פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שאלה בנוגע לאוננות
    אמא
    07/04/2009

שלום, רציתי להתייעץ לגבי בני בן השנתיים וחצי. בני מידי פעם נשכב על הרצפה ומתחכך. הוא יכול לעשות זאת במשך דקות ארוכות גם באמבטיה וגם סתם באמצע הסלון. עד כה לא התרגשנו מזה ופשוט התעלמנו כאשר הוא עשה זאת.
    בני נמצא בגן פרטי והגננת שלו פנתה אלי ואמרה לי שגם בגן הוא מאונן לא מעט. היא אמרה לי שלה ולגננות זה לא מפריע ושזה גם לא חריג בנוף הגן אך שזה עלול להתקבל לא טוב בשנה הבאה כאשר בני יעבור לגן של המועצה.
    רציתי להתייעץ מה לעשות, האם לדבר עם בני על כך, האם להסביר לו ומה להסביר לו. אני מאוד לא רוצה לעשות מזה עניין וגם לא לגרום לו להרגיש לא בסדר אך בו בזמן ברור לי כי לאורך זמן הוא אינו יכול להמשיך ולאונן בפומבי. אשמח לשמוע עצה מפורטת כולל ניסוחים בהם מסבירים לילד בן שנתיים נושא שכזה. תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנוגע לאוננות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אוננות בגיל הרך

נעמה סבג שמש
    08/04/2009

שלום רב,

קודם כל- נשאלת השאלה האם הוא חשוף למיניות ביניכם ההורים, מפרסומות בטלויזיה, אחים גדולים, או כל דבר אחר.

בכל מקרה, נכון להבהיר לו שזהו איברו הפרטי ורק לו למותר לגעת בו, וגם כשהוא נוגע הוא צריך לעשות את זה כשהוא לבד,בחדרו, באופן פרטי.
    ישנה הצגה בשם "יעל שומרת על גופה", מותאמת חגיל 3 ומעלה. נסי לראות אם לקחתו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירושים
    אמא
    07/04/2009

איך אפשר לספר לילד בן שנתים וחצי שההורים נפרדים ומתגרשים
    ואיך מכינים אותו למצב החדש?

לקביעת תור
    סגירה
    גירושים

הוספת תגובה

• גירושים

נעמה סבג שמש
    07/04/2009

שלום,

אין ספק שבשביל ילד סיטואציה כזאת מהווה קושי ובלבול.

חשוב שאתם כהורים תכינו את עצמכם למצב החדש, תבהירו מראש איך יהיו המפגשים עם הילד, כמה ומתי. ברגע שאתם תדעו, תוכלו להכינו טוב יותר למה שהולך להיות.
    הוא יידע באיזה ימים האבא יראה אותו, יבלה איתו ואולי גם יישן אצלו.

חשוב לחפש קלטות ילדים וספרים מתאימים עוד קודם לכן, כדי להקנות לילד בסיס של הבנה מה זה אומר.
    חשוב להבהיר לו עד כמה כל אחד מההורים אוהב אותו ולהמנע ממריבות וויכוחים בנוכחותו, על אחת כמה וכמה אם הם נוגעים לחינוכו, כדי שלא יפתח רגשות אשמה.

מעבר לכך, יש להסביר לו בצורה מילולית , באופן ציורי, מדוע אבא ואמא כבר לא יגורו יחד באותו הבית.

בהצלחה וחג שמח,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אמא
    12/04/2009

תודה רבה על התשובה
    מה הכוונה להסביר באופן מילולי וציורי? מה אפשר להגיד כדי שהילד יבין שהוא יגור רק עם אמא
    ושאבא כבר לא יהיה איתו בבית ולא כל יום?
    אם תוכלי להמליץ לי על ספר בנושא או דיסק
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירושין

נעמה סבג שמש
    13/04/2009

אהלן,

הסבר מילולי הכוונה- מעשי. להבהיר לו איך זה יהיה בפועל. לצייר יחד את המצב החדש. שני בתים נפרדים. לנסות להבהיר לו מתי כן יראה את אביו. להשתדל שזה יהיה ביום שיש לו משהו נוסף שיבהיר לו, כדי לחדד את מימד הזמן.
    ביום שיש...ביום שאחרי...
    זו עבודה אינטנסיבית של הסבר ומענה לשאלות באופן יומיומי. כל יום מחדש תצטרכי להסביר בהתחלה, עד שיקבל את המצב.
    התק' הראשונית יכולה להיות מלווה בדיכאון, חוסר תאבון, עצבות, עצבנות, אבל זו תק' קשה לכולם שאין ברירה וצריך לעבור.
    את מוזמנת גם להכנס לפורום שלנו בנושא גירושים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קקי במכנסיים ילד בן 6
    גלית
    06/04/2009

שלום רב,

בני בן כמעט 7 תלמיד כיתה א' , התחיל לעשות קקי במכנסיים במהלך גן חובה כאשר גילינו את הבעיה פנינו לרופא משפחה שבדק וטען שהכל ריגשי והפנה אותנו לטיפול פסיכולוגי שלא עזר , תקופה מסויימת זה הפסיק לבד ובחודשיים האחרונים המצב מחמיר (בין 4 5 פעמיים ביום גם לאחר שיושב בשירותיים ) מה לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה
    קקי במכנסיים ילד בן 6

הוספת תגובה

• קקי במכנסיים

נעמה סבג שמש
    07/04/2009

גלית שלום,

נסי לחשוב מה יכולה להיות הסיבה לרגרסיה כעת. האם חווה שינויין? מצב של חרדה? מצב בו אתם פחות נוכחים? במצב כיום נראה שדרך נושא זה הוא יודע שהוא יכול להעסיק אתכם או לשמור אתכם קרוב. בדקי אם יש לו סיבה לכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קקי במכנסיים ילד בן 6

גלית
    07/04/2009

שלום רב ,

תודה על תגובתך , אני מנסה לחשוב המון זמן על שינוי כל שהוא ואין דבר כזה, חשוב לי לציין שמדובר בילד מאוד מפונק על ידינו ההורים , אתמול בערב נסינו לשוחח איתו ולבדוק מה קורה , לטענתו זה מציק לו אך הוא לא מספיק להגיע לשירותים מה שמבחינתי נשמע כתרוץ כי פעמיים אחרות הוא טען שהשירותים בצהרון מסריח (למרות שהוא עושה את זה גם בבית) לכן תשובתיו נראות לי כתרוץ אני מנסה להסביר לו שאנחנו נכנסים לתקופת קיץ והריחות יהיו גרועים ולכן לא יהיו לו חברים אך לא נראה לי שזה מפריע לו, חשוב לציין שהוא מטבעו לא מפריע לו להיות מפוזר ומלוכלך זאת אומרת למשל כאשר אוכל עוגה ומסביב לפה נשאר הקרם לא טורח לנקות עד שלא מעירים לו , אני נורא מסותכלת ולא יודעת כיצד לנהוג איתו מיכוון שאני לא יודעת אם הדרך לכעוס , להעניש , היתה תקופה שלא התייחסתי אך זה לא עזר. האם יש משהוא מסויים שמטפל בבעיה זאת ? חשוב לציין שהוא ילד מאוד תוסס ולחוץ . אני אודה לתגובתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגלית

נעמה סבג שמש
    07/04/2009

האם יש לו אחים נוספים?

יכול להיות שנתתם דגש גדול מידי לנושא ובשל כך הוא לא רוצה לפתור את הבעיה.

אם יש לכם חשד שזה משהו מעבר ןשיכול להיות שזה תוצאה של משהו שמטריד אותו, כדאי להפגישו עם פסיכולוג ילדים.

דרך הענשה או נסיון להרתיע אותו ע"י מה עלול לקרות אם תמשיך כך, הבעיה לא תפתר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צרות
    איילת
    06/04/2009

בתי בת ה-שנתיים וחצי לאחרונה מתנהגת בצורה מוזרה המשדרת מצוקה.
    היא כל הזמן שואלת האם אנו אוהבים אותה ולא כועסים עליה.
    בלילה מתעוררת המון ומבקשת שאני ישב לידה.
    אינה מקשיבה ומרביצה לאחותה בת השנה וחצי.

לקביעת תור
    סגירה
    צרות

הוספת תגובה

• לעיילת

ד''ר דוד וילנסקי
    06/04/2009

לא נתת הרבה אנפורמציה אבל מהמשפט האחרון אני מבין שיש ביטויים של תוקפנות. יכול להיות שהיא חוששת מהדחפים התוקפניים והתגובות שלכם ולכן דואגת. חשוב לתת לה הרגשה שאתם נותים גבולות ברורות ושומרים שהיא לא תגרום לשום נזק . וכשאתם מחנכים אותה להבהיר שאתם מגנים את המעשה ולא אותה. דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חברים לגן
    ענת
    06/04/2009

שלום,
    בני בן שנתיים ותשעה חודשים ילד יחיד (אני בהריון מתקדם)
    ילד עדין וביישן, מתוק ומקסים.
    בני הולך לגן פרטי ולפי הבנתי אהוב על ידי חבריו לקבוצה
    לאחרונה יצא לי להיות במספר סיטואציות שילדים שגדולים ממנו במס' חודשים ונראים גדולים גם פיזית מקבוצתו מציקים לו ומדברים אליו בצורה לא נעימה.
    שנה הבאה בני יהיה עם אותם מספר ילדים גדולים בגן מועצה.
    אני דואגת לו שלא יהיה אאוטסיידר והקטן שכולם נטפלים אליו.
    שאלתי: האם כדאי לנסות להיפגש אחר הצהריים עם אותם ילדים "בעייתיים" כדי ללמד אותו איך להתנהג בחברתם ולהיות תוקפני יותר או להפך להרחיק אותו מחברתם ושיצטרך להתמודד איתם רק בגן? ואחה"צ להפגיש אותו עם חברים שמסתדר איתם?
    אני לא רוצה שהוא יאלץ להתמודד כל היום עם ילדים שמקשים אליו אלא גם יהנה מהמשחק.
    מה דעתכן?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חברים לגן

הוספת תגובה

• כל דבר בעיתו

ליאת גרוס
    06/04/2009

שלום ענת
    עד תחילת שנה הבאה יש עוד חצי שנה. דברים רבים יכולים לקרות. ילדך ישתנה ויגדל(בעיקר כשיהפוך לאח גדול), "הגדולים" ישתנו... אולי הגננת שנה הבאה תדע להרגיע אותם ולהבהיר כיצד להתנהג לקטנים מהם ? וכו''. אם ילדים אלו אינם בגן שלו כיום, לא נראה לי שכדאי להפגיש בינהם. תני לו להתמודד עם הילדים בגן שלו. התערבויות שלך היום, לא בהכרח תשפענה על שנה הבאה. להיפך הן יכולות אפילו להזיק.
    בשנה הבאה בטח יהיו איתו בגן חברים רבים מהגן הנוכחי, אם בכל זאת תהיה בעייה, אז תשקלי כיצד להתמודד איתה כשתצוץ. אז יוכל להפיק מהתערבותך יותר.וגם אני אשמח לעזור
    ליאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי ליאת, תודה על תגובתך המהירה

ענת
    06/04/2009

הילדים המדוברים איתו בגן והם גדולים ממנו בגיל בסה"כ במספר חודשים.
    לשאלתך, הם אכן יהיו יחד בגן שנה הבאה.
    אבל את ממליצה לחכות עם ההתערבות שלי בכל מקרה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר הבנה

ליאת גרוס
    06/04/2009

שוב שלום. לא הבנתי קודם שמדובר בילדים שאיתו בגן. איתך הסליחה. בכל מקרה לא הייתי מפגישה אותו איתם אחה"צ. עדיף להפגיש אותו עם מי שהוא בוחר ושיהנה. יחד עם זאת, כדאי לשוחח איתו על הילדים שמציקים לו ולהציע לו כיצד יכול להגיב כשהם מציקים לו בגן. הייתי מתחילה שיחה מייד לאחר שקורה משהו או מקסימום באותו יום (לא לדבר על משהו שראית לפני כמה ימים). השיחה צריכה להיות קצרה ופשוטה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיבור בלשון נקבה
    אני
    06/04/2009

בוקר טוב
    רציתי להתייעץ בנוגע לילד שאני עובדת איתו במסגרת הג. ילד מקסים כבן שנתיים ושבעה חודשיים אשר מרבה לדבר בלשון נקבה.
    חשוב לציין שהוא יודע שהוא "בן" ולא בת, ויודע את השפה טוב ואת ההבדלים בין לשון זכר לנקבה.

כמו כן, חשוב לציין כי לילד שתי אחיות והוא מאוד קשור לאימו. לאחרונה שמתי לב שברוב הפעמיים שהוא מדבר בלשון נקבה, בדיבור תוך כדי משחק, דיבור חופשי, שיתוף בחוויות וכדומה הוא בעצם מחקה את אמו כאילו מרגיש הזדהות או חלק בלתי נפרד ממנה.

בהתחלה כאשר היה מדבר כך היו מעירים לו לגבי זהותו (אתה בן, אומרים...) כאשר עדיין למד את השפה ולא היה בטוח שהוא בקי בהבדלי השפה בין שני המינים.
    כאשר מדבר כך, למשל אומר, "אני הולכת .." אני נוסעת.." אני מקשיבה לחוויותיו ומשקפת לו את דבריו בלשון זכר, לא מעירה לו ישירות על השימוש הלא מתאים למינו.
    לעיתים כאשר הוא שומע שמתקנים אותו הוא חוזר שוב על לשון הנקבה, מתעקש.
    אני שוב מציינת שהוא יודע שהוא "בן" ולא "בת" ומשתמש נכון לגבי אחרים.

אשמח לדעתם בנושא, בנוגע לסיבות ואיך נכון לנהוג במקרה כזה
    תודה וחג שמח
    עידית

לקביעת תור
    סגירה
    דיבור בלשון נקבה

הוספת תגובה

• לעידית

ד''ר דוד וילנסקי
    06/04/2009

אני חושב שאת נוהגת בצורה נכונה פשוט לחזור על המשפט בצורה נכונה ולא לעשות ענין מזה. מעבר לזה קשה להתייחס בלי לדעת הרבה יותר על המערכת המשפחתית, מה הקשר שלו עם אבא, מה עופי המשחק שלו, וכוי. דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד כבן שלוש שהתחיל לסבול מאוד
    oren
    05/04/2009

שלום

יש לי בן אמצעי בין שלושה בנים
    גדול בן 5
    אמצעי בן 3
    קטן בן 10 חוד'

עד לפני חודשיים האמצעי היה הילד הכי שמח בעולם אחד שאהב מאוד ללכת לגן לשיר לרקוד ולהשתולל.

לפני חודשיים קרה משהו שהפך את הילד, הוא לא רוצה ללכת לגן ושכבר לוקחים אותו הוא בוכה שלא נלך, הוא לא מוכן לעבור לעשות צרכים בשירותים בשום אופן, הוא נדבק לאמא שלו כמו חלק מגופה וכאשר היא "מעזה" להתנתק לרגע הוא צורח כאילו לקחו ממנו חלק מגופו, הוא הפסיק לאכול בגן ( שקודם הוא אכל יפה מאוד ) הוא כבר לא שמח כמו שהיה לא רוקד לא שר למעשה הוא כל הזמן בוכה.

בערך לפני חודשיים קרה שהגננת הכי אהובה עליו עזבה את הקבוצה שלו ועברה לקבוצה של הקטנים איכן שהאח הקטן שלו נמצא

האם כל הסיפור שלו יכול לנבוע מאותו מהלך של הגננת או שיש פה משהו מעבר, אני ממש חושש שמישהו עשה לו משהו שהוא לא מצליח להוציא בדיבור, האם יכול להיות שינוי כל כך קיצוני בגלל קנאה ?

בבקשה עזרה - הילד סובל ואנחנו איתו

הוספת תגובה

• לאורן

ד''ר דוד וילנסקי
    06/04/2009

אני לא בטוח שצריך לחשוש אך ליתר בטחון הייתי מתיעץ עם פסיכולוג שיכול לנסות לבדוק את האפשרות אעבר חוויה טראומטית ובכל מקרא לעזור לו להתגבר על המצוקה הגדולה בה הוא נמצא כרגע. דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוננות בבן שנתיים וחצי
    אמא
    05/04/2009

שלום, רציתי להתייעץ לגבי בני בן השנתיים וחצי. בני מידי פעם נשכב על הרצפה ומתחכך. הוא יכול לעשות זאת במשך דקות ארוכות גם באמבטיה וגם סתם באמצע הסלון. עד כה לא התרגשנו מזה ופשוט התעלמנו כאשר הוא עשה זאת.
    בני נמצא בגן פרטי והגננת שלו פנתה אלי ואמרה לי שגם בגן הוא מאונן לא מעט. היא אמרה לי שלה ולגננות זה לא מפריע ושזה גם לא חריג בנוף הגן אך שזה עלול להתקבל לא טוב בשנה הבאה כאשר בני יעבור לגן של המועצה.
    רציתי להתייעץ מה לעשות, האם לדבר עם בני על כך, האם להסביר לו ומה להסביר לו. אני מאוד לא רוצה לעשות מזה עניין וגם לא לגרום לו להרגיש לא בסדר אך בו בזמן ברור לי כי לאורך זמן הוא אינו יכול להמשיך ולאונן בפומבי. אשמח לשמוע עצה מפורטת כולל ניסוחים בהם מסבירים לילד בן שנתיים נושא שכזה. תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    אוננות בבן שנתיים וחצי

הוספת תגובה

• אוננות

ד''ר דוד וילנסקי
    06/04/2009

אני הייתי פשוט אומר לא שזה דבר שעושים בחדר לבד ושיכול לעשות את זה בחדר. גם הייתי בודק שהוא לא חסוף לגירויים מיניים (במחשב? בטליביזיה? האם אתם שומרים על פרטיות בבית?) דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מתבגרת...!
    אלה
    05/04/2009

אני אם לילדה בת 12
    אני אפילו לא יודעת ממה להתחיל..
    היא ילדה חכמה ונבונה בלימודים והכל בריא אצלה מבחינה גופנית ושיכלית
    אבל ההתנהגות שלה היא כמו של ילד בן חמש!
    אי אפשר להגיד לה "לא" היא מתחילה ליצרוח ,להעיף חפצים בבית ,ליצרוח דרך החלון,
    ליטרוק דלתות מה לא...
    היא לא מבינה מזה שעוד יומיים אפשר ליקנות חולצה, שגם אם מתחשק לה וופל בלגי באותו הרגע
    לא חייבים ללכת לקנות,אפשר לדחות דברים לפעמים וכ'ו...
    הקטע כבר לא נעים לי... אנשים אומרים לי שהיא צריכה טיפול פסיכולוגי והתייעצתי עם פסיכולוגים
    אבל הם אומרים שהיא גם צריכה לשתף פעול והיא לא...
    היא מציקה לאחרים לפעמים היא בלתי ניסבלת היא חייבת להיות מעוסקת במשהו אחרת היא משתעממת בבקה אני לא יודעת מה לעשות...
    אשמח לקבל עצה...
    אלה

לקביעת תור
    סגירה
    לא מתבגרת...!

הוספת תגובה

• לא מתבגרת

ליאת גרוס
    06/04/2009

שלום אלה
    נראה לי הרבה יותר נכון לפנות להדרכת הורים מאשר לשלוח אותה לטיפול.דחיית סיפוקים זה דבר שרצוי שיילמד בבית ובגיל 12 כבר קשה לעשות זאת ללא הדרכה. כדאי לשוחח עם בעל מקצוע על הדרך לתת לבתך כלים להתמודד כאשר לא הכל מתנהל לפי רצונה. המצב שאת מתארת הוא הפיך אך מחייב מאמץ ושינוי מצדכם. פנו לייעוץ על מנת להקל עליה ועליכם.
    שתי שאלות נוספות לי אלייך: האם תמיד הייתה כך או שיש החמרה קיצונית לאחרונה ? ו האם מתנהגת כך גם כאשר אינה בבית או שבבית הספר /עם חברות התנהגותה אחרת ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת
    לילך
    05/04/2009

אני מעוניינת לדעת סימנים להתרדה מינית בתינוקות
    הבת שלי היתה בגן שבו לא היה לה טוב התיאבון ירד היתה עצובה וכו..
    היום העברתי אותה לגן חדש והיא ממש השתפרה
    מדובר על תינוקת בת שבע חודשים עד גיל כמעט שנה

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת

הוספת תגובה

• תינוקת

נעמה סבג שמש
    07/04/2009

הסימנים שאת מתארת בהחלט מעידים על כך שההשתלבות בגן לא היתה טובה, אך זה לאו דווקא מגיעה מהטרדה מינית או הטרדה בכלל.
    זו דרכם של תינוקות למחות על כך שכבר אינם צמודים לאמא. זה גם גיל של חרדת נטישה בו יותר קשה להם להתמודד עם שינויים ומעברים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת ניתוחו
    נטליס
    05/04/2009

אורולוג הילדים הסביר לי בנוכחות בני בן ה 5 כי עליו לעבור ניתוח פשוט באיבר מינו.
    בני הוא ילד חכם,מקשיבן וחושב ועל כן לא הפסיק לשאול שאלות ולאמר כי אינו מעוניין שיעשו לו הרדמה וניתוח (יכולתי אף להבחין בו יושב שקוע,חושב ומבטו חרד...)
    שאלתי היא מה עליי לעשות ואיך להסביר לו מבלי שייכנס לפחדים ולמחשבות מיותרות.
    האם לא טוב ששמע וכדאי שלא לשוב ולדבר בנוכחותו?

לקביעת תור
    סגירה
    חרדת ניתוחו

הוספת תגובה

• חרדת ניתוח

ליאת גרוס
    05/04/2009

נטלי שלום
    במידה ומדובר על ניתוח הכרחי, רצוי להתחיל להסביר כמספר ימים לפני הניתוח. ההסבר צריך להיות מותאם לגילו באופן שימנע הפתעות במהלך החוויה עצמה. כדאי להדגיש כי במהלך הניתוח יישן ולא ירגיש דבר . אפשר להבטיח לו הפתעה (שיבחר מראש) לאחרי הניתוח באופן שיהיה לו משהו חיובי לצפות לו.
    במידה והניתוח קרוב לא נורא ששמע על כך מהרופא ואולי אף עדיף. במידה ויש עוד זמן רב כדאי לאמר לו כי יש עוד הרבה זמן ושתדברי איתו כשזה יתקרב. אם מראה סימני מצוקה כדאי לשוחח איתו קודם. חשוב לא לדבר על הניתוח בנוכחותו ולא לשדר מתח או חרדה מצדכם. אם את תהיי רגועה יוכל גם הוא להרגע.
    רק בריאות
    ליאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 4 חורק שיניים קבוע
    רון
    05/04/2009

בננו בן 4 חורק שיניים בחוזקה באופן קבוע בחודש האחרון. בלילה תמיד חרק, אך לאחרונה, בעיקר כשעצבני, כשאומרים לו 'לא' וכדומה, חורק ביום. אנו אומרים לו להפסיק ומתריעים שיזדקק לטיפול שיניים כואב, אך נראה כאילו זה לא בשליטתו אלא הרגל. מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    בן 4 חורק שיניים קבוע

הוספת תגובה

• כוחו של הרגל...

נעמה סבג שמש
    07/04/2009

רון,

אכן, הרגלים לא פשוט לשנות. חיזוקים שליליים לא יפתרו את הבעיה. נסו את הגישה ההפוכה.
    בכל יום שלא תשמעו את החריקות תנו מדבקה. לאחר מס' ימים בחרו עימו מתנה. תנו לו סיבה להתאמץ ולנסות לשנות את ההרגל.

מעבר לכך, תנו פתרון חלופי. אי אפשר רק לומר "לא", בלי להציע מה כן. הציעו לו במקום לבעוט בכדור, לתת אגרוף לכרית, לקפוץ במקום. אפשרו לו להעלות רעיונות מה ניתן לעשות במקום, כשמאד מתחשק לו לעשות זאת.

אל תצפו למטה של קסם. אפשרו לו לעשות זאת בהדרגה. הרגלים לא נעלמים בבת אחת..

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות רגשיות
    א
    05/04/2009

שלום רב מדובר בילדה בת 8 שנמצאת בכיתה קטנה לליקוי למידה בעיות רגשיות וקשב וריכוז אנו ההורים גרושים והאב בקשר לא תמידי לאחרונה היה מפגש דרך עוס במרכז קשר בא ונעלם שוב לחודשיים הילדה בוכה ורוצה את אבא שלה ומדובר בבכי במשך שעות מנסים להסביר לה בכל מיני דרכים שהוא לא יכול להגיע כל פעם סיבה והיא בשלה בכי היסטרי אני רוצה את אבא האב לא זמין רוב הזמן משנה טלפון לא מודיע ולא הכי רוצה קשר הוא כבר נשוי בשנית לא מיחס לילדה שהיא רוצה לראות אותו אני אובדת עצות איך אפשר להסביר לילדה את המצב אני לא יכולה להגיד לה שהוא לא רוצה לבוא באיזה דרך אפשר לפנות לליבה הבכי הזה נמשך מיום ליום יותר ויותר ומפריע לה למשל היא משחקת היא חברות ןפתאום לא רוצה שישחקו איתה ומתחילה לבכות אבא שלי.... מבקשת עזרה תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות רגשיות

הוספת תגובה

• את צודקת

ליאת גרוס
    05/04/2009

את צודקת שאת לא אומרת לה שאבא לא רוצה. אבל חשוב להיזהר לא לשקר. ניתן לאמר לה פשוט שאבא לא בא וכנראה לא יבוא ושיש לה אותך ושאת לא תעזבי אותה לעולם. חשוב לשדר לה שאת בטוחה שהיא יכולה להתמודד גם בלעדיו. לא נכון לרחם עליה אלא פשוט להגיב באופן עובדתי - "אבא לא כאן.הוא לא יבוא. אני כאן. איך אפשר לעזור?". נכון לחזור על המסר שוב ושוב עד שיופנם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

א
    05/04/2009

אמת שניסנו גם את השיטה הזאת האם שיחות עם פיסכלוג יכלו לעזור ולאן אפשר לפנות דרך מחיר מסופסד מכיוון שאני חד הורית תודה על העצות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה את אבא

ליאת גרוס
    06/04/2009

שיחות עם פסיכולוג יכולים בהחלט לעזור . אני ממליצה ללכת למישהו שידריך אותך למספר פגישות ורק אם זה לא עוזר אז לשקול טיפול פסיכולוגי ארוך לילדה. הרבה פעמים הדרכת הורים מספיקה, וזה גם כמובן זול יותר.
    ניתן לפנות לטיפול דרך קופ"ח ואז זה מסובסד. בדקי עם רופא המשפחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי תינוקת בת שנה וחודש שנורא מנד
    מירב
    04/04/2009

התינוקת שלי במשך כבר חודש קמה בהיסטריה ובוכה היא ישנה בחדר איתנו במיטת תינוק ולוקח לה שעה להרדם באמצע הלילה אחרי שמתעוררת לפעמים בעזרת אקמולי היא נרדמת יש לציין כשגם הולכת לישון אותו סיפור לוקח לה זמן להרדם ובוכה המון מה עושים האם זה נקרא חרדת נטישה ? המצה מאד מטיש מה עושים? בדקנו שלא כואב לה באמת משהו אולי מדובר בבעיה התנהגותית?

הוספת תגובה

• תינוקת שבוכה לפני שינה

ליאת גרוס
    04/04/2009

שלום מירב.
    זה קשה ומעצבן כשתינוקת מתעוררת ובוכה שעה.
    לא צריך לדאוג. זו לא חרדת נטישה (אתם שם) וזו גם לא בעיית התנהגות (הבעייה רק בלילה).
    כדאי לבחון מה השתנה לפני כחודש שיצר את השינוי. מה היה קודם? האם זה קורה בכל לילה ? האם גם בצהריים קשה לה להירדם והיא בוכה ? מה מרגיע אותה ? מה ניסיתם עד כה ? האם מראה סימני מצוקה במשך היום ? האם נרדמת במיטה או בידיים?
    נסי לענות לי על שאלות אלו על מנת שאוכל לתת תשובה מתאימה יותר.

האגב, אם אקמולי עוזר ? אני חוששת שלא כדאי להשתמש בתרופה באופן קבוע. זה לא בריא. אולי אפשר לנסות משהו טבעי יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם כדאי להכניס ילד לצהרון?
    ליאת
    04/04/2009

שלום, בני בן ה-5 לא כ"כ עצמאי וגם אין לו כישורים חברתיים, האם כדאי להכניס אותו לצהרון בגן עד 16:00? האם זה יתרום לו בדרך כלשהי. בעלי פשוט משגע אותי וחושב שזה מה שיעזור לו.
    דרך אגב הוא גם קצת חנון ולא אוהב תחרותיות ולא דמויות חזקות(כמו באטמן ספיידרמן). הוא בן לא טיפוסי, עדין. אם כבר הוא מתעניין במכונות, ובדמויות כמו סמי הכבאי ובוב הבנאי.
    מה לעשות?

הוספת תגובה

• עצמאות בצהרון

ליאת גרוס
    04/04/2009

שלום לירז
    כישורים חברתיים ועצמאות הם דברים שיכולים להירכש מהתנסות אישית . על מנת שילד יהיה עצמאי עליכם לשדר לו שהוא בוגר, ולתת לו להתמודד עם דברים בעצמו באופן המותאם לבני גילו. כמו כן עשו מאמץ לקשרו לחברים אחר הצהריים.
    לגבי הצהרון, התשובה אינה חד משמעית. ברור שבצהרון יוכל לתרגל כישורים חברתיים והתמודדויות. מצד שני אלו דברים שהוא אמור גם לחוות בגן. לכן חשוב לי לדעת:
    האם טוב לו בגן?. האם שם מתמודד? יש לו חברים? מה הוא עושה בבית בשעות שאחרי הגן ? הוא רוצה ללכת לצהרון? איך באה לידי ביטוי חוסר העצמאות? מי הילדים שבצהרון ?
    נסי לענות לי על שאלות אלו על מנת שאוכל להגיב לגבי הצהרון.
    תודה
    נ.ב - בוב הבנאי וסמי הכבאי הם גיבוריים ראויים לא פחות מבאטמן...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך עצמאות בצהרון

ליאת
    13/04/2009

ליאת בוקר טוב ותודה על התשוהה. להלן תשובותיי לשאלותייך האחרונות:
    לילדי טוב בגן והוא נהנה ללכת לשם (אני לא כ"כ כי אני לא מתחברת לכלל האימהות פרט ל2 מהן).
    ילדי מדגיש שגם מאוד מעניין לו בגן. הגננת מספרת שהוא חברותי אבל קצת ילדותי כשמדובר בהתמודדות עם החברה, במקום לפתור בעייה הוא מיד בוכה. יש לו 2 חברים לדעתי. כשאני שואלת אותו מי חבריו הוא אומר שזה סוד. אבל אני חושבת שהוא בודאי לא מהמקובלים כי הוא מאוד שונה מהשאר. הוא לא בן טיפוסי, כוחני, ספורטאי וכיוצא בזה, אלא רגיש, עדין סקרן מאוד ואוהב ללמוד. משחק יותר במשחק הסוציו דרמטי, משחקי דמיון כשהוא כמובן השוטר. לא משחק בכדור אלא רק אם אביו לוחץ עליו. אחה"צ משחק עם אחותו בת השנתיים,רואה טלויזיה. פעמיים בשבוע הולך לקארטה(רשמנו אותו בגלל בעיה במוטוריקה גסה ולא כי הוא רצה). פעם בשבועיים נפגש עם חבר מהגן הקודם. ומתחילת שנה נפגש עם שניים מהגן של השנה.
    לא מעוניין בשום אופן לשמוע על צהרון. חוסר העצמאות בא מתוך פינוק. כי הוא כן מתלבש לבד ואוכל לבד אבל עושה פוזות. אבל בא נגיד שגם אני לא כל כך משחררת (לדוג' רוצה להתקלח לבד או להכין לעצמו שוק ואני לא מרשה).
    הצהרון נמצא בגן.
    אודה לך אם תחזרי אליי עם תשובה כי בעלי משגע אותי ורוצה לרשום אותו לצהרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצמאות בצהרון

ליאת גרוס
    14/04/2009

שלום לירז
    את כותבת שחוסר העצמאות הוא תוצאה של פינוק ואני נוטה להסכים. ילד צריך לתרגל עצמאות והתמודדות וכך לומד. הוא נהנה בגן ולכן סביר שגם יהנה בצהרון וקצת פחות "זמן פינוק" לא יפגע בו. לכן ניתן לרשום אותו לצהרון. אבל חשוב להבין, הצהרון הוא לא הפתרון לבעייה. יש כאן משהו יותר בסיסי שקשור כנראה להתנהלות שלכם איתו. כדאי לפנות להדרכת הורים קצרה בנושא. 2-3 פגישות יכולות להספיק.
    במקביל תפגישו אותו עם חברים אחה"צ, תתנו לו להתמודד יותר . אל תפנקו יותר מידי, ותקבלו אותו כמו שהוא (לא כל בן טיפוסי חייב לאהוב כדור).
    אשמח להתעדכן מה עשיתם
    ליאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה