מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- יעוץ לגבי גןמאיה23/04/2009
שלום
ביתי תהיה בספטמבר בת שנתיים ושלושה חודשים.
השנה זו השנה השניה שהיא נמצאת בגן. בגן 16 ילדים הוא רב גילאי מחצי שנה.
ביתי היא בין 4הילדים הגדולים (כיום היא בת שנה ו-10 ויש עוד שלושה ילדים בגילאי שנתיים וקצת) למרות שהיא לא הכי גדולה היא המפותחת ביותר מבחינת שפה והבנה. חשוב לצין שהיא אוהבת מאוד את הגן,הגננת והסיעותולומדת בו הרבה.
שאלתיהאם מומלץ להשאירה שנה נוספת בגן זה בו היא מרגישה מובילה בטוחה ואוהבת את הילדים והצוות או עדיף להעבירה לגן בו-28 ילדים שכולם יהיו בערך בגילה.
חשוב לצין שאם תמשיך שנה נוספת בגן לאחר שנה זו תאלץ לעבור גן
ואם תעבור כעת תמשיך 3 שנים בגן החדש.
אבקש לדעת מתי יהיה המעבר קל יותר ומה מומלץ להתפתחותה וחיזוק ביטחונה.
תודה רבה
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ לגבי גן
ליאת גרוס23/04/2009שלום מאיה
אני נוטה להציע להעביר אותה לגן הבוגרים כי בערך מגיל שנתיים וחצי התחום החברתי משחק תפקיד משמעותי ורצוי שתהיה עם בני גילה ולא עם ילדים בני שנה. יחד עם זאת חשוב שבגן עם 28 ילדים יהיה צוות של 3 מבוגרים לפחות.
את בטוחה שהשלושה שבגילה ישארו או שגם הם יעלו לגן הבוגרים?
בהצלחה בהחלטה
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לילד בן 10חנה22/04/2009
אני מחפשת כלים להתודדות וכן יעוץ לשנינושאים עיקריים:
בני בן 10 מפרש את דבריהם והתנהגויותיהם של הסובבים אותו (מבוגרים וילדים) בקיצוניות רבה. כל תפיחה על השכם מפורשת כמכה כל בדיחה עם החברה מתפרשת כבדיחה אישית עליו. והדברים מכאן מתגלגלים רחוק: מכות....
הנקודה השניה: למרות היותו חכם מעל הממוצע הוא נכנס לפאניקה מריבוי מטלות: שיעורים מבחנים, מטלות חברתיות וכד' הפאניקה מתבטאת בכעס רב, בכי, הסתגרות...
אשמח לתגובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע לא קבלתי תשובה/ התיחסות?
חנה23/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן 10
ליאת גרוס23/04/2009שלום חנה
נשמע שילדך חווה את החיים כקשים ומאיימים. הבכי, ההסתגרויות והאלימות מעידות על קושי רגשי שאין לו את הכלים להתמודד איתו.הוא סובל ודימויו העצמי הולך ונחלש. זה אינו משהו שניתן לענות עליו באתר. צריך להכיר היטב את הילד ואת הסיפור המשפחתי. כדאי לפנות לטיפול פסיכולוגי המשולב בהדרכת הורים על מנת לסייע לו. טיפול טוב יכול לחזק אותו ולתת לכישוריו הטובים לבוא יותר לידי ביטוי בחייו.
אשמח להתעדכן.
בהצלחה
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן שנהרעות22/04/2009
בני הוא ילדי הראשון ועכשיו מלאה לו שנה ובעלי ואנחנו קצת מבולבלים, בד"כ הוא ילד מאוד טוב אבל לאחרונה התרבו הארועים שבהם אם לא נותנים לו מה שהוא רוצה ואומרים לו לא הוא בוכה בהיסטריה צורח מעוות את הגוף ואף מטיח עצמו ברצפה. הוא יכול לבכות דקות ארוכות ולעיתים אף חצי שעה. השאלה היא האם אפשר לנסות בכלל לחנך אותו? מה עושים בזמן הבכי האם להתעלם? האם לתת לו מה שרוצה כי הוא קטן ולא מבין או להתעקש?
כמה ילד בן שנה יכול להבין? האם להתייחס לבכי ולעיוותים כמניפולציה או כבכי תמים של ילד שלא מבין למה לא נותנים לו מה שרוצה? לפעמים כשמתעורר בלילה ולא רוצה לחזור לישון הוא ממש משתגע לא מפסיק לבכות גם על הידיים ונראה קצת אבוד אבל אם מתעקשים איתו להשאר במיטה בכל זאת הוא יכול לבכות גם שעה... השאלה היא האם ילד שאינו מבין עדיין צריך "לציית" להוריו או בגלל שאינו מבין יש יותר להיכנע לו. אנו מפחדים שאם ניתן לו מה שרוצה כל פעם הוא אף פעם לא ילמד לא לעשות דברים כשאנו מבקשים ממנו, אבל קשה לנו לשמוע אותו בוכה.
תודה על העזרה ומצטערת על אורך ההודעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל הרך
נעמה סבג שמש22/04/2009היי רעות,
אל תזלזלו במידת הבנתו של ילד בן שנה.
זה נכון, אין צורך להתעקש על כל דבר, אך תצטרכו לשבת יחד ולהחליט מה קריטי לכם , שם לא תוותרו, ומה ניתן לוותר.
תינוקות מסתגלים מהר להתניות התנהגותיות. אם ילדכם ילמד שבכל פעם שיצרח יקבל את מבוקשו, זאת הדרך בה ימשיך.
עליכם להיות רגישים אליו, להרים, לחבק, לנשק, להיות נוכחים ולעזור לו להתמודד עם הכעס והתסכול, אבל להבהיר לו שיש דברים שאסורים.
כמו כן, בגלל גילו הצעיר, הייתי דואגת מראש לסביבה בטוחה יותר, כך שאמנע מעימותים ומתסכול רב מידי.
בהצלחה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושיםמיכל22/04/2009
שלום רב!
בתי בת 4.5 לעיתים קרובות אומרת לאביה : "אני אגע לך בבולבול", והיא אכן מנסה לגעת. בהתחלה ניסינו להתעלם מזה ואחר כך הוא אמר לה לא לעשות זה, אך ממשיכה בשלה. בשלב הבא הוא אמר שהוא מבקש לא לעשות את זה כי זה לא נעים לו, אבל הילדה לא מפסיקה היא מנסה לגעת לו וזה מאוד משעשע אותה. לפני כמה ימים ימים בעלי אמר לה שאם עוד פעם היא תעשה את זה הוא יכעס ואכן הבוקר היא נגשה אליו צוחקת ואומרת אני אגע לך ונגעה. בעלי צעק חזק: " די, מספיק עם זה כבר! הרי בקשתי ממך הרבה פעמים". הילדה נבהלה ובכתה ולא רצתה יאבא יקח אותה לגן למרות שהם היו כבר ליד הדלת. בעלי הלך ואני אמרתי לה שזה לא בסדר, כי אבא ביקש ממנה הרבה פעמים להפסיק והיא מבינה ולמה צריך לצעוק ולריב כדי שהיא תבין מה מבגקשים ממנה. כמו כן שאלתי אותה מי עושה ככה והיא ענתה שאף אחד. השאלה שלי מה עושים במקרים האלה ומה התגובה הנכונה? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חינוך מיני
נעמה סבג שמש22/04/2009היי מישל,
כשאוסרים על ילד דבר מה, יש לתת לו הסבר מדוע אסור. היא כבר ילדה גדולה וכדאי שתדע.
כך גם תדע להשמר בעצמה.
האב כן היה צריך לקחת אותה לגן, כי לא היא מחליטה מי ייקח אותה. התנהגותה לא היתה נאותה, אך עליה לקבל הסבר.
זה הזמן לשבת עם ספר העוסק בנושא וללמד אותה מעט חינוך מיני.
יש גם הצגה "יעל וגופה" המיועדת מגילאי 3 ומעלה.
הייתי גם שואלת את הגננת בגן אם מדברים על איברי מין. בכל זאת, זה גן עם בנים ואולי ראתה בנים בשירותים.
בדקו.
בברכה,
נעמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ובהמשך
מיכל23/04/2009תודה רבה על התשובה. אודה אם תוכלי בבקשה להרחיב ולפרט איך בגיל הזה מסבירים לה למה לא נוגעים לאחרים ולא נותנים לגעת בה? על איזה ספר היית ממליצה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויי התנהגות בבת 2.4הילה22/04/2009
שלום שמי הילה אמא לגיא בת שנתיים וארבעה חודשים. אני בהריון שבוע 24 עם תאומים. בתקופה האחרונה אנחנו חשים בשינוי התנהגות שבאה לידי ביטוי בצורות התנהגות ילדותיות יותר שלא היו קודם לכן. לדוגמא:גיא היתה נכנסת למיטה בלילה ללא שום בעיה ולאחרונה היא רוצה יותר ידיים לפני השינה ושאנחנו לא נענים לבקשתה אלא רק לחיבוק ארוך לפני השינה היא ממש צורחת ומצאת לעצמה דרכי מילוט כמו שירותים למרות שיש טיטול כמובן שאנו נענים לה.
גיא גמולה מטיטולים חוץ מבלילה ובשנת הצהרים. שמנו לב שהיא לא 'יוצאת' עד ששמים לה טיטול בלילה (עם פיפי אין בעיה).
גיא מוצצת מוצץ ולאחר כמה ימים היא פשוט קורעת אותם בעזרת שיניה . בפעם האחרונה שקרעה את המוצץ אמרנו לה שאין יותר מוצץ חדש והיא החלה לישון בבית ללא מוצץ (בגן היה מוצף שאינו קרוע והיא משתמשת בו בגן בלבד).לפני כמה ימים החלטנו שאולי בעיות השינה נובעות מהחסך במוצץ ואמרנו לה שאם היא רוצה לחזור למוצץ זה בסדר. באותו לילה היא כמובן זכרה את הצעתינו וביקשה מוצץ.
מבקשת לשבת בכיסא האוכל הישן שלה. זה שישבה בו שהיתה תינוקת.
אודה לתגובה למצבים הללו וכיצד לדעתכם אנו צריכים לנהוג.
תודה הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנה לאח חדש
נעמה סבג שמש22/04/2009שלום הילה,
האם בטנך כבר בולטת? האם אתם מדברים על הולדת התינוק? שואלים אותך שאלות לגבי הלידה בנוכחות גיא?האם את מתפקדת כתמול שלשום ומסוגלת להרים את גיא ולשחק איתה כבעבר?
אין ספק שישנה השלכה של ההריון על ההתנהגות. הרבה ילדים מגיבים ברגרסיה ולנו לא ברור איך הם כבר "מרגישים" שהולך להיות שינוי.
אהי לא חושבת שהבעיה היא המוצץ, כי תיארת רגרסיה במצבים נוספים.
אבל אם כבר הצעתם מוצץ לא תוכלו לחזור בכם.
תנו לה את המקום שלה מבחינת דברים כמו כיסא אוכל ישן וכדומה, אבל על נושאים שהם גבולות בביתכם, אל תוותרו, כמו הרגלי שינה.
אם תהיו עקביים, 3 ימים וזה יעבור.
תחשבו מה המקומות שאתם יכולים לענות לרצונותיה ולהתפשר, והיכן זה להפר את הגבולות.
בהצלחה ולידה קלה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקש לישון עם אמארונית22/04/2009
שלום רב!
בני בן שנה וחצי, עד עכשיו היה נרדם לבד בלי שום בעיה.
פתאום החל מלפני שבוע, אחרי שחזרנו מנופש במלון, בו ישן איתנו במיטה, מתחנן לישון איתנו במיטה וקם מהמיטה בערך 30 פעם (זה פוחת כל ערב) עד שנרדם בסוף.
הוא בוכה בלי סוף, ממציא שכואב לו בכל מיני מקומות , או שכל רגע מבקש שאסדר את שמיכה שלו טוב יותר...
קרבתי את מיטתו לאחותו התינוקת, הוספתי לו משחק במיטה, הסברתי לו שאמא שיחקה איתו היום וכעת גם אני עייפה ורוצה לנוח. הוא בוכה, יוצא מהמיטה ואני מחזירה אותו שוב ושוב.
העניין הוא שהוא גם מתעורר באמצע הלילה ובא למיטתנו. עד היום הסכמנו שבאמצע הלילה ישן איתנו, אבל בלילה האחרון זה היה קשה והחלטנו לא לוותר יותר. אז כל הסיפור חוזר על עצמו גם באמצע הלילה (בכי קורע לב וקימות רבות מהמיטה).
הצילו!! מה עושים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעיתי, הוא בן שנתיים וחצי
רונית22/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרגלי שינה לפעוטות
נעמה סבג שמש22/04/2009רונית היי,
לשנות הרגלים לילד זה תהליך לא קל, הן עבור ההורה והן עבור הילד.
שינוי שבשגרה "הופך" אותם, ואכן זה מה שקרה.
מעבר לזה, העובדה שאתם מאפשרים לו לעבור למיטה באמצע הלילה, בילבלה אותו. למה לו לא לנסות? הוא לא יודע מתי כן ומתי לא. שווה לו לבדוק.
בינכם הוא חכם ולכן הוא מתעקש.
אתם צריכים להיו עקביים ונחושים. אין דבר כזה להשבר מתשישות. כך זה לא ייגמר.
תוכלו לפעול איתו בשיטת התמלוגים: שיקבל פרס לאחר כמה לילות שקטים (שיטת המדבקות).
אתם יכולים להבטיח שבשישי בלילה יוכל לישון איתכם, או להתיר לו להגיע כל בקר, כשהוא מתעורר, להתכרבל קצת במיטתכם.
תראו איפה אתם יכולים להתגמש, אך על הבסיס על תוותרו בכל מחיר. זו סמכות יעילה.
בהצלחה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמיכל21/04/2009
שלום רב
שאלה אליכם, אודה מאוד לעזרתכם
1. עד כה נמנעתי להסביר לבתי בת השנתיים איך קוראים לאבר המין שלה...מהסיבה הפשוטה שלא מצאתי לו שם מתאים...לקרוא לו פות? זה מוזר ואקדמי מדי. לקרוא לו בשמות מומצאים? זה לא נכון. לקרוא לו פשוט אבר המין? פיפי? יש רעיונות? מרוב שלא קראנו לו בשם היא משחקת בהחלפת חיתולים עם הבובה ומנקה את ה...בטן... היא לא מודעת...
תודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חינוך מיני בגיל הרך
נעמה סבג שמש21/04/2009היי מיכל,
אין שום סיבה שביתך לא תידע את שם איבר מינה, כמו ייתר האיברים בגופה. היא גם צריכה לדעת. שזהו האיבר ממנו עושים פיפי.
זה הזמן להסביר שיש הבדל בין הבנים לבנות, ושהאיבר הזה ובכלל גופה הוא פרטי שלה ולאיש אסור לגעת בו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא רוצה ללכת לגןמיכל21/04/2009
בני בן 4.5 לא רוצה ללכת לגן, ההוא מספר שאינו מרגיש טוב שהוא ידביק את כל הילדים וכו'.
הגננת טוענת שהוא ילד טוב, יש לו חברים הוא משחק ואחרי שאנחנו הולכים הכל בסדר( בעבר כניסתו לגן היתה בעיתית אף יותר, הוא היה נצמד ובוכה בכי קורע לב) האם זה מעיד על בעיה כל שהיא בגן הספציפי ומעבר לגן אחר יכול להוות פתרון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כניסה לגן.
נעמה סבג שמש21/04/2009היי,
ממתי החל הקושי?
יכול להיות שהבעיה היא קליטה לא נכונה בתהליך הכניסה לגן ולכן נותרו המשקעים.
כמה זמן הוא בגן זה? אם הוא התאקלם ואת מרוצה, אין צורך להעבירו מסגרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא רוצים לישוןגליה21/04/2009
הי,
בני בן שנתיים וחצי.
תמיד היה קשה להרדים אותו (עוד מהלילה הראשון בבית החולים) ועברנו "טכניקות" שונות (כדור יוגה, מנשא, ציצי).
כיום הוא יודע להרדם לבד, אך רוצה שנישאר לידו עד שירדם.
יש לנו טקס שינה: אמבטיה, סיפור, הנקה (כן הוא עדיין יונק) ולישון.
בשנת הצהרים יש רק הנקה ושינה.
אנו ישנים בלינה משותפת יש לו מיטה צמודה לשלנו שמהווה המשך לה אך כמובן שאנו מצטרפים אליו רק כמה שעות לאחר שהוא הולך לישון.
הבעייה היא שהוא ממש לא רוצה לישון.
גם כשהוא מאוד עייף (שפשוף עיניים, גרוד אזניים ואפילו השכבת הבובות שלו לישון) הוא מתכחש לכך וטוען שהוא לא עייף ולא רוצה לישון.
ניסינו להסביר לו שלא נעים להיות עייף וכיף לישון ולהתעורר ערניים ובמצב רוח טוב אך הוא מסרב לקבל זאת.
הוא ילד מאוד פעלתני והדבר מקצין ככל שהוא מתעייף ולכן גם כשהחלטנו לאפשר לו להשאר ער עד שיבחר לישון הדבר פשוט לא קרה.
בדרך כלל הוא נרדם לאחר בכי והדבר קורע את ליבי.
איך אפשר להבהיר לו שהשינה אינה דבר שלילי (למרות שאני מבינה את קושי הפרידה מאיתנו)?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה בגיל הרך
נעמה סבג שמש21/04/2009לגליה,
ילד לבדו לא יחליט שהגיע הזמן לישון (יש כאלה...אבל זה בדר"כ אצל השכנים).
גם כשהם נראים מלאי אנרגיות זה לא אומר שלא הגיע השעה.
כתבת שיש טקס שינה. חלק מהטקס זה גם שעה קבועה.
לא הילד בוחר את הזמן. עליכם להיות אסרטיבים יותר והחלטיים. היום הדבר מתבטא בשינה ומחר זה יבוא לידי ביטוי בתחומי חינוך אחרים.
אתם קובעים עובדה, לא שואלים. מבהירים שאחרי סיפור או שניים, מה שתחליטו מראש, אתם יוצאים.
אפרופו ספרים- יש ספרם נהדרים הנוגעים בנושא של שינה לבד. הייתי מנצלת זאת להקראה לפני השינה, מדברת ומבהירה גם במהלך היום.
נחישות, בהירות ועקביות. זה שם המשחק.
בהצלחה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנהרבקה21/04/2009
שלום רב
אני אמא לילד בן 5 ואני צריכה עזרה .הבן שלי בדיוק בן 5 כאשר היינו עכשיו בבדיקת התפתחות הוא נמצא באחוזון 90 בגובה של ילד בן 6.5 שנים, ומשקל אחוזון 90 של ילד בן 8.5 שנים. בעבר הייתי אמא "פולנייה" עד לפני שנתיים וחצי בערך דאגתי שהבן שלי יאכל את כל האוכל שהוא מקבל לארוחה, אני חושבת בדיעבד שהרסתי לו את המנגנון הטבעי שלו לוסת את כמות האוכלשהוא זקוק לו. שהוא לא נמצא במסגרת הגן אני נוכחת לראות איך הוא דואג לסיים את כל האוכל מהצלחת גם לועס מהר (אני צריכה לציין שגם אני אוכלת מהר ולא לועסת אבל בנכוחתו אני אוכלת מאוד לאט)ולאחרונה יש עוד תופעה הוא משאיר חלק מהאוכל מחכה שאחרים ייסימו ואז הוא ממשיך לאכול (חשוב לו לקום אחרון מהשולחן), אני ממש אובדת עצות הלכנו לתזונאיות אך ללא הצלחה, אני יודעת שמקור הבעיה זה לא הממתקים והמתוק אלא אוכל והרבה, הוא נמצא במסגרת שדואגת גם לארוחות וללא הגבלה, אני יודעת מהצוות שמטפל בו כי הוא אוכל ביחס לשאר בני גילו פי 3 בכמות. אני לא יודעת האם זה נכון להגביל אותו בגן עם הכמויות (התזונאיות שהייתי אצלן פסלו את ההגבלה על אוכל), אני דואגת לבריאותו, איך להתמודד עם הבעיה? האם יש מצב שהמנגנון ישוב לעבוד רגיל? איך להתמודד עם הילדים שקוראים לו שמן? (אני אומרת לו שהוא לא שמן ולא רזה - אני לא חושבת שהתשובה הזו מספקת אותו), ובכלל איך להתמודד עם הסביבה שמצפה ממנו ודורשת ממנו התנהגות מסוימת שלא שמתאימה לגילו 7+ ? שכחתי לציין שהוא ילד מאוד רגיש
אשמח לקבל מכם כל עזרה בנושא , תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השמנה
נעמה סבג שמש21/04/2009היי רבקה,
הרגלי האכילה שהוקנו אינם נכונים. עם זאת, ניתן לשנותם בהדרגה.
אתם בבית, הקפידו לשים בצלחת כמות סבירה של אוכל, והוסיפו מעט רק אם הוא מבקש תוספת. דאגו לסיים את צלחתכם עוד קודם כדי שיראה שהוא אחרון.
בגן, בקשו להוסיף לו מעט בכל פעם ולא כמות נדיבה.
השתדלו שלא לתת דבר בין הארוחות. הפכו את דבר המתיקה לקינוח. אןלי כשיידע שיש קינוח, ירצה לסיים את החלק של ה"מזון האמיתי".
לגבי כך שקוראים לו שמן: הבהירו כמה חשוב לאכול בצורה מסודרת. מנה וקינוח כדי לשמור על בריאות. אולי מודעות זו תקל עליו בכמות שאותה הוא אוכל.
תנו כל פעם שיבקש, כמויות מזעריות יותר.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שרית27/04/2009נעמה תודה רבה על התגובה המהירה, אני מתכוונת לשנות כמה הרגלים "לקויים" בבית בעניין האוכל
תודה על תשובתך וחג עצמאות שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. שמחתי לעזור
נעמה סבג שמש29/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצץ פתאום בגיל 3חיה21/04/2009
שלום,
בתי כמעט בת 3, מעולם לא קיבלה מוצץ, אבל תמיד דחפה כל דבר לפה (היו לה נשכנים, ובגיל שנה וקצת אפילו היו מספר פעמים שניסנו מוצץ והיא לא רצתה). הנקתי אותה עד גיל שנתיים ורק בגיל שנתיים וחודשיים היא נכנסה למסגרת גן (עד אז הייתה עימי).
בערך לשליש או פחות מהילדים בגנה יש מוצץ, וזה מושך אותה, היא מוצאת מוצץ על הרצפה ורוצה להכניס לפה. לפני כשבועיים מצאתי פטמה של בקבוק בבית, רחצתי אותה ונתתי לה כי היא מחפשת משהו לשחק עימו בפה (ללעוס אותו) ואח"כ הצטערתי כי הבנתי שהיא התייחסה אליו כמוצץ (אגב, היא לא יודעת ממש למצוץ, היא פשוט לועסת את זה). העלמתי את הפיטמה ומאז כל פעם שאנחנו בחנות והיא רואה בקבוקים היא נכנסת לאיזו התרגשות ומנסה לפתוח את האריזות ולקחת את הפיטמה. אמרתי לה שזה לא טוב שזה גורם לשיניים שיהיו עקומות ולא יפות והיא אחרי דקה או שניים מבינה וכביכול מקבלת את זה. אולם, אתמול נשברתי שוב וחשבתי להביא לה נשכן, היא ראתה את הפיטמה וביקשה פיטמה, ואני ברוב טיפשותי הצעתי לה מוצץ, חשבתי שאולי היא צריכה לעבור את זה, היא צריכה לנסות כדי שתעבור לה ההתרגשות והעניין ואח"כ זה יבוא ממנה, היא תביא שזה לא משתלם מוצץ. היא התלהבה כ"כ מהמוצץ ותיכף רצתה לחזור הביתה ולשטוף אותו ולהשתמש. ומאתמול אני ובעלי מנסים להראות לה איזה דברים ילדים עם מוצץ מפסידים (אסור להם לאכול כל מיני דברים של גדולים, ולעשות דברים של גדולים) ולה זה לא ממש אכפת, היא אומרת, אז אני רוצה להיות קטנה (היא ויתרה בקלות על קורונפלקס, על תירס). מה שכן, הצבנו חוקים: אסור לדבר עם מוצף (כי לא מבינים אותה), אסור לישון עם מוצץ (כי אפשר להחנק), אסור לצאת מהבית עם המוצץ גם לא לגן (כי אז הוא יתלכלך ונצטרך לזרוק אותו, או שילך לאיבוד)
יש לציין שבגן שלה, הגננות אומרות לילדים עם המוצץ שאם הם רוצים להשתתף בפעילות של המפגש בוקר או לצאת לחצר - אז זה בלי מוצץ, למרות שיש ילדה אחת לפחות שהיא קטנה כחצי שנה מבתי והיא מסתובבת כל היום עם המוצץ.
סליחה על האורך והפירוט, אבל מה לעשות? האם עשיתי טעות? האם אני צריכה להעלים לה את המוצץ? האם אני צריכה שזה יבוא ממנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר עקביות
נעמה סבג שמש21/04/2009חיה שלום,
בראש ובראשונה- את צריכה להיות עקבית. הילדה לגמרי מבולבלת, פעם מותר, פעם אסור, פעם מציעים לה, פעם מסבירים לה שזה לא כדאי.
אני הייתי הולכת על דרך הביניים. מאפשרת מוצץ רק כאשר: אנחנו באוטו או לפני השינה או אחרי הגן או..
תבחרו מתי, תגדירו ותבהירו לה מתי ותהיו סופר עקביים.
אפשר לתת מוצץ רק בבית. לא בגן, לא בקניון וכו'. היא תבין את זה ברגע שתחליטו ולא תסטו.
בהצלחה!
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגב, בתי כבר גמולה מטיטולים
חיה21/04/2009התחלנו בגיל שנתיים (לפני הגמילה מהנקה) היו הרבה פיספוסים, תקופות של הצלחות ותקופות שפחות מוצלחות. אבל עכשיו זה כיף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חששות חוזריםחיון עמיר21/04/2009
שלום שמי חיון עמיר רציתי לקבל עצה בנוגע לבני מאור בן ה 6.
בני עלה השנה לכיתה א' כאשר ברקע תאומים בני שנה ושמונה חודשים.ברצוני להדגיש שהוא הקטן בכיתה ואל אף גילו החלטנו להעלותו לכיתה א' מסיבות אינטלקטואליות.מזה זמן מה מאור חושש להיות לבד בשעות הערב בעיקר מבקש שנבוא עימו לצחצח שיניים ,לעשות פיפי,לשכב לידו במיטה ולהירדם בסלון על ידנו.גם אם אנו במרחק של מטרים ספורים ממנו אינו מוכן ללכת לבד.כמו כן אינו מוכן לשתף אותנו בסיבה לפחדיו,ואף טוען שאין הוא חולם חלומות נעימים אלה רק רעים.אומנם מקרים אלו לא תמידים אך קורים בתדירות גבוהה מאוד(2-3 בשבוע).
לאחרונה שסירב להישאר לבד בחדרנו לאחר המקלחת ושאני אתבונן במחשב ,קראתי לו פחדן,איתי ימית כעסה על תגובתי וטענה שהערות מסוג זה רק פוגעות לו בבטחון.אני מודע שההערה לא היתה במקום אך לדעתי היא מגוננת עליו יתר על המידה לדוגמא:
היא מעירה לאנשים סביבו שלא יומרו לפניו שקרן אלה "לא אומר את האמת" וכו'
במידה ואני משוחח עימו היא לרוב מקשיבה ומעירה אם איני מתבטא כפי שהיא רואה לנכון.
בעבר שרשמה את מאור לגן הילדים היתה נשארת מחוץ לגן ומקשיבה ו"מסיירת "בסביבת הגן בכדי להשגיח.
הייתי רוצה לקבל עצה כיצד להפיג את החששות של ילדי והאם הדרך שבה בחרה אישתי לגונן על מאור לא מופרזת.
בברכה
חיון עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חששות ופחדים
נעמה סבג שמש21/04/2009עמיר שלום,
דרך האם אינה מופרזת.
טוב שאינה סומכת מיד על הגן וקודם בודקת.
טוב שאינה רוצה שתקרא לילד פחדן. עם זאת, את הערותיה כלפיך היא אמורה לתת בשיחה נפרדת, ולא לעיני הילד. הילד צריך לדעת להסתדר לבד. אם האם רואה מישהו מעליבו, עליה לומר לבנה כיצד נכון לענות, אבל לא לענות בשמו. היא צריכה לגרום לו ללמוד להסתדר.
האם סיבת הפחדים נראית לך מורכבת? יש "סוד" מאחורי הדברים? אם כן- הייתי פונה לפסיכולוג.
אם לא, הייתי משתדלת שלא לשאול יותר מידי בנושא ולעשות עניין, כי כך הילד לומד שזאת הדרך לקבל את תשומת ליבכם המלאה ולכבול אתכם אליו.
אפשר גם להקריא סיפוורים בנושא פחדים.
בהצלחה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנעמה
חיה21/04/2009תודה, אבל שאלתי היא האם בכלל היינו צריכים לתת לה. כי הרי היא מעולם לא לקחה, ועכשין נוצר איזשהו צורך סביבתי (כי היא רואה את הילדים סביבה). האם כדי להפסיק את זה (זה רק מאתמול) האם כדי לתת לה לעבור את זה, כדי שמבחינת זה לא יהיה צורך לא ממומש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגב, בתי כבר גמולה הטיטולים
חיה21/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה, כתבתי לא במקום הנכון
חיה21/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין קשר.
נעמה סבג שמש21/04/2009ד"א- נולד לה אח חדש? את בהריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנעמה
חיה21/04/2009תודה, אבל שאלתי היא האם בכלל היינו צריכים לתת לה. כי הרי היא מעולם לא לקחה, ועכשין נוצר איזשהו צורך סביבתי (כי היא רואה את הילדים סביבה). האם כדי להפסיק את זה (זה רק מאתמול) האם כדי לתת לה לעבור את זה, כדי שמבחינתה זה לא יהיה צורך לא ממומש?
אני לא בהריון, לא נולד לה אח, היא די מאושרת ואין דבר שמעיב עליה - היא רק רואה אחרים ורוצה לחקות אותם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחיה
נעמה סבג שמש21/04/2009חיה,
לאור כל מה שתיארת עד כה, כן, עדיף היה לתת לה. אבל זה צריך ויכול להיות תחום ומוגדר.
קחי בחשבון שיכול להיות שהיתה מגלה את האצבע, לו הייתם מתעלמים מרצונותיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
חיה21/04/2009האם לדעתך ברגע שאנחנו מאפשרים את זה (מוצץ רק בבית) - אנחנו צריכים להראות לה כל הזמן כי עדיף לה לוותר עליו (ז"א להסביר לה את הדברים שהיא מפסידה כתוצאה מכך - סוגי מזון של גדולים, משחקים של גדולים שהיא תפספס) או פשוט להניח לה עד שהיא תמצה את זה ותעבור הלאה.
אגב, את האצבע היא מצאה, כי שוב, היה ילד בגן שמצץ ומוצץ אצבע - אז הסברנו לה שזה לא טוב בגלל שהשיניים יהיו עקומות, וגם בגלל שבאצבע יש לכלוך וחיידקים שמצטברים ואפשר להיות חולים. היא ניסתה כמה פעמים, הערנו לה והיא הפסיקה (היו כמה פעמים שנראה כאילו היא שמה אצבע בפה כדי להראות לנו שנעיר לה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוצץ
נעמה סבג שמש21/04/2009חיה,
אין צורך "להפחיד" או להקטין אותה בגלל משהו שאתם מתירים. רק הגבילו אותו.
יכול להיות שזה עניין זמני וחולף.
אל תראו התעסקות יתרה בנושא ואל תהפכו זאת לדבר עיקרי.
בכל מקה, ממוצץ יהיה אפשר לעשות טקס שלם ולהפרד ממנו, בעוד שמהאצבע זה יותר מורכב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני לא אוהב את אמא שלי :-(גילה20/04/2009
שלום רב,
בני בן שנתיים בדיוק.
הוא ילד ראשון ונכד ראשון להוריי.
מעולם הוא לא אהב את אימי יותר מדי. גם כעת כאשר הוא גדול יותר והיא לוקחת אותו כבר לשחק (היא כל פעם לוקחת אותו לג'ימבורי, זה הבילוי שלהם) כשהוא רואה אותה הוא מניד בראשו "לא" ואף אומר "לא רוצה".
אם כבר הוא מתרצה אליה הוא אומר "ג'ימבורי". כלומר הנה הגיעה האישה שאני לא ממש מת עליה, אבל היא לוקחת אותי לשחק שזה נחמד.
יש לציין שאימי הינה אישה חייכנית, נעימה, חמה ונאת מראה. (אין לי בעיה לומר על הורי דברים שליליים- אני חושבת שאני די אובייקטיבית). ניסיתי לומר לה שאולי כדאי שתעשה עימו פעילויות אחרות- כמו ללכת לפארק, לעשות פאזלים לצייר וכו'.
אך היא מסרבת לחשוב שזו הבעייה וטוענת שהוא מאוד נהנה בג'ימבורי.
את שאר הסבים והסבתות הוא אוהב.
אני ואימי נבוכות ועצובות בגלל המצב. (הורי גרושים לצורך העניין).
ואף נמנעות להפגש איתו עם עוד אנשים שלא יראו את הבושה. יש לציין שלאחר המפגש ההתחלתי הוא כבר מחבק אותה ומנשק אותה והכל תקין. (אך עדיין בספק)
מה עושים? מצב זה מוכר?
אשמח לעצה מה לעשות ולאן לפנות.
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האמא שבאמצע
ליאת גרוס20/04/2009שלום רינת
העובדה שלאחר המפגש הראשוני הכל תקין מעידה על כך שהבעייה היא לא בקשר בין בנך ואמך ושאין סיבה לדאגה או לבושה
נראה לי שאתם מייחסים להתנהגותו חשיבות רבה מידי. תתעלמו, אל תעשו עניין. תנו לו את הזמן להסתגל וזהו. אתם נותנים לו יותר מידי כח. אולי המתח שלכן מתגובתו רק מעצים את הקושי.
אני מאמינה כי אם תקחו את זה בקלות ובהומור זה יעלם עם הזמן...
מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ליאת
גילה21/04/2009אנו אכן מעניקות לו יותר מדי כוח... נפעל לפי עצותייך. נשמע לי מתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אהבת אבמיכל20/04/2009
שלום רב!
בתי בת 4.5 מאז שהיא הייתה תינוקת מאוד אוהבת את אביה ומאוד קשורה אליו. יש לה ממש אובססיה לגביו. כשהוא בבית היא כל הזמן בודקת שהוא נמצא ולא הלך לשום מקום וכשהוא בעבודה היא כל הזמן שואלת מתי הוא יחזור. יודגש, שבעל מבתא את אהבתו במילים ופחות מעשים, ז"א אין ספק שהוא מת עליה, אבל הוא מסוג האבות שלא עושים הרבה בבית ועם הילדים. הרבה דברים אני עושה לבד וכדי שהוא ישתתף אני צריכה להגיד לו כמה וכמה פעמים ולהדגיש שזה מאוד חשוב לילדה. הוא גם לא תמיד חושב איך היחס וההתנהות שלו ישפיעו לטווח הארוך. אם כאשר הוא חוזר מעבודה הילדה לא רצה אליו הוא אומר לה משהו כמו: את לא רוצה לפגוש את אבא שלך או את לא שמחה לראות אותי ועושה פרצוף. בערב היא רוצה שרק הוא ישכיב אותה לישון ובשביל זה היא צריכה לחכות עד שהוא יחליט שהוא "מוכן" ושהגיע הזמן למרות שהזמן הגיע הגיע כבר לפני שעה. אני מנסה להסיח את דעתה או מציעה לה שאני אשכיב אותה לישון והיא בד"כ לא מסכימה ומחכה לו. לפעמים הוא מתנהג ממש בצורה ילדותית, הוא מתחשבן איתה. ואחרי זה אני רואה שהיא מנסה לרצות אותו.
למרות זאת הילדה מאוד קשורה אליו. לי נראה, ואני מקווה שאני טועה, שהאהבה הזאת לא עושה אותה מאושרת אלא ההפך. איך אני אמורה להגיב ליחסים האלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדרכה הורית
נעמה סבג שמש21/04/2009מיכל היי,
תראי איך את יכולה להשפיע על בן זוג לקבל הדרכה בנושא ההורות.
נראה לי שהתנהגותו כלפיה אינה בריאה.
ברור שהילדה אוהבת אותו אך גם מתוסכלת ומנסה לרצות. אני מקווה שלא תפנים שזו דרך התנהגות לגיטימית בקשרים חברתיים.
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ובהמשך
מיכל21/04/2009תודה על התשובה. בנתיים האם אני יכולה לעשות משהו? איך לדבר איתו, איך להסביר לו איזה יחסים הם יחסים בריאים? האם את מקבלת באזור המרכז?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיכל היי
נעמה סבג שמש21/04/2009מיכל,
לא נתתי עצות מפורטות ומעשיות כיוון שמדובר בהתנהלות בסיסית. ההדרכה צריכה להיות בנושא הורות ברוח האינטליגנציה הרגשית.
בכללי אומר שחשוב להבהיר את תפקידנו כהורים, ולהתייחס כך, לא כחברים.
לא לתת לילד כח שהוא יכול לפגוע בנו.
אנו יכולים לכעוס אך תמיד תמיד נאהב ותמיד נראה זאת.
אסור לדחות את הילד בכל מצב, אלא לכעוס על התנהגותו, אם אינה מקובלת.
ויש עוד הרבה. צריך להנחות גם איך לעשות זאת בפועל.
אני מקבלת בטל שחר, באזור רחובות, או בבית הלקוח, כאשר זה מותנה בתוספת.
בברכה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף- ביתי גילתה סוד מעברי...אפרת20/04/2009
בהיותי בת 23 נאנסתי.. ואחרי כמה חדשים גיליתי שאני בהריון, באותו זמן יצאתי עם בעלי ולא סיפרתי לו על האונס.
לכל אורך הדרך עד היום הייתי בטוחה שהוא אביה הביולוגי אך לפני שבוע היא תרמה דם ונודע לה שהסוג דם שלה לא יכול להתאים לשילוב של הסוג דם שלי ושל בעלי...
עכשיו אני חייבת להסביר לה ולא יודעת אך.
עזרו לי בבקשה!!!!
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוד
ליאת גרוס20/04/2009שלום אפרת
בטח גם עבורך זה קשה לגלות כי אביה של ביתך הוא האיש שאנס אותך. הייתי ממליצה לפנות בדחיפות לפסיכולוג על מנת שיעזור לך לעכל את המצב ורק אז לחשוב איתו כיצד לדבר עם בתך. אל תדברי איתה כשאת מוצפת רגשית. תגידי לה שגם עבורך זו הפתעה ואת צריכה להבין ולעכל. תבטיחי לה הסבר תוך כמה ימים.
איפה בעלך בתמונה ? הוא יודע היום ? מה מרגיש ? האם זה ישפיע על הזוגיות שלכם?
אגב בת כמה בתך?
אלו ימים קשים אבל זה יעבור (את כבר עברת קשים מאלו). את צודקת שאת עוצרת לחשוב. אל תסתפקי באתר. דברי עם מישהו מקצועי פנים אל פנים. אולי אפשר לפנות לאחת העמותות העוסקות באונס כדי שיפנו אותך למישהו המתאים למצב בו את נמצאת כיום.
תחזיקי מעמד
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לליאת..
אפרת21/04/2009היי ליאת תודה שענית לי...
הייתי חייבת להתמודד עם התוצאה כבר אתמול, ביתי בת 18 והכל התגלה מתרומת דם שהיא נתנה וגילתה את סוג הדם שלה. והיא כל כך חכמה ומבינה שישר התקשרה אליי ושאלה אם היא מאומצת כי לא יכול להיות שהסוג דם של בעלי ושלי תואם לשלה...
לגביי בעלי הוא לא יודע דבר וחצי דבר.. ואני ממש ממש אובדת עיצות לא יודעת איך להתמודד עם המצב.
אני אפנה לפסיכולוג אבל לא איכפת לי מעצמי כמו שאיכפת לי מהילדה, היא ילדה מאושרת שלא חסר לה כלום, ופיתאום נופלת עליה כזו "מכה" אני מקווה שהיא תצליח להתמודד עם הסיפור בנתיים רק היא ואני בסוד העיניינים וככה אני שזה ישאר - את חושבת שזה חכם?
שוב תודה לך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאפרת
נעמה סבג שמש21/04/2009אין טעם להמשיך ולהסתיר את האמת. סופה להתגלות.
אל תעשי עוול לילדה ותאפשרי לה להתמודד גם מול אביה, באמת הלא פשוטה.
אל תעברו זאת לבד. ערבו איש מקצוע.
ליבי איתכם. בהצלחה!
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)