מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם להעביר את הילדה גן בפעם השלישיתלי17/03/2009
שלום, יש לי בת מקסימה עוד מעט בת 3, היא מאוד חברותית, בעלת ביטחון עצמי ומאוד שמחה. נאלצנו להעביר אותה גן בגלל שינוי בסביבת מגורים, לאחר מכן העברנו אותה גן כי לא היינו מרוצים ועכשיו היא נמצאת בגן מקסים שהיא מאוד אוהבת. הבעיה שבסוף השנה מתכוונים כל החברים שלה לעזוב כי הגן פחות מתאים לגיל 3+ ואני מתלבטת מה יותר חשוב היות והיא כבר עברה הרבה (גם דירה). אם היא תישאר בגן הנוכחי רוב הסיכויים שהיא תהיה היחידה הגדולה וכל שאר הילדים יהיו 2+. גם התכנים פחות יתאימו לה אבל אולי זה יקנה לה תחושת ביטחון. אם אני יעביר אותה גן אז שוב היא תאלץ להיסתגל למסגרת חדשה שבה יהיו הרבה ילדים בגילה וגם התכנים יותר יתאימו. אבל זה יהיה שוב מעבר ואח"כ שוב היא תעובר גן לטרום חובה. מאוד חשוב לי לשמוע מה יותר חשוב, האם היא תהיה מסוגלת לעמוד בעוד מעבר ואחר כך בעוד מעבר? האם חשוב יותר התכנים ושיהיו לה חברים בני גילה או הביטחון של מקום יציב וקבוע? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעברים
נעמה סבג שמש17/03/2009את מעלה פה התלבטות נכונה ולא פשוטה.
קשה לי לקבוע עמדה חד משמעית מבלי להכיר את בתך.
אם היא מסתגלת בקלות לשינויים, הייתי מעבירה אותה עם ייתר חבריה, לגן אחר, כך שסביבת החברים לא תהיה חדשה.
הבדל בין גיל שנתיים לשלוש הוא יחסית משמעותי מבחינת תכנים ויחסים חברתיים, לכן הייתי מעדיפה שתהיה עם בני גילה.
עם זאת, חשוב להתאים את המצב לילדה. האם היא מסתגלת לקלות ואיך התמודדה עם השינויים עד כה.
את מכירה אותה היטב. מה את מרגישה בפנים? זה נכון לה? אל תעגלי פינות. היי אמיתית עם עצמך. התשובה כבר אצלך.
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נא התייחסותכם לשאלתי מ- 16/3 חשובלימור17/03/2009
לא משתף במה שקורה לו בגן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עניתי, נכון?
נעמה סבג שמש17/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיקים מורכבים - בן 8ב.ש.16/03/2009
בן 8 עם טיקים מורכבים מזה חצי שנה .אין עדות לארוע חריג או למתח נפשי . מה הטיפול המומלץ ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פנו בנושא זה ביום חמישי לפסיכו'
נעמה סבג שמש17/03/2009אין בידי מידע לענות על נושא זה.
בברכה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות משמעת אצל ילדה בת 4.........מוקה16/03/2009
הבת שלי היא בת 4 וקצת וכל פעם היא מנסה למדוד את הגבולות היא לא מקשיבה מנסה לעשות מה שבא לה ושכועסים עליה היא פשוט נכנסת לאטרף של בכי ולא משנה איפה אנחנו נמצאים בבית בחוץ בכל מקום ומתחילה לצעוק לפעמים אני ממש נואשת מזה שכל דבר אני אומרת כמה פעמים עד להרמת קול ורק אז היא מקשיבה.........אבל כל דבר אצלה מלווה בבכי ללא סיבה מוגדרת...... מה לעשות תנו לי עצה בבקשה.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סמכות הורית.
נעמה סבג שמש17/03/2009מוקה היי,
את מתארת פה בעיית משמעת שמקורה היא בהצבת גבולות שאינה ברורה דיה, אני משערת.
אני זקוקה לפרטים נוספים ורבים כדי להנחות אותך כיצד לפעול.
בסה"כ מדובר בבעיה התנהגותית, שעם עקביות ונחישות שלכם יכולה להפתר.
הייתי ממליצה לך לפנות לייעוץ אישי על מנת לקבל הנחייה כיצד לנהוג. מדובר בהכוונה להורים ולא בטיפול.
בברכה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנעמה תודה רבה........
מוקה17/03/2009אני מגדלת את הילדה לבד........ איך אני יכולה לפנות לייעוץ אישי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמוקה
נעמה סבג שמש17/03/2009
היכן את גרה? את מוזמנת ליצור עימי קשר טלפוני מחר משעות הצהריים ואראה איך אוכל לעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנעמה שלום.......
מוקה17/03/2009אני גרה בגבעת זאב......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוקה היי.
נעמה סבג שמש18/03/2009אוכל להפנות אותך ליועץ בירושליים, או להציע לך את שירותיי. אני עובדת בירושליים.
בכל מקרה, את יכולה לכתוב לי מייל או להתקשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה אצל ילד בן 3מורי16/03/2009
שלום רב, בני יהיה בן 3 בסוף אפריל, הוא גמול מפיפי כבר כמה חודשים אבל קקי מההתחלה לא היה מוכן לעשות לא בסיר , לא בשרותים. בהתחלה היה עושה בתחתונים עכשיו כל פעם שרוצה קקי, הוא מבקש חיתול ,כלומר יש לו שליטה מלאה על הצרכים. אני כל הזמן מדברת איתו שהכי נעים לעשות קקי בשרותים, הוא יודע את ספרים בנושא בעל פה אך הוא מתעקש שלא רוצה לעשות קקי לא בשרותים ולא בסיר. השאלה, האם ללחוץ עליו או להניח לו וכשיהיה מוכן יבקש . במהלך הגמילה מפיפי, גם היה מפספס המון, הוא לא היה מבקש בכלל, כל פעם היינו לוקחים אותו, הרבה פעמים הרגשתי שזה היה בכוונה, עד שיום אחד הוא פתאום ביקש פיפי ומאותו יום נגמל (עם פספוסים כמובן שהלכו ופחתו). תודה על העזרה, מרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה
נעמה סבג שמש17/03/2009
מרי היי,
ללחוץ לא כדאי אך לדרבן ולעודד כן.
הייתי ממליצה לקחת אותו לשירותים כל פעם אחרי ארוחה משמעותית ובדרך זו להתחיל ולפתח הרגל.
בסה"כ הצליח לכם בגמילה מהפיפי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנגמלה למוצץ ועברה למצוץ אצבע
אפרת מויאל18/03/2009שלום, ביתי בת השנתיים וחצי נגמלה ממוצץ לפני חצי שנה , זה מצב אירוני כי בתחילת הגמילה היא הייתה בסדר וכעבור זמן החלה להראות צורך עז במוצץ בייחוד כאשר היא רואה את בן אחותי עם מוצץ, היא מבקשת אותו כשהיא רוצה לצפות בטלויזיה ולישון . לפני שבועיים בערך היא החלה למצוץ אצבע ואני לחוצה מאוד משום ההשלכות העתידיות שבכך. אני בהריון בחודש השביעי והסביבה מלחיצה אותי שיהיה לי קשה נורא עם העובדה שהתינוק ייקח מוצץ וביתי לא ,ומציעים לי להחזיר לה את המוצץ רק ללילה כדי שתשכח מהאצבע והיא תוריד אותו כשהיא תהיה מוכנה כמובן בעידוד שלי. מה לעשות אני עקרונית לא מאמינה בלחזור אחורה אך אני מרגישה שאולי עשיתי טעות שגמלתי אותה ממוצץ מוקדם ומנעתי ממנה את הבטחון שהמוצץ מעניק. ואני לא רוצה שתמצוץ אצבע . מה עושים?????????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה ממוצץ
נעמה סבג שמש24/03/2009אפרת היי,
אני מבינה את חוסר רצונך בחזרה לאחורה. אך השאלה המתבקשת מה יותר קריטי עבורך: אי מציצת אצבע או חזרה לאחור.
אם לקיחת המוצץ תהיה מוגבלת לשינה ולצפיה בטלויזיה אולי זה משהו שכן תוכלי לקבל.
קחי בשבון שהולדת האח תביא לרגרסיה והיא בוודאות תיקח לו את המוצץ ותשתמש בו. ועדיף להמנע מזה.
בהצלחה ולידה קלה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי אצל ילדאמא16/03/2009
שלום רב, נתחיל את הסיפור מההתחלה. מצטערת מראש על האריכות .בננו בן שנתיים ושבעה חודשים. לפני כחודש עברנו לבית חדש. מאוד חששנו מהתגובה שלו אך הוא קיבל את בשמחה ואהבה וכל הזמן מדבר על הבית החדש. (יש לציין שזה שידרוג לבית גדול יותר עם גינה וכו). שבועיים אחרי לצערנו נאלצנו להפסיק הריון בשבוע 23. אנחנו לא יודעים כמה הוא מודע ומבין את התהליך אבל בכל מקרה אמא ואבא לא היו כמה ימים בבית ואחכ אמא היתה קצת במיטה (השתדלנו לא להראות שום דבר לידו...) במקביל לשני דברים אלו הילד החל למצמץ בעיניים. לקחנו לרופא משפחה שטוען שזה מלחץ (והרופא לא ידע מכל הדברים הנל) וזה סוג של "טיק" ושרצוי לא להתייחס לזה וזה יעבור לבד.רצינו לשמוע דעה נוספת והלכנו לרופאת עיניים שטענה שיש לו דלקת ונתנה משחה למשך שבוע אנחנו לא רואים שיפור בעניין המצמוץ. למי אנחנו צריכים להקשיב? דבר נוסף שהתפתח השבוע -הילד גמול קצת לפני גיל שנתיים אך קקי הוא מבקש לשים את הטיטול ואף פעם לא הייתה לו בעיה לעשות. השבוע החל להתלונן שכואב לו בטוסיק והוא פשוט לא היה מוכן לעשות קקי. לאחר יומיים שלא עשה קקי ורק התלונן שכואב לו הרופא בדק ולא מצא מקור לכאב. נתנו לו נר גליצירין ולאחר ייסורים מרובים יצא לו ומאז ממשיך להתלונן שכואב ולהתאפק. היום שוב שמנו לו נר ואחרי מאבקים מרובים עשה קקי אפילו בשירותיםן והיה מבסוט אך לאחר חתיכה אחת רצה לרדת ולאחר מס'' דקות שוב החלו הייסורים. רואים שהוא ממש מתייסר אבל אנחנו לא רואים דבר בטוסיק. מה קורה ליד שלנו? האם זה פסיכולוגי? האם יש ריגרסיה והוא לא מוכן "להיפרד מהקקי?" האם כל זה קשור לכל מה שקרה? אנחנו חסרי אונים ולא רוצים בדיקות פולשניות. לא בעיניים ולא בטוסיק. כל עזרה ועצה תתקבל בברכה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי פיזי או התנהגותי?
נעמה סבג שמש17/03/2009שלום לך,
קודם כל, אני משתתפת בצערכם בנושא איבוד ההריון.
איני יכולה לומר אם אין מדובר בבעיה בריאותית כי איני מוסמכת לכך, איני רופאה.
עם זאת, אוכל לומר ששינוי בנוכחות הורית פיזית ואולי אף רגשית, מאד משפיעה על ילדים בגיל זה.
יש ילדים שזה גורם להם לרגרסיה בהתפת' ויש כאלה שזה גורם להם להיוות כעוסים, להכות ולהתפרץ בהתקפי זעם.
אין ספק שלא הייתי שוללת את האופציה הזו.
האם הכנתם אותו נפשית להעדרות? האם שיתפתם מתי אמא תבוא? האם דיברתם איתו?הסברתם שאמא לא מרגישה טוב?
האם הבהרת שאמא צריכה לנוח ולכן אינה משחקת כמו תמיד?
צריך לתת הסברים תמיד ולהבהיר גם שזה ייגמר ולהבטיח גם לאן תלכו ומה תעשו כשאמא תחלים.
תרגישו טוב!
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגננת מכה?......אמא מודאגת16/03/2009
שלום רב, לפני מספר שבועות היתה סיטואציה בה נתתי לבני בן ה- 6 מכה על היד. לאחר מכן בשיחה שקיימתי עימו הוא סיפר לי לראשונה כי הגננת בגן שאליו הלך בגיל 3 היתה מכה אותו על היד ועל הישבן. מאז הוא הזכיר את מקרה הגננת המכה פעמיים או שלוש ואני די מבולבלת ולא יודעת מה לעשות- 1. האם להאמין לו? האם יש סיכוי שהוא זוכר שבגיל 3 הגננת היכתה אותו (עברו 3 שנים מאז)? 2. כיצד עלי לנהוג ביחס לסיפורו זה? אולי אני צריכה לקחת אותו לטיפול? 3. האם והיכן ניתן להתלונן כנגד הגננת? אודה לתשובה מהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמיון או מציאות?
נעמה סבג שמש17/03/2009היי,
קשה לדעת אם הילד אכן דובר אמת. הדמיון בגילאים אילו הוא משמעותי.
יכול להיות שתגובתך לסיפור הראשוני היתה חזקה וגרמה לו לחזור על אותו סיפור.
האם הוא ציין את שמה של הגננת? האם זו בוודאות הגננת הקודמת?
באיזה הקשר הוא סיפר זאת? מאיזו סיבה? האם שמע סיפורים דומים לפני כן?
בדקי את כל הסביב לפני עשיית צעד.
בברכה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונוטציות מיניות לילדה בת 10יעלי16/03/2009
שירי שלום ביתי בת ה-10 מותרדת לאחרונה ממחשבות רבות שמתרוצצות לה בראש ולדעתי אף מפריעם לה בתפקוד חברתי. הרבה פעמים קרבה של ילד/ילדה כלשהם מעוררת בה קונוטציות מיניות "אני חושבת מה/ איך יהיה איתו..." היא נבהלת מהמחשבות הללו אבל ככל שהיא מנסה "להוציא אותם" מראשה היא מתחפרת בהן יותר ויותר. לדעתי, היא לא יוצרת קשרים חברתיים מפחד שמישהו ידע ויבין את מחשבותיה.... נראה לי שהיא בסוג של מצוקה ובעלי ואני אובדי עצות.... איננו יודעים מה לענות לה כשהיא נפתחת כך .... האם זה נורמלי ? או שאולי כדאי להתחיל בסדרת טיפולים ? אני יודעת שבנות מתבגרות היום יחסית מהר אבל....אני חוששת מכך שתהיה לה בעיה חברתית מאוחר יותר.... תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוחחנו על כך טלפונית, נכון?
נעמה סבג שמש17/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא משתף במה שקורה בגןלימור16/03/2009
שלום רב , בני בן 5 נמצא בגן טרום חובה ולאחר מכן הולך לצהרון עד 4 וחצי . הוא לא משתף במה שקורה לו בגן / צהרון רק אם אני שואלת /מדרבנת ולא תמיד זה הולך . יש לציין שבפעמים שהוא כן מדבר אז מהגן אין לו תלונות למרות שאנו יודעים שלא תמיד הכל ורוד . בכל אופן לאחרונה שאלתי אותו לגבי הצהרון ועליו התחיל להגיד לי שאיתי(האחראי ) לא תמיד טוב והוא גורם לא לבכות והוא לא רוצה ללכת לשם ושניקח אותו ישירות מהגן הבייתה . כששאלתי אותו שוב אז לפעמים הוא עונה לא יודע ועושה פרצוף (שאם פענחתי נכון) הוא לא שש לספר את האמת מסיבה כלשהי . איך אני יכולה לבדוק יותר לעומק את הדברים ? אני נלחצת רק מכל מה שאני שומעת בכלי התקשורת . אדה לעצתכם .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא משתף
נעמה סבג שמש17/03/2009כשלילד לא טוב במקום מסויים, זה לאו דווקא בגלל יחס שאינו טוב.
יכול להיות שהוא פחות מתחבר לחברה או לפעילויות בצהרון. יכול להיות שאינו מתחבר במיוחד לאחראי ואין כימיה טובה.
הייתי מבררת מה הם עושים שם, מה הפעילויות והאם הילד משתתף פעיל, וכמו שכבר עניתי, הייתי גם מגיעה בהפתעה ובודקת.
בברכה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד שני...חגית16/03/2009
שלום, אני בת 31 ובעלי בן 33, יש לנו ילד בן שנתיים. כרגע אני בהריון שני, אמנם ממש בתחילתו רק בשבוע 8 אך בכל זאת בוחרת כבר עכשיו להתייעץ לגבי נושא ההשתלבות של ילד שני והקנאה של הבכור... מן הסתם הבכור שלנו מפונק מאוד, אך עם זאת הוא ילד מאוד טוב ומאוד קשור אלינו. חשוב לציין כי הוא ילד שמסתגל בקלות לשינויים וכל פעם שרצינו לבצע שינוי בהרגלים שלו פחדנו מאוד והיינו מוכנים לקשה ביותר ובסופו של דבר התבדנו ותמיד היה הרבה יותר קל. רציתי לדעת האם נכון יהיה לשתפו כבר במהלך ההריון ואם כן באיזה שלב? ואיך נכון יהיה לשתפו על מנת שזה יהיה מתאים לגילו? כמו כן אשמח לדעת ולקבל טיפים כיצד מכניסים את הילד השני הביתה בצורה הטובה ביותר ובקנאה פחותה ביותר מהבכור, ברור לי לגמרי שתהיה קנאה אבל חשוב לי מאוד שתהיה בטעם הטוב... אני אישית מאוד קשורה לבן הבכור שלי, הנקתי אותו עד גיל שנה ויש בינינו קשר מיוחד ואני יודעת שלי יהיה מאוד קשה לראות קנאה מצידו, אך עם זאת חשוב לי שלא לזנוח את הילד השני בגלל זה... בקיצור אני דיי בלבטים וברגשות מעורבים בנושא הנ"ל ומוטרדת כבר מעכשיו... אודה לקבלת המלצות בנושא על מנת להביא לכך שתהיה אהבה ויחסים טובים בבית. המון המון תודה! יש לכם פורום נהדר שמסייע לי המון...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח אם תעני לי מתי שרק תוכלי!!!
חגית17/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקבלת אח חדש למשפחה
נעמה סבג שמש17/03/2009אהלן חגית,
המתיני בשלב זה לשתף את בנך. זה מוקדם מידי.
הרבה מזל טוב,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודות!!! הפורום עוזר לי מאוד!
חגית18/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני שמחה לשמוע!
נעמה סבג שמש18/03/2009אנחנו פה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר דירה, הולדת אחדנה16/03/2009
שלום לכולם! יש לי דילמה אני מקווה שתוכלו לתת עליה את הדעת, אני אמא לילד בן3.5 ילד נבון בוגר. אני בהריון וצפויה ללדת בחודש ספטמבר, בנוסף בחודש הנל אנחנו צפויים לעבור דירה לעיר אחרת אך קרובה לעיר הנוכחית. השאלה שלי האם ילד בגיל 4 יכול לעבור כלכך הרבה שינויים, הולדת אח, מעבר דירה, פרידה מחברים בגן והסתגלות לגן חדש, יש לציין שילדי מאוד בוגר אך יחד עםזאת רגיש. הגננת הנוכחית טוענת שזה יותר מידי עבורו וממליצה להשאיר אותו עוד שנה בגן הנוכחי, הדבר אפשרי אך יקשה עלי מאוד את מהלך החיים. האם כדאי להיוועץ עם פסיכולוגית ילדים? אודה ואשמח לשמוע כל דעה או תגובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעברים ושינויים
נעמה סבג שמש17/03/2009
חשוב לדעת איך מתמודד בנך עם מעברים ועם שינויים.
האם הוא ילד רגיש? האם שינויים אינם קשים לו?
פרט זה מאד חשוב כדי לקבל החלטה.
בדר"כ מעבר של גל מלווה גם בשינוי מעגל החברים, אך מעבר בסביבת מגורים מוכרת הוא עוד דבר.
בנוסף לכך, הולדת אח חדש לא תקל על העניין.
אם את מעריכה את הגננת וסמכת עליה עד כה, סביר להניח שהיא מכירה את יכולותיו הרגשיות של בנך.
הייתי הולכת איתה, עם כל הקושי.
בהצלחה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרפאת בדראמה תראפיהדודו15/03/2009
שלום, אני מחפש דראמה תארפיסטית לילדה בכיתה א' באיזור מודיעין או נס ציונה אם לא מקובל להעביר המלצות בפורום אשמח אם תוכלו להפנות אותי לאתר בו כן ניתן לקבל המלצות על מטפלים תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדודו
נעמה סבג שמש17/03/2009איני מכירה נסה שוב ביום חמישי, כאשר מומחה אחר יענה על שאלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 3 חושבת שהחדר שלה הוא "כלוב"שרונה15/03/2009
שלום רב! ביתי ילדה שובבה ואינטלגנטית, לא אוהבת משחקי שולחן או ציור. ואף יותר מזה לא מוכנה לשחק בחדרה. בגן היא משתלבת יפה ומאוד ממושמעת יושבת כשצריך ומתרכזת במטלות של הגננות כמו כולם. נזקק ממני ממש מאמץ עילאי על מנת לשכנע אותה לשחק בחדרה. אני מעודדת אותה מאוד על הצלחותיה (החדר נעים חמים, עם גירויים שונים אך לא מציף מידי וקרוב לחדרי) אך הילדה מתקשה להעסיק את עצמה למעלה מ10 דקות רציפות בהן היא בעיקר מפזרת את כל הצעצועים ולא מתמקדת במשחק אחד. לעתים היא פשוט משתוללת בין הצעצועים עם מוסיקה ומדברת קצת עם חברים דימיוניים. דופקת על השולחן עם הטושים או בועטת בכדור. האם זה נורמלי? האם אפשר לשפר את ביצועיה?מה גם שזה די קשה לדאוג לה לתעסוקה סביב השעון. היא קוראת לחדר כלוב, לא יודעת איך ולמה ומאיפה המושג הנל אך כנראה שזו הרגשתה. מה עושים? שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחק עצמאי
נעמה סבג שמש17/03/2009שרונה שלום,
האם הילדה מסוגלת להעסיק עצמה ולשחק לבד מחוץ לחדר?
אם לא, על זה יש לשים את הדגש.
מעבר לכך, הייתי בודקת איתה מה היתה רוצה לשים בחדרה כדי שיהיה לה כיף בו. הייתי הולכת וקונה איתה מדבקות או תמונה או שטיח.
אולי שמעה את הביטוי "כלוב" ממישהו? האם פעם שידרתם לה שכיף יותר לשחק בסלון ולא בחדר?
בברכה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת כמעט 5 - מאשימה את עצמהאסנת15/03/2009
שלום, אני אמא לשלושה ילדים מקסימים, הבכורה כמעט בת 5 , הביינונית בת 2.9 חודשים והקטן בן 10 ח'. אני עובדת 3/4 משרה ורוב הזמן נמצאת לבד עם הילדים, אני מנסה להקנות לילדים גבולות וחוקים אך נתקלת לעיתים בקשיים, הקושי שלי עם הבכורה שהיא לא מקשיבה לדבריי ולעיתים מאד מקשה עליי בטיפול היומיומי שלי בהם. הבעיה שכאשר אני כועסת עליה היא מאשימה את עצמה ואומרת אני ילדה רעה, ואפילו היא אמרה אני שונאת את עצמי, ואני מרגישה שהביטחון העצמי שלה מתחיל להיפגע כתוצאה מזה שאני מנסה לגרום לה להיות תחת גבולות. השאלה שלי הנה כיצד להצליח לגרום לה להקשיב להורים שלה ויחד עם זאת לגרום לכך שהביטחון העצמי שלי לא יפגע? אשמח על תגבותכם המהירה מכיוון שמצב זה מאד מטריד אותי. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח להתייחסות להודעה מהתאריך 15.3.
אסנת24/03/2009אשמח להתייחסות להודעה מהתאריך 15.3.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגבולות
נעמה סבג שמש24/03/2009אוסנת היי,
גבולות אינם מתבטאים רק באמירה שמתבצעת. עלייך להיות יותר סמכותית ולהשתמש בשיטות נוספות חוץ מהבעת הכעס במילים.
אסור לך להראות לה שאת נבהלת מדבריה, אלא לשאול אותה בצורה רגועה מדוע היא כועסת על עצמה. מדוע היא שונאת את עצמה. לא לשלול את הרגש שלה, ללכת איתו. לתת לה לדבר לכוון אותה בשאלות מתי היא מרגישה כך. מה אפשר לעשות כדי שזה לא יהיה כך.
אם את יכולה להרשות לעצמך- דאגי לזמן איכות איתה לבד. טיפ שאני תמיד נותנת בשל חשיבותו והשפעתו.
בהצלחה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן חמש וחציגלי15/03/2009
שלום רב, שני בן חמש וחצי ילד שמח, אינו מפחד ללכת לחברים ללא ליווי הורים.. לפני כשבועיים ביום גשום בן זוגי לקח אותו ואת התינוק שלנו על מנת לפזרם בגנים, תחילה הוריד את התינוק וביקש מבני להישאר ברכב ( היה גשום מאוד) . בני נשאר כחמש דקות ברכב ושבן זוגי חזר הוא מצא אותו בוכה מאוד ומפוחד. מאז החל שינוי . בכל יום בו לקוחים אותו מהגן לצהרונית הוא מפחד להשאר לבד ונצמד לעובדי הצהרונית. סך הכל בבית ההתנהלות רגילה מעט רגיש יותר. לדעתנו הסיבה הינה זו שציינתי מעלה ( בשיחה עמו הוא הזכיר זאת) יש לציין כי בעלי התנצל בפני השבוע על כך והסביר שלא היתה לו כל כוונה לגרום לו לבכי.. מה עושים ? איך מטפלים. הדס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוע חד פעמי
ד''ר שירי שדה שרביט16/03/2009יעל שלום,
במידה והארוע של הישארותו לבד היה חד פעמי, ובדר"כ הילד נפרד מכם בקלות וכפי שאת כותבת גם הולך לחברים בשמחה בלעדיכם - אז אין סיבה שהוא לא יחזור לשגרה במהרה.
כדאי שתשבו עם הילד ותאמרו לו שמה שקרה באותו היום הוא דבר לא רגיל, ושאבא בסהכ רצה שהוא לא יירטב ויהיה לו קר כל היום בגן. הדגישו לילד כי בכל הימים הבאים לא תשאירו אותו לבד אם הוא לא מסכים.
לאחר מכן, אפשר לדעתי לזנוח את הארוע אם הילד לא מזכיר אותו. ייתכן שבמשך התקופה הבאה הילד עדיין ייצמד אליכם או לעובדי הצהרונית, וכדאי לאפשר לו זאת. אם החיים יימשכו כרגיל, גם הוא יהיה מסוגל יותר להיפרד, כפי שעשה בעבר.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)