריצפה.
    האם זו התנהגות טבעית ומה אפשר לעשות כדי לעבור את המשבר הזה בשלום?

בתודה מראש
    לאה

לקביעת תור
    סגירה
    פחד מקקי בתהליך גמילה

הוספת תגובה

• פחד מקקי בתהליך גמילה

ד''ר שירי שדה שרביט
    13/08/2009

לאה שלום,
    התופעה שאת מתארת היא תופעה מוכרת ושכיחה. מבחינת הילדים, לקקי מרקם שונה ומוזר יותר מפיפי, הוא פחות נגיש להם (יוצא ממקום שהם לא רואים), לעתים יציאתו כרוכה בכאב/לחץ קל במקום וכדומה. אני חושבת שנהגת נכון בהסברייך לבנך, ומדברייך עולה שגם הוא רוצה מאוד לעבור את הקושי ולהצליח לעשות גם קקי בסיר.
    חשוב להמשיך בדרך זו, לשדר שאת בטוחה ביכולתו ולא "לעשות עניין" מפספוסים. לדעתי גם פרסים ותשבוחות עשויים לעזור. ככל שיעשה יותר בסיר או בשירותים, כך יהיה לו יותר ביטחון בכך, וכל הנושא יהיה פחות דרמטי מבחינתו.
    בהצלחה
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מטפלים מתמחים בODD
    אבי
    12/08/2009

שלום

האם תוכלו לסייע בהכונה למטפלים המתמקצעים בODD

לקביעת תור
    סגירה
    מטפלים מתמחים בODD

הוספת תגובה

• אבי תוכל ליצור איתי קשר ואפנה אותך

ד''ר שירי שדה שרביט
    13/08/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    אמא
    12/08/2009

בני בן 4 מתעניין מאוד בכל גיבורי העל למיניהם, אני יודעת שזה אופייני לגילו.
    אך הוא החל לבקש שאקנה לו חרבות וכל מיני כלי מלחמה מצעצוע כמובן, לכל חבריו כבר יש כמובן אותי זה קצת מרתיע, מצד אחד קנייית כלי המלחמה תעודד אותו להיות אלים ולשחק "במלחמה" מה שבלאו הכי עושה כשהוא מדמיין שמקל זה חרב וקולב זה חץ וקשת.
    ומצד שני אם ככל שאמנע ממנו הוא ירצה זאת יותר. בקיצור שאלתי היא האם כדאי לי לאפשר לו את זה או לא?

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• תוקפנות בריאה

ד''ר שירי שדה שרביט
    13/08/2009

לאמא שלום,
    כתבת באופן מאוד יפה, שבכל מקרה הילד שלך מכניס את התכנים המעסיקים אותו ואופייניים לגילו, גם כשהוא משחק באובייקטים "נייטרליים". איני מאמינה שאם תרכשי לבנך צעצועי מלחמה, הדבר יהפוך אותו ליותר אגרסיבי, במיוחד כשאת כ"כ רגישה וקשובה לצרכיו, ובוודאי גם ממתנת אותו כשהוא תוקפני מדי (למשל מתנהג באופן מסוכן לחפצים בבית או אלים כלפי ילדים אחרים).
    ביטויי תוקפנות פיסיים אצל בנים צעירים הם חלק מההתפתחות התקינה לגיל, ואפשר למצוא אותם אגב אצל כל המינים בטבע, בתופעות של "התגוששות" של זכרים צעירים.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי בהתנגות
    אמא גאה
    12/08/2009

שלום רב
    יש לנו בן מקסים בן כמעט שנתיים (עוד חודש וחצי) לפני שלושה חודשים עברו לארץ חדשה (מישראל)
    בהתחלה לא היה נראה כאילו משהו השתנה בהתנהגות שלו (חודש וחצי ראשונים גרנו במלון ומאז בבית החדש שלנו) בחודש האחרון הבן שלנו כל הזמן רוצה אותי כלומר את אמא ומעדיף אותי על פני אבא אפילו יותר ממעדיף מבקש שאני ארחץ אותו משהו שתמיד אבא עשה מבקש אני אקריא סיפור לפני השינה ובעצם כל דבר מבקש ומתעקש שאני אעשה ולא אבא. לא מוכן אפילו ללכת לטיול באופניים עם אבא משהו שהוא מאוד אוהב וזה כי הוא רוצה שאני אקח אותו לטיול ולא אבא.
    אני רוצה לציין שהוא התחיל גן חדש עם שפה חדשה אבל יש גננת שדוברת עברית היו שבועיים קשים בהתחלה של הסתגלות לגן החדש אבל עכשיו הוא הולך לגן בבוקר בלי שום בעיה ועם רצון ונראה שטוב לו בגן הגננת אומרת שמידי פעם במהלך היום הוא ואמר אמא אבל לא בוכה או משהו כזה.
    אני מציינת את כל הפרטים כי אני לא יודעת מה קשור והאם זה באמת איזה שהיא תופעת לוואי מכל התהליך של המעבר לארץ חדשה.
    מה אנחנו יכולים לעשות כדי לשפר את העניין? העניין מן הסתם פוגע בבעלי בצורה מסויימת שהילד מעדיף ואפילו רוצה רק אותי וגם מקשה עלי לבצע מטלות כשהילד איתי ורוצה כל הזמן אותי ואפילו דורש שאני ארים אותו על הידיים הרבה מאוד פעמים
    אשמח לעצות/ פתרון למצב

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שינוי בהתנגות

הוספת תגובה

• שינוי בהתנהגות

ד''ר שירי שדה שרביט
    13/08/2009

לאמא שלום,
    ההתנהגות שאת מתארת היא חלק מהתנהגות אופיינית לגיל שנתיים, ולא הייתי מקשרת אותה למעבר המדינה בלבד. ילדים בגיל של בנך, שנקרא תכופות "גיל המרד" או כינויים אחרים, מבינים את חוסר השליטה שלהם בעולם, והדבר כואב להם מאוד. אפשר לומר במלים פשוטות ובאופן מעט פשטני, שהם מבינים שאינם מרכז העולם, ובעצם הם ילדים. כל החיים שלנו רובנו נאבקים בהבנה הזו ומנסים להשפיע בדרכים שונות על הסביבה שלנו. גם ילדך אינו שונה בכך, ומנסה לנהל אתכם המבוגרים - לומר מתי הוא עם אמא, ומתי הוא עם אבא. זהו תהליך התפתחותי, תואם לגיל, שהיה בוודאי מתרחש גם ללא שינוי המגורים.
    סביר להניח, שבמקרה שלכם, מתווספת להתפתחות הנורמטיבית, העובדה שעברתם מדינה. בוודאי שבנכם מתוח ולחוץ, ומרגיש גם את המתח בו אתם שרויים כחלק מההסתגלות הטבעית. לכן הוא אינו מסוגל. פעמים רבות כאשר ילדים נמצאים במתח, לא מרגישים טוב מסיבות שונות או חולים, הם מעדיפים את קרבת האם על-פני דמויות אחרות, וזהו דבר טבעי.
    תוכלו לעזור לבנכם, גם בלנסות לספק עבורו בזמן הקרוב נוכחות רבה ככל שניתן של שניכם, ושלך האם בפרט. חשוב שתתייחסו לבקשותיו/דרישותיו באופן ענייני ולא אישי, ולא תיעלבו ממנו. ככל שהוא יחוש נוח יותר במקום החדש, כך יהיה לו קל יותר להיפרד ממך אמו, ולחזק את הקשרים שלו עם דמויות אחרות. במידה ואת ובעלך מחליטים שבסיטואציה מסוימת, בעלך יהיה עם הילד, חשוב לעמוד על כך, ולהעביר את המסר שעל אף כל השינויים והצרכים ההתפתחותיים, ההורים הם אלו שקובעים כיצד יתנהל הבית.
    בהצלחה, והסתגלות קלה לכולכם,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה

אמא גאה
    14/08/2009

:-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול לבן 8
    מ.
    12/08/2009

הבן שלי בן ה-8 עבר תקופה קשה שהתבטאה בהתפרצויות אלימות ותסכול. לאחר מספר מקרים פנינו לאבחון של פסיכולוגית ילדים. היא נפגשה איתנו - ההורים - פעמיים - ועם הילד שלוש פעמים.
    לסיכום האבחון נפגשנו שוב, היא הגדירה את הבעייתיות כחוסר התמודדות עם תסכול וכשלון של הילד (שהינו בן יחיד גם במשפחה המורחבת) בעיקר ובעיות בדימוי העצמי.
    ההמלצה שלה הייתה להתחיל בטיפול פעמיים בשבוע לפחות במשך שנה.
    לנו ההמלצה נראית קצת יותר מדי, לאור הממצאים באבחון, וגם בהתחשב במחויבות הגדולה - רגשית וכספית - שנדרשת על מנת לעמוד בטיפול כזה.
    שאלתי - האם מקובל לעבוד עם ילדים פעמיים בשבוע, והאם הגיוני שטיפול כזה יעשה בטווח ארוך כל כך?

אשמח לעזרתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול לבן 8

הוספת תגובה

• טיפול לילד

ד''ר שירי שדה שרביט
    13/08/2009

מ. שלום,
    אני מבינה שאת לא חולקת על מסקנותיה של הפסיכולוגית לגבי המצוקה בה בנך נמצא, אלא על ההמלצות הטיפוליות. יש הרבה דרכים לעבוד עם ילדים ובתדירויות שונות, בהתאם לבעיה. לא אוכל לייעץ ספציפית מבלי להכיר את הילד.
    לגבי המחויבויות מהן את חוששת - ראשית, בכל טיפול קיימת מעורבות רגשית וקשר אינטימי בין הילד למטפל, ובין ההורים למטפל; הקשר חייב להיות משמעותי כדי שתיתכן עזרה. חשוב לי לציין שהקשר הוא משמעותי לשני הצדדים בעיניי, גם אם הילד הופנה לקבלת טיפול והפסיכולוג הוא מעניק הטיפול. ללא מחויבות רגשית ומוטיבציה לטפל בבעיה, לא יתרחש שינוי.
    שנית, במידה וטיפול במסגרת פרטית מכביד עליכם מאוד מבחינה כספית, והדבר מובן, תוכלו לפנות למרפאה לטיפול בילד באיזורכם, לפסיכולוג דרך קופ"ח או דרך השירות הפסיכולוגי המשלים, במידה וקיים באיזורכם. חשוב לתת לגורמים הנוספים סיכום של האבחון ולאפשר להם לדבר עם הפסיכולוגית המאבחנת.
    בכל מקרה, כדאי להתחיל בטיפול ולא לבזבז זמן מול קשייו של בנכם.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת נטישה וסיוטי ללילה
    נועה
    11/08/2009

בתי בת ה6 כמעט החלה לאחרונה לפתח חרדות נטישה, זה בא לידי ביטוי בכך שהיא מפחדת להשאר לבד עם סבתה, כאשר אנחנו יוצאים בערב לבלות , אותה היא מכירה ואוהבת, היא מפחדת שיקרה לה משהו, שמשהו יכנס לתוך הבית ויהרוג אותה( נשארה לה רק סבתא אחת, הסבתא השניה נפטרה שהיא היתה בת 4 כמעט) היא חוששת שאנחנו לא נחזור, או גם כשהיא הולכת לחברה , היא בודקת איתי שאני אחזור לקחת אותה ושלא אשכח, למרות שזה אף פעם לא קרה.היא מגיעה אלינו כול לילה למיטה עם סיוטים על מפלצות ומכשפות שכולאות אותה והיא לא יכולה לברוח. עלי לציין שבתי היא ילדה מאוד חברותית שמגיל צעיר כבר הולכת לחברות ונשארת שם לבדה, היא אף ישנה מס' פעימים אצל סבתה, ועכשו ממש לא מסכימה לעשות זאת. אנא עזרתכם... המצב די מתיש...

לקביעת תור
    סגירה
    חרדת נטישה וסיוטי ללילה

הוספת תגובה

• חרדות נטישה

זהורית אסולין שמחון
    13/08/2009

האם ביתך עולה השנה לכתה א' ? ייתכן שחרדות אלו קשורות למעבר שעליה לבצע בתקופה הקרובה. ישנם ילדים שמעבר או שינוי בחייהם מערער את בטחונם ויציבותם וחרדת נטישה היא אחד הביטויים לכך. אפשר לחשוב יחד איתה מה יעניק לה בטחון כשתלך לישון אצל סבתא- אולי שיחת טלפון איתכם בלילה, בן משפחה שיכול לישון איתה שם ויעניק לה בטחון. מעבר לכך כדאי לבחון בפרספקטיבה של זמן מתי התעוררו חרדות אלו והאם היו אלו ארועים או שינויים שהתרחשו באותה התקופה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סקרנות מינית?
    גילה
    11/08/2009

בתי בת 4.5 , ילדה שמחה ונבונה. במשך החודשים האחרונים כבר 3 פעמים היתה תופעה מוזרה במועדנית שבגן: היא מראה את חלקי גופה המוצנעים. בפעם הראשונה הורידה תחתונים ליד כל הילדים, בפעם השניה הראתה את תחתוניה ואתמול הרימה את החולצה. אנחנו משפחה די שמרנית ובכל שפעם ששמעתי את הדיווח מהמטפלת שוחחתי עם בתי והיא הבטיחה לא לעשות זאת. הסברתי לה שמדובר בגוף שלה ואילו איזורים צנועים,אך כניראה - ללא הועיל. מדוע היא עושה זאת? וכיצד עלי להגיב?

לקביעת תור
    סגירה
    סקרנות מינית?

הוספת תגובה

• מדוע לא נענתי?

גילה
    12/08/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סקרנות מינית

ד''ר שירי שדה שרביט
    13/08/2009

גילה שלום,
    ילדים הם מאוד סקרנים, וטוב שכך. הם זקוקים לעזרת המבוגרים כדי לדעת כיצד לווסת את סקרנותם ולתעל אותה למקומות טובים. אני מניחה שבתך, בת 4, מבינה רק באופן חלקי אם בכלל את המשמעות של חשיפת אברי הגוף. היא אינה מסוגלת להבין מושגים כמו מיניות, וכמובן שלא סכנות אפשריות הכרוכות בהתנהגות לא תואמת. מבחינתה היא בעיקר סקרנית, ואולי היא גם נהנית - באופן שהוא טבעי ושכיח בגילה - מעשיית משהו שהבחינה שהמבוגרים מתחלחלים ממנו.
    כדאי להתייחס לנושא באופן ענייני, כמו שהיית עושה אם בתך היתה עוסקת חלילה בפעילות אחרת מסוכנת מתוך סקרנות (למשל, לנסות להדליק גפרורים, להכניס חפץ בשקע חשמל, וכדומה). רצוי להסביר לה על פרטיות אברי הגוף וצניעותם, שאנשים לא מראים את הגוף החשוף זה לזה, וכדומה. זו גם הזדמנות להפסיק לסבן את אבריה האינטימיים במקלחת ולהעביר אליה אחריות להם. כמו כן, את יכולה לקנות לבתך ספר לילדים על גוף האדם, על מנת להשביע את הסקרנות הטבעית שלה בנושא.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערך עצמי נמוך לילדה בת 11.5
    אוראל
    11/08/2009

היי

יש לי ילדה בת 11.5 עם ערך עצמי נמוך, התמדה ורצון אדירים להתקדם גם בתחום הלימוד ובכלל.
    מחוץ לבית הספר אין לה חברים - לומדת בבית ספר מחוץ לישוב ובנסיון לדרבן אותה להזמין הביתה נתקלתי בהתנגדויות ולכן הנחתי לנושא.
    היא מאוד מקנא באחיה הקטנים, שמתי לב שכשהיא נמצאת בחברת בני דודים בני גילה , אור ושמחה על פרצופה ופתאום כל הבגרות יוצאת וכשהיא חוזרת הביתה שוב הילדה שבא פורצת ומתסיסה את כל הבית היא מציקה, דוחפת, לועגת לאחיה הקטנים, מתחצפת אלינו ונוהגת בנו בחוסר הערכה בלעג - בקיצור בלתי נסבל.
    יש לציין שבאחת משיחותי איתה היא ציינה בדמעות שאנו כל הזמן מבקרים אותה שהיא לא בסדר, לא מתנהגת יפה וכו' - במבט מעמיק הדבר נכון.
    ייתכן מאוד שזה הגורם לערך העצמי נמוך, (א) האם אפשר לתקן את הערך העצמי שלה. להשכיח או לשפר את הזכרונות שלה מעניין הביקורת השלילית אליה, לרפא את פצעיה הרגשיים לגבי הביקורת השלילית שספגה מאיתנו וכמובן לא מעט פעמים בעקבותינו מהמשפחה המורחבת.
    אותי בתור אם זה מטריד ומעציב שלא שמתי לב לדבר עד כה, עד השיחה האחרונה איתה.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ערך עצמי נמוך לילדה בת 11.5

הוספת תגובה

• ערך עצמי נמוך

ליאת גרוס
    11/08/2009

שלום אוראל
    נשמע שיש כאן מעגל שמשמר ומעצים עצמו. היא מתנהגת לא טוב -אתם מעירים- דימוייה העצמי פוחת - היא יותרק מציקה בבית כאות למצוקתה - וחוזר חלילה. את המעגל הזה צריך להפסיק! ואפשר!!!
    אין מקום לייסורי מצפון, אבל יש מקום לנסות להתייחס לנקודת המבט שלה על חייה. לנסות להבין אותה ולסייע לה. זה הרי לא כלכך פשוט, אחרת כבר הייתם עושים את מזמן. כנראה היא אכן מעצבנת בדרכה.
    ייתכן שהתנהגותה היא תוצאה שלדרך לתפוס מקום. קשייה החברתיים (בעיקר בגיל הזה) מעידים גם הם על מצוקה. זה טוב שהיא הביעה את עצמה, ועוד יותר טוב שאת מסוגלת להקשיב. נצלי את זה לחזק את הקשר בינכן.
    אני מציעה למצוא זמן קבוע (לפחות שעתיים רצופות בשבוע) לזמן איכות אם ובת. לעשות משהו משותף בכיף. להכיר צדדים נוספים בה. במקביל ערכי לעצמך (עם האב) רשימה (סודית לחלוטין ותזרקי אח"כ) של דברים חיוביים שיש בילדה ועשי מאמץ להדגיש דברים אלו בפניה תוך כדי שהם באים לידי ביטוי בחיי היום יום.
    יש עוד דברים רבים שאפשר לעשות אבל הייתי מתחילה באלו. בנוסף - אני ממליצה על פניה להדרכת הורים ולפחות פגישה אחת עם הילדה במהלכה.

בהצלחה.
    תתפסי אותה לפני שנכנסת סופית לגיל ההתבגרות ואז זה יהיה הרבה יותר קשה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שני שמות משפחה לילדים להורים גורשים
    רן
    10/08/2009

שלום רב,
    שמי רן ואני אב גרוש מזה כחמשה חודשים ,אב לתאומים בני שנתיים ושמונה חודשים....ילדים נפלאים אשר לצערם חווים את פירוד המשפחה.
    גרושתי מבקשת ממני להוסיף את שם משפחתה הקודם לשם משפחתם של הילדים.
    רציתי לדעת האם נעשו מחקרים בנושא זה והאם זהו צעד נכון בשביל הילדים.
    האם להשאיר את שם המשפחה וכך הם יצטרכו להתמודד עם השוני בין שם משפחתם ובין שם משפחת אמם או האם להוסיף את שם משפחתה ובכך ליצור מצב של התעסקות תמידית בכך ששמם מורכב משני שמות משפחה.
    מיותר לציין כי רק טובת הילדים עומדת אל מול עיניי...
    אשמח לקבל כל פיסת מידע בנושא.
    בברכה
    רן

הוספת תגובה

• שני שמות משפחה

ליאת גרוס
    11/08/2009

שלום רן
    נראה לי שלחיות עם שם משפחה שונה מזה של האם הוא פחות גרוע משני שמות משפחה. שני שמות משפחה מעידים על השתייכות לשני ההורים ושם משפחה שונה מזה של האם עלול לתת תחושה של ניתוק ויעורר הרבה שאלות מהסביבה. לו הייתי במקומךלא הייתי מוותרת על השם שלך אבל הייתי מקבלת עבור הילדים גם את שם הנעורים של האם.

מקווה שעזרתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כניסה למשפחתון
    קרן
    10/08/2009

שלום, בני יהיה בן שנה ושלושה חודשים כשייכנס למשפחתון חדש (אחרי 9 חודשי טיפול עם מטפלת)
    במשפחתון יהיו 7 ילדים אך 5 מהן בנות, ורק הוא ועוד ילד הבנים היחידים.
    האם בגיל הזה מהווה בעייה? האם האינטראקציה והמשחק היומיומי עם בנות אמור להפריע?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כניסה למשפחתון

הוספת תגובה

• בנים ובנות

ליאת גרוס
    11/08/2009

שלום אמא מודאגת
    בגיל זה הוא עצמו לא יודע עד הסוף שהוא בן. כמו כן, הוא עדיין לא יוצר קשרים משמעותיים עם אחרים, אלא בעיקר מרוכז בעצמו. אין שום משמעות לגנדר(מין) החברים בגן. בגיל מבוגר יותר (בערך 3-4 זה כבר הופך משמעותי מאד.
    את יכולה להיות רגועה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי זעם כלפי גננות
    שירלי
    10/08/2009

שלום רב,

בני בן ה-5 ילד מקסים, חכם במיוחד, שובב ובעיקר חייכן.
    בשנתיים האחרונות יש לו התקפי זעם בלתי מוסברים, הוא יכול להמצא בחברת חברים בגן ובלי שום התראה או סיבה ניראת לעין מתחיל להרביץ לגננת/סייעת בבעיטות, נשיכות, זריקת חפצים......
    ביום יום בני ילד מקסים ואהוב על חבריו, גננות. ההתפרצויות נובעות כאשר הוא נפגע או לא מקבל תשומת לב ברגע נתון.
    בעבר ההתפרצויות היו גם בבית כלפיי וכלפי אחותו והם נפסקו לגמרי, וכיום הם רק בגן או כשהו נמצא אצלי הוריי או הוריי בעלי.
    עשיתי מעט מחקרים באינטרנט בנוגע להפרעות קשב וריכוז בתחום הריגשי וכל הסימפטומים מופיעים אצל בני, מה גם שלאחרונה הוא נעשה רגיש במיוחד, גם אם אני כועסת עליו ומרימה מעט את הקול הוא נבהל ומחיל לבכות או אם לא מקבל מה שהוא רוצה או שאוסרים עליו דבר מסויים הוא מתרגז ורוקע ברגליו וכמובן בוכה.

פנינו בעבר לפסיכולוגית קלינית ללא מעט פגישות ובאף אחת מהפגישות איתה היא לא פגשה את בני.
    אני אישית מאוד מתוסכלת, למי פונים לאיבחון? לטיפול? לייעוץ?

יותר מאשמח לעזרה .
    שירלי

לקביעת תור
    סגירה
    התקפי זעם כלפי גננות

הוספת תגובה

• התקפי זעם

ליאת גרוס
    11/08/2009

שלום שירלי
    הפרעת קשב וריכוז היא בעיה נוירולוגית. אין דבר כזה הפרעת קשב בתחום הרגשי. יש בעיות בויסות הרגשי שיכולות להיות מולדות או תוצאה של בעיות שחווה בילדותו או שילוב של שניהם.
    על מנת להבין מדוע מתנהג כך, יש מקום להבין מה קורה לו, ולעקוב אחרי תגובות שונות שלכם והשינויים שנוצרים בעקבותיהם.
    נסי לפנות לפסיכולוגית הגן, שיכולה לעשות תצפית בגן ולייעץ לגננת. זה מגיע לך ללא תשלום. חשוב שיהיה שיתוף פעולה בינך , הגננת ופסיכולוגית הגן. נסו גם אתם לקבל ממנה יעוץ במקביל לגננת.
    כשמתפרץ חשוב להחזיק בו עד שנרגע. כשרגוע כדאי לנסות ללמד אותו שיטות להרגיע את עצמו בפעם הבאה שמתעצבן. חשוב שיקבל חיזוקים ברורים על כל התקדמות בתחום.
    מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד פיצוץ
    אינקה
    09/08/2009

ערב טוב
    הילד שלי בן 5 שנם ו-6 חודשים, ילד חכם מאוד, התפתחותו המוטורית, קוגניטיבית ושפתית תואמת ואפילו מעל לגילו, למרות זאת הוא נוטה להתקשה בהתמודדות מול תסכולים, אימפולסיבי ומתקשה בדחיית סיפוקים, במצבים אלו הוא מתקשה לפתור בעיות מתפרץ בצעקות אי שקט פסיכומוטורי מצב שיכול להגיע לאלימות פיזית. יש לציין כי לאחר שנולד לו אח לפני חצי שנה התנהגותו נהייתה יותר מוקצנת וכיום הוא נוטה לבכות כשמעירים או מנסים להסביר לו שהתנהגותו לא הייתה מתאימה גם כאשר ההסבר אחרי שהרגעתי אותו. הנני מרגישה שהוא מתקשה לפתח תחושת עצמאות. בגן הגננת שיבחה את היכולות שלו אך תמיד יש את "אך הוא מרביץ לילדים, מתרוצץ בגן ודוחף ילדים" בשעת ריכוז הוא שומר על רמת קשב וריכוז סבירה. אני לא יודעת למי לפנות לנוירולוג, פסיכולוג הדרכת הורים??? מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    ילד פיצוץ

הוספת תגובה

• אינקה היקרה!

סימה וינטראוב
    11/08/2009

בוקר טוב
    כפי שקראת לילדך ילד פיצוץ ,אני ממליצה לך לקרוא את הספר :ילד פיצוץ של רוס גרין.
    ספר מעולה שיכול לעזור וללמד על שיטת טיפול והדרכת הורים על מנת להתמודד עם ילדך ,יתרה מכך חשוב מאוד להבין ולזכור שילדך לא מגיב ומתנהג כך בגלל "שבא לו" או כדי "לעשות לך דווקא"
    ילדים עם סף תיסכול נמוך והתפרצויות ,מקור ,השורש להתנהגותם יכול לנבוע מכמה סיבות לדוגמא:קושי רגשי,קושי גופני או קושי בויסות תחושתי .
    מעבר לכך עם ההתנהגות שלו צוברת תאוצה חשוב לגשת לאיבחון וטיפול ,כדי לעצור את כדור השלג שיעצים את תחושת הפיספוס שלך כאמא,ואת הדימוי הנמוך של ילדך בעקבות אוסף חויות ותגובות לא טובות ואוהבות.

חופש נעים-זיכרי להלל ולשבח על כל התנהגות טובה של בנך לרתום אותו כאיש עזר לטיפול בילד החדש שבמשפחה.

סימה וינטראוב-מטפלת ב"שיטת אלבאום" ופסיכותרפיה גופנית
    050-9884881

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עושים?
    יואב זיידנר
    09/08/2009

הילד המתבגר שלי כל הזמן רוצה לראות וידאו בסלולארי שלו. אני לא מבינה כל כך למה. רואים דיי באיכות דיי גרועה. שיראה בטלויזיה. בכל מקרה זה מפריע לי כי זה עולה המון כסף. אין דרך נורמלית לראות היום וידאו בסלולאר מבלי שזה יעלה המון כסף. אני מנסה להסביר לו את זה אבל הוא לא מבין. מה אני יכולה לעשות בשביל שיפסיק לבזבז לי כל כך הרבה כסף? הוא יכול לראות גם בטלויזיה וזה לא עולה כסף.

אשמח לעזרה

לקביעת תור
    סגירה
    מה עושים?

הוספת תגובה

• מתבגרים אי אפשר להבין

ליאת גרוס
    11/08/2009

שלום יואב
    לא כדאי אפילו לנסות להבין. בטח יש לו סיבה. לא בטוח שזה הגיוני. ואולי כן. זה לא משנה.
    משנה שזה הכסף שלך וזה הרבה.
    אני מציעה להגביל את הסכום (תגדיר סכום שהוא 70-80 אחוז ממה שמוציא כיום). ניתן לעשות זאת דרך חברת הסלולאר או פשוט לעקוב אחרי החשבון ולהפחית ממשהו אחר אם עובר את הסכום. שאת ההפרש ישלם מכספו שלו.
    לא רק שמותר לך לדרוש זאת, אלא שזו גם חובתך. ראה בזה הזדמנות לחנך לערך הכסף, ולכבוד ההורה. זה עדיין כסף שלך . זכותך. בלי להרגיש לא נעים.

אשמח להתעדכן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאיזה גיל ממולצת שינה בבית האב
    שושה
    09/08/2009

שלום רב,

אנו עומדים לפני הסכם של הורות משותפת.
    ברצוננו לדעת באיזה גיל ממולץ/רצוי/נכון שהילד יעבור לישון בבית האב?

תודה.

הוספת תגובה

• תוספת והבהרה לשאלה

שושה
    09/08/2009

רצינו להוסיף שהסדרי הראייה שנקבעו הם : פעמים בשבוע, וכל סוף שבוע שני.
    השאלה היא מהו הגיל הקטן ביותר בו כדאי לעבור ללינה אצל האבא.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורות משותפת

ליאת גרוס
    11/08/2009

שלום שושה
    מהי מבחינתכם הורות משותפת? כמה ימים בשבוע אמור הילד לישון אצל האב בהמשך?
    מה היה רוצה כל אחד מכם?
    כמובן שלילד הכי נכון שיהיה חדר אחד קבוע בו יישן. מצד שני, במציאות של הורות משותפת, אני מציעה להרגיל אותו לשני ההורים מההתחלה.
    אם מדובר על מספר ימים בשבוע הייתי מתחילה ברגע שמפסיק לינוק.כך יוכל להתרגל ולהרגיש נוח בשני הבתים. אם מדובר על יום בשבוע, הייתי מחכה עד גיל שנה והייתי מרגילה אותו באופן הדרגתי , זה מאד תלוי בכם ובתינוק.

בהצלחה ובאושר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה