פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• תופעה חדשה מכות בגן
    רמית
    12/03/2009

ביתי בת ה- 5 וחצי בגן חובה, לאחרונה ישנה תופעה כאשר היא מתעצבנת ממשהו בגן היא משתוללת מרביצה לילדים וגם לגננת , זורקת כסאות בגן- הגננת מיד מתקשרת אליי ומבקשת שאגיע לגן היא לא כל כך יודעת איך להתמודד איתה במצבים האלה - יש לציין שהילדה מתנהגת כך לאחרונה רק בגן. בצהרון ובבית היא לא מתנהגת כך - בבקשה עזרו לי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תופעה חדשה מכות בגן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינוי התנהגות

זהורית אסולין שמחון
    14/03/2009

האם חל איזשהו שינוי בחיי הילדה בבית או בגן? האם יש שינוי בהרכב של הצוות בגן או של הילדים. אם זוהי התנהגות חדשה שאינה אופיינית לילדה כדאי לנסות ולהבין מה קרה בחייה שעורר בה התנהגות זו. זוהי נראית בקשה לעזרה וביטוי של קושי רגשי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה התייחסות לגמילה מטיטולים מ-9
    איריס 9.3.09
    11/03/2009

גמילה מטיטולים מיום 9/3/09 תודה

הוספת תגובה

• הודעה חוזרת

זהורית אסולין שמחון
    14/03/2009

איריס שלום לא מצאתי שאלה שלא נענתה בתאריך זה האם תוכלי לכתוב שנית את השאלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירושין - אשמח אם תענו להודעתי 8/3
    יעל
    11/03/2009

שלום, בעלי עזב את הבית לפני שמונה חודשים וחזר לארץ מולדתו, החלטנו להתגרש, פניתי לעו"ד וכ"ו. בעיתי היחידה היא איך אני מספרת לילדים (7 ו 9). הם יודעים שאבא עובד בחו"ל אבל מן הסתם הגיע הזמן שידעו את האמת. אביהם מתקשר פעם בכמה שבועות וממש לא מתעניין. אמר לי שאף פעם לא יחזור לארץ. מה אני אמורה להגיד להם? תודה

הוספת תגובה

• גירושים

זהורית אסולין שמחון
    14/03/2009

חשוב לספר להם כיוון שילדים מריחים סודות ושקרים ומגיבים לכך באופן לא כל כך בריא. את הנוסח המדוייק את תבחרי בהכרות שלך עם ילדייך ובהתאם לגילאים (כדאי שעם כל ילד תעשה שיחה בנפרד)

עקרון אחד שצריך להנחות אותך הוא דיוק בעובדות ובפרטים . להדגיש שזה לא קשור אליהם אלא משהו בינך לבין בעלך.
    את העדר הקשר עם האב וחזרתו לחו"ל אפשר להסביר כבלבול של האב ורצון לחזר למקום מוכר ובטוח ויכול להיותשכשדברים ירגעו בינכם יוכל ליצור קשר מחודש עימם ושאת תנסי לעזור להם לשמור איתו על קשר. עם כל הקושי שבדבר חשוב להעביר מסר שאינו שלילי ומנוכר כלפי האב על אף בחירותיו הבעייתיות ולהשאיר לילדים תחושה שהוא לא דחה אותם וזרק אותם אלא שהם עדיין אהובים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה

מור
    15/03/2009

תודה רבה על תגובתך. רציתי לשאול האם כדאי לאמר לביתי כי לאבא ולחברה יוולד ילד חדש או לאמר לה שתהיה לה אחות כיצד זה יגרום פחות רגשות קשים בשבילה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טעות

מור
    15/03/2009

סליחה בטעות רשמתי את שאלתי כאן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד ילד לאבא
    מור
    11/03/2009

שלום, שמי מור ואני אמא לילדה בת 5 וחצי. אני והגרוש שלי גרים בנפרד קרוב ל 4 שנים וגרושים רשמית שנה. עד לפני שנה וחצי גרנו קרוב אחד לשניה בדרום ואז החלטתי לעבור לצפון ולהתקרב למשפחתי. היחסים בין ביתי לאביה היו רחוקים עוד בדרום ומאז שהגענו לצפון היא ראתה אותו 4 פעמים כשאני באתי איתה לדרום. אני מנסה מאוד לדאוג שהקשר בין שניהם יהיה כמה שיותר קרוב. היום הגרוש שלי סיפר לי שהחברה שלו בהריון בחודש 4 ושהוא רוצה לספר לבתנו כי עומדת להיות לה אחות ואני לא הסכמתי בשום פנים שהוא יספר לה עד שהלידה תתקרב. בתי מאוד אוהבת את אביה ומדברת עליו כאילו הוא גיבור על ואני ממש מפחדת, הרי הם (האחים) לא יגדלו ביחד ופתאום תהיה עוד ילדה שתקרא לאבא שלה אבא או עוד ילדה שאבא יחבק והרי גם ככה הקשר לא רצוף ומרוחק. אנא ממך עזרי לי לעזור לבת שלי אני מאוד חוששת שהיא תקבל את זה קשה ואנא יעצי לי כיצד לספר על כך לבתי, אני לא רוצה שהיא תתלהב מאוד כי הרי היא בקושי תראה את הילדה הזו אולי פעם פעמיים בשנה הרי זה לא בדיוק אותו דבר אם היו לה אחים ממני שהיו גדלים איתה. רצוי עוד לציין שאני והגרוש שלי נפרדנו עקב בגידה שלו בי ומאז הוא עשה אתה לעוד 2 נשים וכרגע הוא אומר שהוא לא רוצה להתחתן עם האשה הזו כי הוא לא יודע מה ילד יום וזו עוד חששה שלי שאולי הם לא יהיו יחד ויגמר סיפור האחות. אנא ממך יעצי לי מה לעשות. תודה רבה , מור.

לקביעת תור
    סגירה
    עוד ילד לאבא

הוספת תגובה

• משפחה חדשה

זהורית אסולין שמחון
    14/03/2009

אני מאד מבינה את חששותיך, אך אינך יכולה לשלוט ברגשותיהם של ביתך כלפי הבחירות של האב והמשפחה החדשה שנוצרת לה ושאינה שלך אלא רק שלה. כל מה שעלייך לעשות הוא לתת לאב לשתף . המקום שלך נשאר מאד משמעותי כיוון שעלייך להעביר לביתך מסר שבכל אשר תרגיש התלהבות, התרגשות, קנאה, כאב , תסכול או כעס את תהיי שם עבורה ותעזרי לה. אפשר לחשוב יחד עם האב איך לספר לה את זה . בכל מקרה עדיף לספר מאשר להסתיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה

מור
    15/03/2009

תודה רבה על תגובתך. רציתי לשאול האם כדאי לאמר לביתי כי לאבא ולחברה יוולד ילד חדש או לאמר לה שתהיה לה אחות כיצד זה יגרום פחות רגשות קשים בשבילה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירושים

זהורית אסולין שמחון
    15/03/2009

אני מציעה לא לטשטש, לומר שזה ילד של האב וחברתו ובמובן מסויים הוא יהיה אחיה או אחותה. לעתיד לבוא כשלך תהיה זוגיות ואולי תחליטי להביא ילדים נוספים לעולם תרצי שביתך תתפוס אותם כאחים שלה על כן עליך לעשות זאת בצורה סימטרית כלפי האב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות חריגה
    ענבל
    11/03/2009

שלום שמי ענבל ואני גרושה למעלה מארבע שנים .יש לי שני ילדים בגילאים ארבע וחצי ושבע וחצי אופק היא בת שבע וחצי ולאחרונה חל שינו משמעותי בהתנהגות שלה , היא בוכה מכל דבר צורחת צרחות, שקשה לעמוד בהם מדברת בחוצפה ,לא מקשיבה וכל זה קורה רק בבית . בבית הספר היא ילדה מקסימה ,חכמה , חרוצה . אופק היא ילדה שמקבלת הכל כמובן עד גבול מסויים , לא חסר לה כלום לא חום ואהבה , לא חומריות ולמרות הכל עדיין יש שינוי משמעותי . מזה כארבעה חודשים יש לי בן זוג שמגיע אליי הביתה רק בשעות שהיא כבר ישנה , המפגשים איתו מאוד נעימים גם לה וגם להראל ביחוד שיש לו ילד בגיל שלו . האם התנהגות זו נובעת מזה שיש לי בן זוג למרות ששום דבר מבחינתה לא הישתנה ? מעבר לזה אופק היא ילדה היסטרית שנלחצת ובוכה מכל דבר היא מאוד אובססבית אליי לפעמים אני מרגישה שהיא מנסה לקחת את תפקיד האמא במקומי ולנסות לחנך אותי ולא אני אותה . קבעתי לה תור לייעוץ אצל פסכילוג לילדים בעוד שבועיים אני אשמח לקבל את חוות דעת נוספת . תודה ענבל

לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות חריגה

הוספת תגובה

• בן זוג חדש

זהורית אסולין שמחון
    14/03/2009

הכנסת בן זוג חדש לבית אינו עניין של מה בכך, ייתכן מאד שהיא אוהבת אותו ונוח לה איתו אך עדיין זוהי שבירה סופית של פנטזיה שהוריה יחזרו להיות יחד, אולי גם קנאה שמישהו אחר תפס מקום בחיים שלך והיא קצת מרגישה מאויימת. ייתכן שאינה מנסה לחנך אותך אלא דווקא לספר לך מה קשה לה והאיך היא זקוקה לעזרתך. אני מקווה שהפגישה אצל הפסיכולוג יעזרו לך ולה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד ממוות
    מירי
    11/03/2009

הבת של גיסתי בת חמש (ההורים גרושים) לילדה יש חרדת נטישה בעקבות המצב הנ"ל השבוע היא העלתה לאמא שאלה של מה יקרה אם אמא ואבא ימותו ומי ייטפל בה... גיסתי שואלת איך היא הייתה אמורה להגיב לה והאם להעלות את הנושא שוב או להניח לו

לקביעת תור
    סגירה
    פחד ממוות

הוספת תגובה

• הורים גרושים

נעמה סבג שמש
    11/03/2009

אם הנושא עולה, יש להשיב לילדה ולהייחס ברצינות לחרדותיה.

יש להבהיר לה שקיים סיכוי קטן שדבר כזה יקרה, אבל אם חס וחלילה זה יקרה אז...רונית\ גלית תטפל בה ותדאג לה כי היא מאד אוהבת אותה.

מעבר לכך, חייב להבהיר לה שלמרות שההורים אינם חיים יחד כל אחד מהם כ"כ אוהב אותה בנפרד.. צריך לשתף בעניין גם את האבא ולהבהיר את אהבתכם לילדה.

הייתי נותנת לה לראות פרק שעוסק בנושא ומקריאה לה ספרים בעניין. סה"כ היא העלתה חשש טבעי.

בברכה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד חברתי
    ענת
    10/03/2009

בתי בת השש וחצי מתפקדת היטב מבחינה חברתית בסיטואציה של אחד על אחד, אולם כשהיא נמצאת בכיתה או בפארק המשחקים, בו היא נדרשת להתמודד עם חבורות ולפלס לה דרכה היא נוקטת באסטרטגיה של הימנעות, ומעדיפה להיות לבד. בבית היא מספרת שלעיתים בכיתה היא לבד בהפסקות, ובפארק אני מבחינה בעובדה שהיא לבד, מה שמקשה עלי. יש לציין כשהיא הולכת בשמחה לחברים, ישנה אצל חברים אבל שוב בסיטוציה של אחד על אחד. מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    פחד חברתי

הוספת תגובה

• המנעות חברתית

נעמה סבג שמש
    11/03/2009

הנתונים שקיבלתי לא מספקים בכדי שאבין מהיכן נובע הפחד.

האם כך היה המצב עוד בגיל הרך? האם ידוע לך על חוויה משפילה\ פוגעת שעברה עם קב' ילדים?

הייתי בודקת עם מחנכת הכיתה אם יש דברים שהבחינה בהם, ופונה ליועצת ביה"ס.

בברכה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כובע על הראש
    לי
    10/03/2009

שלום. בני בן 5 ועשרה חודשים, יש לו בעיה קלה של תת רגישות. הוא לובש רק סווטשרים עם כובע ומסרב להוריד את הכובע מהראש. ניסינו לשנות תספורת, לשוחח איתו ולבדוק מאיפה זה נובע, אך ללא הצלחה. ככל הנראה הבעיה היא אסתטית, מפריע לו שהשיער "קופץ", או קצר מידי, בכל מקרה הוא לא מוכן להוריד את הכובע ומהלך איתו בכל שעות היום. באופן כללי הוא ילד דעתן ומאד עקשן ויחד עם זאת מאד נבון. אנחנו לא יודעים איך לנהוג איתו, האם להתעקש להוריד לו את הכובע או לתת לשיגעון לחלוף מעצמו? ניסיתי לגרום לו להוריד את הכובע אך הוא נלחץ וסרב ללכת לגן. מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    כובע על הראש

הוספת תגובה

• ילד דעתן

נעמה סבג שמש
    11/03/2009

מדוע זה כ"כ מהותי בשבילך שלא יילך עם כובע?
    לדעתי אין סיבה להתעקש על דבר שאינו פגע או מזיק לו.
    העניין סביב עם הכובע הפך למרכזי, וככל שתתעסקו בו יותר, הסיכוי שהבעיה רק תחמיר. הרי היא דעתן, לא?
    התעמי מזה, זה יחלוף מעצמו. אפילו הציעי לקנות לו עוד כובע...

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים
    רינת
    10/03/2009

בני בן ה-3 יש לו פחד מליצנים ובובות בגודל אדם כשהוא רואה ברחוב. זה מתבטא בכך שכשאנו לוקחים אותו לאירועים שמתבצעים בחוץ כגון מסיבות פורים ע"מ שיוכל לשחק הוא ישר נעצר בוכה וצורח שהוא לא רוצה להתקרב וברגע שהוא רואה אותם הוא נכנס להיסטריית בכי ורוצה הביתה. חשבתי שזה יעבור לו עם הגיל -זה היה גם בשנים הקודמות.האם בשלב מסוים זה יעבור או שיש צורך לטפל בזה כבר מעכשיו להתמודד עם הפחד. אני רוצה לציין שעד לא מזמן היה לו פחד מהצגות וזה עבר לו.

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים

הוספת תגובה

• פחד מתחפושות

נעמה סבג שמש
    11/03/2009

הפחד שאת מתארת הוא פחד נפוץ בגילאים אילו וזה פחד נורמלי.
    עד גיל שלוש וחצי לילד אין זהות עצמית ברורה ופחדיו ממסכות ותחפושות הוא רב.
    לשם כך, הייתי נמנעת מלחפשו אם אינו רוצה בכ, או מלקחתו לסביבה מעין זה.
    אין צורך. אין גם דרך להסביר הגיונית בגיל זה. פשוט להמנע. זה נורמלי וישתנה עם הזמן.

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 5 מכה ונושך
    שמואל
    10/03/2009

בני מכה ונושך את חבריו בגן לעיתים תכופות, זוהי תופעה שנמשכת מאז שנכנס למעון ( בגיל שנתיים ). בבית הוא מרבה להציק לאחיו בן השנתיים. וזוכה להתעלמות מצידנו כתגובה. אנו משוחחים עימו נותנים לו הרבה תשומת לב מציבים גבולות ברורים ועקביים( גם הגננת). היינו פעמיים באיבחון של התפתחות הילד ואובחנה בעיית התנהגות. כיצד טיפול פסיכולוגי עוזר לילד לשנות דפוס התנהגות? על ידי שיחות אופיו של הילד משתנה? הוא בוגר ומבין את ההשלכות של התנהגות זו- ילדים אינם מעוניינים לשחק עימובתגובה לכך- אך בכל זאת הוא בוחר לנהוג כך. מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    בן 5 מכה ונושך

הוספת תגובה

• את מוזמנת לפנות מחר לאחד הפסיכו

נעמה סבג שמש
    11/03/2009

בנושא ייעוץ פסיכו'.

בברכה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלימות אצל ילד בן 3
    מאיר
    09/03/2009

אני ואישתי נמצאים בתהליך גירושין ארוך וכואב , יש לנו שני בנים בני 4.5 ו-3 . הבן הצעיר מגלה אלימות פיזית ומילולית קשה מאוד גם נגד מבוגרים , ישנן תלונות רבות מצד הגננת בגן על האלימות שלו כלפי המטפלות , שני הילדים הולכים לאותו גן . הוא חסר מעצורים וקשה לשליטה עד בלתי אפשרי . חשוב לציין כי אימו גם היא אשה אלימה וקולנית ונוהגת לנבל את הפה. מה ניתן לעשות ? במיוחד שאין שיתוף פעולה עם האם ?

לקביעת תור
    סגירה
    אלימות אצל ילד בן 3

הוספת תגובה

• דוגמא אישית. כדאי לפנות ליעוץ פסיכו

נעמה סבג שמש
    10/03/2009

מאיר שלום,

אין ספק שדוגמא אישית היא הדרך העיקרית ללמד ילד אם נרצה ואם לאו.

אני מניחה שלאור המתחים בבית הילד חרד יותר. הוא חווה סביבה אגרסיבית וגם מפגין אותה בדרכו שלו.

אני חושבת שזה נכון לדבר איתו רבות על נושא הפרידה כדי להקל עליו רגשית, וכך להקל על ההתנהגות התוקפנית.

הייתי ממליצה לפנות לפסיכולוג שיעזור לו בהתמודדות. תוכל ליצור קשר טלפוני עם פסיכו' מהפורום לשם המלצות.

בברכה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים
    ורד
    09/03/2009

שלום, בני בן ב4 וחצי וביתי בת ה-5 וחצי מפחדים לישון בלילה לבד, למרות שהם ישנים יחד בחדר. אני צריכה ליהיות לידם עד שהם נרדמים. הבן הקטן יותר גם מפחד וגם מאוד מפונק, ביתי מפחדת פחד אמיתי, למשל סרט שראתה בגן עם עקרבים, היא מתעוררת בלילה ולא רוצה לישון לא לידי. אני בדילמה, מצד אחד אני יכולה להבין ואפילו להזדהות ובאמת להמשיך להיות לידם, מה אומרים: "אין ממה לפחד אני שומרת עליכם" או זה בסדרת לפחד, אל תדאגו אני לידך", האם אני צריכה לעשות סוף להיותי בחדרם, או שאם היא מפחדת אז בכל זאת אני לא רוצה שהיא תרגיש לבד. איך עושים את זה? תודה ורד

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים

הוספת תגובה

• פחד

נעמה סבג שמש
    10/03/2009

ורד היי,

את מתארת תופעה שכחה של פחד וחרדות בגילאים אילו.
    כמה זמן המצב שאת מתארת נמשך? ממה זה התחיל?
    האם יכול להיות שהפחד של בנך הוא מדומה, והוא "למד" מאחותו הגדולה את ענין הפחד?

לגבי הגדולה- לא צריך לומר לה שאין ממה לפחד כי כך אנו מתכחשים לרגשותיה. מה שכן, צריך לטפל בפחד, לראות ממה הוא נובע, לבדוק איתה ולקבל ממנה רעיונות מה יקל עליה את פחדיה, מה היא חושבת שיעזור לה לפחד פחות. התשובות הם אצלה.
    את תצטרכי לצאת בהדרגה מהחדר. פעם תשבי רחוק מהמיטה ולאט לאט תשבי ליד הדלת.

תקנו יחד מנורה שהיא אוהבת שתאיר עליה או דובי שישמור עליה והיא עליו. אולי תשימו פעמון שבו תוכל לקרוא לכם אם פתאום העקרב מופיע, למשל. וכו'.

בהצלחה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום נעמה

ורד
    12/03/2009

מצחיק, גם לביתי קוראים נעמה. בקשר אליה, הבנתי. בקשר לבני רציתי להוסיף שהוא התחיל עם הפחדים כך שלא נראה לי שהוא נדבק ממנה, הוא מפחד אפילו להשאר בסלון לבד עם אחותו, אני צריכה להיות כל הזמן בטווח ראיה, אפילו שרותים. בשבת הוא לא מוכן לשחק בסלון איתה אלה שאני יקום גם לסלון. לא יודעת איך לפתור את זה, אשמח לעצה. נעמה מפחדת מסרט שאראו בגן עם עקרבים, או סיפור מפחיד שהיא שמעה מילדות גדולות.היא יותר בוגרת נראה לי שאם אני יחליט החלטה אני מקווה שאני יצליח להפחית אצלה את הפחד, הוא הרבה יותר ילדותי ותינוקי ואני פוחדת לפגוע בו אם הוא באמת מפחד, אבל נראה לי שהוא עבר את הגבול. זה לא מפינוק כי אני ממש רואה את החרדה שלאני לא לידו או אבא. תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גן לבן שלוש
    יניב
    09/03/2009

שלום רב, המקרה כזה, אחי הקטן בן שלוש, הלך לגן ילדים לפני כשנה, אך חלה שם מס' פעמים וההורים שלי הוציאו אותו משם, לפני כחודש הוא הלך לגן ילדים נוסף וגם שם חלה, וההורים שלי שוב הוציאו אותו, שאלתי היא כזו, האם זה כה קריטי לילד בגילו להיות בגן ילדים, על מנת שתהיה לו אינטרקציה רבה עם בני גילו?, ומה עדיף אם כן שהילד יחזור הביתה חולה כל כמה ימים או שבריאותו הנפשית (במידה וחברת ילדים בגילו חשובה) מחייבת שילך לגן ילדים , גם אם זה אומר שיחזור חולה?, ולחידוד השאלה, כמה שעות אם כן יש לילד בגילו לבלות בחברת ילדים אחרים? בתודה מראש, יניב

לקביעת תור
    סגירה
    גן לבן שלוש

הוספת תגובה

• גן ילדים- כן או לא?

נעמה סבג שמש
    10/03/2009

יניב שלום,

חברת ילדים בגיל 3 מאד חשובה להתפתחותו של הילד. בגיל זה זה כבר צורך בסיסי.

אני מבינה את הוריך, אך המחלות הינן תופעה מוכרת בכל התאקלמות במסגרת חברתית. גם עוד שנה העניין יחזור על עצמו, ומה אז?
    הגוף צריך להתחסן, ולא ילמד לעשות כן עד אשר יחווה את המחלות.

גם אני לא בעד הכנסת ילד למסגרת בגיל צעיר, גם בשל העדפתי טיפול אישי וגם בשל המחלות. אך גיל 3 שלוש הוא גיל בו הילד זקוק לחברה. גם נושא הכניסה והיציאה מהגן יכול להקשות עליו בהמשך. זה מבלבל ומתסכל.

עשו חושבים וקבלו החלטה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות שינה של ילדה בת 8
    דניאלה
    09/03/2009

ביתי בת ה-8 החלה לסבול לפני כשבועיים מנדודי שינה קשים. הבעיה מתבטאת בקשיי הירדמות ובהתעוררויות במהלך שנת הלילה וקשיי הירדמות מחדש. לפני כשבועיים היא החלה לנטול תרופה בשם לוסק, לפי מרשם רופא, שכן היא סבלה מכאבי בטן חמורים (שע"פ החשד מתעוררים כתוצאה מחומציות יתר של הקיבה). כששאלתי אותה אם משהו מטריד אותה היא ענתה בשלילה. לא חלו שינויים בחייה. אנא יעצו לי כיצד עליי להמשיך בעיניין. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות שינה של ילדה בת 8

הוספת תגובה

• בעיות שינה

נעמה סבג שמש
    10/03/2009

נסי לשחזר איתה אם חוותה איזשהי חוויה המקשה עליה את השינה.
    בדקי גם עם הרופא אם זו יכולה להיות תופעת לוואי של התרופה\ מחלה.
    ע"פי הפרטים המועטים לא נשמע שישנה בעיה התנהגותית. איך אתם מתנהלים במצב? האם היו מקרים כאלה בעבר? האם יש אח חדש שגורם למשיכת תשומת לב, נסיעות רבות לחו"ל. כל דבר יוצא דופן??? אם לא, והבעיה נמשכת בדקי זאת במעבדת שינה.

בברכה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    יעל
    09/03/2009

בני בן חצי שניה הרבה פעמים כאשר הוא מתוסכל הוא מרביץ לעצמו בראש?מה זה אומר? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• התקף כעס

נעמה סבג שמש
    10/03/2009

ליאת שלום,

ילדים רבים מגיבים כך בשעת תסכול.
    אל תכעסי עליו, אך כווני אותו. עזרי לו במתן רעיונות. כווני אותו לפוף, לדפוק שם את ראשו כשירגיש צורך , או שיעשה זאת לבובה.
    אני יודעת שזה נשמע אלים, אבל צריך לאפשר לילד להוציא אגרסיות, רק בדרך בריאה יותר.

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה