פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שינוי לילדה בת שנה
    דנה
    25/02/2009

שלום(מצטערת על האורך) ליאל בת שנה ושבוע בגיל חצי שנה נכנסה לתינוקייה-אוהבת מאוד את הגן, את המטפלת, את הילדים(מאוד חברותית יחסית לילדה בגילה-כל ילד שרואה מתקרבת אליו ורוצה לשחק איתו גם בגן וגם ברחוב), את הריכוז(ממש פעילה) הבעיה שמאז הכניסה לגן היא כל הזמן חולה, השבוע רופא המשפחה המליץ בחום שנשקול להשאירה בבית עם מטפלת מכיוון חולה הרבה הרבה מעבר לנורמה. המשמעות של המחלות מלבד הכאבים שסובלת(בעיקר אוזניים וברונכיט) , האנטיביוטיקות הבלתי פוסקות ויתר התרופות שהחזרה לגן שלה לא פשוטה מכיוון שבימים הרבים שהיא בבית מקבלת את מירב תשומת הלב מאחד מאתנו(הוריה) ובגן לא ניתן לתת לה את אותה תשומת לב.אז בימים הראשונים שחוזרת היא בוכה ולא רגועה וקשה לה להפרד מאתנו.ואז עד שכבר מתרגלת לגן היא שוב חולה וחוזר חלילה. שקלנו עוד לפני הכניסה לגן בגיל חצי שנה לקחת לה מטפלת אך לצערי לא מצאנו ולא הסכמתי לחפש מישהי מהאינטרנט אלא רק מהמלצות ממקור ראשון. היום לאחר הצעת הרופא ודעתנו שבהחלט צריך לשנות משהו כי השגרה של המחלות מתישה אותה ואותנו התחלנו שוב בחיפוש אחר מטפלת. היום ראיינו אחת שקבלנו את שמה ממשיהי שמכירם ונראה לי שבע"ה זה יסתדר. השאלה המרכזית שלי היא האם וכיצד יכול השינוי להשפיע על ליאל? האם מבחינה התפתחותית עדיף להשאירה במסגרת אליה רגילה? והאם ניתן להקל עליה את תהליך השינוי? תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שינוי לילדה בת שנה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינוי לילדה בת שנה

ד''ר שירי שדה שרביט
    02/03/2009

דנה שלום,
    באופן עקרוני, ילדים מסוגלים להסתגל למעברים ללא קושי רב, כל עוד השינוי נעשה בהדרגה.
    אין ספק כי המעברים התכופים מהבית לגן, ובלווית המחלות, לא הקלו עליה, אולם לא הייתי מסיקה מהם על היכולת הכללית שלה להסתגל. בגיל של ליאל, היא עשויה להרוויח יותר מיחס אישי עם מבוגר אחד. ילדים לא משחקים זה עם זה בגילה, ולא יוצרים אינטראקציות ממושכות ובעלות תוכן. תוכלי אם תרצי להפגיש אותה בשעות אחר הצהריים עם ילדים של חברותייך בגיל דומה, לקחת אותה לגינה הציבורית או אף לקבוע עם הורים של ילדים מהגן. פעילויות אלו יספקו את צרכיה החברתיים לעת עתה. ברצוני לציין גם, כי סביר להניח שכאשר ליאל תיכנס שוב לגן, היא תהיה חולה בתקופה הראשונית, אולם כנראה לא בחומרה שהיתה עד כה.
    בהצלחה ורפואה שלמה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדים לוקחים כסף מהארנק של ההורים
    נחמה
    25/02/2009

גילינו מס' פעמים כי בתי לוקחת כסף מארנקי ומארנקו של בעלי מבלי לבקש רשות. מדובר בסכומים די גדולים (50, 100 ו-200 שח). בפעם ה-1 כעסנו עליה. בפעם ה- 2 הסברנו לה שכסף זה משמש לקנית אוכל, לתשלומים וכו' ושאם היא תקח לא יהיה....זה גם לא עזר.....בפעם השלישית אמרתי לה שלא נוכל לעשות לה בת מצוה אם היא תמשיך כי לא יהיה כסף וכמובן שזה לא עזר... בכל פעם היא הכחישה כי לקחה את הכסף למרות שמצאנו אותו במחבוא בחדרה, בילקוטה וכו'... כשנשאלה אם לא לקחה כיצד הגיע הכסף למקומות אלה היא אמרה כי איננה יודעת....... כיצד לנהוג?

הוספת תגובה

• גניבות כספים

ד''ר שירי שדה שרביט
    02/03/2009

נחמה שלום,
    בתכם מאותתת לכם בדרכה כי משהו מטריד אותה ומעסיק אותה. כדאי לברר עמה, לאו דווקא בהקשר של גניבה אלא בסיטואציה נייטרלית, אלו דברים קיימים בבסיס הגניבות - האם מישהו בביה"ס סוחט אותה או מאיים עליה, האם הגניבות קשורות לבעיה רחבה יותר של שליטה, (שבאה לידי ביטוי גם במקומות אחרים ובלימודים) האם הילדה נמצאת בחרדה הקשורה למצבכם הכלכלי, וכדומה. ייתכן שהילדה לא תוכל לספק תשובות לגבי הנושאים הללו, ולכן כדאי להתייעץ גם עם פסיכולוגית בית הספר.
    בנוסף, לא כתבתם בת כמה בתכם, אולם כעת זו הזדמנות עבורכם ללמד אותה התנהלות נכונה עם כסף, באמצעות שימוש בדמי כיס, הליכה לסופר יחד עמה ע"מ להסביר על השוואות מחירים וצרכנות נבונה, וכדומה.
    ברצוני לציין היבט חשוב נוסף: ברור לי כי אתם נמצאים במבוכה ובבלבול, ולא ברור לכם באלו סנקציות לנקוט בתגובה לגניבות. אולם יחד עם זאת, רצוי להימנע מכריכת חגיגות הבת מצווה עם העונשים.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד ממוות
    איילת
    25/02/2009

שלום רב בתי בת 8 וחצי, ומזה שנה לערך יש לה חרדות ממוות, ממוות שלי או של בעלי , או אפילו שלה , בחודש האחרון התופעה מחריפה וזה קורה כל ערב, אני יחד איתה עושה סוג של מדיטציה והרפיה , אך זה לא ממש עוזר , לפעמים זה אפילו נראה כמו סוג של התקפת חרדה , לא עוזר הרבה שאני משוחחת איתה, זה משפיע עליה מאוד, האם אני צריכה ללכת איתה לטיפול? ולאן? אני חוששת שזה ישפיע עליה עוד ועוד, אשמח לתגובתכם בהקדם .

לקביעת תור
    סגירה
    פחד ממוות

הוספת תגובה

• פחד ממוות

ד''ר שירי שדה שרביט
    02/03/2009

איילת שלום,
    חרדה ממוות היא דבר שיש לכולנו, אולם מתיאורך נשמע כי העוצמה והתדירות של החרדה הספציפית הזו היא גבוהה מאוד מהמידה הרצויה. מומלץ לפנות לטיפול פסיכולוגי באוריינטציה קוגניטיבית-התנהגותית, זהו טיפול שנמצא יעיל בבעיות מסוג זה, והוא מהיר יחסית.
    בהצלחה!
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות התנהגות של בן 8
    yagur
    25/02/2009

יש לנו שני ילדים בני 8 ו 4. לפני כחצי שנה עברנו לארה"ב והילדים נכנסו לבי"ס יהודי שחצי מהיום מדברים בו עברית. בית הספר מאד תומך בהם. הקליטה שלהם נראית חלקה. בני הבכור שהא נבון ויצירתי מתנהג במרדנות ובחוצפה. הוא עצבני וכועס, כל דבר שאני מבקשת נענה בשלילה ובויכוח קשה. הוא רב בצורה איומה עם אחיו הצעיר. כל בוקר מתחיל בויכוחים, עצבנות וכעס על דברים פעוטים. עונשים שונים כמו ביטול שעות מסך (טלויזיה, מחשב, משחקים אלקטרוניים) אינם עוזרים. אני מתוסכלת.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות התנהגות של בן 8

הוספת תגובה

• הסתגלות למעבר ארץ

ד''ר שירי שדה שרביט
    02/03/2009

yagur שלום,
    ההתייחסות לשאלתך תלויה במידה בה חל שינוי התנהגותי אצל בנך הבכור, או שמא מדובר בהחרפה של קשיים שהיו קיימים עוד טרם הנסיעה. באופן כללי, חצי שנה היא לא בהכרח זמן מספק לקליטה והתערות במקום החדש. ההישגים הללו תלויים באורך הזמן בו אתם מתעתדים לשהות בארה"ב, בקשרים החברתיים והמשפחתיים שיש לכם שם וכדומה. אין ספק כי שני ילדיכם עברו שינוי משמעותי - הם לומדים בכל אופן חצי מהיום באנגלית, התנתקו ממסגרות התמיכה שלהם בארץ וייתכן שגם אתם טרודים בהסתגלות שלכם המבוגרים למקום החדש.
    תוכלי לעזור לבנך ראשית על-ידי שיחה ישירה עמו על המרדנות והעימותים עמו, וכדאי לשמוע את הזווית שלו. שנית, חשוב שהילד יזכה לזמן בלבדי עם כל אחד מכם, על-מנת להפחית את הנטייה להשיג רווח משני של תשומת לב מכם, באמצעות הריבים עם אחיו. ובנוסף, כדאי לסייע לילד להיקלט במקום המגורים החדש, ע"י הזמנת ילדים מסביבתו ל-playdate, התחברות לקהילה היהודית וכדומה.
    בהצלחה וקליטה מוצלחת לכולכם,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן שנתיים + 9 חודשים
    מורי
    25/02/2009

שלום ,יש לי ילד בן שנתיים ותשעה חודשים, הוא ילד פיקח , שובב ואהוב מאד . בגן מספרים לי שהוא כל הזמן ביחד עם ילדה מסויימת וכל מה היא אומרת לו הוא עושה וכשהיא איננה הוא נצמד לילד אחר וגם עושה כל מה שהוא אומר לו. יש לציין שאני שומעת מהורים לילדים אחרים בגן שהבן שלי מאד אהוב עליהם, שבבית הם תמיד מזכירים אותו. בבית יש לנו תינוק בן 9 חודשים ובן של בעלי מנשואים קודמים בן 7.5 שמגיע פעמיים בשבוע ובסופי שבוע. גם בבית כשהוא עם התינוק, הרבה פעמים הוא מחקה את התינוק ( לפי דעתי זהו חלק מהקנאה - משיכת תשומת לב) וכשאחיו הגדול נמצא הרבה פעמים הוא מחקה אותו גם חוזר על הדברים שהגדול אומר. שאלתי היא איך להנחות אותו שהוא לא צריך לעשות מה שאחרים אומרים, אני לא רוצה שיגדל להיות ילד בלי דעה ונגרר אחרי אחרים. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן שנתיים + 9 חודשים

הוספת תגובה

• למה לא עונים לי?

מורי
    03/03/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרי שלום

נעמה סבג שמש
    03/03/2009

כנראה השאלה שלך התפספסה.

הייתי רוצה להרגיע אותך ולומר שאל לך לראות את הדברים בצורה קיצונית.

זהו גיל המאופיין בחיקוי רב של בני אותו הגיל ושל הגדולים יותר.
    לגבי החיקוי של התינוק, כמובן שזה נובע מקנאה ורצון לתשומת לב. זה יכול היה לגרום לגרסיה בדברים נוספים כמו חזרה למוצץ, רצון לטיטול שוב וכו...

ההתערבות שלך יכולה להעשות בצורה עדינה. עלייך לתת לו בכל אפשרות את הבחירה. לשאול אותו לדעתו. מה היית רוצה לעשות: לשחק בקוביות או בלגו? מה תעדיף, גבינה או קוטג'.

בכל הזדמנות תתני לו להביע את דעתו, וכך גם כשיגיע חבר, תשאלי אותו קודם לדעתו. כך ילמד להביע אותה, לקבל החלטות ולפתח עצמאות.

מקווה שעזרתי וסליחה שפספסנו אותך...

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

מורי
    04/03/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמחתי לעזור

נעמה סבג שמש
    04/03/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 4 שלא אוהבת קרובים שלה
    אורית
    25/02/2009

יש לי ילדה בת 4 ובן נוסף בן שנה וחודש. הילדה מאוד קשורה אלי, רוב הזמן היא נמצאת איתי, כי היא לא מוכנה להשאר עם אף אחד חוץ ממני, אפילו אבא שלה זה כנראה "לא מספיק טוב". אנחנו מרגישים שיש בה המון קנאה לאחיה, שזה אומר, כל פעם שהיא עוברת לידו היא יכולה לדחוף אותו, לנשוך, לקחת את היד שלו לתוך היד שלה וללחוץ. לרוב כשהיא מכאיבה לו אנחנו קצת מרימים את הקול אליה וכועסים. אם אני אומרת לה בשקט שאני מאוד כועסת אליה, היא מתחילה לבכות ולא תעזוב אותי עד שאני אגיד לה שאני לא כועסת, שזה לא נכון אני עדיין כועסת. גם סבתות שלה מאוד נפגעות ממנה, כי היא פשוט לא מוכנה להתקרב אליהם ולתת להם נשיקה, רק אחרי שאנחנו מסיימים את הביקור ואולכים הביתה אז היא תתקרב אליהם. ההורים שלי גרים רחוק ומפגשים ביניהם בערך פעם לחודש. אם אמא שלי (סבתא של הילדה) מגיעה אלינה ונשארת אצלנו לישון, היא יכולה לבכות ולצרוח שעה שהיא רוצה שהיא תלך הביתה ולא תישאר אצלנו. אבא שלה מאוד אוהב אותה, אבל הוא לא מקבל את אהבתה בחזרה, לרוב היא רוצה לשחק איתו רק בגלל שהוא מתחיל לשחק עם אחיה. ברגע שבעלי מגיעה הביתה דבר ראשון הוא אולך לחבק ולנשק אותה, רק שלא תחשוב שהוא לא אוהב אותה. אנחנו שומעים ממנה הרבה: "למה את מרימה אותו ולא אותי" "למה הוא התקלח ראשון ולא אני" אני הגעתי כבר למצב שאם אני צריכה לעשות משהו עם שניהם אני שואלת אותה מי קודם, רק שתיתן לי אישור. וגם להכול היא התחילה לפעמים לעשות פיפי במכנסיים. מה שהכי כואב לנו שהיא לא מוכנה להתקרב לסבתא וסבא שלה, וגם כואב לי על בעלי (אבא שלה) שהוא פשוט מאוד אוהב אותה ומפנק אותה והיא לא רוצה אותו. כל הזמן היא רוצה רק אותי. זה אומר שכבר 4 שנים אני לא יצאתי לשום מקום בלעדיה, אפילו למכולת, אני יכולה לצאת מהבית רק אחרי שהיא נרדמת. מה אלינו לעשות איך להגיב להתעללות שלה באחיה, איך לנסות לקרב אותה לאבא שלה וסבות שלה. האם אלינו לפנות לפסיכולוג ילדים? אני מכווה שהצלחתי איך שהוא להסביר את המצב. תודה מראש על התשובה.

הוספת תגובה

• תלות ייתר

נעמה סבג שמש
    25/02/2009

היי,

האם הילדה הולכת לגן? מהו סדר היום שלה? האם היא נפגשת עם חברים אחה"צ?

האם היא בילתה עד כה זמן עם אביה בלבד?

ברגע שביתך נמצאת רק איתך היא הופכת להיות תלותית בך ועולמה מסתכם בך. עלייך לגרום לשינוי בעל כורחה. שאביה יאסוף אותה מהגן ויילך איתה לטיול באופניים\ במשחקייה או בגן המשחקים וכו'. משם נתחיל.

הרבה סבלנות והתמדה.

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה

אורית
    25/02/2009

הבת שלי הולכת לגן ומאוד אוהבת את הגן, גם אחר הצהריים היא נמצאת מדי פעם עם חברים. יש לה גם זמן איחוד עם אבא שלה. הבעיה היא שברגע שאני בסביבה לא החפת לה ממנו, היא יכולה לבקש ממני משהו שאני אתן לה שהדבר נמצא ביד של אבא שלה למשל. כשהם לבד בטיול היא מאוד נהנת איתו אבל אחרי כמה זמן היא יכולה להגיד "אני רוצה הביתה לאמא". כשילדתי את הבן השני שלי, מאוד פחדנו איך היא תסתדר בלעדיי בבית שזה רק היא ואבא. והם הסתדרות מצויין. ומפה הבעיה רק כשאני בסביבה. מה אלינו לעשות האם לפנות לפסיכולוג ילדים ליעוץ? האם יכול להיות שגם קינאה לאח שלה משחקת תפקיד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוננות
    אורנה
    25/02/2009

יש לי שני ילדים בן 11.5 וילדה בת 7.5 הנמצאים בשעות הצהרים לבדם, אתמול מצאתי אותם מאוננים כיצד להגיב האם להגיב?

לקביעת תור
    סגירה
    אוננות

הוספת תגובה

• מקווה שתשובתי הטלפונית סיפקה.

נעמה סבג שמש
    25/02/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתי מתעוררת באמצע הלילה בבכי
    אמיר
    25/02/2009

בתי בת שנה ועשרה חודשים מתעוררת כמה פעמים במשך הלילה בבכי חזק וקולני (כל לילה). כך גם בשנת הצהריים שלה בגן. המצב החל לפני 3 חודשים לערך ומאז הוא מחמיר. בזמן עירות הילדה רוצה הרבה על הידיים. היא נמצאת לדעתי באיזו שהיא ריגרסיה ושאלתי היא: מה יכול להיות מקור הבעיה והאם בגיל כזה מופיעים כבר חרדות ופחדים ומאיזה סיבה? תודה.

הוספת תגובה

• חרדות בשינה

נעמה סבג שמש
    25/02/2009

פחדים וחרדות יכולים להופיע בכל גיל.

יכול להיות שהילדה סובלת מביעותים או מחלומות לא טובים.

חשוב לטפל בנושא בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות אובססיבית אצל ילדה בת עשר
    לילך
    25/02/2009

שלום, בתי השניה בת עשר וחצי. היא ילדה מוכשרת מאד- אובחנה כמחוננת, מנגנת, ספורטאית מצטיינת, בעלת קשרים וכישורים חברתיים מפותחים. בבקר קשה לה לקום ולהתארגן. לאחרונה, אחרי שכעסנו עליה שהיא לא מספיקה להיות מוכנה בזמן היא סיפרה שמה שמונע ממנה להספיק הוא שיש לה כל מיני טקסים, למשל כשהיא מתלבשת, אם היא עושה משהו ביד אחת היא צריכה לעשות בדיוק אותו דבר ביד השניה כדי שלא יווצר חוסר צדק. הרגעתי אותה ואמרתי לה שגם לי היו בילדותי מחשבות כאלה (זה נכון) ושתנסה להתגבר. הבקר, כשכמעט היתה צריכה לצאת מצאתי אותה ממיינת את הקורנפלקס. כשהאצתי בה שתאכל היא בכתה קצת ואמרה שזה חלק מהדברים שהיא צריכה לעשות ושהיא לא מצליחה להתגבר. מספר פתיתי קורנפלקס היא זרקה ולא אכלה. שאלתי אם היא רוצה שנעזור לה להתגבר ונשוחח עם איש מקצוע. היא אמרה שהיא לא רוצה כי הוא יצחק עליה. היא לא היתה במצב מצוקה אמיתי, ואחרי כמה דמעות, ואחרי שדיברתי איתה היא הלכה במצב רוח טוב. שאלתי: עד כמה מחשבות והתנהגויות כאלה שכיחות בגיל זה? האם יש מקום לדאגה? צורך באבחון? ככלל אנחנו מאמינים מאד בכוחות שלה, היא ילדה בריאה מאד, גם רגשית, נפשית וחברתית. תודה, לילך

הוספת תגובה

• מישהו/י יכול/ה בבקשה לענות?

לילך
    26/02/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחשבות אובססיביות

זהורית אסולין שמחון
    28/02/2009

מחשבות אובססיביות הן כמוסות ומתרחשות בעולמו של הילד, כשאנו מתחילים לראות את הביטויים של זה בטקסים שונים קשה לנו לדעת עד כמה המחשבות הללו עמוקות, על כן הייתי ממליצה לפנות להתייעצות בשביל בירור, במיוחד אם אתם מתחילים לראות שטקסים אלו משפיעים על תפקודה. גם אם היא כרגע באיזו מצוקה הכוחות שלה יסייעו לה להתמודד עם המצב הצורה מהירה ומיטיבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מתמונות
    אמא מודאגת
    25/02/2009

בתי בת שנתיים ו 11 חודשים, ומזה חצי שנה מתלוננת על פחד מתמונות. זה התחיל מציור שראתה בבית הסבתא שבו הופיעו שני אנשים, תמונה מאוד גדולה. והיא פשוט ישבה בוכה בסלון ולא הסכימה לפקוח עיניים. מאז הנושא התרחב למקומות שונים אחרים בהם ראתה תמונות שטענה כי מפחידות אותה. זו יכולה להיות גם תמונה קטנה של ים, לווא דווקא אנשים - אבל בדר"כ מדובר בדמויות. תמכנו בה, חיבקנו, הקשבנו וניסינו להסביר וקיווינו שהבעיה פשוט תחלוף לבד. אך בימים האחרונים הפחד התעצם. ואתמול הילדה ישבה בביתה של אחותי שעה וחצי עם עיניים עצומות, זאת למרות שהיו שם ילדים נוספים שהיא מאוד אוהבת לשחק עימם, וגם אחיה ואביה. השיא היה היום, כשהילדה פשוט לא הסכימה ללכת לגן. היא בכתה בהיסטריה, עצמה עיניים, ואמרה שהיא רוצה לישון. אח"כ אמרה שכואבת לה האוזן, אז לקחנו אותה לרופא (שאצלו היא אמרה נחרצות שלא כואבת לה האוזן), והסבירה לי אחרי הרופא שפשוט בגן תלו תמונות של ילדים ולכן היא לא רוצה ללכת לשם יותר.חזרתי לגן לאחר הרופא, כדי לנסות ליידד אותה עם התמונות שתלו, אבל ללא הועיל, הילדה פשוט בכתה שרוצה להיות עליי בידיים ,עצמה עיניים, כל הדרכים שניסו המטפלות כדי לעזור לא הועילו. רק בחצר היא הסכימה לפקוח עיניים וברגע שיצאנו שוב מהגן - היא חזרה לעצמה ורצתה שנשחק. אמרנו לה שמחר נלך לגן, ושאנחנו מבינים אותה, והכל יהיה בסדר. והיא שוב בכתה. והכי צרם לנו -מהבוקר היום היא מבקשת שאוריד מהקיר בביתינו את התמונה של החתונה שלנו, וגם את התמונה שתלוייה בחדרה (תמונה של ילדה עשוייה מפימו). משעות אחה"צ עד שנרדמה בלילה -לא הסכימה לשבת בסלון בבית ועצמה עיניים ופשוט ישבה רק עלינו על הידיים שלנו. היא מביטה בתמונות ממש בבעתה. אין לנו מושג מה לעשות. ברור לנו שהנושא תפס מימדים שדורשים ייעוץ. האם אכן כך? האם מוכר כזה פחד? מה לעשות בקשר לגן? אנו נאלץ למעשה מחר לשים אותה בגן בעודה מפוחדת ועוצמת עיניים... מה עושים במקרים כאלו??.

לקביעת תור
    סגירה
    פחד מתמונות

הוספת תגובה

• בהמשך לדברים שכבר כתבתי חשוב לציין:

אמא מודאגת
    25/02/2009

בשבוע וחצי האחרונים הילדה נעדרה מהגן מפני שמספר ימים הייתה חולה ומיד אחריהם נסענו עימה לנסיעת עבודה של בעלי בחו"ל לשבוע. מאז שחזרנו הפחד שלה מתמונות התגבר. והיא ממש לא מוכנה לעזוב אותנו. בחו"ל הילדה הייתה מעט מופנמת, ודי בהלם, לא תמיד רצתה לצאת מהחדר במלון, דאגה למה אחיה בן השנה לא בא לטיול, רצתה את החברים המוכרים לה מהארץ, פחדה כשיורד עליה גשם, מהשפה הזרה וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד

נעמה סבג שמש
    25/02/2009

הוספתך היתה מאד חשובה.
    הרגשתה היתה נטישת האח הקטן ועקירה מהמסגרת הרגילה שלה.

הכנתם אותה לנסיעה, למשמעויות ולתרחישים? נשמע שהחוויה היתה קשה עבורה.

הייתי מערבת איש מקצוע כדי להגיע לעומקה של הבעיה.
    עבודתכם איתה היתה נכונה אך אינה מספקת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 10 תלישת ריסים
    נגה
    24/02/2009

בתנו הבכורה בת עשר. ילדה אהובה, חברותית ופיעלה בבית ספר, חוגים וספורט. בשנה האחרונה אנו מרגישים כי היא עצבנית, בוכה ומתעצבנת בקלות. אנו לא יודעיפ אם זה קשור בהתבגרות המינית ובהורמונים. יש לציין כי היא מאד מקנאה באחותה בת השבע ומאד אמהית כלפי אחותה בת השנתיים. בזמן האחרון היא רבה המון עם אחותה פוגעת בה מאד מילולית וגםפיזית. אח"כ היא בוכה שכועסים רק עליה, נראה כי היא מרגישה מקופחת ומחפשת תשומת לב שלילית. למרות שבמסגרות אחרות היא ילדה מאד טובה. לאחרונה גילינו כי תלשה ריסים. עשתה זאת כפעמיים. שוחחנו איתה והסברנו לה והבטיחה לא לעשות זאת יותר. ממה שהצלחנו להבין זה התחיל מתלישת ריס לצורך הבעת משאלה (כי היינו אומרים לך נפל לך ריס תבקשי משאלה) אבל אח"כ עשתה את זה כנראה מלחץ כשכעסנו עליה. מה לעשות במקרה כזה?

לקביעת תור
    סגירה
    בת 10 תלישת ריסים

הוספת תגובה

• גיל ההתבגרות

נעמה סבג שמש
    25/02/2009

בימיניו, גיל ההתבגרות מתחיל בשלב יותר מוקדם, כבר בגילאי 9-10. תהפוכות מצב הרוח מאד אופייניות לגיל. השתדלו לא לבוא מעמדה שופטת ומבקרת שתאטום אותה מלהקשיב. אל תשאלו שאלות רבות מידי ותנו לה את האפשרות לפנות בכל שאלה "בלי לחקור".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מענה

צ'יפופו
    07/06/2011

תקני לה ריסים חדשים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 5.5 עם חשד לקשב וריכוז
    dd
    24/02/2009

בני בן 5.5 מוגדר מאז גיל 4 כבעל חשד לבעיות קשב וריכוז. הוא לא דבר עד גיל 3 (רק אחרי התחלת עבודה אצל קלינאית תקשורת), במקביל התחיל עבודה עם מרפאה בעיסוק. הוא פחד ממקומות הומים מאדם והיה בעל רגישות גבוהה לרעש שהתמתנה עם הזמן. מאחר ובעירנו לא נמצא גן שפתי המשיך לגן חובה רגיל. הגן הוא אותו גן שבו שהה מגיל 3 וחצי בעבר מנה 22 ילדים ועכשיו 35. עם זאת הוא לא מצליח לבצע אינטראקציות חברתיות השנה. הוא מרבה לשחק עם עצמו (בעיקר בפינות היצירה, שם הוא יוצר בעזרת דמיון עמוק ביותר) וכנ"ל בחצר. בפעילויות מובנות (כמו במפגש) הוא מרבה להפריע ונכנס לעיתים לתגרות אלימות מול ילדים אחרים. עם זאת, ועל אף הקשיים בגן, הוא מכיר מספרים ואותיות ולא מראה פיגור קוגמטיבי ביחס לבני גילו. אתמול היינו אצל נורולוג שאמר לנו לחזור לאיבחון רק אחרי חצי שנה בכיתה א' (כלומר בעוד שנה מהיום). והפנה אותנו לטיפול רגשי אצל פסיכולוג (אבל לא היה מוכן להמליץ על אף אחד). במקביל התחלנו באבחון ע"י העירייה לגבי מוכנותו לעלות לכיתה א'. דבר שהוא בעייתי בשל היותו יליד יוני (ולא יליד החודשים בהם קל להשאיר עוד שנה) וגם מבחינת הלימוד אינו מראה פיגור, אבל אין ספק הוא בעל קשיים בישיבה ובחברה. האם אתם מכירים פסיכולוג רגשי לקבוצת הגיל הזו לבעיות האלו באיזור ? (אנחנו תושבי רעננה, אבל גם הרצליה, רמת השרון, הוד השרון או ערים אחרות באות בחשבון) האם יש עוד רעיונות לגבי כיצד נוכל לעזור לו? תודה

הוספת תגובה

• תפני טלפונית לאחד הפסיכולוגים בפורו

נעמה סבג שמש
    25/02/2009

בפורום. הם בוודאי יוכלו לעזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקרים
    רני
    24/02/2009

בתי בת ה-5 לפעמים משקרת בכל מיני סיטואציות. מה עלי לעשות בכדי שהיא תפסיק לשקר ותגיד לי את האמת .אינני רוצה שהיא תהפוך לילדה שמרמה ומשקרת כל הזמן. אודה על עצתך רני

לקביעת תור
    סגירה
    שקרים

הוספת תגובה

• שקרים

נעמה סבג שמש
    25/02/2009

אם שקריה הם פרי דמיון, עזרו לה לעשות הפרדה בין זה למציאות.

כאשר היא משקרת, אל תביעו כעס. הבהירו כל פעם מחדש את הצורך באמירת אמת ואת הנזק של שקרים.
    ילדה בגילה יכולה להבין דוגמאות.
    הייתי מספרת לה גם את הסיפור "זאב זאב" כמשל.
    הבהירו לה שתמיד תאהבו אותה ותבטחו בה ולכן, כהוריה, תהיו מוכנים לשמוע גם אמת שמאד מאד תכעיס אתכם. אבל חשוב להגיד את האמת כי אותה תקבלו בכל מצב.

כאשר תאמר את האמת בסיטואציה בה האמת קשה לכם דאגו לחזק התנהגות זו ולא להביע כעס רב מידי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי התנהגות קיצוני
    רוני
    24/02/2009

שלום, אנו הורים לילד בן שלוש וחצי ותינוק בן שנה וחודשיים. ילדנו הגדול הוא ילד מקסים עדין וחברותי מאד. לאחרונה (בערך חודש וחצי) הוא שינה את התנהגותו באופן קיצוני ביותר. הוא לא מקשיב לנו. כל בקשה שלנו מסתיימת בתגובה - לא! כשאנו רואים שיש לו פיפי ומבקשים ממנו לגשת לעשות הוא לא הולך עד שלפעמים זה בורח לו, כל בוקר מתחיל ריב סביב צחצוח השיניים והחלפת בגדים שמסתיים בצעקות(שלנו) ובבכי (שלו). גם הכניסה לאוטו היציאה והעליה במדרגות הביתה הוא התחיל להציק לאחיו הקטן (דוחף אותו או יושב עליו) ושיא השיאים, התחיל לעשות פיפי בכל מיני פינות בבית (קרה 3 פעמים) ופעם אחת קקי. ממש אנחנו מרגישים כאילו הוא עושה לנו דווקא אבל אין ספק שכל אלה הם איתות וקריאה לעזרה. דיברנו איתו יפה ובעדינות ניסינו לבדוק אם יש בעיה אך ללא הצלחה התחלנו לשלוח אותו לחדר לעונש שיחשוב על התנהגותו, בהתחלה הוא היה נפגע מזה מאד אך אח"כ הוא התרגל לעונש זה וזה כבר לא משפיע עליו, לפעמים אנחנו כבר מאבדים סבלנות כועסים וצועקים. הוא בתגובה צוחק ומגחך. כשהוא נמצא אצת דודתו או סבתו הוא לא מתנהג ככה. ודיברתי עם הגננת שלו והיא אמרה שאין משהו מיוחד וכמו לכל ילד גם לו יש ימים שהוא קצת יותר שובב. יכולות להיות כל מיני סיבות להתנהגות זו אבל אנחנו לא יודעים על מה לשים את האצבע. בקיץ האחרון נפטר באופן פתאומי אביו של בעלי וזה עדין משפיע עלינו. גם בתחילת השנה הוא נכנס לגן חדש אחרי מסגרת מצומצמת ולפני חודשים אחיו הקטן התחיל ללכת. אנחנו ממש אובדי עצות ונואשים ולא יודעים אך לטפל בבעיה. חשבנו לפנות לפסיכולוג ילדים, האם תגובתנו קיצונית? אודה מאד לתגובתכם המהירה.

לקביעת תור
    סגירה
    שינוי התנהגות קיצוני

הוספת תגובה

• שינוי התנהגות

נעמה סבג שמש
    25/02/2009

שינוי התנהגות נובע לרוב מקריאה לעזרה, שינוי שחווה הילד או תחושה של חוסר. כל שינוי בשגרה יכול לגרום לכך.

האם אתם מתנהלים עימו באסרטיביות או שקיימים מאבקי כח? האם הסמכות שלכם ברורה והגבולות אינם משתנים?

אם אתם עקביים בתגובותיכם, מעירים על נושא מסויים באופן שיטתי ואף נוקטים פעולה, צריך לראות תוך שבועיים מיתון בהתנהגות.

אם אינכם פועלים כך, הבעיה היא בהתנהגותכם.
    אם אתם חושבים שאתם מאד עקביים, אסרטיבים ונחושים, נכון לפנות לפסיכולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מחורי הביוב והשרותים
    אפרת
    24/02/2009

שלום רב, בני בן שלוש וחמישה חודשים נמצא בתהליך גמילה שהחל בנובמבר האחרון, אחרי שזמן רב התנגד להתחיל, למרות שידעתי שהוא בשליטה מלאה, כיום הוא רק בלילה עם חיתול ולצרכי קקי מבקש חיתול. בהתחלה לא רצה ללכת לשרותים והתאפק שעות. הבעיה העיקרית היום שבועיים שלושה האחרונים, צץ פחד חדש או המשך, הוא לא מוכן בשום אופן לעשות פיפי בשרותים ולא ללכת לבד, פוחד שייצא משהו מהאסלה ובעיקר מדבר על צב ים וכמו כן מהאמבטיה. הילד נעשה ממש מבועת כשרואה איזה סיב במים ורוצה לצאת מיד מהאמבטיה. פיפי מוכן רק בסיר וגם זה בקושי או בחוץ. אשמח לעצה או הכוונה איך להתמודד ואיך לעזור לו. תודה מראש אפרת

לקביעת תור
    סגירה
    פחד מחורי הביוב והשרותים

הוספת תגובה

• דמיון מפותח או טלויזיה?

נעמה סבג שמש
    25/02/2009

אפרת שלום,

נשמע שבנך, כמו ילדים רבים בגילו, מושפע מתוכניות הטלויזיה השונות.
    פחד זה התעורר כנראה בעקבות סדרה כלשהי בה צבי הים יוצאים מהביוב. צריך לצפות יחד איתו בסרט ולהבהיר לו את ההבדל בין דמיון למציאות, בין תוכנית לחיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - חורי הביוב

אפרת
    25/02/2009

תודה על תגובתך, אכן הילד עם דמיון מפותח, רואה רק קלטות (לא מחוברים לכבלים), בד"כ מבוקר ומשתדלים שיראה דברים שמתאימים לגילו. יכול להיות שמשהו השפיע... לא יודעת .... בכל מקרה נקלענו לסיטואציה הזו, מה את ממליצה כדי להפיג את הפחד, שבעקבותיו לא רוצה לגשת לשרותים ולאמבטיה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה