פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• רגישות
    ק
    31/03/2009

ביתי היא בת 3.5 ילדה דיי רגישה. מאד מפריע לי שכל פעם בו חברתה אומרת לה משהו כמו לא לדבר עכשיו כי זה תורה או משהו אחר שהוא מתריס\אגרסיבי היא פוצחת בבכי עמוק וקורע לב. היא אינה אומרת מה קרה לה ופשוט נעלבת בתוך עצמה מבלי להוציא את כעסה כלפיי חוץ,לא כלפיי החברה ולא אליי,אימה, בכדי למצוא נחמה. כיצד עליי להתנהג ומה עליי ללמדה,אני יודעת שילדים הם עם אכזר ולא יהיה נכון לתת לה להתמודד לבד עם המצב בצורה בה היא מתמודדת היום.

תודה מראש על עזרתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רגישות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כישורים רגשיים וחברתיים

נעמה סבג שמש
    01/04/2009

היי,

חשוב שתשקפי לילדה את רגשותיה. תארי לה את המצב. אמרי לה: את בוכה כי מאד נעלבת. אני מבינה שנפגעת. את רוצה לשתף אותי במה נפגעת או שאת מעדיפה לשמור את הסוד לעצמך?

כשאינכם בסיטואציה עצמה ניתן לצייר איתה מצבים בהם ילד כועס, נעלב, עצבני, נפגע, שמח, חייכן, מאושר וכו'...
    חשוב שע"י ציור, או ע"י משחק- תוכלו לקיים משחק פנטומימה יחד שמתאר מצבים ורגשות, הילדה תלמד לקרוא לרגש בשם, תבין שכל רגש הוא לגיטימי ומותר לה להביע אותו. היא תוכל לחבר את מה שקורה ולתת לו שם, ולראות שגם אמא מבינה את מה שהיא חווה. לאט לאט, כאשר משקפים לילד את רגשותיו הוא יודע לקבל אחרת את המצב ולשנות את דרך התמודדותו.

נושא חשוב.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מטיטולים
    אינה
    30/03/2009

שלום רב.
    בתי בת שנתיים וחודשיים החליטה הוריד את הטיטול באופן עצמאי בסוף השבוע האחרון. במהלך שישי ושבת הלך לה מצויין, אך אם חזרתה לגן ביום ראשון היא כל הזמן מפספסת. בגן היא מפספסת פעמיים-שלוש במהלך היום, ובבית ביומיים האחרונים לא ראיתי אותה עושה פיפי בסיר אפילו פעם אחת וגם קיקי בתחתונים. האם התחלנו את הגמילה מוקדם מדי? האם זה יכול לגרום לנזק מיותר, תסכולים ורגרסיה? האם להמשיך או להחזיר את הטיטול? אודה להכוונה.

בברכה ןבתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מטיטולים

הוספת תגובה

• גמילה מטיטולים

נעמה סבג שמש
    31/03/2009

היי אינה,

חשוב לשאול את הילדה כל הזמן האם היא צריכה פיפי, ואפילו לקחת אותה מידי פעם לסיר.

כדאי להקריא לה ספרים בנושא או לאפשר לה לצפות בתוכנית מתאימה.

חשוב גם לשאול אותה אם היתה רוצה את הטיטול. להבהיר שאם היא רוצה להיות בלי זה אומר שהיא צריכה לשתף פעולה, ולבקש כשהיא צריכה פיפי.

תזכרו אותה ועיזרו לה. המצב לא מתאר ילדה שאינה מוכנה. אולי אינה רוצה, זאת תבינו ממנה.

בברכה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני בת 13 ואני צריכה עזרה.
    עדן
    30/03/2009

שלום.
    קוראים לי עדן אני בת 13 ו-3 חודשים
    יש לי בעיה חמורה עם הורי.
    אני בקושי מדברת איתם בטלפון אלו שיחות של היי,ביי ולא שיחות של ילד והורה. אני לא מסתדרת איתם קשה לי מאד להסתדר איתם אני צריכה להיות שונה כדיי שזה ימצא חן בעיניהם.
    אני בוכה כתוצאה מזה המון וזה כבר בערך כשנה.
    אולי אני מתנהגת לא כראוי ואני לא יודעת מכך לכןן אני צריכה עזרה וחוות דעת מרופא.
    בנוסף אחותי הקטנה בת ה-11 מתלוננת שאני מציקה לה. שזה נכון. אני אולי מבקשת ממנה יותר מדי אבל אני אוהבת אותה מחבקת אותה ומנשקת אותה. אבל כמו כל אחיות אנחנו רבות.
    אשמח לקבל עצה מה לעשות איך להתנהג.

ממני עדן.

לקביעת תור
    סגירה
    אני בת 13 ואני צריכה עזרה.

הוספת תגובה

• עדן יקרה - זה יעבור

ליאת גרוס
    30/03/2009

עדן יקרה - גיל 13 + זה גיל ההתבגרות בעיצומו. זהו שלב שבו רב בני הנוער רבים עם הוריהם וכך צריך להיות. עד עכשיו היית ילדה צעירה שעושה/ חושבת/ מבצעת פחות או יותר מה שההורים רצו. הגעת לגיל שאת מתחילה לבדוק מי את. מי את רוצה להיות. כדי להתפתח באופן נפרד מהורייך את מתחילה לחשוב ולרצות דברים אחרים מהם. זה חלק מהבדיקה והחיפוש הנורמלי . זהו גיל שבו מתקרבים לחברים ולחברות ומתרחקים מההורים. נערה בגילך שלא רבה עם ההורים בכלל - זה מדאיג.
    נכון שזהו גיל לא קל, אבל חשוב שתדעי שמה שקורה לך הוא נורמלי וטוב. זה קורה לכולם סביבך. ובעוד כמה שנים זה יגמר. תזכרי גם שהורייך אוהבים אותך מאד, גם כשאתם רבים וגם כשנדמה לך שלא. את לא צריכה רופא. את מתארת מצב בריא לגמרי. את יכולה לפנות לשיחות אצל פסיכולוגית, לא כדי לפתור בעייה אלא פשוט כדי שיהיה לך עם מי לדבר ואת מי לשתף בחוויות שאת עוברת.
    את נשמעת לי נערה נפלאה. תחזיקי מעמד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה פורום נפלא, יישר כח
    גל
    30/03/2009

לקביעת תור
    סגירה
    איזה פורום נפלא, יישר כח

הוספת תגובה

• תודה! בשם כולנו.

נעמה סבג שמש
    01/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשר עם סבא וסבתא
    מיכל
    30/03/2009

ביני לבין הורי יש קשר מעולה, הם עוזרים לי עד מאוד עם שני ילדי, בן שלוש וחצי ובת חצי שנה. אני מבלה במחיצתם בממוצע פעמיים בשבוע. כשנולדה ביתי הקטנה נראה שאת התיסכולים הוציא בני על הורי הוא לא רצה להיות בחברתם, לשחק איתם או שיעזרו לי בטיפול בו (אמבטיה, סיפור, ארוחת ערב וכד'), הם קיבלו זאת וחיכו כי יעבור זעם ואכן כך היה עם הזמן המצב השתפר ונראה כי הכל נרגעו.
    לאחרונה נראה כי הוא אינו רוצה במחיצם כלל וכלל. הוא אינו רוצה שנלך לביתם ואם הם מגיעים לביתי הוא לא מתייחס אליהם ולפעמים אפילו מבקש שילכו. הוא ביקש שלא יביאו לו מתנות ואינו מוכן לשחק איתם או לשתף איתם פעולה.
    בעיני הם מתפקדים כסבא וסבתא הכי טובים בעולם - הם משחקים, מלמדים, מפנקים, קונים ומה לא. עוד לפני שנולדה ביתי הוא נהג לבלות במחיצתם פעם בשבוע לפחות לבד מגיל ינקות.
    אינני יודעת כיצד להביא אותו לחוש חיבה והנאה במחיצתם. הדבר גורם לי תסכול רב שכן אינני יכולה לבלות בהנאה עם הורי ועם בני.

לקביעת תור
    סגירה
    קשר עם סבא וסבתא

הוספת תגובה

• לא להתרגש

ליאת גרוס
    30/03/2009

מיכל שלום
    בנך מקנא וזה הגיוני מאד. עד לאחרונה היה מלך ופתאום לא עוד. זו חוויה לא קלה עבורו. אצל ילדים רבים במצב כזה מתעורר גם כעס. לכעוס על אמא ואבא זה מאד מפחיד ומאיים לילד בגיל כזה. (יש פחד שאם אכעס על הורי אפגע בהם באופן הרסני). על סבא וסבתא פחות מאיים לכעוס ולכן הוא מרשה לעצמו. זה בסדר שהכעס מקבל ביטוי ולא צריך להיבהל. חשוב שהילד ירגיש שמבינים שהוא כועס ונותנים לו לגיטימציה לכך, יחד עם זאת חשוב שידע שאוהבים אותו וכש ירצה בחברתם הם שלו.
    כשהאחות נולדה הוא התנהג ככה וזה עבר לו בהדרגה. כדאי לבדוק מה גרם לו להרגע אז ולנסות לשחזר את זה. כמו כן כדאי לנסות להבין מה יצר את ההחרפה המחודשת.
    הילדה בת החצי שנה פחות זקוקה לסבא וסבתא מאשר הבן הגדול. רצוי לנסות לספק לו זמן איכות איתם ללא נוכחותה של אחותו. להציע לו לבלות עם סבא וסבתא בטיול של גדולים (בלי האחות) אם אין ברירה והאחות נוכחת כדאי בכל זאת להגדיר חצי שעה בהם הם רק שלו.
    מצד שני - חשוב מאד לא לתת לו יותר מידי כוח. הוא לא קובע אם הולכים לסבתא או לא, הוא לא מחליט מתי יבואו או ילכו וכו. מותר לו לכעוס או לא לא לענות אבל פה זה נגמר. אם ירגיש שמצליח להשפיע, ימשיך. רצוי להמשיך ולהתנהג כרגיל ולאמר לו שכשיעבור לו הכעס הוא מוזמן להצטרף.
    מקווה שקיבלת כיוון. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 4 שרוצה להתחתן עם... אבא
    גלית
    30/03/2009

הי,

שאלה לגבי ילד בן ארבע במשפחה שהצהיר שהוא רוצה להתחתן עם אביו. לנו הדבר נראה מוזר שכן ידוע שבגיל זה הילדים "סובלים" מתסביך אדיפוס הגורם להם לרצות להתחתן דווקא עם האם..
    אציין שבמשפחה זו לאב תפקיד דומיננטי בגידול הילדים, וכן כי נראה לנו שהוא מצוי בכעין יחסי "זוגיות" עם ילדיו, דהיינו חולק את חייו , חוויותיו, רגשותיו, יותר איתם מאשר עם אשתו.
    האם יש במשפט זה כדי להדאיג?

הוספת תגובה

• לגלית

ליאת גרוס
    31/03/2009

גלית שלום
    העובדה כי ילד בן 4 אמר שרוצה להתחתן עם אביו אינה מדאיגה ואינה רומזת על נטיות יוצאות דופן. בגיל זה אין הבנה של משמעות הנישואים או הזוגיות . כנראה כי ילד אוהב את אביו ומעוניין בחברתו, בהזדמנות אחרת יכול לאמר כי רוצה להתחתן עם אמא או סבא ויש לקבל זאת כמחמאה בלבד.
    עם זאת, מדאיג באמת המשפט שכתבת לגבי העובדה כי האב חולק את חייו עם ילדיו יותר מאשר עם אשתו. על מנת לגדל ילד בריא בנפשו רצוי שתהיה הבחנה ברורה בין יחידת ההורים ליחידת הילדים. הורה הוא הורה . ילד לא אמור לספק תחליף לזוגיות ואינטימיות בין מבוגרים. אם הדבר כך, אפילו במעט, רצוי לפנות להדרכת הורים מסודרת בנושא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ליאת!

גלית
    31/03/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדי בן השמונה מטריד בנות בכיתה
    נבו
    30/03/2009

שלום רב, אני ואשתי גרושים וגרים בערים שונות. הילדים(2+חייל) גרים עם גרושתי ואני פוגש את הילדים לפחות פעמיים במהלך השבוע (לילה אחד הם ישנים אצלי) ובכל סוף שבוע שני.
    לאחרונה החל הבן הקטן בן 8 עם בעיות משמעת בבית הספר.
    בעיות ההתנהגות שלו החלו בהפרעה במהלך השעור ובפטפטת ןלאחרונה הציק לילדה בכיתה עם מכתב שלכאורה נכתב ע"י אחד הילדים האחרים בכיתה ובו כתב שהוא מעוניין בילדה תוך כדי שימוש במילים בוטות וגסות. השבוע התרחש מקרה נוסף שעדיין לא ברורוים לנו (לי ולאמו) פרטיו המדוייקים (עד שתתואם לנו פגישה עם יועצת בית הספר).להבנתנו ולדברי היועצת בנינו בן ה 8 נגע באיבר מינה של אחת הילדות.
    איך עלינו לנהוג בהחה שזה רוח הדברים שקרו, מעבר לשיחה שנקיים שנינו(אני ואמו)עם הילד.
    האם עלינו גם להעניש? להטיל עליו מגבלות כאלו או אחרות? מיותר לציין שערכנו איתו שיחה לאחר המקרה הקודם ובין היתר בני הוזהר שייענש אם יחזור על התנהגות לא ראויה

תודה מראש נבו

הוספת תגובה

• מטריד בנות בכיתה

ליאת גרוס
    02/04/2009

שלום נבו.
    העובדה כי בנך בן ה8 עסוק בתכנים מיניים שאינם אופיניים לגילו מעוררת דאגה. כנראה נחשף לחומר מיני שאינו מותאם לגילו. הילד חש מוצף מכיוון שאינו יודע להתמודד עם ה"מידע" החדש שרכש ולכן הוא מבטא אותו בדרכים לא מותאמות. ראשית צריך להפסיק את החשיפה לתכנים אלו.
    בדר"כ האשם הוא באינטנט. תבדוק טוב מה קורה שם ותאסור עליו (וגם תבדוק ותעקוב בהמשך) להיכנס לאתרים העוסקים במין. אולי נחשף לסרט כחול ? אולי ראה את אחיו עם חברה שלו מתמזמזים בסלון ? אולי בבית של חבר ? תברר ותעצור את זה !!!
    בנוסף, כדאי להסביר כי התחום המיני אינו מתאים לילדים בגילו כי יש דברים שעדייו קשה לו להבין. להסביר שזה חייב להיות נעים לכל הצדדים ושמה שהוא עושה זה אסור באופן חד משמעי. כן להעניש. חשוב שיבין כי התנהגותו הייתה לא נכונה וכי יש מחיר, ולהגיד כי אם הדבר יקרה שוב העונש יהיה חמור יותר. במקביל (ולא במקום) אפשר לשוחח איתו כדי לבדוק אם הוא איננו במצוקה.
    אשמח לענות על שאלות נוספות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד שנושך את עצמו ביד
    אור
    30/03/2009

בני הבכור בן ה- 3.5, ואחותו הקטנה בת 1.5. אני חושבת שניתן להגיד על הבן שהוא ילד מרצה. חשוב לו לעשות דברים בצורה טובה וקשה לו אם מעירים לו. אחותו הקטנה לפעמים מנסה להרביץ לו והוא לא יודע איך להתמודד איתה. בחודשים האחרונים הוא סיגל לעצמו דפוס תגובה מיוחד, כשהוא כועס עליה או רב עם ילד מהגן הוא מכניס את היד שלו לפה ונושך אותה (כך הוא מוציא את תסכוליו), הוא לא גורם לעצמו פגיעה, אבל ניכר שהוא מפנים כלפי עצמו את כעסיו. הסברתי לו שהוא שאם היא מרביצה לו הוא יכול לדחוף אותה,כדי להגן על עצמו וגם בגן הסבירו לו שאפשר להחזיר. כמו כן הסברתי לו שאם הוא כועס שלא ינשך את היד שלו, בכל זאת הוא ממשיך אם דפוס התנהגות זו. אני ממשיכה להעיר לו על נשיכת היד, האם זה בסדר? האם אני צריכה להתעלם מזה? מדובר בילד מאוד רגיש.

לקביעת תור
    סגירה
    ילד שנושך את עצמו ביד

הוספת תגובה

• התמודדות עם תסכול

נעמה סבג שמש
    01/04/2009

שלום אור,

מאד חשוב לתת לילד להוציא את כעסו, אבל אפשר וצריך להציע לו דרכים חלופיות לעשות כך.

לנשוך כרית, להכות בספה וכו'.
    ילד צריך לדעת שמותר להרגיש כל רגש אבל אסור להתנהג כל התנהגות. עזרי לו להבין מה הוא מרגיש, מה הוא חווה, תארי לו את רגשותיו , שקפי לו את חוויותיו , וכך כשיהיה שם לתחושותיו, אותו כולם מכירים הוא יוכל להתמודד טוב יותר.

בהצלחה!

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מהתקהלות
    מירית
    30/03/2009

הבת שלי בכיתה א ושמתי לב שבמצבים של התקהלות היא ניצמדת אלי ופוחדת שאני אעזוב אותה לדוגמה היום ארגנו ליל סדר בבית הספר וכל המגרש היה מסודר בשולחנות וכסאות הרגשתי שהיא נבהלה וגם כשהמורה ניגשה אליה היא לא רצתה לעזוב אותי , גם בפורים כשהיא ראתה את כל הילדים מחופשים היא ניצמדה אלי. איך אפשר לעזור לילדה להתגבר על הפחד? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    פחד מהתקהלות

הוספת תגובה

• פחד?

נעמה סבג שמש
    01/04/2009

שלום מירית,

חשוב לדעת את הרקע. האם מדובר מפחד מזרים או שמא מדובר בפחד שאת תעזבי ותלכי? האם זה בכלל פחד או זה אי רצון להיות כחלק מהמון?
    מתי זה התחיל?
    האם זה קשור לתחילתה של כיתה א' או שעברתם איזה שינוי מהותי או מעבר בתק' האחרונה?

מקדי לעצמך את סיבת הפחד כדי שיהיה אפשרי להתקדם.

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבא של ילדיי נכנס לכלא
    איילת
    29/03/2009

שלום, אני גרושה עם ילד בן 15 וילדה בת 9.5 אנחנו משפחה יציבה ונורמלית ומעולם לא היינו חשופים לסטיואציה קשה כזאת. אביהם של ילדיי נכנס לכלא לחצי שנה על נסיעה ללא רישיון. הילדים עוברים משבר מאוד גדול. הבת שלי בוכה ואומרת דברים קשים ומטרידים מאוד כמו שאין לה טעם לחיים. אני מודאגת מאוד.יש להם קשר טלפוני יומיומי איתו ואף מבקרים אותו מידי פעם. כיצד אני יכולה לעזור להם? והאם את ממליצה על טיפול פסיכולוגי?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    אבא של ילדיי נכנס לכלא

הוספת תגובה

• אבא של ילדיי נכנס לכלא

נעמה סבג שמש
    01/04/2009

היי איילת,
    כן, אם הילדה מגיבה בצורה כזו עדיף שתיפגש עם פסיכולוג.

היא בטח רואה איך המצב משפיע על הבית ובטח גם עלייך ולוקחת הכל על כתפיה.

הייתי עוזרת לה תוך הרגעה והכוונה שמדובר במצב זמני, ומחפשת רעיונות יצירתיים לשמירת הקשר ביניהם.

מקווה שעברו זאת מהר ובקלות יחסית,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה וחג שמח

איילת
    01/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרידה לרגל נסיעת עבודה
    לילך
    29/03/2009

שלום,
    בעלי יאלץ בקיץ לעבוד בחו"ל, הוא יסע 3 פעמים לתקופות של שבועיים כשבינהם שבוע בארץ, הבת שלנו תהיה בת 10 חודשים, איך זה ישפיע עליה? האם יש דרך להקל עליה?

לקביעת תור
    סגירה
    פרידה לרגל נסיעת עבודה

הוספת תגובה

• לילך - אל דאגה

ליאת גרוס
    30/03/2009

שלום לילך. ילדה בת עשרה חודשים עדיין אינה מבינה משמעות של פרידה ממושכת. במידה ואביה אינו הדמות המטפלת המרכזית בחייה, אנני מאמינה כי ההשלכות עליה יהיו משמעותיות. אם זאת, יתכן כי לך לא יהיה קל להתמודד עם ילדה בגיל זה לבדך. במידה ואת תהיי עייפה, עצבנית, או לחוצה הדבר עלול להשפיע על ילדתך באופן שלילי. הצעתי לך היא לא לדאוג מההשפעה של הנסיעה על הבת, היא לא תיפגע ! דאגי שתהיה לך עזרה מקרוב משפחה או חברה טובה. ותעשו חיים בשבוע שהוא חוזר... בהצלחה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן לפני הגן
    נועה
    29/03/2009

בחודש וחצי האחרונים בתי בת ה-6 מתלוננת על כאבי בטן רגע לפני ההליכה לגן, היא נכנסת לזה ובצורה מאוד קורעת לב לא רוצה ללכת לגן. בבירורים עם הגננות, התפקוד שלה בגן מבחינה חברתית, השתתפות ועשיה הכל בסדר. גם בשיחות שלי עם בתי, נראה שאין דברים בגו. הדבר היחיד שהיה חסר בתקופה זו הוא זמן איתי והגננת הקבועה שהיתה חולה כל הזמן הזה.
    בתי מאוד בוגרת לגילה ומאוד אינטיליגנטית ומניפולטיבית ויודעת לנגן על הלב בצורה שלא תאמן. מצד שני אי אפשר כל יומיים להישאר בבית.
    בשבוע שעבר הגננת הקבועה חזרה וגם התחלתי להקצות לה יותר זמן איתי, בבקרים להיות איתה מספר דקות בגן להתארגנות ולזרום איתה יותר. זה עוזר, אך השאלה הגדולה היא כיצד להתמודד איתה בבקרים של כאבי הבטן. אני מבקשת ממנה שתעשה מה שהיא יכולה ומיידעת את הגננת. הבוקר זה גבל בהיסטריה וככל שהיא נכנסת לזה יותר כואב לה גם הגרון וגם הפצע ברגל וכו'.

מה עושים? להישאר בבית? לקחת לגן? ואם כן איך להיפרד?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי בטן לפני הגן

הוספת תגובה

• לנוע

ד''ר דוד וילנסקי
    30/03/2009

נראה לי שאת פועלת נכון. לתת לה יותר זמן בבוקר בפרידה ולבקש בהגננת הקבועה לתת לה תשומת לב בזמן הפרידה. בכל זאת הייתיבודקת עם הגננת שחזרה עכשו שלא קורה שום דבר יוצא דופן במהלך הבוקר. הייתי אומרת לילדה שאת מבינה שכואבת לה ולפעמים כאבים בגוף גם קשורים לדאגות ואם משהוא מדאיג אותה היא יכולה לספר לך. דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים לילדה בת 5
    שרון
    29/03/2009

אכן פניתי לרופא שלי אך לצערי לא היה לי שם להמליץ עליו והוא הפנה אותי לספר של הקופה.

לתומי חשבתי כי אתם אנשי מקצוע בתחום, תוכלו להמליץ על איש מקצוע טוב , שמקבל דרך הקופה לאנשים שידם אינה משגת טיפול פרטי.

צר לי שהטרדתי אתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים לילדה בת 5

הוספת תגובה

• לשרןן

ד''ר דוד וילנסקי
    30/03/2009

אולי תכתבי בכותרת "פסיכולג פרטי באיזור ..." ואז אולי אחת מהצוות שמכיר את האיזור תענה לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוננות אצל ילדים
    אפרת
    29/03/2009

שלום,
    בתי בת 3.5.
    לאחרונה היא נוגעת באיבר מינה.
    הבנתי מהגננת שזה קורה גם בגן.
    דיברתי איתה על כך:
    שאלתי אותה מדוע היא נוגעת והיא ענתה שזה נעים לה.
    הסברתי לה שזה בסדר לגעת אבל שרק לה מותר לגעת ולאף אחד אחר אסור ורק בחדר שלה ורק במיטה שלה ורק שהיא לבד.

למרות זאת היא ממשיכה לגעת באיבר מינה בגן (בעבר זה היה בשעת ריכוז לאחר שיחות איתה זה קורה רק שהיא הולכת לישון בגן).
    לפעמים היא רואה טלויזיה במיטתי ואז גם היא נוגעת.
    האם להמשיך לדבר איתה על כך?
    האם השלב של הגילוי העצמי עובר בגיל זה? מתי?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אוננות אצל ילדים

הוספת תגובה

• אוננות ילדית

זהורית אסולין שמחון
    29/03/2009

זוהי התנהגות טבעית והיא אכן נעלמת לקראת גיל 5-6 , מה שחשוב הוא הדגשים שאת נתת להדגיש את השמירה על גופה, וכן את הפרטיות שצריכה להתלוות בארוע כזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה בת שנתיים וחצי
    שיר-רז
    28/03/2009

שלום רב לפניי כ4 חודשים עברתי לידה קשה שבמהלכה הגעתי לטיפול נמרץ בבית נישארה ילדתי בת ה שנתיים וחצי לאחר כול המקרה אני ובעלי הבחנו שינויי בהיתנהגות שלה היא מרבה לצעוק בוכה המון מסרבת הרבה פעמים לישון היה לה נאוד קשה שאמא ואבא לא היו איתה במשך 10 ימים וגם היא ברבה לחקות אותי למשל הרבה פעמים הייתי אומרת אייה או כואב לי ועכשיו על כול דבר קטן היא אומרת כואב לי בדרך כלל לקבלת תשומת לב הגננת בגן מספרת שמאז הטראומה המישפחתית שעברנו הילדה הישתנתה וקשה לי מאוד מה עליינו לעשות??? והאים יש טיפול בגיל כזה קטן???

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה בת שנתיים וחצי

הוספת תגובה

• טיפול לפעוטה

זהורית אסולין שמחון
    29/03/2009

בגיל הזה הטיפול הנהוג הוא טיפול משפחתי או הדרכת הורים על כן אם את חושבת שביתך מגיבה לארוע את יכולה גם להמשיג זאת עבורה להגיד לה שבטח היה לה קשה שאמא ואבא נעלמו פתאום והיא לא ידעה מה קרה והיא נבהלה וכולי. תוכלי ללכת להתייעצות עם פסיכולוג ילידם על מנת לקבל את חוות דעתו בנושא האם יש צורך בטיפול או בהדרכת הורים בלבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה