פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בחירת גן
    מיטל
    02/04/2009

בס"ד

הכנסתי לפני כחודשיים את בני לגן (בן שנה ושלושה חודשים), התחלתי לעבוד לפני כשלושה ימים, עד היום אני הייתי מכניסה ומוציאה את הילד מהגן, מלפני שלושה ימים בעלי התחיל להכניס את הילד לגן והיום הילד לא הפסיק לבכות ולרצות לחזור לאבא שלו, יש לי מספר שאלות
    האם זה משהו שאני כאמא צריכה לראות בבכי של הילד כמשהו חריג או שזה טבעי?
    איך אני אדע מתי לראות אם יש דברים חשודים?
    איך לבחור בעצם את הגן הנכון?

אשמח לתשובה
    מיטל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בחירת גן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• למיטל

ליאת גרוס
    02/04/2009

מיטל שלום
    הכנסת ילד לגן היא חוויה לא פשוטה. בעיקר כאשר הילד עוד קטן ולא יכול לספר ולהסביר איך היה לו. עם זאת ברב המוחלט של המקרים הילד משתלב בגן באופן חיובי. נורמלי שיש בכי בהתחלה, בעיקר אחרי שהוא מבין שזהו משהו קבוע. העובדה שבוכה בשלב זה אינה מעידה כי הוא סובל בגן, אלא רק שהוא מעדיף להישאר עם ההורים. במידה והבכי יימשך מספר שבועות ו/או אם תראי סימני מצוקה גם בשעות אחר הצהריים (כגון בכי רב מהממוצע לאורך זמן, תוקפנות,קשיי שינה,תלותיות רבה מהרגיל וכו) אז יהיה נכון להיכנס לכוננות דאגה ובדיקה.
    לגבי בחירת הגן - רצוי לבחור גן עליו שמעת המלצות מחברות אשר ילדיהן שהו בגן בעבר. כמו כן חשוב לשים לב ליחס המספרי של אנשי הצוות על מספר הילדים. שימי לב שהילד לא חוזר מהגן רעב או עם אדום בתוסיק. כמו כן, כדאי לבדוק עם הגננת כמה זמן הילד ממשיך לבכות לאחר שהאב הולך. עד רבע שעה (מקסימום) בשלב ראשון זה נורמלי.עם הזמן זה יהיה פחות. ואת תוכלי להיות שקטה יותר
    נקודה נוספת - כשמביאים את הילד לגן יש להיפרד ממנו בקצרה וללכת גם אם הוא בוכה. מריחה של הפרידה לאורך זמן תקשה על הילד ועליכם.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה עם חבר
    חגית
    02/04/2009

בתי בת תשע וחצי ויש לה חבר מכיתתה בן עשר וחצי. הם חברים טובים מאד כבר ארבעה חודשים.
    יש להם קשר מצוין ופתוח. בתי רוצה שהוא יישן אצלה וכמובן שהוא רוצה שגם היא תישן אצלו. עלי לציין שהיא הייתה במסיבת פיג'מות של בנים ובנות ביחד. האם לאפשר להם? האם זה לגיטימי שיישנו ביחד ? האם יש בזה בעיתיות?

לקביעת תור
    סגירה
    שינה עם חבר

הוספת תגובה

• שינה עם חבר

ליאת גרוס
    02/04/2009

שלום חגית
    גילאי 9-10 זה בדיוק הגיל שזה כמעט מתחיל. בגיל הזה הם מתחילים טיפה להסתכל, להתעניין. עובדה היא שבגיל זה הילדים מתחילים ללעוג לבנים ובנות שמבלים זמן רב ביחד. יש בנות שכבר מתחיות להתפתח קצת וכו'.
    אני נוטה להגיד שזה לא מתאים. אפשר להישאר יחד עד מאוחר אבל אז כל אחד הולך לישון במיטה שלו. אין מה להשוות מסיבת פיג'מות לשינה של בן ובת בחדר אחד זה לצד זה. הדבר עלול לעורר שדים שכדאי שישנו עוד קצת.
    האינסטינקטים הזהירים שלך צודקים. לכי איתם...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 6 מפגין התנהגות חריגה
    עינב
    01/04/2009

שלום !
    אחייני איתי הוא ילד מקסים בן שש ולו אח קטן בן שלוש . בשבוע האחרון הוריו מדווחים על התנהגות חריגה בגן שכוללת אלימות, חוסר משמעת ובעיקר תגובות שאינן מתאימות לו בכלל ואינן פרופורציונליות למקרה. איתי הוא ילד שמח בעל יכולות קוגניטיביות מפותחות מאוד מאוד לגילו ( לא רק דעתי האישית אלא דעת אנשי מקצוע) ולכן התנהגותו הפתיעה את הגננת ועוררה את תשומת ליבה. כשהוריו שאלו אותו האם התרחש משהו חריג לאחרונה הוא טען שלא וכן בשיחות עימו הוא מבין כי תגובותיו היו מוגזמות ואף מסוכנות. על אף הבנתו זו התנהגות זו חוזרת במשך שבוע ימים .
    אשמח לעצה ביחס להתנהגות הורית רצויה במצב כזה.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    בן 6 מפגין התנהגות חריגה

הוספת תגובה

• התנהגות חריגה

נעמה סבג שמש
    01/04/2009

עינב שלום,

אכן נשמע מדברייך שהיה איזשהו אירוע שהביא להתנהגות.

עליכן להכילו רגשית, אך עם זאת להציב גבולות מאד ברורים להתנהגות זו. ניסיתם את המילים, כעת עברו למעשים. הוא צריך להבין שמותר לו לוחחות כעס ותסכול מכל סיבה שהיא, אך לא כל התנהגות מותרת.

במקביל, נסו לנבור אחורה ולבדוק מה יכולות להיות החוויות שחווה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלפת גן בפעם ה 3
    מיקי
    01/04/2009

שלום,

אני פונה בנוגע לבני בן השנתיים שעבר הרבה השנה.

כאשר גרנו אצל הוריי בספטמבר 2008 היה בן שנה וחצי ונכנס לגן פרטי ביישוב (גן 1)
    ההתאקלמות לא היתה קשה מידי אך הוא הרבה לנשוך ולהרביץ (היה עושה זאת לפני כן בבית גם כן)

אחרי 4 חודשים , עברנו לבית חדש ביישוב מרוחק הרבה יותר והכנסנו אותו לגן חדש (גן 2)
    ההתאקלמות שם גם לא עברה קשה מידי, אך גם עם קצת אלימות והגננת אמרה שרק אחרי חודש הוא פתח את פיו והחל לדבר (במקביל החל לדבר גם בבית והפסיק לנשוך, אז זה לא נראה כ"כ מוזר)

כיום (לאחר חודשיים מהמעבר) היות ואני ובעלי פוטרנו מעבודתנו לצערי, נצטרך עוד חודש לחזור לבית הוריי בגלל המצב הכלכלי.
    מה שאומר ששוב אצטרך להעבירו גן (גן 3), זה לא יהיה אותו גן אליו נכנס בפעם הראשונה, בגלל העלות הכספית. כך שגם אם זכר משהו מהראשון זה לא יעזור לו.

אנו חוששים לנפשו של בננו ושאולי אנו גורמים לו נזק מסוים בכל ההעברות הללו, נוסף על העברת הדירה בכל פעם.
    מה אתן/ם מייעצים לעשות - אנא עזרתכם בדחיפות

לקביעת תור
    סגירה
    החלפת גן בפעם ה 3

הוספת תגובה

• למיקי

נעמה סבג שמש
    01/04/2009

מיקי היי,

עניתי לך על שאלה זו עוד אתמול...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 4 שגונב כסף מחברו בגן
    אבא מודאג
    01/04/2009

שלום
    בני בן ה 4 גנב היום מחברו בגן 2 שקלים
    הוא ניסה בהתחלה להסתיר זאת וטען שה 2.5 ש"ח ניתנו לו ע"י המורה כצ'ופר משום שהיה ילד טוב .
    אחרי שתוחקר ע"י אישתי שתברר שגנב את הכסף מהתיק של ילד אחר בכיתה .
    דגשים :
    *בעבר היו תופעות שהוא העלים דברים , למשל , לפני כחודש לקח פלסטלינה מהגן . לפעמים הוא לוקח צעצועים קטנים מבתים של קרובי משפחה.
    *אנחנו כל הזמן הסברנו שזה לא בסדר אך לא נקטנו צעדים חריגים בעניין ...
    כמו כן , ברצוני להדגיש את עבודה שמדובר בילד יחיד בבית , אשתי אמור ללדת בחודש הקרוב.
    *מדובר בילד שאפשר להגיד שלא חסר לו כלום מבחינת לבוש/צעצועים/טיולים וכד'
    אשמח מאוד אם תעזרו לי ותנדבו את עצותיכם באופן הטיפול בבעיה זה
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה
    בן 4 שגונב כסף מחברו בגן

הוספת תגובה

• גבולות

נעמה סבג שמש
    01/04/2009

שלום,

מדבריך משתמע שתמיד הבהרתם שלקחת חפץ של אחר זה לא בסדר, אך לא נקטתם כל אמצעי כדי למגר את התופעה.
    עליכם להתייחס לעניין בחומרה ובתקיפות. הילד צריך לדעת שיהיה עליו להודות בטעותו ובוודאי להחזיר את מה שהוא לקח, באותו הרגע שאתם מגלים שלקח. אם אין אפשרות כזו, תקחו את החפץ ותשמרו אותו עד שתפגשו עם אותם חברים או קרובי משפחה.
    עליו להבין שאין זה עניין של מה בכך, וגם בעבור חתיכת לגו קטנה אל תוותרו.

הוא הבין שעשה משהו לא בסדר אחרת לא היה מוצא לנכון לשקר. עזרו לו בכך שתנחו אותו ותציבו גבולות.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד הקורא להורה בשמו הפרטי
    אורין
    01/04/2009

שלום
    בני בן השלוש ועשרה חודשים קורא לאביו מזה מספר חודשים רק בשמו הפרטי ולא אבא.
    לי הוא קורא אמא.
    אקדים ואציין כי אני מקפידה לקרוא לבעלי בשם אבא ולא בשמו הפרטי.
    ברצוני לדעת מה המשמעות של תופעה זו והאם יש צורך / דרך לשנותה?
    תודה

הוספת תגובה

• שם פרטי להורה

נעמה סבג שמש
    01/04/2009

היי אורין,

היו עקביים ותקנו אותו בסבלנות בכל פעם שיקרא לאביו בשמו הפרטי.
    יש תאוריות המדברות על מצב כזה, כאשר הילד רואה בהורה יותר חבר מאשר דמות סמכותית, אך לדעתי הכי חשוב זה לתרגל שוב ושוב, לתקן ולהבהיר את הסטטוס שלו: עבורי הוא בעל. עבורך הוא אבא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רושם בחברה
    אמא לבן 7
    01/04/2009

בני בכיתה א', ילד חברותי ,נעים. כבר תקופה ארוכה שמתי לב לעובדה שעל מנת למצוא חן בעיני חבריו הוא מנסה "לעשות רושם עליהם". הדבר יכול לבוא לידי ביטוי בהליכה מצחיקה לידם כשהוא רואה מקבץ ילדים בתחנת ההסעה, במלל מטופש וילדותי שלא אופיני לו כלל או אפילו "בהצקות קטנות" לילד שהוא רוצה את תשומת ליבו. שוחחנו עימו פעמים רבות שיפסיק לעשות רושם כי זה רק מרגיז ילדים אחרים, וכך לא ירצו לשחק עימו אך זה לא עוזר כלל. חשוב לי לציין את העבודה שבני רגיש מאוד: נעלב כשמותחים עליו ביקורת ולעיתים מאשים את עצמו בדברים("אני לא חכם", "אני לא מסוגל", "אני איטי")- למרות שהדבר לא נכון כלל ואנו מנסים דווקא לעודד אותו ולהדגיש בפניו את יכולותיו והצלחותיו (תלמיד טוב,מוכשר וכו'..)...מה לעשות? כיצד ניתן להפסיק את ההתנהגות החברתית הלא רצויה הזו (ואני משוכנעת שתפגע בו חברתית בהמשך...)?

לקביעת תור
    סגירה
    רושם בחברה

הוספת תגובה

• רושם בחברה

ליאת גרוס
    02/04/2009

שלום לך
    התנהגותו של בנך מעידה על דימוי עצמי נמוך . אם היה בטוח בעצמו ומאמין שיתקבל חברתית בזכות עצמו, לא היה מנסה"למצוא חן. ייתכן גם שהתנהגותו היא לא דרך לעשות רושם אלא שהוא פשוט נלחץ מהסיטואציה ומתרגש וכתוצאה מכך מתנהג באופן רגרסיבי וילדותי. הסברים והערות מצדך לא יועילו ועלולים רק להעלות את רמת החרדה שלו.
    אני ממליצה לעקוף את הבעייה הנקודתית ולפעול באופן עקיף יותר במטרה לחזק את הערכתו העצמית ולתת לו כלים להתמודדות חברתית, בלי להתייחס ולבקר את התנהגותו כיום. על מנת לשפר את בטחונו העצמי חשוב לתת לו הרבה חיזוקים, להקדיש לו זמן איכות במהלכו הוא ירגיש כי אתם נהנים מחברתו ולתת לו אחריות שנהנה ממנה, על מנת לשפר את כישוריו החברתיים ניתן פשוט לעזור לו להתנסות בסיטואציות כאלו. להזמין חבר הביתה, ללכת איתו לגן השעשועים, לקחת אותו לחברים וכו'. כאשר יתנסה הרבה ירגיש בטוח יותר בעצמו ויוכל להביא לידי ביטוי את עצמו.ניתן להסביר לו מה כן צריך לעשות אם רואים שהוא מתקשה, אבל לא להגיד לו מה הוא עושה לא בסדר.
    נקודה נוספת - יכול להיות שהתנהגותו נראית לך כיותר בעייתית מכפי שהיא נראית לילדים סביבו. אנו כהורים מאד רגישים סביב הנושא החברתי של ילדינו. הדבר נכון בעיקר לאימהות ואבות אשר חוו קשיים חברתיים אלו או אחרים בילדותן. תחזקי אותו ותשדרי לו שאת סומכת עליו. אם את תאמיני בו הוא יאמין בעצמו ועם הזמן, יתחיל להתנהג כעצמו.
    מקווה שעזרתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות
    ציפי
    31/03/2009

שלום רב,
    בני בן 12.5 מגיב ברגישות כאשר נתקל בקושי התגובה היא בכי"שקט" ללא קול . למשל בבי"ס כאשר פונים אליו או בבית כאשר נעלב מאחיו.
    הדילמה היא,המורות לעיתים צריכות לפנות אליו אך לא רוצות להביך אותו לפני הכתה
    ובנוסף הוא צריך חיזוק בתחום הלימודי אצל מורה פרטית וגם מולה הוא מגיב בבכי כאשר נתקל בקושי או מבוכה למרות שהגיע לשיעור מרצונו.
    הילד לא מעוניין בטיפול פסיכולוגי הצעתי לו.
    הילד מעסיק את עצמו עם חברים אחר הצהריים ,אין סימנים של חרדה כמו חלומות מפוחדים או דכאון.
    מה ההמלצה ,להניח לו בתחום הלימודי? תודה מראש ציפי

לקביעת תור
    סגירה
    רגישות

הוספת תגובה

• לציפי

נעמה סבג שמש
    01/04/2009

ציפי שלום,

האם הציפיות מהילד בתחום הלימודי תמיד היו גבוהות? איזה מין תלמיד הוא? האם היו מצבים שבהם קצת לחצתם בנושא או ששאיפת ההצלחה וההשגיות מגיעה ממנו? האם חווה כישלון ולכן הוא בחרדה?

אם הרגישות מבטאת רק בתחום הלימודי- צריך "להוריד הילוך" ולהבהיר לילד שמותר גם לטעות, לא להצליח ולהכשל. להציג לו זאת גם בדוגמאות אישיות. אם ילד מרגיש שבהצלחתו הלימודית גאים בו, הוא יכול מאד להלחץ כדי לרצות. בדקו מה הסיבות לדברים.

בברכה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לרגישות

ציפי
    01/04/2009

תודה על התשובה נעמה

רציתי לחדד יותר אנחנו לא מלחיצים בעניני לימודים יש לנו שני ילדים גדולים ואנו מודעים לכך שהילד הוא מכלול של דברים בהם הוא צריך להרגיש טוב . מה שחשוב ואני שמה דגש אלה הדברים הבסיסיים ,הכנת שיעורי בית לימודים לפני מבחנים וכ"ו הילד מגיב ברגישות גם במצבים אחרים של מבוכה או פרשנות שלו למצבים שיש בהם שיפוטיות כלפיו .
    כלפי בכי שלו אנו מגיבים בסובלנות ולא מעירים או מזלזלים , השאלה אם להניח ולא לדרוש מעבר למרות שהוא צריך חיזוק לימודי. או כן "למרות שקשה לך אנו חושבים כי תצליח להתמודד ..."ואז אנו לא נכנעים להימנעות שלו
    הילד יש חברותי משחק אחר הצהרים לא נראה שסובל מחרדות או חלמות וכ"ו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה חברתית לבת שנתיים ו-4
    אילן
    31/03/2009

שלום.

ביתנו בת שנתיים ו4- חודשים ילדה מאוד חכמה ומפותחת (הגננת וצוות הגן מעידים על כך) נמצאת במסגרת של מעון מזה כחצי כשנה. בתחילה ההסתגלות לגן הייתה קשה כעת היא אוהבת ללכת לגן ונהנית מהפעילויות השונות שם, אך לא משתתפת ונמצאת מרוחקת רוב הזמן. אין כמעט אינטראקציה עם ילדים אחרים ויש לה פחד מזרים וחרדה חברתית. אנחנו התחלנו בטיפול שלא נושא פרי עד כה אצל מטפלת - עובדת סוציאלית

החרדה והפחד שלה באים לידי ביטוי בכך שהיא נצמדת אלינו כשמתקרב מישהו זר או שמישהו מביע בה עניין. אם היא בגן משחקים, כאשר מצטרף ילד למתקן היא נצמדת אלינו ומפסיקה לשחק ורוצה על הידיים. איתנו או עם המשפחה לאחר שהיא מתרגלת אליהם(גם לאנשים מוכרים לוקח לה זמן להתרגל) היא פורחת ומשחקת יפה. אנחנו מנסים כמה שיותר להימנע מזה, אבל היא מאוד אוהבת שניקח על הידיים או לפחות ניתן לה יד. ויש לה גם פחד(נראה לי שטבעי) מכל דבר חדש וכמובן מאכלים שהיא אינה מוכנה לטעום.

מה אתם מייעציםלנו לעשות? האם נראה לכם הדבר חריג ויוצא דופן?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה חברתית לבת שנתיים ו-4

הוספת תגובה

• שואלת ברשותך כמה שאלות:

אמאלה2
    01/04/2009

אני מרפאה בעיסוק במקצועי והקושי שתארת העלה אצלי את השאלות הבאות- האם היא מוכנה לשחק בחול, בדשא? ללכת יחפה? לעבוד עם צבעי אצבעות ולגעת בדבק ? האם היא מוכנה ללבוש כל בגד או רק בגדים מאד מסוימים? האם היא נהנית מאמבטיה או שהיא בוכה כשחופפים לה או כשיש לה מים על הפנים ? האם היא משתפת פעולה כשגוזרים לה צפורניים ? האם היא נהנית מנשיקות, חיבוקים, דגדוגים או שהיא נרתעת ? מה קורה אם מישהו נוגע בה פתאום או בטעות (בוכה, צועקת, מתלוננת שכואב לה?)
    אני שואלת את כל השאלות האלה כדי לבדוק איתך את האפשרות שאולי הקשיים שלה הם על בסיס של ויסות חושי .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה חברתית או ויסות חושי

אילן
    01/04/2009

שלום
    היא מוכנה לשחק בחול, מעדיפה ללכת לא יחפה, מעדיפה מאוד ללבוש בגדים מסויימים וגם נעליים מסויימות. נהנית מאמבטיה, אבל בוכה בחפיפות או כשיש מים על הפנים וכשמצחצחים לה שיניים, אוהבת חיבוקים ודיגדוגים, אבל מרגישה צורך לשלוט בהם. נרתעת מכל דבר חדש כמעט. אם מישהו יגע בה בטעות זה סוף העולם גם אם סתם יתייחס אליה ויגיד שהיא חמודה. יש לציין שהיא גם החלה לגמגם בחודשיים האחרונים, אבל קלינאית תקשורת אמרה שזה נורמלי(אני חושב שאולי זה קשור לחוסר הביטחון).היינו גם אצל מרפאה בעיסוק שאיבחנה חוסר התנסות בתחומים מסויימים וקצת עבדנו על זה. מה דעתך? מה זה בדיוק ויסות חושי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות חברתית

נעמה סבג שמש
    01/04/2009

אילן שלום,

בדר"כ בגיל זה הילדים עוברים את קושי "חרדת הזרים".

עם זאת, זמני הסתגלות למקום חדש משתנה מילד לילד.

איך היא מתנהלת עם נגיעה בחול, בצבעים ובשאר חומרים מלכלכים. האם הגננת ציינה דבר מה בנושא ויסות חושי?

האם אתם מכינים אותה לפני כל מצב חדש?

חשוב להכין ילד ולשתף אותו בכל חוויה שהוא הולך לעבור. מי צריך להגיע, כמה אנשים ולמה. אסור לתת לילדה בניגוד לרצונה נשיקה, אפילו מסבתא. צריך להסביר כל שלב וכל פעילות שצריכים לעשות ולהכין לכך את הילד רגשית.
    הייתי אפילו שואלת את הילד האם היה רוצה ללכת לפעילות הזו. נותנת לו לבחור מבין שתי אופציות.

חשוב שתתנו לה את המקום שלה ולא תיראו מאוכזבים ומודאיגים אשר אינה רוצה לשתף פעולה. בדקו אותה מה הם רגשותיה. שקפו לה אותם במילים. תנו שם למה היא מרגישה ואפשרו לה להיות צמודה עד שהיא משחררת. ר בדרך זו תלמד את חווית הבטחון.
    אם אחרי שינוי בהתנהלותכם הדברים נשארים בעינם, פנו לייעוץ.

בהצלחה!

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק נשכן
    סיגל
    31/03/2009

בני בן השנה וחודשיים נוהג לנשוך אותנו בעיקר כאשר הוא דורש תשומת לב ואיני נענית לו מיד לציין כי מעליו יש לי עוד 2 ילדים - בן 11 ובת 7 ולא תמיד יש לי אפשרות להענות לו מייד למרות שאני מאוד משתדלת . מה עלינו לעשות כדי להפסיק את התופעה ?

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק נשכן

הוספת תגובה

• תינוק נשכן

ליאת גרוס
    31/03/2009

שלום סיגל
    פעוטות בגיל בנך נוהגים לנשוך כדי להשיג תשומת לב. הם עדיין אינם יכולים להביע עצמם במילים, או בכח פיזי ודרך הנשיכות הם מקווים להביע את דרישתם. זה בסדר שאת לא נענית תמיד לכל דרישותיו. בהדרגה ילמד להתאפק או לקבל סמכות. כאשר הפעוט נושך חשוב להבהיר לו באופן חד משמעי כי הדבר כואב וכי אסור לו לנשוך. חשוב להגיב בפרצוף חמור ובטון ברור אך לא להרים את הקול או חלילה את היד. חשוב לחזור שוב ושוב על אותה תגובה באופן עקבי בכל פעם שנושך. אין לתת לו את אשר מבקש בגלל הנשיכות. באופן זה רק נדרבן אותו לנשוך יותר. כמו כן אסור להתעלם ולהמשיך לשחק עם הפעוט כאילו לא קרה מאום.
    דבר נוסף - כאשר אומרים לתינוק מה לא לעשות (לא לנשוך) כדאי להסביר לו גם מה כן. גם אם נראה כי אינו מבין חשוב לתת אלטרנטיבות אותן יפנים בהדרגה. "אתה יכול לגעת בי בכתף אך לא לנשוך, "מותר לצעוק אבל אסור לנשוך" וכו'
    בקרוב יתחיל לבטא עצמו במילים, ויכולתו לדחות סיפוקים תתארך מעט. אז יחוש פחות תסכול, וגם את..
    תחזיקי מעמד...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחות חדשה במשפחה
    עדינה
    31/03/2009

בני בן שנתיים וחצי. לפני שלושה שבועות נולדה לנו בת. אנחנו לא חיים בארץ ולקראת הלידה הבית התמלא בבני משפחה שבאו לבקר (הוריי ואחותי). סמוך ללידת ביתנו ועד היום הבחנתי בשתי בעיות שאין לי ספק שקשורות במצב החדש ואשמח לקבל את דעתכם כיצד לטפל בהן. הבעיה הראשונה - בני התחיל להרביץ לנו, בעיקר כשהוא כועס (אך לא רק, לעתים בלי כל סיבה) גם לילדים בגן. בעיה שניה - כשמגיע הזמן ללכת הביתה מהגן או הגינה הרבה פעמים הוא מתנגד, כך שאני צריכה לקחת אותו בידיים אחרת הוא לא מוכן לבוא. עד היום הערנו לו על נושא המכות ואמרנו שאסור להרביץ, שזה כואב ומעליב אבל זה לא עוזר, הוא ממשיך בשלו. אתמול בפעם הראשונה החלטנו להעניש אותו - לא קראנו לו סיפור לפני השינה והוא נרדם בבכי בלי שניגשנו אליו. אני מתכוונת לנסות את שיטת הענישה עוד תק' מסוימת אך אינני יודעת אם זה יעזור כי היום שוב הרביץ. לגבי הנושא השני אני קצת חסרת אונים, לא יודעת כיצד לטפל בו. אני רוצה לציין שאת אחותו הוא קיבל בצורה מקסימה, מהרגע הראשון הוא התאהב בה ומתייחס אליה בצורה מאד בוגרת ויפה.
    אנא תגובתכם.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אחות חדשה במשפחה

הוספת תגובה

• קבלת אח חדש

נעמה סבג שמש
    01/04/2009

עדי שלום,

אין ספק שתגובותיו אילו של בנך נוצרים מהשינוי המשמעותי בשגרה שהוא חווה.
    עם כל האמפתיה לאחות החדשה, יש חלק משמעותי "לקיומה" בהתנהגותו. כמו כן, אנשים רבים ויחסית זרים הממלאים את הבית גם אינה פשוטה עבורו.

ילד שנמצא במצב של לחץ ובלבול מגיב באלימות.
    אין צורך להענישו. גם כך הוא נמצא במצוקה. במקום זאת, לכל מכה הגיבו בתקיפות ובצורה חד משמעית: החזיקו לו את הידיים. תאמרו שבבית הזה לא מרביצים. הסבירו לו שאתם עכשיו הולכים יחד לחדר להרגע. אין צורך לעשות זאת בכעס. בחדר תשבו כשהוא עליכם ותחזיקו את ידיו, גם אם הוא בוכה. בקשו ממנו לומר לכם כשהוא נרגע. בכל מקרה, השארו עימו בחדר מס' דקות. הגיבו כך בעקביות והתנהגות זו תיכחד. רק היו נחושים.

לגבי לקיחתו מגן המשחקים: הכינו אותו מראש לעזיבה. תשאלו מה המשחק האחרון בו הוא רוצה לשחק. אפשרו לו לבחור. אחרי האחרון הבהירו שהולכים ועכשיו נפרדים מגן המשחקים. אם זה עדיין מלווה בסצנה, קחו אותו על הידיים. בלי איומים.

הוא עובר תק' רגשית לא פשוטה. הבינו זאת והיו שם בשבילו. עם זאת, נהגו בתקיפות כשצריך.

מזל טוב ובהצלחה!

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 6
    יפעת
    31/03/2009

שלום
    אני אמא לילד בן 6. הילד שלי הוא ילד טוב אך יש לו בעיה אחת שהוא נגרר אחרי ילדים בגן לטוב ולרע ובעיקר לרע. ההתנהגות שלו מתהפכת בשעות הצהרון ולא בשעות הגן (שבצהון המשמעת מאוד רופפת). יש לציין שההתנהגות בבית היא בהחלט כמצופה ממנו: ילד חביב עוזר ממושמע וכו.
    הילד נגרר כל הזמן על ידי אותו ילד שאומר לו מה לעשות ושאם הוא לא יעשה את מה שהוא מבקש ממנו אז הוא לא יהיה חבר שלו יותר והוא ידאג לכך שכל הבנים בגן "יהיו עליו". מצד אחד אני מבינה שהבן שלי נמצא בלחץ חברתי מאוד גדול ופשוט "נקרע" בינו לבין החינוך מהבית.אותו ילד גרם לו להוריד את המכנסים שלו לפני כל הגן ובפעם אחרת ביקש ממנו שיגיד לילד אחר לעשות פיפי על ילד אחר כי הוא לא טוב בכדורגל...אמרתי לילד שלי שאני רואה את זה בחומרה רבה ועד שאני אחליט הוא לא ילך לחבר וחבר לא יבוא אליו. מבחינת הגן הגננת אסרה עליהם להיות ביחד במפגש ובחצר כמו כן הם לא יתראו אחר הצהריים.
    אני לא יודעת אם פעלתי נכון ואם צריך לעשות עוד משהו אני רואה את עצמי כל בוקר מטיפה לו שהוא צריך להתנהג יפה בגן/צהרון אבל אני לא יודעת אם אני באמת מגיעה אליו...
    אני ממש מרגישה חוסר אונים..
    אשמח לעזרה
    יפעת

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 6

הוספת תגובה

• בן שש שנגרר

ליאת גרוס
    31/03/2009

שלום יפעת.
    נשמע כי בנך חביב וממושמע בבית ולכן הבעייה ההתנהגותית בגן פחות מדאיגה. מעסיקה אותי יותר העובדה כי הוא נגרר ומוותר על ערכיו כדי "להרוויח" חברים. הרחקתו מאותו חבר יעילה באופן חלקי בלבד. כדאי לבדוק מה מניע אותו להיגרר. נשמע כי הוא מאמין כי הוא עצמו אינו ראוי להתקבל חברתית בזכות עצמו ועליו לרצות אחרים על מנת להשתלב. ייתכן מאד כי הדבר נובע מרגשי נחיתות וממחסור בכלים להתמודד עם הלחץ החברתי המוטל עליו בגן ובצהרון.
    את עושה נכון שאת מבהירה לילדך את ההתנהגות המצופה ממנו. במקביל חשוב מאד להקשיב לו, לחזק אותו, להקדיש לו זמן איכות לבד, ולהדגיש את הדברים בהם הוא טוב. רצוי להבהיר לו כי זו זכות להיות חבר שלו ומי שלא רוצה מפסיד... כדאי "לשדכ" לו (בידיעתו כמובן) חבר "חיובי" ולהיות איתם קצת ביחד כדי לדאוג להתחלה טובה. כמו כן כדאי לבדוק עם הגננת עד כמה מגלה ביטחון עצמי בגן והאם יש מחסור בכישורים חברתיים. במידה ויש קושי בתחומים אלו בגן חשוב שהגננת תפעל במקביל אליכם.
    לידיעתי , לכל גן יש פסיכולוגית חינוכית מטעם המועצה (ללא תשלום). מומלץ לנסות לפנות אליה להתייעצות . בהמשך היא תוכל לערוך תצפית בגן וגם לייעץ לגננת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא קמה מהכיסה - המשך
    אמנון
    31/03/2009

תודה רבה על תגובתך לשאלתי הקודמת (אותה הכותרת).
    ביתי נמצאת באותו הגן מספטמבר. החוגים בגן מועברים על ידי אנשים חיצוניים. האם יתכן שהישבה בכיסא קשורה לגננת?
    בשיחה שערכתי עם הגננת היא טענה שהיא מנסה לדובב אותה לקום וגם כי הילדה מתקשרת איתה אך הילדה מסרבת.
    האם יכול להיות שזה פחד מתנועה במרחב בו יש הרבה ילדים? אם כן, ממה נובע פחד שכזה וכיצד ניתן להתגבר עליו?
    תודה רבה
    אמנון

לקביעת תור
    סגירה
    לא קמה מהכיסה - המשך

הוספת תגובה

• לאמנון

נעמה סבג שמש
    01/04/2009

היי אמנון,

העלית פה חשד שמדובר בהתנהגותה והתנהלותה של הגננת. האם יש בסיס לחשד? האם תוכל להגיע במפתיע במהלך היום כדי לראות מהצד מה באמת קורה?

לא נראה לי שיש פה בעיה עם תנועה במרחב כי התנהגות זו קורית רק בגן.

בכל מקרה, חשוב לא ללחוץ על הילדה ולדוש רבות בנושא כי תשיגו תגובה הפוכה.

בברכה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העברת גן בפעם ה2 לבן 2
    מיקי
    31/03/2009

שלום רב,

בני נכנס לגן פרטי בגיל שנה וחצי ביישוב בו גרנו אצל הוריי, זאת לאחר שהיה איתי עד אז בבית ,. ושהה שם מ7:00-16:00(גן 1)
    לאחר 4 חודשים עברנו לדירה חדשה משלנו והעברנו אותו למעון חדש באותו יישוב לאותם שעות שהייה.(גן 2)

כיום היות ואני ובעלי פוטרנו לצערי, נצטרך תוך חודש לחזור לבית הוריי , העניין הוא שלא נוכל להחזיר אותו לגן הראשון שאותו הוא מכיר כבר אלא נצטרך להעביר אותו שוב לגן חדש (גן של ויצו/ נעמת) בגלל הסבסוד הכספי של התמ"ת, אחרת אנו לא יכולים לעמוד בהוצאה.(גן 3)

מבחינת התאקלמות של הילד - אנו חוששים לנפשו של ילדנו , כניסתו לגן לא היתה קלה, אמנם לא בכה הרבה אך התבטא בעיקר באלימות ונשך ילדים אחרים, כשהעברנו אותו לגן השני , האלימות פחתה כי גם החל לדבר אך שתק הרבה ובכה כשהלכנו למשך חודשיים (עד היום).
    היום כאשר סוף סוף רכש בטחון וכיף לו בגן החדש אנו נצטרך שוב להעביר אותו. אין לנו ברירה אחרת, האם אנו גורמים כאן נזק לילדנו ?
    אנא יעצו לנו כיצד להתמודד....

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    העברת גן בפעם ה2 לבן 2

הוספת תגובה

• מעברים רבים

נעמה סבג שמש
    31/03/2009

היי מיקי,

אני מבינה את ההיבט הכלכלי, אך עם זאת לא אוכל להנחות אתכם להעבירו שוב לגן אחר עם ילדים אחרים וצוות אחר.

כמו שאת מתארת, המעברים היו קשים לו ותסכלו אותו.כן, זה בהחלט ישפיע עליו.

עשו את המקסימום שזה לא יקרה. האם יש אפשרות להחזירו לגן בו הוא כבר היה?
    מדוע מראש הוא הוכנס ל 4 חודשים בלבד?

אולי כדאי לפחות לחכות לתחילת שנה לפני מעבר.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא כמה מהכיסא בגן
    אמנון
    31/03/2009

שלום,
    ילדתי בת 2 ו3 חודשים, נמצאת בגן מספטמבר , משתתפת בכל החוגים בגן (יש 4 פעמים בשבוע חוגים), האנטרקציה עם הילדים טובה, אבל היא לא כמה מהכסא בפעילות החופשית, היא מדברת, נותנת לילדים דברים ולוקחת מהם, אבל הכל נעשה מהכסא, בזמן הפעילויות האחרות כמו חוגים היא כן משתתפת ,רוקדת ומשתפת פעולה.
    האם יש משהו שאפשר לעשות כדי לגרום לה לקום מהכסא בפעילות החופשית?
    תודה
    ויום טוב
    אמנוון

לקביעת תור
    סגירה
    לא כמה מהכיסא בגן

הוספת תגובה

• לאמנון

נעמה סבג שמש
    31/03/2009

היי אמנון,

נשמע שהילדה מאד חיונית ופעילה כך שאין סיבה לדאגה. הגננת או מטפלת אהובה יכולה לדובב אותה ולהציע לה להפרד מהכסא, לשים אותו במקום מסויים וללכת להתיישב בו מידי פעם.

חשוב לא ללחוץ על הילדה כי זה רק יגרום לה לפתח אנטי.

כמה זמן היא באותו הגן? יש ילדים שזקוקים לזמן רב (אפילו חצי שנה) כדי להפתח ולהיות "הם" במסגרת שאינה ביתם.

בברכה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה