מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התמודדות עם פחדים אצל ילדה בת 2.5ענווה לוסטגרט20/04/2009
שלום
בתי בת 2.5 לאחרונה החלה "לראות" אריות ,מפלצות ודינוזאורים בתוך במיטה ובחדר בכלל
איך מתמודדים?
לתמוך ולעודד או להפריך את הפחד??
תודה
ענווה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים בגיל הרך
נעמה סבג שמש21/04/2009ענווה היי,
זהו גיל בו צצים ועולים הפחדים.
בדר"כ זה נובע מתוכנית טלוויזיה או הבנה מילדים אחרים שישנם דמויות מפחידות.
הכירי בפחדיה ואל תפריכי. לילד חשוב לדעת שמבינים אותו ואת רגשותיו, לכן- אין לשלול אותם.
במקום זאת, צרי גם את דמויות דמיוניות שמגנות ושומרות עליה.
תבחרי איתה את הבובה שתשמורעליה.
עשו כל יום טקס להברחת המפלצות הדמיוניות. הבהירי שהן דמיניות ולא רואים אותם.
אל תדגישו מידי את הנושא כי כך זה ייהפך לנושא בו תמיד תוכל "לגרור" אתכם ולהשתמש בו כתירוץ לנוכחותכם.
בהצלחה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מערכת יחסיםאור20/04/2009
שלום רב,
אני אמא לשלושה ילדים בני 14, 10, 6, מערכת היחסים שיש ביני ובין הבן האמצעי מאוד סבוכה
הילד הינו ילד סנדויץ שחושב ומרגיש שהוא אף פעם לא מקבל את כל מה שאחיו האחרים מקבלים
הדבר גורם לו להתעצבנויות וכעסים במיוחד כלפי ולא כלפי בעלי , הוא מאשים אותי בכל דבר
הוא מונע ממני מידע לגבי דברים שעשה או שעברו עליו וכשאני שואלת אותו הוא תמיד מרגיש
שאני תוקפת אותו ובאה אליו בתלונות ואז שוב הוא מתחיל להתעצבן ומרגיש שכל הזמן אני נגדו
אני מרגישה שאני נמצאת איתו במעין מערכת יחסים סבוכה ואני לא יודעת מה לעשות
זה הגיע למצב שכל יום הוא ואני במלחמת כוחות
אנא יעצו לי מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מערכת יחסים
אור21/04/2009למה לא עונים לי? בבקשה התייחסות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמערכת יחסים בין הורה לילד
נעמה סבג שמש21/04/2009אור שלום,
קשה לענות לשאלה כזו בפורום.
בכללי אוכל לומר שעלייך לשנות את צורת התקשורת עימו ובצורה כזו לשבור את מעגל הקסמים בו אתם נמצאים.
תוכלי להעזר בהדרכת הורים , לאחר שתישאלי את השאלות המתאימות ותתני רקע מדוייק יותר.
בהצלחה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה רגשית לילד בן שש וחצילימור19/04/2009
שלום רב,
בני בן שש וחצי בגן חובה נוהג להתרגז בקלות ולבכות כשמשהו לא זורם כפי רצונו, לדוגמא, במשחק עם חברים והכוונה ברבים בעיקר הוא מנווט את המשחק לפי רצונו וכשלא מקבלים את דעתו או משנים את הכללים הוא טוען שזה לא הוגן ופורץ בבכי.
עם חבר אחד זה לא קורה כי לרוב הוא מנהיג את העניינים.
אנו ההורים כשלא משביעים את רצונו בבקשה כזו או אחרת הוא מתחיל בבכי ומתרגז.
הוא ילד נבון וחכם, בעל רעיונות יפים יודע לפתור בעיות במצבים שונים ,בוגר לגילו ואוהב חברת גדולים.
אני לא יודעת האם בהנתנהגות שלו יש רצון לפרפקטציוניזם או שהוא ילד רגיש מאוד ומתמלא כעסים.
הייתי רוצה ללמוד לפנות אליו נכון במצבי הבכי שלו ולעזור לו להתמודד במקום לבכות
מה עושים?
אודה על תשובה במהרה
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממש לקחת לי את המילים מהפה...
אתי20/04/2009אני ובעלי חווים את אותו הסיפור במדויק עם בננו בן ה5.5 נמצא בגן חובה
והייתי מעונינת לדעת את תשובתכם איך "לגשת" אליו ולעזור לו כפי האפשר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 6 וחצי
ד''ר שירי שדה שרביט20/04/2009לימור שלום,
ההתנהגות של בנך היא התנהגות אופיינית לבני השש, וגם שכיחה בגילאים גדולים יותר. גם אנחנו המבוגרים לא אוהבים תמיד שלא מקבלים את דעתנו או משנים את הכללים ללא התייעצות עמנו. הרגש הוא טבעי ומובן, ואפשר לתת לכעס ולעלבון לגיטימציה.
אולם יחד עם זאת, תוכלו לעזור לבנכם למצוא דרכים למתן את עוצמת התגובה ולמצוא דרכים יעילות לדיאלוג עם חבריו. ראשית, כדאי לשבח אותו בכל פעם שהוא מוצא דרך אחרת להתמודד עם מצבים חברתיים מורכבים. שנית, כשהוא כועס או עצוב, אפשר בתחילה לסייע לו להירגע (ע"י חיבוק, מילה טוב, הסחת דעת וכדומה), ומשנרגע - לעזור לו לחזור לחבריו ולהמשיך עמם בפעילות. כדאי לדבר עם הילד שקיימים מספר מצבים אפשריים, טובים כולם - להמשיך עם החברים בפעילות שאינה לרוחו, לנסות לשכנע בדרך אחרת, להתפשר על הרעיון, לעשות קודם מה שהאחרים רוצים ואז מה שהוא רוצה, לנסות לשחק עם ילדים אחרים באותו הרגע וכדומה. הרעיון הבסיסי הוא להרחיב לילד את רפרטואר התגובות האפשריות שלו במקרים של תסכול, כמו שאנחנו המבוגרים עושים לרוב.
אגב, ההתנהגות של ההורים במצבים מתסכלים, מהווה גורם למידה וחיקוי, וכדאי גם לבחון את עצמנו, באיזו מידה אנחנו מראים לילדינו, ערכים של דיאלוג, שת"פ ופתרונות אפקטיביים.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- "אלימות" בגיל שנתייםמיכל19/04/2009
שלום רב. אנו הורים לילד חמוד בן שנתיים וילדה מקסימה בת ארבע. הבעיה היא שהמתוק בן השנתיים נהיה בזמן האחרון יותר ויותר אלים כלפי אחותו, כלפינו וכלפי הכלב (אני בטוחה שגם בגן. שאלתי פעם אחת ונמנעתי משלאול שוב).
הוא נוקט בכל השיטות של משיכת שיער (מרוצה לראות את השערות שנשארות ביד לאחר מכן) נשיכות וסתם הפלקות. אנחנו בבית לא מרביצים, למרות שלעיתים ממש בא לי להפליק לו כשהוא עושה את זה. פעם או פעמיים הגבנו במכות (חלשות) על הידיים אבל זה רק משעשע אותו. אין ספק שאני צועקת עליו הרבה (הוא מחקה אותי וצועק בחזרה - לא השגתי כלום, אבל זה לא בשליטתי). גם ניסיתי את שיטת הענישה של דקה-שתיים במיטה אבל מאז שעבר למיטה רגילה ולא מיטת תינוק הוא פשוט יוצא ממנה. מה עושים??? אני לא רוצה לגדל את הפרחח האלים של השכונה. זה ממש לא מתאים לאופי שלי ולתדמית. איך הכי נכון להגיב? יש לציין כי אביו היה פרחח לא קטן בגילו וגם היה המרביץ של השכבה. האם יש קשר? גנטיקה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלימות בגיל הרך
נעמה סבג שמש20/04/2009אהלן אודליה,
בהחלט מדובר בבעיה התנהגותית, מעבר לאופי, נים וכו', שניתן לעבוד עליה.
אינכם אסרטיבים בתגובה.
כשילד מרביץ יש לאחוז את ידיו ולומר בטון תקיף: אנחנו לא מרביצים.
בנוסף, יש להכנס לחדר למס' דקות יחד איתו כדי להרגע.
לא לדבר איתו בזמן הזה, ובטח לא לאפשר לו לצאת, ולא משנה אם הוא צוחק או בוכה.
אם הוא מרביץ לפני יציאה לגן המשחקים, להבהיר שבגלל שכואב לך ולא נעים לך עכשיו, את לא רוצה ללכת.
אם אתם נמצאים במקום, מי מתקפלים וחוזרים.
היו ע'ביים. שבועיים גג וזה עובר.
היי החלטית ונחושה וזה יעבוד!
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון הפרעת קשב וריכוזלימור19/04/2009
בני בן 3 ו-10 חודשים,הוא מאוד חכם וכל הזמן אנחנו מציבים לו גבולות והוא לפעמים עושה דווקא,מבטיח ולא מקיים.הוא מאוד פעיל ,ובחוץ שאנחנו יוצאים איתו הוא מפריע ומשתולל נורא.הוא משחק משחק או מצייר ומהר מאוד נמאס לו,גם טלויזיה הוא צופה ופתאום משתולל,אין לו הרבה סבלנות לעשות משהו.
השאלה שלי היא מתי אפשר לאבחן הפרעות קשב וריכוז ,אם קיים.
ולמי אני צריכה לפנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון קשב וריכוז
ליאת גרוס20/04/2009שלום לימור
הכתובת בנושא קשב וריכוז היא נוירולוג או פסיכיאטר. אפשר דרך קופת חולים.
עד גיל 5 קשה מאד לאבחן בעיית קשב ולא נהוג לתת טיפול תרופתי. רק אם הילד באמת משלם מחיר משמעותי מאד בחייו ניתן לשקול טיפול תרופתי, והמקרה שאת מתארת אינו כזה.
טווח הקשב של ילדים רבים מאד בגיל זה הוא קצר וזה דבר שיכול מאד להשתנות בשנים הקרובות.
המלצתי היא לחכות עם אבחון והגדרה של הבעייה .
במקביל חשוב להציב גבולות ברורים לגבי הפרעות או התנהגות שלילית אחרת.
בהצלחה
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיול לחול ללא התינוקתעירית19/04/2009
שלום רב!
אנו הורים לילדה בת שנה.
ברצוננו לנסוע בעוד כחודשיים לחו"ל לטיול כבן 5 ימים.
אנו מוטרדים כי זמן ההיעדרות הנ"ל עבור ילדה בת שנה, הינו ארוך מידי
וכי הדבר עלול לגרום לה נזק כזה או אחר: מה גם שבספרי הורות שונים, ההמלצה היא לא לעזוב באופן רצוף ילד בגיל המדובר ליותר מסוף שבוע.
יש לציין כי בימי היעדרות, הילדה תישאר במהלך היום בביתה עם המטפלת הקבועה שלה ובערכ עם סבא וסבתא אהובים ומוכרים לה היטב.
נשמח לקבל עצתך בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיעה לחו"ל ללא התינוקת
נעמה סבג שמש20/04/2009שלום עירית,
טווח הזמן בו אתם רוצים לעזוב אכן ארוך לגיל זה.
אם ביתך עברה את שלב חרדת הנטישה ואינה יונקת מזה זמן מה, יהיה קל יותר.
גם עדיף שתשאר בסביבתה הטבעית ושסבא וסבתא ישנו אצלכם.
השינויים שתעבור הם מהותיים ולכן עדיף להקטין אותם.
האם הסבא וסבתא רואים אותה על בסיס יומיומי? כדאי שיהיו דמויות מאד מוכרות לה.
כדאי שיטפלו בה גם ביום- יומיים לפני נסיעתכם, כשאתם עןד בסביבה.
כדאי גם לתת לה להיות לבד לסופשבוע , עוד לפני כן , כדי להכין אותה.
נסיעה לפרק זמן זה אינה מומלצת בעיניי, ויכולה להשפיע על מצב רוחו של הילד, תאבונו ויחסו כלפי ההורים לכשיחזרו. יכול להיות שזה יוביל למצב של חרדת נטישה.
עם זאת, אציין שאין זה דבר בלתי הפיך!
בברכה,
נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה תורחתאמא19/04/2009
שלום,
יש לי ילדה בת שנה ושלוש, מאוד שמחה ומאושרת.
היא אף פעם לא הראתה סימני בישנות, אלא להיפך, יש לה המון ביטחון עצמי והיא מפגינה אותו בין היתר ע"י צרחות וצעקות.
יש לה קול מאוד חזק והצרחות שלה מחרישות אוזניים.
היא צועקת וצורחת הרבה וזה התחיל עוד לפני גיל שנה.
חשבנו שזה יעבור, אבל זה רק מתגבר.
זה קורה גם המון מחוץ לבית וזה מביך אותי.
לפעמים אני נמצאת איתה בתור לרופא למשל והיא יושבת בעגלה וצורחת או צועקת משמחה ולי לא נעים.
היא גם צועקת בשעות הצהריים.
היא צועקת בכל זמן ובכל מקום אפשרי.
האם זה נורמאלי?
האם זה משהו שיעבור לה או שצריך לטפל בזה?
אנחנו מסבירים לה שזה לא יפה לצעוק, אבל אז היא צוחקת וממשחכה לצעוק בכוונה.
מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרחות
ד''ר שירי שדה שרביט20/04/2009לאמא שלום,
לפני ההתייחסות הרגשית, כדאי לשלול בעיות שמיעה אצל הילדה.
במידה והכל תקין מבחינה רפואית, כדאי לבדוק מספר היבטים: באיזו מידה הילדה בפועל זקוקה לצעוק על מנת שיתייחסו אליה, האם המבוכה שאתם מפגינים בעקבות הצעקות גורמת לילדה לצעוק עוד יותר ולמעשה מחזקת את ההתנהגות מבלי משים, וכן באיזו מידה אתם מאפשרים לילדה להשמיע קולות חזקים, גם בסיטואציות מתאימות.
את כותבת שהילדה "צועקת משמחה" כדברייך, ולך לא נעים. נראה לי שנקודה זו זקוקה לבירור בינך לבין עצמך - איזו עוצמה נראית לך סבירה, והאם הילדה עוברת עוצמה זו בצורה מאוד בולטת. כדאי שתחשבו על נקודה זו ביניכם, ואפשר גם לשאול אנשים אחרים שאתם סומכים עליהם, האם גם בעיניהם הקולות של הילדה הם מרעישי אוזניים. זו הזדמנות לחשוב אלו התנהגויות מקובלות ואפשריות מבחינתכם, ומה אתם פוסלים, ומדוע.
בנוסף, עליכם להעביר לילדה את המסר כי קולותיה מרעישים מדי עבורכם, לעודד אותה בכל פעם שהיא מדברת בקול שנעים לאזניכם. ככל שהילדה תגדל, כך היא תוכל יותר לווסת את עוצמת קולה בהתאם לסיטואציה ולאנשים הנוכחים. בגיל זה היא עדיין צעירה, ולכן מרבית ההסתגלות נותרת על כתפיכם.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אח ש ילד לא מכיראירה19/04/2009
שלום,
אני נשואה כבר 7 שנים,יש לנו ילד בן 6.
לאחרונה התברר לי שלבעלי היה בזמנו אישה וילד.הם גרים במדינה אחרת.בערך כ10 שנים לא היה שום קשר בינהם.
כיום ילד שלו כבר גדול .בעלי מתכתב איתו (אבל בסתר ממני-שזה בעיה בפני עצמה)
הבן שלנו כמה חודשים מבקש שיהיה לו אחות או אח,הוא יודע שבהתלחה אחות או אח הם תינוקות.
אתמול חמותי הודיעה לי שאני רוצה לספר לבן שלנו שיש לו אח,שהוא גדול (בן 15).
באמת,אני חוששת איך בני אקבל את ידיעה הזאת.
אם כדי בכלל לספר לילד את כל "הסודות" של משפחה ואיך לספר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אח שילד לא מכיר
ד''ר שירי שדה שרביט20/04/2009אלונה שלום,
סודות במשפחה ודברים לא מדוברים, משפיעים על כל חברי המערכת המשפחתית, גם אם אינם יודעים במה מדובר. לגבי חשיפת הסודות, יש להתאים את החשיפה לגיל הילד, ולחשוב מהי מטרתה והאם היא הכרחית.
במקרה של בן נוסף של האב, שהוא חצי אח, והאב שומר עימו על קשר - כדאי לחשוף את קיומו. לצורך כך כדאי שאת ובעלך תלבנו ראשית את הדברים ביניכם, ותמתינו מעט זמן עד שהמשקעים ביניכם יתמעטו - על מנת שתוכלו לספר לילד על קיומו של אחיו ועל החיים הקודמים של אביו, בצורה שקולה ולא רגשית מדי. רצוי להיות מוכנים לשאלות של הילד לגבי התנהלות אביו בעבר, וגם לגבי עיתוי הגילוי. כבדו את רצונו של הילד האם ירצה להכיר את אחיו או לא, ותנו לו זמן לעכל את הבשורות הדרמטיות.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי ילדה חולת f.m.f שמסרבת לקחתמירב19/04/2009
יש לי ילדה בת 14 שנוטלת יום יום כדורים פעמיים ביום מגיל 6 זוהי מחלה גנטית שמחייבת יום יום טיפול תרופתי נוספו לי עוד 2 חולים בבית תינוקת ועוד אחד בן 12 שאני גם נותנת לו כדור לגבי בעיה התנהגותית יום יום מזה כ5 שנים הילדה בולעת לבד כדורים לאחרונה שוכחת לדבריה ואף משקרת אותנו אני עוקבת ומסתבר שאכן היא משקרת הסברנו לה אני והרופא את חשיבות העינין ועד כמה זה חשוב לנטול את התרופה כי היא מצילה חיים היא הנהנה עם הראש והמצב ממשיך נורא קשה לי כי יש לי טיפול לעוד 2 חוץ ממנה פעמיים ביום מה לעשות? אני מודאגת ומזכירה לה אבל גם היא לא לוקחת עד שאני נותנת לה יד ומביאה אותה לארון התרופות שמא מקשה עלי ביום יום משום שהיא לא לוקחת אחריות ובעבר כן לקחה אחריות יש לציין שהיא סובלת אפילו כאבים עקב חוסר נטילת הכדורים ומענין שזה משתלם לה? מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא נענתי לשאלתי נראה לי שלא שמת
מירב23/04/2009אני אשמח אם תעני לי על השאלה בקשר לילדה בת 14 שמשק'רת בנוגע לתרופות עמוד 3
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהfmf
ד"ר וילנסקי24/04/2009יש הרבה מתבגים שסובלים ממחלות כרוניות שמתמרדים בגיל הזה. במידע שיש יועץ פסיכולוגי שקשורה למפרפאה שעוקבת אחרי המלה הייתימנסה להתיעץ איתם. בינתיים לטובתה נראה לי שאת כן תצתרכי להיות המזכירה שלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדיםאמא ל419/04/2009
שלום רב,
בתי בת ה8 מרבה לדבר איתי בזמן האחרון על הפחדים שלה, היא מאוד מפחדת ממסכות, תחפושות, ליצנים וכו... ולפני כל אירוע או הפניג היא מבקשת לא ללכת ולהישאר בבית מפני האי ודאות אם יהיה שם אנשים מחופשים. זה התחיל בפעם ראשונה כשהיא היתה בת 5 הלכנו להפניג של ל"ג בעומר והיו שם אנשים מחופשים לחיות והיא נכנסה להיסטריה לא ברורה, מאז לפני כל חג ואירוע שקשור לתחפושות היא נכנסת להיסטריה, לא מוכנה ללכת לבית ספר ומחפשת תירוצים שהיא לא מרגישה טוב. דיברנו על הפחדים והיא לא יודעת להסביר לי למה היא מפחדת, היא אמרה שהלב שלה דופק כשהיא נזכרת בתחפושות והיא גם חולמת על זה בלילה. לאחרונה חגגנו במשפחתנו כמה חתונות של בני משפחה יום אחרי יום, ובאחד החתונות פתאום הופיעו אנשים שהתחפשו לחיות מאוד גבוהות, ברגע שהיא ראתה אותם היא נכנסה להיסטריה ובכי וביקשה לחזור הביתה. למחרת אחותי התחתנה והיא לא הסכימה לבוא לחתונה של דודה שלה מפחד שמא גם שם יהיו תחפושות. כמה שהבטחנו לה אני ואימי שלא יהיה, היא הגיעה לכמה דקות והתלוננה על עייפות וחזרה מהר.
בגדול הפחד גורם לה לבעיות חברתיות כי החברות לכיתה נחשפות לפחד שלה, גורם לה להימנע מללכת לאירועים חברתיים ולפחד מהלא נודע בכל מיני אירועים.
מה עושים? ואיך מטפלים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל התייחסות לשאלתי
אמא ל420/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחדים של בת 8
ד''ר שירי שדה שרביט20/04/2009לאמא ל-4 שלום,
פחדים ממקומות ציבוריים או מדמויות מפחידות הינם שכיחים בקרב ילדים בגיל של בתך. אולם נראה כי הפחד של בתך פוגע בהתנהלות היומיומית שלה, ומביא אותה להימנע משהות באירועים ובמקומות ציבוריים, באופן מאוד מסיבי - וחבל שכך.
הפחדים אינם גזירת גורל, וניתן לעזור לילדה להתמודד עמם ולזכות בחוויה של הצלחה והישג. כדאי לשוחח עם הילדה על דברים שעשויים להפחיד אותה במקומות ציבוריים, ולהציע לה לעבד את הפחדים באמצעות ציור או דרך יצירה אחרת. כמו כן, כדאי לעזור לה לרכוש דרכים להרגיע את עצמה (למשל, ללכת עם טלפון סלולרי באמצעותו יכולה להתקשר להורים מיד כשזקוקה להם).
נראה לי כי תוכלו להיעזר בהדרכה אצל פסיכולוג, ובמידה ועוצמת הפחדים היא מאוד עזה - אולי אף בטיפול קצר-מועד עבור הילדה.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד שמשתנהקרן19/04/2009
שלום יש לי ילד בן 5 ושמו רועי
הבעיה היא כאשר הוא נמצא בבית הוא מעשיק את עצמו או משחק במחשב ממש ילד טוב
אבל כאשר אנו נוסעים לארוחה משפחתית עם כל הנכדים או שאורחים מגיעים אלינו רועי משתנה והופך להיות ילד בלתי נסבל ולא ממושמע אנחנו תמיד עושים לו שיחות לפני ההגעה והוא מבטיח שהוא יהיה ילד טוב אבל אין עם מי לדבר הוא לא מקשיב לנו ואנחנו מחוסר נעימות לא יכולים לכעוס עלי ליד האורחים מה עושים?
תודה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצבת גבולות.
נעמה סבג שמש21/04/2009היי קרן,
ילד זקוק לגבולות, ולא רק כשנוח לכם.
אין דבר כזה לא נעים. חינוך הוא קודם כל.
הציבו גבולות והבהירו לו מה יפסיד.
אם אתם אצל חברים וזה קורה, הזהירו פעם אחת. בפעם השנייה, פשוט תקחו אותו ותלכו. גם אם הוא יצרח.
ילדים לא יכולים ללמוד רק מתאוריות. אנו מאפשרים להם בחירה, אך כאשר זו אינה קורית, עליכם להיות חד משמעיים ולנקוט פעולה.
בהצלחה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד שמשתנה המשך
קרן פלח22/04/2009תודה רבה על תשובתך אך הצבת גבולות צריך להגיע עם שני ההורים וזה קשה שיש רק אחד שמציב גבולות (אני)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשר זוגי כבסיס להורות טובה
נעמה סבג שמש22/04/2009היי קרן,
זו באמת בעיה אמיתית, שלצערי רק תחמיר, אם אין גבולות וכל שכן- שיתוף פעולה בין ההורים והבנה לצרכי הילד.
מכאן שעצות וטיפים לא יעזרו, אלא הדרכה צמודה והבנת המשמעויות של המעשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 6 גן חובה לא רוצה ללכת לגןאורנה19/04/2009
הילד בן 6 אומר שהוא שונא את הגן. הוא בבוקר בוכה לא רוצה להתלבש הוא הולך לגן בכח הוא אומר שהוא שונא את הגן ושלא טוב לו בגן והחברים מעצבנים אותו.
הוא ילד מאוד פיקח, חכם, רגיש, ומפונק (יש לו 2 אחיות גדולות).
הוא מאוד ביתי אוהב את החממה בבית אוהב להיות עם אמא ואבא בצורה בלתי רגילה.
(הוא גם לא רוצה ללכת לחוגים ולחברים אחר הצהריים).
נקרע לי הלב כל בוקר אומנם אנחנו אחרי חופשה אבל היומיים האלו היו קשים במיוחד, אני פוחדת שהילד יכנס למין דיכאון.
אנא עזרו לי אני לא יודעת מה לעשות.
עד היום הוא היה הולך בלית ברירה ובחוסר מצב רוח והייתי מוציאה אותו בשעה 3 במקום ב - 4 כדי להקל עליו.
אנא יעצו לי מה לעשות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה אומרת הגננת
ליאת גרוס20/04/2009שלום אורנה
להשאיר ילד בוכה בגן זה קשה.
קודם כל תבדקי עם הגננת מה קורה לו במשך היום. האם מפשיר. האם משחק עם חברים, משתתף, שמח או שבאמת עצוב ומבודד כל היום.
חשוב לעשות הבחנה האם התנהגותו של הילד נובעת ממצוקה אובייקטיבית אמיתית או שפשוט לוחץ לכם על הכפתורים הנכונים כי מעדיף להישאר בבית.
חיזרי אלי עם התשובה של הגגנת ונמשיך משם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מחיתולים לבניםמיכל19/04/2009
שלום,
בני בן שנתיים ו7 חודשים, גמול מפיפי מזה חודש ושולט בזה די טוב בד"כ. היתה תקופה שהיה מפספס די הרבה אחרי שיחה איתו שהבהרתי שאם הוא רוצה להיות גדול הוא צריך לשלוט בפיפי הוא די התמיד ולא פספס (בעצת הגננת וזה עבד מצוין להפתעתי). הבעיה היא שהוא לא שולט בקקי ועושה אותו בתחתונים. ניסיתי להשאיר אותו בלי תחתונים ומכנסיים ופעם אחת הוא התחיל על הרצפה ורץ לשירותים והמשיך שם ובפעם השניה פשוט התכופף על הרצפה ועשה. אני מנקה ולא כועסת אלא אומרת שבפעם הבאה יגיד לי ונלך לשירותים ושאני לא מרשה לעשות בתחתונים (ברוב המקרים זה ללא כעס...אני מאוד משתדלת ...)
יש לו אחות תאומה ששולטת כבר כמה חודשים יפה מאוד, כך שהוא לומד ממנה ורוצה להיות כמוהה.
לפעמים הוא עושה בבוקר עוד לפני שהספקנו להוריד את החיתול של הלילה במקרים שלא הוא מפספס בגן.
איך להמשיך מכאן? האם השיטה של ללא מכנסיים ותחתונים תעזור?האם לשים חיתול בשביל קקי ? לפעמים הוא אומר לפני הולכים לשירותים והוא לא לוחץ - כאילו מעל השירותים הוא לא מבין מה צריך לעשות...אחרי כמה דקות זה יוצא בתחתונים
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה לתשובה
מיכל20/04/2009אשמח לקבל תשובה בנושא, תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מחיתולים לבנים
ליאת גרוס20/04/2009שלום מיכל
גמילה מחיתולים לתאומים היא תמיד מורכבת יחסית. העובדה שהאחות בשלה לא אומרת שגם הוא ולמרות שהוא מקנא נראה כי עדיין אינו בשל.
לא הייתי חוזרת לחיתולים אבל אולי לנסות להביא אותו למצב שכשמרגיש שתכף יוצא לבקש חיתול. בהתחלה אפילו שמרגיש שמתחיל לצאת... בהמשך להושיב אותו עם החיתול בשרותים ושיעשה בחיתול ואז כעבור זמן להוריד את החיתול.
חשוב שהתהליך יהיה מלווה בחיזוקים על הצלחות.
מה דעתך?
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה ושבעה חודשיםרוני18/04/2009
בני בן שנה ושבעה וחודשים וקשה לי מאוד לשחק איתו בבית
הוא כל הזמן הולך או לסלון או לחדר של אחותו(בת שש וחצי) ולא מוכן לשבת בחדר ולשחק
הוא מנסה לעשות דברים שלא מרשים לו(לפתוח מגירות במטבח, לפתוח מגירות בסלון,לעלות על הספה,להכנס מאחורי הדלת של החדר שלו וכו')
כשהוא אוכל הוא רגוע,הוא ישן טוב,בנסיעות הוא רגוע) אבל שהוא חופשי ללכת הוא משתולל וקשה וכל הזמן צריך לרדוף אחריו.
בגן אומרים שבמפגש הוא מקשיב וגם כשעושים פעילות משותפת
האם יש לכם עצות איך לגרום לו להיות גם בבית יותר קשוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ככה זה צריך להיות...
ליאת גרוס19/04/2009שלום רוני
לילד בן שנה ושבע יש טווח קשב קצר מאד. ככה זה. הוא לא אמור לשבת בחדר לאורך יותר מכמה דקות ולשחק משחקי קופסא. זהו גיל בו כל מטרתו היא לחקור את העולם. העובדה שלא נצמד להורים, ומנסה להתרחק ולחקור היא סימן שמתפתח היטב. חשוב להתאים את הסביבה אליו כלומר לקנות משהו בטיחותי שסוגר מגירות, מעצור לדלת , להעלות לגובה דברים שבירים וכו'. זה בסדר אם יש קוים אדומים לגבי מה מותר ומה אסור אבל חשוב שיהיה גם הרבה מותר ושהוא הוא ירגיש בטוח להסתובב. ספקי לו חפצים מעניינים בסביבתו '. אם הסביבה תהיה מותאמת גם את תוכלי פחות לרוץ אחריו.
עוד מעט התקופה הזו תעבור.. תחזיקי מעמד...
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצקות בבית הספר - איך מתמודדים?אמא ל- 418/04/2009
בתי בת 6.5, לומדת בכיתה א'. תלמידה טובה וילדה נאה ואהובה על מספר רב של ילדים בכיתתה, ללא בעיות התנהגות. מתחילת השנה קבוצה של 3 בנות (שלמדו יחדיו באותו גן, אך לא עם בתי) יורדות לחייה: קוראות לה בשמות גנאי, מאיימות שאם לא תיאות לשחק במשחקים שלהן יסיטו את חבריה נגדה, מאיימות ש"יגידו אותה למנהלת..." (על דברים של מה בכך), מלגלגות על ציורים שהיא מציירת, דוחפות אותה ומאיימות להכות אותה (מניפות את היד בצורה מאיימת).
פניתי מספר פעמים למורה ולמנהלת ביה"ס, אך ללא הואיל. נעשה נסיון לדבר עם הבנות, אך תחושתי היא שההתייחסות אינה רצינית. יתרה מזאת, בתי מתלוננת שהיא מרגישה שמורתה אינה מאמינה לה אלא רק לקבוצת הבנות (למשל, כאשר היא מתלוננת, המורה מאמתת את התלונה מול הבנות, הן מכחישות את הדברים, והמורה אומרת לבתי (ציטוט):"הדברים של XXX נשמעים יותר ברורים".
בתי טוענת שלא כיף בביה"ס בגלל אותן ילדות, היא רוצה לעזוב את ביה"ס בגללן (למרות שיש לה שם המון חברים אחרים) ומספרת על ילדה אחת מן השלוש כי היא חולמת עליה בלילה...
אני חשה כי מצוקתה של בתי גדולה מאד, ואיני יודעת כיצד לפעול. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצקות בבית הספר
ליאת גרוס19/04/2009שלום לך
הצקות בבית ספר זו בעייה מדאיגה ההופכת שכיחה יותר ויותר. לדעתי כדאי לפעול בשניי מישורים במקביל.
1.אחרי שניסית לשוחח עם המורה והיא לא התייחסה מספיק ברצינות הגיע זמן "להפעיל את כל התותחים" מול בי"ס. כבר לא בנחמדות. לבוא לצעוק, לאיים, לשלוח מכתבים עם עותק למפקחת. פשוט להבהיר שאת לא מוכנה שהמצב הזה יימשך!!! אולי כדאי לשלוח את האבא...
2. חשוב לעבוד עם ביתך על דרכים בהן היא תוכל להפגע פחות, להתרחק, להגיב טוב יותר כשהן מציקות. משהו שייתן לה תחושה של שליטה. אולי כדאי לערב את יועצת בית הספר או את פסיכולוגית בי"ס . נצלי את ההזדמנות כדי לתת לביתך כלים להתמודד טוב יותר עם מצבים כאלו. אם זה לא הולך, אתם ההורים יכולים לפנות ל2-3 פגישות ייעוץ אצל פסיכולוג (רצוי חינוכי) כדי לקבל כלים לסייע לה.
אשמח להתעדכן
ליאת ג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך.
אמא ל- 419/04/2009היום פניתי שוב למורתה של בתי, עדכנתי אותה ודרשתי בתוקף פגישה משותפת עם פסיכולוגית בית הספר. אמתין מספר ימים, ואם ההצקות ימשיכו ללא טיפול אפעל בהתאם להמלצותיך.
דרך אגב, מה דעתך על שיחה יזומה עם אמה של אחת הבנות בנוסח של קריאה לשיתוף פעולה בטיפול בבעיה משותפת...?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך היה היום?
ליאת גרוס20/04/2009אם בתך הייתה בגיל יותר מבוגר הייתי מתנגדת לשיחה עם הורי הבנות המציקות. בכיתה א' נראה לי שווה את הסיכון...
לא כדאי לבוא לאותה אם בטענות (בשלב זה) אלא רק לבקש ממנה לשוחח עם הבת שלה.
מקווה שזה יעבוד. אל תסתירי מבתך שאת הולכת לדבר עם אמא של... עדיף שתשמע את זה ממך לפני מאשר מאותה ילדה אחרי.
עדכני אותי
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיום היה שיפור.
אמא ל- 420/04/2009יש לי תחושה שהמורה דיברה עם הילדה, ולאור השיפור נכנסתי לעמדת המתנה...
בינתיים אני מנסה "לרפד" את בתי ככל האפשר בקשרים חברתיים מכל הכיוונים, ונדמה לי שזה תורם להרגשתה הכללית (אני גם משוחחת איתה על כך ומראה לה כמה היא אהובה על ידי חבריה ועד כמה לא צריך להיות לה איכפת מאותן ילדות.).
תודה על העזרה ועל ההתעניינות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנפלא !!! נשמע שאת פועלת נהדר.
ליאת גרוס20/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. גם היום היה שקט...
אמא ל- 421/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)