מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד בן 2.7 מסרב לישון לבדshay30/04/2009
שמי שי גביזון, לי ולאישתי יש בעיה שאיננו יודעים איך להתמודד איתה,
הבן שלנו (בר) בן 2.7 מסרב ללכת לישון לבד, למרות הפצרות חוזרות ונשנות מצידנו.
עד כה שום דבר לא עזר, הילד צורח, קם בלי רשות, בוכה, ומוצא מאות תירוצים לא ללכת לישון (רעב, צמא, יש לו פיפי, קקי וכו...).
ה"מלחמות" מסתיימות רק כשהילד מגיע לאפיסת כוחות ואז גם אנחנו כבר מותשים וזה קורה בין השעות 10 ל11 בלילה.
הילד בקושי ישן צהריים ומתעורר נורא מוקדם בבוקר, מה שמשאיר אותו (ואותנו) עם מעט מאד שעות שינה.
בנוסף לבעיית השינה, לאחרונה גילינו שהילד פיתח תחביב לאכילה ובכל פעם שאין לו עיסוק, הוא מבקש לאכול או לוקח לבד מהמקרר.
אשמח אם תוכלו ליעץ לנו, מה עלינו לעשות?
תודה רבה,
שי גביזון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מפצירים , מחליטים עבורו
ליאת גרוס30/04/2009שלום שי
ילד בגיל זה אמור לישון בחדרו לבדו. כדאי לעשות טקס קבוע לפני השינה של אוכל, מקלחת, סיפור, חיבוקים,פיפי, ולישון (רצוי עד 20:30 מקסימום). בשלב זה כל פעם שהילד קם אתם מחזירים אותו מיד למיטה ואומרים לו "עכשיו הולכים לישון" אל תשאירו פתח לדיאלוג. כאשר מבקש משהו יש לאמר לו "מספיק, עכשיו הולכים לישון". אתה כותב שהילד מוצא תירוצים לא ללכת לישון... אם אתה יודע שאלו תירוצים אל תוותר.... אם אתם תהיו חזקים וברורים תוכלו לישון בשקט וגם הוא. זה לטובתו. זו החלטה שלכם ולא שלו. לא מפצירים בו- מחליטים עבורו.
כנ"ל לגבי אוכל. אם יש בעייה אל תרשו לו לפתוח את המקרר בעצמו. הוא עוד קטן. אין לו את הכלים לווסת את עצמו. אתם אמורים לווסת אותו ולכן אתם תחליטו מתי יוכל. מותר להגיד לילד לא. אפילו סביב אוכל... פשוט תגידו "עכשיו לא אוכלים אולי אתה רוצה לעשות משהו אחר? (רצוי להציע מה).
יש דברים שהם החלטה שלו אבל יש דברים שהם החלטה שלכם. אם לא תציבו גבולות עכשיו זה רק יהיה יותר קשה אח"כ. זה לטובתו.
בהצלחה
אשמח להתעדכן
לילה טוב
ליאת גרוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופה ..בעיה קשה בעשיית צרכיםעדנה30/04/2009
שלום
אבקש עזרה דחופה לנכדי בן 3.5 (גר אצלי עם משפחתו)
הנכד ילד נבון, מקסים וממושמע..
יש לו בעייה קשה מאוד עם עשיית צרכים..
הילד כל היום עם תחתונים,בכל פעם שיש לו פיפי הוא ניגש באופן עצמאי לעשות באסלה.
הבעיה שלו שהוא לא מסוגל לעשות קקי באסלה.
הוא מתאפק ומתאפק ולא עושה את צרכיו בתחתונים בשום אופן,
בלילות הוא ישן עם תחתוני גמילה מאחר והוא לא קם בלילה לפיפי.
הבעיה:לעיתים הילד מבקש מאימו לשים לו טיטול באמצע היום הולך לו לפינה מבודדת
ומנסה לעשות את צרכיו, אבל אז מתחילות זעקות שבר זעקות כאב איומות ומבקש שלא
יתקרבו אליו,
אמא של הילד מדברת איתו בדרכי נועם ומדברת על ליבו שהיא תעזור לו ותעשה לו רק טוב
והמראה שמתגלה הוא פשוט מזעזע... הילד כאילו בתחילת לידה כאשר הראש מבצבץ..
אמו עוזרת ע"י מד חום וסיים את משימת הצרכים..
הילד אח"כ פשוט מחבק את האם ואומר לה תודה שעזרת לי....
שאלתי: האם הבעיה היא פסיכולוגית(הילד בגן ) או משהו אחר?
אני מודה מראש למי שיעזור לנו...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיים בגמילה
ד''ר שירי שדה שרביט01/05/2009עדנה שלום,
הבעיה שאת מתארת היא בעיה נפוצה בתהליך הגמילה של ילדים - קל להם יותר לעשות פיפי בשירותים, אולם ילדים רבים מתקשים בפרידה מהחיתול כשמדובר בקקי. הסיבות לכך עשויות להיות רבות, ולעתים קרובות מדובר בשילוב של סיבות: בעוד שפיפי יוצא מחור קדמי אותו הילדים רואים, ומרגישים לגביו יותר שליטה, קקי הוא עניין "מסתורי" יותר עבורם; בנוסף, לרוב פעולת ההשתנה היא קלה יותר מהוצאת צואה, במיוחד כאשר התזונה אינה מאוזנת ויש נטייה לעצירות. כמו כן, ילדים רבים פוחדים מהקקי שיוצא מגופם עקב מרקמו, ריחו, צבעיו וכדומה.
תוכלו לעזור לילד במספר דרכים: ראשית, יש להוסיף לתזונה שלו מאכלים הידועים כמרככים את הבטן, ולהימנע ממאכלים המעודדים עצירות. רצוי מאוד לתת לקיבה ולתהליכי העיכול לעשות את שלהם, ולא לסייע עם מדחום (אם כבר, עדיף עם שמן פרפין או מרכך אחר - ולהתייעץ עם רופא הילדים קודם לכן). שנית, כדאי להכין תוכנית התנהגותית לגמילה מהחיתול (עם פרסים, כוכביות, או בכל דרך אחרת שמתאימה לילד). שלישית, נראה לי שכדאי שגם אתם המבוגרים תבדקו עד כמה אתם מעבירים לילד את החרדה והמתח בהן אתם שרויים. שכן האסוציאציה שלך היתה מאוד דרמטית והביעה היטב את המתח הטבעי של המבוגרים בסיטואציה.
כדאי לערוך את הגמילה בתיאום הצוות הטיפולי בגן. במידה וההורים חשים כי הם זקוקים לעזרה נוספת, ניתן לפנות למספר פגישות התייעצות והדרכה ממוקדות אצל פסיכולוג המטפל בילדים.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבת שלי בית 4 שניםקחלון קובי30/04/2009
שלום הבת שלי ב4 משהיתה תינוקת ועד היום היא מכניסה כל דבר לפה, למרות כל הבקשות שלי ושל אישתי והסברים שלנו לגבי כמה זה מסוכן לא עוזרים.
ניסנו גם עונשים אך דבר לא עוזר.
ביתי היא ילדה מאוד חכמה ויודעת להתבטא לגבי הרצונות שלה ומבינה גם שמסבירים לה לגבי נושאים אחרים.
אני מודאג מנושא זה מכיוון שהבנתי שהשלב האורלי של הילדה כבר היה אמור להסתיים.
כ"כ יש לציין כי נולד לנו תינוק לפני 9 חודשים. ומאז הלידה אנו נתקלים בפעמים מסוימות התנהגות ילדותית מאוד של הילדה ועקשנות לגבי כל נושא שלא יהיה אם זה להתלבש בבוקר לגן או להיכנס למקלחת.
אישתי ואני כבר אודי עצות אני מבקש עזרה וכלים להתמדדות עם הבעיה כי לפעמים אנו ממש רוצים להרים ידים
אנא תגובתכם במהרה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא להרים ידיים
ליאת גרוס30/04/2009שלום קובי
אני מציעה לנסות לתפוס שתי ציפורים במכה:
כדי שלא תנסה לחזור לתפקיד התינוקת כדי לשמור את מקומה, הייתי בונה לה תפקיד של הילדה הגדולה. זה אומר להדגיש את זה שגדולה, עוזרת, בוגרת , מסתדרת לבד, וכו'. תחפשו איפה זה קורה ותעשו מזה משהו גדול. האמונה כבר תגשים את עצמה... תנו לה זכויות של גדולה, תפקידים של גדולה, מתנות של גדולה ובמקביל תדגישו את זה שילדה גדולה אמורה להתלבש לבד וכו'''. תאמרו לה גם כי ילדה בוגרת כבר לא מכניסה דברים לפה..אגב העובדה שמכניסה דברים לפה לא מאד מדאיגה,( אלא אם כן זה משהו מסוכן כמובן).יעבור לבד...
במקביל חשוב להגדיר לה גם זמן לפינוקים בו מותר לה להיות קטנה. תמצאו זמן להיות איתה לבד ללא התינוק, וכאשר אתם מציבים גבול - לא לוותר ולהיכנע!
והכי חשוב - לא להרים ידיים
אשמח להתעדכן
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נידוי חברתיבר שרית30/04/2009
שלום אני אמא לילדה בכורתי בת שבע וחצי לפני כחצי שנה עברנו למושב חדש וכתצואה מכך נאלצנו להעביר את הילדה לבית ספר אחר .מתחלת השנה הילדה לא מצליחה להתחבר לילדות נוספות בכתה יש לציין שהכתה יחסית קטנה והבנות מכירות עוד מיינקות ניסנו להזמין אחר הצהריים בנות מהכתה אפילו כנסנו את הבנות לכל מיני ארועים אצלנו בבית הם הגיעו אבל למחרת כלא היה בבית הספר הקודם לא היתה לה בעיה חברתית היתה לה חברה טובה ועוד חברות נוספות שאתם בילתה במהלך היום .היום היא חזרה בוכה ואמרה לי שהיא מרגישה דחויה שהחברה היחידה ששחקה איתה גם נטשה אותה והיא מרגישה לא מקובלת ובודדה ביקשה ממני לא להגיע לבית הספר ילדתי ילדה נבונה אין לה קושי בלימודים. אנו כהוריה רשמנו אותה לתרפיה חברתית פעם בשבוע ושוחחנו אם מורתה ויעצת בית הספר וחרף נסיונות המורה שום דבר לא עזר אנו שוקלים להחזיר אותה לבית הספר הקודם למרות שמבחתנו זהו מאמץ אדיר
דבר נוסף בצעד של ייאוש חשבתי בנוכחות המורה לכנס את הבנות ולדבר איתן על תחושות הילדה .
בכתה ישנן קובץ גדול של יילדות דומננטיות הילדה שלי הינה ילדה דעתנית פגיעה לפעמים נוטה לצעוק במיוחד בתקופה האחרונה טובת לב וכיום חסרת בטחון לגשת לבנות בכתה סביר להניח עקב הסירובים והדחיות מצד הסובבים אנא עזרו לנו הורים מוטרדים האם להעביר אותה לבית הספר הקודם?או להמשיך לנסות ובאיזה דרכים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נידוי חברתי
ליאת גרוס30/04/2009שלום שרית
אחד הדברים הכי קשים לאם זה לראות את ביתה סובלת מבחינה חברתית. קחי בחשבון שבמקרים רבים חוויה זו הינה מחשלת עבורה ומחזקת לטווח ארוך. כמו כן,חלק מהבנות בגיל זה הופכות להיות "מרשעות קטנות" (אחרי כמה שנים זה עובר או שהן מסתירות את זה יותר טוב) ובמקביל בנות רבות חוות חוויות דומות לזו שאת מתארת. הקבוצות החברתיות בגיל זה אינן סגורות או סופיות וייתכנו שינויים רבים. היום מישהי התרחקה ממנה ומחר מישהי תתקרב. הכל נזיל ולכן לא צריך להיבהל ממש.זה רק מאד לא נעים...
לא הייתי שוקלת מעבר לבית הספר הקודם בעיתוי זה. אם כן מעבר אז רק בתחילת שנה הבאה. חכו עד סוף השנה ואז תחליטו. בינתיים בשום פנים ואופן לא לשתף אותה בהתלבטות ובאפשרות. היא תדע שיש פתח מילוט ותפסיק לנסות להשתלב. תחליטי להחליט בחופש הגדול.
במחשבות על מעבר חשוב לשקול האם בטוח שהבעייה קשורה לכיתה הספציפית ולא אליה. אם הבעייה קשורה אליה, אפילו באופן חלקי, הבעיה עלולה לחזור על עצמה גם במקום אחר ולתת הוכחה חוזרת לקיומה. אז יהיה קשה יותר לאסוף את השברים...
בנוסף, לא נראה לי שכדאי לשוחח עם הבנות האחרות. עלולה להיווצר לביתך סטיגמה של מסכנה ונזקקת ומשם יהיה קשה לצאת. הבנות ה"מרשעות" עלולות לנצל מצב זה לרעה...
חשוב שאת כאם לא תתעררי אלא תשדרי לבתך אמון בכוחה ובכישוריה החברתיים. אם אתם לא תתרגשו יותר מידי (רק קצת ) גם היא תאמין בעצמה. תני לה כלים להמשיך ולנסות ליזום קשרים. מספיק להתחבר לילדה אחת. זו לא חייבת להיות המקובלת של הכיתה. במקביל תשאלי את עצמך האם יש בה משהו שמרחיק חברות ותחשבי כיצד ניתן להתגבר על זה. אם אין לך מושג מה, תבקשי מהמורה עזרה
כמו כן, נסי ליצור מצב בו יהיו לה חברות אחר הצהריים שאינן בהחלט מכיתתה. נגיד מחוג או שכנות.שלא תהיה תלויה בכיתה.
לפעמים לוקח זמן להשתלב במקום חדש. אני מקווה שעוד שנה זה יראה כמו זכרון של התחלה קשה וזהו.
אשמח להתעדכן
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לנו בעיה.מיטל30/04/2009
שלום רב.
בני בן 3, ולו אחות קטנה בת שנה ו5.
לאחרונה החל הגברבר (ואני לא סתם קוראת לו כך פשוט הוא מאוד מפותח לגילו גם פיזית וגם שיכלית נורא נורא חכם) כניראה בהשפעת אחותו הגדלה והדורשת יותר להתנהג כמו תינוקי. ממש לדבר בצורה תינוקית להצביע על דברים במקום לבקש לילל הרבה במקום לדבר אפילו חלה רגרסיה בגמילה שלו הוא גמול כבר כמעט שנה פשוט התחיל בכמה מיקרים לעשות פיפי במכנסיים. השבוע מיום חמישי האחרון למעשה הכנסתי את אחותו איתו לפעוטון ומאז חלה החמרה רצינית בהתנהגות שלו. כלפיה ובעצמו. ממש הפך לבכיין ויללן, בפעוטון לא נותן לאף אחד להתקרב אליה ולשחק איתה הוא "שומר" עליה אבל מצד שני היחס שלו אליה גובל כמעט בהתעללות כל מה שיש לה ביד חוטף אם היא לא רוצה לתת לו יד הוא מכאיב לה, כאילו באופן סמוי כועס שהיא איתו שם וכבייכול באה לתפוס את מקומו, ומצד שני מכיוון שהוא בין בגדולים בגן כבר מזמן שמתי לב שהוא לא מוצא בגן הזה את מקומו לא מבחינה חברתי ולא מבחינת תכנים בגן. הן קוראות לו אסטרונאוט (הגננות) אני קוראת לזה שיעמום. כי כשהוא עם ילדים גדולים ממנו גילאי 4-5 ואפילו 6 הוא משחק איתם כל כך יפה שזה נוגע ללב.
אני אובדת עצות, האם להשאיר איתו את אחותו ולתת לו "להתמודד" לבדו שם עם המצב כשהיחס אליו הוא לא טוב מצד הגננות כי הן תמיד גוערות בו כשהוא מציק לאחותו והוא "דבק" אליה לדיבריהן.
או להוציא אותה ולתת לה לחזור הביתה לאמא והוא כרגיל ישאר שם עד שתיגמר השנה הארוכה הזו מבחינתו, או להשאיר אותה שם כי היא כבר ממש זקוקה לחברה ולהוציא אותו כדי שיהיה איתי בבית ויטעם קצת מאמא נטו שזה משהו שאין לו הרבה. השאלה אם זה לא לפתור את הבעיה על הצד הקל ביותר ובעצם לא פתרתי כלום או שזה רצוי וכדאי כי חום של אמא יתן לו כח וביטחון יותר גדול? על להעביר אותו לגן של בוגרים אין על מה לדבר אף אחד לא יתן לי לעשות דבר כזה בסוף שנה למרות שזה הדבר הרצוי ביותר לעשות לדעתי, וכבר מזמן רציתי להעביר אותו רק שהוא לא היה מוכן מבחינה נפשית כשהיה בן שנתיים ו7 פלוס מינוס ועכשיו לדעתי עקב החמרת הבעיה אני צקוקה לפיתרון דחוף מה דעתכן בעיניין? מה לעשות?
אשמח לאיזו עצה.
תודה.
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גן, אחים, ומה שביניהם....
נעמה סבג שמש30/04/2009
מיטל שלום,
במכתבך עלו מס' בעיות מאד משמעותיות.
קודם כל, גישת הצוות בגן, ע"פי מה שכתבת, נראית לי קצת בעייתית.
אני גם לא אוהבת שמדביקים לילד תווית ומכנים אותו בשם (אסטרונאוט), כי גם אם אינו כזה, זה יילך איתו והוא יהיה כזה או יחוש כך.
לאור המצב הייתי נמנעת משימת הילדים באותו הגן. מספיקה להם התחרותיות שבבית.
אם לא טוב לו בגן, בוודאי שלא הייתי משאירה אותו שנה נוספת, אבל הייתי בודקת לעומק מהם הסיבות. אולי אלה סיבות שבגללן לא הייתי משאירה גם את הקטנה?
להוציא ילד בשלב כזה ולשים אותו בבית זה בעייתי. זה ילמד אותו שההתנהגות בה התנהג הביאה לכך שיהיה עם אמא, וזה מוטעה.
מתי הקטנה נכנסה? אין זה נכון להעביר דווקא אותה? עיקר הבעיה זה הנוכחות שלה?
אם הילד מתקשה ביצירת כישורים חברתיים הייתי מפנה אותך להדרכ הורית כיצד לפתח זאת אצלו.
הייתי גם מליצה ללמוד את נושא ההתמודדות של עימותים בין אחים כדי להקל על המצב הקיים.
תיארת פה מס' בעיות חשובות וניסיתי לכוון אותך לשאלות, שהתשובות עליהם יפנו אותך לנתיב הנכון.
בהצלחה!
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי נעמה
מיטל30/04/2009קודם כל תודה רבה על תשובתך המהירה.
בקשר לתוית האסטרונאוט, הערתי להם על זה שלא יהיה כנבואה שמגשימה את עצמה ובכ"ז, שוב לדעתי העיניין שלא טוב לו בגן זה פשוט כי הוא בוגר פיזית ושיכלית לגילו ממש באופן שכשהוא עם ילדים גדולים ממנו הוא משחק ומשתתף ובגן הזה כמעט ואין בוגרים הרבה קטנטנים זה פעוטון מגיל שנה עד 3 וחצי כשטווח הגילים נע יותר לכיוון המרכז שנה וחצי שנתיים וחצי והוא לא מוצא את עצמו מהשיעמום..
עכשיו כשאחותו ניכנסה לגן (לפני שבוע לשאלתך,) פיתאום הגיע לו "צעצוע" קרוב מהבית שהוא כניראה מרגיש צורך לגונן עליו וקצת יותר מידי אז את רוב זמנו ומירצו הוא מפנה לעיניין השמירה עליה וכמובן שהיא די סובלת מעיניין הלחץ שלו וזה שהשמירה שלו לא מתבטאת רק כמניעה של ילדים אחרים לשחק איתה אלא גם כהרגלו מניעה שלה לשחק בכל דבר שניקרא לידה הוא חוטף וממש גובת בחוסר חיים בשבילה.. ובכל פעם כשהגננות מעירות לו כועסות עליו על העיניין אז זה מחריף עוד קצת את הריגשי שהוא נתון בו ואת התינוקיות שיוצאת ממנו לאחרונה.. ומצד שני אגב הוא מתרפק עליה חושן שלי אחותי שלי הקטנה ומחבק..
כשאני אומרת תינוקיות אני ממש מתכוונת לזה, אם זה הפיפי שעושה במיכנסים במספר פעמים לאחרונה אם זה במקום לדבר כמו בוגר כרגיל הוא מצביע ואומר אזה (את זה) או שמחקה את השפה של אחותו יתות במקום לישתות ננה במקום בננה וכו' הבכי היללני במקום לדבר ולהסביר מה הוא רוצה,
להפריד בניהם ל2 גנים שונים אין לי מצב, אני לא עובדת ו2 ילדים ב2 גנים פרטיים שונים כשהגן השני הרבה יותר יקר ורחוק זה מעבר לתקציבי. אני עכשיו קיבלתי הצעה להשגיח בבחינות בגרות ולכן קיבלתי את ההחלטה להכניס אותה כעת לפעוטון איתו,
אז להבנתי לדעתך כדאי אולי להוציא אותה משם ולמצוא לה סידור רק לימים שבהם אשגיח.. שזה למעשה עבודה לחינם כי על כל 22 וחצי שח לשעה שארויח אצטרך לשלם 20 ש"ח לשעה למטפלת הזמנית..
אני אגב גרה במקום שאין כמעט עבודה לנשים לכן קפצתי על ההזדמנות אבל אם זה ישפיע לא טוב על הילדים אולי אאלץ לוותר...
תודה בכל אופן על העיצה.. אני אחשוב עוד קצת מה עלי לעשות.. ואשמח לשמוע אם יש לך עוד משהו להוסיף.
מיטל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת קטנה
מיטל30/04/2009בספטמבר הקרוב הוא כבר יהיה בגן מועצה והיא בפעוטון הזה לבד אגב כשהוא לא לידה הן אומרות שהיא מסתדרת ניפלא. ונישאר לו 3 חודשים להיות בפעוטון הזה..
ובנושא אחר.. האם את עובדת באיזור דרום ובאר שבע? כי שמתי לב שלמדת בבן גוריון.. אם אפנה ליעוץ פסיכולוגי כלשהו זה יהיה רק באיזור. אני גרה שעה מבאר שבע לכיוון דרום...
שוב תודה.
ויום מקסים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשר בין אחים
נעמה סבג שמש30/04/2009מיטל היי,
הייתי נמנעת בכל מקרה מהנוכחות שלהם יחד באותו הפעוטון. זה לא ישפיע לחיוב על שניהם, וחבל.
אם יש לך אפשרות, המתיני לכך שיעבור מסגרת ורק אז העבירי אותה לשם.
במקביל, בקשי מהגננות ליצור בעבורו אתגרים ולחבר אותו לילדים הגדולים יותר בשעות הפעילות.
כשילד נמצא במסגרת שאינה עונה על צרכיו, לא רק שאינה תורמת אלא גם מזיקה.
אני נפגשת עם לקוחות גם באיזור קסטינה, אך חשוב להדגיש שאיני פסיכולוגית, אלא יועצת ומנחת הורים.
אשמח להפנות אותך למאמרים שכתבתי בנושא אחים באתר שלי: naamash
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינו אוהב מגעלהלי29/04/2009
שלום,
בני בן שנה וחודשיים , נולד פג בשבוע 35 אך במשקל נמוך מאוד לגיל 1.7 ק"ג (היה בפגייה חודש כשאנחנו צמודים אליו) ,ילד מאושר מאוד,חייכן, חברותי מאוד ובכלל ילד כיפי ,אבל....ויש פה אבל גדול הוא אינו אוהב מגע מאיתנו , ז"א הוא לא אוהב שמנשקים אותו ,הוא דוחף את המנשק,אינו מוכן לתת נשיקות לאף אחד, לא מחבק ואינו מתרפק עלינו, זה כמובן מתסכל ,אני חייבת לציין שאנחנו זוג הורים שמאוד מאוד אוהבים אחד את השניה ומפגינים המון חום בנינו בבית ובחוץ. ממה לדעתך נובעת הרתיעה שלו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינו אוהב מגע
נעמה סבג שמש29/04/2009להלי שלום,
ישנם ילדים שפשוט אינם אוהבים מגע...
כדי לא לחזק התנהגות זו עליכם להמנע מהתניות ומכפייה. כלומר: כשקונים לילד מתנה או נותנים לו דבר מה, לא להתנות את זה בקבלת חיבוק או נשיקה.
עליכם לבקש את רשותו ואם הוא מסרב, לכבד את רצונו. להבהיר לו שאתם תמיד תאהבו אותו, גם כאשר יאמר שאינו אוהב אתכם.
אתם צריכים לכבד את רצונו ולתת לו את התחושה שזה בסדר והוא לא חייב.
לא לסחוט רגשית ולומר: "אבל אמא נעלבת.." וכיוצא בזה.
כמו שאמרת, אתם זוג חם ואוהב ולכן הדוגמא האישית שתתנו מספקת.
איסרו גם על סבתות וייתר המשפחה לקחת אותו ולהרים "בכוח".
הוא לבד יבוא אליכם ויבקש מגע כשתפסיקו להראות לו עד כמה אתם רוצים וזקוקים לזה ממנו.
סבלנות.
חג שמח,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שלוש ושמונה חודשים- אבחוןלירן28/04/2009
בני בן שלוש ושמונה חודשים. מאז היותו קטן מאוד זיהינו אצלו כשרון מיוחד- מגיל שנה וחצי יודע את כל אותיות הא-ב ומאז זה התפתח אצלו עד לרמה שהיום הוא קורא באופן די שוטף. גם כשרון הכתיבה שלו מאוד מפותח- הוא ביקש ללמוד כיצד לכתוב את האותיות וכיום יודע בקלות לכתוב בעצם כמעט את כל מה שהוא רוצה (כמובן שיש מילים שאינו יודע לכתוב וכותב בשגיאות כתיב, אבל ברגע שאומרים לו פעם אחת כיצד לרשום הוא זוכר לתקן בפעם הבאה) גם את ה ABC ביקש ללמוד וכיום יודע את ה-ABC וכן גם לכתוב אותן. כמובן שיודע צורות, מספרים ויודע למנות- לגבי הרמה שלו בעניין המספרים איני יודעת. יש לצין כי גם כושר הציור שלו ככל הנראה גבוה לגילו- מצייר דמויות לפרטי פרטים וכבר נאמר לי שרמת הציור שלו ככל הנראה מתאימה לגיל 5. בגיל כשנתיים פנינו לייעוץ אצל ד"ר אריקה לנדאו ונאמר לנו בעצם לא לעשות עם זה שום דבר ולהיפך, לנסות לפתח אצלו מיומנויות אחרות. האמת שמאז בעצם לא עשינו שום דבר מיוחד למעט כשניסיתי לקחת אותו לשיעורי מוסיקה לגיל הרך אבל הוא לא התעניין והפסקתי. שאלתי היא- האם כדאי היום לקחת אותו לאבחון נוסף, ואיפה? וכיצד אני יכולה להעשירו דווקא בתחומים אחרים- שכן אינני רוצה דווקא ל"דחוף" אותו לכיוון הלימודי" אלא לפתח אצלו חשיבה יותר יצירתית, מה שלדעתי חסר לו. ז"א כיצד עלי לתעל את הכשרון שלו ולממש את הפוטנציאל הטמון בו בצורה הטובה ביותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד מוכשר מאוד
ד''ר שירי שדה שרביט01/05/2009לירן שלום,
יש לך "צרות של עשירים", אפילו עשירים מאוד... נהדר להיות הורה לילד כ"כ מוכשר. נראה שלבנך יש לא רק כישרון, אלא גם דחף אינטלקטואלי גבוה - מבקש ללמוד ולהעמיק במה שמעניין אותו. לכן הייתי ממשיכה בקו של ההמלצה שניתנה לכם במכון של אריקה לנדאו, דווקא לחזק את התחומים האחרים. ייתכן שזה מקרי, אולם הבחנתי כי לא סיפרת דבר על הכישורים החברתיים שלו, איך הוא מעדיף לבלות את שעות הפנאי שלו, ולא ציינת היבטים אישיותיים כמו חוש הומור, וכדומה. כל אלו הם תחומים חשובים מאוד לילדים, לא פחות מהחלקים הקוגניטיביים. נראה לי שחשוב להמשיך ולהציע לילד סביבה עשירה בגירויים ככל שניתן, ולאפשר לו להתעמק במה שמעניין אותו באותה התקופה. במידה ואת רוצה לרשום אותו לחוג כלשהוא, כדאי לבדוק את האפשרות של חוג חוויתי (ג'ודו, קאפוורה, יצירה וכדומה) כדי לעזור לו לפתח תחומים נוספים.
לטעמי אין טעם באבחון נוסף, שכן ברור כי הפוטנציאל השכלי קיים, ובשילוב של הסקרנות שלו ושל הסביבה העשירה שאתם מספקים, הוא יתפתח היטב.
בהצלחה ובהנאה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד מרביץאורית28/04/2009
הבן שלי בן שנתיים בחודש הבא. הוא ילד פיקח וחכם מדבר יחסית יפה. הבעיה שהוא מרביץ ללא סוף בעיקר לי אך גם לבעלי ולפעמים גם לסבתא ולדודים (יש לציין כי בגן הגננות אומרות שהוא אפילו לא מעורב בסיטואציות של אלימות). זה התחיל עוד לפני גיל שנה הפסיק לתקופה מסויימת ובחודשים האחרונים זה חזר וזה רק הולך ומחמיר.ניסיתי הכל: להחזיק לו את הידיים ולהסביר שזה לא נעים, להראות לו כמה זה נעים שמלטפים ומחבקים ונותנת לו חיזוקים כשהוא עושה "נעים", לומר "מי שמרביץ נכנס לעונש" ומכניסה אותו ללול לכמה דקות, ניסיתי להתרחק ולומר "עכשיו אמא לא מדברת איתך כי אתה מרביץ לי" ומתעלמת ממנו כמה דקות, בקיצור כלום לא עובד. אני מתוסכלת מאוד לא יודעת מה לעשות. בבקשה בבקשה תעזרו לי!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלימות בגיל הרך
נעמה סבג שמש28/04/2009אורית שלום,
אני מבינה שניסית מס' דברים.
השאלה היא כמה זמן ניסית כל דבר והאם היית עקבית.
כשמנסים דרך מסויימת צריך לנסות אותה שבועיים. רק אז תדעי אם זה באמת עובד.
כשילד מרביץ, התגובה שלך צריכה להיות נחרצת: בבית הזה לא מרביצים! לאחוז לו את הידיים ולא להרפות, גם כאשר הוא בוכה.
יש ללכת איתו להרגע בחדר אחר. רק כשהוא נרגע, ומצהיר שלא מרביצים, את תאפשרי לו לצאת מהחדר.
"לא נעים לי" זה עדין מידי. לא חד משמעי.
בכל מצב בו הוא מרים ידיים, להפסיק מיד את הפעילות וללכת להרגע. גם לא להמשיך אותה אחרי.
אם נמצאים בגן המשחקים או בכל מקום אחר, מתקפלים וחוזרים הביתה. ילד צריך לדעת שיש לו מה להפסיד.
אני מאמינה שאת מסוגלת לעמוד בזה לבד. במידה ולא, פני להדרכה הורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצילוווווו אני חייבת עזרה
דקלה19/01/2010שלום
הבן שלי בן 4 בכל פעם כאשר הוא מתעצבן או לא מקבל את מבוקשו הוא מתחיל לבכות בחוזקה, לצעוק לי או לאבא שלו , אני יפוצץ אותך, אני יפרק אותך, חוצפנית ומרביץ לי מכות ממש ממש חזקות, נותן לי בעיטות אגרופים מושך לי בשיער, נושך, ממש מבייש מדאיד ומלחיץ ואין לי את הכילים להתמודד עם הדבר הזה.
יש לו אח בן 6 ואח בן 3 שאינם מתנהגים כמותו,
כאשר הוא מתחיל להתנהג כך ואי אפשר לעצור אותו אני תופסת אותו בחוזקה ולפעמים נותת לו מכה מאוד חזקה , מחוסר אונים, כאשני שולחת אותו לחדר הוא שובר שם דברים, בועט בדלת עד כדי כך שהוא כמעט שובר אותה
ואחרי כמה זמן הוא נרגע ואני ממשיעכה להתייחס אליוו בכעס ודואגת כל הזמן להזכיר לו את המעשה הנורא שהוא עשה, ואז הוא מתנהג יפה ומתנצל אלף פעם עד הפעם הבאה....
אני ממש כבר חסרת אונים ואיני יודעת מה לעשות איתו
בבקשה בבקשה אם אפשר עיצה מקצועית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיקום סמכות הורית
נעמה סבג שמש19/01/2010דקלה שלום,
ילד מגיע למצב חוסר אונים שכזה בשל חוסר התגובה.
המקרה שאת מתארת מצריך שיקום סמכות הורית והצבת גבולות נוקשה. הייתי נוהגת בו בכל התנהגות, קלה כחמורה.הילד לא יודע "מי הבוס".
הילד צריך לדעת שיש לו מה להפסיד בכל התנהגות, ומה ההשלכות של מעשיו.
המצב שאת מתארת מצריך עזרה מקצועית, מעבר לעצה.
את מוזמנת לקרוא מאמרים שלי באתר זה או באתר שלי.
קראי והתמידי על הטיפים.
בהצלחה!
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התארגנות בבוקרדורין28/04/2009
לוקח לי יותר משעה להתארגן בבוקר עם בני בן השנתיים וחצי, כל הפעילויות הקבועות של הבוקר צחצוח שיניים, הלבשה וארוחת הבוקר נמרחות עם משחקים, יללות והתנגדויות. אני לא מלבישה או מבצעת את הדברים בכוח, כי זה רק יוביל להתנגדות רבה יותר ומלחמת כוחות. הפתרון שלי הוא להתנתק ממנו כשהוא מיילל (למשל לצאת מהחדר) עד שהוא מפסיק, הבעיה היא שהפתרון הזה לוקח המון זמן..איך פותרים את הבעיה ומקצרים את זמן ההתארגנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקשנות גיל השנתיים
נעמה סבג שמש28/04/2009דורין היי,
בדרך זו את מאפשרת לו לנהל אותך.
בנך צריך לדעת שיש דברים שחייב.
את מתארת פה התנהגות מאד שכיחה לגיל הזה. הרצון למרד, לעצמאות, בדיקת גבולות והצהרה של "אני הבוס".
יש אפשרות לנסות את שיטת התמלוגים: אחרי מס' ימים של מדבקות בעבור הצלחותיו להתארגן בזריזות, הוא יבחר מתנה.
יש אפשרות לתת עוגיה בכל בקר רק כאשר הוא מסיים את התהליך.
יש אפשרות לעשות תחרות ומי שמתארגן מהר יותר מנצח.
יש גם אפשרות להסביר לו, לתת לו לבחור בין שתי אופציות, ואם הוא לא בוחר, לבחור בשבילו. להרים למקלחת, לבצע את הדברים למרות בכי והתנגדות, ולאחר כמה ימים, זה ייגמר, רק כי הוא יבין שאתם נחושים.
בכל מקרה,
אם תהיי עקבית ונחושה, התק' הזו תעבור.
בהצלחה!
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד חברותי מדייאמא בחו"ל28/04/2009
בני הבכור הוא בן 3. הוא מאוד אוהב חברה (תמיד מבקש שיבואו אליו חברים) ומתקשה לשחק לבדו. הנחיצות שלו בחברה היא כל כך גבוהה, עד שהוא יכול להזמין זרים גמורים "לשחק איתו בבית שלו" אם רק יראו סימני התעניינות קלים בו. מעולם לא היתה לא חרדת זרים או פחד נטישה. עוד מהיותו תינוק הוא תמיד הלך לזרים ברצון, אם רק הושיטו לו ידיים. הוא נקשר במהירות לאנשים ויכול "לבכות מגעגועים" לילד אותו פגש בחטף במגרש המשחקים. העניין אף יוצר סיטואציות מביכות, כאשר הוא רוצה ללכת עם אנשים חדשים הביתה שלהם, או נותן להם יד.
כמובן שהפחד הגדול שלי הוא שהוא יילך אחרי כל אחד שמציע לו סוכרייה ברחוב...
אני פסכולוגית בהכשרתי, אז ניסיתי לנתח את המצב מכל כיוון אפשרי. משתנה עיקרי הוא, שעזבנו את ישראל לארה"ב בהיותו בן 8 חודשים, טהשארנו מאחורינו את כל המשפחה. אמנם הקשר המשפחתי מעולם לא היה חזק מדיי אצלנו, אבל אני בטוחה שזה הותיר משקעים אצלו.
יש לציין כי הילד אינו סובל מחוסר תשומת לב הורית, להיפך. הוא נשאר איתי בבית עד גיל שנתיים וגם עכשיו הוא בגן רק חצי יום. האם ייתכן שאני משעממת אותו? האם ייתכן שאני מעניקה לו יותר מדיי תשומת לב, כך שהוא רואה אותי כ"מובנת מאליה" ולכן מחפש אישורים אצל זרים?
אני בטוחה שהבמה הזו אינה יכולה לספק לי ניתוח פסיכולוגי עמוק של הקונסטילציה המשפחתית שלנו, ולכן שאלתי העיקרית היא, כיצד ניתן לחנך אותו ולהסביר לו את הסכנה מזרים מבלי לפגוע באופי החברותי שלו ובתמונת העולם החיובית שלו?
האם אי פעם נתקלתם במקרה כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחק לבד
נעמה סבג שמש28/04/2009שלום לך,
בנך צריך לדעת שכדי ללכת עם מישהו, בין אם הוא מכיר אותו ובין אם לאו, הוא צריך את אישורך והסכמתך.
כך, לא תגרמי לחרדה מזרים אך גם תבהירי את הנק' שללא הסכמתה של אמא חל איסור על כך. חל איסור גם על הזמנת ילדים הביתה בלי בקשה מראש מאמא.
אלה דברים שילד יכול ללמוד.
לגבי חוסר יכולתו לשחק לבד: האם בכל השנתיים שבילית איתו בבית, איפשרת לו לשחק עם עצמו או שתמיד שעשעת אותו והעסקת אותו?
לפי ויניקוט, אמא מספיק טובה זו אמא שגם מתסכל את בנה ומאפשרת לו להתמודד לבד.
האם תמיד היית שם והתערבת במשחקיו, או נתת לו את האפשרות להעסיק את עצמו?
גם היום, בבית, הקפידי על זמן בו הוא יעסיק את עצמו, בכדור, פאזל או מגדל קוביות.
נסי זאת.
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה התנהגותיתמודאגת27/04/2009
בתי בת 4.5 ילדה ראשונה ונכדה ראשונה - מה שהוביל לפינוק יתר ברמה קשה - בכי מכל דבר, כל החדר שלה עמוס במתנות וכו'. אני (אמא שלה) חולה מזה שנה וחצי ומאושפזת לסירוגין בבתי חולים - עדין לא אובחנה המחלה. אימי שגידלה אותה במשך שנתיים מהיותה תינוקת חלתה לאחרונה בסרטן. הסמכות ההורית שלנו נפגעה והילדה מתנהגת בפראיות, מתחצפת ואף מרביצה. בשבוע האחרון, כאשר החלטנו לשים גבולות נוקשות על 3 מוקדים: התחצפות, מכות וקללות, הילדה בוכה כל הזמן. טוענת שאנו לא אוהבים אותה. כל הזמן שואלת: "אמא למה את לא אומרת לי שאני החיים שלך" "למה את לא אומרת לי שאת אוהבת אותי". הילדה נגמלה מחיתול בגיל שנה וחצי. ועתה במשך 3 - 4 ימים עושה פיפי במיטה כשהיא ערה, ומשקרת שהיא ישנה. היא מנצלת זאת כדי שנחליף לה סדינים, ובגדים, כך שלא תצטרך ללכת לישון.
איני יודעת אם זה קשור אך הילדה מפחדת מאוד מהחושך, בוכה בלילות מתוך שינה, אומרת שהיא חולמת חלומות רעים, מתעוררת בלילות בגלל הפחדים ואנו ניגשים לנוח לידה.
איננו יודעים מה לעשות. אך אנו יודעים שהילדה במצוקה נוראית.
עזרו לנו - מה צריך לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה במצוקה
ליאת גרוס27/04/2009שלום לך.
אני מסכימה איתך שהילדה מראה סימני מצוקה. גם קשיי ההתנהגות, כמו ההרטבה והפחדים מעידים על קושי רגשי. למעשה נשמע שיש גם סיבות אובייקטיביות למצוקה. גם בלי מילים, היא מבינה, אפילו באופן לא מודע שמשהו לא בסדר. היא מפחדת ואינה מרגישה בטוחה.
זהו מצב שמצריך טיפול והתיעצות פסיכולוגית מעמיקה יותר מאשר ניתון לתת בכמה פסקאות. חשוב שתפני ותקבלי הדרכה מותאמת לגבי הדרך להתמודד עם הילדה תחת המחלות וחוסר היציבות הקיים. אני לא בטוחה שנוקשות היא הפתרון הכי מתאים בנסיבות האלה... חסרה לי הרבה אינפורמציה.
אל תוותרי. לכי לחשוב עם בעל מקצוע.
אשמח להתעדכן
הרבה בריאות ושלווה
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מוכן להכין ש"באור27/04/2009
ד"ר שירי שלום רב
בני לומד בכיתה ב'. בכיתה התנהגותו ראויה לשבח,הוא מבצע את המטלות הנדרשות ממנו, מקשיב ומשתתף. הוא אינו תלמיד מצטיין אל גם אינו תלמיד חלש. כאשר הוא לומד בבית לקראת מבחן למשל הוא מוציא ציונים טובים.
הבעיה מתחילה כאשר הוא מגיע הביתה. הוא לא רוצה להכין ש"ב וכל צהריים הופכים לקשים במיוחד. אני כועסת ומתעצבת ומזכירה לו כל רגע להכין שיעורים. אני מסבירה לו גם בצורה יפה את חשיבות הדברים אך נראה שזה לא מעניין אותו. הוא ילד פעיל מאוד חברתית ועצמאי וכל מה שמעניין אותו זה עניין החברים והמשחקים עימם.
כולם אומרים לי לעזוב אותו (גם המורה שלו) ולהעביר אליו את האחריות. מאוד קשה לי ליישם זאת ובכל פעם שהוא לא מכין שיעורים או לא לומד למבחן אני מרגישה כאילו אלו שיעורי הבית שלי ומאוד מתאכזבת. (וגם מעבירה לו את זה). אני באמת שואלת מה נכון לעשות כבר יומיים אני מכריחה אותו להכין ש"ב רק במקצוע אחד ובינתיים זה עובד. איך להעביר אליו את האחריות? (אני לא חושבת שזה נכון לעזוב אותו לגמרי ולראות כיצד הוא מתמודד) אך ברור לי שאני חייבת להעביר אליו את האחריות באיזושהי דרך כי כרגע אני מתמודדת בשבילו. ממתינה לתשובתך. אמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשרית תשובה גם ממשהי אחרת
אור28/04/2009לא אכפת לי שתענה לי גם מישהי אחרת זות לא חייבת להיות שירי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההורים ושיעורי בית
נעמה סבג שמש28/04/2009שלום לך,
נראה כי את עושה טעויות , מודעת להם ועדיין לא מרפה.
יכול להיות שדווקא מעורבות הייתר שלך היא הגורמת למצב.
האם בנך שמח כאשר הוא מקבל ציונים טובים? איך הוא מגיב? איך הוא מתמודד עם כשלון?
עשי איתו שיחה ובה נסי להבין מדוע אינו רוצה להכין ועד כמה מעורבותך היא הגורם.
בנו יחד הסכם בו יהיה ברור מה יקרה אם לא יעמוד בו ומה יקרה אם כן.
אפשרי לו להכשל. הביעי חוסר עניין. זה רק ילמד אותו עצמאות.
כרגע הוא מרגיש שהוא עושה זאת בשבילך. הוא למד את הדרך "להעניש" אותך.
עלייך להמנע מלנסות להגשים עצמך דרכו.
בהצלחה1
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלתך
אור30/04/2009נעמה שלום ראשית אני רוצה להודות לך. גרמת לי להבין דברים שבעצם ידעתי אך התקשתי ליישם.
לשאלתך, כאשר בני מקבל ציון טוב נראה כאילו זה לא ממש מעניין אותו, הוא יכול להגיע הביתה ולא לספר לי בכלל על המבחן עד שאני לא שואלת. ונראה שאני מרוצה יותר ממנו מהציון הטוב. הוא שמח כאילו בגלל שאני שמחה. נראה שגם כישלון לא משפיע עליו במיוחד הוא מכניס את המבחן עמוק לתיק ושוכח ממנו. פעם אחת קרה שקיבל ציון נמוך וחבר צחק עליו והוא מאוד נפגע נעלב ובכה.
כששאלתי אותו מדוע לא רוצה להכין שיעורים אמר לי שהוא לומד מספיק בכיתה ואין לו כח להמשיך גם בבית. (בכיתה הם אכן עובדים קשה אין רגע דל). אני נזכרת שביקשתי ממנו לא מזמן להגיד לי אם הוא מתכוננן להכין שיעורים היום והוא אמר לא יודע. התעקשתי שיגיד כו או לא והוא אמר שאם יגיד לא אני אכעס.
אני מודה שקשה לי מאוד להביע חוסר עניין כי אני מרגישה שהכישלון שלו לכאורה מצביע עלי. איך אני יכולה להשתחרר מהמחשבה המוטעת הזאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאור שלום
נעמה סבג שמש30/04/2009אור היי,
העבודה של הרבה הורים בנושאים שכביכול קשורים לילדיהם, היא עבודה עצמית שלהם.
עלייך לבדוק עם עצמך מה את מנסה להוכיח בהצלחתו. מה היו החוויות שלך כילדה מנושא שיעורי הבית והלמידה. איפה ההורים שלך היו בתמונה.
האם את רוצה שיהיה דומה לך? האם את מנסה לעבור חוויה מתקנת דרכו?
מה יקרה אם באמת ייכשל? מה כבר יקרה? האם הצלחתו בלימודים חשובה יותר על פני המערכת היחסים ביניכם?
תראי איך את מסוגלת לצאת איתו לסרט או לבילוי אחר, מבלי להזכיר את נושא הלימודים ומבלי להתנות את הצלחתו.
כך תרוויחי את הילד שלך ואת אמונו חזרה, וסביר להניח שבסופו של דבר תרוויחי תלמיד טוב.
בדקי עם עצמך, האם את צריכה הכוונה מעבר לנושא זה? האם את יודעת "לשחרר" ולאפשר עצמאות לילד? אם לא, פני להדרכה הורית. פגישה או שניים יעזרו לך להתמודד טוב יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב מבולבלת
אור05/05/2009נעמה שלום רב.
אני חוזרת אליך שוב בעניין שיעורי הבית של בני.
בעקבות מעורבות היתר שלי הצעת לי לבנות יחד איתו הסכם בו יהיה ברור מה יקרה אם יעמוד בו ומה יקרה אם לא. בנוסך הצעת לי לאפשר לו להיכשל ולהביע חוסר עניין כדי ללמדו לעצמאות ולהרויח את הקשר איתו.
אכן הרפיתי ואני מנסה להביע חוסר ענין אך מה שקורה זה שהוא לא מכין שיעורים ולא לומד למבחנים ובשעה 16:00 בדיוק יוצא לשחק עם חברים וחוזר בערב. אני שואלת האם לאפשר לו זאת או להתנות לו את היציאה עם החברים בעשיית ש"ב? כי מה שקורה זה שהוא רק משחק ומבלה כל היום והלימודים בכלל לא מעניינים אותו. האם להניח לו רק לשחק כל היום?
אם אני מתנה לו את השיעורים ביציאה לחברים אני שוב ניכנסת איתו לפינות של ויכוחים בכי ועצבנות. מה לעשות? תודה אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיעורי בית
נעמה סבג שמש05/05/2009אור שלום,
עניין המשחקים צריך להיות חלק מההסכם , מהחוקים ומהכללים.
שעות המשחקים גם הם שעות מוגבלות.
פעם בשבוע תשבו על ההסכם, לראות מה יש לחדש בו, ואז הכניסי זאת. לא כהתנייה אלא כהגדרה: אלה הם שעות שאמורות להיות לשיעורים (אם לא תעשה זה בעיה שלך, אבל בהם אין מחשב\ טלויזיה או משחקים עם חברים), ואלה הם שעות למשחקים.
ואז הכל ברור יותר.
אם יעשה שיעורים ויסיימן קודם, יוכל לצאת מוקדם יותר. ציינו זאת בהסכם.
היי סבלנית,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנה לניתוחמור27/04/2009
שלום, בתי בת ה-5 וחצי מתעתדת לעבור ניתוח שקדים ושקד שלישי בעוד שבועיים. החלטתי לחכות עם ההסבר על הנתוח לבתי עד יומיים שלושה לפני הניתוח.
עד היום כל דבר שבתי עברה הסברתי לה קודם לכן לקראת מה היא הולכת והכל עבר בצורה בוגרת ויפה מצידה מה שמאוד שימח אותה ואת הרופאים/האחיות.
זהו הניתוח הראשון ומקווה שגם האחרון של בתי ואיני יודעת כיצד לספר לה עליו מבלי להלחיץ אותה עקב הלחץ הגדול שיש לי.
אנא עזרו לי למצוא דרך עדינה ומוצלחת לספר על כך לבתי.
הלחץ שקיים אצלי אינו מוחצן כלל אני מתנהגת כרגיל בבית.
עד היום ידעתי רק על ניתוח של השקד השלישי אך היום לאחר בדיקת שינה הוחלט לבצע ניתוח שקדים ושקד שלישי עקב הפסקות נשימה בשינה ושקדים מוגדלים גם כן מה שגרם לי להלחץ יותר.
אשמח לקבל את עזרתכם בנוגע לבתי.
תודה והמשך יום נעים, מור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנה לניתוח
ליאת גרוס27/04/2009שלום מור
בין השורות נשמע לי שאת יודעת נהדר איך להכין אותה לניתוח אך הבעייה היא שאת מודאגת שהדאגה שלך תשפיע עליה. את צודקת. מותר לך להיות טיפה מודאגת אבל לא יותר מידי פן תשדרי לה דאגה ולחץ. את יכולה לנסות להרגיע את עצמך ע"י נשימות עמוקות, דמיון מודרך, ריצה , בכי או כל דבר שאת יודעת מנסיון שמרגיע אותך. רצוי שיהיה אדם נוסף בסביבה שיוכל לתמוך בך בזמן שאת תומכת בביתך. אלפי ניתוחים כאלו עוברים בהצלחה וגם זה יעבור ומהר. אני לא מבינה ברפואה אבל עד כמה שידוע לי זה באמת ניתוח פשוט בגיל הזה. ..יהיה בסדר...
לגבי מה לאמר לה: כמו שעשית עד כה. לחכות עד כמה ימים לפני, לתת לה את כל האינפורמציה ברמה המתאימה לה. משהו כמו " יש לך משהו בתוך הגרון שחוסם ומפריע ל... ולכן צריך להקטין אותו קצת. יש כאן רופאים שיכולים לעשות את זה בקלות ולתקן את הבעייה. קודם יתנו לך משהו שיעזור לך להירדם וכשתקומי זה כבר יהיה אחרי התיקון. אולי זה קצת יכאב אבל תוכלי לאכול הרבה גלידה וחוץ מזה אני יודעת שאת ממש גיבורה. אחרי שהכל יסתדר נעשה מסיבה גדולה ואת תבחרי ..."
מקווה שעזרתי
שיעבור לך הזמן מהר עד הניתוח
בריאות והנאה
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד מורדנעמי27/04/2009
מיואשת
בני בן השלוש ילד מורד
לא שומע בקול ההורים
לא מאוים מעונששים כמו לעמוד בפינה או אני לא אקנה לך צעצועים
אתן מספר דוגמאות לאחר משחק בצעצועים מסרב לאסוף אותם ואף זורק אותם לכל עבר
מכה את אחותו הקטנה ללא סיבה
נכנס למין מצב של בכי היסטרי שקשה מאוד להרגיעו
נגש למקרר לקחת מתק באים אמרתי לו לא לגעת בוכה כאילו כל עולמו חרב עליו ולוקח את אשר חפצה נפשו
שאלתי היא מה עליי לעשות ואך עלי להתמודד איתו אים בגיל כה רך התנהגותו כזו מה יהי ה בשלב מואחר יותר
אמא דואגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אל תתיאשי
ליאת גרוס27/04/2009שלום נעמי
הצבת גבולות בגיל זה היא חשובה ופועלת לטובת הילד וההורה כאחד. נשמע כאילו הוא בודק את הגבולות (וזה בסדר שבודק) וחשוב להגביל אותו כאשר עובר את הגבול שקבעתם. מה זה לוקח את שחפצה נפשו. אמרת לו לא - אז תקחי ממנו, תכעסי. תבהירי שאת אמרת לא ואת מתכוונת לכך. נחרצות ועקביות הן מילות הקסם.
את אומרת שאינו מקשיב לכם ואינו מתרגש מאיומים. כדי שילד יתייחס ברצונות לאיומים צריך לממש אותם. תמיד ובאופן עקבי. קודם להזהיר ולאיים ואח"כ לממש. איום בלי מימוש רק מחליש את ההורים.
כאשר בוכה בכי הסטרי, את מתרשמת שמפעיל מניפולציה או שבאמת סובל ? האם מתנהג כך עם כולם או בעיקר איתך? מה לדעתך יקרה אם לא יקבל תמיד את מה שרוצה? מה עובר לך בראש כשבוכה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר לגן אחרלילי27/04/2009
אני אם לילד בן 5. השנה הוא נמצא בגן טרום חובה. לפי דעתי הוא לא מתחבר כל כך לחברה בגן.
בכל פעם שאני פונה אליו בשאלה מי חבריו הוא עונה לי שזה סוד. הגננת אומרת שהוא די חברותי וחוץ מזה שקשה לו מעט להתמודד עם בעיות ומחלוקות עם ילדים(ישר בוכה) ציינה גם שיש לו חבר בגן ואמרה את שמו. לדעתי הילד בכלל לא חבר שלו כי כשאנו נפגשים אחה"צ בחוג קרטה(הם לא באותה השעה אלא אחד אחרי השני) הם בכלל לא מדברים. ובני לא אומר שהוא חבר שלו גם בעבר כשהזכיר 2 שמות של חברים הילד הזה לא היה ביניהם. פרט לכך שהוא גם הרביץ לילדי הרבה פעמים(לפי דבריי בני).
מהגננת אני לא מרוצה ובטוחה שרב האמהות גם לא. ובנוסף רב ההורים לא מאותו מעמד סוציואקונומי שלנו ואני לא מתחברת אליהם(עובדות שמונעות ממני להזמין לו חברים אחה"צ, דבר שלפי דעתי מאוד חשוב מבחינה חברתית).
ליד הגן שלו יש גן צמוד עם אותם גילאים ואני רוצה בשנה הבאה להעביר אותו לשם.
האם זה בסדר לעשות לו את זה?האם אני צריכה לשאול לדעתו? ואם לא מה עליי להגיד לו?
פעם אחת לפני כמה חודשים שאלתי אותו אם הוא רוצה לעבור לשם והוא אמר לי שלא כי יש לו חברים בגן הנוכחי.
מה עושים??????..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר לגן אחר
ד''ר שירי שדה שרביט27/04/2009לילי שלום,
ההתלבטות לגבי הגן היא הזדמנות עבורך להעריך ולבדוק את הכישורים והיכולות של בנך, במיוחד בהיבט החברתי בו מדובר, וגם לאבחן מה החלקים החלשים יותר שלו וכיצד ניתן לעזור לו בהם.
התמונה לגבי הכישורים החברתיים של בנך אינה ברורה, כיוון שאת מתארת מספר דברים סותרים - לדעתך אין לו חברים, הוא טוען שיש לו, הגננת אומרת שהוא חברותי, ואת אינך מזמינה לו חברים מהגן בשעות אחהצ. נראה לי שיש מעט עירוב בין התגובות שלך כלפי צוות הגן וההרכב החברתי-סןציואקונומי שלו, לבין תפיסתך את התנהלותו של בנך. לפיכך כדאי מאוד שתתייעצי עם פסיכולוג הגן שיוכל לערוך תצפית על הילד ולומר לך כיצד הוא מתרשם ממנו באופן יותר אובייקטיבי.
בנוסף, במחשבה על המעבר לגן אחר, יש לשקול גם לאיזה בית ספר הולכים הילדים מכל גן, והיכן בנך צפוי ללמוד בכיתה א'. כמו כן, לא ברור האם בגן הסמוך יהיו הורים ממעמד סוציואקונומי אחר, ומה ידוע לך על איכות הגן האחר והגננות ששם. נראה לי שכדאי לבדוק גם היבטים אלו בטרם את מקבלת החלטה. אגב, סביר להניח שבנך יאמר לך שאינו רוצה לעבור גן שכן ילדים אינם חובבי שינויים. אם את מתרשמת לאחר מחשבה עמוקה ושקילת כל הפרטים, ולאחר שיחה עם פסיכולוג הגן הנוכחי, כי כדאי להעביר את בנך גן - עשי זאת, ועזרי לו שם להסתגל חברתית ע"י הזמנת חברים ועידוד פעילויות חברתיות משותפות.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעבר לגן אחר המשך
ליאת27/04/2009שירי שלום תודה על תשובתך. לגבי מה ששאלת הרי לך התשובות:
לידיעה כללית,בני מבקש ללכת לחברים ואף רוצה להזמין אליו הביתה חברים אך אני לא מסוגלת לעשות זאת מכיוון שההורים שם נורא גאותנים בשל מי שהם (מעמד כלכלי גבוה ולא מזרחים, אגב לי אין בעיה לטפח קשר עם אשכנזים אך נדמה שלהם יש ומרגישים זאת לפי המבטים שלהם ובזה שאפילו שלום לא אומרים). יש לציין שביתנו קטן(ולקראת בניה)
לגבי פסיכולוג אינני יודעת כיצד עושים זאת.
והמעבר שאני רוצה לבצע יהיה לגן לידו שבו מהגיעי לשם כל בוקר יודעת אני כי יש שם הורים הרבה יותר נחמדים וגם 3 ילדים מהגן שהיה בו לפני שנה. הסיבה העיקרית היא הגננת שממנה אינני מרוצה וכמובן ההורים -שבגללם אינני יכולה ליצור לבני חברה לאחר הצהרים. בנוסף אני יודעת מהמלצות שהגננת והסייעת שבגן הצמוד הן מעולות.
אשמח אם תחזרי אליי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)