פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בבקשה חייבת עצה
    גל
    25/03/2009

יש לי ילדה בת 4 , מאוד אוהבת חברה , פיקחית ומקסימה.

אני מבחינה (הבחנתי מזמן אבל זה הולך ונהיה ברור) שהיא לא יודעת איך להתמודד עם מצבים חברתים, או שהיא בוכה על כל פיפס שאומרים לה או שהיא נורא אגרסיבית. לדוגמא ילד/ה אומר/ת לה משהו(וזה קורה המון) לפעמים סתם משהו סתמי כמו איך קוראים לך? במקום להגיד את השם ולשחק יחד. היא עונה תשובה תוקפנית שגוררת תגובות שליליות מהילדים.אני נורא רגישה אליה וקשה לי לראות אותה לא ממש מצליחה להתחבר (לפעמים היא מצליחה לזמן קצר מאוד ומיד זה נעלם) בגן הגננת אומרת שהיא ילדה חברותית ויש לה חברים והיא פעילה ומשתתפת בכל פעילות כלשהי.

הבעיה כשאני מבחינה בקושי שלה או שהיא בוכה אני מסוגלת לקחת אותה מאותו מקום וללכת או להימנע מהלפגיש אותה עם ילדים מסוימים שהיא ממש אבל ממש לא מסתדרת איתם(זה אומר ויכוחים ובכי בלתי פוסקים)
    אני לא אומרת שהיא טלית שכולה תכלת , היא חלק מהבעיה.

אני לא יודעת איך להתמודד עם המצב . זה לא מהיום , אני לוקחת ללב יותר ממנה.עם אחותי כבר התווכחתי בגלל הילדים , עם אחי גם. ואני פחות ניפגשת שיש ארוחות ערב המוניות כי אני לא יכולה להינות אפילו דקה. זה או שמציקים לה או שהיא בוכה ומחילה להתפרע.

בבקשה כווני אותי , איך להתנהג , אני מרגישה שזהאת לא הדרך להתרחק מכולם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה חייבת עצה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לילי

נעמה סבג שמש
    25/03/2009

היי ילי,

אני מבינה ממך שהמצבים הללו לא קיימים בגן.
    אם כך, יכול להיות שהיא מתקשה עם תקשורת בהכרת ילדים חדשים, מצבים חדשים או שהנוכחות שלך מאפשרת לה בטחון זה.

בכל מקרה, בכל סיטואציה כזו עלייך להיות מעורבת ולהנחות אותה בפועל מה צריך לענות וכיצד צריך להתנהג.

כמו כן, תני לה את האפשרות לצפות במשחק תפקידים, שלך עם אנשים אחרים. כך תוכל לצפות בפועל בדוגמא אישית שיכולה להועיל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה

גל
    26/03/2009

האם קיים משהו שיכול לכוון אותי ולתת דוגמאות כי אני לא תמיד מזהה את ההתחלה בדר"כ אני כבר רואה את הסוף שיש ריב וכעס ואז קשה לדבר ולכוון אותה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יחסים חברתיים

זהורית אסולין שמחון
    27/03/2009

אני חושבת שברגע שאת תהיי פחות רגישה למצב ותכירי בכך שזו דרכה של ביתך להתנסות ביחסים חברתיים , כבר אז תהיי רגועה יותר ואני מאמינה שהיא תשים לב שזה פחות מרגש אותך ותנסה להתמודד בכוחות עצמה. יכול להיות שהיא חווה את הרגישות שלך ומבלי שאת מתכוונת מפרשת רגישות זו כחוסר אמון בה שהיא מסוגלת להתמודד עם קשיים מהסוג הזה. את מבקשת לנבא מראש את הסיטואציות שמעוררות זאת שבי פעם עם אחותך והילדים בחדר שהם משחקים ושימי לב מה מעורר את הבכי האם חוטפים לה צעצוע האם היא כועסת כשהיא לא מקבלת ישר את כל מה שהיא רוצה. האם היא נעלבת שלא רק היא מחליטה במשחק וצריך להתחשב באחרים. האבחנה והתצפית הזו חשובה לא כדי להמנע מהסיטואציות הללו (כפי שלעיתים את עושה היום) אלא כדי לעזור לה להתמודד עם הקשיים שמביאים אותה למצב הזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את ממש צודקת בנושא הרגישות

גל
    27/03/2009

זה מדויק . שאלה אחרונה האם לא משנה מה שיקרה . להתעלם ולא להתערב?כי אני מרגישה שאני לא נמצאת בשבילה כשהיא במצוקה?מה להגיד לה . תסתדרי לבד? האם זה אמור להסתדר לבד או שצריכים לטפל בהתנהגות שציינת(פינוק יתר וכו')?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלים להתמודדות

זהורית אסולין שמחון
    29/03/2009

המצאותך במצוקתה ובקשייה אינה באה לידי ביטוי בכך שתפתרי לה את הבעיה או תנסי לחסוך לה אותה. אלא כשהיא באה עם בעיה עיזרי לה בשיחה למצוא רעיונות שיעזרו לה לפתור את הקושי שלה והחזירי אותה לזירה החברתית לפתור זאת בעצמה לאחר שציידת אותה בעוד רעיונות ואפשרויות של פתרון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדכון

גל
    10/04/2009

תודה על העצות, ניסיתי ליישם את העצות שקיבלתי ממכם בחג הפסח שבו היה מפגש משפחתי ענק. זאת אומרת לפחות 20 ילדים בגילאים שונים , וזה עבד יופי. כאשר היו תקריות השתדלתי לכוון אותה ומיד לשלב אותה חזרה לקבוצה. אחרי פעם פעמיים להפתעתי היא הסתדרה ולא פנתה אליי שוב (היינו שם מ 12:00 ועד 19:00 בערב) היא מאוד נהנתה ואני עוד יותר.

אני יודעת שזה לא הוקוס פוקוס וצריך עבודה יום יומית אבל לפחות יש לי כיוון.

תודה לכם על העזרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

זהורית אסולין שמחון
    11/04/2009

אני שמחה לשמוע, לעיתים ניתנות פה עצות רבות ואיני זוכה לדעת האם הצליחו לגעת או לעזור, אז אני שמחה שהעצות הובילו לשינוי אצלך שבהכרח הביא לשינוי אצל ביתך. בהצלחה בהמשך הדרך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרטבה בלילה
    יעלה
    25/03/2009

הבת שלי בת 5 וחצי כבר גמולה יפה יום ולילה בערך מגיל 3. לפעמים בלילות קרים היתה קצת מפספת אבל בגדול גמולה יפה.
    עכשיו כבר שלושה שבועות שהילדה מפספסת ערב ערב.
    שבוע אחד לקחתי אותה תוך כדי שינה לשרותים ממש בתחילת הלילה ואז היא קמה יבשה. אבל כאשר הפסקתי היא חזרה לפספס.
    עשינו בדיקת שתן ויצא תקין. אמרו לי לחפש ארוע. אז אולי כן מצאתי משהו. בצהרון שוטפים את השרותים ואז הילדים לא יכולים להכנס. אולי לא אסרו להכנס אבל הבת שלי אמרה שלא נעים לה להפריע להם. אז אני אדבר עם הגננת בצהרון. אבל נניח שזאת הבעיה - מה הקשר בין זה ובין הלילה ואיך אני פותרת את זה???? מה אני צריכה לעשות מבחינה פסיכולוגית כדי לשחרר אותה מזה בהנחה שזאת הבעיה

לקביעת תור
    סגירה
    הרטבה בלילה

הוספת תגובה

• מה לעשות מבחינה פסיכו'?

נעמה סבג שמש
    25/03/2009

היי יעלה,
    לבקשתך,
    פני מחר לפסיכולוגים מהאתר. אני עוסקת בהדרכה להורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 8 התנהגות אלימה חוזרת
    אורטלי
    25/03/2009

שלום,
    בני בן 8 וחצי , בתקופה האחרונה (לא חל שום שינוי בסיסי במהות חיינו) החל לנהוג באלימות חוזרת ונשנית הדבר מתרחש בתחומי הצהרון שלאחר ביה"ס. נפגשנו עם צוות הצהרון ואחר כך גם הוא זומן לפגישה משותפת איתנו ההורים והצוות החינוכי. הגענו איתו להסכם על דרך התנהגות ולמרות זאת ולמרות שכולנו עקביים הוא ממשיך להתנהג כאילו לא סיכמנו דבר. אנחנו וצוות הצהרון מטילים עליו עונשים (לא לראות טלויזיה, לא לשחק במחשב,והם-לא לשחק בכדור-אם זה המשחק בו הוא נהג באלימות). הוא משתמש במכות, ובקללות ( אני מעולם לא שמעתי אותו מקלל )ומפריע להתנהלות השוטפת.
    אני לא מבינה למה הוא לא מקיים את ההסכם שהוא הציע בעצמו באותה פגישה? מה גורם לו להמשיך להיות כ"כ אלים? אני חייבת לציין שבבית מלבד עונשים חינוכיים (איסור על צפיית טלויזיה או משחק במחשב) איננו נוקטים באלימות או צעקות והחיים מתנהלים באופן רגוע ושקט? מה הבעיה שלו?
    אני צריכה לציין שהוא חכם יותר משאר כיתתו וגם אובחן כבעל ררמת משכל גבוהה.
    תודה על עזרתך.

לקביעת תור
    סגירה
    בן 8 התנהגות אלימה חוזרת

הוספת תגובה

• אינטליגנציה רגשית

נעמה סבג שמש
    25/03/2009

אורטלי שלום,

האם הוא בבצהרון מאז גיל 6? האם החליפו את אחד העובדים בצוות?
    אני מבינה שלא חל שינוי מהותי בחייכם. עם זאת, צריך לבדוק אם עבר מצב לא נעים בצהרון.
    האם מבחינה חברתית חווה שינוי? או מבחינה לימודית?

העונשים שהוא מקבל לא נראים לי קשורים בהכרח למעשה. (מלבד הכדור).
    חשוב שה"עונש" יהיה פועל יוצא מהמעשה. תוצאה של האירוע.

כילד, הוא יכול לראות את המצב כ"הצטרפות כח" של ההורים ואנשי החינוך נגדי. אין לי גב ותמיכה.

הייתי בודקת את הנושא הרגשי ומעבירה את הילד סוג של אימון.
    לא תוקפת, לא מענישה, לא שופטת. ניסינו את זה וזה לא עבד.
    הייתי בודקת איתו, במקום נייטרלי מהבית, תוך כדי ישיבה במסעדה בקניון לבדנו, מה הוא מרגיש עם השהות בצהרון. מנסה לשאול שאלות של למה. למה אתה חושב שאתה קצת משתולל שם?
    וכו'. לא להשיא עצות ולא לשפוט אלא פשוט להיות.
    אולי תקבלי כך תשובות..
    בהצלחה!
    נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך להתנהגות בני בן ה8

אורטלי
    26/03/2009

קודם כל תודה על התשובה המפורטת.
    כן, הוא נמצא בצהרון מגיל 6 וכן הצוות של הצהרון השתנה לפני כחודש, עובדת אחת עזבה ,עובדת אחרת יצאה לחופשת לידה ממושכת ועובדת חדשה נכנסה. אני מבינה שאת מכוונת אותי לכך שזהו השינוי המהותי. ביום ראשון הקרוב קבעו לנו שוב פגישה עם מנהלת הצהרון והעובדת שעובדת מול הקבוצה שלו , לאחר שהייתה סדרה של תקריות השבוע,אני רוצה להביא לשם רעיון אפקטיבי שאולי סוף סוף יעבוד, האם יש לך רעיון כזה שנוכל להתקדם קצת?
    לגבי השיחות איתו במקום נייטלרי ניסיתי יותר מפעם אחת הוא די סגור ומופנם בקטעים האלה ולא מוכן לדבר גם מחוץ לבית. כשהייתה בעיה ממש חמורה לפני כשנה הוא ידע לבוא ולומר (אמנם לאחותו ולא לנו) כך שאם את רומזת שגם עכשיו יש איזשהי בעיה חברתית, אני יודעת שכן ,הוא לא "סופר" את בני גילו ומעדיף להיות בחברת בני כיתות ה ו וכך יוצא שתמיד הוא בעמדת נחיתות פיזית ,לפחות .הוא מקניט אותם לא מעט וחוטף על זה תרתי משמע, לצערי הוא גם מחטיף חזרה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים לילדה בת 5
    שרון
    25/03/2009

לפני כחודש פניתי בנושא פחדים לילדה בת 5. קיבלתי את תשובתם כי עליי לפנות לייעוץ.
    ולכן אני פונה אליכם שוב.

אודה לכם על המלצה של פסיכולוג ילדים טוב שאוכל לפנות אליו במגרת קופת חולים מכבי.
    אולי במקרה אתם מכירים פסיכולוגים שמקבלים שם ?
    ביררתי אופן פרטי והמחירים נעים בין 250-350 ש"ח, קצת יקר מדי עבורי
    אבל אני ממש רוצה לפנות לעזרה. המצב מחמיר !!!!

אודה לכם על תשובתכם

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים לילדה בת 5

הוספת תגובה

• לשרון

ד''ר דוד וילנסקי
    27/03/2009

אולי תבקשי המלצה מרופא הילדים שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הטרדה מינית בגן
    מאיה
    24/03/2009

בני בן 4 עבר הטרדה ע"י ילדה אחרת שחשפה את חלקו התחתון ונגעה בו. הוא אמר שלא רצה אך היא שכנעה אותו שיהיה לו כיף ועשתה זאת והוא אמר שזה היה מדגדג.
    ששאלתי למה לא התנגד כי בבית אנחנו תמיד מודעים לענין ואני כן מסבירה לו על האיברים הצנועים אז אמר שלא רצה אך היו ילדים מסביב והוא לא ידע איך לעבור בינהם וללכת.
    ממה שהבנתי הוא לא לקח את זה קשה מדי אך יודע שזה דבר שאסור.

אני לגמרי מזועזעת וכואב לי עד מאוד על שלא הצליח למנוע זאת.
    כל זה קרה היום והגננת כמובן שמודעת ואמרה שתטפל בענין.

שאלתי האם עלי להזכיר לו שוב את המקרה? האם לדבר איתו שוב?
    ואיך כן לעודד אותו לא להסכים ולעמוד על שלו

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הטרדה מינית בגן

הוספת תגובה

• למאיה

נעמה סבג שמש
    24/03/2009

פני בבקשה עם שאלה זו ביום חמישי, לפסיכולוגית.

תודה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטילת ריטלין
    קרן
    24/03/2009

שאלתי היא האם נטילת ריטלין גורם לזעם והתפרצויות בני בן 11נוטל ריטלין 5 MG בבוקר ו-5 MG
    בצהריים. יש לו קשיים בביה"ס מבחינה לימודית ומבחינה חברתית הוא מגיע הביתה מאוד אגרסיבי ועצבני לפני הריטלין הוא היה כזה אך נראה לי שהמצב ממש החריף בזמן האחרון.
    אקווה שתענו לשאלתי

לקביעת תור
    סגירה
    נטילת ריטלין

הוספת תגובה

• נטילת קרן.

נעמה סבג שמש
    24/03/2009

היי קרן, איני מבינה בנושא. את יכולה ליצור קשר עם אחד הפסיכו' המנהלים את הפורום.
    אוקיי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי התנהגות בגיל 6 חודשים
    ימית
    24/03/2009

בני בן 7 חודשים, ומגיל 5.5 חודשים נמצא במסגרת מעון עד 16:00. בחודש האחרון חל שינוי בהתנהגותו - בעיקר בבית. מילד שידע להעסיק את עצמו לבד על מזרון הפעילות ובלול הוא הפך לילד תלותי מאד. דורש נוכחות של מישהו שישב לידו על המזרון, וברגע שאנו מתרחקים ולו מעט, וגם אם אנו במרחק ראיה ושמיעה, הוא מתחיל לבכות.
    באופן כללי הוא איננו "בכיין" ובסביבת ילדים הוא רגוע יותר.
    הוא ישן בלילה באופן רציף ואוכל ארוחות מסודרות ומלאות.

מדוע חל שינוי בהתנהגות?
    מה אפשר לעשות?
    האם לתת לו לבכות ולהירגע לבד או להמשיך ולהרגיע אותו בכל פעם שהוא דורש יחס?

תודה!

הוספת תגובה

• חרדת נטישה

נעמה סבג שמש
    24/03/2009

ימית שלום,

יכול מאד להיות שבנך החל את תק' חרדת הנטישה וזה בהחלט מאפיין גיל זה, בלי שום סיבה מיוחדת , חוויה שעבר או דבר מה שעשיתם.

כן, אתם צריכים להיות שם בשבילו ולהגיב כשהוא דורש יחס.
    אין זה אומר שמכל התלוננות אתם צריכים מיד לקפוץ ולהרים. לעתים אפשר פשוט להענות לו בתגובה מילולית, שייראה אתכם.
    עליכם לומר ולהסביר (וכן, ע"פי הטון הוא יבין..)שאתם פה ואתם לא הולכים ותמיד תהיו לכשיזדקק.

זה תק' שבעזרתכם תעבור.

היו סבלניים,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעם שנייה - לא קיבלתי תגובה ולכן...
    טלי
    24/03/2009

שלום, הבת שלי בת שנתיים נמצאת שנה שנייה באותו הגן ועדיין מתקשה להיפרד בבוקר הפרידה מלווה בבכי וכיום יודעת לדבר ומבקשת ללכת הביתה ניסינו את כל האפשרויות - פרידה קצרה, פרידה ארוכה, חטיף וכו' נולד לה אך לפני כחצי שנה, עברנו דירה לפני חודש, הגן עבר למיקום אחר לפני כשבועיים והמטפלת שמאוד אהבה עזבה. אני יודעת המון שינויים לילדה המתוקה שלי , מה לעשות? איך להקל עליה? התחלתי לחשוב שלא טוב לה בגן אך נאמר לי על ידי הורים אחרים שהיא משחקת ומחייכת כל הזמן. אני יודעת שהיא מפונקת- היא מקבלת המון אהבה, חיבוקים....מאיתנו ההורים אשמח לקבל את דעתכם המקצועית תודה

הוספת תגובה

• שינויים רבים

נעמה סבג שמש
    24/03/2009

היי טלי,

התנצלותי על כך שלא נענית..

המצב שאת מתארת אינו פשוט. כ"כ הרבה מעברים ושינויים אינם קלים לאף אחד, בטח לא לילד.

בכל מקרה, אסור בתכלית האיסור להשאיר אותה ממש בוכה ולעזוב. ניתן לשחק איתה משחק ראשוני בגן ולהבהיר לה שלאחריו תלכו. אם היא קצת מתנגדת ומייללת זה לא נורא, אך אם אחרי רבע שעה הבכי נמשך, הייתי מקיימת ימים יותר קצרים בהתחלה ונותנת לה זמן מדוייק שבו אחזור: אחרי ריכזו, שעת חצר או ארוחה.

חשוב שתהיה מטפלת שתיצמד אליה ותתחבר אליה יותר כדי להקל עליה.

הבעיה אינה דווקא בגן, אלא בשינוי, בצורך שלה בנוכחותך. הרי יש אח שגוזל אותך ממה, ואפילו החדר שלה הוא חדש יחסית עבורה.

עטפו אותה באחה"צ וספקו לה זמן איכות בנפרד מאחיה.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים
    מאותגרת
    24/03/2009

שלוםו רב, אני אמא לילדי בן 6, (ילדה בת 4 וילדה בת 8 חודשים), אני רוצה להתייעץ לגבי בני בן ה-6. בני ילד מאוד פעלתן, מלא אנרגיה, שמח , מאוד אוהב את כל הדמויות של ב ן 10, צבי נינג'ה, אתלט, אוהב משחקי חרבות, מאוד מקובל ואהוב על כולם. הבעיה היא שהוא מאוד רגיש באויפיו ובחצי שנה האחרונה הוא מלא בפחדים לא מוכן ללכת לישון לבד, מתעורר באמצע הלילה ורוצה שישנו לידו, לא מוכן לסגור דלת בשירותצים, לא עולה לקומה העליונה לבד וכ"ו. הוא מלא דמיון (מכשפות, רוח רפאים, איש שיוצא מהקיר, מחבלים, טילים וכ"ו. הוא ראה (בטעות) חדשות אצל סבו וסבתו ודיווחו על רצח, במשך חודש הוא היה מבוהל וחשב שירצחו אותו בלילה. אנחנו מבלים שעות בלנסות להסביר לו בהגיון איך דברים פועלים (שלא באים ורוצחים ילדים קטנים) ושהוא טוב ואין סיבה שמישהו ירע לו, ושאנחנו תמיד שומרים עליו, ניסינו פשוט הכל. כל כיוון בתהחלה בחוסר סבלנות, אח"כ במלוא הסבלנות, אנחנו פשוט כבר לא יודעים כיצד לפעול. אנחנו רוצים לראות אם יש אפשרות לפתור את זה לפני הליכה לפסיכולוג (למעט הפחדים שמופיעים בעיקר בחושך, הוא ילד פעלתן, מעורב, מקובל, ספורטאי, בעל יכולות פיזיות גבוהות מאוד, עם הרבה מאוד חברים והרבה מאוד דימיון). מה לעשות? האם להסכים לכל גחמה (בעלי כבר חצי שנה ישן על מזרון בחדר שלו ושל אחותו), האם להיות לידו כשהולך לישון, לאפשר ללכת לשירותים עם דלת פתוחה, ללכת איתו למקלחת וכ"ו? או להיות קצת יותר קשוחים ולאפשר לו להתמודד? סליחה על המכתב הארוך אבל אנחנו באמת כבר מיואשים, תודה מאותגרת

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים

הוספת תגובה

• פחדים

נעמה סבג שמש
    24/03/2009

היי,
    כן, זה בהחלט נשמע מאתגר.
    נראה לי נכון לפנות קודם לשיחה עם הפסיכולוגית של הגן שתברר מה מקור הפחדים.
    שיחה איתה תוכל להקל עליו.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעייה חברתית בגן עזרה דחופה
    שרה
    24/03/2009

שלום הבת שלי היא בת 5 וחודש היא תמיד מתלוננת שהילדים בגן לא רוצים לשחק איתה, והבנים נותנים לה מכות, היא מאוד רגשנית ואפילו אם מישהו מזיק לה היא לא בוכת אלא אני רואה שהיא מתגברת על הבכיאבל נשאר הפעות פנים שאני רואה שמאוד קשה לה ואני שואלת אותה מה יש ומי הזיק לך? כלכך קשה לה לדבר ואם ילד נותן לה מכה היא לו אומרת לגננת ואפילו אני הייתי איתה ביום האם והיא רצתה לשחק במשק מסוים אז אמרתי לה תבקשי מהגננת היא הלכה והסתובבה והסתכלה מרחוק על הגננת ולא דברה כלום ואז לקחתי אותה אל הגננת ואמרתי אם את רוצה לשחק אז תדרשי מהגננת, באותו רגע הרגשתי באמת שיש לה בעייה רצינית בגן מתביישת ודחויה מצד הילדים ויש לה עוד בעייה שהיא צואה כמעט כל יום אם זה בבית וגם בגן ואני חוזרת עוד פעם ועושה לה בדיקות ומחכה לתשובה למרות שפפעם הראשונה נשללה בעיה רפואים. אני מדברת איתה כמעט כל יום ומנסה לחזק אותה ודברתי עם הגננת גם אבל ללא כל התקדמות מבקשת מכם עזרה דחופה ודרכים לעזור לבת שלי. תודה מכול הלב

הוספת תגובה

• כישורים רגשיים וחברתיים

נעמה סבג שמש
    24/03/2009

שרה שלום,

ללמד ילדה להסתדר בחברה נכון וכאי על סמך דוגמא אישית או מצבים מהשטח.
    דיבורים ומילים אינם תורמים. זה רק יכול להלחיץ וליצור מגננה.
    חשוב להראות לה בפועל מה צריך לעשות. לעשות זאת איתה. להציג לה מצבים חברתיים כגון אילו, בבית, בין בני המשפחה ודרך כך ללמדה התנהגויות.

צריך גם ללמד אותה להביע את רגשותי. לתת שם לכל רגש אותו היא מרגישה ולכל חוויה שהיא חווה.
    כשתדע איך לפרש את הדברים היא תוכל להתמודד איתם בקלות רבה יותר.

בהצלחה!

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים בילד בן 2.5
    דידי
    24/03/2009

שלום, כתבתי לכם בעבר וסייעתם לי. בני בן 2.5, חמוד ומתוק. יש לו פחדים כבר כמה חודשים, מחושך מרעשים חזקים מאוד (רעמים למשל). הפחדים התגברו בחודש האחרון והוא מפחד מלא מעט דברים. הוא מאוד ורבלי ואומר שהוא מפחד. האם זה מתאים לשלב הגיל בו הוא נמצא? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים בילד בן 2.5

הוספת תגובה

• פחדים

נעמה סבג שמש
    24/03/2009

כן, מתאים לשלב בו הוא נמצא.
    זה מעולה שהוא יודע להביע את רגשותיו.
    רעשים אותם אתם יכולים לייצר, יצרו אותם יחד איתו כדי שיראה שיש עליהם שליטה ואינם מזיקים.

דברים אחרים כמו ברקים ורעמים- לצאת איתו החוצה ולהראות לו את משמעותם בפועל. כמו כן, ניתן לחפש ספר או קלטת העוסקים בנושא. תמיד מקל.

בהצלחה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים
    שרית
    24/03/2009

שלום, יש לי תינוק בם 10 חודשים, ילד מקסים וחיוני בשבועות האחרונים התחלתי לזהות אצלו פחדים לרעשים שלא היו קודם לכן, כמו כן ישנם ימים שהוא פשוט לא מתנתק לנו מהרגל או מהידים וכל הזמן מקטר (לא מדובר בכאבים או מחלה). במהלך השבוע הוא נמצא אצל הסבתות יום אחד אצל סבתא אחת ובימים האחרים אצל השניה. האם יש קשר בין זה שאין לו מסגרת קבועה? או דמות אחת? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים

הוספת תגובה

• פחדים וחרדת הנטישה?

נעמה סבג שמש
    24/03/2009

שרית היי,

אם הדמויות הן קבועות אז זה בסדר.
    נשמע שההצמדות היא יותר סוג של חרדת נטישה שחווים בגילאים אילו.
    האם חזרת הביתה בשעות מאוחרות מהרגיל? האם הילד חווה גמילה או שינוי משמעותי?

גם הפחד מרעשים מסויימים הוא לגמרי טבעי.

לא הייתי משליכה את זה ורואה בזה בעיה. תופעת גיל נפוצה.

בברכה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחת אחרי השנייה
    מאי
    24/03/2009

שלום.. יש לי 2 בנות האחת בת ארבע והשנייה בת 3 ..עד לאחרונה התחלתי להרגיש מההתנהגות של הילדה הגדולה שאני לא נותנת לה מספיק תשומת לב כמו לקטנה ...היא נהייתה אנוכית רוצה כל דבר לעצמה .. בכיינית ..תלותית .. וזה התחיל להקשות עליי את המלאכה ..אני אוהבת אותן מאוד אני אמא אוהבת ומהסוג שאוהב להסביר להן אודות דברים ..ומשחקת איתם ומבלה איתם ואחרי הליומדים אני אוספת אותן מהגן וכל היום איתן אני מוותרת על חברות כי אני רוצה בטובתן ולהיות תמיד שם בשבילן. ..לא יודעת יכול להיות שאני מתייחסת אליהם כאל יישות אחת והן באותו כיתה בגן .הקטנה מאוד חברתית משחקת עם כולם הגדולה אני רואה שהיא יותר מופנמת או שפשוט אין לה כישורים חברתיים ..? אני לא יודעת מה לעשות ... אני רוצה לגדל אותם נכון ובצורה הכי טובה ומושלמת ... מה תמליצו לי .. מה אני צריכה לעשות? תודה רבה מאיה

לקביעת תור
    סגירה
    אחת אחרי השנייה

הוספת תגובה

• אחים

נעמה סבג שמש
    24/03/2009

מאיה שלום,

חשוב מאד להקדיש זמן נפרד לכל אחת מהבנות כדי להעניק תשומת לב ייחודית. חשוב לשבח בצורה הנכונה ולהמנע כליל מעריכת השוואות.

סביר להניח שהגדולה לא רוצה להיות בתפקיד הגדולה והאחראית שתמיד מתחשבת ומוותרת.
    אל תתיחסי אליה כאל "הגדולה". תני להן מעמד שווה. אל תגני גם על הקטנה כדי לא לגרום לגדולה "לצאת הרעה" והקטנה- "להיות קורבן".
    חשוב להמנע מהתווית תוויות.

בדקי גם עם הגננת איך הן מסתדרות בגן ושקלי הפרדה בגנים.

בברכה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני נזרק על חברים בגן
    רינת קריכלי
    24/03/2009

שלום רב, אני ממש מרגישה חסרת אונים בכך שבני לעיתים נזרק על חבריו באופן פתאומי ללא סיבה .כיום הוא בן 4 ותמיד הסבירו לי שכיוון שקשה לו לבטא את עצמו מתנהג כך מגיל שנתיים אפילו (הוא מטופל אצל קלינאית תקשרות) אך כיום מאוד השתפר ביכולת התיקשור עם חבריו ובכל זאת לעיתים קופץ אל חבריו. הרבה הורים מתלוננים אליו ואני ממש חסרת אונים ולא יודעת מה לעשות. אודה מאוד באם תוכלו לייעץ לי. תודה רבה .

לקביעת תור
    סגירה
    בני נזרק על חברים בגן

הוספת תגובה

• לרינת

נעמה סבג שמש
    24/03/2009

רינת היי,

אין לי רקע כללי כדי לומר מה יכולות להיות הסיבות להתנהגות וכיצד נכון להגיע אל הילד ולטפל בו.

כשאת אומרת זורק, את מתכוונת זורק עצמו פיזית?

מה עשיתם עד כה? חסר הרקע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני נזרק על חברים

רינת קריכלי
    25/03/2009

שלום ,ותודה על המענה.
    מבחינת הרקע של הילד , נולד בלידה רגילה , שלבי ההתפתחות היו תקינים עד לשלב
    הדיבור שהבחנתי שלדעתי היה עיכוב ולכן התחלנו ללכת לקלינאית תקשורת מגיל 2.8 חודשים
    ועד היום ממשיך בטיפולים עם שיפור אך עדיין מתקשה בלומר משפטים מורכבים .
    בנוסף לכך , מטופל אצל מרפא בעיסוק מזה 4 מפגשים .
    הגננת די משליכה את התנהגותו לוויסות תחושתי ויש לו צורך במגע .
    אני מקווה שנתתי אינופרמציה שתוכלי לכוון אותי כיצד לפעול .
    תודה רבה, רינת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רינת

ד''ר דוד וילנסקי
    27/03/2009

במידע שאכן הבעייה נובע מקושי בויסות , המרפא בעיסוק אמורה להיות הכתובת להבנה וטיפול בבעייה. ד"ר דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים לילדה בת 5

שרון
    29/03/2009

אכן פניתי לרופא המשפחה שי לפני שהטרדתי אתכם בפורום אבל לצערי לא הייתה לו המלצה לפסיכולוג.

משום מה סברתי כי אתם , אנשי מקצוע מהתחום, תדעו אולי על רופאים טובים שמקבלים דרך הקופה לאנשים שידם אינה משגת טיפול פרטי.

צר לי שהטרדתי אתכם.

שרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תהליך גמילה - בבקשה תגובה - עזרו לי
    איריס
    24/03/2009

שלום רב, אני אמא לילד בן בכור שנתיים וחודשיים, לפני כחודשיים התחלנו תהליך גמילה בהמלצת הגננות במעון, אני חשבתי שהילד אינו מוכן מאחר ובבית ביקש לשירותים רק כאשר היה צריך צואה ווהגננות טענו שבגן הוא מבקש לשירותים גם למתן שתן ואם לא אתחיל בהליך גמילה תהיה לו רגרסיה. מאחר והגננות מנוסות ממני שמעתי בעצתן והתחלנו בהליך גמילה. היום אחרי כחודשיים הילד מפספס כמעט כל יום ואף מספר פעמים ביום , אינו מוכן ללכת לשירותים למתן שתן גם כאשר אני שואלת אותו, הוא הפסיק לבקש לגשת לשירותים כמעט בכלל וגם בגן אינו מבקש יותר. מה עליי לעשות ? האם להחזירו לחיתולים ? אני פוחדת שמא גרמתי לו נזק וטראומה מכל עיניין השירותים אני רוצה לציין כי אני בהריון בחודש תשיעי, האם יכול להיות שזה גורם מפריע ? האם הילד יכול להבין את ההשלכות של ההריון ? לעיתים נראה כי הוא עושה דווקא מבקשת עצה דחופה מה לעשות בתודה

הוספת תגובה

• רגרסיה בגמילה

נעמה סבג שמש
    24/03/2009

איריס היי,

יכול להיות שהילד אכן מבין את משמעות ההריון (ואם לא- מאד כדאי להכינו לקראת האח החדש).
    אין ספק שהלידה יכולה גם היא להביא לרגרסיה גם כך.
    אם את מרגישה שאינו מוכן והתהליך מקשה עלייך, תני לו את הזכות לבחור אם להמשיך או לא. כשיהיה מוכן, הוא לבדו כבר לא יסכים עם הטיטול. יכול להיות שעונת הקיץ תעשה את העבודה ותקל עליכם, לאחר ההסתגלות לתינוק נחדש.
    אל תחמירי עם עצמך. לא עשית נזק. רק דחית את ההליך. זה לא סוף העולם. זה קורה ללא מעט ילדים.
    האם גם בגן הוא מפספס?
    בדקי מהו רצון הילד, קבלי החלטה, היי שלמה עימה ולכי עד הסוף.

לידה קלה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה