פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• עזרה דחוחפה
    מזי
    15/08/2009

שלום,

אנו משפחה שגרים בחו"ל בני בן השמונה חווה נטישה של אביו למשך חצי שנה הוא נסע לפנינו ואחרי חצי שנה אנו הצטרפנו אליו. בני היה אז בן שנתיים.
    בני ממש חרד לישון לבדו בלילה כל לילה הוא עובר אלינו למיטה באופן קבוע ובאותה השעה יש לציין שגם כשהוא ישן הוא לא רגוע לא רפוי השינה שלו היא לא שינה עד שהוא מגיע אלינו למיטה . עד לפני כמה חודשים הוא גם לא היה מסכים לישון לבד בחדרו והיינו צריכים להיות איתו עד שיירדם. לבסוף החלטנו לעשות לזה סוף והא ישן לבד במשך כמה חודשים. כיום המצב הוא כזה שבני שוב אינו מסכים לישון לבד בטענה שהוא מפחד מכל מיני סרטים שאחיו הגדולים רואים . כל ערב זה סיוט אחד גדול של בכי ופחדים ללא פופורציות. כמובן שדיברנו על הפחדים ניסינו להבין ממה הוא פוחד לשנות את חדרו בטענה שישנם דברים בחדר שמפחידים אותו אך שום דבר לא עזר. בתקופה האחרונה בעלי נעדר הרבה מהבית עקב נסיעות עבודה יכול להיות שיש קשר להחמרה של המצב? אני נואשת וצריכה עזרה דחוף מה עלי לעשות? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחוחפה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחדים בגיל שמונה

ד''ר שירי שדה שרביט
    17/08/2009

מזי שלום,
    בנך סובל מביעותי לילה ומחרדות שונות, שהרקע להן אינו ברור. אני בספק באיזו מידה הפרידה מהאב בגיל שנתיים השפיעה על הילד עד היום.
    בקריאת דברייך עלתה בי תהייה, באיזו מידה בבית ישנה העצמה לא מכוונת של פחדיו של הילד - הוא נחשף לסרטים שאינם תואמים לגילו ומפחידים אותו, וכנראה גם מגיב כעת לקושי שלך עם ההיעדרויות של אביו.
    לאור הפרטים שמסרת, נראה לי שעוצמת הפחד היא גבוהה מאוד, ורצוי לפנות להתייעצות פסיכולוגית.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ לגבי בן שרוצה שמלות....
    מירב
    15/08/2009

שלום רב,
    אשמח מאוד לקבל ייעוץ והכוונה לגבי בני הוא בן שנתיים וחצי וכל הזמן אני במרדף איתו לא לשים נעליים של בנות או שמלות וחולצות שלי
    יש לי 2 אחינייות שלובשות בבית כותנות הוא מבלה איתן הרבה וכל הזמן רואה אותן ורוצה גם כן זה מגיע לידי בכי רב ומצב שזורק את עצמו בריצפה
    אינני יודעת איך להיתייחס למצב הנ"ל לתת לו גם כן כותונת ולשמח אותו עד השמיים או למנוע ממנו בכל מצב ולא לאפשר לו ללבוש או לנעול בגדי בנות
    חלק טוענים שאסור כי הילד יושפע מהעיניין לגבי המיניות שלו, וחלק טוענים שזה יעבור לו עם הגיל
    אשמח לשמוע דעה מיקצועית בנושא
    תודה רבה
    מירב

הוספת תגובה

• בן שנתיים שרוצה שמלות

ד''ר שירי שדה שרביט
    17/08/2009

מירב שלום,
    נראה לי שבגיל שנתיים ניתן לאפשר לילד להתנסות בבגדים של המין השני. הרי ככל שתהפכו את הנושא למשהו פחות מושג ויותר מרתק, העניין שלו בכך יגבר. גם כשהוא לובש בגד נשי, אין הדבר הופך אותו לאישה, אלא הוא נותר זכר ויש להתייחס אליו כאל זכר.
    במקביל, כדאי להוסיף תחומי עניין "גבריים" בעולמו של הילד - בילוי פרטני עם אבא או דמות גברית אחרת, מפגשים אחה"צ עם בנים מהגן, וכדומה.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה אצל סבתא
    אנדריאה הקטנה
    15/08/2009

שלום,
    זה הולך להיות ארוך - אך חשוב לי מאוד.
    בני בן שלוש וחצי. הוא ילד מקסים ובוגר מאוד.
    היחסים בינו לבין אמא שלי מצויינים. הוא אוהב אותה מאוד, היא משקיעה בו המון ויש ממש תחושת כבוד ואהבה הדדיים. הוא מרגיש נוח מאוד אצלה בבית ונהנה שם מכל רגע.
    לעיתים, אנחנו צריכים עזרה בלילה, והוא ישן שם. עד הלילה הוא מאוד רוצה ומתכנן את הלינה אצלה ומאוד מתלהב מהרעיון. ברגע שהוא מניח את הראש ומבין שעכשיו באמת הולכים לישון - הוא מתחיל במסכת ארוכה של נדנודים ובכי ומתלונן שרוצה הביתה, רוצה את אבא, רוצה את אמא, כואב לו פה, כואב לו שם, קר לו, חם לו וכו' וכו'. לוקח לו שם בערך שעתיים להרדם, ואחר כך מתעורר בבכי 2-3 פעמים.
    קצת רקע -
    עד גיל שנתיים הוא לא ישן טוב בלילה. היו לו קשיים להרדם והיה מתעורר 4-8 פעמים בלילה, זאת מכיוון שאנחנו ההורים טעינו כמעט בכל טעות אפשרית, לא עשינו שגרת לילה, הרדמנו אותו בנדנוד או על הידיים או בנסיעה. בגיל שנתיים "ירד לנו האסימון" והתחלנו לתקן את הטעויות ולתת שיגרה ולתת לו להרדם בעצמו ללא עזרים. השיטה עבדה ותוך חודש ישן לילה שלם.
    מאז ועד היום בבית כמעט ואין בעיות. הולך לישון אחרי קריאת 2 ספרים קצרים, נשיקה, לילה טוב, וזהו. ומתעורר בבוקר.
    הנחתי את אמא שלי איך להרדים אותו באותה דרך, אך אני מרגישה שהוא פשוט צריך את הסביבה שלו ואת המיטה והבית שלו וההרגלים שלו, ולכן עושה בעיות בהרדמות ומתעורר בלילה.
    העניין הוא שבבית אני יודעת "לתקן" ולפתור בעיות כאלה, על ידי שימוש בשיגרה ובחיזוקים חיוביים (כמו טבלה עם מדבקות) אבל אצלה, בגלל שזה לא קבוע (לינה אצלה פעם בחודש או חודשיים בערך) אני מרגישה שאין לי או לה את הכלים לפתור את הבעיה.
    למרות שהלינה אצל סבתא היא לא עניין קבוע, חשוב לי לפתור את שורש הבעיה. השאלה שלי היא איך אני יכולה להרגיל אותו להרדם אצלה ללא בעיות, כמו שהוא עושה בבית, כשלא מדובר על בעייה יומיומית שאפשר לפתור על ידי שגרה וחיזוקים חיוביים. הדבר היחיד שחשבתי עליו זה להציע חיזוק חיובי לבוקר אם ירדם וישן כמו שצריך, אבל אני מרגישה שהבוקר "רחוק" לו מידי, ולא מהווה חיזוק מספיק מיידי ולכן הוא לא אפקטיבי (ניסינו את זה).
    אודה מאוד על רעיון יצירתי איך לפתור את הבעיה.
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    שינה אצל סבתא

הוספת תגובה

• דילגו עלי...

אנדריאה הקטנה
    16/08/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שואלת שוב, נא להתייחס

אנדריאה הקטנה
    18/08/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה בתקווה שיענו לי הפעם

אנדריאה הקטנה
    18/08/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה אצל סבתא

ד''ר שירי שדה שרביט
    20/08/2009

אנדריאה שלום,
    ההתנהגות של בנך היא טבעית, אכן לא כ"כ קל לו לישון מחוץ לבית ומחוץ למסגרת הרגילה שלו - מתגעגע אליכם, רוצה את המיטה שלו וכדומה. התופעה היא ידועה ומתרחשת גם אצל מבוגרים, "לילה ראשון בלי אמא" בצבא למשל. הגעגועים והמתח בו הוא נמצא הם מובנים.
    איני בטוחה שתהיה דרך להרגיע אותו אצל סבתא. היות והוא ישן אצלה אחת לחודש, אני חושבת שהיא תיאלץ להתמודד עם לילה לא קל בביתה, פעם בשלושים ימים. אני לא בטוחה שחיזוקים ופרסים יעזרו כשהלינה אצלה היא כ"כ נדירה. ייתכן שיהיה יותר קל להרדימו בבית שלכם במיטתו כשסבתא אצלכם, ובמידה והדבר אפשרי כדאי לנסות זאת.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירושין
    מיכל
    14/08/2009

איך מסבירים לילד בגיל 3 , שאבא שלו לא גר איתנו יותר, ואנחנו עומדים בפני גירושים?

לקביעת תור
    סגירה
    גירושין

הוספת תגובה

• הסבר על גירושין לילד בן 3

ד''ר שירי שדה שרביט
    17/08/2009

מיכל שלום,
    ילד בגיל 3 מסוגל מבחינה קוגניטיבית להבין דברים מסוימים וקונקרטיים לגבי הגירושין: אפשר להסביר שאבא ואמא כבר לא גרים יחד יותר, ולהדגיש שתמיד תאהבו אותו ושהקשר עם אבא לא ישתנה על אף עזיבת הבית המשותף. חשוב לתת כמה שיותר פרטים לגבי הסדרי הראייה, היכן ומתי הוא יפגוש את אבא ולהדגיש שאבא יהיה זמין אליו בטלפון תמיד. אלו תכנים בסיסיים שילדים בני 3 מסוגלים לתפוס.
    יש תכנים יותר מורכבים, שההבנה שלהם תהיה חלקית ומשתנה מילד לילד. אולם עליכם לקחת בחשבון שהעיבוד וההבנה של הגירושין ימשיכו להעסיק את בנכם, וככל שהתפתחותו השכלית והרגשית תתקדם, כך הוא יחזור וישאל שאלות מורכבות יותר ויבטא רגשות שונים.
    כמו כן, אין ספק שבנכם יהיה זקוק לתמיכתם הרגשית בזמן הקרוב, ועליכם להיות זמינים אליו, במקביל להתמודדות של כל אחד מכם.
    בהצלחה
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים
    רוני
    14/08/2009

שלום שמי רוני ש לי ילד בן 3 וחצי השבוע באמצע הלילה הוא קם בבהלה וצרחות ואנחנו נורא נבהלנו הוא בא ישר אל המיטה שלנו ושאלנו אותו מה קרה והוא אומר כל מיני דברים שונים כלומר לי הוא אמר שינשוף עושה לו קולות לאבא שלו הוא אמר עטלף לכל אחד במשפחה הוא אומר משהו אחר.
    אציין שאחותו הקטנה עברה לישון איתו בלול איתו בחדר (לא ביחד הואבמיטה של גדולים).
    מאז אותו לילה הוא ישן איתנו ובעקבות זאת גם אחותו הקטנה.
    הוא לא רוצה לישון לבד אפילו במיטה שלנו!
    הייתי רוצה בבקשה שתדריכי אותי מה לעשות במצב כזה אציין שהוא הולך לגן חדש בספטמבר ואני לא רוצה שזה יעמיס עליו יותר מידי.
    אשמח לתשובה
    תודה רוני.

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים

הוספת תגובה

• פחדים

רוני
    16/08/2009

אוףףף למה לא עונים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביעותי לילה

ד''ר שירי שדה שרביט
    17/08/2009

רוני שלום,
    ביעותי לילה הם תופעה מוכרת בילדים. ייתכן שהחרדה מוחרפת בימים אלו עקב החופש וההתרגשות לקראת המעבר לגן החדש.
    המסר ההורי המשמעותי לילד כאן הוא להמשיך הלאה ולעבור לסדר היום. אפשר להציע לילד לבטא את החלום המפחיד במהלך היום - בשיחה, בציור, במשחק וכדומה. אולם לקראת הלילה להתחיל בשגרת הרדמה ובטקסים לפני השינה. חשוב שתחזירו את שני הילדים לחדרם יחד, תשאירו להם אור קטן ותהיו עקביים במסר של חזרה לשגרה. אני משערת שכבר עברתם עם בנכם את התהליך של הרדמה בחדר, ולפיכך תוכלו להיעזר בנסיונכם המוצלח בעבר.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מטיטולים
    אמא
    14/08/2009

שלום!ביתי בת שנתיים ועכשיו בחופש הורדתי לה את הטיטול.היא מתאפקת כל הזמן ולא רוצה לעשות בסיר.עשתה פעם אחת בסיר ולדעתי נבהלה מכך.האם זהו חלק מהתהליך?במשך היום יושבת בסיר כשאין לה פיפי אך בזמן אמת לא מוכנה.האם היא בשלה לגמילה או שמיהרתי מידיי.יש לי ילד בן 7 שנגמל בגיל זה בקלות לכן אינני מכירה את ההתנהגות שלה.
    אודה לדעתכן בנושא האם לא להתייאש.תודה רבה .

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מטיטולים

הוספת תגובה

• גמילה מטיטולים

ד''ר שירי שדה שרביט
    17/08/2009

לאמא שלום,
    התגובה של בתך היא טבעית, וילדים רבים "מתלבטים" לגבי הפרידה מהחיתול והתקדמות לשלב התפתחותי גבוה יותר. חשוב שתתמכי בה ותבהירי לה את אמונתך ביכולתה להיגמל. כמובן שגם פרסים ומחמאות יעילים מאוד במצב זה.
    כל ילד הוא מעט שונה מאחיו, ושכיח שתהליך שהיה קל /קשה עם ילד אחד, הוא שונה לחלוטין אצל אחיו.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביזבוז ללא גבולות
    דליה
    14/08/2009

שלום לכם
    בעלי חושב שצריך לתת לילדים כל מה שמבקשים , קניות קניות בגדים בכמויות משחקים בכמויות מדובר בקניות יקרי ערך , ללא סיבה , רק בגלל שהילד ביק ש או פשוט חלק מבילוי או פיצוי קניות יקרות ערך הנקודה היא לא כספית כי אם ערך , חייבים להקנות ערכים אחרת מפספסים את העיקר , יש לנו חילוקי דעות מאוד מהותיים בעלי לעולם לא אמר לא לבקשת הילדים , לדעתי מצב זה גורם לילדים לא להעריך כלום זילזול כמו כן בעתיד חוסר מוטיבציה ,, שאלתי אם אכן אני צודקת כיצד אני משכנעת את בעלי לעשות שינוי בהתנהגות ובצורת החינוך , או כל רעיון אחר אשמח לתשובה מפורטת

לקביעת תור
    סגירה
    ביזבוז ללא גבולות

הוספת תגובה

• תיאום הורי

ד''ר שירי שדה שרביט
    17/08/2009

דליה שלום,
    את מעלה באופן גלוי בעיה שכל ההורים מתמודדים עמה - מה עושים כאשר ההורה השני חושב אחרת ממני לגבי סוגיות שונות בגידול הילדים ובחיים המשותפים. אני בטוחה שכשם שאת מוטרדת מגישתו של בן זוגך לענייני כסף, כך יש היבטים בהתנהלותך שאינם מוצאים חן בעיניו.
    נראה לי שכדאי שאת ובן זוגך תשבו יחד בהזדמנות בה יש לכם מעט שקט ופנאי, ותשוחחו על העניינים. חשוב שתשתדלו לא להפוך את הויכוח למאבק כוחות ומלחמה מי משכנע את השני, אלא תבדקו יחד כיצד אתם יכולים להיות יותר מתואמים זה עם זה ולבוא האחד לקראת השני.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה ליעוץ דחוף, הכנסו
    עופרי
    14/08/2009

שלום רב, בתי בת 10 סיפרה לי שיש לה כל היום מחשבות נוראיות שדברים נוראים יכולים לקרות לה ולמשפחה,
    זה התחיל מחברה שסיפרה שדופקים על השולחן שלוש פעמים ואומרים חס וחלילה על משהו נורא שיכול לקרות, מאז היא כל היום דופקת על השולחן ללא הפסקה, בכל מקום שהיא נמצאת היא במחשבות לא טובות.
    אמרתי לה שברגע שהיא חושבת על דברים "רעים" היא מיד צריכה לחשוב על משהו שעושה לה טוב , להיזכר במשהו שמעלה לה חיוך, שהכל בראש שלה והיא צריכה לשלוט במחשבה, היא אמרה שזה חזק ממנה.
    לפני שבוע, לחברה אבד הטלפון, והיא אמרה לה שהיא נודרת נדר שאם היא תמצא את הטלפון היא תקרא 6 פסוקים מהתורה, אז ביתי אמרה לי בבכי שהיא נדרה נדר שכדי שהיא , עצמה, לא תמות אז היא תקרא פסוקים מהתורה.
    זה נשמע ממש שטויות אבל היא מאוד נאיבית ומאמינה לכל דבר שאומרים לה.
    איך עלי לעזור לה?, נראה לי שהיא צריכה יעוץ מקצועי, למי עליי לפנות?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה ליעוץ דחוף, הכנסו

הוספת תגובה

• חרדות

ליאת גרוס
    15/08/2009

שלום עופרי
    נשמע שבתך מפתחת חרדות ומשתמשת בטקסים על מנת להתמודד עימם. זהו דפוס של דבר שנקרא OCD הפרעה כפייתית טורדנית. אם אין חרדות משמעותיות במשפחה והסטוריה של OCD, סביר שניתן לטפל בזה בהצלחה מלאה . לא להמתין אלא לפנות לטיפול. נראה לי שהטיפול הכי מתאים הוא טיפול קוגנטיבי התנהגותי אצל מטפל המתמחה בכך.

לא לדאוג אבל ללפנות.

בהצלחה
    ליאת ג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסרטיביות
    ק
    14/08/2009

שלום, - ביתי היא בת 4 , ילדה דיי סגורה ריגשית ומופנמת בחברה. העניין הוא שכאשר היא נמצאת בחברת ילדים אחרים היא אף פעם לא עומדת על שלה ומפגינה נוכחות, לא לוקחת עינינם לידיים ומשפיעה על כיוון המשחק. בתור אמא מאד חורה לי וקשה לי לראות כיצד היא רוב הזמן מובלת על ידיי אחרים, אני מנסה לדחוף אותה מידיי פעם אך מצד שני איני רוצה לתכנת אותה לעבוד על פי ההתנהגות שנראית לי כיותר נכונה אך אולי אינה מתאימה לאופייה. אין לי בעיה עם אופי יותר עדיין אך בחברה בה אנו חיים כיום אנשים מסוג זה נבלעים ובד"כ אינם "מורגשים" ובייחוד בחברה הישראלית בה יש הרגשה כי כולם דוחפים ונדחפים אחרת הם פשוט נעלמים.
    אנא הביעי דעתך כיצד עליי להתנהג עימה,מה ללמדה ואיך לדחוף אותה לכיוון יותר אסרטיבי בו תוכל להשתלב?

לקביעת תור
    סגירה
    אסרטיביות

הוספת תגובה

• היי - מקפיצה הודעה

ק
    15/08/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר לקבל קצת יחס??

ק
    17/08/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי מקפיצה מ-14.8

ק
    19/08/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסרטיביות

ד''ר שירי שדה שרביט
    20/08/2009

ק. שלום,
    לא ברור לי של מי המצוקה שאת מבטאת - האם בתך סובלת מכך שהיא אינה מובילה את העניינים בהתרחשויות הקבוצתיות, או שאת מוטרדת מכך שהיא "תיעלם" כדברייך. כדאי שתחשבי קצת על כך, ותשאלי אנשים אחרים בסביבתך איך הם מתרשמים מהילדה - ייתכן שמבוגרים אחרים שפחות מוטרדים מהקונפליקט בין דוחף/נדחף, רואים אותה אחרת ולפיכך חשובה התרשמותם (הגננת למשל).
    את יוצרת פיצול בין דוחף לנדחף, ובדרך גם את אומרת שאת "דוחפת" אותה מדי פעם. אפשר להסתכל על כך אחרת - יש כל מיני מצבים בחיים, לפעמים אנחנו מובילים, לפעמים מובלים על-ידי אחרים; כולנו לפעמים ראש לשועלים ולעתים זנב לאריות. תוכלי לחזק את האסרטיביות של בתך בהתנהלות שלה מולך - לקבל את דבריה והביקורת שלה במידה ומוצדקת, לשאול את דעתה בנושאים שונים ולאפשר לה לקבל החלטות מסוימות. התנהגויות אלו עשויות לחזק בתוכה תחושה שיש לה ערך ושהיא יכולה להשפיע על סביבתה באופן שבו היא חפצה, וייתכן והיא תכליל את התובנה הזו ליחסים אחרים שלה.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשירי

ק
    21/08/2009

היי שירי תודה על תשובתך - נראה לי כי לא הסברתי את עצמי נכון אינני מחפשת את המנהיגה החברתית בילדתי אך כן הייתי רוצה למענה שתביע את עצמה ואת רצונותיה ולא תקבלכל גחמה של ילד אחר - לדוגמא - בחברת חברתה הטובה היא תמיד עושה מה שהחברה רוצה לעשות באותו רגע ומיד מוותרת על רצונותיה וברגע שהחברה פתאום לא רוצה להיות "חברה שלה יותר" היא מיד נעלבת ובוכה וברגע הראשון בו החברה רוצה שוב להייות חברה שלה היא מייד מתחברת שוב -
    עוד דוגמא היא שאם ילד מרביץ לה היא פשוט מסתגרת ובוכה - אם מישהו לוקח לה משהו היא פשוט בוכה וזהו-אם אני איתה היא פונה אליי כדי שאני יחזיר לה את זה.
    מפריע לי שזה כואב לה והיא כאילו מנועה או עצורה מלהגיב. דרך אגב דודתי שהיא מורה אמרה לי שילדים כמוה פשוט נעלמים בכיתה ולכן פניתי אלייך בתקווה להכוונה כיצד להתנהג איתה בתור אימה?תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד''ר שירי שדה שרביט
    25/08/2009

ק' שלום,
    הדרך הטובה ביותר לדעתי בה תוכלי לעזור לבתך, היא לכבד את העצמיות שלה, הדיעות שלה וההעדפות שלה. אם את תעזרי לה להבין מה היא מרגישה, תכבדי את הכעס שלה כשהוא מופיע, ותסייעי לה לפתח דרכי תגובה טובות ויעילות בבית, היא תוכל להכליל זאת למערכות היחסים הנוספות שלה.
    בנוסף, את יכולה להעיר לה בעדינות על התנהלותה עם החברה, באופן תומך ולא מבקר. כמו כן כדאי לעזור לה להתחבר עם ילדות עם אופי אחר ואולי תהיה שם אינטראקציה אחרת. לבסוף, חשוב לי לציין שההתפתחות היא דינמית, ויש ילדים שלוקח להם זמן ללמוד לעמוד על שלהם. כלל לא בטוח שבתך תיעלם בכיתה, לאורך כל שנות הלימודים. ככל שהיא תחוש יותר שגם לה יש שליטה בחלק מהקשרים שלה, כך יהיה לה יותר קל להיות אסרטיבית במקומות אחרים.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוננות ילדים
    אלמוניתוש
    14/08/2009

יש לי אחיינית בת שלוש וחצי שנמצאת רוב שעות היום בבית שלי (בבית של הסבתא כאילו)
    ומתחילת השבוע ראיתי אותה עולה על המעקה של הספה בסלון ומענגת את עצמה ע"י חיכוך איברה במעקה (היא עם הבגדים ושוכבת על הבטן כשהיא עושה את זה)...אני יודעת שהיא עושה את זה בערך פעמיים ביום או שלוש, אבל אני נמצאת בעבודה ולכן אני לא רואה אותה אלא רק כשאני חוזרת.
    היא מתאמצת מאוד ומזיעה וקשה לי לראות אותה ככה...ולכן אני מנסה למנוע את זה ממנה בכל דרך....אני ישר מורידה אותה מהמעקה ואומרת לה שלא תעשה את זה כי היא מזיעה ועוד כמה תירוצים שעולים לי בראש והיא כמובן טוענת שהיא רוצה להמשיך כי היא אוהבת לעשות את זה ושלא איכפת לה שהיא מזיעה כי זה כיף לה ומכיוון שאנחנו משפחה דתית ושמרנית קשה לי להסביר לה למה זה אסור וכמו"כ קשה לי גם לספר על כך לאמא שלה (כי נראה לי שהיא לא יודעת על זה).
    אני יודעת שזה חלק שגרתי בהתפתחותו של הילד כי בגיל הזה בערך הם מתחילים לגלות את המיניות שלהם אבל קשה לי לראות את זה <זה די גרם לי לי לטראומה קטנה> ונראה לי גם שהיא די מכורה לזה..

מה אני יכולה לעשות בנידון??..איך אני יכולה למנוע את זה ממנה??

נ.ב: רק רציתי להוסיף שאחים שלה ושלי לא מבינים מה שהיא עושה וחושבים שהיא סתם שוכבת על המעקה ושזה מרגיע אותה ולכן אני לא ממש יכולה להגיד להם שימנעו את זה ממנה כי הם טוענים שהיא בוכה ורוצה להמשיך ובכלל מה הבעיה בזה אם זה מרגיע אותה?.?..ומה שאני יכולה לענות להם זה שהיא מזיעה וחם לה בצורה הזו אבל זה לא ממש משכנע אותם...

לקביעת תור
    סגירה
    אוננות ילדים

הוספת תגובה

• מה עם התשובה???..

אלמוניתוש
    21/08/2009

עדיין לא קיבלתי תשובה....

לא יפה בכללללל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף ביותר
    אור
    13/08/2009

ביתי בת ה-8 מסרבת בשבועיים האחרונים לאכול כרגיל, אלא דברים רכים בלבד. ערכנו בדיקות רפואיות אשר יצאו תקינות.
    בבדיקה עימה בהמשך התברר כי היא חוששת להחנק, ככל הנראה לאחר ששמעה מחברתה על
    חוויה בה נחנקה מסוכרייה על מקל ונאלצה להגיע לחדר המיון על מנת שישלפו אותה.
    התייעצתי עם פסיכיאטרית בנושא אשר ביקשה לא להפוך זאת למוקד העניין ובאמת לאחר שהרפינו
    מעט היא החלה לאכול עוגה,חטיף, תפוח אדמה וביצה אותם לא יכלה לאכול קודם לכן. עם זאת עדיין
    ישנם קשיים רבים. ביתנו מלווה בתהליך עם מטפלת באומנות עימה היא בקשר בחודשיים האחרונים במטרה לסייע לה בחיזוק הביטחון העצמי.
    הייתי שמחה לשמוע על המלצות כיצד לנהוג.
    אשמח לתגובה מהירה.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף ביותר

הוספת תגובה

• הימנעות מאכילה

ד''ר שירי שדה שרביט
    13/08/2009

אור שלום,
    באופן כללי ומבלי להכירכם, עולה בי שאלה באיזו מידה בני המשפחה מתאפיינים בחרדה, במתח ובהתנהגויות של הימנעות. נראה שלאחר שאתם "הרפיתם" בקצת את הלחץ, בתכם גם הצליחה לעשות זאת וחזרה לאכול מאכלים רבים יותר. כלומר, ככל שיש לכם יותר "אוויר" ומרחב, כך גם לילדה מתאפשר הדבר.
    היות והילדה נמצאת בטיפול, רצוי להתייעץ עם המטפלת באמנות, שתעבוד עם הילדה על החרדה מחנק, ובמקביל תעבוד אתכם בהדרכת הורים כיצד לסייע לה.
    בהצלחה
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קנאה בין אחים
    רותם
    13/08/2009

היי

אני בת 24 וגרה אצל ההורים. אחותי לא מזמן חזרה לגור אצלנו עם בעלה מכיוון שהיא בהריון וצריכה עזרה.

אני הקטנה במשפחה וכל חיי הכל היה סביבי. מה שרציתי קיבלתי.

כרגע אחותי ילדה ואני מרגישה כמו ילדה קטנה שמקנאה באחות חדשה שנולדה במשפחה.

הכל סובב סביבה ופתאום אני נדחקת לצד.

זה גורם לי להיות עצבנית כל הזמן ולהיפגע מכל דבר קטן.

אני בת 24 ולכן נראה לי מוזר שאני מקנאה בתינוקת.

האם התופעה הזו ידועה? האם הקנאה לאח חדש (במקרה שלי אחיינית) יכולה להיות גם בגיל כזה?

לקביעת תור
    סגירה
    קנאה בין אחים

הוספת תגובה

• קנאת אחים

ד''ר שירי שדה שרביט
    13/08/2009

רותם שלום,
    פנית לפורום של פסיכולוגית ילדים, ואולי הדבר אינו במקרה שכן את מתארת את התגובה שלך להולדת האחיינית, ממקום של ילדה ולא מעמדה של דודה. כפי שכתבת, עד היום חיי המשפחה סבבו סביבך, וזה מקום שמאוד לא קל, ועצוב, לוותר עליו, גם כשמבינים את המצב.
    ייתכן שהתגובה שלך לאחיינית קשורה יותר בטיב הקשר שלך עם אחותך ובקנאת אחיות שביניכן. אולי כדאי לך לחשוב באיזו מידה קיימת קנאה בקשר שלכן, שהתינוקת מייצגת אותה עבורך.
    אם הדבר ממשיך להפריע לך לאורך זמן, אני חושבת שזו יכולה להיות בשבילך הזדמנות לברר בטיפול פסיכולוגי, מדוע את חשה נדחקת לצד, מה טיב הקשר שלך עם בני המשפחה, באיזו מידה את חשה שאת מבוגרת ויכולה למלא את משימות גיל הבגרות הצעירה כמו אחותך, וכדומה.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשיפה לאקט מיני
    אירית
    13/08/2009

אני גרושה כבר 5 שנים ואם לילדה בת 8, היה לי בן זוג קבוע 3 שנים עד לפני מספר חודשים,
    קרה פעם שהילדה ראתה אותנו באמצע אקט כאשר היא נכנסה לחדר באמצע הלילה, היא לא ממש הבינה מה היא ראתה.
    חזרתי להיות בקשר עם אותו בן זוג, אך הילדה לא יודעת מזה, היא חושבת שיש לי חבר חדש.
    אתמול, מסתבר שהילדה ראתה אותי ערומה ישנה בסלון יחד עם הבן זוג, היא נבהלה וחזרה לישון.
    היום היא סיפרה לי את זה, ואין לי מושג איך להגיב או להסביר לה
    מה אני אמורה לעשות?
    איך אני צריכה להסביר לה ומה?..... ממש אין לי מושג וקשה לי עם המקרה
    אם אפשר בדחיפות, אני צריכה לדבר איתה היום,היא נסערת
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חשיפה לאקט מיני

הוספת תגובה

• חשיפה לאקט מיני

ד''ר שירי שדה שרביט
    13/08/2009

אירית שלום,
    חשיפה של ילדים לתכנים מיניים ולעירום של מבוגרים היא דבר שבאופן חד משמעי פוגע בהתפתחותם! הדבר מבהיל אותם וגורם להם לחשוב על נושאים מיניים הרבה טרם הגיל המתאים לכך, ובאופן מעוות. זה חיוני עבור בתך שאת תתאמצי הרבה יותר כדי שאירועים כאלו לא יחזרו על עצמם.
    חשוב שתנעלי את דלת חדרך כאשר את במצבים אינטימיים עם גבר (כולל לישון איתו ערומה), ואם יש לך יחסים מיניים מזדמנים, עדיף שהילדה לא תיחשף לכך והדבר יתרחש כשהיא אצל אביה או במקומות אחרים.
    לגבי ההסבר לילדה, אפשר להסתפק בהסבר ענייני וקצר, לומר לה בקצרה שאת ובן הזוג הקודם חזרתם לקשר כי אתם חשובים זה לזה, ולהתייחס לשאלה שבוודאי מטרידה אותה, האם תחזרו להיות בקשר זוגי קבוע. חשוב לשאול אותה גם אם יש לה שאלות ולענות להן במידת האפשר. עלייך לקחת בחשבון שזו סיטואציה הרבה פחות נוחה לילדה מאשר לך, ועלייך לעזור לה "לעבור הלאה".
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעיסה של בגדים
    ענבל
    13/08/2009

בני בן ה-7 כבר תקופה ארוכה נושך בשרוול בדש או בכיפה מה זה יכול להראות? השנה עולה לכיתה א ואני חוששת שזה יגרום לו לא להיות בחברה תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לעיסה של בגדים

הוספת תגובה

• לעיסת בגדים

זהורית אסולין שמחון
    13/08/2009

את מציינת שזה מתרחש כבר תקופה ארוכה. האם החל לעשות זאת מאז הגמילה מהמוצץ? מתי לדעתך זה החל ומה היו אז הגורמים שהביאוהו לעשות זאת. האם את שמה לב מתי נוטה לעשות זאת ברגע לחץ, חרדה ביישנות, שעמום וכולי. כשמעירים לו האם מפסיק, הא הוא נבוך מכך כמוך או שלו זה לא מפריע. כל אלו שאלות חשובות כדי להבין את הבעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד שיותר מידי ממושמע
    לילך
    13/08/2009

בוקר טוב

בני יותר מידי ממושמע, למשל בגן אמרו להם שאסור להביא כלי נשק, אז בני לא מוכן להביא כלי נשק כי אסור ואף מתעקש על כך, ואני רואה ילדים שמביאים ומתחילה להתווכח איתו שאפשר להביא והוא אינו רוצה. או עוד דוגמא אני מרשה לבני לחטט באף, וגיסתי אמרה לו שהיא לא מרשה, אז אני אמרתי לו שאם משהו מפריע לו והוא רוצה להוציא מהאף אני מרשה לו ואני אמא שלו והוא יכול לחטט.

מה עלי לעשות, האם אני מגיבה טוב, איך ללמד אותו שיש לו דעה משל עצמו ולא תמיד חשוב מה אנשים אחרים אומרים?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ילד שיותר מידי ממושמע

הוספת תגובה

• קבלת סמכות

זהורית אסולין שמחון
    13/08/2009

לא ציינת בן כמה בנך, אני משערת שהוא בסביבות גיל 5 . אם כך הדבר הרי שהתנהגותו נרמטיבית. בגיל זה הכללים מתקבלים בנוקשות ואין יכולת להפנים כלפיהם גמישות. אין הפעלה של שיקול דעת אלא הפנמה טוטאלית של ההתנהגות התמתבקשת. את הגמישות לכך הם רוכשים עם השנים כשהם מבינים שגם כלל הוא מתאים מול דמות מסויימת או בסיטואציה מסויימת אך לא באחרת. אני מציעה לךך כדי לכבד את דמויות הסמכות בחייו ולא לבטל אותן הדיגשי בפניו את החופש לכללים אחרים במסגרות אחרות, או לכללים אחרים בין דמויות אחרות. יכול להיות הדודה לא רואה בעין יפה חיטוט, אך אם זה לצרכי הגיינה ובריאות את מרשה לו לעשות זאת. הסבירי לו מה הרציונל שעומד בבסיס החריגה מהכלל. לדוגמא אימרי לו שבגן אסור להביא משחקי כלי נשק כי אולי חלק מהילדים מתנהגים בפראות אך בבית את מרשה לו לשחק כי את רואה שהוא מבין שזה רק משחק.וכך כל כלל שחורגים ממנו כדאי להסביר מדוע נעשית החריגה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה