פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• גיל שנתיים הנורא?
    ענבל
    22/03/2009

בתי בת שנה ושבע. מפותחת מאד, מדברת המון מילים, כולל משפטים.לאחרונה התנהגותה השתנתה. כל הזמן מתבכיינת, בעיקר אם לא נותנים לה משהו מהר. בעבר הייתי משכיבה אותה לישון בלי בעיות וכבר כמה לילות שהיא אומרת "לא רוצה" כאשר אני משכיבה אותה ומתחילה לבכות. אני ניגשת אליה שוב ושוב עומדת לידה, מלטפת וכאשר היא מתחילה להרדם , אני יוצאת, וחוזר חלילה עד שהיא נרדמת. בבוקר היא לא רוצה ללכת לגן ומחילה להתפתל בעגלה, אז בלית ברירה אני מושיבה אותה. האם אני פועלת נכון? יש לי רגשוןת אשמה שאולי אני קשוחה מדי? אתמול אכלה שקית במבה אחת, וכאשר היינו בסופר רצתה עוד אחת, התחילה לבכות ולצעוק, אבל לא נתתי לה והסברתי לה שכבר אכלה שקית אחת....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גיל שנתיים הנורא?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גל שנתיים- גיל ההתבגרות הצעיר

נעמה סבג שמש
    22/03/2009

ענבל שלום,

נשמע שאת פועלת נכון. עלייך להיות אסרטיבית ועקבית.
    בנושא ההרדמה- להכנס רק שהיא באמת בוכה ולא כשהיא מתלוננת או מקטרת.
    את יכולה גם להציע לה להיות קצת ליד הדלת ואז להפרד בנשיקה.
    כל עוד אינה בוכה עני לה כשאת מחוץ לחדר.

אם תהיי עקבית תוכלי להתמודד עם "דובי לא לא" של גיל שנתיים..

בברכה,

נעמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עניינים חברתיים
    גל
    22/03/2009

שלום, בתי ילדה נבונה ושמחה, תמיד הסתדרה מבחינה חברתית ואף הובילה. מאז עלייתה לכיתה א' יש קשיים בשל שנוי המרקם החברתי בכיתה מול הגן. אנחנו תומכים בה דרך הזמנת חברות אחה"צ ועידוד יצירת מפגשים אבל יש סימפטום שמטריד אותנו: היא נוטה לספר בבכי כמה כולם בכיתה לא בסדר איתה "הם רצים מהר ואני לא מצליחה להצטרף למשחק" "היא לא משתפת רק אותי" "היא מדברת אלי לא יפה" וכ"ו... מעין מוקד שליטה חיצוני. מתצפית עליה ועל החברות, אני יודעת שהיא לא טומנת ידה בצלחת וגם היא לפעמים לא נעימה לחברה או מעליבה. עדיין, כשהיא מולנו מתייפחת וטוענת "כמה העליבו אותי", הלב נשבר... איך עוזרים לה ? גם לתמוך וגם לקחת אחריות על התנהגותה. אשמח לעצתכם

לקביעת תור
    סגירה
    עניינים חברתיים

הוספת תגובה

• עניינים חברתיים

ד''ר שירי שדה שרביט
    23/03/2009

עדי שלום,
    נהדר עבור בתך שאתם מסוגלים לראות גם את תרומתה לסיטואציה וגם להיות אמפתיים לכאב שלה כשהיא חשה בדחייה. בתך עדיין צעירה מכדי להבין את הקשר בין התנהגותה לתגובות של חברותיה, באופן המורכב שאת מבינה אותו, ולכן היא חשופה לתסכולים רבים ותצטרך ללמוד גם "בדרך הקשה". אולם חשוב מאוד שתסיבו את תשומת לבה למה שאתם רואים ותלמדו אותה דרכים מתאימות יותר לפתור קשיים עם החברות. טכניקה יעילה היא לשבח ולחזק התנהגויות תואמות ויעילות.
    בנוסף, במידה ואתם מרגישים שהמרקם החברתי בכיתה הוא בעייתי, רצוי מאוד לשוחח עם המחנכת ולבקש ממנה לטפל בנושא גם מהצד שלה, באופן רחב יותר.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 7.5- דחוף!!!!
    א.א
    22/03/2009

שלום יש לי ילד בן 7.5. גיליתי שכהוא נכנס לאינטרנט ,רוב הזמן הוא משחק במשחקים שלו לבני גילו שהוא אוהב..ופעם פעמיים ראיתי שהוא מחפש דברים לא לגילו..הוא ממש רושם מה הוא רוצה בגוגל ומחפש (ראיתי במקרה בהיסטוריה של האתרים אליהם נכנסים) איך להתייחס לכך מה לומר לו כדי לא לפגוע בו..ולעשות זאת ללא טעויות. יש לציין כי הוא בני הבכור..אין לו ממי ללמ (אחים גדולים)ד והוא בטח לא צופה בדברים דומים.. השאלה אם זה פשוט סקרנות וזה מתאים לגילו או מעבר חלילה.. אני מאוד לחוצה מזה!!!!אודה על תשובה מהירה! א.א

לקביעת תור
    סגירה
    בן 7.5- דחוף!!!!

הוספת תגובה

• סקרנות של בן 7.5

ד''ר שירי שדה שרביט
    23/03/2009

שלום לך,
    כפי שכתבת הסקרנות של בנך היא טבעית. ילדים נחשפים בימינו למידע רב ולתכנים שאינם תואמים לגילם, לא רק באמצעות אחים בוגרים, אלא גם דרך הטלוויזיה, פרסומות וילדים אחרים. התפקיד שלך כאם הוא להשתדל לסנן ככל שאפשר את המידע לו הילד נחשף. ניתן לעשות זאת הן ע"י סינון האתרים האפשריים לגלישה (באמצעות ספק האינטרנט) והן ע"י הצבת המחשב במרחב משפחתי (סלון, חדר עבודה וכדומה, בו ההורים יכולים להסתובב ולפקח על מעשיו של הילד).
    רצוי לשוחח עם הילד על הנושא באופן עדין ככל האפשר, עם כבוד לפרטיות ולסקרנות שלו. במידה ואת חוששת מהאופן בו הוא נחשף לתכנים הללו, אפשר לברר עמו באופן ישיר יותר. ייתכן שהילד חיפש נושאים ששמע עליהם, גם אם לא היתה לו נגיעה אישית בדבר.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 7.5

א.א
    25/03/2009

היי,

תודה רבה על התשומת לב..
    בבית יש לנו שני מחשבים, אחד בחדרו אב לא חיברנו אינטרנט , ואחד בסלון ושם הוא יושב כשהוא רוצה לשחק. אז אנחנו באמת משתדלים לשים לב..
    ועכשיו גם מגבילים בזמן..דיברתי איתו על הנושא הוא אמר שהוא יודע שזה לא לגילו (קצת היה מובך) אני מקווה שהבין את העניין, אמרתי לו שאם יש משהו שמעניין אותו הוא יוכל לשאול אותי ואם זה ממש מסקרן אולי אוכל לקנות לו ספר שמתאים לגילו. האם יש דבר כזה???

בכל אופן תודה רבה.

א.א.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צ'טים באינטרנט
    אם מודאגת
    22/03/2009

בתי בת ה-14 נוהגת לשוחח בצ'טים באינטרנט במשך שעות. היא נמנעת מלבלות עם חברותיה ומעדיפה את השהיה בבית. לאחרונה החלטתי לבדוק את תוכן השיחות אותן היא מנהלת באינטרנט, ולהפתעתי גיליתי כי היא מפלרטטת עם נערים, מציגה את עצמה כנערה קלת דעת, בוטה, הנוהגת לעשן ולשתות אלכוהול עד שוכרה ומתארת מצבים שבעיקר מבזים אותה. מאחר והיא נערה רצינית, אחראית ותלמידה מצטיינת, ואני יודעת בוודאות שכל המצבים הנ"ל הם פרי דמיונה, אני תוהה מה מביא אותה לעשות זאת. אינני מעזה לספר לה שאני יודעת על תוכן השיחות הללו ולמען האמת אינני יודעת כיצד להתייחס לכך.

לקביעת תור
    סגירה
    צ'טים באינטרנט

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד''ר שירי שדה שרביט
    23/03/2009

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=125 id=link]הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיצד עלי להגיב?
    מיכל
    21/03/2009

שלום, בני, בן 1.4, ילד מאוד חכם ומפותח לגילו. בזמן האחרון כל הזמן בודק גבולות: דוחף ילדים בגן כל היום, זורק אוכל וצעצועים וצובט אותי בפנים. יש לציין כי לא נראה שהוא עושה זאת מכעס או תוקפנות אלא בתור סוג של משחק. הוא זורק את האוכל לדוגמא על הרצפה ומסתכל עלי על מנת לראות את תגובתי, כנ"ל לגבי הצביטות (שמאוד כואבות). בכל פעם שהוא זורק, צובט או דוחף אני מסבירה לו שזה לא נעים בטון אסרטיבי, אך נראה כי הוא כלל לא מתייחס אלי. מספר פעמים כאשר צבט אותי הורדתי אותו מהידיים, אחרי שאמרתי לו כי לא נעים לי והוא החל לבכות וממש נעלב. יש לציין כי ניסיתי גם להתעלם מההתנהגויות הללו בתקווה שאולי יראה כי הפעולה לא גוררת תגובה ויפסיק את ההתנהגות - אך לשווא. כיצד עלי לפעול במצבים הללו: כאשר זורק אוכל? כאשר דוחף ילדים אחרים בגן? כאשר צובט אותי? המון תודה וסליחה על האורך

לקביעת תור
    סגירה
    כיצד עלי להגיב?

הוספת תגובה

• מדוע מדלגים על שאלות

מיכל
    23/03/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למיכל

ד''ר דוד וילנסקי
    23/03/2009

אני חושב שאת נוהגת נכון רק צריך להמשיך להיות עקבי. קודם כל הייתי מנסה למנוע את הצביטות ואם בכל זאת הוא מצליח להוריד אותו מיד. אם הוא זורק אוכל גם להוריד אותו מהשולחן. אם הוא מרביץ להרהיק אותו מילדים ל שתי דקות. דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד עקשן
    חני
    21/03/2009

שלום רב, בני בן 3.5 שנים, הוא נמצא בגן עירייה עם ילדים בני גילו וילדים הגדולים ממנו בשנה.בני מתחבר יותר לילדים הגדולים אשר לא תמיד מעוניינים לשתף אותו במשחקים. במצב זה הוא מציק וזה גורם לתגובה אלימה מצד הילדים הבוגרים. מלבד זה קשה לו במעברים בגן. לדוגמא- מעבר מהחצר לריכוז, וכיוב'. כמו כן, קשה לגננת להתמודד עימו בגלל שהוא עקשן ועומד על שלו ואינו מוכן לוותר. אם ילד אחר משחק במשחק אותו הוא רוצה הוא חוטף לו את המשחק מהיד ושוב הדבר גורר תגובה אלימה. אין שבוע בו הילד לא חוזר מהגן עם סימני אלימות. איך אפשר לקבל עזרה להתמודדות עם הילד? האם צריך לפנות לפסיכולוג ילדים? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    ילד עקשן

הוספת תגובה

• ילד עקשן

ד''ר שירי שדה שרביט
    23/03/2009

לחני שלום,
    ראשית כדאי להתייעץ לגבי הילד עם פסיכולוג הגן, כיוון שהוא יכול לראות אותו בסיטואציות שונות ולהתרשם ממנו.
    בנוסף, חשוב לי לציין כי ההתנהגות של בנך היא אופיינית לילדים בגילו, במיוחד בנים. הם לא תופסים תוקפנות באופן בו אנחנו מסתכלים עליה, וזקוקים לפעמים למגע גופני אינטנסיבי יותר משל בנות או של ילדים בגילאים מבוגרים יותר. יחד עם זאת, יש מספר דברים שתוכלו לעשות כדי לעזור לילדכם ליהנות מאינטראקציות חיוביות יותר עם חבריו: רצוי שתחברו את הילד עם ילדים נוספים ,אשר כן מעוניינים לשחק איתו ולשתף איתו פעולה, וכך הוא לא יהיה תלוי ככ ברצונם הטוב של הילדים הגדולים ממנו. כמו כן חשוב לחזק את הילד ולהחמיא לו בכל פעם שהוא מוותר, גם אם מדובר בעיניכם בדבר שטותי (נותן חתיכת במבה קטנה מתוך שקית גדולה, למשל), וכך להפחית את העקשנות. כמו כן, כדאי לבדוק מה מביא לקושי של הגננת עם הילד, והאם הוא נוהג באופן אחר במסגרות אחרות מלבד הגן. לפי המידע שכתבתם, איני רואה כעת צורך בפנייה לפסיכולוג ילדים. כמובן שתוכלו תמיד להיעזר בהדרכת הורים, אולם הילד עצמו - לפי המידע כאן - אינו זקוק לטיפול.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כשהילד גונב
    סיגל
    21/03/2009

ילדי בן ה-11 לקח ללא רשות מדמי הכיס של אחותו סכום כסף . הדבר קרא בעבר , הסברתי לו על חומרת המעשה בעיני ואף נענש על כך והנה שוב הוא חזר על המעשה . הענשתי אותו שוב והחרמתי לו את כל דמי הכיס שהוא צבר עד כה. האם פעלתי נכון ואיך עלי להגיב כדי למנוע מעשה זה בעתיד, מבחינתי זוהי גניבה וזה חמור מאוד בעיני.

לקביעת תור
    סגירה
    כשהילד גונב

הוספת תגובה

• גניבה

זהורית אסולין שמחון
    21/03/2009

אני חושבת שאכן זוהי דרך להבהיר לו שאינך רואה בעין יפה התנהגות זו והיא אינה נורמטיבית. הייתי מוסיפה עוד דבר מעבר לעונש, בזמן רוגע קחי איתו לשיחה נסי להבין ממנו מה רצה לעשות בכסף מדוע צריך סכום זה. אפשר לנסות לחשוב יחד איתו כיצד להשיג כסף בדרכים לגיטימיות אולי להציע לעזור בעבודות בית עכשיו לקראת הפסח בבית השכנים (לנקות גינה, לקחת כלבים לטיול) כך יוכל לחוש שבצד פעולותיו יש שכר וכך יבין את ערכו של הכסף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מאנשים
    מיכל
    21/03/2009

שלום רב, בני בן שנה וחמישה חודשים וכל פעם שהוא רואה את דוד שלו הוא מתחיל לבכות , ממש לבכות עם דמעות כאילו שהוא מפחד ממנו ועד שהוא הולך הוא לא נרגע . יש לציין שהוא רואה אותו אחת לחודש וחצי/חודשיים בערך ואיך שהוא רואה אותו וברגע שהוא מנסה לשחק איתו הוא מתחיל לבכות . זה לא קורה רק איתו ספציפית גם עם דוד שלי שמגיע פעם בשבוע כשהוא רואה אותו הוא מתחיל לבכות אבל יחסית נרגע יותר מהר . מה זה יכול להיות ? ואיך אפשר לטפל בזה ? תודה רבה .

לקביעת תור
    סגירה
    פחד מאנשים

הוספת תגובה

• חרדת זרים

זהורית אסולין שמחון
    21/03/2009

זוהי תופעה טבעית שנקראת פחד מזרים. לעיתים היא מול אנשים מסויימים ביוחד כנראה יש משהו בחזות או בתווי הפנים שמרתיע את התינוק(שפם, זקן). מה שכדאי לעשות הוא לא להכריח את הילד להתקרב בכוח אלא הווי לו דוגמא שוחחי עם הדוד , התייחסי אליו בנעימות וכך בנך יחוש בטחון שזה איש שאפשר להתקרב אליו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חבר דמיוני...פנימי
    אמא לבן 5.5
    20/03/2009

שלום, רציתי לשאול לגבי חבר דמיוני, אבל פנימי. כלומר, שנמצא בתוך הגוף... הילד שלי בן חמש טען במספר הזדמנויות כי יש לו אשה בתוך הלב שאומרת לו מה לעשות, ומדברת אליו. אני חייבת לציין שחוץ מהעובדה שהוא סיפר לנו על כך, אין לזה ביטויים נוספים - הוא לא "משתמש" באשה זו, וגם אינו מדבר אליה בקול רם או משהו כזה. לאחרונה, הוא סיפר לנו שאותה אשה מתה, ושעכשיו יש לו בגוף גלגל שמחליף אותה... השאלה שלי היא, האם חבר דמיוני פנימי צריך להדאיג? האם זה סוג של "פיצול" - כאילו האני שלו מורכב גם מאיזשהו 'אחר'? האם זה נורמלי? תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    חבר דמיוני...פנימי

הוספת תגובה

• חבר דימיוני

זהורית אסולין שמחון
    21/03/2009

האבחנה בין מציאות לדמיון מתפתחת בהדרגה ולילדים רבים יש חברים דימיוניים (רובם אגב מבינים שהם קיימים רק אצלם) , לאט לאט הם נפרדים מחבריהם וייתכן שזה גם מה שבנך עשה. ייתכן שהוא בנה לעצמו דימוי של אישה בלב כדי להתגבר על פרידה ממך והרגיש שגם אם אינך איתו יש איתו אשה ששומרת עליו. אם מעבר לסיפור שלו אינך רואה התנהגויות חריגות אחרות אז אין מה לדאוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מ פסיקה להציק
    חלי
    20/03/2009

שלום יש לי ילדה בת 6 וחצי שלא נותת מנוח לבן זוגי -אני גרושה שנתיים ויש לי בן זוג אתמול היא נשכה אותו יש לציין שהוא גר איתי והיא מאוד אוהבת אותו אבל יש לה תוקפנות אליו שלא מובנת לי מדוע זה קורה ומה עושים?? יש דרך לעצור את זה ? תודה רחלי

לקביעת תור
    סגירה
    לא מ פסיקה להציק

הוספת תגובה

• בן זוג

זהורית אסולין שמחון
    21/03/2009

ייתכן שלצד אהבתה לבן זוגך יש רגשות נוספים שהיא חשה כלפיו כמו קנאה , או כעס על שתפס את המקום של אבא, פחד שתאהבי אותו יותר מאשר אותה . כנראה שהיא חוששת לדבר על כך במילים ולכן זה יותא בהתנהגויות מעין אלו. נסי לשוחח עימה תני לה לגיטימציה לבטא חששות אלו אין הדבר אומר שאינה אוהבת אותו אם מקנאה בו או אם חוששת למקומה בבית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפרצויות זעם
    עליזה
    20/03/2009

לבני הצעיר בן ה-11 התפרצויות זעם . מזה תקופה ארוכה התפרצויות אלו היו אך ורק בבית אל מול אחיו ואחותו כשהן נובעות מתגרות שגרתיות בין אחים ו/או בדיחות בהומור שהוא לא מסוגל/רוצה להבין . כששוחחתי עימו מסתבר שהוא מאוד נעלב מזה ש"צוחקים" עליו . לאחרונה רבו פניות מחנכת הכיתה על כך שהוא מתפרץ על חברים ועל המורה . כשזה קורה אין הוא מוכן לשוחח ו/או לדבר על המקרה ומסתגר בתוך עצמו בוכה ומתפרץ . למותר לציין שהוא תלמיד מצויין שעד עכשו התנהגותו בכיתה היתה שגרתית ומאופיינת במופנמות מסויימת . אנחנו (ההורים) די עובדי עצות , ברור לנו שיש בעיה ושאנחנו לא מצליחים להתמודד איתה . אשמח לקבל חוות דעת מקצועית ו/או המלצה לטיפול .

לקביעת תור
    סגירה
    התפרצויות זעם

הוספת תגובה

• התפרצויות זעם

זהורית אסולין שמחון
    21/03/2009

זה יהיה לא מקצועי לנסות לתת לך מפה חוות דעת על בנך אך אני אנסה לומר משהו באופן כללי ביותר . נשמע שהוא נושא בתוכו רגישות ופגיעות גדולה ואינו מספיק בטוח בעצמו ועל כן כל אמירה שנתפסת בעיניו כבקורתית מקפיצה אותו. בהחלט הייתי ממליצה על התייעצות לפחות לשם קבלת אבחנה מסודרת כיוון שאת מתארת שזה לא היה כך תמיד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוקפנות אצל ילד בן שש וחצי
    תמר
    19/03/2009

בני, בן 6.5 עסוק כל הזמן במשחקי מלחמה ואגירת צעצועי מלחמה, ושאלתי היא האם זה נורמטיבי בגילו או שיש אכן יסוד לחשש. אני שמה לו גבולות ולא מאפשרת לו לבטא את מלוא תוקפנותו, אך חשה שהיא מוצאת ביטוי בגבולות המותר והגבולי (למשל, הוא כל הזמן מרביץ לצמחים) ושעלי לעמוד כל הזמן על המשמר שלא יפגע (באחיו, בכלב..). שמתי לב שיש לו נטיה להזדהות עם סמלים של רוע וכוחניות (כמו כרישים או המן). האם הוא מרגיש חלש ומחפש פיצוי? כועס? עלי לציין שלבני קשיים חברתיים וקושי להבין חוקים חברתיים ואת מניעי הזולת. יתכן שיש לו לקות תקשורתית מינורית. הוא מקבל מאיתנו המון חיזוקים ותמיכה אך כנראה שזה לא מספיק. אשמח לתגובה.

הוספת תגובה

• לתמר

נעמה סבג שמש
    25/03/2009

תמר היי,
    בגיל זה משחקי מלחמה הם אכן דבר נפוץ.
    עם זאת, הזדהות עם סמלי הרוע יכולה להעיד על מצב של תסכול בשל קשיים חברתיים.

הייתי בודקת עם הפסיכולוגית של הגן שתבדוק את זה בפעולה.

בברכה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עונה באגרסיביות
    קרן
    19/03/2009

שאלתי היא איך להתנהג עם ילד בן 12 שכל הזמן עונה בצעקות ובאגרסיביות. אני יודעת שיש לו הרבה קשיים בלימודים וגם חברתיים ואנו מנסים לעזור לו ככל האפשר אך כשהוא מגיע הביתה ואפילו בסופ"ש הוא תמיד עונה בצורה לא נעימה מתווכח ולא מקבל מה שאומרים לו. מאוד קשה לי ואני לא יודעת איך להתנהג איתו. אשמח לקבל תשובה. בתודה קרן.

לקביעת תור
    סגירה
    עונה באגרסיביות

הוספת תגובה

• אגרסיביות

נעמה סבג שמש
    24/03/2009

קרן שלום,

חשוב לי לדעת רקע. ממתי זה כ? מאז ומתמיד? האם המצב החמיר? בעקבות מה?

קשה לענות על כך בכלליות.

עם זאת אומר שחייבים להיות כללי התנהגות המוגדרים בבית, אותם יושבים ומסכמים יחד.

בברכה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תלישת שיער
    יעל
    19/03/2009

שלום אני אמא לתאומים בני שלוש וחצי ושמתי לב שהבן תולש שירות ולפעמים מגלגל סביב המוצץ, זה התחיל ממזמן אבל חשבתי שזה יעבור לבד...גם בלילה מתוך שינה הוא עושה את זה. מה הסיבה לכך? אני לא מרשה לו וכועסת...תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תלישת שיער

הוספת תגובה

• ליעל

נעמה סבג שמש
    25/03/2009

היי יעל,

נסי לשים לב באיזה מצבים זה קורה.
    האם במצבי לחץ וחרדה? האם משעמום או כאשר הוא מתרגש?
    נסי דרך כך להבין את המשמעות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 3 -דמיון מופרז
    דנה
    19/03/2009

שלום רב, יש לי ילד בן 3 שהגננת טוענת שבזמן האחרון נראה לה שהוא יותר מידי מדמיין.היא טוענת שהוא משחק יותר מידי במשחקי דמיון ושנראה לה שבמפגש הוא לא איתה אלא בפנטזיות שלו. היא אומרת שהוא אומר לה: "שהוא המלך והיא המלכה" ושהוא נמצא בארמון שהם משחקים בחוץ. הוא ילד מאוד חברותי שאוהב לשחק המון במשחקי "בכאילו",ולשיר ולעשות משחק(לחקות אנשים).הוא אוהב לגשת לדבר עם אנשים,גם שהוא לא מכיר. הוא מאוד אוהב את הגננת ודי צמוד אליה בגן,למרות שהוא מסתדר גם בלעדיה. בבית הוא יותר קשור אלי. ולפעמים אומר "רק אמא תביא לי" וכאלה.חוץ מזה,הגננת טוענת שהוא ילד חכם וקולט הכל. חוץ מעבודות שהוא לא ממש אוהב לעשות. הגננת טוענת שאנחנו צריכים לעשות לו איבחון. אני לא ממש יודעת אם זאת בעיה,דמיון מופרז. אשמח להכוונה,האם נראה שיש בעיה? והאם לפנות לייעוץ. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 3 -דמיון מופרז

הוספת תגובה

• גם אצלי

אמאלה
    21/03/2009

היי, אני רק אמא ולא מתיימרת, אבל... גם הבן שלי מדמיין המון. וראיתי שכך גם החברים שלו. לדעתי, הגננת צריכה להחליף מקצוע. נראה לי שזה ממש מאפיין את הגיל הזה, נורמלי לחלוטין ואפילו מצביע על אינטלגנציה גבוהה. נמאס מהגננות שכל ילד שלא ממש מתיישר לפי הסרגל שלה - נשלח לאבחון. הילדים הם שונים ומותר להם לא להתרכז במפגש בגיל 3. סתם מלחיצים את ההורים. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך!

דנה
    22/03/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה