פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיה !!!!!????
    גלי
    09/08/2009

שלום!
    יש לי ילד בן 9 .
    לפני כמה ימים הוא ניגש אליי בוכה ואמר לי אמא אני פוחד שכשאמות לא אראה אותךיותר ואני אתגעגע. הסברתי לו שהוא עדיין ילד ולא צריך לחשוב על כך חיבקתי והרגעתי אותו ומרות זאת הוא היה חסר מצב רוח.
    יש לציין כי הוא כל הזמן פוחד , כשאני מתקלחת ואני לבדי עם הילדים הוא נכנס לתוך האמסטיה יושב וממתין עד שאצא מהאמבטיה.
    את הפחדים שלו הוא גם מעביר לאחותו הקטנה בת ה4.
    הם ישנים איתי במיטה בלילות הם מסרבהים בכל תוקף לישון בחדרם.
    כשניסיתי להרדים אותו במיטטתו וזה היה עם המון כעס ומריבה הוא קם אחרי שעה ובכה בהיסטריה שהסבתא שנפטרה הופיעה לו בחלום ושהוא חושב על דברים לא נעימים.
    אנא אימרו לי מה עליי לעשות ולאן עליי לפנות כי בסה"כ הוא ילד מקסים וחכם ואייני רוצה לאבד אותו אני מתחילה להילחץ מהבעיה.
    תודה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה !!!!!????

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד מפחד

ליאת גרוס
    11/08/2009

שלום גלי
    ילד בן 9 שהפחד משפיע עליו כלכך זו באמת בעיה.
    זה כבר גיל שיהיה לך קשה לטפל בפחדים שלו ללא עזרה.
    נשמע לי שהפחד קשור לפחד לאבד אותך וזה נובע כבר מדברים שיש לבחון יותר לעומק.
    איפה האבא בתמונה ? מאיזה גיל הם ישנים איתך במיטה?
    אני מציעה לפנות להדרכת הורים. רק בהמשך, אם הפסיכוג ימליץ, ניתן להפנות את הילד לטיפול קוגנטיבי התנהגותי המטפל בחרדות.

בהצלחה
    ליאת גרוס
    מודיעין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת נטישה?
    הילה
    09/08/2009

שלום,
    בתי בת 9 שנים ילדה עצמאית וחברותית מאוד , ממש מנהיגה. החופש התחילה תופעה חדשה שבה הילדה מסרבת לצאת מהבית ללא ההורים, מסרבת ללכת לחברות , בוכה בקלות , מרגישה געגועים כאשר אנחנו בעבודה, מתקשרת ללא סוף, כאבי בטן וראש. המצב מאוד מעיק ואני לא יודעת כיתד עלי לעזור לה. האם כאשר תחזור ללימודים יש סיכוי שהכל יחזור לקדמותו ?
    מה ניתן לעשות אם מצב זה?

לקביעת תור
    סגירה
    חרדת נטישה?

הוספת תגובה

• בבקשה זקוקה לתשובה

הילה
    11/08/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעברים ושינויים
    נעה
    09/08/2009

שלום,
    בתי בת שנתיים ו-4, מדברת שוטף וגמולה מחיתולים כבר מגיל שנתיים.
    ובכל זאת,
    אנחנו עומדים בפני שינויים רבים ורציתי לדעת איך כדאי להתמודד אתם.
    1- מעבר דירה בעוד שבוע.
    2- כניסה לגן חדש בספטמבר
    3- לידת אח חדש בסוף אוקטובר...

אני מלאה בחששות לקראת כל השינויים האלה. אנחנו עוברים אמנם לסביבה יחסית מוכרת, יש לנו שם חברים וגם לילדה (לא בגן החדש) אבל בכל זאת, זה הרבה לעכל.
    איך אפשר להקל עליה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מעברים ושינויים

הוספת תגובה

• למה לא עונים??

נעה
    15/08/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעברים ושינויים סמוכים

ד''ר שירי שדה שרביט
    17/08/2009

נעה שלום,
    את מתארת ילדה עם כוחות, שעמדה יפה עד כה באתגרים ההתפתחותיים. נהדר שהיא מגיעה לתקופת השינויים הקרובה עם חוויות חיוביות של עצמה, וגם אתם חווים אותה באופן טוב.
    כל השינויים הם מטלטלים, ונראה לי שהם מסודרים מבחינת סדר הזמנים, מהקל אל הכבד. צפויות אל מול כולם תגובות רגרסיביות של הילדה, תלותיות רבה יותר בכם, ומצבי רוח משתנים. כדאי שתהיו מוכנים לכך, תנסו להיות זמינים ותגיבו באופן ענייני להתנהגויותיה. כדאי לקבוע פעילויות קבועות עמה, שלא ישתנו על אף כל ההתפתחויות. למשל - אבא לוקח אותה ביום מסוים מהגן, סבתא מגיעה ביום שני קבוע לבלות איתה, אמא מקריאה לה תמיד סיפור לפני השינה, וכדומה. כל אלו יהיו דברים שתדגישו עבורה שנשארים קבועים וצפויים מראש. כמו כן, כדאי לערב אותה בשינויים הצפויים - לשאול מה היתה רוצה לקנות לחדר החדש שלה בבית החדש, האם רוצה לקחת איתה חפץ מסוים לגן החדש, ולערב אותה גם בהיכרות עם אחיה.
    סביר להניח, שכחודשיים לאחר הלידה תחושו שהילדה ואתם מתחילים להסתגל לכל המעברים.
    בהצלחה ולידה קלה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרטבה בלילה
    הילי
    09/08/2009

שלום
    אני מקווה שתוכלו לעזור לי
    בני המקסים בן שנתיים ותשעה חודשים לפני בערך חודש וחצי בני נגמל מטיטולים הגמילה הייתה מהירה במשך כל היום הוא מבקש לגשת לשרותים ובגן אף הולך לבד
    בתחילת הגמילה גם בלילה היה מתעורר ומבקש ללכת לשרותים ואם היה מפספס הוא היה לוקח את זה קשה ובוכה
    אנחנו היינו מעודדים אותו ואומרים שזה לא נורא. לאט לאט הוא כבר לא מתעורר ומפספס לעיתים 4 פעמים בלילה הוא אפילו לא מתעורר מזה אני שקמה לבדוק אותו או קמה בעצמי לשרותים רואה שהוא פספס ואז מרימה אותו ומחליפה מצעים ובגדים והוא אדיש ולחוזר לישון
    אני לא יודעת מה לעשות יש לציין שלפני השינה הוא עדיין שותה דייסה כרוטינה לפני השינה ( הוא דורש את זה ) עלתה האופציה של טיטולים pull up's אבל אני מפחדת שזה יעשה לו ריגרסיה למה שכבר השגנו עד כה
    אני ממש לא יודעת מה לעשות אשמח לעצה
    הילי

לקביעת תור
    סגירה
    הרטבה בלילה

הוספת תגובה

• אני אשמח מאוד לקבל תשובה

הילי
    12/08/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרטבה בלילה

ד''ר שירי שדה שרביט
    13/08/2009

הילי שלום
    יופי שהגמילה ביום היתה מוצלחת ומהירה. כל הכבוד לבנך ולכם. זו התחלה טובה.
    לגבי הגמילה בלילה, היא בדר"כ מורכבת גם מרגישות גבוהה של הילד לרמזים גופניים של שלפוחית שתן מתמלאת, ואז הוא מתעורר, אולם גם מהפחתה של כמויות השתיה בשעות שטרם ההשכבה.
    לרוב רצוי שלא לגמול ביום ובלילה בבת אחת, אולם כעת שתי האפשרויות שעומדות בפניכם - לתת לו טיטולי לילה ולחזור לגמילת השינה בעתיד, או לגמול בלילה, הן שתי אפשרויות טובות ואין אחת בעיניי שעדיפה על פני השנייה. בהקשר זה, איני רואה סיבה שטיטולי לילה יגרמו לבנך לרגרסיה, כל עוד אתם מדגישים בפניו שהוא לובש אותם בעת שינה בלבד.
    בהצלחה
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות מינית
    ליאת
    09/08/2009

ילדי בן 5 ונראה כי לאחרונה התחיל מאוד להתעניין באברי המין.
    הוא ואחיו (בן ה-3) מתרחצים יחד והגדול בודק לו את איבר המין והעכוז. בעלי אומר שלאחרונה צץ "משחק" חדש והוא דוחף לו ולאחיו הקטן אצבעות לעכוז במשחק... לי לא!
    אני לא יודעת איך להתמודד עם הנושא בעלי צעק עליו ואמר לו שבפעם הבא הוא יחתוך לו את האצבעות (ליצור הרתעה) בעיני תגובה זו לא נכונה אבל אני לא יודעת מה כן נכון. האם יכול להיות שבני מתנהג ככה בעקבות ילדים אחרים שהוא רואה בגן? ובכלל איך מזהים בעיה מינית?
    אשמח לתגובה מהירה.

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות מינית

הוספת תגובה

• התפתחות מינית

דסי
    22/08/2009

גם לי יש את אותה הבעיה עם הילד שלי בן 7\ האם קיבלת תגובה ?
    מה עלי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גזירת ציפורניים לילדה בת שנה וחצי
    שרית
    09/08/2009

שלום
    ביתי בת שנה ושבעה ומתנגדת לגזירת ציפורניים. לפעמים אני צריכה להושיב אותה בכח בכסא שלה, לסגור את הרצועות, לתת לה לצפות בוידאו וגם זה לא עוזר והיא נאבקת כאילו לא יודעת מה. האם צריך להתעקש בעניין זה כחלק מהצבת גבולות והפעלת סמכות או לוותר לה ולגזור בשינה או כל פעם אצבע לאורך היום?

הוספת תגובה

• גזירת ציפורניים לבת שנה וחצי

שרית
    12/08/2009

למה לא עונים לי? תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גזירת ציפורניים לילדה שמתנגדת

ד''ר שירי שדה שרביט
    13/08/2009

שרית שלום,
    אין תשובה חד משמעית לשאלתך. מצד אחד, חשוב שבתך תבין שאת קובעת את החוקים בבית ותציית לך. מצד שני, יש כל-כך הרבה מוקדי עימותים בין הורים לילדים, שאם מצאת "פטנט" לדחות בקצת זמן את העימות בתחום זה, זה לא ממש משמעותי להמשך ההתפתחות. אישית כל פתרון נראה לי מתאים, במיוחד לאור העובדה שגם גזירת ציפורניים בעת השינה היא זמנית כיוון שבגיל מסוים בתך תתעורר מכך.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם לספר לילדים שאבא מאומץ?
    עזרה בבקשה
    08/08/2009

בעלי מאומץ בן 40 עדיין לא פתח תיק אימוץ ולא מעוניין.
    האם זה רלוונטי לספר לילדים (לילדה בת 8) שאביה מאומץ?
    אודה לתגובה

הוספת תגובה

• מקפיצה

עזרה בבקשה
    09/08/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה אפשר תשובה?

עזרה בבקשה
    11/08/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבא מאומץ

ליאת גרוס
    11/08/2009

שלום לך
    סודות במשפחה זה דבר פסול ובעייתי. אין שום סכנה בזה שידעו שמאומץ, ולכן אין סיבה לא לספר. יום אחד זה יתגלה ולכן עדיף עכשיו .אם זה יתגלה במקרה או בגיל מבוגר יותר ילדכם יאבדו בכם את האמון. כמה שתעשי מזה סיפור, זה יהפוך לסיפור.
    ספרו להם ועיברו הלאה. זה לא כלכך שייך אליהם.
    האם הההורים המאמצים מתפקדים כסבא וסבתא פעילים? מה הם אומרים על העניין?

בהצלחה
    ליאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן בוודאי סבא וסבתא לכל דבר

עזרה בבקשה
    12/08/2009

לא התייעצנו עימם כיוון שזה נושא רגיש אצלם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סודות

ליאת גרוס
    14/08/2009

סודות במשפחה זה מתכון לאסון בהמשך. במקרה הנוכחי גם אין סיבה הגיונית לשמור בסוד.
    נשמע שיש הרבה רגישות סביב האימוץ גם אצל בעלך וגם אצל הוריו המאמצים. כדאי אולי לדבר על הדברים איתו ואיתם, אולי אפילו בעזרת איש מקצוע, על מנת לנקות קצת את השטח ורק אז לספר לילדים. מצד שני, אל תחכו הרבה, ככל שהם יגדלו, זה יהיה יותר מורכב.
    כדאי לשוחח עם בעל מקצוע לפני שתדברו איתם,
    באיזה גיל הוא אומץ ? האם גם ממנו שמרו את נושא האימוץ בסוד עד גיל מאוחר ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סודות

ליאת גרוס
    14/08/2009

סודות במשפחה זה מתכון לאסון בהמשך. במקרה הנוכחי גם אין סיבה הגיונית לשמור בסוד.
    נשמע שיש הרבה רגישות סביב האימוץ גם אצל בעלך וגם אצל הוריו המאמצים. כדאי אולי לדבר על הדברים איתו ואיתם, אולי אפילו בעזרת איש מקצוע, על מנת לנקות קצת את השטח ורק אז לספר לילדים. מצד שני, אל תחכו הרבה, ככל שהם יגדלו, זה יהיה יותר מורכב.
    כדאי לשוחח עם בעל מקצוע לפני שתדברו איתם,
    באיזה גיל הוא אומץ ? האם גם ממנו שמרו את נושא האימוץ בסוד עד גיל מאוחר ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כסיסת ציפרניים
    ש.ב
    08/08/2009

לפני שלושה חודשים נסענו בעלי ואני לחול ל5 ימים בננו הצעיר בן4.5 נשאר עם 3 אחיו בבית עם הסבתא שטיפלה בכלם. כששבנו ראיתי שהחל לכסוס ציפרניו הערתי לו על כך מס פעמים וחדלתי בתקוה שהתנהגות זו תפסק. אך הוא עדיין ממשיך אני יודעת שמאד קשה להפטר ממנהג זה מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    כסיסת ציפרניים

הוספת תגובה

• כסיסת ציפורניים

ליאת גרוס
    08/08/2009

כסיסת ציפורניים יכולה להיות ביטוי נורמלי לחרדה שנוצרה בעקבות נסיעתכם(זה לא אומר שלא טוב שטסתם). נשאלת השאלה האם הילד נמצא עדיין באיזה סוג של חרדה ולכן ממשיך(ואז צריך להבין את הבעיה ולחשוב איך פותרים אותה) או לחילופין שהדבר פשוט הפך להרגל.
    במידה ומתנהג, ישן ומשחק נורמלי כנראה שהאפשרות השנייה היא הנכונה. במידה וכך נסי להעלות את רמת המוטיבציה שלו להפסיק את ההרגל . ניתן בהחלט לתת פרס קטן על כל חצי יום שהצליח לא לכסוס ציפורניים, פרס בינוני אחרי 3 ימים ופרס ממש גדול (כמו לנסוע עם אמא למקום שאוהב למשל) לאחר שמפסיק עם זה לגמרי. חזקי אותו על הצלחות.

אשמח להתעדכן
    ליאת גרוס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה לפני נסיעה

ש.ב
    09/08/2009

תודה על תשובתך בקשר לכסיסת ציפרניים.אנו הורים ל4 ילדים כאשר בננו הצעיר בן 4.5 בכל פעם שאנו יוצאים לסוף שבוע בלעדיו או לחול מגיב דיי קשה במקום שנמצא. אני עושה לו הכנה מדברת מסבירה הוא מבין מקבל את הסבריי בצורה מאד בוגרת .לדוגמא לפני שבועיים נסענו לחול לשבוע עם הגדוליםוהסברתי לו שישאר אצל מש מוכרת וילדים שמכיר (עם אחותי וילדיה)בבקר לקח תיק בעצמו וארז חלק מהפריטים ונראה בוגר ביותר.נישק אותי רבות במהלך היום ונפרד ממני ללא בכי בכלל. אך כשאני מדברת איתו מחול אני נתקלת בהתנגדות ואחותי סיפרה שבהתחלה התנהג אליה באלימות מסוימת. כשחזרנו החל לדבר כמו תינוק. מה עושים?באיזה גיל מומלץ לעזוב ילד לפני נסיעה?ומה לעשות שזה יעבור בשלום?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה לפני נסיעה

ליאת גרוס
    11/08/2009

שוב שלום לך
    ילדים שונים מגיבים אחרת על נסיעת הורים. אי אפשר לדבר על גיל מתאים. לדעתי אם מדובר על ילד שאינו יונק, אשר נשאר עם אנשים אותם מכיר ומטפלים בו היטב, ולא מדובר על נסיעה של יותר מ4-5 ימים, זה בסדר.
    במקרה של הבן שלך, ייתכן שהדבר קשור להיותו הצעיר והמפונק בבית. ממש סתם ניחוש אולי מווטעה לחלוטין.האם הוא תלותי גם בשגרה ביחס לאחיו הגדולים ולחבריו. אם כן, הייתי מתמודדת עם זה וכך, באופן עקיף גם מכינה אותו לנסיעה הבאה. חשוב לבחון מה קורה איצתו בלי קשר להעדרויות שלכם.
    בגדול נשמע לי שאתם עושים הכל נכון. אולי כדאי לשקול לא לשוחח עימו בטלפון כשאתם בחול. זה מציף אותו שוב ושוב. יחד עם זאת, אם באמת סובל, ניתן לשקול, במקרה שלו, להמעיט בנסיעות ולחכות עוד שנה-שנתיים.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני אם חד הורית
    ר.ל
    07/08/2009

ויש לי תאומים בני שנה וחצי. בתקופה האחרונה אחד מהם כשהוא מתרגז או רוצה משהו הוא לא רק בוכה אלא גם דופק את הראש ברצפה או בקיר או כל דבר שנקרה בדרכו. אני פשוט אובדת עצות ולא יודעת מה לעשות.
    משוועת לעזרה, תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אני אם חד הורית

הוספת תגובה

• תאומים בגיל שנה וחצי

ליאת גרוס
    08/08/2009

שלום רינה
    קודם כל אני רוצה לספר לך(כאמא לשתי תאומות שמכירה הרבה תאומים נוספים) שתאומים זה קשה עד גיל שנתיים ואז זה מתחיל להיות תענוג.בטח לא פשוט לך כאם חד הורית, אבל קחי עוד נשימה ותראי שהיתרונות עולים על החסרונות. עם זאת, יש צורך בהרבה מודעות למלכודות שבגידול תאומים ומומלץ להשתתף בקבוצת הורים לתאומים, לקרוא או ללכת מידי פעם ליעוץ.
    לגבי שאלתך. התנהגותו עלולה להעיד על סוג של מצוקה שאנני יכולה להעריך מהי אך כדאי לנסות להבין ולטפל.עם זאת זיכרי כי הבעייה יחסית שכיחה ולרב נפתרת . כשמתחיל לדפוק את ראשו אסור להיבהל ולתת לו מיד את מה שרוצה. כך ילמד שהשיטה עטבדת וימשיך. . צריך להרים אותו עד שנרגע או לתת לו כרית ולאמר לו בקול תקיף אך רגוע "אתה יכול לדפוק את הראש בכרית אבל לא בקיר/רצפה" תדאגי שתמיד תהיה כרית , ספה, או מזרון בסביבה ווהסבירי לו מה מותר ומה אסור. דווקא כשנרגע תחבקי ונסי לספק לו תחליף למה שרצה.

מה דעתך?

ליאת גרוס
    מודיעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ליאת

ר.ל
    11/08/2009

פעלתי כעצתך ועכשיו הוא קצת חושש לעשות זאת...
    תודה עבור העצה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יופי. שמחה לשמוע. בכיף...

ליאת גרוס
    11/08/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ההורים מעליבים מאחוריי הגב
    נוי
    07/08/2009

שלום.
    אני בת 12.5 ויש לי בעיה שמציקה לי מאוד כבר לא מעט זמן:
    ובכן, ההורים שלי...אין לומר: לא ממש אוהבים אחד את השני יותר, וכל פעם שאני למשל לבד עם אבא או אמא הם חייבים להגיד דבר רע אחד על השני כמו "את מזכירה לי את האמא העצלנית שלך" או "כשתגדלי תבחרי היטב את הגבר שאת תתחתני איתו" ואין לי אומץ להגיד שפשוט נמאס לי ואני לא רוצה לשמוע הערות מגעילות כאלה אחד על השני!
    ההורים שלי לא נמצאים בתהליך גירושין. שאלתי את אמא שלי אם היא אוהבת את אבא והיא ענתה לי שהיא עברה את 'גיל האהבה' עם מה שהיא עברה בחיים. אבל היא אמרה שאכפת לה מאבא...
    שאלתי אותה למה הם למשל לא מתגרשים וזהו, היא ענתה לי שמכיוון שאבא הוא היחיד שמפרנס אותנו זה לא מאפשר לה מבחינה כלכלית.
    הנושא הזה נורא מדכא אותי מכיוון שבנוסף יש תככים משפחתיים בין הצד של אמא ואבא.
    מה עליי לעשות??

תודה.
    נוי.

הוספת תגובה

• בת להורים גרושים

ליאת גרוס
    08/08/2009

נוי יקרה שלום
    המצב בו את נמצאת באמת אינו פשוט. קשה לראות את ההורים במצב כזה, ועוד יותר קשה להיות באמצע.נשמע לי שאת מצליחה להיות באמת חזקה ולא להרגיש שאת חייבת להיות נאמנה לאחד על חשבון האחר. חשוב שתביני לחלוטין שזה לא קשור אלייך, ושאת לא חייבת להיות קרבן בגלל הטעויות שהם עשו. אני מציעה שבכל זאת תאזרי אומץ ותבהירי שנמאס לך לשמוע את ההערות המגעילות שלהם זה על זה. כל פעם שיתחילו תגידי שאת לא מוכנה לשמוע ושלא יערבו אותך. יש לך לגיטימציה מלאה לבקש את זה. כנראה הם לא מבינים עד כמה זה מפריע לך וחשוב שתגידי את זה .זכותך!
    נכון שהאהבה של הורייך נגמרה, וזה מאד עצוב. כרגע הם בוחרים להמשיך לחיות יחד ממניעים שונים, וזה בסדר גמור. . רצוי שתשלימי עם המצב ואל תפתחי ציפיות.תעשי הכל כדי לא להתערב ולא להיות באמצע. עד כמה שניתן , אל תתני להם להשתמש בך זה נגד זה. פשוט תצאי מהתמונה.
    אל תשכחי שכל אחד מהם מאד מאד אוהב אותך. וזיכרי שחלק גדול מהנישואים כן מצליחים והאהבה היא לא תמיד עניין של גיל. אל תאבדי את האמון באהבה שאת תמצאי יום אחד. עוד דבר, . היום זה נראה לך רחוק אך עוד כמה שנים תצאי מהבית ותתחילי את החיים שלך בחוץ.
    בנתיים תחזיקי מעמד

ליאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 6 קצת חסר ביטחון
    אב דואג
    07/08/2009

שלום,
    ילדי בן 6 ,מסיים גן חובה, ילד טוב באופן כללי. בבית הוא יודע לעמוד על שלו כשצריך ולא יוותר עד שיקבל מה שהוא רוצה . אתמול ניתקלתי בדבר מוזר כאשר ניפגשנו עם חברים בגן מישחקים אחרי הגן, הוא ראה שנים מחבריו, בן ובת מהגן. הם הישתוללו והוא רץ אליהם להיצתרף, כעבור רגע הבן ביקש שיפסיק והוסיף "אפילו לא ביקשת רשות לשחק איתנו" ,הבת לאומת זאת לא היפריע לה הצתרפותו של איל להישתוללות, מה עוד שהיא אוהבת לשחק עם בני בד"כ,בכל מיקרה הבן שלי באותו רגע פשוט נעלם משם התפוגג והלך לשחק לבד במיתקנים. אני הרגשתי נורא בישבילו כמובן, מה עושים במצבים כאלה ובאופן כללי איך להיתמודד עם זה להבא.
    תודה האב הדואג.

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 6 קצת חסר ביטחון

הוספת תגובה

• ילד בן 6

ליאת גרוס
    08/08/2009

שלום לאב הדואג
    קודם כל רצויי לבדוק אם בדר"כ הוא חסר ביטחון בחברת ילדים או שלפעמים כן ולרב לא. לא כדאי לעשות הכללות ולהתחיל לדאוג. זה בסדר להיות לפעמים קצת חסר ביטחון אחרי דחיה, כל עוד זה לא מאפיין את התנהגותו השגרתית.
    שנית, יכול להיות שפשוט לא רצה יותר לשחק עם הילד הזה שבאמת התנהג לא יפה ושהוא בחר ללכת מתוך מקום של כוח ולא של חולשה.
    במידה והדבר אכן נבע מחולשה , מה ניתן לעשות?
    ראשית, לא לשדר לו שאתה מאוכזב ממנו ומצפה שיהיה יותר גבר. נסה לבדוק איתו מה הרגיש ולחשוב ביחד איתו על תגובות אחרות בהן יכל לבחור. נסה שהוא יעלה לפחות רעיון אחד משלו. תשתדל שירגיש שאתה מבין אותו ומנסה לחזק אותו. תשדר לו מסר שאתה סומך עליו ושבכל מקרה מי שלא רוצה לשחק איתו מפסיד.תן לו לגיטימציה לבחור את מי הור רוצה כחבר.
    שוחח עם האם, האם גם היא מודאגת?

בהצלחה
    ליאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביתי בת ארבע מגלה רגישות יתרה , נע
    מיכל
    06/08/2009

יש לי ילדה מדהימה בת ארבע , מנהיגה , חכמה ,יפה אנרגטית . (אציין כי שיערה קצר בשל הגנטיקה ) לאחרונה היא נעלבת ובוכה מכל דבר , אם היא פוגשת ילד שאינה מכירה והוא זורק לעברה הערה כמו "תינוקת " , "מכוערת" היא מיד נעלבת ומתחילה לבכות .
    אנחנו בשלבים של מעבר דירה והנושא תפס תאוצה אך היו בעבר היעלבויות מדברים מינוריים .
    כמו כן אציין כי היא בת יחידה .
    ברצוני לדעת כיצד אוכל לחזק את ביטחונה העצמי ?(שהוא די גבוה) וכן ברצוני לקבל כלים אופרטיביים על מנת להנחותה להפסיק להתרגש מכל דבר .
    תודה וערב טוב

הוספת תגובה

• תגובה !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

מיכל
    11/08/2009

זה ממש לא מקצועי להתעלם מהודעה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להיות הורים זוהי אומנות!

סימה וינטראוב
    11/08/2009

שלום לך אמא
    בתך בת הארבע שהיא בת יחידה כרגע בתא המשפחתי,תרכוש בטחון עצמי מתוך אוסף חויות טובות
    ומאופן התגובה, בעיקר של האנשים החשובים והקרובים אליה ,ז"א מהוריה אמא ואבא או כל דמות מטפלת אחרת בסביבתה.ולכן כאשר בתך עושה משהו טוב הכי קטן (לשים לב לפרטים הקטנים),
    שבחי אותה והזכירי לה איזה ילדה נהדרת היא בעקבות אותה תכונה נהדרת שלה,כמובן הכל בהתאם לגילה הרך.לפעמים אנחנו ההורים שוכחים שמדובר בילדים קטנים,אומנם חכמים אבל עדין בתחיל ת חייהם ועיצוב "העצמי" שלהם.
    וכאשר מתרחש אירוע שהיא בוכה או נעלבת אין צורך להרבות במילים וביתר התעסקות,חשוב שבתך תבחין שאינך נבהלת מתגובתה ,מחבקת אותה אליך בחוזקה .לפעמים ילדים דרך העלבות או בכי היסטרי מצליחים לקבל את תשומת הלב שלה הם זקוקים,ויחזרו על דרך התנהגות זאת כדי לקבל את הצורך שלהם לאהבה.לכן חשוב לפרגן ולשבח ללא פחד באירועים טובים על מנת שתפנים את החויות הטובות ולהכיר את עצמה דרכן.
    אנחנו ההורים המראה של הילדים!
    זיכרי זאת יקירה,חופש נעים ובטוח!
    סימה וינטראוב-מטפלת ב"שיטת אלבאום" ופסיכותרפיה גופנית לילדים נוער ומבוגרים.
    050-9884881

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי... אני בת 16
    אנונימית
    06/08/2009

מקווה שתוכלו לעזור לי.
    הבעיה שלי היא שמשפחתי אומרת שאני יפה, אבל עם זאת גם יורדת עליי..
    וגם.. תמיד כשאני הולכת לבד- הרבה מסתכלים עליי וזה נותן לי הרגשה טובה, אבל כשאני עם חברות או עם אנשים אחרים (ואני יודעת שאני יפה יותר...) מסתכלים רק עליהן וזה נותן לי חרא של הרגשה- קשה לי עם זה !!! בגלל זה אני מעדיפה להיות לבד- אבל זה פוגע בי גם..

בבקשה- תעזרו לי !! אני לא מסוגלת יותר !!!!!!
    תודה מראש !

לקביעת תור
    סגירה
    היי... אני בת 16

הוספת תגובה

• בת 16

ליאת גרוס
    08/08/2009

שלום אנונימית יקרה
    את נמצאת בגיל בו כולם מתעסקים רבות בצורתם החיצונית (בעיקר בנות) וכולם חושבים שהם מכוערים. תאמיני לי שגם החברות שאת חושבת שהן יפות, מרגישות לעיתים קרובות כמעוותות או מכוערות. ככה זה הגיל הזה. אין הרבה שאני יכולה לאמר שישנה את תחושתך.
    אני רוצה באמת להציע לך להתייחס לכל הנושא הזה בפרופורציות. מסתובבים בחוץ בנים רבים מאד עם טעמים שונים ומגוונים. ברור ובטוח שיש כמה שחושבים שאת יפה. יש בטח גם אחד שחושב שאת הכי יפה. אם לא תצאי לא תפגשי אותם.
    עוד דבר, שאת בטח יודעת ומעדיפה לשכוח כרגע, זה שלא חייבים להיות הכי הכי יפיפיה מכולם בכל רגע נתון. יש לגיטימציה גם להיות מספר 2 או 3 או 4. באמת שכן... ושיופי הוא לא הדבר הכי חשוב.
    בגיל 16 את הכי יפה שיש. אז תחייכי לעצמך בראי. קרצי קריצה, וצאי לכבוש את העולם.

תהני
    ליאת

נ.ב - בשיחה רצינית, בקשי מההורים לא לרדת עלייך בנושא כי את בתקופה קצת רגישה . הם לא ממש מבינים את זה. הם פשוט יודעים שאת יפה ...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעליבים את הבת שלי
    עזרה בבקשה
    06/08/2009

בתי בת ה-8 יפיפיה מדהימה ומיוחדת ,מקובלת מאד בחברה בבית ספר, דומיננטית מאד, ילדה עם בטחון גבוה מאד, מאד אוהבת חיי חברה ןחכמה.
    כיצד להתנהג לייעץ כשהיא באה אליי ואומרת לי שקראו לה שמנה?
    היא בעצמה מגשרת בכיתה ופותרת קונפליקטים, פעם ילדה מהכיתה קראה לה כך והיא מיד שוחחה עם המורה, והמורה גישרה, היא לא החזירה לילדה.
    היא מאד נעלבת מהעניין במיוחד מי שלא מכיר אותה........
    . מדובר לעיתים בילדים שהיא מכירה/איננה מכירה....
    כיצד עליי להגיב/לייעץ לה?בתור אמא וכילדה מלאה אני נהרסת מזה אך לא מראה לה שעצובה!

לקביעת תור
    סגירה
    מעליבים את הבת שלי

הוספת תגובה

• מעליבים את הבת

ליאת גרוס
    08/08/2009

אחד בדברים הכי קשים להורה זה כשמעליבים את הילד שלו. בעיקר בתחום שרגיש גם להורה.
    טוב את עושה שאת לא חושפת את רגשותייך.
    אין כאן מקום לגישור. זה לא מאבק זה עלבון, וזה מעליב.נשמע שהיא באמת מדהימה וחשוב שתדגישי בפניה את נקודות הכוח שלה. כאשר מספרת שאמרו לה שהיא שמנה , תגידי לה , אז מה אבל את ...... הציעי לה לחשוב על כל הדברים בהם היא חזקה במקום להתרכז בעלבון. כמו כן, רצוי שפשוט תתרחק מכל המעליבים שאינם ראויים לחברתה.
    שדרי לה שאת סומכת עליה שהיא מסוגלת להתמודד ושמי שרוצה להגיד, שיגיד.הראי לה מקרים שכבר אמרו לה והיא הצליחה להתגבר ולצפצף. תנחי אותה להתנהג כפי שהתנהגה במקרים אלו כי הנה היא הרי יכולה.

מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך ...

עזרה בבקשה
    08/08/2009

.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה את עזרתכם
    שמרית
    06/08/2009

יש לי אחיינית בת 5, עם בעיות התנהגות, תזזיתיות, וכד'- בינתיים עוד לא עברה אבחון של קשב וריכוז בגלל גילה. לאחרונה החלה מכה את אחותה והוריה ואף אותי- היא מקבלת עונשים בהתאם להתנהגותה. אתמול נצפתה התנהגות חריגה- אחותה הקטנה בת השלוש היכתה אותה והיא המשיכה להכות את עצמה באותו המקום, ובמקרה אחר נשכה את עצמה- ככשאליתה מדוע מכאיבה לעצמה אמרה כי אחותי מרביצה לי ואני לא רוצה להרביץ לה- בכדי להימנע מהכאה של אחותה ומקבלת עונשים היא מוציאה את תסכולה על עצמה ומכאיבה לעצמה. הסברתי לה כי זהו לא פיתרון וכי במקרה שאחותה הקטנה מכה אותה היא צרכיה לספר לאמא וכששאלתי אותה למה עושה את זה ומי אמר לה שככה עושים ענתה כי חשבה על זה לבד.
    מה עושים בהמשך אם התופעה חוזרת על עצמה- האם להתעלם כי זה בהחלט מסב תשומת לב רבה? או להמשיך ולהסביר לה שמעשה זה לא טוב?
    תודה מראש דודה מודאגת

לקביעת תור
    סגירה
    צריכה את עזרתכם

הוספת תגובה

• ילדה שמפחדת מעצמה

ליאת גרוס
    08/08/2009

שלום לדודה המודאגת
    נשמע כאילו בנוסף לבעיות ההתנהגות קיימת גם חרדה מעוצמתה שלה ותחושה שאינה שולטת על עצמה ואין מי שיכול לעזור לה לשלוט על עצמה. זה נורא מפחיד ילדה בת 5.היא מפחדת שתפגע באחותה וחשה כי עליה להעניש את עצמה. זוהי חוויה של מצוקה חזקה שעלולה להחמיר עם הזמן. ההתערבות לא צריכה להיות בהסברים מולה, אלא קודם כל מול ההורים שלה. יש מקום להדרכת הורים דחופה על מנת להבין טוב יותר את הדינמיקה, את תגובתם להתנהגותה וכו'. ניתן לסייע להם להבין ולהתמודד באופן שישנה את תחושת הילדה, ישפר את התנהגותה, ויפסיק את התגובה שתארת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה