מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דחוף מאודאוקסנה02/08/2009
יש לי שאילה. ילד בן 3 שנים (פג). לא היה בגן בכלל. כשילד שלי משחק עם כל דבר שהוא קשיח הוא תמיד דופק בעוצמה רבה. לי הסבירו שזה אמור להיגמר. בבקשה תעזרו לי מה לעשות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחק
ד''ר שירי שדה שרביט03/08/2009אוקסנה שלום,
ילדים מתנסים בחפצים שונים בדרכים שונות ומגוונות, כדי להכיר אותם ואת תכונותיהם. במידה ובנך מפגין מגוון של תגובות לסוגים של משחקים, איני רואה סיבה להיות מוטרדת מאופן ההתנסות בחומרים קשיחים. כמובן, שכשהוא עלול להרוס חפץ מסוים, יש להציב גבולות.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות בנוגע לילד בן שלושדידי01/08/2009
שלום, בני בן שלוש, בן יחיד, מאוד חמוד ומיוחד. אני שמה לב שברמה האינטלקטואלית הוא מאוד מאוד מפותח אך ברמה החברתית יותר קשה לו. אני רואה שהוא לא כל-כך יודע איך לשחק עם ילדים אחרים. הוא מאוד אוהב אותם ורוצה בקרבתם אך מכיוון שהוא לא יודע איך לשחק ביחד, הוא עושה שטויות, דברים שאסור, כדי להרשים וגם מתוך ניסיון ליצור משהו משותף (הרבה פעמים הוא גם מצליח, ילדים אוהבים אותו). אני יודעת שגם בגן זה ככה ושילדים בגילו כבר כן משחקים ביחד. אני לא יודעת איך לעזור לו בכך וחוששת שהוא יגרור תגובות שליליות מצד הגננות בגן החדש אליו ייכנס כי לא יבינו אותו. אני גם רואה שמול בני גילו הוא לא יודע איך להגן על שלו, אם לוקחים לו, הוא עומד ומסתכל ולא נאבק אף שאני רואה שזה מפריע לו וגם כאן, לא ברור לי איך אני יכולה לעזור לו בלי להקטין אותו (אין לו אחים אז אין הרבה סיטואציות בהן אני ממש לידו כשזה קורה וגם אז, לא ברור לי מה לעשות. תמיד אומרים לא להתערב ואולי זה נכון אבל המצב לא משתנה)..
ושאלה אחרונה, בשנה האחרונה, בני "מאוהב" בשכנה בת 6, הוא רוצה לבוא אליה, מסתכל עליה מרחוק וקורא לה ומאוד מאוד עסוק בה. אני לא כל-כך יודעת איך להתמודד עם זה כשהוא מבקש שנזמין אותה, האם לומר לו שהיא גדולה מידי. כשאני מנסה להסיח את דעתו למשהו אחר, אני רואה שהוא נשאר מתוסכל ונסער.
אודה אם תוכלו לסייע בהתלבטיותי. תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם לנו זה דחוף
אוקסנה02/08/2009שלום. יש לי ילד בן 3 שנים (פג). אוהב ילדים, אבל לא מוכן לשחק איתם. הוא לא אוהב צעקות או בכי של ילדים. בן יחיד. מה אפשר לעשות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיחסים חברתיים בגיל שלוש
ד''ר שירי שדה שרביט03/08/2009דידי שלום,
לגבי שאלתך הראשונה - במידה ובנך מתקשה ביצירת קשרים, אני חושבת שיש מקום לתת לו להתנסות לבד, אולם הוא גם זקוק מאוד להדרכת המבוגרים אשר מבינים את העולם החברתי טוב יותר ממנו. את יכולה להנחות אותו בעדינות, ולשהות יחסית בקרבתו ובקרבת החבר, כדי לסייע להם בפתרון בעיות באופן יעיל, ולא בשתי התגובות שבנך נוטה לנקוט - חציית גבולות או נסיגה והימנעות. לדעתי, הצוות החינוכי בגן הוא גורם תמיכה ולא רצוי לחשוש מהגננת וחוות דעתה על הילד, אלא לקיים איתה שיחה בתחילת שנת הלימודים לגבי בנך, ולבנות תוכנית כיצד לעזור לו. כמו כן, כדאי לשמוע גם מהגננת הנוכחית את התרשמותה מהתנהלותו של בנך כשאינך במחיצתו. כמו כן, במידה וישנם חברים או קרובי משפחה עמם בנך מתקשר היטב, רצוי לעודד את חיזוק הקשר וליזום פעילויות משותפות והזמנה הביתה.
בעניין השכנה בה הוא מאוהב, אפשר לנסות להזמין אותה, ואם אינה מעוניינת, לומר לו שהיא משחקת עם בני גילה והוא עם בני גילו. חלק מהתסכול והסערה הם טבעיים, והוא כנראה כמו כולם יחווה זאת גם בעתיד בעניין שלו במין השני. אפשר לתת לגיטימציה, ולהעביר מסר של חזרה לשגרה, חרף האכזבה.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דידי04/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מלמדים ילד להתנקות לבד ?שירלי30/07/2009
יש לנו ילד בן חמש ו7 חודשים. עברנו דירה לפני כחודש ובעוד חודש אני צריכה ללדת. (יש לנו גם ילדה גדולה בת 9 וחצי).
הבן שלנו רוצה שאנחנו נשתתף בהתלבשות שלו למרות שהוא יודע להתלבש לבד. ובשירותים הוא די מתעקש שאנחנו ננקה לו את הטוסיק. כשאנחנו מבקשים ממנו לנקות לבד ושנבוא לבדוק אז הוא זורק חתיכת נייר לאסלה- כאילו הוא ניסה ... מידי פעם הוא באמת מנקה ואז יש צורך בניגוב אחרון למען ההיגיינה. אנחנו מאוד רוצים ללמד אותו בדרך הכי יעילה- שהוא גם ירצה להרגיש גדול ולנקות לבד וגם שיעשה את זה טוב. איך זה מומלץ? האם יש גיל מסוים שכדאי לעשות את זה? כמה זמן זה צריך לקחת? איך מסבירים לו שהגיע הזמן להסתדר לבד בשירותים? (הוא נשאר עוד שנה בגן חובה)
הוא ילד מאוד חכם ואוהב לעזור בבית. תודה , שירלי ואילן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בוגר
ליאת גרוס30/07/2009שלום שירלי
ילד בגיל זה אמור להתלבש לבד ולהתנקות לבד. אם תמשיכו לעשות זאת במקומו, לא ילמד לעשות את זה לבד. צריך פשוט להתעקש ולא לעשות במקומו. זה בסדר שתבחרו לו בגדים ושתעשו בדיקה אחרי הניגוב שלו אבל לא מעבר לכך.
אני ממליצה לעשות לו טבלה ושיקבל מדבקה בכל פעם שמתלבש לגמרי לבד או שמתנגב לבד ובבדיקה שלכם לא יוצא כמעט כלום. כל 5 מדבקות מגיע לו פרס. לכו איתו לחנות ותקנו הרבה פרסים (במחיר של 5-10 שח לפרס) ותנו לו לבחור פרס בכל פעם שמשיג 5 מדבקות. בנוסף תתקשרו לסבתא או לחברים להשויץ (בנוכחותו כמובן) עד כמה גדל ואיך הצליח לבד. תנו לו הרבה חיזוקים ותשדרו לו שהוא ממש מתבגר יפה וכמה שהוא גדול. תרשו לו דברים שעד כה לא הרשתם ותאמרו לו שמותר לו כי הוא כבר יותר גדול.
ייתכן מאד כי העובדה שאת אמורה ללדת קשורה לנסיונותיו להישאר קטן. יש סיכוי שהתנהגות זו מצידו תחמיר לאחר הלידה. חשוב להבהיר לו שמעמדו נשמר, לתת מקום לחששותיו ולהדגיש כי הופך לאח גדול שזה תפקיד מאד חשוב. במקביל לדאוג לפנק אותו, ולהיות איתו בזמן איכות אישי.
מקווה שעזרתי
בהצלחה ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיים רגשייםע30/07/2009
שלום.
בתי בת שנתיים ושלושה חודשים, ילדה שובבה מאוד (אוהבת לרוץ ולקפוץ ולא לשבת), צחקנית וחברותית.
רק לאחרונה התחילה ממש לדבר, ועדיין מאוד לא ברור, אבל אנחנו ההורים מבינים לרוב מה היא אומרת.
אנחנו בביקורת של קלינאית תקשורת פעם בחודש במכון להתפתחות הילד, שם היא עברה גם בדיקת התפתחות שיצאה תקינה.
בתי הולכת לגן מגיל שנה, גן של 10 ילדים, 2 מטפלות וגננת.
שמתי לב לפער מאוד גדול בין התנהגותה בגן לבין התנהגותה עם המשפחה:
בגן לא ידעו במשך המון זמן שהיא יודעת צבעים מגיל צעיר.
בניגוד מוחלט לבית- בגן היא לא מוכנה לרקוד(למרות שרוקדת הרבה בבית בכל הזדמנות)
בגן היא אינה מוכנה להרכיב פאזלים למרות שבבית כן
בגן היא מדברת מילים בודדות ורוב התקשורת נעשית בבכי או בחיוכים, בניגוד לבית שהיא אומרת מה היא רוצה.
התחושה שלי היא שבתי מבינה שאינה מדברת טוב ביחס לילדים האחרים בגן ולכן נמנעת מלדבר בגן. את שאר הדברים קשה לי להסביר.
שאלתי היא:
1. האם זה נורמלי שיש הבדל מאוד גדול בין התנהגותה בגן להתנהגותה בבית עד כדי כך שהמליצו לי בגן לשלוח אותה לאבחון התפתחותי כדי לשלול שמשהו לא בסדר?
2. האם זה נורמלי שילד בכוונה לא משתף פעולה בגן במשך כל כך הרבה זמן (שנה וחצי)?
3. האם טיפול פסיכולוגי לילד כזה מומלצת והאם טיפול יהיה יעיל בהתחשב בגילה הקטן?
4. האם ייעוץ פסיכולוגי להורים קיים ויעיל?- איך להתנהג איתה אולי אחרת כדי לשפר את המצב
אנחנו אובדי עצות ונשמח לדעה ועצה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיים רגשיים. ?
ליאת גרוס30/07/2009שלום לך
בגיל שנתיים ושלושה חודשים הדיבור עדיין לא אמור להיות ברור. את מתארת איחור שפתי קל ולא כלכך מדאיג. העובדה שבבית קופצת רוקדת ועושה פאזלים מרגיעה. גם העובדה כי עברה בדיקה התפתחותית בהצלחה מעידה על כך שהבעיה אינה התפתחותית . יש מקרים רבים של פער כמו זה שעליו את מדברת. במקרים קיצוניים ילדים שלא סותמים את הפה בבית לא מוציאים מילה בגן. בדר"כ זה מסתדר.
נראה כי היא פשוט סגורה בנוכחות אחרים, וצריכה להרגיש ממש בנוח כדי להשתחרר. ייתכן שזה קשור לביטחון עצמי. ייתכן שזה פשוט ענין של אופי. אין צורך בטיפול פסיכולוגי או הדרכת הורים. היא לא עושה דווקא, פשוט מתביישת ולא חשה נוח. תנו לזמן לעשות את שלו. אל תתרגשו מדברי הגננת. עודדו אותה וחזקו אותה הרבה על דברים שעושה. נסו ליצור סיטואציות בבית בה יהיו עוד חברות או משפחה ושם עודדו אותה להיות חופשיה. כך בהדרגה תתחזק ותביא את עצמה גם בגן.
בגיל זה מוקדם מידי להילחץ.
יכול מאד להיות שיום אחד היא תפרח. פתאום זה יקרה. חכו ותראו.
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגורופוביהפוצי30/07/2009
שלום
אני נשוי בן 49 + ילד בן 12 ,סובל מאגורופוביה מעל 10 שנים עם התקפי פאניקה מעל 20 שנה!
יש כמובן בעיות של התנהלות רגילה בבית סביב הבעיה שלי כולל תלות באישתי שלא יכולה לעשות כל מיני דברים ,כמובן קשור למרחק שאוכל לקרוא לה במקרה של התקף פאניקה !
לפני שנתיים סיפרתי לבני על הבעייה ,מה שעזר להפיג את הסוד סביב הסיפור,
מה שאני מתקשה בו זה שבני יהיה ליידי בזמן התקף ,אני דואג שהוא לא יראה אותי במצב הזה,
אתמול חטפתי פאניקה חזקה מאוד אישתי גם הייתה בבית והתקשרתי לחבר של בני שגר בביניין ואמרתי לבני שיילך אליו
בני לא הבין למה ,ועצם זה ששלחתי אותו הדליקה לו נורה מה קרה לאבא ???
אישתי אמרה לי שאפילו היא לא שמה לב שמשהו קורה לי (אצלי הייתה קטסטרופה) !!!
פעם הייתי איתו לבד בבית והייתי בלחץ ,שיתפתי אותו רק בזה שאני לא מרגיש מי יודע מה אבל לא קורה לי כלום ושלא ידאג כי זה עובר ולא קורה לי כלום .
אני משתדל לא להיות איתו לבד
העיניין מה נכון ,לשלוח אותו כדי שלא יראה וידאג ???
או , כיצד לנהוג עם הילד בזמן שיש לי התקף???
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגורפוביה
ליאת גרוס30/07/2009שלום
אכן שאלה לא קלה.
נראה לי כי לא צריך להסתיר את קיומה של הבעייה אבל חשוב שיוכל לעבד את רגשותיו בעקבות הגילוי. כדאי אולי להתייעץ עם איש מקצוע לגבי הדרך לסייע לו להתמודד, או אפילו לאפשר לו שיחות עם איש מקצוע לצורך עיבוד ואפשרות לדבר על מה זה עושה לו. חשוב שימשיך לתפוס אותך כדמות סמכותית וקומפטנטית. חשוב שלא יפחד שזה יקרה גם לו, חשוב שיבין שזה לא קשור אליו.
בזמן התקף, רצוי שהוא לא יהיה נוכח. ממש לא. לדעת ולראות זה שני דברים שונים. אסור גם להכניס אותו לתפקיד של שומר ודואג לך. יחד עם זאת לא הייתי מסלקת אותו מהבית. אם זה אפשרי כדאי שאתה תלך לחדר אחר. תגיד שאתה צריך להיות לבד.תרגע ותחזור. תגיד שעכשיו הכל בסדר.
מה דעתך ?
אגב, תרופות מאד יעילות להפרעות פאניקה. אני לא יודעת לאיזה דלת אני מתפרצת בנושא, אבל רק להציע...
מחזקת
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך על התשובה
פוצי31/07/2009לילה טוב
אני בטיפול תרופתי שנים רבות עם ניסיונות של כל מיני סוגים של כדורים ושל טיפולים !
כרגע על "אנפרניל" ו"קסנקס" -אבל אין כיסוי מוחלט
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנתייםאיריס29/07/2009
שלום לך,
בתי בת שנתיים ושלושה חודשים ילדה מאוד דעתנית ועומדת על שלה.ילדה שמדברת שוטף וברור כמעט ללא "עיוותי מלים"ומאוד נבונה. שובבה אך גם מעודנת.
מגיל שנה ותשעה חודשים היא בגן - היא הילדה הכי קטנה בגן שבו רוב הילדים בני כ 3 שנים ויש יותר.השתלבה יפה מאוד והגננת מאוד משבחת אותה גם כילדה יוצאת דופן ,לדבריה כמעט אין אצלה פער בין ה IQ ל EQ .
לאחרונה החלה להתנגד לי מאוד , לצעוק כשאינה מקבלת את מבוקשה , לאמר לכל אחד "את איכסה" ועוד מלים ב"סגנון".
אני כמובן מדגישה שזו התנהגות לא יפה ומדגישה לה שאני כועסת כאשר היא ממש מתנהגת לא יפה (כמובן מסבירה לה למה אני כועסת). לאחרונה אפילו קבלה עונש (לא ירדנו למטה לגינה) על כך שצעקה ,והובהר לה שעל כל צעקה היא תענש. לאור זאת היא מעט נזהרת וגם אם מתחילה לצעוק היא מביטה בי ומפסיקה.
בבוקר היא מסרבת להתלבש בזמן ואנו ממש בויכוח על הנושא (אני עובדת ועלי להגיע בשעה מסויימת לעבודה)
אני מרגישה שלאחרונה אני המון בעימותים מולה.
לא כל כך יודעת איך להמשיך לנהוג
אודה לסיוע
איריס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנתיים
ליאת גרוס30/07/2009שלום איריס
את מתארת תהליך נורמלי והתנהגות טיפוסית לגיל שנתיים. גיל זה מוגדר כגיל ההתבגרות הראשון. בשלב זה הילדה תופסת את עצמה לראשונה כנפרדת ממך. היא מגלה שיש לה רצונות משלה וגם יכולות פיזיות שלא היו לה עד כה. היא רוצה לכבוש את העולם. לגלות את עצמה ולהביע את רצונה. טוב מאד שהיא מתנגדת ומביאה את עצמה. נכון שזה קשה לך, אבל ככה זה.
מה לעשות?
ובכן, מצד אחד חשוב לאפשר לה. תני לה לבחור. תשאלי אותה מה היא רוצה לאכול, מה ללבוש, למי ללכת, מה בא ה לעשות עכשיו וכו' תקשיבי לה ובמקרים שזה אפשרי תפעלי לפי מה שאומרת. מצד שני בדברים עקרוניים חשוב להציב גבולות. היא לא אמורה לקבל כל מה שרוצה. טוב שאת לא נותנת לה כי כך תלמדי אותה להתמודד עם סמכות ותסכול. מותר לך לכעוס ואפילו להעניש כדי להביע את עמדתך. בסופו של דבר צריך להיות ברור שאת המחליטה והקובעת,
לסיכום תגדירי מסגרת ברורה אבל תדאגי שיהיה לה מספיק מרחב בתוך המסגרת. מומלץ לקרוא חומר על גיל שנתיים כדי להבין יותר.
תהני ממנה
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת שנתיים
איריס31/07/2009אני מאוד מאוד מודה לך
בהחלט עזר לי , אקרא גם חומר בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכיף...
ליאת גרוס02/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיים רגשיים לילד בן 7אמא29/07/2009
שלום!יש לי ילד בן 7 העולה לכיתה ב',מדובר בבית ספר רגיל בכיתה קטנה עקב קשיים רגשיים הכוללים חוסר בטחון עצמי ויסות רגשות ויכולות חברתיות.שאלתי היא האם ספורט טיפולי יכול לקדם אותו,טיפול פסיכולוגי רגשי אנחנו נמצאים כרגע אבל נראה לי שצריך עוד משהו.אודה להתייחסות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספורט טיפולי
ליאת גרוס30/07/2009שלום ברכה
ספורט טיפולי לא יכול להחליף טיפול פסיכולוגי , אבל יכול בהחלט להתרחש במקביל ולהוסיף לטיפול הפסיכולוגי. ספורט טיפולי יכול בהחלט לסייע בכל התחומים שהזכרת. כדאי להתייעץ עם הפסיכולוג, כי הוא מכיר את הילד היטב ויודע מהן המטרות הטיפוליוץת. רצוי שיהיה קשר בין הפסיכולוג למדריך הספורט.
בהצלחה
ליאת ג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- באיזה יד לכתובדנה29/07/2009
שלום,
הבן שלי בן 5 ורוב הפעולות הוא עושה עם יד ימין.
כרגע הוא מתאמן לכתוב, ושמתי לב שהוא מחזיק עפרון ביד שמאל, ולפעמים ביד ימין. הוא פועל כך גם כשהוא מצייר. אני מנסה כל הזמן לתק אותו ולהעביר לו את העפרון לצד ימין, כי עד היום הבנתי בעצם שהיא הדומיננטית שלוו.
יש לציין שטונוס שרירים בידיים שלו מאוד חלש, מכיוון שהילד לא אוהב לשבת ולצייר הרבה זמן, אך אכן מראה על התעניינות בכתיבה. והמטרה שלי גם לחזק לו את הטונוס שרירים, וגם ללכת עם הרצון שלו ללמוד לכתוב.
מה עלי לעשות? האם להתעקש (בעצם אין לו בעיה עם להעביר את העפרון לצד ימין, הוא אומר: אה, שכחתי) על יד ימין? כי אם הוא עושה קצת ביד שמאל וקצת ביד ימין, האם זה לא מבלבל אותו?
אודה על תשובתכם,
דנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר באיזה יד לכתוב
ליאת גרוס30/07/2009שלום דנה
בגיל 5 בדר"כ כבר יש דומיננטיות ברורה לאחת הידיים. במקרה שאת מתארת הכי כדאי להתייעץ עם מרפאה בעיסוק טובה. תתחילי מאבחון בתחום (מפגש חד פעמי לדעתי) ואז תוכלי להתייעץ. אם יש צורך בטיפול כדאי לעשותו השנה על מנת שיכנס לכיתה א' מוכן לחלוטין.
בהצלחה
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מפרידים בין אוכל לטלויזיה?דודה29/07/2009
שלום לכם, יש לי ילדה בת 4 - חכמה וכבר יודעת להתחכם :)
אני לא מרשה לה לאכול אוכל מול הטלויזיה כי אני אומרת לה שזה מלכלך, שאוכל אוכלים רק על השולחן, וכ'ו וכ'ו.. היא מקבלת מבצעת...
אבל כשהיא אוכלת חטיפים היא יושבת מול הטלויזיה וכשאני אומרת לה שאסור לשבת עם אוכל מול הטלויזיה היא אומרת לי
"אבל אמא, אמרת שתפוצ'יפס (לדוגמא) זה לא אוכל"
כי אני תמיד אומרת לה שצריך לאכוול אוכל ולא חטיפים *מצחיקה*
ואז כשאני אומרת לה שזה עם שמן ומלכלך כשהיא נוגעת בדברים
"אבל אמאא, אמרת שהתפוצ'יפס לילדים בלי שמן"
בקיצור, היא מחרפנת אותי חה חה חה, ילדה מיוחדת!
בכללי אני לא רוצה שהיא תתרגל לאכול (בעיקר נשנושים ושטויות) מול הטלויזיה.
עזרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרדה בין אוכל וטלויזיה
ליאת גרוס30/07/2009אכן נשמע שיש לך ילדה פקחית ומתחכמת. עם זאת, אם את רוצה שלא תוכל מול הטלויזיה פשוט אל תרשי לה. היא יודעת בדיוק מה זה אוכל. תגידי לה שממתק זה לא אוכל מזין אבל זה אוכל ואל תתני לה לתמרן אותך. אל תראי לה שאת גאה בה על הערותיה המתחכמות(אפילו אם את כן) פשוט תלחצי עליה לחזור למטבח. החלטה שלך . לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוננות ילדיםגליה28/07/2009
שלום רב.
אני אמא לילד בן 4. הוא תמיד אהב לדגדג אותנו בכפות הרגליים, ולאחרונה חלה תפנית מוזרה. לפני חצי שנה בערך ראינו שכשאנחנו הולכים לנוח בצהריים בשבת והוא בא לנוח איתנו, הוא נשכב על הרגליים של בעלי ומדגדג אותו (הראש לכיוון כפות הרגליים). לא התייחסנו, זה בעיקר נראה לנו מצחיק. בחודש האחרון, זה התחיל להיות מלווה באוננות. הוא מחכה לבעלי שישכיב אותו, מדגדג אותו ומאונן, ורק אז נכנס למיטה! וככל שהזמן עובר זה נמשך יותר זמן. ביומיים האחרונים זה לקח כ-20 דקות עד שסיים, ואנחנו לא יודעים איך להגיב!
(אני בעבר לא הסכמתי שידגדג אותי בכפות הרגליים, והיום כשאני נכנסת לחדר הוא מפסיק מיד, ואז מתחיל שוב...)
אני רוצה לציין שזה קורה רק בזמן ההשכבה, או כשיושבים לראות טלויזיה בערב לפני השינה, ורק עם בעלי. זה לא קורה סתם כך באמצע היום, והילד עירני, חיוני, חברותי.
האם זה צריך להדליק נורה אדומה? איך צריך להתייחס?
לתשובתכם אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוננות ילדים
ליאת גרוס30/07/2009שלום גליה
ההתנהגות של בנך אינה צריכה להדליק נורה אדומה. זה טבעי ונורמלי.זה פשוט נעים לו והוא לא מבין את המשמעות המינית המתלווה לכך. עם זאת זה לא נורמטיבי שזה קורה על אבא. בלי לעשות מזה עניין אפשר פשוט לאמר לו שיפסיק עם זה(רק עם האוננות, לא הדגדוגים) כי זה לא נעים לאבא, ולהוסיף שאם הוא רוצה יעשה את זה בחדש שלו.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליאת תודה על תגובתך
גליה23/09/2009לא הגבתי עד עכשיו בגלל בעיות במחשב, מקווה שתראי בכל זאת.
אז אנחנו מנסים ליישם את עצתך, ומאד קשה לו עם זה - הוא כל פעם מנסה מחדש, רוצה לעשות את זה דווקא על אבא ולא בחדר...
האמת היא שיש עוד כל מיני דברים מסביב שאנחנו רוצים לברר, ולכן זו הזדמנות טובה בשבילנו להפגש עם פסיכולוגות ולהתייעץ איתה, ולא רק באמצעות האינטרנט.
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחתי לעזור
ליאת גרוס24/09/2009אשמח להפנותך לפסיכולוג אם צריך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאמא28/07/2009
שלום!יש לי ילד בן 7 העולה לכיתה ב',מדובר בבית ספר רגיל בכיתה קטנה עקב קשיים רגשיים הכוללים חוסר בטחון עצמי ויסות רגשות ויכולות חברתיות.שאלתי היא האם ספורט טיפולי פרטני יכול לקדם אותו,טיפול פסיכולוגי רגשי אנחנו נמצאים כרגע אבל נראה לי שצריך עוד משהו...אודה לדעתכן המקצועי והטוב כתמיד.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי מייל שגוי -נא לא לשלוח למייל זה
אמא28/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעניתי לך בפורום. מקווה שראית.
ליאת גרוס30/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה דילגו על שאלתי ?ענת28/07/2009
בנושא אנקומפרזיס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענת שלום, ראי תשובתי בהמשך
ד''ר שירי שדה שרביט28/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכזבה מהפורוםדידי28/07/2009
שלום לכן, אני כותבת בכאב לפורום שפעם נתן מעה מיידי למצוקות שמתעוררות, פורום שסייע לי בכמה מצבים קשים ולאחרונה אינו מספק זאת יותר. לא ברור לי מה קרה אך לאחרונה שאלות שנשאלות נענות, אם בכלל, לאחר שבוע ויותר, המון זמן לאדם במצוקה הזקוק לעזרה. נכון שהפורום הוא התנדבותי ושאף אחד לא חייב לי כלום אך המצב בהחלט מעודד אותי לחפש מענים אחרים. אולי אם תסבירו מה קורה, יהיה להורים קל יותר להתמודד עם השינוי. אמא מתוסכלת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייחסות
ד''ר שירי שדה שרביט28/07/2009לאמא שלום,
אני מצטערת שכך את מרגישה לגבי הפורום, במיוחד משום שאני מבינה שהפורום היווה עבורך מקור מענה טוב ומיידי בעבר.
מנהלות הפורום אכן עושות זאת באופן התנדבותי, על מנת לסייע להורים לילדים, שהם אוכלוסיה שמתחבטת בשאלות רבות באשר לגידול הילדים. כנראה שהפורום מספק את צרכי ההורים השואלים, כיוון שכמות הקוראים והפונים בפורום היא רבה, ואכן גם ממשיכה לגדול. לאור זאת, השואלים נאלצים להמתין יותר זמן עד שהם מקבלים מענה טוב ומקצועי לשאלותיהם.
אני מבינה שזה מאוד מתסכל להיות זקוק לתשובה, ולא לקבל מענה מיידי. אולם חשוב לי לציין שהפורום לא מיועד למצבי חירום, אלא לשאלות הקשורות לתהליכים ובעיות בהתפתחות וגדילת ילדים. ההתפתחות היא דינמית ומושפעת מגורמים רבים ומגוונים, ולכן בעיניי גם אם הבעיה מאוד דחופה בעיני ההורה השואל, לרוב גם לאחר מספר ימים הוא עדיין יכול להתמודד עמה מבלי שנגרם נזק.
אני מקווה שתמשיכי לגלוש בפורום ולהיעזר בנו, על אף שהמענה אינו מהיר כפי שאת היית רוצה.
בברכה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסיכולוג או פסיכולוגית לילדה בת 7תמי28/07/2009
בתי בת ה-7 התחילה לאחרונה לתשלוש שיער מראשה בנוסף היא סובלת מפחד מכישלון וממצבי רוח רבים.
הייתה בריפויי בעיסוק.כרגע ההרגשה שלי שהיא חייבת טיפול ואני בטוחה שגם אנחנו זקוקים לכלים להתמודדות ולהבנה.אני לא מצליחה לישון ומאוד מוטרדת מהמצב וזאת משום שקראתי על התופעה וחקרתי רבות בימים האחרונים.
קיבלתי שם של פסיכולוג (זכר) שהומלץ בחום.האם יש חשיבות למין המטפל??
אודה לכם אם תוכלו לענות לשאלותיי.תודה.תמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלישת שיער
ד''ר שירי שדה שרביט28/07/2009תמי שלום,
הבעיה שאת מתארת - תלישת שיער - נקראת בעגה המקצועית "טריכוטילומניה". הטיפול המומלץ ביותר במקרה זה הינו טיפול פסיכולוגי קוגניטיבי-התנהגותי. ייתכן שהבעיות המצריכות ריפוי בעיסוק מעצימות את הקשיים הרגשיים, אולם אלו שני טיפולים שונים לבעיות אחרות. כדאי לפנות בהקדם לפסיכולוג המתמחה בטיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT).
לגבי מין המטפל, כדאי לשאול את הילדה האם הדבר חשוב לה או לא, וללכת לפי העדפתה.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנקומפרזיסענת28/07/2009
שלום. בתי בת 6 סובלת מאנקומפרזיס בצורה די קשה. ניסינו הכל כולל חוקנים בבית חולים לאחר התאפקויות של חודשיים!! היינו בטיפול פסיכולוגי שלא הצליח וכעת אני שוקלת טיפול בהיפנוזה מאחר והילדה ממש חרדה לגבי ישיבה על האסלה. מה דעתכן האם אפשר לטפל בכלי זה בבעיה שכזו? כל פתרון עיצה אשמח לקבל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנקומפרזיס
ד''ר שירי שדה שרביט28/07/2009ענת שלום,
אישית איני מכירה עבודות של היפנוזה עם אנקומפרזיס ולכן לא אוכל לייעץ לך לגבי הכלי הספציפי הזה. אולם יש לי ניסיון חיובי מאוד עם טיפול פסיכולוגי קוגניטיבי התנהגותי בבעיה, בשילוב עם הדרכת הורים. אם תרצי, אוכל להפנות אותך למסגרת ציבורית או פרטית באיזורך. את יכולה להתקשר אליי לנייד.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)