מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בת שנתיים פחד מרעשיםשירה19/08/2009
ביתי בת שנתיים ילדה חכמה מדברת יפה לפני כמה חודשים נכנסה לבהלה מרעש של אופנוע ולאחורנה התחילה להגיד את המילה מפחדת וברגע שהיא שומעת רעש של אופנוע היא נכנסת להיסטריה ואומרת מפחדת מאן אן ממש אומרת ממה מפחדת ובמצב כזה היא רצה אלי ומחבקת ולא רוצה לרדת ממני אנחנו גרים בקומת קרקע כך שהדבר ממש מתחיל להטריד מה עושים? האם פחדים מתחילים בגיל כזה ואיך מתמודדים עם זה איך גורמים לה לצאת מהפחד של הרעשים ובמיוחד מאופנוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים?
שירה29/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחד מאופנועים
ד''ר שירי שדה שרביט31/08/2009סיגל שלום,
פחדים בגיל שנתיים הם תופעה מוכרת וטבעית. הפחדים התפתחו כתכונה חיובית מבחינה אבולוציונית, שכן הפחד של בתך מרעש האופנוע מסמן לה להיזהר ממנו ולהימנע מקרבתו, דבר שהוא חשוב לבטחונה.
היות והאובייקט המפחיד הוא שכיח מאוד בסביבתה של בתך (עקב המגורים בדירת קרקע), רצוי לסייע לה בהתרגלות לרעש ולאופנועים, ובחזרה מהירה לשגרה. אפשר להציע לה לשבת על אופנוע של אדם מוכר כאשר הוא כבוי, להמציא שאתן עושות רעש וכדומה. במקביל, כשהיא פוחדת, תוכלי להרגיע אותה במהירות (למשל לחבק אותה או לתת יד) ואז לחזור במהרה למה שעסקתן בו קודם.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדים בלילה לילד בן 6מיה כהן19/08/2009
בני בן השש מפחד להשאר לבד בלילה הוא פוחד לעלות להתקלח לבד כשיש כבר חושך בנוסף לזה הוא מבקש שאשאר עימו בקומה העליונה ולא ארד למטה לאחר שהוא נרדם. בלילה הוא בא למיטתי מס' פעמים ומפחד לחזור למיטתו. רצוי לציין שבמשך היום הוא ילד בעל ביטחון עצמי אך בערב הוא הופך להיות "ילד אחר" ילד מפוחד. בכיין אשר הולך אחרי לכל מקום. עוד רצוי לציין שהדבר נמשך כבר יותר משנה בעקבות אזעקה שהופעלה באמצע הלילה בטעות אך גרמה לו לבהלה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים בגיל 6
ליאת גרוס21/08/2009שלום מיה
הפחדים הללו נמשכים זמן רב מידי בכדי לחכות שיעברו מעצמם. טיפול קוגנטיבי התנהגותי הממוקד בפחדים הינו טיפול קצר יחסית ויעיל מאד. נראה לי ששווה לפנות לטיפול כזה.
מה דעתך?
ליאת גרוס
מודיעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרדמת ילדים במיטתםשרית19/08/2009
שלום , אודה לכן על עזרתכן.
בני היחדי הוא בן שנתיים וחצי, ועבר לפני כחודשיים למיטת נוער, המעבר היה קל והוא אוהבת את השינה במיטה החדשה.
הבעיה שלי היא עם בעלי,
בעלי מתעקש להרדים אותו בלילות, הוא מספר לו סיפור ושר לו שירים וזה מקסים בעיני,
הבעיה היא שפעמים רבות בעלי נרדם איתו במיטה, ואני צריכה להעירו,
אני חושבת שהדבר אינו בריא לילד, ומהווה יצירת תלות בהרדמתו.
אנא אמרו לי אם הדבר יכול לפגוע בבני , ואם עלי להמשיך ולהתעקש עם בעלי שלא להרדם עימו
במיטה.
אני רוצה גם לציין שאני בהריון וצריכה ללדת בת בעוד כחודשיים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה, חשובה לי תשובה
שרית20/08/2009תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הצורך של הבעל?
ליאת גרוס21/08/2009שלום שרית
אין ספק שאת צודקת ושאת של ההחרדמות הסופי עדיף שהילד יעשה לבד.
השאלה היא למה בעלך מתעקש? מה הצורך שלו ? האם אין לו מספיק זמן עם הילד לפני כן? אולי מרגיש ששאר הזמן הילד איתך ? אולי חושש ממשהו ? אולי מתרחק ממך ? אולי פשוט עייף ?
נסי להסביר לו אבל לא בביקורתיות , ותוך התייחסות לצרכיו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי זעם?מיטל19/08/2009
אראל בן חמישה חודשים , עד לפני שבוע היה ממש כשמו-מלאך. היה אוכל, ישן, צוחק המון ובוכה רק לעיתים רחוקות ורק עם סיבה ברורה
לאחרונה החלה תופעה חדשה ומעט שמדאיגה, לעכברון יש התקפי עצבים המתבטאים בצעקות עצבניות ולאחריהן בכי. הדבר לא קורה כל היום אלא
א בעיקר על רקע הרצון המתגבר לדחוף כל דבר לפה. כשנמצא בנדנדה/אוניברסיטה ומנסה למשוך אליו את אחת הבובות יותר נכון לעקור אותה על מנת לדחוף לפה ולא מצליח/כשמכניס לפה ולא ממש לטעמו או בנוחיות שציפה לה (לדעתי)..אז מגיעים העצבים.. (במקרה זה אני קושרת את התגובה לגירוי/כאב חניכיים)
ב אתמול היינו בסופר וכל ילד שעבר לידו זכה לצעקה מאיימת (היינו בשוק..)
על אף העובדה שיש לו חצי שורשים מרוקאים :) .אנחנו ממש לא צועקים /רבים ובטח שלא בסביבתו.. ברור שהוא עדיין קטן ויתכן וזה טבעי, ובכל זאת.. ידוע לי כי השנים הראשונות לחיים הן קריטיות לעיצוב אישיות עד כדי מצב בלתי הפיך..ולצורך הנחלת הרגלים נכונים אני קצת בדילמה כיצד לנהוג ? לרוב אני פשוט משחררת לו את הבובה/מנסה להסיח דעתו בדברים אחרים..יש עוד דרך לפיה עלי לנהוג? להתעלם? להגיב שונה? האם מדובר בהכנה לבאות או שאני היסטרית לשווא ?
תודה ענקית מראש מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נ.ב
מיטל19/08/2009עדכון:אראל פשוט למד לצעוק, גם ללא כל סיבה..פשוט מתלהב לצרוח כמעט בכל הזדמנות ולא רק במפגשים עם זרים/נסיון לקחת בובה
*ממש סליחה על האורך.אני די חדשה בעולם האימהות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה..בתקווה לתשובה תודה
מיטל01/09/2009.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי חניכיים
ד''ר שירי שדה שרביט06/09/2009מיכל שלום,
לפי המידע שמסרת, התופעה שאת מתארת תואמת את השלב ההתפתחותי בו נמצא אראל ואת גילו: אראל מתחיל להבין את הקשר בין התנהגויותיו לבין תוצאותיהן והתרחשויות בעולם. כעת יש לו כאבי חניכיים עקב התחלה של בקיעת שיניים, וכמו כן הפה הוא אחד ממקורות ההנאה והפעילות העיקריים שלו. לכן כשהוא מנסה להגיע לצעצוע ומאוד מתוסכל, או כשהחפץ לא מרגיע /מהנה אותו כפי שציפה, אין פלא שהוא כועס. במקרים אלו, כדאי שתעזרי לו להגיע לחפץ שמחפש וכמו כן כדאי להשתמש במשחה מרגיעה לחניכיים ונשכנים למיניהם.
לגבי ההתייחסות לילדים אחרים, נהדר שהוא מנסה ליצור עמם קשר. כשהוא יגדל, הוא יבין מהן הדרכים המתאימות והנאותות יותר בכל סיטואציה לתקשר עם הזולת, אולם אנחנו לא מצפים מתינוק כה צעיר להבין זאת.
לגבי שאלתך על גבולות והנחלת הרגלים אאמר באופן כללי, כי הרגלים לא טובים שנתקבעו ניתן לתקן גם בגילאים מאוחרים, אולם תינוקות זקוקים לחוויה מתמשכת שהסביבה נענתה לצרכיהם ודחפיהם, ושהמבוגרים מסייעים להם לחוש רגועים ומסופקים ככל שניתן.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרתכם הדחופה - שקריםאמא19/08/2009
בתי בת 5.5 נוטה לשקר לגבי כמעט כל דבר. גם דברים שלכאורה אין סיבה מובהקת לשקר, היא לא אומרת את האמת. הדבר מקשה עלינו מאוד והייתי רוצה לדעת כיצד להתמודד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקרים
ליאת גרוס22/08/2009שלום ורד
חשוב לנסות להבין מדוע מתנהגת כך.
מה מנסה להשיג ? כיצד אתם מתמודדים? מתי התחילה התנהגות זו ? האם משקרת גם לאחרים ? מה מצבה הרגשי/חברתי ? האם היא עושה זאת באופן מכוון ? בטוח ? באילו מקרים אימנ משקרת? האם חוותה חוויות שעוררו בה חוסר אמון ? ועוד ועוד שאלות.
יש לה סיבה.
בגדול ניתן להגיד כי התנהגותה מעידה על מצוקה כל שהיא.
נרה לי נכון לפנות לייעוץ והדרכת הורים על מנת לנסות לאבחן את הסיבה.
את מוזמנת גם לנסות לענות על השאלות ששאלתי אולי בעקבות התשובות יהיו לי ולך רעיונות נוספים
בהצלחה
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשקרים - מצוקה אמיתית!!!
אמא23/08/2009ליאת שלום,
אנחנו מוצאים אותה משקרת לכולם - לנו, למשפחה המורחבת, למטפלת, לגננת בגן באופן מכוון ווזה מתסכל מאחר ואנחנו לא יודעים אף פעם מה נכון ומה לא ולא רוצים להאשים אותה סתם. הסברנו לה ישירות וגם באמצעות סיפורים ("זאב זאב")ולא עוזר. הגננת בגן מאוד מסתייגת מהתופעה וחבריה לגן מגנים אותה "שקרנית" וכואב לנו בשבילה. היא ממשיכה בשלה.
לשקרים, לפי דעתינו מספר סיבות - לעיתים זה נובע מפחד מתגובה שלנו לאמת, כשעושה דברים שאסור ומחפה על זה בשקרים. ואני רוצה להדגיש שאנחנו לא משקרים בבית וכן לא כועסים על התנהגות לא טובה אלא תמיד מסבירים וגם כשמשקרת, אנחנו אומרים שלא נכעס אם תאמר את האמת ואז מגלה את האמת או שמתבצרת בעמדתה.
מקרים נוספים ש שקרים זה כשרוצה תשומת לב אנחנו מניחים ולעיתים סתם מפליגה בדמיון
היא החלה בהתנהגות זו בעיקר בשנה האחרונה, אולי אפשר לייחס זאת לאח שנולד.
מה את חושבת??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשקרים
ליאת גרוס23/08/2009שלום ורד
מתי נולד האח ? בן כמה הוא היום ?
האם מקבלת מספיק תשומת לב ביום יום באופן לא קשוור לשקרים ? מה היא מרויחה מהשקרים?
בגיל זה אין עדיין תודעה מוסרית גבוהה וקשה לה להבין את המשמעות של השקרים.
ניתן אולי לנסות לתת פרס על כל יום בו מצליחה לאמר רק אמת. כמו כן יש ספרי ילדים בנושא ששווה לקרוא איתה.
מה היה קורה אם הייתם מתעלמים ?
האם היא מודעת למחירים שמשלמת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדת תחתוניםליזי18/08/2009
יש לי ילד בן 3.5 שאוהב להוריד את התחתונים וברגע שמוריד את התחתונים הוא נשכב על הריצפה ומתחכך וגם שהוא הולך לישון , מה לעשות אם התופעה הזאת כרגע אנחנו מנסים להתעלם מזה באיזה מקום זה מביך אותי , בגן הוא מתחכך ללא הורדת בגדים .חוץ מזה הוא נוגע באיבר מין שלו
מה אליי לעשות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוננות
ד''ר שירי שדה שרביט20/08/2009ליזי שלום,
ראשית אינך צריכה להיות מובכת, בנך מתפתח בהתאם לגילו וטוב שכך.
עם זאת, חשוב להנחות את הילד לעשות דברים אלו במקום פרטי ובאופן שמקובל יותר בחברה ולא יפגע בגופו.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מחיתוליםשלומית18/08/2009
שלום,
הילדה שלי בת 3 וחמישה חודשים, עד עכשיו ממש לא רצתה להיגמל מחיתולים כל פעם שניסינו היא התאפקה והגיעה אפילו ל16 שעות ללא פיפי. זרמתי איתה והנחתי לנושא כשמדי פעם הייתי שואלת אותה ומדברת איתה אבל ממש לא בלחץ, בימים אלה אני בחופשה יחד איתה והורדתי לה את החיתול ואכן יש הצלחה והיא עושה פיפי בישבנון או בחוץ, אבל זה רק כשהיא ממש ממש צריכה אחרי התאפקות, לרב יושבת על הישבנון ולא יוצא לה כלום ואומרת אמא תעזרי לי לא יוצא לי,.
קקי היא ממש לא מוכנה לעשות בישבנון ומבקשת חיתול אני מנסה בכל דרך שאני מכירה לשכנע אותה ובסוף הולכת איתה ושמה לה חיתול רק לקקי ומורידה שוב אחרי,(אין לי בעיה שיברח לה בתחתונים העיקר שתעשה בלי חיתול ולא תתאפק).
האם אני נוהגת נכון?
אשמח לקבל עצה, אני לא כל כך יודעת האם להתעקש איתה, היא מאוד אומללה כשהיא מבקשת חיתול,
מה עושים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מחיתולים
ד''ר שירי שדה שרביט20/08/2009שלומית שלום,
נראה שבתך מאוד חרדה מהגמילה, ומגיבה לחרדה בהתנהגויות של הימנעות. ייתכן שהיא נמצאת במתח רב, הגורם למתח שרירי רב, כך ששרירי הסוגרים מתוחים והשתן/צואה לא יוצאים. ברמה הגופנית, תוכלי לעזור לה בכך שתדאגי שהיא תשתה הרבה ותאכל מאכלים שמרככים את הקיבה - כך הלחץ ללכת לשירותים יהיה גדול יותר. ברמה הרגשית, חשוב מאוד לעזור לה להרפות את המתח באמצעות הפיכת הגמילה לתהליך משחקי ומהנה - לקרוא ספרים, להעניק פרסים רבים, לשבת איתה ולשיר/לדבר/לדמיין כשהיא יושבת ומנסה להוציא, וכדומה, בהתאם למה שמתאים לבתך. את יכולה לחלק את הגמילה לקודם פיפי (וקקי בחיתול לתקופה) במידה ונראה לך שיהיה לך ולבתך יותר קל.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מחיותלימור18/08/2009
שלום
ביתי מזה חודשיים מאוד מפחדת מחיות, בעיקר מכלבים גדולים ( או קטנים והיא מגדילה אותם).
יש לנו כלב גדול בבית כבר שנים וממנו היא לא מפחדת.
לפני שבועיים עברנו דירה והדבר החמיר יותר והילדה (בת ה- 3) אינה מוכנה ללכת ברגל לשום מקום ואף יתרה מזאת אינה מוכנה לצאת את פתח הבית.
גם אם תקבל ארטיק/ שוקולד/ציפס בסוף. איני נוהגת להבטיח לה דברים על התנהגות מסויימת אך אני הגעתי לשלב אובד עצות.. שכן אני חייבת לצאת מהבית מידי פעם, כמו על מנת לקנות אוכל..
מה עושים?
לתשובתכם אודה, לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
ד''ר שירי שדה שרביט20/08/2009לימור שלום,
לא נראה לי שמדובר כעת בחרדה של בתך מכלבים , אלא בתגובת חרדה כללית יותר בעקבות מעבר הדירה. חשוב לדבר עם הילדה על המעבר, לשוחח איתה על השינויים שעברה (גן חדש, חדר חדש וכדומה), לעשות פרידה מהמקום בו גרה ולנסות לארגן את חייה במקום החדש באופן הטוב ביותר. רצוי לא להימנע מיציאות, אלא לצאת עמה מהבית בהדרגה (למשל בתחילה עם שני ההורים יחד, או בליווי של אדם קרוב אחר). אפשר גם לעבד את הפחד מכלבים באמצעות חשיפה לדמויות כלבים שונות - ציור של כלבים, התבוננות בתמונות באינטרנט, צפיה בסרטים מצוירים על כלבים וכדומה.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלידה בהכנת שיעוריםפורטונה18/08/2009
ליועצת שלום
הילד שלנו בן-7 עולה לכיתה ב'
מאז שנת הלימודים מצב הכנת השיעורים שלו היה קשה ביותר !
הוא לא מוכן לעשות לבד בטענה שלא מבין ,
כשאנחנו באים ויושבים לידו גם אז הוא מתרץ שהוא עייף ,וכוי' ....
בחופש קנינו לו חוברות , הוא לא מתקרב אליהם
הבאנו לו מורה פרטית מקסימה שבאה לשעה
אבל מבחינתו כשהיא הולכת הכל חוזר "לשגרה "
,הוא לא מכין את השיעורים שלה ,בראש שלו חצר וחברים ...
אני יושבת לידו להכין איתו שיעורים - הוא לא מרוכז
לא משתף פעולה , אני מתייאשת קמה ועוזבת !
מה לעשות ? עזרה דחוף !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם לי זה כך....
אמא19/08/2009אתי שלום!יש לי תינוקת בת שנתיים שלפני שבוע הורדתי לה את הטיטול.היא יודעת מתי יש לה פיפי/קקי אך לא מוכנה לשבת בסיר בשום אופן.רק היום רצתה מכיוון ביקשתי מאחיה שישב בסיר לפיפי בכדי שתראה שהשד לא כל כך נורא וזה עבד.מקווה שיסתדר לך.בהצלחה.
כתבתי לפסיכולוגים את אותה השאלה וקיבלתי מענה - ראי דף 3* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכנת שיעורים
ליאת גרוס21/08/2009שלום פורטונה
אי הכנת השיעורים יכולה להיות תוצאה של גורמים שונים אשר לכל אחד מהם נכון להגיב אחרת. קודם כדאי להבין מה הגורם ואז להגיב. פתרון שלגורם אחד עלול לגרום נזק אם הגורם הוא אחר. ייתכן גם שילוב של שניים או שלושה גורמים.
ייתכן כי אכן מתקשה ואינו מסוגל בעצמו. ייתכן כי מסוגל ופשוט מתעצל . ייתכן כי סובל מבעיית קשב וריכוז ובאמת אינו מסוגל לשב למרות שיש לו את היכולת הלימודית..
על מנת לבחון מה הבעייה כדאי לשוחח עם המחנכת. כמו כן ניתו ומומלץ לערוך אבחון פסיכו-דידקטי שיגדיר בדיוק מהם הקשייים ומהם ההמלצות להתמודדות עימם בבית ובבית הספר.
נסי לאבחן את הבעייה ואז חיזרי אלינו לחשיבה על הפתרון המתאים.
מה דעתך?
ליאת גרוס מודיעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריב ילדיםעלאדין18/08/2009
שלום . אני אב לשלושה בנים בני 11 9 3.5
הבעיה היא בין שני האחים הגדולים .הם רבים בתדירות גדולה מדי לטעמי ,ז"א 4-5 פעמים ביום ולפעמים עם גילויי אלימות מצד הבכור.ניסינו להסביר להעניש לאיים וניסינו לעשות ישיבה ולדון בנושא ושיטות לפתור את הסכסוכים ביניהם שהם בד"כ על זמן מול מחשב ומול טלויזיה .ובנינו לוח זמנים וקוד אתי איך להתנהג ומה מקובל ומה מפריע לצד השני ותלינו את זה על המקרר וגם זה לא עזר.אנחנוכברלא יודעים מה לעשות בנדון.
אנחנו מבקשים עיצות חדשות ואולי ניתוח כללי איפה אנחנו טועים.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מריבות אחים
ד''ר שירי שדה שרביט20/08/2009לאב שלום,
ראשית יופי על הנסיונות עד כה למגר את אלימות הילדים זה כלפי זה. הרעיונות שציינת הם יפים ומקוריים, כל הכבוד! עולות לי כמה מחשבות מה עוד ניתן לעשות: ראשית, חשוב שתקח בחשבון שמאבקים בין אחים על המשאבים המוגבלים (מטבע הדברים) במשפחה, הם טבעיים וחלק מההתפתחות התקינה. אולם העוצמה שלהם צריכה להיות מווסתת על-ידי ההורים במידה והילדים אינם מצליחים להסתדר לרוב לבדם. שנית, ברגע שיש אלימות חשוב להגיב אליה ישירות ובאופן מיידי, בעונש יעיל כמו ללכת לחדר בבית בו אין טלוויזיה/מחשב. שלישית, אני רואה שהעימותים הם על מוקדי התעסוקה בבית (טלוויזיה ומחשב). ייתכן שאם תיצרו עבור הבנים סיטואציות נעימות מחוץ לבית, עם בילוי שמתאים לכולם ומספיק לכל המשתתפים (למשל ללכת לים, לסרט וכדומה), הקשר ביניהם ישתפר וכך הם מעצמם ירצו ויוכלו להתפשר יותר זה עם זה. ורביעית, כשיש כאלו מריבות תכופות בין אחים, רצוי שגם ההורים יבחנו את עצמם והאם הם משתדלים להעניק יחס דומה לכל הילדים. ייתכן שהמאבק על המחשב הוא סממן למאבק על תשומת הלב/הערכת/אהבת ההורים, וכדאי שתחשבו על כך.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגביי מעוןמאי18/08/2009
שלום רב !
שמי מאי , אני אמא ל2 בנות אחת בת שנה וחצי ואחת בת 5 חודשים ןקצת .
מהולדת הבת הגדולה ועד להיום הבת הגדולה אינה במעון ולא במסגרת שומרים עליהם בני המשפחה כשאני או בעלי בעבודה אנחנו מתחלפים במשמרות בכדי להיות ולשמור עליהם.
ועכשיו שנולדה הקטנה אנו שומרים גם עליהן וגם היא לא במסגרת כלשהי.
השאלה שלי היא כזאת: מתי כדאי להכניס אותה למסגרת של מעון או לחכות לגן? הבת הגדולה אומנם בת שנה וחצי אבל נראת הרבה יותר קטנה אולי בגלל זה הפחד להכניס אותה למעון.ורק עכשיו התחילה ללכת לפני שבועיים. אז גם פחדתי שלא ידרכו עליה.
עד היום הבנות נשארות עם בני המשפחה שעוזרים הרוב בעלי שומר עליהן .ואני אציין שאני עובדת 5 שעות ביום בלבד ואני כבר בצהריים בבית.
מה כדאי לעשות מבחינה חברתית לגביי המעון או הגן?
מה לעשות?????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלבות במעון
ד''ר שירי שדה שרביט20/08/2009מאי שלום,
עד לגיל שנה וחצי -שנתיים לערך, ילדים מרוויחים הכי הרבה מיחס אישי אליהם. החל מהגיל של בתך, חשובה אינטראקציה עם ילדים ומבוגרים אחרים, ויצירת קשרים עם דמויות נוספות מלבד ההורים ובני המשפחה הקרובה. לכן זה נראה זמן מתאים לשלב את בתך במסגרת. מבחינה התפתחותית, הפערים בין גיל חמישה חודשים לשנה וחצי הם גדולים (בוודאי את מבחינה בכך כשאת עם שתיהן יחד), והגדולה עשויה להפיק הרבה הנאה ואפשרויות ממסגרת קבוצתית של ילדים בגילה. כפי שכתבתי, היא נמצאת בתחילת טווח הגילאים בו כדאי להשתלב במעון/גן, ואת יכולה גם להשאיר אותה במסגרת הטיפול המשפחתי עוד מספר חודשים.
בנוסף, חשוב לי לציין כי הורות לשתי בנות כ"כ קטנות, במקביל עם חיי העבודה (ועבודה במשמרות במיוחד), היא מתישה ביותר. מעון יוכל לעזור גם לכם קצת בהתאווררות ואגירת כוחות בין שאר מטלות החיים.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא רוצה ללכת לישוןשרית18/08/2009
הבת שלי בת שנה ושמונה חודשים.
כל פעם שאני מניחה אותה בערב לישון היא בוכה ורוצה להמשיך בפעילות היום.
אם אני לא מוותרת לה היא בוכה כמה דקות ואז מתייאשת והולכת לישון.
זה קורה גם כשאני מניחה אותה לישון ב- 21:00-21:30.
השאלה היא האם להתעקש על שעת השינה ואם כן מה השעה?
האם בגיל הזה כל ילד הוא שונה מהשני ואחד מתאים להניח אותו לישון ב- 20:00 והשני ב- 22:00? האם בימים בהם היא ישנה צהריים 3 שעות אז לא להתעקש איתה ולהניח אותה לישון יותר מאוחר? אני מתלבטת כי כואב לי לראות אותה בוכה וגם אני מתלבטת האם ההתעקשות אינה מזיקה כי אני בעצם מתעלמת ממנה למשך כמה דקות בהן היא בוכה.
תודה רבה מראש על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי הירדמות ושגרת הירדמות
ד''ר שירי שדה שרביט20/08/2009שרית שלום,
מרבית הילדים אינם מאושרים ללכת לישון, הם קולטים שדברים מעניינים ממשיכים להתרחש בבית והם אינם חלק מהם. יחד עם זאת, בתך זקוקה לשנת לילה ארוכה ורציפה על-מנת שתתפקד היטב במהלך היום ותתפתח באופן תקין. באמירה כללית, אם הילדה בוכה קצת ואז נרדמת, כנראה שזו שעה טובה עבורה ללכת לישון. ילד שאינו עייף, לא יירדם אם הוא לבדו במיטה. חשוב שתאמרי לה מפורשות ובעדינות שהיא הולכת לישון, תקריאי לה סיפור או טקס הירדמות אחר, תאחלי לה לילה טוב ותצאי מהחדר.
אם שגרת ההירדמות שלה חשובה לך, כמו גם השעות הפנויות שלך בערב, כדאי לקצר את שנת הצהריים, לרוב אין צורך בתנומה של 3 שעות בגיל זה.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שואלת שוב פעם- חרדותנטע17/08/2009
ערב טוב,
בתי בת 3.5 ככל הנראה סובלת מחרדה שאני יעזוב אותה או משהו דומה לזה.
לדוגמא: כשאנחנו מגיעים לגינה היא דבוקה אלי אפילו שחברות שלה קוראות לה,
היא פשוט לא רוצה ללכת איתם אלא מעדיפה להיות איתי ושאני ילך איתה לכל מתקן/נדנדה/ לשחק בחול או סתם לשבת לידי. (זוהי ילדה שניה שלי, יש לי עוד ילד בן שנה)
כאשר אני מדבר בבית ושואלת למה לא רצתה לשחק היא עונה שהילדים לא רצו לשחק איתה.
בנוסף לכך היא מתעוררת מס פעמים בלילה ורוצה לישון בחדר איתי,במיטה שלי.
שמתי לב שיש לה את הבעיה הזאת בדרכ בגינה או שנכנסים למקום חדש. הילדה הולכת למעון ,ושם אין שום בעיה.
אולי יש לבתי בעיה חברתית? או שזה חרדת נטישה? היכן אני יכולה לעשות איבחון לזה?
כיוון שהמקרה בדרכ מביא אותה לבכי רב, אשר נמשך כשעה, כעס, ועצבים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות
ליאת גרוס18/08/2009שלום נטע
החלק הכי חשוב בפתרון הוא הגדרת הבעייה. מדברייך נראה כי עדיין אין לך הגדרה ברורה של הבעייה ולכן אינך יודעת כיצד להגיב. את מעלה מספר דברים שמצביעים על כיוונים שונים. נראה לי שהגורם אינו קשור לקושי חברתי או לחרדת נטישה.עובדה שבמעון הכל בסדר. אם זאת ברור שיש בעייה.
לדעתי כדאי לך לפנות ל2-3 פגישות של הדרכת הורים על מנת לעשות לעצמך סדר ולנסות להגדיר את הבעייה. המדריכה תוכל בעזרת שאלות מנחות לכוון ולאבחן את הבעייה. כך תוכלי להבין את ביתך, לענות על הצורך שלה ולקדם פתרון לבעייה. לא נראה לי שיש טעם לאבחן את הילדה ישירות בשלב זה.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבה אובססיבית ברוקיעל17/08/2009
שלום,
בני בן החמש עומד לפני ניתוח להסרת שקד שלישי. כמו כן, אנו לקראת מעבר דירה בעוד מספר ימים. אלו שני דברים שהוא חושש מהם. אנו משוחחים עלכך ומנסים להרגיע ולהפיג חששות.
לפני בערך כחודש החל להרטיב ברוק כל דבר או אדם בו הוא נוגע או כשנוגעים בו. בהתחלה זה קרה פעם ב.. והיה בעיקר סביב שטיפת ידיים לאחר שירותים וכדו' אך עם הזמן זה הלך והתגבר עד כי כעת הוא כל הזמן מנקה ברוק את עצמו ואת הסביבה (הוא יכול לעשות זאת לעיתים ממש כל שניה, מה שנראה כבר לא נשלט). הוא מסביר כי הוא מנקה אותו ואותנו מחיידקים, לכלוך וכדו'.
האם יש קשר בין הדברים? מהן דרכי התגובה הנכונות- להעיר? להתעלם?, האם יש צורך בטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבה ברוק
ליאת גרוס18/08/2009שלום יעל
נשמע לי שכתוצאה מחרדות מפתח בנך דפוס של התנהגות ומחשבה אובססיבית. יתכן מאד שזה קשור לניתוח ולמעבר הדירה אך לא בהכרח. אני ממליצה לפנות לטיפול ולא לחכות שיעבור לבד. אין מה להעיר זה חזק ממנו כי זה מרגיע אותו. הוא רוצה לנקות כי מרגיש שיש משהו מאד מלוכלך. פני לפסיכולוג ילדים .אך לא טיפול קליני ארוך. חשוב למצוא כלים אחרים שירגיעו אותו ויש צורך בבעל מקצוע לשם כך.
בהצלחה ושיעבור מהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורים מודאגיםא17/08/2009
שלום רב,
יש לנו בן 3 שנים מתפתח טוב ומדבר בצורה תקינה אבל ישלו בעיה אשר מדאיגה אותנו!!
אינו אוהב לשחק עם ילדים בני גילו מלבד בן דודו שהוא קרוב מאד אליו וכל הזמן ביחד
הרבה פעמים אני דוחף אותו להשתתף במשחקים איתם אבל אינו מסכים ולאחרונה לקחתי ותו למשחקיה הוא פרץ בבכי כי לא רוצה כלל לשחק עם הילדים וגם מרבה לבכות על כל דבר שמציק אותו ורוצה שכל בקשותיו ייענו!!
אבל במקביל הוא מדבר עם מבוגרים וחשוב לי לציין כי היה בפעוטון במשך שנתיים, וגם הרבה פעמים יוזפ איתו שיחות על חבירות אבל ללא תועלת???
אנו לא יודעיםמה כן צריך לעשות!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב מאד
א19/08/2009שלום רב,
יש לנו בן 3 שנים מתפתח טוב ומדבר בצורה תקינה אבל ישלו בעיה אשר מדאיגה אותנו!!
אינו אוהב לשחק עם ילדים בני גילו מלבד בן דודו שהוא קרוב מאד אליו וכל הזמן ביחד
הרבה פעמים אני דוחף אותו להשתתף במשחקים איתם אבל אינו מסכים ולאחרונה לקחתי ותו למשחקיה הוא פרץ בבכי כי לא רוצה כלל לשחק עם הילדים וגם מרבה לבכות על כל דבר שמציק אותו ורוצה שכל בקשותיו ייענו!!
אבל במקביל הוא מדבר עם מבוגרים וחשוב לי לציין כי היה בפעוטון במשך שנתיים, וגם הרבה פעמים יוזפ איתו שיחות על חבירות אבל ללא תועלת???
אנו לא יודעיםמה כן צריך לעשות!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)