פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אבא אסיר
    זקוקה לעזרה
    14/04/2009

בעלי נעצר והוכנס לכלא לתקופה ארוכה. יש לנו 3 ילדים קטנים (הגדול בן 10 והקטנה בת 5).
    הילדים חושבים שאבא בחול ומדברים איתו על בסיס יומיומי בטלפון.
    האם יש צורך לספר לילדים שאבא בכלא?
    אם כן - איך עושים את זה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אבא אסיר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לו לומר לילדים שאבא בכלא!!

שרית
    16/04/2009

לומר לילדים שאבא יצא לעבודה. מה ילד בן 5 וגם בן עשר יכול להבין על כלא ומעצר??
    כל איש עם מדים שיראו ברחוב חייל פקח שטר יגרום להם לבהלה ופחד.
    תתייעצי עם פסיכולוג אחותי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דווקא כן לספר

ליאת גרוס
    16/04/2009

שלום לך
    מנסיוני, שקרים במשפחה זה דבר הרבה יותר הרסני מאשר האמת תהיה קשה ככל שתהיה. אם הילדים היו בני 2-3 באמת לא היה מתאים לספר אבל ברגע שאפילו אחד מהם בן 10 חשוב לספר ולספר לכולם. הרי מדובר על תקופה ארוכה. מישהו ידבר. יום אחד יספרו לו חברים (או לא חברים) בבית הספר, גם אם לא, זה ייוודע להם עוד מספר שנים. ילדים שיודעים שהוריהם שיקרו להם מאבדים אמון בעולם כולו. הם יכעסו, וזה סוג של כעס שלא עובר. לכן, אני נוטה להמליץ לספר. תתיעצי עם אנשי מקצוע נוספים כדי להיות בטוחה.
    איך להסביר? על רגל אחת אני יכולה לכתוב משהו כמו " אבא עשה טעות ועשה משהו לא בסדר. עכשיו הוא מקבל על זה עונש כי ככה זה מתנהל במדינה. עוד כך וכך זמן הוא יצא משם ואז יימחק לו המעשה הרע שעשה כי כבר שילם עליו. אז נוכל להמשיך בחיינו כרגיל." להגיד שאבא בחול זה לשדר כי אתם מתביישים לספר. אל תתביישו. חשוב לעמוד מאחורי מה שקרה . לתת הסבר פשוט.
    לפני שמספרים נראה לי שכדאי בכל זאת להיפגש עם בעל מקצוע ולתכנן . חשוב שיהיה תאום בין ההורים.
    אשמח להתעדכן בהחלטה ושיהיה לך הכי בקלות שאפשר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך

זקוקה לעזרה
    18/04/2009

אכן תשובך נשמעת הגיונית למדי. אף על פי שבעלי כבר עצור יותר משנה נותרו לו כשלוש שנים לריצוי מלא העונש וזו תקופה ארוכה שבה הילדים לא ראו את אביהם ולא הוא אותם.
    האם לדעתך הם צריכים לבקר אותו בכלא? שמעתי סברות שלא רצוי להכניס ילדים לסביבה הזאת...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביקור ילדים בכלא

ליאת גרוס
    19/04/2009

שוב שלום לך.
    בכל כלא יש עובדת סוציאלית נחמדה שתפקידה לסייע בדיוק בדילמות כמו שאת מעלה. היא מכירה היטב את כל המחקרים בתחום ויש לה נסיון בשאלה זו. אולי כדאי לנסות להיפגש איתה. היא תוכל לסייע לא רק ב"אם" אלא גם ב"איך".
    מקווה שעזרתי
    ליאת ג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד נגרר
    קרן פלח
    14/04/2009

שלום
    יש לי ילד בן 5 והבעיה שלי היא שהוא נגרר אחרי כל ילד שעושה משהו לא טוב לדוגמא: הוא יודע שאסור לחסוף את הגוף (אחרי שיחות בבית) אבל אם נהיה למטה והוא יראה ילד אחר חוסף את גופו אז הוא ישר מוריד את המכנסיים ומראה לכולם למרות שיוע שאסור אני לא יודעת איך לפנות אלי כי אני מדברת איתו הרבה אבל אין עם מי לדבר

לקביעת תור
    סגירה
    ילד נגרר

הוספת תגובה

• נגרר או אשם?

ליאת גרוס
    14/04/2009

שלום קרן
    את כותבת שאת מדברת איתו הרבה אבל אין עם מי לדבר. נראה כי המסר לא עובר ולכן כדאי להפסיק את מה שאתם עושים ולעשות משהו אחר או לדבר באופן אחר.
    הייתי מתעלמת מהעובדה שהוא נגרר אחרי אחרים ומתייחסת אך ורק למעשים שהוא עושה. הוא אחראי כאילו שהוא בחר לעשותם ולא כי חיקה מישהו אחר.
    כשעושה מעשה אסור חשוב להגיב באופן חמור ועקבי להסביר במשפט או שניים למה זה לא בסדר ולאמר מה תהיה תגובתכם בפעם הבאה שאותה התנהגות תחזור על עצמה (עונש מסויים המותאם לגיל ולהתנהגות). אם וכאשר הילד עושה זאת שוב ,חשוב לממש את האיום. במקביל כאשר מתנהג היטב חשוב לחזק אותו ולעודדו להמשיך כך.
    אשמח להתעדכן מה עשיתם ומה קרה
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אב במעצר , כיצד מסבירים לילד ???
    מיכאלה
    13/04/2009

אבקש עזרה דחופה, אנחנו זוג הורים פרודים לילדה בת ארבע. האב נמצא במעצר במהלך החודשיים האחרונים .וכרגע מתאפשרים ביקורים. אבקש לציין שהאב ובתו מאוד קשורים אחד לשניה ומתראים מידי יון ביומו למעט החודשיים האחרונים. רציתי עצה דחופה לגבי מתן הסבר לילדה והכנתה לקראת הביקור עד היום נאמר לילדה שאביה בחו"ל ואח"כ בצבא.האב לא מעוניין שהאם תבןא לביקור ורוצה לשלוח את הילדה עם הסבתא ואני לא מוכנה ורוצה לשלוח את הילדה עם חברה טובה שלי.
    מה לעשות? מה להסביר לילה. האם אני בתור האם צריכה להיות נוכחת למרות סירוב האב.?
    אנא עזרתכם בהכוונה .

הוספת תגובה

• אב במעצר

ד''ר שירי שדה שרביט
    13/04/2009

מיכאלה שלום,
    עולים שני עניינים בשאלתך. ראשית, האם הביקור במעצר הוא דבר המתאים עבור ילדה בת 4. מדוע חשוב לך שחברתך תהיה נוכחת בביקור, ולא הסבתא? האם את חוששת שהילדה תיחשף לתכנים או מראות שאינם תואמים לגילה, או שלאב יהיה קשה מאוד מבחינה רגשית לראות את הילדה והוא יתקשה להתארגן רגשית לקראתה. כדאי לפיכך לבדוק האם התנאים הפיסיים מתאימים - האם למשל יוכלו להיפגש בחצר או בחדר שמתאים למשפחות.
    שנית, חשוב שתדעי שיש פער בין מה שתאמרו לילדה לבין מה שהיא מבינה וקולטת על הסיטואציה. אפשר לומר לה שאבא צריך להיות במקום מיוחד כי הוא עובד בו (או איזושהיא אמירה כללית אחרת). לא הייתי נכנסת איתה לנושא הפשע, מעצר וכדומה. אולם ברור שבתך מרגישה את המתח בו אתם נמצאים, מבחינה בכך שההיעדרות של אבא היא עניין יוצא דופן, וגם תראה את מדי השוטרים/סוהרים, ואולי גם אנשים שמפחיד או לא נעים לראות. לכן אל תקחו כמובן מאליו שהיא מקבלת את דבריכם ומאמינה לכם לגבי סיבות ההיעדרות ומיקומו. כדאי להתכונן לכך שלאחר הביקור, לילדה יהיו רגשות מעורבים של שמחה, פחד ודאגה, ולעזור לה בהתמודדות עמם.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משחקים מיניים
    אימאל'ה
    13/04/2009

אני אם לשני בנים הגדול בן 6.5 והקטן בן 5. לפני זמן מה נכנסתי לחדרם ראיתי את הגדול שוכב על בטנו ,על המיטה ,כשמכנסיו מופשלים ואחיו הקטן מעליו, נוגע בישבנו של הדגול עם איבר מינו.
    האם זוהי התנהגות תקינה לגילאים האלו? ואם הדבר חוזר על עצמו (גם אחרי הסברים) מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    משחקים מיניים

הוספת תגובה

• משחקים מיניים בין אחים

ד''ר שירי שדה שרביט
    13/04/2009

לאמא שלום,
    סביר להניח שמה שראית היה גילוי של שובבות וסקרנות בין ילדייך. אולם יש לאסור התנהגות זו באופן גורף. רצוי לעשות זאת הן באופן ישיר - להעיר להם באופן עדין ולא משפיל, ולדרוש שידווחו זה על זה כשמישהו מהם יוזם משחק שכזה. הסבירי להם כי ההתנהגות היא התנהגות אסורה, גם אם היא נעימה; כמו כן, יש להקפיד על תכנים מתאימים באופן עקיף, בהדגשת מסרים של פרטיות הגוף ו"הגוף שלי ברשותי", סיבון אברי המין שלהם בעצמם במקלחת, וכדומה.
    בנוסף, רצוי לבדוק עם הילדים האם נחשפו לנושאים מיניים/תמונות של תנוחות כאלו וכדומה, על מנת להפחית את סיכוי החשיפה בעתיד.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מטיטולים
    סיגל
    13/04/2009

שלום

יש לי ילדה בת שנתיים ו-7 חודשים מאוד בוגרת ומבינה עניין.
    ביום שישי האחרון 10.4 התחלנו בגמילה מטיטולים, כל הזמן אני שואלת אותה אם צריכה לפיפי,
    יושבת ועושה בסיר לפעמים גם מודיעה לפני ומושיבים בסיר ועושה פיפי.

עד היום אולי פיספה 4 פעמים בהתחלה קצת בכתה, אבל הסברתי לה שזה לא נורא, פעם הבא ננסה שוב ונצליח...

קקי קשה לה לעשות בסיר, ושאני קולטת שהיא בתנוחת כריעה לעשות קקי, שואלת אותה אם היא רוצה לעשות בסיר, אני מושיבה אותה אבל אני רואה שקשה לה. אז אני שמה לה טיטול ומסבירה לה שבנתיים נעשה קקי בטיטול ,עד שתלמד לעשות בסיר...
    בסך הכל מאוד מתלהבת ומשתפת פעולה, כל הזמן אני נותנת לה חיזוקים שהיא כבר גדולה, ומקבלת ממני הפתעות קטנות לעידוד....

דרך אגב בלילה היא בלי טיטול וקמה יבשה (גם עם טיטול היתה קמה יבשה, כי לא שותה הרבה לפני השינה או במהלכה)

השאלה
    האם התהליך שהתחלתי בסדר אנחנו בדרך הנכונה?
    איך מלמדים אותה לעשות קקי בסיר? (כי הבנתי שזה האתגר...) כי שהיא עם טיטול היא אוהבת לעשות קקי בכריעה ובסיר לא כ"כ נוח לה... (יש גם ישבנון אבל עליו לשבת היא קצת מפחדת...)
    יש לציין שאני צריכה ללדת באוגוסט ואני רוצה שעד אז תהיה גמולה לחלוטין...

מצטערת על האורך....
    מחכה לתשובתכם המקצועית

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מטיטולים

הוספת תגובה

• גמילה מטיטולים

ד''ר שירי שדה שרביט
    13/04/2009

אורית שלום,
    את בתחילת תהליך הגמילה, שאורך זמן ויש בו הרבה רגרסיות. מהתיאור שלך נראה שהתחלתם את התהליך ברגל ימין. לרוב, קל יותר לגמול מפיפי, כיוון שלקקי כפי שראית מקושרים כל מיני פחדים מורכבים. זה בסדר גמור לגמול ראשית מפיפי, ואז אחכ מקקי. בנוסף, ככל שלילד יש חווית הצלחה טובה יותר עם אחד הדברים, כך הוא מעוניין יותר להיגמל לחלוטין.
    לגבי הקקי, יש דרכים רבות שתלויות בהיכרותך עם הילדה: אפשר להנעים לה את זמן הישיבה (למשל בהקראת סיפור הקשור לגמילה), לאפשר לה להיות לבדה, לקנות ישבנון או סיר שימצאו חן בעיניה וכדומה. אגב, מבנה הסיר מזכיר תנוחה של כריעה, ולכן עשוי להיות לילדה נוח יותר בסיר. אם את מרגישה שאת נתקלת בקשיים עם הקקי, ניתן לאפשר לה להמשיך עם טיטול לצורך כך באופן זמני.
    אגב, לא שאלת זאת, אבל אציין שכדאי להמתין עם הגמילה מחיתול בלילה ובשנת הצהריים, עד שהגמילה תהיה יותר יציבה. כמו כן, ייתכן שסמוך ללידה תהיה רגרסיה מסוימת, וזהו תהליך טבעי ומוכר.
    בהצלחה בדרך שהתחלתן היטב,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות של ילדה בת 5
    המודאגת
    13/04/2009

שלום לכם,
    אני לא יודעת האם להיות מודאגת מהתנהגותה של בתי בת ה-5. בזמן האחרון, היא פוחדת ממפלצות בלילה ומדווחת על הרבה חלומות רעים. לא התרגשתי מזה ואני יודעת מה לעשות. אולם לאחרונה בלבד שמתי לב לתופעות נוספות: היא מגרדת את הגוף יותר מדי ואפילו שורטת, טוענת שמגרד לה, אומרת לפעמים שמגרד לה מתחת לציפורני הידיים והרגליים למרות שאיני רואה כל אדמומיות או סיבה גופנית. היא גם לא סובלת שדביק לה בידיים ושוטפת את הידיים הרבה אפילו עד מעבר למפרק היד. אני מתחילה לדאוג שזו התחלה של התנהגות כפייתית אבל לא יודעת האם אני מגזימה בגלל המודעות שלי בעניין.
    היא ילדה מתפקדת כמו שצריך בכל המובנים ומאד חכמה . אין סימנים של מצוקה מלבד מה שציינתי. חשוב לציין שאנחנו גרושים ומאז היותה בת שנה וחצי אנחנו פרודים. היחסים בינינו קשים אולם הילדה מתראה עם אביה בקביעות. לאחרונה לנה אצל אביה ארבעה ימים, ואני לא הצלחתי לגרום לכך שאראה אותה באמצע אפילו לשעה. אורך הימים בלעדיי נראה לי ארוך מדי לגילה אולם זוהי המציאות. בימים אלה הילדה התמודדה עם מוות של כלב ששיך לחברתו של אביה, ואביה לקח אותה ואת אחותה לקבור אותו בשדה. לדעתי זה טראומתי מדי אולם לא ביכולתי למנוע דברים כאלה מחוסר תקשורת עם האב. אתמול לפני השינה התקשתה להרדם ואמרה לי שכל הזמן יש לה מחשבות שלאחים שלה יקרה משהו רע (שיפלו לתוך מקומות עמוקים וכו'). אמרה שלא יכולה להפסיק לחשוב על כך. הרגעתי אותה באופן שאני יודעת איך (גם אני במקצוע טיפולי).
    האם זה נראה לכם משהו מדאיג? מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות של ילדה בת 5

הוספת תגובה

• חרדות של ילדה בת 5

ד''ר שירי שדה שרביט
    13/04/2009

לאמא המודאגת שלום,
    נראה שגם את וגם הילדה נאלצות להתמודד עם גורמי מתח מרובים. ללא היכרות עם הילדה לא ניתן לשלול את האפשרות שחלק מההתנהגויות שלה עלולות (בדגש על עלולות) לרמז על עוצמת חרדה גבוהה מדי, או על קושי להרפות ממחשבות מפחידות או "רעות". אולם יחד עם זאת כל אחת מההתנהגויות שציינת אינן חריגות בגילה.
    נראה לי שתוכלי להרוויח מאוד מהתייעצות עם פסיכולוג המטפל בילדים, כיצד לסייע לבתך לפתח מנגנוני התמודדות יעילים עם החרדות, ולהתמודד עם המצב המשפחתי המורכב. כיוון שאת במקצוע טיפולי, אציין כאן מספר דרכים טובות: הסחות דעת, סימון מחשבות, הרפית הגוף באמצעות נשימות או הרפיות שרירים וכדומה.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 16 גונבת מההורים
    הילה
    13/04/2009

גיליתי שביתי בת ה-16 גנבה מאיתנו כמה אלפי שקלים וקנתה לעצמה דברים שונים כגון בגדים, נעליים , קוסמטיקה וכד'. הילדה הודתה במעשה, אך לא נתנה הסבר למעשיה. היא מסרבת לענות על כל שאלה בנושא. מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    בת 16 גונבת מההורים

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

נעמה סבג שמש
    14/04/2009

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=125 id=link]הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן שנה וחצי שמרביץ.
    אודיה
    13/04/2009

ברצוני לשאול ממה נובע שילד בן שנה וחצי מרביץ לאמא ולכול אחד.
    בני בגן מגיל 3 חודשים .האם הוא מחקה את הילדים בגן ולומד מהם להרביץ?
    בעניין אחר .
    כאשר אני מבקשת מילדי לא לגעת בדברים מסוימים הוא לוקח מסתכל עליי וצוחק .
    וחוזר שוב ולוקח איך אני מציבה לו גבולות על מנת שלא יחזור ויקח דברים אלו שאינני רוצה שייקח.

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן שנה וחצי שמרביץ.

הוספת תגובה

• בדיקת גבולות

נעמה סבג שמש
    13/04/2009

היי,
    הכאה זו גם תופעה הנלמדת בגן שמגיעה מאחים הגדולים. כמו כן, הכאה מגיעה גם מתסכול או רצון לבדוק גבולות.
    התגובה לכך צריכה להיות נוקשה וחד משמעית. לאחוז את ידיו ולומר: אנחנו לא מרביצים. הטון צריך להיות תקיף.
    כנ"ל לגבי חוסר ההקשבה שלו אלייך.
    כדאי לנסות את שיטת ההתרגעות. כניסה לחדר יחד איתו כדי להרגע.לא לדבר ולנהל שיחות אלא להיות שם מס' דקות כדי להרגע ממה שעשינו, מההתנהגות שלנו. זה לא מלווה בכעס, זה לא עונש. הרעיון הוא להרגע. בתחילה זה יכול להיות מלווה בבכי אך עם הזמן הרעיון יילמד. מפסיקים פעילות ונכנסים להרגע.

נושא חשוב.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך אוכל להביע דעה
    עידן
    12/04/2009

איך אוכל להביע דעה מבלי שיסתמו לי את הפה? או שיענו לי "אל תגידי לי מה לעשות"?
    למה אי אפשר לתקשר תוך מתן כבוד הדדי.
    גיל ההתבגרות כנראה החל כבר בגיל 12?

לקביעת תור
    סגירה
    איך אוכל להביע דעה

הוספת תגובה

• שלום עידן

ליאת גרוס
    14/04/2009

כן, גיל ההתבגרות מתחיל בגיל הזה. לפעמים אפילו קודם. זהו תהליך ארוך שגם הנער וגם ההורים צריכים לעבור. .
    בן כמה אתה ? לא ברור מההודעה אם אתה הילד או ההורה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה לו מותר ולי אסור
    עידן
    12/04/2009

היי,
    יש לי שני בנים בוגרים 15, 17.5. מה שמותר לאחד לא תמיד מותר לשני.
    האם זה בסדר לאפשר לאחד לצאת למסיבה ולשני לא?
    הבעיה אינה רק בהפרש בגיל אלא בכך שבאחד אני יותר בוטחת מאשר בשני. שניהם מעשנים ושותים- בוודאות. גם אני הייתי כך בגילם.

מתי אני צריכה לומר כן ומתי לא, באיזה תדירות לאפשר את הבילויים?

היו חוקים ברורים בבית לפני כן, אבל נראה לי שבגיל זה אנו ההורים צריכים לשנות את קו המחשבה, לא?

לקביעת תור
    סגירה
    למה לו מותר ולי אסור

הוספת תגובה

• גיל ההתבגרות

ליאת גרוס
    14/04/2009

שלום לך. חוקים צריכים להיות בבית גם בגיל ההתבגרות אבל הם צריכים להיות חוקים אחרים המתאימים לגיל הילד. קו מחשבה אחר כן, ויתור על חוקים ומגבלות באופן מוחלט - לא !
    כשיש הפרש בגילאים, מותר להרשות דברים לבוגר שאינך מרשה לצעיר, אבל יחד עם זאת,לא נכון לאסור על אף אחד ללכת למסיבה. את יכולה לבקש ממנו לחזור עד שעה מסויימת, ולא לנהוג בעצמו או עם חבר ששתה, אבל לא כדאי למנוע ממנו לגמרי. את מזמינה מרד מוצדק.
    כל עוד יש בי"ס, נראה לי נכון לאפשר בילויים רק אם למחרת אין לימודים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכי בבקרים
    אפי
    12/04/2009

שלום רב,
    בתי בת שלוש וחמישה חודשים, ילדה מקסימה וחכמה רק שבזמן האחרון היא מתעצבנת מהר מאד מכל דבר שאומרים לה, אם זה בבוקר היא עושה סיפור עם הבגדים של מה ללבוש ולפעמים היא לא נותנת שיעזרו לה להתלבש היא רוצה לבד ואז פתאום מתעצבנת שהיא לא מסתדרת, אני יודעת שזה הגיל שרוצים לנסות לבד ולהיות עצמאיים אבל העניין הוא שזה לפעמים נגרר לבכי, צרחות וכעסים ואם זה קורה בבקרים אז זה קצת בעייתי כי אנחנו מאחרים לעבודה, השאלה איך להתנהג איתה במצבים של כעס וצעקות... מה לעשות ומה להגיד, לפעמים אנחנו ממש במצב של חוסר אונים... מה אתם אומרים איך להתנהג במצבים כאילו??? חשוב לי לציין שיש לי בת (אחותה) בת שנה וחודשיים שאני מרגישה שיש לה תקופות של קינאה השאלה גם פה מה אפשר לעשות כדי שתרגיש הכי טוב שיכול להיות ועם פחות קינאה???

לקביעת תור
    סגירה
    בכי בבקרים

הוספת תגובה

• בכי בבקרים

נעמה סבג שמש
    14/04/2009

אהלן,

הבעיה שתיארת נפוצה. הילדים יודעים לעשות מניפולציות בזמן שהכי פחות נוח לנו...

תראי, בנושא הבגדים- ניתן לבחור איתה את הבגדים מהלילה, כדי למנוע את בזבוז הזמן בבקר.
    בנוסף, הייתי מעירה אותה עוד קודם כדי שיהיה לי את הזמן, וכך גם את הסבלנות, להתמודד עם התקפי הזעם במידה והיא לא מצליחה לבד.
    ניתן גם להחליט איתה על ימים מסויימים בהם היא תתלבש לבד, וימים אחרים שלא.
    אולי להחליט שאחרי המקלחת בערב כן ובבקר לא.
    יש לכתוב זאת ולתלות על פלקט, ולתת מדבקה על כל יום בו הדברים מתנהלים נכון.

במצב של כעס, יש לשקף לילדה את רגשותי, לתאר אותם, לתת שם לרגש ואז להציב בניה שתי אפשרויות. אם היא לא מיישמת, להיות החלטיים ולהחליט בשבילה.

חג שמח,
    נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות יתר/חששות יתר-אודה לעצה
    אורית
    12/04/2009

שלום רב,

בני בן השבע וחצי (כתה ב) הוא ילד מאד נבון ומאד רגיש. רגישות זו מתאפיינת בין היתר בהפגנת חשש (שנראה לי יתר על המידה) מדברים שונים (הדבר בא לידי ביטוי החל מאמצע כיתה א בערך), כגון: מאז שבשעורי מדעים בביה"ס הילדים למדו על נקיון, חיידקים, תזונה ועוד (והמורה אף נהגה לתת דוגמאות לא נעימות ומפחידות כמו, מחלות, תגובה אלרגית חמורה לצבעי מאכל וכ"ו). מאז אם נפל אוכל על הריצפה בבית או אפילו מהצלחת לשולחן הוא שואל אם ניתן לאכול זאת או שאינו שואל ופשוט לא אוכל זאת. קרה שלפני הארוחה הכין את שעורי הבית על השולחן ונשארו שאריות של המחק לאחר מחיקה. בזמן הארוחה נרתע מכך שישנם שאריות של המחק ואמר שזה רעל ולא טוב שהאוכל יגע בזה. מקרים אלו חזרו מספר פעמים וכשהסברתי שלא יכול לקרות כלום ושזה בסדר, הוא הבין והמשיך לאכול כרגיל.
    לאחרונה (בשבועיים האחרונים) הוא החל לירוק לפתע (כשהוא מחוץ לבית) וכן לנגב את פיו בשרוולים של החולצה (השרוולים נרטבים מעט מהרוק). ככשאלתי למה הוא עושה זאת, ענה שהמדריכה בצהרון סיפרה שפעם נכנס לה זבוב לפה והוא מנגב את הפה כדי לוודא שאין זבוב או שלא נכנס משהו. לפעמים אני רואה שהוא מחזיק את פיו סגור כאילו שומר שלא יכנס דבר.
    הסברתי לו מספר פעמים שאם זבובים היו נכנסים כל-כך בקלות לפה, כל האנשים היו יורקים כל הזמן ומנגבים את הפה בשרוולים. מכיוון שזה לא כך, הרי שזה לא דבר נפוץ ואם זה קורה, מוציאים אותו או שהוא יוצא בקקי. מה גם שיריקות זה דבר מאד מגעיל . הוא הבין זאת, אך ממשיך בהתנהגותו.
    כששאלתי למה אינו מפסיק זאת לאחר שהסברתי שאין צורך לנהוג כך, אמר שאינו יודע למה.

אודה מאד לעצה כיצד לנהוג עם יחסו זה לסיטואציות כנ"ל.

תודה מראש,

אורית

הוספת תגובה

• חששות ייתר

נעמה סבג שמש
    14/04/2009

שלום אורית,

אני חושבת ששיחות שלכם כהורים עם הילד פחות יתרמו.
    הייתי פונה איתו לייעוץ פסיכולוגי, כדי שהעניין לא יחמיר ויתפתח.
    אתם כהורים נהגתם נכון.

חג שמח,
    נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה על פסיכולוג/ית באיזור חדרה

אורית
    16/04/2009

שלום,

אודה מאד אם אוכל לקבל המלצה על פסיכולוג/ית ילדים טוב/ה באיזור חדרה.

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסיכולוג קליני

זהורית אסולין שמחון
    17/04/2009

יש את מכון עמית שבראשו עומדים יוסי כץ ודני קליין. ובכרכור יש את עמית וולק. באזור תל מונד יש את גיא בנימין. מקווה שהצלחתי לתת מענה על האזור המבוקש
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אהבת אם
    לולית
    12/04/2009

יש לי ילדת בת שנתיים שעד עכשיו אמא שלי שמרה עליה בזמן שאני בעבודה מאז גיל ארבעה חודשים ולכן מן הסתם היחסים בייהם מאוד קרובים והיא מאוד אוהבת אותה(אמא שלי היא דמות מאו דומיננטית בחיי ותמיד שם). אני תמיד מרגישה הרגשה של קנאה ומעין תחרותיות מול אמא שלי כי הבת שלי ברגע שאנחנו ביחד היא תמיד מעדיפה אותה על פני ובזמן האחרון דבר זה מופיע גם מול אבא שלה(מעדיפה אותו עלי)

לכן אני מתחילה לתהות מה לא בסדר מי? שכן אני כל היום מפרגנת מנשקת מחבת ומבטלת את עצמי בשבילה ועדין תמיד מרגישה במקום השני

מה אני יכולה לעשות עם הרגשת התסכול הזו????

לקביעת תור
    סגירה
    אהבת אם

הוספת תגובה

• תחרותיות.

נעמה סבג שמש
    13/04/2009

היי,

תבלי איתה זמן איכות לבדכן, כמה שיותר.
    ברגע שאת תהיי ה"מטפלת העיקרית" והבלעדית היא תתחבר יותר.
    כנראה שאימך מאד דומיננטית וגם מביאה את נמצב לכזה באופן מסויים, ומחזקת את העדפותיה של הילדה.

אל תשתפי פעולה בשאלות: את מי את אוהבת יותר? מי את רוצה שיאכיל אותך? התגעגעת לאמא או שאת מעדיפה להשאר אצל סבתא?

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים שהתעוררו בעקבות צפיה בסרט
    אורית
    12/04/2009

שלום רב,
    בתי בת שלוש ושבעה חודשים ילדה אנרגטית ונבונה מאוד. היום בצהריים לקחנו אותה לקולנוע לצפות בסרט המצויר "מפלצות וחייזרים" (יש לציין שהיא היתה כבר מספר פעמים בקולנוע ונהנתה מאוד).
    הסרט הוא מצויר והדמויות בו יחסית ידידותיות לילדים. בתחילת הסרט היא שתפה פעולה ומאוד נהנתה ,אך ברגע מסוים היא החלה לפחד ולבכות וביקשה לצאת. כמובן שהוצאנו אותה החוצה והכל היה בסדר אך לאחר שעתיים היא החלה לבכות ואמרה שהיא מפחדת מהסרט, כך ןעד כתיבת שורות אלה מדי שעה או שעתיים היא נזכרת ומתחילה לבכות. יש לציין שלעולם לא נתקלנו בהתנהגות כזאת אצל בתי כמו כן אין לה תיאבון לאכול ואני לא יודעת האם יש קשר.
    אני ממש מודאגת ומבקשת את עזרתכם אינני יודעת איך להתנהג ומה עלי לעשות.
    תודה וחג שמח

הוספת תגובה

• פחדים בעקבות סרט.

ליאת גרוס
    14/04/2009

שלום אורית
    פחדים בגיל 3-4 בעקבות סרט הם מאד נורמליים. ילדים בגיל זה לא יודעים להפריד בין דמיון למציאות.
    האם עדיין (יומיים אחרי) יש סימנים של פחד?
    אם כן, כתבי ליכיצד זה מתבטא, ואתן כמה עצות כיצד להתמודד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משחקים
    אמא
    12/04/2009

בתי בת שנה ותשעה חודשים (כמעט) נמצאת במסגרת גן, מאוד חברתית, עדינה ושמחה מאוד. וכשמגיעים אליה קרובות משפחה מגילה ויותר גדולים היא קופצת מרוב שמחה ומתחילה להציע את המשחקים שלה אבל לאחרונה היא מקשה עליהם לשחק במשחקים וכל משחק שהם משחקים היא תרצה אותו. כמו כן בגן היא עושה את זה לאחרונה והגננת אומרת לי שהיא מסבירה לה שהמשחקים הם לכל הילדים וכל אחד משחק כמה דקות בכל דבר (כמו הבימבות).
    היא בוכה לי ומעדיפה להחזיק במספר משחקים מאשר לתת לחברה/קרובה לשחק.
    מה עלי לעשות תודה וחג שמח.

לקביעת תור
    סגירה
    משחקים

הוספת תגובה

• שיתוף. כישורים חברתיים.

נעמה סבג שמש
    13/04/2009

היי,
    את מתארת תופעה אופיינית ושכיחה לגיל זה, כך שאין מה להתרגש.

מה שכן, אפשר לנצל את המצב ולהסביר לה איך צריך לשחק בחברה. להשתמש במילים של משחק בשיתוף פעולה. או אנחנו חולקים את המשחקים שלנו.

הייתי מציעה לבחור איתה מראש משחקים בהם לא היתה רוצה לשתף ולשים אותם בצד , לפני בוא האורחים. כמו כן, לבחור איתה משחקים בהם היתה רוצה לשחק עם האורחים, כך שתכין את עצמה בשבהם מותר לגעת ואיתם אפשר לשתף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה