פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שינה והפרדת תאומים בחדרים
    מיכל
    24/03/2009

שלום, יש לי תאומים בן ובת בני שנתיים וחצי. כל ערב זמן השינה הוא סאגה שלא נגמרת והם נרדמים לקראת 10:30 כאשר הם נכנסים למיטה ב 8:30. הבעיה היא שהם כל הזמן מפרים אחד את השני, אם זה שהם משחקים עם משהו (אין בחדר צעצועים - לדוגמא - ריקון מגירת הגרביים...), רבים, שרים, מדברים ועוד ועוד , עד שאחד נרדם בד"כ בעזרתי ואז השני נרדם כמה דקות אחריו ממש בקלות לבד. תמיד יש צעקות שלי ועונשים כיון שהם משתוללים....(אני הרבה לבד בשעות האלה ...בעלי עובד..) נורא קשה לי להחזיר לחדר כל פעם שהם קמים, כי עד שאני משכיבה אחד השני כבר רץ לסלון וחוזר חלילה. כל פעם שאני מנסה את זה אני נופלת מהרגליים אחרי 10 פעמים כאלו. ועכשיו לשאלה, יש לי אפשרות להפריד את החדרים שלהם וכל אחד ישן בחדר שלו, האם כדאי? מה הנזק בזה? אני בטוחה שזה לא יפתור לגמרי את הבעיה אבל אולי יקצר את משך ההרדמה.... הם ביחד בגן ואח"כ בבית - כלומר לא חסר להם זמן של ביחד, והם חברים טובים ומשחקים ביחד יפה מאוד. אני כבר ממש נואשת - חסר לי מאוד הזמן שלי בערב....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינה ותאומים

נעמה סבג שמש
    24/03/2009

היי מיכל,

כשאת שואלת "האם כדאי?" למה את מתכוונת?
    אין בעיה עם הפרדת החדרים אם את רוצה בכך וחושבת שזה יקל עלייך.
    זה לא פשוט להתמודד עם שניים במקביל כאשר את לבד. זה גם יכול להוות פתרון.
    פתרון נוסף הוא שיהיו שבועיים בהם תהיה לך עזרה ותוכלו להקנות הרגלי שינה נאותים לילדים, כך שכבר לא תזדקקי לעזרה.

בהצלחה!

נעמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד רגיש מאוד
    לילך
    24/03/2009

שלום רב בני בן 4 והוא ילד מאוד רגיש, גם הגננת אמרה לי שהוא מאוד מאוד רגיש, למשל אם מישהו אומר לו בגן שלא לשחק עימו הוא מיד הולך ונעלב או אם ילד אחד אומר לילד שני שהוא לא חבר שלו מיד בני ניגש ושואל האם אלי התכוונת? או כשמגיעים לגן הוא אומר שאף אחד לא אוהב אותו ואין לו חברים והנ"ל אינו נכון בני מוזמן לעיתים קרובות לילדים וכולם רוצים לבוא אליו ואף הגננת אמרה שזה לא נכון. כיצד אוכל לחזק אותו ולהסביר שזה לא נכון, באילו כלים עלי להשתמש על מנת לעזור לו ? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ילד רגיש מאוד

הוספת תגובה

• לתת מקום לרגש.

נעמה סבג שמש
    24/03/2009

היי לילך,

אנימבינה ממך שעיקר הבעיה היא בתחושה ולא בפועל. אם כך,
    ההסבר שלך לא צריך להיות מילולי אלא כתגובה למצבים ביומיום.
    כאשר הילד מביע את רגשותיו, גם אם בעינייך אינם נכונים, אל תשללי. שקפי לו את רגשותיו. הסבירי לו את דבריו. תאמרי גם שזה לא נעים שאין לך חברים. פשוט שקפי. בצורה בה נראה שאנו מבינים את החוויה שלו וניתן לה שם, יהיה לו קל יותר להסביר למה הוא מרגיש כך. זו גם שאלה שבסדר לשאול, בלי ללחןץ. לאט לאט הוא יוכל להסביר לך שאין זה כך.

כל פעם שמגיע אליו חבר, שקפי את המצב. הבהירי: לילד שחבר רוצה לבוא אליו הביתה אנחנו קוראים ילד חברותי, ילד אהוב בקרב חבריו.
    פשוט להגדיר את האירועים תחת מושג ולחזור עליהם.

בברכה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 7 מתמרד
    דליה
    23/03/2009

שלום, בני בן ה 7 לומד בכיתה א. הוא ילד חברותי ונבון מצליח בלימודיו. הוא אח טוב (בדר"כ) ומאד יצירתי. אך כשזה מגיע לדברים שאנו דורשים ממנו לעשות שאינם בתוכניות שלו הוא לא מקשיב. ענינים רבים ( סידור משחקים, שעורי בית, אפילו התארגנות בבקר) ואפילו פעוטים מכך כמו זריקת עטיפה לפח, מגיעים לידי כעסים וצעקות ( והוא בעצמו מעיר לנו על כך שאנחנו כל הזמן צועקים עליו ). הוא מתמרד לא מקשיב ואומר את הדברים הגרועים ביותר שהוא יכול להעלות על דעתו. לפעמים בעקבות עונש ( להשאר בחדר) הוא נכנס למצב בו הוא נהיה כאילו אחר ועושה הכל הכל כדי להרגיז ולא להקשיב וקשה מאד מאד להוציא אותו מזה. אנו ממש מתוסכלים ומרגישים שאינטראקציה זו הורסת כל כך הרבה. אנא עצתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    בן 7 מתמרד

הוספת תגובה

• סמכות הורית וגבולות

נעמה סבג שמש
    24/03/2009

דליה היי,

האם זה היה כך מאז ומתמיד?

נשמע שלא ברורה פה הסמכות ההורית ואין פה גבולות ברורים.
    הייתי מתחילה בכתיבת חוקה משפחתית משותפת, שאותה כותבים כולם יחד. בחוקה הייתי מכניסה דברים שהם חוקי בית ברורים. ונותנת לו אפשרות לשאת ולתת רק על מה שפחות קריטי עבורנו.

הילד חייב להבין שההורים הם אלה המכתיבים את החוקים בבית. משפחה היא לא דמוקרטיה.

בהצלחה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התחלת גמילה מטיטולים
    מרב
    23/03/2009

שלום רב, אני אמא לילד בן 3 וחודשיים. הילד מאוד מפותח מבחינה ורבלית, בוגר,עצמאי וחברותי. עם זאת, הוא בכלל לא מוכן לשמוע על גמילה מטיטולים. המטפלות במעון אומרות לי :"אל תדאגי, כשהוא יחליט הוא ייגמל תוך יום אחד", אבל האמת שכבר די נמאס לי לחכות. זאת ועוד, גם כשהוא עושה קקי, הוא לא אומר לנו להחליף לו ומתרגז אם שואלים אותו. מה עושים? איך מתחילים הליך גמילה בצורה יעילה ונעימה?(יש לנו תינוק נוסף בן שנה ושלושה חודשים, והם חברים טובים ברוך ה'). תודה מרב

לקביעת תור
    סגירה
    התחלת גמילה מטיטולים

הוספת תגובה

• גמילה

נעמה סבג שמש
    24/03/2009

היי מרב,

בדר"כ זה נכון להתחיל תהליך כזה כאשר הילד מוכן, כי כשהוא ירצה זה יילך בקלות.

אם את רוצה לדחוף ולעודד, הציעי לו ללכת יחד לקנות תחתונים יפים, ישבנון שהוא יבחר. קני קלטות הקריאי סיפורים והכיני אותו לשם.
    אם יש ילד נוסף שאולי נגמל בו זמן זה יכול להקל כי הם מחקים מאד זה את זה.
    חשוב הוא ירצה להתחיל כי בכוח זה לא יילך.
    אל תשכנעי בדרך ישירה ומילולית אלא רק בדכים העקיפות. חשוב לא ליצור אנטי.

בברכה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענינים חברתיים
    גל
    23/03/2009

שלום, בתי ילדה נבונה ושמחה, תמיד הסתדרה מבחינה חברתית ואף הובילה. מאז עלייתה לכיתה א' יש קשיים בשל שנוי המרקם החברתי בכיתה מול הגן. אנחנו תומכים בה דרך הזמנת חברות אחה"צ ועידוד יצירת מפגשים אבל יש סימפטום שמטריד אותנו: היא נוטה לספר בבכי כמה כולם בכיתה לא בסדר איתה "הם רצים מהר ואני לא מצליחה להצטרף למשחק" "היא לא משתפת רק אותי" "היא מדברת אלי לא יפה" וכ"ו... מעין מוקד שליטה חיצוני. מתצפית עליה ועל החברות, אני יודעת שהיא לא טומנת ידה בצלחת וגם היא לפעמים לא נעימה לחברה או מעליבה. עדיין, כשהיא מולנו מתייפחת וטוענת "כמה העליבו אותי", הלב נשבר... איך עוזרים לה ? גם לתמוך וגם לקחת אחריות על התנהגותה. אשמח לעצתכם

לקביעת תור
    סגירה
    ענינים חברתיים

הוספת תגובה

• כישורים חברתיים

נעמה סבג שמש
    24/03/2009

היי עדי,
    כמו שאמרת- לתת מקום לרגשותיה, אך גם לתמוך. כלומר: להקשיב לדבריה, לשקף לה את מה שהיא מרגישה. לא לחקור ולשאול שאלות רבות על הסיטואציה אלא לזרוק אליה את הכדור לברר איתה מה צריך היה לעשות. מה הילדה האחרת היתה צריכה לומר לה. שהיא תתן את הפתרונות.

כמו כן, תנחי אותה כשהמצבים באמת קורים, וגם כשהיא מתנהגת בצורה לא חברותית. ברגע האמת תעירי את תשומת ליבה ותשאלי את דעתה.

כישורים חברתיים ניתן ללמד גם ע"י משחק , ציור ודוגמא אישית.

בברכה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה
    חיים
    23/03/2009

איך אפשר לספר לארבעת ילדיי מגיל 11 ועד גיל שנתיים שאבא שלהם הולך לכלא לזמן ארוך

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחופה

הוספת תגובה

• לאמא

ד''ר דוד וילנסקי
    23/03/2009

קשה להתיחס בלי לדעת מה הנסיבות. אני מניח שיש לך קשר עם עובדת סוציאלית שיכולה ליעץ לך. נדמה לי שבכל לשכת רווחה יש מישהוא שאחראי לנושא של משפחות של אסירים ואת יכולה לפנות אליהם. ברור שצריך להתייד צריך להתיילסחס לכל ילד לפי רמת ההבנה שלו. באופן כללי רצוי לא לשקר אבל לא תמיד צריך לספר את הכל. דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כישורים חברתיים
    עינת
    23/03/2009

אנו מתגוררים באיזור רחובות ומחפשים מטפל/ת בקבוצה להקניית כישורים חברתיים לביתנו בת ה-10 אשמח אם תוכלו להמליץ לי על משהו

לקביעת תור
    סגירה
    כישורים חברתיים

הוספת תגובה

• כישורים חברתיים

נעמה סבג שמש
    24/03/2009

איני מכירה מטפל קבוצתי בנושא. נסי ליצור קשר טלפוני עם הפסיכו' בפורום. אולי יידעו.
    אני יכולה להפנות בנושאים של הדרכת הורים בהקשר זה.

בברכה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נימוסים
    אוראל
    23/03/2009

היי לכם ילדתי הגדולה לומדת שיעורים פרטיים אצל מורה מהיישוב. כל פעם שאני מגיעה לאסוף אותה עם 2 ילדיי האחרים (3,6) הם מבקשים ו/או נגשים לצנצנת הסוכריות לעיתים לוקחים ללא רשות ולעיתים בוהים בה בערגה. למותר לציין שיש להם המון ממתקים בבית מכל הסוגים והמינים, רופא השיניים כמובן חוגג בעניין. למרות ניסיונותי ללמדם התאפקות לא הצלחתי. האם למישהו יש עצה, כי כבר מאוד מאוד לא נעימה לי דרך ההתנהגות שלהם. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    נימוסים

הוספת תגובה

• לאופירה

ד''ר דוד וילנסקי
    23/03/2009

נראה לי די טבעי שהם ירצו מה שהגדולה מקבלת. אם לא נעים לך כלפי המורה אולי תציעי לה שהיא תתן את הצופר לגדולה לפני שאתם מגיעים ואז להסיר את הצנצנת - לא לתת מיכשול לפני אוור. דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת חדשה למשפחה
    שלומית טילן
    23/03/2009

שלום רב, אנחנו הורים לשלושה ילדים 6 ,3, ושלושה חודשים. האמצעי שלנו(הסנדביץ) ילד מדהים וחכם ,בגן הוא נופת הצופים אין לו שום בעיות של קשב וריכוז לדברי הגננות וגם בבית רואים זאת,אבל כשהוא חוזר מהגן (יום מלא עד ארבע) הוא מתהפך: הרוגע והנעימות נעלמים הבית נעשה רועש בתוספת גם של הבת הגדולה כמובן. הבן לא מקשיב לי רק בפעם הרביעית או החמישית במקרה הטוב .משתולל, רץ בבית ומציק כאילו אין מחר במיוחד לאחות החדשה שהצטרפה למשפחה ברור לי שהתוספת החדשה לא מקובלת עליו קשה לו אם זה הוא מתוסכל מדבר לא יפה ומרביץ חשוב שוב לציין שבגן זה לא קורה בגן הוא ילד אחר לגמרי.אני נמצאת עם ילדי הרבה שע' לבד (בעלי עצמאי) אני סופגת הכל קשה לי ואני עייפה גם נפשית שלא לדבר על הפיזית.אני מדברת איתו הרבה נכון שזנון איכות איתו הרבה אין לי, עונשים כמו להכנס לחדר שלו ולא לצאת לא מועילים הוא יוצא ואני מחזירה כמה פעמים.ומה גם כשאורחים באים אלינו לא נעים להם וגם לנו. מה עושים? איך מתמודדים?אני באמת מדברת ממצוקה אנא עזרו לנו.

לקביעת תור
    סגירה
    תוספת חדשה למשפחה

הוספת תגובה

• לשלומית

ד''ר דוד וילנסקי
    23/03/2009

אני מבין שקשה לך וקשה לבן. במידה שאת יכולה לקחת עזרה הייתי מציע לקחת מישהיא לשמור על התיניק במשך שעה אחרי הצהריים כדי שתוכלי לצאת אם הבן שלוש להיות לבד איתה וגם לתת לו הזדמנות לשחק בחוץ ולפרוק את אנרגיה קצת. הייתי גם מדבר איתו על רגשותיו קלפי התינוק ולספר לו שלפעמים קשה שיש תינוק חדש בבית. דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 5 לא מוכנה להירדם לבד
    אתי
    23/03/2009

שלום, לפני כשנה וחצי עברנו דירה לשכונה חדשה ומאז אני מרדימה את ביתי בכול ערב(שוכבת לידה עד שהיא נרדמת ) כמובן שזה סיוט מתמשך ואני לא יודעת איך להפסיק זאת. בכול פעם שאני מדברת איתה על זה היא מיד נכנסת למין התגוננות ואומרת שהיא מפחדת להירדם לבד,שקשה לה בוכה וכו... אני ממש לא יודעת איך לגמול אותה?? איך לעשות זאת ??? אני זקוקה לייעוץ כדי שזה יעבור הכי קל ומהר.... תודה מראש אתי ו

הוספת תגובה

• לאתי

ד''ר דוד וילנסקי
    23/03/2009

אני מציע להוריד נוכחות בהדרגה. לא להשכיב אותו עד שהיא מסוגלת להרדם מבחינת העייפות - לא יותר מדי ולא פחות מדי. אז הייתי יושבת על יד המיטה ולהחזיק לה את היד עד שהיא נרדמת. ( ולא לעשות נסיונות להוריד את היד קודם. אחרי שבוע או שבועיים שזה הולך טוב, אז רק לשבת על ידה בלי להחזיק לה את היד. אחרי שזה הולך טוב להרחיק את הכיסה מהמיטה וכו... דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצילו אותנו בבקשה הורים אובדי עצות
    אילנה
    22/03/2009

שלום, יש לנו 2 ילדים הגדול בן 6 והקטן בן 4 שניהם נמצאים במסגרת גן עירייה.בחודשיים האחרונים אפשר לומר שהילד בן ה-6 גורם להרבה תהפוכות בבית והרבה מאוד זעם.אני ובעלי מרגישים שאנחנו מתחילים להפסיד אותו גם מזה שאולי יש בעיה שאנחנו לא הצלחנו לגלות וגם הוא הפך להיות ילד מאוד מאוד מריר.(זה נשמע מאוד מפוצץ אבל הלו הם התחושות שמלוות את ביתנו בחודש האחרון. הוא יכול להתפרץ תוך מאית השניה ודרגות שאי אפשר לתאר,בגן הגננת גם מתלוננת המון על ההתנהגות שלו,נסינו טבלאות ניסנו מדבקות ,עונשים,ניסנו כול דבר שהיה בראשנו לנסות והתרסקנו...אני מרגישה רע ואנחנו לא נהנים מהזמן שיש לנו יחד,התיעצנו עם הגננת והיא גם ניסתה מס' דברים בגן שעזרו (רק בזמן הגן) ליום אחד והוא חוזר מהר מאוד לסורו. אנחנו ממש רוצים לעזור לו ומשום מה לא מוצאים את הדרך. רק לידע כללי על הילד, הוא מבריק(לא בגלל שאני אמא שלו) הגננת אומרת שהוא מאוד מפותח רגשית , יש לו זיכרון אגדתי משהוא מטורף,דברים ששמע לפני שנתיים הוא יכול לעלות אותם פתאם אחד לאחד כמו ששמע אני מציינת את העובדות האלו אולי זה יעזור ... אני מכם אני ממש מודאגת לבריאותו הנפשית .... תודה מראש, ההורים המודאגים

הוספת תגובה

• מצב רגשי וגבולות

נעמה סבג שמש
    24/03/2009

היי שרית,

איני מכירה את הילד וקשה לי לומר אם ישנה בעיה רגשית וכתוצאה ממה היא נגרמה.
    אני יכולה להנחות אתכם בהתמודדות עם המצב: דווקא בשל הסיטואציה סמכותכם כהורים צריכה להיות ברורה.
    הקדישו לו זמן בנפרד מילדכם הנוסף.
    בנו חוקה משפחתית עם כללים של מותר ואסור שגם הוא יקח בהם חלק.
    השתמשו בשיטת ה 5 דקות הרגעות בחדר, יחד איתו כשכועסים.

הבהירו לו שמותר להרגיש כל רגש, אבל אסור להתנהג כל התנהגות.

בהצלחה1

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות
    קטי
    22/03/2009

שלום, אני אמא לילדה בת 3. מאז שאמא שלי עברה לגור איתנו (עלתה לארץ) הילדה מתנהגת אליה מאוד לא יפה. היא יכולה להרים יד, להגיד לה לכי מפה וכו' אני מסבירה לה שזה לא נעים לסבתא, שאנחנו לא מתנהגים ככה, אבל אין שינוי אולי אני פשוט צריכה להתעלם? מה עלי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות

הוספת תגובה

• אסרטיביות הורית, סמכות הורית

נעמה סבג שמש
    24/03/2009

היי קטי,

ההסבר שלך צריך להיות יותר תקיף וסמכותי. אם הצורה המילולית לא עובדת, יש לנקוט פעולה::
    ללכת איתה לחדר להרגע, ללמוד לבקש סליחה, ללמוד מהי התנהגות מנומסת.
    לומר בצורה חד משמעית שאצלנו בבית לא מרביצים! להחזיק לה את הידיים כשהיא עושה כך, גם אם היא בוכה. את צריכה להיות אסרטיבית יותר בתגובותייך,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל שנתיים - גמילה מחיתולים
    חגית
    22/03/2009

שלום, יש לי בן בן שנתיים, בתקופה האחרונה הוא התחיל להודיע לפני או אחרי שהוא עושה קקי אבל לא תמיד ורק כשמתחשק לו, בתקופה האחרונה התחלתי לשאול אותו בשעות שאני יודעת שהוא בדרך כלל עושה האם הוא כבר עשה... ולבקש ממנו שיגיד לי כשהוא עושה... האם אני עושה משהו נכון? או שזה יכול ליצור דווקא נזק? אשמח לקבל הדרכה בנושא... אני יודעת שעדיף לחכות לחודשים החמים, אך חשוב לי מאוד שייגמל בתקופה הקרובה מאחר ואני בהריון כרגע ורוצה שהוא יהיה גמול תקופה ארוכה לפני הלידה.... אודה להדרכה בנושא. המון תודה!!! פורום נהדר...

הוספת תגובה

• גמילה מטיטולים

נעמה סבג שמש
    24/03/2009

חגית היי,

הגמילה חייבת לבוא מהילד כדי שתהיה מהירה וקלה.
    את יכולה לדחוף לנושא ע"י קלטות וספרים מתאימים, לשאול אותו כל פעם אם הוא רוצה ללכת לשירותים, לברר איתו אם היה רוצה שתלכו לקנות יחד תחתונים וישבנון.

התקדמי איתו בקצב שלו. התחלת גמילה שלא בשלב הנכון תהיה ארוכה ומתישה וחבל.

בהצלחה!

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאבד שליטה
    nelly
    22/03/2009

שלום רב, האמת שאני לא יודעת איך להתחיל... אני ממש מתוסכלת יש לי ילדה בת 3.5 ויש לה בעיה בלהתחלק בדברים עם ילדים אחרים... היא גם נורא מפונקת ןלפעמים היא גורמת לי לאבד שליטה ואני מחטיפה לה.... בזמן האחרון אני כבר מרגישה שהיא מפחדת ממני!!!!!! היא כבר כמה פעמים מתעוררתבללילה מחלום ומבקשת שאנילא אכעס עליה וארביץ לה!!! אלוהים אני ממש מרגישה רע ואני כ"כ מתוסכלת !!!!!!!! אניממש אמא רעה! האם אני צריכה טיפול?? אשמח ליעוץ דחוף תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לאבד שליטה

הוספת תגובה

• איבוד שליטה. הכוונת הורים.

נעמה סבג שמש
    24/03/2009

נלי שלום,

את לא אמא רעה, עובדה שאת ערנית ולא מוכנה לקבל את המצב!
    את בסה"כ אמא שזקוקה להדרכה וייעוץ בגלל הרגשתך שאת מאבדת שליטה.
    בסה"כ זה טבעי שילדים מוציאים מהדעת, אך עלינו לדאוג להיות בשליטה.
    בגלל המצב שכבר הגעת אליו, הייתי ממליצה לך לפנות להדרכת הורים כדי לפתח תקשוררת בריאה ומכוננת עם ביתך.
    את מוזמנת ליצור עימי קשר טלפוני ואראה למי אוכל להפנותך.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עושים?
    יערית
    22/03/2009

לביתי הקטנה בת 3 וחצי יש התנהגות מוזרה בחודשים האחרונים היא נפגעת מכל דבר ובוכה ורצה לחדר שלה לבד בהתחלה ניסיתי לרוץ אחריה ולדבר איתה אך התדירות של כך עלתה ואני כבר לא מוצאת שזה יעיל ביום שישי האחרון היא ביקשה לשבת לידי ואני ביקשתי ממנה לזוז כיסא אחד על מנת שאוכל לשבת ליד בני התינוק ולהאכיל אותו כי הוא בכה וגם היא תשב ליידי מהצד השני היא בכתה ולא הסכימה ורצתה לשבת עליי אני מבינה שמדובר פה בצורך לתשומת לב ואני באמת משתדלת לתת לה אולי אני לא נותנת לה מספיק ? היא ילדת אמצעית מעליה אח גדול ומתחתיה תינוק בן שנה וחצי מה אוכל לעשות על מנת שלא תיפגע כ"כ ?

לקביעת תור
    סגירה
    מה עושים?

הוספת תגובה

• ילד "אמצע"

נעמה סבג שמש
    24/03/2009

היי יערית,

השתדלי להקדיש לה זמן איכות נפרד מאחיה.

ברור הבריחות לחדר הן במטרה למשוך אותך אחריה. את צריכה להצהיר בקול רם שהיא יכולה ללכת לחדרה ולהרגע, ואת פה בשבילה. תשמחי לחכות לה ולדבר איתה כשתחזור, לאחר שתרגע.
    אל תתעלמי אך גם אל תלכי אחריה.

בהצלחה!

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה