מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גירושיןשקד לוי25/04/2009
שלום רב,
בעוד כחודש בעלי ואני אמורים לקבל גט. יש לנו שני ילדים בני שנתיים וחצי וחצי שנה. אמנם הם קטנים, אך אני חוששת שכאשר בעלי יעזוב את הבית, ישאל בני היכן אביו... מה עלי לומר לו? מצד אחד הוא קטן ולא ניתן להסביר לו את משמעות הגירושין, מצד שני הוא נבון מאוד ואני בטוחה שיחוש בשינוי במצב. מה לומר לו כדי לעשות את זה נכון, מבלי לפגוע בתחושת הביטחון שלו?
תודה רבה לכל מי שיוכל לייעץ לי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירושים
זהורית אסולין שמחון25/04/2009הדבר שהכי כדאי לעשות הוא לספר את האמת במילים פשוטות שהילד מבין ולראות אילו שאלות מעסיקות אותו. ומה מטריד אותו סביב השינוי הזה. הוא מבין משהו על מריבות ושלא תמיד מסתדרים- ולכן נפרדים. ייתכן שישאל לגבי הסדרי הראיה, יתכן שישאל לגבי חלוקת צעצועים וכולי. צריכים להיות קשוב למה שמעסיק אותול אחר הסיפור. כדאי גם שאת השיחה הראשונה תעשו את והאב יחד על מנת להעביר מסר ששניכם שם בשבילו ותעזרו לו בכל אשר יתקשה. אני משערת שהשאלות יטפטפו ואולי גם תגובות התנהגותיות שונות במהלך השנה ולא מיד אחרי השיחה וחשוב שתביני שההתנהגויות הללו (בכי, רצון להיות יותר על הידיים, קושי לישון, ) יכולים להיות תגובות לשינוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר ללקיחת כדורמיה25/04/2009
שלום רב
אצל בני בן ה 9 החלו להופיע "תיקים" שונים והתחלתי לתת לו אומגה 3. הוא עדיין לא כל כך מודע לתיקים והם לא מפריעים לו. שאלתי היא, איך להסביר לו למה הוא לוקח כדור כשהוא איננו חולה. הוא שואל בשביל מה הכדור ואני לא רוצה לעשות עניין מ"התיקים" ולהפוך את הנושא הזה לבעיה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיקים
זהורית אסולין שמחון25/04/2009לכדור אומגה שלוש יש יתרונות רבים ואנשים לקוחים אותו מסיבות שונות לחיזוק הזכרון, הקשב והרכוז ועוד (איני בקיאה וכדאי להתייעץ עם רוקח כדי להבין את השפעת הכדור) יחד עם זאת אני תוהה כיצד זה עלול להשפיע על טיב הקשר בינכם שאת רואה משהו שקורה לו ואינך משתפת אותו, ואינך בודקת מה קרה ומדוע זה החל עכשיו. פעמים רבות טיקים הם ביטוי למצוקה רגשית ואולי יקל על בנך אם תשאלי אותו אם משהו עובר עליו לאחרונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחידוד הנושא
מיה25/04/2009תודה על תשובתך. הנושא הרגשי נבדק וזה לא תוצאה ממצוקה. נבדק גם עי" רופאים כך שאין התעלמות מהנושא. העניין הוא שאומרים שצריך להתעלם מהטיקים ולא להעיר לילד. גם לא בטוח כי האומגה תעזור ותעלים את התיקים. הבעיה היא איך לא לגרום לילד להרגיש לא בנוח ובושה עם הטיקים שלו הרי אנחנו מנסים להפסיק אותם, ואולי זה לא יצליח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר שקטקטי24/04/2009
בני חסר שקט מפריע בכיתה ופיתח אלימות.
הוא מושך תשומת לב ע"י דחף פנימי שלילי.
איזה הסבר ניתן לומר לו שיבין שהדחף מזיק לו.
כיצד ניתן להרגיעו בינתיים עד לפגישה עם רופא
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי שקט
זהורית אסולין שמחון25/04/2009בדרך כלל לאי שקט שמקורו בדחף פנימי קשה לתת הסברים כיוון שמעצם היותו דחף הוא לא פועל על פי ההגיון ולכן גם אם בנך משלם על כך מחיר גבוה זה לא תמיד ישכנע כדי להפסיק את ההתנהגות. מה שכדאי לעשות זו שיחה שמנסה לברר אם משהו קשה לו בכיתה, אולי הלימודים, אולי משהו עם החברים אולי הוא כבר לא במרכז, אולי הוא מרגיש לא תמיד מוצלח ומצליח, אולי הוא מרגיש שהמורה לא תמיד קשובה לבקשותיו ולכן לעיתים התסכול מביא אותו להתנהגויות כאלו. יכול להיות שכשבנך יראה שאת מנסה יחד איתו להבין את קשייו ולעזור לו משהו בו ירגע.
דרך אגב לאיזה רופא אתם מופנים ומה מטרת הבדיקות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין העלאת בני לכיתה א' / גןטל24/04/2009
שלום
בני בן (בן יחיד) 5.5, מטופל בהתפתחות הילד כשנה, אובחן גם ע"י פסיכולוגית והומלץ גן שפתי ברמה גבוה,
מאחר ויש לו קושי בהבעה, אוצר המילים שלו יחסית דל, וכנראה גם איזשהי בעיה בקשב, שמבחינת כל הגורמים המקצועיים עדיין אי אפשר לאשר הפרעת קשב וריכוז,
כרגע אני עומדת לפני וועדת השמה לכיתת א' מעבר /גן שפתי , וההתלבטות שלי גדולה ,
ובנוסף הוא ילד מאוד עדיין , ומאוד מפונק ונראה לי שבכל מקרה הייתי צריכה להשאיר אותו שנה נוספת בגן חובה.
לכן הגן השפתי נראה לי רק שבאזור שלי הוא לא ברמה גבוהה כמו שהומלץ , ואני פוחדת שהסביבה בגן לא תרים אותו למעלה, א' מעבר ? יקבל שם עזרה מקצועית אך זו מסגרת בי"ס , לא חושבת שמוכן גם ריגשית,
אולי להשאירו בגן הנוכחי ולקחת עזרה פרטית?
אודה על עזרתכם המקצועית בעניין , כדי שאוכל למצוא לבני את המסגרת המתאימה לו ביותר.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסגרת מתאימה
זהורית אסולין שמחון25/04/2009ראשית אם ההמלצת האבחון היא גן שפתי ברמה גבוהה הרי שהוא זכאי לקבל הסעות לגן כזה, וזה לא חייב להיות גן קרוב אל הבית . לכן קודם כל כדאי לבדוק את האופציה הזו. האופציה שאת אמרת להשאיר בגן רגיל עוד שנה ועזרה פרטית הוא גם פתרון יקר מאד וגם יתן מענה חלקי בלבד. בגן רגיל כמות הילדים גדולה וכמות הצוות קטן (בגן שפתי יש צוות גדול ורחב ומספר מועט של ילדים) . לכן גם אם הגננת תהיה מאד מקצועית ורגישה עדיין יכולתה לתת מענה הולם לבנך היא מוגבלת וחלקית.
לגבי כיתה א' לא כל כך הבנתי אם מדובר בכיתה א רגילה או גם מסגרת שפתית- אם מדובר במסגרת רגילה לא כדאי כי כפי שאת אומרת הוא עדיין לא בשל והפערים בינו לבין האחרים והקצב המהיר של הלימוד עלולים ליצור אצלו תסכול גבוה מידי. אם מדובר בכתה א' שפתית אפשר לקבוע אם בית הספר ביקור לבוא להתרשם לשוחח עם המנהלת, היועצת, המורה כדי לבדוק אם אכן זה יתן מענה הולם לבנך בשנה הקרובה הן מבחינה שפתית, רגשית וחברתיתת.
אכן החלטות אלו לא קלות קחי לעצמך את האנשים שאת סומכת עליהם ומכירים את בנך וחשבו יחד מה הטוב ביותר עבורו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רביהודית24/04/2009
בני בן ה3 הולך לגן ומדי בוקר הוא עושה לי בעיות ולא רוצה ללכת, ולא נותן לי להכין אותו לגן, ומתחיל לבכות כבר מהבית, וגם כשהוא מגיע לגן הוא בוכה, ורק אח"כ הוא נרגע,כשאני באה לקחת אותו הביתה הוא שמח, בנוסף לפי מה שראיתי הגננות הן בסדר, ועד כמה ששמתי לב הם מתייחסות אליו בסדר, אבל אני כבר באפיסת כוחות כי כל יום זה חוזר על עצמו, אם תוכלי לעזור לי, אודה לך.
בתודה מראש,
יהודית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי פרידה
זהורית אסולין שמחון24/04/2009יהודית האם זה כך מתחילת השנה או שהדבר החל לאחרונה?. ייתכן שזו דרכו להגיב לאיזה פחד שיש לו ולא בטוח שמקורו מהגן אולי דווקא הפחד קשור לפרידה ממך, לפחד שאולי עלול לקרות לך משהו , שאולי תשכחי אותו ולא יבואו לקחת אותו. נסי להבין מדוע הוא מסרב ללכת לגן מה מטריד אותו, ממה הוא מנסה להתגונן וזה אולי יהיה המפתח לשינוי. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאה אחר הצהרייםאמא24/04/2009
יש לי 2 בנים אחד בן 4 וחצי ואחד בן 10, שאלתי היא אחר הצהריים אני רוצה לצאת עם הילדים לאיזה מקום או לגינה או לקחת אותם לאיזה מקום הגדול אם זה לא נראה לו הוא לא רוצה להיצטרף ובדרך כלל זה לא נראה לו אם זה לא קניון או דברים מהסוג הזה אני צריכה להיתחנן אליו שיבוא איתנו או שזה מצליח או שלא והוא רוצה להישאר לבד ולזמין חבר השאלה האם אני צריכה לשכנע אותו או להיתחנן או לעזוב אותו לבד וזה מרגיש לי לא טוב אני רוצה שהוא יבוא ויצא מהבית קצת ולא כל הזמן להיות בבית מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחר צהריים
זהורית אסולין שמחון24/04/2009בנייך בהפרשי גילאים שהצרכים שלהם שונים בעוד הקטן נהנה מהבילוי בגן השעשועים מהמתקנים, מההשתוללות במרחב, ומהשהייה עימך, יתכן שלבנך הבכור תחומי התעניינות אחרים. מתאורך איני מתרשמת כי הוא מסתגר בביתו אלא רוצה להצטרף לבילויים משותפים שמספקים את צרכיו הרגשיים- הבילוי בקניון כמקום מפגש עם חברים, הסקרנות שבצריכה וכולי. לכן אולי זהו רמז עבורך לבדוק עם בנך הגדול מהם הבילויים שבהם יסכים להיות ולעשות גם להם מקום אחר הצהריים.(אולי לצאת לפארק שקרוב למקום מגורים של חבריו והוא בנתיים נפגש עם חברים, או לחלופין פארק עם מתחם סקייטבורד או רכיבת אופניים וכולי)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדים להורים גרושים בביקור אצלליאב23/04/2009
הסבתא.
הילדים הולכים לסבתא ושם פוגשים את אביהם, כעיקרון פעמיים בשבוע ובכל שבת שניה ואף יותר.
לי תמיד הייתה תחושה לא טובה, בזה שאני לא יודעת מה קורה שם, יש לי כמה דברים שלא מקובלים עליי מבחינת חינוך, אך מה לעשות אני לא יכולה לשנות את הסבתא או האבא מהבחינה הזו...
לאבא יש דירה משלו, ותמיד אני אומרת לו קח אותם אליך קצת ותהיה איתם לבד, בלי אמא שלך
שירגישו אותך, האבא לא מסכים כי הוא טוען שיש לו דירה קטנה מדי...
מבחינת ארוחות הערב, הם כל הזמן אוכלים נקנקיות ותפוצ'יפס, זה הכי קל לעשות, וכל כך לא בריא, וכל יום הם יורדים לסופר לקנות סוכריות, כי הילדים רצו...(אי אפשר להגיד להם לא, ולהציב להם גבולות...), הילדים רוצים ומבקשים ללכת אל הסבתא אך לפעמים יש ימים טובים ופחות טובים, לפעמים הם חוזרים מצוברחים, ולפעמים חוזרים לפני הזמן, כי אבא שלהם מתייאש והוא זה שמחליט להחזיר אותם הביתה.
היום הם סיפרו לי שסבתא שלהם מרביצה להם בישבן, בהתחלה הילדה הגדולה יפתה את זה, וסיפרה שהיא מרביצה חלש והם צוחקים וכד'.. וכשאמרתי לה שאני לא אכעס על אף אחד, היא אמרה שזה לא נעים לה.
הילדה שלי בת חמש וחצי, ילדה כל כך טובה, שקטה לא עושה בעיות שישר חשבתי, על מה היא כבר יכולה להגיע איתה לרמה של מכות או איך שתקראו לזה, היא מבחינתה צריכה לעשות משהו מאוד רע בשביל לכעוס עליה ואז אמרתי לה לתת לי דוגמא, אז הילדה אמרה לי, למשל שאני לא מקשיבה לה,
שאלתי מה סבתא ביקשה ואת לא הקשבת?, אז היא אמרה שסבתא מבקשת שאסדר את החדר, וכשאני לא רוצה היא מרביצה לי בישבן....
מה? בשביל סידור חדר?, אין לה משהו יותר טוב לעשות? להפליק לה בגלל שהיא לא מסדרת את החדר, אני אמא שלה, ואני לא עושה דברים כאלו (אולי במעידה חד פעמית ובטח לא בשביל סידור חדר), אני נגד מכות ואפילו אם זה בישבן, או על היד, שגם את זה היא עשתה שהם היו קטנים...
הבן הקטן, טיפה יותר בעייתי הוא בן שלוש 7וחצי והוא בן...., עקשן ומאוד קשה להגיע אליו בדרך קלה, למרות שאני מצליחה, אבל הסבתא דוגלת בחינוך של פעם...
סליחה שאני כותבת הרבה, אני פשוט לא יודעת מה לעשות, אולי יש עוד דברים שאני לא יודעת עליהם, יש לי חרדות כשהם שם, ואני גם לא יכולה למנוע....
אשמח אם תפנו אותי לדרך הנכונה.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגרושים\ות לדעתי טועים בגדול
חן24/04/2009יש נטיה אצל המתגרשים ליחס את כל התחושות שיש להם כלפי בן הזוג לשעבר, אל הילדים והם שופטים את הצד שכנגד כאילו הוא לא יודע לטפל בילדים, לא אוהב אותם ורק הן עושות את זה טוב והם מעבירים מסר זה לילדים וגורמים לילדים לחץ. שתדעי לך גברת נכבדה, שסבא וסבתא אוהבים את הנכדים שלהם יותר מאשר את ילדיהם או לפחות אותו הדבר והורים דואגים ואוהבים את הילדים שלהם לרוב גם אם הם התגרשו מאימם או אביהם ומה לעשות, חשוב שתביני, אותך הוא לא אוהב, אך את הילדים הוא אוהב ודואג להם לא פחות ממך וטוב להם מאד אצלו, אך תת הכרתית הם פוחדים להגיד לך את זה משום שהם חושבים שתכעסי עליהם והם יודעים טוב מאד מה את רוצה לשמוע ולכן זה מה שהם אומרים לך על הביקורים אצל אבא, אבל אני אומרת לך מנסיון אישי, אל תדאגי, טוב להם מאד אצל אבא ואצל סבא וסבתא הם מרגישים נפלא למרות התחושות שלך.....
ובן הזוג לשעבר מסתדר טוב מאד בלעדיך- גם אם זה קשה לך להפנים, עשי זאת למען ילדיך שגם בלי זה סובלים מזה שהוריהם התגרשו.
מרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרים היקרה
ליאב24/04/2009אני לא יודעת מה את עברת בחיים, ואני לא יודעת איך את יכולה לכתוב תשובה כזאת לפנייתי מבלי להכיר אותי, את המקרה או את היחסים השוררים ביננו.
העניין הוא כזה שאני זאת שנלחמתי מאוד חזק להתגרש, אני זאת שלא אוהבת אותו והיחסים ביננו מצויינים כגרושים, הן איתו והן עם משפחתו, ואני לא מצטערת לדקה שהתגרשתי כי אם לא, מי יודע מה היה קורה....אחד בא לעזרה של השני וכד'... הילדים אצלם רק מתי שהם רוצים ואני זאת שמדרבנת ודירבנתי שהקשר שלהם יהיה חזק ואין לי שום כוונה להפריד, או להתלונן ואני מאוד מאושרת מזה שיש להם אחד את השני, וכל עוד הילדים נהנים ללכת לשם, זה מספיק לי, אבל בתור אמא, תפקידי גם לדאוג להם, וכשאני שומעת שמעורבים דברים שעליהם אני לא מסכימה, אותם צריך לפתור, ואם הילדים היו שם זמן קצוב מבחינת האוכל או הממתקים הייתי מבינה, אבל הם שם המון, וצריך לדאוג גם לבריאות שלהם, אף אחד לא אמר שהם לא משפחה טובה וכו'.... רק שאלתי איך ניתן לפתור את הבעיה של הפליקים לילדה שמאוד קשה למצא סיבות לכעוס עליה מרוב שהיא מקסימה, ואני חושבת שזו זכותי המלאה בתור אמא למנוע את הדבר הזה.... כמו שאני דואגת שהם בגן, אצל חברים וכד'.... וכמה מקרים קרו במשפחות הכי "טובות"???, זכותי לדאוג ולקבל דווח עם הכל בסדר ומה שלא בסדר לנסות לתקן.
כנראה שכתבת מתוך כאב שלך, אבל אני בעד לחזק קשר ובמיוחד כשמדובר בגירושים, ומה לעשות
אין כמו אמא....ודרך אגב, אבא שבוכה לילדים בגיל הזה שהוא מיסכן ואין לא אוכל במקרר ושיש לו בית קטן כי אין לו כסף, (הרי אני משלם לאמא) זה בריא להם?
ודרך אגב, אני אדם מאוד עסוק, ומאוד נוח שמישהו לוקח את הילדים מתי שרק צריך, ואני מאוד שמחה שהם אלה המשפחה שלהם שלוקחים אותם, אז אני בטח לא יחפש להתנקם, לא משעמם לי בחיים, אלה רק לפתור את מה שלי נראה לא מתאים לילדים שלי, וכאמא גם את בטח דואגת, מכל מקום ובכל זמן.
אמא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה מלב אל לב
חן25/04/2009לאמא, את צודקת שתגובתי היתה מעט בוטה, אני לא אשת מקצוע אלא כותבת לך מנסיון אישי, אני מאד מסכימה עם הפסיכולוגית זהורית שיכול להיות שיש עומס על הסבתא ואם את יכולה לדבר איתו על זה הילדים ירויחו.
אשר ל"בכי" שלו לגבי התקציב שלו כעת, אז אספר לך שזהו מצב אמיתי, כאשר אב משתכר משכורת ממוצעת והחוק בישראל מחייב אותו לשלם מזונות, מדור, הוצאות רפואיות חריגות ובמקביל לשכור דירה לעבוד ולאכול והחוק בכלל לא מתחשב באב ולא חשוב כמה האם מרויחה "עליו חלה החובה לפרנס" ואין שויון, אזי קשה לו שלא להתיחס לענין אם "מעבירים" לו מסרים באמצעות הילדים לשכור בית גדול יותר וכו', תאמיני לי שהוא לא מלקק דבש מבחינה כלכלית וגם מבחינת התדמית האישית שלו, מאד לא נעים לגבר הממוצע להעזר בתמיכת הוריו המבוגרים והיה מעדיף לחיות עם ילדיו בנפרד מהוריו.
מרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז ככה....
ליאב25/04/2009אני מאוד מבינה לליבך, ויכול להיות ש"נפלת" על גרושה "קשה", המצב אצלינו שונה, שוב היחסים בנינו טובים ועם המון הבנה, אני מוותרת המון, מוותרת על החוגים, מוותרת על הוצאת טיפול שיניים ומוותרת לו על המדד שמגדיל את המזונות, מוותרת על התאריך המדוייק להעברת המזונות וכד'....
ורק תביני, לגרוש שלי יש 4-5 כרטיסי אשראי, אוטו - רובר 1997, קונה בלי לחשוב והוא מאוד בזבזן, פלאפון 700 ש"ח בחודש, רק לי יש מזל שאני מאוד מאוד "קמצנית", חוסכת מאיפה שאפשר ועם עבודה קבועה + שעות נוספות שאני עושה בשביל לגמור את החודש.
לגבי הדירה שלו, אני תמיד אומרת לו, גם אם תגור באוהל, והאוהל יהיה חמים ונעים, הילדים יהנו לבוא אליך, כי אתה זה שחשוב לא הדירה, ולעולם לעולם לא הגבתי בצורה כזו ואפילו לא ברמיזה שיקנה בית יותר גדול.
אז זהו, אצלינו המצב אינו כזה ותביני, יש אנשים שונים, ואסור לך להסתכל על אנשים בכלליות באותו צורה של אדם אחד "רע" שאת מכירה.
מקווה שהמצב שלכם ישתנה לטובה.
ליאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך ליאב
חן25/04/2009אני בהחלט מודה לך על תשובתך הכנה שעוזרת לראות דברים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכל עת, אם תרצי לשפוך את הלב...
ליאב25/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגירושים
זהורית אסולין שמחון24/04/2009לליאב שלום
גירושים הם אף פעם לא עניין פשוט גם כזוג נשוי לא פעם יש חילוקי דעות על אופני חינוך וגידול הילדים אז כשמתגרשים היכולת לנהל על כך דיאלוג נעשית מורכבת יותר. יכול להיות שהמטלה שהטיל האב על אימו היא מטלה שקשה לה אך מכיוון שאוהבת את בנה ואת נכדיה אינה מעיזה לומר לו שקשה לה לארח באופן קבוע את ילדיו ולטפל בהם. את מתארת שאת ביחסים טובים עם הגרוש שלך ולכן כדאי לשתף אתו במחשבה שאולי לאימו קשה לקחת את התפקיד של הטיפול בנכדות בימים שהם מבקרים ולכן לעיתים במצב של חוסר אונים, או עייפות וחוסר סבלנות היא נוטה להגיב באופן לא מתאים. סבתא רוצה קודם כל להיות סבתא, לפנק לאהוב ולא להתחיל לחנך ולהציב גבולות (תקפיד האב הוא להגיד לא לסוכריות ולא תפקיד הסבתא) ולכן יש מחיר גבוה לכך שסבתם של הנכדים צריכה להתחיל לריב איתם על סידור החדר (שוב זה תפקידו של האב) ועל הגבולות .
אני מקווה ששיחה כזו עם האב תעזור לו להבין את המורכבות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה על תשובתך,
ליאב24/04/2009את לא יודעת כמה קלעת בול לתסכול שלי, שאין להם רגע אחד לבד עם האב וכך בעצם אין להם דמות אבהית, הם תמיד יודעים שאבא זה בעצם אבא וסבתא כאחד, לא פעם דיברתי איתו על כך,
אחת הבעיות שהיו גם בנישואין הוא זה שהאב לא הפנים דברים שנאמרו לו, גם אם היה יודע שצדקתי, הסברתי לו כמה חשוב הקשר ביניהם, וגם נאמר לו שהטיפול נופל על אמא שלו ובטח היא עייפה, הם מסוג האנשים שאומרים כן כן, ואחר כך ממשיכים לעשות את אותו הדבר....
(היו נסיונות גם מיועצת זוגית עוד לפני הגירושים, אבל אין סיכוי שהוא הפנים משהו....)
על זה כבר הרמתי ידיים, כי אני לא יכולה לשנות את אופיים, ובקשר שהאבא צריך להגיד לא ולא הסבתא, זה כל כך ברור, אבל לא להם, כשאני אומרת לאביהם להמעיט בדברים האלו, הוא עונה אבל הם רוצים, וזה בכל דבר, הם רוצים, ואז אני אומרת לו שאפשר להגיד להם לא, ושהוא צריך להראות להם שהוא עם סמכות אבל שוב הימים חולפים והמצב נשאר אותו הדבר...
אז אצל אמא יש להם גבולות ואצל אבא אין, מקווה שזה לא הורס את מה שאני בונה כי אני כל כך משקיעה בהם ומאוד מטריף אותי לחשוב שאין איתי שיתוף פעולה.
מכל מקום אני אנסה לדבר אם האב על הפליקים בישבן, ואם זה לא יפתר? פשוט לקבל את זה שהילדים יודעים שככה זה שם וזהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגירושים
זהורית אסולין שמחון25/04/2009הגבולות שאת בונה במאמץ רב אצל ילדייך לא נהרסים . ילדייך מספיק חכמים להבין שאצל כל צד הדברים מתנהלים קצת אחרת. באשר לפליקים הם צריכים להפסק. אולי כדאי שתדברי ישירות עם הסבתא אם יש לך יחסים טובים איתה. ולומר לילדים שאת עושה כל שביכולתך לתת להם הרגשה נעימה וטובה ומוגנת שם, להסביר להם שהסבתא לא עושה את זה מכוונה רעה אלא מעייפות, שקשה לה ואיפה שהם יכולים לכבד את בקשותיה כך יהיה להם יותר קל , חשוב להבהיר שבכל מקרה פליקים הם לא שיטה וגם להם מותר להגיד לסבתא שזה לא נעים להם והם מבקשים שלא ישתמשו בצורה זו כדי לגרום להם לעשות דברים. מקווה שתצליחו להגיע לעמק השווה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אנסה...
ליאב25/04/2009למרות שהתחושה שלי אומרת שזה לא ממש יפסק, ומעבר לעייפות של הסבתא, אני מאוד מאמינה שהיא פשוט מאמינה שהחינוך הזה, הוא חינוך טוב, חינוך של פעם....
אנסה, ואם לא ייפסק, ואם לא איכפת לך, אחזור אלייך ליעוץ נוסף.
תודה מקרב לב, את עוזרת לי מאוד.
ליאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה
זהורית אסולין שמחון25/04/2009אשמח לעזור בהמשך במידת הצורך, אני נותנת מענה בפורום בימי שישי שבת , אז אל תעלבי אם התשובה שלי משתהה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד להרגיל את בני לישון לבדרינת23/04/2009
בני בן שנה ו-3 חודשים
עד לפני חודש היה נרדם לבד אחרי הבקבוק ולאחרונה הוא לא מוכן להיכנס למיטה שלו , רק בידיים שלי או במיטה שלי הוא מוכן ללכת לישון .
הוא נכנס למסגרת של גן לפני כ-3 חודשים .
אני לא יודעת אם כדאי לי לתת לו לבכות כל לילה כשהולכים לישון .
תמיד היה לנו מעין טקס של אמבטיה , בקבוק והולכים לישון ופתאום זה הפסיק .
מה אפשר לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה
ד"ר וילנסקי24/04/2009הייתה מנסה פתרון ביניים- להמשיך את התכס הקבוע ואז להשאר איתו על יד המיטה עם שיר ערז עוד משחוא אחר מרגיע עד שהוא נרדםכשאת שומרת על מגע פיזית איתו על יד ליטוף או דפיקה על הגב עד שירדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינה
נעמה סבג שמש26/04/2009רינת אהלן,
אצל ילדים, תמיד תשתנה השגרה. חשוב שאנחנו נידע להתאים עצמנו לשינוי ברצונות הילד עקב התפתחותו ודרישותיו החדשות, ולהציב גבולות אחרים.
טקס שינה הוא אכן מאד חשוב. תראו מה אפשר להוסיף לטקס כדי ליצור הרגלים חדשים. היו אסרטיבים והתעקשו על כך שהשינה תתבצע רק במיטה.
נשמע שאתם יכולים להתמודד עם זה לבד.
במידה ולא, פנו לייעוץ שינה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 9 גונב... :(שרון23/04/2009
שלום רב,
אני אם חד הורית לשלושה בנים. גרושה מעל לשנה.
בני בכיתה ג' וגונב כסף בסכומים גדולים יחסית (הכוונה לשטרות גדולים ולא לכמה שקלים בודדים). הוא גנב במשך השנה פעמיים או שלוש מהארנק שלי, ולאחרונה הסתבר שהוא גנב כסף מארנקה של הבייביסטר, כמו גם את כרטיס האשראי שלה.
הוא אינו טורח אפילו להסתיר מדיי את הגניבה, וכשנשאל על הנושא, אחרי שניה הוא מספר לי את האמת, שאכן לקח את הכסף ואף מה עשה עם הכסף.
יש לציין שניתקלתי בגניבות שלו גם לפני הגירושים, וחשוב לציין שחוץ מהנושא הנ"ל, הוא ילד קשוב, מאוד בוגר ואחראי (הבכור), הוא אוהב לסייע ולעזור בבית, הוא תלמיד טוב, ויש לו נכונות להקשיב ולהשתפר.
מעבר לעזרה מקצועית שאליה יש לי כוונות לפנות, האם יש למי מכם/מכן עצות ו/או נסיון עם סיטואציות דומות?
אשמח לעזרה, שכן אני אובדת עצות....
רוב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 9 גונב
ליאת גרוס23/04/2009בדרך כלל, ילדים לא לוקחים כסף מאלה שנמצאים במעגל החברתי הקרוב שלהם. הם גם לא גונבים בגלל שחסרים להם מזומנים, משום שהם לא מכבדים את זכויות הזולת, או משום שאינם מסוגלים להבחין בין טוב לרע. הם אפילו לא גונבים כדי לספק תיאבון בלתי נשלט או תאוות, למרות שהם עשויים להשתמש בכסף כדי לקנות מזון, צעצועים או דברים שחביבים עליהם.
במרבית המקרים, ילדים גונבים כדרך לבטא את רגשותיהם, או את החסר הרגשי שלהם בבית. זו הדרך שלהם להפגין את הצורך שלהם בתשומת לב נוספת, תמיכה או גילויי חיבה מהוריהם.
כדאי לנסות להבין מה הוא בעצם מנסה להגיד... מה את חושבת ? העובדה שאינו מתאמץ להסתיר רק מחזקת השערה זו.
במקביל חשוב להגיב באיום בעונש אם זה יקרה שוב ולממש את העונש במידה ואכן עושה זאת שוב. כדאי להסביר לו את חומרת מעשיו ואת העובדה כי לא כדאי להגיע למצב בו תאבדי בו אמון...
מקווה שעזרתי
אשמח להתעדכן
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשבים כן התעמלות לאאמא23/04/2009
בני בן ה- 10 מאוד רגיש, חכם ונבון מצליח בלימודים ציונים מצויינים אך בהתעמלות מאוד חסר ביטחון שעורי היתעמלות בשבילו זה סיוט רק רוצה שיגמר ילדים צוחקים ולא מוסרים לו כדורים מכיוון שיוצעים שהוא לא יצליח להכניס גול או כל משחק תחרותי שהוא לא יצליח לספק להם את הניצחון ובנוסף יש עוד בעיה שהילד לא עוזב את המחשב כל רגע פנוי הוא במחשב אני מנסה להגיד לו שירד למטה עם חברים ישחק בכדור חוג היתעמלות משהו כלום הוא לא רוצה מלבד ימי שבת שאנחנו יוצאים לפארק ואז הוא רוכב על אופנים או רולר כלום כלום כל הזמן או במחשב או בטלויזיה או מזמין חבר ושוב מחשב טלויזיה פלייסטיישן וכו' לא יודעת מה לעשות זה מאוד מתסכל אותי ואני לא יודעת איך להיתמודד עם הדברים האלו מאוד מבקשת עצה עצות טובות תודה רבה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחזק את הצד החזק
ליאת גרוס23/04/2009שלום לך. אני מאמינה בגישה כי כדאי לחזק את החלקים החזקים ולהמעיט בערכם של החלקים החלשים. הדגשת הקושי שלו בהתעמלות עלולה לפגוע בבטחונו העצמי וחבל... יש הרבה ילדים שלא מתחברים להתעמלות( בגלל קשיי קואורדינציה למשל) וזה בסדר. הלוואי שיהיו לו חיים שיצטרך להתמודד עם זה כמה שפחות. העובדה שנוסע באופניים ורולר מרמזת שיהיו לו תקופות בהם יעשה יותר. כיום זה שעתיים בשבוע בבית ספר וזהו. עזרי לו לדלג על זה רגשית והדגישי כמה הוא נפלא וכמה זה שולי. זה באמת שולי...
כדאי לחזק את צדדיו החזקים, לעודד אותו על חוכמתו וכישוריו. העובדה כי מבלה זמן רב במחשב אינה נוראית כי זה מה שעושים היום בנים רבים בגילו. חשוב שאת משחקי המחשב והפלייסטישיין ישחק עם חברים ולא שיהיה מבודד חברתית.
בדאגתך את משדרת לו שמשהו לא בסדר איתו. קבלי אותו כמו שהוא. תראי שעוד כמה שנים ימצא תחום ספורט שמתחבר אליו ויפעל שם...
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחשבים כן התעמלות לא
אמא ל- 2 בנים24/04/2009אני מאוד מתחברת לעצות שאת נותת לי ומקווה שאצליח ליישם אותם כי כואב לי מאוד לראות אותו נפגע ואיך שהוא מרגיש שהוא לא טוב והכי פחות טוב מהאחרים תודה רבה וכל הכבוד על התגובה המהירה. שבת שלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קריאה בשם הפרטי של ההוריםעינת23/04/2009
ילדתי בת השלוש החלה בשבועות האחרונים לקרוא לאביה בשמו הפרטי ובשמות חיבה שאני ואחרים קוראים לו. לאחר כמה ימים החלה גם לי לקרוא בשמי הפרטי. בתחילה לא הגבנו ולאחר כמה ימים אמרתי לה שאני אוהבת שהי קוראת לי אמא. לאביה היא הסבירה שהיא קוראת לו כך כי היא חברה שלו. האם זו תופעה מוכרת? האם זה מייצג משהו שיש לשים אליו לב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאהבות באב
זהורית אסולין שמחון24/04/2009תופעה זו היא מוכרת מאד וכמעט לכל בת בשלבי חייה המוקדמים (3-5) יש משאלה להנשא לאביה. בהיבט של קריאה בשם הפרטי שלך ושל בעלך- אם אינכם אוהבים זאת אתם יכולים לומר לה שאתם הוריה ולכן חשוב לכם להקרא אבא ואמא. שמעתי פעם הסבר מאד יפה שהורה נותן לילדו מדוע הוא מתעקש להקרקא אבא - כי בשם הפרטי הילד הזה יכול לקרוא לעוד הרבה אנשים אבל במילה אבא או אמא הוא יכול לקרוא רק לו, ואת המילה אבא ההורה יכול לשמוע רק ממנו ומהרבה אחרים הוא יכול לשמוע אותם קוראים לו בשמם הפרטי וזה מה שהופך את הקשר אב- ילד אם- ילד לכל כך מיוחד.
אז אפשר לנסות לפשט את ההסבר בהתאם ליכלת הבנתה של ביתכם. ואת תופעת ההתאהבות באביה זו תופעה מוכרת ומבורכת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה...אלי23/04/2009
שלום וברכה
הבת שלי כיום בת 16 וחצי היא תלמידה מצויינת ועד לפני חודש התנהגה כרגיל ובזמן האחרון הייתה קצת עצובה, לפני כמה ימים התעניינתי במצבה והיא ענתה לי שבגיל 5 וחצי לערך היא ובני הגדול שכיום הוא בן 23 ובאותו זמן היה בן 12 וחצי התחכחו אחד בשני כמובן עם בגדים וללא שום נגיעות באיברי מין או חשיפת בגדים אלא רק התחכחות אחד בשנייה כנראה מתוך סקרנות אבל כנראה שהמחשבות הללו עושות לה לא טוב, האמת היא שאני ממש לא יודעת איך להתנהג במצב כזה ואני בטוחה שזה היה רק סקרנות ואני חייבת לציין שהיחסים ביניהם מצויינים כאחים, מה גם שעברו 11 שנים והיא פשוט נזכרה בזה וזה לא עוזב אותה.... מה היא מרגישה?איך אני מתנהגת במצב הנ":ל? את חושבת שאני צריכה לפנות לבעל מקצוע ואיזה?
מודה לכם מאוד ויום טוב....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ?
אלי23/04/2009למה לא עונים אם אפשר לדעת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסקרנות בין אחים
זהורית אסולין שמחון24/04/2009לאילנה שלום
קודם כל מצטערת אם המתנת זמן ארוך, האופן שבו ניתן מענה בפורום הוא לא מיידי .
לגבי שאלתך ביתך כרגע בשיא ההתפתחות המינית ועל כן כל מיני זכרונות ילדות שקשורים במיניות ובנשיות עולים וצפים. אני חושבת ביתך מוטרדת מזכרונות אלו כיוון שהיא חשה אשמה, נבוכה, בושה ואולי אף בהלה. ועל כן כמו שאת פרשת אפשר לומר לה שבגילה כילדה הסקרנות היתה טבעית בייחוד לאור זה שהיא בת ורצתה דרך אחיה לגלות משהו על בנים. (כדאי לוודא שזה באמת לא חרג לפעולות נוספות אינטימיות יותר שאולי עליהן היא מתביישת או מפחדת לספר לך). אפשר גם להסביר לה שכרגע הגוף שלה מתמפח ומציף אותה בכל מיני רגשות ולכן היא מבוהלת מהזכרון הזה פתאום למרות שאולי בעבר התייחסה אליו יותר בטבעיות. אם את רואה שמצב הרוח נמשך ויש לכך השפעה על חייה (בלימודים, עם חברים, באוכל , בשינה, בהרגלים בתחביבים, בקשר עם בני המשפחה) אז זה יהיה סימן שכדאי לפנות להתייעצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הפרעת קשב?מיכל23/04/2009
שלום רב!
בתי בת 4.5. ילדה פקחית, נבונה ומקסימה. היא ילדה מאוד חמה ורגישה. היא מפנימה כל מה שקורה מסביב כלומר, שומעת ורואה הכל. לעיתים קרובות מפתיעה אותי בכך שהיא זוכרת דברים שקרו לפני כמה שנים.
אני מודאגת שהיא לא כל כך רגועה. היא כל הזמן בתנועה ומדבר בלי הפסקה. כשהיא אוכלת היא זזה על הכיסא, כשהיא מציירת היא מדברת. כשאנחנו מדברים בינינו היא תמיד מדברת במקביל. אני מסבירה לה שכשאוכלים אז לא זזים ולא מדברים, כשאנשים אחרים מדברים לא נכנסים לדברים שלהם אלא אם אומרים סליחה. אבל כל זה נראה לי יותר ברמה של נימוסים. בנוסף כשיש בסביבה אנשים היא פשוט מתחילה "להשתגע". היא רצה, עושה פרצופים, צועקת וצוחקת חזק ולפעמים אף "מציקה" לאנשים. כולם מאוד נחמדים אליה כי סה"כ מדובר בילדה חביבה, אבל אני רואה ושזה פשוט עובר את הגבול. מאידך, קורה הרבה שהיא חולמת. ככה פתאום בעמצה משהו היא מרחפת וחושבת על שלה. זה קורה בבית, בגן ובחוג ריקוד. היא פתאום מפסיקה לעשות מה שעשתה וחולמת. בד"כ ניתן לדבר איתה והיא מקשיבה, אבל לעיתים קרובות היא כאילו לא נמצאת פה. אני שואלת אותה מה אמרתי והיא לא יודעת לענות לי.
בנוסף, כשהיא עושה משהו ניא תמיד מבקשת שנעזור לה ונעשה איתה. לפעמים נוצר מצב שאני מציירת איתה ובסוף פשוט במקומה. ואם אומרה לה שהיא מסוגלת לבד והיא מפסיקה בכלל.
אני מצטערת על אוריכות הדברים, אך יכול להיות שמדובר בהפרעת קשב וריכוז עם או בלי היפראקטיביות? מאיזה גיל ניתן לאבחן את ההפרעה? אני זקוקה ליעוץ לגבי איך אני אמורה להגיב להתנהגותה. תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי אפשר לדעת
ליאת גרוס23/04/2009שלום מישל
בגיל 4.5 עדיין קשה לעשות הבחנה בין הפרעת קשב לשובבות ומוסחות האופיינית לגיל . את אומרת שהילדה מפנימה את מה שקורה סביבה, שומעת ורואה הכל, לכן לא נשמע לי שמדובר בהפרעת קשב.גם ההתנהגויות שתארת נראות קשורות יותר לגיל ו/או לפינוק ו/או לקצת קושי בקבלת גבולות.
אני ממליצה לא להתעסק בנושא הקשב. אם יש בעיית קשב היא תעלה ביתר שאת בבית הספר. עד אז עזבי.
כן נכון להתעקש על גבולות כאשר חוצה אותם, ולא לעשות במקומה דברים שיכולה לעשות בעצמה (חוץ מפעם ב...)
אשמח להתעדכן
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מיכל23/04/2009תודה על התשובה. יש לי עוד שאלה לגבי ההתנהגות והצבת גבולות. כל מה שאומרים לילדה וכל מה שמבקשים ממנה פעם אחת אף פעם לא מספיק. ז"א אני צריכה להגיד כמה פעמים לא אכפת לה אחר כך אני כבר מרימה את הקול ואף לפעמים נאלת "לאיים " עליה ורק אז היא עושה. דיברתי איתה הרבה עמים על כך והסברתי לה שממש לא נעים לי לצעוק ולאיים כל פעם אלא שהרבה יותר נחמד שהיא תגיב מפעם הראשונה שפונים אליה כמו שאני מגיבה ועושה כשהיא מבקשת משהו ממני. מה הטקטיקה שעלי לנקוט כדי לקבל את תשומת לבה ותגובתה ועשייה מייד? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא נורא לאיים
ליאת גרוס23/04/2009שוב שלום
חלק מתפקידם של ילדים זה לנסות ולבדוק עד כמה ההורים רציניים. כמו שגם מבוגרים נוהגים אחרת אם יש שוטר תנועה בסביבה או יותר נכון אם יש איום של קנס או נקודות, כך גם ילדים זקוקים לפעמים לאיום על מנת להבין שלחוסר ציות יש השלכות.
בשלב זה אל תצפי שתמיד תגיב בפעם הראשונה שאת פונה. על מנת להתקרב למצב כזה (ולהתקרב זה מספיק טוב, את לא רוצה ילדה כנועה) כדאי לפעול כך:
פעם ראשונה להגיד, פעם שנייה לאיים, פעם שלישית להזהיר. פעם רביעית לממש את האיום (זה החלק הכי חשוב) ואז לאמר שפעם הבאה זה יהיה יותר גרוע. בכל שלב אין צורך להרים את הקול. הכל יכול להעשות ברוגע אך בנחישות.
בדרך כלל כאשר הילד מבין שיש השלכות ושהאיום יכול להתממש הוא ינסה להמנע מלהגיע לשלב זה.
שיטה נוספת שעובדת באורח קסם - לספור. להגיד אני מתחילה לספור עד 10. אחת שתיים וכו... משום מה זה עובד.
מקווה שעזרתי
אשמח להתעדכן
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגותה של ילדה בת 5.5מירי23/04/2009
שלום רב,
הילדה שלי היא בת 5.5, חמודה מאד חכמה וקולטת מהר מאד. בגן, היא אחת מבין קבוצת בנות אשר משחקות תמיד ביחד וכמעט ולא משתפות עוד ילדים במשחקים שלהן.
הבעיה היא כפי שאני רואה אותה ,שהיא מוותרת לעתים מאד קרובות על זכויותיה בכדי שלא ינטשו אותה או לא ישחקו איתה.הדבר נכון גם כן בבית , כשהיא נמצאת עם בני המשפחה. אני מסבירה לה כל הזמן עד כמה חשוב לשמור על הזכויות מכל הבחינות, ושלא צריך לוותר על משהו יקר לנו למען האחרים.
אני בטוחה שהיא מודעת לכל התכנים האלה אך במציאות היא לא עומדת בזה.
(למשל אם היא רואה שיש ילד שמטפס על האוטו שלנו , היא לא תבוא ותספר לי על מנת שהוא לא ינטוש אותה)
עוד דבר שהוא גם כן מאד חשוב, בגן כשהמורה עושה דיון ושואלת שאלות, למרות שהיא יודעת את הנושא ואת התשובות , היא לא משתתפת ולא עונה... ואפילו נכנסת ללחץ מאד עצום בגלל שהיא לא יכולה להשתתף.
אשמח מאד לקבל ייעוץ, וכיוון להדרכה. והאם הדבר קשור לזה שנולד לה אח שהיום הוא בן 7 חודשים...
מירי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מירי
ליאת גרוס23/04/2009שלום מירי
ההתנהגויות של מתארת מעידות על ביטחון עצמי נמוך. ילדתך אינה מרגישה חזקה ובטוחה מספיק על מנת לענות במפגש או להסתכן בתחום החברתי. כל עוד היא אינה חזקה דיה , לא יעזרו ההסברים ההגיוניים. נכון לעזוב את ההסברים ולפעול למען חיזוק הדימוי העצמי. חשוב שתחווה חוויות הצלחה, חשוב שתעודדו ותחזקו. תשקפו לה עד כמה היא מוצלחת ומקסימה, ופשוט השקיעו בה זמן ותהנו מחברתה. כאשר תתחזק ישתנו הדברים שתארת "מעצמם".
בהחלט יכול להיות קשר לאח הקטן. זהו בדיוק הגיל שהוא מתחיל להיות כובש ואולי היא מרגישה כמפסידה בתחרות ומסיקה שאין לה מספיק מה להציע. תוכיחו לה שהיא טועה. חשוב להקדיש לה זמן לבדה וכן לתת לה תפקידים של אחות גדולה.
אשמח להתעדכן
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה הזריז, עוד שאלה
מירי23/04/2009לגבי ההשתתפות בגן, מה אנחנו יכולים לעשות שם בשביל לקדם אותה ולעודד אותה?? חשבתי אולי לבלות איתה כשהיא נמצאת שם, או שיש לך דעה אחרת??
וגם כשהיא נמצאת בחברת חברים וילדים מהמשפחה , עד איזה גבול אני יכולה להתערב ולחזק אותה כל עוד שזה לא מזיק לביטחונה האישי??
תודה רבה,
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתסמכי עליה
ליאת גרוס23/04/2009שלום מירי
כשאמרתי שחשוב לחזק אותה לא התכוונתי שזה צריך להיות תוך כדי אינטראקציות חברתיות שלה.
לא כדאי להגיע לגן. זה עלול להחליש ולהביך אותה יותר. תחזקו אותה כשהיא אתכם , תתמכו,תעודדו, תעשו לה ואיתה כיף. תדאגו שתעשה דברים בהם טובה ותזמינו חברות איתה מסתדרת. הרבה חיזוקים ומחמאות.זמן איכות.
בנוכחות חברים לא הייתי נלחמת את המלחמות שלה. אפשר לנצל סיטואציות מסוימות כדי לתת לה כלים להילחם בעצמה. אפשר אפילו, אם היא רוצה, לשחק את הסיטואציות האלו בערב במשחקי תפקידים ולחשוב איתה(ולא במקומה) על דרכי תגובה אלטרנטיביות.
בהצלחה
אשמח להתעדכן
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה שקשורה לאמאלירון23/04/2009
שלום רב, ביתי הבכורה בת השנתיים ושלושה חודשים (יש אחות בת שנה וחודש) קשורה אלי באופן כזה שהיא לא מוכנה לעשות דברים מסוימים עם בעלי כמו למשל ללכת לשירותים. לעיתים היא תאמר שאין לה פיפי (אחרי שביקשה) אם בעלי מציע לקחת אותה, היא מגיבה בבכי. איך נכון להתייחס לדבר? כדאי להתעקש? איך? מי צריך לעשות את המהלך? חשוב לנו שבתנו תדע שאנחנו סמכות הורית משותפת ושאנחנו קובעים את הכללים. תודה מראש, לירון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סמכות הורית משותפת
ליאת גרוס23/04/2009שלום לירון
את צודקת שנכון לשדר סמכות הורית משותפת וכן שאתם קובעים את הכללים. זה טוב גם לכם וגם עבור הילדה. לכן יהיה נכון להתעקש ולהעביר את המסר הרצוי. כדאי לאמר לה שעכשיו אבא לוקח אותה ולא להיכנע לבכי. אם הילדה תראה שאתם רציניים היא תפסיק לבכות (עם הזמן) ותקבל. זו לא בחירה שלה אלא שלכם.לא נכון לתת לה את הכח לתמרן אתכם.
במקביל, חשוב להקצות זמן איכות פרטי לילדה ולאב. פעמיים בשבוע לפחות כאשר את לא נמצאת בסביבה. שיצאו יחד לגן שעשועים או שאת תצאי. שלפעמים ישכיב אותה לישון ואת תעלמי מהבית וכו'.כל זאת מבלי לפגוע בקשר שלך איתה או לשדר לה שאת מתרחקת ממנה.
שאלות נוספות: את מרגישה שהיא קשורה אלייך יותר מידי גם בלי קשר לאב? היא נפרדת בבוקר בקלות ? לך קל לשחרר ? יש פער משמעותי בין ההתנהלות שלך איתה אל מול התנהלותו של בעלך?
אשמח להתעדכן
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך קשר חזק של בת לאמא
לירון24/04/2009קודם כל תודה על התייחסותך. בהמשך לשאלותייך, ביתי קשורה אלי כרגע יותר מלכל אדם אחר. היא לא נפרדת ממני בשמחה בגן בבוקר אבל לא רק ממני אלא מכל מי שמביא אותה לגן. היא בתקופה של פחדים שונים.לעיתים בעלי ואני לא מסכימים עד הסוף באשר לנקודות בהן חשוב להתעקש עם בתנו (אני נוטה לפחות נוקשות). חשוב לי לציין שביתי מרגישה את סמכותי עליה, היא ממושמעת וקשובה למה שאני אומרת לה. אני לא מרגישה שקשה לי לשחרר, אולי זה לא מודע, אני כן מרגישה שחסר עומק בקשר בין הבת לבעלי- נאמץ את עצותייך בנושא זה. מה עוד ניתןלעשות כדי לחזק את קשריה והבטחון שלה באחרים? ייתכן שאני משדרת לה דברים? באיזה אופן? תודה, לירון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזמן יעשה את שלו
ליאת גרוס27/04/2009שוב שלום
את מתארת מצב מאד שכיח שבדר"כ עובר עם הזמן. ככל שתגדל תהיה עצמאית יותר , וככל שתהיה עצמאית יותר תתרחק ממך. הזמן יעשה את שלו. חשוב לשדר לה שאת מאמינה ביכולותיה להסתדר גם בלעדייך. חשוב לאפשר לה להתנסות בכך בעצמה כלומר שלא תמיד תהיי דוקא את וגם כשאת נמצאת את יכולה לקחת צעד קטן אחורה. אבל בזהירות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)