מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קשיים רגשייםאמא05/08/2009
לבני בן ה-7 ישנם קשיים רגשיים אורגניים עפ"י דיווח הפסיכולוגית רציתי מכן חוות דעת האם ניתן להתגבר עליהם עם טיפולים רגשיים _ויסות רגשות בטחון עצמי ויכולות חברתיות אודה לדעתכן המקצועי תודה רבה ברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיים רגשיים אורגניים
ליאת גרוס08/08/2009שלום ברכה
קודם כל חשוב להבין לאילו קשיים רגשיים אורגניים התכוונה. במקרה של אבחנה כזו נכון לפנות לקבל חוות דעת שנייה ע"י פסיכולוג או פסיכיאטר, בטרם מתקדמים הלאה.
האם ניתן להתגבר על כך עם הטיפולים שציינת ? חשוב להבין על מה מדובר, ולמצוא איש מקצוע שאתם סומכים עליו ומכיר את הבעייה על מנת להתייעץ עימו. לא ברור לי אם מדובר על בעיה נפשית? האם תוכלי לפרט קצת יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהההההההסופי05/08/2009
שלום יש לי 3 ילדים בן 9 בת 6 בן 6 חודשים
ביתי בת ה6 משחקת באופן קבוע עים הבת של גיסתי מעבר לכך שאנחנו מישפחה הם חברות מאוד טובות הם ישנות אחת אצל השנייה לסירוגין הבת של גיסתי שיתפה אותה וסיפרה לה שכאשר היא משחקת עים הבת שלי הם מורידות מכנסיים ותחתונים ואפילו הבת שלי ליקקה לה את הפות גיסתי קראה לי לבוא אליה בדחיפות וסיפרה לי נבהלתי מאוד ומהר עלו לי המחשבות מאיפה זה בא לה איך היא חשבה על מישחק כזה ? מה היא לא ניגעלה? נורא נילחצתי ולא ידעתי באיזה צורה מדרברים איתה על כך בכל זאת שאלתי את ביתי האים זה נכון והיא אמרה לי כן ובכתה שזה היה סוד ועכשיו כולם ידעו ויכעסו עליה אמרתי לה אף אחד לא יכעס אבל אני לא מסכימה לשחק משחקים כאלו זה מקום שהוא לא נקי ויש חיידקים וזה מסוכן ואסור היא הבטיחה שלא תחזור על זה שוב שאלתי מאיפה לך דבר כזה ראית או מישהו סיפר לך והיא אמרה ראיתי בסרט שבחור עשה לבחורה כך אני חייבת לציין שבבית אין דיסקים כאלו וגם בכבלים זה חסום רק עים קוד המשכתי לילחוץ עליה מתי ראית מי היה שראית והיא אמרה סתם לא ראיתי בסרט עשיתי לבד אני לא יודעת מה לחשוב ואני גם מפחדת לחשוב מידיי יש לי סיבה לדאגה? מה לעשות? איך לשאול? מה לעזאזל עושים במצב כזה? אני מודעת לכך שיש משחקים "נורמלים" כמו אבא אמא רופא חולה ....מה שנעשה הוא לא חריג??.?
מקווה לתשובה מהירה אני מאוד מבולבלת וזה מנהל אותי המון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףף
סופי18/08/2009אני נואשת לתשובה לא עניתם לי בבקשהההההה הבעיה החמירה שגיסתי פשוט מרחיקה את הילדה שלה מהבת שלי ואני חושבת שזו טעות כי הם הרי מעבר לחברות גם מישפחה דיי קרובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ליאת גרוס18/08/2009שוב שלום סופי
רק עכשיו אני רואה את ההמשך ומגיבה.
אל תתרגשי מגיסתך. התנהגותה טבעית למרות שמוטעית. קל לה יותר להאשים את הבת שלך מאשר את הבת שלה. והיא מודאגת. תזרמי איתה ואל תקחי את זה אישי.חשבי מה את היית עושה ומרגישה במקומה.
תני לה זמן להרגע. עוד כמה שבועות תשוחחי עימה שיחה אישית הסבירי לה שהענין טופל.תראי שזה יסתדר...
הכי חשוב שבתך לא תרגיש דחויה. ולכן גם לה עדיף לא להיות בקרבת גיסתך בתקופה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשחקים שאינם תואמי גיל
ליאת גרוס18/08/2009שלום סופי
אין מה להילחץ אבל יש מה לעשות. התנהגותה של בתך אינה חלק מסקרנות טבעית תואמת גיל אלא תוצאה של תכנים שראתה ושאינה אינה יכולה להתמודד עימם בגילה.
ראשית חשוב להסביר לה שזו אינה התנהגות המתאימה לבנות בגילה וכי אסור לה לעשותה שוב. לא נכון להציג את ההתנהגות כמגעילה או מלוכלכת (על מנת שתוכל להנות ממנה בעתיד) אך להדגיש כי היא אסורה ואינה מתאימה לבנות בגילה. יש לעקוב אחרי התנהגותה בהמשך ולא להשאירה עם חברות ללא השגחה של מבוגר או עם דלתות סגורות.
במידה והיא מפסיקה, אינה עסוקה בתכנים מיניים או התנהגויות מיניות במשך היום, אינה מראה סימני מצוקה, וממשיכה למלא את חייה בתכנים התואמים לגילה, ניתן לעזוב את העניין ורק לוודא שאין לה גישה לסרטים מסוג זה!!! אם היא חוזרת לשגרה מלאה אפשר להפסיק לדאוג ורק להישאר עם האצבע על הדופק.
לעומת זאת, אם למרות בקשותייך ממשיה בהתנהגות זו או אינה מתפנה לשגרה נורמלית, יש לפנות להתייעצות וטיפול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליאת גרוס
סופי19/08/2009ראשית אני מודה לך מאוד על התשובה זה באמת מעמיד אותי על הקרקע ישר כוח על הזמן לענות לכולם תבורכי .....השאלה שלי זה מחייב שהיא ראתה כי עד כמה שחקרתי ונברתי היא ממשיכה להגיד שהיא לא ראתה בשום מקום....זה מאוד מדאיג אותי אים זה חייב להיות משהו שהיא ראתה אני מתחילה לחשוד בכולם והפחד שלי גובר לא להשאיר אותה עים אף אחד ולא אצל אף אחד בכל אופן אני כן יהיה במעקב ואני אתייעץ איתך לגביי המהלכים שוב תודה רבה רבה רבה .....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החברה של האב והבילוי עם הילדיםנועה05/08/2009
שלום רב,
ברצוני לשמוע חוות דעתכם המקצועית.
אני גרושה ויש לי 3 ילדים (17,14,11.6).
אביהם נפגש איתם פעמיים בשבוע לכ - 3 שעות בכל פעם, ובסופ"ש לסירוגין.
לאחרונה, חברתו של האב מצטרפת אליהם בכל פגישה, הם יוצאים לאכול משהו ושם מעבירים את הזמן.
שאלותיי הן: 1. האם זה "בריא" לצרף את החברה לכל מפגש? אני טוענת שהילדים בגיל כזה שרוצים לדבר עם אבא בארבע עיניים, ומה שלא נחשפים בפניי קל וחומר יימנעו מלהיחשף בפני מישהי שאינה אימם.
2. הילד הגדול נמנע מהפגישות ולא מוצא חן בעיניו שכל הזמן אוכלים(קרואסונים, פיצות ועוד), הגדול עוסק בספורט וכועס על אחיו שמשמינים ואינם שומרים, הם מצידם טוענים שהם אומרים לאבא שלא רוצים להזמין כלום, אך מרגישים שנעלב ומיתרצים. האב שמן , מעשן ואינו דואג לבריאותו, אך אני כאם לילדיי די כועסת על התנהגותו. לאחרונה הצעתי לו שיילכו לבריכה יישחו בלי לאכול כל הזמן, הצעתי גם שיישאל את הילדים לאן הם רוצים. הוא כמובן כועס על התערבותי ואינו מוכן להקשיב לי. כיצד גורמים לו להבין שאינו נוהג כשורה (אם אני צודקת)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בילוי זמן עם אבא
ליאת גרוס09/08/2009שלום נועה יקרה
אני משוכנעת שכוונותייך הן הכי טובות בעולם אבל לדעתי את עלולה להשיג את ההפך.
אלו הימים שלו עם הילדים. זה קשה אבל חשוב שתתני לו זכות מלאה להחליט איך ועם מי הוא רוצה לבלות את הזמן הזה. הם גם הילדים שלו. מותר לו. ואם את רוצה באמת לטובת הילדים, אסור לך להתערב. ויותר מזה, אל תדברי עליו או אליו רעות בנוכחות הילדים. כבדי אותו ואת העדפותיו. אלו השעות שלו.
חשוב שהילדים לא יחוו אבא מסורס. חשוב שלא יתחלקו לשמנים (כמו אבא) או רזים (כמו אמא). זהו כבר מאבק על נאמנויות וזהויות ולא על אכילה ובריאות. את רואה את זה?
אני מאמינה שלא אצליח לשכנע אותך בדעתי בכמה שורות בפורום, ושבטח תעדיפי לבטל אותי מאשר לשנות את עמדתך.ובכל זאת, חישבי על זה... תתיעצי....
תוותרי קצת על שליטה ותרויחי שקט נפשי וילדים בריאים יותר בנפשם.
תני לו....
מקווה שעזרתי
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ פסיכולוגיענת05/08/2009
שלום,
אני אמא לילדים בגיל הרך שמדי פעם נתקלת בקשיים וסוגיות שעולות ומחפשת איש מקצוע להיוועץ בו. הייתי רוצה למצוא פסיכולוג שיכיר את המשפחה שלנו ומדי כמה חודשים כשיעלה הצורך נוכל לגשת אליו לשתיים-שלוש פגישות.
האם זו פנטזיה או שניתן למצוא פסיכולוג כזה?
בדר"כ עם פסיכולוג אתה נכנס לתהליך ארוך של חודשים ואני לא מרגישה שזה מה שאנחנו צריכים..
אשמח לשמוע מנסיונכן המקצועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ פסיכולוגי
ליאת גרוס08/08/2009שלום ענת
בהחלט יש אפשרות לייעוץ כמו שאת מבקשת. נכון שלא כל פסיכולוג יעדיף כזה טיפול. אבל יש בהחלט כאלו שכן. חשוב להבין כי מדובר על ייעוץ ולא על טיפול, אך במקרים רבים זה בדיוק מה שמתאים ונכון.
נראה לי שפסיכולוג חינוכי, או אפילו איש מקצוע העוסק בהדרכת הורים יוכל להיות הכתובת. הגדירו בטלפון שלפני בדיוק מה המטרה. במידה ולאחר הפגישה הראשונה יחוש כי אין צורך בטיפול מעמיק, סביר שיסכים עם בקשתך.
נסי
בהצלחה
ליאת גרוס
מודיעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת שלוש וחציאודליה05/08/2009
היי
אני אמא לילדה בת שלוש וחצי
ולאחרונה הילדה מתבטאת אליי בצורה מאוד מעליבה , היא אומרת מילים כמו אני רוצה שתעופי לשמיים ותהיה לי אמא אחרת אני הולכת לגור אצל אמא של חברה, ועוד מילים פוגעות, היא לא נותנת לי לחבק אותה וכשאנחנוליד אנשים היא לא מתקרבת אליי, והמילים האלה דווקא יוצאות לה כשאנחנו חוזרות מבילוי משותף כמו הצגה או לונה פארק או כל דבר אחר
חשוב לי לציין ששירה מעולם לא שמעה מילים כאלה בבית ומעולם לא הרימו עליה יד אפילו לו מכה בטוסיק אנחנו מקפידים שלא יצעקו ולא ידברו לא יפה לידה ונותנים לה רציונל לכל התנהגות שלילית או חיובית , אני מאוד משקיעה בטיפוח הילדה ובחינוך בדרך מתונה ולא צועקת או מכה אותה בשום מקרה
היא לא מתנהגת ככה לאביה או לסובבים אותה אליה רק אליי
לכן אני מודאגת ומתוסכלת שאולי אני עושה משהו לא בסדר , אשמח לתגובה מהירה , או להכוונה
קשה לי לראות את הילדה במצב כזה כלפיי כשאני כל כך מתאמצת לפנק ולדבר ברוך ולתת לה כל מה שהיא מבקשת
אודה על תגובה מהירה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה מעליבה
ליאת גרוס08/08/2009שלום אודליה
ייתכן מאד שדווקא העובדה שאת "כל כך מתאמצת לפנק ולדבר ברוך ולתת לה כל מה שהיא מבקשת " היא הבעייה, והגורם להתנהגותה. בעיקר כשאת אומרת שמעליבה אחרי זמ איכותן משותף ולא אחרי אינטראקציה שלילית.
מציאת האיזון הנכון בין הצבת גבולות והקרנת סמכות, לבין פינוק ונתינה, אינו פשוט. התנהגותה כלפייך מעידה כי אינך פועלת על פי האיזון הנכון. נראה לי כי הדרכת הורים יכולה בהחלט לסייע.
. מצב שילדה בגיל זה מרגישה שיש לה כלכך הרבה כוח על אמא שלה אינו בריא. אני מאד ממליצה לפנות להדרכה מקצועית
בהצלחה
ליאת גרוס
מודיעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעת שינהשובבות05/08/2009
שלום ,
יש לנו שתי בנות (2+,4)
עד לפני כחצי שנה הצלחנו לשמור על טקס (מקלחת, סיפור) והשכבה עד 8-8 וחצי,
מאז שהקטנטונת הצליחה לצאת לבד ממיטת התינוקות (ועקב כך מיד העברנו אותה למיטת מעבר) כל ערב יש מסיבת פיגמות, זה נראה להם משחק משעשע ,הן יוצאות כל הזמן מהמיטה או מפעילות מניפולציות חוזרות :" מים" / "תכסו אותי " פעם אחר פעם , גם שאנחנו כבר מותשים וכועסים ואפילו "מאיימים " בסנקציות , אבל זה לא ממש עוזר ...
וכך יוצא שהן לא נרדמות לפני 9 וחצי .
אשמח לעזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעת שינה
ד''ר שירי שדה שרביט06/08/2009להורי השובבות,
השובבות של בנותיכם מובנת, וההנאה שלהן לאחר את שעת השינה עוד ועוד מוכרת גם לנו המבוגרים. חשוב שאתם תחליטו ביניכם מהי שעת השינה הרצויה בעיניכם ונראית לכם הגיונית, ולפיכך תנהלו את המתרחש בבית.
קיימים שני מרכיבים שחשוב להקפיד עליהם עם בנותיכם: ראשית, כדאי לדאוג שהן יגיעו לשעת השינה עייפות, כלומר לאחר פעילות אחה"צ, ארוחת ערב ממלאת, אמבטיה ארוכה ומעייפת וכדומה. לאחר מכן, יש להקפיד על הטקס שיצרתם, ולאחל להן לילה טוב.
המרכיב השני, החשוב לא פחות, הוא הסנקציה בה תנקטו במידה והגבולות יופרו. רצוי לשוחח עם הבנות טרם ההשכבה ולהסביר להן שמעתה אינכם מרשים להן לצאת מהמיטה לאחר השינה, מלבד הליכה לשירותים. חשוב להסביר להן את הרציונל בשנת לילה ארוכה - כך יהיה להן כוח למחרת לשחק, מי שלא ישן כואב לו הראש והוא עלול ליפול ולהיפצע, וכדומה בשפה שמתאימה להן ובתחומי העניין שמעסיקים אותן. לאחר שתסבירו את חשיבות השינה, עליכם גם להסביר באיזו סנקציה תנקטו עם מי שלא תמלא אחר הכללים ולא תלך לישון. אפשר לנסות למנוע את הקימות האפשריות בהכנת כוס שתייה ליד כל מיטה. לאחר מכן, עליכם להיות מספיק נחרצים ועקביים, בהחזרתן מיד למיטה ומתן תגובה כשצריך. ילדים לרוב לא מגיבים לאיומים בעונשים, אלא לתגובות עצמן. ככל שתהיו יותר אחידים בתגובותיכם, החזרה לשגרת השינה תהיה קלה ומהירה יותר.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלימות אצל ילד בן 3רוית05/08/2009
שלום,
בני בן ה-3 הוא בן יחיד, שנוהג להתנהג באלימות בעיקר כלפיי וכלפי בעלי.
האלימות באה לידי ביטוי בצביטות חזקות, סריטות, לעיתים עד זוב דם. זה קורה בעיקר כאשר אינו מקבל את מה שהוא רוצה.
בעבר, כשהיה מכאיב, היינו מכניסים אותו לחדרו בכדי להירגע, ואכן זו היתה תקופה שבה היה נוהג הרבה פחות באלימות. היום כאשר אנחנו פועלים כך, הוא יוצא מהחדר, צובט או זורק עלינו צעצוע, וחוזר לחדר לבדו. אנחנו בתחושה שהילד פשוט צוחק עלינו..
בגן בעבר הוא גם היה מתנהג באלימות כלפי חבריו, היום הרבה פחות ולרוב רק אם ילד אחר הרביץ לו אז הוא מגיב. הגננת מגדירה אותו ילד שובב במידה.
הוא יודע ומבין שהוא מכאיב, ובכל זאת ממשיך לנהוג כך.
זה ילד שרוצה תמיד לקבל את מה שהוא מבקש, ומדובר בעיקר במתנות. הוא רוצה ללכת לחנות צעצועים כל יום ולקבל מתנה. אנחנו בשלב שאנחנו מנסים להימנע מלהגיע לאזור של חנויות צעצועים אבל, כשהוא לא מקבל מתנה הוא מתנהג בצורה אלימה, בצעקות, בבכי ובכעס.
באופן כללי, הוא ילד שאוהב שדברים יקרו לפי הרצון שלו, הזמן שלו והכללים שלו.
די ברור לי שהילד מפונק וחסר גבולות. אבל, הקושי שלי מתבטא בעיקר באיך ליצור את הגבולות האלו ואיך למנוע את נושא האלימות שמביא אותי ואת בעלי להיות חסרי אונים.
אשמח לקבל עצה בנושא.
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלימות כלפי הורים
ד''ר שירי שדה שרביט06/08/2009רוית יקרה,
המצב שאת מתארת הוא בעייתי ביותר וחשוב שייפסק באופן מיידי!!
עבור ההתפתחות התקינה והבריאה של ילדים, חשוב שהם יפנימו גבולות הגיוניים, ויבינו שההורים הם קובעי המדיניות בבית ובעלי הסמכות. אני ממליצה שאת ובעלך תיעזרו במהרה בהדרכת הורים אצל פסיכולוג ילדים, במטרה להעצים אתכם. תוכלו להיעזר גם במרפאה ייחודית להשבת הסמכות להורים, במרכז שניידר לרפואת ילדים.
המצב הנוכחי לא פוגע רק בכם, אלא הוא הרסני עבור התפתחות בנכם.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד שמלקק אצבעות - תענו לי בבקשה!אמא מודאגת05/08/2009
מה עלי לעשות עם ילד בן חמש וחצי שכל הזמן מכניס את האצבעות לפה ומלקק אותם? זה כמעט 3 שבועות (התחיל עם זה לקראת סיום הקיטנה) שהוא עושה את זה וכשאנחנו מבקשים ממנו להפסיק הוא אומר שהוא לא מצליח. כפות הידיים הפכו למחוספסות ולא נעימות למגע. לפני מס' חודשים הוא ליקק את את שורש כף היד באופן אובססיבי והפסיק ועכשיו עבר לאצבעות. מה הסיבה? מה עלי לעשות? אציין שהוא הבכור מבין 3 (יש לנו תינוק בבית), ילד חכם מאד ומחובר אלינו מאד.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליקוק אצבעות באופן לא נשלט
ד''ר שירי שדה שרביט06/08/2009לאמא שלום,
כדאי לבדוק ראשית עם רופא הילדים, אם יש משהו פיסיולוגי ברקע - גרד ביד, קושי בויסות חושי וכדומה. במידה ונשללת בעיה גופנית, כדאי לנסות להסיח את תשומת הלב של הילד מהיד ולעניינו בפעילויות אחרות. לא הייתי ממקדת את תשומת הלב בהגבלת המגע ביד, אלא לעורר תשומת לב לאיזורים אחרים בגוף ובעולמו בכלל.
במידה והבעיה נמשכת, תוכלו להיעזר בטיפול פסיכולוגי קוגניטיבי-התנהגותי, בשילוב הדרכת הורים. בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליקוק אצבעות
ליזי לוי01/11/2013יש לי ילד בן 7.5 שמלקק את קצות האצבעות ידיו מלבלי לשים לב תופעה זו נמשכת למעלה מחודש ניסינו לשאול ולבדוק מאין זה נובע אך ללא הצלחה , לפני כמה ימים המורה יזמה איתי שיחה בנושא הזה הסבירה כי התנהגות זו לא הולמת ומרתיעה אותה ואת הילדים ,
מה אליי לעשות בכדי שהתופעה הזאת תפסיק , עלי לציין ששנה שעברה היה לו תופעה של אכילת בגדיו וזה הפסיק , אבקש בכל לשון של בקשה את עזרתכם .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליקוק אצבעות - תגובה
סמדר ריינר03/11/2013שלום ליזי,
התשובה שענתה ד"ר שירי שדה שרביט לפונה שלפנייך נראית לי מתאימה מאוד גם למקרה שלכם.
ראשית יש לפנות לרופא ולבדוק האם יש עניין פסיולגוי כלשהו, יכול להיות שיש עניין של חסך תחושתי בחלל הפה, אולי כדאי להתייעץ גם עם מרפאה בעיסוק בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר הקשבה וקוצים בטוסיקדריה05/08/2009
בני בן שלוש וחצי ילד חברותי ונבון אך ישנה בעייה של חוסר הקשבה למשל אם אנחנו קוראים לו הוא אינו עונה,צריך לקרוא לו מספר פעמים לא קטן בכדי שיענה,בנוסף אני מנסה לשבת איתו עם חוברות צביעה ועבודה הוא לא רוצה לשבת ומתעייף מהר,בגן טוענים שהוא יושב ומקשיב ומשתף פעולה בכל אבל אני לא יודעת עד כמה זה מדוייק מכיוון שבבית הוא לא עושה זאת,בנוסף לזה בכל פעם שמבקשים ממנו לשבת אם זה טלוויזיה,אוכל וכו הוא יושב אך מתנועע במעיין חוסר שקט על הכסא מה עושים?אני קצת מבולבלת מכיוון שיש דברים מסויימים שהוא צריך כבר לדעת בגיל זה אך מכיוון שהוא לא יושב ועובד איתי בבית הוא לא יודע זאת...יש לציין שהוא מדבר טוב .מה לגביי גמילה ממוצץ וטיטול בלילה ,הוא זרק את המוצץ מספר פעמים(לים לפח) אך ברגע שהגיעה שנת שינת לילה הוא ביקש אותו הסברנו ואף הנחנו לו לבכות אך זה היה בכי מתמשך שלא עמדנו בזה ואז שוב החזרנו(מדובר בבכי לא פוסק של שעה כי זה מה שהסבירו לנו,שצריך להניח לו לבכות כמה ימים ובסוף הוא יתרגל) לגבי הטיטול בלילה הורדנו למשך חודשיים אך היינו מתעוררים 3-4 פעמים בלילה להחליף פיג'מה ומצעים עד שזה הפך לבילתי נסבל ,מה עושים סליחה על השאלה הארוכה.......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר "קוצים בטוסיק"
ד''ר שירי שדה שרביט06/08/2009דריה שלום,
לפי המידע שמסרת, עולה בי תחושה שהציפיות שלך מבנך הן לא תמיד מציאותיות, ותואמות לגיל מבוגר יותר מכפי גילו. ילדים בגיל של בנך, פעמים רבות שקועים בעולם משלהם ולא עונים מיידית לפניות אליהם. כמו כן, לרוב, העניין שלהם בחוברות עבודה הוא מועט, והם מבכרים פעולות אחרות. כשקראתי את דברייך תהיתי באיזו מידה את שמה בבית דגש על פעולות "לימודיות" ומצפה לשיתוף פעולה רב מצד בנך, והוא חש בכך ומתנגד לכך. זאת לעומת התפקוד התקין שלו בגן. לילדים (כמו למבוגרים רבים) יש התנגדות לקבל ידע דרך "עבודה", ותכנים רבים שאת רוצה שיידע - ניתן להעביר לו בדרך שהיא יותר משחקית ולאו דווקא תוך כדי ישיבה על כסא והקשבה/מילוי הוראות מדויקות. כדאי להשתמש יותר בדמיון להקניית התכנים.
לגבי הגמילות (ממוצץ ומחיתול), האחריות היא שלכם לעזור לילד בגמילה. ילדים לא רואים ערך רב בפרידות - מההורים בגן, מהחיתול ומהמוצץ, או מהרגלים אחרים שעזרו להם בעבר. חשוב לבנות מערכת של תגמולים שתעודד את הילד להיגמל, ולשבח אותו על הצלחותיו. פספוסים של 3-4 פעמים בלילה הם גבוהים, ורצוי לתת לילד לשתות הרבה במהלך אחהצ, וכשעה וחצי לפני השינה למעט ככל שניתן בשתייה.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית גבולות ? ? ... דחוף!הילה04/08/2009
שלום וברכה,
בתי בת שנה. ילדה ראשונה שלנו. עד עכשיו היינו מרדימים אותה על הידיים או בהנקה..
לאחרונה התחלנו לנסות להרדימה במיטתה -לבד. אנחנו יושבים לידה, שרים לה ,מחבקים, אומרים לה שאוהבים אותה וכעת זה זמן לישון, שתניח ראש וכו'..
מאותו רגע שאנחנו מבקשים להניח ראש/ לשבת היא פשוט מתחילה לצרוח, זורקת את עצמה על המיטה, לעיתים מרביצה לעצמה עם היידים על הפנים/ ראש (כאשר היא לא מקבלת את מבוקשה היא מגיבה באותו אופן).
אנחנו מאוד מוטרדים מפני שהילדה לא מתייאשת מהבכי, היא מסוגלת לבכות שעתייים רצוף ולהתייפח. . אנחנו חוששים שתהיה לה טראומה או משהו.. למרות שכל התהליך אנחנו איתה (עוזבים אותה מידי פעם ל3-4 דקות וחוזרים).
אין לנו מושג כיצד להקנות לה הרגלי שינה נכונים! נודה לכם מאוד אם תוכל לסייע לנו...
כמו כן הילדה יונקת כרצונה (היא ממש מכורה). אני מעוניינת להתחיל לגמול אותה, מהו האופן הנכון להתחיל את התהליך?
תודה רבה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגלי שינה של בת שנה
ד''ר שירי שדה שרביט06/08/2009הילה שלום,
המעבר מהקרבה הגופנית אליכם, להירדמות במיטתה, הוא מעבר שמרבית הילדים מתקשים לעשותו, וזקוקים לעזרת המבוגרים בכך. הרדמה טובה והרגלי שינה טובים, מחייבים ארגון של אחר הצהריים שלכם - כדאי לוודא שהילדה מתעוררת משנת הצהריים (השינה האחרונה שלה) עד ארבע בערך, ורצוי גם מוקדם יותר; אחרי ארוחת ערב טובה, תרחצו אותה באמבטיה משך זמן ממושך - אפשר להשתמש במשחקים, צבעים, קופסאות למים וכדומה. לאחר מכן, כדאי שיהיה טקס שינה קבוע - הנקה, ואחריה סיפור כשהיא כבר במיטה. אפשר לשיר שירים, לחבק בובה, לשחק משחק אצבעות וכדומה - דברים שהם לא מעוררים אלא בכיוון של הרדמה. עדיף שבעת ההרדמה יהיה הורה אחד בלבד יחד עמה. ילדים רבים מקבלים יותר את הצורך בשינה כשהם עוברים עם ההורים בבית ומכבים אורות מיותרים, ו"מברכים" בלילה טוב חפצים שונים.
אולם יחד עם כל האמור לעיל, עדיין צפויים התנגדות ובכי מצד בתכם. חשוב להתייחס לכך באופן ענייני, לברך אותה בלילה טוב ולצאת מהחדר. אצל ילדים רבים, מצליח איזון בין ההורים בו האם מרדימה, ואח"כ אבא הוא זה שנכנס לחדר במידה והילדה בוכה, ומרגיע אותה, עדיף ללא הרמתה מהמיטה. אני מאמינה שתגלו מה עובד אצלכם, אפילו לקרוא ספר ליד הילדה, בלי אינטראקציה איתה, בימים הראשונים.
הבניית ההרדמה והמעבר להירדמות במיטה אורכים לפחות שבועיים, ולכן עליכם להיות מוכנים לכך ולהפגין אורך רוח.
לגבי גמילה מהנקה, נראה לי שהמקום להתחיל בו הוא ההחלטה שלך האם את מעוניינת לגמול את בתך ולסיים את ההנקה, או שלא. כשתחפצי לסיים עם ההנקה, תוכלי להעביר אותה בהדרגה לבקבוק עם תחליף חלב או חלב פרה, ולהגביר את השימוש במוצץ.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד צועקרוני04/08/2009
שלום אני סייעת בגן ילדים ויש ילד בגן בן שנה וחצי לא מדבר בכלל עדיין וכל מה שהוא רוצההוא מבקש בבכי בצעקות עד כדי כך שהוא משתעל.
אם הוא רוצה את הבקבוק או המוצץ אם זה במבה שהוא ראה אצל ילד אחר הוא יעמוד ליד הילד ויצרח.
אני כבר לא יודעת מה לעשות ניסיתי לדבר עם האמא והיא אמרה לי שגם בבית הוא צועק ככה.
מה אפשר לעשות כדי להרגיע אותו.
עוד דבר - גם כשהוא מתעורר מהשינה הוא צורח הוא ישן עוד בלול כי הוא לא מכים לישון במזרן כמו כל הילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד צועק
ליאת גרוס04/08/2009שלום רוני
אני רוצה לקוות שהילד צועק כך כי אינו מצליח לבטא עצמו בדרך אחרת, וכשיתחיל לדבר , הצעקות יפחתו. בינתיים כדאי לעשות שני דברים במקביל: הראשון הוא לחבק אותו באופן מרגיע אבל לאמר לו שעד שלא מפסיק לצעוק הוא לא מקבל, שירגע ואז ננסה להבין מה רוצה.. והשני הוא לנסות לתקשר איתו בניחושים כלומר לשאול אותו, אתה רוצה את זה או את זה? לבקש ממנו להצביע על מה שרוצה,כך שירגיש שהוא מצליח להסביר מה רוצה בדרך זו, יותר טוב מאשר דרך הצעקות.
העובדה כי גם בבית הוא צועק ככה, עלולה להעיד כי הקושי יותר ממשי. גם השינה בלול אולי מעידה על סוג של חרדה. קשה לדעת.הציעי לאם לפנות לייעוץ (אפילו בטיפת חלב).
תחזיקי מעמד
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם....אז.... איך לדבר עם ילגיםאוראל04/08/2009
שלום!
אני מוצאת עצמי מנהל שיחות עם ילדי של אם לא תעשה כך כך אז .... לדוגמא :הכנסתי את ילדי בן ה- 3 לחדר בגלל שכיבה את המחשב לאחיו, בעודו בחדר מנסה לצאת (כמובן שאני רצה ומכניסה אותו לחדרו כל הזמן ) מצאתי עצמי אומרת לו אם לא תשאר בחדר לא תוכל לסוע איתנו לבריכה. כך שמתי לב שרוב שחותיי עם ילדי מסתיימים באם לא ....אז ..... איך אפשר להפוך זאת לדו שיח חיובי כי השיטה הזאת גורמת להתנגדות ומלחמה בביתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סמכות מקשיבה ומבינה ולא רק מאיימת
זהורית אסולין שמחון04/08/2009הדיאלוג הזה מצליח להשנות כשלהורה יש רפרטואר של פתרונות יצירתיים למצבי קונפליקט. כמו כן יש היררכיה של ענישה שהיא ידועה וברורה מראש ולא נאמרת ברגע של חוסר אונים וכעס של ההורה.
איך תוכלי להרחיב מגוון של פתרונות למשל נסי להבין מדוע ילדך נהג כמו שנהג, אולי משועמם, אולי אחיו לא התנהג אליו יפה וזה גרר התנהגות מסוג זה. כמה את פנויה להבין מדוע הוא עשה זאת ולנהל איתו שיחה מה יכול לסייע לו לא לחזור על התנהגות זו. כך ילד יחוש שאינך מנסה רק להפעיל סמכות מענישה אלא את מנסה להבין אותו ואת קשייו ויחד איתו מנסה לעזור לו בקשיים שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעוררות בצרחות בילדה בת 7.מיטל04/08/2009
שלום רב,
בתי, בת ה-7 הינה ילדה בוגרת ומקסימה. אך לעיתים היא מתעוררת בלילה (לא לפנות בוקר) בצרחות ובבכי לא נשלט. לוקח דקות ארוכות להרגיע אותה וכשהיא נרגעת היא ממש אפופה והיא איננה זוכרת מדוע צרחה. לילדה מחלת אסטמה, כך שאני חוששת כי הבכי יוביל להתקף ואני מאוד נלחצת מכל הסיפור. מדובר בתופעה שקוראת אחת לכמה שבועות באופן רגיל, אך היא התגברה בחודש האחרון.
יש לציין שאני בחודש שמיני.
דיברנו איתה כמה פעמים על חלומות, וחלומות רעים וניסינו להבין עם משהו מפריע לה או מטריד אותה, אולי גם לקראת הלידה הקרובה.
איך הייתם ממליצים לנהוג בעת כזה אירוע (אני באמת נבהלת מכך בזמן שזה קורה)? האם יש המלצות מעבר?
תודה, מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביעותי לילה
זהורית אסולין שמחון04/08/2009החיבור שאת עושה בין ההריון לבין ביעותי הלילה הוא בהחלט חיבור אפשרי. ידוע שלילדים אלו חלומות זוועה על היותם תוקפניים עד רצח כלפי האח שעומד להוולד וכלפי ההורים. חלומות אלו כל כך מפחידים עד שהם נמחקים מהזכרון ונשארת רק חוויה של אימה . חשוב מאד ללוות אותה להרגיע אותה , כך שתוכל לחזור לישון ובזמני עירות בהחלט לתת לגיטימציה לחששות שאולי יש לקראת הלידה, וכן לגיטימציה לקנאה או כעס. כמו כן כדאי להדגיש שחלומות אינם מתגשמים וקורים רק בגלל שחלמו אותם וחלום אינו הופך למציאות רק בגלל שהוא נחלם.
אם תרצי לקרוא עוד בתחום יש את האתר של פרופ' אבי שדה על הפרעות שינה ושם יש תיאור של ביעותי לילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד שלי נהנה להציקשרונה03/08/2009
בני האמצעי דניאל בן 8 הוא נהנה להציק מקלל. בחוץ משתדל להיות אינטיליגנט חסר מאוד בבטחון עצמי ית פרא אדם בני הבית סובלים נורא .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההצקה דרך להביע רגש מסויים
זהורית אסולין שמחון04/08/2009כדי לא להדביק על הילד שלך הייתי מציעה לך לקחת לעצמך מספר ימים שבו את ובעלך מתצפתים על הילד כך תוכלו ללמוד יותר על אופי ההצקות וכך תוכלו לעזור לו יותר. למה כדאי לשים לב בתצפית (כדאי שכל אחד מכם ירשום לעצמו בנפרד במחברת את ההתנהגויות).
השאלות שצריכות להשאל:
1. באיזה זמן במהלך היום הוא מציק.
2.למי מבני הבית הוא נוטה להציק.
3. מה קדם להצקה
4. מה לדעתך הרגש שהוא מרגיש לפני ההצקה- שעמום, בדידות, חוסר תשומת לב, פחד, כעס, קנאה, עלבון, השפלה וכולי.
כאשר תמפו את המצבים בהם הוא נוטה להציק תוכלו לעזור לו למצוא דרכים נעימות יותר להביע את עצמו ולא להציק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדת נטישהאוריה03/08/2009
הי
אני אם חד הורית לילדה בת 6. לאחרונה ביתי פיתחה חרדת נטישה קשה. לא מוכנה להיות אצל אף אחד, וגם הפרידה בבוקר בגן נעשית קשה מיום ליום. אני מנסה לשוחח עם הילדה, אך לא זוכה לתגובה.אני מרגישה חוסר אונים, לא יודעת כיצד להתמודד עם המצב.
אודה לתשובתך ועזרתך המהירה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדת נטישה
זהורית אסולין שמחון04/08/2009האם את יכולה להבין מה עורר או הגביר חרדה זו-ז ה יכול להיות מעבר של מסגרת חינוכית או של מקום מגורים, אובדן של מישהו יקר, העדרות ,שלך, חוסר פניות רגשית שלך כי את עסוקה באיזשהו משבר אישי משלך והיא מרגישה אותך אחרת. חשוב להבין מה הגורם שהגביר זאת כדי לנסות העניק לה בטחון שוב באזורים אלו. הכל מקרה חשוב לחשוב יחד איתה מה יגביר את הבטחון שלה- שעון שמראה באיזו שעה את חוזרת. אפשרות לשוחח במהלך היום בטלפון. תמונות שעושים ומחליפים במשך היום, חפץ מוכר שמרגיע וכולי. להכין אותה מראש לא להעלם לה ולא לברוח גם אם הפרידה כרוכה בקושי. לעמוד בהבטחות בזמן שהבטחת להגיע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)