פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי ילדה בת 7
    ורד
    18/04/2009

יש לי ילדה בת 7. מאז שהיא קטנה , לא הייתה לה בעיה להרדם. תמיד הינו שנים אותה בחדר, נשיקת "לילה טוב" ויוצאים מהחדר. בתקופה אחרונה, ואני מדברת על תקופה די גדולה של כ-4 חודשים היא מפחדת להרדם. כל ערב לפני שהיא נרדמת היא אומרת שהיא נלחצת שהיא לא תרדם, 20 פעם הוכת לשירותים ודורשת שאחד מאיתנו ישב בחדר ליד החדר שלה (שנשאר באותה קומה).
    זה הגיע לזה שהיא הלכה פעמיים לישון אצל חברה ואספנו אותה בלילה בגלל שהיא לא הצליחה להרדם.פעם אחרת, כשהייתה אצל חברנ אחרת - פשוט לא ישנה מ-3 וחצי בבוקר, ועד 3 וחצי בבוקר ישנה אולי שעה.
    צריך להגיד שבבית, אחרי כל האמירות שהיא לחוצה והיא לא תרדם, היא נרדמת די מהר וישנה טוב עד הבוקר, זאת אומרת שהיא ישנה בסה"כ מ 9 בערב עד 7 בבוקר לפחות.
    מה צריך לעשות עם זה, אם בכלל? לתת לזה לעבור עם הזמן? לטפל בזה?
    תודה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי ילדה בת 7

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחדים בלילה

ליאת גרוס
    19/04/2009

שלום ורד
    את מתארת משהו נורמטיבי אבל שנמשך כבר יותר מידי זמן. אם זה היה עניין של מספר שבועות הייתי מציעה לחכות ולראות מה קורה. תקופה של ארבעה חודשים כבר מצריכה התערבות כדי שהפחדים יעלמו ולא יוכללו גם לדברים נוספים בחייה.
    כדאי לפנות לטיפול פסיכולוגי על פי הגישה הקוגנטיבית התנהגותית . זהו טיפול קצר הממוקד בנושא הפחד. חבל שתסבול...
    שאלות נוספות למחשבה:
    האם קרה משהו מיוחד לפני ארבעה חודשים ?
    האם מרוויחה משהו מהפחד הזה ? (אל תעני ישר שלא, תחשבי)
    האם יש מישהו אחר בבית הסובל מחרדות או מתקשה מאד בהרדמות ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובתך והמשך שאלה....

ורד
    19/04/2009

שלום,
    ראשית, תודה רבה על תשובתך,
    דבר שני - תשובות לשאלות שלך :
    1. לא קרה שום דבר מיוחד לפני שזה התחיל, ךפחות לא זכור לי.
    2. היר מרוויחה מזה שאנחנו מנסים להרגיע אותה ולא זזים מהחדר שליד עד שהיא נרדמת, אבל מצד שני היא סובלת כי היא אמיתי לא מצליחה להרדם, למרות שרוצה, כמו לדוגמא לא הצליחה להרדם אצל חברה שלה.
    3.אין מישהו בבית עם פחדים נוספים.

את עדיין חושבת שזה דורש טיפול?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים בלילה

ליאת גרוס
    20/04/2009

אני חושבת שטיפול יכול לעזור לקצר את תקופת הסבל ולמנוע אפשרות להתדרדרות במצב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שלוש
    יפית
    17/04/2009

מה דעתכם על אמא שמאפשרת לבן שלוש לשחק עם הציצי שלה לפני קהל

לקביעת תור
    סגירה
    בן שלוש

הוספת תגובה

• ליפים

ליאת גרוס
    18/04/2009

ההתנהגות שאתה מתאר אינה נורמטיבית או מקובלת חברתית. מבחינה פסיכולוגית לא נעשה נזק משמעותי לילד או לאמא .
    למה אתה חושב האם מאפשרת לבנה להתנהג כך? האם זה קורה בתדירות גבוהה? מה משיגה בכך האם? האם הילד עושה זאת על מנת להרגע או סתם להשתעשע? האם האם מתקשה להציב לו גבולות בתחומים נוספים? חסרים לי פרטים על מנת להבין את הסיטואציה.
    והכי חשוב בעצם - מה מדאיג אותך ולמה?
    מחכה לתגובתך
    ליאת. ג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולי היא מנסה לעורר מינית את הסובב

יפית
    18/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זאת אפשרות אבל...

ליאת גרוס
    19/04/2009

שלום יפים.
    יכול להיות שהיא מנסה לעורר מינית את הסביבה אבל יכול להיות גם שהיא פשוט מנסה לעצבן את הבעל...
    יכול להיות גם שזה לא זה ולא זה.
    מה הקשר שלך אליה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יקיצות לילה
    יוליול
    17/04/2009

בני בן 3 ואך פעם לא היו לו בעיות של הרדמות . כל ערב הוא הולך לישון ללא בעיות בסביבות 20:30 . מה שכן הוא מתעורר כמעט כל לילה . בכל פעם בשעה אחרת . כשהוא מתעורר הוא קורא לי ואז מבקש לבוא לישון איתי או שהוא פשוט מאד קם ומגיע למיטה שלי.

לי זה מאד מפריע בעיקר בגלל שאני כבר לא ממש ישנה אחרי שהוא מגיע למיטה.

איך גורמים לו לישון לילה רצוף?
    תודה על העזרה

לקביעת תור
    סגירה
    יקיצות לילה

הוספת תגובה

• תלוי בך

ליאת גרוס
    18/04/2009

שלום לך.
    הדרך לגרום לו לישון לילה רצוף היא קודם כל ללמד אותו שכשמתעורר אמור לנסות להרדם מחדש. כיום, כשמתעורר מתקשה להירדם ויודע שיש לו אפשרות להגיע אלייך. ברור שהכי כיף וקל להירדם עם אמא ולכן כשמתעורר קם באופן מוחלט ומחפש אותך.
    אם תבהירי לו( ולעצמך קודם כל) שאופציה זו לא קיימת, יתקומם, יבכה אבל בסוף יפנים ואז עם הזמן, כשיתעורר פשוט יסתובב לצד השני וימשיך לישון (כמו שקורה לכולנו).גם הוא וגם את תרוויחו.
    לכן, בלילה הבא שיתעורר תגשי אליו ותאמרי לו שאת נותנת חיבוק ונשיקה ואז הולכת והוא צריך להירדם לבד. תסבירי שאת ממש מחוץ לחדר אבל שלו אסור לצאת מהמיטה . הוא יבכה ויעשה את כל המניפולציות שמכיר אבל אם תהיי שלמה עם עצמך (ואת יכולה להיות) הוא יפנים את המסר. אם יוצא מהחדר תחזירי אותו למיטה בלי חיבוקים נוספים. לא יגרם לו שום נזק רגשי ויש לו אותך מספיק במשך היום. צפי לכמה לילות קשים ואח"כ ללילות רבים וארוכים של שינה רצופה.
    אשמח להתעדכן איך הלך
    לילה טוב
    ליאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמעט בת 4 אדישה
    נטלי
    17/04/2009

שלום,
    בתי בת 4 בוגרת מאד וחכמה. מגיל צעיר הבחנתי בדפוס התנהגות של פאסיביות אדישות חוסר שיתוף פעולה והימנעות מהשתתפות במשחקים עם אחרים, בעיקר כשיש הרבה ילדים בסביבה- למשל כמה פעמים כשהגענו לימי הולדת היא העדיפה לשבת בצד איתי.
    היא מאד עדינה לא נדחפת, תמיד אחרונה בתור . לא יוזמת אלא קצת נגררת לעשות מה שילדים אחרים מציעים לעשות (אך משתדלת שאלו יהיו דברים שמותר לעשות). אני מרגישה שהרבה פעמים היא רוצה אבל משהו מונע ממנה והיא מעדיפה להיות בעמדה שיפנו אליה יטפלו, יציעו לה להשתתף ואף ילוו אותה ויהיו איתה.
    גם בגן הגננת דיווחה לנו שהיא מזהה אדישות וחוסר עניין לגשת לפעילויות גם אם הן חדשות ואמורות לעניין אותה.
    האם אני כהורה אמורה לעשות משהו בענין? לפנות לפסיכולוג? ייעוץ או להמשיך כרגיל?

לקביעת תור
    סגירה
    כמעט בת 4 אדישה

הוספת תגובה

• קשרים חברתיים

זהורית אסולין שמחון
    17/04/2009

ביתך אינה חייבת להיות בעמדה של יוזמת, יכול להיות שבאישיותה היא מעדיפה לתת לאחרים להוביל אותה, השאלה האם היא נמנעת מקשר חברתי, האם היא מתבודדת במהלך היום, מה קורה כשהיא מזמינה חברים אליה הביתה, מה קורה כשהיא עושה איתם משהו שהיא אוהבת ונהנית. צריך לשים לב האם האדישות הזו היא נמנעות וזהירות מקשרים חברתיים, או לחלופין פשוט נטיה להיות שותפה במשחק אך באופן פחות בולט . ייתכן שאין כלל בעיה חברתית ואולי מוקד הקושי הוא אחר, למה הגננת מתכוונת כשהיא אומרת שהיא אינה מתעניינת בכלום האם היא נמנעת מפעולות מסויימות אם כן מה מאפיין פעילויות אלו, כיצד היא מתנהלת בבית מה היא אוהבת לעשות. ציידתי אותך בשאלות רבות שיאפשרו לך הסתכלות ונסיון לבדוק האם התנהגותה טבעית או ביטוי לקושי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים בבית
    רחל
    17/04/2009

ביתי בת 9 פוחדת מכל מיני פעילויות בבית , למשל ללכת לשרותים לבד בשעות הערב משהו מבני הבית צריך להיות בקרבת השרותים, לישון לבד בחדרה וכאשר אני יושבת לידה והיא נרדמת ,בחלק מהפעמים היא מתעוררת כעבור שעתיים לערך ומתקשה להרדם שוב.
    אני מציינת שהיא לא פוחדת לצאת בשעות היום לבדה היא יוצאת לבד לכל מיני מקומות בסביבתה .
    הפחד שלה לא חדש אך עם עליות וירידות.
    בבי"ס היא מתפקדת כרגיל, הולכת בשמחה ומצליחה מאד בין חברותיה.

המון תודות
    רחל

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים בבית

הוספת תגובה

• שאלה

זהורית אסולין שמחון
    17/04/2009

רחל תארת בקצרה את ביתך, אך לא נשאלה שום שאלה. כדי להיות מדוייקת ככל הניתן במענה שלי אלייך האם תוכלי לכוון אותי מהי שאלתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים

רחל
    18/04/2009

שלום
    שאלתי היא איך אני אמורה להגיב? האם יש צורך בעזרה מקצועית? בזמן החופשה נהגתי בה ביד רכה, היא נרדמה לידי ואח"כ העברתי אותה למיטה (בידיעתה) ובחלק מהפעמים היא חזרה למיטתי שוב . (הפחד שלה נראה מאד אמיתי) .
    תודה
    רחל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן שלוש וחצי
    ריקי
    16/04/2009

שלום רב
    יש לי בן בן שלוש וחצי (הוא תאום יש לו אחות) ושמתי לב שמגיל צעיר הוא תולש שיערות או שמוצא כאלו ומשלפף על המוצץ או מכניס לפה. אני כועסת ואומרת לו והוא ממהר להוציא או לזרוק.
    אני מאוד מודאגת מהתופעה. מה פירושה? מה ניתן לעשות? האם זה מצביע על בעיה כלשהי? מדובר בילד חיכני, חברותי, רגוע

תודה
    אמא מודאגת

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן שלוש וחצי

הוספת תגובה

• שאלה

ליאת גרוס
    16/04/2009

שלום ריקי
    יש לי שאלה חשובה שתבהיר לי יותר טוב את המצב. האם הבעייה העיקרית היא תלישת השערות או הכנסת שערות שמוצא לפה. באיזה תדירות תולש שערות? האם יש לו קרחות ?
    שאלות נוספות: האם הוא הפחות דומיננטי בתאומות? האם יש סימני מצוקה בולטים? האם עדיין משתמש במוצץ גם ביום ? כל היום?
    אם מדובר בילד חייכני חברותי ורגוע, לא נראה לי שיש סיבה להיות מודאגת מאד (כפי שכתבת) אבל טוב שאת עוקבת. אנא עני על שאלותי כדי שאוכל להתייחס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לליאת

ריקי
    19/04/2009

ליאת שלום
    תודה רבה על ההתיחסות.
    באשר לשאלותיך, בהתחלה הוא היה תולש , אין קרחות ,סיפרנו אותו וזה כמובן פחת. הוא כן אוסף שיערות ומכניס לפה, כשאני שמה לב אני אומרת לו מיד להוציא, שמתי לב שהוא אוסף ובודק אם אני באיזור ורואה...
    הוא היה הפחות אסרטיבי בין התאומים אם כי לאחרונה הוא התחיל לעמוד על שלו הרבה יותר וגם להחזיר לה. שניהם עדיין עם המוצץ. אני מנסה כמה שפחות. רק לו יש דובי קטן שהוא קשור אליו
    הקטע עם איסוף השיערות מאוד מדאיג אותי. הוא מאוד חברותי ואוהב חברים אבל הגננת ציינה שהוא לפעמים חסר חסר ביטחון וממהר להגיד שאני לא יכול...
    שניהם באותו הגן.

תודה תודה!!!!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשורה טובה

ליאת גרוס
    20/04/2009

שלום ריקי. העובדה שאינו תולש שערות באובססיביות היא מאד מעודדת. תלישת שערות כזו הייתה מעידה על חרדה ומתח מדאיגים. ההרגל של איסוף שערות לא מובן לי אבל לא נראה מדאיג.
    האם הוא עושה את זה גם בגן או יותר בבית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה!!
    יפית
    16/04/2009

שלום

בתי בת שנתיים ויש לה הרגל היא אוהבת לצבוט לי את היד כנראה זה מרגיע אותה היא לא מוכנה שאף אחד יתן לה את היד חוץ ממני והיא נרדמת ככה כל לילה בנוסף בתקופה האחרונה גם שאנחנו ברכב בנסיעה היא דורשת את היד כאשר אני נוהגת זה בלתי אפשרי ובכלל הנושא מקשה עלינו מאוד זאת אחת הסיבות שהיא איתנו בחדר ישנה עדין ולא עברה לחדר שלה איך אפשר להפסיק את ההרגל הנ"ל אם אני לא נותנת לה את היד היא פשוט צורחת ובוכה, עזרתכם תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה!!

הוספת תגובה

• צביטות ביד.

ליאת גרוס
    16/04/2009

שלום יפית. ילדים רבים אוהבים למשמש חלק בגוף ההורה על מנת להרגע (אצל בני זה היה צוואר ). אבל גיל שנתיים הוא באמת גיל מאוחר מאד ונראה כי ההתנהגות הפכה להרגל חזק אשר פוגע בה ובכם ולכן יש להפסיקו. חשוב שתבינו כי גם היא נפגעת מהעניין כי בעצם נשארת תלויה בכם על מנת להרגע וזה עלול להחליש אותה גם בתחומי חיים אחרים.
    אם אתם רוצים להפסיק את ההרגל (ולדעתי כדאי) צריך להבין שזה יהיה תהליך לא קל. קשה. היא תבכה ולכם אסור להישבר. תתחילו בתהליך רק כשתהיו בטוחים שאתם מעוניינים ויכולים לעמוד בו.
    ראשית כדאי להתחיל ביום ורק בהמשך בלילה (כמו גמילה ממוצץ). תנסו להתעקש לא לתת לה את היד אבל במקביל נסו לספק לה חפץ אחר שתוכל להתעסק בו ויוכל להרגיע אותה. אפשר שבהתחלה אבא ירדים אותה או יסיע אותה ושאת יפית לא תהיי שם (זה יקל עלייך אבל בעיקר עליה). רק כאשר תבין שאתם רציניים היא תוותר.
    מה קורה בגן ? היא ישנה שם ?
    אשמח להתעדכן וללות את התהליך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צביטת יד

יפית
    18/04/2009

ליאת שלום

תודה על תשובתך, לשאלתך בגן היא ישנה ללא יד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צביטת יד

ליאת גרוס
    19/04/2009

שלום יפית
    העובדה שבגן נרדמת ללא יד רק מחזקת את מה שכתבתי. היא מסוגלת ולא נפגעת מכך. זה עניין של הרגל, והרגל אפשר להפסיק. גם כדאי.י כיום הילדה מרגישה את האנטי שלך לתופעה ועלולה לפרש אותו כאנטי כלפיה. חשוב שתדע להרגיע עצמה לבד והרדמות לבד זו ההרגעה העצמית הבסיסית.
    זה יהיה יותר קל לה מאשר לך...
    מקווה שעזרתי
    ליאת ג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתול
    מורי
    16/04/2009

שלום רב,

בני יהיה עוד 10 ימים בן 3 . הוא גמול מפיפי כבר כמה חודשים, בלילה הוא ישן עדיין עם חיתול למרות שלרוב קם יבש.
    קקי הוא לא מוכן לעשות לא בסיר ולא בשרותים.
    בתחילת הגמילה עשה בתחתונים ובהמשך התחיל לבקש שוב חיתול לקקי.
    כל פעם אני אומרת לו שהכי נעים לעשות בשרותים אך הוא לא מוכן , יש לנו סיר , שני סוגי ישבנונים אך הוא לא מוכן .
    הוא מסכים לשבת בישבנון אך לא עושה קקי כשבאמת יש לו קקי הוא לא רוצה לשבת ואין דרך לשכנעו.ניסיתי לשבת איתו והלקריא לו סיפור, עם איזה צעצוע, הבטחתי לו הפתעה אך שום דבר לא עוזר

איך אפשר לעזור לו להתגבר על המחסום הזה?

תודה על העזרה,

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מחיתול

הוספת תגובה

• גמילה

זהורית אסולין שמחון
    17/04/2009

ילדים רבים נוהגים כך. אחת הסיבות היא הפחד ממה שיוצא מהם. בגיל זה הם לעיתים חווים את הצואה כאיבר בגופם ועל כן מפחידה אותם המחשבה שזה פתאום מתנתק מהם נתלש מהם וכך הם מאבדים איבר חשוב. פחד נוסף של ילדים בגילו סביב נושא זה הוא הפחד לשבת באסלה וליפול לתוכה או לחלופין שיצאו דברים מהאסלה ויכנסו לישבן, נסו לבדוק האם הוא חושש מהאסלה מגודלה , ממה שיש בה, אם כך נסו להפוך את זירת השירותים למשחק. נוסף על כך שימו לב אם יש זמנים קבועים ביום שהוא עושה קקי אם כן נסו לשבת איתו בזמנים אלו בשירותים, אולי הטיטול מעניק לו בטחון שלא ישלוט בהתאפקות ויתלכלך. אפשר לבקש ממנו לשבת עם הטיטול על האסלה ולאחר מכן להוריד ממנו את הטיטול ולהפרד מהקקי לתוך האסלה. כל אלו נועדו לעזור לו להתגבר על פחדים שמאפיינים בני גילו בעשיית צרכים בשירותים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עושים
    מיכל
    16/04/2009

שלום רב!
    בתי בת ארבע וחצי. יש לנו כלבה בבית עוד מלפני שהילדה נולדה והן אוהבות מאוד אחת את השניה. אתמול לראשונה לנגד עינייה של בתינו אביה התרגז מאוד וצעק על הכלבה. הילדה נבהלה מאוד ועינייה נתמלאו דמעות והיא כיסתה אותם בידיה. אני אמרתי לבעלי בטון נוקשה שיבסיק מייד ולא יעשה את זה ליד הילדה, אבל הוא לא שמע בקולי. אחר כך הם יצאו לטייל עם הכלבה וכשחזרו הכל כיביכול היה בסדר. התמונה הזאת עומדת לי מול העיניים כל הזמן! בבוקר הילדה אמרה שהיא מאוד עצובה בגלל שאבא כעס על הכלבה. אמרתי לה שאבא אכן כעס, אבל הוא לא ייעשה זאת בצורה כזו יותר. מהבוקר בתי מאוד לא רגועה - היא בוכה מכל דבר קטן, היא ממש איסטרית והיא כל הזמן רוצה את אבא שלה למרות שהיא יודעת שהוא בעבודה ויחזור בערב. יודגש, שהיא מאוד קשורה אליו והוא "הנסיך" שלה. לפעמים נראה שהאהבה שלה כלפיו אף מעיקה עליה. אני מאוד מודאגת ולא יודעת מה להגיד לה ואיך להסביר לה מה קרה ולמה הוא התנהג ככה. אודה על התייחסותכם בהקד האפשרי.

לקביעת תור
    סגירה
    מה עושים

הוספת תגובה

• יש מה לעשות

ליאת גרוס
    16/04/2009

שלום מיכל
    בגיל ארבע וחצי אין עדיין פרופורציות של מה זה כעס, שזה דבר זמני, שזה לא סותר אהבה וכו'. כל החשיבה היא של "שחור לבן". סביר שהיא לא הבינה בדיוק את המתרחש ולכן הסיטואציה הבהילה אותה. זה לא נורא. כנראה אין כאן טרואמה שתיצור נזק בלתי הפיך. כדאי לנצל את הסיטואציה על מנת לדבר איתה ולהסביר לה. זוהי הזדמנות ללמוד שלא כל צעקה זה סוף העולם.
    כבר עברו מאז יומיים. האם היא עדיין לא רגועה ? אם עבר לה, לא הייתי מתעסקת בזה. אם עדיין לא רגועה כדאי שהאב ישב איתה וישאל אם נבהלה ומה חשבה. רצוי קודם לתת לה לבטא את רגשותיה. בהמשך כדאי להסביר שלפעמים כועסים ואח"כ זה עובר ושאבא אוהב את הכלבה גם כשהוא כועס. כדאי לבדוק ממה חוששת ולהרגיע את החששות. רצוי שהאב( ולא את) יקיים את השיחה הזו (אם הוא מתחבר לכך). זה יהיה הרבה יותר מרגיע ואמין עבור הילדה.
    אל תדאגי מיכל, ילדים הם יותר חזקים ממה שנראה לנו וכעסים זה חלק מהמציאות וטוב שתחשף גם לזה (מעט כמובן).
    אשמח להתעדכן
    ליאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעוניינת להתייעץ
    חן
    16/04/2009

שלום, בני בן 4. במפגשים חברתיים שונים מרביץ לילדים וגם למבוגרים, אם לחבר יש צעצוע שהוא רוצה הוא חוטף לו בלי לבקש רשות אם החבר מתנגד הוא מרביץ לחבר, בגינה הוא לא מרשה לילדים לשחק במתקנים שהוא משחק בהם גם אם יש מקום במתקן לילד נוסף. עם מבוגרים גם ההתנהגות דומה, שאומרים לו, לא או אסור הוא מתגרה ומרביץ גם לי וגם לבעלי(גם לדודים). בנוסף מאוד קנאי ותחרותי, רוצה רק לנצח במשחקים לא מוכן לוותר ולא מסכים לחלוק כמעט כלום עם חברים שבאים אליו ואם מסכים הוא מחליט במה לשחק. יחד עם זאת הוא סוחף, ילדים אוהבים אותו ורוצים לשחק איתו אבל תמיד זה רק בתנאים שלו, דווקא לבד משחק יפה עם עצמו, כשאני משחקת איתו אחד על אחד גם אנחנו נהנים, כמובן אני נותנת לו לנצח, אבל כשחבר משחק ומנצח הוא נעשה אלים ובוכה.
    הוא ילד מקסים נבון חייכן אבל לא ותרן ותמיד אני מרגישה שאני צריכה למתן אותו ולהעיר לו על התנהגותו, ניסיתי בדרך יפה, בדרך קשה, בכל דרך, תמיד ההתנהגות חוזרת על עצמה(כבר מגיל שנתיים) בנוסף מאוד רגשן ובוכה מכל דבר קטן אפילו שטותי.
    אני חושבת שאני צריכה עזרה , האם תוכלו להמליץ לי.

לקביעת תור
    סגירה
    מעוניינת להתייעץ

הוספת תגובה

• גבולות ברורים

זהורית אסולין שמחון
    17/04/2009

נשמע שבנך מתקשה לשאת הפסדים ותסכולים וכדי להמנע מכך הוא מוכן להתנהג בהתנהגויות שונות שבסופו של דבר ירחיקו ממנו את חבריו. יש התנהגויות שתארת שלא ברור כיצד את מתייחסת אליהם אך הוא זקוק לגבולות ברורים סביב התנהגויות אלימות ושתלטניות לא משנה כמה קשה לו להמתין לצעצוע הוא לא רשאי לחטוף ממישהו אחר. ולא משנה כמה הוא כועס הוא לא יכול להרביץ בטח לא למבוגרים שסביבו. החליטו את ובעלך על כללים ברורים שעליהם תקפידו שניכם כשתשהו איתו. ידעו אותו בכללים הללו ואמרו לו שתעזרו לו למצוא דרכים אחרות מקובלות יותר להתגבר על התחושות הקשות שחווה אך אלימות ושתלטנות אינה פתרון. הראו לו כיצד אתם מתמודדים עם מצבים מהסוג הזה בו אתם לא מקבלים מה שאתם רוצים או כשאתם מפסידים או כועסים. כך יוכל ללמוד מכם מדוגמא אישית התנהגויות רצויות יותר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים
    ענת
    16/04/2009

שלום לצוות הפורום הנפלא,

יש לי בן בן שנתיים ותשעה חודשים הנמצא בפעוטון.
    עד היום לא היתה שום נכונות או רצון מצידו לבצע גמילה ובחודשים האחרונים רק שאלתי אותו מדי פעם אם רוצה לעשות בשירותים ואמר שלא ולכן הנחתי לו.
    לפני כשבועיים שאלתי ואמר שכן רוצה ומאז התחיל להתיישב על הישבנון (הוא לא רוצה בכלל סיר) ועושה פיפי כשעומד על שרפרף קטן, מתלהב מלהוריד את המים וכו'.
    קניתי מאגר תחתונים גדול והבאתי גם לגן, סיפרתי להם מה קורה והם החלו גמילה גם בגן.

המצב המוזר הוא שבגן הוא גמול (חוץ משנת צהריים) יפה מאד מפספס לעיתים רחוקות ועושה פיפי בשירותים, מבקש ללכת וכו'. (לא עשה עוד קקי בגן בשירותים).

בבית לעומת זאת הוא מבקש חיתול. איך שנכנסים הביתה אחרי הגן הוא נשאר עם התחתונים עד שמפספס ומרטיב את עצמו (למרות שאני שואלת כל 10 דקות בערך אם הוא צריך פיפי) ואז כשהולכים להחליף לו את הבגדים הרטובים מבקש חיתול.

ניסיתי גם להשאיר אותו בלי כלום בימים החמים האחרונים שהיו אך הוא בכה ולא רצה ודרש חיתול.

שאלתי היא: האם זה נורמלי וקורה (לא שמעתי על זה אצל אחרים)
    האם אני נוהגת נכון כשבבית אני שמה לו חיתול לבקשתו או שאני צריכה להכריח אותו להיות עם תחתונים למרות שלא רוצה? אני לא רוצה ליצור לו אנטי או טראומה עם הגמילה אלא שזה יבוא בזמן שלו.

מה לעשות???

אודה לתגובתכם,
    יום נעים

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מחיתולים

הוספת תגובה

• גמילה

זהורית אסולין שמחון
    17/04/2009

יש גישות שונות לגמילה חלקם יגידו לך שעדיף להפסיק בבת אחת כדי שלא יתבלבל, אחרים יגידו שצריך לעשות זאת בתהליך. אין פה נכון או לא נכון, מה שחשוב שתדבקי בדרך שאת שלמה איתה ומרגישה שהיא נכונה לך ולבנך. התיאור שתארת נשמע לי טבעי לחלוטין בתהליך הגמילה הוא כנראה מאד דרוך במהלך הגן כדי לא לפספס וכשהוא מגיע הביתה הוא רוצה לשחרר להרגיש חופשי (כמה מאיתנו פותחים כפתור כשמגיעים הביתה למרות שכל היום לבשנו את המכנסיים בלי בעיה) . נשמע שאת מאד סבלנית לבנך ומקשיבה לו וכך בונה את תהליך הגמילה. המשיכי כך וכשפעולת ההתאפקות תהיה יותר טבעית לו כנראה יסכים גם בבית להיות בלי טיטול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 8
    אמא
    16/04/2009

בוקר טוב, הבן שלי בן 8 ילד שלישי במשפחה. בדרך כלל הוא ילד מקסים וטוב. לאחרונה התנהגותו מאוד לא מאופיינת . הוא מרבה לבכות על כל דבר קטן, טוען שלא אוהבים אותו במשפחה , וממציא כל מיני סיבות העיקר לבכות כמו תינוק. הוא גם הפך להיות "נודניק" בשאלותיו חוזר מספר פעמים , החל לענות בחוצפה וכן אני רואה שאינו מאושר. אנו מחבקים אותו ואוהבים אותו מאוד , יש לו אחיות גדולות שלא ממש מרעיפות עליו אהבה אבל מצד ההורים הוא זוכה לחיזוקים. מה אפשר לעשות? למה הוא מתנהג כך?

לקביעת תור
    סגירה
    בן 8

הוספת תגובה

• שינוי בהתנהגות

זהורית אסולין שמחון
    17/04/2009

את מתארת התנהגות שהיא חריגה יחסית אליו , האם ארע איזה שינוי במשפחה, או משהו בחייו בבית הספר (ארועים חברתיים יכולים להשפיע מאד בגילאים אלו) . נסי לברר עימו מה קורה לו בבית הספר בלימודים, עם החברים. אולי הוא חווה איזשהו קושי רגשי וזו דרכו לבטא זאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מכישלון
    אמיר
    15/04/2009

הבן שלי בן 5.5 הוא הצטרף לחוג ספורט אך לאחרונה הוא מסרב להשתתף בחימום - שם משחקים כדורגל. הוא עומד בצד ולא רוצה להצטרף. כעת הוא גם לא רוצה ללכת לגן כי משחקים שם כדורגל ותופסת. בשיחה שקיימנו הוא אומר שהוא לא רוצה לשחק כי הוא מפסיד וזה לא נעים לו.

בבית אנחנו משחקים הרבה כדורגל והפסדים קשים לו (בעבר הייתי נותן לו לנצח אבל החלטתי להפסיק עם זה כי נראה לי שזה חלק מהעניין שהוא לא חווה הפסד) אבל הוא לא מפסיק את המשחק.

העניין שזה מוביל אותו להימנע מהשתתפות.

לא יודע אם זה קשור... בכל זאת. הוא ילד חכם אבל לא מוכן להתאמץ בשביל להשיג משהו. הוא מבצע פעולות רק כאשר סופרים לו.. (1...2...3..) כך גם בהתלבשות בבוקר... כך גם באכילה (שם לא סופרים יותר מחייבים שיסיים מנה מסויימת...

יש פתרון??

לקביעת תור
    סגירה
    פחד מכישלון

הוספת תגובה

• פחד מכשלון

זהורית אסולין שמחון
    17/04/2009

אתה מחבר אמיר בין שני התנהגויות שאתה רואה אצל בנך האחד חוסר רצון להשקיע והשני חוסר רצון להפסיד. זהו חיבור מאד טבעי שקורה במידה זו או אחרת אצל כולנו - אנו חוששים להשקיע כסף פן נפסיד אותו, אנו חוששים להשקיע בקשר כי מפחדים להפגע בו . הדרך שלך לעזור לבנך היא לעזור לו לחוש שההשקעה משתלמת לא רק בגלל התוצאה אלא בגלל התהליך (משחקים כדורגל בלי נקודות רק בשביל הכיף או הספורט) , עושים משהו יחד שהוא לא משהו תחרותי בהכרח. כך בנך יוכל להתחזק מחוויות אלו מדרכי התמודדות שאתה תעניק לו מנסיונך במשוואה הזו של השקעה/ מאמץ מול הפסד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רק בגדים ארוכים
    אסנת
    14/04/2009

שלום,

יש לי ילד בן 4. התפתחותו רגילה ותקינה והוא פיקח וחוקר בטבעו.
    מאז שהוא תינוק הוא מוכן ללבוש רק בגדים עם שרוולים ארוכים. (חולצה ומכנסיים). הבעיה כמובן מחריפה כשמגיע הקיץ בחום הישראלי. מעניין כי אין לו בעיה ללכת יחף, והוא אף נהנה מכך.
    האם יש קשר לרמת התחושה בגפיים? האם צריך או כדאי לעשות משהו בנידון?

תודה ,

אסנת

לקביעת תור
    סגירה
    רק בגדים ארוכים

הוספת תגובה

• בגדים ארוכים

ליאת גרוס
    14/04/2009

שלום אסנת
    מכיוון שאת מתארת התנהגות שקיימת מאז שהיה תינוק,הייתי פונה לאבחון אצל מרפאה בעיסוק . שווה בדיקה והתייחסות . אני לא יודעת אם זה קשור לתחושתיות בגפיים, או משהו תחושתי אחר. שווה לפנות למי שמבין בזה (מרפאה בעיסוק) ולהתייעץ.
    רק אם לא ימצא דבר אפשר לבחון יותר לעומק את הפאן הרגשי.
    אשמח להתעדכן
    ליאת ג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השמנה בילדה קטנה
    שני
    14/04/2009

שלום למומחים,

בתי בת שנה וחצי שמנה לגילה, היא אינה אוכלת מוסדר ומאוד אוהבת מתוקים בצקים ותפוחי אדמה...

אני יודעת כי מה שנכנס לה לפה הוא בשליטת ההורים בגיל שלה.

שאלתי היא מה נכון לעשות : למנוע ממנה את כל המאכלים המשמינים האלה? האם עצם המניעה לא יביא אותה בגל מאוחר יותר לאכול כדי לפצות את עצמה על שמנענו מנה אוכל?

אשמח מאוד שתנחו אותי איך נכון להתנהג במצב הזה

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    השמנה בילדה קטנה

הוספת תגובה

• השמנה בגיל הרך

נעמה סבג שמש
    16/04/2009

סמדר שלום,

ההרגלים שהוקנו לביתך עד כה אינם נכונים ושינויים הוא בהחלט בשליטתך.
    השינוי לא צריך להיות קיצוני, אך תפריט האכילה שלה יכול להיות מאוזן יותר.
    כמובן שאם אלה הדברים שאתם מחזיקים בבית ואוכלים לידה, גם היא תרצה.
    המנעו מלאכול לידה דברים אילו.
    כמו כן, ניתן לקנות עוגיות ושוקולדים גם בחנויות טבע, כך שתאכל בריא יותר.
    אין צורך למנוע מהילדה, אבל שיהיה סדר.
    לתת לה זאת כקינוח, פעמיים ביום, אוקיי, אבל שיהיה ברור גם לה וגם לכם מתי זה קורה ולא לחרוג מהם.
    כמו כן, לגבי אוכל כמזון ולא דברי מתיקה, הקפידו להציע דברים בריאים יותר מבצקים.
    כן, אמרת ביצמך, זה בשליטתכם!

בהצלחה,
    נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה