פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בת בת שנתיים וחצי
    אמא מתייעצת
    23/08/2009

בתי בת השנתים וחצי ילדה פעלתנית שובבה שמחה אך עם זאת מאד עקשנית כל דבר רוצה לקבל עכשיו . מאד קשה איתה בהצבת גבולות לדוגמא בארוחת הערב קמה כמה פעמים מהשולחן ובסוף כמעט לא אוכלת כלום גם אם מחזירים אותה לשבת זה לא עוזר !!!! אם לא עושים מה שהיא רוצה היא משתטחת על הריצפה לא משנה איפה אנחנו בוכה ללא הפסקה . קוראת להורים שלה חוצפנית ומרביצה . מרביצה לאחותה הגדולה בת ה-6 וגם שכועסים עליה צוחקת לנו בפרצוף .

אם תוכלי לתת לי דוגמאות כיצד מציבים לה גבולות מה עליי לעשות ? האם עליי להעניש אותה כמו לשבת בפינה , אנו מעירים לה שאסור להרביץ היא מבקשת סליחה מאחותה ולאחר כמה דקות מרביצה שוב .

אודה לך מאד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת בת שנתיים וחצי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• למה אתם לא עונים כבר הרבה זמן

אמא מתייעצת
    06/09/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצבת גבולות לבת שנתיים וחצי

ד''ר שירי שדה שרביט
    07/09/2009

לאמא שלום,
    ההתנהגות של בתך היא תואמת לשלב ההתפתחותי בו מצויה, ושכיחה בקרב ילדים בגילה. יש להציב לילדה גבולות באופן נחרץ וברור כשהיא מקללת או מרביצה - לשלוח אותה למקום מסוים בבית להירגעות ולדרוש שתתנצל בפני האדם בו פגעה. הערות בלבד לא משפיעות דיין על ילדים בגילה. כמו כן, רצוי להימנע ממאבקים רבים סביב האוכל. במידה והיא קמה יש להסביר לה בתקיפות שארוחת הערב היא הארוחה האחרונה, ושאח"כ לא תהיינה "השלמות" .
    נראה כי תוכלו להיעזר בהדרכה פסיכולוגית כיצד להתמודד עם המרדנות של בתכם ומאבקיה בסמכות שלכם.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    גליה
    22/08/2009

שלום,

בני בן שנתיים וחודשיים.
    ההתפתחות שלו הייתה איטית .התחיל ללכת מאוחר -בגיל שנה ו11 חודשים.
    היה בטיפול פזיוטרפי בשל כך. רופא התפתחותי ראה אותו ואמר שהכל תקין.

הוא היה עם מוצץ עד גיל 5 חודשים ואז בבת אחת לא הסכים יותר למצוץ אותו.
    התחליף שלו להרגעה הוא"חיתולי" מבד.

בזמן האחרון החל למצוץ אצבע ,ככה פתאום ,הוא מוצץ אצבע גם סתם באמצע היום וגם
    כהרגעה לפני השינה.
    האם זה נורמאלי שילד בגילו פתאום יתחיל למצוץ אצבע?
    (יש ילד בגנון שלו,בכיתה הקטנה שמוצץ אצבע וכנראה שהוא לקח את הרעיון משם..)
    והאם אכן מציצת אצבע מפריעה לגדילת השיניים?
    מתוך אינסטינקט אני אומרת לו שהוא גדול ומוציאה לו את האצבע.
    האם זה נכון?איך אנחנו צריכים להגיב לזה?
    להתייחס ?להתעלם?לתת לזה "מקום"?

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• נראה לי שדלגו עלי.........

גליה
    24/08/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מציצת אצבע

ד''ר שירי שדה שרביט
    24/08/2009

גליה שלום,
    הפה הוא מקור עונג אנושי, וילדים מגלים אותו בדרכים שונות - מציצת מוצץ, לעיסת דש הבגד, כסיסת ציפורניים ובהמשך גם לעיסת מסטיק/עישון וכיוצא באלו. לגבי הקשר בין מציצת אצבע והתפתחות הפה, כדאי להתייעץ עם רופא שיניים. אולם במידה וההרגל לא מוצא חן בעינייך, את יכולה להסב את תשומת ליבו לדבר אחר (היות וילדים רבים מוצצים אצבע בהיסח הדעת) ולהציע לו חפץ אחר להתעסק עמו.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר משמעת - הצבת גבולות
    דסי
    21/08/2009

שלום רב,
    אני אם ל 3 ילדים הגדול בן 7 וחצי, השניה בת 4 וחצי והקטנה בת 1 + 9 חודש
    יש לי בעיה קשה עם הבן הגדול כאשר הוא לא מקבל מרות מאף מבוגר - לא מקשיב למתבקש ממנו עושה מעשים שגורם לסובבים אותו לכעוס עליו נורא.
    הוא ילד פעלתן הדורש הרבה תשומת לב, לפעמים אני יוצאת מדעתי כאשר אני מבקשת ממנו לעשות דבר מה והוא לא מקשיב!!!
    אני מתביישת לצאת איתו למקומות ציבוריים, לחברים מחשש שיתחיל לעשות לי שם בעיות והוא כאמור לא מקשיב למה שמבקשים ממנו (לא משנה מי עומד מולו).
    אני כבר לא יודעת מה לעשות , איך להתנהג איתו, לפעמים אני מאבדת קצת שפיות ומרביצה לו , אך מתחרטת על זה מאוד אח"כ.
    בבקשה מה עלי לעשות ? כיצד עלי לנהוג איתו?
    אודה מאוד לתשובתכם....

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר משמעת - הצבת גבולות

הוספת תגובה

• חוסר משמעת- הצבת גבולות

ליאת גרוס
    22/08/2009

שלום דסי
    לפי ההתנהגות שאת מתארת ייתכנו לפחות שני כיוונים: הראשון הוא בעיה הורית בהצבת גבולות והשני הוא מצוקה רגשית של הילד ותסכול הבא לידי ביטוי בהתנהגות מרדנית.
    כך או כך, אין פתרון קסם שאוכל לכתוב בכמה שורות. נסי לפנות לייעוץ והדרכת הורים יחד עם האב.
    חבל שגם את וגם הילד תהיו במצוקה. זוהי כנראה בעייה שניתנת לפתרון עבור שניכם.

סליחה שאני לא עונה יותר.. כל תגובה בכתב במקרה זה תהיה לא רצינית. אוכל רק לאמר שבחינוך ילדים אסור להיות לא נבוט ולא סמרטוט ובטח לא לדלג בינהם (כפי שנוטים לעשות לעיתים קרובות).

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נגיעות באיבר המין
    נטליס
    21/08/2009

"תפסתי" את בני בן ה6 וביתי בת ה 4 משחקים ברופאה וחולה ובני מבקש מביתי לבדוק את איבר מינו מאחר וכנראה גילה שזה נעים לו.
    כאשר הגעתי הוא מיד הרים את תחתוניו וטען שהם "נפלו לו".
    אני כמובן לא אמרתי מילה וחשבתי שלא יקרה שנית אך הדבר נשנה ואיני יודעת איך להגיב.
    אודה לעצתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    נגיעות באיבר המין

הוספת תגובה

• נגיעות באיבר המין

ליאת גרוס
    22/08/2009

ההתנהגות שאת מתארת היא כנראה נורמלית וטבעית. עם זאת, העובדה שמייד הרים תחתוניו מרמזת שהוא יודע שיש כאן משהו אסור.
    לדעתי מותר וכדאי לאסור עליהם משחק שכולל נגיעות או הורדת תחתונים. תאמרי להם כי משחקים כאלו אינם תואמים לגילם וכי אינך מרשה שימשיכו.שיבחרו משחק אחר, תאסרי זאת כמו שאת אוסרת נגיד אכילה של יותר מידי ממתקים (כלומר לא כאילו נעשה כאן דבר נורא או בעייתי מאד בענייך). כמו כן אסרי עליהם מקלחות משותפות.
    שימי עין אחרי מה שקורה בהמשך. במידה ומפסיקים - יופי נגמר. במידה ואינם מפסיקים גם אחרי שאסרת עליהם,או שמשחקים משחקים דומים עם חבריהם, חיזרי אלינו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילת לילה
    איריס
    21/08/2009

שלום,

בתי בת השנתיים ושלוה חודשים נגמלה מטיפולים במשך היום בגיל שנתיים. במשך חודשיים ניסיתי לגמול אותה מטיטולים גם בלילה - אך לצערי כל לילה היתה עושה פיפי תוך כדי שינה במיטה לפחות פעם אחת ,בשאר הפעמים במהלך הלילה היתה קמה בבקשה "לעשות פיפי" והיתי לוקחת אותה לבית שימוש.כמובן כל לילה היתי מחליפה מצעים ושוטפת לה את חלק הגוף התחתון ,במהלך פעולה זו הילדה היתה בוכה והרגשתי שזה מ"בושה ותסכול". לאחר חודשיים כאלה שבהם לא ראיתי שיפור החלטתי להלביש לה בלילה תחתון טיטול - אמרתי לה שזה לא טיטול וזה תחתון ללילה שסופג מעט פיפי ש"בורח". לאט לאט הילדה הפסיקה לקום בלילה לפיפי ופשוט עושה בתחתון. ברור לי שככל שהחורף יתקרב יהיה קשה מאוד לגמול אותה בלילה והמשמעות דחיית הגמילה לעוד כשנה לגיל שלוש.

נ.ב: מגיל שנתיים קקי עשתה פעם בבית שימוש פעם בטיטול (איך שהתחשק לה) אך לאחרונה מבקשת לעשות רק בטיטול

1. האם נהגתי נכון?האם יש מקום לנהוג אחרת ?

2. המלצותיך בבקשה הן לגמילת לילה והן לעשית קקי בטיטול

תודה איריס

לקביעת תור
    סגירה
    גמילת לילה

הוספת תגובה

• גמילה מטיטולים

איריס
    22/08/2009

אודה להתייחסות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילת לילה

א
    25/08/2009

כאמור , אודה להתייחסות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבא "אמיתי"
    לילך
    21/08/2009

שלום רב,
    שמי לילך יש לי ילד בן 4.5 ואני נשואה בשנית , התגרשתי כאשר בני היה בן חודש , לאחר הגירושין
    הגרוש שלי החליט שלא להגיע לביקורים ובעלי הנוכחי גידל את בני כאב לכל דבר מגיל עשרה חודשים , לפני כשנה הגרוש שלי חזרה לתמונה והחל להגיע לביקורים בהתחלה באמצעות מרכז קשר ואז ע"פ סדרי הראיה אשר נקבעו מראש, בעצתה של פסיכולוגית הוסבר לילד כי יש לו שני אבות אך הגרוש שלי מתעקש להבהיר לו שהוא הוא האב ה"אמיתי" בני מקבל את זה בצורה מאוד קשה כי מנקודת מבט שלו הוא לא מבין את המשמעות של אמיתי ולא אמיתי וכלן אני מבקשת עצה איך להבהיר לילד את זה בצורה שלא תגרום לו לחרדה ? האם יש להשתמש אולי במילה אבא טבעי?

לקביעת תור
    סגירה
    אבא "אמיתי"

הוספת תגובה

• אבא אמיתי

ליאת גרוס
    21/08/2009

שלום לילך
    אכן מצב לא פשוט אך טוב שהדבר עולה היום ולא בגיל מבוגר יותר.
    חשוב שבנך יבין את המציאות וידע בדיוק מה המשמעות של אב ביולוגי לעומת אבא לא ביולוגי. הוא כבר בגיל הוא מסוגל להבין. אם הדבר לא יוסבר לו ירגיש באיזה שהוא שלב בהמשך שעבדו עליו וזו צלקת שקשה למחוק.
    הרעיון שלך להגדיר אב ביולוגי כאב טבעי הוא רעיון מעולה. הייתי מסבירה שתינוק נוצר מזרע של גבר ובצית של אשה. הזרע ממנו הוא נוצר הוא של האב הטבעי שהוא ...(להזכיר את השם) . בהמשך הסבירי שבעלך אוהב אותו ומתייחס אליו כאילו היה הבן הביולוגי שלו ומאד מאד רוצה להיות כמו אבא שלו. כך שלמעשה יש לו שני אבות אחד טבעי ואחד נוסף שאוהב אותו כמו בן ולכן הוא ממש כמו אבא. הדגש הוא שיש לו מזל כי יש לא אבא אחד טבעי ועוד גבר שמתייחס אליו כמו בן וחי איתו.
    לדעתי אסור לשקר או לסלף . זה מה שמעורר חרדה. אל תפחדי מהאמת. האמת היא שבאמת יש שני גברים שאוהבים אותו, וזה לא משהו שיכול להפחיד...אפילו שאחד טבעי והשני לא.
    זכותו של האב הטבעי שבנו ידע שהוא האב הביולוגי, אך רצוי שלא יסית נגד בעלך.

אם את לא בטוחה פני לשיחת ייעוץ אחת.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה
    כרמלה
    21/08/2009

שלום, קוראים לי כרמלה ואני מעוניינת להתחיל בדיאטה בשביל ילדתי.
    שאלתי היא כיצד היא תוכל להוריד קילו או שתיים בזמן המהיר ביותר אך גם הבריאותי ביותר.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

• דיאטה לילדה

ליאת גרוס
    21/08/2009

שלום כרמלה
    לדעתי כדאי לך להתייעץ ברופאת המשפחה על מנת שתפנה אותך לדיאטנית ילדים. יש להם נסיון וידע רב בנושא גם ברמה התזונתית בריאותית וגם ברמה הרגשית התנהגותית.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בילבול...
    ריקה
    21/08/2009

שלום!
    יש לי תינוק בן 9 חודשים ואנחנו חיים באמריקה.בבית אנחנו מדברים עברית וגם קצת אנגלית והמטפלת של הילד מדברת ספרדית.השאלה שלי היא אם המצב הזה של שלוש שפות יכול לבלבל או לסבך את הילד? קראתי פעם מאמר שאומר שכשיש ילדים שמקטנות נחשפים ליותר מדיי שפות בעתיד זה יכול לגרום לבעיות ב"speach" בשימוש ובביטוי מילים האם זה נכון?
    אומנם ז מצב זה ימשך רק ל3 חודשים ואח"ח בני יועבר למקום שמדברים בו רק אנגלית אך בבקשה ענו לי אם אני מזיקה ליד.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בילבול...

הוספת תגובה

• בלבול שפתי

ליאת גרוס
    21/08/2009

שלום רבקה
    מכיוון שמדובר על שלושה חודשים בלבד ועל תינוק בגיל 9 חודשים לא נראה לי שייתכן נזק ממשי. אין מה לדאוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה לבקבוקים
    דקלה
    20/08/2009

שלום רב , הילד שלי בן שנתיים וחודש ומשום מה חזרנו אחרנו בזמן. הילד מתעורר באמצע הלילה ומבקש בקבוק עד לפני 4 חודשים היה ישן לילה שלם.
    ברצוני לציין שתמיד בשעה 19:00 בערב הנני מנסה לתת לו ארוחת ערב (תבשלים, חביתה וכו' )
    אך הילד מסרב לאכול אוכל או שהוא אוכל 2-3 כפיות וקם וממשיך לשחק במשחקים שלו.
    לפעמיים הנני אומרת לו שאם לא ימשיך לאכול לא יוכל להמשיך לשחק או הנה אבא בא לאכול את האוכל שלך ואז הוא אוכל עוד כמה כפיות לא מסיים ארוחה כמו שצריך. (הכל נעשה בהתניות שאם לא אז .. )
    הרבה פעמיים הוא מתעקש לא לאכול אוכל ולקבל בקבוק חלב כמובן שהעתקשות הינה עם בכי וצרחות עד שאני מוותרת ונותנת לו.
    אנני יודעת מה לעשות ????
    אני חייבת לציין שאני בהריון חודש 7 (אולי יש לזה מעשמעות ??? )
    תודה רבה דקלה

לקביעת תור
    סגירה
    חזרה לבקבוקים

הוספת תגובה

• חשוב לי לקבל תשובה--- תודה

דקלה
    23/08/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדוע מדלגים על שאלות כל שאלה חשובה

דקלה
    24/08/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התעוררות בלילה לאכול

ד''ר שירי שדה שרביט
    24/08/2009

דקלה שלום,
    סביר להניח שבנך מגיב להריון ולעובדה שבקרוב הוא כבר לא יהיה התינוק של אמא, וזו אחת הסיבות לרצון לחזור לבקבוק. נראה לי אישית שבמהלך היום ניתן לאפשר זאת, וגם עם הליכתו לישון. את יכולה להגביל את הכמות של השתיה או לדלל במים כך שלא יהיה מאוד מתוק.
    יחד עם זאת, הדבר המטריד הוא הדילוג על ארוחת הערב, שהוא דבר מאוד לא נכון ולא בריא לעשותו. חשוב להקפיד על ארוחת ערב בריאה ומשביעה שהילד ירצה לאכול - כדאי שתבדקי האם הוא "מנשנש" או אוכל כמויות רבות במהלך אחה"צ ומגיע לארוחה לא רעב, האם המאכלים שאת מכינה הם לא לטעמו (יש ילדים שמעדיפים לאכול מאכלים פשוטים ביותר ולא מתובלים כמעט), וכדומה. כדאי לשאול את הילד מה הוא אוהב לאכול ומה היה רוצה לאכול היום. כמו כן, אפשר להגיש את האוכל בצורה יותר "משחקית" ומהנה. למשל, לתת לו מזלג וכלי אכילה "של גדולים".
    בנוסף, נראה שכעת נוצר מערך יחסים ביניכם,בו בנך רואה כמה ארוחת הערב חשובה לך, ובודק את הגבולות שאת מציבה, ואילו את הפכת למודאגת וחרדה, והוא חש בכך. כדאי להפחית את עוצמת העימות בעת הארוחה, ולהשתדל לחזור לשגרה במהרה. האם אתם מקפידים על ארוחות ערב משפחתיות של כל בני הבית יחד? הדבר עשוי לסייע ולרכך את המאבקים.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי לספר על מוות במשפחה
    מירב
    20/08/2009

לי ולבעלי יש שתי בנות שהגדולה מביניהן בת ארבע וחצי והקטנה בת 2.3. ביתי הגדולה עסוקה בנושא המוות ומנסה להבינו. הדבר תואם גיל ולא מעורר בה חרדה רבה אלא פשוט מעסיק אותה הרבה. אימי נפטרה שנה לפני לידת הבכורה וביתי יודעת על כך מאז ומתמיד. היא שואלת אם אני מתגעגעת לפעמים, ומבררת לעצמה ממה אנשים מתים ומתי. הנושא לא מעורר חרדה ומוכל. קצת על הבת- היא ילדה רגישה, מעמיקה , עם אינטיליגנציה רגשית מדהימה, חלשה במוטוריקה עדינה ומודעת לכך, היתה ביישנית וצופה מבחוץ בסיטואציות חברתיות וכיום היא פתוחה ויוזמת.
    הנקודה שאני מתלבטת לגביה- לבעלי היה אח גדול ממנו בשנה. הוא מת בתאונת דרכים כשרכב על אופניים כשהיה בן 10. הבת הבכורה לא יודעת על כך. עד היום היא הבינה שמתים כשמאוד זקנים או מסרטן. מעולם לא הכירה מוות אצל ילדים. אני ובעלי מתלבטים מתי לספר לה. מצד אחד האמת תמיד עדיפה וילדים מושפעים מאוד ומרגישים כשהדברים לא מדוברים. מצד שני קיימת אצלה תוקפנות וקנאה כלפי הקטנה. הן מאוד קרובות וזה לא משהוא חריג אבל קיים, בהחלט קיימת גם המשאלה שאחותה לא תהיה. אני תוהה אם זה לא יעלה אצלה חרדה. היא גם במעבר לגן ערוני וזקוקה לכוחותיה הנפשיים במעבר הזה, לכן אולי זה לא הזמן-טלטלה טלטלה, ומצד שני אף פעם זה לא הזמן. אני נוטה להחליט לחכות אבל יש אצלי גם תחושה שצריך לפתוח את זה. זהו, זאת ההתלבטות, אשמח לשמוע את דעתכן.

לקביעת תור
    סגירה
    מתי לספר על מוות במשפחה

הוספת תגובה

• מוות במשפחה

ליאת גרוס
    21/08/2009

שלום מירב
    את צודקת לגמרי שסודות במשפחה זה דבר פסול. עם זאת תחושת הבטן שלי אומרת שילדה בת 4, העסוקה בנושא מוות, ועומדת בפני כמה משימות התפתחותיות בעתיד הקרוב (מול האחות, והגן החדש), עדיין אינה בשלה להתמודד עם הנושא.
    חכי קצת לתקופה בה תתעסק פחות בתחום ותהיה מעט בוגרת יותר. חצי שנה -שנה. לא הייתי יוזמת שיחה רצינית בנושא כדי לספר לה אלא כשתרגישי שזה הזמן התחברי למשהו שהיא מדברת עליו, או ליום הזיכרון או משהו וספרי לה בלי לעשות מזה עניין גדול. אם תשדרו לה טרגדיה ופחד היא תחשוש ותיבהל אבל אם תשדרו רוגע ושזה משהו שהיה מזמן סביר שלא תעשה מזה עניין.
    רק בגיל 7-8 זה זמן לשיחות רציניות יותר בנושא.

מקווה שעזרתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

מירב
    30/08/2009

זאת היתה גם התחושה שלי. תודה על העזרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 5 ו-9 חודשים
    רונית
    20/08/2009

בני בן 5 ו-9 ח', הוא ילד מאוד עוצמתי, הוא יכול להשתנות בין רגע מהקצה לקצה. אתן דוגמא אחת מיני רבים: היינו בבריכה במים, שיחקנו, צחקנו ומאוד נהננו בני ביקש לעבור לבריכה של הגדולים, אמרתי לו שנצא לנוח כמה דקות ואח"כ אקח אותו לבריכה שרצה. הוא ישר התחיל לצעוק ולהתחצף: "עכשיו, עכשיו, אני רוצה עכשיו לבריכה, הוא התיז עליי מים בפנים ואמר זה מה שמגיע לך, חוצפנית וכו'". הייתי מאוד נבוכה, אנשים שראו את זה הרימו גבה לנוכח התנהגותו אליי. ניסיתי לדבר איתו, אך הוא לא נתן לי להוציא מילה מהפה ורק צרח, בסוף יצאתי מהמים, הוא יצא אחריי בוכה ואמרתי לו שבחצי השעה הקרובה הוא לא נכנס לאף בריכה. לאט לאט הוא ניסה להתקרב אליי, ביקש סליחה וחזר להיות בסדר (אני כמובן הרשתי לו להיכנס לבריכה רק אחרי שעברה חצי שעה). קשה לי להבין איך זה קורה לו, בבית אנחנו לא מתנהגים ככה, יש לו משפחה גרעינית ומורחבת מאוד תומכת ועלו בי לא פעם מחשבות שהוא זקוק לטיפול פסיכולוגי. התייעצתי עם הרופא שלו ולדעתו הוא לא צריך ללכת לפסיכולוג. מדוע זה קורה לו? זו רק דוגמא אחת מיני רבים ואני ממש חוששת לעיתים מתגובותיו כשאנו עם עוד אנשים.מה עליי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    בן 5 ו-9 חודשים

הוספת תגובה

• סף תסכול נמוך

ליאת גרוס
    21/08/2009

שלום רונית
    את מביאה דוגמא של סף תסכול נמוך וקושי בדחיית סיפוקים. נראה לי שתגובתך הייתה נכונה מאד. התנהגות זו יכולה להיות תוצאה של גורמים שונים (פינוק יתר, טמפרמנט מולד קשה, בעיית קשב, מצוקה ועוד). קשה להסיק מדברייך מה הגורם.
    במידה והתנהגות זו חוזרת לעיתים קרובות יש לשאול האם הדבר קורה גם בבית הספר? עם חברים ? עם שני ההורים באותה מידה ? האם זה תמיד היה ככה? וכו... תשובות לשאלות אלו יכולות לכוון להבנה מעמיקה יותר ודרכה לפתרון.
    חשוב להמשיך ולהציב גבלות ברורים, ובמקביל גם לנסות להבין מה הגורם ולשוחח איתו על תחושתיו. אם אכן התנהגות זו מקשה עליכם ועליו אין פסול בפנייה לפסיכולוג/ית אך חשוב שהיעוץ/טיפול יכלול ואולי יתבסס על הדרכת הורים לצורך הבנת הבעייה וניתוח התגובות היעילות והבעייתיות.

המשיכי כפי שהגבת, ותחזיקי מעמד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן שנתיים ו-10 חודשים
    אודליה
    20/08/2009

שלום!

יש לי אחיין, עוד מעט בן שלוש והוא אומר כל הזמן את המילה מפחד. זה התחיל עוד מגיל יותר קטן שפחד ההצעצועים שזזים ועושים רעש ועכשיו עם גם רעש של אמבולנס או רעש ממכונת ניקיון בסופר וכו"ו (הוא אומר מפחד וצועק כלומר ממש נישמע מפחד)גם בלילה הוא אומר את המילה פוחד. אנכנו (אמא, אבא, סבים,דודים) מחבקים אותו ונותנים לו הרבה אהבה , אני לא מבינה למה הוא מפחד ואיך אפשר לגרום לו לא לפחד כלומר לחזק אותו אני למשל קוראת לו "אמיץ" אבל זה לא עוזר הוא עדיין מפחד. האם זה נורמלי שילד יפחד מגיל צעיר כל כך. מדובר בילד שמח שאוהב אנשים,לשחק וסקרן מאוד

אשמח לעצתכם המקצועית

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן שנתיים ו-10 חודשים

הוספת תגובה

• מה אם התשובה?

אודליה
    23/08/2009

אודה לכם לתשובתכם המהירה......

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד מכה
    ר.ל
    20/08/2009

אני אם חד הורית לתאומים בני שנה ו-7 חודשים. הבעיה היא שאחד מהם שהוא גדול יותר במבנה הגוף מכה כל הזמן כל מי שמסביבו אפילו ללא סיבה וביחוד את אחיו וזה מתבטא בנשיכות ומשיכת שיער. כשהוא מרביץ אני תופסת אותו בידייו ואומרת לו שאסור להרביץ ועושים רק "טובה" (מלטפת אותו כדי שיבין למה הכוונה) ונשיקה. לפעמים הוא עושה זאת אך אחרי זמן מה הוא שוב מרביץ.
    זקוקה להכוונה, תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ילד מכה

הוספת תגובה

• ילד מכה

ליאת גרוס
    21/08/2009

שלום לך
    חשוב להעביר לילד המכה מסר ברור וחד משמעי בנוגע למכות. ייתכן כי תגובתך צריכה להיות תקיפה מעט יותר. מעבר לכך אם את רוצה להדגים מהו ליטוף, הדגימי על האח המוכה ולא עליו. בשורה התחתונה אם הוא מקבל ליטוף הוא ימשיך לפעול כך על מנת לקבל ליטופים נוספים.
    בכלל, לאחר שמכה, הגיבי כליו בתקיפות ובקצרה, הרחיקי אותו ותני את כל תשומת הלב למוכה. כך במכה יבין שהוא משלם מחיר ויפחית את תדירות המכות.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

ר.ל
    23/08/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורים מודאגים
    א
    20/08/2009

שלום רב, י

ש לנו בן 3 שנים מתפתח טוב ומדבר בצורה תקינה אבל ישלו בעיה אשר מדאיגה אותנו!! אינו אוהב לשחק עם ילדים בני גילו מלבד בן דודו שהוא קרוב מאד אליו וכל הזמן ביחד הרבה פעמים אני דוחף אותו להשתתף במשחקים איתם אבל אינו מסכים ולאחרונה לקחתי ותו למשחקיה הוא פרץ בבכי כי לא רוצה כלל לשחק עם הילדים וגם מרבה לבכות על כל דבר שמציק אותו ורוצה שכל בקשותיו ייענו!! אבל במקביל הוא מדבר עם מבוגרים וחשוב לי לציין כי היה בפעוטון במשך שנתיים, וגם הרבה פעמים יוזפ איתו שיחות על חבירות אבל ללא תועלת??? אנו לא יודעיםמה כן צריך לעשות!!!

לקביעת תור
    סגירה
    הורים מודאגים

הוספת תגובה

• עוד אין מענה

א
    21/08/2009

אפשר להתייחס לזה
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיים חברתיים

ליאת גרוס
    21/08/2009

שלום להורים המודאגים
    מכיוון שילדכם יוצר קשר טוב עם מבוגרים ועם בן דודו סביר שאין בעיית תקשורת רצינית אלא יותר ביישנות וחוסר במיומנויות חברתיות. לא הייתי מדברת איתו על הנושא. ילד בגיל זה לא מסוגל לנהל שיחה ממשית בנושא. הוא רק יבין כי אנכם מרוצים ממנו וחרדתו רק תגבר. כמו כן לא נכון ללחוץ עליו לשחק עם קבוצת ילדים במשחקיה.
    זכרו שהוא עדיין רק בן 3 .נסו לפעול לאט ובהדרגה. התחילו רק עם חבר אחד. השתתפו איתם במשחק. זרמו איתם ולמדו אותו תוך כדי כיצד לנהוג. בהתחלה פגישות קצרות בנוכחותכם. לאט לאט האריכו את הפגישות והתרחקו מעט. בדקו מה קורהבפעוטון ומה אומרת הגננת. בקשו ממנה לעזור אבל לא ללחוץ. סביר מאד שעם הזמן יחול שפור בתחום.

מקווה שעזרתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן שש
    שירה
    20/08/2009

שאלה נוספת בני בין השש עולה לכיתה א' יש לציין שהוא ילד מאוד רגיש ועדין לפני שיצאנו לחופשה שאלתי את הגגנת אם הוא מוכן לעות לכיתה א/' והתשובה היתה חיובית , יש לציין שהוא ילד שזקוק לחיזוקים ותשומת לב אחותו בת השנתיים יותר פילפלית והמשפחה הקורבה יותר מדברת עליה לאחרונה הוא מתלונן הרבה על כאבי ראש מצח וכאבי בטן ולפי דעתי זה המון מהתרגשות לקראת כיתה א' אני מדברת איתו המון על המעבר ואפילו הלכנו כמה פעמים את הדרך לביה"ס והוא גם מבקש שיתחיל הלימודים ללכת לבד אך בבית הוא מתבכיין על כל דבר וחושב שאחותו יותר ממנו ואני מנסה להסביר לו שאני גאה בו והוא הכי מכולם יש רגעים במהלך היום שאני ממש מתעצבנת ממנו כי כל כל דבר הוא בוכה מה אפשר לעשות? לי זה נראה שיתחיל הלימודים הדברים יסתדרו לו ולי אבל הפחד שלא איך מתמודדים עם זה

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן שש

הוספת תגובה

• למה לא עונים?

שירה
    25/08/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכנה לא'

ליאת גרוס
    28/08/2009

• שיחה עם הילד והקשבה לרגשותיו - קודם כל, כדאי לשוחח עם הילד ולתת מקום ולגיטימציה לכל קשת הרגשות, שהילד עשוי להעלות. חשוב להקשיב, בטרם ממהרים לתת תשובות ולהרגיע. עודדו אותו להביע את רגשותיו וחששותיו ואשרו לו, שאתם כאן כדי לרכך את המעבר ולעזור לו להיקלט במסגרת החדשה. ניתן להשתמש בסיפורים, העוסקים בעלייה לבית הספר, כפתיחה לשיחה.
    • הכנת הילד לקראת הצפוי - בהמשך, חשוב להסביר לילד מה עומד להתרחש בבית הספר: מה מצופה ממנו בשיעורים ובהפסקות, כיצד בנוי יום הלימודים, מהם שיעורי הבית, כיצד יגיע אל בית הספר וכיצד יחזור ממנו. הכנת הילד צריכה להתבסס על תיאור אמיתי של הצפוי לו וכדאי להימנע מאידיאליזציות יתר מחד, ומהפחדה, מאידך.
    • חיזוק רגשי - ילד שבטוח בעצמו, ייכנס לכיתה ברגל ימין. חשוב לטעת בילד תחושות של מסוגלות, ערך עצמי וביטחון. כדאי לשדר לו, שאתם סומכים עליו ומאמינים ביכולותיו להצליח בביה"ס, להתמודד עם הסביבה החדשה, להתקדם בלימודים ולרכוש חברים חדשים. מן הצד האחר, רצוי שלא להקרין ציפיות גבוהות מידי ובכך להעצים את החרדה.
    • תרגול מוקדם בשטח - במידת האפשר, כדאי לערוך טיול עם הילד לבית הספר, מספר ימים לפני תחילת הלימודים. הראו לו את הקומה בה הוא עתיד ללמוד
    • התארגנות טכנית כחלק מהתארגנות רגשית - ניתן לנצל את ההכנה הטכנית לבית הספר, גם כהכנה רגשית. התארגנות זו מסייעת לילד להתחבר לנושא הלימודים ולהרגיש בוגר ומסוגל.
    הצגת בית ספר באופן חיובי ורגוע (גם אם אתם לא לגמרי משוכנעים)- חשוב להציג לילד את מערכת בית הספר באור חיובי ואת המחנכת כדמות משמעותית ומיטיבה, גם אם אתם לא לגמרי מאמינים בכך. נסו לנתק את החוויות והזכרונות האישיים שלכם מהחוויות של הילד ומהמסר, שאתם משדרים לו כיום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה