מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מתי מתאים להכניסלמסגרת ?לולי02/10/2009
ילדי בן שנה ו 10 מאוד מפותח לגילו
לפני כשבועייםנכנס למשפחתון במטרה להכיר ילדים נוספים
היום החלטנו לעזוב (בשל בעיית אמון עם המטפלת ) ואני מתלבטת מחדש האם נכון ורצוי להכניס אותו בגיל כה צעיר למסגרת או שכדאי עוד קצת חום ופינוק של סבתא ?
עד כמה האינטראקציה עם הילדים בגיל הזה חשובה ? האם לא ניתן להלים את החסר הזה בגיל מאוחר יותר ?
החשש שלי שאני אאלץ להכניס אותו למסגרת עם הרבה ילדים - מה שאני ממש לא רוצה
מעדיפה משהו קטן. והשאלה היא מה עדיף מסגרת עם הרבה ילדים ומעט מטפלות או בבית
תודה
לולי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כניסה למסגרת
נעמה סבג שמש05/10/2009לולי שלום,
את שואלת פה את שאלת המאה.
אין נכון או לא נכון. יש מה שמתאים לסגנון ההורות שלך.
כן, ילד בגיל הזה זקוק לחברה ויהנה מחברת ילדים. זה גם יאפשר לו לרכוש כישורים חברתיים. עם זאת, חשוב שהמסגרת תהיה חמה, ועדיף שתהיה מסגרת שאינה גדולה עם מקסימום מטפלות והשגחה.
כמובן שאמון כלפי המטפלת הוא בסיסי כדי להפקיד שם את בנך יקירך.
טיפול של סבתא? הרבה תשומת לב, חום ואהבה. לכל דבר יש יתרונות וחסרונות.
את צריכה לראות מה מתאים לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה שלמות בגיל 3שמחה01/10/2009
שלום,
יש לי בעיה עם הבן שלי ואני לא יודעת אם זה משהו שאני צריכה לטפל בו מעבר לטיפול בבית.
בני בן 3 והוא מאוד מאוד מפותח שכלית והתנהגותית יחסית לבני גילו. גם בגן הגננת אומרת שהוא ילד חכם ובוגר בטירוף. הוא הרכיב פאזלים של 30 חלקים כבר מגיל שנתיים וקצת, הוא ילד עם זיכרון מטורף, התבטאות שפה ברמה גבוהה מאוד והשיחה עימו היא כמו שיחה עם אדם מבוגר, הוא ממש שואל שאלות ומתעניין לעומק ברמת ניתוח המידע. יש לו סבלנות מדהימה (אם זה בפאזלים, בניית מגדלים, משחקי דימיון וכו), אבל, ברגע שמשהו לא מסתדר לו כפי שהוא רוצה, הוא ממש מתעצבן, ואפילו חוטף התקף זעם קצרצר, כמו למשל אם המגדל לא ישר, אם הוא בנה מגדל עם קוביות של 2 ראשים ואני אניח במגדל קוביה עם ראש אחד - אוי ואבוי.., אם הוא עושה רכבת מהכסאות במטבח ומישהו טיפה מעקם את השורה.. זה אפילו מגיע למצב שאם הוא יקבל ופל והופל יהיה שבור בפינה או לא מושלם, הוא פשוט לא יאכל אותו ! או אם פתחתי לו שקית במבה והיא קצת נקרעה לי, הוא יזרוק את השקית כי היא לא ישרה..
בעלי ואני מתעקשים איתו ומסבירים לו שלא נורא אם זה לא ישר, או אם המגדל נפל, וזה אותו טעם ופל שבור או מושלם.. זה קצת משתפר אבל עדיין מאוד מציק לו דברים לא מושלמים (הייתי אומרת שאם היה זה אדם בוגר- שיש לו אובססיה). מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוצה שלמות בגיל 3
ד''ר שירי שדה שרביט01/10/2009שמחה שלום,
ילדים בגיל של בנך מוטרדים תכופות מתכנים שאם הם היו מבוגרים היינו מתייחסים אליהם כאובססיביים - עסוקים בסדר וניקיון באופן מופרז, רוצים שדברים ייראו/יתרחשו באופן מסוים ובסדר מסוים, וכדומה. אצל ילדים, זו תופעה מוכרת ונורמטיבית.
חשוב מבחינתכם להמשיך להעביר לו באופן עקבי שני מסרים עיקריים: ראשית כפי שאתם מתייחסים, להעביר מסר של הבחנה בין עיקר וטפל, "לא נורא אם הופל עקום, הוא עדיין מתוק וטעים..."; יש דברים שהם הפיכים ולכן אנחנו פחות מתרגשים מהם - אם המגדל נופל אפשר לבנות חדש, וכדומה. בהחלט כפי שעשיתם. המסר השני החשוב הוא הקבלה שלעתים צריך להסתגל לדברים ולקבל אותם, גם כשיש משמעות לכך שהם לא כפי שרצה - לא על כל דבר ביכולתו לשלוט ולעתים כדאי ורצוי להתפשר, ולא להתחפר במה שהיה. לדוגמא, אפשר להבין אותו אם השקיע רבות בבניית מגדל, והמגדל התפרק בנגיעה לא נכונה. זה אכן מתסכל, ויש לקבל זאת.
אני חושבת שזו גם הזדמנות עבורכם ההורים, לראות באיזו מידה אתם מדגישים (מבלי משים) תכנים של ביצוע מושלם, של רצון לארגן את סביבתכם באופן מאוד ברור ועם פרטים מדויקים, וכדומה.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדיפות צפייה-שואלת פעם שניה ללא מענאמא01/10/2009
בתי בת שנתיים וחודש, אוהבת לצפות בטלוויזיה (כמובן ערוץ תינוקות וילדים) אבל לא אוהבת דמויות מצוירים וממש לא מעניין אותה, ברגע שמתחילה תוכנית מצוירת מתעניית בדברים אחרים בחדר ולהפך כשמתחילה תוכנית עם דמויות אנושיות היא קופצת ומתרכזת יפה מאוד.
לתגובתך מודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העדפות צפיה
ד''ר שירי שדה שרביט01/10/2009לאמא שלום,
בתך היא אינדיבידואל, וטוב שהיא מבחינה בין דברים שמוצאים בעיניה חן יותר ופחות. מצוין שגם את כאמא שמה לב להעדפותיה ויכולה להגיב אליהן בהתאם.
כל עוד התכנים מותאמים לגילה, אין משמעות לסוג התוכנית בה היא צופה.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בתי בת השנה ו-9 במסגרת לראשונהשולמית01/10/2009
שלום
בתי בת שנה ו9 נכנסה לראשונה לגן עד היום הייתה עם מטפלת.
בוכה המון הגן עד 4.30 אך הגננת מתקשרת כל יום ב- 12:30 לקחת אותה מפני שלא מפסיקה לבכות
האם זה נורמלי? האם זה נכון להוציא אותה בשעות מוקדמות (עבר כבר חודש)
האם הגננת צריכה לדעת להתמודד ולהשאיר אותה יום שלום?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתגלות לגן
ד''ר שירי שדה שרביט01/10/2009שולמית שלום,
יש שלושה גורמים שאחראים להסתגלות - צוות הגן, המערך המשפחתי והילדה.
ככל שהצוות ואת תיערכו יותר כיצד לסייע לילדה בהסתגלות לגן, כך יהיה לה קל יותר.
אני מציעה שאחרי חופשת סוכות, תיפגשי עם הגננת ותתכננו כיצד כל אחת מכן יכולה לסייע לילדה להיפרד היטב ולהתפנות לגן. כדאי לחשוב גם על חפצים מהבית שיקלו עליה בהסתגלות, שימוש במוצץ ובחפצים מרגיעים נוספים, וכדומה.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדים! תשובה בבקשהמיטל01/10/2009
שלום,
בני בן שנתיים ו 8 חודשים.
חברותי מאוד כלפי סביבה קרובה גן, משפחה וכו'.
ילד שנותן ודורש חום ואהבה.
מבחינת התפתחות הדיבור יודע לומר משפטים קצרים עד 5 מילים וכשהוא רוצה לספר סיפור, קשה מאוד להבין אותו.
זה התחיל בערך בגיל שנתיים פחד מרעשים חזקים.
לפני חודשיים היינו בחופשה צימרים בצפון ובערב הראשון שהתחיל להחשיך ראיתי אותו עומד ומסתכל לכיוון מסויים ואחר כך אמר לי שהוא רוצה להכנס בחזרה הביתה.
ניסיתי להבין למה הוא רוצה להכנס אז הוא לא אמר לי, אבל לפי המבט שלו הבנתי שבחושך הוא מפחד מעצים גבוהים ובאמת כיום כשאנחנו יורים לגינה ציבורית ויורדת חשיכה הוא רוצה לחזור הביתה.
דבר נוסף הוא מפחד מאנשים זרים לו עד לרמה שהוא תופס לי את הרגל ויכול לפעמים גם לבכות.
והיום סיפרו לי בגן שהיה תאטרון בובות והוא מאוד פחד אני לא יודעת ממה....
אני שוקלת האם אני צריכה לקחת אותו לייעוץ
מה דעתכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל שלום,עניתי לך,ראי תשובתי בהמשך
ד''ר שירי שדה שרביט01/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אף אחד לא רוצה לשחק איתי , בת 4.5גל30/09/2009
ביתי טוענת שבגן אף אחד לא רוצה לשחק איתה, שלפעמים היא מוצאת עם מי לשחק אבל מהר מאוד אותו ילד לא רוצה לשחק איתה או שהולך לשחק עם מישהו אחר . ושחלק מהילדים אומרים לה שהם יאמרו לכולם לא לשחק איתה. היא חוזרת על כך ומפרטת ונותנת דוגמאות . (גם בגן הקודם היא טענה כך) לפעמים יש ימים שהיא באה עם מצב רוח ומספרת ששיחקה עם חבר או חברה.
אצל הגננות התמונה אחרת לגמרי(גן בגן הקודם) הם טוענות שהיא ילדה חברותית משתתפת בכל פעילות מלאת ביטחון וחכמה.
אני רואה עד כמה היא אוהבת חברה ולפעמים באים חברים מהגן(לא הרבה) אבל תמיד כשהיא נפגשת עם קבוצה של ילדים מהגן (לדוגמא בגן שעשועים או ביום הולדת ) . אני שמה לב שהם משחקים בקבוצה או בזוגות ותמיד אחרי זמן קצר היא מוצאת את עצמה משחקת לבד .
מפה הרושם שלי שזה נכון מה שהיא טוענת . למרות שהיא ילדה מלאת חיים ומשתוקקת לחברה (ורוב הזמן אני דואגת שתהיה לה : אחיינים , חברים , שכנים) אך אני לא מוצאת אותה מתחברת ממש לילד/ילדה מסוים אלה בודדה בקבוצה.
אתמול היא בכתה ולא הסכימה להיכנס לגן בטענה שהיא לבד ואין לה עם מי לשחק ואילו הגננת אמרה שזה רק תירוץ והסיבה שהיא לא רוצה להיכנס היא בגלל שלא נעים לה שהגננת כעסה עליה בגלל סיבה אחרת לגמרי.
נורא כואב לי לשמוע את הילדה מדברת ככה ולהרגיש שהיא לבד. מה אני יכולה עוד לעשות.
ניסיתי לכוון אותה מבחינה התנהגותית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיים חברתיים בגיל הגן
ד''ר שירי שדה שרביט01/10/2009גל שלום,
אני מבינה שמדובר בגן חדש, ושבתך נדרשת להסתגלות כפולה - גם לילדים החדשים ומערכי היחסים הנוכחיים, וגם לצוות המבוגרים.
נראה לי שהיא זקוקה לעזרתך בשני המישורים - לגבי הגננת, כדאי לבדוק מדוע היא כעסה עליה ובאיזו מידה הגננת חשה מחוברת לבתך והן נהנות מאינטראקציה חיובית ללא עימותים. פעמים רבות, כשילד מסתגל לצוות המטפל, ההסתגלות להיבטים אחרים בגן (ילדים, שגרה וכדומה) היא קלה יותר. אולי בתך מפרשת את חוסר הנוחות שלה כקשור לחברת הילדים, אולם מדובר בקשר שלה עם הגננת, הסייעת ודמויות נוספות.
בהמשך, חשוב להמשיך להזמין ילדים מהגן לביתכם, ולאפשר לבתך ליצור קשרים עם חברים באופן הדרגתי ויותר אישי-אינטימי, שלא כחלק מקבוצה גדולה.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יום הולדתטליה30/09/2009
שלום רב!
לפני כמה ימים חגגתי לבני מסיבת בר מצוה לחברים. הילדים המוזמנים קיבלו הזמנה כתובה
ובה הפרטים על האירוע.
האירוע כלל משחק שטח "מחפשים את המטמון" ע"י מפעיל. כל הילדים קיבלו חולצה במתנה .הכיבוד היה "על האש" ובסוף חולקו מחזיקי מפתחות למזכרת.
הסיבה לפנייתי היא שמתוך 12 חברי קבוצת הכדורסל שהוזמנו רק ילד אחד הביא מתנה. עובדה תמוהה זו גרמה מפח נפש גם לילד וגם לנו ההורים .
אני רוצה לנסות לתקן את הדבר הזה אך לא יודעת איך לעשות זאת כדי שלא יגרם לילד צער נוסף.
תודה על תשובתכם
טליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר שירי שדה שרביט01/10/2009טליה שלום,
אני מבינה מאוד את אכזבת הילד ואת אכזבתכם, במיוחד לאור ההשקעה הגדולה.
הבן שלך "הגיע למצוות" והפך לנער. חלק מההתבגרות הוא לקבל את היכולת המוגבלת שלנו לשלוט בפעולותיו של האחר. לא ידוע מדוע החברים לא הביאו מתנה, וייתכן שלא תדעו לעולם את הסיבה. על אף האכזבה, יש כאן הזדמנות עבורך להדגים לבנך מספר דברים, על מנת שיוכל לצמוח מהחוויה. ראשית, זו הזדמנות עבורו להבין כיצד הוא יכול להיות אחראי על עצמו , ולא בטוח שגם אם יחגוג במסיבה מאוד מושקעת, תהיה תמורה לכך באמצעות מתנות או פידבק אחר מהסביבה; במלים אחרות, לא כל פעולה מביאה לתוצאה הרצויה וחלק מהבגרות הוא לקבל זאת. שנית, לא ברור לי אם הוזמנו למסיבה עוד ילדים מלבד חברי קבוצת הכדורסל, ואלו מתנות אחרות הוא קיבל, וגם מה היתה תחושתו הכללית לאור החגיגה היפה. כדאי להדגיש בפניו את ההתמקדות בחלקים החיוביים ובמתנות שקיבל, ולא להמשיך לעסוק בהתרחשויות שלא קרו ובמתנות החסרות. נראה לי שגם את נפגעת מהמקרה, וכדאי שקצת תחשבי על כך עם עצמך, על מנת לא להעצים את הקושי שלו בהתמודדות.
בהצלחה ומזל טוב,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לשירי
טליה17/10/2009שירי שלום
תודה רבה על תגובתך.
השתלשלות הענינים היתה דומה לזו שהצעת אך אני חייבת לציין שהילד עצמו לא העלה את הנושא ולא אמר מילה בענין מאז אותו יום של המסיבה.
בקרוב אנו חוגגים פעם נוספת בעליה לתורה ועם המשפחה ואני מאמינה שלא תהיה בעיה עם המתנות...
לפעמים לא קל להתבגר ...וגם לא קל להיות הורה אבל אני מאמינה שכולנו נצליח.
שתהיה לך שנה נפלאה
טליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תלישת שיערשי30/09/2009
שלום רב. בתי בת שנתיים ו-3 חודשים.
השנה נכנסה למעון לאחר שהייתה איתי שנתיים בבית. תגובתה כמובן קשה מאוד וכל התהליך קשה לשתינו מאוד!
מאז ומתמיד מוצצת אצבע ולאחרונה החלה למשוך חופן שערות יחד עם האצבע אל הפה דבר שגורם לתלישת השיער וכבר שמתי לב שנוצרות קרחות במקום התלישה.
האם דבר זה מעיד על מתח נפשי? האם זה נורמלי ועובר בסופו של דבר?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי הסתגלות למעבר למעון
ד''ר שירי שדה שרביט01/10/2009שי שלום,
תלישת השיערות הינה ככל הנראה תגובה למעבר למעון, ומבטאת מתח ולחץ שהילדה מצויה בהם. הכרחי לסייע לה בכל דרך להסתגל לגן, וכן להמיר את תלישת השיערות בהרגל מרגיע אחר, לפני שהיא תהפך להרגל לא נשלט.
נסו להקל עליה במעון באמצעות חפצים מרגיעים - תמונות של בני המשפחה, מוצץ, חפץ אהוב, חיתול בד שיכולה למולל בידיה, וכדומה. כנראה שהפה הוא מקור הנאה, רגיעה ונחמה עבורה (במציצת אצבע ובהכנסת השיערות), ואפשר לעזור לה למצוא פתרונות יותר תואמים. כאשר אתם מבחינים שהיא רק מתחילה לשחק עם השיער, יש להפסיק את הפעולה באמצעות הסחת דעת ומתן חפצים אחרים להתעסק בהם (דף וצבעים, מדבקות, בצק וכדומה).
בנוסף, חשוב שתעזרי לבתךבהסתגלות לגן בדרכים נוספות, כמו להזמין ילדים מהגן הביתה, לקבוע עם האמהות בגינה אחהצ וכדומה. כמובן שיש לשוחח עם הגננת בנושא.
בהצלחה!
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סירוב להשתתף בשיעורי התעמלותתפארת30/09/2009
בני בן 5.5 והוא ילד מדהים ואינטיליגנטי. לאחר שעבר אבחונים מתאימים הוחלט להדליגו לכיתה א.
ההתחלה היתה מעט קשה אך כעת הוא משתלב יפה מאד למעט שיעורי התעמלות בהם אין הוא רוצה להשתתף. ראוי לציין כי הוא אינו מפריע אלא יושב בשקט בצד וכשהמורה פונה אליו בניסיון לדובב אותו הוא בוכה. כשניסיתי לגשש מדוע הוא אינו משתתף הוא ציין שהוא פשוט לא אוהב.
התחושה שלי היא שיש לו איזהו פחד שחוסם אותו, וזה משהו פנימי שלו. גם המורה לא זוכרת אירוע חברתי שיכול היה לגרום לכך.
בשעות אחר הצהריים הוא נפגש עם חברים מהכיתה, אבל גם מעדיף להזמין אלינו ולא כל כך רוצה ללכת בעצמו.
אשמח לקבל עצות כיצד להבין יותר מה הסיבה לרתיעה ואיך ניתן לעזור לו
תודה רבה ושנה טובה
תפארת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סירוב להשתתף בשיעורי התעמלות
ד''ר שירי שדה שרביט01/10/2009תפארת שלום,
קשה לדעת את הסיבה להימנעותו של בנך מהתעמלות. ייתכן והוא חש פחות בטוח ביכולותיו הפיסיות, למול בנים שמבוגרים ממנו בשנה בממוצע, ולכן נמנע מהתמודדות ומהשוואות. במידה ובכך מדובר, תוכלי לרשום אותו לחוג אחהצ אשר יעזור לו להתחזק מבחינה גופנית ולהרגיש שהוא יכול לשלוט בגופו טוב יותר - ג'ודו, כדורגל, קאפוורה וכדומה.
בהצלחה!
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדיםמיכל30/09/2009
שלום,
בני בן שנתיים ו 8 חודשים.
חברותי מאוד כלפי סביבה קרובה גן, משפחה וכו'.
ילד שנותן ודורש חום ואהבה.
מבחינת התפתחות הדיבור יודע לומר משפטים קצרים עד 5 מילים וכשהוא רוצה לספר סיפור, קשה מאוד להבין אותו.
זה התחיל בערך בגיל שנתיים פחד מרעשים חזקים.
לפני חודשיים היינו בחופשה צימרים בצפון ובערב הראשון שהתחיל להחשיך ראיתי אותו עומד ומסתכל לכיוון מסויים ואחר כך אמר לי שהוא רוצה להכנס בחזרה הביתה.
ניסיתי להבין למה הוא רוצה להכנס אז הוא לא אמר לי, אבל לפי המבט שלו הבנתי שבחושך הוא מפחד מעצים גבוהים ובאמת כיום כשאנחנו יורים לגינה ציבורית ויורדת חשיכה הוא רוצה לחזור הביתה.
דבר נוסף הוא מפחד מאנשים זרים לו עד לרמה שהוא תופס לי את הרגל ויכול לפעמים גם לבכות.
והיום סיפרו לי בגן שהיה תאטרון בובות והוא מאוד פחד אני לא יודעת ממה....
אני שוקלת האם אני צריכה לקחת אותו לייעוץ
מה דעתכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים בגיל שנתיים ו-8 חודשים
ד''ר שירי שדה שרביט01/10/2009מיכל שלום,
כל הפחדים שאת מתארת הם נורמטיביים וצפויים לגיל.
מבחינה אבולוציונית, עדיף שילדים יישארו עם חשש מהחושך, מאנשים זרים ומרעשים חזקים/לא מוכרים, כי הם נמנעים מסכנות מיותרות והדבר מגן עליהם.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגננת לא מאמינהגל30/09/2009
שלום,
הבת שלי תהיה בת 4 בחודש הבא, היא סיפרה לי יום אחד שילד דחף אותה בגן, היא לא אמרה לגננת דבר כשזה קרה. התקשרתי לגננת וביקשתי שתשים לב לנושא כי בגן הקודם היתה תקופה שהבת שלי לא רצתה ללכת לגן כי הילד הזה הרביץ. הגננת פטרה אותי כלאחר יד ואמרה שזה לא קרה ושממילא הילדה שלי לא במעגל החברתי של הילד הזה. כעבור כשבוע הילדה שלי חזרה מצוברחת הביתה, היא סיפרה לי שאותו ילד, התערב במשחק שלה עם ילדה אחרת ולא הרשה לה להמשיך לשחק. פניתי שוב לגגנת והיא אמרה לי שיתכן שהילדה שלי הגיע למשחק אחרי שכבר לא היו תפקידים ולכן נאמר מה שנאמר. ביקשתי שתבדוק את הנושא, מסתבר לי שהיא זימנה את שני הילדים יום לאחר המקרה ושאלה אותם אם יש להם משהו להגיד לה והם כמובן שלא הבינו מה היא רוצה מהם. התקשרתי לשאול את הגננת מה היתה הבדיקה שלה והיא אמרה לי שבכלל לפי העוזרת שלה הילדה שלי שיחקה עם ילד אחר באותו יום והיה לה ממש כיף. אני לא יודעת מה לעשות, אני משוכנעת שהבת שלי לא משקרת ושבודאי קרה הדבר כאשר העוזרת לא ראתה (הגננת לא היתה באותו יום). התחושה שלי היא שהגננת לא מאמינה לי, לא מאמינה לבתי.
מה אפשר לעשות בנדון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהלות בגן
ד''ר שירי שדה שרביט01/10/2009גל שלום,
נראה לי שכדאי לשוחח עם הגננת באופן כללי לגבי החשש של בתך מהילד המסוים, ולבקש ממנה שתשתדל למנוע אינטראקציה אלימה או תוקפנית ביניהם. כמו כן, חשוב שתדריכי את בתך כיצד לנהוג עם הילד שתוקף אותה. נראה לי שפחות חשובים הפרטים האובייקטיביים, כמו הצורך בתחושת ביטחון של בתך - שתדע שיש לה כלים להתמודד מול ילד תוקפני, וגם שיש לה כתובת אצל הגננת.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך ומתיי מוממלץ להעביר לחדר לבד?ריקה29/09/2009
היי.
בני בן 11 חודשים ישן מיום היוולדו במיטה נפרדת לידי.כלומר אם הוא מתעורר בלילה מסיבות שונות הוא רגיל שאני ישר מגישה לו "עזרה"(למצוא את המוצץ,או סתם ליטוף מלווה בלחישה כדיי שיחזור לישון) הילד שלי היוא ילד מאוד חכם ופיקח יש לו חדר משלו שבמשך היום הוא בדרך כלל משחק בו לעיתים רחוקות ישן שם צהריים.השאלה שלי היא מתיי ואיך נכון להרגיל אותו לישון לבד בחדר שלו ואם זה בכלל נכון לעשות זאת עכשיו?אני רוצה לציין שלאחרונה עבר כמה תילטולים כי חזרתי לעבוד שמתי אותו בגן ואח"כ הפסקתי לעבוד אז הוצאתי אותו בקיצור כרגע הוא נמצא בסוג של חרדת נטישה אבל לדעתי מתחיל לחזור לעצמו. אשמח אם אקבל תשובה מספקת לגביי כל השאלות של מתיי? איך? ואם? תודה רבה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה דילגו עליי ??לא נעים!
ריקה30/09/2009פליז תענו לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעבר חדר
נעמה סבג שמש01/10/2009שלום לך,
עקרונית, אין הגדרה של מתי כדאי . זה מאד אישי ןתלוי בסגנון הורות שלך.
אך לאור המצב שתיארת, המתיני שבנך יעבור את הטלטלה שחווה, הבחיני שהתנהגותו והרגליו יציבים, החזירי לו את הבטחון ואז , אם את מרגישה צורך, תוכלי לעשות את הצעד.
אין נכון או לא. יש מה מתאים לך.
בהצלחה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשיקות וחיבוקים בין הילדים בגןניקיטה29/09/2009
שלום,
רציתי לשתף אותכם במה שקרה לבן שלי בגן ילדים ולקבל ייעוץ.
היום בבוקר הבאתי את הבן שלי, בן שנה ותשע, לגן. אחד הילדים ניגש וחיבק אותו, אח"כ עוד ילד בא , חיבק אותו ונישק בשפתיים.
מאוחר יותר, התקשרנו לגננות ביקשנו שימנעו את הנשיקות בעתיד.
השאלות שלי:
האם זה נחשב מקובל בגיל הזה להתחבק ולנשק כביטוי קרבה בין הילדים?
האם זו התנהגות נורמלית?
האם תפקידן של גננות לשמור על הילדים מהמעשים כאלה?
אנחנו שוקלים להעביר את הילד לגן אחר לאחר שהגננות קיבלו את הערה שלנו בצורה קצת "קשה".
אודה לכם מאוד על התשובה ועצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיבוקים בגן
ליאת גרוס02/10/2009שלום ניקיטה
לדעתי חיבוקים בין ילדי הגן בפגישת הבוקר זה דבר נחמד כל עוד זה נעים לשני הצדדים. נשיקות בכלל ונשיקות על השפתיים בפרט ובעיקר נראות לי כבר קצת יותר מידי. רצוי שהגננות אכן יגדירו את הגבול בלי לעשות מזה סיפור גדול.
יחד עם זאת, לא נראה לי כי כדאי לשקול העברה לגן אחר. אין בחיבוקים האלו שום משמעות מינית. אפילו לא קרוב. לא יכול להיגרם נזק לילד. ..
דברי עם אימהות נוספות ובקשו מהגננת להגדיר גבול בנוגע לנשיקות בפה.
שנה טובה ובהצלחה
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה - ילדי בן ה-6מיכל29/09/2009
יש לי ילד כבן 6 .
אתמול פנה אלי ואל אביו ואמר שברצונו לדבר איתנו לבד.
דיברנו והוא אמר "יש לי בלב שאומר לי להרוג את ההורים שלי אבל אני לא רוצה כי אני אוהב אותם."
ואז עם דמעות בעיניים חיבק אותנו ואמר שהוא אוהב אותנו, אנחנו גם חיזקנו אותו כי אנו אוהבים אותו וחיבקנו אותו.
הילד הוא ילד שמח ומאושר ביום יום.
האם עלי לדאוג?
מה הדבר אמור להביע?
בתודה,
מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוצה להרוג הורים?!
ליאת גרוס02/10/2009שלום מיכל.
לא נראה לי כי עלייך לדאוג.
ייתכן כי בנך מתאר חוייה אמביוולטית של כעס מצד אחד ופחד לכעוס כי עדיין מאד תלוי בכם ומפחד מהמשמעות של כעסו וההשלכות שיכולות להיות לכך. אין ספק שמעיק עליו משהו.
נסו לתת לו לגיטימציה לכעוס, להתעצבן, ולהביע עמדות שונות משלכם. במקביל הסבירו לו שכעס הוא טבעי ואינו סותר אהבה.
מה דעתך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגיעה במרפקיעקב29/09/2009
בני בן ה- 4 יש לו התנהגות מוזרה מאוד. הוא מאוד אוהב את המרפק שלי. הוא לא יכול להירדם בלי לגעת במרפק שלי, הוא כל הזמן נוגע במרפק, בכל הזדמנות ובזמן האחרון הוא מלקק ואף מנסה למצוץ את המרפק. אני כמובן לא מסכימה לזה. יש גבול. אך מדוע הוא מרוכז סביב המרפק. (הוא לא ישן במיטתו אלא רק במיטתי ולאחר שנירדם עם המרפק כמובן בעלי מעביר אותו למיטתו).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגיעה במרפק
ליאת גרוס02/10/2009שלום שרה
את מתארת תופעה מאד מוכרת ושכיחה רק שאינה מתאימה כבר לגיל 4. ילדים רבים עד גיל 3 +- נרגעים ממגע כזה במרפק, בצוואר, בשיער , ביד או אפילו בתנוך האוזן. הם נוגעים ומתעסקים ונרגעים.
בגיל 4 זה כבר מתחיל להיות מוגזם... כמו גם להירדם במיטת ההורים ובנוכחותם.
הייתי ממליצה להגדיר סוף לנושא המרפק ולנסות להמיר את המרפק במשהו אחר שאינו חלק מגופך. למשל בובה נעימה, כרית רכה, וכו'.
ברור שהוא לא יאהב את זה ואף יביע את מורת רוחו. קבלו זאת בסבלנות, הסבירי שזה כבר לא נעים לך וחיזרי והציעי אלטרנטיבות אחרות. לכי איתו לקנות בובה של גיבור שאוהב שתוכל להרגיעו כשרוצה. עם תהיי החלטית, ובלי ייסורי מצפון זנושא, זה יעבור לו.
זיכרי כל עוד הוא תלוי במרפק שלך הוא תלוי בך כדי להרגיע את עצמו. אם תפסיקי את ההרגל תעזרי לו לבנות כוחות משלו שיעזרו לו להתמודד גם כשלא תהיי. בהמשך כדאי גם לעבוד על שינה נפרדת.
בהצלחה
ליאת גרוס
מודיעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)