פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בדיקה
    דנה
    19/03/2009

sasasasa

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דמיון מופרז

דנה
    19/03/2009

שלום רב, יש לי ילד בן 3 שהגננת טוענת שבזמן האחרון נראה לה שהוא יותר מידי מדמיין.היא טוענת שהוא משחק יותר מידי במשחקי דמיון ושנראה לה שבמפגש הוא לא איתה אלא בפנטזיות שלו. היא אומרת שהוא אומר לה: "שהוא המלך והיא המלכה" ושהוא נמצא בארמון שהם משחקים בחוץ. הוא ילד מאוד חברותי שאוהב לשחק המון במשחקי "בכאילו",ולשיר ולעשות משחק(לחקות אנשים).הוא אוהב לגשת לדבר עם אנשים,גם שהוא לא מכיר. הוא מאוד אוהב את הגננת ודי צמוד אליה בגן,למרות שהוא מסתדר גם בלעדיה. בבית הוא יותר קשור אלי. ולפעמים אומר "רק אמא תביא לי" וכאלה.חוץ מזה,הגננת טוענת שהוא ילד חכם וקולט הכל. חוץ מעבודות שהוא לא ממש אוהב לעשות. הגננת טוענת שאנחנו צריכים לעשות לו איבחון. אני לא ממש יודעת אם זאת בעיה,דמיון מופרז. אשמח להכוונה,האם נראה שיש בעיה? והאם לפנות לייעוץ. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמיון מופרז

נעמה סבג שמש
    24/03/2009

דנה שלום,

קודם כל, אני מצטערת שעד כה לא קיבלת מענה.

גם בעיניי דמיון מופרז בגיל זה אינו בעייתי.

אם הגננת היא בעלת וותק ונסיון לא הייתי מתעלמת מנסיונה. אם אכן כך, הייתי מבקשת את חוות הדעת של הפסיכולוגית של הגן, הצופה בהם בשעת מעשה.

בברכה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה! לא עבד לי בפעם הראשונה.

דנה
    19/03/2009

עשיתי בדיקה,כי לא עבד לי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה למאמר
    אורית
    19/03/2009

ענת, המאמר אכן תורם רבות להתמודדות עם ילד בגיל מבוגר יותר. מה עושים כאשר הילד אינו מבין עדיין את השפה? כאשר הוא עצמו עוד נחשב לתינוק...

לקביעת תור
    סגירה
    תגובה למאמר

הוספת תגובה

• אורית

נעמה סבג שמש
    20/03/2009

היי,
    עם ילד בכל גיל, גם בן יומו, רצוי להסביר, להבהיר ולשתף. זהו ערך עליון. גם אם אין הבנה אמיתית לתוכן ישנה הבנה לגישה, להתייחסות ולטון.

ילדך יהיה גדול יותר עד הלידה ולכן תהיה השפעה לחלק מהעצות.

שדרי בטחון לילד, אמונה בדרכך, חלקי את תשומת הלב, דאגי לזמן איכות מופרד, והכי חשוב- תנשמי עמוק!

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכנת תינוק להגעת תינוק נוסף
    אורית
    19/03/2009

ילדי (תינוקי) בן תשעה חודשים וחצי. אני הרה ואמורה ללדת בעוד ארבעה חודשים בע"ה. האם וכיצד ניתן להכין פעוט בגיל זה להגעת תינוק נוסף? כיצד מתמודדים איתו לאחר הלידה? (אציין כי כעת אני בחל"ת וילדי ישהה עימ בבית עד כחודש לאחר הלידה. תודה, אורית

הוספת תגובה

• קבלת אח חדש למשפחה.

נעמה סבג שמש
    19/03/2009

היי אורית,

את מוזמנת לקרוא מאמר בשם: "קבלת אח חדש למשפחה"" באתר: www.naamash.co.il

מקווה שיעזור.

בברכה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כישורים חברתיים
    אני
    18/03/2009

שלום, בני בן שנתיים ו 11 חודשים ילד נבון ביותר, אנרגטי ותקשורתי יחד עם זאת, מגיל צעיר הוא דוחף ילדים ללא סיבה ולעיתים לועס את המוצץ שלו בחוזקה- כאילו עושה סובלימציה דרך המוצץ. בנוסף, לפני מ"ס שבועות כששאלתי אותו איך היה לו בגן השיב ששיחק לבד ושאין לו חברים, שהילדים לא רוצים לשחק איתו. פניתי למטפלות ולגננת בגן וביקשתי מהן לשים לב לעניין. אחת המטפלות שיתפה אותי שכשילד ניגש לשחק עמו הוא אומר דברים כמו "אתה קטן" ובכך מעליב את הילד, והילד הולך.... מה אני יכולה לעשות בכדי לעזור לו להבין שההתנהגות שלו היא הגורם לדחיה שחש? אני אציין שוב שמדובר בילד נבון ביותר, כששאלתי אותו למה ילדים לא משחקים איתו בגן אמר כי הילדים בגן קטנים, כמו כן הוא יודע להסביר באופן מאוד ברור מיהם חבריו. אוסיף כי כשמשחק עם ילדים מחוץ לשעות הגן הוא משחק עם ילדים גדולים ממנו ומצליח להשתלב עמם במשחק. מה לעשות? אני ממש מוטרדת מהעניין תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כישורים חברתיים

הוספת תגובה

• כישורים חברתיים

נעמה סבג שמש
    18/03/2009

היי ,

חשוב להפגיש אותו גם עם ילדים בני גילו, ואף עם חברים מהגן, כך שיהיה לו קל יותר איתם.

עליכם להיות ערניים לסיטואציות שבהם הוא מעורב, וכאשר הוא אומר דבר מה שיכול להעליב, להאיר את תשומת ליבו.
    השתמשו בביטויים בהם הוא משתמש ותראו איך הוא מגיב. תשאלו איך הוא מרגיש.

דברו הרבה על רגשות, שקפו לו את דבריו, וכוונו אותו בסיטואציות בזמן אמת.
    הבהירו לו מה אתם חשים כאשר הוא פועל נגדכם בכח או בחוסר נימוס.

מהמעט שכתבת אני מסיקה שבנך לא מקבל הרבה סירוב מכם ורגיל שרצונותיו ודעתו הם הקובעים, וזה מתבטא גם בחוץ. אם הכיוון הזה הוא נכון, חשוב שתדעו לומר יותר "לא" וללמדו לדחות סיפוקים.

בברכה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסדרי ראיה
    שרית
    18/03/2009

שלום רב,בני בן שנה וחודשיים ואני פרודה מזה שנה.השבוע קיבל האב הסדרי לינה הכוללים לינה כל שבוע.פעם אחת באמצע השבוע כאשר הוא לוקח את הילד מהגן ומחזיר אותו לגן ובשבוע השני בסופש.השבוע כאשר הוא החזיר אותו לגן היה לילד קשה ,הוא בכה ולא היה רגוע והאב פשוט עזב והשאיר אותו ככה לידי הגננות.אחכ בצהריים היה לו קשה להירדם ובלילה היה נסער.הוא קם פעמיים באמצע הלילה בבכי היסטרי וקם נורא מוקדם.השאלה היא מה לעשות??מה הם הסדרי הראיה המקובלים והממולצים לטובת הילד? שלא יפגע מכל העניין של הגירושים והסדרי הראיה כי המצב כרגע הוא לא לטובת הילד??????????????

לקביעת תור
    סגירה
    הסדרי ראיה

הוספת תגובה

• לינה מחוץ לבית עבור תינוק

נעמה סבג שמש
    18/03/2009

היי שרית,

המצב הקיים הוא לא פשוט בעבור ילד בגילו. פעם בשבוע לישון בבית אחר, רחוק מאמא, זו חוויה שאינה קלה ופשוטה. האם הוא רואה את אביו ומשוחח איתו יותר מפעם בשבוע?
    אם לא, ברור שהוא יגיב כך. זה אדם זר בשבילו, למרות כל החום , האהבה וכוונותיו הטובות.

זה מסביר את התנהגותו.

אני חושבת שחשוב שייפגשו יותר מכך. אבא היא דמות דומיננטית בחיי הילד. עדיפים מפגשים רבים יותר על פני השינה.
    לא אתפלא אם אינו ישן שם טוב. אולי תופתעי ותווכחי שגם האב עובר לילות שאינם קלים במיוחד ויעדיף לותתר על הלינה...

פני אליו ושתפי אותו. התעלו על מצבכם הרגיש וקבלו החלטה.

בברכה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגנה או תגובה...
    אמא
    18/03/2009

בתי כמעט בת שנה ושמונה חודשים. לאחרונה אני שמה לב תוך כדי משחק עם קרובות משפחה/חברים / או בגן שהם מגילה ויותר גדולות קצת, היא בוכה אם לוקחים לה את המשחק ולא מגיבה אלא מגיעה אלי להתלונן בבכי. כמו כן אם בטעות דחפו אותה גם בוכה ומתעצבנת עליהם. ולכן אני מרגישה שהיא לא מגיבה ולא מנסה להגן על עצמה אלא בוכה. והתגובה שלי תמיד היא: תבקשי את המשחק בחזרה בלי בכי, או שהוא/היא לא התכוונן להציק לך את לא צריכה לבכות. נא תגובתך ותודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    הגנה או תגובה...

הוספת תגובה

• כישורים חברתיים

נעמה סבג שמש
    18/03/2009

היי,
    כאשר ביתך פונה אלייך שקפי לה את המצב: "אני מבינה ששי לקח לך את הבובה". זה לא נעים שלוקחים לך את הבובה באמצע המשחק.
    שאלי אותה: מה אפשר לעשוות? תני לה לתת לך תשובות. אם אינה מדברת מספיק הנחי אותה: את חושבת שאפשר לבקש בחזרה? את חושבת שאפשר לומר לילד: נו, נו, נו, זה לא יפה.

להבהיר לה שאמא לא יכולה לעזור. לשלוח אותה חזרה כדי שתסתדר לבד. לאט לאט היא תלמד לעמוד על שלה, כל עוד תבין שהפתרון נמצא אצלה.

בברכה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילד רוצה כל מה שהוא רואה בפרסומות
    גילת
    18/03/2009

אני אמא לילד בן 4 וחצי שאוהב מאוד לראות טלויזיה הוא אוהב גם לראות תוכניות של גדולים לפני שהוא הולך לישון - מסתכל בחדשות ושואל ומתעניין אמנם לא מבין אבל מראה עניין גדול הבעיה מתחילה ברגע שמתחילות הפרסומות בין התוכניות, כל פרסומת שהוא רואה הוא רוצה פתאום רואה פרסומת לשוקולד רוצה שנקנה לו שוקולד רואה פרסומת לנייר טואלט עם כלבים רוצה שנקנה לו כלב השיא הגיע שיום אחד חזרתי הביתה והוא אמר שהוא רוצה מחשב נייד!!!! מסתבר שהשמטרפית אמרה שהוא ראה פרסומת של בזק וממש ממש התרגש למרות שהוא בכלל לא מבין מה זה הוא רוצה! מה עושים כדי להרגיע את הצרכן הצעיר?

הוספת תגובה

• טוב מאוד שהילד מביע עניין- זה חשוב!

אמא של תותי
    18/03/2009

רק טבעי שכשרואים את הפרסומות הללו זה מעורר אצלם עניין ורצון שיהיו בבעלותם אותם מוצרים (הלא לשם כך נועדו הפרסומות) אגב מצחיק שאת מספרת על ילד בן 4 שרוצה מחשב כי בדיוק שכנתי סיפרה לי שהיא רכשה לילד שלה (בן 7) מחשב נייד. זה דור אחר אבל יש לו עוד כמה שנים טובות עד גיל 7 :) בכל מקרה שיהיה בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צפייה מרובה בטלויזיה.

נעמה סבג שמש
    18/03/2009

גילת היי,

כל צרכנות הצפייה המרובה בטלויזיה היא בעייתית בפני עצמה.
    בוודאי העובדה שילד בן 4 צופה בתוכניות של מבוגרים. זה לא נכון ולא כדאי. לא ראוי שיצפה בתכנים שאינם לגילו. זה יכול גם להפחיד אותו וגם ללמדו דברים שמוקדם שילמד.

הדבר מתבטא גם בצפייה בפרסומות. טבעי שילד ירצה מה שהוא רואה. כשאת רואה מישהו אוכל גלידה, לא מתחשק לך גם?
    אל תצפי ממנו לעצור את חשקיו. פרסומות זה לא דבר הנכון לצפייה בגילו.

בברכה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חברויות , קצת ארוך ....
    ליאת
    18/03/2009

שלום , יש לי 3 בנות (10,6,1.5 ) השאלה שלי לגבי הבת הגדולה יש לה חברה מאוד מאוד טובה כיף להן ביחד וכו , יש לה עוד חברות אבל איתה יש לה שפה משותפת וממש כיף להן ביחד ,הבעיה היא כשהן רבות זה כל כך טעון רגשית , אני נוטה להרגיע להקשיב אבל לא להתערב מעבר לכך , מה שקרה הפעם החברה רבה עם ביתי צעקה עליה ואמרה לכמה בנות לא לדבר עם ביתי , חלקן הסכמו(היא ילדה בעלת השפעה) , ביתי באה מבית הספר עצובה לאחר מכן שוב השלימה עם החברה והייתה מאושרת , מה שהפריעה לי ששמעתי על המריבה מגורם אחר (ביתי בדר"כ מספרת לי הכל) רק לאחרונה הפסיקה לספר לי על המריבות כלומר ידעתי שהיא רבה אבל לא ידעתי כמה חמור אז הפעם (פעם ראשונה ) החלטתי להתערב ולאמר לביתי שאני יודעת מה החברה עשתה לה , ביתי החלה לבכות (מרוב שנפגעה לא שמה לב שהחברה עשתה עליה חרם וששחזרה את המריבה הבינה למה רק חלק מהבנות ניסו לעודד אותה ) , ואז הרגשתי שאולי לא הייתי צריכה להתערב מצד שני יש קווים אדומים שחברות (גם בנות 10 ) לדעתי לא עוברות , אני החלטתי להתערב כי קדמו לזה סיפורים שלא מצאו חן בעיני אבל כל הזמן חשבתי שאולי הילדה רואה ומרגישה את הדברים אחרת ואם זה הבחירה שלה זה בסדר ואני כאן כדי לתמוך , להקשיב אבל לא לבחור לה את החברות , כשהן רבות החברה תמיד עושה מעשים שאני לא מצפה מחברה טובה מה דעתך ? אולי אני לוקחת את זה קשה מדי ? חשבתי לקבל ייעוץ ובכלל שגם הילדה תדבר עם משהו כי היא תמיד נמשכת לבנות כאלה ואחר כך נפגעת וכולם אמרו לי שאני מגזימה, האם הייתי צריכה להתערב?ביתי בכתה ואמרה שהיא לא הייתה עושה דבר כזה לחברה ולכן היא תתעמת איתה אבל אני (מפחד / טפשות ממריבה) אמרתי לא להיות פזיזה ולא לריב ושנחשוב כיצד לפתור , האם הייתי צריכה לתת לה להתעמת ? סליחה על האורך פשוט ניסיתי לתאר את הסיטואציה , תודה מראש ליאת

לקביעת תור
    סגירה
    חברויות , קצת ארוך ....

הוספת תגובה

• חברויות.

נעמה סבג שמש
    18/03/2009

היי ליאת,

חברויות תמיד יהיו דבר מורכב ורגיש. בגיל זה, זהו כל עולמם של הילדים ולכן זה גורם לתהפוכות רגשיות. עוד כמה שנים זה יהיה החבר...

כאמא, קשה לצפות מהצד שבתך נפגעת. הארת את תשומת ליבה לעניין, היא בחרה להתעמת ואז חזרת בך ומנעת ממנה.
    אם היא כבר ראתה את הדברים, תני לה להתמודד איתם. הרי היא כבר יודעת, היא כבר ראתה. לא ניתן לכסות את עיניה שוב.
    הבהירי לה שאת תמיד שם בשביל להקשיב. המנעי מעצות, אך תמיד שקפי לה את דבריה. כך היא לבדה תוכל להגיע לדברים, לאמת שלה.

בברכה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנעמה סבג שמש- בהמשך לתשובותייך
    לימור
    18/03/2009

קראתי את תשובותייך וברצוני להוסיף - בהקשר לפעילויות השונות שיש בצהרון עליהם דווקא אני שומעת ממנו ללא שאלות ממני בעניין ותגובות חיוביות יש מצידו והרבה התלהבות . יש לציין שגם על שאר ילדי הצהרון בני מדבר עליהם ודי בחיוב כמובן שיש פה ושם מריבות אבל די לגיטימי . הדגש הוא על האחראי . רשמת לי לא לשאול במכוון , אשמח אם תוכלי לתת לי כלים כיצד כן לגשת ולשאול שלא במכוון . העניין להגיע באמצע הוא די בעייתי מאחר והעבודה שלי ומקום מגוריי הן בשתי ערים שונות במרחק ייחסית רב . שוב תודה על התייחסותך .

הוספת תגובה

• נעמה - חשוב לי להוסיף

לימור
    18/03/2009

שלאחרונה הוא מתעצבן משטויות ומתחיל לצעוק ומרביץ וברוב הפעמים אני אפילו לא יודעת למה . העצבנות שלו יכולה להגיע גם אם הוא התחי לדבר ואני לדוג' הפרעתי לו למהלך השיחה ללא כוונה הוא יתעצבן ויבעט בי לא תמיד ינסה לפגוע בכוונה . איך לנהוג איתו בסיטואציות הללו שבאות לעיתים קרובות מאוד אפילו . שוב תודה על עזרתך .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גבולות ברורים

נעמה סבג שמש
    18/03/2009

השאלה המרכזית היא כיצד אתם מגיבים כשזה קורה.
    תגובתכם צריכה להיות ברורה וחד משמעית. אם תנקטו במשך שבועיים את אותה תגובה, הסיכוי שהתנהגות זו תיכחד. אתם צריכים להיות משמעיים. לתפוס לו את הידיים ולומר שבבית הזה לא מרביצים. אפשר להשתמש בשיטת ההרגעה בחדר, ולצאת רק כאשר יירגע. תהיו עקביים וזה ייפתר.

אם זה חמור מזה ומתבטא בתחומים רבים, פנו להכוונה מקצועית. אתם, לא הילד. זה ייקל על התמודדותכם.
    בהצלחה!
    נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביתי בת השנתיים מתעוררת כל יום ב-5
    עומר
    17/03/2009

שלום רב ביתי בת השנתיים מתעוררת מאז ומתמיד בשעה 5 לפנות בוקר כל יום. היא עייפה מאוד אבל לא רוצה לחזור לישון לפעמים בשבתות אנחנו לוקחים אותה למיטה שלנו, ואז היא יכולה לישון עד 6:30 ואפילו יותר. היא לא קמה בגלל שהיא רעבה (היא אוכלת ב-6:30). אין רעש בעייתי בבניין בשעה 5 בבוקר. ניסינו ללמד אותה לשחק במיטה, אבל כשעברנו ממיטת הלול, היא יורדת מהמיטה בבוקר מדליקה את האור ובאה אלינו להגיד בוקר טוב. לא ניתן להחזיר אותה למיטה שלה בזמן הזה. מה עושים?

הוספת תגובה

• רציתי עוד להוסיף...

עומר
    18/03/2009

שלא משנה שעת השינה של רותם. אם היא הולכת לישון ב-8 עד 8:30 היא ישנה טוב בדרך כלל(עד 5). ואם היא הולכת לישון יותר מאוחר היא גם ישנה פחות טוב וגם מתעוררת בסביבות 5 עדיין. אשמח לתגובה עומר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שנת תינוקות\ילדים

נעמה סבג שמש
    18/03/2009

עומר שלום,

נסו להזיזה במיטתה כדי שגופה יחווה התעוררות, כרבע שעה לפני השעה חמש. זה נקרא "להעיר כדי לישון". אחרי שבוע כזה, בדר"כ נוצר מצב בו "מדלגים" על שעת ההתעוררות.

בהצלחה!

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ננסה

עומר
    23/03/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמידו. בהצלחה.

נעמה סבג שמש
    24/03/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי התנהגותי שנתיים וארבעה חודשים
    עינבר
    17/03/2009

שלום. אני פונה אליכם בעניין בתי בת השנתיים וארבעה חודשים. עד לפני כשבועיים, הילדה שלי הייתה חייכנית, מאושרת, שמחה להיות בחברת ילדים אחרים, משחקת, משתפת, חולקת.... לפני כשבועיים היא חלתה באבעבועות רוח, באופן יחסי בצורה קלה מאחר והיא מחוסנת, הקושי העיקרי היה חולשה כללית ועייפות. אך יחד עם זאת חל גם שינוי במצב הרוח ובהתנהגות בצורה די קיצונית, היא לא רצתה לשחק, הייתה עצובה רוב הזמן, שום דבר לא הצליח לנחם אותה. בכל פעם שילד או מבוגר התקרבו היא בכתה ונלחצה {נכון שזה נשמע הגיוני בגלל המחלה, אך בתחושה זה היה יותר מזה}. ביום ד' לפני שבוע ניסינו לחזור לגן, אך זה היה בלתי אפשרי, החזרה הייתה מלווה בצרחות, ולאחר כשעה הגננת התקשרה שיש לילדה חום, כשהגענו הביתה כאילו כלום לא קרה, היא "התעוררה" וביקשה לשחק וכך כבר שבוע ביום א' האחרון חזרנו לגן, אך כל בוקר, היא צורחת ובוכה שאינה רוצה להיכנס, היא לא מוכנה לשחק עם הילדים ונראה שהיא בחרדה...מאוד קשה לי להשאיר אותה כך בבוקר וגם בשיחלות עם הגננת במהלך היום אני מבינה שמאוד קשה לה, היא מעדיפה להיות לבד, כשמשהו לא נראה לה היא מייד פורצת בבכי, כשילדים מנסים להתקרב היא הודפת.. חשוב לציין שהשינוי ההתנהגותי הוא גם בבית וגם עם בני המשפחה המורחבת. בתחושה שלי, אני מרגישה שהמחלה מאוד החלישה את בתי פיזית ובעיקר רגשית. אך עדיין, אני מאוד מוטרדת מאחר וכאילו נראה ששמחת החיים, והאושר התמידי בעיניים מעט נעלם... אני די אובדת עצות, אשמח לשמוע חוות דעתכם.... תודה רבה!!

הוספת תגובה

• השפעת המחלה

נעמה סבג שמש
    18/03/2009

האם בעקבות המחלה נאלצתם להשתמש בתרופה מסויימת לה היא סירבה, ולכן פעלתם בצורה אגרסיבית?
    איך הסברתם לה את מחלתה? האם היא סבלה ממנה פיזית?

היו סבלנים למצב. הכנסו לגן בהדרגה, כאילו מדובר בגן חדש ובתחילת שנה. עטפו יותר, חבקו ועטפו.
    הכינו אותה לכל מפגש עם אנשים אחרים או בכל מקום.

ישנם ילדים המגיבים באלימות ובהתקפי זעם לאחר מחלה.

לעתים הגבולות נפרצים כי אנו כהורים מרחמים על הילד ומוותרים לא מעט. יכול להיות שיש קשר?

בברכה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התעוררויות בלילה - ילד בן 2
    חנה
    17/03/2009

שלום. בני בן השנתיים ושלושה חודשים התחיל לאחרונה להתעורר בלילה בבכי וקשה מאד להרגיע אותו.(יכול להגיע גם לשעה וחצי של בכי עד שהוא חוזר לישון). ניסינו בהתחלה להתייחס בסבלנות, כשראינו שהוא ממשיך להתעורר התחלנו להגיב בכעס, אח"כ הבטחנו פרסים אם יישן כל הלילה וזה אכן עזר למספר לילות (למדנו מזה שאכן הדבר בשליטתו ושזה לא משהו שמפריע לו לישון...) אך בימים האחרונים הוא חזר שוב להתעורר. התחלנו לעשות לו שיחות במהלך היום כמה לא נעים לנו להתעורר בלילה, וכמה יותר נעים לישון כל הלילה ובבוקר אפשר לשחק ולהנות וכו', ונראה שהוא מבין, אך בכל זאת מתעורר (אמנם פחות, אבל עדיין...) כיצד אנחנו אמורים להגיב במקרה כזה?

הוספת תגובה

• הפרעות שינה

נעמה סבג שמש
    18/03/2009

היי,

קשה לי לענות ללא רקע קודם. האם זו תופעה חדשה?
    האם הילד חווה שינויים בתק' האחרונה? האם שינוי בהתנהגות מתבטא בעוד תחומים?
    כיצד אתם מתנהגים בפועל כאשר הוא מתעורר? האם הוא יוצא מהמיטה או בוכה וממתין לכם? מהי שיטת ההשכבה שלכם בתהליך ההרדמה? האם הוא יונק?

מצטערת, קשה לי לתת תשובה שאינה מקצועית. הוסיפו רקע...

בברכה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגנה עצמית...
    אמא
    17/03/2009

בתי עוד מעט בת שנה ושומנה חודשים, לאחרונה אני שמה לב שהיא לא מצליחה להגן על עצמה תוך כדי משחק אם לוקחים לה את המשחק או שהיא רוצה משחק מסוים ולא נותנים לה. מתחילה לבכות ולבקש ממני עזרה. וגם אם מישהו מהילדים מרביץ לה קל או דוחף אותה, היא לא נותנת בחזרה כי אני לימדתי אותה שלא לא נעים להרביץ או להציק. היא ילדה מאוד עדינה וחברתית ואוהבת ילדים מאוד ושמחה כשמגיעים אליה או כשהיא הולכת אליהם. אבל לא מתמודדת עם מצבים רגישים. מה עלי לעשות כשהיא פונה אלי אחרי שהיא חוטפת מכה או דוחפים אותה או דברים דומים. תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    הגנה עצמית...

הוספת תגובה

• התנהגות חברתית

נעמה סבג שמש
    17/03/2009

היי,

האם בתך היא במעון? בדר"כ, כאשר תינוקות\ פעוטות נפגשים עם ילדים הנמצאים במסגרת הם כבר "מכירים" מצבים אילו.
    את לימדת את ילדתך התנהגות נאותה ונכונה ואל לך להצטער על כך.
    עם הזמן היא תלמד איך להתגונן ואיך לשרוד, גם אם יקח לה זמן.
    את צריכה להנחות אותה לומר שאסור להרביץ לה, או בגילה, אם אינה מדברת, לסמן נו נו נו עם היד.

באינטרקציות שאת עדה להם התערבי ותאמרי, אנחנו רוצים לשחק בשיתוף פעולה. כל אחד משחק בתורו. תתני שם לפעולה. הסבירי במילים כיצד נכון להתנהג, אך אל תגני עליה ותתני לה להרגיש שהיא חסרת אונים וצריכה הגנה.
    תאמרי לה שלפעמים צריך לוותר, אבל אסור לחטוף ממנה.
    תני לה דוגמאות צפייה, כאשר את רוצה משהו, ולומדת להמתין בסבלנות.

אל תחששי שזה יעשה אותה "פראיירית"...

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיצד לגרום לילד לשתף בחוויותיו בגן
    לימור
    17/03/2009

בני עוד חודש בן 5 נמצא בגן טרום חובה ולאחר מכן בצהרון . הבעיה שלי היא דווקא הצהרון בה הוא שוהה כל יום שעתיים וחצי לפחות . באופן כללי לא משתף במה שעובר עליו רק אם אני שואלת וגם אז הוא צריך להיכנס לאיזשהו "טרנס" על מנת לספר . כן הצלחתי לפני יומיים לדלות ממנו פרטים לגבי האחראי על הצהרון (איתי) בני אמר לי שהוא לא אוהב אותו והוא גורם לו לבכות ולא ידע לפרט לי בעניין . שחזרתי שוב על שאלתי למה הוא לא אוהב אותו אז תשובתו הייתה מס' פעמים "לא יודע" אני יודעת בוודאות שעובר משהו לאו דווקא משהו חריג אבל אני הייתי רוצה לדעת יותר ממנו . איך אפשר לגרום לילד לדבר יותר? לפנות לצהרון לא אפנה . אודה לחוות דעתכם מאוד חשוב לי וגם מדאיג אותי .

הוספת תגובה

• אבקש תשובה מתי שרק תוכלו מאוד חשוב

לימור
    17/03/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיתוף

נעמה סבג שמש
    17/03/2009

היי לימור,

אם הייתי מרגישה מודאגת, לדעתי אין נכון וטוב ממראה עיניים. הייתי מגיעה בהפתעה, בשעות שונות כדי לראות את פניו של ילדי ולהיווכח איך באמת הוא חש.

לגבי עידודו לשתף- הייתי מנסה דרך יצירה: ציור, הדבקה, פלסטלינה.
    כאשר ילד מרגיש שלוחצים עליו לשתף, הוא נסוג עוד יותר ומתקשה. לפעמים אף אינו דובר אמת, רק בכדי לספק את הסחורה.
    מילולית הייתי מניחה לו לזמן מה, וכשהייתי חוזרת לשאול לא הייתי חוקרת או משתמשת בשאלות מכוונות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשיכות
    איילת
    17/03/2009

הבכור שלי כרגע מבין 2 הוא בן 3.5 יש לי בעיה של נשיכות בהתחלה חשבנו זה צומת לב למרות שממש לא חסר לו ואז ניסינו לתת לו יותר. ואז חשבנו שזה יתר צומת לב כי באמת השתדלנו.. והוא עדיין המשיך ולי תמיד היה חשד שיש לו בעיה אולי בתחושה בפה כי הוא לרוב עושה את זה כשהוא שמח או מתרגש. ולאחרונה הוא קצת הפסיק לנשוך אבל נושך בתירוף את החולצה שלו... אולי תוכלו לכוון אותי מה זה או התופעה הזאת או אם יש מצב כזה של חוסר תחושה בפה שהוא צריך לנשוך משהו ...??? אשמח לתשובה בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה
    נשיכות

הוספת תגובה

• בעיה התנהגותית?

נעמה סבג שמש
    17/03/2009

היי,
    בעיה פיזית\ תחושתית של חוסר תחושה בפה אינה בתחום התמחותי.
    עם זאת, הייתי בודקת את הפן ההתנהגותי. מתי בדיוק זה קורה. האם במצבי אכזבה, כעס, תסכול? ביום? בלילה? בגן? רק בבית? הייתי מנסה לקשר זאת למצבים מסויימים וזמנים וכך לפתור את התעלומה.

לתשומת ליבך,
    נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה