פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מעבר מנעמת לגן עירוני
    אורלי דובב
    03/05/2009

שלום הנני אם לתאומות שנולדו ב 29/9/06 כלומר בספטמבר 2009 הן יהיו בנות שלוש ,הנני שוקלת להעביר אותם בשנה הבאה לגן טרום חובה גן עירוני ואנני בטוחה כי זהו הצעד הנכון אשמח לקבל חוות דעת על כך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מעבר מנעמת לגן עירוני

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בחירת גן

נעמה סבג שמש
    05/05/2009

אורלי שלום,

שאלתך כללית מידי.
    בבחירת גן שחשוב קודם כל לדעת מי הצוות ואיך הם מתנהלים. מה השיטה החינוכית בגן. אם זה לשביעות רצונך, עשי את הצעד.

אם לא, ויש לך אפשרות כלכלית , השאירי את הילדים במסגרת מצומצמת וחמימה, בגן פרטי.

לכל אחת מהאופציות יש בעד ונגד , תלוי מה יכולותייך מבחינת שעות, תקציב ומה האיכויות בכל גן.

בהצלחה1

נעמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענישה
    לאה
    03/05/2009

שלום

בני בן 1.9 ויש לו התנהגויות שכלל לא מוצאות חן בעיננו ואף מעצבנות.
    למשל:
    1. דופק חזק צעצועים בשולחן או במראה, חלון
    2. קופץ על הספה - יכול ליפול בצורה רעה
    3. מתנגד כשמחתלים/מחליפים לו בגדים ורוצה לקום תוך כדי
    4. יורק את האוכל החוצה וצוחק על כך בזמן שאני מאכילה אותו דייסה, מרק וכו'
    5. מתנגד לעיתים כשקושרים אותו בכיסא בטיחות
    ועוד כהנה.

כשמבקשים ממנו להפסיק, בהתחלה יפה ואח"כ בהרמת קול תוך כדי הסבר, הוא עושה דווקא ועוד יותר מקצין את התנהגותו.
    אנו מרגישים כל הזמן במלחמות וקרבות איתו.

שאלתי, האם ענישה בגיל כזה יעילה ואיך אפשר להעניש או להפסיק את ההתנהגויות הלא רצויות הללו.

תודה
    לאה

לקביעת תור
    סגירה
    ענישה

הוספת תגובה

• ענישה

ד''ר שירי שדה שרביט
    04/05/2009

לאה שלום,
    ההתנהגויות של בנך שאת מתארת נשמעות לי תואמות בהחלט את גילו ואת מינו. תוכלי להתרשם מכך אם תתייעצי עם חברות או קרובי משפחה שלהם ילדים בני אותו גיל, ותשאלי אותם לשכיחות התנהגויות אלו. כדאי להבחין בין התנהגויות שהן משחק, כמו דפיקת צעצועים (לילד אין אפשרות להבין את המשמעות של מעשיו ושהוא יכול לפגוע בחפצים עמם משחק), לבין התנהגויות שהן מסוכנות עבורו (כמו אי חגירת חגורת בטיחות או קפיצה על ספות).
    עדיף להשתמש בתגובות אשר יעבירו לילד את המסר שההתנהגות לא רצויה, ויציעו לו דרכים נאותות יותר להתנהג. למשל, כשהוא משחק אפשר לעצור את הילד פיסית או לקחת ממנו את החפצים המסוכנים. כשהוא יורק אוכל, רצוי להפסיק את הארוחה. ילד בגיל כזה יכול גם להבין הסברים פשוטים. קחי בחשבון שלא תמיד ילדים מגיבים במהרה לאיסורים, וצריך ללמדם מה מתאים ונכון לעשות, ומה לא.
    כמו כן, כדאי להציע לילד משחקים חלופיים או הסחות דעת - כשדופק צעצועים, תני לו "הך פטיש"; כשקופץ על הספר, אפשר להציע לו כרית לקפוץ על הרצפה, או הזדמנויות אחרות להוצאת מרץ; בזמן ההחתלה או החגירה באוטו, רצוי לתת לו משחק קטן שיחזיק ביד כמו רעשן, על-מנת שיתעסק עמו.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמודדות של פחד של ילד בן 11
    מיכל
    03/05/2009

שלום,
    בני בן ה-11, הינו בן בכור (אחריו יש לי עוד בנים), לאחרונה הוא מתלונן על כך שהוא מפחד, בעבר הוא היה לעיתים מסרב להשאר בבית לבד, גם לא לזמן קצר, ולעיתים הוא הסכים.
    כעת הוא מפחד בצורה יותר חמורה, לדוגמא: אתמול בלילה הוא רעד מפחד.
    הוא מתקשה להרדם בלילה, ומתעורר מס' פעמים בלילה בבהלה.
    כששאלתי אותו ממה הוא מפחד הוא ענה לי שהוא מפחד מחטיפות. כעקרון אין לי מושג מאיפה הרעיון ייתכן שמספר שהוא קרא (הוא קורא המון ספרים).

האם יש דרך שאני יכולה לעזור לבני?
    תודה רבה!

הוספת תגובה

• פחדים של בן 11

ד''ר שירי שדה שרביט
    04/05/2009

מיכל שלום,
    כדאי לעזור לילד לעבד את הפחד ולבטא אותו בדרכים שונות - ציור, כתיבת סיפור מפחיד (בדומה למה שקרא), המחזה ועוד. כמו כן, רצוי לברר עמו מה בדיוק מפחיד אותו בחטיפות - האם למשל הוא חרד שעליו לשמור על אחיו מפני חטיפות, האם הוא חש עדיין זקוק לנוכחות ההורים וקשה לו להישאר לבד, וכדומה.
    במידה והפחדים ממשיכים, למשל בהתעוררויות תכופות בלילה, רצוי להתייעץ עם פסיכולוג המטפל בילדים, כיצד ניתן לעזור לו.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בכיין
    שמרית
    02/05/2009

הי
    אני אמא לשני ילדים בן ובת בני 4 ו שנתים.
    בני הבכור בוכה ומילל בלי הפסקה
    כשהוא רוצה משהו זה בבכינות וביללנות , כל היום הוא מיילל, העניין מתסכל ומוציא אותנו מדעתנו.
    אנחנו דואגים שלא ישתלם לו לבכות להפך מחזקים אותו כשהוא מדבר כמו בוגר
    ובכל זאת הוא כל הזמן מילל אם קנינו לו גלידה והוא סיים אז הוא מילל שהוא רוצה משהו אחר אם היינו אצל חברים הוא מייל שהוא רוצה עוד , אם הוא מקבל מכה זו טרגדיה היסטרית וזה בלתי נסבלאנחנו מרגישים חסרי אונים.....

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בכיין

הוספת תגובה

• חיזוק התנהגות חיובית

ד''ר שירי שדה שרביט
    04/05/2009

שמרית שלום,
    נראה שאתם מודעים היטב לצורך להגיב בחיזוקים כאשר הילד מבטא את רצונותיו באופן בוגר.
    כדאי לחשוב איך ניתן לעזור לו להפחית את ההתנהגויות השליליות בעיניכם ולהמעיט בהן. אפשר לפני האירוע להכין אותו במעין "חוזה" מילולי, כלומר לומר לו משהו בסגנון: "אמא רוצה לקנות לך עכשיו גלידה. אבל אתה צריך להבין שכל אחד אוכל מנה אחת טעימה של גלידה, וזהו. אני אקנה לך את הגלידה אם תבטיח שאתה מסתפק במנה שקיבלת", או אמירה אחרת ברוח הדברים שכתבתי. המטרה היא להכין אותו מראש שהוא יחווה תסכול מסוים, והרי התסכול ברור - גם לנו המבוגרים לא תמיד מנה אחת של גלידה מספיקה, אנחנו גם לא מרוצים במיוחד כשאנחנו נחבלים וכדומה.
    במידה והילד פונה אליכם באופן שאינו משביע את רצונכם, רצוי לבקש ממנו ראשית לפנות אליכם שוב בצורה הרצויה על ידכם, וניתן גם להדגים לו איך אתם רוצים שהוא ידבר. במידה ואינו עושה כן, אפשר במידת הצורך לנקוט בסנקציה מסוימת.
    כדאי גם שתחשבו עם עצמכם באיזו מידה אתם סובלניים לבכי/מצוקה/אי שביעות רצון של הילד, והאם הוא נאלץ לעתים להשתמש בעוצמת בכי רבה כדי לקבל יחס לפגיעה/קושי לגיטימי.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משחקי כח
    מירי
    02/05/2009

בני הבכור בן 12 נוהג לשחק עם אחיו גם כשהם אינם רוצים לשחק עמו לדוגמא מנשק את אחותו הקטנה בחוזקה עד כדי כך שהאחות בת ה-2.5 בוכה. או שמחזיק לה את כפות הרגליים בחוזקה וזה בעיניו משחק. כל ההערות כלפיו אינן מועילות מה עלי לעשות.

לקביעת תור
    סגירה
    משחקי כח

הוספת תגובה

• אולי הוא מקנא

ליאת גרוס
    03/05/2009

שלום מירי
    את מתארת התנהגות שכיחה אצל ילדים גדולים. בדרך כלל התנהגות כזו נועדה לעצבן קודם כל את ההורים. זו דרך (לא מוצלחת )להעביר מסר חשוב : "גם אני פה" "גם אני רוצה תשומת לב ואהבה ויחס ולהיות מיוחד וחשוב לכם. זהו חיבוק שיש בו אמביוולנטיות של אהבה מצד אחד וכעס וקנאה מצד שני. בגיל 12 (בעיקר אצל בנים) אין עוד מודעות עצמית טובה או יכולת רגשית המאפשרת להבין ולהסביר את אשר הוא מרגיש, וככה זה יוצא.
    תפסיקי להעיר. הדגישי את היותו גדול ובוגר. תני לו מקום של כבוד בבית. הדגישי את ייחודיותו ומקומו החשוב עבורכם ההורים. תאמרי לו שאולי האחות לא רוצה כרגע אבל את רוצה את חברתו.
    ייתכן שזה יפתור או יפחית את הבעייה. שווה לנסות לא ?
    אשמח להתעדכן

ליאת גרוס - מודיעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בטיפול
    שלמה
    02/05/2009

שלום
    הילד שלנו נמצא בטיפול פסיכולוגי ואנחנו ההורים מגיעים פעם בחודש להדרכת הורים.
    הפסיכולוגית לא משתפת אותנו בתהליך שהילד עובר.

אני הייתי רוצה לדעת יותר על מה שעולה בחדר ביניהם בכדי באמת להיות מסוגל לעזור לו כמה שיותר. הילד בטיפול כבר 4 חודשים ואני מרגיש שאני בכלל לא יודע מה עובר עליו.

הפסיכולוגית לא מסכימה לשתף אותנו במה שעולה בזמן הטיפול

האם כך מקובל תמיד בטיפול של ילדים -שיש סודיות מוחלטת אפילו כלפי ההורים שבעצם רוצים לעזור לילד שלהם ? במקרה של קטינים אין זכות להורים לדעת?

תודה מראש
    שלמה

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בטיפול

הוספת תגובה

• סודיות בטיפול

ליאת גרוס
    02/05/2009

שלמה שלום
    יש גישות מגוונות בפסיכולוגיה הדוגלות בדרכים שונות.
    חלק מהגישות הקיצוניות יותר מאמינות שהתהליך שעובר הילד מול הפסיכולוג הוא פרטי של הילד ואינם ששים לעדכן את ההורים. גישות אחרות (שאני אישית יותר מתחברת אליהם) מאמינות בהתגייסות משותפת של ההורים והמטפל.
    בכל הגישות , על מנת לבנות אמון מלא עם הילד יש דברים שנשארים בין הילד לפסיכולוג אך הפסיכולוג מפעיל שיקול דעת, לפעמים יחד עם הילד לגבי מה לספר ומה לא. כאשר המגמה היא לפעמים לא לשתף בפרטים אבל בהחלט לשתף בתהליך ובמהות.
    גם לגיל הילד ולנושא הטיפול יש השפעה רבה על ההחלטה עד כמה ובמה נכון לשתף הורים. ככל שהילד גדול יותר, וככל שנושא הטיפול קשור ישירות להורים , הפסיכולוג ישקול היטב מה לספר , איך לספר ומי יספר.
    אני לא מכירה מחקרים המוכיחים יעילות של גישה אחת על האחרת. מכיוון שהילד כבר בטיפול, לא הייתי מפסיקה אלא נותנת בה אמון. אין טעם ללחוץ עליה לפעול אחרת. כנראה היא מאמינה כי פועלת באופן המקצועי ביותר. אם הילד מרגיש כי נתרם מהטיפול תן לזה הזדמנות. אני בטוחה כי היא פועלת כך כי היא מאמינה שזה לטובת הילד.אל תרגיש כי היא מנסה להחליף אותך או שהופכת יותר משמעותית לילד ממך. זה לא יקרה.
    אתה מרגיש שינוי כתוצאה מ4 חודשי טיפול?
    בן כמה הילד ?
    מה הוא אומר ?
    אם אין שיפור תוך חצי שנה מתחילת הטיפול, אפשר לשקול פסיכולוג אחר בעל גישה שונה שאולי תתאים יותר.
    אשמח להתעדכן
    ליאת גרוס מודיעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סודיות בטיפול

שלמה
    03/05/2009

תודה על התגובה המעמיקה, ליאת .

הילד בן 8 ולקוי למידה.

הוא נמצא 4 חודשים בטיפול ואני מרגיש שינוי רק שאני לא בטוח שהוא לטובה. הוא כן מבטא יותר את הצורך בפרטיות (שגם בעבר אם היה רוצה היה מקבל) שאני רואה כחיובי אבל גם הרבה יותר מתחצף ומתנגד לדברים שאין אפילו שיח לגביהם - חגורת בטחון באוטו לדוגמא. הוא מראה המון המון כעס. הוא כל הזמן בודק את הגבולות.

בשיחות שלי עם הפסיכולוגית היא מכניסה לי מילים לפה שהם גם לרוב בכלל לא מה שאני חושב בכלל.

ואני לא מרגיש תרומה מההדרכת הורים שמתרכזת בדברים קטנים. הפסיכולוגית אפילו לא מביעה דעה לגבי אופן הפעולה שלנו במקרים שהם בעיניי קריטיים..

אני משתדל רק לשאול איך היה איתה ואומר לו שהוא יכול לשתף אותי אם הוא רוצה. אני יודע שאם היה לו רע אצלה הוא היה מתנגד ללכת והוא לא מתנגד.
    ושוב תודה
    שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעלות טיפול פסיכולוגי

ליאת גרוס
    04/05/2009

שלמה שלום
    לדעתי רצוי שטיפול בילד בן 8 הסובל מלקויות למידה ובעיות גבולות יתמקד בהדרכת הורים ושיתופם ולא בעבודה פרטנית עם הילד, אבל כפי שכתבתי קודם - יש גישות שונות וקטונתי מלשפוט.
    העובדה כי אינך מרוצה מהדרכת ההורים ואינך חש התקדמות במצבו של הילד מעלה סימני שאלה לגבי ההמשך. העובדה שהילד לא מתנגד ללכת עדיין אינה מעידה על כך שנתרם מבחינה טיפולית.
    אם תכתוב מה מטרת הטיפול אוכל לאמר באופן בטוח יותר האם סגנון הטיפול שתארת הוא המתאים ביותר לבעיה או לא.
    אולי כדאי שתשתף את הפסיכולוגית בתחושותך ותבקש ממנה הסברים. אתה המשלם וזכותך להבין את הרציונל על פיה היא פועלת.

אשמח להתעדכן

ליאת גרוס
    מודיעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה
    אור
    01/05/2009

נעמה תודה רבה רבה רבה עזרת לי מאוד

לקביעת תור
    סגירה
    תודה רבה

הוספת תגובה

• שמחתי לעזור.

נעמה סבג שמש
    05/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמי כיס לילדה בת 15
    רונית
    01/05/2009

ביתי בת 15 ומבלה המון עם חברותיה, הן נוהגות לאכול בחוץ ולחגוג ימי הולדת ובימי שישי בערב לצאת יחדיו.
    כדי להמנע מעימותים בנושא כסף החלטתי להקציב לה 100 ש"ח לחודש. אולם סכום זה לא מספיק לה ותמיד בסוף היא מבקשת תוספות.
    יש לציין שאני גרושה ומרוויחה משכורת די ממוצעת, ההוצאות גם ככה גדולות וגרושי מעניק לנו דמי מזונות מינימלים.
    אני מציעה לביתי לבקש גם מאביה דמי כיס, אולם הוא נותן לה ממש מעט ולא באופן קבוע, על דברים נוספים שהיא מבקשת ממנו הוא כמעט תמיד עונה לה "תבקשי מאמא בשביל זה אני נותן לה מזונות".
    אודה על התייחסות לבעיית דמי הכיס , אבקש לציין כי חברותיה ממעמד כלכלי חברתי כמוה ואין היא יכולה לדעתי להשוות את עצמה אליהן בנוגע לרמת החיים שהיא מרשה לעצמה. (וגם מבחינה חינוכית כך נראה לי)
    כמו כן שני אחיה צנועים וכמעט לא דורשים דבר.

לקביעת תור
    סגירה
    דמי כיס לילדה בת 15

הוספת תגובה

• דמי כיס

רבקה זיו
    01/05/2009

הי רונית,
    החלטתך לגבי מתן תקציב קבוע לביתך הוא נכון ביותר. לטענתך 100 השקלים שנקבעו אינם מספיקים לכל הוצאותיה והיא דורשת עוד. האם את מאפשרת זאת? תחושתי מדברייך כי את בעצמך חושבת שסכום זה אינו מספיק ולכן, את בעצם מחזקת את טענות ביתך.
    האם כאשר החלטת על הסכום שיתפת את בתך או שזו הייתה קביעה שרירותית? אולי כדאי שתשוחחו ותחליטו יחד על הסכום תוך הצבת גבול ברור שלך כהורה.
    בכל מקרה לך כאם האחריות להציב גבולות ברורים גם אם זה בנושא כספי. עזרי לה לארגן את התקציב החודשי באמצעות יצירת רשימת הוצאות חודשיות ותכנון נכון שלהן. מצאו יחד פתרונות למקומות בילוי שלא דורשים הוצאות גדולות (ויש הרבה) אותן תציע לחברותיה. שוחחי עימה והסבירי לה כי גם את כהורה מוגבלת בתקציב קבוע, שתפי אותה בתחושותייך, והיי עקבית בהחלטתך.
    במידה ואפשרי עזרי לגייס באמצעות "עבודה" כגון, בייבי סיטר וכוי' הכנסה נוספת.
    הכי חשוב שתדעי כי כך תוכלי לפתח אצל בתך את תחושת העצמאות, אחריות ויכולת ארגון עצמי שהינם כישורי חיים חיוניים ביותר.
    בהצלחה
    אשמח להתעדכן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי מספרים על אח/ות?
    מל
    01/05/2009

בתי בת שנתיים וחודשיים ואני בהריון (טרימסטר ראשון).
    מתי צריך לספר ולהכין אותה?
    ומה נכון או איך נכון להגיד?

לקביעת תור
    סגירה
    מתי מספרים על אח/ות?

הוספת תגובה

• מתי מספרים על אח/ות

ד''ר שירי שדה שרביט
    04/05/2009

מל שלום,
    ראשית כל בשעה טובה ושיהיה הריון מוצלח.
    לגבי עיתוי ההכנה - לילדים קשה להבין מושגים מורכבים של זמן, ולכן אין צורך לספר לה לפני שאנשים מהסביבה הפחות קרובה יודעים, וכמובן לפני שהבטן בולטת. כמובן שכשכבר קיימים סימני הריון חיצוניים, עדיף לומר לילדה, מאשר היא תבין זאת משיחתך עם אחד השכנים, למשל.
    אפשר לחכות עד שתדעו את מין העובר, אם אתם מתכוונים לבדוק זאת, ואז לספר לה שאמא בהריון, ועוד כמה חודשים יוולד לה/תיוולד לה אח/ות.
    עדיף לא לחשוף את הילדה לתופעות הלוואי של ההריון (לא לומר לה שאמא עייפה בגלל ההריון), על מנת שלא יקושר לדבר שלילי. בנוסף, עדיף להימנע מאמירות כמו: "אבא ואמא מביאים אח/ות בשבילך", כי ילדים בגיל של בתך לא מבינים את משמעות האח ולא את ההנאה העתידית הצפויה גם להם.
    כדאי להיות מוכנים לתגובות מגוונות של הילדה - התעלמות, שמחה, עצב, תוקפנות כלפי הבטן וכלפי האם, וכדומה, ולהגיב באופן ענייני עם אמפתיה למצוקותיה.
    במידה ואת מוטרדת כיצד להגיב בהמשך, או סמוך ללידה, את מוזמנת לפנות שוב לפורום.
    בהצלחה ובבריאות,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית גן או בעיה אישית של ילדה..?
    מל
    01/05/2009

הבת שלי בת שנתיים וחודשיים. בגיל שנה וחצי (בספטמבר) התחילה ללכת לגן. לפני כן היתה רוב הזמן איתי בבית, קצת עם אמא שלי, כמה חודשים עם מטפלת בחצי משרה ובחודשים האחרונים לפני הגן עם אמא שלי בחצי משרה.
    ההסתגלות לגן היתה נוראית. היא היתה בין האחרונים שהסתגלו. עד היום יש לה הרבה ימים בהם היא לא רוצה ללכת לגן. היא אומרת שלא כיף לה בגן והיא רוצה להיות בבית. כשמגיעים לגן, לעיתים רחוקות היא בוכה ובדר"כ היא סתם נצמדת אלי (או לבעלי) ולא רוצה ללכת לגננת.
    היא ילדה שזקוקה להרבה חיבוקים וחום. אני יודעת שבגן נותנים לה את זה ואני שומעת ממנה שהיא מאד אוהבת את שתי הסייעות. את הגננת כנראה שהיא פחות אוהבת, אבל אותה גם אני וגם בעלי (ושמעתי מחברה נוספת בגן) לא אוהבים במיוחד.
    הרבה פעמים כשאני באה לקחת אותה אני רואה אותה תלויה באהבה על אחת הסייעות שמחזירה לה המון אהבה.
    אני מבלה איתה הרבה אח"צ אצל חברות עם ילדים, אצל אמא שלי, בג'ימבורי וכו'. אולי חסרה לה השהות בבית?
    אני מתלבטת אם להעביר אותה גן בשנה הבאה או שהבעיה היא אצל הילדה עצמה ולא בגן?

הוספת תגובה

• בעייה בגן או בילדה?

ליאת גרוס
    02/05/2009

שלום מל
    קודם כל לגבי העובדה כי את איתה בג'ימבורי או אצל האם ושואלת אם לא חסר לה זמן בית. זה תלוי בילדה.אם כיף לה במקומות שאתם נמצאים ואינה מראה סימני מצוקה או היצמדות יתרה אחר הצהריים אז ממש לא צריך לרוץ הבייתה. חשוב לה להיות איתך ולא חשוב איפה . את גם יכולה לנסות לשאול אותה אם רוצה הבייתה או לחברה...
    לגבי הגן, זה תלוי בהרבה גורמים
    - האם אחרי שאת עוזבת(או בעלך ) היא נהנת בגן ? משחקת ? נינוחה?משתתפת ? אם כן, אז כדאי להשאיר אותה. חבל ליצור מעבר אם לא חייבים. אם שקטה, מסתגרת, ומתוחה רצוי להעבירה לגן אחר.גננת היא דמות חשובה ואםהילדה ממש לא מתחברת זו בעייה.
    - מה האופציות ? האם בגן אחר יש ילדים בגילה ? האם יש גננת אהובה ?
    שאלות נוספות:
    יש בך חלק שחושב שאולי הבעייה בילדה. למה את חושבת כך? מה בהתנהלות שלה מדאיג אותך? האם התנהלות זו קורית רק בגן או גם במקומות אחרים ?
    מקווה שעזרתי

ליאת גרוס - מודיעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז ככה..

מל
    04/05/2009

עד כמה שידוע לי היא נהנית בגן, תמיד מספרים לי כמה היא דיברה ומה אמרה (הגננות מאד מתלהבות מהדיבור שלה), גם הורים אחרים לפעמים באים אלי ומספרים איך שמעו אותה שרה יפה ומדברת אליהם כל מיני דברים שהתלהבו מהם, כך שאני מניחה שכשאני לא שם היא מתפקדת כרגיל.
    אין לי כרגע אופציות אחרות לגן, חשבתי לבדוק.. למרות שקצת בעייתי כבר למצוא עכשיו גן טוב (צריך להתחיל בינואר..).
    לא התכוונתי שיש באמת בעיה לילדה, היא פשוט ילדה מאד חכמה ומתוחכמת אז אני תוהה אם היא מנסה לסחוט אותנו כדי שנשאיר אותה איתנו בבית :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סחטנות נשית...

ליאת גרוס
    04/05/2009

שלום מל
    יכול להיות בהחלט שהיא מנסה קצת לסחוט. היא יודעת שזה משפיע...
    אם היא נהנית בגן אין סיבה להעבירה לגן אחר. אל תכנעו לסחטנות. כשנכנעים לא יודעים מתי הסחטנות תיגמר...
    כשהיא אומרת שלא רוצה ללכת לגן אפשר להגיד לה שאין לה ברירה ושבשבת תישאר בבית או שאחר הצהריים תהיו יחד. כאשר נצמדת בבוקר בגן כדאי לחתוך וללכת כמה שיותר מהר .אני יודעת שזה קשה אבל מריחה של הפרידה היא יותר קשה לילדה וגם לך. תנסי להעביר לה מסר שאת סומכת עליה שתתגבר, ושזה המצב.
    בהצלחה

אשמח להתעדכן
    ליאת גרוס
    מודיעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות
    מירי
    01/05/2009

שלום
    יש לי שני ילדים הגדול בן 6 והקטנה בת שנה,יש לי בעיה עם הילד הגדול,הוא מלא בביטחון עצמי הוא מתחבר לכולם בקלות אך מספיק שמשהו קטן לא מתנהל כפי שהוא היה רוצה הוא מיד מתחיל לבכות ולהשתולל מספיק מילה לא לרוחו שמישהו אמר או לא היתחלק איתו כמו שהוא היה עושה אילו ביקשו ממנו הוא מתחיל לבכות
    כמו כן לפי דברי הגננת שלו יש לו בעיות לרכוש חברים-מבחינתו כמו שהוא היה רוצה להיות חבר של כולם והיה מתחלק עם כולם ,כך גם האחרים צריכים להיתנהג, אנו מחנכים אותו שאסור להחזיר אם מרביצים או מקללים אז הוא על כל דבר קטן פונה לגננת או אלי "הוא הרביץ לי הוא אמר לי הוא ברוגז איתי" פשוט לא מתמודד עם הבעיות שלו, אני מנסה להסביר לו שלא כולם כמוהו ולא כולם חייבים להיתנהג כמו שהוא היה רוצה שיתנהגו,אך זה מתיש אותי כל פעם מחדש,אני לא רוצה לקרוא לזה מלחמה אך אני בהחלט לפעמים מרגישה כך,בשנה הבאה הוא עולה לכיתה א ואני מאוד חוששת מהקטע החברתי ומחוסר היכולת שלו להיתמודד עם מצבים שונים-לפעמים כשאני מסתכלת עליו אני רואה את עצמי ומאוד לא היתי רוצה שחיו בגיל הזה יהיו כמו שהיו לי,לכן אני פונה אליכם ליעוץ
    אשמח לתגובה
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    רגישות

הוספת תגובה

• רגישות

רבקה זיו
    01/05/2009

הי מירי,
    אחד הדברים הכי קשים להורה הוא לראות את ילדו חווה את אותן חוויות שליליות שהוא חווה בילדותו. הקושי של בנך בהתמודדות, בנוסף לחוסר האונים והתיסכול שאת מרגישה מביא אותך להשקיע הרבה מאוד "אנרגיות" עד שאת מותשת. שאלי את עצמך כיצד את מגיבה כאשר בנך מספר ומתלונן על "אירועים" שונים שקרו בגן. האם בתגובותייך את בעצם מעצימה את הפרשנות השלילית שלו למה שהוא חווה?
    מדברייך ניכר שלבנך נטייה להיות מונע מכוח. תכונות המאפיינות ילדים אלה הן: ביטחון עצמי, הנאה משליטה (לדג, על חברים ועל הסיטואציה בכלל), תחרותיות, מעורבות לעיתים קרובות במאבקי כוח, עקשנות ועוד. יחד עם זאת, לילדים אלה נטייה להיות עצמאיים, החלטיים ובעלי איכויות הנהגה. בנך מצא דרך נהדרת להשיג את רצונו וזה באמצעות השתולות, בכי ואף ב"גיוסך" למצוקה שחש בעקבות התמודדות לא יעילה בהיבט החברתי.
    חשוב להבין כי ילדים אלה זקוקים ל"כוח" ויש להעניק להם אותו ע"י מתן תפקידים ואחריות (בבית ובגן), לתת לו תחושה שיש לו השפעה על פעילויות שלכם בבית ולא להכנס עימו למאבקי כוח ועימותים. במידה והוא מגלה כישורי מנהיגות יש לטפח אותם. חשוב מאוד שהגננת תהיה מעורבת בתהליך.
    לגבי הקושי ברכישת חברים שאת מתארת, יש לבחון האם חסרות לו המיומנויות החברתיות ביצירת קשר, בהשתלבות במשחק ושיחה ועוד. למרות שלדעתי לא זו הבעיה.
    כאם חשוב שתגובותייך לתלונות בנך על אירועים אותם חווה יהיו מתונות. היי אמפתית לרגשותיו, שוחחי עימו ובררי מה קרה תוך שאת מציגה פרשנות אובייקטיבית של האירוע ונותנת לו כלים קצת להתמודד. הגבילי שיחה זו לזמן קצר מבלי להאריך יתר על המידה.
    שוחחי עם הגננת ובנו תכנית משותפת בית -גן שבה תקבעו שפה משותפת בתגובותיכן וכיצ ד תוכלו לספק את הצורך של בנך "בכוח".
    אשמח לעידכון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות לגבי בחירת גן
    דניאלה
    01/05/2009

שלום רב, לבני חודש הבא ימלאו 3.
    הוא נכנס למסגרת בתחילת השנה האחרונה כלומר בגיל שנתיים עד אז הוא היה איתי בבית. המסגרת שבחרתי להכניס אותו אליה היא מסגרת של משפחתון שהגילאים שם הם לא אחידים, נראה כי לבני טוב שם יש אוירה ביתית.
    ההתלבטות שלי היא בעצם לגבי ההרשמה הקרבה לשנה הבאה לגן טרום טרום. האם בגיל הזה יש חשיבות לקבוצה גדולה או האם מספיק שיהיו 3-2 ילדים בסביבות גילו כפי שכרגע קיים אצלו בגן....וכמובן האם הוא מוכן לגן גדול יותר (גן עירייה) לעצמאות הנדרשת לגבי התייעצות עם הגננת הנוכחית זה נראה לי לא רלוונטי מכיוון שהיא לא נטרלית ויש לה רצון שהוא ימשיך אצלה.
    והאם הישארותו בגן במתכונת הנוכחית עלולה לפגוע בהתפתחותו מבחינה חברתית.
    לתשובתכם אודה

לקביעת תור
    סגירה
    התלבטות לגבי בחירת גן

הוספת תגובה

• התלבטות לגבי בחירת גן

ד''ר שירי שדה שרביט
    01/05/2009

דניאלה שלום,
    כיוון שבנך יהיה בן 3 ומספר חודשים בספטמבר, זהו גיל בו חשוב לילדים לא רק החום והביתיות של המסגרת החינוכית (אלו חשובים מאוד בעיניי בכל גיל), אלא גם מגוון הילדים בני גילו. הקשרים החברתיים החל מגילו של בנך והלאה הופכים משמעותיים יותר ויותר, וחשוב שלילד יהיו מספיק ילדים עמם הוא יכול ליצור קשר, לתקשר באופן מילולי מורכב, לשחק משחקי דימיון מורכבים וכדומה. לגבי העצמאות הנדרשת בגן גדול או "משפחתי" פחות מזה הנוכחי, תוכלי לדעת זאת לפי המידה בה בנך מסוגל לתקשר את רצונותיו, לקיים משא ומתן עם האחר, להיפרד מכם, להעסיק את עצמו וכדומה. בנוסף, קחי בחשבון שיש גנים עירוניים שלא מקבלים ילדים שאינם גמולים, וגם זו נקודה להתחשב בה. היבט נוסף הוא באיזו מידה בנך זקוק לשינה בשעות הצהריים, שכן בגני עירייה לרוב במועדונית קשה עד בלתי אפשרי לישון.
    בהצלחה בהחלטה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחירת גן

ליאת גרוס
    03/05/2009

אולי כיום זה עוד לא מורגש אבל עוד מספר חודשים הנושא החברתי הופך להיות חשוב ומרכזי. 2-3 ילדים בגילו עלול להיות מעט מידי עבורו. בנוסף זהו גיל בו יש צורך בגרויים שונים מאלו הניתנים לילדים בני שנתיים ומטה. אני נוטה להמליץ להעבירו לגן גדול יותר.
    נסי לברר מי הגננת בגן העירייה והאם היא בסדר. האם מדובר על גן טרום חובה רגיל או רב גילאי הכולל טרום חובה וחובה ? בנוסף תשאלי את עצמךי האם בנך מתנהג באופן עצמאי המותאם לגילו.
    אם התשובות לשאלות אלו הן כן הייתי מעבירה .
    מה דעתך ?
    בהצלחה
    אשמח להתעדכן

ליאת גרוס - מודיעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לליאת

דניאלה
    03/05/2009

קודם כל תודה על התשובות.
    אז ככה לגבי העצמאות שלו הוא ילד מאוד חכם אך מנגד גם מאוד מפונק הוא הילד הראשון שלנו, לגבי נגיד גמילה מחיתולים התחלנו ממש לפני שבועיים נראה לי יחסית שהולך די בסדר אבל הוא לא מוריד את המכנסים והתחתונים לבד הוא לא יוזם צריכים לקחת אותו כל פעם ונראה לי שזה יותר מעצלנות.
    הוא ילד די כוחני שלא מוותר לילדים....עכשיו בגן וגם בבית אנחנו עובדים איתו על שיתוף והקניית ואהבת לרעך כמוך. נראה לי שסה"כ הוא מתנהג די כמצופה מגילו, גם הילדים שהוא נפגש איתם אחר הצהריים הם ילדים בני 5 (ילדים של חברים) והוא למרבה הפלא מסדר איתם כמובן שתלוי אך מצב הרוח שלו באותו היום.
    למרות שלא רציתי התייעצתי עם הגננת שלו לגבי שנה הבאה וכמו שחשבתי התשובה שלה היתה שהיא חושבת שזה יעשה לו טוב להישאר שנה הבאה היא אומרת שהוא ילמד לקחת אחריות בגלל שהוא הכי גדול והוא יותר יתפתח ויתבגר שהיא תדאג לתת לו גירויים תתחיל לשבת איתו על חוברות ללמד אותו אותיות וכו'....
    לגבי סוגי הטרום ובאיזה מתכונת אין לי מושג אני ישאל ב- 15 כאשר יהיה יום פתוח של הגנים.
    עוד דבר לא יודעת אם זה משנה הוא נמצא בגן רק עד 13:00 ואח"כ חוזר הביתה לגבי המתכונת של שנה הבאה יש מצב גדול שאני גם ישאיר אותו עד 13:00 ולא עד 16:00 אם זה משנה משהו בשיקול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד דבר ששכחתי

דניאלה
    03/05/2009

די קשה לו עם שינויים למשל הכניסה לגן הנוכחי כאשר היה בן שנתיים היה לו בערך חודש הסתגלות, וגם שהוא פוגש אנשים חדשים או ילדים חדשים הוא מתנהג בבישנות ולוקח לו זמן להשתחרר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה לליאת

דניאלה
    04/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחירת גן

ליאת גרוס
    04/05/2009

שוב שלום
    דניאלה, אני עדיין חושבת שכדאי להעבירו לגן בו יהיו יותר ילדים בני גילו. לילד בגיל זה יש צורך חברתי להיות עם בני גילו ולא צורך ללמוד אחריות על קטנים ממנו.
    לא נשמע ליש סיבה להשאירו במסגרת הנוכחית. גם הגמילה בטח תסתיים עד ספטמבר.
    מה מדאיג אותך במעבר ?

ליאת גרוס
    מודיעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לליאת

דניאלה
    04/05/2009

מדאיג אותי שהוא לא יסתדר ואולי הוא לא בשל אם והגמילה תסתדר אז סביר להניח שיהיה לו יותר קל הבעיה איתו כרגע בגמילה היא שהוא לא מוכן לעשות למשל פיפי שאנחנו בגינה גם אני אומרת לו בוא נלך לצד הוא לא מוכן ומתאפק עד שבורח לו. גם בבית אני צריכה לקחת אותו לשירותים ברוב הפעמים וזה לא בא מיוזמתו וברוב הפעמים הוא גם לא מוכן שאני יקח אותו וזה תמיד עם שיכנועים. אז זה גם מעיד על עצמאות לא ממש בשלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוכנות לגן

ליאת גרוס
    05/05/2009

את מתארת התחלה של תהליך גמילה נורמלי. עד ספטמבר יש עוד המון זמן ורב הסיכויים כי יהיה גמול עד אז.
    את מרגישה שהוא פחות בשל לגן טרום חובה מאשר חברים אחרים בגילו? הוא לא אמור להיות בשל לבי"ס רק לגן טרום טרום חובה. אם אין בעייה יוצאת דופן, הוא יהפוך בשל יותר אם תינתן לו ההזדמנות.
    מה דעתך ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוכנות לגן

דניאלה
    05/05/2009

יש משהו במה שאת אומרת , אולי אני פשוט פוחדת שתהיה לו התמודדות קשה ויקח לו זמן להסתגל כי אני יודעת שמאוד קשה לו עם שינויים ולפני כמה זמן ששאלתי אותו האם אתה רוצה ללכת לגן חדש הוא אמר לי -לא יש לי כבר גן.
    השאלה היא האם לדעתך יש בוודאות השפעה לא טובה להשאיר אותו במשפחתון למרות שאני כן מתכוונת לתת לגן העירוני צאנס וללכת לבדוק גנים ביום הפתוח.
    האם ידוע לך אך הפרוצדורה בגנים עירוניים לגבי הכרת הגן לילד לפני תחילת שנה? האם יש טעם לקחת אותו לסיבובים בין הגנים או שזה סתם יבלבל אותו ויכניס אותו לפחדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוכנות לגן

ליאת גרוס
    06/05/2009

בנך לא יכול לענות על השאלה לגבי גן אחר כי אינו מבין את המשמעויות. אין לו נסיון. הוא לא מכיר משהו אחר.
    לא אני לא חושבת שזה רעיון טוב לקחת אותו לכמה גנים שיבחר. אין לו את הכלחים לעשות את וזה רק יציף אותו. אני לא חושבת שזה יפחיד. הפחד הוא אצלך ותזהרי לא להעבירו לילד.
    את שואלת אם יש מחיר להשארתו. קשה לי לאמר. לדעתי עלול להפגע מבחינה חברתית אך זה אינו משהו בלתי הפיך שאי אפשר לתקן שנה אח"כ.
    אם את בטוחה שאת עונה על צורך שלו ולא שלך... לי עם האינטואציה האימהית.
    בהצלחה
    ליאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחירת גן

דניאלה
    07/05/2009

אני אכן אקח את הדברים לתשומת ליבי ובכובד ראש כנראה שהחשש הוא אצלי וכמובן שאני לא משדרת את זה לו.
    אני יעדכן אותך בהמשך לגבי ההתפתחויות.
    המון תודה על העצות הטובות ועל הסובלנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 7 המכה את עצמה
    יעל
    01/05/2009

שלום,
    אני עושה בייביסיטר לילדה, ולפני כמה זמן היא "שיחקה" והכתה את עצמה כמשחק ברצף כמה וכמה פעמים, ועכשיו זה קרה שוב, וכשהתערבתי ראיתי שהיא מתביישת נורא. (היא בת 7)
    רציתי לשאול אם זה תופעה נורמלית לגיל הזה או שזה סימן חריג למצוקה, ומה עלי לעשות
    בתודה,
    יעל

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 7 המכה את עצמה

הוספת תגובה

• ילדה בת 7 המכה את עצמה

ד''ר שירי שדה שרביט
    01/05/2009

יעל שלום,
    לא ברור באיזה הקשר נעשו הפעולות הללו - ייתכן שילדה עשתה זאת במסגרת משחק, ייתכן שיש לה קושי בויסות חושי (כלומר, היא זקוקה למגע חזק יותר מאחרים), ייתכן שמדובר בטיק או תנועה אחרת ללא שליטה, ואפשרויות נוספות. אני מציעה שתפני להורים, תאמרי להם מה ראית ותציעי להם לברר זאת בצורה מעמיקה יותר. כמו כן, תוכלי לשאול את הילדה אולם ילדים לא תמיד מצליחים להסביר מדוע הם עושים דברים מסוימים, והאחריות לעזור להם היא של המבוגרים.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדתי לא רוצה לעשות קקי
    נטע ג.
    30/04/2009

שלום, שמי נטע. ביתי רותם, בת 2.9 שנים.
    לפני כחצי שנה ויותר, היא החלה להכריז שיש לה קקי. אבל לא בשימחה.
    לפני כחודשיים שלושה, היא החלה להפסיק לעשות קקי ברצון, והיא עושה כל יומיים שלושה עם הרבה כאב.
    היא לא גמולה. אין לה אח חדש בבית (לא עברה טראומה שידועה לי).
    מה אפשר לעשות?
    זה מצב שאני לא רואה את המוצא.

לקביעת תור
    סגירה
    ילדתי לא רוצה לעשות קקי

הוספת תגובה

• ילדתי לא רוצה לעשות קקי

ד''ר שירי שדה שרביט
    01/05/2009

נטע שלום,
    כהורים אנחנו מאוד רוצים שילדינו ישתפו עמנו פעולה בשינויים ההתפתחותיים המיועדים להם בהתאם לגילם - כניסה למסגרת של מעון/גן, פרידה מההורים היוצאים לבילוי, הפסקת שתיית בקבוקים ועוד. כאמא, את מבינה את החשיבות של הגמילה מחיתולים, אולם מבחינת בתך, אין לה שום סיבה שבעולם להיגמל, והיא לא רואה שום ערך בכך. אין צורך בקונסטלציה מורכבת על-מנת שילד לא ירצה להיגמל, ותוכלי להתרשם מהשאלות בפורום בנושא הזה בעונה הנוכחית, שהיא עונת תחילת הגמילה.
    אם בתך סובלת מעצירויות, כדאי לבדוק את הסיבה לכך ראשית מבחינה רפואית. במידה והכל תקין, חשוב להקפיד על תזונה מתאימה המרככת את הקיבה ומזרזת את העיכול (וכך לא יהיה לה קשה לעשות קקי). כאשר עשיית הצרכים תחזור לסדרה ובוודאי שללא כאבים, יהיה מתאים להתחיל בגמילה מחיתול.
    חשוב שתדעי שיש הרבה מאוד דרכים כיצד להתמודד עם בעיות קקי, שכן הן נפוצות מאוד. במידה ולאחר הסדרת העיכול את נתקלת בבעיות בגמילה, תוכלי לכתוב כאן שוב ונענה לך בהתאם.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כנראה שלא הייתי מספיק ברורה

נטע
    03/05/2009

אין לי בעיה שהילדה לא גמולה. הבעיה היא העצירויות שלה שהחלו בגלל שהיא לא רוצה לעשות קקי.
    בפעם הראשונה שראיתי שהיא לא עושה במשך יומיים שלושה, השתמשתי בפגלס, כדי לרכך את היציאות. זה היה בסדר למשך שבוע, ושוב זה חזר על עצמו. היא פשוט לא רוצה לעשות קקי.
    אני רואה שהיא עושה הכל כדי שהקקי לא יצא.
    לפני שהתחילו הבעיות, היא היתה עושה כ-3 פעמים ביום, לרוב בגן. כשהחלו הבעיות, היא כמעט ולחלוטין הפסיקה לעשות קקי בגן. היא עושה לרוב בשעות אחר הצהרים כשהיא בבית או בגינה, במקום יחסית רגוע מילדים.
    האם הסיבה זה שהיא מתביישת לעשות בגן, שיש בו ילדים גמולים? האם יש סיבות נוספות שיכולות להיותר רלוונטיות, ומה לעשות איתן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנטע

ד''ר שירי שדה שרביט
    04/05/2009

נטע שלום,
    נראה שיש כאן שילוב בין מספר גורמים - ראשית, ייתכן שלבתך יש נטייה לעצירויות, ולכן כדאי להשתמש בתזונה מלאה ומאזנת. אני אישית מעדיפה את הפתרון התזונתי על פני שימוש באמצעים חיצוניים כמו מדחום או חוקן. שנית, יש כאן גם היבט התנהגותי, של חרדה מפני הקקי, שהיא שכיחה בעת הגמילה. ייתכן שהילדה מבינה שלקקי מקושרים ערכים "מגעילים" ולכן מתביישת. וכמו כן ייתכן שההתנגדות שלה קשורה גם לגיל המרד בו היא נמצאת, וללידה הקרובה (היא בוודאי יודעת על הריונך).
    לאור זאת, הפתרון המומלץ הינו שילוב של תזונה נכונה (ושימוש בחומרים המרככים את הבטן, במידת הצורך), וחיזוקים התנהגותיים לעשיית הצרכים - ארגון סביבה מתאימה (למשל ללכת איתה בגינה למקום מוסתר ככל שניתן), פרס על קקי, וסיוע בהרפיית השרירים בעת שהיא יושבת - לשיר, לדקלם, לשוחח על דברים אחרים, וכדומה. כשהשרירים מאוד מכווצים עקב המתח בו היא שרויה, הקקי לא יכול לצאת ונוצרת עצירות.
    האם זה עוזר לך יותר?
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שירי, נתת לי רעיון

נטע
    05/05/2009

הי שירי, רשמת בתכתובת הקודמת, שאולי כדאי לתת מתנה, כל פעם שהיא עושה קקי.
    אני חושבת שאיישם את הרעיון הזה.
    בפורום נוסף, שגם שם אני מתיעצת, כתבה הפסיכולוגית, או משהי בתפקיד דומה, שאולי בגלל שזה סוג של גמילה, היא שומרת את הקקי, שלא יצא בכל מקום, כי ככה עושים ילדים גמולים.
    היא כבר לא עושה קקי בגן, כמו שהיא תמיד עשתה, כנראה בגלל הבושה, כי שם יש כבר ילדים גמולים.
    אנסה את הנושא הזה של דירבון על ידי מתן מתנה. מקווה שיעבוד.
    תודה נטע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביישנות?חוסר ביטחון?
    אמלה
    30/04/2009

ערב טוב
    התגרשנו לפני שנתיים בערך, התאומות שלנו בנות ארבע וחצי. הבנות נמצאות אצלי במשמורת מלאה ובביקור שבועי ללא לינה ושישבת אחת לשבועיים אצל אביהן.
    בכל ביקור אצל משפחה/חברים/אירועים הן נצמדות אליי חזק ולא מרפות ולאחר זמן מה הן משתחררות. אני חושבת שזה קורה בעיקר עם אנשים שהן פחות מתראות איתם ביומיום. התחושה שלי שמדובר בביישנות. האם מדובר בהתנהגות אחרת? האם יש דרך "לשחרר" אותן על מנת שירגישו יותר בנוח ויהנו מכל רגע?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    ביישנות?חוסר ביטחון?

הוספת תגובה

• תגובה נורמלית

ליאת גרוס
    30/04/2009

שלום לך
    את מתארת התנהגות נורמטיבית אצל ילדים רבים בגיל זה. אם בהמשך הן משחררות, זה בסדר. הגיוני שכאשר אינן מרגישות בטוחות יצמדו , לאט לאט יתחזקו ואז יעזבו.
    במידה ובגן הן פעילות ומוכיחות ביטחון ויכולת חברתית - את יכולה להיות רגועה. הן נהנות להצמד אלייך ולהשתחרר בהדרגה. ככל שיהיו יותר חוויות כאלו, וככל שהן תגדלנה זה יעבור מעצמו.
    דווקא כתאומות, העובדה שנצמדות אליך ולא זו לזו - היא סימן להתפתחות טובה ובריאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה