מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פחדים ממוותורד05/05/2009
שלום
ביתי בספטמבר תיהיה בת 6, עולה לכיתה א', שואלת אותי הרבה שאלות על המוות, או נכון יותר שאלות כגון אלה: אם תיהיה תאונה, מישהו יעבור באדום ו......", אם נלך בכביש ומישהו......" , "את מבטיחה לי שלא נמות?", המוות מאוד מטריד אותה. אני לא העלתי את הנושא אבל היא שמעה מסבא וסבתא על בן דוד וכו'. (אני זוכרת את עצמי בילדות גם מאוד מפחדת מהמוות). איך לנהוג? האם להעביר נושא, האם להבטיח לה שלא נמות, כי הרי היא לא מצליחה לתפוס את העניין, את מרחק השנים, אולי לא כדי להיות "אמיתיים" בנושא ובאמת להבטיח את מה שהיא רוצה לשמוע, ולתת לה כרגע את הביטחון הזה, סך הכל זה באמת נושא גדול מאוד.
אנא כוונו אותי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים ממוות
זהורית אסולין שמחון05/05/2009התעניינותך של ביתך היא טבעית ותואמת גיל בטח במדינה כמו שלנו שסכנת המוות מרחפת יום יום דרך תרגילי בטחון שעושים להם בבתי הספר וכלה בציון יום הזכרון ויום השואה(בתקופות אלו השאלות הללו גוברות). מומלץ לא להכחיש את המוות ולהתעלם ממנו, את הדמות שעוזרת לה להבין את העולם עם כל המורכבות שבו ואם תתעלמי או תשקרי תפגעי באמינותך. אם את רוצה להעניק לביתך בטחון את יכולה לומר לה שאת עושה הכל כדי לחיות עוד הרבה שנים שומרת על בריאותך, מטפלת בעצמך וכך את עושה עבור כל בני הבית וגם עבורה. את יכולה לומר גם שכיום רוב האנשים מתים רק כשהם מאד זקנים אחרי שהם חיו חיים שלמים וארוכים (עובדה נכונה). אפשר גם לומר שהרופאים שלנו טובים והרבה בעיות רפואיות הם פותרים ועוזרים להחלמה. נסי לענות בצורה ממוקדת סביב שאלות שמעסיקות אותה (בד"כ אלו שאלות מה קורה אחרי המוות, מה קורה לגוף, האם לגוף כואב כשהוא מתחת לאדמה ועוד)
הסבירי לה כיצד לכל סכנה יש אמצעי התגוננות זהירות ושמירה כמו לחצות רק באור ירוק להסתכל בכביש לפני כן, חגורות בטיחות וכולי. השאלות של ביתך מעידות על כך שהיא גדלה ומתחילה להיות יותר מחוברת למציאות. אם את חשה שעיסוק זה משתלט על שאר העיסוקים ומפריע לתפקודה ביוםיום או להתפתחותה (נמנעת מלעשות דברים מתוך חרדת מוות כמו ללכת לחברים, לשחק וכו') אז כדאי לפנות להתייעצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות התנהגות בגןטופז05/05/2009
שלום רב, בני בן השנתיים וחמישה חודשים הולך לגן החל מספטמבר האחרון. עדיין קשה לו להיפרד מאיתנו בבוקר ובגן עצמו יש הרבה בעיות התנהגותיות בכך שהוא אינו מוכן לחלק צעצועים, בוכה וצורח בצרחות איומות אם הוא לא מקבל בדיוק מה שהוא רוצה. יש לו אח בן שנה וחודש וגם בבית די קשה לו להתחלק. אשמח אם תוכלו לכוון אותו כיצד להתנהג עימו בכדי להקל עליו, עלינו וגם על הגננת כמובן. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רכושנות
זהורית אסולין שמחון05/05/2009הקושי לחלוק צעצועים יכול לנבוע מאותו מקום של קשיי פרידה. הרי גם כשנפרדים מההורים המשמעות בעצם שחלוקים אותם עם עוד משהו או מישהו שהם לא תמיד זמינים עבור הילד.
אני מציעה נקודתית לצעצועים להגדיר בבית צעצועים שהם רק שלו וברשותו והוא מחליט עם מי לחלוק, צעצועים שהם לרשות החברים, והאח וגם לרשותו. נסו לבדוק האם הוא חושש שהחפץ יהרס או ישבר ואז תראו איך אתם יכולים להבטיח לו שלא יקרה משהו רע לצעצוע (אנו הרי יודעים שתינוקות לעיתים מקלקלים משחקים של אחיהם הבוגרים)
נסו ללמד אותו דרכים להמתנה לתורו כמו לשיר בנתיים שיר (השיר הנפוץ הוא : סבלנות לא קונים בשום חנות") או לספור עד 10 או בנתיים לבחור צעצוע אחר או דומה.
נסו ללמד אותו איך לנהל מו"מ על החלפות של צעצועים עם חבריו.
הראו לו שכשהוא חולק אחיו וחבריו חולקים גם הם ואז הוא נהנה גם מצעצועים אחרים שהם לא שלו.
באופן כללי אני מעריכה שקושי זה יתמתן כשיגדל הוא קשור להיותו בכור ובעצם מתקשה להפרד מחווית הבלעדיות שהיתה לו על ההורים ועל הרכוש, וקושר גם לגילו שבגיל זה ההסתכלות היא מאד אגוצנטרית (שלב חיוני בהתפתחות טבעית) והמשמעות הוא שכל מה שסביבו שייך לו. כשיגדל יוכל להסתכל על הדברים קצת אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בנוסף בני גם מתערב בגמילהלילי05/05/2009
בהמשך לשאלתי הקודמת(בני מפחיד את אחותו), אציין שבנוסף להפחדות בני גם מתערב בצרכים של בתי(התחלנו להכיר לה את הסיר והישבנון שבהם היא יושבת מרצון אך עדיין לא יוצא לה). בכל פעם שהילדה עושה קקי בתיתול בני צועק "איזה מסריח תחליפו לה כבר. ותתרחקי מפה" וכנ"ל וגם אומר לה שתלך לעשות את צרכיה בשירותים ולפעמים בתיתול. זה מאוד מלחיץ אותי כי יוצא שהוא גורם לה להיגעל מעצמה וגם מבלבל אותה. איך לנהוג איתו?
אני נורא חוששת שמה שהוא עושה יעכב אותה בגמילה מכיוון שאיתו היו לי קשיים בגמילה. הוא נגמל מפיפי אך עם קקי היה מתאפק ועד שעושה רק אחרי כמה ימים ובתחתונים. אני נורא חוששת שזה יקרה גם לה
אנא הדריכו אותי כיצד לפתו רבעיה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אתם לא עונים גם על שאלה זו?
לילי05/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצבת גבולות וסמכות הורית
נעמה סבג שמש06/05/2009לילי שלום,
את מתארת המשך לבעיה הקודמת, בעיה של הצבת גבולות.
סמכותכם כהורים אינה חד משמעית בבית וזה הנושא שיש לטפל בו, כדי לפתור את בעיות ההתנהגות שאת מתארת.
הייתי ממליצה לך לפנות להדרכה מקצועית בנושא. מה שתיארת אינה בעיה נקודתית ולכן אין לה פתרון פשטני, אלא יש לטפל בשורש הבעיה.
בהצלחה!
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
יעל גז06/05/2009טרם קבלתי תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני מפחיד את אחותולילי05/05/2009
אני אם לבן 5 ולבת 2.5 . לאחרונה נתקלתי בבעיה, בני מנסה כל הזמן להפחיד את אחותו הקטנה בכך שהוא אומר שיש מפלצת(כשהם הולכים לישון) וביום הוא כל הזמן אומר לה הנה הזאב/העכביש בא לטרוף אותך. היא צורחת ואני חסרת אונים. לא עוזר שום הסבר,אפילו ניסיתי להמחיש לו איך זה מרגיש להיבהל והפחדתי אותו באותה הדרך אך זה לא פתר את הבעייה.
מה אפשר לעשות כדי להפסיק את התנהגותו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבולות.
נעמה סבג שמש05/05/2009לילי שלום,
בכל התנהגות כזאת בנך צריך להבין שגם לו יש מה להפסיד.
קודם כל, חשוב ללכת איתו להרגע בכל פעם מההתנהגות. להגיב בצורה חד משמעית למקרה. אין טעם להמשיך עם ההסברים. הוא הבין מזמן.
הבהירי לו מה יקרה במידה וזה יימשך ועל מה הוא ייאלץ לוותר.
הבהירי שאם אחותו תפחד היא תזדקק לך יותר ולא תהיי פנויה לקחת אותו לגן המשחקים, לקניון וכו'.
בהצלחה1
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה ייעוץ בבקשהאמא מודאגת05/05/2009
שלום רב,
אני אמא לשלושה ילדים מקסימים. הגדול בן 6.5 ילד מקסים בד"כ מצליח מאד בלימודיו (כיתה א'), מאד חברותי וחכם. אתמול גילינו להפתעתנו שבמשך כמה שבועות הוא משתין בכוונה לצד האסלה ולא בתוך האסלה, זאת לאחר שבמשך כמה שבועות אני ובעלי חשבתנו שאולי יש נזילה בשירותים/צינור ביוב מאחר ולא חשבנו שאחד הילדים יעשה דבר כזה... אתמול להפתעתי תשאלתי את הילדים ובני הבכור הודה בכך שהוא עושה את זה בכוונה "בלי סיבה - כי זה מצחיק" לטענתו.
הושבתי אותו לשיחה ושאלתי אותו אם יש משהו שמציק לו בביה"ס או בצהרון, הוא לא דיווח על משהו מיוחד ורק הבטיח שלא יעשה זאת שוב.
אני ממש מודאגת שאולי זה מעיד על בעיה אחרת ואני לא יודעת מה לעשות.
אבקש לציין כי בתחילת דרכו בבית הספר מצאתי חולצות ביהס גזורות, וכששאלתי אותו הוא אמר שזה מצחיק את החברים בכיתה כשהוא גוזר את החולצה. הסברתי לו שלא כל מה שמצחיק את החברים זה טוב לעשות ושאפשר להצחיק את החברים גם בדרכים אחרות שלא במעשים שובביים.
הוא הבין ומאז הוא לא עשה זאת שוב.
אני מבקשת ייעוץ - איך אוכל לדעת אם לילד בעיה עמוקה יותר או שפשוט הוא באמת רק "רוצה להצחיק ולצחוק"?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדיין מחכה לתשובה... תודה רבה
זקוקה לעזרה06/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי וודאות בהורות
זהורית אסולין שמחון09/05/2009אחת המצבים הקיומיים שעלינו לשאת כהורים הוא שאף פעם לא נדע הכל על ילדינו, ואפילו יש חוויות רבות שלא נדע עליהם, ולכן עלינו ללמוד לתת אמון רבי בילדינו ובקשר שאם חס וחלילה הילד נפגע הוא יחוש בטחון לספר להוריו ולהעזר בהם. לכן ראשית אם את חוששת אל תעשי שיחת תחקור- אלא פשוט עם הרבה אהבה בדרך שמתאימה לך ולבנך העבירי לו את המסר שאתם אוהבים אותו תמיד ואם מישהו או משהו פוגעים בו תהיו שם תמיד לעזור לו ושלא יחשוש מלספר, נסי לברר עימו האם חש את הבטחון הזה- אם לא הוא ישתף אותך באילו מצבים אינו חש כך (מפחד שתבקרו אותו, שתכעסו עליו, שתענישו אותו, שתחשבו שהוא ילד מגעיל, רע) נסי להיות אמפטית לאמירות אלו ולא להדוף אותם ישר (זו תגובה שבד"כ מרחיקה וסוגרת ילדים עוד יותר). ספציפית לגבי התאור ששלחת נשמע שלילדך מאד חשוב להיות אהוד בחברה והוא מצא לעשות זאת דרך הצחקת החברים- נסי לסייע לו בדרכים אחרות בהם אפשר לרכוש את אהדת החברים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת שינהאמא05/05/2009
בני בן 3.5 שנים ישן לבדו מגיל מאוד קטן מרדים את עצמו מבלי בעיות.
בעלי ואני עברנו משבר בחיי נישואינו וכמעט נפרדו דרכנו.
כמו כן בעלי עובד משמרות וישנם ימים בהם בני לא רואה אותו.
מאז המשבר ביני לבין בעלי בני מתעורר בלילה ומגיע לישון את יתרת הלילה במיטתנו.
איננו יודעים כיצד לנהוג ומה לעשות בכדי לשנות הרגל זה.
יש לציין שזה לא כל כך מפריע לנו ולרוב אנו בכלל לא מרגישים שהוא כבר עבר אלינו.
פשוט אנו מפחדים שיהיה לנו קשה לשנות הרגל זה. האם הרגל זה יגמר לבד, או שמא עלינו לעשות צעד בכדי לשנות.
ואם כן כמובן כיצד עושים זאת?
ניסינו פעם אחת כשהתעורר להשיכבו שוב במיטתו ולישון מעט לידו עד שירדם והוא לא סרב אך לא וויתר והתעורר שוב מאוחר יותר ובא אלינו.
חשוב לציין שבני מגיל 2.7 מגיע אלינו כבר תקופה די ארוכה של כמעט שנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגלי שינה
נעמה סבג שמש05/05/2009שלום לך,
ההרגל הנ"ל לא יעבור מעצמו אלא אם כם תטפלו בזה.
הילד חווה חרדה, והגעתו אליכם נתן לו בטחון. כיום, הוא כנראה מגיע מכורח ההרגל.
אם אתם רוצים לשנות את ההרגל, הבהירו לו בשיחות ובספרים, עוד במהלך היום, שאין אפשרות כזו להגיע לחדרכם ולישון במיטתכם. יש לו את החדר שלו ושם הוא ישן.
אם תהיו אסרטיבים ועקביים תוכלו לשנות את ההרגל.
ניתן גם לקנות לו משחק\דובי שישן איתו בלילה או מדבקה חדשה לקיר או סט מצעים מעניים, שהם ישמרו זה את זה במהלך הלילה.
כשהוא מגיע, עליכם להחזירו למיטתו, בהחלטיות ובתקיפות. אתם לא נשארים איתו. מכסים והולכים.
כמה ימים כאלה וזה יעבוד.
אני מאמינה שתוכלו לעמוד בזה. אם תתקשו, פנו להדרכה הורית בנושא של שינה.
בהצלחה!
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת...
אמא05/05/2009תודה לך על תגובתך המהירה.
רציתי לשאול האם זה רעיון טוב לתגמל את בני באם יצליח לא להגיע למיטתנו במשך כל השבוע,
לקנות מתנה קטנה,או שהתגמול לא כדאי בנושא הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבר נוסף חשוב.
אמא05/05/2009נולדה לנו תינוקת לפני כ- 5 חודשים והיא עדיין ישנה איתנו בחדר בעריסה , ייתכן וגם בגלל זה הוא מגיע למיטתנו . איננו רוצה להישאר לבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינה והולדת אח
נעמה סבג שמש05/05/2009אמא יקרה,
כזה פרט חשוב שלא ציינת... בהחלט יש לכך משקל והשפעה. חשוב להסביר לו מה הסיבות שבעטיין התינוקת בחדרכם, ולהבהיר לו שכך גם היה איתו, כשהיה תינוק.
וכן, בהחלט, לאחר מס' ימים של מדבקות מחייכות אפשר ללכת ולבחור יחד מתנה.
קראי גם לגבי אח חדש, באתר:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה טיפול??עדי05/05/2009
בני בן 12, בן שלישי, יש לנו בת צעירה ממנו ב-8 שנים.אנו חשים החמרה בהתנהגותו באופן הדרגתי בשנים האחרונות כיום החוויה במשפחה של "בלתי נסבל", אחיו טוענים שצריך לפנות לפסיכולוג, התנהגותו חצופה, תוקפנית, חלה ירידה בתפקודו בבית הספר. הוא מרבה לטעון כי אנחנו לא אוהבים אותו ומבקש מאמא כל הזמן "חיבוק". המגע שלו חזק, בגיל צעיר אובחן ע"י מרפאה בעיסוק כי יש לו בעיה תחושתיתטופל 5 שנים ע"י מרפ"בעס, כ"כ באותה תקופה קיבלנו הדרכת הורים מס, חודשים.
כבר בגנון טענה הגננת ש"יש לו בעיות רגשיות". אך אח"כ תפקד במשך מס'שנים מעולה, הצליח בלימודים ובחוגים וגם חברתית. בערך מאז שנולדה אחותו ?? חל השינוי בו אך הוא הולך ומחריף ומתבטא גם בבית הספר בשנתיים האחרונות, לעיתים אנו נמצאים בתסכול רב מול חוצפתו ,עקשנותו ומגיבים אף בהרמת יד, הוא מרבה לריב עם אחיו,ברור לי כי אנו זקוקים לעזרה דחופה ולא ברור לי לאיזה כיוון לפנות- נוירולוגי, תחושתי, פסיכולוגי, פסיכיאטרי..הדרכה.. גם העניין הכלכלי בטיפולים הוא לא פשוט בגללוחשוב לי לפנות לכיוון נכון ולא להתרוצץ בין גורמים שונים. אודה לעזרתכם,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולים שונים
זהורית אסולין שמחון09/05/2009לי נשמע שהקושי הוא רגשי ולכן כדאי לפנות לפסיכולוג. הפסיכולוג צריך כמובן להכיר את הרקע התחושתי של הילד ואת ההסיטוריה ההתפתחותית שלו. אך אם אתם מבולבלים מהכיוון שאליו צריך ללכת אני מציעה ללכת לרופא משפחה ולהתייעץ עימו ומשםפ במקרה הצורך לקבל הפניהה לרופא אחר שמתאים. כל אלו שירותים שניתנים במסגרת הקופה ואינם כרוכים בתשלום חריג. כשיהיה כיוון ברור לבעיה תוכלו להחליט על המשך הטיפול שבו אתם מעוניינים. כיוון נוסף הוא להתייעץ עם צוות בית הספר מורה ויועצת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפולים שונים
זהורית אסולין שמחון09/05/2009לי נשמע שהקושי הוא רגשי ולכן כדאי לפנות לפסיכולוג. הפסיכולוג צריך כמובן להכיר את הרקע התחושתי של הילד ואת ההסיטוריה ההתפתחותית שלו. אך אם אתם מבולבלים מהכיוון שאליו צריך ללכת אני מציעה ללכת לרופא משפחה ולהתייעץ עימו ומשםפ במקרה הצורך לקבל הפניהה לרופא אחר שמתאים. כל אלו שירותים שניתנים במסגרת הקופה ואינם כרוכים בתשלום חריג. כשיהיה כיוון ברור לבעיה תוכלו להחליט על המשך הטיפול שבו אתם מעוניינים. כיוון נוסף הוא להתייעץ עם צוות בית הספר מורה ויועצת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל ההתבגרות וערך עצמי נמוךאוראל04/05/2009
היי
יש לי ילדה בת 11.5 עמלונית למראה בעלת ביטחון עצמי נמוך וערך עצמי נמוך, בשנה הקודמת היתה בחוגים רבים (גלגליות, קרמיקה ודרמה טרפיה) השנה הפסקנו הכל ותגברנו אותה בחשבון והדבר העלה את הבטחון העצמי והערך העצמי אך לא לגמרי . כלומר בבית הספר ישנו דיווח שהיא נראית פחות עצובה ויותר חברתית לעומת השנה הקודמת. לאחר הקדמה זאת - לנו בבית ישנה בעיה איתה בעניין החוצפה , לדוגמא כאשר מגיעים ארחים היא תמיד תנסה להשפיל בעיקר את אמא שלה, בכל מיני הערות מעליבות ועוקצניות, אנחנו משתדלים לא לענות לה ליד האורחים ולדבר איתה אח"כ, היא מציקה לאחיה הקטנים 6, ו- 3 מרביצה מאיימת קוראת להם "נכשל"כאשר הם עושים ולו טעות קטנה, הן בן ה- 6 מתחיל להאמין שהינו נכשל, כל דרך ההתנהלות איתה היא בצעקות ואיומים. יש לציין שהיא יודעת ילדה מקסימה כשהיא רוצה להראות את הצד הזה שלה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל ההתבגרות
ליאת גרוס04/05/2009שלום אוראל
גיל ההתבגרות הוא גיל מאד מורכב, הן עבור המתבגר והן עבור ההורים. זהו שלב בו ההורות מקבלת תפנית. חשוב להציב גבולות ולא לאפשר התחצפות אך יחד עם זאת חשוב לאפשר גמישות רבה יותר מבעבר. זהו גיל בו היא מנסה להגדיר את עצמה וחלק מהתהליך הוא התרחקות ממכם.
ספרים רבים נכתבו בנושא ואי אפשר לענות על כך במספר שורות. אוכל רק לאמר שאת מתארת שינוי נורמלי. על מנת שבמקביל למריבות יהיה גם קשר המותאם לצרכיה ולצרככם אני ממליצה לקרוא על הורות בגיל זה ואף לפנות להדרכת הורים קצרה על מנת "להעלות על הסוס"
דהרה נעימה
אשמח להתעדכן
ליאת גרוס
מודיעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשואים 2 עם ילדים מצד הבעל..ורד04/05/2009
שלום רב .. אני נשואה לבעל מקסים שגרוש + 2 הילד הגדול בן 8 וחצי יש לו פחדים לאחרונה מלישון אצלנו דבר שהיה בעבר הוא טופל אצל פסיכולוגית וזה חלף לו הוא השתפר המון בהתנהגות ופתאום חזר לאחור שוב חזרו לו הפחדים ..לאחר ששאלתי ובעלי שאל ממה הוא חושש כל כך הוא ענה שאצל אמא הוא ישן איתה במיטה ופה לא !
לכן הוא לא מוכן לשון אצלנו !
דבר שהכעיס מאוד ולאחר שיחה של בעלי עם גרושתו היא הבטיחה שלא תרשה לו להיכנס שוב למיטה שלה אך לדעתי היא כן מרשה מפני שהוא לא מוכן בשום אופן לבוא לישון אצלנו .. והסיבה ברורה..
מה לעשות?
האם לקחת אותו בשישי שלנו לעשות לו כייף כמו תמיד ואז להחזיר אותו בלילה ולמחרת לאסוף שוב? או .. לא לקחת כלל דבר שעשינו בעבר סוג של עונש לא רוצה לישון לא ניקח כלל ואז הוא צילצל וביקש לחזור לישון פעם בשבועיים .. מה לעשות ? יש לציין שלי אין ילדים עדיין אך אני מאוד טובה עם הילדים די סבלנית ומפנקת כאילו היו שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לי
נעמה סבג שמש05/05/2009לי,
אין צורך להכנע ל"סחיטה" של הילד. ילד צריך גבולות, ועליכם להציב אותם.
כמובן ששיחה עם האמא והבהרה שמצב זה פוגע בילד תוכל להועיל.
הילד צריך לדעת שהוא לא חייב לבוא אם אינו רוצה, אבל אם הוא בא אלה הם הכללים של הבית.
אם כיף לו אצלכם אני מניחה שהוא ירפה לאחר שבוע - שבועיים. אני גם מניחה שזה יגרום לאמא לשתף פעולה.
אבל אתם- אל תוותרו ואל תשתפו פעולה. תבהירו עד כמה אתם אוהבים אותו ותהיו שמחים אם יבוא, אך אלה הם הכללים בבית והוא ילמד לקבלם.
תאמרו שאתם מוכנים ללכת ולקנות איתו דבר מה שישן איתו בלילה וייתן לו הרגשה טובה יותר בחדר בו הוא ישן, אך בחדרכם אינו יכול לישון.
תהיו נחושים וזה יעבוד.
בברכה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בבקשה..
ורד05/05/2009תודה שהתייחסת לשאלתי אך יש לי שאלה נוספת לפי איך שאני מכירה את הילד הוא ילד מאוד חכם והוא בדרך כלל "מסובב" את האמא !! מפני שאותנו הוא לא "מסובב" זה משגע אותו ופשוט לא נעים לו להיות כניראה אצלנו .. לדוגמה: בבוקר יום שבת הוא רוצה חטיפים !! דבר שלא מקובל אצלי ואני לא מוכנה לזה רק עד אחרי הארוחת בוקר ואז הוא כועס!! ואומר אצל אמא היא מרשה לי!! אני עונה אצל אמא תעשה מה שאתה רוצה אצלנו לא.
דוגמא נוספת: הוא מאוד מבלגן את חדרו ואנחנו יוצאים כל בוקר אחרי הארוחה לטייל אני מבקשרת שיסדר את הצעצועים שבילגן והוא בעצבים מסדר עם פרצוף כועס ואומר " לא רוצה"!! אני שואלת שבאת לפה היה הכל מסודר? הוא עונה כן .. אז אני מבקשת שתשאיר הכל מסודר כמו שהיה .. כמובן זה לעולום לא כמו שהיה אבל לפחות הוא מבין את העניין ולפי הבנתי אצל אימו כניראה הוא לא מסדר..
הוא לא מוכן להחליף תחתונים בבוקר וגרביים וגופייה שהיו תחת הפיג'מה !! לוקח לי 10 דקות לשוחח איתו שהוא לא יוצא מהבית עד שמחליף לחדשים שאני מניחה לו על המיטה .. בסוף כמובן אני מצליחה בכללללל אך זה מתיש ומעייף מאוד . מה שמביא אותי למסקנה שאימו לא עושה עבודה כל כך טובה או שפשוט גם לה הוא עושה את אותו הדבר והיא בדיוק כמוני נלחמת איתו בכל..
לשאלתי הוא מאוד "תחמן" אם אומר לו שקנינו לו איזה שהוא צעצוע מאוד יוקרתי {בדרך כלל זה יקר כל מה שהוא מבקש מאיתנו} פתאום הוא יבקש ויצלצל כל 5 דקות לאבא שלו שיאסוף אותו לישון אצלנו בשביל הצעצוע הזה ..! מה שמביא אותי לשאלה האם הילד אגואיסט? האם פשוט עושה מה שמשתלם לו ?
אז האם להסכים לזה שהוא לא יבוא כמו שהוא רוצה ? כי כל דבר שהוא רוצה בדמעות הוא מסיג מאימו ..האם גם עכשיו להסכים לזה?
נכון שאני לא אימו אך אני חושבת שצריך להציב לו גבולות מפני שהוא רק בן 8 וחצי מה יהיה בגיל ההתבגרות ?
תודה מחכה לתשובה .. לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההורים גרושים וגבולות
נעמה סבג שמש05/05/2009לי שלום,
את מתארת פה מצב בעייתי. זנה נכון שיש להציב לילד גבולות, ויכול להיות שבבית אימו אינו זוכה להם, אך פה אמור להכנס האב לתמונה. את מציגה את עצמך כדומיננטית מולו. לא אתפלא אם יאמר לך שאת לא אימו ולא תאמרי לו מה לעשות.
את באמת צריכה לערב יותר את האב. האיסורים וההנחיות, נכון שיבואו מאבא, ולא ממך.
מעבר לכך, חשוב שתשבו איתו ותכתבו תקנון לבית. מה מותר ומה אסור. רשמו גם את דרישותיו.
חשוב שגם תתפשרו איתו. למשל, האם זה קריטי שיחליף תחתון בבקר? האם זה קריטי שיקבל ממתק רק כקינוח? תחשבו מה קריטי בעבורכם, אך תדעו שעליכם גם להתפשר.
בתקנון חשוב שיהיה כתוב גם הדרישות שלו מכם, וגם מה יקרה במידה והצדדיפ לא עומדים במחויבותיהם.
כך, הכל יהיה ברור יותר.
בהצלחה!
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ...
ורד05/05/2009תודה רבה על היעוץ את צודקת אני מאוד דומיננטית עם הילדים אך האב פשוט פחות זו הסיבה הוא יותר איך לומר אדיש ... אז זה חשוב לי ...
אבל אני ייתן לו יותר להכנס ממני מקווה שזה יעזור ..
יש לציין שאפילו אני מתכתבת עם האם בהודעות בניד רק לגביי הידלים {היא בטח לא מבינה את הסוגיה הזו שהם כל כך חשובים לי } .. אולי באמת אני ירפה .
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא רוצה לישון במיטתואילנה04/05/2009
אודה לכם אם תתיחסו להודעתי בהקדם האפשרי!!!!!
בנוסף רציתי להוסיף שכבר 6 ימים אני נלחמת איתו ומנסה "לחנך" אותו כמובן בדרך טובה.
הילד מעולם לא נרדם במיטתי!
הטקס מתחיל כך: רחצה, בקבוק, מדברת איתו על זה שהוא ילד טוב והוא היום הולך לישון במיטתו, שמתי לו אפילו צעצוע. הוא רק רואה את המיטה שלו, מתחיל לצרוח ומבקש לשכב על הידיים. רק כך הוא רוצה לישון. במשך 6 ימים אני מחזיקה אותו על הידיים 5-10 דקות ומחזירה למיטה. וכך במשך כמה שעות עד 12:00 בלילה, ואח"כ ברגע שהוא מתעורר באמצע הלילהץ.
אתמול זה לקח לי 4 שעות בלילה עד שהוא פשוט התעייף ונרדם לי על הידיים כשאני מחזיקה אותו 45 דקות!!!!!!!!!!!!
חשוב לציין שהילד ואני פשוט מותש, אחותו לא ישנה בגללו וכו'...
הטקס על הידיים היה תמיד,הוא התעורר גם באמצע הלילה, לקחתי אותו קצת על הידיים ואז הנחתי והיה ממשיך לישון.
אבל המצב החמיר אחרי הנסיעה שלי לחו"ל (3 ימים), כשהסבתא שמטפלת בו תמיד הייתה איתו וגם הסבתא השניה.
בבקשה עזרו!
השאלה, האם זה מועיל למשהו בכלל שאני לוקחת אותו על הידיים ואז שמה למיטה? או שלא צריך לקחת בכלל, כי הרי הוא לא מבין כמה זמן הוא נמצא על הידיים - 5 דקוץ או שעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן שנה ושמונה- לא רוצה לישון
אילנה05/05/2009
שלום רב!
הבן שלי בן שנה ושמונה חודשים לא מוכן בשום אופן ללכת לישון במיטה שלו לבד, אלה שאני אשב איתו ואחזיק אותו על הידיים עד שירדם. גם במהלך הלילה הוא מתעורר מספר פעמים וצריך לחזור לאותו טקס. ניסיתי לתת לו לבכות וניגשתי כל 5 דקות בלי להרים אותו על הידיים ,רק מרגיעה ויוצאת, וכך במשך שעתיים או יותר, אך זה לא עזר. יש לציין שהוא מרבה להיות מצונן בליווי דלקות אוזניים חוזרות ועד עכשיו עוד לא צמחו לו את כל השיניים והרבה פעמים יחסתי את היקיצות הרבות שלו לזה שהיה מצונן וכאבו לו האוזניים או שיניים. אבל עכשיו אני מתחילה לחשוב שהבעיה היא יותר מורכבת. אני אישה עובדת והיקיצות שלו מקשות אלי לתפקד במשך היום, אני משש מתמוטטת ועצבנית.
בנוסף רציתי להוסיף שכבר 6 ימים אני נלחמת איתו ומנסה "לחנך" אותו כמובן בדרך טובה.
הטקס מתחיל כך: רחצה, בקבוק, מדברת איתו על זה שהוא ילד טוב והוא היום הולך לישון במיטתו, שמתי לו אפילו צעצוע. הוא רק רואה את המיטה שלו, מתחיל לצרוח ומבקש לשכב על הידיים. רק כך הוא רוצה לישון. במשך 6 ימים אני מחזיקה אותו על הידיים 5-10 דקות ומחזירה למיטה. וכך במשך כמה שעות עד 12:00 בלילה, ואח"כ ברגע שהוא מתעורר באמצע הלילהץ.
אתמול זה לקח לי 4 שעות בלילה עד שהוא פשוט התעייף ונרדם לי על הידיים כשאני מחזיקה אותו 45 דקות!!!!!!!!!!!!
הטקס על הידיים היה תמיד,הוא התעורר גם באמצע הלילה, לקחתי אותו קצת על הידיים ואז הנחתי והיה ממשיך לישון.
אבל המצב החמיר אחרי הנסיעה שלי לחו"ל (3 ימים), כשהסבתא שמטפלת בו תמיד הייתה איתו וגם הסבתא השניה.
בבקשה עזרו!
השאלה, האם זה מועיל למשהו בכלל שאני לוקחת אותו על הידיים ואז שמה למיטה? או שלא צריך לקחת בכלל, כי הרי הוא לא מבין כמה זמן הוא נמצא על הידיים - 5 דקוץ או שעה?
אודה לכם אם תתיחסו להודעתי בהקדם האפשרי!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשנת פעוטות
נעמה סבג שמש05/05/2009היי לולה,
אין ספק שבעיה בריאותית אכן משפיעה על שגרת שינה טובה. אבל אני מניחה שהדלקות לא קיימות באופן תמידי. לכן, בזמנים שהוא בריא עלייך להקפיד על כללים ברורים. עלליך להבהיר לו ולהכין אותו כבר במהלך היום, שאת לא הולכת להרים אותו על הידיים. שזה מעייף אותך וכבד לך ואת לא עושה את זה יותר. ולא משנה כמה הוא יבכה. גם תאמרי לו זאת. כמובן שכשהוא יבכה את תהיי לידו, תהיי נוכחת, לא תביעי כעס ותכילי אותו. תצטרכי לעזור לו להתמודד עם רגשותיו, אך בהחלט לא תיכנעי ותרימי אותו.
זהו הרגל לקוי שייקח כמה ימים של נחישות, עקביות ואסרטיביות כדי לתקן.
היי עקבית, ותצליחי.
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 2.8 שקשה לה לעשות קקי בשירותיםסיגל04/05/2009
שלום -
הילדה שלי בת 2.8 בחופשת הפסח התחלנו בגמילה מטיטולים, התחלנו עם סיר ולאט לאט לא הצטרכה אותו, כי גם בגן השירותים קטנים וידידותים. ובבית עם ישבנון ואפילו בלי...
כיום עושה יפה פיפי בשירותים, גם בגן אומרת שצריכה ואין פספוסים.
בלילה מההתחלה הייתה בלי טיטול, (היתה קמה יבשה גם שהייתה עם טיטול מכיוון שלא שותה הרבה לפני שינה, ולא קמה באמצע הלילה לשתות...)
הבעיה - בימים הראשונים לגמילה (עוד שהיתה עם הסיר) עשתה 3 פעמים (בשלושה ימים) קקי בסיר ואז היתה קמה ומסתכלת מה יצא לה מהגוף ומתחילה לבכות וקצת בלחץ...
ומיד הסברתי שכל הכבוד ושזה טוב, אבל מאז הפסיקה, היו יומיים שלושה של התאפקויות (כי כל פעם שהיה לה קקי והיינו הולכות לשירותים אז היתה בוכה אומרת שאין ולא עושה)
ואז התחלתי לשים לה טיטול רק בשביל שתעשה קקי ומיד מורידים (כדי למנוע את ההתאפקויות)
ומסבירה לה שבנתיים נעשה בטיטול ,עד שתלמד לעשות בשירותים.... (והיא גם אומרת את זה)
אז מבקשת טיטול לקקי ומיד מחליפים גם בגן....
השאלה - האם פתרון הזמני של טיטול זה טוב?
איך עוברים לשלב שהיא עושה בשירותים? (כי בפעם הראשונה שעשתה בסיר קיבלה מתנה גדולה ותמיד אני מסבירה לה שזה טוב וחשוב לעשות וכמו הגדולים גם אימא ואבא...)
וכל הזמן כשיש לה אומרת שזה ריח לא נעים ומגעיל....
הערה - יש לה ספרים בנושא שמאוד אוהבת, סיר הסירים ושלום לחיתול.
וזו ילדה מאוד בוגרת ונבונה שמבינה עניין מכירה את כל ההסברים וחוזרת עליהם.
דרך אגב, אני צריכה ללדת באוגוסט...
מה לעשות?? מצד אחד אני לא רוצה ללחוץ עליה יותר מדי, כדי שלא תתאכזב שלא מצליחה...
מצטערת על האורך...
תודה רבה מחכה לתשובתכן
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם על השאלה שלי - תשובה? תודה!
אורית04/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקקי בשרותים
ליאת גרוס04/05/2009שלום אורית
בעיות עם גמילה מקקי הן שכיחות ובדרך כלל פתירות
שלב הביניים הזה של לשים חיתול לקקי אינו אידאלי כי עלול להפוך להרגל נוח ולמנוע התקדמות של תהליך הגמילה.
חשוב שהילדה לא תקבל מסר מכם או מהגגנת או מסבתא שקקי זה מגעיל או מסריח. ההפך חשוב לתת לו מקום של כבוד. להשוויץ בו קצת, להסביר שזה משהו חשוב. לא לשדר דחייה אלא גאווה.
כדאי לשבת לידה בסיר או בשירותים ובלי לחץ פשוט לשבת שם עד שיוצא. להבטיח מתנה על כל קקי שיוצא ולתת אותה מייד אח"כ. במקביל להתקשר לאבא או סבתא כדי לספר בגאווה (בנוכחות הילדה כמובן) על ההצלחה. אח"כ ללכת איתה לשירותים, להוריד את המיים יחד וכו'.
בדר"כ ילדה שכלכך נגעלת מקקי שמעה מישהו אחר נגעל מזה... זה לא בא לבד...שווה לבדוק ולשדר מסר אחר
בהצלחה
ליאת גרוס
מודיעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לתשובת ליאת - קקי בשירותים
אורית05/05/2009שלום ליאת -
קודם כל, תודה על התגובה.
אני תמיד אומרת כל הכבוד בהתלהבות על כל פעם שעושה בשירותים, וכמה היא גדולה ושזה טוב וחשוב לעשות קקי בשירותים. ותמיד תוגמלה בהפתעות...
אבל היא לא מוכנה בכלל לנסות ולשבת באסלה כדי לעשות.
בימים הראשונים לגמילה שעשתה בסיר קקי, אז היתה קמה מסתכלת מה יצא לה מהגוף, וקצת בוכה ונלחצת, אבל מיד עודדתי והתלהבתי וקיבלה בפעם מהראשונה לקקי בסיר מתנה גדולה....
ודווקא סיפרנו לסבא סבתא ועשינו מזה רעש גדול היא גם אומרת שהיא גדולה וגיבורה.
היום למשל הרגישה שיש לה קקי וביקשה טיטול ואומרת כמו שאני מסבירה לה שזה בנתיים, עד שתלמד לעשות בשירותים...
שאלתי אותה אם רוצה לנסות לעשות בשירותים אבל בוכה ולא רוצה....
אז שמנו טיטול ואמרתי לה שתהיה בחדר שירותים עד שתסיים, (היתה עם דלת פתוחה) במקרה אמא שלי נכנסה והילדה ישר אמרה לה: אני עושה משהו חשוב...
זה כאילו היא מבינה את כל ההסברים, אבל לא מוכנה לשבת באסלה כדי לעשות....
מה לעשות?
אני גם לא רוצה ללחוץ עליה להצליח (למרות שאני רוצה שזה יקרה כבר...)
יש סיכוי שזה יבוא ממנה?
יש לציין שאני צריכה ללדת באוגוסט...
חשבתי אולי להגיד לה שהטיטולים נגמרו...
מה דעתך?
סליחה על האורך....
מחכה לתשובתך
תודה רבה אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקקי בחיתול בשרותים
ליאת גרוס05/05/2009אולי כדאי לנסות כשלב ביניים שתשב עם החיתול באסלה
מה דעתך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני אנסה!! תודה רבה על התשובות!
סיגל06/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 4 וחציסיגי04/05/2009
הילד שלי בגן טרום חובה אינו מתחבר עם ילדים בגן נראה מפוחד בגינה הציבורית ותמיד מפחד שיקבל מכות מהילדים אינו משתתף בפעילות בגן והוא די בודד בגן במשך כל היום רציתי לדעת מה כדאי לי לעשות בנידון
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיים חברתיים לילד בן 4 וחצי
ד''ר שירי שדה שרביט04/05/2009סיגי שלום,
הקושי החברתי שאת מציינת - הימנעות מיצירת קשרים, חשש מתוקפנות של הזולת כלפיו, אי שיתוף פעולה עם הפעילויות בגן וכדומה, הם מדאיגים ולא רצויים עבור בנך. חברים הם דבר חשוב מאוד עבור ילדים (ומבוגרים), בדיוק כמו אוכל ושעות שינה.
כדאי להתייעץ עם הגננת ופסיכולוג הגן על מנת לקבל את התרשמותם וסיועם במידת האפשר. כמו כן, כדאי לנסות ולחבר אותו לילד/ה אחד/אחת, שקט ועדין יחסית - להזמינו לביתכם או ליזום מפגש משותף במשחקייה או מקום אחר לפי תחביביו של בנך. בעת המפגש, חשוב שאת תעזרי לבנך ליצור קשר עם הילד האחר ולתווך לו כיצד ניגשים לזולת, כיצד יוצרים קשר וכיצד פותרים בעיות. במידה והבעיה אינה נפתרת אני ממליצה בחום שתפנו להתייעצות עם פסיכולוג המטפל בילדים. קשיים חברתיים פוגעים מאוד בהתפתחות הילדים, וטוב שאת מעורבת בכך ותוכלי לעזור לו.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופה לגבי ילד בן 6 שיש לו פחדגלית04/05/2009
שלום,
יש לי ילד בן 6 שהולך לגן עירוני,מתחילת השנה היה הכל בסדר,ורק עכשיו לפני 3 שבועות הכל התהפך,לא מוכן להיכנס לגן,בשבוע הראשון הגננת והסייעת היו צריכים לקחת אותו לתוך הגן כשהוא בוכה בהיסטריה.
ועד היום הוא לא מוכן להיכנס לגן אלא רק אם הסייעת באה החוצה ולוקחת אותו והוא גם כל בוקר שואל אותי אם אבא יבוא לאסוף אותו מהגן,ובלילה הוא מתעורר מחלומות שהוא חולם שמשאירים אותו לבד בבית. אפילו הוא מפחד לעלות למעלה מהבית והחוצה לבד זה משהו שלא היה קודם לפני.
ועוד דבר הוא עושה הכנה לכיתה א,בהתחלה הכל היה בסדר ועכשיו הוא לא מוכן להיכנס לכיתה אלא רק אם אני (אמא) נכנסת או אם סבתא שבדרך כלל היא לוקחת אותו לחוג.
והיינו בשתי מפפגשים בבית הספר שהוא ילמד והוא לא מוכן להיכנס לבד למרות שכל החברים שלו שם,והוא גם אמר לי שהוא מפחד מבית הספר
אני צריכה יעוץ מה לעשות ואיך לפתור את הפחדים שלו,ואיך אני אתמודד עם הבית ספר החל מספטמבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד לקראת מעבר לביה"ס
ד''ר שירי שדה שרביט04/05/2009גלית שלום,
לא ברור משאלתך האם הפחדים של הילד מכוונים סביב המסגרות החינוכיות (גן, בי"ס) או שהם רחבים יותר. כדאי לבדוק באיזו מידה הילד חרד מביה"ס, אלו ציפיות ופחדים קשורים בעיניו למעבר לכיתה א' וכדומה. אמרת שהוא נמצא בהכנה לכיתה א', לא ברור מאיזו סיבה, אולם גם הדבר עשוי להשפיע על מוכנותו להשתלב במסגרת החדשה. דרך דברייך עבר גם מתח שאת שרויה בו, גם כאן לא ברור מדוע, והמתח עלול להעצים את החרדה של הילד, מבלי שתתכווני לכך.
אני מציעה שבאופן התחלתי, תתייעצו עם פסיכולוג הגן, אשר מכיר את הילד ויכול לצפות בהתנהגותו. במידה ואתם חשים עדיין במתח של הילד או שלכם לקראת הכניסה לבית הספר, תוכלו להיעזר בהתייעצות ובהדרכה הורית אצל פסיכולוג המטפל בילדים.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה דחופה לגבי ילד בן 6 עם פחדים
גלית05/05/2009היתה לי שיחה פעם אחת עם הפסיכולוגית של הגן והגננת לפני שכל הפחדים התחילו ולפי הגננת הכל היה בסדר,הבעיה שהפסיכולוגית של הגן כבר לא מגיעה לשם יותר וזה גם קצת בעייתי בשבילי להיפגש איתה בגלל שעות העבודה שלי.
מה ששכחתי לציין זה שביני לבעלי יש הרבה ויכוחים ומריבות וכמה פעמים בעלי אמר בנוכחות הילד שקשה לו להתמודד עם הילדים והוא רוצה לעזוב לתקופה,למרות שזה לא קרה כי אמרתי לו זה לא יפתור את הבעיות עם הילד זה רק יעשה את זה יותר גרוע,האם הפחדים שישאירו אותו לבד והמעבר לבית הספר קשור לזה ,איך להתמודד עם זה שהכל יחזור לקדמותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגלית
נעמה סבג שמש05/05/2009היי,
כמו ששירי כתבה לך, הבעיה מורכבת מידי וחשוב לערב פסיכולוג ילדים כדי לבדוק ממה נובעים הפחדים ובכדי שיעזור בטיפולם.
אני מבינה ששעות העבודה שלך מגבילות, אך יש מצבים שהם מעל לכך, ולכן השתדלי לשם כך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן חמש ו-3 חודשיםרעות03/05/2009
שלום,
בני בן חמש ו-3 חודשים ,אח בכור לאחות בת שלוש וחודשיים. הוא מאוד נבון ופיקח לגילו, מאוד עקשן, רגיש ומתוסכל בקלות.
בבית אני הרבה פעמים מוצאת את עצמי חוזרת ומבקשת ממנו דברים - אך הוא לא מקשיב לי, לפעמים זה מרגיש כאילו הוא עושה דווקא וממני זה גוזל המון כוחות.
בגן- יש לו בעיות משמעת קטנות ולעיתים הוא אינו מקשיב לדברי הגננת. הוא מאוד רגיש ונפגע מילדים בקלות רבה. בעיה נוספת היא שהוא נמשך לילד האלים של הגן, למרות שהילד הזה מכה ומציק לו ולמרות בקשותיי שלא ישחק עימו.
ובעיה אחרונה בינתיים- בבקרים לא כל כך קשה לו להפרד ממני שהוא הולך לגן, אך הוא מאוד מתגעגע במהלך היום והרבה פעמים קורה שמתקשרים אליי מהגן בטענה שהוא בוכה ומתגעגע ואני באה לאסוף אותו מוקדם יותר (אני לא עובדת כרגע).
הייתי בסדנאות הורות ואף נפגשתי עם יועצת חינוכית, אך אני מרגישה דווקא צורך לחזק את בני ע"י עזרה מבעל מקצוע. אין לי מושג למי אני יכולה לפנות. אשמח לקבל את עזרתכם.
המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרעות,
ד''ר שירי שדה שרביט04/05/2009רעות שלום,
נראה שגם המסגרת החינוכית וגם את מתקשים לעתים בהתמודדות עם ילד כ"כ מאתגר שיודע מה הוא רוצה, וכיצד לתפעל את המבוגרים. מאוד נדיר שגננות מתקשרות להורים ואינן מצליחות להרגיע את הילד, בשלב כה מתקדם בשנה, ולכן כדאי לבדוק במה מדובר כאן - במניפולציה שהוא גילה שעובדת על הסביבה, בחרדת פרידה עוצמתית במיוחד, בקושי להרגיע את עצמו כשהוא מתוסכל, או בשילוב של הגורמים הללו.
נראה לי שכדאי שתבררי את הנושאים הללו באופן מעמיק יותר עם פסיכולוג המטפל בילדים, כמובן שבשילוב אבי הילדים, במידה והוא מעורב בגידולם. תוכלי לכתוב לי היכן את גרה ואפנה אותך למרפאה ציבורית או לפסיכולוג פרטי באיזורך.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך שאלה....
רעות04/05/2009שירי תודה,
אבי הילדים מעורב בגידולם. הוא עובד הייטק וחוזר מאוחר הביתה כך שרוב הזמן אני עם הילדים.
אני לא חושבת שיש לעמית בעיה להפרד ממני -מכיוון שבמקרים אחרים הוא נפרד בקלות -כשהולך לחברים, אצל סבא וסבתא, בחוגים. הבעיה מתעוררת רק כאשר הוא הולך לגן.
מה לגבי המשיכה שלו לשחק דווקא עם הילד הכי אלים בגן למרות שהנ"ל מציק לו? על מה זה יכול להעיד?אני חושבת שהוא מנסה לתת לילד הזה כל פעם צ'אנס מחדש ואינו מבין שזה דפוס ההתנהגות של הילד ושהוא רק ימשיך להפגע.
אנחנו גרים בפתח תקווה ואשמח אם תכווני אותי למי אוכל לפנות.
תודה רבה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרעות
ד''ר שירי שדה שרביט07/05/2009עולות לי כמה השערות לגבי הסיבות בעטיין לעמית קשה להיפרד בגן - ייתכן שבסביבות שהן יותר אינטימיות ובהן יש יותר היענות מיידית לרצונותיו, קל לו יותר. בעוד שבגן הוא נאלץ להתחלק עם יותר ילדים. כמו כן, ייתכן שמול הצוות בגן הוא מצליח יותר לבטא את רצונותיו כשהוא עושה זאת באופן "דרמטי", ועם אחרים הוא עשוי להיות יותר פשרן. אבל אלו השערות מאוד בסיסיות, מבלי להכיר אתכם.
בנוסף, ילדים בגילו של בנך לרוב לא מפגינים התנהגויות חברתיות מאוד מורכבות כמו "לתת צ'אנס" לחבר. כנראה שבחבר האלים יש דברים שמוצאים חן בעיניו ומושכים אותו - אולי כל עוד הם משחקים ולא אלימים מדי, הדבר נעים לו. אגב, גם אצל חיות שונות ניתן לראות את הזכרים הצעירים עסוקים ב"התגוששות" חסרת מטרה. כלומר, זו התנהגות טבעית מצדו של עמית.
לגבי הפניה, למיטב ידיעתי יש מרפאה ציבורית טובה בפתח תקווה. אם תרצי שאפנה אותך לפסיכולוג פרטי מומלץ באיזורך, צרי עמי קשר טלפוני.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן שנה ושמונה- בעית שינהאילנה03/05/2009
שלום רב!
הבן שלי בן שנה ושמונה חודשים לא מוכן בשום אופן ללכת לישון במיטה שלו לבד, אלה שאני אשב איתו ואחזיק אותו על הידיים עד שירדם. גם במהלך הלילה הוא מתעורר מספר פעמים וצריך לחזור לאותו טקס. ניסיתי לתת לו לבכות וניגשתי כל 5 דקות בלי להרים אותו על הידיים ,רק מרגיעה ויוצאת, וכך במשך שעתיים או יותר, אך זה לא עזר. יש לציין שהוא מרבה להיות מצונן בליווי דלקות אוזניים חוזרות ועד עכשיו עוד לא צמחו לו את כל השיניים והרבה פעמים יחסתי את היקיצות הרבות שלו לזה שהיה מצונן וכאבו לו האוזניים או שיניים. אבל עכשיו אני מתחילה לחשוב שהבעיה היא יותר מורכבת. אני אישה עובדת והיקיצות שלו מקשות אלי לתפקד במשך היום, אני משש מתמוטטת ועצבנית . אשמח אם תעזרו לי איך ללמד אותו להרדם ולישון לבד במיטתו. לתשובתכם אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא קילתי תשובה
אילנה04/05/2009לא קיבלתי תשובה, דילגתם אלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד שמסרב לישון במיטתו
דנה04/05/2009אודה לכם אם תתיחסו להודעתי בהקדם האפשרי!!!!!
בבקשה עזרו!
השאלה, האם זה מועיל למשהו בכלל שאני לוקחת אותו על הידיים ואז שמה למיטה? או שלא צריך לקחת בכלל, כי הרי הוא לא מבין כמה זמן הוא נמצא על הידיים - 5 דקוץ או שעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)