פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מוות האם
    הודא
    28/03/2009

שלום לכל מי שיכול לעזור לי:
    רציתי לקבל עזרה בנושא מוות.
    לפני כחודש נפטרה בת דודה שלי אחרי לידתה של הבן החמישי ולצערי רשלנות רופאים, לאותה אישה יש ילדה קטנה בגן בת 5 שנים , הבת עכשיו יושנת אצל דודתה כבר שבועיים , לא נמצאת עם ההורה או שאר האחים בבית , כי האב אין ביכולתו לדעת מה היא צריכה , זאת ועוד שהילדה עכשיו מסרבת אפילו לכנס ולהישאר בבית המשפחה ורוצה תמיד לצאת, . אפילו היא לפעמים מדברת בצורה לא יפה , רציתי רק להזכיר כי אותה אם שנפטרה היתה בקשר כל כך חזק עם הבת שלה , רציתי לדעת האם יציאת הבת מהבית היא בסדר ועשויה לתרום לה בצורה חיובית או שצריך להשאירה בבית של ההורים עם האחים .
    נקודה שניה איך אפשר לדבר עם הילדה , איך אפשר להסביר לה על מוות וכי האם לא תחזור , ומה היא הגישה הכי נכונה לעשות .
    תודה , אם אפשר לעזור לי בנושא דחוף כי ברצוני לעזור להם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מוות האם

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מות אם

זהורית אסולין שמחון
    29/03/2009

צר לי , זה באמת סיפור כואב. לא ברור לי משאלתך לאן רוצה הילדה לצאת, לאיזה פרק זמן האם תוכלי לפרט. בהחלט צריך לספר לילדה מה קורה עם כל הכאב היא צריכה להבין שאמא לא תחזור ובגיל זה מתחילה הבנה של המוות. אם היא נמצאת במסגרת גן או בית ספר אפשר להעזר בצוות החינוכי לעניין זה. יכול להיות שאי השקט בהתנהגותה הוא תגובה לכך שהיא מרגישה שמשהו נוראי קרה אך אינה מבינה מה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סמכות הורים
    חנן
    28/03/2009

שלום.

לבני יש לקוי למידה קל ולאחרונה הוא מנצל את חולשתו של המורה לחשבון ומפריע בכיתה ז"א מדבר עם חבריו במהלך השעור .

המורה הזהיר אותו מספר פעמים ואף קרב אותו לשורה ראשונה וזה לא עזר .

אנו ההורים שוחחנו איתו והייתה רגיעה לזמן מה והסיפור חוזר.

המורה הטיל עליו כתוצאה ממספר פעמים שהוא הפריע עבודת בית נוספת בחשבון כעונש להפרעות והילד לא יידע אותנו וגם לא הכין את העבודות .

אנו ההורים מבינים שזו בעיית גבולות שכנראה אנחנו לא מצליחים להציב אותם או לעמוד בהם בגלל ההקלות וההבנה שיש לו בלמידה ולא רוצים להוסיף שמן .

אני שואל כיצד לפעול :

1. האם להגביר את הגבולות בענישה בשטחים כגון שימוש באינטרנט ומשחקי מחשב או צפייה בטלווזיה נושאים שברוב היום הילד מתעסק בהם .

2. לקרוא לילד לסדר ולהתעלם מבעיית קשי הלימוד שיש לו כי זו בעיית משמעת ולא לימודית (ס"ה הילד מבחינת חשבון ברמה טובה נמצא בהקבצה 5 בכיתה ז' בחטיבה ).

3. הילד מנצל את חולשתנו בכך שאנחנו לא מענישים אותו ומאיים שבאם נסגור לו את המחשב הוא לא ילמד או יעשה שעורי בית .

מה המלצתך הנקודתית בהפרעת משמעת זו וכיצד לפעול לדעתך .

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סמכות הורים

הוספת תגובה

• שעורי בית הם לא עונש ולא פרס

זהורית אסולין שמחון
    29/03/2009

נוצר פה חיבור בעייתי בין שעורי בית לענישה מצידו, מצד בית הספר ומצדכם. שעורי הבית אינם עונש והם אינם פרס הם מטלה וחובה שיש לעמוד בה. ואם לילד יש קשיים אז אתם תעזרו לו ותעשו כל שביכולתכם לסייע לו להתמודד עם הקשיים. הילד מנסה לומר שמשהו קשה לו בחשבון בשיעור ובמקצוע- אפשר לכנס שיחה עם המחנך ועם היועצת ולחשוב על מבנה השיעור עבורו באופן שיעזור לו להתמודד (אולי הוא מתבייש לומר שקשה לו והוא רוצה לרדת הקבצה שבה ירגיש שולט יותר בחומר).

צריך להבהיר לו שכל עוד לא סוכם אחרת עם בית הספר מטלות הבית הם חובה עבורו אלא אם כן יגיעו להסדר אחר. אפשר להסביר למורה את הקשיים שלו ולבקש להטיל עליו עונשים אחרים ולא עונשים לימודיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי מספרים לילדה בת 7 על הריון
    paz
    27/03/2009

אני בשבוע השמיני ומתלבטת מתי לספר לילדה על ההריון.
    הילדה מאוד פיקחית ומקשיבה לשיחות אני חוששת שיוודע לה מימשהו אחר(עדיין לא סיפרנו לאף אחד) או מהקשבה לשיחה שלי האם מןמלץ לספר קודם לה?

תודה מראש

הוספת תגובה

• לשתף בהריון

זהורית אסולין שמחון
    27/03/2009

אני לא חושבת שיש שלב מוגדר שבו צריך לספר לילדה. היא מספיק גדולה ויכולה להבין דברים שצעירים ממנה מתקשים יותר. ועל כן אם את חשה שהיא כבר שומעת ומבינה אז כדאי לשתף. ייתכן שהיא מרגישה איזשהו שינוי בך בגוף , בעייפות, בפניות שלך אליה, בהתרגשות, בבחילות וכולי ועל כן אני מסכימה איתך שכדאי שתשמע זאת ממך ומבן זוגך. אם עדיין יש לכם רצון לשמור זאת בסוד עליכם לבדוק האם היא מסוגלת לשמור סוד אם לא אז כדאי לספר לה כשכבר זה בסדר מבחינתכם שגם אחרים יודעים כיוון שיתכן שתרצה לחלוק מידע זה עם חברותיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מבחנים
    אמא מודאגת
    27/03/2009

אני אמא לילד בן 8.5 יש לו ירידה בציונים שזה ירידה חדה מאוד בהשוואה לסמימסטר ראשון
    בשיחה איתו הוא אמר שברגע שנכנס למבחן הוא שוכח את החומר . האם זה פחד מבחנים ? ומה עושים עם הבעיה הזאת אני ממש מודאגת אנא יעצו לי מה לעשות תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פחד מבחנים

הוספת תגובה

• חרדת בחינות

זהורית אסולין שמחון
    27/03/2009

אפשר להפגש עם היועצת של בית הספר כדי שתוכל לבדוק האם זו אכן חרדת מבחנים או משהו אחר. אם זו חרדת מבחנים יש כלים שונים להתמודדות, ויש אתר באינטרנט שנקרא minustress שנועד לעזור להתמודד עם חרדה זו בכלים שונים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לך ..
    טלי
    26/03/2009

אני לא יודעת מה לעשות עם ילדה שלי היא לא עוזרת בבית .. כל היום ישנה ולומדת מריאשון עד רבעי
    (בית ספר אקסטרני)בשאר השבוע היא לא עושה כלום אני מתלבטת מה לעשות איתה האמת שיש בלגן נורא גדול בבית מבחינה משפחתית אני ובעלי עמדנו להיתגרש ובסוף החלטנו לתת עוד צאנ'ס לזוגיות הזאת .. אך לעומת זאת הבת שלי לא מוכנה להיסתדר איתו מרוב שהוא סוגר אותה לא נותן לה לצאת ומגביל אותה גם לדבר בפלאפון גם עם זה עם חברה היא לא עובדת ובקושי יוצאת כי אנחנו גרים במושב וזה סוגר אוותהה מצד אחד אני מבינה אותה כי היא בת 17 אך מצד שני היא גם לא עושה כלום בבית .. ולמרות את מקבלת כל חודש 400 שח דמי כיס ..

לקביעת תור
    סגירה
    שלום לך ..

הוספת תגובה

• יחסי הורים מתבגרים

זהורית אסולין שמחון
    27/03/2009

האם נעשתה שיחה מסודרת על זכויות וחובות בבית? האם עד עתה עוד לפני הכניסה לגיל ההתבגרות היתה מסורת כזו של מטלות משפחתיות שמחלקות בין כל בני המשפחה? אם לאו הרי שקשה ליצור משהו מהסוג הזה דווקא בגיל ההתבגרות שהוא גיל שבו הנערה נאבקת על עצמאותה. את מציגה את דמי הכיס אל מול חוסר עבודתה. דמי הכיס למיטב הבנתי אינם נתנים כתגמול על עבודה שנעשית אלא לחנך אותך להתנהל עם כספים באופן מושכל ולהגביל מראש את הסכום שהיא לוקחת מכם. אני חושבת שחשוב לנהל דיאלוג אמיתי עימה ולברר עימה מה הקושי לעזור ייתכן שזו תגובה על כעס גדול שהיא מרגישה כלפיכם וזו דרכה לומר לכם זאת- בררו איתה מה מפריע לה , אימרו לה מה מפריע לכם ונסו להגיע לעמק השווה. אני ממליצה להעזר בספרים של עלי כהן "עו"ף גוזל" על יחסי הורים מתבגרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גבולות
    מרשי קרין
    26/03/2009

יש לי ילדה בת 4.5. הגננת מתלוננת שבזמן האחרון היא מאד מפריעה, עושה דווקא, לא יושבת במפגשים, נכנס בא כאילו רוח שטות. דיברתי איתה והסברתי לה כמה חשוב להתנהג יפה אבל היא בשלה. הגננת מבחינתה מענישה אותה (היא לא נותנת לה לצאת לחצר ועוד ). האם יכול להיות שיש לה בעיה של קשב וריכוז(לא היה לה כל בעיה בעבר בנושא זה),היא אפילו היתה מאד שקטה ובישנית. תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    גבולות

הוספת תגובה

• אי שקט

זהורית אסולין שמחון
    27/03/2009

יכולות להיות סיבות רבות להתנהגות מסוג זה ולשינוי ההתנהגותי. אפשרות אחת היא מגלה שזה משעשע את שאר הילדים ולכן רוצה להצחיק ולהיות מקובלת. אפשרות נוספת היא איזשהו אי שקט רגשי שמביא גם לאי שקט התנהגותי. אפשרות אחרת היא שינוי מסויים שחל בחייה והיא מגיבה אליו. אפשרות נוספת היא גם בעיית קשב ורכוז אך זו רק אחת האפשרויות. אם את מוטרדת ולא מצליחה להבין את מקורות ההתנהגות אפשר לבקש מהגנת שפסיכולוגית הגן תגיע לתצפית ותתרשם מביתך. שימי לב האם גם בבית חל שינוי שכזה? והאם בכלל חל איזה שינוי (אחד ההורים נעדר לזמן ממושך, אובדן של מישהו יקר, מחלה וכולי)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 7
    רינת
    26/03/2009

צהריים טובים.
    יש לי ילדה בת 7 בכיתה א'.
    לאחרונה הילדה החלה לתנהג באלימות כלפי החברים.
    אתמול לאחר משחק עם הכלב של המשפחה היא לקחה קרש והחלה להרביץ לכלב לאחר מכן העלימה את הקרש וטענה כי אינה יודעת מה קרה לכלב.
    רק לאחר שהובטח לה כי לא תקבל עונש אם תספר מה קרה היא סיפרה שהכתה את הכלב בראש והשליכה את הקרש.

אודה לעזרה,
    רינת

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 7

הוספת תגובה

• אלימות כלפי בעלי חיים

זהורית אסולין שמחון
    27/03/2009

אני בהחלט מציעה לפנות להתייעצות מקצועית כיוון שאלימות כלפי בעלי חיים מרמזת על מצוקה רגשית, ביתך מספרת כך שמשהו קשה בלתי נשלט עובר עליה ונראה לי שהיא מבוהלת מכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מקקי בן שלוש
    אורי
    26/03/2009

שלום רב,
    בני הבכור, בן שלוש, נגמל מחיתולים בגיל שנתיים וחצי. הגמילה הייתה יחסית מהירה (שבוע), גם בלילה, אך רק מפיפי. בכל פעם שיש לו קקי הוא מבקש שנשים לו חיתול ואנחנו זורמים איתו, למרות שמידי פעם שואלים אם הוא רוצה לעשות בשירותים והתשובה היא לא.
    מאז עברנו הרבה שינויים שברור לי שהשפיעו עליו גם בנושא זה - עברנו דירה ליישוב אחר ונולד לו אח קטן - אחרי המעבר הוא התחיל להרטיב בלילה, אבל הכל עבר בסופו של דבר עם המון הבנה מצידנו ובעיקר בלי לעשות מזה סיפור. הבעיה היחידה שנשארה בעינה היא עשיית הקקי בחיתול. אנחנו יודעים שהוא שולט לחלוטין בעשיית הקקי וגם בנו באמצעות זה, למרות שלא חסרה לו תשומת לב, זה פשוט הפך להיות קשה ובלתי נסבל כשהוא מבקש חיתול לקקי ברגעים הכי לא מתאימים: לפני שהולך לגן ואנחנו לעבודה, לפני שצריך ללכת לישון, במקומות ציבוריים וכו'
    מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מקקי בן שלוש

הוספת תגובה

• גמילה

זהורית אסולין שמחון
    27/03/2009

ילדים רבים נוהגים כך. אחת הסיבות היא הפחד ממה שיוצא מהם. בגיל זה הם לעיתים חווים את הצואה כאיבר בגופם ועל כן מפחידה אותם המחשה שזה פתאום מתנתק מהם נתלש מהם וכך הם מאבדים איבר חשוב. פחד נוסף של ילדים בגילו סביב נושא זה הוא הפחד לשבת באסלה וליפול לתוכה או לחלופין שיצאו דברים מהאסלה ויכנסו לישבן, נסו לבדוק האם הוא חושש מהאסלה מגודלה , ממה שיש בה, אם כך נסו להפוךף את זירת השירותים למשחק. נוסף על כך שימו לב אם יש זמנים קבועים ביום שהוא עושה קקי אם כן נסו לשבת איתו בזמנים אלו בשירותים, אולי הטיטול מעניק לו בטחון שלא ישלוט בהתאפקות ויתלכלך. אפשר לבקש ממנו לשבת עם הטיטול על האסלה ולאחר מכן להוריד ממנו את הטיטול ולהפרד מהקקי לתוך האסלה. כל אלו נועדו לעזור לו להתגבר על פחדים שמאפיינים בני גילו בעשיית צרכים בשירותים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצבים
    אנה
    26/03/2009

שלום,
    הילד שלי בן 11 חודש. לפני חודש ילדתי תינוקת.
    הילד הבכור לא מפסיק ליהות עצבני הוא רוב הזמן ביום בוכה מרביץ לאצמו, מושך בשיער שלו, חובט את הראש שלו בקיר בריצפה בריהוט שיש בבית הוא אגרסבי מאוד מרביץ לי ולבעלי.
    הוא נרדם רק בכוח או בחדר לבד בריצפה.
    אני לא יודעת מה לעשות איתו בבקשה עזרה דחוף.
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    עצבים

הוספת תגובה

• תגובה לאחות חדשה

זהורית אסולין שמחון
    27/03/2009

האם זה התחיל לאחר הלידה או שהיו כבר סימנים לכך לפני כן? אם זה הגיע לאחר הלידה יתכן שזו תגובה לכניסה של ילד חדש הביתה ובהלה איומה מהמקום שהיא תופסת לו , כיוון שהוא עוד קטן אין לו יכולת קוגנטיבית או שפתית להבין מי זאת התינוקת החדשה הזו ומה מקומה בבית. בתקופה זו הוא זקוק להמון התייחסות, אהבה חיבוקים ומגע. כל פעם שיש סיטואציה של הטחת ראש בקיר תפסו אותו בחיבוק, נשקו אותו (אם אוהב) זאת ואימרו לו שאתם שומרים עליו ואינכם מרשים לו לפגוע בעצמו כי הוא יקר לכם. אם תופעה זו נמשכת פנו להתייעצות מקצועית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי ביציאה מהבית אם ילד בן שנתיים
    אתי
    26/03/2009

שלום בני הוא ילד בן שנתיים וחצי מאוד מפותח לגילו אך יש דבר אחד שמאוד מקשה עליינו את החיים כול פעם שאנחנו רוצים לצאת אם הילד אם זה לאירועים משפחתיים או קניונים או סופר דברים שיגרתיים הוא כול פעם בורח ואנחנו מוצאים את עצמנו תמיד סביבו ומחפשים אותו זה יוצא מצב שאנחנו לא יושבים לרגע כי הוא אף פעם לא נמצא בתווך ראייה תמיד רוצה להסתובב והוא גם לא מחפש אותנו האם זו התנהגות נורמלית ? האם יש דרכים לטפל בהתנהגות שכזו?

הוספת תגובה

• בטחון גבוה

זהורית אסולין שמחון
    27/03/2009

ייתכן שבנך מאד בטוח בעצמו ואינו ער עדיין לסכנות הקיימות בעולם. הוא זקוק בשלב זה להשגחה מתמדת עד שיכיר יותר את הסכנות שיש סביבו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית עצירת קקי, אזור המרכז
    ענבל
    26/03/2009

שלום
    יש לי ילד בן שלוש וחצי שמסרב לעשות קקי לחלוטין. מטופל בעצת רופא על בסיס קבוע, בשמן פרפין. מה שניראה לי פתרון ריגעי בלבד, רופא הילדים אמר שאין מה לעשות - ילד עקשן. אני מתקשה להאמין. המצב מאוד קשה ולא ניראה שזה משתפר, כמות האנרגיה שמבוזבזת על העצירה הזאת "משגעת" את כולנו.
    אשמח מאוד להפנייה לפסיכולוג באזור המרכז שיוכל לעזור לנו.
    תודה
    ענבל

הוספת תגובה

• תיכנסי לאתר שלו ותראי אם זה מה שאת

אורטלי
    26/03/2009

ד"ר קושניר -052-2682118

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התכוונתי אם זה מה שחיפשת.בהצלחה

אורטלי
    26/03/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעית עצירות

זהורית אסולין שמחון
    27/03/2009

פני אלי טלפונית ואוכל להפנות אותך לפי אזור מגורייך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים והרטבה בלילה
    חדווה
    26/03/2009

שלום רב,
    בני בן ה-4 וחודשיים גמול מגיל שנתיים, לפני כחודשיים החל להרטיב במיטה לא כל יום, אבל היו כמה ימים ברציפות.הוא סיפר כי מטפלת בגן שלו צועקת ומושיבה אותו בצד והוא לא עושה כלום,לטענתו. יזמנו פגישה בעלי ואני עם הגננת והמטפלת ואמרנו כל אשר על ליבנו, לאחר השיחה בני הפסיק להרטיב במיטה בערך כחודשיים. כעת הוא מרבה לספר שהוא מפחד מהחושך וחיות מסוימות ואף החל בימים האחרונים שוב להרטיב במיטה,
    אשמח לקבל תגובה, כי עניין ההרטבה והפחדים מטרידים אותנו מאוד.

בתודה, ההורים המודאגים.

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים והרטבה בלילה

הוספת תגובה

• לחדווה

ד''ר דוד וילנסקי
    27/03/2009

יש כמה דברים שאת יכולה לעשות - תני לו לצייר את ההחיות המפחידות. הציור יתן לו קצת יותר הרגשה של שליטה. יש גם סיפורים שעוזרים לילדים להתגבר על פחדים כמו ארץ יצורי הפרא. בטח הגננת יכילה להציע לך עוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך בנושא ההרטבה והפחדים

חדווה
    27/03/2009

תודה על תגובתך...בהמשך להמלצתך שוחחננו עם הגננת,אך אין בידה לעזור.
    אקבל ברצון את הצעותיך וננסה אותן.
    שאלות לי נוספת - מדוע התחייסת לפחדים בלבד,הרי שעניין ההרטבה מטריד אותנו בעיקר. אנו מודעים לכך שבגיל של בני קיימים פחדים,אך בכל זאת ההרטבה היא שמדאיגה.
    האם תופעה זו נורמטיבית במקביל לפחדים? שמא אנו זקוקים לסיוע פסיכולוגי?
    בתודה מראש,חדווה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד''ר דוד וילנסקי
    30/03/2009

התייחסתי לפחדים מפני שמאד ברור שההרטבות תגובתיות (מהשיפורים שקראו בעבר בעקבות התעבות). חוות דעת פסיכולוגית יכול לתרום אם אתם לא מצליחים לשפר את המצב לבד. דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן שנה וחצי שמרביץ לילדים במעון
    ורד
    25/03/2009

ילדי בן שנה וחצי לפני כחודשיים החל להרביץ לילדים בגן.
    התופעה קוירת גם כאשר אחד ההורים מגיע לאסוף את ילדו , בני רץ לעבר הילד ופשוט מרביץ לו.
    לעיתים אף מרביץ לי ובעלי ואף לסביבה המשפחתית.
    התופעה אינה נעימה , כל שכן ההורים של ילדי הגן מתלוננים כי עצם זה שילדי מרביץ להם ולפעמים מושך בשערותיהם , גורם להם לטראומה בבית ולפעמים אף קמים בבכי ובצעקות
    אינני יודעת אם זה קשר ישיר או עקיף להתנהגות בני.
    דיברתי עם המנהלת , וכיום אנו נוקטים בפסיכולוגיה הפוכה ז"א ברגע שהוא מרביץ מחבקים אותו ומסבירים לו שזה לא נעים ,וזה כואב .
    קרוב ל-3 שבועות אנו בתהליך הזה אך אין שיפור.
    אינני יודעת מה לעשות ואיך אוכל למגר את התופעה כמה שיותר מהר
    אודה על תגובה מהירה

הוספת תגובה

• לורד

ד''ר דוד וילנסקי
    27/03/2009

קשה ליעץ מרחוק אבל נשמע לי שהגישה שנוקטים בה כרגה נותן פיצוי נעים כל פעם שהוא מרביץ . בכל מקרה נשמע שה לא במיוחד משפיע ולכן אולי זריך להתיעץ עם פסיכילוג ושיעשה תצפית בגן. האם יש לך איזה מחשבה למה זה גבר בתקופה האחרונה? איזה שינויים בחיים שלו? תמיד מניעה יותר טובה מתגובה לאחר המעשה ולכן אם יודעים מתי זה עלול לקרות חשוב שמישהוא ישמור שאין לא גישה לילדים אחרים כדי למנוע את ההתקפות. בבית מאד חשוב לא לתת לא הזדמנות להרביץ לכם. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיים בחברה
    שיר
    25/03/2009

שלום רב!
    היום יותר מתמיד ברור לי שלבני יש קושי בהשתלבות בחברה כל שהיא.
    בני בן 9 , לומד בכיתה ג עם אותם התלמידים מכיתה א.ילד יפה עם מראה קולי ועדין מראה, ונפש.
    בהפסקות הוא בודד,הוא מתלונן שמשעמם לו . לא מתייחסיםאליו.
    שלא משתפים אותו במשחקים. שהוא מציק מטריד ילדים וזה נגרר לאלימות {למרות שהוא נחשב לילד עדין ביותר}גם מצד בני עקב תסכול של קושי ברכישת חברים. אף אחד לא רוצה לשבת לידו בכיתה. הוא מתלונן שהוא לא מקובל ושהוא שונא את הכיתה שלו.
    זה גורם לו ירידה בלימודים וחוסר ריכוז . כי הוא כל הזמן עסוק איך להתחבר עם ילדים.
    אנו ההורים מתמודדים קשה מאוד זה גורם לכולנו דכדוך עמוק כעס ותסכול.
    השאלה שלנו: איך אפשר לטפל בבעיה ? איזה טיפול זה מצריך? אנחנו רוצים את הטיפול הטוב ביותר לבנינו. תודה מראש שיר

לקביעת תור
    סגירה
    קשיים בחברה

הוספת תגובה

• קשיים חברתיים

נעמה סבג שמש
    25/03/2009

שיר שלום,

אם הבעיה נמשכת כבר מכיתה א' הייתי פונה לפסיכולוגית בית הספר , כדי להבין ממנה וממוריו מהי חומרת הבעיה.
    אם אכן היא תעיד שמדובר בבעיה שורשית, הייתי פונה לטיפול פסיכו' בעבור הילד כדי להקל עליו מעשית ונפשית.

בהצלחה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד נודניק שנהנה להציק
    גל
    25/03/2009

ביתי בת 4 ילדה חמודה וחברותית אם כי מפונקת מאוד ודי קשה לה להתמודד עם מצבים חברתיים , אם ילד יגיד לה את קטנה היא תתחיל לריב איתו לוא תתעלם. קרוב משפחה בן 6 הוא ילד שאוהב להציק מאז שהיה קטן ( אבל ברמות אובססיביות אפילו מבוגרים הוא מעצבן) היא נפגשת איתו המון והוא מציק לה בלי הפסקה. זאת אומרת שאין דקה (ואני לא מגזימה) של שקט הוא עושה את זה הרבה פעמים בדרך ערמומית ובשקט. והיא בוכה מכל מילה שהוא אומר לה וזה כמובן מושך אותו להתגרות בה עוד. המצב בלתי נסבל אני מתחמקת כדי לא להפגיש בניהם למרות שהקשר שלנו עם הוריו הוא מאוד קרוב.אני יוצאת כל כך עצבנית מכל מפגש איתו עד שיום אחד אמרתי לאימא שלו לילד שלך יש בעיה הוא פשוט ילד מעצבן ומציק , היא לא ענתה היא מודעת לבעיה שלו.

אך הבעיה שלי היא שאני רואה את תגובותיה של ילדתי זה עוד יותר מכניס אותי למצוקה. יש ילדים שמתרחקים ממנו או שמשתפים איתו פעולה ואז הוא רואה שאין תגובה אז הוא יורד מהם אבל אם הוא מריח שהדבר מעצבן מישהו הוא ממשיך בכל המרץ.

אני על סף ריב עם ההורים שלו כי אני בסוף אתפרץ עליו ועלים(שכבר בתיאשו ממנו וכמעט ולא מעירים לו ואני זאת שכל הזמן צריכה להעיר לו ולגונן על ביתי)

האם זה בסדר שאני מרחיקה בניהם. זה בלתי נסבל וכולם אומרים לי הם ילדים עזבי אותם .
    זה נראה כמו שהוא נהנה להתעלל ויש בו התנהגות וערמומיות שלא מביישת אפילו מבוגר ולא התנהגות של ילד .
    שאני מעמידה אותו במקום ואומרת לו שראיתי טוב מאוד מה שניסה לעדות אז הוא מחייך חיוך מעצבן ויושב עד הפעם הבאה.

מה את מציעה לי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    ילד נודניק שנהנה להציק

הוספת תגובה

• לגונן על ילדך

נעמה סבג שמש
    25/03/2009

הילית שלום,

אני מבינה לליבך ואת רצונך לגונן על ביתך.
    קודם כל, כן הייתי מפחיתה את השהות שלהם יחד ואת המפגשים ביניהם. אין שום סיבה שבשלב זה בחייה היא לא תבלה עם ילדים בעלי טמפרמנט כשלה, שנעים לה איתם.

עם זאת, הייתי מבקשת ממך לא לגונן עליה, בטח לא בנוכחותה. היא צריכה לדעת להסתדר לבד. את יכולה ללמד אותה מה לעשות , להכיל אותה רגשית ולעזור לה להגיב, אל לא להגיב בשמה, כי אז היא תחשוב שזו הדרך.

דברי איתה על רגשותיה ומה היא חשה, שקפי לה את מה שהיא מרגישה, אך אל תוסיפי את דעותייך ותשפיעי עליה. תני לה לבחור אם היא רוצה להפגש עימו.

החזיקי מעמד כי יהיו עוד מצבים רבים בהם תרגישי צורך לעטוף אותה מה"חיים האמיתיים".

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה