פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אובדת עצות!!!
    אודליה
    04/04/2009

שלום,בתי כיום בת 3.10 נכנסה השנה בגיל 3 לגן עיריה ,אחרי כשנתיים בגן רגיל .ההשתלבות היתה מאוד קשה ,לאחרונה שמתי לב שיותר נוח לה בגן היא יותר פתוחה ושמחה אחר הצהרים . אבל, היום הסתכלנו ביחד על התמונה המשותפת של הילדים בגן שכוללת את הגננת והסייעת ואת ילדי הגן ופתאם היא אמרה שהיא לא סובלת את הסייעת שהיא רוצה למחוק לה את התמונה וביקשה ממני רשות לשים לה מדבקה על הפנים . אני כמובן מאוד נרתעתי ונבהלתי אבל לא הראתי לה את המצוקה שלי . פשוט לקחתי שתי בובות ושיחקנו משחק תפקידים בין הבובות (הסייעת והיא ) . ואז היא פשוט לקחת את בובת הסייעת ואמרה לי שהיא זורקת אותה לים. לא היתה לה שום דבר שלילי להגיד לגננת . מה שכן היא עדיין מתקשה להיפרד ממני בבוקר אבל לאחרונה הרבה יותר פשוט (בעקבות התערבות של הגננת) מתחילת השנה . היא כוססת ציפרונים כמעט כחצי שנה , ולעיתים חוזרת הביתה ופולטת משפטים שנשמעים בעניי תמוהים (סוג של העלבות מילוליות שהיא לא מבינה את המשמעות אבל אני כבוגרת כן) האם העניין נובע מכעס ריגעי או מתמשך , איך בודקים את הנושא ?
    העניין מאוד דחוף עבורי וכמובן איך אני עוזרת לה!!
    האם לפנות לאבחון למי -אני צריכה תשובה גם על מנת לקבל עכשיו החלטה לגבי שנה הבאה כוון שההרשמה הסתיימה לפני כחודשיים) .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אובדת עצות!!!

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אודליה היקרה

ליאת גרוס
    04/04/2009

שלום אודליה.
    בכל גן עיריה לגילאי 3-4 יש לפחות ילד אחד שקשה לו להשתלב בהתחלה או להיפרד מההורים בהמשך. רב הילדים האלו מתחזקים עם הזמן ומסתדרים יפה. העובדה כי יש שיפור עם הזמן היא סימן טוב.
    לגבי הסייעת - חשוב ליידע את הגננת והסייעת כי הילדה מתקשה להתחבר עם הסייעת. כדאי שתבקשי מהסייעת לעשות מאמץ להתחבב על הילדה, ושבמקביל הגננת תבחן האם הילדה מראה סימני מצוקה בגן. כדאי לבדוק עם אימהות נוספות האם גם ילדיהם אינם אוהבים את הסייעת. אם הדבר נכון לגבי ילדים רבים נוספים ניתן לכתוב מכתב למועצה ולנסות לגרום להעברתה של הסייעת.
    לגבי שנה הבאה. ההחלטה טמונה בתשובה לשאלה: "האם טוב לה היום". יתכן וטוב לה והיא פשוט לא אוהבת את הסייעת. בסדר. זכותה. אז מה ?
    לא הבנתי למה את שוקלת לפנות לאבחון. ייתכן כי הבעייה היא בסייעת לא מוצלחת ולא בבת שלך. נראה שילדתך מצליחה להתמודד למרות הסייעת. אני טועה ? אם טוב לה עם הגננת , טוב לה חברתית והסייעת לא פוגעת בה, הייתי משאירה אותה בגן .
    אשמח לשמוע מה עשית ומה קרה
    ליאת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    יעל
    04/04/2009

שלום רב
    בתי בת שנתיים.שמתי לב כבר מזמן שכאשר היא עם חבריה בגינה, כאשר מישהו מכה אותה היא ממשיכה הלאה.לא מחזירה.לא בוכה.רק מסתכלת.אני מתערבת כשצריך ואומרת לילד:"זה לא נעים לה, לא מכים".גם כאשר היא נופלת, רוב הפעמים שהיא ממשיכה הלאה ולא בוכה אלא אם כן זאת מכה מאוד כואבת.חשבתי לעצמי שזה קשור בסף כאב גבוה, או אפילו באופי נוח שאינו עושה עניין ובכל זאת רוצה אני לשאול.ביום ההולדת האחרונה שבה בילינו עם ילדים גדולים ממנה, ראינו שהיא נותנת לילדים סביבה לעשות בה מה שהם רוצים:לשחק, לנקות לה את הפנים, להרים לה ידיים, להשכיב אותה, להגיד לה מה לעשות ומה לא וכו'.ראינו שהיא לא מתלוננת.שהיא נוחה אולי מידי, שהיא לא מגיבה(נעים לי או לא נעים לי), נראה שהיא נהנית ולכן לא מצאנו לנכון להתערב יותר מידי אך האם יכול להיות שזה משהו אישיותי שאנו צריכים לבדוק אותו?אני לא יודעת לשים את האצבע אך אנו חוששים שמה תהיה טובה מידי ושיעשו בה מה שירצו ושהיא תהיה מן נגררת.ייתכן שזה גיל וזה קשור לעצם היותם גדולים ממנה ובכל זאת נשמח לשמוע את דעתכם.איך זה נשמע לכם?כיצד מתפתח אופי ניגרר? האם זה יכול להיות זה או משהו אחר?פסיביות?לא יודעת...האם יד דרך שניתן למנוע או שמה זה לא צריך להטריד אותנו כעת?
    נשמח אם תפנו אותנו לקרוא בנושא (אם יש משהו הקשור לכך, איננו יודעים כיצד לקרוא לזה)
    תודה רבה וחג שמח.
    יעל

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• הפנמה של כללים

זהורית אסולין שמחון
    04/04/2009

קשה לומר בגיל כזה על אישיות נגררת, כיוון שהפן החברתי עדיין לא מקבל משמעות כזו שרוצים להיות שייכים אלא השייכות היא בראש ובראשונה למשפחה. האם היתה תקופה שבה חשה מזרים? סביב גיל שנה, האם היא מתמסרת לכל אחד בקלות? או שבכל זאת חשדנית בהתחלה ורק לכאלה שמכירה. היא סומכת עליכם שאתם תהיו לידה ותשמרו , בגיל גבוה יותר ישנה ציפיה שהשמירה שההורה שמר עד כה יופנם אצל הילדה, זה תהליך שקורה בהדרגה . תחילה מפנימים בעיקר שמירה מסכנות (לא לגעת בחשמל, לא לדעת בסכין לא לחצות כביש לבד) לאחר מכן מופנמים כללים שקשורים יותר להתנהגות חברתית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

יעל
    04/04/2009

הי זוהרית
    תודה על תשובתך המהירה.
    הילדה אכן חששה מזרים וניתן לומר שגם היום אינה אוהבת להיכנס למקומות הומים, בדר"כ לוקח לה כמה דקות עד שמצטרפת לסיטואציות שונות ועד לא מזמן הייתה בוכה כאשר היינו ניכנסים למקום עם משפחה גדולה שכולם פנו אליה ושאלו לשלומה.יכול לקרות גם היום שזר ברחוב ייפנה אליה או ייגע בה והיא בוכה.יש לציין כי היא איתי בבית (עדיין לא בגן), ניפגשת עם חברים קבועים בגינה.אם הבנתי נכון את כותבת שבגיל כזה היא מצפה שאנחנו נמשיך ונישמור עליה גם בסיטואציות כאלו?ומה אנחנו אמורים לעשות?להתערב ולהגן?את בעצם אומרת שזה מוקדם לומר, אם כך, מה הגיל ומה המאפיינים של התנהגות ניגררת?
    שוב, תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנגדות הילדים
    רונית
    04/04/2009

אני אמא גרושה לילדים בגילאי 12, 14,17 שיתפתי את ילדי בניתוח קוסמטי אותו אני מתכוונת לבצע בקרוב ולאכזבתי התקבל הרעיון בחוסר פירגון ואף בכעס.
    הם הביעו מורת רוח מכך שהניתוח לא הכרחי ואף יעלה כסף והדבר יבוא על חשבונם. הבן הקטן אף איים לספר לאבא, או אף לעבור לגור איתו...כיצד ניתן להתמודד עם סיטואציה זאת? יש לציין שהאב מסיט את הילדים ללא הפסקה נגדי ובטוח שכשהנושא יובא מתישהו לידיעתו הדבר יגרום לכעס, ועוד כל מיני רגשות.

לקביעת תור
    סגירה
    התנגדות הילדים

הוספת תגובה

• התנגדות ילדים

זהורית אסולין שמחון
    04/04/2009

כאם את זו שאחראית על ניהול התקציב בבית ועל סדרי העדיפויות ועל כן אינך זקוקה לאישור מהם כדי לעשות זאת. ייתכן שהניתוח מעורר התנגדות בקרב ילדיך בכל מיני רמות והכסף הוא רק תירוץ.
    יכול להיות שהם חוששים מתוצאות הניתוח שעלול לסכן אותך. שנית , יתכן שהניתוח משקף להם את רצונך להראות טוב ולהיות מחוזרת אחרי גברים וכך נגדעת הפנטזיה שאת ואביהם תחזרו להיות יחד.
    אפשר להקשיב לדאגותיהם ממה הם חוששים מה מקור התנגדותם, מה הם חוששים שיחסר להם בעקבות הניתוח, ולראות כיצד אפשר לכבד את צרכיהם וצרכייך גם יחד מבלי שזה יבוא אחד על חשבון השני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד תחרותי
    יפעת
    04/04/2009

שלום
    יש לי ילד בן 6 שהוא מאוד מאוד תחרותי (ואין לי מושג איך יש לו את התכונה הזו לא אני כזו וגם לא בעלי). הוא חייב להיות ראשון בכל דבר, בתור למעלית ,בעלייה במדרגות בריצה לאוטו כל פעילות טרויאלית הוא הופך לתחרות.כמו כן אם משחקים איתו והוא לא מנצח (מה שאני עושה בכוונה) הוא ממש לוקח את זה קשה , בוכה מתאכזב מאוד ורוצה להמשיך במשחק עד שהוא ינצח...אני מנסה להסביר לו שלא תמיד מנצחים ושככה זה בחיים לפעמים מנצחים ולפעמים לא אבל אני לא יודעת אם זה ממש עוזר. ואני חוששת לקראת שנה הבאה שהוא יהיה בכתה א' ויהיו ילדים שהם יהיו יותר טובים ממנו הוא ממש יהיה מתוסכל. איך אני מביאה אותו להכרה והבנה שזה בסדר גם להפסיד מדי פעם ?
    תודה
    יפעת

לקביעת תור
    סגירה
    ילד תחרותי

הוספת תגובה

• תחרות

זהורית אסולין שמחון
    04/04/2009

כדאי לשאול את הגננת כיצד הוא מתנהג בגן מול תחרויות, ומול אחרים יכול להיות שתופתעי לגלות שהתנהגות זו אופיינית בעיקר לבית. לא פרטת מה מבנה המפשחה יכול להיות שהוא מרגיש שהדרך שלו לקבל מקום במשפחה הוא להיות הכי טוב, אולי הוא חווה שהוא בתחרות עם אחיו ומשם מקור ההתנהגות. בבית כדאי לעודד גם משחקים שאינם נושאים אופי תחרותי כמו יצירה, עשייה משותפת ומשחקי דמיון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת חמש
    שירה
    04/04/2009

בתי בת חמש משחקת אך ורק במשחקי בנים האם יש סיבה לדאגה?

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת חמש

הוספת תגובה

• משחקי בנים

זהורית אסולין שמחון
    04/04/2009

מה זה משחקי בנים, האם יש לה אחים בנים כי לפעמים זה מאד משפיע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה..

שירה
    05/04/2009

לא..אין לביתי אחים בבית רק אחות קטנה.
    פירוט קל: ביתי משחקת עם בנות אך לוקחת על עצמה את תפקיד ה"בן" האם עלי להרשות זאת או להתעלם?
    אני מרגישה עם הנושא מאוד לא נוח ומוטרדת מהעניין הזה.
    האם יש קשר לצד מיני שונה בגיל כזה?תודה רבה מחכה לתשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין לך מה לדאוג

גל
    10/04/2009

אני הייתי כמו בן בעצמי כל תקופת הילדות(היה לי כיף וזה מה שמשך אותי משחקי כדור , ריצה)
    בגיל 12 זה התחיל להשתנות לבד ופתאום עניינו אותי דברים אחרים לגמרי.

הכל בסדר , שום דבר חריג לא קרה לי מזה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משחקי בנים

זהורית אסולין שמחון
    11/04/2009

אם תאסרי עליה זאת היא רק תחוש בושה ואשמה על התנהגות שתתפס בעיניה כאסורה, וגם אם יש בעיה מבחינת הקשר מיני כך לא תפתרי אותה. אנו כחברה חונכנו לחשוב שיש משחקי בנים ויש משחקי בנות, לשמחתי החלוקה היום קצת יותר מטושטשת. יתכן שבחוויה שלה את העולם בנים הם דמויות חזקות יותר , בעלות כוח רב והיא רוצה להזדהות עם החזקים ולכן בוחרת במשחקים כאלו. חוץ מזה אולי תחומי העניין שלה שונים ואין הדבר מעיד על נטייתה המינית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי בהבנה
    ליאת
    04/04/2009

אני לא יודעת האם זה המקום הנכון לשאול, אבל אנסה. אנו הורים לילד בן 5 ובת 2.5.
    בני הוא ילד חכם,גם לדברי הגננת. יש לו קליטה טובה מבחינה ורבלית והוא מרחיב את אוצר המילים שלו בצורה מדהימה. אך יש בעיה. מבחינת משחק עם חברים הוא מאוד לא תחרותי ונמנע לשחק משחקים כאלו עם חבריו. בבית הוא משחק איתנו טאקי. היום ניסינו ללמד אותו משחק איקס עיגול ופשוט לא היתה קליטה, נראה שהוא לא יכול או לא רוצה לקלוט, הוא בכה ולא רצה לשוב לנסות לשחק (גם עם משחק חתחתול שילדים מאוד אוהבים בגילו זה אותו הסיפור). שוב, בגן הוא משתתף ויודע את החומר הנלמד.
    מה דעתכם האם הוא קשה הבנה? וכיצד יש לגשת אליו בתחום זה? למי לפנות על מנת לאבחן אותו לפני שיהיה מאוחר מדי? (בכל זאת בשנה הבאה גן חובה)

לקביעת תור
    סגירה
    קושי בהבנה

הוספת תגובה

• משחקים

זהורית אסולין שמחון
    04/04/2009

האם הגננת גם מתרשמת מאיזשהו קושי? לתהליך של אבחון כדי להחליט אם להעלותו למסגרת חינוכית כדאי לפנות לפסיכולוג חינוכי, אך אינני בטוחה שמה שאתם מתארים היא סיבה לאבחון. יכול להיות שהוא פשוט לא אוהב משחקי תחרות ומעדיף משחקים אחרים כמו משחקי חצר, משחקים סוציודרמטים, משחקי דמיון וכו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך קושי בהבנה

ליאת
    04/04/2009

תודה על התשובה. נראה לי שגננת עם 35 ילדים לא יכולה להבחין בכך. האם יתכן שהוא דיסלקט?
    לזהות ספרות הוא יודע וחלקן גם לכתוב. עם אותיות קצת יותר חלש כי זאת רק התחלה של למידה בגן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעוץ
    חנן
    04/04/2009

שלום.
    אנחנו זוג עם 2 ילדים שנתקלים בהמון חילוקי דעות בגידול וחינוך אחד מהם וחילוקי הדעות גורמים למריבות בנינו ואף להחמרת היחסים והכול סביב גישות שונות בחינוך הבן (13)
    ברור לי שיש גישות שונות בחינוך אבל אצלנו המצב הגיע לכך שאשתי רואה שהדרך בה היא פועלת אינה פותרת בעיות ומשפרת את ההתנהגות של הבן וממשיכה להתעקש כי דרכה היא הנכונה וכך יש לפעול ואתן מספר דוגמאות ואבקש לקבל את דעתך מהי הדרך הנכונה בכל מקרה :
    1. החלטנו שנינו כי יש לשים גבול לילד בשעות צפיה ב:TV לפני השינה עד השעה 10 בלילה , כשמגיעה השעה מתחיל המשא ומתן בין אשתי לבני לכיבוי המכשיר , אשתי : ירון כבה את המכשיר ולישון , ירו: עוד מעט , וכך היא פונה אליו מספר רב של פעמים והוא לא מתייחס אליה והסיפור נגרר עד לשעה 11 , אשתי לבסוף מתיאשת ומניחה לסיפור ,
    לפעמים אני מתערב ובדרישה קשוחה יותר הסיפור נסגר מייד
    מהי הדרך הנכונה לפעול כאן לאחר 3-4 בקשת לגשת ולכבות את המכשיר או להמשיך במשא ומתן ?
    2. הילד הפריע בכיתה במהלך שעור מספר פעמים עד למצב שהמורה קר לנו לסדר , בפגישה שבה נוכחו ההורים הילד והמורה מי צריך להתחייב במילים לפני המורה לא להפריע יותר הילד או האם שתתחיב בשמו של הילד שלא יפריע יותר ?
    3. לילד מחשב בחדרו והוא מעלה למחשב תוכנות משחקים רבים מהאינטרנט עד שהמחשב קורס , פועל לאט ולא מסוגל לפעול וכבה באמצע המשחק , כשזה קורה הילד מבצע RESET כשהמחשב פועל וזה קורה הרבה פעמים במהלך היום , הסברנו לילד מספר פעמים כי עליו להפסיק עם פעולות הכיבוי וההדלקה אחרת המחשב יפסיק לפעול ותוכנת ההפעלה תקרוס והמחשב לא יפעל , עליו לנקות משחקים קודמים , לשחרר נפח למשחקים החדשים ולבצע ניקוי וירוסים כל מספר ימים ואף לימדנו אותו לעשות זאת , לצערי הילד לא עושה זאת וממשיך לכבות ולהדלק באופן אגרסיבי את המחשב ועונה לנו " אז מה אם אני מכבה בצורה כזו" , בזמנו הסברתי לילד כי המחשב שלו ובאם ימשיך כך והמחשב יתקלקל בגלל הסיבה הזו לא אתקן ולא אקנה לו חדש . אשתי טוענת שעלי להיות בטוח שהמחשב התקלקל בגלל ON/OFF (להוכיח זאת) כי מחשבים מתקלקלים בכל מיני צורות ואף טענה לפני הילד כי גם המחשב שלי התקלקל , והילד במקרה הזה קיבל תמיכה שלילית לדעתי במקרה זה מצד האם .
    מה עלינו ההורים לעשות עכשיו מבחינה חינוכית , להמתין שבוע ואח"כ לתקן את המחשב ? או להניח ולהתעלם מהמצב ?או להביא מומחה שיתן חוות דעת לסיבת הקלקול ?או לתקן מייד ותת לילד להמשיך בדרכו ללא גבולות ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    יעוץ

הוספת תגובה

• ייעוץ

זהורית אסולין שמחון
    04/04/2009

לפי איך שמנוסחות השאלות אני מתרשמת שאתה רוצה שאני אהפוך לשופטת ואכריע מי צודק ומהי האמת לגידול ילדים. מכיוון שלא למדתי משפטים אלא פסיכולוגיה אינני חושבת שיש דרך אחת נכונה לגידול ילדים. גם אינני חושבת שהורים חייבים לחשוב אותו דבר לגבי גישות חינוכיות לעיתים הילד נתרם כשיש שתי גישות משלימות. הבעיה מתחילה כאשר הורה אחד מבטל ומוחק את השני מול הילד ובכך פוגע בסמכותו של ההורה השני. על כן הייעוץ שאני יכולה לתת לכם הוא ללכת ליעוץ הורי למספר פגישות כדי לגבש דרך פעולה מול בנכם המתבגר שתיתן מקום וכבוד לכל אחד מכם כהורה. כיוון שילדכם זקוק לעיתים לגבול ברור ובפעמים אחרות זקוק למו"מ ודיאלוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    לילך
    04/04/2009

אני בתהליכי גירושים ויש לי ילד בן שלוש וחצי , אני עזבתי את הבית עם הילד להורים שלי ורשמתי אותו לגן באזור מגורי הורי
    בחצי שנה אחרונה כל סוף שבוע אנחנו אצל הורי ועכשיו הילד חושב שאנחנו שוב בחופש אצל הורי
    ניסיתי להסביר לו שאמא ואבא לא גרים ביחד ולאמא ולו יהיה בית חדש והראתי לו את הבית שאנחנו אמורים לעבור אליו עוד חודש אבל הוא לא ניראה לי מבין
    מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• גירושים

זהורית אסולין שמחון
    04/04/2009

תהליך העיכול של בשורה כזו קשה למבוגרים על אחת כמה וכמה לילד בן שלוש וחצי ולכן יקח לו זמן להבין, הוא מידי פעם ישאל, או שיגיב בדרכים אחרות כמו בכי, או התנהגות שונה מהרגיל, וייתכן שהתגובה לגירושים יופיע בשלב מאוחר יותר. נסי להסביר לו זאת במונחים שלו כמו שני ילדים שרבים והחליטו יותר לא להיות חברים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים
    ורד
    03/04/2009

בני באוגוסט יהיה בן 5. בעבר היינו נוסעים ליד עיריית תל אביב כי הוא היה רוצה תמיד לראות את הברווז, בלון ענק בצורת ברווז שהיה נמצא על גג העירייה. עכשיו כשאין כבר את הברווז, הילד ממש מבועט כל פעם שרק מזכירים את העירייה או את המילה ברווז, הוא לא מוכן לנסוע דרך העיריה שלא לאמר כל מקום ברדיוס כזה שאפשר אפילו להציץ על העיריה. אם במקרה רואים תמונה של העיריה במחשב הוא ממש נכנס להיסטריה. איך אנחנו פותרים את זה? האם פשוט לקחת אותו פעם אחת לעירייה ולעשות לו מה שנקרא טיפול בהלם, או להמשיך ולהתרחק ולהעלים כל ראיות שקשורות לעירייה ולברווז. זה ממש פוגע בחיי היום יום כי אנחנו גרים בתל אביב, וכמעט לכל מקום יש איזו הצצה כזו או אחרת לעיריה.

ישנה עוד בעיה, הוא גם פוחד להיות לבד באיזור מסויים בבית, למשל הוא לא מוכן להיות לבד בחדר או לבד בסלון, אפילו לא עם אחותו שגדולה ממנו בשנה, רק שאני יהיה במרחק ראיה. אני משתפת איתו פעולה, כי אחרת הוא פשוט קורא לי או בא אחרי. איך מתגברים על זה?

תודה רבה ורד

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים

הוספת תגובה

• פחדים

זהורית אסולין שמחון
    04/04/2009

לא ברור לי הפחד הזה, אך אם זה משפיע על חייכם באופן משמעותי כדאי ללכת להתייעצות כי נראה שהברווז הוא ייצוג של עוד כל מיני פחדישם שהוא שומר לעצמו בלב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סירוב להשתתף באירועים חברתיים-בן 5.
    שירלי
    03/04/2009

שלום רב!
    בני בן החמש מסרב להשתתף במסיבות הגן שמתקיימות מחוץ לשעות הרגילות של הגן, בחוגים, קייטנות, ומסיבות יום הולדת.
    הוא מתכונן בבית ומגיע איתי עד למקום האירוע ואז הוא לא מוכן להכנס. קרה שניסינו להכנס איתו ולתת לו ל"הפשיר " בפנים, אך הוא סוגר עיניים או מתחבא מתחת לשולחן.
    יש לו שני חברים ממש טובים והוא מסתדר איתם מעולה, אך באירוע חברתי גם הם לא מצליחים לשכנע אותו להצטרף. בגן יש מקרים שאין לו חשק להשתתף בפעילויות מסוימות והוא מתעקש ויושב במטבח-שזה מקום ההירגעות בגן.הגננת מנסה כל מיני טכניקות כדי לשכנע אותו ולפעמים לוקח לה המון זמן להביא אותו לעשות פעילות מסוימת או עבודה מסוימת. היא אומרת שהוא חכם מאוד- מעל הממוצע. יש לו הרבה ימים של השתתפות והוא גם אוהב לעזור בגן ובבית.
    התשובות שלו ל"למה אתה לא רוצה להכנס ל...?" הן : " אני מתבייש" או " אני לא מכיר את המדריכה"
    או שפשוט אין לו הסבר. האם זה מרמז על בעיה כלשהיא? האם כדאי לטפל בזה? האם זה שלב שיעבור? מה אני יכולה לעשות במצבים אלו?
    תודה , שירלי

הוספת תגובה

• ביישן במסיבות

ליאת גרוס
    04/04/2009

שלום שירלי
    מכייון שבשגרה בגן בנך מסתדר יפה ומוכיח יכולת חברתית תקינה לא נראה לי שיש מקום לדאגה. ייתכן שעם הזמן יתבייש פחות. לא נכון להכריח אותו או ללחוץ עליו. כמה שתלחצו פחות כך יבין כי האחריות היא שלו. נכון לקחת אותו לאירוע ולהציע להיכנס איתו אך אם לא רוצה - לא צריך. יש משהו בכל המהומה סביבו שדווקא משאירה אותו בחוץ. המסר צריך להיות "- איך שאתה רוצה. אם אתה צריך עזרה אני פה".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות התנהגות של בתי בת 5
    כוכבית
    03/04/2009

בתי בת כמעט 5,(ילידת חודש יוני 2004) מבקרת בגן ממלכתי רגיל , שנה הבאה אמורה להיות בגן חובה של העיריה.
    היא אומצה על ידי מאוקראינה לפני כשנתיים בגיל כמעט 3, לא ידוע לי כלום על האימא הביולוגית וכן לא על האב.
    השתלבה יפה מאוד מבחינת השפה, השיגה פערים (נאמר לנו בעת שאימצנו אותה שיש לה עיכוב התפתחותי קל אולם לא מסרו שהדבר אינו הפיך), היא גדלה בבית ילדים מרגע שהיא נולדה ועד שאימצתי אותה.
    מזה כשנה וחצי מטופלת על ידי המרכז להתפתחות הילד של קופת חולים, קיבלה טיפולי קלינאית תקשורת, ריפוי בעיסוק, נבדקה על ידי רופא התפתחותי פעמיים, בבדיקתו הוא לא מצא כל בעייה מיוחדת, לדבריו הילדה מפותחת מאוד לגילה ואף הצליחה לעמוד במשימות שמתאימות לילדים בגיל 6. היא יודעת את כל האותיות, כותבת מילים, מספרים עד 20, מודעת למושגים ובעלת סקרנות מאוד גדולה, אוהבת לשמוע סיפורים שאני נוהגת לספר לה בעקביות. אולם במשך החצי השנה האחרונה, חלה נסיגה במצבה.
    החלו להופיע בעיות התנהגות כגון היא משתוללת כאשר לא ניתן לה מבוקשה, מסרבת לקבל גבולות, חסרת ריכוז והקשבה, מתנדנת בכסא כאשר היא צופה בטלויזיה שמתי לב שזה קורה כאשר יש מוסיקה ולא כאשר יש תוכניות עם מלל בלבד, לא אוהבת לצייר בגן, מפריעה בזמן הריכוז . הגננת בעיקר מתלוננת על הפרעה בזמן הריכוז, ובעיה בקבלת גבולות , בבית אני מצליחה להפעיל אותה במשחקים ובציור וכן בכתיבה, אולם היא לא רוצה לעשות דברים לבד, רק אם אני אשב איתה ואעשה איתה ביחד ציורים ומשחקים שונים. אני מאוד משתדלת להקנות לה גבולות יש לה יחסית סדר יום קבוע, אולם לאחרונה החלו בעיות שינה בלילה, היא נרדמת בקושי , קמה מספר פעמים מהמיטה, נרדמת רק בסביבות השעה 23:00 לערך, בבוקר קשה לה לקום עקב כך, כמו כן היא מאוד רגישה לרעשים חזקים ולריחות, גם אם הם נעימים וגם אם לאו.
    התלונות על חוסר הריכוז שלה וההפרעה בזמן הריכוז הופיעו גם במסגרות הקודמות שהיתה.
    אציין כי היא החלה לבקר בגן ילדים שבועיים לאחר שחזרנו ארצה, זאת כדי שתוכל להתרגל לשפה כמה שיותר מהר והיא אכן מדברת מצוין, אוצר מילים מאוד גדול, דימיון מאוד מפותח. ילדה מאוד חכמה לפי כל מי שפגש אותה.
    אני מחכה לאבחונים כדי לבדוק באם יש לה הפרעת קשב וריכוז באופן פרטי אולם נמסר לי כי יש תור של כחצי שנה, כלומר לפי הצפי היא אמורה לעבור את האבחונים כשכבר ימלאו לה 5, אולם רציתי לדעת מה עלי לעשות כדי לעבור את התקופה עד לאבחון.
    האם לפי כל התיאורים שנתתי אכן מדובר בהפרעת קשב וריכוז, האם יש הפרעות קשב וריכוז על רקע נפשי .האם ניתן לפנות לרופא פסיכאטר בגיל כזה כדי לבדוק ולשפר את המצב?
    בתודה מראש וסליחה על אורכה של השאלה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות התנהגות של בתי בת 5

הוספת תגובה

• כל הכבוד

ליאת גרוס
    04/04/2009

כוכבית יקרה
    זוהי חוויה מאד לא פשוטה לאמץ ילדה בת 3. עושה רושם שאת עושה איתה עבודה נהדרת . בעיות ההתנהגות יכולות להיות תוצאה של בעיות קשב (קשה לעשות אבחנה מבדלת בגיל זה), אך יכולות גם להיות קשורות למשהו גנטי תורשתי ו/או למשהו רגשי. אין ספק כי הילדה חוותה דברים קשים עד שהגיעה אליך ודברים אלו משפיעים על מצבה הנפשי ובעקבות כך גם על התנהגותה.
    ייתכן כי בחצי שנה האחרונה יש יותר בעיות התנהגות כי סוף סוף היא חשה בטוחה ויכולה להרשות לעצמה . כדאי לפנות ליעוץ והדרכה אצל גורמים המתמחים באימוץ. יש המון ידע בנושא ואנשים שיוכלו לסייע. הייתי פונה לגורמים אלו בטרם הפנייה לפסיכיאטר.
    בהצלחה
    ליאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל התבגרות של ביתי וקניות
    רונית
    03/04/2009

אני אם גרושה כבר 6 שנים ולי שלושה ילדים, הכנסתי ממוצעת ואני מקבלת מזונות מינימלים מגרושי.
    פעם בשבוע או שבועיים ביתי כמעט בת 15 דורשת ללכת לקניון לקנות בגד תמיד זה לא נגמר בבגד אחד ולפעמים אני קונה לה כמה פריטים בדרך כלל היא נשארת אחרי הקניות בתחושת קיפוח ובכללי היא באןפן תמידי בתחושה שאני לא נותת לה מספיק.
    אתמול הייתי בקניון איתה וקניתי לה שתי חולצות לקיץ ומכנס קצר - הקיץ רק התחיל וזה פעם שניה שאני קונה לה לעונה הקרובה.
    היא ביקשה בגסות גם גופיה ואני סירבתי מאחר שיש לה עוד שלושה בבית וגם כי היא ביקשה בצורה לא יפה.
    אומנם היא הודתה על הקניה אך כשהגענו הביתה היא התנפלה עלי בצעקות "איזה מין אמא אני ושאלך ממנה" וכו' .
    יש לציין שהגרוש שלי מסיט כל הזמן את ילדי נגדי ואומר להם שאני דואגת רק לעצמי ומוציאה רק עלי ןעןד כל מיני...
    חדרה מבולגן כל הזמן והיא נוהגת לזרוק בגדיה על הריצפה - גם החדשים.
    עוד אציין שיש לה הרבה יותר בגדים ממני למרות שהיא כל הזמן טוענת שזה הפוך וכן שמפריע לה שאני קונה לי משהו יקר כי לטענתה הכסף הזה יכול להיות מיועד עבורה.
    שני אחיה צנועים ומסתפקים במועט.
    אנא עצתכם כיצד להתמודד עם מצב זה שכן אני חשה שמאמצי גדולים ואני לא זוכה להכרת תודה אלא להיפך רק לאכזבה תמידית. בבקשה עצה מאחר ועניין זה מטריד אותי כל הזמן.

הוספת תגובה

• לא צריך לפצות על גירושים

ליאת גרוס
    05/04/2009

רווית יקרה
    ביתך בגיל ההתבגרות ולא חשוב מה תעשי - את לא תהיי בסדר בעיניה. ככה זה. חשוב שתציבי גבולות ברורים לגבי המחיר שאת מוכנה להוציא על בגדיה ותעמדי מאחורי מה שקבעת. המסר צריך להיות שאת מחליטה. הרי בעצם, כמה שתוציאי זה לא יהיה מספיק עבורה .כשההורים גרושים ואינם מאוחדים הילדים מתחילים לסחוט. את לא צריכה לפצות אותה על הגירושים. גם לא כדאי להיכנס לתחרות מי מוציא יותר על הילדה.
    אוסיף ואומר כי נשמע לי שהכסף והבגדים הם רק הציפוי וכי הבעייה היא בעצם הגירושים. הבת מנסה למצוא את מקומה בין שניכם ובנפרד מהעימות שלכם. גיל ההתבגרות קשה תמיד לילדה ולהורים וכאשר ההורים גרושים המצב רק מחמיר.
    חשוב לא להתרגש כאשר היא כועסת ולא לקחת את זה אישית.זה חלק מההתבגרות שלה. את בסדר גמור. כמו כן, כדאי לשדר לה אהבה וקבלה מחד לצד גבולות ברורים מאידך.
    זכרי, גיל ההתבגרות הוא זמני .
    בהצלחה
    ליאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

רונית
    06/04/2009

יופי תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיים של בן שנתיים וחצי
    אמא
    02/04/2009

שלום, יש לי שתי שאלות. בני בן השנתיים וחצי, מתוק מאוד ונח מאוד. בימים האחרונים הוא לא נינוח, קצת בהיפר, מאוד לא נענה לבקשותי ומתעקש על מה שהוא רוצה עד כי קשה מאוד להתנהל איתו (מה שגורר עצבנות מצידי). היום דיווחה לנו הגננת כי הוא נראה לה עצוב (לרוב הוא מאוד שמח) ובכה בקלות מספר פעמים ואף חיפש אותי ואת בעלי. האם הדבר שגרתי או שיש סיבות לחשוש למצוקה אצלו. קשה להבין מה מציק לו כי הוא אינו מסוגל להגיד.
    בנוסף ובאותו הקשר רציתי לשאול לגבי קושי שיש לי לגרום לבני ללכת לאן שאנו צריכים להגיע בסיטואציות מסוימות. הוא מאוד אוהב שאני מרימה אותו (אני מנסה לגמול אותו מההרגל הזה) ולחלופין בסיטוצאיות מסוימות הוא מתעכב מאוד ונמרח ואינו רוצה לבוא לאן שצריך. זה מתסכל במצבים בהם יש לחץ זמן ואז הפיתרון הוא להרים אותו וזה לא פיתרון נכון בעיני. כיצד אני גורמת לו לבוא לאן שצריך בלא להרים אותו? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    קשיים של בן שנתיים וחצי

הוספת תגובה

• לאמא

ד''ר דוד וילנסקי
    02/04/2009

לגבי השינוי בהתנהגות - זה לא נשמה שגרתית ולבן כן הייתי ממשיך לעשות מאמצים להבין מקור המצוקה שלו בהתיעצות עם הגננת. במידה שזה ימשיך ולא תצליחו להבין מה הגוקם ניתן להתיעץ עם פסיכולוג.
    לגבי הסירוב ללכת - בזמן שאת לא לחוצה פוט להתחיל ללכת ובדרך כלל ברגע שהוא רואה שאת רצינית הוא יעמוד וילך אחרייך. דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרטבה חוזרת
    יעל
    02/04/2009

הבת שלי בת החמש חזרה לעשות פיפי בלילה במיטה כנראה שזה קשור למעבר לכיתה א'.
    היא מדברת על כיתה א', האם היא יכולה לעלות? מה יעשו שם וכו'..
    מה אני יכולה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    הרטבה חוזרת

הוספת תגובה

• ליעל

ד''ר דוד וילנסקי
    02/04/2009

את יכולה לדבר על הפחדים שלה לגבי כיתה א'. דרך אגב, האם יש שאלה לגבי עלייתה לכיתה א'? למה היא בכלל מעלה את השאלה. אפשר להרגיע אותה שטבעי לחשוש לפני חוויות חדשות ואולי להזכיר לה דוגמה של משהוא שחששה לפני כן ואחר כך הסתגלה בצורה טובה. דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי החשש

יעל
    05/04/2009

באמת לא הבנתי למה היא אומרת את זה. בדיעבד מתברר שיש בגן ילדים שנשארו עוד שנה והיא מודעת לכך.
    אני אמרתי לה שכבר רשמנו אותה והיא אכן עולה והכל בסדר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לזהורית אסולין שמחון
    הודא
    02/04/2009

בהתחלה אני מאוד מודה לך שענית לי , הבת שאני דואגת לה כבר אצל הדודה שלה כלומר גרה שם , כי היא זו שדואגת לגן , והיא יותר דואגת לצרכים שלה מאשר ההורה, לכן הוא העדיף שתהיה אצלה לפחות לתקופת הגן. אבל האב אומר שהבת שלו כאשר היא באה לראות שאר האחים , היא פשוט לא רוצה להיות בבית , היא רוצה שהכל יהיה מחוץ לגדרי הבית.ולא נראה לי חשוב לה איפה , העיקר לא הבית. נקודה חשובה , היא שבזמן ימי האבל המון אנשים היו באים לבקר והשתתף בצער המשפחה , אולי מאז זה מכניס אותה ללחץ , אולי הבית מזכיר לה את האם , את ימי האבל , אני לא יודעת , אולי תוכלי להסביר לי את זה אודה לך מאוד , והאם זה בסדר ובריא לשהות מחוץ לבית רחוק משאר האחים אפילו אם זה היה לתקופה קצרה ? יש להזכיר שהיא היתה בקשר כלכך חזק עם האם , האב ושאר האחים . איך אנחנו יכולים להתמודד עם זה , ומה צריך תמיד לומר לה .
    תודה , מחקה לתשובה בהקדם האפשרי

לקביעת תור
    סגירה
    לזהורית אסולין שמחון

הוספת תגובה

• מות אם

זהורית אסולין שמחון
    04/04/2009

אם אפשר שאחד מהאחים הגדולים ידבר עם הילדה וישאל אותה מדוע מעדיפה להיות מחוץ לבית. את העלת השערות שיכולות להיות מאד נכונות ושווה שבני המשפחה יחלקו איתה את הכאב על מות האם וינסו להסביר לה איך הם מתמודדים עם האובדן ושהם יוכלו לעזור לה, חשוב מאד לאפשר לה לדבר על הכאב ועל מה שקרה , מה הבהיל אותה, העדרות האם, המוני האנשים שבאו לנחם, הזכרונות שיש בבית מאמא וכך לעזור לה להתגבר על הכאב והטראומה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה